View Full Version : Moto Τρεϊλερ
Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούριου τρειλερ.
Βασικά υπάρχουν 2 επιλογές, είτε ειδικό για μότο, είτε μπαγαζιέρα στην οποία θα κοπέι απο μπροστά για να χωράει η ροδα. Ο προβληματισμός μου είναι οτι όλα τα τρείλορ έχουν διάσταση περίπου 2 μέτρα, ενώ η μοτοσυκλέτα μου έχει μήκος 220cm, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό?
Τι τρειλερ έχετε για τις μοτοσυκλέτες σας? Τι προτείνετε?
Ευχαριστώ.
sapila racing
15/11/2009, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από tbaris
Βασικά υπάρχουν 2 επιλογές, είτε ειδικό για μότο, είτε μπαγαζιέρα στην οποία θα κοπέι απο μπροστά για να χωράει η ροδα. Ο προβληματισμός μου είναι οτι όλα τα τρείλορ έχουν διάσταση περίπου 2 μέτρα, ενώ η μοτοσυκλέτα μου έχει μήκος 220cm, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό?
Τι τρειλερ έχετε για τις μοτοσυκλέτες σας? Τι προτείνετε?
Ευχαριστώ.
Aν είσαι Αθήνα πήγαινε μια βόλτα απο τον Σταυροπουλο.
Το τρειλερ που φτιάχνει είναι μελετημένο, στιβαρό και φτηνο.
Δεν το έχω μετρήσει αλλά σίγουρα χωράει ολες τις κανονικές μοτοσυκλέτες άνετα.
http://www.stavropoulostrailers.com
Οταν λες 2.20 μήκος δεν εννοείς μεταξόνιο φαντάζομαι, οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν εχεις κάποιο πολύ μακρύ τσόπερ.
Οπως και να χει αυτος φτιάχνει οτι θέλεις, οπότε σίγουρα θα σε καλύψει, αν οχι με το στανταρ, με αλλο πιο μακρύ σχέδιο. Φτιάχνει τρειλερ για οτι σκαφος θέλεις και εχει και για μεταφορά αυτοκινητων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tbaris
Βασικά υπάρχουν 2 επιλογές, είτε ειδικό για μότο, είτε μπαγαζιέρα στην οποία θα κοπέι απο μπροστά για να χωράει η ροδα.
Δεν ξέρω αν με την μπαγκαζιέρα μπορείς να κουβαλάς μοτο .
Η άδεια του τρειλερ αναγράφει και το φορτίο που επιτρέπεται να μεταφέρεις .
Ψάξε το λίγο .
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Δεν ξέρω αν με την μπαγκαζιέρα μπορείς να κουβαλάς μοτο .
Η άδεια του τρειλερ αναγράφει και το φορτίο που επιτρέπεται να μεταφέρεις .
Ψάξε το λίγο .
Μαριε γινεται και μοτο και αποσκευες π.χ.
αρκει να το διευκρινισει οταν θα καταθεσει τα χαρτια του για αδεια:winka:
Καλησπέρα ενδιαφερωμαι για αγορά τρέιλερ μεταχειρισμένο για μότο όχι πολύ ακριβό αποστάσεις γύρω στα 20χλμ αν γνωρίζεται κάποιον φίλο η από το σαιτ πού πουλάει παρακαλώ απαντιστε. Ευχαριστώ.
Ariskawasaki
19/12/2015, 10:50
Φίλε μου κοίτα κ εδώ.
Εντουράς μηχανόβιος ο κατασκευαστής .
http://www.skoulikas.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=1
Μια ιδέα είναι να αγοράσεις ένα αγροτικό με 300ευρώ και να κόψεις την καρότσα. Έτσι βάζοντας ένα τιμόνι είναι ετοιμο
Kickstart
20/01/2021, 10:56
οσοι εχουμε τρεϊλερ μάλλον έχουμε δουλίτσες προσεχώς..
για διαβάστε εδώ https://www.newsauto.gr/news/me-diki-tous-adia-kikloforias-ta-treiler/
εγω βαρέθηκα να το διαβάσω όλο αλλά ψιλοκατάλαβα οτι αυτά που ξέραμε τελειώνουν και πάλι βρήκαν τον τρόπο να μας αρμέξουν.
doctor_john
20/01/2021, 11:02
Ξεχωριστή άδεια; πώς θα σφαλίζεται; ρε τα χρυσά μου, δεν χάνουν λεπτό.
sapila racing
20/01/2021, 11:19
Βασικά αυτό έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές λόγω του ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος γι αυτα που νομοθετούσε.
Αυτη την στιγμή το όριο ειναι τέλος Αυγούστου 2021.
giorgos.boun
20/01/2021, 12:50
οσοι εχουμε τρεϊλερ μάλλον έχουμε δουλίτσες προσεχώς..
για διαβάστε εδώ https://www.newsauto.gr/news/me-diki-tous-adia-kikloforias-ta-treiler/
εγω βαρέθηκα να το διαβάσω όλο αλλά ψιλοκατάλαβα οτι αυτά που ξέραμε τελειώνουν και πάλι βρήκαν τον τρόπο να μας αρμέξουν.
Γιατί είναι λάθος δεν το καταλαβα.
Τώρα δεν πληρώνεις παραπάνω στην ασφάλεια για ρυμουλκό; Ε θα πληρώνουμε κάποια παραπάνω. + κάποια τέλη.
Το κέρδος βέβαια θα είναι από ότι έχω καταλαβει πως θα μπορεί το τρέιλερ να ρυμουλκηθεί από διαφορετικά οχηματα(φτάνει να είναι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις).
Πχ από προσωπικό παράδειγμα.
2 τζιπ στην οικογένεια με ένα τρέιλερ.
Μπορω να το τραβήξω μόνο με το ένα. Μετά θα μπορω και με το άλλο. Σωστά; Έχω καταλαβει κάτι λάθος;
sapila racing
20/01/2021, 12:53
Γιατί είναι λάθος δεν το καταλαβα.
Τώρα δεν πληρώνεις παραπάνω στην ασφάλεια για ρυμουλκό; Ε θα πληρώνουμε κάποια παραπάνω. + κάποια τέλη.
Το κέρδος βέβαια θα είναι από ότι έχω καταλαβει πως θα μπορεί το τρέιλερ να ρυμουλκηθεί από διαφορετικά οχηματα(φτάνει να είναι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις).
Πχ από προσωπικό παράδειγμα.
2 τζιπ στην οικογένεια με ένα τρέιλερ.
Μπορω να το τραβήξω μόνο με το ένα. Μετά θα μπορω και με το άλλο. Σωστά; Έχω καταλαβει κάτι λάθος;
Σωστά κατάλαβες οτι θα μπορείς να το τραβάς και με τα 2 αυτοκίνητα. Θα μπορείς επισης να το δανείσεις σε καποιον αλλο.
Φυσικά το αυτοκίνητο που το τραβάει πρέπει να ειναι ικανο να το τραβήξει και να είναι και ασφαλισμένο και για ρυμουλκηση τρειλερ.
Λαθος κατάλαβες σχετικά με το + κάποια τέλη ποηυ έγραψες. Δεν προβλέπονται τέλη για τα τρειλερ.
motojojo
20/01/2021, 13:05
Άδεια κυκλοφορίας χωρίς τέλη......χλωμό.
Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε politicaly correct θα πρέπει να προβλεφθει να περνούν και ΚΤΕΟ.
Το μέτρο δείχνει να θέλει να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, το θέμα είναι να μην ξεφύγουν τα κόστη που θα προκύψουν.
Kickstart
20/01/2021, 13:12
Γιατί είναι λάθος δεν το κατάλαβα.
Ε θα πληρώνουμε κάποια παραπάνω. + κάποια τέλη.
δεν είπα για λάθος, είπα ότι μάλλον ψάχνουν τρόπο να μας αρμέξουν.
αυτά τα κάποια παραπάνω είναι που με ανησυχεί, πόσο θα είναι δλδ.
επίσης τα τρεξίματα και η συγκέντρωση χαρτιών φωτογραφιών κτλ είναι κι αυτό ψιλομπελάς όταν τα ωράρια εργασίας είναι σφιχτά.
motojojo
20/01/2021, 13:15
επίσης τα τρεξίματα και η συγκέντρωση χαρτιών φωτογραφιών κτλ είναι κι αυτό ψιλομπελάς όταν τα ωράρια εργασίας είναι σφιχτά.
Αυτο ας ελπίσουμε ότι θα τους κοψει και θα δίνεται η δυνατότητα να γίνεται (και) ηλεκτρονικά! ;)
Kickstart
20/01/2021, 13:56
Αυτο ας ελπίσουμε ότι θα τους κοψει και θα δίνεται η δυνατότητα να γίνεται (και) ηλεκτρονικά! ;)
Μακάρι, η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει αυτή η νοοτροπία και όχι ουρές και ταλαιπωρία.
giorgos.boun
20/01/2021, 16:03
Σωστά κατάλαβες οτι θα μπορείς να το τραβάς και με τα 2 αυτοκίνητα. Θα μπορείς επισης να το δανείσεις σε καποιον αλλο.
Φυσικά το αυτοκίνητο που το τραβάει πρέπει να ειναι ικανο να το τραβήξει και να είναι και ασφαλισμένο και για ρυμουλκηση τρειλερ.
Λαθος κατάλαβες σχετικά με το + κάποια τέλη ποηυ έγραψες. Δεν προβλέπονται τέλη για τα τρειλερ.
Ακόμη καλυτερα δλδ. Εγώ το βλεπω πολύ καλο πάντως.
Έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια. Αυτή η κατάντια ένα αυτοκίνητο ενα τρέιλερ ήταν τραγικό.
Για τα χρήματα φαντάζομαι δεν θα είναι και καμία περιουσία.
Ακόμη καλυτερα δλδ. Εγώ το βλεπω πολύ καλο πάντως.
Έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια. Αυτή η κατάντια ένα αυτοκίνητο ενα τρέιλερ ήταν τραγικό.
Για τα χρήματα φαντάζομαι δεν θα είναι και καμία περιουσία.
Eαν ειχες και δυο και τρια αυτοκινητα στο ονομα σου.. Ειχες δικαιωμα ελξης ( εφοσον ειχαν εγκριση καταληλοτητας απο το υπουργειο για το συγκεκριμενο τρειλερ.....
Μετα ποιος σου ειπε οτι αλλαζει κατι και μπορεις να το πας με το αυτοκινητο του φιλου σου....
Απο ποιο υπουργειο εχει εγκριση για τα ποσα κιλα μικτου φορτιου ελξης εχει το αμαξι του φιλου σου..??
Τελη κυκλοφοριας.....??
Εαν αναλογιστεις ποσα πληρωνουν τα μηχανακια..... η με τι ποσα σου πιανουν τεκμηρια τα διαφορα κινητα σου και οχι μονο....:lol:
Προσωπικα πιστευω οτι πλεον η κατοχη τρειλερ θα πλησιαζουν το παγιο κοστος ενος μικρου αυτοκινητου σε ασφαλεια , τκ.
Και φυσικα αναλογα το μηκος... τα κοστη αυτα θα αυξανονται....!!
Οποτε μαλλον περαστικα μας...!!