View Full Version : Ο φόβος...
mats8282
17/11/2009, 14:04
<<Κώστα άμα δεις κανένα μοτοσυκλετιστή κάτω μην σταματήσεις ούτε για αστείο....Τις προάλλες άκουσα ένα περιστατικό που σταμάτησε ένας να βοηθήσει έναν πεσμένο και ήταν κόλπο,τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν....>>
Τάδε έφη οικογενειακός φίλος,μοτοσυκλετιστής ο ίδιος 40 χρόνια,πριν λίγες μέρες :sad:
Στην αρχή νευρίασα....Αν είναι ποτέ δυνατό να σου λέει τέτοιο πράγμα όταν ξέρεις ότι έστω και αν πέσεις,το πιο πιθανό είναι να χτυπήσεις έστω και λίγο...Ειδικά <<εμείς>> που ξέρουμε,άλλος από προσωπική πείρα άλλος από φίλους/γνωστούς κτλ,τι σημαίνει τραυματισμένος μοτοσυκλετιστής και ειδικά αβοήθητος είτε λόγω ακατοίκητης περιοχής είτε από εγκατάλειψη...Το ίδιο ισχύει και για πεζούς...
Μετά το σκέφτηκα λίγο καλύτερα και προσπάθησα να δώσω μια λογική εξήγηση γιατί δεν μπορώ καν να διαννοηθώ κάτι τέτοιο....Ακόμα και 50-50 να είναι οι πιθανότητες να είναι κόλπο θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσεις να βοηθήσεις....
Έλα όμως που όλη μέρα βλέπουμε,ακούμε και διαβάζουμε για πανδημίες,ληστείες,δολοφονίες,ξυλοδαρμούς,απαγωγές,τ ομοκρατικες οργανώσεις,ανεργία,φτώχεια και τα λοιπά καλά....Η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών και των σίριαλ που θα δούμε το βράδυ μετά την δουλειά είναι αποτρόπαια εγκλήματα,κλέφτες και αστυνόμοι,εντατικές,κλάμα και κακό...Και στην πραγματική ζωή όμως τα νέα στην περιοχή που μένουμε συνήθως αρχίζουν με την φράση <<Τα έμαθες;Μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του....../Έκλεψαν τον .... στον δρόμο/Έκλεψαν το ΙΧΕ/Μ του .....>>
Μπορεί να κάνω λάθος...Δεν ξέρω....Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντως δεν θυμάμαι ποτέ τόσο φόβο και τόσο ατομισμό όσο σήμερα...Ο ορισμός της τρομοκρατίας...
Gandalf dr685sm
17/11/2009, 14:15
Ρίσκο παίρνεις και όταν περπατάς ακόμα... αν είναι φίλε μου να γίνουμε απάνθρωποι για να εξαλείψουμε την πιθανότητα να μας συμβεί κάτι... βράστα.
Άλλωστε και λίγη προσοχή ή καχυποψία όταν σταματάμε μας κάνει πάντα να έχουμε κουμπωμένη πρώτη...να μην κατεβαίνουμε απο την μηχανή και όταν σταματάμε να έχουμε ήδη δεί τι μπορεί να είναι αυτός που έχει σταματήσει/ακινητοποιηθεί εκεί.
Πολύ δύσκολα κάποιος αρματωμένος με DAINESE,κράνη κτλ... με ενα SS στην άκρη , με σκασμένο ελαστικό ας πούμε να σε σταματήσει για να σε κλέψει σε τυχαίο μέρος της Ε.Ο. .... στην Α.Ο. απλά δεν επιτρέπεται να σταματήσεις καθώς υπάρχει και σχετική υπηρεσία βοήθειας εκεί. κτλ κτλ κτλ..
Μην ξεχνάς οτι ακόμα και το βράδυ όταν γυρνάς απο διασκέδαση , στον θάμνο του απέναντι πεζοδρομίου μπορέι να είναι ο οποιοσδήποτε που θα θέλει να κλέψει οτι έχεις πάνω σου εκείνη την στιγμή. Δυστυχώς αυτό είναι... τόσο απο έλλειψη ατιμωρησίας, όσο και απο έλλειψη αστυνόμευσης...
Λίγη καχυποψία ίσως στα ορια του μέτρου ποτέ δεν έκανε κακό.
Gandalf
ta exoume isopedwsei ola gia ola pleon se authn tin koinwnia...
an anarwtitheis giati kai pws...tha deis oti ginontai xeirotera!
alla ws ekei.. kaneis den leei giati ginontai auta :/
Εχετλαίος
17/11/2009, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Τις προάλλες άκουσα ένα περιστατικό που σταμάτησε ένας να βοηθήσει έναν πεσμένο και ήταν κόλπο,τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν....>>
Τα ίδια έπαθε και ένας ντελιβεράς εδώ Χανιά προ διμήνου όταν πήγε να παραδώσει σουβλάκια σε έρημο δρόμο 12 το βράδυ στη μέση του πουθενά...
Όπως λέει και ο Μάγος "Λίγη καχυποψία ίσως στα ορια του μέτρου ποτέ δεν έκανε κακό"
mats8282
18/11/2009, 15:19
Από το <<καχύποπτος>> μέχρι το <<μην σταματήσεις ούτε για πλάκα>> υπάρχει χαώδης διαφορά ρε παιδιά....
Akatanomastos
18/11/2009, 16:08
καλα εμεις οι αξυριστοι,
αλλα γυναικα και να σταματησεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.τουλαχιστον εγω αυτο θα λεγα στην γυναικα μου/κορη μου/ μανα μου κλπ κλπ
μπορεις καλλιστα να καλεσεις αμεσως ασθενοφορο
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
καλα εμεις οι αξυριστοι,
αλλα γυναικα και να σταματησεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.τουλαχιστον εγω αυτο θα λεγα στην γυναικα μου/κορη μου/ μανα μου κλπ κλπ
μπορεις καλλιστα να καλεσεις αμεσως ασθενοφορο
Δεν γίνεται να δεις χτυπήμένο άνθρωπο σε ερημιά να καλέσεις απλά ασθενοφόρο και να νιώθεις ότι έκανες το καθήκον σου. Ούτε μπορούμε να ζούμε συνέχεια με το φόβο για κάθε τι που κάνουμε Απλά μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο προσεχτικές και να ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αυτή τη θέση.
μαγος,μοταρντ και τζεν +1000
μαγε ξανασυμφωνουμε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ρίσκο παίρνεις και όταν περπατάς ακόμα... αν είναι φίλε μου να γίνουμε απάνθρωποι για να εξαλείψουμε την πιθανότητα να μας συμβεί κάτι... βράστα.
Άλλωστε και λίγη προσοχή ή καχυποψία όταν σταματάμε μας κάνει πάντα να έχουμε κουμπωμένη πρώτη...να μην κατεβαίνουμε απο την μηχανή και όταν σταματάμε να έχουμε ήδη δεί τι μπορεί να είναι αυτός που έχει σταματήσει/ακινητοποιηθεί εκεί.
Πολύ δύσκολα κάποιος αρματωμένος με DAINESE,κράνη κτλ... με ενα SS στην άκρη , με σκασμένο ελαστικό ας πούμε να σε σταματήσει για να σε κλέψει σε τυχαίο μέρος της Ε.Ο. .... στην Α.Ο. απλά δεν επιτρέπεται να σταματήσεις καθώς υπάρχει και σχετική υπηρεσία βοήθειας εκεί. κτλ κτλ κτλ..
Μην ξεχνάς οτι ακόμα και το βράδυ όταν γυρνάς απο διασκέδαση , στον θάμνο του απέναντι πεζοδρομίου μπορέι να είναι ο οποιοσδήποτε που θα θέλει να κλέψει οτι έχεις πάνω σου εκείνη την στιγμή. Δυστυχώς αυτό είναι... τόσο απο έλλειψη ατιμωρησίας, όσο και απο έλλειψη αστυνόμευσης...
Gandalf
Σωστα :beer:
frappe rider
18/11/2009, 19:42
Χθες βραδυ γυρω στις 11 στο υψος του ΤΣΑΦ στη Κηφισια ενας φουκαρας με κινεζικο παπι εσπρωχνε στη ΛΕΑ.Σταματησα να δω και ειχε μεινει απο βενζινη,εβγαλα σωληνακι βρηκαμε και ενα μπουκαλι και του εδωσα λιγη μεχρι να παει σε βενζιναδικο.Αν ηθελε να μου τη πεσει μαλλον ειχε αναστολες απο το 1.95 και τα 130 κιλα μου :lol:
Ποσως με ενδιαφερει τι λεει ο καθε χοντροπετσος "μηχανοβιος" εγω παντα σταματαω και βοηθαω αν μπορω.
:wave2:
stefanos
18/11/2009, 20:24
Άλλο ένα σοβαρό επιχείρημα για να φοράμε εκτός απο κράνος και πλήρη πανοπλία στο δρόμο.
Πρίν μερικά χρόνια θυμάμαι κάποιος μαχαίρωσε ένα μοτοσικλετιστή στο δρόμο αλλά το μαχαίρι δεν πέρασε τον θώρακα:p
Akatanomastos
19/11/2009, 02:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από jen500
Δεν γίνεται να δεις χτυπήμένο άνθρωπο σε ερημιά να καλέσεις απλά ασθενοφόρο και να νιώθεις ότι έκανες το καθήκον σου. Ούτε μπορούμε να ζούμε συνέχεια με το φόβο για κάθε τι που κάνουμε Απλά μπορούμε να είμαστε λίγο περισσότερο προσεχτικές και να ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αυτή τη θέση.
καταρχας δεν κανω οτιδηποτε για να νιωθω οτι εκανα καποιο καθηκον
απο κει και περα το θεμα ειναι οτι εγω τη γυναικα μου και την κορη μου θα τις συμβουλεψω να μην σταματανε.
πειτε με γουρουνι
πειτε με αλητη
πειτε με αναισθητο
αλλα δεν μπορω να ρισκαρω ετσι με τους ανθρωπους που αγαπαω..
ΑΛΛΟ τι θα εκανα εγω, το οποιο εξαρταται απο τις συνθηκες
dodos 900
19/11/2009, 08:40
Άν ακούγαμε τι"πρέπει" να κάνουμε,κανείς μας δέν θα οδηγούσε μηχανή!:winka:
BELZEBOYLIS
19/11/2009, 09:34
εγώ θα κατούραγα με ευχαρίστηση πάνω από τον τάφο , αυτού που δεν σταμάτησε να βοηθήσει ...:mad:
Allst@rf
19/11/2009, 23:32
παντός παιδιά ,αν θέλουμε να μιλήσουμε για χτυπημένο απο τροχαίο που χρειάζεται βοήθειά, όπως λέτε,και θέλουμε να βοηθήσουμε,ο πρώτος και βασικότερος κανόνας των πρώτον βοηθειών λέει να μην μετακινούμε τον τραυματία.
Οπότε αρχίζοντας από κει , άν ο άλλος είναι κάτω ζητώντας βοήθεια τον ρωτάμε πρώτα αν είναι χτυπημένος ,αν είναι να καλέσουμε ασθενοφόρο.αν πει όχι και θέλει να τον σηκώσουμε του λέμε πολύ ήρεμα ότι μπορεί να έχει χτυπήσει και αν τον σηκώσουμε μπορεί να τραυματιστεί πιο άσχημα.στην τελική αν θέλει να κάνει λαμογια δεν θα είμαστΕ σε τόσο άμεση επαφή μαζί του ώστε να αιφνιδιαστούμε σε ενδεχόμενη επίθεση.
Νομιζω η σχετικη εμπειρια βοηθα και σε αυτο να ξεχωρισεις αν οντως συμβαινει κατι ή ειναι θεατρικο απο απατεωνα.Στις μεγαλουπολεις σιγουρα τα πραγματα ειναι πλεον τρομαχτηκα επικινδυνα παρολα γινονται χειροτερα με την αδιαφορια που σου δημιουργει αυτο ο τρομος.
Οποτε δεν υπαρχει καθαρη απαντηση μαλλον εξεταζουμε αυτο που βλεπουμε και βοηθαμε σιγουρα γιατι πλεον εχουμε φτασει στο σημειο να μην βοηθουμε ουτε την γιαγια που εχει πεσει στο πεζοδρομιο Τρομος?? μπα ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ:wave2:
vangelis 64
21/11/2009, 03:21
Ο φόβος είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο βασίζει τη δύναμή του ένα κέντρο εξουσίας,είτε κυβέρνηση λέγεται είτε θρησκεία είτε γονέας.
Τα έχουν καταφέρει δε μια χαρά,δεν βρίσκετε;:sad:
el_hymador
21/11/2009, 09:59
Αυτο ειχα να το ακουσω απο την εποχη του 80....
ο θειος μου εκανε το Σουηδια - Ελλαδα - Σουηδια με αυτοκινητο καθε καλοκαιρι και το περασμα μεσα απο τη Γιουγκοσλαβια εγκυμονουσε τετοιους κινδυνους....τους ενημερωναν μαλιστα σχετικα και κατα την εισοδο τους στη χωρα, οπου τους συνιστουσαν να ΜΗΝ σταματουν για κανενα λογο αν δουν ατυχημα, αφου τα περισσοτερα ηταν σκηνοθετημενα με αποτερο σκοπο τις ληστρικες επιθεσεις...
μιλαμε ομως για ερημες εθνικες οδους, στην μεση του πουθενα....
τωρα για την Ελλαδα του 2009 δυσκολο, πολυ δυσκολο...και οπως εγραψαν και αλλοι, το σκηνοθετημενο ατυχημα φαινεται.... :wave2:
blackrose
28/11/2009, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ο φόβος είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο βασίζει τη δύναμή του ένα κέντρο εξουσίας,είτε κυβέρνηση λέγεται είτε θρησκεία είτε γονέας.
Τα έχουν καταφέρει δε μια χαρά,δεν βρίσκετε;
vangelis 64
+1000.............................................:wave2: και στους δυο σας!!! παντα σταματαγα και θα σταματαω με οτι και αν ειμαι!(μηχανη,αμαξι,ποδια).