View Full Version : ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ???
lanzaman
23/11/2009, 07:13
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ... ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΤΥΠΙΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΟΠ... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??? ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ??
Αρχικά δημιουργήθηκε από lanzaman
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ... ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΙΑ ΤΥΠΙΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΟΠ... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??? ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ??
Φυσικά ο φιλαράκος σου, εκτός και κάνεις πλάκα που ρωτάς.
lanzaman
23/11/2009, 07:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Φυσικά ο φιλαράκος σου, εκτός και κάνεις πλάκα που ρωτάς.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΣΤΟΠ... ARE YOU SURE ΓΙ'ΑΥΤΟ??
ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΣΤΟΠ... ARE YOU SURE ΓΙ'ΑΥΤΟ?? 100%
Φτάνεις στο σημείο του στοπ σε μονόδρομο και αν η ροή είναι από τα δεξιά κοιτάς δεξιά, αυτό είναι το νομότυπο. Αν θα έπρεπε να κοιτάξει και αριστερά είναι ένα άλλο θέμα προνοητικότητας αλλά δεν έχει καμία σχέση με νομική κατοχύρωση.
makis206
23/11/2009, 07:38
Εσύ όταν βγαίνεις από Stop σε μονόδρομο κοιτάς κι απ'τις δύο πλευρές του δρόμου πριν βγεις;:D
Εγώ προσωπικά κοιτάω για να πω την αλήθεια αλλά δεν το κάνουν όλοι, ούτε έχουν και καμμιά υποχρέωση βέβαια τη στιγμή που μιλάμε για μονόδρομο..:winka:
Ο φίλος σου φταίει και δεν χωράει συζήτηση σε αυτό.:beer:
ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΣΤΟΠ... ARE YOU SURE ΓΙ'ΑΥΤΟ??
Στα Stop σταματάμε, ελέγχουμε αν έρχεται όχημα απ΄την κατεύθυνση που θα μπούμε και φεύγουμε. Απλά πράγματα είναι, και απορώ πως έχετε και την αμφιβολία για το ποιός φταίει.
Διπλώματα έχετε? :confused:
lanzaman
23/11/2009, 07:38
OK THANK YOU ALL ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!:wave2:
lanzaman
23/11/2009, 07:40
Στα Stop σταματάμε, ελέγχουμε αν έρχεται όχημα απ΄την κατεύθυνση που θα μπούμε και φεύγουμε. Απλά πράγματα είναι, και απορώ πως έχετε και την αμφιβολία για το ποιός φταίει.
Διπλώματα έχετε? :confused:
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ... ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ?? ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ... ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Η ΑΛΛΗ.. ANYWAY ΞΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ... ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ?? ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ... ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Η ΑΛΛΗ.. ANYWAY ΞΑΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σε ρώτησα γιατί αυτά είναι στη ύλη με τα σχηματάκια και τα οχήματα που έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις και σε ρωτάει ποιός έχει προτεραιότητα.
Βέβαια δεν σε ρωτάει για το ποιός έχει προτεραιότητα όταν πάει ο άλλος ανάποδα γιατί είναι αυτονόητο.....
lanzaman
23/11/2009, 08:01
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...:lol: :lol: :smokin:
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙ ΕΦΑΓΑ ΧΘΕΣ..:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Red Rider
23/11/2009, 08:11
Εαν διναμε τωρα εξετασεις 100 απο εμας,ειμαι σιγουρος πως τουλαχιστον οι 90 θα κοβομασταν..:lol:
lanzaman
23/11/2009, 08:27
STANDARD ΟΜΩΣ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
la_villa
23/11/2009, 09:40
οκ θα κοβομασταν
αλλα καποια δεν ξεχνιούνται....
παραβίαση στοπ, δεξια προτεραιότητα και αυτα είναι κτημα του καθε οδηγού
καποια που δεν τα βλέπεις συχνα οκ...δεν τα θυμασαι αλλα όχι και τα καθημερινα
αμα πηγαινε αναποδα ο τύπος η κοπέλα δεν παραβιασε καμια προτεραιότητα
Red Rider
23/11/2009, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
οκ θα κοβομασταν
αλλα καποια δεν ξεχνιούνται....
παραβίαση στοπ, δεξια προτεραιότητα και αυτα είναι κτημα του καθε οδηγού
καποια που δεν τα βλέπεις συχνα οκ...δεν τα θυμασαι αλλα όχι και τα καθημερινα
αμα πηγαινε αναποδα ο τύπος η κοπέλα δεν παραβιασε καμια προτεραιότητα
Συμφωνω.
zoropatra
23/11/2009, 09:52
οσο και να σας φανει απιστευτο ομως συναδελφος ταριφας βγηκε απο στοπ η αλλη κατεβενε αναποδα μονοδρομο και στο δικαστηριο την πληρωσε ο συναδελφος ας ειχε στοπ......και αυτο που του ειπαν στο δικαστηριο ειναι οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα-δεξια !!!!
η ζημια ηταν περι τα 150 ευρω αλλα αν ηταν κατι χειροτερο?π.χ τραυματισμος?τελος παντων μπορει να ειναι περιπτωση των περιπτωσεων........αυτο!!!!!αλλα να που στην ελλαδα ολα γινονται......
και να σας πω και το αλλο εγω πριν 2 χρονια με το ταξι ενω ημουν σε δρομο με προταιρεοτητα βγηκε μια απο στοπ και γιναμε μαλια κουβαρια.......οταν ηρθε η τροχαια αυτο που ειπε στους μπατσους ειναι οτι φταιει ο ταξιτζης (εγω) γιατι λεει την βρηκα στον πισω τροχο....δηλαδη οτι ειχε βγει η μιση στην διασταυρωση και οτι εγω φταιω!!!!χαχαχα τοτε της ειπε ο μπατσος κυρια μου εχετε στοπ το καταλαβαινετε?απο τοτε εχουν περασει 2 χρονια και ακομα περιμενω το δικαστηριο!!!!ασχετο αν η ζημια η δικια μου ηταν 5.280 ευρω!!!! τα οποια για να δουλεψουμε τα βαλαμε απο τσεπη!!!!!
sergiosm
23/11/2009, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
οσο και να σας φανει απιστευτο ομως συναδελφος ταριφας βγηκε απο στοπ η αλλη κατεβενε αναποδα μονοδρομο και στο δικαστηριο την πληρωσε ο συναδελφος ας ειχε στοπ......και αυτο που του ειπαν στο δικαστηριο ειναι οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα-δεξια !!!!
Πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό;
Γιατί αυτό που λες, σε πρώτη ανάγνωση, είναι απίστευτη μαλακία του δικαστηρίου.
Εκτός και αν αυτή ήταν ακριβώς ΜΠΡΟΣΤΑ του όταν ξεκίνησε ...
ασχετο αν η ζημια η δικια μου ηταν 5.280 ευρω!!!! τα οποια για να δουλεψουμε τα βαλαμε απο τσεπη!!!!!
Αυτό ΔΥΣΤΥΧΩΣ ισχύει σε κάθε περίπτωση.
Έτσι όπως αργούν τα δικατήρια...
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό;
Γιατί αυτό που λες, σε πρώτη ανάγνωση, είναι απίστευτη μαλακία του δικαστηρίου.
Εκτός και αν αυτή ήταν ακριβώς ΜΠΡΟΣΤΑ του όταν ξεκίνησε ...
+1000:dizzy: :hypnotize :dizzy:
Gandalf dr685sm
23/11/2009, 12:17
Μαλακία του δικαστηρίου αλλά και του δικηγόρου του συνάδερφου σου που δεν ζήτησε έφεση μιας και τέτοια απόφαση καταρρίπτεται αμέσως με το γράμμα του νόμου.
Gandalf
Νομικά δεν ξέρω ποιός φταίει, υποθέτω ο φίλος σου.
Ηθικά φταίνε σίγουρα και οι δύο.
Θα μπορούσε να μην είναι μηχανάκι που έρχεται αντίθετα αλλά ποδήλατο, ή πεζός.
menelaos46
23/11/2009, 18:50
Αυτος που παει αναποδα φταιει
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Αυτος που παει αναποδα φταιει
:beer: :beer:
nasos-hyper
23/11/2009, 19:38
νομικα υπαρχει καποιος γνωστης να μας δωσει τα φωτα του?
γιατι λεω γω τωρα..
μπορει να ημουν ενας αθλητης που να εκανα πατινι,ενας που εκανε τζοκινγκ,ποδηλατο η απλα ενας
μεσηλικας που ηθελα να περασω απεναντι.
δεν θα επρεπε λογικα να κοιταξει η οδηγος κ απ τις δυο πλευρες?
γιατι κ γω παω βολτα σε μια επαρχια λχ πρωτη φορα κ βλεπω στοπ σε δρομο της.ε κοιταω κ τις
2 πλευρες πριν ξεκινησω.δεν μπορω να ξερω οτι μπαινω σε μονοδρομο.
δεν νομιζω να υπαρχει νομος που να λεει οτι στα στοπ κοιταμε μονο δεξια η αριστερα.(ασχετου του παραπανω αποτελεσματος).
ε κ στην τλκη αφου ολοι μας κοιταμε δ-α ειτε για την ασφαλεια μας ειτε για την περιουσια μας.:D
sergiosm
23/11/2009, 20:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper
Φταίει αυτός που παραβίασε τον ΚΟΚ
Για να πούμε 100% ποιος τον παραβίασε πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει.
Το σίγουρο είναι ότι αυτός που πήγαινε ανάποδα τον παραβίασε.
Το αν τον παραβίασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολο να διαπιστωθεί.
Όλα εξαρτώνται από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν τα δύο οχήματα μερικά δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση και κυρίως που βρισκόταν τη στιγμή που ο οδηγός του αυτοκινήτου ξεκίνησε.
Συνεπώς, είτε φταίει 100% αυτός που πήγαινε ανάποδα, είτε υπάρχει συνυπαιτιότητα (με πιθανότετο το πρώτο).
Πάντως το να μην φταίει καθόλου η μηχανή απλά ΔΕΝ παίζει.
Το παράδειγμα με τον πεζό είναι άλλο εντελώς άλλο θέμα.
makis206
23/11/2009, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper
Δεν θα με έλεγα γνώστη όμως η εμπειρία που είχε φίλος παλιότερα μου έδωσε να καταλάβω πως οτιδήποτε κυκλοφορεί στον δρόμο χωρίς άδεια κυκλοφορίας (με τα τέλη και τα σχετικά) είναι απλώς παράνομο.
Κινούμενος με ποδήλατο στον δρόμο του βγήκε αυτοκίνητο από STOP, τον είδε κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο στον δρόμο που θα έβγαινε ο οδηγός του αυτοκινήτου και απλώς συνέχισε την πορεία του αφού δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι το ποδήλατο φρενάρει αρκετά αργά, ειδικά αν έχει πάρει φόρα. Ο φίλος τον χτύπησε στο μπροστινό φτερό και για να μην πολυλογώ πλήρωσε τη ζημιά του αυτοκινήτου από την τσέπη του.
Οι τροχαίοι που ήρθαν τότε μας είπαν αυτό που είπα στις πρώτες σειρές, υποτίθεται ότι ποδηλάτες και skateboardάδες πάνε από το πεζοδρόμιο, τι κι αν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος; Νομικά δικαίωμα στον δρόμο δεν έχουν, εκτός κι αν βγάλουν άδεια κυκλοφορίας που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να γίνει όπως γινόταν και παλιά.
Δεν μιλάω για πεζό που εκεί αλλάζουν τα πάντα :beer:
sergiosm
23/11/2009, 20:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Οι τροχαίοι που ήρθαν τότε μας είπαν αυτό που είπα στις πρώτες σειρές, υποτίθεται ότι ποδηλάτες και skateboardάδες πάνε από το πεζοδρόμιο, τι κι αν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος; Νομικά δικαίωμα στον δρόμο δεν έχουν, εκτός κι αν βγάλουν άδεια κυκλοφορίας που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να γίνει όπως γινόταν και παλιά.
Καλοί μ@λ@κες ήταν και οι τροχαίοι ...
Τί σχέση έχει η άδεια κυκλοφορίας με την υπαιτιότητα για το ατύχημα;;
Να σου πω εγώ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι δεν έχω άδεια κυκλοφορίας, ούτε πινακίδες, ούτε δίπλωμα (γιατί ας πούμε μου τα έχει πάρει η τροχαία) και είμαι ΝΟΜΙΜΑ σταματημένος σε κόκκινο φανάρι.
Και έρχεται ένα από πίσω και με χτυπά στο ΠΙΣΩ μέρος (υπενθυμίζω είμαι σταματημένος σε κόκκινο).
Ποιος φταίει;;;;
Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι φταίω εγώ;;;
makis206
23/11/2009, 20:55
Ποιος φταίει;;;;
Άλλο τι θεωρώ εγώ σωστό και άλλο αυτό που πράττει ο νόμος, ειλικρινά Σέργιε χωρίς να ξέρω σε ρωτώ. Στην περίπτωση που ανάφερες, αποζημιώνεσαι;
sergiosm
23/11/2009, 20:57
Άλλο τι θεωρώ εγώ και άλλο αυτό που πράττει ο νόμος, ειλικρινά Σέργιε χωρίς να ξέρω σε ρωτώ. Στην περίπτωση που ανάφερες, αποζημιώνεσαι;
100%
αλλά κανονικά πρέπει να πληρώσεις και πρόστιμο γιατί δεν έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα.
ΑΛΛΟ όμως το ένα και ΑΛΛΟ το άλλο.
Η υπαιτιότητα (το ποιος φταίει) για το ατύχημα δεν έχει σχέση με το αν έχεις δίπλωμα, αν έχεις άδεια κυκλοφορίας κλπ.
makis206
23/11/2009, 21:13
100%
Τώρα μου καταρρίπτεις γνώσεις που νόμιζα ότι είχα χρόνια, το ότι έχουμε άλλους νόμους εδώ το ήξερα αλλά όχι κι έτσι..:lol:
Παλιότερα που έγραφα στο cyclist.gr (ποδηλατικό φόρουμ) είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό και όπως ήταν λογικό γέννησε μεγάλη συζήτηση πάνω στο θέμα, αυτό που θυμάμαι είναι ότι όλοι συμφώνησαν στο ότι με δική τους ευθύνη και με απόλυτη γνώση των πραγμάτων συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας και από τότε με το ίδιο πράγμα στο μυαλό βγάζω και το δικό μου ποδήλατο στον δρόμο. Χωρίς δηλαδή να απαιτώ δικαιώματα που κατάλαβα πλέον ότι δεν έχω.
Αυτό βέβαια όπως το αναφέρω είναι σαν λέω ότι όποιος αυτοκινητάκιας γουστάρει παίρνει σβάρνα τους ποδηλάτες για να περνάει ευχάριστα την ώρα του μέσα στο αυτοκίνητο.. οπότε μάλλον δίκιο έχεις τώρα που το σκέφτομαι ξανά. Όσο αναφορά το νομικό μέρος όμως δεν είδα ποτέ αυτοκίνητο να αποζημιώνει ποδηλάτη..
:beer:
menelaos46
23/11/2009, 21:16
μπορει να ημουν ενας αθλητης που να εκανα πατινι,ενας που εκανε τζοκινγκ,ποδηλατο η απλα ενας μεσηλικας που ηθελα να περασω απεναντι. δεν θα επρεπε λογικα να κοιταξει η οδηγος κ απ τις δυο πλευρες? γιατι κ γω παω βολτα σε μια επαρχια λχ πρωτη φορα κ βλεπω στοπ σε δρομο της.ε κοιταω κ τις 2 πλευρες πριν ξεκινησω.δεν μπορω να ξερω οτι μπαινω σε μονοδρομο.
Μπορει βεβαιως μπορει αλλα επειδη δεν ηταν στην περιπτωση αυτη φταιει αυτος που παει αναποδα.
sergiosm
23/11/2009, 21:17
Όσο αναφορά το νομικό μέρος όμως δεν είδα ποτέ αυτοκίνητο να αποζημιώνει ποδηλάτη..
:beer:
Ίσως γιατί ποτέ κανείς ποδηλάτης δεν αποφάσισε να το κυνηγήσει
ή ίσως απλά γιατί δεν έτυχε να το ακούσεις
:beer: :beer: :beer:
menelaos46
23/11/2009, 21:19
100% αλλά κανονικά πρέπει να πληρώσεις και πρόστιμο γιατί δεν έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα. ΑΛΛΟ όμως το ένα και ΑΛΛΟ το άλλο. Η υπαιτιότητα (το ποιος φταίει) για το ατύχημα δεν έχει σχέση με το αν έχεις δίπλωμα, αν έχεις άδεια κυκλοφορίας κλπ.
ορθον
Θυμάστε όταν δώσατε εξετάσεις?
Περνούσατε τα στενά κάθετα και έπρεπε επιδεικτικά να κοιτάξετε και απο τις δυο κατεθύνσεις και απο κει που ερχόντουσαν και απο την αντίθετη.
mparmpanik
23/11/2009, 23:18
Καλοί μ@λ@κες ήταν και οι τροχαίοι ...
Τί σχέση έχει η άδεια κυκλοφορίας με την υπαιτιότητα για το ατύχημα;;
Να σου πω εγώ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι δεν έχω άδεια κυκλοφορίας, ούτε πινακίδες, ούτε δίπλωμα (γιατί ας πούμε μου τα έχει πάρει η τροχαία) και είμαι ΝΟΜΙΜΑ σταματημένος σε κόκκινο φανάρι.
Και έρχεται ένα από πίσω και με χτυπά στο ΠΙΣΩ μέρος (υπενθυμίζω είμαι σταματημένος σε κόκκινο).
Ποιος φταίει;;;;
κι ομως φιλε μου, φταις σε καθε περιπτωση.
(εκτος αν βρισκεσαι μεσα στο χρονικο περιθωριο που παραχωρειται για να μετακινησεις το
οχημα απο το σημειο που σου αφαιρεθηκαν οι πινακιδες και η αδεια εως το σημειο που θα το παρκαρεις.)
φταις γιατι ειναι παρανομο να βρισκεσαι σε εκεινο το σημειο.
οπως κι οταν οδηγει καποιος ανασφαλιστο οχημα.
υπαιτιος ή οχι του ατυχηματος ο ανασφαλιστος επιβαρυνεται των ζημιων.
ακομη κι αν το ανασφαλιστο οχημα ειναι παρκαρισμενο (σε κοινοχρηστο δρομο) και καποιος
πεσει πανω του, ακομη και τοτε τις ζημιες τις πληρωνει ο ανασφαλιστος.
(καμμια σημασια αν ειναι παρκαρισμενος)
blackbusa
24/11/2009, 01:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
(εκτος αν βρισκεσαι μεσα στο χρονικο περιθωριο που παραχωρειται για να μετακινησεις το
οχημα απο το σημειο που σου αφαιρεθηκαν οι πινακιδες και η αδεια εως το σημειο που θα το παρκαρεις.)
ακομη κι αν το ανασφαλιστο οχημα ειναι παρκαρισμενο (σε κοινοχρηστο δρομο) και καποιος
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
σορρυ για τα γελια αλλα οταν διαβαζω οτι ναναι δεν γινετε αλλιως...αυτο που εγραψες απο που προκυπτει???και απο ποτε ενα ανασφαλιστο οχημα (ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) απαγορευεται να ειναι παρκαρισμενο στον δρομο???και ακομα καλυτερα αν καποιος παπαρας πεσει επανω σου τον πληρωνεις κιολλας???
αιντε να τα ξαναπουμε αλλη μια φορα μπας και καποιοι το εμπεδωσετε...εχεις δεν εχεις διπλωμα/ασφαλεια και εμπλακεις σε ατυχημα χωρις να εχεις υπαιτηοτητα για αυτο πληρωνεσαι κανονικοτατα απο την ασφαλιστικη του αλλου...οι κυρωσεις που εχεις εσυ ειναι απο την αστυνομια με το αναλογο προστιμο που οριζει ο ΚΟΚ...μεχρι και ο νομος για τους μεθυσμενους εχει αλλαξει...παλια επαιρνες τα @@ μου αν ειχες ατυχημα μιας και δεν σε καλυπτε η ασφαλιστικη του..τωρα πια πληρωνεσε κανονικα και μετα η ιδια του η ασφαλαστικη τον κυνηγαει ζητωντας του τα λεφτα πισω...συν την π@υτσα που τρωει απο τους αστυνομικους...
για το αρχικο ποσταρισμα...1000% φταιει αυτος που πηγαινε αναποδα...ΤΕΛΟΣ...και καποιος που ειπε για επαγγελματια που το δικαστηριο τον εβγαλε ενοχο...κατι δεν θυμασαι και δεν μας λες...
edit...α ναι...και συνηθως οταν σου αφαιρουν ΟΛΑ τα χαρτια ειναι για βαρυ παραπτωμα....αρα καθαριζει ο γερανος για εσενα...και εσενα σε πανε με συνοδεια....:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikker
Θυμάστε όταν δώσατε εξετάσεις?
Περνούσατε τα στενά κάθετα και έπρεπε επιδεικτικά να κοιτάξετε και απο τις δυο κατεθύνσεις και απο κει που ερχόντουσαν και απο την αντίθετη.
οπως επισης και να κανεις 8αρια.
απο τοτε το ριξα στο ποτο :bigcry: :bigcry: :bigcry:
συμφωνα με φιλο δικαστη οτι εγραψες σε αυτο το ποστακι ειναι λαθος.και εγω την δικια σου αποψη ειχα αλλα το διαλευκανα οταν συζητησα μαζι του και ημουν λαθος τελικα.
(μου το απεδειξε δειχνοντας νομους και τροπους ''τιμωριας'' δλδ προστιμα)
επισης να σε ενημερωσω οτι ο σεργιος δεν ειναι μπακαλης (δε ξερω αν το πιασες αλλα ειναι η δουλεια του)
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
συμφωνα με φιλο δικαστη οτι εγραψες σε αυτο το ποστακι ειναι λαθος.και εγω την δικια σου αποψη ειχα αλλα το διαλευκανα οταν συζητησα μαζι του και ημουν λαθος τελικα.
(μου το απεδειξε δειχνοντας νομους και τροπους ''τιμωριας'' δλδ προστιμα)
επισης να σε ενημερωσω οτι ο σεργιος δεν ειναι μπακαλης (δε ξερω αν το πιασες αλλα ειναι η δουλεια του)
Μα είναι δυνατόν να πίστευες τα παραπάνω? :confused: :lol:
Ρε Γιώργο είναι δυνατόν να πληρώνει ανασφάλιστο σταθμευμένο όχημα αυτόν που θα πέσει πάνω του??? :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Και διαβάζοντας τις άλλανταλλων θέσεις των συμφορουμιτών μας, καταλαβαίνω γιατί καταλήγουν στα δικαστήρια υποθέσεις που η ευθύνη είναι 100000% ξεκάθαρη.
Είχα πάει πριν 2 χρόνια στη ΜΙΝΕΤΑ να αποζημιωθώ για μια ζημιά στο αυτοκίνητο μου και όση ώρα περίμενα, άκουγα τον ασφαλιστή να προσπαθεί να πείσει την πελάτισσα του ότι πρέπει να κάνει θετική δήλωση εφόσον είχε παραβιάσει STOP. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο πιάσαμε την κουβέντα και μου έλεγε ότι η κυρία δεν έκανε θετική δήλωση, γιατί ο Δήμος είχε βάλει πρόσφατα το STOP στο σημείο και δεν θα μπορούσε να το ξέρει (!!!)....:a018: :a018: :a018:
Μα είναι δυνατόν να πίστευες τα παραπάνω? :confused: :lol:
Ρε Γιώργο είναι δυνατόν να πληρώνει ανασφάλιστο σταθμευμένο όχημα αυτόν που θα πέσει πάνω του??? :rotflmao: :lol: :rotflmao:
ναι ρε βλαχο!
τρανσφορμαρεται, βγαζει χερακι με παραδακι και δωνει στον κακομοιρη που επεσε πανω του.οχι γι αυτον...για τη φουκαριαρα τη μανα του !!!
υ.γ.χτεσινος εισαι?πρωτη φορα θα διαβασουμε οτι να ναι εδω μεσα ρε μλκ?
zoropatra
24/11/2009, 09:18
οσο για το περιστατικο που σας ανεφερα με το συναδελφο εχεις ως εξης: ο συναδελφος εκινειτο κανονικα σε μονοδρομο,ο δρομος αυτος διασταυρονοταν με αλλο μονοδρομο.....ο συναδελφος ειχε στοπ αλλα πριν ξεκινησει κοιταξε μονο απο την μερια που ειναι η κανονικη ροη του μονοδρομου δηλαδη δεξια......απο την αριστερη μερια τωρα ερχοταν μια κυρια αναποδα στην ροη του μονοδρομου και τρακαρε με τον συναδελφο επειδη αυτος κοιταξε μονο δεξια και οχι αριστερα.....πηγαινοντας στο δικαστηριο ο δικαστης του ειπε οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα δεξια ασχετα αν η φορά του δρομου ειναι απο δεξια.....γιατι αν αντι για το αυτοκινητο ηταν καποιο ποδηλατο ή πεζος θα ειχε μεγαλυτερο προβλημα!!!απο τις υλικες ζημιες!!!
αυτα ξερω εγω απο τα λεγομενα του συναδελφου,δεν ξερω κατι παραπανω.
υ.γ αυτο που δεν διατυπωσα καλα χτες ειναι οτι τελικα το δικαστηριο εβγαλε υπαιτηοτητα και στους δυο!!!(ο ενας πληρωσε τον αλλο δηλαδη ή ο καθενας το δικο του δεν το ξερω ακριβως) γιατι ο ενας πηγαινε αναποδα και ο αλλος δεν κοιταξε αριστερα -δεξια
καταλαβατε τωρα?
..πηγαινοντας στο δικαστηριο ο δικαστης του ειπε οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα δεξια ασχετα αν η φορά του δρομου ειναι απο δεξια.
Δηλαδή αν ήταν ερασιτέχνης θα είχε άλλη τύχη ο ποδηλάτης ή πεζός που ήρθε απ΄τα αριστερά?
Για πολύ κουφό μου ακούγεται πάντως.....:sick:
zoropatra
24/11/2009, 09:26
Δηλαδή αν ήταν ερασιτέχνης θα είχε άλλη τύχη ο ποδηλάτης ή πεζός που ήρθε απ΄τα αριστερά?
Για πολύ κουφό μου ακούγεται πάντως.....:sick:
αν διαβασες ολο το κειμενο μου θα καταλαβαινες οτι αυτο ηταν κατι σαν σημειωση που εκανε ο δικαστης...δεν εριξε ολη την ευθυνη στο συναδελφο αλλα και στους δυο........
τι να πω και εγω δεν ξερω εγω σας λεω την ιστορια οπως μου την ειπε ο συναδελφος μου.
αν διαβασες ολο το κειμενο μου θα καταλαβαινες οτι αυτο ηταν κατι σαν σημειωση που εκανε ο δικαστης...δεν εριξε ολη την ευθυνη στο συναδελφο αλλα και στους δυο........
τι να πω και εγω δεν ξερω εγω σας λεω την ιστορια οπως μου την ειπε ο συναδελφος μου.
Βρε δεν διαφωνώ ότι έγραψες αυτά που είπε. Απλά είναι κουφό γιατί δείχνει μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου απ΄τον δικαστή. Με την ίδια λογική αν καθυστερήσεις να ξεκινήσεις από φανάρι που αναψε πράσινο και σκάσει ο άλλος πίσω σου, υπάρχει συνυπαιτιότητα γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσεις σαν αγωνιστικό σε dragster :lol:
Cpt. Haddock
24/11/2009, 09:47
Βασικά ο δικαστής ερμήνευσε την υπόθεση με το κοινό περι δικαίου αίσθημα σύμφωνα με το οποίο οι ταρίφες πάντα φταίνε :lol:
(ηλίθια απόφαση κατ' εμέ...)
zoropatra
24/11/2009, 09:47
Βρε δεν διαφωνώ ότι έγραψες αυτά που είπε. Απλά είναι κουφό γιατί δείχνει μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου απ΄τον δικαστή. Με την ίδια λογική αν καθυστερήσεις να ξεκινήσεις από φανάρι που αναψε πράσινο και σκάσει ο άλλος πίσω σου, υπάρχει συνυπαιτιότητα γιατί θα έπρεπε να ξεκινήσεις σαν αγωνιστικό σε dragster :lol:
τι να πω και εμενα περιεργα μου φαινονται ολα αυτα αλλα ελλαδα ειμαστε....μπορει να μην το χειριστικε καλα και ο δικηγορος του συναδελφου τι να πω δεν ξερω......το θεμα ειναι οτι πληρωσανε και οι δυο.........
sergiosm
24/11/2009, 10:17
Τί να πώ;
Πραγματικά τα πιστεύεις αυτά;
Λυπάμαι, αλλά είσαι τελείως λάθος.
mparmpanik
24/11/2009, 13:53
Τί να πώ;
Πραγματικά τα πιστεύεις αυτά;
Λυπάμαι, αλλά είσαι τελείως λάθος.
ειλικρινα θα χαρω να ειμαι εντελως μα εντελως λαθος!
το πιο απλο πραγμα στον κοσμο, ειναι μια ερωτηση στον ασφαλιστη..
(και μακαρι να μην ξερω τι λεω)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
100%
Φτάνεις στο σημείο του στοπ σε μονόδρομο και αν η ροή είναι από τα δεξιά κοιτάς δεξιά, αυτό είναι το νομότυπο. Αν θα έπρεπε να κοιτάξει και αριστερά είναι ένα άλλο θέμα προνοητικότητας αλλά δεν έχει καμία σχέση με νομική κατοχύρωση.
+1
sergiosm
24/11/2009, 14:49
το πιο απλο πραγμα στον κοσμο, ειναι μια ερωτηση στον ασφαλιστη..
Όχι στον ασφαλιστή
Στον δικηγόρο σου.
menelaos46
24/11/2009, 14:56
Λοιπον αυτος που ερχεται αντιθετα φταιει σε ολες τις περιπτωσεις εκτος αν ειναι πεζος.
Τωρα στην περιπτωση που καποιος δεν εχει αδεια οδηγησεις η κυκλοφοριας φταιει αυτος αλλα στην περιπτωση που δεν εχει ασφαλεια πληρωνει προστιμο.
Θα ρωτησω και φιλο μου τροχονομο για 100%
blackbusa
24/11/2009, 15:19
οσο για το περιστατικο που σας ανεφερα με το συναδελφο εχεις ως εξης: ο συναδελφος εκινειτο κανονικα σε μονοδρομο,ο δρομος αυτος διασταυρονοταν με αλλο μονοδρομο.....ο συναδελφος ειχε στοπ αλλα πριν ξεκινησει κοιταξε μονο απο την μερια που ειναι η κανονικη ροη του μονοδρομου δηλαδη δεξια......απο την αριστερη μερια τωρα ερχοταν μια κυρια αναποδα στην ροη του μονοδρομου και τρακαρε με τον συναδελφο επειδη αυτος κοιταξε μονο δεξια και οχι αριστερα.....πηγαινοντας στο δικαστηριο ο δικαστης του ειπε οτι σαν επαγγελματιας που ειναι επρεπε να κοιταξει αριστερα δεξια ασχετα αν η φορά του δρομου ειναι απο δεξια.....γιατι αν αντι για το αυτοκινητο ηταν καποιο ποδηλατο ή πεζος θα ειχε μεγαλυτερο προβλημα!!!απο τις υλικες ζημιες!!!
αυτα ξερω εγω απο τα λεγομενα του συναδελφου,δεν ξερω κατι παραπανω.
υ.γ αυτο που δεν διατυπωσα καλα χτες ειναι οτι τελικα το δικαστηριο εβγαλε υπαιτηοτητα και στους δυο!!!(ο ενας πληρωσε τον αλλο δηλαδη ή ο καθενας το δικο του δεν το ξερω ακριβως) γιατι ο ενας πηγαινε αναποδα και ο αλλος δεν κοιταξε αριστερα -δεξια
καταλαβατε τωρα?
τωρα το πηγες καλυτερα...:winka: ειχε απλα μαλακα δικηγορο πεστου...εφεση και αν παλι δεν εβγαινε αποτελεσμα (που δεν το πιστευω) αγωγη για κακοδικια...τωρα πια παπαλα βεβαια...
και αυτο για τον πεζο μην το ξαναπειτε...εχει ξαναειπωθει σε αλλο θρεντ...ειναι αναλογα με την περιπτωση..και τα ποδηλατα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορουν στους δρομους...
Cpt. Haddock
24/11/2009, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
[...]..και τα ποδηλατα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυκλοφορουν στους δρομους...
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μπορούν, αρκεί να έχουν αριθμό κυκλοφορείας (με την ανάλογη άδεια), ασφάλεια, φώτα κλπ κλπ...
:smokin:
blackbusa
24/11/2009, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
εις την Ελλαδα απο οσο ξερω ΔΕΝ υπαρχουν ποδηλατοδρομοι...και νομιζω οτι μονο εκει επιτρεπετε να κυκλοφορουν ΕΠΙΣΗΜΑ τα ποδηλατα...αν κανω λαθος ανακαλω...
εις την Ελλαδα απο οσο ξερω ΔΕΝ υπαρχουν ποδηλατοδρομοι...και νομιζω οτι μονο εκει επιτρεπετε να κυκλοφορουν ΕΠΙΣΗΜΑ τα ποδηλατα...αν κανω λαθος ανακαλω...
Τι επίσημα κι ανεπίσημα;
Σε δημόσιο δρόμο, για να κυκλοφορήσει το οποιοδήποτε όχημα, πρέπει να έχει τα απαραίτητα απο τον νόμο έγγραφα (βλ. πιο πάνω).
Τώρα δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου δεν ξέρω που μπορείς να βγάλεις.... :lol: :lol:
blackbusa
24/11/2009, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Τι επίσημα κι ανεπίσημα;
Σε δημόσιο δρόμο, για να κυκλοφορήσει το οποιοδήποτε όχημα, πρέπει να έχει τα απαραίτητα απο τον νόμο έγγραφα (βλ. πιο πάνω).
Τώρα δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου δεν ξέρω που μπορείς να βγάλεις.... :lol: :lol:
τελικα οσο ζεις μαθαινεις...εχει βεβαια μια ασαφεια αλλα εδω ειναι Ελλαδισταν...
Άρθρο 16 Θέση επί της οδού
1. Στο οδικό δίκτυο της χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 17 παρ. 6 του παρόντος Κώδικα, να οδηγεί το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και αν ακόμη ολόκληρο το οδόστρωμα είναι ελεύθερο.
2. ο οδηγός, με εξαίρεση την περίπτωση απολύτου ανάγκης, υποχρεούται να κινείται αποκλειστικά στις καθορισμένες για την κατηγορία του οχήματός του ειδικές οδούς, οδοστρώματα και λωρίδες κυκλοφορίας όπου υφίστανται τέτοιες ………… οι δε οδηγοί μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και οι οδηγοί ζώων, υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει, και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος.
και εχεις δικειο γιατι υπαρχει και αυτο...
Άρθρο 88 Άδεια κυκλοφορίας οχημάτων
1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, [ποδήλατο] ή ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι` αυτό άδεια κυκλοφορίας.
6. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, ως και αυτός που οδηγεί μοτοποδήλατο που δεν είναι εφοδιασμένο με άδεια κυκλοφορίας ή του οποίου η άδεια κυκλοφορίας έχει αφαιρεθεί ή έχει λήξει, τιμωρείται με πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) δραχμών, αυτός δε που θέτει σε κυκλοφορία και αυτός που οδηγεί ποδήλατο ή κυκλοφορεί ζωήλατο όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με άδεια κυκλοφορίας, τιμωρείται με πρόστιμο
δέκα χιλιάδων (10.000) δραχμών. (έχει περιέλθει σε αχρησία, για αυτό και ο όρος «ποδήλατο» είναι σε παρένθεση)
αρα θεωριτικα και ουσιαστικα μαλλον πρεπει να βγαλεις διπλωμα για μοτοποδηλατο....
blackbusa
24/11/2009, 15:50
...
....
και εχεις δικειο γιατι υπαρχει και αυτο...
....
Μια κατάρα που με κυνηγάει....
blackbusa
24/11/2009, 15:58
Μια κατάρα που με κυνηγάει....
o Bυρωνας με το Tuono???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
o Bυρωνας με το Tuono???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αδύνατον..... πρέπει να συνδέσει την μπαταρία και να φουσκώσει λάστιχα....
Αδύνατον..... πρέπει να συνδέσει την μπαταρία και να φουσκώσει λάστιχα....
:lol: :lol: :lol: :lol: ελα ρε ππρ...εχυσα τη μπυρα ρε βλαμενε.:lol: :lol: :lol: