View Full Version : Σκεψη αγορας ΚΧ250F,πρωτα βηματα!
Καλησπερα,
μετα απο καποιες βολτες στο χωμα με το 950,σκεφτομαι να χωθω λιγο πιο ¨βαθια¨ με ενα Καβασακι ΚΧ250 F του 2005.
Το μηχανακι ειναι μοτοκρος του εχουν βαλει φωτα/φλας και εχει πινακιδα.
Κοιτουσα για κατι πιο παλιο ισως και διχρονο,για τα πρωτα βηματα αλλα βρεθηκε αυτο απο φιλο το οποιο ειναι πολυ καλη κατασταση οπως και η τιμη που το παιρνω.
Το ερωτημα ειναι κατα ποσο θα με δυσκολεψει στις πρωτες πιο ζορικες εντουροβολτες,αν θα επρεπε να ξεκινησω με κατι πιο εντουρο παρα μοτοκρος κλπ
Προτασεις/συμβουλες απ΄τους εμπειρους???
Ευχαριστω εκ των προτερων!
menelaos46
25/11/2009, 16:09
Αν εχεις καπου προβλημα θα ειναι η
1.Στο συμπλεκτη αν απομονωνει ξερα
2.Στις αναρτησεις που μπορει να θελουν σεταρισμα για εντουρο χρηση διοτι ειναι πολυ σκληρες
3.Στο μοτερ που μπορει να μην εχει τοση ροπη χαμηλα
Υ.Γ. Δεν εχω οδηγησει το εν λογω και αναφερω τα ανωτερω ως διαπιστωσεις μου απο ενα kx250 98
που ειχα.
LARISEOS
25/11/2009, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Καλησπερα,
μετα απο καποιες βολτες στο χωμα με το 950,σκεφτομαι να χωθω λιγο πιο ¨βαθια¨ με ενα Καβασακι ΚΧ250 F του 2005.
Κοιτουσα για κατι πιο παλιο ισως και διχρονο,για τα πρωτα βηματα αλλα βρεθηκε αυτο απο φιλο το οποιο ειναι πολυ καλη κατασταση οπως και η τιμη που το παιρνω.
Το ερωτημα ειναι κατα ποσο θα με δυσκολεψει στις πρωτες πιο ζορικες εντουροβολτες,αν θα επρεπε να ξεκινησω με κατι πιο εντουρο παρα μοτοκρος κλπ
Ευχαριστω εκ των προτερων!
χμμ,,,,,πρωχτες ξεκηνησαμε μια enduro βολτα 12 μηχανες απο λαρισα για ολυμπο!
πρεπει να πω οτι ητανε hard enduro...... μεσα σε κατι κλειστά μονοπατια το ενα το kawasaki κολλήσανε η βαλβιδες τη σκατά εγηνε και το αλλο ητανε έτοιμο και αυτο!
2 ωρες καναμε να βγαλουμε το μηχανακι στον δρομο! τωρα μπορει να ητανε προβληματικο δεν ξερω ..........
αν θελεις καθαρα enduro ψαξε για enduro,,,,και εγω mx εχω αλλα γουσταρω την ταλαιπωρια και τα δυσκολα!
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Αν εχεις καπου προβλημα θα ειναι η
1.Στο συμπλεκτη αν απομονωνει ξερα
2.Στις αναρτησεις που μπορει να θελουν σεταρισμα για εντουρο χρηση διοτι ειναι πολυ σκληρες
3.Στο μοτερ που μπορει να μην εχει τοση ροπη χαμηλα
Υ.Γ. Δεν εχω οδηγησει το εν λογω και αναφερω τα ανωτερω ως διαπιστωσεις μου απο ενα kx250 98
που ειχα.
Thanx man,ελεγα να το κανω μια βολτα πριν το παρω αλλα στην ασφαλτο τι να δεις...
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
χμμ,,,,,πρωχτες ξεκηνησαμε μια enduro βολτα 12 μηχανες απο λαρισα για ολυμπο!
πρεπει να πω οτι ητανε hard enduro...... μεσα σε κατι κλειστά μονοπατια το ενα το kawasaki κολλήσανε η βαλβιδες τη σκατά εγηνε και το αλλο ητανε έτοιμο και αυτο!
2 ωρες καναμε να βγαλουμε το μηχανακι στον δρομο! τωρα μπορει να ητανε προβληματικο δεν ξερω ..........
αν θελεις καθαρα enduro ψαξε για enduro,,,,και εγω mx εχω αλλα γουσταρω την ταλαιπωρια και τα δυσκολα!
:beer:
Ποιο εχεις εσυ φιλε?
Το βλεπεις ζορικο για ξεκινημα στο χωμα?
Στο μηχανακι θα γινει σερβις πριν το παρω...
LARISEOS
25/11/2009, 16:40
Ποιο εχεις εσυ φιλε?
τπτ δεν ειναι ζορικο εγω πηρα rm 250 suzuki για πρωτο μηχανακι!
πρωσπαθω να το πιο αλλα δεν πηνεται με τπτ!!! :lol:
αλλα σε κανει πολυ μαστορα.......εισαι συνεχεια σε ετοιμοτητα!!
τωρα μετα αυτο θα χτυπήσω και ενα crf το enduro σε κανενα χρόνο, ακομα θέλω το rm μου !
LARISEOS
25/11/2009, 16:45
Ποιο εχεις εσυ φιλε?
δεν ειναι θεμα servise αυτο που σου ειπα για βαλβηδες,,,,,μαζι μας ητανε 2 μαστορια που τρεχανε κ σε αγωνες και οι δυο ειπανε οτι το παθαινουν αυτο τα kawasaki.......απο 2007 κ πανω δεν εχεις προβλημα!
βεβαια το παιδι ητανε ψιλοασχετος και μπηκαμε σε πολυ κλειστα κομματια με αποτελεσμα να το δουλεψαι και αυτος λαθος.......φαντάσου οτι τα ktm που ήτανε μαζι μας ηχανε παρη ολα φωτια.....πετούσαν νερο κτλ!
επισης 2 ατομα πηγανε στο νοσοκμειο χεχεχεχεχε...........και στο τελος φτασαμε 7 !
αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εγω άντεξα γιατι μολις πηρα το rm ξεκίνησα γυμναστήριο !
τι υψος εχεισ? αμα εισαι πανω απο 1,75 το κανεις οτι θελεις αλλιως θελει πολυ τεχνική!
πάντως μετα απο αυτο δεν 8α πας βόλτες χώμα με το αλλο!!!!:rotflmao:
δεν ειναι θεμα servise αυτο που σου ειπα για βαλβηδες,,,,,μαζι μας ητανε 2 μαστορια που τρεχανε κ σε αγωνες και οι δυο ειπανε οτι το παθαινουν αυτο τα kawasaki.......απο 2007 κ πανω δεν εχεις προβλημα!
βεβαια το παιδι ητανε ψιλοασχετος και μπηκαμε σε πολυ κλειστα κομματια με αποτελεσμα να το δουλεψαι και αυτος λαθος.......φαντάσου οτι τα ktm που ήτανε μαζι μας ηχανε παρη ολα φωτια.....πετούσαν νερο κτλ!
επισης 2 ατομα πηγανε στο νοσοκμειο χεχεχεχεχε...........και στο τελος φτασαμε 7 !
αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εγω άντεξα γιατι μολις πηρα το rm ξεκίνησα γυμναστήριο !
τι υψος εχεισ? αμα εισαι πανω απο 1,75 το κανεις οτι θελεις αλλιως θελει πολυ τεχνική!
πάντως μετα απο αυτο δεν 8α πας βόλτες χώμα με το αλλο!!!!:rotflmao:
Ειμαι 1.77 80 κιλα,κανω βαρη,mountain bike φανατικα τα Σ/Κ,και κανα απογευμα αν καταφερω να φυγω νωρις απ΄τη δουλεια κικ μποξινκ,γενικα ειμαι σε φορμα!
Μπαινω χωμα με το 950 αλλα ειναι πολυ βαρυ για ταρζανιες,με το ΚΧ λεει θα σου κοβει τα χερια,ειναι ξερο και τετοια...εγω δε νομιζω να εχω προβλημα μ΄αυτο,πιο πολυ με ενδιαφερει να ειναι ελαφρυ,ευελικτο,κι ανθεκτικο στις τουμπες.
Ασε που εκει γυρω στα 2 χιλιαρικα βρισκω πιο παλια μοντελα και πιο κακοδουλεμενα...
LARISEOS
25/11/2009, 18:24
δεν το συζηταμε οτι εχει διαφορα στο βαροσ κτλ......απλως εχει λιγο τραβηγμα στα χερια που εμενα πια μου αρεσει δεν με τραβαει........και επισης δεν καταλαβαινει χρηστο!
εμενα μου αρεσει γιατι παω και λιγο σε πιστες και εκει ειναι πολυ καλο.......και πολυ γυμναστική!
το μειονεκτιμα ειναι το αποτομο γκαζι και η αναρτησεις που δεν κανουν για endurada.........δλδ πηρα μια βολτα ενα κτμ 450 08 μοντελο και νομηζα οτι οδηγουσα απο κατσαριδακι ferrari!
αλλα αλλο να δώσεις 2000 και αλλο 10 000!
...το μειονεκτιμα ειναι το αποτομο γκαζι και η αναρτησεις που δεν κανουν για endurada.........δλδ πηρα μια βολτα ενα κτμ 450 08 μοντελο και νομηζα οτι οδηγουσα απο κατσαριδακι ferrari!
αλλα αλλο να δώσεις 2000 και αλλο 10 000!
Oι αναρτησεις νομιζω σεταρονται,το αποτομο γκαζι μ΄αρεσει(βλ.950),καπου διαβασα το υψος σελας ειναι 95 :uplate: εκατοστα???δε βλεπω να παταω και πολυ κατω...
LARISEOS
25/11/2009, 18:56
Oι αναρτησεις νομιζω σεταρονται,το αποτομο γκαζι μ΄αρεσει(βλ.950),καπου διαβασα το υψος σελας ειναι 95 :uplate: εκατοστα???δε βλεπω να παταω και πολυ κατω...
me to pou καθεσαι ....χαμηλωνει!:rotflmao:
δεν ειναι το ιδιο γκαζι....καλο το 950 αλλα εδω μηλαμε για χερια!!!!
οι αναρτησεις δυσκολα....ειναι για motocross χρηση και οχι για endurada!
,το αποτομο γκαζι μ΄αρεσει
στα μονοπάτια δε θα σου αρεσει. :wave2:
LARISEOS
25/11/2009, 19:06
εγω δεν μετανιωσα μια που πηρα το rm.......και ασ μου λεγανε ολοι να μην παρω!
τωρα ξεω ακρηβως τι θελω και τι να κανω,,,,και 2000 για να ξεκηνησεις ειναι καλα!
μες τα μονοπατια δεν βολευει.....αλλα ειναι κ 95 κιλα......αυτα βολεύουν καλα!!!!εχεχεχεχε
εγω δεν μετανιωσα μια που πηρα το rm.......και ασ μου λεγανε ολοι να μην παρω!
τωρα ξεω ακρηβως τι θελω και τι να κανω,,,,και 2000 για να ξεκηνησεις ειναι καλα!
μες τα μονοπατια δεν βολευει.....αλλα ειναι κ 95 κιλα......αυτα βολεύουν καλα!!!!εχεχεχεχε
σωστά, το βάρος πάνω από όλα. Κι αν δε τον βολεύει το γκάζι καθόλου, κοιτάει να βρει κανα καρμπυρατερ. :beer:
( 95 κιλα :eyepop: :eyepop: )
el patron
25/11/2009, 21:07
θα σου πω και εγω καποια πραγματα
την βολτα σου θα την κανεις με αυτο που θελεις να παρεις αλλα δεν την ευχαριστεσαι
τοσο οσο με ενα εντουρο ,και θα σου εξηγησω γιατι,
οι αναρτησεις ειναι τσιμεντο και θα σε κουραζουν καμποσο,
οταν θα πηγαινεις σε ανηφορικα μονοπατια και για καποιο λογο κολησεις
δεν θα μπορεις ευκολα να ανεβεις,ειδικα αν εχει λασπη θα πατιναρη πολυ ευκολα.
σε σφιχτο στροφιλικη σε μονοπατι δεν θα μπορεις να πας γρηγορα λογω διαφορετικου καστερ
που εχουν τα μοτοκρος γιατι δεν ειναι σχεδιασμενα να ελισονται
παρολο αν δεν θες να διαθεσεις πανω απο 2 χιλιαρικα παρτο κρατησε το για καποιο διαστημα
δες αν σου αρεσει το βουνο ,και αν κολησεις με το αθλημα να εισαι σιγουρος οτι μετα θα
ψαχνεις για κανονικο εντουρο.
και κατι αλλο με 2 χιλιαρικα βρισκεις 125 διχρονο εντουρο που σκαρφαλωνει σε τοιχους
μαθαινεις γιατι ειναι σχολειο και δεν σε κουραζει τοσο:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gus950
θα σου πω και εγω καποια πραγματα
την βολτα σου θα την κανεις με αυτο που θελεις να παρεις αλλα δεν την ευχαριστεσαι
τοσο οσο με ενα εντουρο ,και θα σου εξηγησω γιατι,
οι αναρτησεις ειναι τσιμεντο και θα σε κουραζουν καμποσο,
οταν θα πηγαινεις σε ανηφορικα μονοπατια και για καποιο λογο κολησεις
δεν θα μπορεις ευκολα να ανεβεις,ειδικα αν εχει λασπη θα πατιναρη πολυ ευκολα.
σε σφιχτο στροφιλικη σε μονοπατι δεν θα μπορεις να πας γρηγορα λογω διαφορετικου καστερ
που εχουν τα μοτοκρος γιατι δεν ειναι σχεδιασμενα να ελισονται
παρολο αν δεν θες να διαθεσεις πανω απο 2 χιλιαρικα παρτο κρατησε το για καποιο διαστημα
δες αν σου αρεσει το βουνο ,και αν κολησεις με το αθλημα να εισαι σιγουρος οτι μετα θα
ψαχνεις για κανονικο εντουρο.
και κατι αλλο με 2 χιλιαρικα βρισκεις 125 διχρονο εντουρο που σκαρφαλωνει σε τοιχους
μαθαινεις γιατι ειναι σχολειο και δεν σε κουραζει τοσο:wave2:
Ευχαριστω πολυ φιλε για τη γνωμη σου,το σιγουρο ειναι πως μ΄αρεσει το βουνο αφου το οργωνω με το ποδηλατο,και με το 950 οταν μπαινω χωμα ευχομαι να ηταν -100 κιλα...
Το θεμα ειναι πως το μπατζετ ειναι 1500 ευρακια,οριακα στα 2000 για να μεινει και τιποτε για εξοπλισμο.
Θα κοιταξω να το οδηγησω να δω η πρωτη αισθηση πως ειναι...
Καλησπερα,
Ευχαριστω εκ των προτερων! ola ta mathaineis apla kalutera gia xekinima einai ena enduro kathara.....kai akoma kalutera dixronaki pou einai pio elafru kai pio fthino sthn sunthrhsh.....an psaxteis kai gia tetoio exw upospin mou kapoia mhxanakia polu kala,steile pm....
Αρχικά δημιουργήθηκε από gus950
125 διχρονο εντουρο που σκαρφαλωνει σε τοιχους
:look: :look: :look:
(τον συμπλέκτη του τον ρωτήσατε ..??) :winka:
Και μια και παρατηρώ ότι η συζήτηση για την καταλληλότητα ή μη του KXF εξαντλείται στο ύψος της σέλας και στα "μπράτσα" του οδηγού....
Έχεις κανείς υπόψιν τον αριθμό των ταχυτήτων και την κλιμάκωση του κιβωτίου ?? :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Και μια και παρατηρώ ότι η συζήτηση για την καταλληλότητα ή μη του KXF εξαντλείται στο ύψος της σέλας και στα "μπράτσα" του οδηγού....
Έχεις κανείς υπόψιν τον αριθμό των ταχυτήτων και την κλιμάκωση του κιβωτίου ?? :winka:
κύριε κύριε, να πω?
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
κύριε κύριε, να πω?
Τι να πεις ρε πυροβολημένε που έδωσες τον Bergo για να κάνεις σοβαρό enduro με DT ....?? :smokin:
5αρι με return...νομιζω?
Καλο η κακο?
...
Προταση?
Προταση?
Οποιοδήποτε ENDURO (από την μάνα του) μηχανάκι ...
Η συζήτηση για 2Τ ή 4Τ έρχεται δεύτερη ...
Οποιοδήποτε ENDURO (από την μάνα του) μηχανάκι ...
Η συζήτηση για 2Τ ή 4Τ έρχεται δεύτερη ...
Απ'οτι βλεπω φιλε εχεις ΚΤΜ,σκεφτομουν κι ενα διχρονο 200αρι για αρχη...
ΚΤΜ,σκεφτομουν κι ενα διχρονο 200αρι για αρχη...
Όχι μόνο για αρχή .... :beer:
Όχι μόνο για αρχή .... :beer:
Το βλεπεις πιο καταλληλο για αρχη απ΄το καβασακι????
Πως σου πέρασε τέτοια ιδέα ..?? :confused:
Vstrommer71
26/11/2009, 13:51
Παιξε μπαλα! (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=en&scopeId=MB&_features=on&category=&makeModelVariant1.makeId=&makeModelVariant1.modelDescription=exc+300&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=&maxFirstRegistrationDate=&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&cubicCapacities=&minPrice=&maxPrice=&fuel=&transmission=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&adLimitation=&daysAfterCreation=&drivingMode=)
Γκαν,γκαν,γκαααααν:smokin:
Θα το παρω,που θα μου παει...
Kι επειδη ειμαι και....γυμνασμενο κορμι θα το παω καπως ετσι (http://www.youtube.com/watch?v=As6L5LtPFb4) :lol:
Πως σου πέρασε τέτοια ιδέα ..?? :confused:
Οκ,καταλαβα...καβασακι rejected:nono: !
Οκ,καταλαβα...καβασακι rejected:nono: !
με το KXF στα εντουράδικα μονοπάτια, θα έκανες εσύ τα πρώτα σου βήματα και αυτό τα τελευταία του:)
πάρε ένα εντούρο να πορευτείτε μαζί...
αν κι αυτό σχετικό είναι μέχρι να μάθετε ο ένας τα χούγια του άλλου :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
...πάρε ένα εντούρο να πορευτείτε μαζί...
Θα ψαξω για ΚΤΜακι μια που ειμαι φανατικος της μαρκας...:wave2:
Θα ψαξω για ΚΤΜακι μια που ειμαι φανατικος της μαρκας...:wave2:
:beer: :beer:
Ωραιος ! :winka:
Τι να πεις ρε πυροβολημένε που έδωσες τον Bergo για να κάνεις σοβαρό enduro με DT ....?? :smokin:
Βρε βλάκα αλλοπρόσαλλε, παίρνω Μπεργκ με βρίζεις, πουλάω μπεργκ με βρίζεις, τι διάολο θες να κάνω? ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ελληνικά μιλάμε. Αν μπορούσα ΤΟΤΕ θα το κράταγα το μπεργκο και θα του έβαζα ένα fcr να κεντάει.
Θες να σου πω τι θα έπαιρνα τώρα ΑΝ ΑΝ ΑΝ είχα λεφτά να χαρείς? ένα Μπεργκ 390 ή ένα ΚΤΜ 200/150. Εντάξει τώρα? γουστάρεις?:wave2: :rotflmao: :wave2:
notakos600
26/11/2009, 17:49
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους ...:smokin: