PDA

View Full Version : Βασικά...

Εχετλαίος
04/12/2009, 07:54
βασικά δεν ήξερα αν έπρεπε να ανοίξω thread απλά και μόνο γιατί τα ψιλοπήρα πρωινιάτικα. Μετά, έκαμα τη σκέψη απλά να παραθέσω μια-δυο γραμμές στο thread του Μάγου περί Θεωριών Πολέμου, μιας και διαβάζω και εγώ τώρα τον Κονδύλη.
Ας είναι, θα γράψω εδώ και ότι βγει (μπορεί και πράμα να μη βγει, καλιά...)
Άκουσα προχτές στο ράδιο ότι στα Χανιά θα καταπλεύσει το "ένδοξο" (!) Γαλλικό αεροπλανοφόρο (ή ελικοπτεροφόρο) Ch. De Gaulle.
Tα ίδια και τα ίδια και τα ίδια εδώ αιώνες πλέον. "Αι Μεγάλαι Δυνάμεις καταπλέουν εις τας Χανίοις". Τρεχάτε χωριανοί, μπουμπουρίστε να σωθείτε!
Τελικά δεν έχουν αλλάξει και πολλά, έτσι δεν είναι; Τα ίδια περίμεναν οι ντόπιοι και πριν 10, και πριν 50 και πριν 100 και πριν 200 χρόνια! Κάποιο μεγάλο πλεούμενο-πετούμενο-υποβρυχιούμενο των Εγγυητήριων Δυνάμεων τότε, των Υπερδυνάμεων μετά, των "Συμμάχων" τελευταία μπας και ξελασπώσουμε.
Από τη μια μπάντα θα ανοιξουνε οι μπουκαπόρτες, και λαοθάλασσα πεινασμένων για ξεδώσιμο ανδράποδων θα κατακλύσει την πόλη και τις "υποδομές" της.
Από την άλλη μπάντα, οι καφετέριες, τα κωλάδικα, τα "σουβενίρ σοπς", τα ρουχάδικα και άλλα όχι και τόσο νόμιμα "επαγγέλματα" θα κάνουν χρυσές δουλειές. Ε, χειμώνας είναι, δεν παράγουμε σα τόπος και τίποτε πέρα από πορτοκάλια και λάδι που μας επιδοτούν να το πετάμε και να εισάγουμε ξένο...Καλύτερα να έλθει ο αράπης να πιει ένα καφέ, να πιεί 25 μπύρες, να ρίξει και κάνα εχμμμμ...ναι, αποτέτοιο, και να γαίρει στο βαπόρι του.
Όχι; Ψόμματα; Και τι που πάνω στο μεθύσι του θα σπάσει και καμιά βιτρίνα ή θα βιάσει και καμιά ανήμπορη γριούλα ή θα σαπίσει με 2-3 παλικαράδες "ανεβασμένους" φίλους του κάνα περαστικό. Ναι μωρέ, θα τους πιάσει η τοπική αστυνομία αλλά θα πέσει τηλέφωνο από την βάση στο Ακρωτήρι και θα έλθουν να τα πάρουνε τα παλικάρια μιας και θα τα πάνε στο βαπόρι τους.
Ίντα ψάχνω; Πράμα, μα την αλήθεια πράμα! Γιάντα τα πήρα πρωινιάτικα;
Μάλλον γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε αεροπλανοφόρα-ελικοπτεροφόρα-υποβρυχιοτέτοια ούτε ιθαγενείς μάου-μάου να τους κάνουμε τα ίδια...
Καλές δουλειές κοπέλια.
:mad:

Ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος ντόπιος ταξιτζής οφείλει να μάθει την τετριμένη ερώτηση: Φακ ορ ντρινκ;
E, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Cpt. Haddock
04/12/2009, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
[...]Μάλλον γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε αεροπλανοφόρα-ελικοπτεροφόρα-υποβρυχιοτέτοια ούτε ιθαγενείς μάου-μάου να τους κάνουμε τα ίδια...[...]

Έχουμε άλλα πλοία που καταπλέουν σε πολλά ξένα λιμάνια.

Εκτός εαν θεωρείς οτι το ελληνικό ΠΝ έχει διανοούμενους στις τάξεις του και οι άλλοι απλά αποβράσματα :winka:

kokos08
04/12/2009, 09:15
Τελικα η Ελλαδα εχει γινει σαν καδος ανακυκλωσης....ολο σκουπιδια ανακυκλωσιμα μας στελνουν....εχει δικιο ο Κρητικαρος!

Με την πρωτη ευκαιρια,θα μαζεψω κι αλλους,να γινουμε πληρωμα,να παρουμε ενα υποβρυχιο και να τους βουλιαζουμε ολους...

Ποιος ξερει ρε να οδηγαει υποβρυχιο απο εδω να τον βαλω στην ομαδα????

LsKostas
04/12/2009, 09:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Έχουμε άλλα πλοία που καταπλέουν σε πολλά ξένα λιμάνια.

Εκτός εαν θεωρείς οτι το ελληνικό ΠΝ έχει διανοούμενους στις τάξεις του και οι άλλοι απλά αποβράσματα :winka:

Παραπανω περιγραφεται μια πραγματικοτητα απο τον Εχετλαίο

Eιτε δεν καταλαβες τι εγραψε (επειδη δεν το ζεις) ειτε θες απλα να πετας κατι ... σαν φωτοβολιδα
για χαρη εντυπωσιασμου,οπως και στο θρεντακι για το Πολυτεχνειο.

Να σου κανω γνωστο λοιπον,οτι η κατασταση με τα πλοια στα λιμανια εχουν και την κακη
ζοφερη πλευρα του πραγματος σε ολο τον κοσμο. Το κατα ποσο ο ντοπιος το δεχεται η οχι ειναι δικο του θεμα και ποσως τον ενδιαφερει εαν γινεται και καπου αλλου στον κοσμο απο "ντοπια" αποβρασματα.

υγ Τζαμπα καιει η λαμπα ... :ninja:

Εχετλαίος
04/12/2009, 09:17
και οι άλλοι απλά αποβράσματα

Δεν ξέρω τι ποιότητας "υλικό" ξεφορτώνουν στο νησί σου, αλλά στο δικό μου μονάχα τέτοια βλέπω 30 χρονάκια τώρα.

Cpt. Haddock
04/12/2009, 09:20
Δεν ξέρω τι ποιότητας "υλικό" ξεφορτώνουν στο νησί σου, αλλά στο δικό μου μονάχα τέτοια βλέπω 30 χρονάκια τώρα.

Ξαναρωτάω λοιπόν: Τα ελληνικά πλοία στα ξένα λιμάνια ξεφορτώνουν διανοούμενους?

:wave2:

Εχετλαίος
04/12/2009, 09:28
Μαλλον δεν έγινα αντιληπτός (όχι ότι ήθελα ή με έγνοιαζε).
Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ΜΟΝΟ τα κάθε καθικιάς καθίκια που κάνουν την πόλη ένα κωλάδικο και μισό, αλλά και η υποτέλεια των εδώ, των δικών μου.
Όσο για διανοούμενους και μη...Κοιτάμε την εγκεφαλική χωρητικότητα ή το ήθος σε μια έξοδο;

Cpt. Haddock
04/12/2009, 09:30
Μαλλον δεν έγινα αντιληπτός (όχι ότι ήθελα ή με έγνοιαζε).
Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ΜΟΝΟ τα κάθε καθικιάς καθίκια που κάνουν την πόλη ένα κωλάδικο και μισό, αλλά και η υποτέλεια των εδώ, των δικών μου.
Όσο για διανοούμενους και μη...Κοιτάμε την εγκεφαλική χωρητικότητα ή το ήθος σε μια έξοδο;

Γιατί ειναι υποτέλεια ρε συ; :confused:

Κώλο δίνουν; (κάποιοι-ες ναι, αλλα πληρώνονονται)

Δηλαδή τι θα συμβούλευες; Να απαγορευτεί η προσβαση, η έξοδος, η πώληση ποτών και φαγητού στα ξένα πληρώματα;

Γιατί; :confused:

Εχετλαίος
04/12/2009, 09:38
Δεν έχω την απαίτηση από ένα ανήθικο πλήρωμα, υπο ανήθικη αποστολή και ανήθικες διαταγές (πάμε να σκοτώσουμε 10-15 χιλ ιρακινούς μπας και ξελασπώσει η εδώ οικονομία) να φερθούν με ήθος! Ουτοπικό και μανικό!
Δεν έχω την απαίτηση από ένα οσφυοκάμπτη συντοπίτη μου που, όταν θα ξεμπουκάρει η μούργια θα πει "χμμμ, θα πιούνε 100 μπύρες, θα ματσώσω και δε γ. η γριά που θα τις φάει στο δρόμο έπειτα" και θα ανοίξει τα πόδια/πόρτες δίχως έλεγχο.
Ίσως θα έπρεπε να έχω απαίτηση το γαμήδι το μπάρκο να μην πιάσει καν εδώ μπας και βρω εναλλακτικές να επιβιώσω με κάποιο ήθος!
Αμοραλισμός παντού και πάντα και σε όλα; Γιατί;

kokos08
04/12/2009, 09:38
Ρε παιδια εχουμε κανει την Ελλαδα ενα μεγαλο μπουρδελο,οποιο αποβρασμα ή πανεπιστημιακος ή οτιδηποτε ειναι αυτος,μπαινει μεσα,του παρουσιαζει η τσατσα το μωρο και αν του αρεσει καθεται,αν οχι φευγει,δεν τον πειραζει κανεις,αλλα ακομα και στο μπουρδελο αν κανεις φασαρια μπορει να φας και τιποτα μαπες απο κανενα νταη,στο κρατος μπουρδελο που εχουμε ουτε "μαπες" δεν ειμαστε αξιοι να ριξουμε!
Οπως ακριβως θα γινει και τωρα με το καραβι,φατε,πιειτε,βιαστε,δεν θα σας πειραξει κανεις,καντε οτι θελετε!
Μεχρι και ο τουρισμος που εχουμε στα νησια με αυτο το σκεπτικο ερχονται,ελατε στην Ελλαδα να τα γαμ@@@@τε ολα,πιειτε,σπαστε,γινετε κουρουμπελα,νοικιαστε ολοι μηχανακια και σκοτωθειτε,καντε τα ολα ρε,δεν τρεχει τιποτα,κι αν μπει η αστυνομια στη μεση δεν τρεχει και τιποτα,ασε τα παιδια μωρε,αφου ετσι διαφημησαμε στο εξωτερικο την Ελλαδα.

Με λιγα λογια ουτε ενα μπουρδελο δεν ειμαστε αξιοι να δουλεψουμε σωστα! ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Gandalf dr685sm
04/12/2009, 09:50
Εχετλαίος...

1. Δεν είναι σίγουρο οτι θα τους αφήσουν να βγούν... εκτός αυτού αρκετοί πλέον μένουν και εντός αεροπλανοφόρων που είναι σαν μικρές πόλεις εντός και έχουν οτι μπορείς να φανταστείς και είναι και πιο "φτηνά" για αυτούς απο έξω.

2. Όπου και αν πάνε, τα ίδια θα κάνουν ... όταν πρόκειται για στράτευμα που πάει για δράση , όπως κατανοείς κανείς δεν πρόκειται να τους "συμμορφώσει" εκτός και αν προκύψει διπλωματικό πρόβλημα με κάποια χώρα. Διαφορετικά η ΜΡ του πλοίου/στρατεύματος κτλ. είναι υπεύθυνη για την συμμόρφωση τους. Το πολύ πολύ οι τοπικές αρχές να ανοίξουν κατηγορητήριο επώνυμο για τον συγκεκριμένο λες και θα ξαναέρθει ποτέ αυτός ώς πολίτης στην Ελλάδα.

3. Είναι πάγια τακτική .. διαχρονική θα έλεγα, ... πριν απο κάθε ενέργεια πολεμική , οι στρατιώτες να έχουν το περιθώριο της εκτόνωση παθών και επιθυμιών , έτσι ώστε να έχουν το μυαλό τους μόνο στον πόλεμο απο εκεί και πέρα. Βέβαια εδώ οι γνώμες διίστανται γιατι κάποιοι υποστηρίζουν πως ενα στράτευμα όσο πιο "πεινασμένο" (απο όλες τις μεριές) είναι , τόσο πιο ισχυρό είναι. Υπάρχει και το θέμα της πειθαρχίας βέβαια μετά αλλά ας μην το αναλύσω άλλο.

Για τους ντόπιους δεν είναι θέμα δουλοπρέπειας ... αλλά θέμα επιβίωσης όπως το είπες. Είναι απλή κονομα.. τίποτα παραπάνω. Τώρα στον βωμό του κέρδους έχουν γίνει και χειρότερα.. ολόκληρες χώρες έχουν πουληθεί.

Πόσο μάλλον όταν είναι σε μικρή κλίμακα μια "εισβολή" αλλοδαπών με πορτοφόλι που θέλουν καθαρά να διασκεδάσουν (κραιπαλέψουν - sic) σε μια περιοχή που αυτή την στιγμή περνάει νεκρά χρονική περίοδο για τουρισμό.

Gandalf

Εχετλαίος
04/12/2009, 10:02
Ναι Μάγε μου, τα γνωρίζω όλα καλά.
Αλλά θλίβομαι, ίντα να κάμω;
Άλλες αξιώσεις είχα (και κάπου μέσα μου ίσως ακόμης έχω) για τους ανθρώπους, άλλες...
Και το να μη μπορώ να κατέβω με την οικογένειά μου για μια βόλτα στην πόλη μου για 10 ημέρες δεν ήταν σίγουρα μια από αυτές...

Gandalf dr685sm
04/12/2009, 10:08
Βρε αδερφέ... αφού τα ξέρεις... μόνο απογοήτευση έχεις όταν περιμένεις/αξιώνεις κάτι απο άλλους για να καλύψουν αυτό που θέλεις/νιώθεις εσύ/εγώ/όποιος.

Το φαινόμενο των στρατευμάτων που "λεηλατούν" με μοντέρνο τρόπο , περιοχές που τους υποδέχονται δεν είναι μόνο τοπικό μας προνόμιο.... Προνόμιο δικό μας είναι ή μικρή αστυνόμευση.

Διότι αν έκαναν τα ίδια σε Βρεττανία, Γερμανία, ΗΠΑ... ακόμα μάπες θα έπεφταν και taser guns θα δούλευαν. Και ας τους μαζεύει μετά η ΜΡ τους.

Εκεί είναι η διαφορά.

Gandalf

BELZEBOYLIS
04/12/2009, 10:37
Γιατί ειναι υποτέλεια ρε συ; :confused:

Κώλο δίνουν; (κάποιοι-ες ναι, αλλα πληρώνονονται)

Δηλαδή τι θα συμβούλευες; Να απαγορευτεί η προσβαση, η έξοδος, η πώληση ποτών και φαγητού στα ξένα πληρώματα;

Γιατί; :confused:

Αξιοπρέπεια ζητάει ,αν κατάλαβα καλά ,από τους συντοπίτες του ....αλλά όπως λένε και στα βουνά μου ,από το πισινό της μυλωνούς ζητάς ορθογραφία :lol: :wave2:

Nostra
04/12/2009, 10:44
Ακόμα και ο πλέον αμόρφωτος ντόπιος ταξιτζής οφείλει να μάθει την τετριμένη ερώτηση: Φακ ορ ντρινκ;

Αδερφέ, μια ερώτηση γιατί δε κατάλαβα γιατί συγχίζεσαι...

Επειδή οι χανιώτες ταξιτζήδες εκδίδονται στ'τσι ναύτες

ή

Γιατί μετά οδηγούν πιωμένοι?

:wacko:

Εχετλαίος
04/12/2009, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
Αδερφέ, μια ερώτηση γιατί δε κατάλαβα γιατί συγχίζεσαι...

Επειδή οι χανιώτες ταξιτζήδες εκδίδονται στ'τσι ναύτες

ή

Γιατί μετά οδηγούν πιωμένοι?

:wacko:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Akatanomastos
04/12/2009, 10:55
ρε παιδια, ποια αξιοπρεπεια ζηταει ο φιλος? υπηρχε πριν και εξαφανιστηκε λογω πλοιου?

οι συντοπιτες του δεν ειναι οι ιδιοι που ηταν και πριν ερθουν οι ναυτες?
πριν ειχαν αξιοπρεπεια και πλεον δεν εχουν?

οι ιδιοι ειναι μαν, και το χρημα ειναι θεος..

Εχετλαίος
04/12/2009, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
[Bοι ιδιοι ειναι μαν, και το χρημα ειναι θεος.. [/B]

Eδώ εδράζεται το συναπάντημα της όλης κακομοιριάς...

super_toto
04/12/2009, 11:05
Συγγνώμη ρε Εχετλέε, αλλά το καράβι με τα αμερικανάκια περίμενες για να καταλάβεις που ζεις?

Να σε ρωτήσω εγώ κατι δηλαδή. Λες ότι για 10 μέρες δεν θα μπορείς να πας μια βόλτα με την οικογένειά σου. Δηλαδή της υπόλοιπες μέρες η βόλτα σου αυτή είναι απροβλημάτιστη? Η καφρίλα και η γυφτιά που υπάρχει είναι ούτως ή άλλως τόσο μεγάλη που η συνθήκες πολιτισμού δεν υφίστανται στη χώρα αυτή.

Εγώ για να βγάλω βόλτα το γιό μου με το καροτσάκι πρέπει πρώτα να καταστρώσω πλάνο διαδρομής για να αποφύγω σκουπίδια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μαλάκες καφενόβιους και για να βρω πεζοδρόμιο που δεν θα έχει καταληφθεί από τους ούνους.

Τι το ψάχνεις? Αυτοί είμαστε. Έτσι μάθαμε, έτσι μας έμαθαν. Δεν σκεφτόμαστε σαν σύνολο αλλά σαν μονάδες. Προκειμένου κάποιος να επωφεληθεί έστω και κατά το ελάχιστον είναι ικανός να γαμησει τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών του.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε. Η λέξη αξιοπρέπεια και η λέξη ήθος δεν υπάρχουν στους Έλληνες πλέον. Κοιτάζω τον κώλο μου και γράφω στα φρύδια μου τους πάντες. Αυτή είναι η κοσμοθεωρεία μας.

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:10
Ίσως θα έπρεπε να έχω απαίτηση το γαμήδι το μπάρκο να μην πιάσει καν εδώ [...]

Με ποιά δικαιολογία;

Δλδ έρχεται το Charles de Gaulle και ζητάει άδεια ελλιμενισμού. Αυτή τη στιγμή δε μετέχει σε πολεμική αποστολή και απλά κάνει στάση ανεφοδιασμού και ξεκούρασης.

Ανήκει σε μια χώρα με την οποία έχουμε καποιες συμβάσεις, έχουμε κοινά συμφέρονται, ανήκουμε στον ίδιο γεωγραφικό, πολιτικό και οικονομικό χώρο (και στρατιωτικό), τα γαλλικά λιμάνια δέχονται τα ελληνικά πλοία σε αντίστοιχες περιπτώσεις, εμείς γιατί πρέπει να αρνηθουμε; Μπορούμε; Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα.

Το οτι θα βγουν έξω 1000, θα μεθύσουν οι 500, θα πλακωθούν οι 50, θα δείρουν οι 10 δε μου λέει κάτι με την έννοια οτι αυτά τα αντιμετωπίζεις όταν συμβούν, δεν απαγορεύεις προσβαση "επειδή μπορεί".

Αλλιώς με τέτοια σκεπτικά πρέπει (στην Κρήτη ειδικά) να απαγορευτούν οι μηχανές επειδή πολύς κόσμος σκοτώνεται με δαύτες.

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:15
Με ποιά δικαιολογία;

Με αυτή!

Το οτι θα βγουν έξω 1000, θα μεθύσουν οι 500, θα πλακωθούν οι 50, θα δείρουν οι 10

Ανήκει σε μια χώρα με την οποία έχουμε καποιες συμβάσεις, έχουμε κοινά συμφέρονται, ανήκουμε στον ίδιο γεωγραφικό, πολιτικό και οικονομικό χώρο (και στρατιωτικό

Ποιός ήλθε;

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:17
Το πάνω δεν είναι δικαιολογία.

Εχετε και τουρίστες που μεθάνε, κόψτε τους όλους λοιπόν. Να δω απο τι θα ζήσετε ρε συ, τι θα παράγετε; Θέλει και λιγο ρεαλισμό η ζωη.

Ποιός ήλθε;

Τι δεν κατάλαβες σε ότι αφορά Ελλάδα και Γαλλία; :confused:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:19
Δλδ έρχεται το Charles de Gaulle και ζητάει άδεια ελλιμενισμού. Αυτή τη στιγμή δε μετέχει σε πολεμική αποστολή και απλά κάνει στάση ανεφοδιασμού και ξεκούρασης.

http://www.youtube.com/watch?v=2WhKB8JHipg
5' 28'' και έπειτα!!!

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:20
Να δω απο τι θα ζήσετε ρε συ, τι θα παράγετε;

Α γειά σου! Εδώ κολλάω ρε καπετάνιο, ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:21
Α γειά σου! Εδώ κολλάω ρε καπετάνιο, ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!

Ναι, αλλα έχεις απάντηση;

Υπάρχουν φυσικοι πόροι ικανοι να συντηρήσουν το νησί ΧΩΡΙΣ το ρευστό των επισκεπτών;

Αν νομίζεις ναι, λυπάμαι αλλα κάνεις λάθος. Εκτός εαν πιστεύεις οτι ο άνθρωπος πρέπει να ζει και να τρέφεται πλεον όπως έκανε πριν απο 100 χρόνια

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:22
Τι δεν κατάλαβες σε ότι αφορά Ελλάδα και Γαλλία;

Είμαι λιγάκι slow, συμπάθα με σε παρακαλώ. Αυτό με τα κοινά συμφέροντα μου το εξηγείς λιγάκι;

Akatanomastos
04/12/2009, 11:23
http://www.youtube.com/watch?v=2WhKB8JHipg
5' 28'' και έπειτα!!! :lol: :lol:

ρε εχετλαιε, ετσι ειναι το "εμποριο" απο την αρχη υπαρξης του ανθρωπου..

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:24
Υπάρχουν φυσικοι πόροι ικανοι να συντηρήσουν το νησί ΧΩΡΙΣ το ρευστό των επισκεπτών;

Οι φυσικοί πόροι υπάρχουν και επαρκούν. Αξιοποίησή τους δεν υπάρχει!

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:25
Είμαι λιγάκι slow, συμπάθα με σε παρακαλώ. Αυτό με τα κοινά συμφέροντα μου το εξηγείς λιγάκι;

:confused: :confused: :confused:

Μάλλον με κοροϊδεύεις...

Τεσπα, η εξωτερική πολιτική μιας χώρας έχει πολλές πτυχές και προεκτασεις. Οι εποχές των "εθνικά υπερήφανων, αδέσμευτων και ανεξάρτητων" χωρών έχουν περάσει, πρέπει να δεις που συμφέρει να συνασπίζεσαι, τι περισσότερο μπορείς να πάρεις απο εκεί vs τις υποχρεώσεις που απορρέουν.

Ότι έκαναν οι Πλαταιείς όταν συνασπίστηκαν με τους Αθηναίους στην μάχη της υπογραφής σου :beer:

ΥΠΕΡαξιοποίηση τους δεν υπάρχει γιατί τότε δε θα επαρκούσαν. Δε χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να βοσκηθεί καθε σπιθαμή γης :winka:

byron
04/12/2009, 11:29
Ότι έκαναν οι Πλαταιείς όταν συνασπίστηκαν με τους Αθηναίους στην μάχη της υπογραφής σου :beer:

Αυτό πόνεσε.... :lol:

Akatanomastos
04/12/2009, 11:29

το εμποριο δεν εχει αυταρκειες και ανεξαρτοποίηση. κατι τετοιο θα σημαινει το τελος για την τοπικη οικονομια..πρεπει να εχεις και εισαγωγες και εξαγωγες και κατα συνεπεια εκτος απο προιοντα,
ανταλαγη ιδεων κουλτουρας πολιτισμου

το θεμα ειναι να εχεις ως τοπος, αντιστάσεις στις επιρροες για να επηρεαστείς ως κοινωνια οσο το δυνατον λιγοτερο..

αλλα οκ εμεις οι ελληνες δεν φημιζομαστε για τις αντιστασεις μας:lol:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αυτό πόνεσε.... :lol:

Ποιόν;

byron
04/12/2009, 11:34
Ποιόν;

Είναι γνωστή η ευαισθησία σου στα θέματα των αρχαίων ημών προγόνων. :smokin:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:35
τι περισσότερο μπορείς να πάρεις απο εκεί vs τις υποχρεώσεις που απορρέουν.

Ήθελα και να ήξερα τι πήραμε απο δαύτους για τον κώλο που τους έχουμε στημμένο!
Α, για στάσου, εννοείς (και) το φαγοπότι των ημμέτερων από τα κοινοτικά κονδύλια...
Οπότε ψηφίζω σα ζώο, με πηδάνε οι ένθρονοι ενώ αυτοί διάγουν βίο ανθόσπαρτο με ξένα κόλυβα και εγώ πρέπει να ανεχθώ το μεθύστακα που θα δείρει τη γριούλα στο λιμάνι γιατί απορρεόυν και υποχρεώσεις βρε παιδί μου! Έτσι;

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:36
Είναι γνωστή η ευαισθησία σου στα θέματα των αρχαίων ημών προγόνων. :smokin:

Kαι η αναισθησία μου συννάμα στην επί ματαίω χρήση των πεπραγμένων τους, όμως.

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:38
Μάλλον με κοροϊδεύεις...

Συνομιλητή μου ποτέ.

vangelis 64
04/12/2009, 11:51
Κι εμένα η θέα τών πολεμικών πλοίων μού προκαλεί θλίψη,όχι για τούς λόγους που ενοχλείσαι εσύ.

Στον Πόρο ας πούμε είχαμε τον Αβέρωφ.Τον πήρανε πριν χρόνια και τον βάλαν στο Τροκαντερό,στο Φλοίσβο.
Για να μη νοιώσουμε όμως κενοί,μάς φέρανε το ένδοξο Βέλος.Είναι μεγάλη παραφωνία η συνύπαρξη τών γκρίζων κανονιών με τα πεύκα,προσωπικά μού χαλάει τη διάθεση.

Όπως με χαλάνε τα εμβατήρια από τα μεγάφωνα τού στρατοπέδου,όταν οι ναύτες κάνουν πρόβες για την ορκωμοσία.
Γι' αυτό ήρθα στην Αθήνα πάλι,να βρω την ησυχία μου:rotflmao:

Πάντως εδώ είσαι φάουλ...:D
"Αι Μεγάλαι Δυνάμεις καταπλέουν εις τας Χανίοις".

byron
04/12/2009, 11:52
Α, για στάσου, εννοείς (και) το φαγοπότι των ημμέτερων από τα κοινοτικά κονδύλια...
Οπότε ψηφίζω σα ζώο, με πηδάνε οι ένθρονοι ενώ αυτοί διάγουν βίο ανθόσπαρτο με ξένα κόλυβα και εγώ πρέπει να ανεχθώ το μεθύστακα που θα δείρει τη γριούλα στο λιμάνι γιατί απορρεόυν και υποχρεώσεις βρε παιδί μου! Έτσι;

Αδυνατώ να κατανοήσω την ξαφνική τσαντίλα σου για κάτι που λογικά θα έπρεπε να το έχεις συνηθίσει τουλάχιστον (και δεν εννοώ τους ναύτες).
Ο τρόπος που επέλεξαν οι συντοπίτες σου, προκειμένου να βελτιώσουν το οικονομικό τους επίπεδο ειναι να κάνουν ένα τεράστιο τμήμα της Κρήτης, ενα τεράστιο Rooms To Let, Souvlaki, happy hour for all, και λοιπές γυφτιές.

Αν έχεις πρόβλημα με κάποιον, αυτός θα έπρεπε να είναι οι γύρω σου που προσκυνάνε τους tour operators και έχουν βιάσει κατα οποιαδήποτε φύση το νησί.
Οι πελάτες που φωνάζετε σας φταίνε? :confused:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:53
Ήταν (και είναι) ο τίτλος στα τοπικά μμε...θλιβερό!

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:53

Αυτό απλά σημαίνει οτι δεν εχουμε εξωτερική πολιτική που να μπορεί να διαπραγματεύεται σωστά, όχι οτι η λογική που ανέφερα ειναι λάθος. :winka:

Παράδειγμα: Μας ζητήθηκε πριν μηνες, το απόσπασμα που έχουμε στο ΑΒγανιστάν να πάει σε άλλη, πιο "μάχιμη" περιοχή.

Στην αρχή δεχτήκαμε μετα χαράς :lol:
Μετά το απορρίψαμε ασυζητητί :wacko:

Για μένα είναι λάθος και οι δύο προσεγγίσεις. Ο ορθός τρόπος (αυτός που κανουν χώρες με σοβαρή εξωτερική πολιτική), είναι να ζητήσεις ανταλλάγματα (ειδικά εαν οι άλλοι ειναι στριμωγμένοι όπως ειναι ο ΟμπάμΙας τώρα). Και μετά να κρίνεις εάν τα ανταλλάγματα αξίζουν ή όχι και να αποφασίσεις

byron
04/12/2009, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κι εμένα η θέα τών πολεμικών πλοίων μού προκαλεί θλίψη,όχι για τούς λόγους που ενοχλείσαι εσύ.

Στον Πόρο ας πούμε είχαμε τον Αβέρωφ.Τον πήρανε πριν χρόνια και τον βάλαν στο Τροκαντερό,στο Φλοίσβο.
Για να μη νοιώσουμε όμως κενοί,μάς φέρανε το ένδοξο Βέλος.Είναι μεγάλη παραφωνία η συνύπαρξη τών γκρίζων κανονιών με τα πεύκα,προσωπικά μού χαλάει τη διάθεση.

Ρε Βαγγέλη.....τι λες?? :confused: :confused:

Το φαιό χρώμα του πολεμικού πλοίου βλέπεις και όχι την ιστορία και τον συμβολισμό τους? :confused: :confused:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:54
Αδυνατώ να κατανοήσω την ξαφνική τσαντίλα σου

Μπα διαχρονικότατη είναι, απλά σήμερα μου καραγυρίσανε τα άντερα ανάποδα όταν πρωινιάτικα είδα τις ετοιμασίες στην πόλη...
Και στα λοιπά σύμφωνο θα με βρεις, το ξέρεις.

TROOPER
04/12/2009, 11:55
Ο τρόπος που επέλεξαν οι συντοπίτες σου, προκειμένου να βελτιώσουν το οικονομικό τους επίπεδο ειναι να κάνουν ένα τεράστιο τμήμα της Κρήτης, ενα τεράστιο Rooms To Let, Souvlaki, happy hour for all, και λοιπές γυφτιές.

Αν έχεις πρόβλημα με κάποιον, αυτός θα έπρεπε να είναι οι γύρω σου που προσκυνάνε τους tour operators και έχουν βιάσει κατα οποιαδήποτε φύση το νησί.
Οι πελάτες που φωνάζετε σας φταίνε? :confused:

προσεχε τις κουβεντες σου θα τσακωθουμε !!!!!

Cpt. Haddock
04/12/2009, 11:55
.Είναι μεγάλη παραφωνία η συνύπαρξη τών γκρίζων κανονιών με τα πεύκα,προσωπικά μού χαλάει τη διάθεση.

γι' αυτό τα καίνε τα πεύκα ρε συ :lol:

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:56
Αυτό απλά σημαίνει οτι δεν εχουμε εξωτερική πολιτική που να μπορεί να διαπραγματεύεται σωστά

Ποιός θα διαφωνήσει με αυτό;

Εχετλαίος
04/12/2009, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
προσεχε τις κουβεντες σου θα τσακωθουμε !!!!!

Δίκιο έχει...δυστυχώς έχει δίκιο...

byron
04/12/2009, 12:00
Δίκιο έχει...δυστυχώς έχει δίκιο...

Αν είχε δει τα Φαλάσαρνα το 1985 και τα έβλεπε μετά από 15-20 χρόνια πως τα κατάντησαν, δεν θα έλεγε κουβέντα.:winka:

TROOPER
04/12/2009, 12:01
Αν είχε δει τα Φαλάσαρνα το 1985 και τα έβλεπε μετά από 15-20 χρόνια πως τα κατάντησαν, δεν θα έλεγε κουβέντα.:winka:

μου φτανουν τα μαλια και η χερσονησος.:a07: :a07: :a07: :a07: :a07:

vangelis 64
04/12/2009, 12:05
Ρε Βαγγέλη.....τι λες?? :confused: :confused:

Το φαιό χρώμα του πολεμικού πλοίου βλέπεις και όχι την ιστορία και τον συμβολισμό τους? :confused: :confused: Ό,τι έχει να κάνει με πολέμους και ανθρώπινο χαμό,μού φέρνει στο μυαλό τη βλακεία που μάς δέρνει και όχι ηρωισμούς πλέον.

Δεν υποβαθμίζω φυσικά τον ηρωισμό αυτών που θυσιάστηκαν για το δικό μου καλό(όποιο κι αν είν' αυτό σήμερα)αλλά θλίβομαι στην ιδέα τού πολέμου και τών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Δεν μού κάθεται ρε φίλε..:(

ggs
04/12/2009, 12:13
Εδώ μπορεί ένας Γάλλος και ένας Ισπανός (Τρισε,Αλμουνια) να γ@μησουν ένα ολόκληρο κράτος και εμείς κουβεντιάζουμε αν ένα Γαλλικό πολεμικό πλοίο που θα αράξει στην Κρήτη «υπονομεύει» την εθνική μας «ανεξαρτησία»…
έθνος «ανάδελφο» και «ανεξάρτητο» ΔΕΝ είμαστε εδώ και πολλά χρόνια...

η μόνη πράξη «αντίστασης» που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους χρεώσουμε τις «υπηρεσίες» που θα τους παράσχουμε σε πολλαπλάσιες τιμές ….

ΚΟΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ……Ο ΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΟΟΟΟΣ !!!!!

:lol:

byron
04/12/2009, 12:30
Ό,τι έχει να κάνει με πολέμους και ανθρώπινο χαμό,μού φέρνει στο μυαλό τη βλακεία που μάς δέρνει και όχι ηρωισμούς πλέον.

Δεν υποβαθμίζω φυσικά τον ηρωισμό αυτών που θυσιάστηκαν για το δικό μου καλό(όποιο κι αν είν' αυτό σήμερα)αλλά θλίβομαι στην ιδέα τού πολέμου και τών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Δεν μού κάθεται ρε φίλε..:(

Αν και συνήθως συμφωνώ μαζί σου, είμαι 100% αντίθετος με όσα λες. Δεν γίνεται να βαφτίζεις την απελευθέρωση των νησιών της Ελλάδας "στρατιωτικές επιχειρήσεις". :sick:

BELZEBOYLIS
04/12/2009, 12:33
Αν και συνήθως συμφωνώ μαζί σου, είμαι 100% αντίθετος με όσα λες. Δεν γίνεται να βαφτίζεις την απελευθέρωση των νησιών της Ελλάδας "στρατιωτικές επιχειρήσεις". :sick:

και πως να τις βαφτίσεις ??? Η λίμνη των Κύκνων Νο2 ????

vangelis 64
04/12/2009, 12:41
Αν και συνήθως συμφωνώ μαζί σου, είμαι 100% αντίθετος με όσα λες. Δεν γίνεται να βαφτίζεις την απελευθέρωση των νησιών της Ελλάδας "στρατιωτικές επιχειρήσεις". :sick: Δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα,άλλωστε δεν πολεμήσαμε μόνοι μας.

Μιλάω για τη λύσσα τής κτητικότητας,τής κυριαρχίας και τής επιβολής με οποιοδήποτε κόστος.

Φυσικά και πρέπει να αμυνθείς,όταν απειλείσαι,φυσικά και θα σκοτώσεις προκειμένου να μην σκοτωθείς,φυσικά και θαυμάζω όλους αυτούς που αψήφισαν σφαίρες και κανόνια για να κάθομαι τώρα εγώ και να γράφω στο ίντερνετ....

Παρ' όλ' αυτά πιστεύω πως,αφού η ζωή είναι ό,τι έχουμε,είναι κρίμα να μην χρησιμοποιούμε το μυαλό μας πιο δημιουργικά για να την κάνουμε καλύτερη.

Ο πόλεμος είναι ίσως η πιο πρόχειρη και καταστροφική λύση στα προβλήματά μας.Έτσι νομίζω.:wave2:

kokos08
04/12/2009, 12:46
Εγω λεω οπως θα κατεβουν αυτοι απο το πλοιο να μπουμε εμεις μεσα στο πλοιο να τους το παρουμε και να φυγουμε,να παμε να ανακαλυψουμε καμια καινουρια χωρα να ζησουμε γιατι εδω κατι μου βρωμαει... Πιο μαγκας ηταν ο Κολομβος?

Cpt. Haddock
04/12/2009, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
[...] γιατι εδω κατι μου βρωμαει... [...]

μήπως αυτό που κάπνισες; :hypnotize :lol:

kokos08
04/12/2009, 12:50
μήπως αυτό που κάπνισες; :hypnotize :lol:

:lol: :lol: :lol: Δεν καπνιζω ρε συ και για αλκοολ ειναι νωρις ακομα!

byron
04/12/2009, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
και πως να τις βαφτίσεις ??? Η λίμνη των Κύκνων Νο2 ????

Αφου σ΄αρέσει να παίζεις με τις λέξεις, διάλεξε και πάρε

Αγωνιστές του 1821 ή τρομοκράτες του 1821?
Απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ή στρατιωτικές επιχειρήσεις του Α.Α?
Αντάρτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ή κομμουνιστοσυμμορίτες?
Απριλιανή χούντα ή Απριλιανή Επανάσταση?
Εξέγερση του Πολυτεχνείου ή Αποκατάσταση της τάξης στην Πατησίων?

Cpt. Haddock
04/12/2009, 12:53
[...]Εξέγερση του Πολυτεχνείου ή Αποκατάσταση της τάξης στην Πατησίων?

Πρώτα το ένα και μετά το άλλο :lol:

DrBig
04/12/2009, 13:11

ουτε το ενα, ουτε το αλλο, απλα καποιοι εταξαν σε καποιους αλλους περισσοτερα απ'οτι ηδη ειχαν.

byron
04/12/2009, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
ουτε το ενα, ουτε το αλλο, απλα καποιοι εταξαν σε καποιους αλλους περισσοτερα απ'οτι ηδη ειχαν.

Δεν το μετατρέπεις σε επίθετο για να καταλαβαινόμαστε? Είναι λίγο αδόκιμος ο όρος του γιάπη στον Κολοκοτρώνη...

epp1640
04/12/2009, 13:20
Συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ μάλλον.. :confused:

Από τη μία έχω ζήσει αυτό που λέει ο Στέλιος, θυμάμαι μικρός τι γινόταν κάθε φορά που άραζε κάποιο CVN του USN, θυμάμαι την MP να γυρίζει στο λιμάνι, τους ναύτες, αξιωματικούς/υπαξιωματικούς/ναύτες καμία σημασία να γυρίζουν με μία μπύρα στο χέρι, να πέφτει ξύλο σε κάτι κωλομπαράκια πίσω από τις ταβέρνες στο λιμάνι κτλπ..

Θυμάμαι όμως και τα ψιλικοπερίπτεράδικα να γράφουν 1$ per beer το 92-94 και να βγάζουν κασόνια τις μπύρες, τα σπιτάκια πίσω από την σπλάντζια να κάνουν χρυσές δουλείες, τους ταρίφες να τους γδύνουν και ούτω καθ εξής..

Μήπως δεν συμβαίνουν τα ίδια στα Μάλια? Στη χερσόνησο? Στο φαληράκι? Και χωρίς ναύτες και στράτευμα?

Το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους Χανιώτες, Ηρακλειώτες, Χερσονησιότες και πάει λέγοντας..

Ανήθικο δεν είναι το πλοίο ούτε αυτοί που υπηρετούν σε αυτό, ανήθικη είναι η αποστολή αλλά αυτή είναι ανήθικη απόφαση μιας ανήθικης κυβέρνησης μαριονέτας ενός ανήθικου συστηματος μπλα μπλα μπλα.. μπλα μπλα.. στην βάση της κοινωνίας..

:rotflmao:

Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να αρνηθούμε σε μία συμμαχική χώρα (προφανώς όχι λόγω αισθημάτων ή καλών προθέσεων) να δέσει ένα πολεμικό της πλοίο στο λιμάνι όταν αυτό δεν εκτελεί πολεμική επιχείρηση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή..

Τα έξω από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις, όχι στα πλοία, όχι στην αποστολή στο αφγανιστάν κτλπ είναι αστεία απλά και ρομαντικά..

Θέλω να πιστεύω (και από μικρότερα πλοία αλλά και πληρώματα αεροσκαφών που έχουν πιάσει εδώ) ότι οι συγχωριανοί μου

:p θα είναι λίγο πιο κόσμιοι..

PS Το Charles de Gaulle είναι και Γαμώ τα αεροπλανοφόρα αν και σχετικά μικρό για πυρηνοκίνητο.. :smokin:

Cpt. Haddock
04/12/2009, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ μάλλον.. :confused:

Καρατζαφέρη... :smokin:

Akatanomastos
04/12/2009, 13:27
αυτα ειναι πυρηνοκινητα?

και αμα σε μαχη την φαει καλα να φανταστω γινετε της πορνης εκει που φτιαχνετε η ενεργεια?

Υ.Γ. Οι γαλλοι κλασσικοι υπερβολκοι,

τωρα που το βρηκαν θα φταξουν και καφετιερες να δουλευουν με πυρηνικα:lol:

DrBig
04/12/2009, 13:30
αυτα ειναι πυρηνοκινητα?

και αμα σε μαχη την φαει καλα να φανταστω γινετε της πορνης εκει που φτιαχνετε η ενεργεια?

Αν εννοεις εκρηξη, οχι, αλλα θα γινει της πορνης σε οικολογικο επιπεδο.

BELZEBOYLIS
04/12/2009, 13:36

Απελευθέρωση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ή στρατιωτικές επιχειρήσεις του Α.Α?
Αντάρτες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ή κομμουνιστοσυμμορίτες?
Απριλιανή χούντα ή Απριλιανή Επανάσταση?
Εξέγερση του Πολυτεχνείου ή Αποκατάσταση της τάξης στην Πατησίων?

Εμένα μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις ? όλα αυτά που λες περιγράφονται με την λέξη ΠΟΛΕΜΟΣ
εξαιρούνται φυσικά τα δύο τελευταία που είχαν άλλες μορφές....

DrBig
04/12/2009, 13:39
Δεν το μετατρέπεις σε επίθετο για να καταλαβαινόμαστε? Είναι λίγο αδόκιμος ο όρος του γιάπη στον Κολοκοτρώνη...

Δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις, αλλα αυτα που ειχε στο μυαλο του ο Κοτρωνης δεν ειναι κατ'αναγκη τα ιδια με αυτα που ειχαν αυτοι που πολεμουσαν για αυτον και για αλλους. Για παραδειγμα στη ναυμαχια του ναυαρινου υπηρχαν πολλοι ελληνες μισθοφοροι στα τουρκικο-αιγυπτιακα πλοια.
Παντως, ουτε ειδικος ειμαι επι της νεοτερης ελληνικης ιστοριας, ουτε θελω να αλλαξει πορεια το θρεντ. Απο τα λιγα που ξερω και καταλαβαινω ομως επι του θεματος, νομιζω, οτι σε ολοκληρη την ελληνικη ιστορια, υπαρχουν ελαχιστοι πολεμοι στους οποιους αυτοι που τους εφαγε το μαυρο σκοταδι ησαν απο 'υψιλα ιδανικα' οδηγουμενοι.

epp1640
04/12/2009, 13:39

:rotflmao:

epp1640
04/12/2009, 13:41
αυτα ειναι πυρηνοκινητα?

Σοβαρευτείτε κύριος.. :smokin:

Αν και Αν και Αν :p

Δεν νοείται μη πυρινοκίνητο αεροπλανοφόρο πλέον.. για κανέναν χρήστη.. :wave2:

DrBig
04/12/2009, 13:42

Η ο κατα ραδιο αρβυλα 'καρατζαφυρερ'

Akatanomastos
04/12/2009, 13:46