View Full Version : μαθήματα σωστής επιλογής
Ας πούμε οτι έχουμε ένα χωριό με καμιά 1000αρα κατοίκους
Εκεί λοιπόν έχουνε συμφωνήσει όλοι 2-3 πραγματάκια για να περνάνε καλά
1ον όταν μαζεύουν τα τρόφιμα τους (φρούτα στάρια φακές) τα βάζουν ΟΛΟΙ μέσα στα κιούπια για φύλαγμα
2ον όταν έρχεται η ώρα του φαγητού παίρνουνε όλοι ΙΣΕΣ μερίδες
3ον κάποιος που νομίζανε οτι είναι καταλληλότερος γι'αυτο ΦΥΛΑΕΙ τα κιούπια
4ον δεν επιτρέπετε να πλησιάσουν και να βάλουν χεράκι στα κιούπια κανένας πέρα απο αυτόν που τα φυλάει και μοιράζει της μερίδες
5ον έχουν μετρηθεί τα κιούπια και μοιραστεί και φτάνουν για όλους οι μερίδες που έχουν μέσα συν τα περισσεύματα που τα έχουν για ωρα ανάγκης
Έρχεται όμως κάποια στιγμή που το ένα κιούπι αδειάζει πριν την ώρα του
μεγάλο κακό για το χωριό
φόβος πείνας και λοιμού
ΤΙ ΕΓΙΝΕ??
Μαζεύονται τότε ολοι και ανακαλύπτουν οτι κάποιοι που ήταν φιλαράκια με τους φύλακες, έμπαιναν στην αποθήκη και τρώγανε δεύτερες και τρίτες μερίδες απο τα κιούπια.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτονόητο
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΚΙΟΥΠΙ!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?? λένε οι συγχωριανοί
συγκεντρώθηκαν για να αποφασισουνε
Αποφάσισαν τότε, τα εξής.
1ον Ολοι να τρώνε μια κουταλιά λιγότερο κάθε μέρα ετσι ώστε να φτάσουν τα υπόλοιπα κιούπια μέχρι το τέλος του χρόνου που θα ξαναμαζεύονταν τροφές.
και
2ον βάλανε άλλον φύλακα!
Πριν όμως φτάσει η εποχή του μαζέματος των τροφών,τελείωσαν και τα υπόλοιπα κιούπια!!
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ!!!
Και ο νέος φύλακας ειχε φίλους!!
τότε ενας μπρατσομενος μάζεψε κατι φιλαράκια και το βραδι που κοιμόντουσαν όλοι, μπουκαρε στην αποθήκη και επέβαλε τα κιούπια να τα επιβλέπει αυτός και της μερίδες θα της μοιράζουν οι φίλοι του που ήταν οι πιο έντιμοι απ ολους
Πέρασε ένα διάστημα, αλλά αυτοί μοιραζόντουσαν της μερίδες κατά το πως τους βόλευε.
Όχι μόνο δίνανε μόνο στους γνωστούς τους, αλλά άμα μίλαγε κανένας, τον έδερναν και τον βάζανε σε ενα μέρος απομονωμένο για να μην παρασέρνει και άλλους.
Καποια στιγμή που δεν το περιμένουνε όμως, μαζευτήκανε μερικοί παλικαραδες και τους έδεσαν τους μάγκες
Έπρεπε να βάλουν μια σειρά στο χωριό ώστε να μην ξαναβρεθούν στην ιδια θέση.
Εχουν ομως ενα πρόβλημα.
Με την κακοδιαχείριση των μπρατσαράδων, δεν εχουν πια τρόφιμα .!!
Ξανα μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να δανειστούν απο το διπλανό χωριό λίγα τρόφιμα με αντάλλαγμα να τους τα επιστρέψουν διπλά οταν θα θερίσουν
και
βάλανε νέο φύλακα!!
Χώρισαν πάλι της μερίδες, αλλά τάρα είχαν φτάσει στο σημείο να τρώνε την μισή μερίδα απ'οτι έπρεπε .
πεινάγανε !!
-Να πάρουμε νεες αποφάσεις !!
Καποιοι φώναζαν και πρότειναν άλλους τρόπους
Δεν μπορούσαν ομως να καταλάβουν αυτα που τους έλεγαν,και τους αποπαιρναν
ηταν λίγοι βλέπεις αυτοι οι "κάποιοι"
-Τι να κάνουμε ?? λέγανε οι πολλοί.
-Να συγκεντρωθούμε και να αποφασίσουμε πάλι!!
συγκεντρώνονται λοιπόν και αποφασίζουν
1ον
Τους φύλακες τους βάλανε να φυλάνε εκ περιτροπής 4 χρόνια ο ενας και 4 χρόνια ο άλλος,
και
2ον
Οι υπόλοιποι να μοιράζουν το υπόλοιπο απο τα κιούπια, σε όλο και πιο μικρές μερίδες, ελπίζοντας οτι κάποια στιγμή η φύλακες θα πάψουν να αφήνουν τους φίλους τους να κλέβουν
περαστικά μας συχωριανοί
:wave2: :lol:
nikos1400
06/12/2009, 08:05
περαστικα μας....
:sad:
γ@μησε τα....
:bawl:
(μπραβο για τον κοπο σου!)
sergiosm
06/12/2009, 08:31
Πολύ καλό.
Διαβάζοντάς το όμως που γεννήθηκε μία ... αφελής απορία:
Τι φταίει;;;
Το σύστημα;;;
ή μήπως
Εμείς που χρειαζόμαστε (όπως αποδεικνύει η ιστορία) κάποιο σύστημα;;;
:wave2:
chris_honda
06/12/2009, 09:01
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=84537&cid=9
:wave2: :wave2: :wave2:
Μάλλον το κωλο σύστημα
sergiosm
06/12/2009, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=84537&cid=9
:wave2: :wave2: :wave2:
Μάλλον το κωλο σύστημα
:confused: :confused: :confused:
devil's animal
06/12/2009, 10:03
παρα πολυ καλο Χρηστο!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
:a18:
chris_honda
06/12/2009, 10:15
Και ξέρετε τι μου τη δίνει;
Ότι έχω βγάλει ένα κοστολόγιο 1020?
για εξοπλισμό και όλο άκυρο τρώω..
:a11: :a11: :a11:
Cpt. Haddock
06/12/2009, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
[...]:wave2: :lol:
Χρήστο, περιγράφεις ακριβώς το πρόβλημα της κοινοκτημοσύνης (= κομμουνισμός) και εξηγεί γιατί σαν καθεστώς αφ' ενός δε λειτουργεί, αφ' ετέρου κατέρρευσε.
Διότι ξεκινάει σαν μια ωραία ιδέα (τα αγαθά ανήκουν σε όλους και όλοι παίρνουν ίσο μερίδιο), αλλα στην πορεία έρχεται η νομεκλατούρα κι αρχίζει τη μοιρασιά "διαφορετικά" :D
Αντιθέτως, εάν το χωριό δούλευε όπως έχουν δουλέψει όλα τα χωριά απο καταβολής κόσμου, δλδ κάποιος να αγοράζει, καποιος να πουλάει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, κάποιος να προμηθεύει το α χρειώδες και με τα λεφτά να αγοράζει το β όλα θα δούλευαν πιο ομαλά
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Πολύ καλό.
Διαβάζοντάς το όμως που γεννήθηκε μία ... αφελής απορία:
Τι φταίει;;;
Το σύστημα;;;
ή μήπως
Εμείς που χρειαζόμαστε (όπως αποδεικνύει η ιστορία) κάποιο σύστημα;;;
Το συστημα δεν ειναι τιποτα αλλο, παρα η εκφραση του στατιστικου μεσου των ανθρωπων απο τους οποιους αποτελειται. Με αλλα λογια, δεν υπαρχει διαχωρισμος μεταξυ ημων και του συστηματος.
Η παραπανω ιστοριουλα, υποθετει, οτι ολοι θελουν να φανε παραπανω, απλα δεν εχουν (ολοι) την ευκαιρια να το κανουν.
Κοινωνιες και κατ'επεκταση συστηματα, ευημερουν μονο οταν στο μυαλο της πλειοψηφιας υπαρχει το σκεπτικο οτι 'περναω καλα μονο οταν η ευημερια μου ειναι αποτελεσμα της ευημεριας του συνολου' και οχι οταν 'η ευημερια μου ειναι αποτελεσμα της καταπιεσης του συνολου'.
mixalakis
06/12/2009, 10:35
Πολύ καλό!!
Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι, εκ φύσεως, σκάρτος.:(
Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Πολύ καλό!!
Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι, εκ φύσεως, σκάρτος.:(
Γιατι ρε Μιχαλακη? Μια χαρα ειναι εκ φυσεως, απλα εχει την ατυχια να μεγαλωνει αναμεσα σε ηλιθιους. Το προβλημα εχει να κανει κυριως με το περιβαλον και την παιδεια.
sergiosm
06/12/2009, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Το συστημα δεν ειναι τιποτα αλλο, παρα η εκφραση του στατιστικου μεσου των ανθρωπων απο τους οποιους αποτελειται. Με αλλα λογια, δεν υπαρχει διαχωρισμος μεταξυ ημων και του συστηματος.
Η παραπανω ιστοριουλα, υποθετει, οτι ολοι θελουν να φανε παραπανω, απλα δεν εχουν (ολοι) την ευκαιρια να το κανουν.
Κοινωνιες και κατ'επεκταση συστηματα, ευημερουν μονο οταν στο μυαλο της πλειοψηφιας υπαρχει το σκεπτικο οτι 'περναω καλα μονο οταν η ευημερια μου ειναι αποτελεσμα της ευημεριας του συνολου' και οχι οταν 'η ευημερια μου ειναι αποτελεσμα της καταπιεσης του συνολου'.
Συγγνώμη δηλαδή,
αν καταρρεύσει το υπάρχον σύστημα, δεν θα έρθει ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ στη θέση του;;;
Πάλι δεν θα πρόκειται για την "στατιστική έκφραση" της πλειοψηφίας;;;
Τί θα αλλάξει;;;
Απλά αυτοί που τώρα είναι κάτω θα βρεθούν ΠΑΝΩ.
Άρα, ας πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα:
Θέλουμε (θέλουν) να αλλάξει το σύστημα για να έρθουμε (έρθουν) εμείς (αυτοί) στην εξουσία, για να ρυθμίζουμε (ρυθμίζουν) εμείς (αυτοί) τα πράγματα.
Ας είμαστε (είναι) τουλάχιστον ειλικρινείς.
Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, αλλά εμένα τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έχουν δώσει
Συγγνώμη δηλαδή,
αν καταρεύσει το υπάρχον σύστημα, δεν θα έρθει ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ στη θέση του;;;
Πάλι δεν θα πρόκειται για την "στατιστική έκφραση" της πλειοψηφίας;;;
Τί θα αλλάξει;;;
Απλά αυτοί που τώρα είναι κάτω θα βρεθούν ΠΑΝΩ.
Άρα, ας πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα:
Θέλουμε (θέλουν) να αλλάξει το σύστημα για να έρθουμε (έρθουν) εμείς (αυτοί) στην εξουσία, για να ρυθμίζουμε (ρυθμίζουν) εμείς (αυτοί) τα πράγματα.
Ας είμαστε (είναι) τουλάχιστον ειλικρινείς.
Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι, αλλά εμένα τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έχουν δώσει
Πρωτα απ'ολα, ποιοι ειναι 'αυτοι' και ποιοι ειμαστε 'εμεις'?
Αν εννοεις τους απο πανω και τους απο κατω, τοτε ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι ειναι ενα και το αυτο. Αν ο ελλην (ο οποιοσδηποτε, οχι αναγκαστικα ο ελληνας) ηθελε τα πραγματα να δουλευουν ρολογι, τοτε θα επελεγε και την αναλογη εξουσια. Αλλα δεν θελει. Θα προτιμησει πχ τον ταδε βολευτη, διοτι θα του βαλει το γιο στο δημοσιο η θα του νομιμοποιησει το αυθαιρετο κλπ κλπ. Το γεγονος οτι δεν υπαρχουν ενδεχομενως υποψηφιοι πολιτικοι που να εμπνεουν αισθηση ποιοτητας, οφειλεται στον ιδιο λογο και ειναι αποτελεσμα πολλων γεννεων συμφεροντολογικης σκεψης.
Αν 'καταρρευσει' το υπαρχον συστημα και αντικατασταθει με ενα αλλο (ο,τι κι αν σημαινει αυτο), παλι μια απο τα ιδια θα γινεται, διοτι οι αλλαγες ουσιας προερχονται απο την βαση και οχι την κορυφη (και ειναι αποτελεσματα ωριμης σκεψης).
mixalakis
06/12/2009, 12:09
Γιατι ρε Μιχαλακη? Μια χαρα ειναι εκ φυσεως, απλα εχει την ατυχια να μεγαλωνει αναμεσα σε ηλιθιους. Το προβλημα εχει να κανει κυριως με το περιβαλον και την παιδεια.
Πάρε την ανθρώπινη ιστορία ανά τους αιώνες.
Τα ίδια ακριβώς πράγματα συμβαίνουν πάντα! Μεγαλομανία, εγωισμός, μίση, πάθη, πόλεμοι, καταστροφές, δολοπλοκίες, φόνοι, απληστία κτλ κτλ.
Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, δυστυχώς και τα λαμπρά παραδείγματα είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις.
sergiosm
06/12/2009, 12:09
Πρωτα απ'ολα, ποιοι ειναι 'αυτοι' και ποιοι ειμαστε 'εμεις'?
Αν εννοεις τους απο πανω και τους απο κατω, τοτε ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι ειναι ενα και το αυτο. Αν ο ελλην (ο οποιοσδηποτε, οχι αναγκαστικα ο ελληνας) ηθελε τα πραγματα να δουλευουν ρολογι, τοτε θα επελεγε και την αναλογη εξουσια. Αλλα δεν θελει. Θα προτιμησει πχ τον ταδε βολευτη, διοτι θα του βαλει το γιο στο δημοσιο η θα του νομιμοποιησει το αυθαιρετο κλπ κλπ. Το γεγονος οτι δεν υπαρχουν ενδεχομενως υποψηφιοι πολιτικοι που να εμπνεουν αισθηση ποιοτητας, οφειλεται στον ιδιο λογο και ειναι αποτελεσμα πολλων γεννεων συμφεροντολογικης σκεψης.
Αν 'καταρρευσει' το υπαρχον συστημα και αντικατασταθει με ενα αλλο (ο,τι κι αν σημαινει αυτο), παλι μια απο τα ιδια θα γινεται, διοτι οι αλλαγες ουσιας προερχονται απο την βαση και οχι την κορυφη (και ειναι αποτελεσματα ωριμης σκεψης).
Οι "πάνω" είναι αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία
Οι "κάτω" είναι αυτοί που θέλουν να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η εξουσία (πές του όπως θες).
Εσύ όταν λες "βάση" ποιους εννοείς;
όταν λες "λαός" ποιους εννοείς;
Όλοι λαός δεν είμαστε;, όλοι βάση δεν είμαστε;
Οι "πάνω" είναι αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία
Οι "κάτω" είναι αυτοί που θέλουν να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η εξουσία (πές του όπως θες).
Εσύ όταν λες "βάση" ποιους εννοείς;
όταν λες "λαός" ποιους εννοείς;
Όλοι λαός δεν είμαστε;, όλοι βάση δεν είμαστε;
Βαση και λαος ειναι προφανως το ιδιο (αν και δεν χρησιμοποιησα τη λεξη 'λαος')!
Σε τι ακριβως διαφωνεις? Σε εχασα τελειως.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Πάρε την ανθρώπινη ιστορία ανά τους αιώνες.
Τα ίδια ακριβώς πράγματα συμβαίνουν πάντα! Μεγαλομανία, εγωισμός, μίση, πάθη, πόλεμοι, καταστροφές, δολοπλοκίες, φόνοι, απληστία κτλ κτλ.
Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, δυστυχώς και τα λαμπρά παραδείγματα είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Αυτο δεν ειναι αποδειξη της ελλατωματικης φυσης του ανθρωπου, αλλα ηχηροτατη ενδειξη αυτου που ειπε ο Σωκρατης, οτι 'δωστε μου ενα παιδι και θα το μεταμορφωσω σε ο,τι θελετε'
sergiosm
06/12/2009, 12:28
Βαση και λαος ειναι προφανως το ιδιο (αν και δεν χρησιμοποιησα τη λεξη 'λαος')!
Σε τι ακριβως διαφωνεις? Σε εχασα τελειως.
Δεν είπα ότι διαφωνώ σε κάτι από όσα είπες.
Απλά βάσει αυτών που είπες έθεσα ένα ερώτημα (όχι απαραίτητα προς εσένα)
Δεν είπα ότι διαφωνώ σε κάτι από όσα είπες.
Απλά βάσει αυτών που είπες έθεσα ένα ερώτημα (όχι απαραίτητα προς εσένα)
Αϊ σί !
:beer: (ακομα και αν διαφωνουσες δηλαδη, μια και οι διαφωνιες ειναι πιο παραγωγικες απο τις συμφωνιες!)
el_hymador
06/12/2009, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Χρήστο, περιγράφεις ακριβώς το πρόβλημα της κοινοκτημοσύνης (= κομμουνισμός) και εξηγεί γιατί σαν καθεστώς αφ' ενός δε λειτουργεί, αφ' ετέρου κατέρρευσε.
Διότι ξεκινάει σαν μια ωραία ιδέα (τα αγαθά ανήκουν σε όλους και όλοι παίρνουν ίσο μερίδιο), αλλα στην πορεία έρχεται η νομεκλατούρα κι αρχίζει τη μοιρασιά "διαφορετικά" :D
Αντιθέτως, εάν το χωριό δούλευε όπως έχουν δουλέψει όλα τα χωριά απο καταβολής κόσμου, δλδ κάποιος να αγοράζει, καποιος να πουλάει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, κάποιος να προμηθεύει το α χρειώδες και με τα λεφτά να αγοράζει το β όλα θα δούλευαν πιο ομαλά
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
σε ολες τις οργανωμενες κοινωνιες πρεπει να υπαρχει ενας κεντρικος "ντορβας" με παρακαταθηκη αγαθων-υλικων -χρηματων, ανεξαρτητως του πως διαχειριζεται τα λεφτα του ο καθενας...
γαι να μην μιλαμε με παραδειγματα, πρεπει να υπαρχουν ταμεια για υποδομες, υγειονομικη περιθαλψη κτλ-κτλ...
το οτι απο καταβολης κοσμου "μπαινει χερι" στα ταμεια αυτα δεν αφορα μονο στο κομμουνισμο αλλα σε ολα τα πολιτικοοικονομικα συστηματα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
σε ολες τις οργανωμενες κοινωνιες πρεπει να υπαρχει ενας κεντρικος "ντορβας" με παρακαταθηκη αγαθων-υλικων -χρηματων, ανεξαρτητως του πως διαχειριζεται τα λεφτα του ο καθενας...
γαι να μην μιλαμε με παραδειγματα, πρεπει να υπαρχουν ταμεια για υποδομες, υγειονομικη περιθαλψη κτλ-κτλ...
το οτι απο καταβολης κοσμου "μπαινει χερι" στα ταμεια αυτα δεν αφορα μονο στο κομμουνισμο αλλα σε ολα τα πολιτικοοικονομικα συστηματα...
Γι'αυτο κιολας εγω νομιζω οτι αυτο που ειναι σημαντικοτερο δεν ειναι το ποιο πολιτικο-οικονομικο συστημα εχουμε, αλλα το ποσο αρτια το δουλευουμε. Αναφερομαι σε μη ακραια συστηματα προφανως.
el_hymador
06/12/2009, 12:52
Γι'αυτο κιολας εγω νομιζω οτι αυτο που ειναι σημαντικοτερο δεν ειναι το ποιο πολιτικο-οικονομικο συστημα εχουμε, αλλα το ποσο αρτια το δουλευουμε. Αναφερομαι σε μη ακραια συστηματα προφανως.
...και καπως ετσι καταληγουμε εκει που καταληγουμε παντα...στη παιδεια...γιατι χρειαζεται αμοιβαια εμπιστοσυνη και ενα βαθια ριζωμενο αισθημα κοινης ωφελειας για να επιτευχθει κατι τετοιο...
εγω εχω μαθει να λαδωνω, να κλεβω και να εξεπατω και ζω μονιμως με ενα αγχος να μην με πιασουνε μαλακα, να προλαβω εγω να πιασω μαλακες τους αλλους.
Akatanomastos
06/12/2009, 13:04
:rotflmao:
υπαρχει και ενα αλλο χωριο,
μαζευουνε οι κατοικοι φυσικους πορους και φαγητα
τους τα παιρνει/κλεβει για ενα κομματι ψωμι αυτος που εχει την αποθηκη,
και μετα τους τα ξαναπουλαει σε 10πλασια τιμη
stefanos
06/12/2009, 14:15
Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.
Να θέλει όλο και περισσότερα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.
Να θέλει όλο και περισσότερα.
Ο ανθρωπος εχει απο τη φυση του δυο ενστικτα, της επιβιωσης και της ηδονης.
Το ολο και περισσοτερα που λες ειναι αποτελεσμα της αποξενωσης απο το εγω, που επηλθε λογω του τροπου ζωης απο την αγροτικη επανασταση και πλεον, οπου ο νομαδας εγινε πολιτης και αρχισε να συσσωρευει να να εξιδικευεται.
Παραδειγμα οι κοινωνιες νομαδων, οπως καποιοι αμερικανοι ινδιανοι και οι της ζουγκλας αφρικανοι, οι οποιοι ειχαν στην κουλτουρα τους μεχρι να βιασθουν απο την πολιτισμενη ευρωπη, μια πολυ πιο αρμονικη αποψη για την συνυπαρξη ανθρωπου φυσης και ανθρωπου με ανθρωπο.
ξανα-μαθε τον ανθρωπο που βρισκεται η πραγματικη ηδονη και ολα θα γινουν μελι γαλα.
Μη μου πειτε για τα γουεστερν με τζον γουειν που ινδιανος ξεκατινιαζει ινδιανο, διοτι αυτο ηταν εξαιρεση και οχι κανονας.
το ζητούμενο δεν ειναι να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής και να ενσωματωθεί στην φύση γιατί το επόμενο βήμα του θα ειναι η επανάληψη της ιστορίας.
το ζητούμενο ειναι να προχωρήσει συνειδητά στην συνύπαρξη με τον συνάνθρωπο
το ζητούμενο δεν ειναι να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής και να ενσωματωθεί στην φύση γιατί το επόμενο βήμα του θα ειναι η επανάληψη της ιστορίας.
Δεν θεωρω ενα πολιτισμο που συνυπαρχει με τη φυση χαμερπη.
Οσο για το δευτερο, θεωρω οτι αν υφισταται ο σεβασμος στη φυση, ο σεβασμος στον συνανθρωπο εξυπακουεται, ενω το αντιστροφο δεν ισχυει κατ'αναγκη.
Δεν θεωρω ενα πολιτισμο που συνυπαρχει με τη φυση χαμερπη.
.
δεν ειπα αυτο :nono:
το ζουμί ειναι στην επανάληψη
....ξανα-μαθε τον ανθρωπο .
..... να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής
αν ειναι πορεία με ταυτόχρονη συνυδητοτητα οκ
στο "ξανά" εναντιώθηκα
ο σεβασμός δεν θα πρέπει να εμπεριέχει όρια ή το ενα ή και το αλλο, γιατι τοτε γίνεται συμπάθεια και εμπάθεια
για να σεβόμαστε ειτε την φύση ειτε τον άνθρωπο θα πρέπει να ΞΕΡΟΥΜΕ το τι αξίες ενυπάρχουν σε αυτα
πάντως ο σεβασμός ειναι κατι επίκτητο και δεν συνάδει με τα ένστικτα της ηδονής που προανέφερες
Το "εγω" που αναφέρεις διαφοροποιείτε και κατ'ονομα απο το "εμείς" , εν αντίθεσή με το πρόσωπο που υπάρχει εξ αιτίας του άλλου, αρα εξαρτάτε απο το "εμεις"
το "εγώ" ειναι που έφερε την κατασπατάληση της φύσης γιατι μπήκε πάνω απο αυτήν
το "εγω" ειναι που εκμεταλλεύτηκε τον συνάνθρωπο του για τον έβαλε κατω απο αυτο
το "εγω" εν τέλει δημιούργησε το "κερδος"
η εξέλιξη του ανθρώπου είναι να ξεφύγει απο το ένστικτο και να ενδυναμώσει το συνειδητό, να καταστείλει το "εγώ" και να αναδείξει το "πρόσωπο"
προς όφελος του "εμεις":wave2:
Cpt. Haddock
06/12/2009, 17:27
ρε μλκ Χρηστο, μπας και σε κοιμίσανε στο woodstock και ξύπνησες φέτος; :lol:
suzuki dr650se
12/12/2009, 23:16
μου φαινεται οτι η λυση ηταν να οι "σοφοι"του χωριου να τσεκαρουν αυτους τους τυπους που ειναι πετσι και κοκκαλο και δεν τους ενδιαφερει το φαι.ναι, υπαρχουν τετοιοι.μην νομιζετε οτι δεν υπαρχουν.αυτοι λοιπον μπαινουν φυλακες οχι οι λαιμαργοι.:smokin:
suzuki dr650se
12/12/2009, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από suzuki dr650se
μου φαινεται οτι η λυση ηταν να οι "σοφοι"του χωριου να τσεκαρουν αυτους τους τυπους που ειναι πετσι και κοκκαλο και δεν τους ενδιαφερει το φαι.ναι, υπαρχουν τετοιοι.μην νομιζετε οτι δεν υπαρχουν.αυτοι λοιπον μπαινουν φυλακες οχι οι λαιμαργοι.:smokin:
α,ξεχασα να συμπληρωσω.και να "γραφουν" τις ηλιθιες αναγκες των "φιλων" τους στα αρ@$^δια τους
menelaos46
12/12/2009, 23:44
Βεβαιως στο χωριο υπαρχουν πολλες λυσεις που μπορουν να εφαρμοστουν...
Οπως για παραδειγμα να φυλαει ο καθενας στο σπιτι του το κιουπι με το φαγητο του...
η για δευτερο παραδειγμα να πιασουν τους φυλακες που εχει αποδειχθει οτι κλεβουν φαγητο και να τους κοψουν τ'αρχιδια....
αλλα ουτε αυτο ηταν αρεστη λυση γιατι κατα βαθος στο μυαλο τους μεσα
...ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ
περαστικα μας!
Υπάρχει πουθενά ανά την Υφήλιο ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ μοντέλο κοινοκτημοσύνης που ευνοεί ( το "μάλλον που δέν κλέβει" ταιριάζει καλύτερα) τους συνεισφέροντες στο κοινό ταμείο (βλ εργαζομένους) , σε απρόσκοπτη, πολυετή και δοκιμασμένη λειτουργία;
Προτάσεις βέβαια και ιδέες και προτροπές, ακόμα και "πολιτικές" (την τύφλα και τη μούντζα μας) θέσεις επ' αυτών, υπάρχουν πολλές. Υλοποιήσιμη όμως ιδέα - πρόταση - προτροπή, στα πρότυπα άλλης ήδη επιτυχώς λειτουργούσης... μάλλον δέν...
Ακόμη και κάποιοι "κοινοβουλευτικοί" που ευαγγελίζονται τέτοιες πρακτικές, δίνουν ήδη στην πράξη τρανό παράδειγμα μεταχείρισης των εργαζομένων της "Τυποεκδοτικής" του Περισσού... όπου έχει προ πολλού παύσει κάθε νόμιμο, εργατικό τε και συνδικαλιστικό, δικαίωμα των εργαζομένων στην εταιρεία αυτή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ρε μλκ Χρηστο, μπας και σε κοιμίσανε στο woodstock και ξύπνησες φέτος; :lol:
ρε μλκ τωρα το ειδα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg61
Υπάρχει πουθενά ανά την Υφήλιο ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ μοντέλο κοινοκτημοσύνης που ευνοεί ( το "μάλλον που δέν κλέβει" ταιριάζει καλύτερα) τους συνεισφέροντες στο κοινό ταμείο (βλ εργαζομένους) , σε απρόσκοπτη, πολυετή και δοκιμασμένη λειτουργία;
.
Το οτι δεν ειχαν ανακαλύψει το PC μεχρι τον 20 αιώνα, δεν σημαίνει οτι δεν θα έπρεπε να το παλέψουν μεχρι να το καταφέρουν!
και το 1920 ετσι έβλεπαν τους ερευνητές,, σαν ουτοπιστές!
Ειναι δυσκολότατο και με την υπάρχουσα νοοτροπία απίθανο, αλλα αν δεν εχεις ελπίδες δεν εχεις και μέλλον
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
γιατι κατα βαθος στο μυαλο τους μεσα
...ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ!
Όντως αυτη ειναι η αιτία :a18:
stefanos
13/12/2009, 19:52
Όντως αυτη ειναι η αιτία :a18:
Δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό.
Πολύ λίγοι θέλουν να γίνουν φύλακες και από αυτούς κανείς δεν είναι άξιος, ακριβώς επειδή είναι εθελοντές.
Άρα η ενδιαφέρονται για το χρήμα (κλεφταράδες) η για την δόξα (ψωνάρες χωρίς ουσία) η απλά είναι λίγο σαλεμένοι (η καλύτερη περίπτωση φύλακα).
Οπότε όσο το σύστημα είναι με υποψήφιους που προσφέρονται εθελοντικά δεν πρόκειται να δουλέψει.
Πρέπει να αναγκάζονται κάποιοι ικανοί να γίνονται φύλακες.
Δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό.
Πολύ λίγοι θέλουν να γίνουν φύλακες
Στέφανε, η σκεψη ειναι, οτι ΟΛΟΙ θελουν να βαλουν χερι στο κιούπι, και γιαυτο θέλουν να γίνουν φύλακες όπως λες.
αλλά
το αναγκαστικό δεν αποδίδει σε μήκος χρόνου
το εθελοντικό για τον λογο που λεμε δεν δουλεύει,
αρα μονο αμα δεν θελει κανένας την "κουτάλα" θα δουλέψει
stefanos
13/12/2009, 21:55
θα δουλέψει
:)
:)
ρε γμτ μην εισαι τσιπης:nono:
δεν κάνουμε έκπτωση στα όνειρα
τσαμπα ειναι!!:wacko:
:beer: :beer: :beer:
stefanos
14/12/2009, 21:16
ρε γμτ μην εισαι τσιπης:nono:
δεν κάνουμε έκπτωση στα όνειρα
τσαμπα ειναι!!:wacko:
:beer: :beer: :beer:
Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά όλοι δουλεύουμε και προκοπή δεν είδαμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους φύλακες.