PDA

View Full Version : Z 750 vs Hornet 600

Panopticon7
05/12/2009, 23:26
Γεια σας παιδια θα προσπαθησω να μη σας κουρασω με πολλες λεπτομεριες...

Εδω και καιρο θελω να αγορασω ενα καινουργιο μηχανακι (2009 ? 2010 ?) το οποιο θα ειναι κυριως για μετακινησεις μεσα στην πολη, παιχνιδακια, αλλα και ταξιδακια, ειμαι αναμεσα σε δυο

Ζ 750
Hornet 600

Τα χρηματα που μπορω να δωσω ειναι... οχι πανω απο 7.500 euro.

Ειμαι ομως σε αυτο το μεγαλο διλημμα, η Κοπελα μου δε θελει με τιποτα το Z, σκεφτομαι ομως αυτα τα 150cc παραπανω που διαθετει η kawa...
Απο την αλλη η Honda σαν εταιρια μου αρεσει περισσοτερο και μου εμπνεει μια εμπιστοσυνη...

Τι προτεινετε εσεις απο τα δυο και γιατι ?

Ολες οι αποψεις δεκτες, σας ευχαριστω πολυ.

makis206
05/12/2009, 23:40
Πάμε "Μοντέλα"..:winka:

Ρίξε μια ματιά σ'αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=90205)!

:beer:

Panopticon7
06/12/2009, 00:17
Παραυτα με τα νεα δεδομενα θα χαιρομουν να ακουσω καποια απαντηση απο γνωστες...

Ευχαριστω.

TROOPER
06/12/2009, 12:53
απο τη σκυλα στη χαρυβδη!!!

τελος παντων εγω θα προτιμουσα το χοντα :wave2:

gixxerpap
06/12/2009, 13:41
και γω θα έπαιρνα ένα gladius 650...
φρέσκο σε σχεδιασμό, δικύλινδρο και με ροπούλα για διασκέδαση εντός πόλης, αρκούντως δυνατό για εκδρομούλες χωρίς περιορισμούς, οικονομικότατο, και αποκλείεται να σου πεί όχι και η κοπέλα σου ....

μεταξύ των δύο που σκέφτεσαι, αν δεν το είχα βαρεθεί στο μάτι με τόσα που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, θα επέλεγα Ζ 750.
ουτε προβλήματα έχει, πιο όμορφο είναι για τα γούστα μου, πιο ροπάτο, πολύ εμπορικό ....αυτά!

καλά & ξένοιαστα χλμ, ό,τι και να διαλέξεις!;)

EVI
06/12/2009, 15:47
fazer

Panopticon7
06/12/2009, 19:34
Παιδια το Ζ750, για μεσα στην πολη ειναι ανεκτο ? Για μανουβρες ας πουμε και στενακια και λοιπα... Η θεση οδηγησης κουραζει ευκολα οπως τα SS ?

Διαφωτηστε με

idi
07/12/2009, 00:01
γιατι δε κανεις ενα τεστ ραιντ ρε φιλε? 7500 ευρω θα δωσεις

EVI
07/12/2009, 00:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Παιδια το Ζ750, για μεσα στην πολη ειναι ανεκτο ? Για μανουβρες ας πουμε και στενακια και λοιπα... Η θεση οδηγησης κουραζει ευκολα οπως τα SS ?

Διαφωτηστε με

γιατι ειναι ss το Z ?:eek: εχει κλιπον????? (που κοιταω τοσο καιρο ρπμ?)θα μας τρελανεις ρε φιλε?????μην παρεις fazer παρε ΧΤ ακου που σου λεω

:beer:

Lazio
07/12/2009, 12:54

Διαφωτηστε με

Μπορεις να κανεις χρηση εντος πολεως απλα το τιμονι δε κοβει πολυ υπολογισε και το αρκετο βαρος που κουβαλαει και δυσκολευει σε μανουβρες απο σταση και το καλοκαιρι θα σε ψηνει λιγακι ........γενικα πιστευω οτι δε θα σε κουρασει οσο ενα ss γιατι καθεσαι ορθια

Μηπως θα επρεπε να περιμενεις λιγακι σε λιγο καιρο ερχεται το νεο με επιτελους πλαισιο αλουμινιου φανταζομαι αρκετα ελαφρυτερο με νεο μοτερ και αναρτησεις

Panopticon7
08/12/2009, 18:44
Τελικα χτυπησα το Hornetακι σε χρυσαφι χρωμα...
Θα προτιμουσα το μπλε απ ολα, αλλα δεν υπηρχε στα νεα μοντελα οποτε επελεξα χρυσαφι εναντι του ασημενιου που υπηρχε ετοιμοπαραδοτο. (Με abs φυσικα)

Πολυ ωραιο το σχημα του...

sapila racing
08/12/2009, 21:38
Θα προτιμουσα το μπλε απ ολα, αλλα δεν υπηρχε στα νεα μοντελα οποτε επελεξα χρυσαφι εναντι του ασημενιου που υπηρχε ετοιμοπαραδοτο. (Με abs φυσικα)

Kαι καλά έκανες!
Καλά χιλιόμετρα και προσοχή στην αρχή μέχρι να το μάθεις. :beer:

Panopticon7
09/12/2009, 00:55
Να σαι καλα φιλε μου

Giorgos19
09/12/2009, 01:42
Ετοιμαζομουν να σου γραψω να κοιταξεις και το τριπλ αλλα οπως και να εχει καλοταξιδο το χορνετακι!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Panopticon7
09/12/2009, 02:23
Αγγλικο μηχανακι ? Ποτε ! :P

Με το στρωσιμο καμια καλη συμβουλη υπαρχει ? κανα 5.000km απλα θα πηγαινω χαλαρα ε

paramedic
10/12/2009, 10:11
5000????:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: Οχι ρε φίλε τι λες τωρα πας καλά? Γραφει το μανουάλι του μηχανακίου πόσο θέλει για στρώσιμο.

idi
10/12/2009, 12:02

γιαυτο πηρες made in Italy:wave2:

sapila racing
10/12/2009, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
γιαυτο πηρες made in Italy:wave2:

Tί κακός που είσαι!! :lol:

DUKASII
10/12/2009, 12:42
file strosto ta prota 20.000 xil i dyo xronia..

kai meta skisto..na strothei kala.

McGyver
10/12/2009, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
file strosto ta prota 20.000 xil i dyo xronia..

kai meta skisto..na strothei kala.

Όποιο έρθει πρώτο ή δεύτερο;

Panopticon7
10/12/2009, 15:24
Καλα μωρε ετσι το ειπα για να τραβηξω την προσοχη...

Στον κυριο που ειπε "γιαυτο πηρες made in Italy"...

Τι με νοιαζει ρε παιδια που συναρμολογειται το μηχανακι... που κατασκευαζονται τα κοματια του με απασχολει και ποια επωνημια φερει την ευθυνη τους... So simple.

Ακου κει made in Italy αχαχαχαχαχα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

idi
10/12/2009, 15:34
πλακα σου κανω φιλε μου, εχουμε μια κοντρα "και καλα" kawa-honda ετσι για να περνα η ωρα...

μεγεια και παντα ορθιος :beer: :beer: :wave2:

XJR_Billy
10/12/2009, 15:36

Να τη χαίρεσαι τη σφήκα σου φίλε, αγρατζούνιστοι κι οι δυό σας !!:beer: :beer:

675heat
10/12/2009, 16:52

Με το στρωσιμο καμια καλη συμβουλη υπαρχει ? κανα 5.000km απλα θα πηγαινω χαλαρα ε

Ευτυχως, γιατι τα Αγγλικα μηχανακια ειναι για προχωρημενους :p

paramedic
10/12/2009, 17:48
Τωρα που το ξανασκέφτομαι καλύτερα πήγαινε το πρα πρα που πήρες χαλαρά για τα πρώτα 2.000 χιλιόμετρα γιατί έτσι κι'αλλιώς το Ζ δεν θα το φτάσεις ποτέ όσο καλά και να το στρώσεις οπότε να έχεις και μια δικαιολογία οτι είναι μπουκωμένο το μηχανάκι γιατί δεν στρώθηκε σωστά!!:beer: :beer:
Α και καλοταξιδο μαν!!!Τσάκο κι άλλες!!:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Panopticon7
10/12/2009, 20:35
Δικε μου μη συγκρινουμε Honda με καβασακι τωρα...

Σαν να συκρινουμε Opel με Mersendes...

Ετσι και εδω, Ωραιο το καβασακι και γλληγορο, φραμπαλατζηδικο, αλλα το Honda ειναι Honda, Το λεει και το ονομα :P

Ενα απο τα δυο θα επαιρνα...
Και σοβαρα τωρα ο λογος που προτιμησα τελικα τη σφιγγα ειναι οτι ηθελα κατι που να εχει λιγο απ ολα, και οχι πολεμικο μηχανακι το οποιο ειναι μουρατο αλλα οχι και τοσο βολικο...
(καποιοι κακοπροαιρετοι λενε οτι ειναι και ποιο αργο λιγακι :lol: )

Panopticon7
10/12/2009, 20:37
Επειδη αυριο παραλαμβανω το manual (ξεχασα να το παρω στη χαρα και τον πανικο μου), μπορει καποιος να μου πει τι λεει μεσα για το στρωσιμο του Honda Hornet 600 ?

Ευχαριστω παιδια

LogOutGoRide
10/12/2009, 21:11
copy

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Για να είναι εγγυημένη η αξιοπιστία και η επί-
δοση της μοτοσικλέτας, πρέπει να προσέξετε
ιδιαίτερα τον τρόπο οδήγησης για τα πρώτα
500 km (300 μίλια).
Στην περίοδο αυτή, αποφύγετε τις εκκινήσεις
με πλήρες γκάζι, καθώς και τις γρήγορες επι-
ταχύνσεις.

Panopticon7
10/12/2009, 21:31
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ, η πηγη με ενδιαφερει, ειναι απο το Manual της Honda φανταζομαι και δε λεει κατι αλλο για το θεμα αυτο... Σε ευχαριστω και παλι:)

LogOutGoRide
10/12/2009, 21:38
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ, η πηγη με ενδιαφερει, ειναι απο το Manual της Honda φανταζομαι και δε λεει κατι αλλο για το θεμα αυτο... Σε ευχαριστω και παλι:)

κατέβασέ το απο εδώ (http://www.honda-motorcycles.gr/inner2.cfm?menu_id=2&moto_id=6&model_id=139)

Anritsu
10/12/2009, 21:44
Πιστεύω ότι το GSR κάνει ότι κάνουν και τα άλλα δύο , ειναι εξίσου γυμνό , όμορφο και ποιοτικό μηχανακι και ειδικά τώρα το δίνει ο Σφακια 6000 νομίζω με ΑΒΣ ..... Με τα υπόλοιπα 1500 εχει βγάλει σερβισ και αναλώσιμα για περίπου 3 χρόνια πάνω κάτω

Εγώ μια φορά αυτήν την περίοδό αν κοίταζα για μηχανή κάπου εκεί θα κατέληγα ....

:wave2:

makis206
10/12/2009, 21:56
Καλοτάξιδοι και πάντα όρθιοι κι οι δυο σας!

:beer: :beer:

Panopticon7
10/12/2009, 22:06
Αν θελεις να κανεις την δουλεια σου... Ισως ειναι η καλυτερη επιλογη, το κοιταξα και εγω αλλα το απεριψα πρωτο πρωτο γιατι αυτο το φαναρι ρε παιδι μου δε χωνευεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Βλακεια ισως αλλα περισσοτερο στην μηχανη κοιταμε την εμφανιση και υστερα τα "εσωτερικα" της χαρισματα και τερτιπια :P

Το φλασακι στην κοιλια ωραιο στοιχειο αλλα... Τι σκατα ειχαν στο μυαλο τους οταν τη σχεδιαζαν δε μπορω να καταλαβω, βεβαια θα μου πεις γουστα ειναι αυτα...

Tpap
10/12/2009, 22:09
Μάλλον, η καλλίτερη επιλογή που μπορούσες να κάνεις στην κατηγορία.

Καλούς δρόμους και με προσοχή...:beer: :beer: :beer:

Panopticon7
10/12/2009, 22:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
κατέβασέ το απο εδώ (http://www.honda-motorcycles.gr/inner2.cfm?menu_id=2&moto_id=6&model_id=139)

Μονο που το δικο μου ειναι 2009, προφανως δεν το αλλαξαν... Κατι ακουσα για τα αμορτισερ.

Panopticon7
09/05/2010, 13:59
Αντε μιας και εχω τον χρονο ας γραψω το ερωτημα που με απασχολει πολυ καιρο τωρα.

Εχει ενας φιλος μου το Ζ 750 08, με ρωταει συνεχεια τι βελτιωση να κανει στην μηχανη του ωστε να γινει το ιδιο γρηγορο με το δικο μου (Hornet 600 08).
Επισης πως θα γινει να βελτιωσει την ποιοτητα κυλισης του.

Καποια συμβουλη ?

:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl:

byron
09/05/2010, 14:03
Αντε μιας και εχω τον χρονο ας γραψω το ερωτημα που με απασχολει πολυ καιρο τωρα.

Εχει ενας φιλος μου το Ζ 750 08, με ρωταει συνεχεια τι βελτιωση να κανει στην μηχανη του ωστε να γινει το ιδιο γρηγορο με το δικο μου (Hornet 600 08).
Επισης πως θα γινει να βελτιωσει την ποιοτητα κυλισης του.

Καποια συμβουλη ?

:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl:

Αν βάλει λάστιχα χωρίς τακούνια και πάρει και ενα ζευγάρι χέρια θα ΄ναι οκ :wave2:

daz
09/05/2010, 14:46
Αν θέλει το μηχανάκι του να γίνει το ίδιο γρήγορο με το δικό σου πες του να πηγαίνει με μισό γκάζι. :wave2:

alucard
09/05/2010, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Αν θέλει το μηχανάκι του να γίνει το ίδιο γρήγορο με το δικό σου πες του να πηγαίνει με μισό γκάζι. :wave2:

lol?:hypnotize

mipos na petaxei kai ta 30 kilakia pou exei parapano?:bigcry:

daz
09/05/2010, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από alucard

όχι δεν χρειάζεται δείχνει πιο όμορφο έτσι. :winka:

Panopticon7
09/05/2010, 18:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από alucard

Ετσι πες τααααααααα, 30 κιλα ειναι αυτα...

EVI
09/05/2010, 18:19
ωρε μανα μου .... να δειτε το ταιφουν μου που ειναι 120κιλα πως παει

πεταει

:rotflmao: :lol:

daz
09/05/2010, 19:03
Ετσι πες τααααααααα, 30 κιλα ειναι αυτα...

Ωρε παλουκάρια το ένα έχει 7,5 κιλά ροπής και το άλλο 5,7. Ξέρετε τι εστί αυτό?
Η ιπποδύναμη σε απόλυτα νούμερα δεν έχει μεγάλη διαφορά 6 με 7 αλογάκια έχουν διαφορά στην ρόδα υπέρ του Ζ. Αν δείτε όμως καμπύλη στις χαμηλές και στις μεσαίες θα βάλετε τα κλάματα.
Οι τελικές δεν είναι το ζητούμενο σε αυτά τα μηχανάκια αλλά και εκεί η ζυγαριά υπέρ του Ζ γέρνει. Σε τι ακριβώς πατάει το Hornet το Ζετάκι? Σε κατανάλωση?
Αν θέλετε να μιλήσουμε γενικά ποια είναι καλύτερη μηχανή σε όλους τους τομείς και σαν γενική εικόνα πολύ ευχαρίστως αλλά για επιδόσεις με τα μηχανάκια στοκ δεν νομίζω πως έχει νόημα.

Όποιος έχει αντίρρηση μια κόντρα με το ταιφούν της evis θα τον πείσει.

Panopticon7
09/05/2010, 19:10
Αγορινα, σαν συνολικο μηχανακι δεν μπορει να συγκριθει το Ζ με το Χορνετ, θα ειναι σαν να κλεβω εκκλησια.

Για επιδοσεις λεμε, ΝΑΙ το χορνετ ειναι ποιο γρηγορο απο το Ζ, παρολο που εχει λιγοτερη ροπη, και αυτο γιατι ειναι πολυ ποιο ελαφρυ.

EVI
09/05/2010, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz

Όποιος έχει αντίρρηση μια κόντρα με το ταιφούν της evis θα τον πείσει.

δε τη γλιτώνουμε τη κοντρα... και ΕΥΤΥΧΩς που εκτος απο Ζ εχω και ταιφουν που ειναι ελαφρυ γιατι αντε να βαλει κοντρα με το χορνετΑΚΙ :bigcry: :rotflmao: :lol: που να δεις χαγιαμπουσα με χορνετ....γκουγκλαρε το ...:rotflmao: 400 τονους ποιο βαρια η μπουσα :rotflmao: σερνετε :rotflmao:

Panopticon7
09/05/2010, 19:48
Ενταξει, ηθελα να δω αν θα αναψουν τα αιματα, τελικα αυτο που ηθελα δεν το καταφερα.

Αξιολογο μηχανακι το Ζ οπως ολα στην κατηγορια του.