View Full Version : Σαμαρίνα..υπέροχη.
pepes1gr
06/12/2009, 16:49
Αμάρτησα ...το ξέρω.
Ηταν ιεροσυλία ....το ξέρω.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Είχα καιρό να πάρω τα βουνά (σχετική παροιμία...) και η μέρα φαινόταν τρομερή.
ΑΛΛΑ οπισθοχώρησα ενώπιον του εχθρού.Τι να κάνω γέρασα και κρυώνω.Ουδέν σχόλιο!!!!
Ετσι πήρα το αυτοκίνητο και άφησα το vstrom κουκουλωμένο να περιμένει κάποια άλλη φορά.
Εστω και έτσι θα ήθελα να σας δείξω μία υπέροχη περιοχή της Ελλάδος που δεν είχε τύχει να πάω.Ξεκινώντας από Αρτα-Γιάννενα-Κόνιτσα-Σαμαρίνα-Γρεβενά και πάλι πίσω.
182531
pepes1gr
06/12/2009, 16:54
Ξύπνημα όχι και πολύ πρωί μπορώ να πω και δρόμο για τα Γιάννενα.Κίνηση ελάχιστη αλλά στην θέση "πλατανάκια" η θερμοκρασία 2ο και ο δρόμος μούσκεμα.Πέρασμα από τον περιφερειακό Ιωαννίνων και πολύ γρήγορα αφήνουμε την πόλη πίσω μας και πορεία για καλπάκι.Θερμοκρασία κοντά στο 0.
Στάση πριν την Κόνιτσα και χάζεμα του ποταμού Βοϊδομάτη και του Βίκου.
Μετά από Κόνιτσα στρίβουμε δεξιά για Φούρκα.
pepes1gr
06/12/2009, 16:56
Από εκεί και πάνω αρχίζουν τα ωραία.Αν και ήμουν με αυτοκίνητο η διαδρομή τρομερή.Σκέψου με μηχανή λέω στον εαυτό μου.
182532
pepes1gr
06/12/2009, 16:58
Περνώντας το χωριό Αγ.Παρασκευή αρχίζουμε και βλέπουμε και τα απέναντι βουνά που έλαμπαν στον πρωινό ήλιο.
182533
pepes1gr
06/12/2009, 16:59
Να και σε μιά στροφή έχουμε και μιά μικρή λιμνούλα.
182534
pepes1gr
06/12/2009, 17:02
Ολη η διαδρομή ασφάλτινη εκτός ελαχίστων στροφών με ψηφίδα.Κανένα πρόβλημα.Το τοπίο υπέροχο καθώς συνεχίζω για τον "αυχένα".
182535
pepes1gr
06/12/2009, 17:04
Φτάνοντας στο πέρασμα (σαν να λέμε pasa) "ανοίγει" το μάτι σου.
182536
pepes1gr
06/12/2009, 17:06
Συνεχίζοντας φτάνουμε στην Σαμαρίνα.Νόμιζα ότι είναι ένα μικρό χωριό αλλά έκανα λάθος.
Σύγχρονη και πολύ κόσμο και πλατεία με ταβέρνες για όποιον ενδιαφέρεται.
182537
pepes1gr
06/12/2009, 17:12
Μετά από την καθιερωμένη στάση για να τιμήσουμε και να ελέγχουμε την ποιότητα τροφών της περιοχής.........συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας που εκείνη την στιγμή είχε μόνο ομίχλη.Χιόνι ακόμη τίποτε.Στην περιοχή όποιος θέλει μπορεί να κάνει και μιά στάση για καφέ (ότι θέλει φυσικά).
182538
pepes1gr
06/12/2009, 17:12
Ενα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής.
182539
pepes1gr
06/12/2009, 17:17
Τα πράγματα παρακάτω αδιάφορα.
Εγνατία και μετά από μιά στάση στο Μέτσοβο και στο
http://www.katogihotel.gr/Winery.html
συνεχίζουμε για το σπίτι μας γιατί ας μην ξεχνάμε αύριο Δευτέρα και η ζωή συνεχίζεται.
Σαν διαδρομή πάντως ειδικά για μηχανή την προτείνω ανεπιφύλαχτα.
guzzistas
06/12/2009, 18:38
Μπράβο Κώστα!!! Να την κάνουμε την άνοιξη με τις μηχανές τη διαδρομή αυτή!!
:beer:
pepes1gr
06/12/2009, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Μπράβο Κώστα!!! Να την κάνουμε την άνοιξη με τις μηχανές τη διαδρομή αυτή!!
Φάνη και αυτή η διαδρομή είναι φανταστική αλλά και αυτή από την κόνιτσα-πάδες-βασιλίτσα.
ARISPEED1
06/12/2009, 19:50
Φανταστικό αρθρο κ φωτογραφίες !Μήπως ειδες ενα ιπτάμενο κόκκινο εντούρο στην περιοχή ! Κατάγεται απο τα φανταστικά αυτά μέρη, ο γρηγορότερος Ελλην οδηγός εντούρο των τελευταίων ετών !Β.Σιαφαρίκας ............
ARISPEED1
06/12/2009, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes1gr
Φάνη και αυτή η διαδρομή είναι φανταστική αλλά και αυτή από την κόνιτσα-πάδες-βασιλίτσα.
Ακόμη πιο αγρια σε ομορφιά διαδρομή ..................!Υπήρχε κ ολίγη χωμάτινη ,αλλά βατή διαδρομή
σε μερικά σημεία ,λίγα χρόνια πρίν .
miscelano
06/12/2009, 21:19
δεν υπαρχει η βασιλω!!!!απο τεταρτη που θα ρθουν και χιονια δε....κοθκλαρα!!!!:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
pepes1gr
07/12/2009, 08:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από ARISPEED1
Φανταστικό αρθρο κ φωτογραφίες !Μήπως ειδες ενα ιπτάμενο κόκκινο εντούρο στην περιοχή ! Κατάγεται απο τα φανταστικά αυτά μέρη, ο γρηγορότερος Ελλην οδηγός εντούρο των τελευταίων ετών !Β.Σιαφαρίκας ............
Για να πω την αλήθεια είδα ένα κόκκινο εντούρο και ο οδηγός φορούσε κουκούλα.Και παρατρίχα να "φιλιθούμε¨κιόλας.Λες να ήταν αυτός????
Ωραια τσαρκα ωραια διαδρομη μπαινει στο ημερολογιο για βολτα και προς τα εκει
αντε και την επομενη με την μοτο:beer: :wave2:
pepes1gr
07/12/2009, 19:41
Φυσικά θα ήθελα να σας πω ότι και στην περιοχή της κόνιτσας έχει ωραίες διαδρομές όπως Μπουραζάνι-Μολυβδοσκέπαστο (Σύνορα Αλβανίας)-Πάπιγκο και πολλά άλλα αξιόλογα.
Για τυχόν πληροφορίες στείλτε μου pm.
George20vt
07/12/2009, 21:23
Ωραία βόλτα, πάντα τέτοια :)
Η αλήθεια είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς μη αξιόλογη διαδρομή :D
Dodok edessa
08/12/2009, 08:26
Μαγικο μερος οντως:a23:
Την ιδια περιπου διαδρομη την εκανα και γω αρχες νοεμβριου αλλα δυστυχως και γω σαν κοτουλα με το αυτοκινητο..την ανοιξη ομως θα την τιμησω.
Εισαι ωραιος φιλε μου..:wave2:
z.k.a.p.
08/12/2009, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes1gr
Αμάρτησα ...το ξέρω.
Ηταν ιεροσυλία ....το ξέρω.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Είχα καιρό να πάρω τα βουνά (σχετική παροιμία...) και η μέρα φαινόταν τρομερή.
ΑΛΛΑ οπισθοχώρησα ενώπιον του εχθρού.Τι να κάνω γέρασα και κρυώνω.Ουδέν σχόλιο!!!!
Ετσι πήρα το αυτοκίνητο και άφησα το vstrom κουκουλωμένο να περιμένει κάποια άλλη φορά.
Εστω και έτσι θα ήθελα να σας δείξω μία υπέροχη περιοχή της Ελλάδος που δεν είχε τύχει να πάω.Ξεκινώντας από Αρτα-Γιάννενα-Κόνιτσα-Σαμαρίνα-Γρεβενά και πάλι πίσω.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.... ΕΥΓΕ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΑΣΑ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΕΚ ΣΑΜΑΡΙΝΗΣ. ΕΝΑ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ.
XJR_Billy
08/12/2009, 09:32
Υπέροχη όντως φίλε!!:sun: :sun: :cool:
Πάντα τέτοια, όμορφα!!:beer: :beer:
pepes1gr
08/12/2009, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από z.k.a.p.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.... ΕΥΓΕ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΑΣΑ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΕΚ ΣΑΜΑΡΙΝΗΣ. ΕΝΑ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ.
Σας ευχαριστώ όλους.
Για να μην ξεχνάμε τις ομορφιές της Ελλάδος.
pepes1gr
09/12/2009, 07:10
Ξέχασα να αναφέρω ότι το ξενοδοχείο που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι το
www.hotel-leonidas.gr/a.htm
Το αναφέρω καθαρά σαν ενημέρωση και όχι σαν διαφήμιση καθώς στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.