Σύνδεση

View Full Version : .....οι μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές....

SVX
07/12/2009, 10:13
οκ.....

λοιπόν... κοιτώντας το από άλλη οπτική γωνία και μιλώντας ουδέτερα, θα εκφέρω έναν προβληματισμό μου και από κει και πέρα συμπληρώστε, διορθώστε κ.λ.π.

Τα νέα παιδιά με τα παπάκια και Scooterακια τα οποία βλέπω να μετακινούνται καθημερινά προς το σχολείο, στην καφετέρια στην τσάρκα μέσα στην κίνηση της πόλης ......

Πιστεύετε πως ΑΥΤΟΙ είναι οι μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές.......ή με την πρώτη ευκαιρία ( μόλις βγάλουν δίπλωμα και μόλις βρουν το οικονομικό "σκαλοπάτι") θα αγορασουν ένα αυτοκίνητο για να ξεγράψουν προσωρινα ή οριστικα τους 2 τροχούς? Θέλω να πω.....τα "πιτσιρίκια" είναι συνειδητοί αναβάτες ή καβαλάνε επειδή είναι μονόδρομος το παπάκι και το σκουτεράκι (ή και το εντουράκι) ?

από τη μία στον κόσμο των γυμνασιο-λυκειόπαιδων η κατοχή μοτό σε ανεβάζει (STATus) στην μικρη σχολικη κοινωνία . Με την ίδια λογική όμως ίσως θεωρήσουν το αυτοκίνητο το επόμενο λογικό βήμα... και ξεχάσουν τις "χαρες" και ευκολίες της μετακίνησης με μοτο....

Εσείς τι λέτε? ενας μαθητης περιμενει ανυπομονα ποτε θα βγαλει το "μεγαλο " δίπλωμα για να αγορασει μια πιο ολοκληρωμενη - μεγαλυτερων κυβικων μοτοσυκλετα? ή θα προτιμησει την λυση του αυτοκινήτου , λέγοντας "τωρα πια δεν ειμαι πιτσιρικος να καβαλαω μηχανακια με ζεστη και με κρυο, θέλω την άνεση του αυτοκινήτου"

DUKASII
07/12/2009, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
οκ.....

λοιπόν... κοιτώντας το από άλλη οπτική γωνία και μιλώντας ουδέτερα, θα εκφέρω έναν προβληματισμό μου και από κει και πέρα συμπληρώστε, διορθώστε κ.λ.π.

Τα νέα παιδιά με τα παπάκια και Scooterακια τα οποία βλέπω να μετακινούνται καθημερινά προς το σχολείο, στην καφετέρια στην τσάρκα μέσα στην κίνηση της πόλης ......

Πιστεύετε πως ΑΥΤΟΙ είναι οι μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές.......ή με την πρώτη ευκαιρία ( μόλις βγάλουν δίπλωμα και μόλις βρουν το οικονομικό "σκαλοπάτι") θα αγορασουν ένα αυτοκίνητο για να ξεγράψουν προσωρινα ή οριστικα τους 2 τροχούς? Θέλω να πω.....τα "πιτσιρίκια" είναι συνειδητοί αναβάτες ή καβαλάνε επειδή είναι μονόδρομος το παπάκι και το σκουτεράκι (ή και το εντουράκι) ?

από τη μία στον κόσμο των γυμνασιο-λυκειόπαιδων η κατοχή μοτό σε ανεβάζει (STATus) στην μικρη σχολικη κοινωνία . Με την ίδια λογική όμως ίσως θεωρήσουν το αυτοκίνητο το επόμενο λογικό βήμα... και ξεχάσουν τις "χαρες" και ευκολίες της μετακίνησης με μοτο....

Εσείς τι λέτε? ενας μαθητης περιμενει ανυπομονα ποτε θα βγαλει το "μεγαλο " δίπλωμα για να αγορασει μια πιο ολοκληρωμενη - μεγαλυτερων κυβικων μοτοσυκλετα? ή θα προτιμησει την λυση του αυτοκινήτου , λέγοντας "τωρα πια δεν ειμαι πιτσιρικος να καβαλαω μηχανακια με ζεστη και με κρυο, θέλω την άνεση του αυτοκινήτου" analoga to kostos xrisis kai ktisis tha apofasisoyn k ayta.

Gandalf dr685sm
07/12/2009, 10:30
Δεν έχει να κάνει φίλε... και 20 χρόνια πριν που ήμουν μαθητής Λυκείου (τι λες ρε φίλε.. πέρασαν τελικά τόσα; ...:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ) πάλι τα ίδια γινόντουσαν.

Όποιος μάλιστα είχε και κανά 50αρι σε 72αρι φτιαγμένο ήταν πολύ μάγκας και αλάνι...:lol: :lol:

κάποιοι θα πάρουν μηχανή κάποιοι άλλοι αυτοκίνητο. Σίγουρα θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα πάρουν ίσως και τα δύο, με δεδομένο το οτι όλοι κοιτάνε το "καταναλωτικό status" αλλά και την πρακτική μεριά του πηξίματος στην αστική κίνηση.

Gandalf

xrlantz
07/12/2009, 10:38
είναι στον άνθρωπο απλά.

άλλοι βγάζουν δίπλωμα στα 16 και καβαλάνε μόνο και μόνο για να είναι ανεξάρτητοι και να μπορούν να μετακινηθούν, και άλλοι στα 35 στα 50 αποφασίζουν να βολευτούν με δίκυκλο ή να πραγματοποιήσουν μια επιθυμία που πάντα είχαν.

μοτοσυκλετιστές πάντα θα υπάρχουν, δεν είναι απειλούμενο είδος.
:wave2:

Ζεύκας
07/12/2009, 10:46
Εσείς τι λέτε? ενας μαθητης περιμενει ανυπομονα ποτε θα βγαλει το "μεγαλο " δίπλωμα για να αγορασει μια πιο ολοκληρωμενη - μεγαλυτερων κυβικων μοτοσυκλετα? ή θα προτιμησει την λυση του αυτοκινήτου , λέγοντας "τωρα πια δεν ειμαι πιτσιρικος να καβαλαω μηχανακια με ζεστη και με κρυο, θέλω την άνεση του αυτοκινήτου"

στ'@@ μας και στ'@@ του μαθητή τι λέμε εμείς! :lol:

SVX
07/12/2009, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από xrlantz

:rolleyes:
πανω σε αυτο κατι συμπληρωματικο.....

μηπως ΕΙΜΑΣΤΕ απειλουμενο ειδος? με την μηδαμινη οδηγικη παιδεια καποιος που "εισερχεται" στον κοσμο των μοτοσυκλετων ισως το θεωρει Extreme Sport βλεποντας τις στατιστικες και την οδυνηρη πραγματικοτητα.... και ενω παλια ηταν πιο πολυ οικονομικες οι αναστολες.....τωρα το σκεφτονται και 2η φορα να πηδηξουν μεσα στην ζουγκλα (με λιγες πιθανοτητες ακεραιης επιβιωσης)

jimmis5
07/12/2009, 18:38
είναι στον άνθρωπο απλά.

άλλοι βγάζουν δίπλωμα στα 16 και καβαλάνε μόνο και μόνο για να είναι ανεξάρτητοι και να μπορούν να μετακινηθούν, και άλλοι στα 35 στα 50 αποφασίζουν να βολευτούν με δίκυκλο ή να πραγματοποιήσουν μια επιθυμία που πάντα είχαν.

Eιναι στις καταστασεις μαλλον τι χρειαζεται η οικογενεια και οι προταιρεοτητες που εχεις.
Ετσι και εγω ειχα κρατησει το GLX μου χρονια και ειχα αυτοκινητο οχι τιποτα καλο και ακριβο απλα κατι για να κανω την δουλεια μου και να το γουσταρω μιας και το εκανα με τα χερακια μου.Μεχρι να μαζεψω και εγω κανα φραγκο και να παρω την δικη μου μοτοσυκλετα να κανω τα δικα μου ταξιδια.

Πιστευω στα φορουμ ομως οτι δινουν κινητρο στον πιτσιρικο μαθαινοντας απο τους παλαιοτερους εναν τροπο σκεψης δινοντας του την εμπειρια χωρις να προλαβει να σπασει το κεφαλι του για να μαθει.Και βαζοντας του την ιδεα οτι η μοτοσυκλετα δεν ειναι αυτο που βλεπει στην καφετερια αλλα....εκεινη η αλλη η φορτωμενη με μπαγκαζια που ταξιδευει:wave2:

Tpap
07/12/2009, 19:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
στ'@@ μας και στ'@@ του μαθητή τι λέμε εμείς! :lol:

εχμ...και του σνάιπερ. :rotflmao: :rotflmao:

sahara
07/12/2009, 19:07
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ από τη μέρα που πήρα το πρώτο μου μηχανάκι ( ένα αυτοματάκι HONDA dio 50) ήξερα οτι θα οδηγώ μηχανή πάντα. Και αυτό πιστεύω ακόμα άσχετα αν οδηγάω και αυτοκίνητο όπως και οι περισσότεροι από μας.:wave2:

Ζεύκας
07/12/2009, 19:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
εχμ...και του σνάιπερ. :rotflmao: :rotflmao:

Κουίζ: πόσοι όρχεις θα συγκεντρωθούν από τον "μαθητή", τον Sniper, τον Ζεύκα και τον Trooper?

Μη βιαστήτε να απαντήσετε,είναι για γερούς λύτες!χαχαχαχ

Kotsis23
07/12/2009, 21:17
Ειμαι 20,5 και πριν κανα 4μηνες αγορασα την πρωτη μηχανουλα μου(ninja 250r).Δεν ειχα ποτε αλλο μηχανακι πριν ουτε ποτε ενθουσιαστηκα στην ιδεα φτιαγμενων παπιων κτλ..Οταν πατησα τα 18 σαν κλασικο παιδακι οι γονεις βοηθησαν να βγαλω διπλωμα αμαξιου και μου διναν οποτε ηθελα το δικο τους αμαξι..bmw 316 97 μοντελο..η κλασσικη καγκουρομπεμπα θα'λεγα..μετα απο 1 χρονο οδηγησης και ενω εγω απο τα 15 ηθελα να παρω ενα μηχανακι αλλα ονειρο απιαστο με τους γονεις μου ενας φιλος μου αγορασε μια suzuki 250..ε αυτο ηταν..ηξερα πια τι ηθελα..μαζεψα λεφτα εβγαλα διπλωμα για μηχανη ξαναδουλεψα εβγαλα λεφτα για την μηχανη + κατι ψηλα απο μια γιαγια :p και τους ειπα περνω μηχανη..πρωτα γραφτηκα στο forum διαβασα τα παντα και μετα παρειγγειλα κρανος απο το moto-fc.de εδωσα 350ευρα τα οποια χαρηκα που τα εδωσα..πρωτη φορα που χαρηκα να δινω λεφτα(εκτος και της μηχανης)
:cool: και να'μαι λοιπον..Δεν εχω ανεβει ποτε χωρις κρανος παρολες τις "κινησεις" του φιλαρακου μου με το σουτζουκι να με πεισει..δεν χρειαζετε το κρανος,λεει,αμα ξες να πεφτεις :rolleyes: ...κτλ κτλ ..μονο 2 φορες για ελαχιστη αποσταση που απλα εδωσα το κρανακι στην κοπελιτσα μου..Οποτε βλεπω αυτα τα παιδια που εγω ονομαζω καγκουρες με φτιαγμενα παπια ακρανωτα κτλ..δεν τα βλεπω σαν μοτοσυκλετιστες αλλα σαν ατομα τα οποια θελουν να προσελκυσουν βλεματα (μουνι@) και αυτος ειναι ενας τροπος να το κανουν μεχρι να βρουν λεφτα να φτιαξουν αμαξι η να παρουν 1000σσ και απλα καπου να σκοτοθουν..1μηνα μετα την αγορα πηγα css..εχω πεσει 2 φορες και ξερω οτι οσο καλος και νά'σαι δεν ειναι παντα στα χερια σου αν θα πεσεις...Το κρανος δεν χρειαστηκε ευτηχως..αλλα θελω αν χρειαστει να ειναι στη θεση του..Μπορω μετα απο ολα αυτα να πω οτι εγω(θελω να πιστευω τουλαχιστον,και μαζι με αλλουσ που ξερω) οτι ειμαι η μελοντικη γενια μοτοσυκλετιστων..γιατι ενω οι γονεις μου σκεφτοντε τι αμαξι να μου παρουν..εγω μαζευω λεφτα απο την δουλεια για να παρω την μελοντικη συνοδο μου σε ευρωπαικες περιπλανησεις..

:wave2: :wave2:

zephyr1
07/12/2009, 21:39
Μοτοσυκλετιστης δεν γινεσαι , γεννιεσαι.:winka:

the big boy
07/12/2009, 21:41
γεια σας..........................

αρχικα θα σας πω οτι ειμαι 15 χρονων και δεν εχω καν διπλωμα για 50cc.

και συνεχιζω..............................

εγω προσωπικα αγαπω τις μοτοσυκλετες, αν και πολλοι πιστευουν οτι εχω καθοδηγηθει κατα καποιο τροπο μιας και ο πατερας μου ειναι χρονια μηχνοβιος. εγω ομως δεν το βλεπω ετσι καθως ο ιδιος ουδεποτε με πιεσε να τον ακολουθησω σε καποια βολτα, απλα μου δωθηκε η ευκαιρια να γνωρισω μεσω αυτου τον χωρο, να τον λατρεψω, αλλα και να αποκτεισω μια οδηγικη παιδεια η οποια ειναι κατα την γνωμη μου βασικο συστατικο στον χωρο.

γουσταρω αφανταστα ταξιδια με μοτοσυκλετα, εστω και απο την θεση του συνεπιβατη μεχρι στιγμης και ηδη φανταζομαι τον εαυτο μου να ταξιδευει με μια μοτοσυκλετα οταν μεγαλωσω αρκετα. δεν εχει περασει καν απ το μυαλο μου η αγορα σκουτερ η παπιου καθως δεν με ενδιαφερει η λεγομενη μοστρα και ουτε μου ειναι απαραιτητο μεχρι στιγμης απο πρακτικους λογους. θα μου αρεσε ομως σε αυτην την ηλικια να μαθω π.χ. με ενα χωματινο στο βουνο, σε πιστουλες κτλπ.

δυστυχως ομως στην κοινωνια (και ειδικα στα σχολεια) παιζει πολυ σημαντικο ρολο το φαινεσθαι και η αξια των υλικων αγαθων...............................κοιταξτε τι μπλουζα φοραει ο ενας, κοιταξτε τα μαιμου παπουτσια του αλλου.............καθοριζονται ολα γυρω απο αυτα.........οι παρεες, οι φιλιες κτλπ.

κατ εμε μοτοσυκλετιστης θεωρειται αυτος που ανεβαινει στην μοτοσυκλετα και αισθανεται ενα σκυρτισμα, ενα εντονο συναισθημα που θελει να το ζει και να το ξαναζει........κατι σαν εθισμο......
και συμφωνα με αυτο ναι, θα μπορουσα να πω και τον εαυτο μου μοτοσυκλετιστη,πειτε με μελλοντικο,πειτε με οπως θελετε

υ.γ. σορυ αν σας κουρασα και πιθανως αν βγηκα εκτος θεματος :wave2: :wave2:

XJR_Billy
07/12/2009, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
Ειμαι 20,5 και πριν κανα 4μηνες αγορασα την πρωτη μηχανουλα μου(ninja 250r).Δεν ειχα ποτε αλλο μηχανακι πριν ουτε ποτε ενθουσιαστηκα στην ιδεα φτιαγμενων παπιων κτλ..Οταν πατησα τα 18 σαν κλασικο παιδακι οι γονεις βοηθησαν να βγαλω διπλωμα αμαξιου και μου διναν οποτε ηθελα το δικο τους αμαξι..bmw 316 97 μοντελο..η κλασσικη καγκουρομπεμπα θα'λεγα..μετα απο 1 χρονο οδηγησης και ενω εγω απο τα 15 ηθελα να παρω ενα μηχανακι αλλα ονειρο απιαστο με τους γονεις μου ενας φιλος μου αγορασε μια suzuki 250..ε αυτο ηταν..ηξερα πια τι ηθελα..μαζεψα λεφτα εβγαλα διπλωμα για μηχανη ξαναδουλεψα εβγαλα λεφτα για την μηχανη + κατι ψηλα απο μια γιαγια :p και τους ειπα περνω μηχανη..πρωτα γραφτηκα στο forum διαβασα τα παντα και μετα παρειγγειλα κρανος απο το moto-fc.de εδωσα 350ευρα τα οποια χαρηκα που τα εδωσα..πρωτη φορα που χαρηκα να δινω λεφτα(εκτος και της μηχανης)
:cool: και να'μαι λοιπον..Δεν εχω ανεβει ποτε χωρις κρανος παρολες τις "κινησεις" του φιλαρακου μου με το σουτζουκι να με πεισει..δεν χρειαζετε το κρανος,λεει,αμα ξες να πεφτεις :rolleyes: ...κτλ κτλ ..μονο 2 φορες για ελαχιστη αποσταση που απλα εδωσα το κρανακι στην κοπελιτσα μου..Οποτε βλεπω αυτα τα παιδια που εγω ονομαζω καγκουρες με φτιαγμενα παπια ακρανωτα κτλ..δεν τα βλεπω σαν μοτοσυκλετιστες αλλα σαν ατομα τα οποια θελουν να προσελκυσουν βλεματα (μουνι@) και αυτος ειναι ενας τροπος να το κανουν μεχρι να βρουν λεφτα να φτιαξουν αμαξι η να παρουν 1000σσ και απλα καπου να σκοτοθουν..1μηνα μετα την αγορα πηγα css..εχω πεσει 2 φορες και ξερω οτι οσο καλος και νά'σαι δεν ειναι παντα στα χερια σου αν θα πεσεις...Το κρανος δεν χρειαστηκε ευτηχως..αλλα θελω αν χρειαστει να ειναι στη θεση του..Μπορω μετα απο ολα αυτα να πω οτι εγω(θελω να πιστευω τουλαχιστον,και μαζι με αλλουσ που ξερω) οτι ειμαι η μελοντικη γενια μοτοσυκλετιστων..γιατι ενω οι γονεις μου σκεφτοντε τι αμαξι να μου παρουν..εγω μαζευω λεφτα απο την δουλεια για να παρω την μελοντικη συνοδο μου σε ευρωπαικες περιπλανησεις..

@ Kotsis23 & the big boy:

Είστε ωραίοι μάγκες !!! :beer: :beer: :beer:

chris_honda
07/12/2009, 21:51
Όλους τους απογευματινούς μου καφέδες, εδώ και κανά 6μηνό, τους πίνω σε αντιπροσωπία
της HONDA, (μαζί με τη μότο αγόρασα και φίλους :rotflmao: ).

Αυτό το οποίο διαπίστωσα είναι πως απ' τους π.χ 10 υποψήφιους πελάτες οι 8 κοιτάνε για SH
λόγω του πηξίματος στην πόλη. Οι 2 ενδιαφέρονται για αγορά μότο επειδή το έχουν στο αίμα
τους.

Πιστεύω αυτό τα λέει όλα. Όσο πάει και ο μοτοσικλετιστής τείνει προς εξαφάνιση για να δώσει
τη θέση του στον καθημερινό άνθρωπο που θέλει σβέλτα και οικονομικά να πάει στη δουλειά
του, στον ΑΒ κτλ...

TheFace
08/12/2009, 19:48
Με αφορμη τον προβληματισμο σου και ανατρεχοντας στα μαθητικα μου χρονια πισω στα early-90s, συνηδειτοποιω οτι ολοι οι ατιθασοι (συνηθως!) νεοι που ειχαμε μηχανακια (72αρια με sebring:D ) απο τις παρεες μου, ΟΛΟΙ συνεχιζουμε να καλπαζουμε σε δυο τροχους:winka:

Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο, παντως ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι το μικροβιο του μοτοσυκλετισμου απαξ και το κολησεις ειναι σχεδον αδυνατον να το αποβαλεις... ακομα κι αν βρεθεις στην εντατικη καποια στιγμη:winka:

Ride till the end of time! :beer:

dimr1
11/12/2009, 13:23
Περνώντας τα χρόνια πάνω στις μηχανές έχω δει τους πιο πολλούς πιτσιρικάδες να τους περνάει η κάψα εκεί γύρω στα 25 και να παίρνουν αυτοκίνητο, κι ας κάνανε τους τρελλούς με τη μοτο προηγουμένως. Συνεχίζουν οι λίγοι και πορωμένοι με το άθλημα.
Ανάγκη επιβεβαίωσης την έχουμε όλοι κι όχι μόνο τα παιδιά στο σχολείο ωστόσο. Δυστυχώς είμαστε πολύ του φαίνεσθαι ...

nikos1400
11/12/2009, 13:41
Νομιζω οτι και τους πιτσιρικαδες που βλεπεις με τα μηχανακι, καταλαβαινεις ποιοι τα χρησιμοποιουν ως μεταφορικο μεσον, και ποιοι το "αισθανονται".
Και αν καποτε για διαφορους λογους αλλαξοπιστησουν, παλι καποτε θα γυρισουν στα "μηχανακια".

MARKOS-V
11/12/2009, 14:45
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από xrlantz
[B]είναι στον άνθρωπο απλά.

και άλλοι στα 35 στα 50 αποφασίζουν να βολευτούν με δίκυκλο ή να πραγματοποιήσουν μια επιθυμία που πάντα είχαν.

στα 50 αγορασα μοτοσυκλετα κ απο τοτε λεω στον εαυτον μου γιατι να μην ειχα κολλησει τον ιο ΝΩΡΙΤΕΡΑ ,για να νιωσω τις χαρες που νιωθω σημερα σαν 53αρης!!!!!!!

orion
11/12/2009, 15:19
Οι πιο πολοι παιρνουνε αυτοκινητο εκει γυρω στα 20(κατα 99.9% το παιρνει ο μπαμπας) και βολευονται με αυτο,ανεση κυριλα κ.τ.λ.
Ολοι οσοι ξερω τωρα εχουνε αυτοκινητο και δεν τους βλεπω να μπλεκουν ξανα με κρυα και βροχες,λιγοι ειμαστε μου φενεται που εχουμε καψα με τα μηχανακια και ακομα λιγοτεροι που εχουμε μονο μηχανη.

xrlantz
11/12/2009, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V

και άλλοι στα 35 στα 50 αποφασίζουν να βολευτούν με δίκυκλο ή να πραγματοποιήσουν μια επιθυμία που πάντα είχαν.

στα 50 αγορασα μοτοσυκλετα κ απο τοτε λεω στον εαυτον μου γιατι να μην ειχα κολλησει τον ιο ΝΩΡΙΤΕΡΑ ,για να νιωσω τις χαρες που νιωθω σημερα σαν 53αρης!!!!!!!

:winka: that's my point

:beer: :beer:

dimr1
11/12/2009, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1400
Νομιζω οτι και τους πιτσιρικαδες που βλεπεις με τα μηχανακι, καταλαβαινεις ποιοι τα χρησιμοποιουν ως μεταφορικο μεσον, και ποιοι το "αισθανονται".
Και αν καποτε για διαφορους λογους αλλαξοπιστησουν, παλι καποτε θα γυρισουν στα "μηχανακια".
Ζώντας αρκετά χρόνια σε μικρή κοινωνία, ειλικρινά προσπαθώ να ψυχολογήσω τους πιτσιρικάδες, όμως πολλές φορές ακόμα και αυτοί που φαίνονται για εντελώς πορωμένοι κάποια στιγμή αράζουν με αυτοκίνητο. Κρίμα κιόλας γιατί ο θόρυβος, οι σφήνες τους και τα καμώματά τους γενικότερα στο δρόμο χαρακτήρισαν στιγμιαία άσχημα τη μοτοσυκλέτα. Αντίθετα υπάρχουν άλλοι πιο διακριτικοί ή όχι, που είναι οι άξιοι συνεχιστές μας. :wave2:

chris_honda
11/12/2009, 20:24

:a19: :a19:

harris_x
11/12/2009, 20:59
...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
...

Αρχικά δημιουργήθηκε από the big boy
...

...
:a19: :a23:

Από μικρός γούσταρα τις μηχανές, στα 16 παρακαλούσα τον πατέρα μου για ένα Dax.. τελικά δε τον έπεισα "...στα 18 θα σου πάρω αυτοκίνητο..." μου έλεγε.

Τελικά από τα 18 έως τον Σεπτέμβρη του 2007 που αγόρασα την πρώτη μου μηχανή άλλαξα 8 αυτοκίνητα και τώρα είμαι με την δεύτερη κατά σειρά μηχανή και χωρίς αυτοκίνητο.

Δε λέω, κάποια στιγμή θα ξαναπάρω αυτοκίνητο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχω και τη μηχανή.

:beer: :beer: :beer:

Akatanomastos
12/12/2009, 01:16
η συντριπτικη πλειοψηφια τα χει τα μικρα διτροχα μεχρι οταν νιωσει οτι πλεον δεν του δινουν την "μαγκια" που του διναν στο σχολειο, και πλεον λογω ηλικιας την δινει το αμαξι, αρα παιρνανε σε 4τροχο.

ενα αλλο μεγαλο κομματι συνεχιζει να το χει λογο οικονομικου/πρακτικου θεματος αλλα παντα σε παπιοσκουτεροειδες..

και αλλο ενα κομματι γινετε αυτο που λεμε μηχανη της καφετεριας, δηλαδη μεγαλωνουν τα κυβικα απλα για να μεγαλωσει η μαγκια μας..

λιγοι θεωρω απο αυτην την ηλικια, εχουν την αρρωστια του PURE μηχανοβιου, εννοια βεβαια που δεν ειναι αυστηρα ορισμενη και ο καθενας το χει στο μυαλο του οπως θελει..

dimr1
12/12/2009, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
η συντριπτικη πλειοψηφια τα χει τα μικρα διτροχα μεχρι οταν νιωσει οτι πλεον δεν του δινουν την "μαγκια" που του διναν στο σχολειο, και πλεον λογω ηλικιας την δινει το αμαξι, αρα παιρνανε σε 4τροχο.

ενα αλλο μεγαλο κομματι συνεχιζει να το χει λογο οικονομικου/πρακτικου θεματος αλλα παντα σε παπιοσκουτεροειδες..

και αλλο ενα κομματι γινετε αυτο που λεμε μηχανη της καφετεριας, δηλαδη μεγαλωνουν τα κυβικα απλα για να μεγαλωσει η μαγκια μας..

λιγοι θεωρω απο αυτην την ηλικια, εχουν την αρρωστια του PURE μηχανοβιου, εννοια βεβαια που δεν ειναι αυστηρα ορισμενη και ο καθενας το χει στο μυαλο του οπως θελει..

Θα είναι δύσκολο να το θέσει κάποιος καλύτερα. Συμφωνούμε απόλυτα.

mirwdias
30/05/2011, 18:41
KALHSPERA PAIDIA KAINOURGIOS EIMAI DIAVAZA APLA ALLA EIDA OTI UPARXOUN SOVARA ATOMA EDW MESA K EIPA N EGGRAFW. ENTAKSEI LIGO POLU OLOI OLOI S EFIVIKH ILIKIA ITHELAN T MHXANAKI GIA MOSTRA :cool: K EGW T GLX POIO POLU GIAUTO T EIXA FTIAKSEI. EIMAI 20 XRONWN K T MONO P THELW EINAI N PARW MIA MIXANI EIDIKA APO TOTE P EKANA KATI VOLTES M T MIXANI ENOS FILOU T AUTOKINITO D M KANEI AISTHISI KATHOLOU AKOMA K TWRA P M T DINEI O PATERAS D T THELW PAIRNW T PAPI EINAI OPWS LETE EDW MESA KAPOIOI TROPOS ZWIS K OXI MOURI. ELPIZW N MPORESW KAPOTE N PARW K GW MIXANI AN K M T OIKONOMIKA K ONTAS FOITITIS T KOVW POLU DUSKOLO. SUGGNWMI AN KOURASA

John Steed
30/05/2011, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από mirwdias
KALHSPERA PAIDIA KAINOURGIOS EIMAI DIAVAZA APLA ALLA EIDA OTI UPARXOUN SOVARA ATOMA EDW MESA K EIPA N EGGRAFW. ENTAKSEI LIGO POLU OLOI OLOI S EFIVIKH ILIKIA ITHELAN T MHXANAKI GIA MOSTRA :cool: K EGW T GLX POIO POLU GIAUTO T EIXA FTIAKSEI. EIMAI 20 XRONWN K T MONO P THELW EINAI N PARW MIA MIXANI EIDIKA APO TOTE P EKANA KATI VOLTES M T MIXANI ENOS FILOU T AUTOKINITO D M KANEI AISTHISI KATHOLOU AKOMA K TWRA P M T DINEI O PATERAS D T THELW PAIRNW T PAPI EINAI OPWS LETE EDW MESA KAPOIOI TROPOS ZWIS K OXI MOURI. ELPIZW N MPORESW KAPOTE N PARW K GW MIXANI AN K M T OIKONOMIKA K ONTAS FOITITIS T KOVW POLU DUSKOLO. SUGGNWMI AN KOURASA

Στο εύχομαι ολόψυχα! :sun: :sun:

Warlord13
30/05/2011, 19:46
εγω θα δωσω μια αλλη αποψη..εγω αγαπαω και τα 2 παρα πολυ..και αυτοκινητο και μηχανη...εφτασα ομως λογο των περιστασεων να παρω σκουτερ στα 30 και μηχανη στα 31...μεχρι τοτε οδηγαγα αλλων{φιλων,πατερα,ξαδερφων}
το σκουτερ δεν το εδωσα..περα απο τεραστια εξυπηρετηση,που θεωρω οτι δεν στην δινει καμια μοτοσυκλετα,για μενα ειναι κ απολαυση...απολαμβανω και το σκουτερακι μου...η αληθεια ειναι οτι απο τοτε που το πηρα τα χλμ με το αυτοκινητο περιοριστικα στις βολτες,τα ταξιδια κ τα drift...απο 25000χλμ το χρονο στις 3000 δηλ:p ειναι λιγο μεγαλη διαφορα
το θηριο τωρα το βγαζω για βολτες και σιγα σιγα...παντως η αληθεια ειναι οτι στις μερες μας η μηχανη ειναι παρα πολυ επικυνδινη,και εχω πολους φιλους που τους αρεσει η αισθηση πολυ αλλα οπως μονοι τους λενε δεν θελουν να ρισκαρουν..ισως και να μην εχουν αδικο

tifoso4ever
30/05/2011, 20:25
Εγω θα πω το κλασσικο
"ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ"...

Καπου στο μυαλο μου εχω ξεχωρισει τις εννοιες

"αναβατης", "μοτοσυκλετιστης" και "μηχανοβιος"...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ αν συμφωνουν ή διαφωνουν καποιοι, αρκει που συμφωνω εγω.
Η μηχανη, μοτοσυκλετα, μηχανακι, δικυκλο κλπ κλπ, πεστε το οπως ταιριαζει στον καθενα, ειναι καθαρα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ υποθεση...

Καβαλαω απο τα 14 και ειμαι 44...Αυτοκινητο δεν ειχα, δεν εχω και μαλλον (ποτε μη λες ποτε, αλλα...) δεν θα εχω ποτε...
ΔΕΝ θεωρω εχθρους τα τετρατροχα, ουτε τους οδηγους αυτων, αφου πολλοι εχουν ΚΑΙ δικυκλο (κατι, ο,τιδηποτε, μικρο ή μεγαλο...),
αλλα σεβομαι πολυ περισσοτερο αυτους που καβαλανε μονο και δεν οδηγανε...Διαφωνειστε οσοι θελετε, δικαιωμα σας ειναι φυσικα...

Εχω 7 μηχανακια (ετσι τα λεω ολα, μικρα και μεγαλα, ειναι φιλαρακια μου...) ετοιμοπολεμα αυτη τη στιγμη στο γκαραζ, κι αλλα τοσα προς ανακατασκευη...Καποια ισως δεν καταφερω να τα αναστησω ποτε, αλλα εστω και "παλιοσιδερα" οπως τα αποκαλουν μερικοι, δεν μπορω να τα αποχωριστω...Μ' αρεσει να τα φτιαχνω με τα χερια μου, ο,τι μπορω και μεχρι εκει που φτανουν οι γνωσεις μου...
Οταν ημουν πιτσιρικας και αφραγκος, εκανα πολλα περισσοτερα ταξιδια απο τωρα, αλλα το μικροβιο του "ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ" επιδεινωνεται οσο μεγαλωνω...Αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω ποτε, αλλα δεν με νοιαζει κιολας...

ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ,
αλλοι θα γινουν μηχανοβιοι, αλλοι μοτοσυκλετιστες, αλλοι απλοι χρηστες, αλλοι θα δωσουν βαρος στους 4 τροχους, χωρις να εγκαταλειψουν τους 2, αλλοι θα θεωρησουν οτι "ωριμασαν" (χαχαχα...) και θα εγκαταλειψουν για παντα τους δυο τροχους...
ΟΛΑ καλα και θεμιτα ειναι, αρκει να ακολουθησουν την καρδια τους...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

ΥΓ. Προσοχη, λογικη και συνεση στους δρομους, απο ολους προς ολους!!!
ΥΓ2. Ειμαι εντελως εκτος θεματος, αλλα καραγουσταρα που τα ΄γραψα αυτα...

chr1s_86
30/05/2011, 20:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever

:beer: :beer: :beer: :beer:

nikos_abel
30/05/2011, 20:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Μοτοσυκλετιστης δεν γινεσαι , γεννιεσαι.:winka:

Αλήθεια είναι. Απλά, κάποιοι είναι σε hybernation όπως εγώ μέχρι τα 38 τους.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DEAUVILLE!!!!

Τώρα ψάχνω για CBF 600 ABS...

webassasin
14/06/2011, 23:47
ωραιο θρεντακι.
η νεολαια οσο παει και χειροτερευει,σε ολα τα θεματα,οποτε ειδικα στο θεμα μηχανη
( που δεν υπαρχει παιδεια ουτε για να παρουν μια μυρωδια ) θα χειροτερεψουν τα πραματα.
ειδος προς εξαφανιση κατα τη γνωμη μου, οι σωστοι μηχανοβιοι.
όποτε κανω λογο για κρανος στο παπι με την παρεα μου,ακουω οτι δε γινεται να βαζεις κρανος στην πολη ειδικα οταν πηγαινεις δικαβαλα,για διαφορους λογους,ασχετα αν καπου αναμεσα ακουω οτι << το ξερω,μαλακια μου που δε φοραω κρανος αλλα.. >> .

DAYMAN
14/06/2011, 23:53
το θρεντ της εξομολογησης και της μετανοιας του νεου μοτοσυκλετιστη.:smilea: :rotflmao:

Lioulios
15/06/2011, 01:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

ΥΓ. Προσοχη, λογικη και συνεση στους δρομους, απο ολους προς ολους!!!

Για μένα και την δική μου άποψη είσαι ο μόνος μέσα στο θέμα .

οι μηχανές είναι σαν τις γκόμενες και στον ερωτα κανόνες δεν υπάρχουν .

Οι πιτσιρικάδες με τα σκουτεροπαπιά ...είμασταν εμείς κάποτε .

...Αλλά http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=118696

:sad: :sad:

Hellspawn
15/06/2011, 07:16
Να την πω κι εγώ την αμαρτία μου οπότε...Βρείτε μου έναν 16χρονο που ξέρει τι σημαίνει να είσαι μοτοσυκλετιστής αν δεν έχει μοτοσυκλετιστή πατέρα. Μέχρι που μπήκα σε τούτο εδώ το forum ο μόνος σκοπός του να φορέσεις κράνος ήταν για να μην φας πρόστιμο από την τροχαία. Δεδομένου ότι στην Μυτιλήνη από όπου και κατάγομαι και μεγάλωσα η τροχαία δεν γράφει για κράνος και ζώνη μέσα στην πόλη μπορείτε να πάρετε μια ιδέα...Πως να αποκτήσεις την όποια οδηγική παιδεία αν δεν έχεις κάποιον να σου πει 5 πράγματα? και δεν αναφέρομαι στο κλασικό κύρηγμα από γονιούς γιατί είναι όχι 100 αλλά 200% σίγουρο οτι θα το γράψεις στα κάκαλά σου ειδικά άμα σου πεί το "μωρό" πόσο σου πάει το gel στο μαλλί.Από το όλο σύστημα εξετάσεων να αποκτήσεις οδηγική παιδεία απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ και σίγουρα όχι από το αυτοκόλητο "μπαμπά μην τρέχεις".Επομένως λοιπόν όταν πας 16 και όλοι οι φίλοι σου έχουν πάρει μηχανάκι και όταν στη συνέχεια το χρειάζεσαι πραγματικά για τα φροντιστήριά σου θα πάρεις αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.Πας 16 λοιπόν, παίρνεις μηχανάκι, φοράς κράνος για 1 άντε 2 ώρες και μετά το αφήνεις σπίτι μιας και δεν φοράει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος,μετά θα πας 18 θα βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου που μόνο που δεν σε παρακαλάνε οι δικοί σου να βγάλεις για να κόψεις το "επικίνδυνο" μηχανάκι...Εδώ ξεκινάει πιστεύω το όλο θέμα...βολεύεσαι στο κουτάκι με το αρκουδίσιον και το στέρεο να παίζει στην διαπασών η σε "τσιγκλάει" κάτι,κάτι σου λείπει και θες μηχανάκι? Αυτοκίνητο έμαθα να οδηγάω από τον πατέρα μου 1η-2α γυμνασίου και μηχανάκι 2α λυκείου και κρυφά από τον πατέρα μου...

Επειδή το γ@μησα λίγο το θέμα θα κλείσω λέγοντας το εξής: Την επόμενη γενιά μοτοσυκλετιστών την φτιάχνει η προηγούμενη, κανένας άλλος!

p.s. ευχαριστώ για όσα μου μάθατε εδώ μέσα διαβάζοντας τόσα post!:beer: :beer:

nikos_abel
15/06/2011, 07:34
Να είσαι καλά τέκνον μας. :a024:

Μη μασάς, ακόμη και γέροι εδώ μάθαμε τι παίζει (σα και μένα εννοάω).

aris17
07/07/2011, 10:02
geia sas re paidia.eimai mikros kai den exo terastia sxwesi me mixanes(exo odigisei 4-5 fores papaki, oxi omos sistimatika) alla goustaro trela na paro on-off, gyro sta 600cc , se kana dio xronia .ti lete einai epikindyno an den exeis ksana megali mixani? prepei diladi na paro diko mou papi kai meta apo 2-3 xronia mixani megali? thanks

Bowleno
07/07/2011, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από aris17
geia sas re paidia.eimai mikros kai den exo terastia sxwesi me mixanes(exo odigisei 4-5 fores papaki, oxi omos sistimatika) alla goustaro trela na paro on-off, gyro sta 600cc , se kana dio xronia .ti lete einai epikindyno an den exeis ksana megali mixani? prepei diladi na paro diko mou papi kai meta apo 2-3 xronia mixani megali? thanks

Το παπί ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτα, έχει τελείως διαφορετικό τρόπο οδήγησης που όταν (αν) το συνηθίσεις και πας σε κανονική μοτοσυκλέτα μετά θα δυσκολευτείς ΠΟΛΥ να αποβάλεις τον τρόπο του παπιού...
Γνώμη μου, αν θέλεις να πάρεις κάποια στιγμή μέγάλη μηχανή ξεκίνα με κάποιο 125αρακι (το ninja για παράδειγμα) και όταν με το καλό πάρεις το απεριόριστο βλέπεις και κάνεις.

Υ.Γ ότι και να πάρεις, κράνος πάντα (γινομαι γραφικός, ξερω...:D )

aris17
09/07/2011, 09:27
ok eyxaristo.

chriscrypton
22/09/2011, 04:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από the big boy

κατ εμε μοτοσυκλετιστης θεωρειται αυτος που ανεβαινει στην μοτοσυκλετα και αισθανεται ενα σκυρτισμα, ενα εντονο συναισθημα που θελει να το ζει και να το ξαναζει........κατι σαν εθισμο......
[/B]

:a19: :a19: :a19:

Αυτο ακριβως..

chriscrypton
22/09/2011, 04:47
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
[B]Το παπί ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτα, έχει τελείως διαφορετικό τρόπο οδήγησης που όταν (αν) το συνηθίσεις και πας σε κανονική μοτοσυκλέτα μετά θα δυσκολευτείς ΠΟΛΥ να αποβάλεις τον τρόπο του παπιού...

Εισαι σιγουρος..?Πολυ απολυτο ακουγεται..

panagath
22/09/2011, 10:06
Να σας πω και τη δικιά μου ιστορία

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι τους δικούς μου να μου λένε μακρυά από μηχανάκια. Από μικρός είχα κόλημα (φοβερό κόλημα) με τα αυτοκίνητα. Στα 14 μου είχα το πρώτο μου αυτοκίνητο μέσα σε ένα χωράφι (ένα Mitsubishi lancer πισωκούνητο) και έκανα βόλτες και παντες στο χώμα. Μετά ένα datsun, ένα VW caddy, 2 bmw 732 E23!!! και αυτά για να παίζω στο χωράφι. Μετά πήρα το δίπλωμα...Μπήκα φοιτητής και περίμενα να μου πάρουν το αυτοκίνητο που μου είχαν υποσχεθεί...
Το αυτοκίνητο που θα μου έπαιρναν όταν θα έμπαινα σε μια καλή σχολή (Πολυτεχνείο πέρασα) έγινε το αυτοκίνητο που θα μου έπαιρναν αργότερα, μετά έγινε το αυτοκίνητο που θα μου πάρουν όταν πάρω πτυχίο...και μετα.....οικονομική κρίση....

Οπότε τους λέω τέρμα, δεν αντέχω άλλο με τον ΟΑΣΑ. Θα πάρω παπί...

Το πήρα τελικά και το έχω 1 χρόνο ακριβώς και το έχο χιλιοευχαριστηθεί. Έχω μετανοιώσει που τόσα χρόνια φοιτητής δεν το πήρα από την πρώτη στιγμή. Τώρα ψάχνω μοτοσυκλέτα. 600cc Naked κατά προτίμηση. Μου αρέσει πάρα πολύ το δίκυκλο τελικά. Περιμένω πως και πως να καταφέρω να βρω μια καλή μηχανή να αρχίσω να πηγαίνω τις βόλτες μου και τα ταξιδάκια μου (και για καφέ στο pulp ενίοτε!).

PortisHead
22/09/2011, 10:15
...ή με την πρώτη ευκαιρία ( μόλις βγάλουν δίπλωμα και μόλις βρουν το οικονομικό "σκαλοπάτι") θα αγορασουν ένα αυτοκίνητο για να ξεγράψουν προσωρινα ή οριστικα τους 2 τροχούς? Θέλω να πω.....τα "πιτσιρίκια" είναι συνειδητοί αναβάτες ή καβαλάνε επειδή είναι μονόδρομος το παπάκι και το σκουτεράκι (ή και το εντουράκι) ?

AYTO !!! (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)
99%