View Full Version : Ατύχημα.. (πρόβλημα στο πλαίσιο;)
NadaMythos
09/12/2009, 14:29
Καλησπέρα.
Είχα ένα ατύχημα με τη μηχανή, την Κυριακή. Κάποιος παραβίασε παραχώρηση προτεραιότητας και βρέθηκα πλέον χωρίς μηχανή αλλά ευτυχώς χωρίς τίποτα σοβαρό σωματικά.
Μια πρόχειρη αξιολόγηση που έχει γίνει στην αντιπροσωπεία λέει ότι η ζημία είναι περίπου 3000. Όλο το μπροστινό έχει καταστραφεί, ντεπόζιτο, πλαστικά, κτλ.Έχω όμως μία ερώτηση για την οποία θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το πλαίσιο έχει παρει λίγο στο πίσω μέρος (π.χ η σέλα δεν κουμπώνει, ένα πλαστικό του φαναριού που είναι βιδωμένο πάνω σε αυτό έχει πεταχτεί έξω). Εγώ ζητούσα αντικατάσταση (νομίζω ότι γίνεται πλέον), αλλά εκείνος έλεγε ότι δεν γίνεται και ότι είμαι υπερβολικός. Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω? Επίσης πως μπορώ να σιγουρέψω ότι όλα είναι καλά με το πλαίσιο?
Σας ευχαριστώ!
Καλωσήρθες φίλε στο φόρουμ & εύχομαι ποτέ ξανά!
Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου.
Αν η ασφαλιστική του υπαίτιου για το ατύχημα κρίνει ότι δε τη συμφέρει η επισκευή της μοτοσυκλέτας λόγω κόστους, τότε θα προβεί σε "αντικατάσταση" της (ολική καταστροφή) δίνοντας σου σε χρήματα τη τωρινή της αξία.
Όσον αφορά το πλαίσιο σου, θα πρέπει να το μετρήσεις σε καλίμπρα, για να διαπιστώσεις αν είναι οκ.
Σύντομα ξεμπερδέματα!
notakos600
09/12/2009, 14:33
Καλίμπρα, μόνο έτσι θα δεις αν έχει πάρει το πλαίσιο.
Πρέπει όμως να το γδύσεις (το πλαίσιο) από τα πάντα.
Κάποιος που το έχει κάνει θα σε διαφωτίσει περισσότερο.
sapila racing
09/12/2009, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από NadaMythos
Καλησπέρα.
Είχα ένα ατύχημα με τη μηχανή, την Κυριακή. Κάποιος παραβίασε παραχώρηση προτεραιότητας και βρέθηκα πλέον χωρίς μηχανή αλλά ευτυχώς χωρίς τίποτα σοβαρό σωματικά.
Μια πρόχειρη αξιολόγηση που έχει γίνει στην αντιπροσωπεία λέει ότι η ζημία είναι περίπου 3000. Όλο το μπροστινό έχει καταστραφεί, ντεπόζιτο, πλαστικά, κτλ.Έχω όμως μία ερώτηση για την οποία θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το πλαίσιο έχει παρει λίγο στο πίσω μέρος (π.χ η σέλα δεν κουμπώνει, ένα πλαστικό του φαναριού που είναι βιδωμένο πάνω σε αυτό έχει πεταχτεί έξω). Εγώ ζητούσα αντικατάσταση (νομίζω ότι γίνεται πλέον), αλλά εκείνος έλεγε ότι δεν γίνεται και ότι είμαι υπερβολικός. Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω? Επίσης πως μπορώ να σιγουρέψω ότι όλα είναι καλά με το πλαίσιο?
Σας ευχαριστώ!
Aφού την έφαγε τόσο γερά θα πρέπει να παει σε καλίμπρα για μέτρημα, την πληρώνει ο φταίχτης.
Επίσης δεν μας ενδιαφέρει καν η αξιολόγηση τηα αντιπροσωπείας.
Θα πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας να εξατάσει την μοτοσυκλέτα σου και τότε θα συμφωνηθεί πόση είναι η ζημιά.
Ποιός είναι ο 'εκείνος' που θα σου πει οτι είσαι υπερβολικός επειδή θέλεις την μοτοσυκλέτα σου όπως ήταν? Ηταν ασφαλιστής, πραγματογνωμονας, τί ηταν?
Σε αυτη τη φάση το οτι δεν εχεις κατι σοβαρό σωματικά, αλλά έχεις κάποια χτυπήματα, ισως πρεπει να τα χρησιμοπιήσεις και να κάνεις δήλωση τραυματισμού για να τους τρίξεις τα δόντια.
Σε κάθε περίπτωση το υποπλαίσιο δεν είναι και τόσο σημαντικό για την μοτοσυκλέτα, αρκεί να ισιωθεί, το πλαίσιο είναι που μας ενδιαφέρει.
Α... καλως ήλθες...
:D
NadaMythos
09/12/2009, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Aφού την έφαγε τόσο γερά θα πρέπει να παει σε καλίμπρα για μέτρημα, την πληρώνει ο φταίχτης.
Επίσης δεν μας ενδιαφέρει καν η αξιολόγηση τηα αντιπροσωπείας.
Θα πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας να εξατάσει την μοτοσυκλέτα σου και τότε θα συμφωνηθεί πόση είναι η ζημιά.
Ποιός είναι ο 'εκείνος' που θα σου πει οτι είσαι υπερβολικός επειδή θέλεις την μοτοσυκλέτα σου όπως ήταν? Ηταν ασφαλιστής, πραγματογνωμονας, τί ηταν?
Σε αυτη τη φάση το οτι δεν εχεις κατι σοβαρό σωματικά, αλλά έχεις κάποια χτυπήματα, ισως πρεπει να τα χρησιμοπιήσεις και να κάνεις δήλωση τραυματισμού για να τους τρίξεις τα δόντια.
Σε κάθε περίπτωση το υποπλαίσιο δεν είναι και τόσο σημαντικό για την μοτοσυκλέτα, αρκεί να ισιωθεί, το πλαίσιο είναι που μας ενδιαφέρει.
Α... καλως ήλθες...
:D
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Εκείνος που αντιδρούσε ήταν ο πραγματογνώμονας. Ότι τα τραγικοποιούμε τα πράγματα. Από την άλλη ζώ σε μια μικρή πόλη (Ήράκλειο) και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα ότι όλοι μεταξύ τους είναι μιλημένοι. Άρχισε να βάζει τις φωνές μέχρι και στο μηχανικό του συνεργείου επειδή είπε ότι έχει πάρει το πλαίσιο. Εγώ θέλω να ξέρω ποιά είναι τα δικαιώματα μου και τι πρέπει να κυνηγήσω. Δεν θέλω να δηλώσω τραυματισμό πάντως.... Έτσι και αλλιώς είναι απλά κάποιες κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος....
Καλώς σας βρήκα!
Υ.Γ.
Η μηχανή είναι ένα ER-6n.
Συνολική άποψη της ζημιάς θα βγεί τη Δευτέρα.
Φίλε μου, Ηράκλειο είμαι και εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα στο φόρουμ.
Σε ποιο συνεργείο τι πήγες? Ποιος είναι ο πραγματογνώμονας?
Τι ασφάλεια έχει ο φταίχτης?
Επίσης να σου πω ότι συνήθως οι μηχανικοί γνωρίζονται αρκετά καλά με τους πραγματογνώμονες..
Akatanomastos
09/12/2009, 14:48
και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα ότι όλοι μεταξύ τους είναι μιλημένοι.
Δεν θέλω να δηλώσω τραυματισμό πάντως.... Έτσι και αλλιώς είναι απλά κάποιες κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος....
φιλε, καλα ενιωσες :rotflmao: :rotflmao:
ευχομαι γρηγορα ξεμπερδεματα:wave2:
το δευτερο ειναι λαθος, ενοειται πως θα τα δηλωσεις ολα με εξετασεις γιατρου..
δεν ξερεις τι μπορει να συμβει χτυπα ξυλο και τι θα χρειαστει..
ασε που μπορεις να επιδιωξεις καποια αποζημειωση που δικαιουσαι
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Εκείνος που αντιδρούσε ήταν ο πραγματογνώμονας. Ότι τα τραγικοποιούμε τα πράγματα. Από την άλλη ζώ σε μια μικρή πόλη (Ήράκλειο) και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα ότι όλοι μεταξύ τους είναι μιλημένοι. Άρχισε να βάζει τις φωνές μέχρι και στο μηχανικό του συνεργείου επειδή είπε ότι έχει πάρει το πλαίσιο. Εγώ θέλω να ξέρω ποιά είναι τα δικαιώματα μου και τι πρέπει να κυνηγήσω. Δεν θέλω να δηλώσω τραυματισμό πάντως.... Έτσι και αλλιώς είναι απλά κάποιες κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος....
Καλώς σας βρήκα!
Υ.Γ.
Ηράκλειο Κρήτης ;;;
Αν ΝΑΙ τότε στείλε μου με πμ το όνομα του πραγματογνώμονα και της ασφαλιστικής αυτού που σε τράκαρε ή την δικιά σου αν έχετε πάει με φιλικό διακανονισμό ........
του πότε είναι η μηχανή ;;;
NadaMythos
09/12/2009, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Φίλε μου, Ηράκλειο είμαι και εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα στο φόρουμ.
Σε ποιο συνεργείο τι πήγες? Ποιος είναι ο πραγματογνώμονας?
Τι ασφάλεια έχει ο φταίχτης?
Επίσης να σου πω ότι συνήθως οι μηχανικοί γνωρίζονται αρκετά καλά με τους πραγματογνώμονες..
Καλησπέρα. Στην αντιπροσωπία της Kawasaki, στον Λαμπράκη, Ικάρου.
Η ασφάλεια του φταίχτη είναι Αγροτικής.
sapila racing
09/12/2009, 14:54
Καλώς σας βρήκα!
Υ.Γ.
Θα σου έλεγα να καλέσεις πραγματογνώμονα απο την δική ασου ασφάλεια. Μπορείς ακόμα να καλέσεις ανεξάρτητο πραγματογνόμωνα αλλα τότε τον πληρώνεις εσύ.
Το πλαίσιο δεν μετριέται με το μάτι, θα πρέπει να πάει σε καλίμπρα και θα την πληρώσουν αυτοί, αυτό να του πείς.
Αν τραυματιστηκες εστω και ελαφρά γιατι να μην το δηλώσεις? Δεν είναι ψέμματα και μπορεί να σε βοηθήσει.
Εμένα με εχει βοηθήσει πολλές φορές μέχρι τώρα, κι εχω βρεθεί να απειλώ εγω την ασφαλιστική αντί να με τρέχουν αυτοί.
Και μια συμβουλή, πάντα φωνάζουμε το ΤΟΤΑ, κι ας εχουμε χτυπήσει ελάχιστα, ειναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.
Καλησπέρα. Στην αντιπροσωπία της Kawasaki, στον Λαμπράκη, Κνωσσου.
Η ασφάλεια του φταίχτη είναι Αγροτικής.
Του πότε είναι η μηχανή ;;;
Ρε παιδιά που έχει ο Λαμπράκης επί της Κνωσσού αντιπροσωπεία? Σε ποιο ύψος? :wave2:
NadaMythos
09/12/2009, 14:59
Ρε παιδιά που έχει ο Λαμπράκης επί της Κνωσσού αντιπροσωπεία? Σε ποιο ύψος? :wave2:
Λάθος, Ικάρου εννοούσα. Η μηχανή είναι του 2006.
Λάθος, Ικάρου εννοούσα. Η μηχανή είναι του 2006.
Οκ! :winka:
Πάρε και εσύ photos της ζημιάς, ζήτα κοστολόγιο επισκευής και πήγαινε ο ίδιος στα γραφεία της Αγροτικής Ασφαλιστικής να μιλήσεις με τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεση σου, αναφέροντας του, το τρόπο του πραγματογνώμονα (φωνές κ.α)
NadaMythos
09/12/2009, 15:03
Θα σου έλεγα να καλέσεις πραγματογνώμονα απο την δική ασου ασφάλεια. Μπορείς ακόμα να καλέσεις ανεξάρτητο πραγματογνόμωνα αλλα τότε τον πληρώνεις εσύ.
Το πλαίσιο δεν μετριέται με το μάτι, θα πρέπει να πάει σε καλίμπρα και θα την πληρώσουν αυτοί, αυτό να του πείς.
Αν τραυματιστηκες εστω και ελαφρά γιατι να μην το δηλώσεις? Δεν είναι ψέμματα και μπορεί να σε βοηθήσει.
Εμένα με εχει βοηθήσει πολλές φορές μέχρι τώρα, κι εχω βρεθεί να απειλώ εγω την ασφαλιστική αντί να με τρέχουν αυτοί.
Και μια συμβουλή, πάντα φωνάζουμε το ΤΟΤΑ, κι ας εχουμε χτυπήσει ελάχιστα, ειναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.
Ο πραγματογνώμονας ήρθε από τη δική μου ασφάλεια. Για το τραυματισμό, από την φροντίδα μου είπαν ότι αν έλεγα ότι υπήρξε θα έπρεπε να πάει δικαστικώς, και για αυτό προτίμησα να μη το δηλώσω. Όσον αφορά τροχαία, ήρθε, είδε και απήλθε, χωρίς καν να κατέβει από το αμάξι. Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι σε κάποιο ατύχημα και δυστυχώς δεν έχω εμπειρία.
Όλα θα κριθούν από το κόστος επισκευής. Αν η ασφαλιστική κρίνει ότι δεν αξίζει θα σε αποζημιώσει με την αξία της μοτοσυκλέτας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Από όσο γνωρίζω όμως, θα έπρεπε να έρθει πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική που ευθύνεται.
Εκτός αν έχει σχέση με τη φιλική δήλωση που εκεί δε ξέρω..
Όλα θα κριθούν από το κόστος επισκευής. Αν η ασφαλιστική κρίνει ότι δεν αξίζει θα σε αποζημιώσει με την αξία της μοτοσυκλέτας τη συγκεκριμένη στιγμή.
Από όσο γνωρίζω όμως, θα έπρεπε να έρθει πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική που ευθύνεται.
Εκτός αν έχει σχέση με τη φιλική δήλωση που εκεί δε ξέρω..
Ο ΙΔΙΟΣ είναι πραγματογνώμονας και στις 2 !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ο ΙΔΙΟΣ είναι πραγματογνώμονας και στις 2 !!!
Σωστά.... Το ξέχασα αυτό..
Αν θυμάμαι καλά στο Ηράκλειο υπάρχουν 4 ή 5 άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά..
sapila racing
09/12/2009, 15:19
Κατάλαβα, παίζει πολύ συντεχνία λοιπόν.
Η γνώμη μου είναι η εξής:
Δεν σε νοιάζει αν είναι στραβό το υποπλαίσιο, αλλά θα πρέπει να πάει σε ετσι κι αλλιώς σε καλίμπρα και για να ισιωθεί το υποπλαίσιο και για να ελεγχθεί το πλαίσιο.
Αυτό θέλεις να πετύχεις και φυσικά να αποζημιωθείς στο έπακρο μια και ούτε παλαιότητα δεν μπορούν να αναφέρουν.
Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πιέσεις απο τις συνθήκες που περιγράφεις.
Επιμένεις να μην δηλώνεις τραυματισμο ενώ εχεις?
NadaMythos
09/12/2009, 15:38
Κατάλαβα, παίζει πολύ συντεχνία λοιπόν.
Η γνώμη μου είναι η εξής:
Δεν σε νοιάζει αν είναι στραβό το υποπλαίσιο, αλλά θα πρέπει να πάει σε ετσι κι αλλιώς σε καλίμπρα και για να ισιωθεί το υποπλαίσιο και για να ελεγχθεί το πλαίσιο.
Αυτό θέλεις να πετύχεις και φυσικά να αποζημιωθείς στο έπακρο μια και ούτε παλαιότητα δεν μπορούν να αναφέρουν.
Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πιέσεις απο τις συνθήκες που περιγράφεις.
Επιμένεις να μην δηλώνεις τραυματισμο ενώ εχεις?
Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι κατά πόσο είναι αποδεκτή η λύση του ισιώματος του πλαισίου ή θα πρέπει να κυνηγήσω την αντικατάστασή του. Φαντάζομαι ότι το απλό ίσιωμα επιρεάζει ίσως και τη μεταπώληση της μηχανής.
Όσον αφορά τον τραυματισμό είναι απλά κακώσεις και τίποτα άλλο, και ήδη νιώθω πολύ καλύτερα. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα σημείο πίεσης βέβαια, όμως θα ήθελα να αποφύγω να πάει δικαστικά. Αν τελικά θελήσω να δηλώσω τραυματισμό, τι ακριβώς χρειάζομαι? Έχω χαρτιά από το νοσοκομείο, όπου δεν νομίζω ότι αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο, πέρα από τις εξετάσεις και το τι ανέφερα εγώ. Ακτινογραφίες, υπέρηχοι, εξετάσεις αιματος, όλα είναι οκ.
sapila racing
09/12/2009, 15:45
Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι κατά πόσο είναι αποδεκτή η λύση του ισιώματος του πλαισίου ή θα πρέπει να κυνηγήσω την αντικατάστασή του. Φαντάζομαι ότι το απλό ίσιωμα επιρεάζει ίσως και τη μεταπώληση της μηχανής.
Αλλο το ίσιωμα του πλαισίου κι αλλο του υποπλαισίου. Το υποπλαίσιο υπάρχει πλά για να στηρίζονται κάποια πράγματα επάνω του και να κάθεσαι κι εσυ.
Το αν θα κάθεσαι μισό πόντο αριστερά δεξια δεν ενδιαφέρει και τόσο, αλλά αν το πλαίσιο χρειάζεται ίσιωμα, τα πράγματα αλλάζουν και δεν θα το ήθελες στην μοτό σου.
Κατ αρχήν είσαι σίγουρος οτι εχει πρόβλημα μόνο το υποπλαίσιο και οχι και το πλαίσιο?
Οχι δεν είσαι και θα πρέπει να σιγουρευτείς. Αυτοι θα πρέπει να πληρώσουν την καλίμπρα για τον έλεγχο, αν αποδειχθεί οτι θέλει το υποπλαίσιο ίσιωμα εγω δεν το θεωρώ πρόβλημα, αλλά αν το πλαίσιο εχει πρόβλημα να σου πάρουν άλλη μοτοσυκλέτα.η να σου το αντικαταστήσουν. πράγμα που δεν συμφέρει αφού μαζί με τις άλλες ζημιές που αναφέρεις θα φτάσει οσο κάνε καινούριο σχεδόν.
Αυτα. :wave2:
Καλώς ήρθες και περαστικά σου (μάλλον.. καλά ξεμπερδέματα).
:beer:
(Μεταφερόμαστε στα "στραβά κι ανάποδα")
Akatanomastos
09/12/2009, 15:50
φιλε αν η ζημια τωρα ειναι γυρω στα 3.000
και αποδειχτει οτι το πλαισιο εχει προβλημα, αναλογα το προβλημα μπορεις να ζητησεις αλλαγη λογω αμφιβολου ασφαλεια μετα απο πιθανη επισκευη-ισιωμα
αυτο αμεσως θα εκτοξευση την τιμη της επισκευεις με αποτελεσμα να σου παρουν αλλο μηχανακι..
αν το πλαισιο λοιπον εχει παρει, ψαξτο ετσι..
μιλα με τον μηχανικο σου με τον ασφαλιστη σου και συνεννοηθητε τι θα κανετε και πως θα κινηθητε..
υπαρχει η περιπτωση το δικαστηριο να μην το γλιτωσεις αν θελεις κατι διαφορετικο απο αυτο που η ασφαλεια του αντιδικου θα προτεινει και θα ειναι ανυποχωρητη σε αυτο..
NadaMythos
09/12/2009, 15:51
Αλλο το ίσιωμα του πλαισίου κι αλλο του υποπλαισίου. Το υποπλαίσιο υπάρχει πλά για να στηρίζονται κάποια πράγματα επάνω του και να κάθεσαι κι εσυ.
Το αν θα κάθεσαι μισό πόντο αριστερά δεξια δεν ενδιαφέρει και τόσο, αλλά αν το πλαίσιο χρειάζεται ίσιωμα, τα πράγματα αλλάζουν και δεν θα το ήθελες στην μοτό σου.
Κατ αρχήν είσαι σίγουρος οτι εχει πρόβλημα μόνο το υποπλαίσιο και οχι και το πλαίσιο?
Οχι δεν είσαι και θα πρέπει να σιγουρευτείς. Αυτοι θα πρέπει να πληρώσουν την καλίμπρα για τον έλεγχο, αν αποδειχθεί οτι θέλει το υποπλαίσιο ίσιωμα εγω δεν το θεωρώ πρόβλημα, αλλά αν το πλαίσιο εχει πρόβλημα να σου πάρουν άλλη μοτοσυκλέτα.η να σου το αντικαταστήσουν. πράγμα που δεν συμφέρει αφού μαζί με τις άλλες ζημιές που αναφέρεις θα φτάσει οσο κάνε καινούριο σχεδόν.
Αυτα. :wave2:
Δεν είμαι σίγουρος για το άν έχει πρόβλημα μόνο το υποπλαίσιο και όχι το πλαίσιο.
Απλά του υποπλαισίου είναι εμφανές. Θέλω την άποψή σας όμως για το ίσιωμα.
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας.
:mad: :mad: :mad:
Φίλε, ότι σου είπαν τα παιδιά πάνω ισχύει. Επίσης είμαστε αρκετοί, έλα αύριο το βράδυ (τσέκαρε συναντήσεις να τα συζητήσουμε κια από κοντά). Νομική κάλυψη δεν έχεις? Εγώ θα έβαζα δικηγόρο.. Τι ασφάλεια νιωθεις με ένα πλαίσιο ισιομένο? Και τι μεταπώληση θα έχει μόλις δει ο άλλος τα σημάδια από την καλίμπρα? Σκατά.. Λοιπόν.. ελπιζω να πάνε όλα καλά και να τα πούμε αύριο..
ΥΓ. Τα πρώτα er-6n μεταχειρισμενα πωλούνται 3500-3800.. Αν η ζημιά είναι 3000... δεν βλέπω γιατί επιμένουν..
GAS NICK
09/12/2009, 20:05
kαλως ηρθες κατ' αρχας και να'ναι το τελευταιο:wave2:
ποιος εχει το δικαιωμα να σε χαρακτηριζει υπερβολικο
οταν αυτο εχει να κανει με την ασφαλεια σου:nono:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:confused:
Τρεχτους οσο μπορεις και παρε και τη βοηθεια των συμφορουμιτων
απο Ηρακλειο .Αφου δεν επαθες τιποτα(αν και για μενα επρεπε να δηλωσεις
τραυματισμο)μπορει να βγεις και ωφελημενος