PDA

View Full Version : Τελικά τι είναι Ταξιδιωτική photo? (διαχωρισμένο από το αντίστοιχο thread)

MikeG
16/12/2009, 11:55
Ρε παιδά, είπαμε ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ photo.. Εγώ βλέπω ότι νάναι. Ελάχιστοι έχουν πιάσει το νόημα του Thread.
Σκοπός είναι να μπουν φωτογραφίες από Ταξίδια που έχουμε κάνει, οι οποίες να έχουν αυτό το κάτι, καλλιτεχνικές, ιδιαίτερες.. Να μπορούσαν να μπουν σε μια έκθεση.

Επίσης να είναι 800χ640 pixels και να μην είναι απλά links..

Moto.Gr Moderation Team

OldMan
16/12/2009, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Moto.Gr Moderation Team
Θα ήθελα δια του παρόντος να διαχωρίσω την θέση μου ....

(βάλτε ότι γουστάρετε ρε μάγκες..) :winka:

Cpt. Haddock
16/12/2009, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Θα ήθελα δια του παρόντος να διαχωρίσω την θέση μου ....
(βάλτε ότι γουστάρετε ρε μάγκες..) :winka:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ρε Mike, σόρυ αλλα να ρωτήσω κάτι. Τα "καλλιτεχνικά" κριτήρια ποιά είναι; Πώς τα κρίνεις εσύ με το ένα ταξίδι στην πλάτη σου (αν δεν κάνω λάθος ) ;

Είχα σκοπό να βάλω μια-δυο φωτό αλλα με το σχόλιό σου ξενέρωσα. Στα @@ σας πιθανότατα αλλα for the record...

:wave2:

MikeG
16/12/2009, 12:08
Ντάξει μάγκες, το γαμήσατε..
Άμα δε καταλαβαίνετε τι λέω και τι εννοώ, κάντε ότι καταλαβαίνεται..

Κάτσε να βάλω και εγώ μερικές που είναι παρκαρισμένο το μηχανάκι στο αμπέλι.

VANDA
16/12/2009, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Πώς τα κρίνεις εσύ με το ένα ταξίδι στην πλάτη σου (αν δεν κάνω λάθος ) ;

Τι σχέση έχει αυτό; :confused:

Cpt. Haddock
16/12/2009, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA

Έχει (για μένα) αλλα ας μην επεκταθούμε εδώ μια και ότι σχόλιο κάνουμε παρεξηγείται εσχάτως

(αν θες διαχώρισε τα τελευταια ποστ να ξεκαντινιαστούμε ελεύθερα)

Akatanomastos
16/12/2009, 12:28
εγω ειδα εκτος απο μια φωτο ολες τις αλλες απο ταξιδια/εκδρομες..

τωρα αν ειναι καλιτεχνικες ή οχι ο καθενας το κρινει αλλιως

ας βαλει ο καθενας οτι νομιζει ταξιδιωτικο, και διαλεγετε μετα τις καλιτεχνικες..

γιατι υπαρχει θεμα απο το πουθενα?:confused:

QSpec
16/12/2009, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
+1

Δεν έχει να κάνει το πόσα ταξίδια έχεις κάνει με όποια κριτήρια αισθητικής βάζεις...

Κι εγώ πόσταρα "απλή" φωτό, η αλήθεια είναι πως δεν έχω τραβήξει ακόμα την καλύτερη ταξιδιωτική φωτό μου.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Mike, φαντάζομαι, είναι κάτι σαν την αρχική σελίδα του advrider.
www.advrider.com

MikeG
16/12/2009, 12:30
Δε χρειάζεται να πάω κανένα ταξίδι για να δω μια φωτογραφία και να αισθανθώ αυτό το κάτι που βγάζει.
Επίσης, δε πρόκειται να ξεκατινιαστώ με κανένα. Ούτε ποτέ έχω τέτοιο σκοπό, ούτε το γουστάρω.
Τέλος, ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία στον εαυτό μου, κάνω με άλλους τρόπους και όχι εδώ μέσα.

& εν τέλει το thread το άνοιξε ο road spirit μαζί με εμένα, μετά από κάποια συζήτηση που είχαμε, έχοντας στο μυαλό μας ένα concept.
Δυστυχώς όμως το μόνο που καταφέρνουν πάντα ορισμένοι είναι να μας ξενερώνουν.

MikeG
16/12/2009, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
+1

Δεν έχει να κάνει το πόσα ταξίδια έχεις κάνει με όποια κριτήρια αισθητικής βάζεις...

Κι εγώ πόσταρα "απλή" φωτό, η αλήθεια είναι πως δεν έχω τραβήξει ακόμα την καλύτερη ταξιδιωτική φωτό μου.

Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Mike, φαντάζομαι, είναι κάτι σαν την αρχική σελίδα του advrider.
www.advrider.com

Είσαι μέσα στο μυαλό μου! & η photo σου είναι απολύτως Ταξιδιωτική & "Καλλιτεχνική".

MG
16/12/2009, 12:47

Κάτσε να βάλω και εγώ μερικές που είναι παρκαρισμένο το μηχανάκι στο αμπέλι.

εγω παντως ακομη κι αυτο το βρισκω καλλιτεχνικο....

εκτος εαν καποιος πρεπει να βαλει το μηχανακι του μπροστα απο κανενα μνημειο πχ πυργος Αϊφελ, ή διπλα στην Μονα Λιζα

ειναι εντελως υποκειμενικα τα πραγματα!

MikeG
16/12/2009, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG
εγω παντως ακομη κι αυτο το βρισκω καλλιτεχνικο....

εκτος εαν καποιος πρεπει να βαλει το μηχανακι του μπροστα απο κανενα μνημειο πχ πυργος Αϊφελ, ή διπλα στην Μονα Λιζα

ειναι εντελως υποκειμενικα τα πραγματα!

Τι βλέπεις εδώ?

http://www.advrider.com/

Jo.Da.
16/12/2009, 12:55
Η σκέψη πολύ ωραία...

βέβαια η αίσθηση του καθενός για την κάθε φωτό είναι υποκειμενική...

οπότε θα μπορούσαν οι χρήστες να ποστάρουν τη φωτό που θεωρούν καλλιτεχνική-ταξιδιωτική και αυτοί που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το προτζεκτ αλα adv να διαλέξουν τις φωτό (που οι ίδιοι) θεωρούν καλύτερες...

Απλά τα πράγματα, ούτε ποιος είναι πιο μεγάλος ταξιδευτής, ούτε ξεκατινιάσματα ούτε τπτ...

:beer: :sun: :beer:

VALES
16/12/2009, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
Η σκέψη πολύ ωραία...

οπότε θα μπορούσαν οι χρήστες να ποστάρουν τη φωτό που θεωρούν καλλιτεχνική-ταξιδιωτική και αυτοί που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το προτζεκτ αλα adv να διαλέξουν τις φωτό (που οι ίδιοι) θεωρούν καλύτερες...

Απλά τα πράγματα, ούτε ποιος είναι πιο μεγάλος ταξιδευτής, ούτε ξεκατινιάσματα ούτε τπτ...

Με γλύτωσες από το γράψιμο όλου αυτού του κείμενου που είχα στο μυαλό μου.

:beer:

byron
16/12/2009, 13:01
Τα "καλλιτεχνικά" κριτήρια ποιά είναι; Πώς τα κρίνεις εσύ με το ένα ταξίδι στην πλάτη σου (αν δεν κάνω λάθος ) ;

Όπα ρε Μάρκο Πόλο :rotflmao: :lol: :rotflmao:

και δεν μου λες βρε Κάπταιν.....από πότε τα πολλά χλμ καλλιεργούν το αισθητικό κριτήριο?
Αμα ήταν έτσι φιλαράκο, όλοι οι νταλικιέρηδες στο Μέγαρο Μουσικής θα έσπαγαν πιάτα :wave2:

road spirit
16/12/2009, 13:07

Ρε Mike, σόρυ αλλα να ρωτήσω κάτι. Τα "καλλιτεχνικά" κριτήρια ποιά είναι; Πώς τα κρίνεις εσύ με το ένα ταξίδι στην πλάτη σου (αν δεν κάνω λάθος ) ;

Είχα σκοπό να βάλω μια-δυο φωτό αλλα με το σχόλιό σου ξενέρωσα. Στα @@ σας πιθανότατα αλλα for the record...

Ηλία είσαι άκυρος εδω...

λοιπόν, γενικότερα και με διάθεση να δώσουμε tips και όχι να κάνουμε παρατηρήσεις :) :

Ταξιδιωτική φωτογραφία, και ιδιαίτερα στη περίπτωση μας (μοτοσυκλέτα) μπορεί να χαρακτηριστεί μια φωτογραφία που μεταδίδει σε αυτόν που την βλέπει (3ος παρατηρητής), όχι σε αυτόν που τη τράβηξε (έχει σημασία αυτό), την αίσθηση του ταξιδιού, την αίσθηση ενός ωραίου τοπίου, την αίσθηση του φεύγα, και όλα αυτά με κοινό παρανομαστή τη μοτοσυκλέτα... ΌΧΙ όμως με μοναδικό στοχείο της φωτό την μοτοσυκλέτα!

Μια φωτογραφία στην οποία το κάδρο είναι γεμάτο εξοκλήρου με τη μηχανή μας, ΔΕΝ είναι ταξιδιωτική φωτογραφία. Θα μπορούσε να είναι φωτογραφία για παρουσίαση/τεστ του συγκεκριμένου μοντέλου. Ταξιδιωτική όμως δεν είναι. Μπορεί να είναι τραβηγμένη σε ένα ταξίδι που κάναμε και να μας ξυπνά αναμνήσεις όμορφες, αυτό το πετυχαίνει όμως μόνο σε εμάς (επειδή έχουμε στο μυαλό μας ολοκληρωμένη την ανάμνηση του συγκεκριμένου ταξιδιού), δεν το πετυχαίνει στον παρατηρητή που μένει να αναρωτιέται "τι μου δείχνει τώρα εδώ ο φίλος? πρέπει να καταλάβω κάτι απο αυτή τη φωτό? αδύνατο!"

Μια μοτο-ταξιδιωτική φωτογραφία θα πρέπει να κάνει τον 3ο παρατηρητή να θέλει να πάει εκεί που δείχνει η φωτό... Ένα CBR παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού, με τίποτα άλλο στο κάδρο μέσα, δεν είναι ταξιδιωτική με αυτή την έννοια, απλά είναι τα πράγματα.

Το... "καλλιτεχνικό" κριτήριο το ορίζουμε στο περίπου, γιατί αφενός δεν είμαστε καλλιτέχνες, ούτε επαγγελματίες φωτογράφοι, ούτε πτυχιούχοι καλών τεχνών, αφετέρου όμως όταν λες ρητά : φωτογραφία που θα μπορούσε να μπει σε έκθεση, σε λεύκωμα κλπ, νομίζω είναι σαφέστατο τι περιμένουμε! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να μπεί στο νόημα!

MG
16/12/2009, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

Ταξιδιωτική φωτογραφία, και ιδιαίτερα στη περίπτωση μας (μοτοσυκλέτα) μπορεί να χαρακτηριστεί μια φωτογραφία που μεταδίδει σε αυτόν που την βλέπει (3ος παρατηρητής), όχι σε αυτόν που τη τράβηξε (έχει σημασία αυτό), την αίσθηση του ταξιδιού, την αίσθηση την αίσθηση του φεύγα

Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα! :beer:

road spirit
16/12/2009, 13:11
λοιπόν, γενικότερα και με διάθεση να δώσουμε tips και όχι να κάνουμε παρατηρήσεις :) και βαστάτε τα άλογα μέχρι να συμπληρώσω μερικά tips, μη βιάαααζεστε :D

MikeG
16/12/2009, 13:16
και βαστάτε τα άλογα μέχρι να συμπληρώσω μερικά tips, μη βιάαααζεστε :D

Άντε ρε καλλιτέχνη να μας δώσεις τα φώτα σου γιατί εγώ ως ατάλαντος δε το έχω... :(

:lol: :lol: :wave2:

Cpt. Haddock
16/12/2009, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Άσε τη ειρωνία συνάδελφε...

Εάν η εξήγηση είχε γίνει εξ' αρχής όπως την έκανε ο spirit πιο πάνω και οι "κανόνες" είχαν τεθεί δε θα είχαμε θέμα. Διότι για μένα το άκυρο και λαθος ήταν που πετάχτηκε ο mike ενώ έχουν ποσταριστεί 70 φωτός και λέει λιγο πολύ οτι ειναι δια τον πέοντα...

Μια και μιλάμε για κριτήρια όμως, στα forae και sites του εξωτερικου που κάνεις submit φωτογραφίες πέφτει πολύ χοντρό και αυστηρό screening... θεωρώ οτι οι τυποι που το κάνουν δεν είναι χθεσινοι.

Εδώ είχαμε ενα "βαλτε ταξιδιωτικές φωτό" έτσι αόριστα (πριν την προσθήκη στο πρωτο ποστ) και μετα ενα "ότι να 'ναι βάζετε, δεν ειναι φωτό αυτές"

Διαχειριστείτε το λιγο καλύτερα σαν moderation team μια και το προσυπογράφετε, πέστε εξ' αρχής τα κριτήρια και δηλώστε ξεκάθαρα οτι θα πεσει screening και ενδεχόμενες απορρίψεις. Όπως γινεται στα διαφορα galleries

MikeG
16/12/2009, 13:30
Το πρώτο thread το διάβασε κανένας ή λέμε για να λέμε....?

Μάλλον το 2ο.

road spirit
16/12/2009, 13:32
υπάρχουν πολλοί κανόνες που μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζει ο κάθε ένας μας, χωρίς να είναι pro!

Δεν έχει νόημα για κάποιον που δε θέλει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία σαν χόμπυ να τους ξέρει όλους, είναι όμως 3-4 που και εύκολα μπορείτε να τους θυμάστε και με λίγη εξάσκηση θα σας γίνουν αυτόματοι στην εφαρμογή τους.

1. ο κανόνας των τρίτων: συχνά η φωτογραφία αποκτά δύναμη όταν το θέμα μας (στη προκειμένη περίπτωση η μοτό) δεν είναι στο κέντρο του κάδρου αλλά δεξιά ή αριστερά, στο 1/3 του. Κάντε το! (αναλυτικότερα, στο λινκ στο τέλος του ποστ). Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τότε θα πρέπει να έχουμε μια δυνατή συμμετρία, ή κάτι άλλο που να τραβά το μάτι απο το κέντρο.

2. ο κανόνας της αφαίρεσης : για ακριβώς τον ίδιο λόγο, συχνά είναι πολύ καλύτερο να ... κόβουμε την καλή μας. Δλδ όχι μόνο να φαίνεται στο 1/3 του κάδρου, αλλά και αυτό που φαίνεται να είναι μισό ή και λιγότερο. Βάλτε στο κάδρο απλά τη μούρη της μοτο, ή το καθρέπτη ή το άκρο του τιμονιού με τα χειριστήρια ή ... ή.. κλπ κλπ... Όχι ολόκληρη!
Γεμίστε το υπόλοιπο κάδρο με το τοπίο που βρίσκεται στο background

3. Οπτική γωνία! Μπορεί να εκπλαγείτε πολύ, αν διαπιστώσετε πόσο αλλάζει η δύναμη μιας φωτογραφίας, η αισθητική της, όταν τραβώντας το ίδιο ακριβώς θέμα, μετακινηθούμε απλά 2-3 βήματα πιο πίσω. Ή πιο δεξιά. Ή ανεβούμε σε ένα παρτέρι που είναι δίπλα μας (πιο ψηλά), ή γονατίσουμε και τραβήξουμε απο χαμηλά. Είναι φορές που το "θέμα" αλλάζει απίστευτα απλά και μόνο κάνοντας 3 βήματα! Αυτό θέλει πειραματισμό βέβαια, και να μη βαριόμαστε ή να μη βιαζόμαστε τη στιγμή που θέλουμε να κάνουμε το κλικ

Για μένα οι 3 παραπάνω είναι οι βασικότεροι. Ξεχάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής σας. Τα mpixel δεν θα σας δώσουν καλύτερες φωτογραφίες. H πανάκριβη dslr δεν θα σας βγάλει αριστουργήματα αν δεν δουλέψετε πρώτα το ... δημιουργικό κομμάτι. Λίγη φαντασία, λίγη "συνθεση" (προσπαθήστε να συνθέσετε το κάδρο σας πριν κλικάρετε, αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω κοιτάζοντας το σκόπευτρο ή την οθόνη και σκεφτείτε σε 2 διαστάσεις!

Το λινκ που ακολουθεί είναι πολύ καλό. θα βρείτε μέσα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα. Ωστόσο εγώ δεν θα στεκόμουν τόσο πολύ σε συμβουλές τεχνικού χαρακτήρα (πχ μάθε να δουλεύεις το φακό σου) αλλά στο δημιουργικό.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11885

950dim
16/12/2009, 13:46
Το θεμα δεν ειναι ρε παιδες ποιος την εχει πιο μεγαλη,ποιος εχει γυρισει το κοσμο ολο κλπ...
Θα μπορουσα να βαλω απο το σπιτι του Γκαιτε στη Φραγκφουρτη,το μουσειο του Γουτεμπεργκ στο Μαινζ,τη Πιατσα ντι σπανια,Φοντανα,Βερολινα,Μοναχα κλπ αλλα ημουν χωρις μηχανη...μετραει????
Μαλλον οχι ε?...μηπως την εχω μικρη?(την ταξιδιωτικη εμπειρια εννοω)
Νομιζω παντως πως ψαχνουμε αυτο το κατι που κανει ιδιαιτερη τη φωτο,οσο για το καλλιτεχνικη,την ερμηνευει συμφωνα με την αντιληψη του ο καθενας μας...
Αυτη προσωπικα μ΄αρεσει...θα μπορουσε να στις Βαυαρικες Αλπεις...
θα μπορουσε να ειναι κι απ΄το χωριο μου στην Αρτα...
Εχει σημασια?

183374

LOUKILOUK
16/12/2009, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
Η σκέψη πολύ ωραία...

+990 ._

SVX
16/12/2009, 13:50
:(

ρε .... Ποιος σας εριξε φαγουροσκονη??????

Τωρα τελευταια πολυ "ευγενης" αμιλα παιζει:wacko:

manhunter
16/12/2009, 13:50
υπάρχουν πολλοί κανόνες που μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζει ο κάθε ένας μας, χωρίς να είναι pro!

Δεν έχει νόημα για κάποιον που δε θέλει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία σαν χόμπυ να τους ξέρει όλους, είναι όμως 3-4 που και εύκολα μπορείτε να τους θυμάστε και με λίγη εξάσκηση θα σας γίνουν αυτόματοι στην εφαρμογή τους.

1. ο κανόνας των τρίτων: συχνά η φωτογραφία αποκτά δύναμη όταν το θέμα μας (στη προκειμένη περίπτωση η μοτό) δεν είναι στο κέντρο του κάδρου αλλά δεξιά ή αριστερά, στο 1/3 του. Κάντε το! (αναλυτικότερα, στο λινκ στο τέλος του ποστ). Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τότε θα πρέπει να έχουμε μια δυνατή συμμετρία, ή κάτι άλλο που να τραβά το μάτι απο το κέντρο.

2. ο κανόνας της αφαίρεσης : για ακριβώς τον ίδιο λόγο, συχνά είναι πολύ καλύτερο να ... κόβουμε την καλή μας. Δλδ όχι μόνο να φαίνεται στο 1/3 του κάδρου, αλλά και αυτό που φαίνεται να είναι μισό ή και λιγότερο. Βάλτε στο κάδρο απλά τη μούρη της μοτο, ή το καθρέπτη ή το άκρο του τιμονιού με τα χειριστήρια ή ... ή.. κλπ κλπ... Όχι ολόκληρη!
Γεμίστε το υπόλοιπο κάδρο με το τοπίο που βρίσκεται στο background

3. Οπτική γωνία! Μπορεί να εκπλαγείτε πολύ, αν διαπιστώσετε πόσο αλλάζει η δύναμη μιας φωτογραφίας, η αισθητική της, όταν τραβώντας το ίδιο ακριβώς θέμα, μετακινηθούμε απλά 2-3 βήματα πιο πίσω. Ή πιο δεξιά. Ή ανεβούμε σε ένα παρτέρι που είναι δίπλα μας (πιο ψηλά), ή γονατίσουμε και τραβήξουμε απο χαμηλά. Είναι φορές που το "θέμα" αλλάζει απίστευτα απλά και μόνο κάνοντας 3 βήματα! Αυτό θέλει πειραματισμό βέβαια, και να μη βαριόμαστε ή να μη βιαζόμαστε τη στιγμή που θέλουμε να κάνουμε το κλικ

Για μένα οι 3 παραπάνω είναι οι βασικότεροι. Ξεχάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφικής σας. Τα mpixel δεν θα σας δώσουν καλύτερες φωτογραφίες. H πανάκριβη dslr δεν θα σας βγάλει αριστουργήματα αν δεν δουλέψετε πρώτα το ... δημιουργικό κομμάτι. Λίγη φαντασία, λίγη "συνθεση" (προσπαθήστε να συνθέσετε το κάδρο σας πριν κλικάρετε, αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω κοιτάζοντας το σκόπευτρο ή την οθόνη και σκεφτείτε σε 2 διαστάσεις!

Το λινκ που ακολουθεί είναι πολύ καλό. θα βρείτε μέσα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα. Ωστόσο εγώ δεν θα στεκόμουν τόσο πολύ σε συμβουλές τεχνικού χαρακτήρα (πχ μάθε να δουλεύεις το φακό σου) αλλά στο δημιουργικό.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11885

Και γ@μώ τα link Γιάννη.
Μου είχε διαφύγει
Εύγε!

MikeG
16/12/2009, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Το θεμα δεν ειναι ρε παιδες ποιος την εχει πιο μεγαλη,ποιος εχει γυρισει το κοσμο ολο κλπ...
Θα μπορουσα να βαλω απο το σπιτι του Γκαιτε στη Φραγκφουρτη,το μουσειο του Γουτεμπεργκ στο Μαινζ,τη Πιατσα ντι σπανια,Φοντανα,Βερολινα,Μοναχα κλπ αλλα ημουν χωρις μηχανη...μετραει????
Νομιζω παντως πως ψαχνουμε αυτο το κατι που κανει ιδιαιτερη τη φωτο,οσο για το καλλιτεχνικη,την ερμηνευει συμφωνα με την αντιληψη του ο καθενας μας...
Εχει σημασια?

Αν θες πόσταρε τη photo σου και στο αντίστοιχο thread http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=92868 :winka:

Σε ευχαριστώ.

Akatanomastos
16/12/2009, 13:52

Εδώ είχαμε ενα "βαλτε ταξιδιωτικές φωτό" έτσι αόριστα (πριν την προσθήκη στο πρωτο ποστ) και μετα ενα "ότι να 'ναι βάζετε, δεν ειναι φωτό αυτές"

Διαχειριστείτε το λιγο καλύτερα σαν moderation team μια και το προσυπογράφετε, πέστε εξ' αρχής τα κριτήρια και δηλώστε ξεκάθαρα οτι θα πεσει screening και ενδεχόμενες απορρίψεις. Όπως γινεται στα διαφορα galleries

I agree..

byron
16/12/2009, 13:54
Άσε τη ειρωνία συνάδελφε...

Ειρωνία όντως στο άστοχο σχόλιο που έκανες.
Συσχετίζεις το αισθητικο κριτήριο, με τα διανυθέντα χιλιόμετρα του "κοινού", μιας και δεν υπάρχει κριτής για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και κριτής δεν υπάρχει καθώς δεν γίνεται διαγωνισμός. Αν χρειαζόμαστε κριτή για μια φωτό μπορούμε να φωνάξουμε τον Χ.Χριστόπουλο απ΄το next top model που είναι και μοτοσυκλετιστής να βάλει βαθμό.
Ο τίτλος του θέματος καθοδηγεί από μόνος του. Αν θεωρώ (λανθασμένα) ότι το Tuono μου μπροστά σε μια ταμπέλα των 50χλμ είναι "ταξιδιωτική", πιθανόν ο διαχειριστής να πει κάτι γενικά και αόριστα για το ότι ξεφεύγουμε, χωρίς να την ξυρίσει με τη μία. Αν το πει όμως, πετάγεται κάποιος (εσύ εν προκειμένου) και λες από που κι ως που ρε χθεσινέ θα κρίνεις την φωτογραφία που έβαλε ο συνάδελφος.

Αν γουστάρεις screening γίνεται εύκολα. Και αν ρωτήσει και κανείς από που κι ως πού, θα του πούμε επειδή έτσι γουστάρουμε. Όπως ακριβώς κάνουν και οι mods στα ξένα forae.

road spirit
16/12/2009, 13:55
Εχει σημασια? ακριβώς!

MikeG
16/12/2009, 13:56

Έκανες edit με το παρακάτω κομμάτι (πριν την προσθήκη στο πρωτο ποστ) & εδώ να σου πω ότι ότι θα δεις στη συνέχεια, υπήρχε στο πρώτο ποστ πριν τις έξτρα προσθήκες με αυτές που έγραψε ο Γιάννης σήμερα.

==

Ποστάρετε τη καλύτερη Ταξιδιωτική σας photo

Σε αυτό το thread θα ποστάρουμε τη καλύτερη μας Ταξιδιωτική φωτογραφία από ταξίδια που έχουμε πραγματοποιήσει.

Αναφέρουμε τίτλο photo, σημείο που τραβήχτηκε, έτος.

Παρακαλώ μόνο photos & καθόλου σχόλια. Ας φτιάξουμε ένα άλμπουμ το οποίο θα βλέπουμε όποτε θέμε να πάμε μακριά. Σχόλια & οτιδήποτε άλλο χωρίς photo θα κόβεται.

Moto.GR Moderation Team

Παρέμβαση road spirit

να κάνω μια παρέμβαση :

plz περιοριστείτε σε 1, το πολύ 2 φωτός ανα χρήστη!

Διαλέξτε την καλύτερη σας... όχι γενικά και αόριστα φωτογραφίες που σας αρέσουν. Θέλουμε τις φωτογραφίες που όταν τις δει κάποιος να αναφωνήσει "γουάου"... Φωτογραφίες που όχι μόνο να δείχνουν ένα ωραίο τοπίο αλλά να έχουν να "πουν" και κάτι απο άποψη αισθητικής, φωτογραφικής "τέχνης" αν προτιμάτε .... Φωτογραφίες που θα μπορούσαν να μπουν σε έκθεση, σε λεύκωμα...

thnx!

moto.gr moderation team

==

Να'χαμε να λέγαμε, να πούμε κάτι, να ψυχαναλυθούμε, να , να , να

road spirit
16/12/2009, 13:58
λεπόν αντιπαρέρχομαι τους βρωμοσπάμμερς :smokin: και συνεχίζω:

Παραδείγματα εφαρμογής των κανόνων 1 (τρίτα) και 2 (αφαίρεση) στο θρεντ με τις ταξιδιωτικές φωτό είναι (ενδεικτικά, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και άλλες καλές :winka: ) :

η φωτό του blackbusa στο cabo da roca ή του portishead στο Πυλο Μεσσηνιας. Το κράνος εδώ σαφώς παραπέμπει σε μοτο, είναι όμως κομμένο και τοποθετημένο στο δεξί 1/3 του κάδρου. Θα χρειαζόταν να το βλέπαμε ολόκληρο το κράνος? όχι βέβαια! Μια χαρά το καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι εδω έχουμε να κάνουμε με μοτο-βόλτα!

Παραδείγματα του κανόνα του 1/3 χωρίς όμως αφαίρεση:
η φωτό του TOMASKTM στο ιραν. Η μοτο είναι στο δεξί 1/3, αφήνωντας αριστερά χώρο για το φρούριο. Αν η μοτό ήταν στο κέντρο, στο συγκεκριμένο τοπίο, να είστε σίγουροι ότι η αίσθηση που θα σας μετέδιδε θα ήταν πολύ πιο φτωχή. Η φωτό του ακατανόμαστου στη κρήτη, όπου κάθετε στο δεξί 1/3. Κάθετε δεξιά και αφήνει χώρο στο κέντρο να απλωθεί το τοπίο. Αν ήταν κεντραρισμένος το επιβλητικό της θέας θα χανόταν.

Εξαιρέσεις στο 1/3 που δουλεύουν:
η φωτό του devil's animal στο muggelo (εδώ έχουμε μια σχεδόν τέλεια συμμετρία) ή η φωτό του Manuel650 γιατί παρόλο που είναι κεντραρισμένη, το background (τανκ) είναι τόσο σπάνιο και ασυνήθιστο που χαρακτηρίζει τη φωτό.

τεσπα, θα μπορούσαμε να γράφουμε τα άπειρα

Akatanomastos
16/12/2009, 14:00
Η φωτό του ακατανόμαστου στη κρήτη, όπου κάθετε στο δεξί 1/3. Κάθετε δεξιά και αφήνει χώρο στο κέντρο να απλωθεί το τοπίο. Αν ήταν κεντραρισμένος το επιβλητικό της θέας θα χανόταν.

θελεις να πεις κατι για τα κιλα μου?:mad:

:rotflmao:

road spirit
16/12/2009, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
θελεις να πεις κατι για τα κιλα μου?:mad:

:rotflmao: με τα κοψίδια που φάγατε τότες, ΝΑΙ ! :lol: :lol:

DUKASII
16/12/2009, 14:04
re p pate re karamitroi me ena taxidi sti plati...???

:lol: :bawl: :rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao:

ematha na mastoreyo k gamo to mastora moy leme edomesa..

DimChios
16/12/2009, 14:30

και δεν μου λες βρε Κάπταιν.....από πότε τα πολλά χλμ καλλιεργούν το αισθητικό κριτήριο?
Αμα ήταν έτσι φιλαράκο, όλοι οι νταλικιέρηδες στο Μέγαρο Μουσικής θα έσπαγαν πιάτα :wave2:

"Κουβεντες μεγαλων ανδρων" sticky!

:o

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Cpt. Haddock
16/12/2009, 15:44
Αν γουστάρεις screening γίνεται εύκολα. Και αν ρωτήσει και κανείς από που κι ως πού, θα του πούμε επειδή έτσι γουστάρουμε. Όπως ακριβώς κάνουν και οι mods στα ξένα forae.

Δεκάρα δε δίνω εαν θα κάνετε screening ή οχι ρε συ, μαχαίρι και πεπονι ανήκει (και ορθώς) στους εκάστοτε μοντς.

Εάν οι κανόνες του (συγκεκριμένου) θρεντ ειναι απ' την αρχή καλώς ορισμένοι, δεν τίθεται θεμα. Εάν πάλι υπήρχε συγκεκριμενη κριτική σε συγκεκριμένη φωτό πάλι δε θα με ένοιαζε. Θα υπήρχε αντικείμενο for discussion, καλό καδρο, 1/3, βαθος πεδίου, φιλτρα και όλα αυτά τα σέξι που ποστάρουν οι φωτογράφοι στα φορα τους και στις κριτικές τους.

Τη απαξίωση μετά απο 70 ποσταρίσματα "τι ειναι αυτά που βάζετε" (γενικά κι αόριστα) δε μπορώ, γι' αυτό και δεν ποσταρα (big deal θα μου πεις...)

Πιο απλά δε μπορώ να το πω :wave2:

(ή μάλλον μπορώ)
Εάν ο σκοπός του θρεντ ειναι η δημιουργία ενός ωραίου ταξιδιωτικου gallery, κάντε screening. Πείτε ποιοι θα το κάνουν (μη βάλετε διανυθεντα χλμ), πείτε 2-3 κανόνες και do your thing. Καλό (αλλά όχι απαραίτητο) να στέλνετε κι ενα πμ στον "απορριφθέντα" με τους λόγους.

Ζεύκας
16/12/2009, 15:51
και γαμώ τα θρέντ!

σε λίγο θα αραδιάζετε συγγένειες με ντανταϊσμό και μεταμοντερνισμό! :rotflmao:

Λοιπόν μάγκες θα πώ κ γώ τη παπαριά μου:
Τραβήξτε ότι θέλετε όπως θέλετε αλλά τη ώρα που θα ανοιγοκλείσει το κλείστρο
φυσήξτε τον καπνό ενός τσιγάρου μπροστά στο φακό!

Μετά θα βγεί κάποιος και θα πεί:
πωωωω ρε φίλε,είδα τη φωτό σου και μου διέγειρε τις αισθήσεις!
τι τόνοι του γκρί είναι αυτοί? τι νατουραλιστικά οπτικά εφέ κατέχεις?
πωωωω..μπράβο! είναι καλιτεχνική φωτό! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tai
16/12/2009, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
και γαμώ τα θρέντ!

σε λίγο θα αραδιάζετε συγγένειες με ντανταϊσμό και μεταμοντερνισμό! :rotflmao:

xaxaxaxaxa
εισαι μεγαλος παπαρας:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ζεύκας
16/12/2009, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
xaxaxaxaxa
εισαι μεγαλος παπαρας:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

εμ με τόσες παπαρίτσες που διαβάζω εδώ, είπα να πετάξω και καμιά μεγάλη! :lol:

να δεις που σε λίγο κάποιος θα ανοίξει στις Αναζητήσεις θρεντ με θέμα: "Τι εστί τέχνη;"

εκεί να δεις γέλιο!θα πάει η μαλακία χαλάζι...:bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

road spirit
16/12/2009, 16:27
εμ με τόσες παπαρίτσες που διαβάζω εδώ, είπα να πετάξω και καμιά μεγάλη! επειδή είμαι αρκετά ζαλισμένος αυτή τη στιγμή απο τη δουλειά και αυτό μου έκατσε κάπως στραβά και δεν μπορώ να το αντιληφθώ (με το ζόρι γράφω αυτή τη στιγμή), θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος? που αναφέρεσαι?

:rolleyes:

Akatanomastos
16/12/2009, 16:27
να δεις που σε λίγο κάποιος θα ανοίξει στις Αναζητήσεις θρεντ με θέμα: "Τι εστί τέχνη;"
εκεί να δεις γέλιο!θα πάει η μαλακία χαλάζι...:bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

τς τς τς..

τι αξεστος και χωριατης θεε μου..:sick:

γι'αυτο..:look:

ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙς!!! :blush:

ΖΕΥΚΑ ΕΛΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ!!!
:a25: :a25: :a25:

Ζεύκας
16/12/2009, 17:16
Μάλλον μου φαίνεται ότι θα ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Δασκάλα: Παιδάκια τι είναι Τέχνη; (και κατά συνέπεια Καλλιτεχνική Ταξιδιωτική Φωτό που είναι το θέμα μας)

MikeG:Τέχνη κυρία είναι αυτές οι όμορφες εικονίτσες που είδα στο περιοδικό.

Cpt.Haddock:Κυρία κυρία όχι! που να ξέρει ο MikeG που είναι 8 χρονών?

Qspec:κ γω κυρία παίρνω το περιοδικό που παίρνει ο MikeG.Αυτό είναι Τέχνη!

Road spirit:Κυρία εγώ Τέχνη λέω ότι κάνει κάποιος και κάποιος άλλος,τρίτος του αρέσει αυτό που κάνει ο πρώτος

Τέσπα μετά η τάξη γίνεται ένα κωλοχανίο...κάποιοι συμφωνούν με τον Road Spirit που συμφωνεί με τον MikeG,o Cpt.Haddock
πετάει κάτι ορολογίες που έμαθε στο εξωτερικό ή από τους Times που διαβάζει ο μπαμπάς του τις Κυριακές me earl grey,
άλλα παιδάκια κατσαδιάζουν τον Cpt μπλα μπλα μπλα και o sniper κάθεται στη γωνιά του και σκέφτεται στ'αρχιδάκια μου...

Ωραία...

Η δασκάλα μετά τους λέει να κάνουν ησυχία και τους εξιστορεί...

Η Τέχνη παιδάκια υπάρχει από την Αρχή του Ανθρώπινου Γένους.Πριν ο Άνθρωπος δημιουργήσει τη Γλώσσα (την Ομιλία
με συντακτικό,γραμματική και τα ρέστα), πριν σχηματίσει Οργανωμένη Κοινωνία, δημιουργούσε Τέχνη.
Οι πρωτόγονοι άνθρωποι σκάλιζαν τις σπηλιές,έβαφαν τα τοιχώματα,σκάλιζαν τις πέτρες και έκαναν κάτι χοντροκομμένα
ανθρωπάκια....Γιατί???

Και εδώ έρχεται ο ορισμός: (ή ένας από τους επικρατέστερους γιατί είναι πολλοί)
Τέχνη ορίζεται ως η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του
που έχει σαν αποτέλεσμα τη Δημιουργία με βάση το τι θεωρεί ο καθένας ξεχωριστά σαν Ωραίο.

Οι πρωτόγονοι άνθρωποι παιδάκια δεν ήταν ούτε σπουδαγμένοι ούτε κάναν τη τοιχογραφία επάγγελμα και έκοβαν πέτρινα
εισητήρια να δουν οι ουγκα-μπουγκα το τι έφτιαξαν.Και ούτε έλεγαν οι ουγκα-μπουγκα: αααα τι ωραίο μαμουθ είναι αυτό?
τι κεντραρισμένο το κοντάρι στο κώλο του μαμούθ! τι εκφραστικότητα που έχει η κίνηση του κυνηγού?

Μετά βέβαια παιδάκια η συνέχεια είναι ψιλογνωστή...ανα περιόδους και τοπους ο Άνθρωπος δημιουργούσε διάφορα είδη Τέχνης
με βάση τα ψυχολογικά του,τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα,το τι του γούσταρε ο εκάστοτε Άρχοντας/Βασιλιάς/Κόμης/Δούκας.

Άρα φίλοι μου μη το πολυψάχνετε τι εστί "Καλλιτεχνική Ταξιδιωτική Φωτογραφία"
Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί η φωτό του ΣΥΜΟΦίτη που έχει εντρυφήσει στο θέμα Μηχανή&Φωτό
με κάποιον που του έκανε δώρο η γκόμενα κινητό από τα Mediamarkt και λέει,κινητό έχω,δε παώ να πάρω
μια μικρή φωτογραφική με 10 μεγκαπιξελ (λες και η καλή ψηφιακή φαίνεται από τα mp)? να την ανεβάζω
και στο facebook!

Αλλά στην τελική ποιός νοιάζεται? Άμα αυτός του mediamarkt θεωρεί πως τραβάει καλλιτεχνικές φωτό
δικαίωμά του! ποιος είμαι εγώ που θα του πώ ότι δεν κάνει Τέχνη?

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

950dim
16/12/2009, 17:32
Μάλλον μου φαίνεται ότι θα ξεκινήσουμε από τα βασικά....Αλλά στην τελική ποιός νοιάζεται? Άμα αυτός του mediamarkt θεωρεί πως τραβάει καλλιτεχνικές φωτό
δικαίωμά του! ποιος είμαι εγώ που θα του πώ ότι δεν κάνει Τέχνη?

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Και πεταχτηκε ο Ζευκακος με ενα copy/paste απο google να δωσει τον ορισμο της Τεεεεεχνης μηπως και κερδισει την ευνοια της κυριααας(moderator)!
Tεχνη δεν ειναι αυτο???

183391

Akatanomastos
16/12/2009, 17:38
Tεχνη δεν ειναι αυτο???

για να ακριβολογουμε, αυτο ειναι "μαυρη" διαφημιση :lol:

Ζεύκας
16/12/2009, 17:44
Και πεταχτηκε ο Ζευκακος με ενα copy/paste απο google να δωσει τον ορισμο της Τεεεεεχνης μηπως και κερδισει την ευνοια της κυριααας(moderator)!
Tεχνη δεν ειναι αυτο???

είσαι τραγικός τελείως! :lol:

εδώ λέω ότι ο MikeG, ο Road Spirit (που είναι μοντερέιτορς) και λοιποί ότι πετάνε παπαριές
και εσύ μου λες ότι κυνηγώ την εύνοια τους! ότι να΄ναι λέμε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πραγματικά νιώθω σαν μαλάκας τώρα που έκατσα και έγραψα τόσο κατεβατό.

Α και που'σαι: σε προκαλώ να μου βρείς τον όρισμο έτσι όπως στον έθεσα στο Ιντερνετ.

αμα τον βρεις σου χαρίζω τη μηχανή μου! Suzuki DR650 με πινακίδα ........

άμα δεν τον βρεις τι χάνεις εξυπνοπούλι? :cool:

tai
16/12/2009, 17:51

Τέχνη ορίζεται ως η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του
που έχει σαν αποτέλεσμα τη Δημιουργία με βάση το τι θεωρεί ο καθένας ξεχωριστά σαν Ωραίο.

και αλίμονο εαν η τεχνη ήθελε να την εγκρίνουν:rolleyes:

MikeG
16/12/2009, 17:53
Είναι πασιφανές το τι φανταζόμασταν να είναι αυτό το thread. Αλλά όπως πάντα πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε αναφέροντας ότι μπορεί ο καθένας, έτσι για το γαμώτο ρε παιδί μου..

Θα το ξαναγράψω τελευταία φορά. Μπείτε στο www.advrider.com και θα καταλάβετε. Αν πάλι όχι, μαγκιά σας.

By the way, τέχνη είναι και ο τρόπος που η μάνα μου κάνει τα γεμιστά. Δε μας αφορά όμως αυτό εδώ, ούτε το θέμα είχε ως στόχο να προσδιορίσουμε τι είναι τέχνη και τι ά-τεχνη. Επίσης αν είδατε μέχρι τώρα ο όρος "καλλιτεχνική" φωτογραφία έμπαινε πάντα σε " ".

Αυτά.

950dim
16/12/2009, 18:03
είσαι τραγικός τελείως! :lol:

εδώ λέω ότι ο MikeG, ο Road Spirit (που είναι μοντερέιτορς) και λοιποί ότι πετάνε παπαριές
και εσύ μου λες ότι κυνηγώ την εύνοια τους! ότι να΄ναι λέμε! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πραγματικά νιώθω σαν μαλάκας τώρα που έκατσα και έγραψα τόσο κατεβατό.

Α και που'σαι: σε προκαλώ να μου βρείς τον όρισμο έτσι όπως στον έθεσα στο Ιντερνετ.

αμα τον βρεις σου χαρίζω τη μηχανή μου! Suzuki DR650 με πινακίδα .....

άμα δεν τον βρεις τι χάνεις εξυπνοπούλι? :cool:

Σορυ φιλε κανω και δουλεια συγχρονως,ισως το΄χασα καπου αλλα οπως το΄γραψες μου θυμησε σκονακι...μπορει να εχεις τη Δομη διπλα σου:lol:
Μια χαρα τα γραφεις,παρεξηγησες φιλος...αμεσως στοιχημα!:beer:

Ζεύκας
16/12/2009, 18:05
Είναι πασιφανές το τι φανταζόμασταν να είναι αυτό το thread. Αλλά όπως πάντα πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε αναφέροντας ότι μπορεί ο καθένας, έτσι για το γαμώτο ρε παιδί μου..

Θα το ξαναγράψω τελευταία φορά. Μπείτε στο www.advrider.com και θα καταλάβετε. Αν πάλι όχι, μαγκιά σας.

By the way, τέχνη είναι και ο τρόπος που η μάνα μου κάνει τα γεμιστά. Δε μας αφορά όμως αυτό εδώ, ούτε το θέμα είχε ως στόχο να προσδιορίσουμε τι είναι τέχνη και τι ά-τεχνη. Επίσης αν είδατε μέχρι τώρα ο όρος "καλλιτεχνική" φωτογραφία έμπαινε πάντα σε " ".

Αυτά.

Αυτό ας το ξεκαθάριζατε εσύ και ο Γιάννης από την αρχή.

Να πείτε:βάλτε φωτό ετσι ετσι και ετσι σαν του advrider
(που παρεπιπτόντως αυτό το φόρουμ έχει κάμποσες φωτό μαργαριτάρια που μονο "ψαγμένες" δεν θεωρούνται)

αλλά να μην λέτε καλλιτεχνικές!έστω και σε εισαγωγικά. γιατί εκεί το πράγμα ξεφεύγει!
γιατί άλλο το τι θεωρείς εσύ καλλιτεχνικό κ άλλο αυτός που φωτογραφιζει τη μηχανή του σ'ένα αμπέλι.

Τέλος,τέχνη δεν είναι η μαγειρική.το φαγητό δεν μπορεί να είναι Ωραίο,αλλά Νόστιμο. έχει διαφορά

tai
16/12/2009, 18:08

Αυτά.
χαλάρωσε ρε mike
εγω με διάθεση χιούμορ το γράφω ( αν και εχω δικιο:a43: :lol: ) γιατι είσαστε ταμπουρωμένοι εκατέρωθεν για ενα ωραιο θεμα
Τελος πάντων. Θα μπορούσε να γινει μια προσπάθεια απ' όλους να φτιαχτεί ενα "άλμπουμ", αλλα το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ απο το σφάξιμο που θα κάνετε.
Δεν ειναι δυνατόν να μην "επιλεγούν" μια σειρά απο φωτογραφίες μέσα απο ΟΣΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Γιαυτο ασε να μπουν χιλιάδες . Μονο ετσι θα μπορείτε να κάνετε επιλογή.
Μήν στηρίζεστε στο "κριτήριο" του καθ'ενα μας
και χαλαρώστε ρε γαμω την παρέα μας:a38:

MikeG
16/12/2009, 18:10
Αυτό ας το ξεκαθάριζατε εσύ και ο Γιάννης από την αρχή.

Να πείτε:βάλτε φωτό ετσι ετσι και ετσι σαν του advrider
(που παρεπιπτόντως αυτό το φόρουμ έχει κάμποσες φωτό μαργαριτάρια που μονο "ψαγμένες" δεν θεωρούνται)

αλλά να μην λέτε καλλιτεχνικές!έστω και σε εισαγωγικά. γιατί εκεί το πράγμα ξεφεύγει!
γιατί άλλο το τι θεωρείς εσύ καλλιτεχνικό κ άλλο αυτός που φωτογραφιζει τη μηχανή του σ'ένα αμπέλι.

Τέλος,τέχνη δεν είναι η μαγειρική.το φαγητό δεν μπορεί να είναι Ωραίο,αλλά Νόστιμο. έχει διαφορά

Μου τι δίνει όμως όταν μιλάτε χωρίς να έχετε δει τα πάντα.
Δες & εσύ το πρώτο ποστ του αντίστοιχου thread το οποίο αρχικά σταματούσε στο σημείο πριν τα TIPS.

Συνεχίστε τώρα όλοι τη συνηθισμένη δυστυχώς πραγματικότητα του Moto.gr

Πραγματικά πάει να γίνει (κατά την άποψη μου) μια ωραία κίνηση και στη πορεία το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ξενερώνουμε.

Εγώ πάλι, αφού το τι είναι τέχνη ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει, θεωρώ ότι είναι τέχνη το φαγητό. Όπως και η γαμάτη οδήγηση μοτο. Γιατί όταν αυτά τα βλέπω-αισθάνομαι με ευχαριστούν.

spiridaus
16/12/2009, 18:12
Γιατί δε λέτε για παράδειγμα, βάλτε φώτος από ταξίδια - εκδρομές μέχρι πχ 31/12 κ στο τέλος κάντε κ μια ψηφοφορία και βγαίνουν οι 10 πιο...γαμάτες .

Αντε και οι 3 πρώτοι να πάρουν και δωράκι :P

Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά

:sun: :beer:

Ζεύκας
16/12/2009, 18:12
Σορυ φιλε κανω και δουλεια συγχρονως,ισως το΄χασα καπου αλλα οπως το΄γραψες μου θυμησε σκονακι...μπορει να εχεις τη Δομη διπλα σου:lol:
Μια χαρα τα γραφεις,παρεξηγησες φιλος...αμεσως στοιχημα!:beer:

δεν παρεξηγούμαι εύκολα Δημήτρη.

εγώ στο κρεβατάκι μου είμαι,με το λάπτοπ μου και την τηλεόραση να παίζει ΘουΒου.
χαλαρώνω γιατί είχα ζόρικο διήμερο στο βουνό.

Κ αυτά που λέω δεν τα λέω επειδή έχω τη Δομή.
Αυτά που γράφω είναι το τι έχω καταλάβει από τότε που στη σχολή μου συζητάγαμε τα βασικά περί Τέχνης

:beer: :beer: :beer:

MikeG
16/12/2009, 18:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
χαλάρωσε ρε mike
εγω με διάθεση χιούμορ το γράφω ( αν και εχω δικιο:a43: :lol: ) γιατι είσαστε ταμπουρωμένοι εκατέρωθεν για ενα ωραιο θεμα
Τελος πάντων. Θα μπορούσε να γινει μια προσπάθεια απ' όλους να φτιαχτεί ενα "άλμπουμ", αλλα το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ απο το σφάξιμο που θα κάνετε.
Δεν ειναι δυνατόν να μην "επιλεγούν" μια σειρά απο φωτογραφίες μέσα απο ΟΣΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Γιαυτο ασε να μπουν χιλιάδες . Μονο ετσι θα μπορείτε να κάνετε επιλογή.
Μήν στηρίζεστε στο "κριτήριο" του καθ'ενα μας
και χαλαρώστε ρε γαμω την παρέα μας:a38:

Το μόνο που προσπαθήσαμε Χρήστο, όταν έγραψα αυτό που κάποιοι ξεσηκώθηκαν ήταν ακριβώς να "ηλεκτρίσω" λίγο όλους μας ώστε να βάλουμε όντως "όμορφες" photos στο concept που είχαμε στο μυαλό μας. Και εν μέρη το καταφέραμε.
Επίσης δεν έχω καμιά διάθεση να κόψουμε καμιά photo. Αλλά και όλοι όσοι ποστάρουμε, ας καταλαβαίνουμε ρε πούστη μου λίγο.

Anyway, έχω ξενερώσει και απογοητευτεί πλήρως, όσον αφορά το συγκεκριμένο thread. :wave2:

PanVas
16/12/2009, 18:27
Ξεκολλάτε ρεεεε….
Το πιάσαμε το νόημα. Μην το συνεχίζετε άλλο.

Μιας και ανοίξαμε κουβέντα για το ταξιδιωτικό μέρος του μοτο.γρ και μιας και δεν κατεβαίνω σχεδόν καθόλου κάτω να σας τα πω από κοντά, θέλω να πω στο μοντερέσιον τιμ δυο –τρεις παρατηρήσεις-ιδέες.
Το πρώτο είναι, να ανοίξει ένα ακόμα τόπικ με κολλημένα στίκερς του μοτό.γρ (από την Καλλιθέα, το αμπέλι μας μέχρι και τα βάθη της ανατολής).

Το Δεύτερο, στο συγκεκριμένο τόπικ που γράφουμε τώρα να παροτρύνουμε τα μέλη να προτείνουν (ποστάροντας ή με λινκ) άλλον μελών φωτογραφίες και μετά με ένα πμ να ζητηθεί από τον πνευματικό τους πατέρα να ποσταρηθεί στο άλλο θρεντ.

Τέλος και αυτό που με καίει πιο πολύ, κάτι πρέπει να κάνουμε με το ποστάρισμα στα ταξιδιωτικά. Το αγαπάω και νομίζω ότι ξέρετε πόσο πολύ νοιάζομαι για το ταξιδιωτικό σέκτιον του μοτο.γρ. Αλλά η διαδικασία ποσταρίσματος είναι ότι πιο απαρχαιωμένο υπάρχει στην αγορά. Δεν με καίει τόσο το μέγεθος (σε κιλομπάιτς) αλλά πιο πολύ η διαδικασία. Όποιος τεχνικός λογισμικού θα μπορούσε να βοηθήσει, ή να προτείνει κάτι, αλλά ρε παιδιά όταν θες να ανεβάσεις ένα ταξιδιωτικό, είναι σαν εκπόνηση διδακτορικής διατριβής… Έχω τις φώτος από το ταξίδι στην Βαλτική από τον Ιούνιο και όποτε ξεκινάω να τις δουλεύω στο φώτοσοπ με πιάνει απελπισία… Ο συνάδελφος με το ταξιδιωτικό στην Τουρκία στο αντβράιντερς (μιας και αναφερθήκαμε σ’ αυτό) ανέβασε καμιά πεντακοσαριά φωτος γι απλάκα, χωρίς κόπο και βάσανα…

Περιμένω τις απόψεις σας.
Πάντα φιλικά και με πίστη στην πατριδα, :lol:
Παναγιώτης

Και αυτό σωστό!

Αρχικά δημιουργήθηκε από spiridaus
Γιατί δε λέτε για παράδειγμα, βάλτε φώτος από ταξίδια - εκδρομές μέχρι πχ 31/12 κ στο τέλος κάντε κ μια ψηφοφορία και βγαίνουν οι 10 πιο...γαμάτες .

Αντε και οι 3 πρώτοι να πάρουν και δωράκι :P

Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά

:sun: :beer:

LogOutGoRide
16/12/2009, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

+599

Και για την φωτό ....:a18:

tai
16/12/2009, 18:45
Μια ιδεα που εχει "παίξει" σε αλλο άσχετο με μηχανές φόρουμ, ηταν το ποσταρισμα φωτογραφιών που μας άρεσαν, μεσα απο το forum, ΑΛΛΆ ΆΛΛΩΝ !!!
όποιες θέλαμε αλλα ΟΧΙ δικές μας!
ετσι θα υπάρχει ενα (πιο) αντικειμενικό κριτήριο

Κατόπιν, αφού μαζευτεί ενας μεγάλος όγκος, να ψηφίζουμε απο τις ποσταρισμενες, 3 φωτογραφίες ο καθένας.
Οι 50 ή 100 που θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία θα γίνουν αντιπροσωπευτικό άλμπουμ του moto.gr

road spirit
16/12/2009, 18:56
Ζεύκα, την παλεύεις καθόλου ??

:confused:

vulcan
16/12/2009, 19:47
:wave2: :wave2: :wave2:
βασικα τι ειναι φωτογραφια?
κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι η ικανοτητα να σταματας το χρονο.
καλλιτεχνικη φοτο ειναι αυτη που οι 9 στους 10 που θα την δουν θα πουν ουαου.
τωρα το να ποσταρεις μια φοτο της μηχανης στο γκαραζ μπορει σε σενα να λεει κατι
αλλα για ολους τους αλλους ειναι αδιαφορο.Δεν εχει να κανει με διαγωνισμο φοτο η
χλμ η ταξιδιων.δεν ποσταρουμε για να προβαλουμε το εγω μας.δεν ταξιδευουμε για
τους αλλους.μεσα απο ενα καλο ταξιδιωτικο βλεπουμε, μαθαινουμε ,<<ζηλευουμε>>.
τωρα οσον αφορα τα χλμ οι coyriers θα προηγουνται παντα.

183415

Ζεύκας
16/12/2009, 20:31
Ζεύκα, την παλεύεις καθόλου ??

:confused:

άστο Γιάννη.παπαριές γράφω.

μη δίνεις σημασία. :wave2:

makis206
16/12/2009, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από vulcan
:wave2: :wave2: :wave2:

Ο καθένας μπορεί να εκλάβει διαφορετικά την μαγική στιγμή του καθενός, η στιγμή του vulcan με μάγεψε, με ταξίδεψε σε μια δικιά μου στιγμή. Αυτή η στιγμή μπορεί να σταμάτησε έξω απ'την πόρτα του σπιτιού του ένα ωραίο απόγευμα, σε μένα όμως έδωσε αμέτρητες άλλες στιγμές. Σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Άσχετο το ποστ μου αλλά αυτό το μαγικό ηλιοβασίλεμα που μοιάζει αερογραφία στο ντεπόζιτό του, ξυπνάει ψυχές, ταξιδεύει..

DUKASII
17/12/2009, 07:59
AX AX AX AX
AX
AX
AX
AX
AX
AXAXAXAX

MALAKES EXETE POLY PLAKA...

:lol: :bawl: :rotflmao: :lol:

devil's animal
17/12/2009, 09:18

καλοκαιρι 2007. επιστροφη απο Χαλκιδικη. Σειριος.
devil's animal
blackbusa
npat

:cool:

183452

sonik
17/12/2009, 09:58
Ρε παιδες,
ας ανοιχτει ένα thread με "ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ PHOTO"
και αλλο ένα thread " KAΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ PHOTO"
να ποσταρει ο καθενας αυτο που θελει
να ξεμπερδευουμε και να χαλαρωσουμε.....:winka:

950dim
17/12/2009, 10:19
Ταξιδιωτικη φωτο δεν ειναι αυτη που σε ταξιδευει...?
Η εκεινη που ειναι τραβηγμενη σε ταξιδι...?
εχω μπερδευτει...το ζητουμενο δεν ειναι να βλεπεις μια φωτο και να φευγει η φαντασια,το μυαλο σου να δημιουργει εικονες,να ενεργοποιουνται μηχανισμοι ωστε να σε μεταφερουν κι εσενα στην εικονα που βλεπεις...?
Ε τοτε η παρακατω φωτο μη μου πειτε πως ΔΕΝ ειναι ταξιδιωτικη????

Ζεύκας
17/12/2009, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
καλοκαιρι 2007. επιστροφη απο Χαλκιδικη. Σειριος.
devil's animal
blackbusa
npat

:cool:

πωωωω..μπράβο! είναι καλλιτεχνική φωτό! :beer: :beer: :beer:

DUKASII
17/12/2009, 14:26
πωωωω..μπράβο! είναι καλλιτεχνική φωτό! :beer: :beer: :beer: GIA AYTH TI LES FILE?DE PROSFEREI APOLAYSH?H TOYXALISTON EINAI POLLA YPOSXOMENH?:lol:

183469

DUKASII
17/12/2009, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
GIA AYTH TI LES FILE?DE PROSFEREI APOLAYSH?H TOYXALISTON EINAI POLLA YPOSXOMENH?:lol: A SORRY...

VOLTA POLYDROSO ME KATI KOYLADIA ME JAPAN.:D

183470

nic mor
17/12/2009, 14:32
ρεεεεεεε μην τσακωνεστε καλλιτεχνης θα πει (http://www.youtube.com/watch?v=BePa28aSDao)
μοναξιας φυλακη και της πικρας καναλι...
:D :D :D :D

Ζεύκας
17/12/2009, 14:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
GIA AYTH TI LES FILE?DE PROSFEREI APOLAYSH?H TOYXALISTON EINAI POLLA YPOSXOMENH?:lol:

όχι ρε μαν.αυτή είναι γτπ καβάλα.

δε μου προκαλεί καμία αίσθηση.
επίσης δεν είναι καδραρισμένη σωστά,τα χρώματα παραείναι παλ
ενώ το κωλοδάχτυλο δεν περνάει από τη χρυσή τομή του θέματος!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

road spirit
17/12/2009, 14:46
το μαμήσαμε και ψόφησε

:a3: