PDA

View Full Version : Αγορα Dslr φωτογραφικης μηχανης

Σελίδες : 1 [2]

g.kounoupis
07/04/2010, 19:40
καλυτερα να παρεις τον18-70 και 75-300 τησ sony αν θελεισ να εχεις και μεγαλο zoom αν και δεν νομιζω να το χρειαστεις . με το 18-70 θα εισαι ok

el_hymador
07/04/2010, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
εγώ έχω την παρακάτω κυρία..... ΑΥΤΗ (http://www.imaging-resource.com/PRODS/AA200/AA200A.HTM?r=63229810)

τι φακό μου προτείνετε;;

Τι θες να τραβας περιπου;

γιατι αν θες κατι γενικης χρησης δεν χρειαζεται να πας παραπανω απο 70-100mm σε tele ακρο...

ziggΥ
07/04/2010, 19:51
Ο φακός που είχε η μηχανή με το κιτ είναι ο 18-70. άρα προφανώς θα θέλει παραπάνω :winka:
βεβαια απλά υποθέσεις κάνω αλλα είναι το πιθανότερο :smokin:
Γι'αυτό πρότεινα τον 18-270, είναι ελαφρύς, σχετικά φτηνός και πολύ καλός φακός για το εύρος που έχει. :beer: :beer: :wave2:

el_hymador
07/04/2010, 23:42
μιας και είμαστε σε σχετικό "νήμα"...

Πωλείται το εξής πακέτο:

Nikon D5000
Αγορασμένη 24/12/2009, σε άριστη κατάσταση, 3.500 κλικ, εντός της εγγυήσεως
+
Nikon AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G
Ο φακός του kit
+
Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
Πραγματικά ελάχιστα χρησιμοποιημένος, με προστατευτικό Hoya Pro1 Protector
+
Extra μπαταρία Nikon EN-EL9
+
Ασύρματο τηλεχειριστήριο Nikon ML-L3

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν οι συσκευασίες και οι αποδείξεις αγοράς τους.

Τιμή για όλο τον εξοπλισμό: 680?
Επικοινωνία μέσω π.μ.

road spirit
09/04/2010, 10:31
new toy in my hands :D

50mm f1.8

δε πρόλαβα να ασχοληθώ σοβαρά, ίσως το σκ...

αλλά απο 1-2 γρήγορες που τράβηξα με την d80 μέσα στο σπιτι και με χαμηλό φως, χωρίς φλας, o φακός δείχνει να γ@μάει!!! και για τα λεφτά του?? γ@μάει και δέρνει ! :lol:

194739

makis206
09/04/2010, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
o φακός δείχνει να γ@μάει!!! και για τα λεφτά του?? γ@μάει και δέρνει ! :lol:

Έλα ρε; Έχει τόσο μεγάλο τηλεσκοπικό όταν τον στριφογυρίζεις;:blush: :rotflmao:

el_hymador
09/04/2010, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
new toy in my hands :D

50mm f1.8

δε πρόλαβα να ασχοληθώ σοβαρά, ίσως το σκ...

αλλά απο 1-2 γρήγορες που τράβηξα με την d80 μέσα στο σπιτι και με χαμηλό φως, χωρίς φλας, o φακός δείχνει να γ@μάει!!! και για τα λεφτά του?? γ@μάει και δέρνει ! :lol:

μεγειες :beer: :beer: :beer: :beer:

road spirit
09/04/2010, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Έλα ρε; Έχει τόσο μεγάλο τηλεσκοπικό όταν τον στριφογυρίζεις;:blush: :rotflmao: όχι καθόλου, δε ξετσουτσουνίζει πράμα... αλλά έχει ταλέντο :lol: :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
μεγειες :beer: :beer: :beer: :beer: θενκς ! :beer:

lantz
09/04/2010, 12:01
Εγώ σκοπέυω μέσα στην εβδομάδα να πάρω την ολοκαίνουρια Fuji Finepix HS10 (είναι bridge και όχι DLSR)

Έχει οπτικό zoom 30x (24-720 σε αντιστοιχία 35mm) με f 2.8-5.6 και εκτός από full HD video, τραβαέι και video με 60, 120, 240, 480 & 1000fps !! (μέχρι τα 240fps έχει ικανοποιητική ανάλυση)

Στα μείον της είναι ο αισθητήρας Sony BSI CMOS που φοράει επάνω που είναι μικρός σε μέγεθος 1/2.3" οπότε και υστερεί σε ποιότητα εικόνας :( (πάντα σε σχέση με μια entry level dslr)

194749

el_hymador
09/04/2010, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από lantz
Εγώ σκοπέυω μέσα στην εβδομάδα να πάρω την ολοκαίνουρια Fuji Finepix HS10 (είναι bridge και όχι DLSR)

Έχει οπτικό zoom 30x (24-720 σε αντιστοιχία 35mm) με f 2.8-5.6 και εκτός από full HD video, τραβαέι και video με 60, 120, 240, 480 & 1000fps !! (μέχρι τα 240fps έχει ικανοποιητική ανάλυση)

Στα μείον της είναι ο αισθητήρας Sony BSI CMOS που φοράει επάνω που είναι μικρός σε μέγεθος 1/2.3" οπότε και υστερεί σε ποιότητα εικόνας :( (πάντα σε σχέση με μια entry level dslr)

Τσεκαρε λιγο και την Fujifilm Finepix S200EXR :wave2:

lantz
09/04/2010, 12:26
Την έχω τσεκάρει, αλλά για εμένα είναι πιο σημαντικό το (υπερβολικό zoom) και το video υψηλής ταχύτητας :smilea:

Εξάλλου σπάνια τυπώνω φωτογραφίες και ειδικά σε μεγάλο μέγεθος.
Πριν είχα μια Fuji S9500 από την οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος, και τώρα σκεφτόμουν για μια DLSR αλλά τυχαία έπεσα πάνω στην HS10, και ο συνδυασμός τιμής και βολικότητας προς το παρόν με έχει κερδίσει :D

gcrook
09/04/2010, 12:34

Δε μας χεζεις και εσυ με τις καμερες σου;
Η contour δεν σου εκανε; :bigcry:
(πρεπει να στην "δανειστω" -για οσο καιρο κρινω- οπωσδηποτε την προαναφερθεισα) :smokin:

lantz
09/04/2010, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δε μας χεζεις και εσυ με τις καμερες σου;
Η contour δεν σου εκανε; :bigcry:
(πρεπει να στην "δανειστω" -για οσο καιρο κρινω- οπωσδηποτε την προαναφερθεισα) :smokin:

Δεν έχω την contour καρdια μου! Την gopro Hero HD έχω, και όποτε θέλεις στην δανείζω :p

gcrook
09/04/2010, 12:48
Την gopro Hero HD έχω

Ακομα καλυτερα...:evil: :smokin:

npat
09/04/2010, 14:59
Ψάχνοντας για σχετικά μικρή σε μέγεθος φωτογραφική μηχανή, αλλά όχι κομπακτ (point-and-shoot), πέτυχα αυτή:

Olympus PEN E-P2
http://www.dpreview.com/news/0911/09110501olympusep2.asp

Έχει μια χαρά μέγεθος, και πολλά φίτιουρ που μαρέσουν. Έχει και τιμή που δεμαρέσει, αλλά τι να κάνουμε...

Γνώμες? Κάτι άλλο αντίστοιχο?

el_hymador
09/04/2010, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ψάχνοντας για σχετικά μικρή σε μέγεθος φωτογραφική μηχανή, αλλά όχι κομπακτ (point-and-shoot), πέτυχα αυτή:

Olympus PEN E-P2
http://www.dpreview.com/news/0911/09110501olympusep2.asp

Έχει μια χαρά μέγεθος, και πολλά φίτιουρ που μαρέσουν. Έχει και τιμή που δεμαρέσει, αλλά τι να κάνουμε...

Γνώμες? Κάτι άλλο αντίστοιχο?

Olympus PEN EPL-1 (μικρότερη σε μέγεθος, με αρκετές βελτιώσεις σε σχεση με την EP-1)

Panasonic Lumix DMC GF-1 (η καλύτερη επιλογή στη κατηγορία των micro thirds, αλλά ακριβή)

Δες επίσης και τη νέα Samsung NX10 (πολύ μικρή σε μέγεθος λόγω απουσίας του reflex, αλλά με μεγαλύτερο απο τις δύο ανωτέρω κάμερες αισθητήρα APC-S)

harvester
09/04/2010, 18:27
παντως μια κομπακτ που επιασα στα χερια μου και δεν πιστευα ποσο μαπα ειναι ηταν η

olympus t-100.
στην αρχη νομιζα οτι ηταν απομιμηση γιατι παιρνει καρτα sd.

πραγματικα ειναι πιο μαπα και απο μερικα πλαστικα δειγματα που εχω στις βιτρινες.

σαν κατι πλαστικα κινητα που πουλανε στα περιπτερα .

ειναι και 12mp τρομαρα τους :lol:

blackrose
09/04/2010, 21:37
μιας και είμαστε σε σχετικό "νήμα"...

Πωλείται το εξής πακέτο:

Nikon D5000
Αγορασμένη 24/12/2009, σε άριστη κατάσταση, 3.500 κλικ, εντός της εγγυήσεως
+
Nikon AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 G
Ο φακός του kit
+
Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
Πραγματικά ελάχιστα χρησιμοποιημένος, με προστατευτικό Hoya Pro1 Protector
+
Extra μπαταρία Nikon EN-EL9
+
Ασύρματο τηλεχειριστήριο Nikon ML-L3

Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν οι συσκευασίες και οι αποδείξεις αγοράς τους.

Τιμή για όλο τον εξοπλισμό: 680?
Επικοινωνία μέσω π.μ.

καλησπερα προσπαθω να σου στειλω π.μ αλλα δεν, αν εχεις ακομα το πακετο, αδειασε το π.μ σου να σου στειλω την κυριακη τηλ. επικοινωνιας με τον φιλο που ενδιαφερεται!:wave2:

costas_versys
09/04/2010, 22:43
Χθές, μετά από σχετική έρευνα αγοράς, αποφάσισα την αγορά της NIKON D5000 + 18-55 VR.
Μετά από μια μικρή διερεύνηση των τιμών, την καλύτερη τιμή μου έδωσε πολυκατάστημα Αθηνών & αύριο πρωί πάω να την παραλάβω.

700_Thespieis
10/04/2010, 00:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas_versys
Χθές, μετά από σχετική έρευνα αγοράς, αποφάσισα την αγορά της NIKON D5000 + 18-55 VR.
Μετά από μια μικρή διερεύνηση των τιμών, την καλύτερη τιμή μου έδωσε πολυκατάστημα Αθηνών & αύριο πρωί πάω να την παραλάβω.

Αντε με γειες:beer:

Εγω ετοιμαζομαι για παραγγελια απο Αμερικα,εχω καταληξει στην D90+nikkor 17-55 f/2.8 G..Εκτος αν βρω κατι σε Canon γιατι ο συγκεκριμενος φακος ειναι καλος αλλα ισως υπερεκτιμημενος..

Anyway καλες ληψεις ευχομαι Κωστα:D

:wave2:

el_hymador
10/04/2010, 00:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
καλησπερα προσπαθω να σου στειλω π.μ αλλα δεν, αν εχεις ακομα το πακετο, αδειασε το π.μ σου να σου στειλω την κυριακη τηλ. επικοινωνιας με τον φιλο που ενδιαφερεται!:wave2:

οκ, το mail box μου έχει χώρο πλέον :wave2:

wannabe
09/07/2010, 12:15

sorry αν ξεθάβω ένα παλιό θέμα, αν και πάντα επίκαιρο.

τελικά την πήρες την HS10? αν ναι, έχεις να προσθέσεις κάτι απο την μέχρι τώρα χρήση της?
είμαι έτοιμος να την παραγγείλω και κάθε επιπλέον πληροφορία μετράει.
ευχαριστώ προκαταβολικά

lantz
10/07/2010, 05:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από wannabe
sorry αν ξεθάβω ένα παλιό θέμα, αν και πάντα επίκαιρο.

τελικά την πήρες την HS10? αν ναι, έχεις να προσθέσεις κάτι απο την μέχρι τώρα χρήση της?
είμαι έτοιμος να την παραγγείλω και κάθε επιπλέον πληροφορία μετράει.
ευχαριστώ προκαταβολικά

Όχι, τελικά πήρα την canon 550D.

Πάντως έχω διαβάσει αρκετά καλά σχόλια για την fuji, και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη με διαφορά στη κατηγορία της!

Αν την πάρεις από Ελλάδα, στείλε pm να σου προτείνω μαγαζί με την χαμηλότερη τιμή που έχω βρει

Μικe777
10/07/2010, 05:39
μηπως εχετε να προτεινετε καποιον καλο φακο?
εχω μια D300 ΝΙΚΟΝ αλλα με εναν αναλογικο φακο.
sigma 28-105 2.8-4 αλλα δεν κανει γι αυτη την μηχανη
σκεφτομουνα για τον 24-70 αλλα πολλα τα Ε!!!

ziggΥ
10/07/2010, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
καλό?? καλό όπως λέμε..? μεγάλο εύρος, ζουμ, ευρυγώνιο? δώσε κανα ίνφο.. για τι χρήση τον θες? :look:
ο 24-70 είναι άπαιχτος, αλλά όπως είπες.. είναι και λίγο άπιαστος.. και για μη επαγγελματική χρήση και λίγο αχρείαστος ίσως.. :a47:
:wave2:

el_hymador
10/07/2010, 15:06

εξαρτάται τι θέλεις να φωτογραφίζεις, για γενική χρήση ένας super zoom όπως ο Nikkor 18-200 ή ο 18-105 μια χαρά είναι, απο έκει και έπειτα επειδή η D300 δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε εισαγωγική dslr, η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα αντίστοιχο φακό...κοινώς φράγκα...

Μικe777
11/07/2010, 04:35
καλο εννοω εναν φακο να τον εχω μονιμως
επανω
ο 18-200 δεν νομιζω να μου κανει
γιατι ειχα και τον Sigma 18-200 O.S και τον πουλησα
Δυστυχως το προβλημα με την Νικον ειναι οτι δεν
εχει πολλους φακους οπως η Cannon π.χ που με
600-700 παιρνεις καλο φακο
θελω εναν φακο λιγο πολυ να τα κανει ολα!!!
το ζουμ δεν με πολυ ενδιαφερει...
Τι λετε?αξιζει π.χ να περιμενω να παρω τον 24-70
η π.χ να παω στον 18-200 εχει μεγαλη διαφορα απο τον
sigma?
μια λυση που εχω σκεφτει ειναι ο 80-200 ο Νικον ειναι περιπου
σαν τον 70-200 αλλα μεταχειρο τον βρισκεις με 700-800!

Τι λετε?μαλλον πρεπει να βαλω βαθια το χερι ε?:D

Μικe777
11/07/2010, 04:39
επειδή η D300 δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε εισαγωγική dslr, η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα αντίστοιχο φακό...κοινώς φράγκα...

Μηπως να την δωσω την 300 να παρω μια 90
και με τον 18-105 και εναν ευρυγωνιο που εχω
βρω την υγεια μου!:confused:

el_hymador
11/07/2010, 08:07
Πρωτα απ ολα ο 24-70 ειναι σχεδιασμενος για FF μηχανες, δηλαδη για D700 και σειρα D3. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν δουλευει καλα σε APS-C σενσορες, ωστοσο λογω του crop factor Χ 1.5 θα εχεις στη D300 ενα φακο με πραγματικο εστιακο ευρος 36-105, λιγο κουλο κατα τη γνωμη μου, αφου ουτε αρκετα ευρυγωνιο ειναι, ουτε και αρκετα tele. Ολα εξαρτωνται βεβαια απο το τι θελεις να φωτογραφιζεις, το "τα παντα" ως απαντηση ειναι καθ ολα αποδεκτο, ομως προϋποθετει και καποιους συμβιβασμους.

Ένας φακος 18-200 (+) ειναι η καλυτερη λυση, αλλα θα πρεπει να ξερεις οτι οσο μεγαλυτερο ειναι το εστιακο ευρος, τοσο χανεις σε ποιοτητα ενας φακος. Δηλαδη αν υπηρχαν υποθετικα δυο φακοι της ιδιας κλασης, ενας 18-55 και ενας 18-200, ο πρωτος θα ηταν σαφως καλυτερος σε ολα του.Αυτοι οι 18-200 (+) ειναι θεοβαροι και τεραστιοι, και το tele τους δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να χρησιμεψει, εκτος και αν φωτογραφιζει κανεις αγρια φυση, αθλητικα γεγονοτα, αεροπλανα κτλ΄-κτλ.

Με τα μισα απο τα λέφτα που θα εδινες για τον 24-70 παιρνεις εναν απο τους παρακατω πολυ καλους all-around φακους.

Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC
Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF]
Nikkor AF-S 18-105mm f/3.5-5.6 G ED DX VR

700_Thespieis
11/07/2010, 08:21
Εχω την d-90 με τον φακο Tamron 17-50 που σου πε ο el_hymador:winka:

Εντυπωσεις μεστη βδομαδα μιας και ειναι νεοαποκτη8εισα:D

costas_versys
11/07/2010, 08:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Εχω την d-90 με τον φακο Tamron 17-50 που σου πε ο el_hymador:winka:

Εντυπωσεις μεστη βδομαδα μιας και ειναι νεοαποκτη8εισα:D

Καλορίζικη και καλές λήψεις.

Μικe777
11/07/2010, 08:46
Ευχαριστω παιδες που μοιραστηκατε τις αποψεις σας
θα δω τι μπορω να κανω!

ziggΥ
11/07/2010, 11:16
Ευχαριστω παιδες που μοιραστηκατε τις αποψεις σας
θα δω τι μπορω να κανω!
νομίζω πρέπει να το πάρεις απόφαση..
πάρε CANON :look: :D :D :smokin: :wacko:

σοβαρά τώρα.. ο 18-105 που σου πε ο el_hymador είναι καλή λύση.. όπως και ο 18-135 αν τον βρεις γιατί δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα.. οι άλλοι είναι αρκετά περιορισμένοι στο zoom.. ο 80-200 είναι φακουδάρα αλλά 80 (που στην 300 θα γίνεται 120 περίπου) είναι πολύ.. φυσικά αν δεν σε ενδιαφέρει το πιο ευρυγώνιο, και το βάρος του που νομίζω είναι μεγάλο, χτύπα τον.. είναι πολύ καλός, θα μείνεις ευχαριστημένος πιστεύω.. :wacko:

el_hymador
12/07/2010, 15:55
Επειδή είμαι ένα ξιπασμένο καταναλωτικό γουρούνι, χτύπησα και μια Olympus E-620 που ήταν άλλωστε η καψούρα μου από την αρχή. Μπορεί ο μικρός αισθητήρας της να μην τα πηγαίνει καλά στα ψηλά ISO (βγάζει αρκετό θόρυβο) αλλά στο φως της ημέρας τα χρώματα της τα σπάνε και δε πα να λένε τα δικά τους η Nikon και η Canon...τώρα έχω δύο συστήματα να χτίζω...fuck! :D

costas_versys
12/07/2010, 16:07
Καλορίζικη και με καλά αποτελέσματα.

καλύτερα που πήρες αυτό που σου "έκατσε" εσένα, παρά να ακολουθείς γνώμες τρίτων και βέβαια δεν τα ρίχνουμε στον καταναλωτισμό όλα. Η ενασχόληση με την φωτογραφία είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις παραστάσεις και εικόνες από το να βλέπεις αυτά τα χάλια στην τηλεόραση και ιδιαίτερα τα δελτία ειδήσεων.

gcrook
12/07/2010, 19:00
Επειδή είμαι ένα ξιπασμένο καταναλωτικό γουρούνι, χτύπησα και μια Olympus E-620 που ήταν άλλωστε η καψούρα μου από την αρχή. Μπορεί ο μικρός αισθητήρας της να μην τα πηγαίνει καλά στα ψηλά ISO (βγάζει αρκετό θόρυβο) αλλά στο φως της ημέρας τα χρώματα της τα σπάνε και δε πα να λένε τα δικά τους η Nikon και η Canon...τώρα έχω δύο συστήματα να χτίζω...fuck! :D

Gearfaggotry :lol: :lol: (καπου εκει παιζω και γω)

203485

mikros boudas
13/07/2010, 13:26
canon 7d η nikon d300s?
εχω μια προσφορα απο το αμαζον με κουπονι και επειδη καιρο την ηθελα την d-slr το ψαχνω

ziggΥ
13/07/2010, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
canon 7d η nikon d300s?
εχω μια προσφορα απο το αμαζον με κουπονι και επειδη καιρο την ηθελα την d-slr το ψαχνω
7D :D
η 300S σε σχέση με την 300 έχει χαζοδιαφορές.. και μεγάλη διαφορά.. (που και στην 300 να πήγαινες, πάλι 7 θα σου λεγα)

7D + έναν καλό φακό :wave2: :smokin:

el_hymador
13/07/2010, 13:48
canon 7d η nikon d300s?

Μπες στις μεγαλες βασεις με φωτογραφικα αρχεια (flickr - pbase), βαλε στο search τις μηχανες που σε ενδιαφερουν και κοιτα οσα περισσοτερα δειγματα μπορεις. Υπαρχει η αισθητικη αποψη της Nikon (πιο εντονα χρωματα και κιτρινο-πρασινο cast) και η αισθητικη αποψη της Canon (φλατ και παστελ υφης χρωματα)...οποια απο τις δυο αποψεις σου ειναι περισσοτερο αρεστη, παιρνεις και την αντιστοιχη μηχανη. Σε ότι αφορα στα τεχνικα χαρακτηριστικα και οι δυο ειναι κορυφαιες μηχανες στην APC-S κατηγορια, μην κολησσεις σε ψιλοδιαφορες και μην ψαρρωνεις με τα περισσοτερα mega pixels της Canon, εκτος και αν τυπωνεις γιγαντοαφισες η προτιθεσαι να χτυπησεις φακο που ξυριζει απο ποιοτητα (και απο κοστος).

υ.γ. Αν δεν εχεις ασχοληθει ξανα με dslr παντως, ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα πιο φθηνο σωμα και να ριξεις λεφτα σε καλο φακο, παρα να εχεις ενα ακριβο σωμα με μετριο φακο. Αν π.χ. παρεις την D300s και της βαλεις πανω εναν 18-55 kit φακο μετα θα δεις τιποτα φωτογραφιες απο D40 με καλο φακό και θα θες να πεταξεις την 300 απο το παραθυρο.

el_hymador
13/07/2010, 13:52
Gearfaggotry :lol: :lol: (καπου εκει παιζω και γω)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

τελειο το γραφημμα και περα για περα αληθινο!!!

επομενος καταναλωτικος στοχος...φιλτρα ND και GND...μετα απο αυτα ειλικρινα, τερμα για αρκετο διαστημα!

700_Thespieis
13/07/2010, 14:10
Καλορίζικη και καλές λήψεις.

:beer:

gcrook
13/07/2010, 14:14

τελειο το γραφημμα και περα για περα αληθινο!!!

επομενος καταναλωτικος στοχος...φιλτρα ND και GND...μετα απο αυτα ειλικρινα, τερμα για αρκετο διαστημα!

Καλα..καλα...
Μετα θα αρχισεις να ψαχνεσαι για τιποτα variable nd ( "singhray η lightcraftworkshop faders γιατι θελω ακριβεια ενα δεκατο του στοπ στην εκθεση για να ειναι η παπαρουνα κοκκινη και να πιανω και εκεινη τη λεπτομερεια στο συννεφακι" ) :a13: ,μετα θα αρχισεις να παιρνεις σβαρνα τα ιμπεη για κανα πανακριβο υπερsharp ρωσικο vintage φακο ( "μα καλα ειδες εκεινο το bokeh που βγαζει στο 1.8 ο helios 44; ειναι σαν να πηρε ο νταβιτσι LSD και να επιασε το πινελο" ) ,η ακομα χειροτερα ( "εψηνα στο μοναστηρακι επι μια ωρα μια γαλανοματα τουριστρια να ποζαρει και δεν ηθελε αλλα μετα ειδε με τον μακρο με f1.2 το ματι της νετ και την βλεφαριδα της φλου και γδυθηκε στην μεση της Ερμου") ,μετα θα ψαχνεις δικαιολογιες για να παρεις εκεινο το πανακριβο carbon τριποδι ( "γιατι βαρεθηκα να κουβαλαω στην πλατη τη σιδερια βρε αδερφε" ) ,μετα θα γουσταρεις pole photography,μετα θα αγορασεις οτι σκατουλακι υπαρχει για να μπορεσεις να δεσεις η να κρεμασεις την καμερα απο σκαλωσια πενταοροφης, μετα.... :lol:

ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ! ΑΠΛΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ! :lol:

ziggΥ
13/07/2010, 14:16
Καλα..καλα...
Μετα θα αρχισεις να ψαχνεσαι για τιποτα variable nd (singhray η lightcraftworkshop faders γιατι θελω λεπτομερεια ενα δεκατο του στοπ στην εκθεση για να ειναι η παπαρουνα κοκκινη και να πιανω και εκεινη τη λεπτομερεια στο συννεφακι ) :a13: ,μετα θα αρχισεις να παιρνεις σβαρνα τα ιμπεη για κανα πανακριβο υπερsharp ρωσικο vintage φακο ( "μα καλα ειδες εκεινο το bokeh που βγαζει στο 1.8 ο helios 44; ειναι σαν να πηρε ο νταβιτσι LSD και να επιασε το πινελο" ) ,η ακομα χειροτερα ( "εψηνα στο μοναστηρακι επι μια ωρα μια γαλανοματα τουριστρια να ποζαρει και δεν ηθελε αλλα μετα ειδε με τον μακρο με f1.2 το ματι της νετ και την βλεφαριδα της φλου και γδυθηκε στην μεση της Ερμου") ,μετα θα ψαχνεις δικαιολογιες για να παρεις εκεινο το πανακριβο carbon τριποδι ( "γιατι βαρεθηκα να κουβαλαω στην πλατη τη σιδερια βρε αδερφε" ) ,μετα θα γουσταρεις pole photography,μετα θα αγορασεις οτι σκατουλακι υπαρχει για να μπορεσεις να δεσεις η να κρεμασεις την καμερα απο σκαλωσια πενταοροφης, μετα.... :lol:

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bawl: :bawl: :bawl: :rotflmao: :bawl: :bawl: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

Μικe777
13/07/2010, 14:19
Καλα..καλα...
Μετα θα αρχισεις να ψαχνεσαι για τιποτα variable nd ( "singhray η lightcraftworkshop faders γιατι θελω ακριβεια ενα δεκατο του στοπ στην εκθεση για να ειναι η παπαρουνα κοκκινη και να πιανω και εκεινη τη λεπτομερεια στο συννεφακι" ) :a13: ,μετα θα αρχισεις να παιρνεις σβαρνα τα ιμπεη για κανα πανακριβο υπερsharp ρωσικο vintage φακο ( "μα καλα ειδες εκεινο το bokeh που βγαζει στο 1.8 ο helios 44; ειναι σαν να πηρε ο νταβιτσι LSD και να επιασε το πινελο" ) ,η ακομα χειροτερα ( "εψηνα στο μοναστηρακι επι μια ωρα μια γαλανοματα τουριστρια να ποζαρει και δεν ηθελε αλλα μετα ειδε με τον μακρο με f1.2 το ματι της νετ και την βλεφαριδα της φλου και γδυθηκε στην μεση της Ερμου") ,μετα θα ψαχνεις δικαιολογιες για να παρεις εκεινο το πανακριβο carbon τριποδι ( "γιατι βαρεθηκα να κουβαλαω στην πλατη τη σιδερια βρε αδερφε" ) ,μετα θα γουσταρεις pole photography,μετα θα αγορασεις οτι σκατουλακι υπαρχει για να μπορεσεις να δεσεις η να κρεμασεις την καμερα απο σκαλωσια πενταοροφης, μετα.... :lol:

KAI ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ....:lol:

el_hymador
13/07/2010, 14:27
Καλα..καλα...

Όχι ρε τέρμα πραγματικά, αλήθεια λέω...δεν τα ήξερα τα Variable ND...και με έβαλες και στη πρίζα για τους Helios...ψάχνω στο e-bay τώρα...

...fuck you!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gcrook
13/07/2010, 14:35
Όχι ρε τέρμα πραγματικά, αλήθεια λέω...δεν τα ήξερα τα Variable ND...και με έβαλες και στη πρίζα για τους Helios...ψάχνω στο e-bay τώρα...

...fuck you!

:lol: :lol: :lol:

:rotflmao:

Ε αφου εκανες την αρχη βρες και μια κοπια του "the pentax way" να πουλησεις οτι εχεις και να ξανααρχισεις απο το μηδεν.:rotflmao:

Επισης βιβλια του Ανσελ Ανταμς δεν πιανουμε στα χερια μας γιατι ειναι βεβαιο οτι θα περασουμε κανα χρονο στο Δρομοκαιτειο μετα απο τηλεφωνημα της μανας μας "Ελατε γρηγορα το παιδι κατι εχει, ειναι ολο το μηνα κλειδωμενος στο μπανιο με ενα κοκκινο φως και κατι φιλμ και χαρτια και ουρλιαζει "Ανσελ Ανταμς μου ειπες ψεματα οι ζωνες δεν ειναι 11" και επισης μου εχει καβατζωσει και το ξυδι ο ανεπροκοπος και δεν εχω να βαλω στο λαχανο " :lol: :lol:

mikros boudas
13/07/2010, 14:43
Μπες στις μεγαλες βασεις με φωτογραφικα αρχεια (flickr - pbase), βαλε στο search τις μηχανες που σε ενδιαφερουν και κοιτα οσα περισσοτερα δειγματα μπορεις. Υπαρχει η αισθητικη αποψη της Nikon (πιο εντονα χρωματα και κιτρινο-πρασινο cast) και η αισθητικη αποψη της Canon (φλατ και παστελ υφης χρωματα)...οποια απο τις δυο αποψεις σου ειναι περισσοτερο αρεστη, παιρνεις και την αντιστοιχη μηχανη. Σε ότι αφορα στα τεχνικα χαρακτηριστικα και οι δυο ειναι κορυφαιες μηχανες στην APC-S κατηγορια, μην κολησσεις σε ψιλοδιαφορες και μην ψαρρωνεις με τα περισσοτερα mega pixels της Canon, εκτος και αν τυπωνεις γιγαντοαφισες η προτιθεσαι να χτυπησεις φακο που ξυριζει απο ποιοτητα (και απο κοστος).

υ.γ. Αν δεν εχεις ασχοληθει ξανα με dslr παντως, ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα πιο φθηνο σωμα και να ριξεις λεφτα σε καλο φακο, παρα να εχεις ενα ακριβο σωμα με μετριο φακο. Αν π.χ. παρεις την D300s και της βαλεις πανω εναν 18-55 kit φακο μετα θα δεις τιποτα φωτογραφιες απο D40 με καλο φακό και θα θες να πεταξεις την 300 απο το παραθυρο. βασικα θελω μια καλη d-slr γιατι μεχρι τωρα ειχα διαφορες μεσαιου κοστους αλλα θελω το κατι παραπανω απο τις φωτογραφιες επειδη τις τυπωνω σε ποστερακια!η 7d με εχει εντυπωσιασει αλλα ειναι και το κοστος που με κραταει πισω.συγκλινω προς την κανον ομως και περιμενω το -30% του αμαζον που κανει σε διαφορα week deals

gcrook
27/07/2010, 15:19
Ερωτησεις:

1) Για APS-C στη κατηγορια υπερευρυγωνιοι: Tokina 11-16mm f2 η Canon 10-22mm;
Κριτηριο: Απολυτο sharpness σε δεδομενα διαφραγματα.

2) Ελαφρα πιο ψαγμενη ερωτηση: Παλιος τηλεφακος 200mm+ M42 mount.Ιδανικα 400mm +.Δεν με ενδιαφερουν οι αυτοματες λειτουργιες του προκειται να τον δουλεψω full manual σε canon EOS..
Κριτηρια με σειρα σπουδαιοτητας:Sharpness,τιμη,διαθεσιμοτητα σαν μεταχειρισμενος.

Ακουω προτασεις. :D

lantz
28/07/2010, 07:14
Γιώργο, για ultrawide φακούς κοίτα εδώ..

http://www.juzaphoto.com/eng/articles/sigma_10-20_vs_canon_tamron_tokina.htm

ΜΟΖΑΡΤ
28/07/2010, 07:22
βασικα θελω μια καλη d-slr γιατι μεχρι τωρα ειχα διαφορες μεσαιου κοστους αλλα θελω το κατι παραπανω απο τις φωτογραφιες επειδη τις τυπωνω σε ποστερακια!η 7d με εχει εντυπωσιασει αλλα ειναι και το κοστος που με κραταει πισω.συγκλινω προς την κανον ομως και περιμενω το -30% του αμαζον που κανει σε διαφορα week deals
ψαξου για μεσαιο φορματ αλλιως μεινε στις μεσαιες κοστους dslr

ΜΟΖΑΡΤ
28/07/2010, 07:24
Ερωτησεις:

2) Ελαφρα πιο ψαγμενη ερωτηση: Παλιος τηλεφακος 200mm+ M42 mount.Ιδανικα 400mm +.Δεν με ενδιαφερουν οι αυτοματες λειτουργιες του προκειται να τον δουλεψω full manual σε canon EOS..
Κριτηρια με σειρα σπουδαιοτητας:Sharpness,τιμη,διαθεσιμοτητα σαν μεταχειρισμενος.

θα δουλεψεις 400αρη με μανιουαλ εστιαση?
χαρας το κουραγιο σου εκτος αν μιλαμε για τριποδι και σταθερα θεματα

ΜΟΖΑΡΤ
28/07/2010, 07:25
canon 7d η nikon d300s?
d700 ;)

el_hymador
28/07/2010, 07:44
Ερωτησεις:

1) Για APS-C στη κατηγορια υπερευρυγωνιοι: Tokina 11-16mm f2 η Canon 10-22mm;
Κριτηριο: Απολυτο sharpness σε δεδομενα διαφραγματα.

Ακουω προτασεις. :D

Έλα ντε; :confused:

Ο Tokina 11-16 μάλλον πληρεί τις προδιαγραφές που θέλεις, αφού ξυρίζει παντού και πάντα, αλλά οι διαφορές με τον 10-22 της Canon είναι νομίζω μικρές (ότι έχω δει απο τον 10-22 της Canon γ@μ@ει παντως)...μεγάλο buzz γίνεται και με τον Tokina 12-24 f4, αλλά οι απόψεις από τους Canonάκιδες είναι διφορούμενες...οι Nikonians τον αποθεώνουν πάντως.

Για παλιό τηλεφακό δεν ξέρω...πολύ φοβάμαι πως η αναζήτηση τέτοιων πραγμάτων σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ανήλιαγα υπόγεια, με κατι περίεργους τύπους που έχουν τουλάχιστον τρία νευρικά τικ...πρόσεχε!

αν πάντως θες τη γνώμη του κοινού (και όχι των reviews) δες εδώ:

http://www.fredmiranda.com/reviews/
http://www.slrgear.com/reviews/index.php

...υπάρχει επίσης και το www.photozone.de με αναλυτικά charts για οξύτητα, παραμορφώσεις, εκτροπές κτλ...αλλά την Canon την έχει χεσμένη! :a029:

mikros boudas
28/07/2010, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
d700 ;) λες???στειλε κανενα πμ αν δε βαριεσαι να μου πεις εντυπωσεις!

el_hymador
28/07/2010, 15:18
ψαξου για μεσαιο φορματ αλλιως μεινε στις μεσαιες κοστους dslr

εχει ενα δικιο ο μουσουργος...τα κορυφαια APC-S σωματα μαζι με τους καλους φακους που απαραιτητως χρειαζονται αν θες να τα αξιοποιησεις, πλησιαζουν σε τιμες τα "προσιτα" FF...οποτε ποιος ο λογος; :confused:

Η "φθηνη" (@@δια φθηνη ειναι αλλα τεσπα) λυση ειναι απο Nikon D90 - D5000 και απο Canon EOS 500-550 με καλους φακους...μια χαρα φωτογραφιες βγαζεις και ετσι.

απλα αν πας σε FF περιμενε γιατι τωρα ετοιμαζεται η Nikon να βγαλει νεο πραμα (που σημαινει οτι η τιμης της D700 θα πεσει...)

gcrook
29/07/2010, 01:11
θα δουλεψεις 400αρη με μανιουαλ εστιαση?
χαρας το κουραγιο σου εκτος αν μιλαμε για τριποδι και σταθερα θεματα

Δεν με ενδιαφερει για στατικη φωτογραφια και τους κανονες που την διεπουν ουτε δυσκολα κινουμενα θεματα θα κυνηγησω ουτε πολυπλοκα rack facus θα κανω.Και ναι μιλαμε για τριποδο,βιντεο λειτουργια,μονιτορ για νετα,και καποια timelapses.

Εχω κατα καιρους διαβασει για διαφορους παλιους τηλεφακους που αξιζουν αλλα εκανα καποιες δοκιμες με εναν 135 SMC Takumar ο οποιος ειναι απλα καταπληκτικος φακος και ο τροπος που γραφει τα χρωματα και το φως ειναι απλα καταπληκτικος.

Ρωταω μηπως υπαρχει μακρυτερος φακος απο τον 135 με τα ιδια ποιοτικα χαρακτηριστικα (λεμε τωρα) ,ειδικα σε asahi pentax.

Kowa επισης αν εβγαζε κανα τηλεφακο κτηνος....

Οτι εχετε ριχτε το τελοςπαντων...:wave2:

Η φωτο ειναι με τον takumar.Ειναι "δουλεμενη" σαφως αλλα πηρα το ιδιο καδρο με crop απο τον 18-55 και ο κιτ φακος ηταν απλα αδιαφορος.Κριμα που πεταξα τις φωτο του κιτ φακου θα ειχα πλακα να τις ανεβαζα και τις 2.

205051

Μικe777
29/07/2010, 07:02

επειδη διαβασα παραπανω οτι η D700 Θα πεσει λιγο!
αφου η Νικον εχει κατι στα σκαρια:wacko:
λεω να κρατησω τον φακο που εχω και επειδη ο 24-70
μονο με καλυπτει πλεον για την 300!

να τα σκασω για την D700 με οτι φακο εχω...

Αυτος ο Sigma που εχω ειναι αναλογικος θα κανει λετε?
και ο tamron 10-24 που ειναι dx πως θα συμπεριφερετε?
:confused:

el_hymador
29/07/2010, 07:32
επειδη διαβασα παραπανω οτι η D700 Θα πεσει λιγο!
αφου η Νικον εχει κατι στα σκαρια:wacko:
λεω να κρατησω τον φακο που εχω και επειδη ο 24-70
μονο με καλυπτει πλεον για την 300!

να τα σκασω για την D700 με οτι φακο εχω...

Αυτος ο Sigma που εχω ειναι αναλογικος θα κανει λετε?
και ο tamron 10-24 που ειναι dx πως θα συμπεριφερετε?
:confused:

Ολοι οι φακοι DX μπορουν να δουλεψουν σε FF αλλα βινιεταρουν (αναλογως του μοντελου απο πολυ εως γ@μ@τ@) μπορεις να τους δουλεψεις κανονικα χωρις προβλημα ( ; ) αλλα οι FF μηχανες γυρνανε αυτοματα σε crop λειτουργοα αν τους βαλεις DX φακους και χρησιμοποιουν ενα μικρο μερος του αισθητηρα με σαφως μικροτερη αναλυση...οταν δε πας να μεγενθυνεις φωτογραφια παιρνεις τα @@δια σου...

Αν καποιος δουλευε DX και ειχε παρακταθηκη παλιων φακων, μια χαρα ειναι τα πραγματα...αν εχει επενδυσει σε φακους σχεδιασμενους για DX, φτου και παλι απο την αρχη...:sad: ειναι πολλα τα λεφτα! Οποτε κανει κανεις τα κουμαντα του. Αν σκοπευεις να παρεις την D700 συντομα, μην αγορασεις κανενα φακο, εκτος και αν ειναι για FF η παλιοι 35αρηδες...:wave2:

gcrook
29/07/2010, 19:31
Γιώργο, για ultrawide φακούς κοίτα εδώ..

http://www.juzaphoto.com/eng/articles/sigma_10-20_vs_canon_tamron_tokina.htm

To ειδα ρε συ αλλα τι διαολο με το ματι μονο κανει συγκριτικο;
Ουτε με τι διαφραγμα κανει το συγκριτικο λεει, και ειναι και ο μονος ανθρωπος που εχει βγαλει τους sigma πιο sharp απο τους Tokina.

Vagelis Gar
20/08/2010, 08:43
Καλησπέρα και από εμένα,

τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να αγοράσω μια slr.
Μετά απο κάποια σχετική έρευνα σε αυτό που καλύπτει τις φωτογραφικές μου ανησυχίες (ερωτήσεις σε φίλους, internet, δοκιμές σε κάποια μοντέλα) κατέληξα στην d5000.

Σώμα+18-55VR+55-200VR+τρίποδο+τσάντα μεταφοράς 750?.
Άσχετος απο την συγκεκριμένη αγορά μιάς και μέχρι τώρα είχα μια compact Olympus και την φωτογραφική του κινητού μου θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή η τιμή για το πακέτο που μου προτείνουν.

Υπάρχει και πακέτο χωρίς τον 55-200 και η τιμή θα βγει περίπου στα 580? αλλά τον 55-200 τον θέλω γιατί μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία και από αυτά που έχω διαβάσει ο 18-55 χωρίς να υστερεί στα υπόλοιπα "χάνει" σε αυτό το κομμάτι.

Παρακαλώ κάποιες γνώμες και συμβουλές απο ανθρώπους που έχουν ή είχαν εμεπιρία απο το σώμα και τους φακούς θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Βαγγέλης

ziggΥ
20/08/2010, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Άσχετος απο την συγκεκριμένη αγορά μιάς και μέχρι τώρα είχα μια compact Olympus και την φωτογραφική του κινητού μου θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή η τιμή για το πακέτο που μου προτείνουν.

Υπάρχει και πακέτο χωρίς τον 55-200 και η τιμή θα βγει περίπου στα 580? αλλά τον 55-200 τον θέλω γιατί μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία και από αυτά που έχω διαβάσει ο 18-55 χωρίς να υστερεί στα υπόλοιπα "χάνει" σε αυτό το κομμάτι.

καλύτερα, αντί να πάρεις δύο φακούς, να πάρεις μόνο σώμα + ένα φακό με μεγάλο εύρος (18-200 sigma ή nikon, ή 18-270 tamron είναι πολύ καλοί -για τα λεφτά τους- φακοί) :wave2:

Vagelis Gar
20/08/2010, 08:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από lettas
καλύτερα, αντί να πάρεις δύο φακούς, να πάρεις μόνο σώμα + ένα φακό με μεγάλο εύρος (18-200 sigma ή nikon, ή 18-270 tamron είναι πολύ καλοί -για τα λεφτά τους- φακοί) :wave2:

Σε περ'ιπτωση που θέλω να φωτογραφίσω με την macro επιλογή θα μπορώ να το κάνω με τον 55-200? (sorry αν η ερώτησή μου είναι μαλακία)

ziggΥ
20/08/2010, 08:53
Σε περ'ιπτωση που θέλω να φωτογραφίσω με την macro επιλογή θα μπορώ να το κάνω με τον 55-200? (sorry αν η ερώτησή μου είναι μαλακία)

επιλογή για μάκρο δεν έχει, αλλά δεν θυμάμαι σε τι απόσταση μπορεί να εστιάσει..

αν το λες πάντως για να πάρεις μόνο αυτόν, δεν θα στο πρότεινα, θα σου χρειαστεί και το λιγότερο απο 55 σχεδόν σίγουρα αν θες μιά μηχανή γενικής χρήσης :wave2:

Vagelis Gar
20/08/2010, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από lettas
επιλογή για μάκρο δεν έχει, αλλά δεν θυμάμαι σε τι απόσταση μπορεί να εστιάσει..

αν το λες πάντως για να πάρεις μόνο αυτόν, δεν θα στο πρότεινα, θα σου χρειαστεί και το λιγότερο απο 55 σχεδόν σίγουρα αν θες μιά μηχανή γενικής χρήσης :wave2:

τώρα είδα πως πρότεινες τον 18-200 :D
Ευχαριστώ

ziggΥ
20/08/2010, 09:07
τώρα είδα πως πρότεινες τον 18-200 :D
Ευχαριστώ
:winka:
και αν δεν πας και για πολύ zoom δες και τον 18-105 VR, είναι πολύ ωραίος :wacko:

costas_versys
21/08/2010, 08:32
Καλησπέρα και από εμένα,

τις επόμενες ημέρες σκέφτομαι να αγοράσω μια slr.
Μετά απο κάποια σχετική έρευνα σε αυτό που καλύπτει τις φωτογραφικές μου ανησυχίες (ερωτήσεις σε φίλους, internet, δοκιμές σε κάποια μοντέλα) κατέληξα στην d5000.

Παρακαλώ κάποιες γνώμες και συμβουλές απο ανθρώπους που έχουν ή είχαν εμεπιρία απο το σώμα και τους φακούς θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Βαγγέλης

Φϊλε Βαγγέλη,

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την Nikon D5000 και θα πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το σώμα όσο και από τον kit φακό 18-55 VR.

Αφού είσαι σχετικά προετοιμασμένος για την αγορά της πρώτης σου DSLR, θα σου πρότεινα να λάβεις υπόψη σου τα εξής :

- Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες και για ένα τέτοιο ποσό, προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στην τελική τιμή είτε σε είδος. Συνήθως η τελική τιμή προσδιορίζεται στο μαγαζί που θα πας και την τελευταία στιγμή μπορείς να λάβεις και απρόσμενες "προσφορές". Ως προς την τιμή λοιπόν καλό θα ήταν να ξέρεις ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στο βασικό kit (D5000 + 18-55VR) και επί αυτής να κάνεις συγκρίσεις και αξιολόγηση άλλων συμπληρωματικών προσφορών (2ος φακός ή ότι αλλο). Εγώ θα προτιμούσα την D5000 με kit φακό τον 18-105VR.

- Είναι η 1η σου DSLR και για αυτό τον λόγο θα χρειαστείς περίπου 500-1000 λήψεις για να αποκτήσεις πλήρη άποψη για το τί έχεις στα χέρια σου καθώς και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται από την D5000. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με τον kit φακό (18-55VR) και στην συνέχεια να αποφασίσεις ποιός θα είναι ο επόμενος. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί DX φακοί και οικονομικοί αλλά και νέες εκδόσεις. Πχ. προχθές κυκλοφόρησε και ο Nikkor 55-300 VR ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και ίσως θα πρέπει να συνεκτιμήσεις εαν είναι αυτό που θα σου κάνει.

http://www.dpreview.com/news/1008/10081913nikon55300mm.asp

- Προ ημερών η Nikon έβγαλε στην αγορά και την D3100 με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Δες review εδώ :
http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/

- Στην δική μου περίπτωση, ενώ αρχικά ήμουν και εγώ προετοιμασμένος για αγορά ενός zoom φακού πχ. 55-200, στην πορεία διπίστωσα ότι κατά 20% έκανα χρήση της μηχανής για τοπία και κατά 80% σε πορτρέτα & νυχτερινές λήψεις. Σύντομα κατάλαβα ότι μου χρειάζεται ένας prime φακός και όχι ένας zoom και προχώρησα στον Nikkor 35mm με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πλέον είναι ο φακός που έχω μόνιμα στο σώμα και σπάνια αλλάζω με τον zoom τον οποίο χρησιμοποιώ όποτε είναι απαραίτητος (πχ. macro, ταξίδια κλπ). Με τον φακό αυτόν γίνονται και τα reviews των Nikon DSLR (δες παραπάνω την D3100).

Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή αγορά.

Κώστας

Vagelis Gar
21/08/2010, 15:53
Φϊλε Βαγγέλη,

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ την Nikon D5000 και θα πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το σώμα όσο και από τον kit φακό 18-55 VR.

Αφού είσαι σχετικά προετοιμασμένος για την αγορά της πρώτης σου DSLR, θα σου πρότεινα να λάβεις υπόψη σου τα εξής :

- Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες και για ένα τέτοιο ποσό, προσφέρονται πολύ καλές εκπτώσεις, είτε στην τελική τιμή είτε σε είδος. Συνήθως η τελική τιμή προσδιορίζεται στο μαγαζί που θα πας και την τελευταία στιγμή μπορείς να λάβεις και απρόσμενες "προσφορές". Ως προς την τιμή λοιπόν καλό θα ήταν να ξέρεις ποιά είναι η τιμή εκκίνησης στο βασικό kit (D5000 + 18-55VR) και επί αυτής να κάνεις συγκρίσεις και αξιολόγηση άλλων συμπληρωματικών προσφορών (2ος φακός ή ότι αλλο). Εγώ θα προτιμούσα την D5000 με kit φακό τον 18-105VR.

- Είναι η 1η σου DSLR και για αυτό τον λόγο θα χρειαστείς περίπου 500-1000 λήψεις για να αποκτήσεις πλήρη άποψη για το τί έχεις στα χέρια σου καθώς και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται από την D5000. Θα σου πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσεις με τον kit φακό (18-55VR) και στην συνέχεια να αποφασίσεις ποιός θα είναι ο επόμενος. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί DX φακοί και οικονομικοί αλλά και νέες εκδόσεις. Πχ. προχθές κυκλοφόρησε και ο Nikkor 55-300 VR ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και ίσως θα πρέπει να συνεκτιμήσεις εαν είναι αυτό που θα σου κάνει.

http://www.dpreview.com/news/1008/10081913nikon55300mm.asp

- Προ ημερών η Nikon έβγαλε στην αγορά και την D3100 με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Δες review εδώ :
http://www.dpreview.com/previews/Nikond3100/

- Στην δική μου περίπτωση, ενώ αρχικά ήμουν και εγώ προετοιμασμένος για αγορά ενός zoom φακού πχ. 55-200, στην πορεία διπίστωσα ότι κατά 20% έκανα χρήση της μηχανής για τοπία και κατά 80% σε πορτρέτα & νυχτερινές λήψεις. Σύντομα κατάλαβα ότι μου χρειάζεται ένας prime φακός και όχι ένας zoom και προχώρησα στον Nikkor 35mm με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πλέον είναι ο φακός που έχω μόνιμα στο σώμα και σπάνια αλλάζω με τον zoom τον οποίο χρησιμοποιώ όποτε είναι απαραίτητος (πχ. macro, ταξίδια κλπ). Με τον φακό αυτόν γίνονται και τα reviews των Nikon DSLR (δες παραπάνω την D3100).

Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή αγορά.

Κώστας

Κώστα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις.
Κατά 99% θα ξεκινήσω με σώμα+18-55VR και όπως είπες και εσύ στην πορεία θα δω τι μου χρειάζεται.
Απο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω και κάποια μαθήματα φωτογραφίας και ελπίζω να αρχίζω να καταλαβαίνω πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τι.

costas_versys
21/08/2010, 16:17
Κώστα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις.
Κατά 99% θα ξεκινήσω με σώμα+18-55VR και όπως είπες και εσύ στην πορεία θα δω τι μου χρειάζεται.
Απο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω και κάποια μαθήματα φωτογραφίας και ελπίζω να αρχίζω να καταλαβαίνω πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τι.

ΟΚ,

Τέλος να σου πω ότι την D5000 με τον 18-55VR, μπορείς να αγοράσεις ακόμα και κάτω από 540 ευρώ εαν είσαι καλός διαπραγματευτής. Με 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας φυσικά.

Κώστας

el_hymador
22/08/2010, 05:10
Οπως αναφερθηκε και πιο πανω, ηδη εχει ανακοινωθει η D3100 και στη Photokina (αντιστοιχη εκθεση της intermot) αναμενεται να παρουσιαστουν πραματα και θαματα.

Η D3100 ειναι πολυ κοντα στη D5000 σε τεχνικα χαρακτηριστικα και σε ορισμενους τομεις της ριχνει κιολας...απο οτι λεγεται την περιμενουν γυρω στα 500 ευρω, ενω λεγεται οτι θα παιξει αντικαταστατρια και της D5000 (D5100) και της D90 (D7000).

Σε καθε περιπτωση αυτα σημαινουν οτι οι τιμες στα υπαρχοντα μοντελα θα πεσουν πολυ, οποτε καλο ειναι να περιμενει κανεις

PanVas
22/08/2010, 05:32
Σε καθε περιπτωση αυτα σημαινουν οτι οι τιμες στα υπαρχοντα μοντελα θα πεσουν πολυ, οποτε καλο ειναι να περιμενει κανεις

Αυτό κράτα ρουφιάνε.
Μην πας για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
Απλά περίμενε το απόλυτο εργαλείο για σένα να παλιώσει για τους φωτο φρικ και τους καμένους.

Μην πάρεις περισσότερο από ένα φακό. Τουλάχιστον για τώρα.
Στην μηχανή δεν θα σε βολέψει. Επίσης μην ξεχνάς ότι πάνω στην μηχανή και σε ένα ταξίδι εύκολα μπορεί να χαθεί, σπάσει, κλαπεί... Δεν τα βρήκαμε στον δρόμο τα χρήματα καιι ούτε είναι η βασική σου επαγγελματική ασχολία. Μην επενδύσεις τρελά χρήματα.

Έβγαλες ολόκληρο ταξίδι στο νορντ καπ με το κινητό... Μην τρελαθούμε...

Τέλος, τσέκαρε για μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Εγώ στην κάψα μου επάνω είχα σκοτώσει 6 μηνών ντι60 στα μισά χρήματα από ότι την πήρα για να πάρω την ντι90... Ψάξ' το. Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά.

Αν πας για καινούρια αγορά, βρες κάποιον να σε βοηθήσει με τιμολόγιο μπας και κερδίσεις τον ΦΠΑ. Στα ποσά που μιλάς τσαντούλα και κανά φιλτράκι θα σου βγουν τσάμπα...

Αυτά από μένα...

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

fz6man
22/08/2010, 06:10
πουλαω τον εξοπλισμο μου αν σε ενδιαφερει NIkon D70s + τριποδα manfroto επαγγελματικο + 18-70 nikkor + 70 300 + macro
sigma 70 300 + τηλεκοντρολ + ταμρακ τσαντα και i.r φιλτρο + πολοτικο . 700 ευρώ αν σε ενδιαφερει στειλε μου ενα pm .

η μηχανη ειναι πολυ λιγο δουλεμενη και ελληνικης αντιπρωσοπιας .

Vagelis Gar
22/08/2010, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
πουλαω τον εξοπλισμο μου αν σε ενδιαφερει NIkon D70s + τριποδα manfroto επαγγελματικο + 18-70 nikkor + 70 300 + macro
sigma 70 300 + τηλεκοντρολ + ταμρακ τσαντα και i.r φιλτρο + πολοτικο . 700 ευρώ αν σε ενδιαφερει στειλε μου ενα pm .

η μηχανη ειναι πολυ λιγο δουλεμενη και ελληνικης αντιπρωσοπιας .

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά την έχω πατήσει στο παρελθόν από "εγγυημένο" μεταχειρισμένο προϊόν οπότε είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. Δεν λέω ότι αυτό που πουλάς δεν είναι καλό, προς θεού, απλά θα πάω σε κάτι καινούριο.

Vagelis Gar
22/08/2010, 11:55
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Έβγαλες ολόκληρο ταξίδι στο νορντ καπ με το κινητό... Μην τρελαθούμε...

Πήρε ο κώλος μου αέρα λες ε?

J.T.R
22/08/2010, 11:59
Ετοιμαζεσαι φιλε?:)

Vagelis Gar
22/08/2010, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Ετοιμαζεσαι φιλε?:)

Βγάλε διαδρομή στα όμορφα της Ρουμανίας και ακολουθώ (θα έχεις και φωτογραφίες απο ένα ταξίδι σου) :smokin:

fz6man
23/08/2010, 06:10
Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά την έχω πατήσει στο παρελθόν από "εγγυημένο" μεταχειρισμένο προϊόν οπότε είμαι πολύ προσεκτικός πλέον. Δεν λέω ότι αυτό που πουλάς δεν είναι καλό, προς θεού, απλά θα πάω σε κάτι καινούριο.

δεν υπαρχει προβλημα φιλε μου φυσικα θα τον τεσταρες τον εξοπλισμο αν ενδιαφερόσουν .