PDA

View Full Version : Εντουράδα στον Υμηττό ή όχι

Σελίδες : [1] 2

imittos
18/12/2009, 11:01
Οπως (σιγουρα) το γνωριζεται, η διελευση μοτοσυκλετων απο τα μονοπατια του Υμηττου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Γενικα δεν καταλαβαινω τι προσπαθειτε να αποδειξετε με αυτην την εγωιστικη σας (προς την λιγη διασωθεισα Αττικη φυση) συμπεριφορα. Να μην αναφερθω και στο ποασο επιθετικοι εισαστε απεναντι σε περιπατητες και ποδηλατε;ς......

STOYBI
18/12/2009, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από imittos
Να μην αναφερθω και στο ποασο επιθετικοι εισαστε απεναντι σε περιπατητες και ποδηλατε;ς......

Τους χτυπανε...????

Τους βριζουν...????

Τους πατανε...????

Τι τους κανουν...:confused:

imittos
18/12/2009, 12:22
Τους χτυπανε...???? - Κοντά επεσες (καποιοι ΔΕΝ καλοδεχονται ΟΥΤΕ την ευγενικη πληροφοριση οτι σε προστατευομενη περιοχη η εθνικο δρυμο ΔΕΝ μπαινουμε με μηχανες. Αλλωστε η περιοχη ειναι γεματη πινακιδες της φιλοδασικης, δηλαδη του οργανισμου που ΦΥΤΕΨΕ το δασος του Υμηττου, οπου καθοριζουν τι επιτρεπεταικαι τι οχι. Συνεπως το μη κανεται δυνατους θορυβους πρεπει νκατι να λεει, εκτως και αν δεν υπαρχει δυνατοτητα αναγνωσης....)

Τους βριζουν...???? - Ναι. Εμενα πολλες φορες..... Οπως και αρκετους περιπατητες και ορειβατες. Γενικα ουτε ηλικια ουτε φυλλο δεν σεβονται.

Τους πατανε...???? - Σχεδον. Εδω την γλυτωσαμε παρατριχα (3 φορες...)

kordix
18/12/2009, 12:25
Οπως (σιγουρα) το γνωριζεται, η διελευση μοτοσυκλετων απο τα μονοπατια του Υμηττου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Γενικα δεν καταλαβαινω τι προσπαθειτε να αποδειξετε με αυτην την εγωιστικη σας (προς την λιγη διασωθεισα Αττικη φυση) συμπεριφορα. Να μην αναφερθω και στο ποασο επιθετικοι εισαστε απεναντι σε περιπατητες και ποδηλατε;ς......

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποστάρεις εδώ. Θες να μας δείξεις πόσο οικολόγος είσαι ή να μας μαλώσεις;

Και με πιο δικαίωμα κρίνεις τη ζωή μας; Όσο ανήκει το βουνό σε εσένα ανήκει σε όλους.

Τόσα χρόνια πως καταστρέφονται τα δάση;

Από τα μηχανάκια κάηκε η Πάρνηθα και η Πεντέλη;

Ποιος ευθύνεται για την παλιά φωτιά στην Α. Γλυφάδα που τώρα έχει γεμίσει μεζονέτες εκεί που ήταν βουνό;

Και που πάνε κάποιοι τύποι δήθεν οικολόγοι και αγοράζουν δίπλα στα δάση (σε ότι έμεινε δηλαδή) για να κάνουν πιο εύκολα τη βόλτα τους στο βουνό.

Αν θες να συνεχίσεις τις βόλτες σε δάση σε άλλα φόρουμ μπες να κατηγορήσεις και όχι εδώ.

Και ποιος σου είπε ότι πηγαίνουμε στα μονοπάτια που πάνε περιπατητές ή ποδηλάτες. Οι περισσότεροι από μας είμαστε πέρα από εντουράδες ΚΑΙ περιπατητές ΚΑΙ ποδηλάτες και ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα και σεβόμαστε τους τρίτους (στο μεγαλύτερο ποσοστό) σε αντίθεση με κάποιους σαν εσένα που μας βρίζουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Στην παραπάνω βόλτα βρήκαμε 1 περιπατητή στις κεραίες του ΟΤΕ ψηλά που φυσικά μας έκανε παράπονα αλλά ευγενικά και εμείς του απαντήσαμε ευγενικά αφού είχαμε σβήσει τα μηχανάκια για να περάσει.

imittos
18/12/2009, 12:44
πρωτα-πρωτα κοστακη ΔΕΝ σε εβρισα. Αν μπεις στον κοπο να ξαναδιαβασεις το τι γραφω θα καταλαβεις οτι αναφερωμαι σε ενα υπαρκτο προβλημα.

-Ισως αυτο σε ενοχλει οτι τα'χεις ακουσει στο βουνο αλλα οπως συνηθηζεται αγνοησες το τι σου ελεγαν και εκανες του κεφαλιου σου. Προσοχη λοιπον, γιατι δεν σκοπευα να παρεξηγηθω, αλλα να εισακουσθω!

Και, ναι.
Ολοι εχουν δικαιωμα να επισκεπτωνται τα βουνα αλλ α με προηποθεσεις. βλεπεις ενα ευαισθητο δασος το οποιο υπομενει μεγαλο φορτο επισκεψιμοτητας ΔΕΝ αντεχει και την καταστροφη που κανουν τα enduro.
Αν κανεις λοιπον τον κοπο να μπεις στις σελιδες της φιλοδασικης θα διαπηστωσεις οτι το βουν αυτο μεταπολεμικα ηταν.. βραζος καιοτι εγινε ξανα δασος μετα απο μια φοβεργη προσπαθεια, της φιλοδασικης ενωσης η οποια εχει και τηννομικη κυριωτητα της περιοχης.

Και γενικα δεν καταλαβαινω γιατι απο την στιγμη που εχεις τοσα αλογα στον κινητηρα αντι να πας καπου που δεν ειναι απογορευμενο επιμενεις να χαραζεις τα ευαισθητα μονοπατια του Υμηττου με το μηχανακι σου.
Ασε που η συμπεριφορα σου ειναι οντως επιθετικη (φαντασου να σου επεγα στο μονοπατι.. ξερεις φιλαρακο εδω ειναι προστατευομενη περιοχη! θα κατεβαινες να μας δειρεςι οπως καλη ωρα εκανε ενας πιτσιρικος σχεδον 6 μηνες πριν, θεωρωντας υστατη προσβολη το οτι τον πληροφορησαμε για το αυτονοητο. Βεβαια, οταντου ειπαμε να κατσει να περιμενει την Αστυνομια να δουμε αν επιτρεπεται να ειναι εκει εφυγε πλακωμενος!!!!)

Το θεμα ειναι οτι αυτοι που αγαπανε το βουνο το προσεχουν. Το enduro ειναι ενα ωραιο sport αλλα οπως γινεται εδω (Ελλαδα) αποκτα λαθως χαρακτηρα. Για αυτο ομως υπευθηνοι ειναι μι μεριδα endurαδων οι οιποιοι καταφερνουν να κακοχαρακτηρησουν ολους τους αλλους.

Αντι λοιποννα βιαζεσια να με κατηγορησεις για.. εξυβρηση, κοιτα να αναλογιστεις αν οντως κανεις καλο που μπαινεις στο τελευταιο δασος της Αθηνας τρομαζοντας τα λιγα ζωντανα που διασωθηκαν εκει (αλεπουδες, σκιουρους, πουλια και αλλα) και καταστρεφωντας χαραζοντας το εδαφος και περνοντας στο λαιμο σου και αλλους επικεπτες οπως ποδηλατες, αντι να κατευθηνθεις προς μια περιοχη με λιγοτερη φορτο επισκεψημοτητας...

Βλεπεις κανεις δεν ειπε να μην καβαλας μηχανη. Απλα να σεβαισαι τους συανθρωπους σου και το περιβαλον σου.

Σκεψου το καμια εβδομαδα και τα ξαναλεμε....

Trickster
18/12/2009, 12:48
Τους χτυπανε...???? - Κοντά επεσες (καποιοι ΔΕΝ καλοδεχονται ΟΥΤΕ την ευγενικη πληροφοριση οτι σε προστατευομενη περιοχη η εθνικο δρυμο ΔΕΝ μπαινουμε με μηχανες. Αλλωστε η περιοχη ειναι γεματη πινακιδες της φιλοδασικης, δηλαδη του οργανισμου που ΦΥΤΕΨΕ το δασος του Υμηττου, οπου καθοριζουν τι επιτρεπεταικαι τι οχι. Συνεπως το μη κανεται δυνατους θορυβους πρεπει νκατι να λεει, εκτως και αν δεν υπαρχει δυνατοτητα αναγνωσης....)

Τους βριζουν...???? - Ναι. Εμενα πολλες φορες..... Οπως και αρκετους περιπατητες και ορειβατες. Γενικα ουτε ηλικια ουτε φυλλο δεν σεβονται.

Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός, γενικά είναι λίγο υπερβολικοί όσοι αντιτίθωνται στην θεωρία του ότι ο Υμηττός δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτός στο enduro. Θα ήταν επίσης υπερβολή αν οι enduraδες λέγαν ότι μπαίνετε μπροστά τους στις διαδρομές και γι'αυτό θα πρέπει να απαγορευτεί ο περίπατος η η ποδηλασία δεν νομίζεις;

Ο θορυβος την ώρα που περνάει ο άλλος τον ακούς σε μερικά δευτερόλεπτα ακούς πάλι τα πουλάκια. Ξέρεις για περίπατο υπάρχουν και πάρκα εντός αθηνών που απαγορεύονται μηχανάκια (πάρκο Τρίτση, πάρκο Γουδί).

smike
18/12/2009, 12:48
Καλα ειλικρινα μπορειτε να συγκρινετε τη ζημια που κανει σε ενα μονοπατι ενα εντουρο με ενα ....ποδηλατο η με ενα πεζο??? Οταν ο κυριος ΑΣΧΕΤΙΔΗΣ προσπαθει να ανεβει ενα γαμωμονοπατι και μετα απο τις 99 αποτυχημενες προσπαθειες το νεροφαγωμα εχει φτασει στους 40 ποντους ξερουμε ολοι τι γινεται στην επομενη βροχη.
Εδω εχουμε βρει εντουρο στο μονοπατι της ΚΑΛΟΠΟΥΛΑΣ , ημαρτον ποσο κουλος πρεπει να σαι για να μπεις σε αυτο με εντουρο , εδω με ποδηλατο δεν μπαινεις γιατι χασμουριεσαι. Και οχι μονο αυτο αλλα βαζουμε ενα βραχο να με το συμπαθειο ΝΑ για να μην μπορουν να μπουν στη καλοπουλα και την επομενη φορα τον βρισκουμε επιδεικτικα ξηλωμενο.
Μεχρι και quad ειδαμε στο μονοπατι του πυροφυλακιου που εγινε και αυτο ...μη πω τι.

Φυσικα δεν ειναι ΟΛΟΙ ετσι και φυσικα 3-4 Μ@Λ@ΚΕΣ μπορει να στιγματισουν ολους αλλα οι 3-4 φαινονται παρα-εξω .Τωρα επιχειρηματα για ....παρανομες κατοικιες ειναι λιγο ακυρα . Αν ρωτησεις εναν απο αυτους θα σου πει ..... Ελα μωρε εγω κανω τη ζημια ... αντι να κυνηγησουν τις χωματερες/λατομια/εργοστασια εγω σας φταιω????

Θεωρω οτι ολοι αγαπαμε τη φυση το ιδιο (ποδηλατες,εντουρο,περηπατητες) αλλα ρε γμτ αφου εχετε τα γκαζια βγειτε και λιγο παραπερα , ο υμμητος ειναι ηδη παραφωρτωμενος (ηδη πλεον και τα ποδηλατα εχουν παραγινει )

Trickster
18/12/2009, 12:51
Επειδή είδα ότι ξαναέγραψες.. πως ακριβώς καταστρέφω ένα δάσος με το περνάει μια μηχανή από ένα μονοπάτι;

:eyepop:

DUKASII
18/12/2009, 12:51
Σκεψου το καμια εβδομαδα και τα ξαναλεμε.... META APO AYTO EXOYME K MEIS DIKAIMOMA NA SE GRAFOYME STA PAPARIA MAS GIATI PROFANOS DEN MPOREIS NA GRAPSEIS PANO APO 5 GRAMMES XORIS NA YPOTIMAS TON SYNOMILHTH SOY.
K EPEIDI MONO EDO TA XEIS PEI AYTA KANE MAS TH XARH KANE LOGIN K APO DO PAN KIALOI.PERIPATHTES TOY VOYNOY TOY KOYLOY DILADI KATHOS OPOY PERASEIS APO KEI EINAI TIGA STO SKOYPIDI POY PROFANOS GIA SENA TO AFHSAN OI EDURADES.

smike
18/12/2009, 12:59
Ε καλα τωρα , τα σκουπιδια ειναι στα γνωστα σημεια 30 μετρα απο την ασφαλτο οπου αμαξατοι πανε για να γ@Μ@σουν , φανε πιουνε κ.α . Οποτε βρισκεις απο ολα τα καλα σκουπιδια.
Αν εξαιρεσουμε τη παρνηθα που εχουμε βρει μεχρι και.....τραπεζι τορνου:uplate:

DUKASII
18/12/2009, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από smike
Ε καλα τωρα , τα σκουπιδια ειναι στα γνωστα σημεια 30 μετρα απο την ασφαλτο οπου αμαξατοι πανε για να γ@Μ@σουν , φανε πιουνε κ.α . Οποτε βρισκεις απο ολα τα καλα σκουπιδια.
Αν εξαιρεσουμε τη παρνηθα που εχουμε βρει μεχρι και.....τραπεζι τορνου:uplate: nomizeis..ego xekinao me to bike apo toys propodes..kai mono podilates k peripatites pernane apo kei ..k mexri pano..einai tiga sto skoypidi poy mallon rixane oi provokatores edurades.

Lakaros
18/12/2009, 13:03
Κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς μου φαίνεται.... Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να απαγορεύεις στον άλλο να πάει τη βόλτα του στο Βουνό?? Είσαστε καλά ρε? Άκου το βουνό ανήκει στη φιλοδασική!!

Πως θα σου φαινόταν ρε φίλε να σου απαγόρευαν ένα τμήμα του Βουνού με τη δικαιολογία ότι εδώ μπαίνουν μηχανές και για την ασφάλεια σου δεν πρέπει να εισέρχεσαι??

Όσο για τα λούκια με τη πρώτη βροχή αυτά επανέρχονται στο φυσικό τους βάθος - μέγεθος !!

Σε όσους δεν αρέσει μπορούν να πάρουν το ποδήλατο τους και να πάνε σε άλλο βουνό εμείς δεν κάνουμε παράπονα ότι μας χαλάτε την προπόνηση.

Trickster
18/12/2009, 13:04
Εγώ πάντως πιστεύω ότι υπάρχουν μερικά trolls στο forum που επεμβαίνουν μόνο για να πουν την αποψάρα τους στην προκειμένη ποδηλάτες, περιπατητές, wannabe οικολόγοι του καναπέ που το μόνο που έχουν να πουν είναι "απαγορεύεται".
Φυσικά δεν αντιλαμβάνονται πως και οι enduraδες έχουν άποψη για την διατήρηση του πρασίνου και μερικοί από αυτούς έχουν προτείνει και κάποιες ενέργειες όπως περισυλλογή σκουπιδιών και αναδασώσεις σε καμμένες περιοχές.
Υποθέτω οι 2 παραπάνω φίλοι είναι σαν αυτούς που έχουν γράψει και το σχόλιο στην δεξαμενή που είδα προχθές σε μια φώτο (γ@μ.. εντουράδες κλπ).
Εγώ απλά λυπάμαι..

2stroker
18/12/2009, 13:04
εγω παντως οσες φορες εχω παει στον υμηττο δεν εχω δει κανεναν να στραβωνει αντιθετως περπατητες σταματανε και χαζευουν.τωρα φταινε τα μηχανακια,τα διαφορα αγωνιστικα αυτοκινητα που μπαινουν και κανουν παρανομες δοκιμες πηγαινωντας κομματια μεχρι πανω στις κεραιες με κινδυνο να παρουν κανεναν σβαρνα δεν φταινε??

smike
18/12/2009, 13:07
Α και σκηνικο περσινο....
Κατεβαινοντας περσι με ποδηλατο απο τον υμμητο μπαινω στο γνωστο τουνελ . Μετα απο δεκα μετρα στο σκοταδι σκαω κατω με τη μαπα ! Βλεπω παντου γυρω στο τσιμεντο ογκολιθους σε μεγεθος μπαλας βολευ διασπαρτους . Προφανως καποιος εξυπνακιας ειχε φτιαξει "παγιδα " για εντουρο-ποδηλατα αφου οι πετρες ειχαν μπει στο σκοτεινοτερο σημειο του τουνελ.
Αφου κανουμε στην ακρη ολες της πετρες για να μη τη πατησει αλλος και σκοτωθει νγαινουμε στην αλλη πλευρα.
Μετα απο κανα λεπτο ερχονται δυο εντουρο και μπαινουν στο τουνελ με τις μπαντες χωρις φωτα !!!

Οποτε λες τωρα πιος ειναι πιο φονικος?
Ο μεν που εβαλε παγιδες η ο δε που μπαινει σε σκοτεινο τουνελ κομματια?????

Δυστυχως πλεον η κοινη λογικη δεν ειναι τοσο κοινη

smike
18/12/2009, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lakaros
Κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς μου φαίνεται.... Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να απαγορεύεις στον άλλο να πάει τη βόλτα του στο Βουνό?? Είσαστε καλά ρε? Άκου το βουνό ανήκει στη φιλοδασική!!

Πως θα σου φαινόταν ρε φίλε να σου απαγόρευαν ένα τμήμα του Βουνού με τη δικαιολογία ότι εδώ μπαίνουν μηχανές και για την ασφάλεια σου δεν πρέπει να εισέρχεσαι??

Όσο για τα λούκια με τη πρώτη βροχή αυτά επανέρχονται στο φυσικό τους βάθος - μέγεθος !!

Σε όσους δεν αρέσει μπορούν να πάρουν το ποδήλατο τους και να πάνε σε άλλο βουνό εμείς δεν κάνουμε παράπονα ότι μας χαλάτε την προπόνηση.

Φιλε ,
Σε μια πιστα εντουρο ναι ΔΕΝ θα μπω με το ποδηλατο.
Σε ενα μερος που κανουν προπονηση τα εντουρο ναι ΔΕ θα μπω με το ποδηλατο γιατι και θα με περασουν απο πανω αλλα και θα τους χαλασω τη φαση.
Αλλα το να μπαινεις στη καλοπουλα με το εντουρο που περπατανε οικογενειες ειναι για εμενα εγκληματικο!!!

Τωρα ειλικρινα χωρις να θελω να σε προσβαλλω , νομιζω οτι απο βουνο δεν πολυξερεις αν υποστηριζεις οτι τα λουκια κλεινουν απο μονα τους. :sick:
Αν δεις σε σιτες για trailbuilding θα δεις οτι το ποιο δυσκολο πραγμα ειναι να κλεισεις το λουκι στο μονοπατι (συνηθως με καθετες πετρες κ.α)

DUKE απο που ανεβαινεις ??? Απο το σπιτακι στις 3 γεφυρες και πανω μεσα απο το δασος εγω παντως σκουπιδια στο μονοπατι δεν εχω δει.

Τωρα αν θεωρησει καποιος διαχειριστης οτι τρολλαρω μπορει να μου σβησει τα ποστ ελευθερα.

apostat
18/12/2009, 13:41
Αλλα το να μπαινεις στη καλοπουλα με το εντουρο που περπατανε οικογενειες ειναι για εμενα εγκληματικο!!!

Χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι τους εντουράδες (είμαι και εγώ) στην Καλοπούλα αυτοί που προκαλούν ανατριχίλα είναι οι downhill ποδηλατάδες, που έρχονται μαλλιά κουβάρια από πάνω και περνάνε ανάμεσα στα παιδιά που παίζουν! Το προηγούμενο ΣΚ μου έτυχε την τελευταία φορά, και ειλικρινά λυπήθηκα που δεν είχα πρόχειρο κανένα κοτρόνι για τον μάγκα.

Ανεβαίνω συχνά στον Υμηττό, κατά προτίμηση μεσοβδόμαδα που δεν έχει πολύ κόσμο πάνω. Σέβομαι τους περιπατητές, γιαυτό και δεν ανεβαίνω Κυριακή.

Νομίζω πως χρειάζεται απλή κοινή λογική, για να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο, αφού οι ρόλοι είναι έτσι κι αλλιώς συγκεχυμένοι.

Θεωρώ αυθάδεια όμως, το να έρχεται ο οποιοσδήποτε αυτοανακηρυγμένος φίλος του βουνού και να σηκώνει το δάχτυλο, όπως θεωρώ το ίδιο αυθάδεια να λέει ο εντουράς, άμα δεν γουστάρεις πήγαινε παίξε παραπέρα.

MikeG
18/12/2009, 13:42
Φίλε immitos.
Από ότι βλέπω γράφτηκες σήμερα και έχεις όλα, όλα αυτά τα 3 posts, σε τούτο εδώ το thread.
Επίσης προφανώς δεν ασχολείσαι με τη μοτοσυκλέτα, πόσο δε με το εντούρο.

Μπήκες λοιπόν εδώ μέσα για ένα και μόνο λόγο. Να κράξεις. Επίσης φίλε μου, διαπιστώνουμε όλοι μας μετά λύπης, ότι ο τρόπος σου και το ύφος σου είναι ότι χειρότερο. Πρώτα από όλα δε σέβεσαι αυτό εδώ το χώρο που σου δίνει τη δυνατότητα να γράψεις αυτά τα πράγματα που θες & δεύτερον ο τρόπος που μιλάς στους συνφορουμήτες σου είναι απαράδεκτος.

Σε παρακαλώ πολύ, αν όντως θες να κάνεις συζήτηση, όπως προσπαθούν να κάνουν μαζί σου όλα τα υπόλοιπα παιδιά, προσπάθησε να γράφεις τα επιχειρήματα σου χωρίς να προσβάλλεις
κανένα.

Αν συνεχίσεις σε αυτό το στυλ, ο χώρος δε θα είναι πια διαθέσιμος και πρόθυμος να σε φιλοξενήσει.

Ας σου πω τώρα και δυο πραγματάκια.
90% των εντουράδων κάνουν επίσης και moyntain bike & ski & hiking. Όσο θέλει ο οποιοσδήποτε οικολόγος, ποδηλάτης, περιπατητής να διαφυλάξει το δάσος, άλλο τόσο θέλουμε και εμείς και ίσως και παραπάνω γιατί όπως έγραψα δεν είμαστε μόνο εντουράδες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα, οι περισσότεροι.
Επίσης να αναφέρω ότι οι περισσότεροι προσέχουν από ποια μονοπάτια περνάνε, χωρίς να θέλουν προφανώς να ενοχλήσουν κάποιον περιπατητή (που μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος κάποια άλλη μέρα κάνει και εντούρο) ή να κάνουν ζημιά στο δάσος.
Κυρίως σέβονται το περιβάλλον και ποτέ δεν πετάνε σκουπίδια ή παρατάνε πράγματα όπου βρούνε, όπως κάνουν οι περισσότεροι περιπατητές και επισκέπτες του δάσους. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι οι εντουράδες μαζεύουμε σκουπίδια από το δάσος. Πρόσφατα παιδιά στην Αθήνα είχαν βγει βόλτα μόνο και μόνο για να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια.

& μια συμβουλή. Αντί να είσαι επιθετικός απέναντι μας, όπως και αρκετοί άλλοι, σκέψου ότι όλοι μας θέλουμε το ίδιο πράγμα, θα μπορούσαμε να είμαστε μια ισχυρή γροθιά, απέναντι σε όλο το καφριλίκι που βιώνει η φύση. Αν συνεχίσετε στο ίδιο στυλ, το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνουμε και εμείς επιθετικοί & κάποια στιγμή το κάθε Περιαστικό Βουνό να γεμίσει σπίτια ανθρώπων που θέλουν να ζουν κοντά στη φύση, αφού εμείς όλοι που αγαπάμε το δάσος δεν συμπερευόμαστε.

* Κάτι μου βρωμάει εμένα εδώ...

sanguini
18/12/2009, 13:42
"Αντι λοιποννα βιαζεσια να με κατηγορησεις για.. εξυβρηση, κοιτα να αναλογιστεις αν οντως κανεις καλο που μπαινεις στο τελευταιο δασος της Αθηνας τρομαζοντας τα λιγα ζωντανα που διασωθηκαν εκει (αλεπουδες, σκιουρους, πουλια και αλλα) και καταστρεφωντας χαραζοντας το εδαφος και περνοντας στο λαιμο σου και αλλους επικεπτες οπως ποδηλατες, αντι να κατευθηνθεις προς μια περιοχη με λιγοτερη φορτο επισκεψημοτητας... "

ενω τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φυσιγγια που βλεπεις δεξια και αριστερα μετα απο την πηγη στον κατα τα αλλα σεσημασμενο ποδηλατοδρομο, τα σκουπιδια που μετα απο καθε κυριακη που αφησαν οι τυποι που αγαπανε το βουνο αλλα ξεχασανε το μισο τους πικ νικ πισω εντουραδες κωλοπαιδα θα τα εχουν κανει....Γιατι δεν μπορειται να καταλαβετε οτι και εμεις αγαπαμε το βουνο απλα με αλλο μεσο...............:

smike
18/12/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από apostat
Χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι τους εντουράδες (είμαι και εγώ) στην Καλοπούλα αυτοί που προκαλούν ανατριχίλα είναι οι downhill ποδηλατάδες, που έρχονται μαλλιά κουβάρια από πάνω και περνάνε ανάμεσα στα παιδιά που παίζουν! Το προηγούμενο ΣΚ μου έτυχε την τελευταία φορά, και ειλικρινά λυπήθηκα που δεν είχα πρόχειρο κανένα κοτρόνι για τον μάγκα.

Συμφωνω 100%
Γι αυτο οποτε κατεβαινω και βλεπω πεζο με βλεπει λες και ηρθε ο χαρος να τον παρει.
Οποτε εκει το φρενακι και η καλημερα ειναι το καλυτερο αντιδοτο.
Αλλα και παλι Κυριακη - καλοπουλα ειναι οτι χειροτερο ΚΑΙ για ποδηλατο με τοσο κοσμο.

STOYBI
18/12/2009, 14:24

Λυπαμαι πολυ.....

Μετα απο 17 χρονια και χιλιαδες χιλμ στο βουνο εχοντας 100αδες συναντησεις με περιπατητες , αναβατες με αλογα, και ποδηλατες.....

Μονο δυο περιστατικα ( οι οποιοι με εβρισαν με εξευτελιστικα λογια χωρις να δωσω συνεχεια ) ειχα απο τα οποια το ενα περιστατικο αφορουσε κυνηγο...!

Και επειδη τελικα στο ποστ σου δεν διαχωριζεις μια μειοψηφια κακων,τσογλανων ( η οπως θελεις χαρακτηρισε τους ) με τους οποιους ειχες δυο-τρια επεισοδια παρα αναφερεσε σε ενα συνολο ανθρωπων γενικα το οποιο ασχολειτε με το εντουρο....

Θα συμφωνησω με τους παραπανω οτι μονο προβοκατορικο μπορει να θεωρηθει το μηνυμα σου.....

Παντως αμα τελικα το οικολογικο σου εγω σου φτανει μονο μεχρι τους εντουραδες...

Τι να πω...???

Προφανως καποιο αλλο ειναι το προβλημα σου και οι περιπατητες και οι ποδηλατες η βιτρινα για την εγραφη σου στο φορουμ και τα γραφομενα σου που σταζουν χολη σε αυτο...!

Julius
18/12/2009, 14:27
Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, είναι γεγονός όμως ότι ο Υμηττός είναι βιασμένος σε όλη του την έκταση.

Θα συμφωνώ και εγώ στη απαγόρευση του enduro, του κυνηγιού, της απόθεσης σκουπιδιών, της παράνομης οικοπεδοποίησης και σε οτιδήποτε λειτουργεί επιβαρυντικά στο οικοσύστημα του έστω και λίγο.

Δυστυχώς όσο δεν υπάρχει φορέας που να το προστατεύει ο κάθε ένας θα κάνει ότι του κατέβει, και ανάλογα με την ηλιθιότητα και την γαϊδουριά του θα φέρεται ανάλογα.

Προσωπικά πάντως όσες φορές έχω πετύχει enduro ή ποδήλατα στον Υμηττό δεν μου έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (αντίθετα θα έλεγα).

Julius
18/12/2009, 14:32
Ρε ας κάνουμε μια φορά μια συζήτηση χωρίς να μαλλιοτραβιόμαστε

(ένας μόδιστρος να το διαχωρίσει ρε παιδιάαααα)

DUKASII
18/12/2009, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Ρε ας κάνουμε μια φορά μια συζήτηση χωρίς να μαλλιοτραβιόμαστε

) nai 5 trixes soy meinan rafla moy..an einai katse stin akri kai oti pesei tsimpato..:D

Julius
18/12/2009, 14:40
Πάντως άποψη μου είναι ότι Υμηττός και Πάρνηθα είναι καλά να τα αποφεύγουμε. Τα βουνά είναι αρκετά επιβαρυμένα από όλα τα υπόλοιπα και δυστυχώς χωρίς περιφρούρηση.

Υπάρχουν ένα σορό πιστάκια για προπόνηση και την ανάγκη για μονοπατάδα μπορούν να την καλύψουν διαδρομές ποιο απομακρυσμένες

Julius
18/12/2009, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
nai 5 trixes soy meinan rafla moy..an einai katse stin akri kai oti pesei tsimpato..:D

esy ti skata kaneis mesa edo re????? exeis tosi sxesi me to xoma oso h gatew apo pagodromies

ante leme, fagame dyo toympes kai to pezoume oloi endurades

STOYBI
18/12/2009, 15:26
Πάντως άποψη μου είναι ότι Υμηττός και Πάρνηθα είναι καλά να τα αποφεύγουμε. Τα βουνά είναι αρκετά επιβαρυμένα από όλα τα υπόλοιπα και δυστυχώς χωρίς περιφρούρηση.

Υπάρχουν ένα σορό πιστάκια για προπόνηση και την ανάγκη για μονοπατάδα μπορούν να την καλύψουν διαδρομές ποιο απομακρυσμένες

Μαζι σου.....!!!

Οποτε μετα να πεσει εξολοκληρου η προσοχη των οποιων φωναζουν.....

Στα μπαζαδικα........

Στα αυθαιρετα ......

Στα νομιμα ( με το νομιμο κοψιμο πευκων )

Και στα σκουπιδια....

Γιατι σε ολα αυτα μεχρι τωρα.... Οι φωνες ειναι ανυπαρκτες.....!

Η κανω λαθος...

Η Κοροιδευομαστε... ενα απο τα δυο...!

Την αρχη εγω τι κανω..... Εσυ ποιο τι στοιχημα βαζεις οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν θα σταματησει...????

Πολλα πιστακια και απλα περασματα στην Παρνηθα εχουν γινει ηδη μαντρες,συρματοπλεγματα, και σπιτια.....

Δεν ειδα κανεναν να γκρινιαζει.......

Εσυ..????

Τεσπα... Ο καθενας με την αποψη του....!!

kordix
18/12/2009, 15:27
Από κει που περνάμε δεν υπάρχουν περιπατητές. Ίσως σε κάποια μονοπάτια ψηλά στις κεραίες να πετύχουμε κάποιον για λίγα δεύτερα. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε το εντούρο στο υπόλοιπο βουνό. Τα ζωάκια (λέμε τώρα) τα ενοχλούμε εμείς ή οι κυνηγοί μη τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά.

Δηλαδή στον Υμηττό κάνουμε ζημιά και σε άλλα πιο μακρυνά βουνά δεν κάνουμε; Αυτό είναι υποκρισία.

Με τέτοια μυαλά θα έρθει γρήγορα η απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων στο βουνό και όχι μόνο. Να γεμίσουμε και την χώρα κάμερες να είναι όλα ασφαλή και σίγουρα. Και όταν συναντάμε κανένα διαφορετικό από εμάς να τον διώχνουμε ή να τον κράζουμε μέχρι να γίνει ίδιος με μας.
Ο Υμηττός δεν είναι ακόμα Εθνικός δρυμός όταν όμως θα γίνει, θα απαγορευτεί η διεύλεση για όλους και για τα ΙΧ και για τα ποδήλατα και για τους περιπατητές.

Ο Υμηττός μόνο στους εμπρηστές θα είναι πάντα ανοιχτός, ότι και όσο και να συζητάμε εμείς εδώ.

Εμένα πάντως με πείσατε, δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου - τα χωματερά μου λάστιχα για την ακρίβεια - στον Υμηττό. Να τον χαίρεστε όλοι μαζί, οικολογοι και μη, όπως και την υπόλοιπη Αττική, ότι έχει μείνει τουλάχιστον. Εγώ φεύγω... :wave2:

Lakaros
18/12/2009, 15:55
Κώστα άσε τις χαζομάρες και πάμε καμιά μέρα για σκληροπυρηνικό...

Julius
18/12/2009, 16:15
Ότι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας

Θα εξηγήσω το προφανές…… Κανένας δεν εξισώνει την ζημιά που κάνει ο περιπατητής με την ζημιά που κάνει η μοτοσικλέτα και την ζημία που κάνει η παράνομη χωματερή ή ο κυνηγός, όλοι κάνουν ζημιά σε διαφορετικό ποσοστό στο βουνό.

Τα βουνά και η φύση είναι για να την χαιρόμαστε με σεβασμό πάντα. Στα πλαίσια λοιπόν του σεβασμού η άποψη μου είναι ότι τα βιασμένα βουνά της αττικής πρέπει αρχικά να περιφρουρηθούν από την πολιτεία απέναντι σε κάθε είδους «επιβάρυνση», αλλά κατ’ επέκταση και από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά σαν μονάδα.

Κάνω enduro από το 95 και θα συνεχίσω να κάνω όσο μπορώ, το θέμα είναι ότι οφείλω να αφήσω και κάτι όρθιο για να το χαίρονται τα παιδιά μου. Και έτσι δεν πάω να καταπατήσω μέσα στον δρυμό, έτσι δεν πετάω σκουπίδια και για τον ίδιο λόγο δεν πάω για προπόνηση στα μονοπάτια της Πάρνηθας (τα τελευταία χρόνια) και του Υμηττού (ουδέποτε). Όταν θέλω να κάνω βόλτα βγαίνω ποιο έξω επιλέγοντας μέρος που δεν έχει υποστεί ότι τα γύρο βουνά, δίνοντας την ευκαιρία στο οικοσύστημα να ανακάμψει (έστω από το 0,05% που επιβαρύνω εγώ).

Julius
18/12/2009, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Μαζι σου.....!!!

Οποτε μετα να πεσει εξολοκληρου η προσοχη των οποιων φωναζουν.....

Στα μπαζαδικα........

Στα αυθαιρετα ......

Στα νομιμα ( με το νομιμο κοψιμο πευκων )

Και στα σκουπιδια....

Γιατι σε ολα αυτα μεχρι τωρα.... Οι φωνες ειναι ανυπαρκτες.....!

Η κανω λαθος...

Η Κοροιδευομαστε... ενα απο τα δυο...!

Την αρχη εγω τι κανω..... Εσυ ποιο τι στοιχημα βαζεις οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν θα σταματησει...????

Πολλα πιστακια και απλα περασματα στην Παρνηθα εχουν γινει ηδη μαντρες,συρματοπλεγματα, και σπιτια.....

Δεν ειδα κανεναν να γκρινιαζει.......

Εσυ..????

Τεσπα... Ο καθενας με την αποψη του....!!

Κώστα στο ότι το κράτος είναι τριμπούρδελο δεν νομίζεις ότι ευθυνόμαστε και εμείς λίγο??

Επίσης μια και το κράτος είναι τριμπούρδελο, εγώ προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ ως μονάδα (συμπεριλαμβανομένης και που ρίχνω της ψήφου μου) και ας μην με ακολουθήσει κανείς. Ότι αντίθετο (να περιμένω απαθής από το κράτος να κάνει κάτι) μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Τέλος το γεγονός ότι δεν φτάνει η «γκρίνια» στα αφτιά σου για το χάος και τον βιασμό των γύρω βουνών, δεν σημάνει ότι δεν υπάρχει.

Julius
18/12/2009, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
Από κει που περνάμε δεν υπάρχουν περιπατητές. Ίσως σε κάποια μονοπάτια ψηλά στις κεραίες να πετύχουμε κάποιον για λίγα δεύτερα. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε το εντούρο στο υπόλοιπο βουνό. Τα ζωάκια (λέμε τώρα) τα ενοχλούμε εμείς ή οι κυνηγοί μη τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά.

Δηλαδή στον Υμηττό κάνουμε ζημιά και σε άλλα πιο μακρυνά βουνά δεν κάνουμε; Αυτό είναι υποκρισία.

Με τέτοια μυαλά θα έρθει γρήγορα η απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων στο βουνό και όχι μόνο. Να γεμίσουμε και την χώρα κάμερες να είναι όλα ασφαλή και σίγουρα. Και όταν συναντάμε κανένα διαφορετικό από εμάς να τον διώχνουμε ή να τον κράζουμε μέχρι να γίνει ίδιος με μας.
Ο Υμηττός δεν είναι ακόμα Εθνικός δρυμός όταν όμως θα γίνει, θα απαγορευτεί η διεύλεση για όλους και για τα ΙΧ και για τα ποδήλατα και για τους περιπατητές.

Ο Υμηττός μόνο στους εμπρηστές θα είναι πάντα ανοιχτός, ότι και όσο και να συζητάμε εμείς εδώ.

Εμένα πάντως με πείσατε, δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου - τα χωματερά μου λάστιχα για την ακρίβεια - στον Υμηττό. Να τον χαίρεστε όλοι μαζί, οικολογοι και μη, όπως και την υπόλοιπη Αττική, ότι έχει μείνει τουλάχιστον. Εγώ φεύγω... :wave2:

Ότι νανε :sick: :alien:

imittos
18/12/2009, 16:34
Για να μην διολισθήσει η συζήτηση σε άλλα... μονοπάτια, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.
Έχουμε λοιπόν 2 θέματα :

Εξύβριση & νόμιμη πρόσβαση / δικαίωμα πρόσβασης σε προστατευόμενες περιοχές

Εξήβρηση:
Κωστάκη (και όποιος άλλος πιστεύει ότι προσέβαλα τα ιδεώδη του) ΔΕΝ έβρισα ούτε απείλησα κανένα. (ούτε την .. μάνα του, ούτε τον πατέρα του, ούτε αδελφή, αδελφό, ξάδελφο, εξαδέλφη η ακόμα και «εξαδέλφη»!)
Τώρα αν κάποιος προσβάλλεται όταν ακούει άποψη που παρεκκλίνει από την δικια του, αυτό αποτελεί προσωπικό του πρόβλημα, οπότε ας τα βρει με τις... φοβίες του.

Νόμιμη πρόσβαση σε προστατευόμενες περιοχές

Καταρχήν όλοι ξέρουμε ότι «ξέρουμε». Σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες ΔΕΝ μπαίνουμε με θορυβώδη οχήματα, ούτε επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τη καταστροφή μονοπατιών, οπως χάραξη, σκάψιμο και άλλα.
Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν γνωρίζετε αυτό το γεγονός. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το μάθουμε, εδώ και τώρα. Αν κάνω λάθος, τοτε σας υπόσχομαι ότι θα σας ζητήσω συγνώμη μέσα από αυτές τις σελίδες, αν και μεταξύ μας η... φυγή κάθε endurά μόλις αναφερθεί η λέξη αστυνομία τα λέει όλα.

¨όποιος λοιπόν είναι ειλικρινής και έχει το κουραγιο ας κάνει τις παρακάτω ερωτήσεις προς τους φορείς της Φιλοδασικής και της δασοπροστασίας (εύκολο, κάντε copy-paste!)

Προς φιλοδασική:

http://www.philodassiki.org

Κεντρικά Γραφεία (ωράριο επικοινωνίας 09.00-14.00):
Ηροδότου 10 - 106 75 ΑΘΗΝΑ
Τηλ : +30 210 - 72 20 866 & 210 72 95 418
Fax:+30 210 - 72 91 628
e-mail: contact@philodassiki.org
Γραφείο Αισθητικού Δάσους Υμηττού (ωράριο επικοινωνίας 09.00-14.00):
Τηλ. & Fax: +30 210 - 72 31 769
e-mail: aestheticforest@philodassiki.org

Καλημέρα.
Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να μπω με την μοτοσυκλέτα μου στα μονοπάτια της προστατευόμενης από τον οργανισμό σας περιοχής, στην Καισαριανή.

Από κάτω το όνομά σας.

Και στη δασοπροστασία Καισαριανής:

http://www.dasoprostasia.gr/

e-mail : eddk [at] otenet.gr

Καλημέρα.
Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να μπω με την μοτοσυκλέτα μου στα μονοπάτια της προστατευόμενης από τον οργανισμό σας περιοχής, στην Καισαριανή.

Όποιος λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύει ότι δικαιούτο να χαλάει τον κόσμο στην προστατευόμενη περιοχή την Καισαριανής / Υμηττού και θέλει να έχει δικαιομα.. άποψης, ας το τολμήσει.
Εν κατακλείδι,

Θα μπορούσα να πω αν έχετε το κουράγιο πηγαίνετε στην αστυνομία Καισαριανής (που σας έχει επικηρύξει ουσιαστικά) και ζητήστε πληροφορίες από τον αξιωματικό υπηρεσίας, άλλα είμαι σίγουρος ότι αυτό θα σας προσβάλει.

Γενικά Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβω σοβαρές απαντήσεις και όχι μαγκιές και αναθεματισμούς. Στο κάτω-κάτω κανείς δεν πρόσβαλε κανέναν, δεδομένου το ότι είναι ελεύθερη η ανταλλαγή απόψεων.

Τώρα όσον αφορά του κάποιους τσογλαναράδες που λένε ότι κάνουν downhill σε αυτό συμφωνώ (και είμαι ποδηλάτης) ότι είναι απαράδεκτοι, αυτό όμως δεν αθωώνει την enduroκαταστροφή. Εκεί όμως η ίδια τους η κοινότητα προσπαθεί να τους συνετίσει

Όσον άφορα τους κυνηγούς συμφωνώ πάλι Μάζι σας. Είναι φονιάδες! (στεγνά)

Όσον αφορά τα σκουπίδια αυτό είναι υπαρκτό πρόβλημα αλλά δεν έχει να κάνει τίποτα με το σκάψιμο που δέχεται από τις μηχανές ο Υμηττός.

Όσον αφορά λεπτομερώς, μιας και αναφέρθηκε, το τι ζημιά κάνει το enduro στο μονοπάτι, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ανεβαίνω με ποδήλατο στα μονοπάτια απο το 90 και παλιότερα ΔΕΝ ήταν έτσι! Τώρα όπου κολάει το enduro έχει μισό μέτρο (Χ 40 εκατοστά) βαθύ αυλάκι!
Ε, τι αυτό έγινε από μόνο του?

Και όσον αφορά την απαγόρευση, ε λοιπόν φιλαράκια (και μάγκες) αυτή έρχεται. Και το χειρότερο στον λαιμό σας παίρνετε και τους υποληπους (βλέπε ποδηλάτες και περιπατητες)
Στο μεταξύ ο Υμηττός εξακολουθεί να καταστρέφεται και από φωτιές αλλά και απο... μοτοσυκλέτες!

Περιμένω να δω ποιός θα επικοινωνήσει με την φιλοδασική.. (παρεπιπτόντως "καλό" θα σας κάνει να επισκευτείτε τις σελίδες τους...)

STOYBI
18/12/2009, 16:35
Κώστα στο ότι το κράτος είναι τριμπούρδελο δεν νομίζεις ότι ευθυνόμαστε και εμείς λίγο??

Επίσης μια και το κράτος είναι τριμπούρδελο, εγώ προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ ως μονάδα (συμπεριλαμβανομένης και που ρίχνω της ψήφου μου) και ας μην με ακολουθήσει κανείς. Ότι αντίθετο (να περιμένω απαθής από το κράτος να κάνει κάτι) μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

Τέλος το γεγονός ότι δεν φτάνει η «γκρίνια» στα αφτιά σου για το χάος και τον βιασμό των γύρω βουνών, δεν σημάνει ότι δεν υπάρχει.

Σε εμενα δεν φτανει η γκρινια...??? Μηπως θες να παρουμε τα μηχανακια μας με μια φωτογραφικη στο χερι να χαραμισουμε μια Κυριακη και να ανοιξουμε θρεντ εδω μεσα την επομενη μερα...???

(Πες ναι... )

Τον βιασμο ειδικα ολοι εμεις τον γνωριζουμε απο πρωτο χερι....Και αυτο που ειπες για το τι φτανουν στα αυτια μου απλα το ξεπερναω.....

( Για αυτο και κατι θρεντακια σαν αυτο μας κανουν εμας να γελαμε...)

Και μιας και μιλαμε για Υμητο ....

Την φωτο εσυ την γνωριζεις απο που προερχετε????

Μιας και μιλαμε για γκρινια.....

Μονο για εσενα ειναι το κουιζ....

183560

MikeG
18/12/2009, 17:13
Ας αναφέρω και εγώ 2 πραγματάκια.

Πρώτον, για να ορισθεί κάτι προστατευόμενη περιοχή πρέπει να υπάρξει προεδρικό διάταγμα. Τότε και μόνο τότε έχει ορισθεί ως προστατευόμενη & όχι από μια ομάδα ή ένα σύλλογο.

Δεύτερον, αν κάτι έχει ορισθεί ως προστατευόμενη περιοχή τότε κανείς δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σύμφωνα με το νόμο. Ούτε περιπατατητές, ούτε ποδηλάτες, ούτε παιδάκια.. Κανείς, μόνο τα ζώα και η φύση.

Όμως διαπιστώνω εχθρότητα, ενώ θα έπρεπε από όλους όσους αγαπάμε τη φύση και το δάσος να υπάρχει σύμπνοια. Ξέρουμε εξάλλου ότι στην Ελλάδα δυστυχώς τίποτα δε λειτουργεί σωστά και ακόμα και αν κάτι προσδιορισθεί με διάταγμα ως προστατευόμενη περιοχή, οι μεζονέτες θα συνεχίσουν να χτίζονται.

Τι ενδιαφέρει όλους μας? Πάνω από όλα η ύπαρξη και βιωσιμότητα όλων των φυσικών περιοχών και η μη τσιμεντοποίηση τους.

Η άποψη μου και μένα είναι ότι πρέπει να δώσουμε στους υπολοίπους που αγαπάν το βουνό να καταλάβουν ότι και εμείς θέλουμε το βουνό και το δάσος να είναι υγιές. Να καταλάβουν ότι είμαστε ένας από αυτούς & όχι κάποιοι που κάνουν καφρίλες.
Να νιώσουν ότι οι απόψεις μας είναι κοινές, εκτός από το κομμάτι του Hobby. & εξάλλου πολλοί εντουράδες είναι και όλα τα υπόλοιπα (περιπατητές, ποδήλατο κ.α).

Να προβάλουμε τις προσπάθειες μας τόσο πχ για το μάζεμα των σκουπιδιών, τη λήψη photos για παράνομες ενέργειες κ.α.

Εδώ στη Κρήτη όπως έχω ξαναγράψει έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους βοσκούς. & όχι μόνο εμείς αλλά ο οποιοσδήποτε θέλει να πάει βόλτα στη φύση, αφού περιφράζουν οτιδήποτε, πετάνε μέσα ζώα, σκουπίδια, σηκώνουν παράγκες.
Πρόσφατα ξεκινήσαμε και ενημερώνουμε τους Δήμους και τη Δασική υπηρεσία για ότι βλέπουμε και ότι αντιμετωπίζουμε. Συνεχώς μας λένε ευχαριστώ, σπανίως βέβαια κάνουν κάτι.
Το συζητάμε και με τα παιδιά που κάνουν ποδήλατο, και με τους ορειβάτες. Πήραμε συγχαρητήρια για τη κίνηση μας & πάντα προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι.

Σίγουρα εδώ δεν είμαστε τόσοι πολλοί όσο στην Αθήνα, όμως τα μέρη που πάμε και εμείς και οι ποδηλατάδες & οι οικογένειες είναι τα ίδια, πολύ κοντά στο Ηράκλειο. Εδώ ο Δήμος Αρχανών μας διαμόρφωσε μονοπάτια μέσα στο δάσος του Γιούχτα για να πηγαίνουμε και εμείς και οι ποδηλατάδες.

Άρα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τη φύση, αλλά στην Ελλάδα.. Κλασικά, ο κάθε ένας έχει την απόψη του και τέλος.

Τέλος να πω ότι στο εξωτερικό υπάρχουν περιαστικά βουνά όπου επιτρέπεται το εντούρο, το ποδήλατο και οποιοδήποτε άλλο σπορ. Υπάρχουν και άλλα βουνά στα οποία απαγορεύται. Συγκεκριμένα πχ στα Πυρηναία το enduro επιτρέπεται. Ψάξτε και δείτε στο youtube άπειρα videos. Στη Σουηδία που ζούσα, δίπλα στη Στοκχώλμη υπήρχε ολόκληρο βουνό που επιτρεπόταν, στη Φιλανδία το ίδιο. Είναι η λογική που προσπαθεί να προστατεύσει βουνά και δάση & παράλληλα να υπάρχει και χώρος για όλους. Εκεί τα καταφέρνουν, εδώ ποτέ δε θα τα καταφέρουμε...

Οι μισοί θέλουν να χτίσουν στο δάσος & οι υπόλοιποι τσακώνονται μεταξύ τους.

:wave2:

KaTaNaS
18/12/2009, 17:21
...

Γιαννάκη μαζεψε πρωτα τους ποδηλάτες που με φτυαρια και γκασμάδες τσέπης χαραζουν κατηφορικά μονοπάτια, σκάβουν και στήνουν ολόκληρα μπερμ πλάτους 1 μετρου για να στριψουν πιο γρήγορα, στήνουν ράμπες που μονο μπάζα θυμίζουν και μετα έλα κάνε κύρηγμα!

STOYBI
18/12/2009, 17:30
Για να μην διολισθήσει η συζήτηση σε άλλα... μονοπάτια, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.
Έχουμε λοιπόν 2 θέματα :

Εξύβριση & νόμιμη πρόσβαση / δικαίωμα πρόσβασης σε προστατευόμενες περιοχές

Εξήβρηση:
Κωστάκη (και όποιος άλλος πιστεύει ότι προσέβαλα τα ιδεώδη του) ΔΕΝ έβρισα ούτε απείλησα κανένα. (ούτε την .. μάνα του, ούτε τον πατέρα του, ούτε αδελφή, αδελφό, ξάδελφο, εξαδέλφη η ακόμα και «εξαδέλφη»!)
Τώρα αν κάποιος προσβάλλεται όταν ακούει άποψη που παρεκκλίνει από την δικια του, αυτό αποτελεί προσωπικό του πρόβλημα, οπότε ας τα βρει με τις... φοβίες του.

Νόμιμη πρόσβαση σε προστατευόμενες περιοχές

Καταρχήν όλοι ξέρουμε ότι «ξέρουμε». Σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενες ΔΕΝ μπαίνουμε με θορυβώδη οχήματα, ούτε επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τη καταστροφή μονοπατιών, οπως χάραξη, σκάψιμο και άλλα.
Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν γνωρίζετε αυτό το γεγονός. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το μάθουμε, εδώ και τώρα. Αν κάνω λάθος, τοτε σας υπόσχομαι ότι θα σας ζητήσω συγνώμη μέσα από αυτές τις σελίδες, αν και μεταξύ μας η... φυγή κάθε endurά μόλις αναφερθεί η λέξη αστυνομία τα λέει όλα.

¨όποιος λοιπόν είναι ειλικρινής και έχει το κουραγιο ας κάνει τις παρακάτω ερωτήσεις προς τους φορείς της Φιλοδασικής και της δασοπροστασίας (εύκολο, κάντε copy-paste!)

Προς φιλοδασική:

http://www.philodassiki.org

Κεντρικά Γραφεία (ωράριο επικοινωνίας 09.00-14.00):
Ηροδότου 10 - 106 75 ΑΘΗΝΑ
Τηλ : +30 210 - 72 20 866 & 210 72 95 418
Fax:+30 210 - 72 91 628
e-mail: contact@philodassiki.org
Γραφείο Αισθητικού Δάσους Υμηττού (ωράριο επικοινωνίας 09.00-14.00):
Τηλ. & Fax: +30 210 - 72 31 769
e-mail: aestheticforest@philodassiki.org

Καλημέρα.

Από κάτω το όνομά σας.

Και στη δασοπροστασία Καισαριανής:

http://www.dasoprostasia.gr/

e-mail : eddk [at] otenet.gr

Καλημέρα.

Όποιος λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύει ότι δικαιούτο να χαλάει τον κόσμο στην προστατευόμενη περιοχή την Καισαριανής / Υμηττού και θέλει να έχει δικαιομα.. άποψης, ας το τολμήσει.
Εν κατακλείδι,

Θα μπορούσα να πω αν έχετε το κουράγιο πηγαίνετε στην αστυνομία Καισαριανής (που σας έχει επικηρύξει ουσιαστικά) και ζητήστε πληροφορίες από τον αξιωματικό υπηρεσίας, άλλα είμαι σίγουρος ότι αυτό θα σας προσβάλει.

Γενικά Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβω σοβαρές απαντήσεις και όχι μαγκιές και αναθεματισμούς. Στο κάτω-κάτω κανείς δεν πρόσβαλε κανέναν, δεδομένου το ότι είναι ελεύθερη η ανταλλαγή απόψεων.

Τώρα όσον αφορά του κάποιους τσογλαναράδες που λένε ότι κάνουν downhill σε αυτό συμφωνώ (και είμαι ποδηλάτης) ότι είναι απαράδεκτοι, αυτό όμως δεν αθωώνει την enduroκαταστροφή. Εκεί όμως η ίδια τους η κοινότητα προσπαθεί να τους συνετίσει

Όσον άφορα τους κυνηγούς συμφωνώ πάλι Μάζι σας. Είναι φονιάδες! (στεγνά)

Όσον αφορά τα σκουπίδια αυτό είναι υπαρκτό πρόβλημα αλλά δεν έχει να κάνει τίποτα με το σκάψιμο που δέχεται από τις μηχανές ο Υμηττός.

Όσον αφορά λεπτομερώς, μιας και αναφέρθηκε, το τι ζημιά κάνει το enduro στο μονοπάτι, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ανεβαίνω με ποδήλατο στα μονοπάτια απο το 90 και παλιότερα ΔΕΝ ήταν έτσι! Τώρα όπου κολάει το enduro έχει μισό μέτρο (Χ 40 εκατοστά) βαθύ αυλάκι!
Ε, τι αυτό έγινε από μόνο του?

Και όσον αφορά την απαγόρευση, ε λοιπόν φιλαράκια (και μάγκες) αυτή έρχεται. Και το χειρότερο στον λαιμό σας παίρνετε και τους υποληπους (βλέπε ποδηλάτες και περιπατητες)
Στο μεταξύ ο Υμηττός εξακολουθεί να καταστρέφεται και από φωτιές αλλά και απο... μοτοσυκλέτες!

Περιμένω να δω ποιός θα επικοινωνήσει με την φιλοδασική.. (παρεπιπτόντως "καλό" θα σας κάνει να επισκευτείτε τις σελίδες τους...)

H κεντρικη ιδεα του αρχικου ποστ σου... Τα γραφομενα που σου εχω υπογραμμισει...

Αρα οι εντουραδες ....

Ουτε σε βρισανε ....

Ουτε σε πατησανε.....

Ουτε σε χτυπησανε....

Δεν διαφωνω σε αυτα που λες εφοσον......

Χρησιμοποιουσα το ποδηλατο για χομπυ και ηθελα το μερος μονο για παρτυ μου... μας...

Αλλα...... να βαλεις το σκουπιδομανι σε δευτερευουσα κλιμακα μονο και μονο για αυτο τον λογο και να σε πειραζει τοσο εντονα επειδη σε καποια σημεια στο μονοπατι βρηκες 40 ποντους σκαψιμο..

Ωραιες οικολογικες ανησυχιες........

Δεν το περιμενα απο κανενα με οτι χομπυ στο βουνο και αν ασχολειτε.....

kordix
18/12/2009, 18:04
ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΤΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Σε λίγο θα μας φέρουν την αστυνομία σπίτι να μας μαζέψει. Πως λέγανε αναρχοκομμουνιστής τώρα θα λένε αναρχοεντουράς.

Α και τα μονοπάτια για τα οποία τσακωνόμαστε τα έφτιαξαν οι αντάρτες στον εμφύλιο. Ο τσακωμός βέβαια στην Ελλάδα είναι all time classic.

Ξέρω - ξέρω

ότι ναναι πάλι. Ρίξτε μου και ένα ban να τελειώνουμε.

geotriada
18/12/2009, 18:22
εχω παει με τον ΚΩΣΤΑΣΥΖ εντουρο στον Υμμητο 2-3 φορες.
καμμια φορα δεν ηταν Κυριακη (για να αποφυγουμε τους περιπατητες), κανενα
μονοπατι δεν ηταν κοντα στην Καλοπουλα η σε αλλα εκει γυρω, και γενικα καναμε τα παντα να μη
προκαλεσουμε.
Τωρα αν εσενα φιλε μου YMMITE,,,σε ενοχλησαν 2-3 κ@λοπαιδα "εντουραδες", που δεν σεβονται
ουτε την ιδια τους την μανα, το ιδιο μπορω να πω και γω για 2-3 κ@λοπαιδα ποδηλατες που μπαζωνουν
για να κανουν downhill , η2-3"περιπατητες" που πανε στο βουνο να κανουν τους μπαφους τους κ.λ.π

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,,,,,,φθανει πια αυτη η καραμελα. ΔΕΝ ειμαστε ολοι ιδιοι ,,,, κανω εντουρο στα γυρω της Αττικης απο το 1980, και δεν εχω δει ουτε ενα δενδρο να πεφτει εξαιτιας
καποιων αυλακιων που χαραζουν οι τροχοι μας. απεναντιας εχω δει πολλα να κοβονται για να κτιστουν
βιλλες, πολλα καμενα να τα ριχνει κατω ο βοριας, θαμνους φαγωμενους απο προβατα, μπαζα σε ξεφωτα
και,και,και,,,,,

ΥΓ.μη λετε παμε εντουρο στην Παρνηθα, γιατι το μυαλο των οικολογων, μας φανταζεται να οργωνουμε
περιοχες διπλα στο καζινο αναμεσα σε ελατα ,η στην ΜΟΜΑ αναμεσα σε οικογενειες.
τα κατσαβραχα του Μερκουρη, η τα πιστακια, δεν ειναι Παρνηθα .

maron
18/12/2009, 18:52
min trexete stous dromous.................
min trexete sta vouna.....................
na trexete stis pistes kai se idikous xorous plasmenous sto myallo sas..............

kakos asxoleiste......................o teleytaios pou asxolithike me ton anthropo ton edire kai efyge.
parte paradeigma

lefteria sta 2troxa
(kai an yparxei kapoios kypouros - geoponos as mas pei gia tin katastrofi pou kanoun oi rodes tou enduro sto vouno)
kai kati mou leei oti to vouno tha mas leei kai eyxaristw

STOYBI
18/12/2009, 20:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από maron

lefteria sta 2troxa
(kai an yparxei kapoios kypouros - geoponos as mas pei gia tin katastrofi pou kanoun oi rodes tou enduro sto vouno)
kai kati mou leei oti to vouno tha mas leei kai eyxaristw

Σε ενα σχετικο με το θεμα θρεντ..... Θα ηταν αρκετα χρησιμο....

Σε ενα κουτοπονηρο ποστ που αφορα καθαρα ποδηλατικες ανησυχιες του τυπου (ναι μεν τα σκουπιδια αλλα οι τρυπες ειναι το προβλημα, χωρια οτι δερνουν,βριζουν,πατανε) παρασυροντας εν μερη σε αυτες και καποιους σχετικους και με τα δυο αθληματα ......

Σαφως και ειναι ασκοπο....

Οπως σαφως λυπαμαι οτι πατημα της κουτοπονηριας ηταν το θρεντ ενος απο τους πιο αγαπητους χαρακτηρες που εχω συναντησει στο χωρο του εντουρο οπου ασχολουμαι σχεδον δυο δεκαετιες τωρα του kostasYZ...!!!

nic mor
18/12/2009, 20:26
μαγκες και πολυ αξια του δωσατε του "μαστορα"
μην χαλιεστε με το καθε νουμερο που μπαινει εδω:wave2: :wave2:

Zid
18/12/2009, 21:36
Επειδή εδω μέσα είμαστε στο χωμάτινο σχετικά μικρή παρέα... και λιγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας....

Να υπενθυμίσω οτι 5-6 ατομα ειμασταν στην αναδάσωση στη Πεντελη πριν μερικους μήνες... με το ΣΑΜΕ... (φυτεψαμε 20 ατομα συνολο 650 δενδράκια)

Οσον αφορά το ΚώσταςΥζ παίζει να είναι απο τους πιο χαλαρούς τύπους.. και ευγενικά παιδιά που υπάρχουν στο χωρο .. και ειλικρινά ειμαι σίγουρος οτι και να τον βρίζαν περιπατητές και ποδηλάτες θα τους ζήταγε και συγγνωμη!!:beer:

Τώρα απο εκει και πέρα... οκ κάνουμε θόρυβο.. χαλάμε μονοπάτια.. ενοχλούμε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!!! ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ....

Πολλοι απο εμας είναι και ποδηλάτες και περιπατητές...

Υ.Γ Σημερα σε μονοπάτι στους θρακομαδονες να δειτε ποσο ωραία εχει φράξει ο τυπος 2-3 στρέμματα καθαρου δάσους ...

Stoubi μου φαίνεται θα πρέπει να βγάζουμε photo σε καθε βολτα και να μαζέψουμε καμια 500ρια photo και να τις στειλουμε σε ολα τα blog και sites...

Aυτα!!! Καλές βολτες..!!

$py
18/12/2009, 22:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
μαγκες και πολυ αξια του δωσατε του "μαστορα"
μην χαλιεστε με το καθε νουμερο που μπαινει εδω:wave2: :wave2:

+1

Το βουνό είναι για όλους, μόνο ΚΑΙ μόνο αν ορισθεί εθνικός δρυμός θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε, όπως και οι υπόλοιποι.

Από εκεί και πέρα σέβομαι όποιον βρω στο δρόμο μου και περιμένω να με σεβαστή και αυτός. Αν τυχόν ενοχλήσω (αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στα κομμάτια που θα συναντήσουμε πεζούς) θα ζητήσω συγνώμη, αν προκληθώ χωρίς λόγο θα τους περάσω από πάνω.

Τώρα τα μόνα ζώα που έχω συναντήσει στο βουνό είναι τύπου imittos, τα οποία δεν είναι και σπάνιο είδος, οπότε δεν είναι προστατευόμενο. Ήρθε εδώ να μας πουλήσει ειρωνεία και να μας κάνει μαθήματα οικολογίας.

naked
18/12/2009, 22:40
για να μην του χαλάσουν οι εντουράδες την κυριακάτικη βόλτα με το ποδήλατο του :p

Zid
18/12/2009, 22:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
αν προκληθώ χωρίς λόγο θα τους περάσω από πάνω.

με το μηχανάκι η χωρις?:bigcry:

imittos
18/12/2009, 22:55
Ααα,
απο οτι βλεπω ΚΑΝΕΙΣ (μα κανεις?) δεν τολμησε να κανει την απλη ερωτησουλα στην φιλοδασικη η την δασοπροστασια Καισαριανης.
Οποτε ακυροι ολοι (χα!)

Α,
και ο μαγκακος που κατι ειπε για φτυαρια και σκαψηματα, θα επρεπε πρωτα να διαβασει προσεκτικοτερα (ξερεις να διαβαζεις ετσι?). ΦΥΣΙΚΑ και υπαρχουν ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ που κανουν καταστροφες!
Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχουν?
τιιι εγινε? δεν το διαβασες? (καπου εχεις μπλεξει τα αρχιδια με τις αμυγδαλες ετσι?)

Αλλα το να μην μπορειτε να δειτε τι σας λενε, αλλα να νομιζετε οτι σας την λενε, λεει πολλα για τα μυαλα καποιον εδω μεσα.

Αντι να σεβαστειτε το τελευταιο βουνο της Αθηνας τη το οργωνετε, η περνατε απο πανω (οπως λεει καποιος αλλος εδω, φανταζομαι γιατι απλα δεν συμφωνουν με τις αποψεις του και αυτο τον θυγει), η επιμενουν με πλακωμενο το γκαζι, σκαβοντας μεχρι εκει που φτανουν τα τελευταια ψυγματα χωματος....

Τελικα ειχε δικιο
ΚΑΝΕΙΣ σας δεν εχει το ΘΑΡΡΟΣ να ρωτησει τους αρμοδιους φορεις ΕΥΘΕΩΣ (Φιλοδασικη, Δασοπροστασια και Αστυνομια).
Απλα κανετε τους εξυπνους εδω μεσα, αλλα στο βουνο οταν δειτε καποιος απο αυτους (και ιδιος η δασοπροστασια εχει βαρεθει να σας ξυνηγαει) την κανετε σαν λαγοι!
Οποτε τσαμπα μαγκες....

Οσον αφορα τους ολιγους και σπανιους πραγματικους enduraδες, αυτοι ΔΕΝ πανε στονΥμηττο η στις αλλες προστατευομενες περιοχες...
Αυτοι ομως ΕΙΝΑΙ μαγκες....

smike
18/12/2009, 23:06
Μαλλον ο φιλος που λεει οτι "τους περναμε απο πανω" οταν θα μιλησει σε ενα κυνηγο οτι κυνηγαει παρανομα..... ο κυνηγος θα πρεπει να τον πυροβολησει.....

χμφ... μαλλον καποιου ειδους πλακα θα ηταν

ΠΑντως ο κανονισμος του ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
http://www.philodassiki.org/15/article/greek/15/24/index.htm

Δεν μιλαμε για ΟΛΟ τον ΥΜΜΗΤΟ , η για ΟΛΑ τα βουνα ημαρτον!!!!

Επειδη εχω την αισθηση οτι η συζητηση εξελισσεται σε ....κοκορομαχια και δεν υπαρχει νοημα κατ εμε να συνεχισω...
Ετσι και αλλιως ο καθενας κανει οτι γουσταρει και εγω δεν προκειται να τον πεισω για κατι διαφορετικο.
Goodnight!

Zid
18/12/2009, 23:06

ΚΑΝΕΙΣ σας δεν εχει το ΘΑΡΡΟΣ να ρωτησει τους αρμοδιους φορεις ΕΥΘΕΩΣ (Φιλοδασικη, Δασοπροστασια και Αστυνομια).
Απλα κανετε τους εξυπνους εδω μεσα, αλλα στο βουνο οταν δειτε καποιος απο αυτους (και ιδιος η δασοπροστασια εχει βαρεθει να σας ξυνηγαει) την κανετε σαν λαγοι!
Οποτε τσαμπα μαγκες....

Τι να τους ρωτήσει ακριβώς? Την αστυνομία συγκεκριμένα? :confused:

Zid
18/12/2009, 23:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από smike
Μαλλον ο φιλος που λεει οτι "τους περναμε απο πανω" οταν θα μιλησει σε ενα κυνηγο οτι κυνηγαει παρανομα..... ο κυνηγος θα πρεπει να τον πυροβολησει.....

Εχει γινει και αυτο....

naked
18/12/2009, 23:08
πρέπει στα βουνά να σπανίζουν οι μάγκες που γουστάρουν άλλους μάγκες ,γιαυτό κάποιοι μαγκες προσπαθούν να ερεθίσουν μάγκες σε μαζικό φόρουμ
μάγκες μη μασάτε;)

SVX
18/12/2009, 23:20
Οσον αφορα τους ολιγους και σπανιους πραγματικους enduraδες, αυτοι ΔΕΝ πανε στονΥμηττο η στις αλλες προστατευομενες περιοχες...

Φιλε imitte , δασοπροστατη captain planet περα απο τους αλτρουιστικους και ευγενεις σου σκοπούς.... ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ασχετο????

το nick σου ΠΩΣ το διαλεξες?

Καμία σχέση με τον Τα'υ'γετο & τον Παρνασσό? (http://www.youtube.com/watch?v=wdPu7f44CG8) :wacko:

LARISEOS
18/12/2009, 23:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Φιλε imitte , δασοπροστατη captain planet περα απο τους αλτρουιστικους και ευγενεις σου σκοπούς.... ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ασχετο????

το nick σου ΠΩΣ το διαλεξες?

Καμία σχέση με τον Τα'υ'γετο & τον Παρνασσό? (http://www.youtube.com/watch?v=wdPu7f44CG8) :wacko:

:rotflmao: :rotflmao:

LARISEOS
18/12/2009, 23:41
εγω ξερω ενα πραγμα .....

οτι ημαστε για τον π.....ο!!!!

γεννητικός! και γενικός!

KaTaNaS
19/12/2009, 01:10

Α,
και ο μαγκακος που κατι ειπε για φτυαρια και σκαψηματα, θα επρεπε πρωτα να διαβασει προσεκτικοτερα (ξερεις να διαβαζεις ετσι?). ΦΥΣΙΚΑ και υπαρχουν ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ που κανουν καταστροφες!
τιιι εγινε? δεν το διαβασες? (καπου εχεις μπλεξει τα αρχιδια με τις αμυγδαλες ετσι?)

Γιαννάκη άργησες αλλα έβρισες τελικα!

Χάνεις την ψυχραιμία σου;

Οι Τσόγλανοι (όπως τους αποκαλείς) αυτοι δεν ειναι ποδηλατες ; Δεν ανηκουν στο σύνολο που ανήκεις και εσύ (μιάς και το ανέφερες ) ;

'Οταν καταλαβεις πως με την κάθε είδους γενίκευση δεν βγαζεις ασφαλή συμπεράσματα , θα πάψεις να αυτοαποκαλείσαι και τσόγλανος!

DrBig
19/12/2009, 02:11
Ρε παιδια μισο λεπτο. Εδω εχουμε δυο θεματα (και το θρεντ εχει γινει σαλατα)

1) Επιτρεπεται το εντουρο στα μονοπατια που συζητατε? ΝΑΙ/ΟΧΙ
2) Καταστρεφει το εντουρο το βουνο? ΝΑΙ/ΟΧΙ

Αν η απαντηση στο (1) ειναι ΟΧΙ το θεμα εληξε, υπαρχει νομος.
Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ τοτε παμε στην δευτερη ερωτηση, καταστρεφει το εντουρο το βουνο? Αυτο θα πρεπει να το απαντησουν πραγματικοι γνωστες. Επειδη φυτευουμε δεντρα, δεν γιναμε φυσιοδιφες.
Αν λοιπον το εντουρο συμβαλει στη καταστροφη, τοτε τα μηχανακια μας και παμε γι'αλλα. Αν οχι, τοτε σεβομαστε αυτους που μπορουμε αθελα να σκοτωσουμε/τραυματισουμε/ενοχλησουμε και ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι.

Σταματηστε να αναλωνεστε λοιπον για το υφος της γραφης του καθενος και μιληστε επι της ουσιας.

:wave2: (εβαλα και το εμοτικον για να μη παρεξηγηθει το υφος μου)

ΥΓ
και επιχειρηματα του στυλ 'ναι αλλα ο αλλος με το αυθαιρετο ειναι χειροτερος' ειναι παιδικα.

STOYBI
19/12/2009, 07:23
Ααα,
απο οτι βλεπω ΚΑΝΕΙΣ (μα κανεις?) δεν τολμησε να κανει την απλη ερωτησουλα στην φιλοδασικη η την δασοπροστασια Καισαριανης.
Οποτε ακυροι ολοι (χα!)

Α,

Αλλα το να μην μπορειτε να δειτε τι σας λενε, αλλα να νομιζετε οτι σας την λενε, λεει πολλα για τα μυαλα καποιον εδω μεσα.

Αντι να σεβαστειτε το τελευταιο βουνο της Αθηνας τη το οργωνετε, η περνατε απο πανω (οπως λεει καποιος αλλος εδω, φανταζομαι γιατι απλα δεν συμφωνουν με τις αποψεις του και αυτο τον θυγει), η επιμενουν με πλακωμενο το γκαζι, σκαβοντας μεχρι εκει που φτανουν τα τελευταια ψυγματα χωματος....

Τελικα ειχε δικιο
Οποτε τσαμπα μαγκες....

Οι μονοι μαγκες και σπανιοι εντουραδες για εσενα ειναι αυτοι που δεν πανε.......

Εκει που πας εσυ.....!!!!

Χαρακτηρισμους για το τι μπερδεψε καποιος καλλυτερα να τους κρατησεις για την παρτυ σου, η αν μη τι αλλο να εχεις το θαρρος να τους λες οταν κοιτας τον αλλο στα ματια.....

Εκει γυρνας με το ποδηλατο σου καλα ειναι να προσπαθεισεις να συνετισεις καποιους τσογλαναραδες με ποδηλατα οπως τους χαρακτηριζεις ( οπως εχω προσπαθησει να κανω και εγω με δικους μου ανθρωπους σε καποια πραγματα που δεν μου αρεσαν ) και μετα να ελθεις να συνετισεις και απο το πληκτρολογιο τους υπολοιπους ...

Και για να μαθεις και κατι για τον Υμητο παραπανω περα απο τις ΤΡΥΠΕΣ που σε ταραζουν ( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕς ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΜΟΙΡΑ )

Παρε να μαθεις κατι παραπανω για το βουνο .....http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=12.04.2008,id=79545200

Μπορει να σου φανει πολυ πιο χρησιμο να συνετισεις καποιους αλλους ( αν και πολυ αμφιβαλω ) ψαχνοντας μονο ...... Τρυπες...!

Καλο ποδηλατο ......

STOYBI
19/12/2009, 07:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ρε παιδια μισο λεπτο. Εδω εχουμε δυο θεματα (και το θρεντ εχει γινει σαλατα)

1) Επιτρεπεται το εντουρο στα μονοπατια που συζητατε? ΝΑΙ/ΟΧΙ
2) Καταστρεφει το εντουρο το βουνο? ΝΑΙ/ΟΧΙ

Αν η απαντηση στο (1) ειναι ΟΧΙ το θεμα εληξε, υπαρχει νομος.
Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ τοτε παμε στην δευτερη ερωτηση, καταστρεφει το εντουρο το βουνο? Αυτο θα πρεπει να το απαντησουν πραγματικοι γνωστες. Επειδη φυτευουμε δεντρα, δεν γιναμε φυσιοδιφες.
Αν λοιπον το εντουρο συμβαλει στη καταστροφη, τοτε τα μηχανακια μας και παμε γι'αλλα. Αν οχι, τοτε σεβομαστε αυτους που μπορουμε αθελα να σκοτωσουμε/τραυματισουμε/ενοχλησουμε και ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι.

Σταματηστε να αναλωνεστε λοιπον για το υφος της γραφης του καθενος και μιληστε επι της ουσιας.

:wave2: (εβαλα και το εμοτικον για να μη παρεξηγηθει το υφος μου)

ΥΓ
και επιχειρηματα του στυλ 'ναι αλλα ο αλλος με το αυθαιρετο ειναι χειροτερος' ειναι παιδικα.

Στο παρον θρεντ.... Το προβλημα ειναι τα μονοπατια με τις τρυπες που ανοιγουν τα μηχανακια ταραζοντας την διαδρομη του δημιουργου του θρεντ στις ποδηλαταδες του.....

Αρα εισαι..... :a6:

Παρολα αυτα...... Σε ολους μας οσοι ανακατευοναστε με το βουνο αναλογουν ευθυνες .....

Σε αλλους λιγοτερες... Σε αλλους περισσοτερες.....

Και επειδη δεν μου αρεσει να ειναι οικολογος οπου με συμφερει ... Και οπου δεν με συμφερει να κανω την παλαβη.....

Οταν σε ενα βουνο απαγορευτει η καθε δραστηριοτητα οπως συμβαινει στο εξωτερικο τοτε να σεβαστω απολυτα την απαγορευση......

Γιατι οταν ο ποδηλατης ωρυετε εδω μεσα για τρυπες στα μονοπατια ......

Και για το χαλι που εχω βαλει στο παραπανω θρεντ μενει αδιαφορος.....

Οταν ο περιπατητης ενοχλειτε απο εμενα αλλα του πηγε τρεις και μια να παει να σβερκωσει τον οδηγο του μπαζαδικου που αδειαζε στο ρεμα.....

Οταν οι μικρες ζημιες .... Κυνηγιουνται συνεχως

Και οι μεγαλες ( παιδικα επιχειρηματα κατ εσενα ) μενουν στο απυροβλητο.....

Χαιρετισματα και αξιοι της μοιρας μας......

Την τουρτα ξεκινας να την φτιαχνεις απο την βαση.... Και οχι απο τα κερασακια....

suzuki dr650se
19/12/2009, 08:08
αν και δεν το πολυσυμπαθω να περνανε μπροστα μου εντουραδες στην τελευταια επισκεψη μου στον υμητο με τα δυο παιδια μου(ποδαρατοι)πριν μια βδομαδα,εντουραδες ακουσα αλλα δεν ειδα οποτε κανενα προβλημα μην γινει κανενα ατυχημα κατα τα αλλα ,ε,λιγο ο θορυβος αλλα νταξει.οποτε αν εκεινοι βρουν αλλα μονοπατια δεν χαθηκε ο κοσμος και ριχνουν και καμια ματια για εμπρηστες.
ομως τα ποδηλατα ηταν ΠΡΟΒΛΗΜΑ καθε τοσο ερχοταν απο ενα μονοπατι ενας τυπος με ποδηλατο κοματια,χωρις αυριο με αποτελεσμα να τρεχω να πιασω τα παιδια γιατι οι περισσοτεροι ερχοντουσαν με το υφακι "ακρη ρεεεεεεε."
παιδια με τα mountain bikes παρακαλω βρειτε μονοπατια και εσεις, ιδιαιτερα τα σαββατα που παμε εκει αρκετοι πεζοι.

Gandalf dr685sm
19/12/2009, 08:22
Μια άποψη μπορώ να καταθέσω...

Ελπίζω πλέον οτι με την ιδιότητα του δασοπυροσβέστη (έστω και εθελοντικά) και έχοντας ζήσει απο πρώτο χέρι το τι γίνεται με την καταστροφή δασών το περισυνό καλοκαίρι στην περιοχή της Σταμάτας, Πεντέλης, Μαραθώνα που ήταν το τλεευταίο πράσινο κομμάτι, ίσως να δώσει τροφή για σκέψη το παρακάτω.

1. Το δάσος καταστρέφεται απο την παρουσία του ανθρώπου που έχει επιβουλές πάνω του. Δηλαδή εκείνον που δεν το σέβεται και πετάει σκουπίδια, αλλοιώνει το περιβάλλον (με σκαπτικά/κοπτικά εργαλεία), με δημιουργία μονοπατιών για όλους (απο περιπατητές μέχρι και 4Χ4 track) σε παρθένες περιοχές κοκ.

2. Ο άνθρωπος που πάει στο βουνό (ειδικά εκεί που έχει υψηλή χλωρίδα και πανίδα) οφείλει να ξέρει οτι η παρουσία του εκεί δεν συνιστά πρόβλημα μόνο όταν το σέβεται. Όπου σέβεται βάλτε την απουσία των παραπάνω.

3. Το enduro σε γενικές γραμμές όντως καταστρέφει όπως και το mountai bike ride... όπως και η παρουσία περιπατητών που ξεφεύγουν απο χαραγμένα μονοπάτια μόνο και μόνο για να θαυμάσουν την φύση απο κοντά και την ίδια στιγμή ξεφορτώνονται απο χαρτομάντηλα μέχρι και σκουπίδια γύρω γύρω.

Η μεγαλύτερη καταστροφή γίνεται απο σκουπίδια (που 70% είναι υπαίτια για πυρκαγιές), και απο μπαζώματα.

Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι κανείς απο τους δήθεν οικολόγους δεν υπάρχει... είτε με μηχανή , είτε χωρίς. Η οικολογική παρουσία των περισσότερων περιορίζεται σε αναδασώσεις που γίνονται με δημοσίευση απο ΜΜΕ, που δεν είναι κακό , αλλά είναι η μόνη ενέργεια τους.

Όμως δεν έχει ακουστεί ποτέ κουβέντα για ομάδες περιφρούρησης απο τους περισσότερους (σε εθελοντική βάση , υπάρχουν δεκάδες σύλλογοι να αποτανθεί ο ενδιαφερόμενος έτσι ώστε να βοηθήσει σε αυτό) έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και ειδικότερα το καλοκαίρι που ο κόσμος είναι αρκετά περισσότερος στο βουνό.

Εδώ έχουμε μαζέψει εκδρομείς που είχαν ξεκινήσει τσιμπούσι σε πυκνόφυτη περιοχή με πεύκα και φουλ πευκοβελόνες στο έδαφος , ενώ είχαν ανάψει και φωτιά ... όπου με μέτρα προστασίας ή άνευ αυτών , απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κάνουν.

Λαθροκυνηγούς που είναι η χειρότερη κατηγορία καθώς δεν θα διστάσουν να πυροβολήουν και επάνω σου, αν νιώσουν οτι απειλούνται...

Και άλλα ωραία ... και δυστυχώς επειδή ακριβώς δεν υπάρχει δασική υπηρεσία προστασίας όπως στο εξωτερικό ο καθείς θεωρεί "κτήμα" του το δάσος στο βουνό και κάνει οτι νομίζει , οπως νομίζει.

Ας φτάσουμε και στον Υμηττό τώρα (αν και θεωρώ πως Πάρνηθα και Πεντέλη λόγω φυσικής τοποθεσίας είναι πιο σημαντικά δασικά βουνά , ώς φίλτρα ατμόσφαιρας)...

- Ο Υμηττός ήδη έχει φοβερή επιβάρρυνση απο κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης. Κανείς δεν λέει ή δεν κάνει τίποτα. Το 90% των κτισμάτων εκεί είναι αυθαίρετα.

- Απο την στιγμή που έχει επιβαρρυνθεί αρκετά (όντως) ο δρόμος είναι ενας.. Ολική απαγόρευση διελεύσεων για όλους και για κάθε τύπου οχήματος. Με μοτέρ ή οχι. Μόνο έτσι το φυσικό περιβάλλον μπορεί να επανέρθει και ταυτόχρονα να ελεγχθεί εν μέρη και το ποιός ανεβαίνει και τι δουλειά κάνει εκεί.

- Τα σκουπίδια κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά απο όλους.. τους λόγους τους είπα παραπάνω.

- Το enduro αν και είναι μια πολύ αγαπημένη ασχολία , έτσι όπως είναι η κατάσταση στα βουνά γύρω απο την Αττική θα έπρεπε να περιοριστεί σε πολύ διακριτές διαδρομές .Η ολική απαγόρευση είναι ανόητο τουλάχιστον να λέμε οτι πρέπει να γίνει αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί κάτι τέτοιο αρχικά... εκτός αυτού θεωρώ πως αν πραγματοποιείται σε σωστά πλαίσια, προωθεί την αγάπη προς την φύση και δεν κάνει το αντίθετο.. αρκεί βέβαια να γίνεται σε συγκεκριμένες διαδρομές.

- Το παραπάνω ισχύει και για τους ποδηλάτες.. και μην ακούσω τίποτα αστεία οτι δεν κάνουν ζημιά τα ποδήλατα γιατί δεν ισχύει αυτό. Η μόνη διαφορά τους είναι η απουσία θορύβου.. λούκια όμως κάνουν και αυτά... έστω και μικρότερα.. Και μιλώ φυσικά οχι για τον πατέρα με τα παιδιά που με ενα IDEAL θα πάνε απο δασικούς δρόμους, χαραγμένους ήδη... αλλά για τους "δήθεν" επαγγελματίες που πάνε τάπα , με διάφορα ΜΤ , πλησιάζοντας την ταχύτητα μοτοσυκλετών.

- Οι περιπατητές.. χωρίζονται σε δύο κατηγορίες... σε εκεινους που πάνε βόλτα γνωρίζοντας τι και πως θα πρέπει να το κάνουν... και σε εκείνους που πάνε βόλτα "ως μόδα". Και οι δύο είναι αποδεκτοί (αλλοίμονο)... μόνο που οι δεύτεροι είναι οι χειρότεροι λόγω της νοοτροπίας τους, που πετάνε σκουπίδια, πατάνε πάνω σε φωλιές ζώων (χωρίς να το γνωρίζουν), κάνουν μονοπάτια καινούρια περνώντας απο παρθένες περιοχές , κάνοντας ζημιά που και πάλι δεν γνωρίζουν κοκ.

- 4Χ4 .. νέο φρούτο... που κάνει και τεράστια ζημιά. Υπάρχουν κύριοι ειδικά πάρκα για τα θηρία σας... τι σας φταίει το δάσος; Τεράστια ζημιά σε μονοπάτια και ηχορύπανση. Και είναι και οι μόνοι που ήδη έχουν προϋποθέσεις να πάνε να διασκεδάσουν σε οριοθετημένα πάρκα και συγκεκριμένες δυσκολίες.

- Κυνήγι... ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ μέχρι νεωτέρας μετά τις φωτιές του καλοκαιριού. Όποιος θέλει ας ρωτήσει στην ΕΛ.ΑΣ για τα περαιτέρω.. όποιον δείτε να κυνηγάει στα όρια της Αττικής, το κάνει λαθραία.

-Μπαζώματα.. είναι γνωστό σε όλους τι ισχύει...

Πως θα λυθουν αυτά για τον Υμμητό;... με ολική απαγόρευση διελέυσεων και δασική υπηρεσία προστασίας.

Αντέχουμε να το δεχτούμε αυτό; Είμαστε διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο;..

Παραπάνω διάβασα κάτι που είχε δόση λογικής. Τσακώνονται οι μισοί για το βουνό και το δάσος του.. και οι άλλοι μισοί για το που θα χτίσουν σε αυτό. Η αλήθεια είναι οτι ο καθένας θέλει το δάσος δικό του και δεν τον ενδιαφέρει τι θέλει ο άλλος. Δυστυχώς σε αυτό το πρόβλημα μόνο μια λύση υπάρχει.. επειδή ακριβώς κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα όρια του, χρειάζεται αστυνόμευση, για να κρατάει τα όρια όλων εκεί που πρέπει.

Σε ποιά χώρα κράτος θα μου πείτε τώρα;... αυτό είναι άλλο θέμα.

Gandalf

suzuki dr650se
19/12/2009, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μια άποψη μπορώ να καταθέσω...

Ελπίζω πλέον οτι με την ιδιότητα του δασοπυροσβέστη (έστω και εθελοντικά) και έχοντας ζήσει απο πρώτο χέρι το τι γίνεται με την καταστροφή δασών το περισυνό καλοκαίρι στην περιοχή της Σταμάτας, Πεντέλης, Μαραθώνα που ήταν το τλεευταίο πράσινο κομμάτι, ίσως να δώσει τροφή για σκέψη το παρακάτω.

1. Το δάσος καταστρέφεται απο την παρουσία του ανθρώπου που έχει επιβουλές πάνω του. Δηλαδή εκείνον που δεν το σέβεται και πετάει σκουπίδια, αλλοιώνει το περιβάλλον (με σκαπτικά/κοπτικά εργαλεία), με δημιουργία μονοπατιών για όλους (απο περιπατητές μέχρι και 4Χ4 track) σε παρθένες περιοχές κοκ.

2. Ο άνθρωπος που πάει στο βουνό (ειδικά εκεί που έχει υψηλή χλωρίδα και πανίδα) οφείλει να ξέρει οτι η παρουσία του εκεί δεν συνιστά πρόβλημα μόνο όταν το σέβεται. Όπου σέβεται βάλτε την απουσία των παραπάνω.

3. Το enduro σε γενικές γραμμές όντως καταστρέφει όπως και το mountai bike ride... όπως και η παρουσία περιπατητών που ξεφεύγουν απο χαραγμένα μονοπάτια μόνο και μόνο για να θαυμάσουν την φύση απο κοντά και την ίδια στιγμή ξεφορτώνονται απο χαρτομάντηλα μέχρι και σκουπίδια γύρω γύρω.

Η μεγαλύτερη καταστροφή γίνεται απο σκουπίδια (που 70% είναι υπαίτια για πυρκαγιές), και απο μπαζώματα.

Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι κανείς απο τους δήθεν οικολόγους δεν υπάρχει... είτε με μηχανή , είτε χωρίς. Η οικολογική παρουσία των περισσότερων περιορίζεται σε αναδασώσεις που γίνονται με δημοσίευση απο ΜΜΕ, που δεν είναι κακό , αλλά είναι η μόνη ενέργεια τους.

Όμως δεν έχει ακουστεί ποτέ κουβέντα για ομάδες περιφρούρησης απο τους περισσότερους (σε εθελοντική βάση , υπάρχουν δεκάδες σύλλογοι να αποτανθεί ο ενδιαφερόμενος έτσι ώστε να βοηθήσει σε αυτό) έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και ειδικότερα το καλοκαίρι που ο κόσμος είναι αρκετά περισσότερος στο βουνό.

Εδώ έχουμε μαζέψει εκδρομείς που είχαν ξεκινήσει τσιμπούσι σε πυκνόφυτη περιοχή με πεύκα και φουλ πευκοβελόνες στο έδαφος , ενώ είχαν ανάψει και φωτιά ... όπου με μέτρα προστασίας ή άνευ αυτών , απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κάνουν.

Λαθροκυνηγούς που είναι η χειρότερη κατηγορία καθώς δεν θα διστάσουν να πυροβολήουν και επάνω σου, αν νιώσουν οτι απειλούνται...

Και άλλα ωραία ... και δυστυχώς επειδή ακριβώς δεν υπάρχει δασική υπηρεσία προστασίας όπως στο εξωτερικό ο καθείς θεωρεί "κτήμα" του το δάσος στο βουνό και κάνει οτι νομίζει , οπως νομίζει.

Ας φτάσουμε και στον Υμηττό τώρα (αν και θεωρώ πως Πάρνηθα και Πεντέλη λόγω φυσικής τοποθεσίας είναι πιο σημαντικά δασικά βουνά , ώς φίλτρα ατμόσφαιρας)...

- Ο Υμηττός ήδη έχει φοβερή επιβάρρυνση απο κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης. Κανείς δεν λέει ή δεν κάνει τίποτα. Το 90% των κτισμάτων εκεί είναι αυθαίρετα.

- Απο την στιγμή που έχει επιβαρρυνθεί αρκετά (όντως) ο δρόμος είναι ενας.. Ολική απαγόρευση διελεύσεων για όλους και για κάθε τύπου οχήματος. Με μοτέρ ή οχι. Μόνο έτσι το φυσικό περιβάλλον μπορεί να επανέρθει και ταυτόχρονα να ελεγχθεί εν μέρη και το ποιός ανεβαίνει και τι δουλειά κάνει εκεί.

- Τα σκουπίδια κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά απο όλους.. τους λόγους τους είπα παραπάνω.

- Το enduro αν και είναι μια πολύ αγαπημένη ασχολία , έτσι όπως είναι η κατάσταση στα βουνά γύρω απο την Αττική θα έπρεπε να περιοριστεί σε πολύ διακριτές διαδρομές .Η ολική απαγόρευση είναι ανόητο τουλάχιστον να λέμε οτι πρέπει να γίνει αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί κάτι τέτοιο αρχικά... εκτός αυτού θεωρώ πως αν πραγματοποιείται σε σωστά πλαίσια, προωθεί την αγάπη προς την φύση και δεν κάνει το αντίθετο.. αρκεί βέβαια να γίνεται σε συγκεκριμένες διαδρομές.

- Το παραπάνω ισχύει και για τους ποδηλάτες.. και μην ακούσω τίποτα αστεία οτι δεν κάνουν ζημιά τα ποδήλατα γιατί δεν ισχύει αυτό. Η μόνη διαφορά τους είναι η απουσία θορύβου.. λούκια όμως κάνουν και αυτά... έστω και μικρότερα.. Και μιλώ φυσικά οχι για τον πατέρα με τα παιδιά που με ενα IDEAL θα πάνε απο δασικούς δρόμους, χαραγμένους ήδη... αλλά για τους "δήθεν" επαγγελματίες που πάνε τάπα , με διάφορα ΜΤ , πλησιάζοντας την ταχύτητα μοτοσυκλετών.

- Οι περιπατητές.. χωρίζονται σε δύο κατηγορίες... σε εκεινους που πάνε βόλτα γνωρίζοντας τι και πως θα πρέπει να το κάνουν... και σε εκείνους που πάνε βόλτα "ως μόδα". Και οι δύο είναι αποδεκτοί (αλλοίμονο)... μόνο που οι δεύτεροι είναι οι χειρότεροι λόγω της νοοτροπίας τους, που πετάνε σκουπίδια, πατάνε πάνω σε φωλιές ζώων (χωρίς να το γνωρίζουν), κάνουν μονοπάτια καινούρια περνώντας απο παρθένες περιοχές , κάνοντας ζημιά που και πάλι δεν γνωρίζουν κοκ.

- 4Χ4 .. νέο φρούτο... που κάνει και τεράστια ζημιά. Υπάρχουν κύριοι ειδικά πάρκα για τα θηρία σας... τι σας φταίει το δάσος; Τεράστια ζημιά σε μονοπάτια και ηχορύπανση. Και είναι και οι μόνοι που ήδη έχουν προϋποθέσεις να πάνε να διασκεδάσουν σε οριοθετημένα πάρκα και συγκεκριμένες δυσκολίες.

- Κυνήγι... ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ μέχρι νεωτέρας μετά τις φωτιές του καλοκαιριού. Όποιος θέλει ας ρωτήσει στην ΕΛ.ΑΣ για τα περαιτέρω.. όποιον δείτε να κυνηγάει στα όρια της Αττικής, το κάνει λαθραία.

-Μπαζώματα.. είναι γνωστό σε όλους τι ισχύει...

Πως θα λυθουν αυτά για τον Υμμητό;... με ολική απαγόρευση διελέυσεων και δασική υπηρεσία προστασίας.

Αντέχουμε να το δεχτούμε αυτό; Είμαστε διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο;..

Παραπάνω διάβασα κάτι που είχε δόση λογικής. Τσακώνονται οι μισοί για το βουνό και το δάσος του.. και οι άλλοι μισοί για το που θα χτίσουν σε αυτό. Η αλήθεια είναι οτι ο καθένας θέλει το δάσος δικό του και δεν τον ενδιαφέρει τι θέλει ο άλλος. Δυστυχώς σε αυτό το πρόβλημα μόνο μια λύση υπάρχει.. επειδή ακριβώς κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα όρια του, χρειάζεται αστυνόμευση, για να κρατάει τα όρια όλων εκεί που πρέπει.

Σε ποιά χώρα κράτος θα μου πείτε τώρα;... αυτό είναι άλλο θέμα.

Gandalf

τα πε ολα ο μαγος.και οι πεζοι εχουν μεριδιο ευθυνης,ιδιαιτερα με τα σκουπιδια τους.για να παει καποιος στο υπεροχο πευκοδασος του σχοινια να δει το σκουπιδι που αφηνουν...
ντροπη και ξευτιλα μεχρι σερβιετες και μπειμπιλινο.

DrBig
19/12/2009, 10:05
Στο παρον θρεντ.... Το προβλημα ειναι τα μονοπατια με τις τρυπες που ανοιγουν τα μηχανακια ταραζοντας την διαδρομη του δημιουργου του θρεντ στις ποδηλαταδες του.....

Αρα εισαι..... :a6:

Παρολα αυτα...... Σε ολους μας οσοι ανακατευοναστε με το βουνο αναλογουν ευθυνες .....

Σε αλλους λιγοτερες... Σε αλλους περισσοτερες.....

Και επειδη δεν μου αρεσει να ειναι οικολογος οπου με συμφερει ... Και οπου δεν με συμφερει να κανω την παλαβη.....

Οταν σε ενα βουνο απαγορευτει η καθε δραστηριοτητα οπως συμβαινει στο εξωτερικο τοτε να σεβαστω απολυτα την απαγορευση......

Γιατι οταν ο ποδηλατης ωρυετε εδω μεσα για τρυπες στα μονοπατια ......

Και για το χαλι που εχω βαλει στο παραπανω θρεντ μενει αδιαφορος.....

Οταν ο περιπατητης ενοχλειτε απο εμενα αλλα του πηγε τρεις και μια να παει να σβερκωσει τον οδηγο του μπαζαδικου που αδειαζε στο ρεμα.....

Οταν οι μικρες ζημιες .... Κυνηγιουνται συνεχως

Και οι μεγαλες ( παιδικα επιχειρηματα κατ εσενα ) μενουν στο απυροβλητο.....

Χαιρετισματα και αξιοι της μοιρας μας......

Την τουρτα ξεκινας να την φτιαχνεις απο την βαση.... Και οχι απο τα κερασακια....

1)Μιλαμε για εντουρο στο βουνο, εγω αναφερομαι στο αν επιτρεπεται η οχι και εσυ μου λες οτι ειμαι οφφ τοπικ. Εχεις κι αλλους ασσους στο μανικι σου?

2) Παραδεχεσαι εμμεσα οτι οντως απαγορευεται και λες οτι θα συνεχισεις γιατι αλλες ομαδες που κατα την γνωμη σου καταστρεφουν περισσοτερο δεν βαλονται. Αυτο κι αν ειναι ο ορισμος του 'ελληναρα' . Ευγε.

:beer:

STOYBI
19/12/2009, 10:29
1)Μιλαμε για εντουρο στο βουνο, εγω αναφερομαι στο αν επιτρεπεται η οχι και εσυ μου λες οτι ειμαι οφφ τοπικ. Εχεις κι αλλους ασσους στο μανικι σου?

2) Παραδεχεσαι εμμεσα οτι οντως απαγορευεται και λες οτι θα συνεχισεις γιατι αλλες ομαδες που κατα την γνωμη σου καταστρεφουν περισσοτερο δεν βαλονται. Αυτο κι αν ειναι ο ορισμος του 'ελληναρα' . Ευγε.

:beer:

Aυτα ηθελες να καταλαβεις.....

Αυτα καταλαβες.....!!!!

Δεν μπορω να κανω τιποτα παραπανω για αυτο.....

imittos
19/12/2009, 10:38
Επιτέεελους!
Και μία ερώτηση με «νόημα» (άρα είμαστε μόνο 1 βήμα από... ποιό ρεαλιστικές απειλές. Για να δω ποιό καλόπαιδο θα ξεκινήσει....)
Το immitos είναι, προφανώς, ένα «πρόχειρο» nickname.
Σκοπός μου ήταν να δω αν ΟΝΤΩΣ υπάρχουν κάποιοι στον χώρο σας που μπορούν να συζητήσουν (για αυτόν τον λόγο έριξα το επίπεδο στο δικό σας για να είμαι ποιό κατανοητός)
Αντί όμως η δημοσίευση μου να ξεκινήσει ένα διάλογο μεταξύ σας, αποδεικνύοντας τουλάχιστον ότι μικρή μερίδα σας μπορεί να συζητήσει, εσείς αποτύχατε παταγωδώς!

-Μόλις εμφανίσθηκαν επιχειρήματα, το γυρίσατε στην κοροϊδία.
-Μόλις εμφανίσθηκε μια ρεαλιστική πρόκληση (επιβεβαίωση αυτών που γραφώ), το χοντρύνατε.
Και το χειρότερο
-Το ανανεώνεται μεταξύ σας, επιβεβαιώνοντας αυτό που πολύς κόσμος έχει προσέξει:
-Ότι δηλαδή όταν σας μιλάνε δεν ακούτε τι σας λένε άλλα ότι σας την λένε!

Μπράβο λεβέντες μου...

Και μπραβο σουςς λιγου (δυσιχως λιγους) που σκεφτικαν με αυτα που διαβασαν. Μι συμβουλη μηνπολυεκδιλωθειτε γιατι θα σας φανε!

DrBig
19/12/2009, 10:48
Aυτα ηθελες να καταλαβεις.....

Αυτα καταλαβες.....!!!!

Δεν μπορω να κανω τιποτα παραπανω για αυτο.....

Θα μπορουσες να ξαναδιαβασεις το ποστ σου και να μου εξηγησεις τι δεν καταλαβα καλα!

vrider
19/12/2009, 11:38
Αν και η 'χαρχαλα' μου προτιμαει την Βαρυμπομπη, και οχι βεβαια για εντουρο αλλα για χαλαρη βολτα στο χωμα ( αλλωστε δε σηκωνει και παραπανω) και το Σχοινια για παιχνιδι με την αμμο, παρολα αυτα εχω μερικες αποριες περι του Υμηττου.

Η Φιλοδασικη και η Δασοπροστασια πως οριζονται αυτοκλητα προστατες του βουνου ? Απο ποιον? Γιατι να απευθυνθω σε αυτους τους δυο προκειμενου να κανω βολτα στο βουνο?
Οι μεν ΝΠΙΔ (?) και οι δε Ενωση Εθελοντων, δηλαδη κατα την ταπεινη μου αποψη , τριχες.

Δε λεω, η Δασοπροστασια , απ οσο ειδα στο λινκ, κανει καποιο εργο αλλα αυτο δε σημαινει οτι το βουνο της ανηκει κιολα.

Εν πασει περιπτωσει να δεχτω οτι αυτοι οι δυο ειναι οι προστατες του Υμηττου. Αντι να 'ξελαρυγγιαζονται' απο δω κι απο κει, γιατι δε φτιαχνουν μια 'ομαδα προστασιας' - αφου το δικαιωμα τους το παρεχει ο νομος (?)- και να εχουν δυο -τρεις περιπολιες τις Κυριακες με σκοπο τη προστασια του βουνου απο οτι αυτοι νομιζουν οτι το βλαπτει. Θα κανουν το κεφι τους στο βουνο που τοσο αγαπουν και ταυτοχρονα θα το προστατευουν?

Εκτος κι αν ξερουν να προστατευουν το βουνο μονο απο τα γραφεια τους.

naked
19/12/2009, 11:43

Σκοπός μου ήταν να δω αν ΟΝΤΩΣ υπάρχουν κάποιοι στον χώρο σας που μπορούν να συζητήσουν (για αυτόν τον λόγο έριξα το επίπεδο στο δικό σας για να είμαι ποιό κατανοητός)

:a019:

nic mor
19/12/2009, 12:33
ποιό [/COLOR] κατανοητός)

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

ααααα!!! ωστε αυτος ειναι ο λογος που
μπορω και σε καταλαβαινω:D :D
πες το βρε παιδακι μου γιατι νομιζα προς
στιγμην οτι εγινα διανυα :yuck: :yuck:

το ειπα και ποιο πριν κανουμε λαθος
και χαλαμε το σαλιο μας ασχολουμενοι
με νουμερα αλλα επεσα στην παγιδα :yuck:

υ/γ α και που'σαι εσυ με το επιπεδο...
μαθε πρωτα να ξεχωριζεις το πιο απο
το ποιο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και ασε εμας του χαμηλου επιπεδου ησυχους:wave2: :wave2:

υ/γ2 η καταχρηση μπορει να σε τυφλωσει:winka:

byron
19/12/2009, 13:04

Ότι και αν ήθελες να πεις ή να "διδάξεις" το έκαψες με το παραπάνω σχόλιο σου. Σχόλιο που προφανώς μετά βίας το συγκρατούσες προσπαθώντας να "επικοινωνήσεις" με τους βάρβαρους. Δυστυχώς ο βήχας και η μαλακία δεν κρύβεται.

Λυπάμαι που δεν σε υποδέχτηκαν οι συνάδελφοι εντουράδες ως θεό πέφτοντας στα τέσσερα ρίχνοντας φάπες ο ένας στον άλλο για το πως είναι τόσο πεζοί και δεν τους είχαν περάσει καν απ΄το μυαλό οι σοφιστείες σου.
Μάζεψε την αλαζονεία και την υπεροψία σου γιατι ιαχές του στύλ "Τι είπες ρε ΘΕΕ !!!" δεν θα βρεις εδώ μέσα.

Περιορίσου λοιπόν στα αγαθά καθήκοντα του ρουφιάνου που καλεί το δασαρχείο/αστυνομία όποτε βλέπεις τραμπούκους εντουράδες να καταστρέφουν τις βουνοπλαγιές. Θα σου προσφέρει καλύτερο ύπνο τα βράδια. :wave2:

naked
19/12/2009, 13:34
μπραβο εκανες την τυχη σου
με αγαπη Αννα
:a43:
http://www.youtube.com/watch?v=TVFpUcHioTU
τρεις ευχες :rotflmao:

DrBig
19/12/2009, 13:43
Εγω παντως παρ'ολο που διαφωνω με τα communication skills του Imittos, νομιζω ο,τι αυτα που λεει εχουν βαση, την οποια οι περισσοτεροι απο εδω μεσα ηθελημενα παραβλεπετε γιατι νοιωθετε οτι σας στερουν το παιχνιδι και περιοριζεστε στο να κριτικαρετε το πως τα λεει. Η ουσια δεν ειναι εκει ομως και κριμα που το θρεντ θα κλεισει με αυτο το τροπο.

byron
19/12/2009, 14:25
Εγω παντως παρ'ολο που διαφωνω με τα communication skills του Imittos, νομιζω ο,τι αυτα που λεει εχουν βαση, την οποια οι περισσοτεροι απο εδω μεσα ηθελημενα παραβλεπετε γιατι νοιωθετε οτι σας στερουν το παιχνιδι και περιοριζεστε στο να κριτικαρετε το πως τα λεει. Η ουσια δεν ειναι εκει ομως και κριμα που το θρεντ θα κλεισει με αυτο το τροπο.

Κλείνει με τον αναμενόμενο τρόπο όταν ο κάθε επαρμένος αρκείται στο να κουνάει το δάχτυλο καβάλα στο οικολογικό καλάμι του.

MikeG
19/12/2009, 15:41
:evil: :evil: :evil:

Μάλλον μου φαίνεται ότι αγόρι μου ήρθες να γράψεις αυτά που ήθελες και τίποτα άλλο. Διάβασες τι έγραψα στο προηγούμενο μου ποστ? Οι μόνοι νόμιμοι προστάτες του δάσους είναι η Δασική Υπηρεσία. Κανείς άλλος αυτόκλητος που χτίζει μοναστήρια.

Επίσης αν απαγορεύεται η διέλευση γιατί είναι προστατευόμενη περιοχή, το οποίο πρέπει να θεσπιστεί από νόμο, όπως πχ για το Φαράγγι της Σαμαριάς, τότε απαγορεύεται για όλους, και για τους ποδηλατάδες και για τους περιπατητές & για ΟΛΟΥΣ.

Τράβα μάθε να συζητάς και να ανταλλάσσεις επιχειρήματα & μετά έλα να κάνεις κήρυγμα. Επίσης προσπάθησε να μη προσβάλλεις κανένα & αυτό που είπες για το επίπεδο, σε κόβω ότι δε μπορείς να μιλήσεις σοβαρά, χωρίς καφριλίκι και με επιχειρήματα.

Α! Και που'σαι, αν ένα δίκυκλο επιτρέπεται να περάσει από ένα μονοπάτι, τότε αυτό ισχύει και για τα ποδήλατα και για τα μηχανάκια. Αν δεν επιτρέπεται ισχύει και για τα 2 πάλι.
Τράβα λοιπόν ρώτα τη Δασική Υπηρεσία αν κάνουμε κακό στο δάσος ή ότι άλλο θες...

& στα Link που έβαλες λέει ότι είναι προστατευόμενη περιοχή (που δεν είναι βέβαια γιατί δεν έχει οριστεί με προεδρικό διάταγμα) άρα το μπούλο και οι ποδηλατάδες και όλοι.

Julius
19/12/2009, 17:08
toylaxiston symfonisame se kati oso afora ton ymmito......

oti einai kompleksikos kai karagiozis :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

re admin einai dynato na typakos me tetoio yfos kai me to vrisidi poy rixnei na mhn exei ginei akoma ban ???

$py
19/12/2009, 17:08

DrBig βάση έχουν αυτά που λέει ο Gandalf. Τα λέει απλά και ξεκάθαρα.

Ακου κατέβασε το επίπεδο....

:lol: :rotflmao: :lol:

DrBig
19/12/2009, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
DrBig βάση έχουν αυτά που λέει ο Gandalf. Τα λέει απλά και ξεκάθαρα.

Το διαβασα το ποστ του Gandalf το οποιο οσο σωστο κι αν ειναι κατα την γνωμη μου δεν βοηθαει στο παρον θρεντ.

Τελικα μπορει να μου πει καποιος αν απο το νομο απαγορευεται η επιτρεπεται το εντουρο στα συγκεκριμενα μονοπατια του υμηττου?

kordix
19/12/2009, 17:27
Διαβάστε πως μας χαρακτηρίζουν.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ποδηλάτες ή αυτούς που κάνουν downhill. Αλλά μερικοί είναι προκλητικοί...

http://forum.downhill.gr/index.php?topic=605.0;prev_next=next#new

STOYBI
19/12/2009, 17:37
imittos......

Αφου προσπερνας αντιθετα επιχειρηματα απο τα δικα σου.....

Αφου προσβαλεις με προσβλητικα σχολια ενα ολοκληρο φορουμ χωρις καν να σεβαστεις το βημα που σου εδωσε δημοκρατικοτατα ωστε να απαγελεις πιθανον γραμενα "ποιηματα " απλα χωρις να απαντας σε τιποτα.....

Αφου συνεχιζεις να εισαι εριστικοτατος ελπιζωντας στο ποτε θα πεσουν xαρακτηρισμοι προς το προσωπο σου ( Γιατι τελικα αυτο ειναι το παιχνιδι σου...)

Παμε στην καραμελιτσα που ζητας περι απαγορευσης της μοτοσυκλετας ( εκτος----δρυμων---- και ιδ. εκτασεων..)

α) Φιλοδασικη..... Κανονισμοι....http://www.philodassiki.org/15/article/greek/15/24/index.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε ολόκληρη την περιοχή του Αισθητικού δάσους ισχύει η Δασική Απαγορευτική Διάταξη (ΔΑΔ 20)/4294/96 του Δασαρχείου Πεντέλης με βάση την οποία:

Από την 1/1/1996 μέχρι την 31/12/2005 ισχύουν τα εξής:

Μέσα στην περιοχή του Αισθητικού δάσους Καισαριανής συμπεριλαμβανομένων των δρόμων και των πλατειών, όλες τις μέρες της εβδομάδας, από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η είσοδος, παραμονή και κυκλοφορία πεζών ή εποχουμένων επισκεπτών, με εξαίρεση τη διέλευση οχημάτων - χωρίς στάθμευση - μόνο από τον κεντρικό δρόμο Καισαριανής - κορυφής "Εύζωνα" Υμηττού.

Ακόμη απαγορεύεται:

1. Το άναμμα φωτιάς όλο το χρόνο.
2. Η κατασκήνωση για παραθερισμό χωρίς άδεια.
3. Η υλοτομία και εκφλοίωση, η κοπή φύλλων κλπ δένδρων, θάμνων, κλάδων, ανθέων και πάσα άλλη πράξη που θίγει τα δένδρα, τους θάμνους και τα φρύγανα.
4. Η λατόμευση, η συλλογή επιφανειακών λίθων και η χωματοληψία χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.
5. Οι οργανωμένες υπαίθριες εκδηλώσεις και πολυπληθείς συγκεντρώσεις.
6. Οι κινηματογραφήσεις για εμπορικό σκοπό.
7. Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross).
8. Η κυκλοφορία λυτών σκύλων.
9. Η εκχέρσωση, η ρητίνευση των πευκοδένδρων, η τοποθέτηση κυψελών μελισσών, η βοσκή παντός ζώου και το κάπνισμα στο δάσος, επιτρεπόμενο μόνο στις πλατείες που βρίσκονται γύρω από τη Μονή Καισαριανής.

Οι παραβάτες τιμωρούνται κατά τις ισχύουσες διατάξεις του Ν.Δ. 86/69, το Ν.Δ. 996/71, το Ν. 998/79 και τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις των δασικών νόμων.
Αρμόδια Δασική Αρχή είναι το Δασαρχείο Πεντέλης (τηλ. 0106135010) και για την αναγγελία φωτιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ. 199.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για το ( 7 ) Αν εχεις καμμια απορεια σχετικα με την....προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross).

Να σε διαβεβαιωσω οτι ουδεποτε τα τελευταια χρονια ( απο οτι ξερω ) ειχαμε αγωνες ( η προετοιμασια αγωνων παντος τυπου μοτοσυκλετας στον Υμητο...! )

Εαν εχεις καποια απορια με την διαφορα ..... Αγωνα μοτο η προετοιμασια αυτου....
ΜΕ... ΑΠΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΟΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΤΕ.... Δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε παραπανω.....Απλα να επισημανω οτι εαν εχεις καποιο νομο απαγορευση γενικα για ολα τα βουνα ( πλην του υμητου γιατι αυτος απο οτι βλεπω μονο σε ενδιαφερει ) Να μας την γνωστοποιησεις και εμας..!

Παμε παρακατω.......

Ο λογος της επιθεσης (για να πανε και οι οικολογικες ανησυχιες καποιων αλλων εδω μεσα τουλαχιστον σε αλλο θρεντ και χωρις φυσικα να υπονωω οτι εχει σχεση το συγκεκριμενο σαιτ........) http://www.podilates.gr/node/3360

Και με μια απλα αναζητηση σε φορουμ ποδηλατων με το συγκεκριμενο θεμα για τον συγκεκριμενο τοπο ( υμητος ) πολυ ευκολα θα μπορεσουμε να καταλαβουμε γιατι τυποι αλα imittos μπαινουν σε μοτοσυκλετιστικα φορουμ με βιτρινα τα ......

πως (σιγουρα) το γνωριζεται, η διελευση μοτοσυκλετων απο τα μονοπατια του Υμηττου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Γενικα δεν καταλαβαινω τι προσπαθειτε να αποδειξετε με αυτην την εγωιστικη σας (προς την λιγη διασωθεισα Αττικη φυση) συμπεριφορα. Να μην αναφερθω και στο ποασο επιθετικοι εισαστε απεναντι σε περιπατητες και ποδηλατε;ς......

Με κερασακια τα.....

Τους χτυπανε...???? - Κοντά επεσες (καποιοι ΔΕΝ καλοδεχονται ΟΥΤΕ την ευγενικη πληροφοριση οτι σε προστατευομενη περιοχη η εθνικο δρυμο ΔΕΝ μπαινουμε με μηχανες. Αλλωστε η περιοχη ειναι γεματη πινακιδες της φιλοδασικης, δηλαδη του οργανισμου που ΦΥΤΕΨΕ το δασος του Υμηττου, οπου καθοριζουν τι επιτρεπεταικαι τι οχι. Συνεπως το μη κανεται δυνατους θορυβους πρεπει νκατι να λεει, εκτως και αν δεν υπαρχει δυνατοτητα αναγνωσης....) Τους βριζουν...???? - Ναι. Εμενα πολλες φορες..... Οπως και αρκετους περιπατητες και ορειβατες. Γενικα ουτε ηλικια ουτε φυλλο δεν σεβονται. Τους πατανε...???? - Σχεδον. Εδω την γλυτωσαμε παρατριχα (3 φορες...)

Αυτα συμπερενεις διαβαζοντας σε φορουμ τους τα.....

Οποιος (και οποια) ανεβηκε στον Υμηττο την προηγουμενη Κυριακη θα προσεξε τα ενημερωτικα φυλλαδια που μοιρασε η οργανωση πυροπροστασιας καισαριανης. ουσιαστικα ενημερωνοντας τον κοσμο οτι η πολιτεια προωθει πλεον επιθετικα την αλλαγη χρησης / χαρακτηρισμου του βουνου, απο προστατευομενη ζωνη σε.. παρκο (με προσεχη καφε, αναψυκτηρια και αλλες εγκαταστασεις ολα σε βαρος του λιγου δασους που εμεινε). Και Οσοι ειναι λιγο ποιο "μεσα στα πραγματα" θα εχουν πληροφορηθει οτι ειμαστε πλεον ποιο κοντα (και με την αλλαγη χρησης του βουνου) στον οριστικο αποκλισμο του βουνου απο ποδηλατα και μοτοσυκλετες.... Δυστυχως οι προσπαθειες μεριδας ποδηλατών να ενημερωσουν την φιλοδασικη και τους υποληπους φορεις οτι οι ποδηλατες δεν ειναι ιδιοι με τους καννηβαλους με τα enduro καθως και οτι τυχων "ατυχη" παραδειγματα απο τον χωρο μας (απροσεκτοι ποδηλατες που δεν σεβονται τους περιπατητες η ακομα χειροτερα κανουν αλματα αναμεσα σε κοσμο η σηκωνουν ραμπες και καταστρεφουν με επεμβασεις τα μονοπατια) πεφτουν μαλλον στο κενο. Πιστευω οτι συντομα θα βρεθουμε μπροστα σε τελεσιδικη αποφαση αποκλησμου μας με μονη διεξοδο καποια διαδρομη σχεδιασμενη απο ασχετους (επιπεδη δηλαδη) και σε αυτο θα εχουμε οδηγηθει, εκτως απο την καταστροφικη μανια των μοτοσυκλετιστων, μονοι μας (ενωω σαν συνολο γιατι υπαρχουμε και καποιοι ποδηλατες που σεβομαστε τα αυτονοητα) με την αδιαφορια μας να προστατεψουμε τον χωρο που περναμε καλα....

Αυτα για να τελειωνουμε με τις οικολογικες ανησυχιες του καθε imittos....

:a56:

kordix
19/12/2009, 17:37
Συγνώμη που βάζω κείμενα από άλλα φόρουμ αλλά το θέμα είναι σοβαρό.

Διαβάστε για τα πραγματικά προβλήματα που απειλούν το βουνό

http://www.tear.gr/forum/viewtopic.php?p=21231

DrBig
19/12/2009, 17:45

Από την 1/1/1996 μέχρι την 31/12/2005 ισχύουν τα εξής:

Απο 1/1/2006 τι ισχυει?

mivvo
19/12/2009, 17:46
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποστάρεις εδώ. Θες να μας δείξεις πόσο οικολόγος είσαι ή να μας μαλώσεις;

Και με πιο δικαίωμα κρίνεις τη ζωή μας; Όσο ανήκει το βουνό σε εσένα ανήκει σε όλους.

Τόσα χρόνια πως καταστρέφονται τα δάση;

Από τα μηχανάκια κάηκε η Πάρνηθα και η Πεντέλη;

Ποιος ευθύνεται για την παλιά φωτιά στην Α. Γλυφάδα που τώρα έχει γεμίσει μεζονέτες εκεί που ήταν βουνό;

Και που πάνε κάποιοι τύποι δήθεν οικολόγοι και αγοράζουν δίπλα στα δάση (σε ότι έμεινε δηλαδή) για να κάνουν πιο εύκολα τη βόλτα τους στο βουνό.

Αν θες να συνεχίσεις τις βόλτες σε δάση σε άλλα φόρουμ μπες να κατηγορήσεις και όχι εδώ.

Και ποιος σου είπε ότι πηγαίνουμε στα μονοπάτια που πάνε περιπατητές ή ποδηλάτες. Οι περισσότεροι από μας είμαστε πέρα από εντουράδες ΚΑΙ περιπατητές ΚΑΙ ποδηλάτες και ΑΝΘΡΩΠΟΙ πάνω από όλα και σεβόμαστε τους τρίτους (στο μεγαλύτερο ποσοστό) σε αντίθεση με κάποιους σαν εσένα που μας βρίζουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Στην παραπάνω βόλτα βρήκαμε 1 περιπατητή στις κεραίες του ΟΤΕ ψηλά που φυσικά μας έκανε παράπονα αλλά ευγενικά και εμείς του απαντήσαμε ευγενικά αφού είχαμε σβήσει τα μηχανάκια για να περάσει.

Πολυ σωστος Κωστα!

DrBig
19/12/2009, 17:47
Συγνώμη που βάζω κείμενα από άλλα φόρουμ αλλά το θέμα είναι σοβαρό.

Διαβάστε για τα πραγματικά προβλήματα που απειλούν το βουνό

http://www.tear.gr/forum/viewtopic.php?p=21231

Υπαρχουν πολλα που απειλουν το βουνο. Το εντουρο επιτρεπεται? Ακομα συμπερασμα εγω παντως δεν εχω βγαλει! :D

SVX
19/12/2009, 17:47
Αυτο το thread μου θυμιζει το ζητημα για το αν οι πορδες της δαμαλας μεγαλωνουν την τρυπα του οζοντος....... :rolleyes:

STOYBI
19/12/2009, 17:49
Απο 1/1/2006 τι ισχυει?

Σαν πρωτη ματια που εριξα ....Εγω δεν βρηκα τιποτα.....

Πολυ ευχαριστως να προσπαθησεις αν δεν σου κανει κοπο.....

DrBig
19/12/2009, 17:54
Σαν πρωτη ματια που εριξα ....Εγω δεν βρηκα τιποτα.....

Πολυ ευχαριστως να προσπαθησεις αν δεν σου κανει κοπο.....

Ψαχνω φιλε μου αλλα δεν βρισκω.

Εξακολουθει να με εκπλησει το οτι ολη αυτη η συζητηση ειναι στον αερα. Εχετε μαλλωσει χωρις ακομα να εχει συζητηθει το θεμα της νομιμοτητας! Εγω παντως που δεν ειμαι καουμπου, δεν θα ηθελα να παω με το μοτοσακο μου στο βουνο αν απαγορευεται.

STOYBI
19/12/2009, 17:59
Ψαχνω φιλε μου αλλα δεν βρισκω.

Εξακολουθει να με εκπλησει το οτι ολη αυτη η συζητηση ειναι στον αερα. Εχετε μαλλωσει χωρις ακομα να εχει συζητηθει το θεμα της νομιμοτητας! Εγω παντως που δεν ειμαι καουμπου, δεν θα ηθελα να παω με το μοτοσακο μου στο βουνο αν απαγορευεται.

Δεν απαγορευετε εκτος απο δριμους και ιδ χωρους.....

naked
19/12/2009, 18:01
Κωστα(yz-ktm) τωρα που αρχισε η μεση να φτιαχνει, χαλασε το βουνο .....:alien:

τελικα θα το κανονισουμε καμια υμμηταδα ή μονο ψαροντουφεκο και παραγαδι ? :p

DrBig
19/12/2009, 18:05
Δεν απαγορευετε εκτος απο δριμους και ιδ χωρους.....

Amen!

marios8
19/12/2009, 19:01
Amen!

Που εκεί (τον δρυμό) απαγορεύεται και για ποδήλατα και για περιπατητές .

Όσο για τον "Υμηττό" (που τελευταία την έχει κάνει γαργάρα) μάλλον αυτός δεν γνωρίζει να διαβάζει .
Τι σχέση έχει η "Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross)." με την βόλτα στο βουνό ??

Τώρα γιατί το Ακρόπολις πέρασε απο εκεί πριν απο κανα 5αρι χρόνια ας μας το εξηγήσει ο "Υμηττός"

DrBig
19/12/2009, 19:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8

Όσο για τον "Υμηττό" (που τελευταία την έχει κάνει γαργάρα) μάλλον αυτός δεν γνωρίζει να διαβάζει .
Τι σχέση έχει η "Η προετοιμασία και διενέργεια αγώνων δικύκλων (Moto Cross)." με την βόλτα στο βουνό ??

Το συγκεκριμενο λινκ δεν μας αφορα καθ'οτι αναφερεται σε παρελθοντα χρονο.
Λινκυ για το τι γινεται τωρα δεν εχω μπορεσει να βρω, οποτε εχουμε μεινει στον ΣΤΟΥΜΠΙ που λεει οτι επιτρεπεται. Δεν αμφισβητω την καλη του προθεση, αλλα εγω προσωπικα δεν εχω βρει μεχρι στιγμης κατι με επισημη αιγιδα που να με καλυπτει.

marios8
19/12/2009, 19:34
Λινκυ για το τι γινεται τωρα δεν εχω μπορεσει να βρω, οποτε εχουμε μεινει στον ΣΤΟΥΜΠΙ που λεει οτι επιτρεπεται. Δεν αμφισβητω την καλη του προθεση, αλλα εγω προσωπικα δεν εχω βρει μεχρι στιγμης κατι με επισημη αιγιδα που να με καλυπτει.

Εχεις βρεί καμια αιγίδα που να το απαγορεύει ?
Το enduro στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται (πάντα μιλάμε εξω απο δρυμούς) .

MikeG
19/12/2009, 19:36
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη προσπέλαση ορεινών όγκων με όχημα. & δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ τέτοιος νόμος γιατί έχουμε άπειρους βοσκούς, σύνορα τα οποία είναι ακριβώς επάνω στο βουνό & χωριά τα οποία είναι διάσπαρτα.

Στο εξωτερικό αν δείτε που απαγορεύεται θα καταλάβετε. & εδώ απαγορεύετε στο Φαράγγι της Σαμαριάς ή μέσα στο Οροπέδιο της Νίδας.

Ξαναλέω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ακόμα και πεζός να είναι κάποιος μόνο σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (η οποία δηλαδή πρέπει να έχει ορισθεί με προεδρικό διάταγμα). Κανένας Υμμητός, καμιά Πάρνηθα, κανένας Ψηλορείτης στο σύνολο του δε πρόκειται ποτέ να ορισθεί προστατευόμενη περιοχή γιατί δραστηριοποιούνται άνθρωποι. Υποσύνολα τους θα μπορούσαν να ορισθούν προστατευόμενα, αλλά ειδικά στην περιοχή της Αττικής μη περιμένετε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

DrBig
19/12/2009, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη προσπέλαση ορεινών όγκων με όχημα. & δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ τέτοιος νόμος γιατί έχουμε άπειρους βοσκούς, σύνορα τα οποία είναι ακριβώς επάνω στο βουνό & χωριά τα οποία είναι διάσπαρτα.

Στο εξωτερικό αν δείτε που απαγορεύεται θα καταλάβετε. & εδώ απαγορεύετε στο Φαράγγι της Σαμαριάς ή μέσα στο Οροπέδιο της Νίδας.

Ξαναλέω ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, ακόμα και πεζός να είναι κάποιος μόνο σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (η οποία δηλαδή πρέπει να έχει ορισθεί με προεδρικό διάταγμα). Κανένας Υμμητός, καμιά Πάρνηθα, κανένας Ψηλορείτης στο σύνολο του δε πρόκειται ποτέ να ορισθεί προστατευόμενη περιοχή γιατί δραστηριοποιούνται άνθρωποι. Υποσύνολα τους θα μπορούσαν να ορισθούν προστατευόμενα, αλλά ειδικά στην περιοχή της Αττικής μη περιμένετε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεκτον. Αλλα μην ορκιζεσαι οτι δεν θα υπαρξουν νομοι κατα των μηχανοκινητων (για λογους αναψυχης) στην αττικη μετα απ'οσα εχουν γινει.

MikeG
19/12/2009, 19:46
Δεκτον. Αλλα μην ορκιζεσαι οτι δεν θα υπαρξουν νομοι κατα των μηχανοκινητων (για λογους αναψυχης) στην αττικη μετα απ'οσα εχουν γινει.

Ντάξει, δεν ορκίζομαι :lol: :lol:
Πιστεύω όμως ότι είναι αδύνατο, γιατί δυστυχώς συνεχώς από όσο βλέπω από τα διάφορα site συνεχώς χτίζουν και χτίζουν... Το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν και αυτά προάστια στο μέλλον απλά με σαφώς μεγαλύτερες εκτάσεις πρασίνου. & αυτό είναι το δυστύχημα.

Γι'αυτό και η άποψη μου είναι ότι τα βουνά θα πρέπει να είναι ελεύθερα (σαφώς με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις) στις ανθρώπινες δραστηριότητες (σπορ, βόλτες, camping) ώστε οι άνθρωποι να τα αγαπήσουν, να γίνουν μια γροθιά και οι ίδιοι να τα προστατέψουν..
Βέβαια δυστυχώς μέχρι στιγμής βλέπουμε τα αντίθετα.. Από τα 5000000 ανθρώπους πάνε 200000 στο βουνό και αντί να είναι μαζί ώστε να αποτρέψουν όσο μπορούν τη τσιμεντοποίηση κάποιοι κράζουν τους άλλους... :(

STOYBI
19/12/2009, 19:48

Κατι με επισημη αιγιδα σχετικα με τι....????

Αν επιτρεπετε το εντουρο στην ελλαδα.....?????

marios8
19/12/2009, 20:28

Έχει δίκιο ο STOYBI . Δηλαδή βρήκες την αιγίδα για τα ποδήλατα ? Ή βρήκες αιγίδα που το απαγορεύει ?

MikeG
19/12/2009, 20:30
Κώστα και Μάριε μη το συνεχίζετε :winka:

Δείτε τι έγραψα πιο πάνω.. Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων οποιουδήποτε τύπου από όλες τις περιοχές εκτός από τις χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα ως προστατευόμενες.
Είναι τόσο απλό :smilea:

:beer: :beer: :wave2:

DrBig
19/12/2009, 21:11

Αν επιτρεπεται στα μονοπατια που αναφερεται ο δημιουργος του θρεντ, συγνωμη αν δεν ημουνα οσο αναλυτικος θα επρεπε. Νομιζα οτι δεν μιλουσαμε για ολη την ελλαδα :wave2:

DrBig
19/12/2009, 21:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Έχει δίκιο ο STOYBI . Δηλαδή βρήκες την αιγίδα για τα ποδήλατα ? Ή βρήκες αιγίδα που το απαγορεύει ?

Δεν βρηκα τιποτα, γι αυτο και ρωτησα ;)
Μαλλον δεν διαβασες τα ποστ μου! :wave2:

Gandalf dr685sm
19/12/2009, 21:31
MikeG... μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις..

Μέρος του πίσω κομματιού της Πάρνηθας έχει χαρακτηριστεί ώς Εθνικός δρυμμός απο την δεκαετία του 70. Οχι όλο το βουνό όμως.

Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, όσο δεν υπάρχει οριοθέτηση απο υπηρεσία του τι μπορεί να γίνει σε ενα δάσος (και δη πλησίον άστυ) τότε μπορούμε να συζητάμε επί ώρες εδώ.

Ο κεντρικός ορεινός όγκος της Πάρνηθας κηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός (Β.Δ. 644/61), με πυρήνα 38.000 στρεμμ. και περιφερειακή ζώνη 212.000 στρεμ. Στον πυρήνα περιελήφθησαν μόνο τα δημόσια δάση και οι δασικές εκτάσεις, καθώς και μια έκταση 12.000 στρεμ. της Ι. Μ. Πετράκη, η οποία απαλλοτριώθηκε αναγκαστικά υπέρ του Δημοσίου και έμειναν εκτός πυρήνα περιοχές όπως τα δάση του Τατοϊου, της Σαλονίκης και του Λοιμικού.

Επίσης η μόνη απαγόρευση εν ισχύ που γνωρίζω και μας έχουν ενημέρωσει είναι η παρακάτω και ισχύει για πάσης φύσεως τροχοφόρο και διελεύσεις.

''7. Οι Δασικές Αρχές, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, για λόγους προστασίας της άγριας πανίδας, της αυτοφυούς χλωρίδας και των βιοτόπων τους, δύνανται να απαγορεύουν τη διέλευση τροχοφόρων οχημάτων στο δασικό οδικό δίκτυο. Με την ανωτέρω απόφαση καθορίζονται ο χρόνος και ο χώρος της απαγόρευσης, οι τυχόν εξαιρέσεις(αγρότες για καλλιέργεια, βοσκοί κλπ.), καθώς και όλα τα τεχνικά έργα και μέσα που απαιτούνται για την υλοποίηση της ανωτέρω απαγόρευσης (μπάρες, πινακίδες κ.α.)

Α ρ θ ρ ο ν 15
Δασικαί οδοί
Ν Ο Μ Ο Σ 998/1979
"Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της Χώρας"

Αυτό είναι και το μόνο επίσημο έγγραφο που θα βρείτε σχετικά με το θέμα δάση.. δυστυχώς!

Gandalf