View Full Version : Αποζημίωση με σώστρα
fazertha
22/12/2009, 12:11
Είχα ένα ατύχημα με μία κυρία που παραβίασε στοπ. Ο πραγματογνώμονας εκτίμησε τη κατασκευαστική αξία 4.200 ευρώ και αξία μοτοσυκλέτας (TDM 900 2004 με πρώτη άδεια 2005) 4.500 ευρώ. Στην Εθνική ασφαλιστική που είμαι μου είπαν ότι πάει για καταστροφή η μηχανή κάτι που το θέλω κι εγώ και ότι θα πληρωθώ τα 4.200 μείον τη σώστρα. Η σώστρα δεν ξέρουν ακόμα πόσο θα είναι. Θα είναι το 4500 μείον τα 4200, 300 δηλαδή ή θα είναι παραπάνω; Γνωρίζει κάνεις; Ευχαριστώ πολύ!
Σώστρα ? :look: Τι ΄ναι τούτο πάλι? :confused: :look: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
οτι σωζεται απο τη μηχανη βυρωνα.
σου λεει πχ σε μια μοτο που παει για ολικη γιατι πηρε πλαισιο οτι το μοτερ ειναι καλο ομως.οποτε αν το πουλησεις πιανει τοσο.αυτα ειναι τα σωστρα.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αυτό με το οποίο χτυπάμε (τινάζουμε) τα χαλιά ... :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αυτό με το οποίο χτυπάμε (τινάζουμε) τα χαλιά ... :winka:
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:
fazertha
22/12/2009, 12:23
Δηλαδή η σώστρα θα είναι πολύ παραπάνω από τα 300 ευρώ;
Leonebmw
22/12/2009, 12:29
σε bmw r1150gs, με αποζημιωση ολικής καταστροφής, τα σώστρα ήταν 1500€ τα οποία τα παίρνεις απο τον συνεργιά που αγοράζει την κατεστραμένη μηχανή. Μου βγάλανε αποζημίωση 9000€, πήρα 1500€ απο τον μηχανικό και 7500€ απο την ασφαλιστική. τα σώστρα δεν τα χάνεις, απλά δεν σου τα δίνει η ασφαλιστική.
fazertha
22/12/2009, 12:45
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες απαντήσεις! Βασικά τους ρώτησα αν ξεμπερδέψουμε ως το τέλος του έτους μπας και γλιτώσω τα τέλη κυκλοφορίας και μου είπαν ότι μπορώ να παραδώσω προσωρινά τις πινακίδες και να τα γλιτώσω. Γίνεται αυτό;
Leonebmw
22/12/2009, 13:17
για να πάρεις τα σώστρα πρέπει να μεταβιβάσεις την μηχανή στον συνεργιά, αν έχει βγεί η απόφαση της ασφαλιστικής, πούλα την να τελειώνεις. Δεν ξέρω τι παίζει με προσωρινή κατάθεση πινακίδων.
fazertha
22/12/2009, 13:20
Θα πάρω λεφτά από την ασφαλιστική. Αυτό είναι το σίγουρο. Απλά θέλουν να βγάλουν η σώστρα για να με πληρώσουν τη διαφορά.
Leonebmw
22/12/2009, 13:23
αν θυμάμαι καλά, καθώς είναι και 3 χρόνια απο τότε, τα σώστρα τα υπολογίζουν στην ασφαλιστική και συνεννοούνται με το συνεργίο. Πάρε τον ενα τηλέφωνο να σου πεί αν έχει ειδοποιηθεί για το ποσό.
fazertha
22/12/2009, 13:28
Έχουμε χρόνο φίλε μου ακόμα. Σήμερα φθάνει η άδεια κυκλοφορίας με κούριερ στην Εθνική. Μεσολαβούν και γιορτές, με το νέο έτος μάλλον θα βγει άκρη. Πραγματικά σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Πάμε για νέο μοτο με το νέο έτος. Θα βάλουμε και μερικά ευρώ παραπάνω να πάρουμε κάτι καλύτερο!
Opisthogonia
23/12/2009, 01:47
epidi sixna pikna exo aftes tis stenes sxesis me tous agapimenousmou viastes ...
sostra den kerdizis esi tpt aplos an exoune ektimisi oti esi tha paris apo aftous 4,5 tosa tha sou dosoune
h sostra einai tropos gia na kerdizoune xrono alla k na kerdizoune lefta meso ths sostras ;)
dld? dld aftoi tha poulisoune oti mporoune (se sinolo oxi komati komati,bori dld k etsi big story)
k aspoume tha poulisoune tin mixani gia 700 euro tote tha paris ta 700 tis mixanis k ta ypolipa mexri ta 4,5 pou sou eipane dld 3800 tha ta kolisoune aftoi ara kerdisane ;)
tora yparxoune kati parathirakia pou boris na vgalis esi kati extra apo afto ypo kapies proipothesis ;P h sinexia an se endiaferi se pm
edit:
nai xexasa na po oti apo tin sostra etsi lene AYTOI oti kanoune, yparxoune plirofories oti ta mixanakia metavivazonte se diafores paraplevres eteries pou pantrevoune exartimata, denoune mixanes pou eitane sovraka, agorazoun metaxirismena adalaktika k sto telos kataligounes se diafora gnosta katastimata k etsi glitonoune arketi xasoura ........
tora etsi lene........h kakes h glosses oxi ego.....isos na to lene k h eloxim ......
aloste giati toulaxiston 2 gnostes eteries exoune teties eteries pou "sinegazonte" ?
k ti ta kanoune otan ta pernoune ?
......dld mas lene" ta kanoume adalaktika,pernoume oti axizi" to pu ta vazoune den lene ;P
k gia na min epektatho k alo se kati theories sinomosias me kati kalopeda pou einai organomena mazevoune glika k katharizoune adies pou lerothikan me siropi ;)
tora isos paralogizome .........aplos skeftite o keros gar egis k ta oufo epi ths ghs
fazertha
23/12/2009, 09:09
Επειδή δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα. Θα πληρωθώ δηλαδή 4500 (την αξία της μότο δηλαδή) μείον τη σώστρα; ή 4200 (την επισκευαστική αξία της μότο) μείον τη σώστρα;
Leonebmw
23/12/2009, 09:16
αν επισκευάζεται η μηχανή τότε παίρνεις το όλο ποσό που έβγαλε η ασφαλιστική, χωρίς σώστρα. αν η μηχανή βγήκε ολική καταστροφή με αξία 4500€ τότε παίρνεις απο την ασφαλιστική 4500€-σώστρα και απο το συνεργίο που θα αγοράσει την κατεστραμένη μηχανή (δεν την αγοράζει η ασφαλιστική) το υπόλοιπο ποσό για να συμπληρώσεις 4500€ αποζημίωση. Ρώτα στο συνεργείο που έχεις την μηχανή για λεπτομέρειες, το έχουν κάνει πολλές φορές, δεν θα βρείς οριστικές απαντήσεις εδώ μέσα.
SpeakeasyBlues
23/12/2009, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από fazertha
Είχα ένα ατύχημα με μία κυρία που παραβίασε στοπ. Ο πραγματογνώμονας εκτίμησε τη κατασκευαστική αξία 4.200 ευρώ και αξία μοτοσυκλέτας (TDM 900 2004 με πρώτη άδεια 2005) 4.500 ευρώ. Στην Εθνική ασφαλιστική που είμαι μου είπαν ότι πάει για καταστροφή η μηχανή κάτι που το θέλω κι εγώ και ότι θα πληρωθώ τα 4.200 μείον τη σώστρα. Η σώστρα δεν ξέρουν ακόμα πόσο θα είναι. Θα είναι το 4500 μείον τα 4200, 300 δηλαδή ή θα είναι παραπάνω; Γνωρίζει κάνεις; Ευχαριστώ πολύ!
Δεν σε συμφερει, αλλα πρεπει πρωτα να διευκρινισθει εαν χτυπησες και ζητας τραυματισμο ?
fazertha
23/12/2009, 19:29
Όχι, ευτυχώς δεν έπαθα το παραμικρό, πέρα από μικροτραυματισμούς. Δεν παίζει τραυματισμός στο όλο σκηνικό.
SpeakeasyBlues
23/12/2009, 22:35
Όχι, ευτυχώς δεν έπαθα το παραμικρό, πέρα από μικροτραυματισμούς. Δεν παίζει τραυματισμός στο όλο σκηνικό.
Δηλαδη οταν πεφτεις κανεις γκελ και σηκωνεσαι δεν πιανεται ε?
Ξερεις ποσα λεφτα ειναι αυτο?
Ρουχα, κινητο, κρανος ζητησες?
Απομειωση αξιας μοτ/τας?
και αλλα...
Αλλα για να ξεκινησουμε σωστα θα επρεπε να πεις στον διακανονιστη της ζημιας σου οταν θα (ζηταγε τιμολογια) ποιος το γαμαει το μηχανακι τι ζημια εχει, εγω ξερεις ποσο στοιχιζω?...
...αλλα δεν το λετε, ποτε, γιατι δεν το πιστευετε,το μονο μου μετραει ειναι να γινει καλα το μηχανακι κι'ολα τ'αλλα γινονται...
Ολα αναποδα, ολα λαθος και καπου στο βαθος νασου και η καλιμπρα που ο μαστορας την χρεωσε αλλα η ασφαλιστικη δεν την πληρωνει (και ισως εχει και δικιο).
Opisthogonia
23/12/2009, 23:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Leonebmw
αν επισκευάζεται η μηχανή τότε παίρνεις το όλο ποσό που έβγαλε η ασφαλιστική, χωρίς σώστρα. αν η μηχανή βγήκε ολική καταστροφή με αξία 4500€ τότε παίρνεις απο την ασφαλιστική 4500€-σώστρα και απο το συνεργίο που θα αγοράσει την κατεστραμένη μηχανή (δεν την αγοράζει η ασφαλιστική) το υπόλοιπο ποσό για να συμπληρώσεις 4500€ αποζημίωση. Ρώτα στο συνεργείο που έχεις την μηχανή για λεπτομέρειες, το έχουν κάνει πολλές φορές, δεν θα βρείς οριστικές απαντήσεις εδώ μέσα.
arketes fores h asfalistiki tin agorazi meso tis eteriatis opos h ATE asfalistiki ama thes psaxto ligo ;P
fazertha
24/12/2009, 10:08
Αυτή τη στιγμή, χρήματα να πάρω άλλη μηχανή δεν έχω. Το να δηλώσω τραυματισμό σημαίνει ότι θα πάω δικαστικώς με την ασφαλιστική. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρω χρήματα μετά από δύο χρόνια κι ένα μέρος από αυτά θα πάνε στους δικηγόρους. Αφού ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Να μείνω δύο χρόνια χωρίς μηχανή δεν παίζει γιατί θ'αρρωστήσω, οπότε κατέληξα να κάνω αυτό που κάνω τώρα. Να ζητήσω λεφτά με σώστρα δηλαδή.
SpeakeasyBlues
24/12/2009, 16:53
Αυτή τη στιγμή, χρήματα να πάρω άλλη μηχανή δεν έχω. Το να δηλώσω τραυματισμό σημαίνει ότι θα πάω δικαστικώς με την ασφαλιστική. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρω χρήματα μετά από δύο χρόνια κι ένα μέρος από αυτά θα πάνε στους δικηγόρους. Αφού ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Να μείνω δύο χρόνια χωρίς μηχανή δεν παίζει γιατί θ'αρρωστήσω, οπότε κατέληξα να κάνω αυτό που κάνω τώρα. Να ζητήσω λεφτά με σώστρα δηλαδή.
Χμμ, ησουν σαφης, το TDM του 05 κανει οσο λεει η Εθνικη, δηλ. εαν δεν ειχες τρακαρει και το πουλαγες επιανε ποσο ?
Ασε μπηκα Χρυση Ευκαιρια, κατω απο 5200 (πολλα ηταν στα 6500) δεν βρηκα, αρα εαν το δικο σου ηταν σε καλη κατασταση σε ριχνουν με τη μια (οπως παντα) στα 4500 και εκει πανω σου μιλανε για σωστρα, την στιγμη που δικαιουσε ολα τα παραπανω που σου εγραψα και θα θα εδειχνες διαβασμενος με αποτελεσμα να σου μιλανε σε αλλη βαση (οχι δικαστηρια) και θα διορθωνατε τουλαχιστον την τιμη και θα την επαιρναν αυτοι να την κανουν οτι θελουν.
Το οτι δεν εχεις λεφτα δεν σημαινει οτι πρεπει σαν προβατο να χανεις αλλα, μιλα με τον ασφαλιστη η' πηγαινε μονος σου να τους τα πεις.
fazertha
25/12/2009, 11:03
Το ότι βγάλανε την αξίας της μηχανής 4500 θεωρώ ότι με συμφέρει, γιατί η επισκευαστική αξίας της μηχανής είναι 4200 οπότε θα πήγαινε για επισκευή και όχι για ολική με αποτέλεσμα να μην πληρώσω ευρώ και να έχω φτιαγμένη μία χτυπημένη μηχανή η οποία μπορεί να ήταν καλή όπως πριν μπορεί και όχι όμως. Αυτό δεν θα το ήθελα με τίποτα. Προτιμώ να χάσω 700 ευρώ αλλά να βγω στην αγορά και να πάρω ατρακάριστη μηχανή.
SpeakeasyBlues
25/12/2009, 11:22
Το ότι βγάλανε την αξίας της μηχανής 4500 θεωρώ ότι με συμφέρει, γιατί η επισκευαστική αξίας της μηχανής είναι 4200 οπότε θα πήγαινε για επισκευή και όχι για ολική με αποτέλεσμα να μην πληρώσω ευρώ και να έχω φτιαγμένη μία χτυπημένη μηχανή η οποία μπορεί να ήταν καλή όπως πριν μπορεί και όχι όμως. Αυτό δεν θα το ήθελα με τίποτα. Προτιμώ να χάσω 700 ευρώ αλλά να βγω στην αγορά και να πάρω ατρακάριστη μηχανή.
Τα εχεις μπερδεψει, οι λογαριασμοι σου πρεπει να ξεκινανε απο τα 6500, δηλ. παλι βγαινει ολικη καταστροφη αρα ποσο δινουν + σωστρα με τα νεα δεδομενα η' ποσο για να την παρουν οι ιδιοι.
Για να στο πω κι αλλιως, το παιχνιδι παιζεται στο ποσο διαβασμενος εισαι, βαλε ΚΑΠΟΙΟΝ, μιλα με κοσμο που τα εχει περασει αυτα τα παζαρια, (τον ασφαλιστη γιατι δεν τον ανακατευεις?), βαλε εναν φιλο (φιλου) δικηγορο η' στειλε ενα μηνυμα στον Sardasagam να σε βοηθησει που ειχε διαφορα με ασφαλιστικη (δεν εχει σημασια που δεν ηταν ολικη καταστροφη).
Επισης να ξερεις οτι ειναι υπερ σου που περιμενεις λεφτα απο σοβαρη ασφαλιστικη (Εθνικη) και οτι οταν μιλας με αυτον που εχει την υποθεση σου (διακανονιστης) να μην εισαι εριστικος, θα κερδισεις απο αυτο σιγουρα!