Σύνδεση

View Full Version : Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Gandalf dr685sm
14/01/2010, 13:19
είναι πολλές φορές που η γνώμη σε πάρα πολλά ζητήματα (διότι περί γνώμης πρόκειται) ανεξαρτήτως σημασίας , μπορεί να συμπλεύσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ο εκφραστής της γνώμης είναι όμοιος με τον άλλον, ούτε βέβαια μπορεί να έχει τα ίδια κίνητρα και σκοπούς κατά την έκφραση της.

Δεν νομίζω να το πώ απλά ,αν δούμε Καρατζαφέρη απο την μία και Θεοδωράκη απο την άλλη , να μιλάνε για το ίδιο θέμα να ξεκινούν με το ίδιο σκεπτικό και σκοπό... ούτε βέβαια θα έχουν την ίδια σημασία και νόημα τα τελικά λεγόμενα τους, αν και κατά την πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαίνονται όμοια στην έκφραση.

Υ.Γ. πέρα απο την ΑΕΚ... που δεν συμφωνούμε ούτε καν οι ΑΕΚτζήδες μεταξύ μας, έχει τύχει και σε πιο σοβαρά θέματα να "ομοιο-περπατήσουμε" στην έκφραση.

Gandalf

Gandalf dr685sm
14/01/2010, 13:23
Cpt.. αν πρόσεξες τις επιστολές αναφέρει πως του έχουν σταλεί τα βιβλία και παραθέτει τα κείμενα ώς έχουν. Τουλάχιστον έτσι αναφέρει στην επιστολή του.

Gandalf

TROOPER
14/01/2010, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Υ.Γ. πέρα απο την ΑΕΚ... που δεν συμφωνούμε ούτε καν οι ΑΕΚτζήδες μεταξύ μας, έχει τύχει και σε πιο σοβαρά θέματα να "ομοιο-περπατήσουμε" στην έκφραση....ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Gandalf

cheos13
14/01/2010, 13:29
Ο Θεοδωρακης βγηκε κ ειπε καποια πραγματα χιλιοειπωμενα πολλακις!

Σε πολλους ακουγονται γραφικα σε αλλους συνομοσιολογικα, σε αλλουε αρεστα κ.ο.κ

Η παρελαση που εξελισσεται στο thread....περισσοτερο δειχνει να κινειται γυρω απο τον ιδιο παρα στα λεγομενα.

Ας ασχοληθουμε με αυτα που λεει κ οχι ποιος τα λεει οπως γινεται κατα κορον στην χωρα μας σε καθετι!

Το μονο που με θλιβει ειναι οτι ακομα ασχολουμαστε με δεξιους , αριστερους κ.ο.κ

Ισως ειμαι μικρος ακομα δεν ξερω.... ;

K μια ερωτηση περι ιδεολογιας ;

Εχει και αυτη κατηγοριες...ή εχει να κανει με τα λεγομενα του εκαστοτε ομιλων?

ΥΓ :Παιζει να ειμαι λιγο off topic..αλλα δεν βαριεσαι συγχωρατε με!

TROOPER
14/01/2010, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από cheos13
ΥΓ :Παιζει να ειμαι λιγο off topic..αλλα δεν βαριεσαι συγχωρατε με!

σγχωρεμενος.:wave2:

185543

Εχετλαίος
14/01/2010, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από cheos13
Το μονο που με θλιβει ειναι οτι ακομα ασχολουμαστε με δεξιους , αριστερους κ.ο.κ

Και έχει ζωή ακόμα η διχόνια στο τόπο αυτόν...και δε σταματάει μόνο στο αριστερός-δεξιός...

cheos13
14/01/2010, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οχι ! απλά τα "καλα" δεν τα κατέχουμε.
ασχολούμαστε με τα οικεία:D
όσοι μπορούν να είναι ΚΑΙ καλοί, ασχολούνται λιγότερο.
κατανοούν οτι είναι λιγότερο "τέλειοι" απο κάποιους άλλους.
Εδώ, οσο ποιο κάτω είμαι τοσο περισσότερο θελω να σε κατεβάσω.
δημιουργούμε ενα "σκαλοπάτι" πιο κατω απο εμάς, ετσι.
:(
δεν εχει σημασία πόσο απέχω απο το "πάνω", αρκεί να είναι κάποιος απο κάτω:wave2:

+ πολλα!

takis-kk
14/01/2010, 21:17
Υπαρχουμε ΕΜΕΙΣ μα.. δυστυχώς υπάρχουν και οι ΑΛΛΟΙ.
ΕΜΕΙΣ είμαστε οι καλοί , οι ΑΛΛΟΙ είναι κακοί.
Μερικές φορές κάποιος απο ΕΜΑΣ τολμά να κρίνει - αμφισβητήσει αυτά που χρόνια τώρα μας διδάσκουν οι "πατερούληδες" καθοδηγητές ΜΑΣ ..
Τον παλιό καλό καιρό τον στέλναμε σε ψυχιατρία ή ξερονήσια προς αναμόρφωση...
Τώρα οφείλουμε να τον εκμηδενησουμε-γελοιοποιήσουμε και να τον κατατάξουμε στους ΑΛΛΟΥΣ γιατι αν τον ακούσουμε υπαρχει κινδυνος να μολυνθούμε και ν'αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε .
Βρε μπας κι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ΑΛΛΟΙ ;;;;

Με αγάπη
Κάποιος απο ΕΜΑΣ.

aakkuan
14/01/2010, 22:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Υπαρχουμε ΕΜΕΙΣ μα.. δυστυχώς υπάρχουν και οι ΑΛΛΟΙ.
ΕΜΕΙΣ είμαστε οι καλοί , οι ΑΛΛΟΙ είναι κακοί.
Μερικές φορές κάποιος απο ΕΜΑΣ τολμά να κρίνει - αμφισβητήσει αυτά που χρόνια τώρα μας διδάσκουν οι "πατερούληδες" καθοδηγητές ΜΑΣ ..
Τον παλιό καλό καιρό τον στέλναμε σε ψυχιατρία ή ξερονήσια προς αναμόρφωση...
Τώρα οφείλουμε να τον εκμηδενησουμε-γελοιοποιήσουμε και να τον κατατάξουμε στους ΑΛΛΟΥΣ γιατι αν τον ακούσουμε υπαρχει κινδυνος να μολυνθούμε και ν'αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε .
Βρε μπας κι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ΑΛΛΟΙ ;;;;

Με αγάπη
Κάποιος απο ΕΜΑΣ.

ναι μπραβο το βρηκες, αυτοι που κραζουν τωρα τον θεοδωρακη ειναι αυτοι που στελνανε παλια τους άλλους στα ξερονησια...:a018: :a018:

takis-kk
15/01/2010, 06:45
Συνέχισε :a018: γιατι κατάλαβες λάθος!

monstermind
20/01/2010, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση οτι ο αριστερός αγωνιστής και φυλακισμένος/εξορισμένος/διωγμενος Θεοδωράκης συντάσσεται στο θέμα της Δραγώνα με τους Πλέυρη, Καραταζαφέρη και την ένωση αποστράτων;

Θα ήθελα να μη σχολιάσω το υστερόγραφο σύμφωνα με το οποιο, ενας Θεοδωράκης πρέπει να καταφύγει στο site του Τριανταφυλλόπουλου για να δημοσιευτούν οι απόψεις του....

Ελπίζω να είσαι ωραίο παιδί και αψηλό γιατί η νόηση σου είναι ενοχλητικά ανεπαρκής.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει οι προτάσεις σου αποτελούν το άκρον άωτον του φανατισμού, και σε συνδυασμό με την στείρα ειρωνεία σου και τον αέρα του δήθεν γνώστη βγάζουν μάτι. Προκαλούν.

Αυτό το πράγμα που κάνεις έχει σαφώς οριστεί ως επίθεση ad honimem και θεωρείται το πρώτο σφάλμα λογικής επιχειρηματολογίας. Αφού μπαίνεις στον κόπο να σκέφτεσαι μπες και στον κόπο να σκέφτεσαι σωστά.

Ad hominem
From Wikipedia, the free encyclopedia
An ad hominem argument, also known as argumentum ad hominem (Latin: "argument toward the person" or "argument against the person") is an argument which links the validity of a premise to an irrelevant characteristic or belief of the person advocating the premise. In other words, it is an argument which attacks the individual rather than the argument that individual is presenting.[1]

για να σε βοηθήσω λίγο ακόμα, στις παραπάνω προτάσεις σου προσπαθείς να μειώσεις την (εκπληκτικά τεκμηριωμένη) "θέση" του Μ.Θ. με αναφορά στην αριστερή του ταυτότητα, τα πάθη του και το ποιοι συμφωνούν μαζί του, και φυσικά κλείνεις με την μομφή σου σχετικά με το Site του Τριανταφυλλόπουλου.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν αποτελεί αντεπιχείρημα στις θέσεις του, το μόνο που καταδεικνύουν είναι το ότι εσύ δεν τον εκτιμάς. Και καλά κάνεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει άδικο ή ότι λέει μαλακίες. Πολλά μεγάλα πνεύματα ήταν τεράστιοι παπάρες και πρώτος από όλους ο Σωκράτης. Τώρα τον τιμάμε όλοι αλλά άμα ήταν εδώ θα έτρωγε το άπειρο κράξιμο.

Δεν επιθυμώ να μπω σε ζωώδη αντιπαράθεση μαζί σου (γιατί μόνο σε τέτοια αντιπαράθεση φοβάμαι ότι μπορούμε να μπούμε εμείς οι δύο), αλλά είναι κρίμα να πετάγεσαι ωσάν πορδή για να δηλώσεις τίποτα περισσότερο από την απουσία θέσης σου, και να χαλάς μια συζήτηση που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον.

Επί της ουσίας
Το θέμα του Ελληνισμού (με τις φασιστικές προεκτάσεις που αδίκως του δίδονται) είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί γιατί μας διαφοροποιεί. Δεν έχει να κάνει με ελιτιστικές, ρατσιστικές ή φασιστικές ιδέες πολύ απλά γιατί υπάρχει χωρίς αυτές. Κανένας άλλος λαός του Δυτικού κόσμου δεν μοιράζεται αυτό το χαρακτηριστικό και αυτό αναγκαστικά μας βάζει σε θέση μειοψηφίας, μας διαχωρίζει από όλα τα άλλα έθνη. Και ενώ όλος ο δυτικός κόσμος έχει αποδεχθεί την πολιτισμική του καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, ο μόνος λαός που φαίνεται να τραβάει ζόρια με αυτή είναι ο ελληνικός.

Στην προσπάθεια αυτή να ευθυγραμμιστούμε με την νοοτροπία του σύγχρονου δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού, καλούμαστε να απαρνηθούμε την άμεση σχέση μας με την αρχαία Ελλάδα.

Δεν είναι κακό να είσαι περήφανος που είσαι ψηλός και όμορφος,
δεν είναι κακό να είσαι περήφανος που είσαι έξυπνος και μόρτης,
είναι όμως κακό να είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας.

και όμως και τα τρία αυτά ήρθαν από μόνα τους.

Αυτή η νοοτροπία της απάρνησης της φύσης και τις πολιτιστικής ισοπέδωσης φυσικά και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Και η μοντέρνα θέση της Κας Δραγώνα προεικάζω ότι κατατάσσεται στις προσπάθειες αλλοτριωμένων δήθεν επιστημόνων που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναμασούν λόγια και να παράγουν εντυπώσεις με κίνητρο την προσωπική τους ανέλιξή (playing favorites).

Προσωπικά, κάθε αναφορά σε βία (ηρωικοί αγώνες, άνδρες της επανάστασης, αντάρτικα κτλ) μου περνάει απαρατήρητη, ίσως μου κακοκάθεται κιόλας αλλά αναγνωρίζω δίπλα στην ποιητική αδεία και την ανάγκη της υπερβολής στον λόγο, γιατί όταν δεν αποπροσανατολίζει, τονίζει το νόημα.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η στάση του Μ.Θ. φαίνεται υπερβολική ενώ δεν είναι, επειδή γνωρίζει ότι όπως "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" έτσι και οι πεποιθήσεις σιγά σιγά κατασκευάζονται, με τέτοιες "προοδευτικές ενέσεις".

Σε λίγο θα ντρεπόμαστε κιόλας που είμαστε Έλληνες.

ermiss
20/01/2010, 22:43
Προσπάθησε να καταλάβεις ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο ελληνισμός, ούτε η Ελλάδα, ούτε ο ελληνικός πολιτισμός.

Το πρόβλημα είναι οι Ελληνάρες... Η αλαζονεία, τα κόμπλεξ ανωτερότητας, καθώς και ο κάθε είδους ρατσισμός και ελιτισμός πηγάζει απο τα προηγούμενα.

Και όλα αυτά επειδή τυχαία γεννηθήκαμε μερικά χιλιόμετρα κάτω απο τα σύνορα και όχι απο πάνω...

Το πρόβλημα δεν είναι το παλεθόν και η αρχ.Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι οι εμμονές και η προσκόλληση στο παρελθόν, το οποίο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο σαν σημείο αναφοράς κυρίως για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας να ανήκουμε σε κάτι σημαντικό... Καλύπτουμε "έξυπνα" την ανυπαρξία μας....

Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνεις είναι ότι υπάρχει και Γερμανισμός και Γαλλισμός και Βρετανισμός και ότι ισμός θέλεις. Μπορεί λιγότερο σημαντικοί, αλλά ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάποιος πιο σημαντικός απο εμάς :winka:

Cpt. Haddock
20/01/2010, 23:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
Ε[...] γιατί η νόηση σου είναι ενοχλητικά ανεπαρκής.[...]Αφού μπαίνεις στον κόπο να σκέφτεσαι μπες και στον κόπο να σκέφτεσαι σωστά. [...]δεν επιθυμώ να μπω σε ζωώδη αντιπαράθεση μαζί σου (γιατί μόνο σε τέτοια αντιπαράθεση φοβάμαι ότι μπορούμε να μπούμε εμείς οι δύο), αλλά είναι κρίμα να πετάγεσαι ωσάν πορδή για να δηλώσεις τίποτα περισσότερο από την απουσία θέσης σου, και να χαλάς μια συζήτηση που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον. [...]

Μικρέ...

Χειρίζεσαι καλά το γουγλ και τη βικιπαίδεια για να βρείς ερμηνείες που θα διανθίσουν έξυπνα το κείμενό σου, αλλα θα σου ζητούσα να αφήσεις τις κρίσεις επι προσωπικού και τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς γιατι δε γνωριζόμαστε και είναι κρίμα να μπλέξουμε με τον όποιο τρόπο.

Τα περι ανεπαρκούς νόησης και ζωώδους αντιπαράθεσης κράτα τα για τον εαυτό σου, τους συγγενείς και τους φίλους σου. Κρίνε τις απόψεις μου εαν θέλεις, απέρριψέ τες, δέξου τες, ούτε που με νοιάζει, αλλα άνευ προσωπικών κοσμητικών γιατί τα ενυπόγραφα κείμενα έχουν καμια φορά και συνέπειες

:wave2:

byron
20/01/2010, 23:34
Οπως?

Cpt. Haddock
20/01/2010, 23:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Οπως?

Περισσότερα ποστ :wave2:

monstermind
20/01/2010, 23:38
Φίλε μου αντιφάσκεις.

Λες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ελληνισμός (και προφανώς έχεις δίκιο) αλλά μετά αναφέρεις ότι αιτία της αλαζονείας είναι η τύχη που μας έκανε Έλληνες (άρα ο ελληνισμός). Ή μήπως άλλο ο ελληνισμός και άλλο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον Ελληνισμό? Γιατί για εμένα το ίδιο και το αυτό είναι. Ο ελληνισμός είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ελληνισμός γιατί αν δεν είναι αυτό τότε είναι κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε ως κάτι άλλο οπότε καταλήγουμε σε ατόπημα.

Αν μου επιτρέπεις, Αφενώς γερμανισμός δεν υπάρχει, και Γάλλοι και Άγγλοι και Ισπανοί και Ιταλοί που είναι παρμένοι με την παρτάρα τους και την ράτσα τους, ουδέποτε συσχέτισαν τα αρνητικά της ανθρώπινης φύσης με την καταγωγή τους όπως κάνουν τόσοι Έλληνες.

Μην τρελαθούμε κιόλας. Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και τόσοι άλλοι λαοί δεν καταδέχονται καν να μιλήσουν στην αγγλική απο κομπλεξισμό και πειραγμένο πατριωτισμό. Ο μόνος λαός που δεν τράβηξε ποτέ κανένα ζόρι με την "παγκόσμια" αγγλική είναι ο Έλληνας (γιατί την έχει χεσμένη). Και όχι μόνο λοιπόν στην πράξη σαν λαός δεν το παίζουμε καμπόσοι (παρά μόνο μεταξύ μας, στα καφενεία και στις αμπελοφιλοσοφίες) αλλά αρνούμαστε την τιμή της καταγωγής μας ακολουθώντας τα προοδευτικά πρότυπα των δυτικών λαών που όμως κάνουν ακριβώς το αντίθετο χωρίς καν να έχουν ιστορικά το δικαίωμα, αυτών που η πρόσφατη ιστορία τους είναι γεμάτη ηρωικές επεκτάσεις και εισβολές σε ξένα έθνη και εμπόριο δουλείας !!!

Ε δεν είμαστε ίσα και όμοια ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή? Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνουμε και μάλιστα χωρίς γνώση? Είμαστε Έλληνες και έχουμε τα καλά μας και τα κακά μας, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι. Το να διατηρήσεις την αυθεντικότητα σου δεν είναι ελιτίστικο ούτε ρατσιστικό.

Στο σχολείο θυμάμαι εξετάστηκα για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο στον γαλλικό διαφωτισμό και την μικρασιατική καταστροφή!!!! Για σκέψου το!

Γιατί δεν διδαχθήκαμε Πλάτωνα και αριστοτέλη αλλά ρουσώ και κάντ? Ακόμα και σήμερα ο Αριστοτέλης παραμένει το ίδιο διαχρονικός και σίγουρα είναι πιο ουσιαστικός από όλους τους μετέπειτα φιλοσόφους (παγκοσμίως) και ειδικά των διαφωτιστών αφού αυτόν αναπαρήγαγαν.

και γιατί την μικρασιατική καταστροφή, την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την μοναδική φορά που κινηθήκαμε επεκτατικά (και ορθώς και δικαίως τον εφάγαμε στον πάτο)

απο προοδευτικότητα όλα αυτά? τι καλό φέρνουν? τι κερδίζουμε εκτός από το να μαθαίνουμε, (να εκπαιδευόμαστε) να υπονομεύουμε τον ελληνισμό. Αλίμονο, αλλά νομίζω ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο απο αυτό.

κλείνω όπως άρχισες και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι ο ελληνισμός. κακώς τον πατάμε στο σβέρκο.
:beer:

TROOPER
20/01/2010, 23:43
Περισσότερα ποστ :wave2:

η πιο μεγαλα και πιο βαρυγδουπα :a11:

Cpt. Haddock
20/01/2010, 23:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
η πιο μεγαλα και πιο βαρυγδουπα :a11:

Απ' όσο ξέρεις, συνήθως είμαι ολιγόλογος :winka:

monstermind
20/01/2010, 23:50
Μικρέ...

Χειρίζεσαι καλά το γουγλ και τη βικιπαίδεια για να βρείς ερμηνείες που θα διανθίσουν έξυπνα το κείμενό σου, αλλα θα σου ζητούσα να αφήσεις τις κρίσεις επι προσωπικού και τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς γιατι δε γνωριζόμαστε και είναι κρίμα να μπλέξουμε με τον όποιο τρόπο.

Τα περι ανεπαρκούς νόησης και ζωώδους αντιπαράθεσης κράτα τα για τον εαυτό σου, τους συγγενείς και τους φίλους σου. Κρίνε τις απόψεις μου εαν θέλεις, απέρριψέ τες, δέξου τες, ούτε που με νοιάζει, αλλα άνευ προσωπικών κοσμητικών γιατί τα ενυπόγραφα κείμενα έχουν καμια φορά και συνέπειες

και να φανταστείς ότι συγκρατήθηκα!!! :lol:

μπορώ να σου ζητήσω συγνώμη για όσα είπα και όσα μπορεί να πω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύομαι ότι θα συγκρατηθώ στο μέλλον περισσότερο από όσο έχω συγκρατηθεί ήδη. Αν η αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ σε προσβάλλει είναι δικό σου πρόβλημα και αντέδρασε όπως νομίζεις και νιώθεις καλύτερα. Ομοίως και εγώ προσβάλλομαι από τις απόψεις σου ασχέτως αν δεν κατευθύνονται άμεσα στο πρόσωπο μου, μερικές απόψεις είναι σαν τα σκατά, βρωμάνε και ας μην τις πατήσεις :lol:. Και όσο οι απόψεις σου μου μοιάζουν με σκατά θα σου το λέω όσο πιο συγκρατημένα φυσικά μπορώ (γιατί είμαι και κύριος!) :lol:

όσο οι διαχειριστές δεν επεμβαίνουν θεωρώ ότι λειτουργώ εντός πλαισίων. αυτοί θα αποφασίσουν.

τώρα για τις απειλές τι να σου πω... έλα να με δείρεις. :lol:
εγώ πάντως για το καλό σου σου τα λέω να ξέρεις και δώσε βάση δεν θα γνωρίσεις πολλούς σαν και εμένα!!! :rotflmao:

Cpt. Haddock
20/01/2010, 23:52
εγώ πάντως για το καλό σου σου τα λέω να ξέρεις και δώσε βάση δεν θα γνωρίσεις πολλούς σαν και εμένα!!! :rotflmao:

Ελπίζω όχι :wave2:

idomeneas
21/01/2010, 00:54
Φίλε μου αντιφάσκεις.

Λες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ελληνισμός (και προφανώς έχεις δίκιο) αλλά μετά αναφέρεις ότι αιτία της αλαζονείας είναι η τύχη που μας έκανε Έλληνες (άρα ο ελληνισμός). Ή μήπως άλλο ο ελληνισμός και άλλο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον Ελληνισμό? Γιατί για εμένα το ίδιο και το αυτό είναι. Ο ελληνισμός είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ελληνισμός γιατί αν δεν είναι αυτό τότε είναι κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε ως κάτι άλλο οπότε καταλήγουμε σε ατόπημα.

Αν μου επιτρέπεις, Αφενώς γερμανισμός δεν υπάρχει, και Γάλλοι και Άγγλοι και Ισπανοί και Ιταλοί που είναι παρμένοι με την παρτάρα τους και την ράτσα τους, ουδέποτε συσχέτισαν τα αρνητικά της ανθρώπινης φύσης με την καταγωγή τους όπως κάνουν τόσοι Έλληνες.

Μην τρελαθούμε κιόλας. Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και τόσοι άλλοι λαοί δεν καταδέχονται καν να μιλήσουν στην αγγλική απο κομπλεξισμό και πειραγμένο πατριωτισμό. Ο μόνος λαός που δεν τράβηξε ποτέ κανένα ζόρι με την "παγκόσμια" αγγλική είναι ο Έλληνας (γιατί την έχει χεσμένη). Και όχι μόνο λοιπόν στην πράξη σαν λαός δεν το παίζουμε καμπόσοι (παρά μόνο μεταξύ μας, στα καφενεία και στις αμπελοφιλοσοφίες) αλλά αρνούμαστε την τιμή της καταγωγής μας ακολουθώντας τα προοδευτικά πρότυπα των δυτικών λαών που όμως κάνουν ακριβώς το αντίθετο χωρίς καν να έχουν ιστορικά το δικαίωμα, αυτών που η πρόσφατη ιστορία τους είναι γεμάτη ηρωικές επεκτάσεις και εισβολές σε ξένα έθνη και εμπόριο δουλείας !!!

Ε δεν είμαστε ίσα και όμοια ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή? Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνουμε και μάλιστα χωρίς γνώση? Είμαστε Έλληνες και έχουμε τα καλά μας και τα κακά μας, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι. Το να διατηρήσεις την αυθεντικότητα σου δεν είναι ελιτίστικο ούτε ρατσιστικό.

Στο σχολείο θυμάμαι εξετάστηκα για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο στον γαλλικό διαφωτισμό και την μικρασιατική καταστροφή!!!! Για σκέψου το!

Γιατί δεν διδαχθήκαμε Πλάτωνα και αριστοτέλη αλλά ρουσώ και κάντ? Ακόμα και σήμερα ο Αριστοτέλης παραμένει το ίδιο διαχρονικός και σίγουρα είναι πιο ουσιαστικός από όλους τους μετέπειτα φιλοσόφους (παγκοσμίως) και ειδικά των διαφωτιστών αφού αυτόν αναπαρήγαγαν.

και γιατί την μικρασιατική καταστροφή, την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την μοναδική φορά που κινηθήκαμε επεκτατικά (και ορθώς και δικαίως τον εφάγαμε στον πάτο)

απο προοδευτικότητα όλα αυτά? τι καλό φέρνουν? τι κερδίζουμε εκτός από το να μαθαίνουμε, (να εκπαιδευόμαστε) να υπονομεύουμε τον ελληνισμό. Αλίμονο, αλλά νομίζω ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο απο αυτό.

κλείνω όπως άρχισες και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι ο ελληνισμός. κακώς τον πατάμε στο σβέρκο.

ωραίος... πολύ ωραίος... τσάκο μία :beer:

ermiss
21/01/2010, 00:57
Φίλε μου αντιφάσκεις.

Ε δεν είμαστε ίσα και όμοια ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή? Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνουμε και μάλιστα χωρίς γνώση? Είμαστε Έλληνες και έχουμε τα καλά μας και τα κακά μας, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι.

Αποφάσισε επιτέλους, είμαστε ίσιοι και όμοιοι ή όχι.

Ελληνισμός είναι έννοια, το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι το πρόβλημα.

Για εμένα πχ ελληνισμός είναι η παιδεία, η δημοκρατία, ο πολιτισμός, Οι τέχνες, η ιστορία, η ελευθερία. Ελληνισμός σαν γενική έννοια είναι ο πολιτισμός και οι άνθρωποι που τον φέρουν. Και απο αυτά συμφωνώ ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής Παιδείας...

Και υπάρχει και η απέναντι πλε,ρά όπου ελληνισμός είναι το έθνος, τα σύνορα, η πατριδολαγνεία, η αρχαιολαγνεία και μερικές δεκάδες έννοιες ακόμα που έχουν σαν κατάληξη το "πας μην Έλλην, βάρβαρος"

Καταλαβαίνεις ότι απόψεις σαν την τελευταία είναι ένδειξη απουσίας παιδείας. ..

Οπότε όταν ισχύει το "πας μη Έλλην, βάρβαρος" = έλλειψη παιδείας , οπότε σε αυτή την περίπτωση "όποιος δεν μετέχει ελληνικής παιδείας, δεν είναι Έλληνας" :beer:

el_hymador
21/01/2010, 02:03
Μια ζωη οι ιδιες μαλακιες!

Γιατι πρεπει μια μεμονωμενη αποψη η μια γνωμη να καθοριζει και το ιδεολογικοπολιτικο στιγμα του καθενος δεν μπορω να το καταλαβω!

Αν σε μια προταση σου συμπεριλαμβανεται η λεξη "πατριδα" εισαι αυτοματα δεξιος, εθνικιστης, τραμπουκος και σιγουρα ο πατερας σου ηταν βασανιστης στη Χουντα...τρως αυτοματα ban απο το προοδευτικο χωρο και δεν σε κανει παρεα η υψηλη διανοηση...

Απο την αλλη καιροφυλακτουν στη γωνια να σε χαρακτηρισουν αρσιστερο αριστεριστη, αναρχοαυτονομο, φρικιο, εναλλακτικο αν τολμησεις να πεις κατι που αμφισβητει την κατα Καρατζαφερη - Πλευρη εννοια του Ελληνισμου...

Πως εχουμε επιτρεψει σε ολους αυτους τους ηλιθιους να καπηλευονται τις ιδεες και τις αποψεις μας δε μπορω να το καταλαβω...να πα να γ@μηθουν οι αρτηριοσκληρωτικοι και οι μικρονοοι που εμενουν σε αυτη τη τακτικη δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο γ@μω τη πουτ@ν@ μου!!!

idomeneas
21/01/2010, 07:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Μια ζωη οι ιδιες μαλακιες!

Γιατι πρεπει μια μεμονωμενη αποψη η μια γνωμη να καθοριζει και το ιδεολογικοπολιτικο στιγμα του καθενος δεν μπορω να το καταλαβω!

Αν σε μια προταση σου συμπεριλαμβανεται η λεξη "πατριδα" εισαι αυτοματα δεξιος, εθνικιστης, τραμπουκος και σιγουρα ο πατερας σου ηταν βασανιστης στη Χουντα...τρως αυτοματα ban απο το προοδευτικο χωρο και δεν σε κανει παρεα η υψηλη διανοηση...

Απο την αλλη καιροφυλακτουν στη γωνια να σε χαρακτηρισουν αρσιστερο αριστεριστη, αναρχοαυτονομο, φρικιο, εναλλακτικο αν τολμησεις να πεις κατι που αμφισβητει την κατα Καρατζαφερη - Πλευρη εννοια του Ελληνισμου...

Πως εχουμε επιτρεψει σε ολους αυτους τους ηλιθιους να καπηλευονται τις ιδεες και τις αποψεις μας δε μπορω να το καταλαβω...να πα να γ@μηθουν οι αρτηριοσκληρωτικοι και οι μικρονοοι που εμενουν σε αυτη τη τακτικη δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο γ@μω τη πουτ@ν@ μου!!!

Δεν είναι ότι μια μεμονομένη άποψη χαρακτηρίζει το ιδεολογικό μας στίγμα...
Το να μην κατεβάσουμε πατελόνια, και να μην ξεπουληθούμε δεν είναι ιδεολογία... Λογική είναι...
Απλά έχουμε πιάσει τέτοιο πάτο,
που η βούληση του λαού (λογική) ακούγετε σπανίως και δυστυχώς μόνο
από τέτοιους ακραίους...
Αυτά είναι τα χάλια μας...
Όσον αφορά την υψηλή διανόηση που ακριβώς αναφέρεσε,
στις ανθελινικές λούγκρες της πολιτικής, ή της show biz?

idomeneas
21/01/2010, 07:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Αποφάσισε επιτέλους, είμαστε ίσιοι και όμοιοι ή όχι.

Ελληνισμός είναι έννοια, το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι το πρόβλημα.

Για εμένα πχ ελληνισμός είναι η παιδεία, η δημοκρατία, ο πολιτισμός, Οι τέχνες, η ιστορία, η ελευθερία. Ελληνισμός σαν γενική έννοια είναι ο πολιτισμός και οι άνθρωποι που τον φέρουν. Και απο αυτά συμφωνώ ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής Παιδείας...

Και υπάρχει και η απέναντι πλε,ρά όπου ελληνισμός είναι το έθνος, τα σύνορα, η πατριδολαγνεία, η αρχαιολαγνεία και μερικές δεκάδες έννοιες ακόμα που έχουν σαν κατάληξη το "πας μην Έλλην, βάρβαρος"

Καταλαβαίνεις ότι απόψεις σαν την τελευταία είναι ένδειξη απουσίας παιδείας. ..

Οπότε όταν ισχύει το "πας μη Έλλην, βάρβαρος" = έλλειψη παιδείας , οπότε σε αυτή την περίπτωση "όποιος δεν μετέχει ελληνικής παιδείας, δεν είναι Έλληνας" :beer:

Ελληνισμός είναι οι Έλληνες...
Απλά και ωραία...
στην αρχαιότητα η λέξη βάρβαρος δεν είχε την σημερινή έννοια... απλά βάρβαροι ήταν οι μη Έλληνες...
Όταν ξεκίνησαν οι εκστρατίες και οι Έλληνες είδαν πως ζουν οι άλλοι "πολιτισμοί" (υποταγή, υποκλίσεις στον βασιλιά, θανατώσεις, κλπ) τότε πήρε την σημερινή έννοια...
Διότι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες δεν έκαναν υποκλίσεις σε κανέναν, ούτε καν στον Δία... διότι Έλληνας και υποτακτικός δεν γίνετε...
Και να σου πω και κάτι...
όταν σήμερα στον αιώνα που ζούμε στα μουσουλμανικά κράτη τα οποία ισχύει ο λιθοβολισμός λόγω μοιχείας, η σαρία, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, και λοιπές απάνθρωπες βαρβαρότητες, για μένα ναι είναι βάρβαροι με Β κεφαλαίο...
Ειλικρινά λυπάμε που στις χώρες τους επικρατεί αυτό το καθεστώς, γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι,
αλλά ποιο πολύ ανυσηχώ για την πατρίδα μου,
και το τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι ελληνοποιήσεις τους...

byron
21/01/2010, 07:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
όταν σήμερα στον αιώνα που ζούμε στα μουσουλμανικά κράτη τα οποία ισχύει ο λιθοβολισμός λόγω μοιχείας, η σαρία, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων, και λοιπές απάνθρωπες βαρβαρότητες, για μένα ναι είναι βάρβαροι με Β κεφαλαίο...

Ενώ οι Πολιτισμένοι Χριστιανοί χρησιμοποιούν αποσπάσματα της Βίβλου στις διόπτρες των όπλων, για τον καθαγιασμό των βλημάτων (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/01/2010_319484) :lol:

idomeneas
21/01/2010, 08:15
Ενώ οι Πολιτισμένοι Χριστιανοί χρησιμοποιούν αποσπάσματα της Βίβλου στις διόπτρες των όπλων, για τον καθαγιασμό των βλημάτων (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/01/2010_319484) :lol:

Δυστυχώς η προπαγάνδα χρησιμοποιεί ότι μέσο μπορεί για να χειραγωγήσει τις μάζες...
κάτι το οποίο βέβαια είναι κατακριτέο...
Ζούμε δεύτερο μεσαίωνα φίλε μου...
Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτό είναι...
Το θέμα είναι τι κάνουμε...
Δεν χρειάζετε να είμαστε ούτε με τη σκύλα,
αλλά ούτε και με την χάρυβδη...
Υπάρχει και μέση οδός...

the who
21/01/2010, 08:17

Αυτοι ειναι "δικοι" μας ρε Βυρωνα.:rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
21/01/2010, 08:23
..... σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύομαι ότι θα συγκρατηθώ στο μέλλον περισσότερο από όσο έχω συγκρατηθεί ήδη.

ουτε εμεις.

ermiss
21/01/2010, 08:23
Ελληνισμός είναι οι Έλληνες...
Απλά και ωραία...
στην αρχαιότητα η λέξη βάρβαρος δεν είχε την σημερινή έννοια... απλά βάρβαροι ήταν οι μη Έλληνες...
Όταν ξεκίνησαν οι εκστρατίες και οι Έλληνες είδαν πως ζουν οι άλλοι "πολιτισμοί" (υποταγή, υποκλίσεις στον βασιλιά, θανατώσεις, κλπ) τότε πήρε την σημερινή έννοια...
Διότι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες δεν έκαναν υποκλίσεις σε κανέναν, ούτε καν στον Δία... διότι Έλληνας και υποτακτικός δεν γίνετε...
Και να σου πω και κάτι...
Ειλικρινά λυπάμε που στις χώρες τους επικρατεί αυτό το καθεστώς, γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι,
αλλά ποιο πολύ ανυσηχώ για την πατρίδα μου,
και το τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι ελληνοποιήσεις τους...

Για τους σύγχρονους μιλούσα :beer:

TROOPER
21/01/2010, 08:29
Δεν χρειάζετε να είμαστε ούτε με τη σκύλα,
αλλά ούτε και με την χάρυβδη...

στη σκυλα η στη χαρυβδη εντασεις το ατομο του οποιου ειχες αναρτησει το βιντεακι απο το γιουτουμπ ?

idomeneas
21/01/2010, 08:38
Για τους σύγχρονους μιλούσα :beer:

αρχαίοι-σύγχρονοι, όταν μιλάμε για Έλληνες, και όχι απολειφάδια, το ίδιο κάνει :D :beer:

idomeneas
21/01/2010, 08:40
στη σκυλα η στη χαρυβδη εντασεις το ατομο του οποιου ειχες αναρτησει το βιντεακι απο το γιουτουμπ ?

επειδή δεν θυμάμε, για ποιο βιντεάκι μιλάς?

ermiss
21/01/2010, 08:58
αρχαίοι-σύγχρονοι, όταν μιλάμε για Έλληνες, και όχι απολειφάδια, το ίδιο κάνει :D :beer:

Και σου ξαναλέω, αλλά αρνείσαι να το καταλάβεις.... Δεν έχουν σχέση οι σύγχρονοι Έλληνες με τους αρχαίους και το κυριότερος λόγος είναι η έλλειψη παιδείας....

Επιμένεις να ικανοποιείς την ανάγκη σου για διαφορετικότητα με το να εξισώσεις τον εαυτό σου με τους αρχ. Έλληνες... Εκεί χάνετε την μπάλα...

και για τελευταία φορά η αντίληψη " Έλληνας είναι ο μετέχων της ελληνικής παιδείας" είναι εκδιαμέτρου αντίθετη με την άποψη "πας μη Έλλην, βάρβαρος" Όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία εμφανίζουν έλλειψη παιδείας όποτε παύουν να θεωρούνται και Έλληνες. Για αυτό βγήκε και ο ορισμός του ελληνάρα (με μικρό το έψιλον)

TROOPER
21/01/2010, 09:02

απο τους αρχαιους μεχρι τους συγχρονους παιζει ενα τεραστιο γκαπ.δεν νομιζεις οτι οι αλλοιωσεις ειναι τοσο μεγαλες που δεν εχουνε καμια σχεσηοι αρχαιοι με τους νεους?δεν ειναι καν συνεχεια!εκ των πραγματων αποδεικνυεται και δεν επιδεχεται συζητηση το πραμα.

επειδή δεν θυμάμε, για ποιο βιντεάκι μιλάς?

για εκεινο με τον σωλομο σωλομο.

Cpt. Haddock
21/01/2010, 09:02

Βρήκαμε νέο ορισμό...

"Πας μη Έλλην, απολειφάδι" :look:

idomeneas
21/01/2010, 09:05
Και σου ξαναλέω, αλλά αρνείσαι να το καταλάβεις.... Δεν έχουν σχέση οι σύγχρονοι Έλληνες με τους αρχαίους και το κυριότερος λόγος είναι η έλλειψη παιδείας....

Επιμένεις να ικανοποιείς την ανάγκη σου για διαφορετικότητα με το να εξισώσεις τον εαυτό σου με τους αρχ. Έλληνες... Εκεί χάνετε την μπάλα...

και για τελευταία φορά η αντίληψη " Έλληνας είναι ο μετέχων της ελληνικής παιδείας" είναι εκδιαμέτρου αντίθετη με την άποψη "πας μη Έλλην, βάρβαρος" Όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία εμφανίζουν έλλειψη παιδείας όποτε παύουν να θεωρούνται και Έλληνες. Για αυτό βγήκε και ο ορισμός του ελληνάρα (με μικρό το έψιλον)

Ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας, (αρχαιοελληνικής, διότη αυτή είναι η Ελληνική παιδεία) και αυτόχθων της Ελληνικής Γης είναι Έλληνας...
και όχι δεν έχω ανάγκη να ικανοποιήσω καμιά διαφορετικότητα...
Είμαι Έλληνας, και φαίνομαι... :lol:
Το ίδιο πράγμα λέμε :beer:

idomeneas
21/01/2010, 09:08
Βρήκαμε νέο ορισμό...

"Πας μη Έλλην, απολειφάδι" :look:

σου ειπε κάτι πριν ο monstermind και άκου τον...
χάρη σου έκανε που ασχολείτε μαζί σου αλλά δεν τον κατάλαβες...
Εγώ παντως τέτοιες χάρες δεν κάνω...
άντε τα λέγαμε...

Cpt. Haddock
21/01/2010, 09:13
[...](αρχαιοελληνικής, διότη αυτή είναι η Ελληνική παιδεία)[...]

Μάλιστα...

Κάλβος, Σολωμός, Παλαμάς, Καλλιγάς, Καρυωτάης, Καβάφης, Τερζάκης, Καζαντζάκης, Καραγάτσης, Δελμούζος, Γρυπάρης, Σεφέρης, Ξενόπουλος, Τσίρκας, Ελύτης, Πτωχοπροδρομος, Σικελιανός και δεκάδες άλλοι δεν αποτελούν κομμάτι της ελληνικής παιδείας.

Μάθαμε και κάτι σήμερα :sun:

TROOPER
21/01/2010, 09:17
Ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας, (αρχαιοελληνικής, διότη αυτή είναι η Ελληνική παιδεία) και αυτόχθων της Ελληνικής Γης είναι Έλληνας...
και όχι δεν έχω ανάγκη να ικανοποιήσω καμιά διαφορετικότητα...
Είμαι Έλληνας, και φαίνομαι... :lol:
Το ίδιο πράγμα λέμε :beer:

μου αρεσει!

αρα:

1.μετειχες της αρχαιοελληνικης παιδειας!ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ!!!

2.οσοι δεν ειναι αυτοχθωνες της ελληνικης γης ΔΕΝ ειναι ελληνες.συμπερασμα:μεταναστες σε ολα τα μηκη και πλατη της γης που φυγανε απο δω ΔΕΝ ειναι ελληνες!

3.αν ενας ας πουμε γερμανος ερθει στην ελλαδα και κανει παιδια,αυτα εφ οσων μετεχουν της αρχαιοελληνικης παιδειας,ειναι ελληνες?το ιδιο συμβαινει και με τους αλλους λαους?αλβανους,πακιστανους κλπ?

Εχετλαίος
21/01/2010, 09:19
...και αυτόχθων της Ελληνικής Γης είναι Έλληνας

Φίλε μου Ιδομενέα, θα χαρακτήριζες Έλληνα το παιδί ενός Κρητικού συντοπίτη μας μετανάστη στην Ουγκάντα που παντρεύτηκε μια κοπέλα από εκεί μη Ελληνίδα; Το παιδί αυτό πηγαίνει κανονικά σε Ελληνικό σχολείο αλλά ούτε εδώ γεννήθηκε και είναι και μαύρο το καψερό...
Αυτό το κοπέλι είναι Έλληνας;

idomeneas
21/01/2010, 09:19
Μάλιστα...

Κάλβος, Σολωμός, Παλαμάς, Καλλιγάς, Καρυωτάης, Καβάφης, Τερζάκης, Καζαντζάκης, Καραγάτσης, Δελμούζος, Γρυπάρης, Σεφέρης, Ξενόπουλος, Τσίρκας, Ελύτης, Πτωχοπροδρομος, Σικελιανός και δεκάδες άλλοι δεν αποτελούν κομμάτι της ελληνικής παιδείας.

Μάθαμε και κάτι σήμερα :sun:

είπα κάτι και το εννοώ...
αφού είμαι ξεκάθαρος,
γιατί ασχολείσε μαζί μου???
Αφού λοιπόν θες να μάθεις όπως λες,
μάθε...
Σολωμός: Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά...

Εχετλαίος
21/01/2010, 09:20
1.μετειχες της αρχαιοελληνικης παιδειας!ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ

mlk τροοπερ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

idomeneas
21/01/2010, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Φίλε μου Ιδομενέα, θα χαρακτήριζες Έλληνα το παιδί ενός Κρητικού συντοπίτη μας μετανάστη στην Ουγκάντα που παντρεύτηκε μια κοπέλα από εκεί μη Ελληνίδα; Το παιδί αυτό πηγαίνει κανονικά σε Ελληνικό σχολείο αλλά ούτε εδώ γεννήθηκε και είναι και μαύρο το καψερό...

ναι είναι Έλληνας...
αναλυτικά θα εξηγήσω ποιο μετά για ποιο λόγω, γτ τώρα πρέπει να φύγω...

TROOPER
21/01/2010, 09:22
α καλα θα πιασουμε γενετικη!!!!

idomeneas
21/01/2010, 09:22
μου αρεσει!

αρα:

1.μετειχες της αρχαιοελληνικης παιδειας!ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝ ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ!!!

2.οσοι δεν ειναι αυτοχθωνες της ελληνικης γης ΔΕΝ ειναι ελληνες.συμπερασμα:μεταναστες σε ολα τα μηκη και πλατη της γης που φυγανε απο δω ΔΕΝ ειναι ελληνες!

3.αν ενας ας πουμε γερμανος ερθει στην ελλαδα και κανει παιδια,αυτα εφ οσων μετεχουν της αρχαιοελληνικης παιδειας,ειναι ελληνες?το ιδιο συμβαινει και με τους αλλους λαους?αλβανους,πακιστανους κλπ?

μάθε πρώτα τη σημαίνει αυτόχθων και μετά ανέπτυξε θεωρίες...
άντε τα λέγαμε...

Εχετλαίος
21/01/2010, 09:25

Γεννετική, το φαί μου! Αδημονώ για συζήτηση! :D

Cpt. Haddock
21/01/2010, 09:28
Σολωμός: ...

Μεγαλωμένος στην Ιταλία, με πρώτη γλώσσα τα ιταλικά και πρώτα ποιήματα στην ιταλική, τον πρωτο καιρό για να μάθει ελληνικές λέξεις πληρωνε στο Τζάντε όποιον του μάθαινε μια καινουρια.

Δεν μετείχε της ελληνικής παιδείας απο μικρός, παρ' όλα αυτα έγραψε για την Ελλάδα γιατί ένιωθε Ελληνας, έγινε Ελληνας.

Όπως και ο Καρολος Αστιγξ* (Charles Hastings) και δεκάδες άλλοι.

*Του ζήτησε Αυστριακός πλοίαρχος να τον αφήσει να περάσει στο λιμάνι της Πατρας, λέγοντάς του οτι Αυστρία και Αγγλία δεν ειναι σε πόλεμο και του απάντησε "Ομιλείτε κύριε σε Ελληνα Αξιωματικο"

TROOPER
21/01/2010, 10:07
μάθε πρώτα τη σημαίνει αυτόχθων και μετά ανέπτυξε θεωρίες...
άντε τα λέγαμε...

αυτος που αυτοχθωνει :lol: :lol:

ολοι εχουμε μια ταση για αυτοχθωνια!!!ακομα και αν δεν ειμαστε αυτοχθωνες θα γινουμε με αυτα που ακουμε,διαβαζουμε,ζουμε.

υ.γ.καλα ξεφυγες απο την ερωτηση για τον τυπο στο βιντεακι που με δοξα και τιμη εβαλες εδω μεσα (δεν χρειαζεται να απαντησεις) :winka:

και που σαι...ΔΕΝ τα λεγαμενε!!!και καλο θα ηταν να ενεργουσες και με μενα οπως με τον καπετανιο.μην ασχολειθεις αλλο...:winka:

menelaos46
21/01/2010, 11:54
私の友人は矛盾する。 場合は、問題は、ギリシャ人だということだ(そして、おそらくしたら右側)が、その後の傲慢さの原因は、私たちギリシア人(つまり、ヘレニズム製)の運命だという。それとも別のヘレニズムおよびその他の知覚ヘレニ ズム;これが私と同じことです。なぜなら、もしていないし、この何かが我々を感知、または別のものとして理解するので、間違いに到着ですヘレニズム我々ヘレニズムとして何を認識されます。 もし私が、Afenosがある、とgermanismosフランス語、英語、スペイン語、イタリアpartaraと繁殖のため、人間の本性に悪影響としては非常に多くのギリシア人たちの原点に相関関係はないが撮影 されます。 まだ狂った。 、イタリア語、スペイン語フランス語と他の多くの人々でさえ英語を話すことdeignていないか破損して、愛国心やkomplexismo。人はこれまで"グローバル"を英語には強制プルを行う人々だけがギリシャ語(それchesmeniています)です。そして、人々はかなりの数のカフェやampelofilosofies問い合わせ(だけ)が、間に欧米諸国の進歩的な基準を次 の私たちの家の価値を否定するが、逆のことも、歴史的なことなくプレーが気に入らないの練習だけではない右は、最近の歴史など、英雄的な展開、諸外国との貿易奴隷制の侵略でいっぱいです! メール私たちが等しくないと、同一の男を行う方法は、;どうしていつもと比較し、知識がなくて;我々はギリシア人であり、私たちが良くも悪くも、我々のいずれかより当社または悪化します。あなたの信頼性を維持する にはエリートいないか人種差別主義者です。 学校では私はフランスの啓蒙主義の大学に私の紹介と、小アジアの災害への見直しを覚えて!それについて考えてみよう! なぜプラトンやアリストテレスが、ルソー、カントを教え;今日でも、アリストテレスのまま同じで、確かに後続のすべての哲学者(世界)、特に啓蒙よりも効果的として再現しました。 その理由は、小アジア災害、近代的な歴史の中で最悪の時は、侵襲的な移動だけの時間(とが正しく、私は右下になってからだった) すべての累進;も良いが何をもたらす;我々よりも()列車を学ぶため、他のヘレニズムを損なうことが何を得る。ああ、私は我々に値すると思うものはこれよりも良い。 近くにあなたを始めた。この問題はヘレニズムではありません。間違って首の我々のステップ

+1000

idomeneas
21/01/2010, 15:07

φιλαράκο, εσύ και οι άλλοι λασπολόγοι, ********************************
Ούτε ειρωνεύομαι κανέναν και ούτε θέλω...
όποιος έχει επιχειρήματα ας τα πει...
όσον αφορά το βιντεάκι που λες ξανά παρακάτω,
σε ρώτησα σε ποιο αναφέρεσε...

edit by MikeG

Σε παρακαλώ κόσμια, αν θες να συνεχίσεις να συζητάτε επί του θέματος.
Ευχαριστώ.

Moto.GR Moderation Team

idomeneas
21/01/2010, 15:12

Λοιπόν το ξανακάνω quote για να σου απαντήσω όπως υποσχέθηκα...
Είναι Έλληνας εφόσον κατάγετε από Έλληνα αυτόχθονα της Ελληνικής Γης και έχει μεγαλώσει με τα πατροπαράδοτα Ελληνικά ήθη και έθιμα...
Ελληνική παιδεία δεν είναι μόνο η γλώσσα...
Το ότι ο πατέρας του μετανάστευσε δεν σημαίνει ότι χάνει και τα δικαιώματα του από τον Ελληνικό χώρο...
Άλλωστε η Γη αυτή που ζούμε την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, και την χρωστάμε στα παιδιά μας...
αυτό φυσικά ισχύει στην περίπτωση που το επιθυμεί και αυτός...

Akatanomastos
21/01/2010, 15:15

και αν είσαι μαγκάκι έλα να τα πούμε από κοντά και επώνυμα...

ετσι καθαριζουν οι ελληνες:rotflmao:

MikeG
21/01/2010, 15:15
Φιλαράκια, όλοι σας, δε το βλέπω για πολύ ακόμα πάνω το Thread.

Cpt. Haddock
21/01/2010, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Φιλαράκια, όλοι σας, δε το βλέπω για πολύ ακόμα πάνω το Thread.

Γιατί ρε Μike? Ασε τον Ιδομενέα να αναπτύξει τα ατράνταχτα επιχειρήματά του :wave2:

MikeG
21/01/2010, 15:18
Γιατί ρε Μike? Ασε τον Ιδομενέα να αναπτύξει τα ατράνταχτα επιχειρήματά του :wave2:

Να αναπτύξει επιχειρήματα κανείς δε τον εμποδίζει. Όχι όμως ύβρις, απειλές και τα σχετικά.
Θα το παρακολουθώ στενά πάντως..

Akatanomastos
21/01/2010, 15:19

:rotflmao:

MikeG
21/01/2010, 15:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
:rotflmao:

:confused: :confused: :confused:

idomeneas
21/01/2010, 15:21
Να αναπτύξει επιχειρήματα κανείς δε τον εμποδίζει. Όχι όμως ύβρις, απειλές και τα σχετικά.

από όλες τις καφρίλες που ακούγονται,
αυτό που παρατήρησες είναι ύβρεις και απειλές από εμένα?
ΩΡΑΙΟΣ...

takis-kk
21/01/2010, 15:21
Σαφέστερος όλων ο Μενέλαος46...

Μήπως Ελληνες είναι όσοι....

Πανηγυρίζουν - χαίρονται - αγκαλιάζονται και φιλιούνται ....

Σε κάθε επιτυχία των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου ;

Αν ψάξουμε να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τα ελάχιστα που μας χωρίζουν ;

Μήπως όταν συμφωνήσουμε στο τι θα μοιράσουμε .... Δεν θα υπάρχει Τίποτα να μοιρασθεί ;

Καταραμένε εμφύλιε 60 χρόνια πέρασαν και η βεντέτα καλά κρατεί .

MikeG
21/01/2010, 15:22
από όλες τις καφρίλες που ακούγονται,
αυτό που παρατήρησες είναι ύβρεις και απειλές από εμένα?
ΩΡΑΙΟΣ...

Για υπέδειξε μου σε παρακαλώ τις καφρίλες που λες.

Akatanomastos
21/01/2010, 15:23
:confused: :confused: :confused:

ε ρε μαν,

τι θα το παρακολουθω στενα?

τι εισαι της ΚΥΠ:lol:
και το θεμα τι ειναι, εθνικη ασφαλεια?:lol:

χαλαρωστε, και οι μεν και οι δε:beer:

MikeG
21/01/2010, 15:26
ε ρε μαν,

τι θα το παρακολουθω στενα?

τι εισαι της ΚΥΠ:lol:
και το θεμα τι ειναι, εθνικη ασφαλεια?:lol:

χαλαρωστε, και οι μεν και οι δε:beer:

Να μη μπέσει μπινελίκι Λευτέρη, γιατί αλλιώς παίρνει το μπούλο το thread πάραυτα.

Μια χαρά χαλαροί είμαστε, και κάνουμε απλά τη "δουλειά" μας.

DAYMAN
21/01/2010, 15:27
Ρε ακόμα με τον Μικη και την Ελλάδα ασχολείστε;Αξιζει η κουράδα αυτη στην ακρη των Βαλκανίων που λέγεται Ελλαδα να γίνεται λόγος για αντιπαραθέσεις;Ολα κυλούν όμορφα στην όμορφη αυτη χώρα η οποία εχει περάσει στην εποχή της Ρεπουση και της Δραγωνα που δίνουν αγωνες για την διαλεύκανση των γεγονότων της αποχαυνωμένης ιστορίας της Ελλαδας!:ZZZ: :dizzy:

Cpt. Haddock
21/01/2010, 15:27
Είναι Έλληνας εφόσον κατάγετε από Έλληνα αυτόχθονα της Ελληνικής Γης και έχει μεγαλώσει με τα πατροπαράδοτα Ελληνικά ήθη και έθιμα...[...]

Αυτό αγαπητέ μου ειναι η δική σου άποψη.

Ευτυχώς ο πολιτισμένος κόσμος (όχι η Ελλάδα ακόμα αλλα οσονούπω) δεν λειτουργεί με αυτή τη λογική και μπορεί να θεωρήσει καποιον ικανό για εντόπια υπηκοότητα ακόμα κι αν δεν πληροι τις προϋποθέσεις που έβαλες.

Ειρήσθω εν παρρόδω, αντίστοιχες προϋποθέσεις είχαν κατι τύποι στη Γερμανία στο μεσοπόλεμο... Όποιος δεν τις κάλυπτε ερχόταν σε δύσκολη θέση

:wacko:

MikeG
21/01/2010, 15:30
& για να γράψω και εγώ ελάχιστα πραγματάκια που έχει ξαναγράψει μάλλον σε άλλα thread.

& τι είναι Έλληνας ρε παιδιά? Υπάρχει ή μας δημιούργησαν κάποιοι επειδή τους βόλευε να υπάρχει ένας πόλος απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία??? Κοινά ήθη & έθιμα? Από που και ως που..?

idomeneas
21/01/2010, 15:30
Για υπέδειξε μου σε παρακαλώ τις καφρίλες που λες.

αν πραγματικά σε ενδιαφέρει,
πήγαινε μια δυο αλλά και περισσότερες σελίδες πίσω...
και ότι νομίζεις κατάλαβε...
Εδώ υπάρχει ένα κατεστημένο 3-4 ατόμων που συστηματικά επιτιθενται σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει,
και όχι μόνο σε αυτό το thread...
γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελλάδα και Έλληνες,
το στόρυ είναι ίδιο...
και αυτό είναι μια πραγματικότητα...

Αυτό αγαπητέ μου ειναι η δική σου άποψη και των ομοϊδεατών σου.

Ευτυχώς ο πολιτισμένος κόσμος (όχι η Ελλάδα ακόμα αλλα οσονούπω) δεν λειτουργεί με αυτή τη λογική και μπορεί να θεωρήσει καποιον ικανό για εντόπια υπηκοότητα ακόμα κι αν δεν πληροι τις προϋποθέσεις που έβαλες.

Ειρήσθω εν παρρόδω, αντίστοιχες προϋποθέσεις είχαν κατι τύποι στη Γερμανία στο μεσοπόλεμο... Όποιος δεν τις κάλυπτε ερχόταν σε δύσκολη θέση

:wacko:

Ο φιλαράκος εδώ έχει το θράσος και την ανέδεια να με αποκαλεί εμμέσως νεοναζί...
χωρίς εγώ να έχω δώσει ποτε τέτοιο δικαίωμα...
Ενώ το απόλυτο φασισταριό είναι αυτός και άλλοι δύο τρεις που με ειρωνίες και λάσπη κλείνουν στόματα...
επειδή έτσι γουστάρουν...
και ΕΣΥ φίλε MIKEG εμμέσως το στηρίζεις αυτό...
Ειλικρινά λυπάμε και στεναχωριέμε που το λέω,
γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις τέτοια πρόθεση,
αλλά αυτό γίνετε δυστυχώς...

MikeG
21/01/2010, 15:36
αν πραγματικά σε ενδιαφέρει,
πήγαινε μια δυο αλλά και περισσότερες σελίδες πίσω...
και ότι νομίζεις κατάλαβε...
Εδώ υπάρχει ένα κατεστημένο 3-4 ατόμων που συστηματικά επιτιθενται σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει,
και όχι μόνο σε αυτό το thread...
γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Ελλάδα και Έλληνες,
το στόρυ είναι ίδιο...
και αυτό είναι μια πραγματικότητα...

Ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του εδώ μέσα, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να σέβεται και να μη προσβάλει - βρίζει τους υπόλοιπους χρήστες. Επειδή κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι οι Έλληνες & η Ελλάδα είναι για το πέοντα, αυτές δεν είναι καφρίλες, αλλά απόψεις.
Ξαναγράφω, μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει (σαφώς αντιλαμβάνεστε οι νοήμονες τις εξαιρέσεις), αρκεί να είναι μέσα στα σωστά πλαίσια.

Το thread το διαβάζω αναλυτικά από την αρχή του.

Cpt. Haddock
21/01/2010, 15:39
Ο φιλαράκος εδώ έχει το θράσος και την ανέδεια να με αποκαλεί εμμέσως νεοναζί...

Ουδόλως

Ειπα απλώς ότι τέτοιες απόψεις είχαν οι ναζί το '30 περι καθαρότητας της φυλής και όλων των συμπαραμαρτούντων.

Εαν τις συμμερίζεσαι (εφόσον τις συμμερίζεσαι), είναι δικό σου θέμα και όχι δικό μου, όμως κρατη, νομοι, συντάγματα, οργανώσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλα ακόμα και η επιστήμη, έχουν - ευτυχώς - αποφανθεί για το αντίθετο

Στο ερώτημα του MikeG, το πώς προέκυψε το όνομα "Ελλάς" ως το όνομα του νεοσυσταθέντος κράτους το 1830, ειναι αρκετά ενδιαφέρον. Πάντως υπήρχαν και άλλα ονόματα υποψήφια, αλλα το "Ελλας" είχε και τη σύμφωνη γνώμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

:winka:

super_toto
21/01/2010, 15:40
& για να γράψω και εγώ ελάχιστα πραγματάκια που έχει ξαναγράψει μάλλον σε άλλα thread.

& τι είναι Έλληνας ρε παιδιά? Υπάρχει ή μας δημιούργησαν κάποιοι επειδή τους βόλευε να υπάρχει ένας πόλος απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία??? Κοινά ήθη & έθιμα? Από που και ως που..?

Δεν υπάρχει κράτος, ή έθνος αν προτιμάς που να προέρχεται αμιγές και ακρεφνές από την αρχαιότητα ή από τον homo erectus
Όλα τα κράτη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν. Η ισχυρότερη κουλτουρα επικράτησε των υπολοίπων. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί προέκυψαν δυο η περισσότερα κράτη ή εθνότητες.

Η ερώτηση που κάνεις δεν έχει κανένα νοημα. Άσε που είναι εξαιρετικά ασεβής για αυτούς που πέθαναν προκειμένου να υπάρχει αυτό που σήμερα λέμε Ελλάδα.

MikeG
21/01/2010, 15:41

χωρίς εγώ να έχω δώσει ποτε τέτοιο δικαίωμα...
Ενώ το απόλυτο φασισταριό είναι αυτός και άλλοι δύο τρεις που με ειρωνίες και λάσπη κλείνουν στόματα...
επειδή έτσι γουστάρουν...
και ΕΣΥ φίλε MIKEG εμμέσως το στηρίζεις αυτό...
Ειλικρινά λυπάμε και στεναχωριέμε που το λέω,
γιατί δεν πιστεύω ότι έχεις τέτοια πρόθεση,
αλλά αυτό γίνετε δυστυχώς...

Επειδή έκανες edit το μήνυμα σου και δε σε πρόλαβα, ας σου απαντήσω και σε αυτό.

Θα σου έλεγα πρώτον να χαλαρώσεις λίγο και να μη παίρνεις τα γραφόμενα, με το λάθος τρόπο που αντιλαμβάνομαι ότι τα παίρνεις. Προσωπικά δε βλέπω κάπου έμμεσα να σε χαρακτηρίζει έτσι.
Σου γράφει απλά την άποψη του και τι συνέβαινε τότε. Είναι ο αντίλογος σε αυτά που γράφεις.
Σε παρακαλώ μη ψάχνεις να βρεις μέσα από τις λέξεις και τις προτάσεις κρυμμένους χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να χαρακτηρίσει κάποιον, θα το κάνει άμεσα.

Επίσης να σου γράψω ότι εγώ είμαι εδώ για να κάνω μια "δουλειά" και όχι να να στηρίζω ή όχι απόψεις. Στη τελική, έχω και εγώ τη δική μου άποψη.

Σε παρακαλώ Captain αν θες δώσε και εσύ μια απάντηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

edit : Με πρόλαβε ο Πακετάνιος

MikeG
21/01/2010, 15:43
Έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο thread αρχίζει και μοιάζει αρκετά με το παρακάτω :

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=88861&perpage=15&highlight=%CC%E9%ED%F9%DF%F4%E5%F2&pagenumber=6

MikeG
21/01/2010, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν υπάρχει κράτος, ή έθνος αν προτιμάς που να προέρχεται αμιγές και ακρεφνές από την αρχαιότητα ή από τον homo erectus
Όλα τα κράτη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν. Η ισχυρότερη κουλτουρα επικράτησε των υπολοίπων. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί προέκυψαν δυο η περισσότερα κράτη ή εθνότητες.

Η ερώτηση που κάνεις δεν έχει κανένα νοημα. Άσε που είναι εξαιρετικά ασεβής για αυτούς που πέθαναν προκειμένου να υπάρχει αυτό που σήμερα λέμε Ελλάδα.

Γενικά ναι, έχεις δίκιο στο πρώτο σκέλος.
Όσο για το αν είναι ασέβεια, το να έχω την άποψη μου, τεκμηριωμένα και να πιστεύω 5 πράματα, δε το θεωρώ ασέβεια, επειδή κάποτε κάποιοι πίστεψαν σε κάτι που τους έδωσαν & τώρα όλοι μας παίρνουμε τα @@ μας.

& κάποτε αυτός ο Μ. Αλέξανδρος με τον οποίο δε νιώθω ότι έχω καμία σχέση πολέμησε και πέθανε πολύς κόσμος δίπλα του. Το να πιστεύω όμως ότι έκανε μαλακίες, δε το θεωρώ ασέβεια. :wave2:

idomeneas
21/01/2010, 15:47
Επειδή έκανες edit το μήνυμα σου και δε σε πρόλαβα, ας σου απαντήσω και σε αυτό.

Θα σου έλεγα πρώτον να χαλαρώσεις λίγο και να μη τα παίρνεις τα γραφόμενα με το λάθος τρόπο που αντιλαμβάνομαι ότι τα παίρνεις. Προσωπικά δε βλέπω κάπου έμμεσα να σε χαρακτηρίζει έτσι.
Σου γράφει απλά την άποψη του και τι συνέβαινε τότε. Είναι ο αντίλογος σε αυτά που γράφεις.
Σε παρακαλώ μη ψάχνεις να βρεις μέσα από τις λέξεις και τις προτάσεις κρυμμένους χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να χαρακτηρίσει κάποιον, θα το κάνει άμεσα.

Επίσης να σου γράψω ότι εγώ είμαι εδώ για να κάνω μια "δουλειά" και όχι να να στηρίζω ή όχι απόψεις. Στη τελική, έχω και εγώ τη δική μου άποψη.

Σε παρακαλώ Captain αν θες δώσε και εσύ μια απάντηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

edit : Με πρόλαβε ο Πακετάνιος

Μιλάει ξεκάθαρα για ναζιστική Γερμανία,
και ομοϊδεάτες μου...
Δεν δίνω συνέχεια γιατί δεν θέλω...
Δεν αξίζει το κόπο να ασχολούμε...
ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και αναλόγως κρίνει τον καθένα...
αυτά από εμένα...

Cpt. Haddock
21/01/2010, 15:47
Υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια προς τους νεκρούς απο την κατάντια στην οποια έχουμε οδηγήσει εμείς αυτή τη χώρα για την οποία αυτοι πάλεψαν; :sick:

MikeG
21/01/2010, 15:48
Υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια προς τους νεκρούς απο την κατάντια στην οποια έχουμε οδηγήσει εμείς αυτή τη χώρα για την οποία αυτοι πάλεψαν; :sick:

:beer: :beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
21/01/2010, 15:50
Μιλάει ξεκάθαρα για ναζιστική Γερμανία,
και ομοϊδεάτες μου...

Όχι.

Μιλάω για ομοϊδεάτες δηλαδή για ανθρώπους που, όπως κι εσύ, πιστεύουν στην καθαρότητα της φυλής, στο δικαιο του αίματος και οχι του εδάφους και τα λοιπα.

Μετά αναφέρω, για να σε προβληματίσω και ΟΧΙ να σε χαρακτηρίσω, οτι τέτοιες απόψεις ειχαν και οι ναζί...

Εν πασει περιπτωσει, αφαιρώ τη λέξη "ομοϊδεάτες" :wave2:

Gandalf dr685sm
21/01/2010, 17:02
βρε MikeG & Cpt...έλεος ρε παιδιά...

Απο που προκύπτει το Ελ-λάς;.. είναι δυνατόν να ρωτάτε τέτοια πράγματα; Για ψάξτε λίγο την έννοια ... μήπως σημαίνει στα Αρχαία Ελληνικά (ειδικότερα την Δωρική) ώς Φώς και βράχος/λιθάρι;

Μήπως η έννοια Έλληνες αναφέρεται πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ παλιότερα σε χιλιάδες Ρωμαϊκά συγγράμματα απευθυνόμενα στην φυλή/ομάδα/εθνική ομάδα των κατοίκων της περιοχής που περίπου υπάρχει και σήμερα; Σε εκείνους που μοιραζόντουσα την ίδια παιδεία και γνώση , νομοθεσία ήθη και έθιμα;

Μην τρελαθούμε τώρα... μην μπερδεύουμε την έννοια ΚΡΑΤΟΣ.. με την έννοια ΕΘΝΟΣ..

Ελληνες υπήρχαν απο αρχαία χρόνια... Κράτος Ελλάδα έγινε αργότερα σύμφωνα με την έννοια που ξέρουμε σήμερα. Το όνομα όμως ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.

Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου..

Όσον αφορά την κόντρα τώρα... ακόμα δεν έχω καταλάβει πως άνοιξε κόντρα για το ποιός είναι περισσότερο Έλληνας απο τον άλλον (ποιός την έχει μεγαλύτερη δηλαδή)... έχω χαθεί σε καμιά 10αρια σελίδες ανουσιας κόντρας.

Gandalf

MikeG
21/01/2010, 17:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
βρε MikeG & Cpt...έλεος ρε παιδιά...

Απο που προκύπτει το Ελ-λάς;.. είναι δυνατόν να ρωτάτε τέτοια πράγματα; Για ψάξτε λίγο την έννοια ... μήπως σημαίνει στα Αρχαία Ελληνικά (ειδικότερα την Δωρική) ώς Φώς και βράχος/λιθάρι;

Gandalf

Προσωπικά δε ρώτησα από που προκύπτει το Ελλάς, αλλά αν όντως το Ελλάς είναι αυτό που εννοούμε σήμερα ή όπως λες ήταν απλά ένας μαζικός χαρακτηρισμός για κάποιους ενώ για κάποιους άλλους δεν ήταν.

Anyway, όπως είχε γράψει και ο sniper παλιότερα, εδώ σε άλλοι λαοί με πολλές διαφορές προσπαθούν να ενωθούν & "εμείς" κλασικά ότι ναναι.. Βέβαια το θέμα είναι ποιος γουστάρει πλέον αυτή τη χώρα-κράτος..

Gandalf dr685sm
21/01/2010, 17:22
εδώ σε άλλοι λαοί με πολλές διαφορές προσπαθούν να ενωθούν & "εμείς" κλασικά ότι ναναι.. Βέβαια το θέμα είναι ποιος γουστάρει πλέον αυτή τη χώρα-κράτος..

α γεία σου... σε αυτό συμφωνώ... αντί να βρούμε τα κοινά και να τα ενισχύσουμε... κοιτάμε τις διαφορές και τις μεγενθύνουμε.

Τι να πείς;..:smokin:

Gandalf

jimmis5
21/01/2010, 20:20
Gandalf dr685sm συμφωνω σε αυτο που λες αλλα Παρολα αυτα δεν εχουμε εμεις σχεδον καμια σχεση με τους αρχαιους Ελληνες και Εθνος δημιουργηθηκε μετα απο την επανασταση του '21 και μαλιστα με πολυ κοπο διοτι υπηρχε ποικιλομορφια στον πλυθυσμο μην ξεχνατε οτι ο Κολοκοτρωνης ηταν Αρβανιτης καθως και πολυ αλλοι επαναστατες.

DAYMAN
21/01/2010, 23:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Gandalf dr685sm συμφωνω σε αυτο που λες αλλα Παρολα αυτα δεν εχουμε εμεις σχεδον καμια σχεση με τους αρχαιους Ελληνες και Εθνος δημιουργηθηκε μετα απο την επανασταση του '21 και μαλιστα με πολυ κοπο διοτι υπηρχε ποικιλομορφια στον πλυθυσμο μην ξεχνατε οτι ο Κολοκοτρωνης ηταν Αρβανιτης καθως και πολυ αλλοι επαναστατες.

Και οι Υδραιοι και οι Σπετσιώτες Αρβανιτες ηταν!Τι ηταν ομως οι αρβανίτες εκείνων των ετών εθνολογικά πάντα;Τι ρίζες είχαν;Έθνος Ελληνικό υπήρχε κράτος ιδρύθηκε μετα την επανάσταση.Σημαντικότατο αυτό!:eyepop:

faraway
21/01/2010, 23:37
Οι Αρβανίτες προέρχονταν από τη σημέρινη περιοχή της Βόρειας Αλβανίας όπου τότε όνομάζοταν Αρβανία.
Η γλώσσα τους είναι σαν τη σημερινή Αλβανική και αποτελούσαν μία αρχέγονη πολεμική φυλή και θεωρούνται οι γνησιότεροι απόγονοι της φυλής των Δωριέων.
Κατά καιρούς πολεμούσαν σα μισθοφόροι , και έχουν πολεμήσει και υπέρ του Βυζαντίου.

Σιγά σιγά άρχισαν να μεταναστευουν νότια και πολύ από αυτούς βρέθηκαν στο σημερινό Ελλαδικο χώρο όπου και αφομιώθηκαν με τα χρόνια πλήρως .

Μεγάλοι πολεμιστες του 1821 που ήταν αρβανίτες ήταν ο Μπότσαρης , η Μπουμπουλίνα,Καραισκάκης,......και το Σούλι που αντιστεκόταν και πολεμούσε τους Τούρκους πολύ πριν την επανάσταση .

Βγήκαμε λίγο off .....εεεεεεε???:a016: :a016:

monstermind
21/01/2010, 23:47
όπως παραπλήσιος ανέφερε και ο gandalf, η ρήση "πας μη Έλλην βάρβαρος" σε συνδυασμό, με την "έχον ελληνική παιδεία", δημιουργεί πρόβλημα στους ανιστόρητους.

Όταν αυτές οι φράσεις κυκλοφορούσαν στην πιάτσα δεν υπήρχε Ελλάδα ως χώρα ή ως ενιαίο έθνος. Υπήρχαν διάσπαρτα στην μεσόγειο πνευματικά κέντρα με άξονα το δωδεκάθεο, την ελληνική γλώσσα, την φιλοσοφία και την επιστημονική σκέψη. Όπου αυτές οι ιδέες εισχωρούσαν, ερχόταν και ο εξελληνισμός. Όπου δεν εισχωρούσαν τότε μιλούσαν για βαρβάρους και ορθώς το έκαναν αφού πνευματικά ο ελληνισμός δεν είχε αντίπαλο στην επικράτεια.

Ο ελληνισμός θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τίτλο ευγενείας καθώς ήταν κοινός σε πολλά κράτη-έθνη (από τις σήμερα γεωγραφικά ελληνικές πόλεις κράτη έως κέντρα στην Ιταλία και Σικελία, στην Αίγυπτο, στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κορσική κτλ) και χαρακτήριζε τον πολιτισμό τους.

αυτή είναι η μία έννοια του "Έλληνα", ενώ η άλλη είναι αυτή του φύλου, ήτοι της φυλής. Οι Τούρκοι ακόμα και σήμερα μας αποκαλούν Ίωνες (Γιουνάν) και την Ελλάδα Ιωνία (Γιουνανιστάν). Φυσικά και δεν υπάρχει καθαρό Ελληνικό φύλο αφού ο Ελληνσιμός υπήρξε ρεύμα και όχι φυλή. Ωστόσο κάποια φύλα αποτέλεσαν τον πυρήνα του όπως οι Ίωνες, οι Αχαιοί, οι Δωριείς και οι Αιολείς και είναι προφανές ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απόγονοι τους.

Ο όρος Έλληνας λοιπόν σήμερα χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τις φυλές που ιστορικά υπήρξαν τα κέντρα του ελληνικού πνεύματος ειδάλλως σχεδόν όλος ο πλανήτης Έλληνες έχει αφού η δυτική κουλτούρα είναι απότοκος της Ελληνικής παιδείας.

Η άποψη του ότι ένας Αφρικανός που γεννήθηκε και μορφώθηκε στην Ελλάδα είναι Έλληνας είναι εντελώς νηπιακή και όποιος σήμερα χρησιμοποιεί αυτές τις ατάκες καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα γαμ...νο βιβλίο να ξεστραβωθεί προτού πετάξει την μπαρούφα του και στραβώσει τους υπόλοιπους που δεν φταίμε σε τίποτα.

Η γνώση είναι μεγάλο όπλο, ξεκινήστε να μορφώνεστε από εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82

menelaos46
22/01/2010, 00:06
και είναι προφανές ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απόγονοι τους.

Εξηγησε μου σε παρακαλω αυτο γιατι ειναι τοσο προφανες???

Η άποψη του ότι ένας Αφρικανός που γεννήθηκε και μορφώθηκε στην Ελλάδα είναι Έλληνας είναι εντελώς νηπιακή και όποιος σήμερα χρησιμοποιεί αυτές τις ατάκες καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα γαμ...νο βιβλίο να ξεστραβωθεί προτού πετάξει την μπαρούφα του και στραβώσει τους υπόλοιπους που δεν φταίμε σε τίποτα.

Λοιπον για μενα αυτος ισως να ειναι περισσοτερο ελληνας απο πολλους απο εμας...
Δεν ειδα ποτε καποιον αφρικανο γεννημενο στην ελλαδα να καιει τη σημαια μας...

Δε ξερω αν εχουμε κατι ξεχωριστο στα γονιδια μας και πραγματικα ουτε το πιστευω ουτε πιστευω οτι ειμαστε τοσο ξεχωριστοι και καλυτεροι απο τους αλλους...
Ο καθε λαος ειναι διαφορετικος,
Αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ο αγραμματος προπαππους μου εζησε τη ζωη του ολη με μια τρυπα απο σφαιρα στο σαγονι του.Για μενα αυτος και σπορος τουρκου να ηταν αξιζει να λεγεται ελληνας οπως αξιζουν και πολλοι μεταναστες να λεγονται, αφου αγαπανε τη χωρα μας περισσοτερο απο μας...

Εχετλαίος
22/01/2010, 07:20
Η γνώση είναι μεγάλο όπλο, ξεκινήστε να μορφώνεστε από εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82

Aν περιμέναμε/έπρεπε να "μορφωθούμε" από την γουικιπίντια, καλέ μου φίλε, τότε...άστο-να-πάει-άστο!

Εχετλαίος
22/01/2010, 07:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Για μενα αυτος και σπορος τουρκου να ηταν αξιζει να λεγεται ελληνας οπως αξιζουν και πολλοι μεταναστες να λεγονται, αφου αγαπανε τη χωρα μας περισσοτερο απο μας...

Κοίτα σύμπτωση!
Αλβανό κοπέλι (σήμερα το πρωί) προς ελληνάρα βλάκα που πέταξε όπως περπατούσε μια σακούλα με τα αποφάγια του από κοντινό φούρνο μέσα στο ποτάμι στις Καλύβες:
"Φιλέ, γιατί μας βρωμίζεις το ποτάμι; Δεν το λυπάσαι;"

byron
22/01/2010, 07:36
Τα καρότα που έχουν ειπωθεί εδω μέσα είναι ανευ προηγουμένου :lol: :rotflmao: :lol:

dimr1
22/01/2010, 07:40
Κοίτα σύμπτωση!
Αλβανό κοπέλι (σήμερα το πρωί) προς ελληνάρα βλάκα που πέταξε όπως περπατούσε μια σακούλα με τα αποφάγια του από κοντινό φούρνο μέσα στο ποτάμι στις Καλύβες:
"Φιλέ, γιατί μας βρωμίζεις το ποτάμι; Δεν το λυπάσαι;"

Τα καλά της παγκοσμιοποίησης :D

950dim
22/01/2010, 08:34
...Λοιπον για μενα αυτος ισως να ειναι περισσοτερο ελληνας απο πολλους απο εμας...

+950
+:beer:
+το ΚΤΜ μου για ενα Σαββατοκυριακο(φερ΄το μεσ΄τη λασπη!
:a18:

TROOPER
22/01/2010, 09:45
προς τους ακραιφνεις,πατριωτες,εθνικιστες,φασιστες,ρατσιστες κλπ...

θα σας πω κατι πραγματικα με πολλη γλυκα και αγαπη...

αν δεν καταλαβετε οτι ειστε μελη της οικουμενης,αν δεν συνειδητοποιησετε οτι πανω απο το εθνος ειναι το γενος,και το γενος των ανθρωπων ειναι αυτο στο οποιο εντασεστε και εσεις (εκτος αν δεν θεωρειτε τους εαυτους σας ανθρωπους),οσο λοιπον θα βρισκετε τροπους να διαχωριζετε το γενος σας σε εθνη,κοινωνικες καστες,καθαρους και ''ακαθαρτους'',εξυπνους και βλακες,ικανους και ανικανους,δυνατους και αδυνατους τοσο θα διαχωριζεστε απο το ανθρωπινο γενος.τοσο θα ζειτε προσπαθωντας να προασπισετε ''κεκτημενα'' και να πολεμησετε εχθρους και αντιπαλους (ουσιαστικα τους δικους σας πολεματε).τοσο θα ψαχνετε σε λαθος μερος ηρεμια εχοντας μπει σε μια αεναη κοντρα για να σηκωθει η δικη σας σημαια ψηλοτερα και να επιβληθειτε των αλλων κανοντας τους (δικους σας παλι) υποτελεις.

παρτε τα καλα των αλλων (''ξενων'') και δωστε τους απλοχερα τα ''δικα σας''.χαρειτε με την προοδο τους και βοηθηστε τους να προοδευσουν.σταματηστε να εισαστε πλεονεκτες και εγωιστες.τη μερα που θα κλεισετε τα ματια σας θα φυγετε ευτυχισμενοι και γαληνιοι ετσι.

υ.γ.απο απειλες και προσβολες δεν ιδρωνει τ αυτι μου και το ξερετε.

:a56: απο μενα

LsKostas
22/01/2010, 09:51
Λοιπον για μενα αυτος ισως να ειναι περισσοτερο ελληνας απο πολλους απο εμας...

Δεν ξερω ποιος αγαπα την Ελλαδα ,αλλα αφου ταυτιζεις την Ελλαδα(εθνος) με την σημαια (συμβολο) τοτε εχεις αρχισει τουλαχιστον λαθος

Να σου πω εγω ποιος ξεφτυλιζει την Ελληνικη σημαια.

Αυτος που την βαζει στην κωλοφυλλαδα του πουλωντας Εθνικισμο-φασισμο και της κοτσαρει
με μεγαλα γραμματα "παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα ναι",λες και υπαρχει
κανας σοβαρος ελληνας που ξυπναει με το αγχος το αν θα παρει την πολη ξανα.

Αυτος που την βαζει πισω απ την εξεδρα του οντας "ομιλητης" ,μιλωντας για τα συμφεροντα των εργατων ,των πολιτων ,των εργαζομενων μητερων ενω παραλληλα και κατω απ το τραπεζι
ξεπουλανε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ εθνικο πλουτο στα χερια ξενων.Ολοι αυτοι δηλωνουν περηφανοι
που εκπροσωπουν την Ελλαδα και ας την φερανε στο χειλος του γκρεμου.Ετερον εκατερον φυσικα.

Αυτη που φεραν στο προσκηνιο την ακροδεξια παλι στην Ελλαδα πουλωντας ξενοφοβια
και που κοτσαρουν φαρδιες - πλατιες σημαιες σε καθε ψηφοδελτιο και φωλιαζουν τον φοβο
και την μισσαλοδοξια μεσα στον πολιτη."Δεν φταιει ο εργοδοτης σου που δεν εχεις δουλεια,ο Αλβανος φταιει"...Το δουλεμα παει συννεφο και τα ποσοστα ανεβαινουν...φυσικα ο νεοΕλληνας κυνηγα τους ξενους και αυτοι που κερδιζουν οι βαρως του ειναι και αυτοι "Ελληνες"...με ελληνικες
σημαιες οι δευτεροι παντα.

Θα προτεινα να δειτε το θεμα Ελλαδα λιγο πιο γενικα ,και να μην μπερδευεστε απο την
χρηση η οχι της σημαιας.

Σημερα το πανι της χρησιμοποιειται για να καλυψει συμφωνιες και διαφορες μεταξυ επιχειρηματιων και δεν εκπροσωπει καθολου μα καθολου την ελληνικη πραγματικοτητα ποσο μαλλον την πλουσια ελληνικη ιστορια και επιτευγματα των παλαι ποτε πραγματικων Ελληνων.

ΥΓ. Με προλαβε και ο trooper ,δεν τον διαβασα ακομα,μαλλον θα συμφωνω μαζι του

ggs
22/01/2010, 10:40
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:

καλα , το thread τα σπαει ....

ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ....

THIS IS ....PARTA MORH AROSTH....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao:

186352

Ferro
22/01/2010, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
μην ξεχνατε οτι ο Κολοκοτρωνης ηταν Αρβανιτης

Από που προκύπτει αυτό ρε φίλε :confused: γιατί η ιστορία άλλα λέει http://11dim-pyrgou.ilei.sch.gr/kol2.htm

εχει δίκιο ο byron πιο πάνω...τα καρότα που πετιώνται είναι απίστευτα.

Akatanomastos
22/01/2010, 11:18

οι αφρικανοι ειναι και μαμω τα παιδια.γιαυτο η Σαρρη ξεκινησε την αναπαρωγη του νεου ειδους, Αφρικανο-Ελληνακια (http://www.youtube.com/watch?v=E1SG5V0kdyM)

:rotflmao: :rotflmao:

Akatanomastos
22/01/2010, 11:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ferro
Από που προκύπτει αυτό ρε φίλε :confused: γιατί η ιστορία άλλα λέει http://11dim-pyrgou.ilei.sch.gr/kol2.htm

παιδια οι εποχες εχουν αλλαξει

παλια στο χωριο μου λεγανε,

Κανε φιλο αρβανιτη, αλλα κρατα και ματσουκι:rotflmao: :rotflmao:

τωρα, 15-16 χρονια μετα, αμα ρωτησεις κανεναν γεροντα στο χωριο, σιγουρα δεν θα τον ενοχλουν οι αρβανιτες,

αλλα οι αλβανοι και σε λιγα χρονια οι μαυροι..

που θελω να καταληξω? αυτα ειναι παπαριες που εχουν να κανουν με την συνηθεια και την προσαρμογη των "ξενων" και ειναι θεμα χρονου να αφομοιωθουν..

Gandalf dr685sm
22/01/2010, 11:57
προς τους ακραιφνεις,πατριωτες,εθνικιστες,φασιστες,ρατσιστες
κλπ...

θα σας πω κατι πραγματικα με πολλη γλυκα και αγαπη...

αν δεν καταλαβετε οτι ειστε μελη της οικουμενης,αν δεν συνειδητοποιησετε οτι πανω απο το εθνος ειναι το γενος,και το γενος των ανθρωπων ειναι αυτο στο οποιο εντασεστε και εσεις (εκτος αν δεν θεωρειτε τους εαυτους σας ανθρωπους),οσο λοιπον θα βρισκετε τροπους να διαχωριζετε το γενος σας σε εθνη,κοινωνικες καστες,καθαρους και ''ακαθαρτους'',εξυπνους και βλακες,ικανους και ανικανους,δυνατους και αδυνατους τοσο θα διαχωριζεστε απο το ανθρωπινο γενος.τοσο θα ζειτε προσπαθωντας να προασπισετε ''κεκτημενα'' και να πολεμησετε εχθρους και αντιπαλους (ουσιαστικα τους δικους σας πολεματε).τοσο θα ψαχνετε σε λαθος μερος ηρεμια εχοντας μπει σε μια αεναη κοντρα για να σηκωθει η δικη σας σημαια ψηλοτερα και να επιβληθειτε των αλλων κανοντας τους (δικους σας παλι) υποτελεις.

παρτε τα καλα των αλλων (''ξενων'') και δωστε τους απλοχερα τα ''δικα σας''.χαρειτε με την προοδο τους και βοηθηστε τους να προοδευσουν.σταματηστε να εισαστε πλεονεκτες και εγωιστες.τη μερα που θα κλεισετε τα ματια σας θα φυγετε ευτυχισμενοι και γαληνιοι ετσι.

υ.γ.απο απειλες και προσβολες δεν ιδρωνει τ αυτι μου και το ξερετε.

απο μενα

Συμφωνώ με όλα όσα λες ... (τελικά έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια..:rotflmao: :rotflmao: ) αλλά για να μην χαλάσουμε και την παράδοση φίλε Trooper θα έλεγα πως σε αυτό θα πρόσθετα ---δική μου γνώμη έτσι;... δεν κοιτάω να αλλάξω κανενός άλλου---...θα πρόσθετα λοιπόν πως ναι με δεν θέλω να διαχωρίζω με την έννοια του "καλυτερότερου...:D " έθνους... αλλά θα ήθελα να διαχωρίζω τον εαυτό μου ώς άνθρωπο που έχει συμμετοχή σε διαφορετικά ήθη και έθιμα μια φυλής/έθνους/χώρας... όπως θέλεις πέστο.

Δηλαδή ναι μεν διαχωρισμός ... αλλά διαχωρισμός μόνο και μόνο για να μην γίνουν όλα όμοια με την κακή έννοια.

Κατα τα άλλα ... είπα... συμφωνώ.

Gandalf

Cpt. Haddock
22/01/2010, 12:01
παιδια οι εποχες εχουν αλλαξει
[...]τωρα, 15-16 χρονια μετα, αμα ρωτησεις κανεναν γεροντα στο χωριο, σιγουρα δεν θα τον ενοχλουν οι αρβανιτες, αλλα οι αλβανοι και σε λιγα χρονια οι μαυροι..[...]

Πήγα πριν λίγο καιρό σε ένα σπίτι που νοικιάζω στα Πατησια σε μια οικογένεια απο την Αλβανία. Χρόνια στην Ελλαδα αυτοι, είχαν έρθει απο τα μέσα του '90.

Ρωτάω: "Πως ειναι εδώ; Η περιοχη; Η γειτονιά; Καλά;"

Απάντηση: "Χάλια! Εχουμε γεμίσει Πακιστανούς και Αφγανους, όλο τσακώνονται, όλο φωνάζουν, φοβόμαστε να βγουν τα παιδιά έξω!"

:lol:

:winka:

Εχετλαίος
22/01/2010, 12:11
φοβόμαστε να βγουν τα παιδιά έξω!

Για εμένα δεν υπάρχει τραγικότερο γεγονός...
Να χαραμίζεται η παιδική ηλικία μέσα σε 4 τοίχους όλη 'μέρα, κάθε μέρα...

jimmis5
22/01/2010, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ferro

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A1%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF %82

Βασίλης Ραφαηλίδης

Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους

Περιγραφή

Οι λαοί δεν έχουν μόνο ήρωες, έχουν και καθάρματα. Στην ιστο_ρία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρ_ματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία. Εν πάση περιπτώσει, η ιστορία ενός τόπου δεν είναι μόνο μια σειρά από θετικά γεγονότα. Άλλω_στε, σε μια διαλεκτική αντίληψη των πραγμάτων, αν δεν υπήρχε άρνηση δεν θα υπήρχε ούτε κατάφαση.

Τούτη η συνοπτική ιστορία της Ελλάδας από το 1830 μέχρι το 1974, που γράφηκε για να είναι κατ’ αρχήν ένα ευχάριστο ανάγνω_σμα, επιμένει περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά γεγονότα της ιστορίας μας. Δίνει δηλαδή μεγαλύτερη σημασία στους προδό_τες, τους δοσίλογους όλων των περιόδων και τους πατριδοκάπηλους που δεν έλειψαν ποτέ, παρά σ' αυτούς που νοιάστηκαν ειλικρινά για τούτον τον δύσμοιρο τόπο, που συνεχίζει να υποφέρει από έλλειψη ιστορικής ειλικρίνειας.

Οι ρήτορες των δύο εθνικών επετείων, που είναι δύο ίσως γιατί μία δε φτάνει για να καταλάβουμε πως είμαστε Έλληνες, δε θα βρουν τίποτα χρήσιμο γι' αυτούς σε τούτο το βιβλίο. Οι δάσκαλοι όμως θα μπορούσαν κάλλιστα να το χρησιμοποιήσουν σα βοήθημα αλλά και σα συμπλήρωμα στις επισήμως λογοκριμένες σχολικές ιστορίες, που στοχεύουν μάλλον στην αποβλάκωση, παρά στην εγρήγορση των Ελληνοπαίδων, που όντας βουτηγμένα από τρυφε_ρός ηλικίας στο θεσμοθετημένο ιστορικό ψέμα. θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς να γίνουν κάποτε υπεύθυνοι και έντιμοι πολίτες ενός κράτους γεμάτου απατεώνες.

Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι' αυτό δεν την κολα_κεύει. Λέει τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Αρνητική Ιστορία της Νέας Ελλάδας», αν η άρνηση δεν ήταν αναγκαία για την κατάφαση. Συνεπώς, αυτό το βιβλίο στοχεύει την κατάφαση μέσα από την άρ_νηση, κατά την προτροπή του Τέοντορ Αντόρνο.

.................................................................................................... ..

Δεν ξερω τι λες εσυ φιλε μου αν εχεις διαθεση παρε το βιβλιαρακι εγκυρος ιστορικος και μαλιστα λεει αρκετες αληθειες για ολα αυτα που λεμε.

Καροτα και λοιπα εγω τα βαζω μονο στην φασολαδα κανει καλο στο διαβασμα βλεπεις εχει φωσφορο...Δεν βρισκω το ποσοστο του βεβαια αλλα σιγουρα βοηθα στα ματια