View Full Version : ερώτηση περι γραναζιών
KOSTIS1976
30/12/2009, 10:26
ΕΧΩ ΤΟ ΤΤR 250 το raid ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΜ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΠΟΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTIS1976
ΕΧΩ ΤΟ ΤΤR 250 ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΜ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΠΟΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ?
Με ποσα δοντια ειναι αυτα που φοραει τωρα...???
ενα δοντι παραπανω μπροστα ή ενα λιγοτερο πισω ....η αν εισαι εξτρεμ τυπος και τα δυο συναμα... :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ενα δοντι παραπανω μπροστα ή ενα λιγοτερο πισω ....η αν εισαι εξτρεμ τυπος και τα δυο συναμα... :beer:
Για κοντιμα μιλησε.....
Εσυ μιλας για το αντιθετο ακριβως...!
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Για κοντιμα μιλησε.....
Εσυ μιλας για το αντιθετο ακριβως...!
σωστα...φταιει το eggnog
:hypnotize
Εγω δεν κατάλαβα που είναι το "επείγον" του θέματος... :confused:
(εκτός αν γράφεις με Wi-Fi από την αφετηρία καμιάς Ειδικής...) :winka:
Cpt. Haddock
30/12/2009, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εγω δεν κατάλαβα που είναι το "επείγον" του θέματος... :confused:
(εκτός αν γράφεις με Wi-Fi από την αφετηρία καμιάς Ειδικής...) :winka:
:rotflmao: :rotflmao:
προσεξε το μηκος της αλυσιδας με τους συνδιασμους που θα κανεις,εγω την πατησα πριν λιγες μερες πηρα μεγαλυτερο γραναζι 2 δοντια παραπανω πισω και δεν το παιρνει η αλυσιδα,εκτος αν αλλαξεις και αλυσιδα αλλα πρεπει να ξερεις ποσα link πρεπει να εχει βαση συνδυασμων μπροστινου πισινου γραναζιου.
ριξε μια ματια εδω (http://www.gearingcommander.com/) θα σε βοηθησει παρα πολυ αφου αν βαλεις σωστα νουμερα σου δειχνει τα παντα.
για να κοντινεις τις σχεσεις σου λιγοτερα δοντια στο μπροστινο και περισσοτερα στο πισω γραναζι.
καλυτερα να δοκιμασεις με ενα δοντι λιγοτερο μπροστα ( που ειναι και οικονομικοτερο)
και μετα αλλαξε και πισω. μην το κοντυνεις και πολυ γιατι βλεπω να σου βγαζει 50 τελικη στο τελος.
υ.γ. Μεταξυ μας αν θες μπαμ ( και εχεις οικονομικη δυνατοτητα) κοιτα για κατι δυνατοτερο. το
γραναζι δεν δινει μπαμ.:wave2: :wave2:
στο ΤΤΡ εχεις βαλει χωματινα λαστιχα;
μπηκες χωμα;
εκανες διαδρομουλες;
εκανες και μονοπατια;
γιατι συνηθως τα αδοντια στα γραναζια τα επιραζουμε οταν δεν βολευομαστε με τα γεμισματα στα απότομα ανηφόρια
μηπως ξεκινας αναποδα;
Αν αλλάξεις και μεγαλώσεις το πίσω γρανάζι κατα 3 δόντια θα κοντύνει αρκετά η μετάδοση.
Φαντάσου αν τελικιάζει στα 130Km/h όμως θα σπάει το μηχανάκι πριν τα 120Km/h περίπου.
Σίγουρα βεβαια θα αποχτήσει νεύρο.
Αν πας χώμα και το χώνεις σε γερά ανηφορίδια είναι καλή μια τέτοια αλλαγή, βλέπεις μεγάλη διαφορά.
ΣΙΓΟΥΡΑ θα θες όμως και καινούργια αλυσίδα αν ανέβεις πάνω απο 1 δόντι μπρος ή πίσω.
Η φτηνη λύση είναι ένα δόντι μικρότερο μπροστά. Γενικά δεν προτείνεται αφού ταλαιπωρεις παραπάνω τον άξονα μετάδοσης. Βέβαια σε΄ένα μικρό σε απόδοση 250 ίσως το πρόβλημα να είναι αμελητέο.
KOSTIS1976
02/01/2010, 08:37
ΕΧΩ ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΒΟΥΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2010 ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΩΜΑ
καλή χρονια Κωστη, σε παρακαλω μη γραφεις με κεφαλαια γιατι ειναι σα να φωναζεις και μας βγαζει και τα ματια...
καλα χωματ ατο λοιπόν και με παρεα παντα!:wave2:
KOSTIS1976
02/01/2010, 10:59
απο λαστιχα εβαλα τα Pirelli Mt21 Rallycross γιατι το χρησιμοποιώ και στην πολη καλα δεν ειναι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από KOSTIS1976
απο λαστιχα εβαλα τα Pirelli Mt21 Rallycross γιατι το χρησιμοποιώ και στην πολη καλα δεν ειναι?
:a013:
πιέσεις στο χωμα 14-14 γιαξεκινημα και βλέπεις...
στην ασφαλτο βαλε αφοβα...
KOSTIS1976
08/01/2010, 00:14
θα μου φερουν και ενα τεποζιτο απο xr το πλαστικο περιπου 10 λιτρα μου ειπαν οτι θα μπει στο δικο μου αντε να ελαφρυνει λιγο απο το σιδερενιο των 16 λιτρων γιατι και εμφανισιακα δεν το γουσταρα..... καμια μασκα φτηνη που θα βρω εστω μεταχειρισμενη με μικρο τετραγωνο φαναρι?