View Full Version : Παραλίγο σύγκρουση μεταξύ μηχανών...Ήμαρτον.
Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
Δείτε στο σχήμα τι συνέβει σήμερα το απόγευμα και θα καταλάβετε:
Εγώ είμαι με το κιτρινιάρικο μεγάλο on-off και ταξιδεύω με 80 χαω με όριο τα 90, συντροφιά με mp3 player αλλά και δυνατό άνεμο να χτυπάει από δεξιά. Στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού όμως υπήρχε τσιμεντένιο στηθαίο ύψους 1,5 μέτρων που έκοβε εντελώς τη μανία του ανέμου.
http://img141.imageshack.us/img141/8919/road1.jpg
Ξαφνικά ακούω ένα βουητό στο μισό μέτρο αριστερά μου και μετά από λίγο συνειδητοποιώ ότι κάτι / κάποιος πρέπει να με προσπέρασε. Δεν προλαβαίνω να δω τις ουρές από δύο ΧΧ RRR να χάνονται στον ορίζοντα, όταν μια δυνατή ριπή ανέμου (το στηθαίο είχε μόλις τελειώσει) με παρασέρνει 1 μέτρο αριστερά προτού προλάβω να επαναφέρω το κιτρινιάρικο κήτος στον ίσιο δρόμο. Το κόκκινο βέλος δείχνει την πορεία που ακολούθησα. Με πιάνει κρύος ιδρώτας... και σκέφτομαι:
-Τί θα είχε συμβεί αν η προσπέραση είχε γίνει λίγα μέτρα παρακάτω, δηλαδή στο σημείο όπου τελείωνε το στηθαίο; (Απλώς θα είχαμε 2 νέα παιδιά νεκρά, θα λέγαμε κρίμα τα παλικάρια... και θα ψάχναμε να βρούμε τις γνωστές-άγνωστες αιτίες του δυστυχήματος).
-Ποια έπρεπε να ήταν η δικιά μου αντίδραση προκειμένου να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο; (Τα 230+ χαω που κινούνται τα ΧΧ RRR μάλλον δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης)
-Τη συμπεριφορά του πράσινου και του κόκκινου ινδιάνου την αφήνω στην κρίση σας.
Αυτά που κρατάω έιναι τα εξής:
1. Eίναι ζωτικής σημασίας να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρων (όπως λέει και ο ΚΟΚ) από κάθε όχημα που προσπερνάμε είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε -πολύ περισσότερο- για άλλη μηχανή.
2. H επίδραση του πλευρικού ανέμου είναι πολύ μεγαλύτερη σε μια μοτοσυκλέτα on-off απ΄ότι σε μια sport, λόγω ύψους της μοτοσυκλέτας αλλά και της στάσης του σώματος του αναβάτη.
3. Προς τους αδελφούς ινδιάνους: Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας, είναι πραγματικά κρίμα, ο δρόμος ανήκει σε όλους μας, όσο γρηγορότερα τρέχετε τόσο περισσότερο εξαρτάστε από τη μ@λ@κία του άλλου, αλλά και από τα κέφια του ανέμου-όπως αποδείχθηκε.
Καλή χρονιά και πάντα όρθιοι.
Ο -παρ΄ολίγον άγγελος- atridis.
184442
Σε καταλαβαινω , εχεις αυτο το γιατι.........? "γιατι ρε παιδια να την παθω απο τη βλακεια ορισμενων"
Παντως οι πιο πολλοι με street ειναι πρεζακια της αδρεναλινης , εθισμενοι κ εκεινη την ωρα δεν καταλαβαινουν τιποτα, την εχουν δει αστροναυτες........
Απλα ελπιζω αυτος με το πρασινο να μην πηγε να σε τρομαξει κ καλα.......
Παντως μια μερα που ακουγα doors k μου πεταχτηκε ενας απο stop k σουπιαστηκα ακουγοντας το this is the end.......... , αποφασισα να μην ακουω μουσικη στη μηχανη...:wave2:
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι κ εγω μεσα στην πολη παω με 80-130 κ λογο κινησης περναω αρκετα κοντα απο πολλους...........λετε να ειμαι καπου λαθος?:confused:
AUFGEBRACHT
02/01/2010, 07:32
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
[B]Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
Δείτε στο σχήμα τι συνέβει σήμερα το απόγευμα και θα καταλάβετε:
Εγώ είμαι με το κιτρινιάρικο μεγάλο on-off και ταξιδεύω με 80 χαω με όριο τα 90, συντροφιά με mp3 player
Αtridis, το 2010 ξεκίνησε με τύχη για εσένα αλλά για να συνεχίσει έτσι θα σου συνιστούσα να αποχωριστείς τη συντροφιά του mp3 player πάνω στη μηχανή...Αναφέρεις ότι ο ΚΟΚ λέει να κρατάμε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα,αλλά και η οδήγηση ακούγοντας μουσικούλα από ακουστικά επίσης απαγορεύεται για προφανείς και εξόφθαλμους λόγους.
chris_honda
02/01/2010, 07:37
Θεωρητικά απ' τη στιγμή που η κίνηση πραγματοποιείται σε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση
θα έπρεπε να σε αφήσουν μόνο στην δεξιά και να την κάνουν απ' την αριστερή.
Εντάξει οτί υπάρχουν μλκες το έχουμε ξαναεπεί, θέλει όπως προ είπες τουλάχιστον 1,5μ.
από μοτοσικλέτα - ποδήλατο. Όσο αφορά τη δική σου συμπεριφορά τα λίγα χλμ. που πήγαινες
άλλοστε, η σταθερή πορεία και η ετοιμότητα για να φάς τον πλευρικό πιστεύω είναι η καλύτερη
αντιμετώπιση.
Άσχετο με το περιστατικό που ανέφερες αλλά μην ακούς μουσική πανω στη μότο όσο
βαρετή κι αν είναι η διαδρομή (αν και με μότο δεν πιστεύω ότι γράφεις βαρετά χλμ.)
:wave2: :wave2:
tzeronymo
02/01/2010, 07:43
φιλε μου χθες το βιωσα και γω με την παρεα πηγαινοντας προς ΓΑΛΑΤΑ αλλα ευτυχως εμεις κραταγαμε καλες αποστασεις ο αερας σε καποια σημεια σου αλλαζε πορεια και αναγκαστηκαμε να κοψουμε ταχυτητα παρα να φαμε τα μουτρα μας , παντως η συμβουλη μου ΠΕΤΑ ΤΟ mp3 και τα ματια στους καθρεπτες φιλικα
Εγώ το έζησα σε επαγγελματικό ταξίδι περνώντας πριν 3 χρόνια από Μεσολόγγι και κάτω ήταν και μια σκοτωμένη γάτα και παραλίγο να πάω για βρούβες.
Ευτυχώς που δεν ήρθαν τα χειρότερα.
Από την άλλη μεριά όμως, το μόνο εύκολο είναι να φταίνε πάντα και για όλα οι άλλοι.
Εγώ ξέρω πως όταν οδηγούμε το όχημά μας, το μυαλό μας πρέπει να είναι στο δρόμο, και μόνο στο δρόμο. Ούτε στο σόλο κάποιου τραγουδιού, ούτε στο ρεφραίν, ούτε στο κουπλέ.
Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα ΧΧ RRRRRR, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ απόλυτα και εσένα.
Δες όμως και την καλή πλευρά του γεγονότος. Ευτυχώς που δεν έβλεπες τηλεόραση.
filipp0s
02/01/2010, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
....
-Ποια έπρεπε να ήταν η δικιά μου αντίδραση προκειμένου να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο; (Τα 230+ χαω που κινούνται τα ΧΧ RRR μάλλον δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης)
...
Καταρχην ειναι ακυρος ο τιτλος που χρησιμοποιεις διοτι δεν υπηρξε συγκρουση...
Δευτερον λες οτι δεν σου αφηναν πολλα περιθωρια αντιδρασης τα δυο μηχανακια επειδη κινουνταν με 230+ χλμ. Μα ετσι οπως το περιγραφεις και με λιγα να σε περναγαν θα ηταν ακομα χειροτερα...
Τι φταιει? Το οτι δεν αφησαν 1,5 μετρο αποσταση για να σε περασουν? Το οτι εσυ δεν τους ακουσες δεν ευθυνεται το γεγονος οτι ακουγες μουσικη κι ησουνα εν ολιγοις αλλου γι αλλου?
Δηλαδη ποια θα ηταν τα δικα σου περιθωρια αντιδρασης τη στιγμη που πηγαινεις τελειως χαλαρος ακουγοντας μουσικουλα (!) κι ο ανεμος σε παει βαρκα-γιαλο...
Οπως λες παρακατω τα ψηλα μηχανακια επηρεαζονται περισσοτερο απο τους πλευρικους ανεμους κι εσυ τι κανεις για αυτο? Πας καμαρωτος με 80 χλμ αντι να εισαι στην τσιτα...
Τεσπα εν ολιγοις... .κινεισαι στην εθνικη οδο ακουγοντας μουσικη, σου φευγει η μηχανη κι αλλαζει λωριδα και φταινε οι αλλοι επειδη πηγαιναν με 200 χλμ???
Δεν ειδα πουθενα να γραφεις οτι κι εσυ ειχες ευθυνη...
το γεγονός ότι του τη λέτε για το mp3 που κολλάει?
και μουσική να μην είχε και τους καθρέφτες να τσέκαρε, άμα ο άλλος σου έρχεται με 250 τι προλαβαίνεις να κάνεις? ΤΙΠΟΤΑ.
HolyDiver
02/01/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Θεωρητικά απ' τη στιγμή που η κίνηση πραγματοποιείται σε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση
θα έπρεπε να σε αφήσουν μόνο στην δεξιά και να την κάνουν απ' την αριστερή.
Εντάξει οτί υπάρχουν μλκες το έχουμε ξαναεπεί, θέλει όπως προ είπες τουλάχιστον 1,5μ.
από μοτοσικλέτα - ποδήλατο. Όσο αφορά τη δική σου συμπεριφορά τα λίγα χλμ. που πήγαινες
άλλοστε, η σταθερή πορεία και η ετοιμότητα για να φάς τον πλευρικό πιστεύω είναι η καλύτερη
αντιμετώπιση.
Άσχετο με το περιστατικό που ανέφερες αλλά μην ακούς μουσική πανω στη μότο όσο
βαρετή κι αν είναι η διαδρομή (αν και με μότο δεν πιστεύω ότι γράφεις βαρετά χλμ.)
+666 :evil:
Επίσης κράτα ψηλές στροφές στο κινητήρα όταν έχει αέρα και γενικά πιο ενεργητική :rotflmao: οδήγηση ακόμα και αν πας με "λίγα" χιλιόμετρα.
stefanos
02/01/2010, 11:10
Σιγά μην κοιτάμε καθρέφτες για να μην μας περάσει ο κάθε μαλάκας και δεν κάνουμε στην άκρη.
Στην ίδια λωρίδα απαγορεύεται να σε προσπεράσει.
Έχεις μια λωρίδα για την πάρτη σου.
Κινησαι στην ΜΕΣΗ της και αγνοείς τους υπόλοιπους.
Κοιτάς μπροστά για να μην σκοτωθείς και αφήνεις τους από πίσω σου να κανονίσουν την πορεία τους.
Α ο αέρας έχει την ίδια επίδραση και στα ss.
Ξαφνικά ακούω ένα βουητό στο μισό μέτρο αριστερά μου και μετά από λίγο συνειδητοποιώ ότι κάτι / κάποιος πρέπει να με προσπέρασε.
Ζεύκας, αυτό το διάβασες ? Αν κοιτούσε τους καθρέπτες του όπως και όταν έπρεπε, θα τους έβλεπε από μακριά.Τώρα το τι θα μπορούσε να κάνει... ας πούμε να κόψει και να τραβηχτεί τέρμα δεξιά ?
re παιδια ας αλλαξει καποιος μοντ τον τιτλο
:sick: :sick: :sick:
Albatros
02/01/2010, 12:18
Το βασικό που πρέπει όλοι να προσέχουμε είναι " να αποφεύγουμε τα λάθη των άλλων" και να μην κάνουμε εμείς λάθη.Πολλές φορές λέμε αν έτσι αν αλλιώς, το θέμα είναι μη βρεθούμε στη στιγμη "έτσι και αλλιώς".
Έχουν φύγει πολλοί φίλοι κάνοντας οι ίδιοι λάθη η πληρώνοντας τα λάθη άλλων.
Το να οδηγείς τη μηχανή είναι περιπέτεια με ομορφιά και κινδύνους, ας μεγιστοποιήσουμε την ομορφιά και ας ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους.
:beer:
alex-kos
02/01/2010, 12:41
μολις διαβασα το αρχικο ποστ ειπα..ναι μου εχει συμβει και εμενα..
ναι με εχουν προσπερασει μηχανες με μεγαλη ταχυτητα απο αριστερα ενω βρισκομουν στην μεση της αριστερης λωριδας..
εκπλησομαι με αυτους που στη συγκεκριμενη περιπτωση τα βαζουν με τον διηγουντα το περιστατικο για τη μουσικη..οχι οτι δεν ειναι λαθος
συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου θελω να πω οτι μεχρι να φτασουμε στο σημειο να
υπολογιζουμε στην οδηγηση μας τους πλευρικους ανεμους θελουμε πολυ καιρο ακομα
επειδη αναφερθηκαν οι καθρεπτες ποσες φορες οι ιδιοι που κανουν προσπεραση απο αριστερα στην ιδια αριστερη λωριδα δεν κανουν α;λλες φορες και απο δεξια παλι στην ιδια αριστερη λωριδα γιατι ..ετσι θελουν
και ποσες φορες επειδη ειναι δυο τρεις μαζι τυποι με τις μικρες αποστασεις μεταξυ τους δεν προσπερνουν παλι στην ιδια λωριδατην αριστερη απο την αριστερη μερια ενας αλλος απο δεξια...
αν δεν τον εχεις δει στο καθρεπτη κινδυνευεις να πεσεις απο την τρομαρα σου..
αν τον δεις και ενεργησεις κινδυνευεις για τον τιτλο του θεματος
ποσες φορες κινουνται οι ιδιοι αυτοι τυποι στην αριστερη χωρις φλας αριστερο αναμενο
και πανε να κανουν προσπεραση απο δεξια σε αυτοκινητο που τους εχει δει και αποφασιζει ο οδηγος του να κανει δεξια προκειμενου να τους παραχωρ4ησει λωριδα να περασουν
με αποτελεσμα παρολιγο ατυχηματα και και ατυχη συμβαντα
υπενθυμιζω αυτα οτι γινονται εθνικη με πολλα..χλμ
ειναι βιαστικοι ειναι...επικυνδυνοι δεν ειναι γρηγοροι
Να διευκρινίσω ότι το ρεύμα κυκλοφορίας είχε 2 λωρίδες (+1 βοηθητική) και στο συγκεκριμένο σημείο και για τα προηγούμενα 10 χιλιόμετρα δεν υπήρχε πρόβλημα με τον αέρα, λόγω του στηθαίου. Η μηχανή δεν πήγαινε βάρκα-γιαλό αλλά κανονικότατα στο δεξί μέρος της λωρίδας με σταθερότατη πορεία. Στο σημείο όπου τελείωσε η προστασία απ΄το στηθαίο, ο άνεμος με μετακινεί 1 μέτρο αλλά πάντα ΜΕΣΑ στη λωρίδα μου. Σε καμία περίπτωση δεν ήμουνα στην κοσμάρα μου. Η ένταση της μουσικής είναι τόσο χαμηλά όσο χρειάζεται για να ακούς τα πάντα γύρω σου. Άσε που όταν σε χτυπάει ο αέρας με 80 χιλ.(δεν χρειάζονται περισσότερα) σιγά μην ακούσεις mp3 player, μοτέρ μοτοσυκλέτας, (ούτε καν φορτηγού) που σου 'ρχεται από πίσω με 250 και σε προσπερνάει.
Δηλαδή όσοι οδηγούν αυτοκίνητο στην εθνική με κλειστά τα παράθυρα ακούγοντας ραδιόφωνο ή μιλώντας με το συνεπιβάτη (η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή) έχουν καλύτερη αντίληψη του τί γίνεται πίσω τους;
Πάντως από 'δω και πέρα εγώ θα ταξιδεύω στη ΜΕΣΗ της λωρίδας μου. ΑΝ το είχα κάνει δεν θα υπήρχε θέμα να συζητάμε τώρα γιατί ο gummy bear θα έκοβε ταχύτητα και θα προσπερνούσε κανονικά από την αριστερή λωρίδα (...μάλλον ). ;)
chris_honda
02/01/2010, 12:56
Δεν είπαμε οτι το mp3 σου έπαιξε κάποιο ρόλο στο περιστατικό, απλά διευκρινήσαμε
ότι πρέπει να το αποφεύγεις για γνωστούς λόγους.
Σε ότι αφορά τα κουτιά τώρα χέστηκες για το τι κάνουν...
Τη πάρτη σου να κοιτάς και αυτά που προβλέπεται σαν μοτοσικλετιστής
blackbusa
02/01/2010, 12:56
Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
100% δικο σου λαθος...εσυ αλλαξες πορεια...μπορει με την βοηθεια του ανεμου...αλλα εσυ αλλαξες πορεια ξαναλεω...πηγαινες λες με 80-90 χλμ???στην Εθνικη ΟΛΑ τα αυτοκινητα κινουνται με 120 στην καλυτερη...αν στην θεση των μηχανων ηταν κανα αυτοκινητο καταλαβαινεις οτι θα χτυπαγες ασχημα ε???και αυτο γιατι οπως ειπες πηγαινες χαλαρα...αρα και χαλαρωμενος φανταζομαι...το mp3 δεν μου λεει κατι γιατι και εγω ταξιδευω με μουσικη αλλα ανα τακτα διαστηματα τσεκαρω καθρεφτες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Κινησαι στην ΜΕΣΗ της
δεν μπορω να πιασω αν κανεις πλακα η μιλας σοβαρα αλλα αυτο ειναι λαθος...ο ΚΟΚ αλλα λεει...
:wave2:
To ότι σε προσπέρασαν με όσα είναι αδιάφορο. Θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή με λιγότερα και να σκάσεις πάνω του. Όταν για κάποιον λόγο η μηχανή σου αλλάζει πορεία, υπεύθυνος είσαι μόνον εσύ και κανένας άλλος. Τι θα έπρεπε να κάνουν οι από πίσω δηλαδή? Να προβλέψουν ότι θα ξαφνικά θα κόψεις απότομα αριστερά? :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
To ότι σε προσπέρασαν με όσα είναι αδιάφορο. Θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή με λιγότερα και να σκάσεις πάνω του. Όταν για κάποιον λόγο η μηχανή σου αλλάζει πορεία, υπεύθυνος είσαι μόνον εσύ και κανένας άλλος. Τι θα έπρεπε να κάνουν οι από πίσω δηλαδή? Να προβλέψουν ότι θα ξαφνικά θα κόψεις απότομα αριστερά? :confused: :confused: +1 για την αλλαγη πορειας της δικης σου μοτο υπευθυνος εισαι εσυ και μονον εσυ ασχετως συνθηκων. Το οτι παραλιγο να γινει το μοιραιο οφειλεται στην αδυναμια σου εκεινη τη στιγμη να διατηρησεις τον ελεγχο της μοτο σου. Οσο για τους 2 με τα 200φευγα το εχουμε ξαναπει οτι αλλο πιστα αλλο δρομος. Τα 200+ για να ερθουν ασφαλως σε δημοσιο δρομο πρεπει να υπαρχουν ιδανικες συν8ηκες που στην περιπτωση αυτη δεν υπηρχαν.:wave2:
γκάζι σταθεροποιεί τη μότο σε τέτοιες περιπτώσεις... οπότε όταν δεις ότι πάει να σε τραβήξει, γκαζώνεις και το ισιώνεις πολύ πιο εύκολα-σύντομα
Δε...καλά μιλάμε έχουμε γεμίσει με τους τέλειους οδηγάρες...
Γεγονότα:
1.Είχε δυνατό άνεμο
2.Το παλικάρι πήγαινε με 80 χλμ στη δεξιά λωρίδα ενώ οι άλλοι ερχόντουσαν γαμιώντας.
3.Η απότομη αλλαγή της μορφολογίας του περιβάλλοντος άλλαξε τη συμπεριφορά της μηχανής.
Καμία αντίρρηση μέχρι εδώ? όχι,έτσι?
Και κάθεστε και του τη λέτε του παιδιού!και τι του λέτε?
-Μην ακούς μουσική.
Αδυνατώ να καταλάβω που κολλάει η ακρόαση μουσικής με το συμβάν.Τέσπα.
-Να κοιτάς τους καθρέφτες
Ρε οκ,να κοιτάμε τους καθρέφτες,αλλά άμα έρχεται ο άλλος γαμιώντας, δεν τον αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα!
σε ρεαλιστικές συνθήκες πάντα...
-Είσαι υπεύθυνος για τη μηχανή σου ασχέτως συνθηκών.
Ναι ε? Δλδ ας πούμε εσείς ότι κι αν γίνει,η μηχανή θα πάει εκεί που θέλετε.ΠΑΝΤΑ. ούτε δυνατοί άνεμοι
σας σκιάζουν,ούτε ΑΠΟΤΟΜΗ αλλαγή καιρικών συνθηκών,ούτε τίποτα...
Μάλιστα...
ρε σεις οι περισσοτερες διαταξεις τού κοκ ειναι για να προλαβαινουν τετοιες περιπτωσεις! αμα πηγαιναμε ολοι ευθεια και τα καναμε αλανθαστα ελαχιστα ατυχηματα θα γινοταν.
τι κουραφεξαλα επρεπε να προσεχεις κτλ του λετε; για αυτο οι λωριδες ειναι τοσο φαρδιες, για να συγχωρουνται τετοιες μικροαποκλισεις στην πορεια σου, ειτε εισαι με αμαξι ειτε με μηχανη. για αυτο απαγορευεται να ναι δυο οχηματα στην ιδια ευθεια στην ιδια λωριδα, ωστε να μπορεις ειτε λογω ανεμου ειτε οτιδηποτε αλλου να μπορεις να πας λιγο παραπερα. δηλαδη αμα ειχε λακουβα μπροστα η κανα ψοφιο ζωο, τι επρεπε να κανει δηλαδη, να μην αλλαξει πορεια για να μην τον πατησουν οι καμικαζι απο διπλα;
το μπ3 αλλη ιστορια, απο ενα σημειο και περα ειναι και ψυχολογικο
AUFGEBRACHT
02/01/2010, 17:33
Δεν είπαμε ότι έχει σχέση με το συμβάν και ούτε υποστηρίξαμε (μιλάω για το πρόσωπό μου) ότι είμαστε οδηγάρες αλλά από την άλλη όπως και να το κάνουμε δε μπορεί να επικαλείται τον ΚΟΚ για τους άλλους και ο ίδιος να τον παραβιάζει...Ούτε το να ακούς μουσική οδηγώντας μοτοσυκλέτα είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις,είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αποσπαστεί η προσοχή σου.Αν ήταν έτσι στο ΜΟΤΟGP αντί για ωτοασπίδες οι τύποι θα φοράγανε ακουστικά για το ipod τους. Δηλ αν σε κάποιον συνέβαινε το ίδιο περιστατικό εκεί που οδηγώντας τη μηχανή του έστελνε sms στο κινητό πράγμα που δεν είχε σχέση με το συμβάν εσύ το παραβλέπεις;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Δε...καλά μιλάμε έχουμε γεμίσει με τους τέλειους οδηγάρες...
-Είσαι υπεύθυνος για τη μηχανή σου ασχέτως συνθηκών.
Ναι ε? Δλδ ας πούμε εσείς ότι κι αν γίνει,η μηχανή θα πάει εκεί που θέλετε.ΠΑΝΤΑ. ούτε δυνατοί άνεμοι
σας σκιάζουν,ούτε ΑΠΟΤΟΜΗ αλλαγή καιρικών συνθηκών,ούτε τίποτα...
Μάλιστα...
Μάλιστα....
Από πότε ρε Ζεύκα είναι υπεύθυνοι οι άλλοι όταν αλλάζεις απότομα κατεύθυνση? Ποιός είναι υπεύθυνος όταν η μηχανή πάει αλλού για αλλού? Ο στρατηγός άνεμος, ή οι άλλοι που πάνε γαμιώντας μεν, αλλά εκει που θέλουν δε και χωρίς να αλλάζουν λωρίδες με τον ίδιο αέρα ?
Τι σημασία έχει με πόσα πήγαιναν αφού και με τα μισά να πήγαιναν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο?
Δηλαδή εσύ όταν έχει αέρα, κάνεις οχτάρια? :confused: Να το ΄χουμε υπ΄όψη μας δλδ...:sick:
Ας έρθουμε ρε Βύρωνα στη θέση του παλικαριού.
Φυσάει δυνατός αέρας,ενώ έχεις σταθερή πορεία.
Τελειώνει το στηθαίο (ή αυτό που έκοβε τον άνεμο)
Αμέσως έρχεται από τα πλάγια ένα δυνατό ρεύμα ανέμου!
Δλδ πες μας.σε σένα δε θα σου έφευγε η μηχανή?Καθόλου?
Δεν λέω ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τη μηχανή μου!
Αλλά υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορώ να ελένξω απόλυτα.
Ακόμα και τα αυτοκίνητα επηρεάζονται από τους ισχυρούς ανέμους.
Δεν θα επηρεαστούν οι μηχανές?:rolleyes:
sergiosm
02/01/2010, 17:53
Ο άνθρωπος ήταν και παρέμεινε στη ΛΩΡΙΔΑ του. ΔΕΝ άλλαξε λωρίδα και κινήθηκε 1 μέτρο ΜΟΝΟ.
Ο ΚΟΚ λέει στο άρθρο 17 παρ. 5 ότι
5. Ο οδηγός, κατά το προσπέρασμα, υποχρεούται να αφήνει στο όχημα το οποίο προσπερνά αρκετό χώρο παραπλεύρως.
Επίσης, ως γνωστόν, στην Εθνική όταν θέλουμε να προσπεράσουμε χρησιμοποιούμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα.
Και ρωτώ εγώ:
Οι μηχανές ΑΠΟ ΠΟΙΑ λωρίδα πήγαν να περάσουν; μήπως από την ίδια;
Άφησαν χώρο, όπως λέει ο ΚΟΚ;
Ειλικρινά ήθελα να ήξερα αν θα λέγατε τα ίδια αν αντί για μηχανές ήταν καμιά ferrari ή κάποιο άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο που πήγαινε με 250+
blackbusa
02/01/2010, 18:02
μου αρεσει που λεμε ο καθενας τα δικα του και δεν ξερουμε ακριβως το γεγονος...το παλλικαρι ειπε οτι δεν καταλαβε καν τι εγινε...βασικα αμφιβαλλω αν τον περασε καποιος τοσο ξυστα οσο λεει...οχι επειδη ειχε σκοπο να πει ψεμματα αλλα γιατι δεν ειδε οπως ειπε τιποτα...και βεβαια φανταζομαι σε μια αδεια αριστερη λωριδα κανεις δεν ειναι τοσο παπαρας να ειναι στην δεξια...
E και; Όταν ο άλλος δεν ακολουθεί πιστά τον ΚΟΚ εσύ θα κάτσεις εκεί που είσαι επειδή είσαι βάσει ΚΟΚ προβλεπόμενος; Δεν υπάρχει αυτό. Σημασία έχει να είσαι προβλεπόμενος και να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή το περιβάλλον σου για την ασφάλεια σου.
Πάντως από 'δω και πέρα εγώ θα ταξιδεύω στη ΜΕΣΗ της λωρίδας μου.
Ούτως ώστε την επόμενη φορά που θα σε παρασύρει ο αέρας να βρεθείς στην άλλη λωρίδα;
Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που οδηγείς και αυτά που ξέρεις σχετικά με την οδήγηση σε ΕΟ.
sergiosm
02/01/2010, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που οδηγείς και αυτά που ξέρεις σχετικά με την οδήγηση σε ΕΟ.
Να υπενθυμίσω ότι η Εθνική Οδός ΔΕΝ είναι πίστα.
Και εν πάση περιπτώση το 90 στην Εθνική Οδό είναι μεν αργό πλην όμως:
1) Είναι νόμιμο και
2) Δεδομένου ότι ήταν στη δεξιά λωρίδα δεν ήταν επικίνδυνο
Αντίθετα το 250+ σε όποια λωρίδα και να ήταν ΔΕΝ είναι ούτε νόμιμο, ούτε ασφαλές.
To 90 σε ΕΟ τύπου Πατρών (δηλαδή @@ ΕΟ) είναι επικίνδυνο.
Φυσάει δυνατός αέρας,ενώ έχεις σταθερή πορεία.
Τελειώνει το στηθαίο (ή αυτό που έκοβε τον άνεμο)
Αμέσως έρχεται από τα πλάγια ένα δυνατό ρεύμα ανέμου!
Δεν λέω ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τη μηχανή μου!
Αλλά υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορώ να ελένξω απόλυτα.
Ακόμα και τα αυτοκίνητα επηρεάζονται από τους ισχυρούς ανέμους.
Δεν θα επηρεαστούν οι μηχανές?:rolleyes:
Πιθανόν να μου έφευγε αλλά όχι τόσο που κοντέψω να αλλάξω λωρίδα και να κατηγορήσω κάποιους άλλους που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα πάω πάνω τους.
Και ξαναρωτάω.... Αν έμπαινε στην αριστερή λωρίδα (πολύ πιθανόν αν ήταν στη μέση) και ερχόταν ένα αυτοκίνητο-μηχανή-νταλίκα-ανατρεπόμενο με +30, ποιός θα έφταιγε αν γίνονταν ήχος και φώς? :look:
filipp0s
02/01/2010, 18:17
....
Ωραια και πες οτι μου εφευγε... σε ποιον να το χρεωσω? Σ αυτους που με προσπερασαν και στην τελικη δεν συνεβη και τιποτα???
Δεν καταλαβαινω δηλαδη... Ποιο ειναι ακριβως το νοημα του thread? Να την πει στους αλλους που πηγαιναν με 250 απ' τη στιγμη που ΔΕΝ τρομαξε απο την προσπεραση και δεν του εφυγε το μηχανακι απο δικη τους μαλακια, αλλα απο τον αερα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Να υπενθυμίσω ότι η Εθνική Οδός ΔΕΝ είναι πίστα.
Και εν πάση περιπτώση το 90 στην Εθνική Οδό είναι μεν αργό πλην όμως:
1) Είναι νόμιμο και
2) Δεδομένου ότι ήταν στη δεξιά λωρίδα δεν ήταν επικίνδυνο
Αντίθετα το 250+ σε όποια λωρίδα και να ήταν ΔΕΝ είναι ούτε νόμιμο, ούτε ασφαλές.
Κάτσε ρε Σέργιε, γιατί θα τρελλαθούμε.... Επειδή όποιος πηγαίνει με νόμιμη ταχυτητα, πρέπει να είναι και προβλέψιμο οτι μπορεί να αλλάζει λωρίδα? Αν εγώ πηγαίνω στη δεξιά πχ και δω νερά, λακούβα, κουκουνάρι, με κόβει το καλτσόν κλπ κλπ, άιντε γιούρια το κόβουμε προς τα αριστερά?
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
Δεν καταλαβαινω δηλαδη... Ποιο ειναι ακριβως το νοημα του thread? Να την πει στους αλλους που πηγαιναν με 250 απ' τη στιγμη που ΔΕΝ τρομαξε απο την προσπεραση και δεν του εφυγε το μηχανακι απο δικη τους μαλακια, αλλα απο τον αερα?
+990 :confused: :confused: :confused:
sergiosm
02/01/2010, 18:19
Κάτσε ρε Σέργιε, γιατί θα τρελλαθούμε.... Επειδή όποιος πηγαίνει με νόμιμη ταχυτητα, πρέπει να είναι και προβλέψιμο οτι μπορεί να αλλάζει λωρίδα? Αν εγώ πηγαίνω στη δεξιά πχ και δω νερά, λακούβα, κουκουνάρι, με κόβει το καλτσόν κλπ κλπ, άιντε γιούρια το κόβουμε προς τα αριστερά?
Μα ΔΕΝ άλλαξε λωρίδα.
Αν είχε αλλάξει θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, αλλά ΔΕΝ άλλαξε.
Κινήθηκε μέσα στη δική του.
road spirit
02/01/2010, 18:20
τα πολλά μελομακάρονα κάνουν κακό, να το κοιτάξετε αυτό
ότι να΄ναι γράφουτε μερικοί μερικοί :a47:
blackbusa
02/01/2010, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
τα πολλά μελομακάρονα κάνουν κακό, να το κοιτάξετε αυτό
ότι να΄ναι γράφουτε μερικοί μερικοί :a47:
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....
:lol: :lol: :lol:
Σουηδε αεροπορε....+1299
:beer:
Aς τα ''μαζέψουμε'' λοιπόν να δούμε τι έγινε.
Κινούμε στην Ε.Ο. με 80km/h, φυσάει δυνατός άνεμος αλλά με προστατεύει το στηθαίο, ακούω μουσικούλα, με το αριστερό μου χέρι ξύνω τα π@π@ρι@ μου,βλέπω ότι το στηθαίο τελειώνει σε 10 - 20 μέτρα, και φυσικά δεν μου περνάει από το μυαλό πως ο δυνατός άνεμος θα με ταρακουνήσει:confused: γιατί εκείνη την ώρα παίζει το αγαπημένο μου τραγούδι ή γιατί προσπαθώ να το βρω στο i-pod και είμαι αποροφημένος με σπουδαιότερα πράγματα από την οδήγηση και δη σε αντίξοες συνθήκες.
Καθρέφτη τελευταία φορά έχω κοιτάξει στα 80 km πίσω (δλδ μία ώρα πριν)
Βάση του ΚΟΚ όμως είμαι νόμιμος γιατί δεν τρέχω, και πάω και δεξιά.
(Επίσης, βάση του ΚΟΚ, οι άλλοι είναι παράνομοι γιατί τρέχουν και ας είναι στην τσίτα όλες τους οι αισθήσεις. Είναι όμως παράνομοι, και αν συμβεί το χειρότερο, εγώ θα έχω δίκιο στο δικαστήριο. Ή μάλλον οι συγγενείς μου για να είμαι ακριβοδίκαιος.)
Τελειώνει το στηθαίο, αλλά μόλις έχω βρει το αγαπημένο μου τραγούδι και οπωσδήποτε πρέπει να το ακούσω. Ας περιμένει ο δυνατός άνεμος.
Έρχονται όμως 2 καλόπαιδα εκείνη την ώρα, που ούτε πρόλαβα να τους δω (όπως θα έπρεπε), ούτε πρόλαβα να τους ακούσω, ούτε καν πρόλαβα να δω τις ουρές τους κι ας κατάλαβα ότι ήταν ΧΧ, αλλά το χειρότερο είναι πως δεν πρόλαβα να ακούσω το αγαπημένο μου τραγούδι.
Η τύχη όμως, ήταν με το μέρος μου γιατί όλα αυτά συνέβησαν ένα δευτερόλεπτο νωρίτερα, από το να συμβεί το μοιραίο. Ήμαρτον !!!!
Πόρισμα: Αφού υπάρχουν τέτοιου είδους οδηγοί, από ΄δω και πέρα θα πηγαίνω στη μέση της λωρίδας, ούτως ώστε να μην κινδυνεύω από παράνομους και άσχετους με τον ΚΟΚ οδηγούς.
blackbusa
02/01/2010, 19:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
κατάλαβα ότι ήταν ΧΧ,
βασικα το ΧΧ RRR που εγραψε το παλλικαρι το εννοουσε μαλλον ειρωνικα...αμφιβαλλω αν καταλαβε τι μηχανακια ηταν...και σιγουρα αν ηταν blackbirds θα τους ακουγε και θα εκανε το σταυρο του...μπορει να εβαζε και κατι στον δισκο...ντιν ντον οι καμπανες...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ρε το έχεται παρακάνει ή μου φαίνεται; καλή χρονιά σε όλους
Ο αέρας με τις μοτό που πέρασαν είναι τελείως μα τελείως ανεξάρτητος.
AUFGEBRACHT
02/01/2010, 19:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Ο αέρας με τις μοτό που πέρασαν είναι τελείως μα τελείως ανεξάρτητος.
...Από εκεί βγήκε η φράση "με πέρασε αέρα"....
sergiosm
02/01/2010, 19:25
Aς τα ''μαζέψουμε'' λοιπόν να δούμε τι έγινε.
Κινούμε στην Ε.Ο. με 80km/h, φυσάει δυνατός άνεμος αλλά με προστατεύει το στηθαίο, ακούω μουσικούλα, με το αριστερό μου χέρι ξύνω τα π@π@ρι@ μου,βλέπω ότι το στηθαίο τελειώνει σε 10 - 20 μέτρα, και φυσικά δεν μου περνάει από το μυαλό πως ο δυνατός άνεμος θα με ταρακουνήσει:confused: γιατί εκείνη την ώρα παίζει το αγαπημένο μου τραγούδι ή γιατί προσπαθώ να το βρω στο i-pod και είμαι αποροφημένος με σπουδαιότερα πράγματα από την οδήγηση και δη σε αντίξοες συνθήκες.
Καθρέφτη τελευταία φορά έχω κοιτάξει στα 80 km πίσω (δλδ μία ώρα πριν)
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι έγινε έτσι,
αυτό:
Βάσει του ΚΟΚ όμως είμαι νόμιμος γιατί δεν τρέχω, και πάω και δεξιά.
είναι γεγονός.
Όπως επίσης είναι γεγονός ότι:
... αν συμβεί το χειρότερο, εγώ θα έχω δίκιο στο δικαστήριο. Ή μάλλον οι συγγενείς μου για να είμαι ακριβοδίκαιος.)
γιατί σου αρέσει δεν σου αρέσει η υπαιτιότητα στο όποιο ατύχημα κρίνεται βάσει των διατέξεων του ΚΟΚ και όχι βάσει των κανόνων οδήγησης στους αγώνες.
... ούτε πρόλαβα να τους δω (όπως θα έπρεπε)
το αν ... μπορούσε σε έχει απασχολήσει;;
έχεις υπολογίσει με τί ταχύτητα καλύπτονται οι αποστάσεις όταν πάς με 250+;
... ούτε πρόλαβα να τους ακούσω,
είπε ότι τους άκουσε
... ούτε καν πρόλαβα να δω τις ουρές τους κι ας κατάλαβα ότι ήταν ΧΧ,
τις είδε όταν τον προσπέρασαν, τόσο παράξενο σου φαίνεται;
Πόρισμα: Αφού υπάρχουν τέτοιου είδους οδηγοί, από ΄δω και πέρα θα πηγαίνω στη μέση της λωρίδας, ούτως ώστε να μην κινδυνεύω από παράνομους και άσχετους με τον ΚΟΚ οδηγούς.
ασχολίαστο
AUFGEBRACHT
02/01/2010, 19:29
Ποτέ οδήγηση χωρίς αυτό!!!!
184494
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι έγινε έτσι,
αυτό:
είναι γεγονός.
Όπως επίσης είναι γεγονός ότι:
γιατί σου αρέσει δεν σου αρέσει η υπαιτιότητα στο όποιο ατύχημα κρίνεται βάσει των διατέξεων του ΚΟΚ και όχι βάσει των κανόνων οδήγησης στους αγώνες.
To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί. Όχι μία, 151 παραβάσεις θα κάνω προκειμένου να επιβιώσω στη μαλακία του άλλου.
Ας πάει κάποιος με 40-50 χλμ όριο που έχει η ΕΟ έξω απ΄τον Πύργο, και να δούμε ποιανού η μάνα θα κλαίει. Του νόμιμου θύματος ή του παράνομου θύτη ?
sergiosm
02/01/2010, 19:39
To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί.
+ 1000
Ας πάει κάποιος με 40-50 χλμ όριο που έχει η ΕΟ έξω απ΄τον Πύργο, και να δούμε ποιανού η μάνα θα κλαίει. Του νόμιμου θύματος ή του παράνομου θύτη ?
Το ότι το 40-50 στο σημείο αυτό (όπως γενικά τα όρια τις ΕΟ και όχι μόνο) είναι μ@λ@κία δεν σημαίνει ότι δικαιλογείται η ΚΑΘΕ ταχύτητα.
Δεν είναι το ίδιο να πας με +20 (σε σχέση με το όριο), το ίδιο με +40, το ίδιο με +150
Και εν τέλει αν εσύ μας με 40-50 στο σημείο αυτό και ο άλλος ΔΕΝ το έχει κάνει αεροπλάνο δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ,
Αν όμως κάνει χαμηλή πτήση τότε υπάρχει θέμα.
Και ναι θα φταίει αυτός...
Όταν τηρεί ο άλλος τον ΚΟΚ τον τηρώ κι εγώ στο τέρμα και γενικά τον τηρώ αλλά όταν ο άλλος δεν κινείται προβλεπόμενα δε θα κάτσω να γίνω σύμπλεγμα μαζί του θα παραβώ όλες τις διατάξεις προκειμένου να μην πάθω τίποτα.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
[B]To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί.
:beer: :beer:
Ή έστω να έχουμε επαφή με το περιβάλλον :wave2:
stefanos
02/01/2010, 20:30
δηλαδή πρέπει να πηγαίνουμε στην άκρη της λωρίδας?
Μήπως πάνω στην διαγράμμιση για καλύτερα?
Μήπως να ορίσουμε την έννοια του τι είναι λωρίδα για να καταλήξουμε κάπου?
blackbusa
02/01/2010, 23:40
διπλωμα εχεις??? :winka:
Εγώ συμφωνώ 100% με την κίνηση στο μέσο της λωρίδας, κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ασφαλές γιατί "αναγκάζεις" αυτόν που θέλει να προσπεράσει να χρησιμοποιήσει άλλη λωρίδα. Επίσης θεωρώ μέγιστη μαλακία να κινείται κάποιος στη διαγράμμιση της αριστερής λωρίδας καθώς κινδυνεύει άμεσα από όποιον επιχειρήσει να προσπεράσει είτε από αριστερά είτε από δεξία.
blackbusa, αν περιμένω κανά 20λεπτο, θα την αποσύρεις κι εσύ την ερώτηση ? Πάντως για να καταλαβαινόμαστε, το Πόρισμα δεν ήταν δικό μου. Δώστε την πρέπουσα σημασία στην φράση.
blackbusa
03/01/2010, 00:23
blackbusa, αν περιμένω κανά 20λεπτο, θα την αποσύρεις κι εσύ την ερώτηση ? Πάντως για να καταλαβαινόμαστε, το Πόρισμα δεν ήταν δικό μου. Δώστε την πρέπουσα σημασία στην φράση.
το κλεισμενο ματακι δεν το προσεξες μαλλον...και δεν αποσυρω ποτε οτι γραφω...εκτος αν θιγει καποιον χωρις να το ξερω και μου το ζητησει...τελικα το θεμα ειναι αν οδηγαμε βασει του ΚΟΚ η βασει της ασφαλειας μας???γιατι το θρεντακι εχει ξεφυγει προ πολλου...
Καλά το παληκάρι με τα 80 είναι στραβός και δεν είδε στους καθρέφτες του τπτ . Οι άλλοι με τα 250+ ,φλας, έβγαλαν για να κάνουν προσπέραση ;
Ας απαντήσω μόνος μου στο ρητορικό ερώτημα ... @@ φλας έβγαλαν , απλά είδαν χώρο στη λωρίδα και πέρασαν .
Όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να δει τον άλλο στους καθρέφτες του που έρχεται με σχετική ταχύτητα με αυτόν ~ +170 χιλιόμετρα είναι αστείος για να μην πω τπτ άλλο . Ακόμα και στην περίπτωση της τεράστιας ευθείας πορείας που τον βλέπεις , να μου πει ένας ότι μπορεί να υπολογίσει την απόσταση και την ταχύτητα (με αποτέλεσμα να μπορεί να επεξεργαστεί τον πιθανό χρόνο κρούσης) του επερχόμενου οχήματος από τους καθρέφτες .( είναι γνωστό ότι τηλεόραση και καθρέφτες ξεγελάνε , δείτε αγώνα MOTOGP με λήψη από τον φακό της τηλεόρασης και πηγαίνετε δίπλα στην πίστα να δείτε την διαφορά ) Η περίπτωση του θα είναι για σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης . Τέλος αν δεν κάνω λάθος , σε περίπτωση διακεκομένης γραμμής (εθνική) η προσπέραση γίνεται απαραιτήτως από αριστερότερη από εσένα λωρίδα ή κάνω λάθος , εκτός κι αν λέει ο ΚΟΚ ότι , ότι πηγαίνει με ταχύτητα μικρότερη από τη δική μας , το περνάμε από πάνω ... Αν πχ αντί για την αργή μηχανή ήταν αυτοκίνητο , με κάποιο σεβαστό πλάτος ,θα τολμούσαν να το περάσουν από πάνω ή ξύνοντας το από αριστερά αλλά στην ίδια πάντα λωρίδα , ή η μαγκιά μας περιορίζεται στο κουλάδι που έτυχε να δούμε μπροστά μας . Ας απαντήσω και σ' αυτό το ρητορικό ερώτημα . @@ twice . Ναι σφήνες κάνουμε όλοι και από αριστερά περνάμε , κάποιες φορές και χωρίς φλας , αλλά το φταίξιμο δεν μπορεί να το φέρει κάποιος που κινείται σταθερά στην λωρίδα του έστω και στην περίπτωση που κάνει μια μικρή αλλαγή κατεύθυνσης στα όρια της λωρίδας που κινείται .Για το παραπάνω νομίζω ότι ο ΚΟΚ είναι κάθετος και δεν σηκώνει καμία αμφισβήτιση . Επίσης ότι σε χτυπήσει από πίσω , φέρει την ευθύνη ακέραιη . Δηλαδή με όσα κάποιοι εδώ υποστηρίζουν ότι βάση ΚΟΚ δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ούτε ελιγμό για την αποφυγή κάποιου εμποδίου αν δεν ελέγξουν πρώτα τους καθρέφτες τους και αυτό είναι λάθος . Γιατί αν την δεδομένης ώθηση που δίνει στη μηχανή ο αέρας , την αντικαταστήσουμε με τον ελιγμό από τη μεριά του οδηγού για την αποφυγή κάποιου εμποδίου , έχουμε ακριβώς την ίδια περίπτωση και εφ όσων ο ελιγμός γίνει μέσα στα αυστηρά όρια της λωρίδας όπου κινείσαι αρχικά , δεν έχεις καμία υποχρέωση ούτε φλας να βγάλεις ούτε καθρέφτη να ελεξεις ούτε τπτ , τον πραγματοποιείς για την αποφυγή κρούσης / πτώσης you name it ...
Ρε συ Βύρωνα αν δεν αλλάξεις λωρίδα ναι το κόβεις όπως γουστάρεις , αν δεν κάνω λάθος στο σχήμα φαίνεται να αλλάζει πορεία αλλά να περνάει σε άλλη λωρίδα δεν φαίνεται πουθενά .Αν δεν κάνω λάθος το λέει σε επόμενο ποστ ότι λωρίδα δεν άλλαξε .
Να διευκρινίσω ότι το ρεύμα κυκλοφορίας είχε 2 λωρίδες (+1 βοηθητική)
.... ο άνεμος με μετακινεί 1 μέτρο αλλά πάντα ΜΕΣΑ στη λωρίδα μου.
Και για του λόγου το αληθές
Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
ρε σεις οι περισσοτερες διαταξεις τού κοκ ειναι για να προλαβαινουν τετοιες περιπτωσεις! αμα πηγαιναμε ολοι ευθεια και τα καναμε αλανθαστα ελαχιστα ατυχηματα θα γινοταν.
τι κουραφεξαλα επρεπε να προσεχεις κτλ του λετε; για αυτο οι λωριδες ειναι τοσο φαρδιες, για να συγχωρουνται τετοιες μικροαποκλισεις στην πορεια σου, ειτε εισαι με αμαξι ειτε με μηχανη. για αυτο απαγορευεται να ναι δυο οχηματα στην ιδια ευθεια στην ιδια λωριδα, ωστε να μπορεις ειτε λογω ανεμου ειτε οτιδηποτε αλλου να μπορεις να πας λιγο παραπερα. δηλαδη αμα ειχε λακουβα μπροστα η κανα ψοφιο ζωο, τι επρεπε να κανει δηλαδη, να μην αλλαξει πορεια για να μην τον πατησουν οι καμικαζι απο διπλα;
το μπ3 αλλη ιστορια, απο ενα σημειο και περα ειναι και ψυχολογικο
+1000
danaos75
03/01/2010, 08:41
δεν ξερω τι να γραψω και σε ποιον να πρωτο απαντήσω με αυτά που διαβάζω,
ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ και αν γνωριζομασταν λιγο καλύτερα μερικοί θα ακουγαν τα μπινελικια τους, τώρα είμαι σε πελάτη και δεν έχω πολύ χρόνο για γράψιμο,
τελικα το θεμα ειναι αν οδηγαμε βασει του ΚΟΚ η βασει της ασφαλειας μας???
απάντηση μόνο σε αυτό για την ώρα, σωστή ερώτηση, ΑΝ (πολύ μεγάλο και ουτοπικό αν) οδηγούσαμε όλοι βασει του ΚΟΚ, ΤΟΤΕ θα ειμαστάν ασφαλείς. Επειδή όμως ο καθένας κάνει
οτι θέλει και το χειρότερο ερμηνευει τον ΚΟΚ με βάση τις εμπειρίες του και τα βιώματα του
και λιγότερο με βάση την εκπαιδευσή του πάνω σε αυτόν τότε καλό είναι ΟΤΑΝ δούμε οτι κινδυνέυει η ακεραιοτητα μας να πράττουμε υπερ αυτής.
Αχ γινήκαμε πάνελ μεσημεριανής κουτσομπολίστικης εκπομπής :lol:
Ξέρετε,είναι αυτοί που μαζεύονται και μιλάν για ένα θέμα,κάποιοι έχουν μια άποψη,
κάποιοι την αντίθετη,μερικοί είναι στο ενδιάμεσο,όλοι συνεχίζουν να στηρίζουν
τις απόψεις τους και η κουβέντα δεν βγάζει νόημα.... :rotflmao: :rotflmao:
διακοπή για διαφημίσεις :beer:
HolyDiver
03/01/2010, 12:44
:a55: :smokin:
stefanos
03/01/2010, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
το κλεισμενο ματακι δεν το προσεξες μαλλον...και δεν αποσυρω ποτε οτι γραφω...εκτος αν θιγει καποιον χωρις να το ξερω και μου το ζητησει...τελικα το θεμα ειναι αν οδηγαμε βασει του ΚΟΚ η βασει της ασφαλειας μας???γιατι το θρεντακι εχει ξεφυγει προ πολλου...
Μου την είπες ε?
Δεν χαλιέμαι αλλά ο ΚΟΚ και η ασφάλεια είναι ταυτόσημα και το ίδιο πράγμα.
Μπορείς να κοιτάς στους καθρέφτες σου συνέχεια αρκεί να μην ξεχαστείς και πέσεις στον μπροστά η σε καμιά λακούβα.
Επείσης εάν δείς στον καθρέφτη σου καμιά δεκαριά κάγκουρες να έρχονται με 250
μην κάνεις τίποτα.
Εντάξει μια προσευχή κάνε, μην τυχόν κοιτάνε στους καθρέφτες τους και αυτοί, αλλά πιθανότατα να οδηγάνε και να έχουν χαράξει την γραμμή τους.
+1000 σε βυρωνα και φιλλιπο για να μην επεκταθω και γω!
stefanos
03/01/2010, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
+1000 σε βυρωνα και φιλλιπο για να μην επεκταθω και γω!
Γιατί να μην επεκταθείς?
Εδώ έχουμε περίπτωση που ο προπορευόμενος φταίει στην περίπτωση που ο πίσω πέσει πάνω του.
Είναι κάτι πρωτοποριακό παγκοσμίως.
Γιατί να μην επεκταθείς?
Εδώ έχουμε περίπτωση που ο προπορευόμενος φταίει στην περίπτωση που ο πίσω πέσει πάνω του.
Είναι κάτι πρωτοποριακό παγκοσμίως.
τι λες μωρε και συ ???
stefanos
03/01/2010, 15:03
τι λες μωρε και συ ???
Τι διάβασες μωρέ εσύ?
:p
Μισό ψάχνω κάτι izh που έβαλε ο sapilas στα μοντέλα και έρχομαι:p
Τι διάβασες μωρέ εσύ?
ασε με ρε ανθρωπα να κανω μπανιο και να παω για καφε.μη με ταλαιπωρειτε!!!!
blackbusa
03/01/2010, 16:25
Μου την είπες ε?
Δεν χαλιέμαι αλλά ο ΚΟΚ και η ασφάλεια είναι ταυτόσημα και το ίδιο πράγμα.
Μπορείς να κοιτάς στους καθρέφτες σου συνέχεια αρκεί να μην ξεχαστείς και πέσεις στον μπροστά η σε καμιά λακούβα.
Επείσης εάν δείς στον καθρέφτη σου καμιά δεκαριά κάγκουρες να έρχονται με 250
μην κάνεις τίποτα.
Εντάξει μια προσευχή κάνε, μην τυχόν κοιτάνε στους καθρέφτες τους και αυτοί, αλλά πιθανότατα να οδηγάνε και να έχουν χαράξει την γραμμή τους.
βασικα ναι...σου την ειπα...γιατι εγραψες κατι και το απεσυρες...σωστα η λαθος???και επειδη αναφερεσε στον ΚΟΚ...οταν διαβασεις/μαθεις που πρεπει να κινησε στην λωριδα ελα και να μου την ''πεις'' και εσυ...
ΚΟΚ και ασφαλεια δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ταυτοσημα...πχ οταν αναψει πρασινο πρεπει να ξεκινησεις αμεσως (δεν λεω σφαιρα αλλα αμεσως)....εγω προσωπικα αφηνω 1-2 sec για τον μαλακα που θα περασει με το ''βαθυ''κοκκινο...η οπως οταν παω να περασω απο δρομο που εχει stop ο αλλος...παντα φρεναρω λιγο για τον αλλο μαλακα που νομιζει οτι το stop ειναι μαρκα προφυλακτικων και θα με γαμισει...
βασικα αν ξεχαστω κοιτοντας τους καθρεφτες δεν χρειαζετε να βρεθει λακκουβα....θα ειμαι εκτος πορειας ετσι και αλλιως...α ναι...παρολο την γκαβομαρα μου προσπαθω να κοιταω οσο πιο μακρυα μπορω...να δεις ποσα πραγματα εχω αποφυγει ετσι...
επειδη ειμαι κουλος και δεν παω το busa πανω απο 158χλμ μου συμβαινει συχνα αυτο που λες...οταν λοιπον βλεπω εστω και εναν καγκουρα που ερχεται γαμιοντας πισω μου (και τον εχω καταλαβει βεβαια) και βεβαια δεν κανω τιποτα...αυτος εχει χαραξει την πορεια του βασει τις δικιας μου...μια αλλαγη πορειας να κανω θα κανουμε παρεα στον Αγ.Πετρο...αν και πιστευω οτι δεν θα ειμαι τοσο τυχερος και θα καω στην κολαση...φανταζομαι αυτοι δεν χρειαζετε να κοιτανε καθρεφτες γιατι η Ελλαδα δεν εχει και πολλες Veyron...για την προσευχη το αφηνω ασχολιαστο...
υ.γ. μια φορα επιασα και εγω τα 260κατι αλλα ηταν λογαριασμος απο φαγητο...:sad:
οταν παω να περασω απο δρομο που εχει stop ο αλλος...παντα φρεναρω λιγο
+1100
stefanos
03/01/2010, 17:23
βασικα ναι...σου την ειπα...γιατι εγραψες κατι και το απεσυρες...σωστα η λαθος???και επειδη αναφερεσε στον ΚΟΚ...οταν διαβασεις/μαθεις που πρεπει να κινησε στην λωριδα ελα και να μου την ''πεις'' και εσυ...
ΚΟΚ και ασφαλεια δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ταυτοσημα...πχ οταν αναψει πρασινο πρεπει να ξεκινησεις αμεσως (δεν λεω σφαιρα αλλα αμεσως)....εγω προσωπικα αφηνω 1-2 sec για τον μαλακα που θα περασει με το ''βαθυ''κοκκινο...η οπως οταν παω να περασω απο δρομο που εχει stop ο αλλος...παντα φρεναρω λιγο για τον αλλο μαλακα που νομιζει οτι το stop ειναι μαρκα προφυλακτικων και θα με γαμισει...
βασικα αν ξεχαστω κοιτοντας τους καθρεφτες δεν χρειαζετε να βρεθει λακκουβα....θα ειμαι εκτος πορειας ετσι και αλλιως...α ναι...παρολο την γκαβομαρα μου προσπαθω να κοιταω οσο πιο μακρυα μπορω...να δεις ποσα πραγματα εχω αποφυγει ετσι...
επειδη ειμαι κουλος και δεν παω το busa πανω απο 158χλμ μου συμβαινει συχνα αυτο που λες...οταν λοιπον βλεπω εστω και εναν καγκουρα που ερχεται γαμιοντας πισω μου (και τον εχω καταλαβει βεβαια) και βεβαια δεν κανω τιποτα...αυτος εχει χαραξει την πορεια του βασει τις δικιας μου...μια αλλαγη πορειας να κανω θα κανουμε παρεα στον Αγ.Πετρο...αν και πιστευω οτι δεν θα ειμαι τοσο τυχερος και θα καω στην κολαση...φανταζομαι αυτοι δεν χρειαζετε να κοιτανε καθρεφτες γιατι η Ελλαδα δεν εχει και πολλες Veyron...για την προσευχη το αφηνω ασχολιαστο...
υ.γ. μια φορα επιασα και εγω τα 260κατι αλλα ηταν λογαριασμος απο φαγητο...:sad:
Το που κινείσαι στην λωρίδα το έχω ποστάρει είδη.
Το τι κάνεις οταν δείς κάγκουρες να έρχονται τώρα μας το διευκρίνησες.
Μέχρι τώρα όμως διάβαζα για έλεγχο στους καθρέφτες ΜΟΝΟ και ότι πρέπει να προσέχουμε τους πίσω ΜΟΝΟ και οτι πρέπει να προσέχουμε να μην μας πάρει ο αέρας ΜΟΝΟ.
Αυτά δεν οδηγούνε στο σωστό συμπέρασμα "δεν κάνεις τίποτα" έτσι?
Και επέσυρα αυτό που έγραψα μόνο από ευγένεια, όχι γιατί άλλαξα γνώμη, και δεν με πειράζει να μου την λένε.
και ο ΚΟΚ επιβάλει οχι μόνο να ελέγχεις στο πράσινα αλλά να παραχωρείς και προτεραιότητα
σε αυτούς που έχουν μείνει στην διασταύρωση.
blackbusa
03/01/2010, 17:53
Το που κινείσαι στην λωρίδα το έχω ποστάρει είδη.
[
Το τι κάνεις οταν δείς κάγκουρες να έρχονται τώρα μας το διευκρίνησες.
Μέχρι τώρα όμως διάβαζα για έλεγχο στους καθρέφτες ΜΟΝΟ και ότι πρέπει να προσέχουμε τους πίσω ΜΟΝΟ και οτι πρέπει να προσέχουμε να μην μας πάρει ο αέρας ΜΟΝΟ.
Αυτά δεν οδηγούνε στο σωστό συμπέρασμα "δεν κάνεις τίποτα" έτσι?
Και επέσυρα αυτό που έγραψα μόνο από ευγένεια, όχι γιατί άλλαξα γνώμη, και δεν με πειράζει να μου την λένε.
και ο ΚΟΚ επιβάλει οχι μόνο να ελέγχεις στο πράσινα αλλά να παραχωρείς και προτεραιότητα
σε αυτούς που έχουν μείνει στην διασταύρωση.
Σιγά μην κοιτάμε καθρέφτες για να μην μας περάσει ο κάθε μαλάκας και δεν κάνουμε στην άκρη.
Κινησαι στην ΜΕΣΗ της και αγνοείς τους υπόλοιπους.
Κοιτάς μπροστά για να μην σκοτωθείς και αφήνεις τους από πίσω σου να κανονίσουν την πορεία τους.
Α ο αέρας έχει την ίδια επίδραση και στα ss.
η τριτη παραθεση ειναι που το αλλαξες με το διπλωμα...λοιπον ΝΑΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΟΥ...
την διευκρινηση την εκανα γιατι εσυ με ρωτησες...φανταζομουνα οτι οσοι οδηγουνε μηχανη αυτο η τους το εχουν μαθει/πει αλλοι πιο εμπειροι η με τον καιρο το εχουν καταλαβει/μαθει...αυτο περι ''κοιταω τους καθρεφτες'' κλπ δεν οδηγουνε σιγουρα (κατα εμενα) στην προταση/προτροπη της δευτερη σου παραθεσης...οσο αφορα τον αερα σιγουρα δεν ξερεις πως θα σου κατσει αλλα το ξερεις οτι ανα πασα στιγμη μπορει να φας ''σφαλιαρα''και εχεις το νου σου και εισαι στην τσιτα...το δεν κανουμε τιποτα αφορα την κινηση της μηχανης μας που αυτοματα μπορει να επηρεασει και υπολοιπους...μπορουμε ανετα ενω κοιταμε τους καθρεφτες να σιγοτραγουδαμε να ρευομαστε αντε και να κλανουμε...καλο ειναι που απεσυρες αυτο που εγραψες απο ευγενια αλλα θα ηταν ακομα καλυτερο πριν το γραψεις να το σκεφτεις 2 φορες...και με ρωτησες αν στην ειπα και σου απαντησα ''βασικα ναι''...μπορεις και εσυ ευχαριστως να το κανεις...
τι επιβαλει ο ΚΟΚ???:lol: :lol: :lol: βασικα ο ΚΟΚ επιβαλλει οτι και πρασινο να εχεις να σταματησεις το οχημα σου σε σημειο που δεν διακοπτει την κινηση τις καθετου οδου...δηλαδη συνηθως μπροστα στο φαναρι και οχι πανω στην διαβαση πεζων για να βλεπεις αν εχεις πρασινο η κοκκινο...παλια στην Αθηνα ειχαν βαψει ολες τις διασταυρωσεις στο κεντρο με κιτρινη μπογια...το λεγανε και ''αραχνη'' (νομιζω) παναθεμα τους...αν σε πετυχαινε εκει ο μπατσος σταματημενο στο εχωνε το ραβασακι...βεβαια ως γνωστων εγκαταλειφτηκε και αυτο συντομα...
υ.γ. μην τα παιρνεις προσωπικα...μου ηρθε περιοδος...:sad:
Εθνική Οδός έξω από τη Θήβα. Απόγευμα. Αέρας.
Το μοιραίο έχει ήδη συμβεί και ο Ατρίδης με τον Ντάνη (ινδιάνος) σιγά σιγά εγκαταλείπουν τα σώματά τους.
Διάλογος Ντάνη με Ατρίδη καθώς πετάνε προς τον παράδεισο:
(Νεκρική σιγή)
AΤΡΙΔΗΣ:-Τι έγινε ρε γαμώτο?
NTΑΝΗΣ:- Όοοχι ρε γαμώτο.
AΤΡΙΔΗΣ:-Ααχχ! (Πιάνει το σβέρκο του). Μ΄ έφαγες ρε μ@λ@κα. Πώς προσπερνάς έτσι ρε μ@λ@κα?
NTΑΝΗΣ:- Τι θες να πεις ρε μ@λ@κα, ότι δεν ξέρω να προσπερνάω?
Ωχχ! (Πιάνει τα πλευρά του). Εγώ, είμαι μανούλα στις προσπεράσεις.
AΤΡΙΔΗΣ:-ΉΣΟΥΝΑ, δικέ μου. Να ξέρουμε και τι λέμε.
NTΑΝΗΣ:-Στη γιορτή της μητέρας με έπαιρναν τηλ. και μου 'λεγαν Χρόνια Πολλά.
Εσύ πώς στρίβεις έτσι ρε μ@λ@κα?
AΤΡΙΔΗΣ:-Δε φταίω εγώ ρε μ@λ@κα. Με πήρε ο αέρας. Εσύ ήταν ανάγκη να τρέχεις τόσο?
NTΑΝΗΣ:- Κατουριόμουνα και ήθελα να φτάσω γρήγορα στο Σείριο...
AΤΡΙΔΗΣ:-Αχχ, ο σβέρκος μου.
NTΑΝΗΣ:-Μην ανησυχείς η ασφάλειά μου θα σε καλύψει.
AΤΡΙΔΗΣ:-Α, τώρα ησύχασα! Όσο σκέφτομαι ότι η πεθερά μου θα εισπράξει την αποζημίωση...
Οι ώρες περνάνε και η νύχτα πέφτει.
Οι φίλοι μας συνεχίζουν το ανηφορικό τους ταξίδι μέχρι που τεράστιες μαύρες μπάρες εμφανίζονται από το πουθενά μπροστά τους και τους κλείνουν το δρόμο.
NTΑΝΗΣ:-Ρε συ τι είναι αυτό? Κι εδώ διόδια?
AΤΡΙΔΗΣ:-Α, να. Μια ταμπέλα με υποχρεωτική πορεία δεξιά. Για πάμε.
Μέσα από πυκνή ομίχλη ξεπροβάλλει ένα πολυόροφο κόκκινο κτήριο και στην είσοδο μια μεγάλη φωτεινή ένδειξη γράφει: ΚΟΛΑΣΗ.
Ως γνωστόν η Κόλαση βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και στον Παράδεισο. Η πρώτη κρίση γίνεται εκεί, και όσοι είναι κακοί παραμένουν. Οι καλοί συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα πάνω μέχρι τον τελικό προορισμό.
AΤΡΙΔΗΣ:-Ας μπούμε μέσα. Τι έχουμε να χάσουμε?
NTΑΝΗΣ:-Δε μπορώ. Φοβάμαι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Να τρέχεις δε φοβόσουνα όμως. Άντε, θα βρούμε και τουαλέτα για να κατουρήσεις.
NTΑΝΗΣ:-Έχεις δίκιο. Σχεδόν το΄χα ξεχάσει.
Στον γκισέ τους υποδέχεται η Βούλα, ένα γρουσούζικο ξέκwλο διαβολάκι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Καλησπέρα.
ΒελζεΒΟΥΛΑ:-Κακή να είναι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Είμαστε...
ΒελζεΒΟΥΛΑ: -Ξέρω, ξέρω. Περάστε στον Διάβολο Υπηρεσίας, τρίτη πόρτα δεξιά.
Eκείνη τη νύχτα εκτελούσε χρέη Διαβόλου ο Λόρδος Behemoth.
Μπαίνουν στο γραφείο.
...
stefanos
03/01/2010, 18:29
η τριτη παραθεση ειναι που το αλλαξες με το διπλωμα...λοιπον ΝΑΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΣΟΥ...
την διευκρινηση την εκανα γιατι εσυ με ρωτησες...φανταζομουνα οτι οσοι οδηγουνε μηχανη αυτο η τους το εχουν μαθει/πει αλλοι πιο εμπειροι η με τον καιρο το εχουν καταλαβει/μαθει...αυτο περι ''κοιταω τους καθρεφτες'' κλπ δεν οδηγουνε σιγουρα (κατα εμενα) στην προταση/προτροπη της δευτερη σου παραθεσης...οσο αφορα τον αερα σιγουρα δεν ξερεις πως θα σου κατσει αλλα το ξερεις οτι ανα πασα στιγμη μπορει να φας ''σφαλιαρα''και εχεις το νου σου και εισαι στην τσιτα...το δεν κανουμε τιποτα αφορα την κινηση της μηχανης μας που αυτοματα μπορει να επηρεασει και υπολοιπους...μπορουμε ανετα ενω κοιταμε τους καθρεφτες να σιγοτραγουδαμε να ρευομαστε αντε και να κλανουμε...καλο ειναι που απεσυρες αυτο που εγραψες απο ευγενια αλλα θα ηταν ακομα καλυτερο πριν το γραψεις να το σκεφτεις 2 φορες...και με ρωτησες αν στην ειπα και σου απαντησα ''βασικα ναι''...μπορεις και εσυ ευχαριστως να το κανεις...
τι επιβαλει ο ΚΟΚ???:lol: :lol: :lol: βασικα ο ΚΟΚ επιβαλλει οτι και πρασινο να εχεις να σταματησεις το οχημα σου σε σημειο που δεν διακοπτει την κινηση τις καθετου οδου...δηλαδη συνηθως μπροστα στο φαναρι και οχι πανω στην διαβαση πεζων για να βλεπεις αν εχεις πρασινο η κοκκινο...παλια στην Αθηνα ειχαν βαψει ολες τις διασταυρωσεις στο κεντρο με κιτρινη μπογια...το λεγανε και ''αραχνη'' (νομιζω) παναθεμα τους...αν σε πετυχαινε εκει ο μπατσος σταματημενο στο εχωνε το ραβασακι...βεβαια ως γνωστων εγκαταλειφτηκε και αυτο συντομα...
υ.γ. μην τα παιρνεις προσωπικα...μου ηρθε περιοδος...:sad:
Δεν το παίρνω προσωπικά αλλά κάνεις λάθος.
Εθνική Οδός έξω από τη Θήβα. Απόγευμα. Αέρας.
Το μοιραίο έχει ήδη συμβεί και ο Ατρίδης με τον Ντάνη (ινδιάνος) σιγά σιγά εγκαταλείπουν τα σώματά τους.
Διάλογος Ντάνη με Ατρίδη καθώς πετάνε προς τον παράδεισο:
(Νεκρική σιγή)
AΤΡΙΔΗΣ:-Τι έγινε ρε γαμώτο?
NTΑΝΗΣ:- Όοοχι ρε γαμώτο.
AΤΡΙΔΗΣ:-Ααχχ! (Πιάνει το σβέρκο του). Μ΄ έφαγες ρε μ@λ@κα. Πώς προσπερνάς έτσι ρε μ@λ@κα?
NTΑΝΗΣ:- Τι θες να πεις ρε μ@λ@κα, ότι δεν ξέρω να προσπερνάω?
Ωχχ! (Πιάνει τα πλευρά του). Εγώ, είμαι μανούλα στις προσπεράσεις.
AΤΡΙΔΗΣ:-ΉΣΟΥΝΑ, δικέ μου. Να ξέρουμε και τι λέμε.
NTΑΝΗΣ:-Στη γιορτή της μητέρας με έπαιρναν τηλ. και μου 'λεγαν Χρόνια Πολλά.
Εσύ πώς στρίβεις έτσι ρε μ@λ@κα?
AΤΡΙΔΗΣ:-Δε φταίω εγώ ρε μ@λ@κα. Με πήρε ο αέρας. Εσύ ήταν ανάγκη να τρέχεις τόσο?
NTΑΝΗΣ:- Κατουριόμουνα και ήθελα να φτάσω γρήγορα στο Σείριο...
AΤΡΙΔΗΣ:-Αχχ, ο σβέρκος μου.
NTΑΝΗΣ:-Μην ανησυχείς η ασφάλειά μου θα σε καλύψει.
AΤΡΙΔΗΣ:-Α, τώρα ησύχασα! Όσο σκέφτομαι ότι η πεθερά μου θα εισπράξει την αποζημίωση...
Οι ώρες περνάνε και η νύχτα πέφτει.
Οι φίλοι μας συνεχίζουν το ανηφορικό τους ταξίδι μέχρι που τεράστιες μαύρες μπάρες εμφανίζονται από το πουθενά μπροστά τους και τους κλείνουν το δρόμο.
NTΑΝΗΣ:-Ρε συ τι είναι αυτό? Κι εδώ διόδια?
AΤΡΙΔΗΣ:-Α, να. Μια ταμπέλα με υποχρεωτική πορεία δεξιά. Για πάμε.
Μέσα από πυκνή ομίχλη ξεπροβάλλει ένα πολυόροφο κόκκινο κτήριο και στην είσοδο μια μεγάλη φωτεινή ένδειξη γράφει: ΚΟΛΑΣΗ.
Ως γνωστόν η Κόλαση βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και στον Παράδεισο. Η πρώτη κρίση γίνεται εκεί, και όσοι είναι κακοί παραμένουν. Οι καλοί συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα πάνω μέχρι τον τελικό προορισμό.
AΤΡΙΔΗΣ:-Ας μπούμε μέσα. Τι έχουμε να χάσουμε?
NTΑΝΗΣ:-Δε μπορώ. Φοβάμαι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Να τρέχεις δε φοβόσουνα όμως. Άντε, θα βρούμε και τουαλέτα για να κατουρήσεις.
NTΑΝΗΣ:-Έχεις δίκιο. Σχεδόν το΄χα ξεχάσει.
Στον γκισέ τους υποδέχεται η Βούλα, ένα γρουσούζικο ξέκwλο διαβολάκι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Καλησπέρα.
ΒελζεΒΟΥΛΑ:-Κακή να είναι.
AΤΡΙΔΗΣ:-Είμαστε...
ΒελζεΒΟΥΛΑ: -Ξέρω, ξέρω. Περάστε στον Διάβολο Υπηρεσίας, τρίτη πόρτα δεξιά.
Eκείνη τη νύχτα εκτελούσε χρέη Διαβόλου ο Λόρδος Behemoth.
Μπαίνουν στο γραφείο.
... Ωραίος. Μας δείχνεις με αρκετά καυστικό τρόπο οτι πειράχτηκες απ' τα σχόλια κι οτι ηθοπλαστικά έχεις δίκιο. Ναι μεν, αλλά.... Σημασία έχει η πρόληψη. Και στην περίπτωση σου έχει να κάνει τόσο με την επίγνωση των αποτελεσμάτων την επίδρασης του αέρα, όσο και με την αντιμετώπιση, καθώς και με το γεγονός οτι δε σε απασχολεί αν οι παραβάτες πήγαιναν με 300 χλμ αλλά τι κάνεις εσύ γνωρίζοντας τα όρια σου και της μοτό σου για να αποφύγεις μια άσχημη εξέλιξη.
...
O Λόρδος ήταν ντυμένος με μαύρη δαντέλα και κόκκινα γοβάκια.
ΛΟΡΔΟΣ:-(Με αδερφίστικη φωνή) Περάααστε, περάααστε..
(Ο Ντάνι σφίγγει τα πόδια για να μην κατουρηθεί)
AΤΡΙΔΗΣ:-Ξέρετε είμαστε...
ΛΟΡΔΟΣ:-Ξέρω, ξέρω. Ποιός απ΄τους δυο σας έφταιγε?
(Προς τον Ντάνη) Εσύ κούκλε με τα πράσινα μάτια, με πόσο έτρεχες?
NTΑΝΗΣ:-Τελευταία φορά που κοίταξα το κοντέρ πήγαινα με 260.
ΛΟΡΔΟΣ:-Α, εντάξει φυσιολογική ταχύτητα για τους ελληνικούς δρόμους.
Πόση απόσταση αφήνεις όταν κάνεις προσπέραση?
NTΑΝΗΣ:-30εκατοστά. Καμιά φορά και 50.
ΛΟΡΔΟΣ:-50 εκατοστά? Φυσιολογική απόσταση για τους ελληνικούς δρόμους. ΑΘΩΩΟΣ
(Προς τον Ατρίδη) Εσύ, ομορφούλη μελαχρινέ γιατί έκανες αριστερά χωρίς να βγάλεις φλας? Ε?
AΤΡΙΔΗΣ:-Μα ήμουνα στη λωρίδα μου.
ΛΟΡΔΟΣ:-Δεν έχει σημασία, πρέπει να προσέχουμε πάντα τους πισινούς μας. Εγώ πάαααντα προσέχω τον πισινό μου.
AΤΡΙΔΗΣ:-Φαίνεται.
ΛΟΡΔΟΣ:-Α, δε θα τα πάμε καλά εμείς οι δυο. Η θέση σου είναι πολύ βεβαρυμένη.
Κι έπειτα, είναι και το άλλο. Γιατιιιί άκουγες μουσική εν ώρα οδήγησης?
Ε?
AΤΡΙΔΗΣ:-Μα δεν άκουγα μουσική, κυρία Λόρδε.
ΛΟΡΔΟΣ:-Μη λες ψέματα ατιμούλικο... Το αγαπημένο μου κοράκι μου είπε ότι κάτι άκουγες στο mp3.
AΤΡΙΔΗΣ:-Άκουγα Ψαλμωδίες της Μεγάλης Σαρακοστής.
ΛΟΡΔΟΣ:-Ψαλμωδίες!!!! Μα τις ζαρτιέρες του Εωσφόρου!! Μα τον Άγιο Belial και τις Χήρες της Βαλπούργης...!! Φτου φτου, φύγε από 'δω αμέσως! ΑΘΩΩΟΣ, ΑΘΘΩΩΟΣ!
ΑΘΩΟΙ και οι δυο! Πηγαίνετε στον Άγιο Πέτρο να σας κρίνει αυτός.
NTΑΝΗΣ:-Μήπως υπάρχει καμιά τουαλέτα εδώ κοντά?
ΛΟΡΔΟΣ:-ΚΑΛΕΕ ΟΟΥΣΤ!!
Οι φίλοι μας παίρνουν δρόμο άρον-άρον απ΄το γραφείο του Λόρδου ανακουφισμένοι που τη γλίτωσαν τόσο φτηνά.
ΛΟΡΔΟΣ:-Ουφ! Συγχύστηκα πάλι βραδινιάτικα!
....
AUFGEBRACHT
03/01/2010, 18:57
Το παρακάτω βιβλίο θα σε βοηθήσει αρκετά στις συγγραφικές σου αναζητήσεις.:wave2: :wave2:
184628
Αρχικά δημιουργήθηκε από andgeo
Καλά το παληκάρι με τα 80 είναι στραβός και δεν είδε στους καθρέφτες του τπτ . Οι άλλοι με τα 250+ ,φλας, έβγαλαν για να κάνουν προσπέραση ;
Ας απαντήσω μόνος μου στο ρητορικό ερώτημα ... @@ φλας έβγαλαν , απλά είδαν χώρο στη λωρίδα και πέρασαν .
Όποιος υποστηρίζει ότι μπορεί να δει τον άλλο στους καθρέφτες του που έρχεται με σχετική ταχύτητα με αυτόν ~ +170 χιλιόμετρα είναι αστείος για να μην πω τπτ άλλο . Ακόμα και στην περίπτωση της τεράστιας ευθείας πορείας που τον βλέπεις , να μου πει ένας ότι μπορεί να υπολογίσει την απόσταση και την ταχύτητα (με αποτέλεσμα να μπορεί να επεξεργαστεί τον πιθανό χρόνο κρούσης) του επερχόμενου οχήματος από τους καθρέφτες .( είναι γνωστό ότι τηλεόραση και καθρέφτες ξεγελάνε , δείτε αγώνα MOTOGP με λήψη από τον φακό της τηλεόρασης και πηγαίνετε δίπλα στην πίστα να δείτε την διαφορά ) Η περίπτωση του θα είναι για σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης . Τέλος αν δεν κάνω λάθος , σε περίπτωση διακεκομένης γραμμής (εθνική) η προσπέραση γίνεται απαραιτήτως από αριστερότερη από εσένα λωρίδα ή κάνω λάθος , εκτός κι αν λέει ο ΚΟΚ ότι , ότι πηγαίνει με ταχύτητα μικρότερη από τη δική μας , το περνάμε από πάνω ... Αν πχ αντί για την αργή μηχανή ήταν αυτοκίνητο , με κάποιο σεβαστό πλάτος ,θα τολμούσαν να το περάσουν από πάνω ή ξύνοντας το από αριστερά αλλά στην ίδια πάντα λωρίδα , ή η μαγκιά μας περιορίζεται στο κουλάδι που έτυχε να δούμε μπροστά μας . Ας απαντήσω και σ' αυτό το ρητορικό ερώτημα . @@ twice . Ναι σφήνες κάνουμε όλοι και από αριστερά περνάμε , κάποιες φορές και χωρίς φλας , αλλά το φταίξιμο δεν μπορεί να το φέρει κάποιος που κινείται σταθερά στην λωρίδα του έστω και στην περίπτωση που κάνει μια μικρή αλλαγή κατεύθυνσης στα όρια της λωρίδας που κινείται .Για το παραπάνω νομίζω ότι ο ΚΟΚ είναι κάθετος και δεν σηκώνει καμία αμφισβήτιση . Επίσης ότι σε χτυπήσει από πίσω , φέρει την ευθύνη ακέραιη . Δηλαδή με όσα κάποιοι εδώ υποστηρίζουν ότι βάση ΚΟΚ δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ούτε ελιγμό για την αποφυγή κάποιου εμποδίου αν δεν ελέγξουν πρώτα τους καθρέφτες τους και αυτό είναι λάθος . Γιατί αν την δεδομένης ώθηση που δίνει στη μηχανή ο αέρας , την αντικαταστήσουμε με τον ελιγμό από τη μεριά του οδηγού για την αποφυγή κάποιου εμποδίου , έχουμε ακριβώς την ίδια περίπτωση και εφ όσων ο ελιγμός γίνει μέσα στα αυστηρά όρια της λωρίδας όπου κινείσαι αρχικά , δεν έχεις καμία υποχρέωση ούτε φλας να βγάλεις ούτε καθρέφτη να ελεξεις ούτε τπτ , τον πραγματοποιείς για την αποφυγή κρούσης / πτώσης you name it ...
+οσα θες!:beer:
ακους εκει φταιει οποιος κανει ελιγμο στην ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ και δεν φταινε οι καγκουρες :yuck: που κανουν το δρομο πιστα:confused: :confused: ....εδω κολαει το :οτι να ναι:sick:
....
Στην έξοδο:
AΤΡΙΔΗΣ:-Συγνώμη δεσποινίς, από πού πέφτει ο Παράδεισος?
ΒελζεΒΟΥΛΑ:-Τρία έτη φωτός προς τα πάνω και στο Λεβέντη όλο δεξιά.
AΤΡΙΔΗΣ:-Ευχαριστούμε.
ΒελζεΒΟΥΛΑ:-Στο διάολο!
NTΑΝΗΣ:-Ρε συ τί είπε αυτή? Έχει Λεβέντη κι ο Παράδεισος?
AΤΡΙΔΗΣ:-Πρέπει να άνοιξε κατάστημα εδώ πάνω ο κακομοίρης. Από τότε που έγινε η παράκαμψη της εθνικής, κάτι έπρεπε να κάνει κι αυτός για να ζήσει.
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν και κάποια στιγμή, αισθάνονται μια αύρα να πλησιάζει από πίσω. Μια αιθέρια βολίδα τους προσπερνάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σταματάει λίγο πιο πάνω.
NTΑΝΗΣ:- Αα, ο κολλητός μου ο Μπιπ-Μπιπ είναι με το κόκκινο cbr!!
AΤΡΙΔΗΣ:- Απ' ότι φαίνεται, ούτε εδώ έβαλε μυαλό.
ΜΠΙΠΜΠΙΠ:- Εσείς είστε ρε μ@λ@κες?
NTΑΝΗΣ:-Κι εσύ εδώ? Τι έγινε?
ΜΠΙΠΜΠΙΠ:-Τι ήθελες να γίνει? Για να μην πέσω πάνω σας, βγήκα στο αντίθετο ρεύμα. Το τελευταίο που θυμάμαι είναι τα βυζιά της νοσοκόμας μέσα στο ασθενοφόρο να μου κάνει μαλάξεις. ..Γαμώτο, πάνω στο καλό έφυγα.
(Κοιτάει τους άλλους δύο.)
Μπράβο ρε, ωραία τα καταφέρατε.
Καλά ρε Ντάνη, αυτό το κόλλημα να τρομάζεις όποιον βλέπεις να καβαλάει παπουδιέρα? Στο 'λεγα δε θα μας βγει σε καλό.
AΤΡΙΔΗΣ:-Πέστα ρε παλικάρι, γεια στο στόμα σου.
ΜΠΙΠΜΠΙΠ:- Αμ το μηχανάκι μου? Καινούριο μηχανάκι γαμώ την π@υτ@να μου. Ευτυχώς που είναι κόκκινο και δε θα φαίνεται ο λεκές, ρε γαμώτο.
NTANHΣ:- Δε μας είπες όμως, γιατί ήσουνα τόσο βιαστικός?
ΜΠΙΠΜΠΙΠ:-Mια αδερφή εκεί στην Κόλαση μου είπε ότι οι εγγραφές για τον Παράδεισο κλείνουν στις 14:00 και έτρεχα να προλάβω.
AΤΡΙΔΗΣ:- Aλήθεια? Πρέπει να βιαστούμε. Μη διανυκτερεύσουμε και στο Λεβέντη.
NTΑΝΗΣ:- Αμάν, ρε παιδιά με τη συζήτηση ξέχασα και το κατούρημα. Πάμε γρήγορα γιατί δεν κρατιέμαι άλλο.
ΤΕΛΟΣ
Καλά όλα αυτά ξάδερφε, αλλά μετράνε μόνο στο δικαστήριο.
Το θέμα είναι να μην φτάσει εκεί, πόσο μάλλον να βλέπει την δίκη από ψηλά.:wave2:
stefanos
03/01/2010, 22:39
Καλά όλα αυτά ξάδερφε, αλλά μετράνε μόνο στο δικαστήριο.
Το θέμα είναι να μην φτάσει εκεί, πόσο μάλλον να βλέπει την δίκη από ψηλά.:wave2:
Αναμφίβολα αλλά δεν βλέπω τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
[B]To γεγονός πρέπει να είναι οτι εκεί έξω πρέπει να είμαστε στη τσίτα για να μείνουμε ζωντανοί. Όχι μία, 151 παραβάσεις θα κάνω προκειμένου να επιβιώσω στη μαλακία του άλλου.
Νομίζω πως πιο ξεκάθαρα δεν γινότανε να το πει κάποιος.
blackbusa
03/01/2010, 23:06
Δεν το παίρνω προσωπικά αλλά κάνεις λάθος.
μαζι σου εγω....κανω λαθος....διαφωτισε με που ομως....
υ.γ. atridi παλλικαρι μου ακομα δεν καταλαβες οτι το ιδιο μυθιστορημα θα εγραφες αν σε περναγε ενα αυτοκινητο με 120 χλμ...
υ.γ.2 μεταξυ Παραδεισου και Κολασεως υπαρχει και το Καθαρτηριο...Dante Alighieri...''Θεια Κωμωδια''
υ.γ. 3 πρεπει να σταματησω να πινω ουζα....με χαλαρωνει πολυ....:sad:
blackbusa
03/01/2010, 23:59
2001...Συγγρου 01.30...δεξια λωριδα στο υψος του Φιξ...μηχανακι με μηχανακι...εγω μπροστα ο αλλος πισω μου με πολλα....φρεναρα να αποφυγω μεθυσμενο...συγχρονος εκανα ελιγμο αποφυγης μενοντας στην λωριδα μου (αριστερα και καπακι δεξια)....μολις καταλαβα οτι θα με εμβολισει ο πισω εκανα οσο προλαβα αριστερα...ξυστικαμε ισα ισα...εγω με 8 ραματα στο υψος του γονατου( ευτυχως γιατι μου ειπαν για 1-2cm θα εμενα κουτσος)...ο πισω βρεθηκε καμμια πενηνταρια μετρα μπροστα μου...το δικαστηριο μου εδωσε 500 ευρω απο τα 2500 που ζηταγα (βασικα υλικες ζημιες της μηχανης)....ο τυπας ζηταγε 10000 και πηρε 9000 (ειχε βαλει και ηλεκτονικη μεσα:hypnotize ) για απλες γρατζουνιες που ειχε το μηχανακι του αφου δεν επαθε ο ιδιος τιποτα...αλλα τα μαγιρεψε και ζητησε χαμενα μεροκαματα και αλλες παπαριες...το πορισμα βγηκε ετσι γιατι ο μαλακας ειπα την αληθεια (φρεναρισμα και αποφυγη πεζου)....ποτε μην λες ποτε...
υ.γ. τα λεφτα που διεκδηκουσαμε τοτε ηταν σε δραχμες αλλα μετα απο 3 χρονια που εγινε το δικαστηριο ειχαμε μονο euro...
θα απαντήσω και στους δυό με ένα ποστ για να μην κάνω και κατάχρηση στο thread ...
@VALES Ξάδερφε ο σκοπός δεν είναι να δει κανείς τη δίκη από ψηλά , το ιδανικό είναι να μην καταλλήξει καν εκεί η κατάσταση , αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει και ο κάγκουρας που έρχεται πίσω και προσπαθεί να περάσει να ξέρει τι πρέπει να κάνει . Και βέβαια η προσπέραση στο ίδιο ρεύμα με 250+ δεν είναι η συνετή επιλογή . Χωρίς προεκτάσεις ...
@blackbusa Σε ρωτάω έτσι με το χέρι στην καρδιά να απαντήσεις , κάτι σαν ηθική αναζήτηση και όχι για το γράμμα του νόμου ... "Εσύ απ όλη την κατάσταση νοιώθεις ότι έκανες κάτι που δεν έπρεπε και προκάλεσες το ατύχημα ή τα έχεις καλά με τον εαυτό σου ; άσχετα με το τι επιδίκασε σαν αποζημίωση το δικαστήριο " Τέλος ο επερχόμενος , έστω και στο ίδιο ρεύμα τήρησε τα δέοντα , προβλεπόμενες αποστάσεις , όριο ταχύτητας κλπ , γιατί αν το είχε κάνει βλέπω το σενάριο της σύγκρουσης κάτι σαν ουτοπία και δεν θα επεκταθώ . Το τι είπε το δικαστήριο μου είναι αδιάφορο , όπως ακριβώς το περιγράφει ο VALES του οποίου απαντώ στο ίδιο ποστ νωρίτερα , το τι λέει όμως ο ΚΟΚ και τι νοιώθω εγώ σαν ηθική αποζημίωση δεν το μετράω ούτε με δραχμές ούτε με ευρώ . Αν στην περίπτωση σου ο ινδιάνος που σε τράκαρε από πίσω σκοτωνόταν , νομίζω (χωρίς να το έχω ζήσει ) ότι από ηθικής απόψεως θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου και το βράδυ ίσως και να μπορούσα να κοιμηθώ , αν είχα σκοτωθεί εγώ ο ίδιος θα ήμουν απλά άτυχος που βρέθηκα στον ίδιο δρόμο με κάποιον που δεν ήξερε που παν τα τέσσερα από οδήγηση και έγινα ένα από τα πολλά άτυχα θύματα που περιγράφουν καθημερινά στις εφημερίδες .
blackbusa
04/01/2010, 08:13
@blackbusa Σε ρωτάω έτσι με το χέρι στην καρδιά να απαντήσεις , κάτι σαν ηθική αναζήτηση και όχι για το γράμμα του νόμου ... "Εσύ απ όλη την κατάσταση νοιώθεις ότι έκανες κάτι που δεν έπρεπε και προκάλεσες το ατύχημα ή τα έχεις καλά με τον εαυτό σου ; άσχετα με το τι επιδίκασε σαν αποζημίωση το δικαστήριο " Τέλος ο επερχόμενος , έστω και στο ίδιο ρεύμα τήρησε τα δέοντα , προβλεπόμενες αποστάσεις , όριο ταχύτητας κλπ , γιατί αν το είχε κάνει βλέπω το σενάριο της σύγκρουσης κάτι σαν ουτοπία και δεν θα επεκταθώ . Το τι είπε το δικαστήριο μου είναι αδιάφορο , όπως ακριβώς το περιγράφει ο VALES του οποίου απαντώ στο ίδιο ποστ νωρίτερα , το τι λέει όμως ο ΚΟΚ και τι νοιώθω εγώ σαν ηθική αποζημίωση δεν το μετράω ούτε με δραχμές ούτε με ευρώ . Αν στην περίπτωση σου ο ινδιάνος που σε τράκαρε από πίσω σκοτωνόταν , νομίζω (χωρίς να το έχω ζήσει ) ότι από ηθικής απόψεως θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου και το βράδυ ίσως και να μπορούσα να κοιμηθώ , αν είχα σκοτωθεί εγώ ο ίδιος θα ήμουν απλά άτυχος που βρέθηκα στον ίδιο δρόμο με κάποιον που δεν ήξερε που παν τα τέσσερα από οδήγηση και έγινα ένα από τα πολλά άτυχα θύματα που περιγράφουν καθημερινά στις εφημερίδες .
ρε Γεροντα μιλας με γριφους...:lol: :lol: :lol: οτι ναναι λεμε...βαριεμε να απαντησω σε θεωρειες...σου ευχομαι παντως να μην βρεθεις σε σημειο να σε εχουν χτυπησει και να παιρνεις τα @@ σου απο το δικαστηριο...θα καταλαβεις οτι μονο αδιαφορος δεν θα μεινεις απο το αποτελεσμα...
Cpt. Haddock
04/01/2010, 08:57
:look:
184661
stefanos
04/01/2010, 08:59
100% δικο σου λαθος...εσυ αλλαξες πορεια...μπορει με την βοηθεια του ανεμου...αλλα εσυ αλλαξες πορεια ξαναλεω...πηγαινες λες με 80-90 χλμ???στην Εθνικη ΟΛΑ τα αυτοκινητα κινουνται με 120 στην καλυτερη...αν στην θεση των μηχανων ηταν κανα αυτοκινητο καταλαβαινεις οτι θα χτυπαγες ασχημα ε???και αυτο γιατι οπως ειπες πηγαινες χαλαρα...αρα και χαλαρωμενος φανταζομαι...το mp3 δεν μου λεει κατι γιατι και εγω ταξιδευω με μουσικη αλλα ανα τακτα διαστηματα τσεκαρω καθρεφτες...
δεν μπορω να πιασω αν κανεις πλακα η μιλας σοβαρα αλλα αυτο ειναι λαθος...ο ΚΟΚ αλλα λεει...
και απο την εμπειρία σου στο δικαστήριο κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα φαντάζομαι.
Δεν μπορώ να καταλάβω.
ρε Γεροντα μιλας με γριφους...:lol: :lol: :lol: οτι ναναι λεμε...βαριεμε να απαντησω σε θεωρειες...σου ευχομαι παντως να μην βρεθεις σε σημειο να σε εχουν χτυπησει και να παιρνεις τα @@ σου απο το δικαστηριο...θα καταλαβεις οτι μονο αδιαφορος δεν θα μεινεις απο το αποτελεσμα...
Τώρα μιλάμε ή κλάνουμε για να καταλάβω δλδ . ΤΟ τι θα επιδικάσει το κάθε δικαστήριο είναι άσχετο , που να ξέρεις κι εσύ μαύρε αν έπεσες και σε κανένα στημένο , μπορεί ο άλλος να έφερε τον Κούγια , (τον Jack Baouer της δικηγορικής) .Τι να σου πω δλδ , αν σε εξόργισε το αποτέλεσμα , λογικό μου ακούγεται να έγινες τούμπανο , αλλά σόρρυ είναι άσχετο ... Εύχομαι να είναι το μοναδικό δικαστήριο που θα σε αδικήσει ποτέ στη ζωή σου , κάτι απίθανο αλλά έτσι να λέμε !!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:look:
+1000
sapila racing
04/01/2010, 10:34
Τι διάβασες μωρέ εσύ?
Το βρήκες ε? Αντε λοιπόν! :wave2:
:lol: :rotflmao:
sapila racing
04/01/2010, 10:35
+1000
Εμ βέβαια, πήραν όλοι 1000ρια και το παίζουν μάγκες στο ιντερνετ. :rolleyes:
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εμ βέβαια, πήραν όλοι 1000ρια και το παίζουν μάγκες στο ιντερνετ. :rolleyes:
:rotflmao: :rotflmao:
προχωρα ρε κουλομαρια!!!
:smokin:
sapila racing
04/01/2010, 10:43
προχωρα ρε κουλομαρια!!!
+ 1074 :a9:
Ευτυχως που εχω μεινει χωρις ιντερνετ.:rotflmao:
Οι καβλιαριδες με τα 250+ ,ο μουα ντιπ με το μαστοδοντο πρωταγωνιστες σε μια παρασταση που κρατησε 5 δευτερα, απο κατω οι θεατες σαν αλλοι κριτες να δωσουν εξηγηση σε κατι ανευ σημασιας.
Υπαρχει σωστο η λαθος?
Και αν ναι ποιος το εχει?
Θ'αλλαξει κανεις σταση οδηγησης αν δωθουν απαντησεις?
Ευχομαι το 2010, να ειναι ελευθερο απο κριση και ταμπελες, οι καγκουρες να χαλασει το εργαλειο τους και να πηγαινουν με 40χλμ, ο ατριδεις να γινει συγγραφεας και να παρει bmw αμαξι και στους θεατες να καει το pc τους α) για να μην εχουν ιντερνετ και β) να αγορασουν Η/Υ απο μενα.
Καλη Χρονια!:beer:
telika ena post gia kapoion poy xestike giati ton perasan apo pano kana dyo gligoloi k anti na toy peite file moto odigas ola mesa sto paixnidi einai ....an fobase pefteis k koimase k lixame..:beer:
kali xronia ygeia k lefta se oloys eyxome ola ta alla erxonte..:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
telika ena post gia kapoion poy xestike giati ton perasan apo pano kana dyo gligoloi k anti na toy peite file moto odigas ola mesa sto paixnidi einai ....an fobase pefteis k koimase k lixame..:beer:
kali xronia ygeia k lefta se oloys eyxome ola ta alla erxonte..:wave2:
Έτσι ακριβώς... εδώ και 7 σελίδες προσπαθούμε να εξηγήσουμε στο ''Συγγραφέα'' τα αυτονόητα.
Αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει κάποιος, ακόμα κι αν η εμπειρία του από διαδρομές σε Ε.Ο. ή γενικά σε δρόμο, είναι απλά και μόνο από την θέση του συνοδηγού.
Πως όταν είσαι στο δρόμο, θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ.
υ:γ: Αν μπείς σε ένα Νεκροταφείο, αριστερά είναι αυτοί που έφταιγαν και δεξιά αυτοί που δεν έφταιγαν. Όσοι δεν ήμαστε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, είναι γιατί ακόμα τουλάχιστον προσέχουμε.
Εμένα προσωπικά αν με πάνε 4, δεν με νοιάζει που θα με βάλουν.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ευτυχως που εχω μεινει χωρις ιντερνετ.:rotflmao:
Οι καβλιαριδες με τα 250+ ,ο μουα ντιπ με το μαστοδοντο πρωταγωνιστες σε μια παρασταση που κρατησε 5 δευτερα, απο κατω οι θεατες σαν αλλοι κριτες να δωσουν εξηγηση σε κατι ανευ σημασιας.
Υπαρχει σωστο η λαθος?
Και αν ναι ποιος το εχει?
Θ'αλλαξει κανεις σταση οδηγησης αν δωθουν απαντησεις?
Ευχομαι το 2010, να ειναι ελευθερο απο κριση και ταμπελες, οι καγκουρες να χαλασει το εργαλειο τους και να πηγαινουν με 40χλμ, ο ατριδεις να γινει συγγραφεας και να παρει bmw αμαξι και στους θεατες να καει το pc τους α) για να μην εχουν ιντερνετ και β) να αγορασουν Η/Υ απο μενα.
Καλη Χρονια!:beer:
Καλή Χρονιά zephyr1. Τα διάφορα forum είναι πιστεύω για να ανταλλάσουν απόψεις και να προβληματίζονται άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα. Έστω κι αν κάποιος δεν παραδεχτεί άμεσα το όποιο σφάλμα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξανασκεφτεί η αναθεωρήσει. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά επειδή έχει πάρει πολύς νέος κόσμος μηχανή, είναι καλό να συγκροτούνται σωστότερες απόψεις από τους παλαιότερους μηχανόβιους γιατί παρόμοιες καταστάσεις τυχαίνουν σε όλους, :sad: κι έχει να κάνει με το σεβασμό στη ζωή μας και των άλλων, είτε πρόκειται για κοντινό προσπέρασμα με μεγάλη ταχύτητα είτε για ακρόαση μουσικής και χαλάρωση στο ταξίδι.