View Full Version : Modenas Kriss 125 review
Με αφορμή τις κατά καιρούς συζητήσεις που βλέπω για παπιά , και την τάση που υπάρχει προς οικονομικότερα μέσα μεταφοράς είπα να γράψω ένα review για το “Νέο “ Modenas Kriss 125 . Το οποίο στην αγορά της Μαλαισίας από όπου και κατάγέται λέγεται Modenas Kriss 120H Sports (http://www.modenas.com.my/v2motorcycle.asp?id=66) . Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τις εντυπώσεις μου για την εν λόγο πάπια , μετά από 1000 χλμ , όσο μπορώ πιο αντικειμενικά προσπαθώντας να πληροφορήσω τον υποψήφιο αγοραστή που ψάχνει να βρει μια πάπια να κάνει την δουλεία του . Παρακαλούνται και άλλοι κάτοχοι να παραθέσουν στην συνέχεια και την δική τους γνώμη και εμπειρία ώστε να γίνει η συζήτηση ακόμα πιο ουσιαστική .
Το kriss το αγόρασα πριν περίπου 1 μήνα έναντι 1700 Ε με πινακίδα και χώρις το παραμικρό δώρο . Αρχικά προσανατολιζόμουν για το Suzuki Adress στα ίδια χρήματα ωστόσο , για διάφορους λόγους , κατέληξα στο Modenas . Οι λόγοι αυτοί έχουνε να κάνουνε με την αναμφισβήτητη πλέον αξιοπιστία των Modenas , με την αντικλεπτική προστασία που προσφέρει σε σχέση με ένα γνωστότερο Γιαπωνέζικο και τέλος για τα καλά λόγια που άκουσα για την αντιπροσωπία σε επίπεδο υποστήριξης ανταλλακτικών και κόστους συντήρησης . Σημειωτέο ότι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το θέμα της αξίας μεταπώλησης μια και σύντομα ελπίζω η πάπια να αποτελεί 2ο μηχανάκι και δεν βλέπω λόγο να το αλλάξω . Το τσίμπησα σε άσπρο που ήτανε ετοιμοπαράδοτο στο μαγαζί που πήγα και σε 2 μέρες το είχα στα χέρια μου .
184609
Στα ψητό τώρα . Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως το μηχανάκι ήταν κάπως χλωμό . Eίχα παλιότερα GLX 50 με κινητήρα αργότερα Lifan 110 και σε νεύρο εκείνα είχαν περισσότερο . Επειδή βεβαία το έστρωνα ( και επειδή μέχρι πρόσφατα είχα ένα BROS 650) είπα μήπως είναι η ιδέα μου και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω . Ισως και το γραναζώμα του Kriss δεν είναι για μπαμ . Πλέον έχω κάνει κάπου 1050 και μετά το πρώτο σερβις αύριο θα αρχίσω να το πιέζω . Ο ήχος που βγάζει είναι πολύ όμορφος σαν γουργούρισμα .
Τα πλαστικά του δεν τρίζουνε μέχρι στιγμής και η ποιότητα τους φαίνεται προσεγμένη όπως και το βάψιμο . Οι καθρέφτες αν και δεν κουνάνε σε καμιά ταχύτητα ενοχλητικά , προεξέχουν των αντίβαρων με αποτέλεσμα η κίνηση μέσα στην πόλη και ανάμεσα στα κουτιά να γίνεται σχετικά δύσκολη . Ωστόσο η ορατότητα πίσω αποζημιώνει .
184610
Οι αναρτήσεις είναι της ΚΑΥΑΒΑ και αν και το μπροστά είναι καλά ζυγισμένο για τα δικά μου γούστα οι πίσω , παρόλο που είναι στο 2ο πιο μαλακό σημείο , είναι ενοχλητικά σκληρές με ένα αναβάτη . Στο πιο μαλακό σημείο γίνονται υποφερτές αλλά με συνεπιβάτη τερματίζουν εύκολα .
184611
Στα φρένα τώρα . Το μπροστινό εδώ και περίπου 100 χλμ μου κάνει ένα μόνιμο σφυριγματάκι εν κίνηση και στο φρενάρισμα στο τέλος η μάνετα παίζει λες και ο δίσκος στράβωσε . Το πήγα στον μάστορα , το έκανε βόλτα και μου είπε πως αποκλείεται να είναι ο δίσκος γιατί θα με ενοχλούσε στο φρενάρισμα μόνιμα . Υποπτεύεται ότι ίσως έχουν στραβοπατήσει τα τακάκια και μου είπε πως στο σερβις των 1000 θα τα καθαρίσει η και αντικαταστήσει αν επιμείνω . Περά αυτού του προβλήματος είναι αρκετά καλό σε αίσθηση αν και θα προτιμούσα να χρειάζεται λιγότερη δύναμη στην μανέτα για να ακινητοποιηθεί .
184612
Το πίσω ταμπούρο κατά την γνώμη μου διακοσμητικά υπάρχει . Βοηθάει αλλά μαθημένος από μεγαλύτερα κυβικά δουλεύω 90% το μπροστά . Στο σερβις των 1000 θα ζητήσω του μάστορα να μειώσει αν γίνεται την διαδρομή του πεντάλ για να πιάνει νωρίτερα .
184613
Τα φώτα του είναι οριακά υποφερτά και θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσπαθήσω να βελτιώσω αν γίνεται οικονομικά . Έχει μάλιστα διπλά φλας και μέσα στο φανάρι (που αχνοφέγγουνε είναι η αλήθεια) και εξωτερικά . Λειτουργούν μόνο με τον κινητήρα σε λειτουργία πράγμα που δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι .
184614
Το πίσω φανάρι είναι αρκετά όμορφο , έχει μέσα και αυτό πλαϊνά λαμπάκια για φλας υποθέτω για να ξηλώσει κανείς τα κανονικά αλλά δεν έχω ασχοληθεί . Υπήρχε αρχικά λαβή για τον συνεπιβάτη με stop την οποία και κατήργησα για χάρη μιας πιο πρακτικής σχάρας.
184615
Η θέση οδήγησης είναι από τα δυνατά του σημεία . Εμένα μου ταιριάζει τουλάχιστον . Σωστό ύψος και βολική γωνιά των χεριών στο τιμόνι Η σέλα αρχικά με ενοχλούσε και είχα την εντύπωση πως της λείπει αρκέτο αφρώδες . Τελικά την συνήθισα . Επειδή όμως γλίστραει κάπως , μόλις την πάω για αλλαγή υφάσματος θα την γεμίσω κάπως . Από κάτω υπάρχει ένα μικρός χώρο για χαρτιά αλλα εχει και κάποια χρήσιμα κούφια σημεία μεσα από τα πλαστικά που με κάποια πατέντα όλο και κάτι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν
184616
Τα όργανα είναι όμορφα και δεν νομίζω πως έχουνε να ζηλέψουνε κάτι από τον ανταγωνισμό . Ταχύμετρο , ένδειξη σχέσης , ένδειξη προβολέα και φλάς και τέλος ένδειξη ντεπόζιτου . Η τελευταία ξεγελάει κάπως καθώς από από το γεμάτο μέχρι την μέση θέλει καπου 100 χλμ και από την μέση στο άδειο 50 – 60 το πολύ . Με 3,7 λιτρα κάνω περιπου 160 χλμ οπότε με 4,2 λίτρα ντεπόζιτο πρεπει να βγάζει κάπου στα 200χλμ αυτονομία Καλύτερα θα δω μόλις αρχίζω να το πίεζω .
184617
Οι διακόπτες είναι απλοί χωρίς κάτι το ιδιαίτερο .
184619
Γενικεύοντας θα ήθελα να πω πως ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος πως σωστά το διάλεξα σε σχέση με το address . Πιο ολοκληρωμένη άποψη θα έχω στο επόμενο σερβις των 5000 χλμ .
Αν θα ζήταγα κάποιες αλλαγές αυτές θα ήταν πιο καλά φώτα , περισσότερο χώρο κάτω από την σέλα και ίσως μια σχάρουλα από αυτές που έχουνε άλλα παπιά πάνω στην ποδια ανάμεσα στα ποδιά του οδηγού . Ραντεβού στα 5000 χλμ
Αυταααααα
184620
Φίλε μπράβο πολύ καλή η παρουσίασή σου.Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Τα Modenas είναι πολύ καλά και ποιοτικά παπιά.
Εχουμε ένα Krisstar 125 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι δυό χρόνια τώρα.Κατά τη γνώμη μου καλά έκανες και δεν πήρες το Suzuki το οποίο έιναι και αυτό εξαιρετικό αλλά έχει απίθανα ακριβά ανταλλακτικά.
Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα ατύχημα με μιά μικροπτώση και οι τιμές των ανταλλακτικών στον Γκοργκόλη ήταν πολύ μα πολύ φτηνές.Καλορίζικο το μηχάνημα.
:beer:
makis206
03/01/2010, 20:25
Ωραίος ο Σπύρος!
:beer: :beer:
Kepler Fun
04/01/2010, 13:37
Αν βελτιώσεις τα φώτα ενημέρωσέ μας τι έκανες και πως, γιατί είναι πολύ αδύνατα και κατά την γνώμη μου αυτό είναι και το σημαντικότερο μειονέκτημα του παπιού.
Κατά τα άλλα το θεωρώ άριστο μηχανάκι που μπορεί να παέι παντού
catmaster
04/01/2010, 13:53
Σπύρο καλή Χρονιά και καλοτάξιδο και αγρατζούνιστο το μηχανάκι :beer:
Τα τακάκια βγάλτα και τσέκαρε τα , δες και τις γλίστρες και βάλε και λίγο γράσο χαλκού στο πίσω μέρος εκεί που ακουμπάει το τακάκι στο έμβολο , γράσαρε και τον πίρο που κρατάει το τακάκι στη θέση του ... πάντως τσέκαρε τα γιατί από την φωτό η γραμμή η έντονη που κάνει στη μέση του δίσκου δεν μου αρέσει (μπορεί να με ξεγελάει και η φωτό και να κάνω λάθος εγώ πάντως και δεν θυμάμαι αν τα τακάκια σου έχουν χώρισμα στη μέση )
Το ταμπούρο θα έπρεπε να δουλεύει είναι το ίδιο που έχουν τα Kazer .... μάλλον θέλει άνοιγμα τρίψιμο η κιθάρα και τα τακάκια και φύσημα να στρώσουν ... τσέκαρε και το δείκτη που έχει με το βελάκι σου δείχνει αν έχει ψωμί ακόμα (αλλά μιας και είναι καινούργια μάλλον τρίψιμο θέλουν)
Φώτα μη βάλεις τίποτα ballast γιατί δεν κάνουν θα στραβώνεις όλους τους υπόλοιπους και πάλι δεν θα βλέπεις εσύ δοκίμασε πιο καλές λάμπες και θα δεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Τα τακάκια βγάλτα και τσέκαρε τα , δες και τις γλίστρες και βάλε και λίγο γράσο χαλκού στο πίσω μέρος εκεί που ακουμπάει το τακάκι στο έμβολο , γράσαρε και τον πίρο που κρατάει το τακάκι στη θέση του ... πάντως τσέκαρε τα γιατί από την φωτό η γραμμή η έντονη που κάνει στη μέση του δίσκου δεν μου αρέσει (μπορεί να με ξεγελάει και η φωτό και να κάνω λάθος εγώ πάντως και δεν θυμάμαι αν τα τακάκια σου έχουν χώρισμα στη μέση )
Το ταμπούρο θα έπρεπε να δουλεύει είναι το ίδιο που έχουν τα Kazer .... μάλλον θέλει άνοιγμα τρίψιμο η κιθάρα και τα τακάκια και φύσημα να στρώσουν ... τσέκαρε και το δείκτη που έχει με το βελάκι σου δείχνει αν έχει ψωμί ακόμα (αλλά μιας και είναι καινούργια μάλλον τρίψιμο θέλουν)
Φώτα μη βάλεις τίποτα ballast γιατί δεν κάνουν θα στραβώνεις όλους τους υπόλοιπους και πάλι δεν θα βλέπεις εσύ δοκίμασε πιο καλές λάμπες και θα δεις
Προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου μια και το μηχανάκι είναι εντός εγγυήσεως και αν αρχίσω να βγάζω τακάκια ίσως φανούν σημάδια στις βίδες και μετά με ζάλιζουνε . Σήμερα πήγα στον μάστορα μου για λάδια (είναι γνωστός του εξουσιοδοτήμενου και συνεργάζονται με τις σφραγίδες ) αλλάξαμε λάδια και είδε το μπροστινό .Ειδικά όταν γυρίζει ανάποδα την ρόδα κάνει ενα "χραχρα" σε ένα συγκεκριμένο σημείο . Εκεί φαίνεται να έχει κάτι ο δίσκος , οπτικά όμως στραβός δεν φαίνεται . Κάτι μου είπε ο μάστορας σχετικά με τις τρύπες του δίσκου που φαίνονται ακόμα άγριες που δεν θα έπρεπε και ίσως αυτές τσιρίζουν . Άυριο μεθαύριο θα πάω στον εξουσιοδοτημένο για σφιξίματα και να δούμε και αυτό το θέμα . Αν στράβωσε ο δίσκος μέσα στα πρώτα 1000 , και δεν είναι τα τακάκια , είναι τεράστια ξεφτίλα . Ακόμα και να μου το φτιάξουνε , σκοπεύω ούτως ή άλλως να δω για μεγαλύτερο δίσκο αν αξιζει τον κόπο και τον σηκώνει η τρόμπα . Για το πίσω ίσως θέλει ρύθμιση για να μικρύνει η διαδρομή στο πενταλ . Θα το δω και αυτό . Ο δείκτης ειναι ακόμα στην αρχή .
Τέλος έχω και ένα θεματάκι με τα φλας . Πατώντας το διακόπτη τα φλας καθυστερούν περιπου 2 δευτερόλεπτα και μετά ξεκινάνε να αναβοσβήσνουν . Πράγμα εξαιρετικά εκνευριστικό και επικίνδυνο καθώς μέχρι να αναψούνε έχω στρίψει ....
Για φώτα περιμένω το μάνιουαλ να δώ τι σόι λάμπες φοράει και αν υπάρχουν στο εμπόριο αποδοτικότερες ...
Αυτά και όποιος έχει κάτι να προσθέσει κάτι σε θέματα ουσιαστικών βελτιώσεων ας κάνει τον κόπο . Καμιά εξάτμιση πιο ελεύθερη street legal όμως κυκλοφορεί ? Λόγω euro 3 έχω την εντύπωση πως παραείναι φιμωμένο
Αυτά και καλό απόγευμα :wave2: :wave2:
Καλησπερα.
Καταρχιν για το πισω φρενο σφιξε λιγο την βιδα που εχει και θα δεις οτι πιανει πολυ καλα, για τα αλλα που λες ,περα απο οτι εκανες πολυ νωρις το review σου(πολυ καλη η γραφη σου),νομιζω οτι η απαιτησεις σου απο ενα παπι εναι πολυ μεγαλες.
Εργαλειο ειναι που δεν σ'αφηνει ποτε, μετα τα 10000 χλμ. τσιμπαει λιγο λαδακι, η αυτονομια του πεφτει σημαντικα οταν το πηγαινεις ολη μερα τερμα γκαζι(120-140χλμ.)αλλα και παλι 3 ευρω βαζεις,για το μπροστινο δεν εχω καποιο προβλημα ουτε με το φρενο ,ουτε με τον δισκο(εχω ξεκινησει και 2 φορες με την κλειδαρια:hypnotize).
Σε τελικη σε κατηφορικο δρομο και ψαρακι(βεβαια ειμαι και πιτσιρικος και με περνει) εχω δει κοντερισια 145χλμ.:rotflmao:
Το μονο που θα ηθελα ακομα απ'το μηχανακι ειναι να σκιζω τα crypton x. :bigcry:
Να εισαι καλα και αναμενουμε.:beer:
Λοίπον συναγωνιστές της ασφάλτου έχουμε και λέμε 1350 χλμ πλέον και το σφύριγμα από τον δίσκο ίσα ίσα που ακούγεται ενώ το φρένο πλέον λειτουργεί προοδευτικά και χωρίς εκπλήξεις και παιξίματα στην μανέτα . Οπότε ΟΚ προφανώς δεν είχανε πατήσει ακόμα καλά τα τακάκια πάνω στον δίσκο και το αντίστροφο και τσάμπα αγχώθηκα .
Πάμε στο θέμα με τα φλας που καθυστερούσαν να ανάψουν περίπου 2 sec από την ενεργοποίηση του διακόπτη . Ρώτησα τον τεχνικό του αντιπροσωπα και μου είπε κάτι του στυλ " δεν ξέρω , έτσι είναι αυτά , πήγαινε στο Γκοργκόλη " και λοιπά . Επειδή ήθελα να πάρω και μανιουαλ είπα να περάσω και από την γενική αντιπροσωπία στην Θησέως 309 οπού εδρεύει και το σερβις . Πάω στο μαγαζί ευγενέστατοι οι ανθωποι , ζηταω ενα μανιουαλ , ψαχνουνε , μου δίνουνε μια κόπια , ζηταω ένα τεχνικό να δει το θέμα με τα φλας και πάμε έξω με ενα παλικαράκι . Πάμε έξω , του λέω τον πόνο μου , κοιτάει ξανακοιτάει και στο τέλος βάζει τα γελια . Τι έιχε γίνει . Το μηχανάκι έχει βγει απο το εργοστάσιο με παραπανίσια εξωτερικά φλας μπροστά . Εχει δηλαδή και τα ενσωματωμένα στον κρυσταλο και εξωτερικά . Συνολικά λοιπόν φλασάρουνε 6 λαμπιονια με αποτέλεσμα να καθυστερεί το κύκλωμα να ξεκινήσει . Απο οτι μου είπε το παιδί είναι το πρώτο που βλέπει ετσι και μάλλον πρόκειται για λάθος στο εργοστάσιο .
Καλό ε ???
185097
Eτσι λοιπόν, είπα να ανοίξω και να καταργήσω ένα ζευγάρι φλας. Μια και το δικό μου έχει αυτήν την ιδιαιτερότητα , είπα να καταργήσω τα εσωτερικά φλας που δεν φαίνονται και πολύ και να κρατήσω τα εξωτερικά . Μια και θα άνοιγα , είπα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι με την λάμπα . Ψάχνοντας είδα ότι φοράει λάμπα τύπου S2 25 Watt . Μάλιστα ένας μάστορας στην γειτονιά μου είπε ότι μπορεί να λέει 35 αλλά μετρημένα με αμπερόμετρο τραβάνε 40-45 watt . Εχθες έριξα μια σύντομη ματιά στο ΝΕΤ για after market λάμπα σε αυτά τα watt τύπου nightbreaker με περισσότερο φως στα ίδια watt . Κάτι πειστικό δεν βρήκα και είπα πριν δώσω τα λεφτουδάκια μου στους φράγκους, κάνοντας πειράματα , να εξαντλήσω την τοπική αγορά . Υπάρχει στην Πριγκιποννήσων ένα μαγαζί πολύ ψαγμένο με λάμπες και μπαταρίες . Δυστυχώς ήτανε κλειστό το πρωί και μια και είχα όρεξη για κατσαβιδιασμα έτρεξα στον Τογελο στην Αχαρνων , τσίμπησα ένα τύπου xenon με 6,5 αλμύρα εβρουλινια και ξεκίνησα την αντικατάσταση με μοναδικό εργαλείο το κατσαβίδι που είχε μαζί του το παπί ….
185098
Δύο βίδες κρατάνε το μπροστά λευκό κομμάτι κόντρα στο μαύρο . Τις ξεβιδώνουμε , με προσοχή ξεκουμπώνουμε το εμπρός κομμάτι και αποκαλύπτεται μπροστά μας η τελευταία λέξη της Μαλαισιανής τεχνολογίας
185099
Κάνουμε μίση στροφή τον ανταπτορα της λάμπας , βγαίνει ολόκληρο , ξεβιδώνουμε την παλιά λάμπα που είναι μπαγιονε τοποθετούμε την νέα , ασφαλίζουμε και τέλος . Κάνω και ένα λειτουργικό έλεγχο μην κλείσω και μετά ξανανοίγω . Τέλος αφαιρώ τα λαμπιόνια από τα εσωτερικά φλας και τέλος .
185100
Για την ιστορία , δυστυχώς η λάμπα που φοράει από την μάνα του είναι Philips Duplo S2 35 w . Και λέω δυστυχώς γιατί έλπιζα να βρω καμία κινέζικη της πλάκας , οπότε και έλπιζα σε βελτίωση . Για να μην κοροϊδευόμαστε το μόνο που περιμένω να αλλάξει αισθητά είναι το χρώμα προς το πιο μπλε . Περισσότερο φως μόνο αν βάλω πιο πολλά watt λάμπα , οπότε πάμε σε άλλα αχρείαστα ρίσκα , μπαταρία καλώδια κρύσταλλο και λοιπά .
Προσοχή στην επανατοποθέτηση , δεν είναι και για πολλά πολλά ....
185101
Γειά χαρά .
Να λέμε τα καλά , να λέμε και τα κακά ....
Από καιρό αναρωτιόμουνα πως στηρίζεται το μασκάκι πάνω απο τα όργανα , είχα μια υποψία, και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα . Ειναι κολλημένο απάνω σε κάτι μαλακά λάστιχα που με την σειρά τους είναι κολλημένα απάνω στο πλαστικό κάλυμμα. Απο την μία μεριά η κόλλα παρέδωσε πνεύμα με αποτέλεσμα το μασκάκι να χοροπηδάει . Μικρο το κακό . Πλάκωσα και τις δύο μεριές με στιγμιαία κόλλα bison και τέλος . Τωρα θα ξαναασχολήθω λογικά όταν ξεκολλήσει το λάστιχο μαζί με το μασκάκι απο το πλαστικό .
Κατά τα άλλα όλα καλά και πλέον στα 1900 χλμ . Βεβαία τώρα στα πολλά κρύα θέλει κανα 3-5 λεπτά καλή προθέρμανση γιατί αν ξεκινήσει διαφορετικά μπερδεύει και σβήνει μόλις πέσουν οι στροφές. Όλα αυτά μέχρι να ζεστάνει οπότε και στρώνει η λειτουργία του.
187157
Συνεχίζοντας την αναζήτηση καλύτερου φωτός πέρασα από το κατάστημα Ηλεκτροκίνηση του Περικλή Σουμα στο Πολύγωνο . Γενικά έχει πολλά πράγματα σχετικά με ηλεκτρικά auto/moto και ήθελα την γνώμη του . Όπως περίμενα μου είπε πως λάμπες πιο αποδοτικές στα ίδια watt δεν υπάρχουν τύπου S2 . Ωστόσο μου πρότεινε να δοκιμάσω μια λάμπα 35 W S2 μάρκας trifa Γερμανίας . Την έβαλα και σίγουρα απο την λάμπα ψευτόζενον που είχα πάνω φωτίζει κατά πολύ καλύτερα . Πιστεύω πως φωτίζει καλύτερα και από την μαμά Philips που είχε απάνω το Kriss , επειδη όμως είχα συνηθίσει την ψευτοζενον δεν μπορώ να συγκρίνω ασφαλώς αν δεν βάλω επάνω την Philips για να δω, πράγμα που βαριέμαι να κάνω .Νομίζω όμως οτι τουλάχιστον ενα 10% παραπάνω φως το βγάζει σε σχέση με την μαμά λάμπα , ίσως και παραπάνω. Μια δοκιμή θα σας πείσει , άλλωστε τι ψύχη έχουνε 3,5 εβρουλίνια ??
Σούμας ηλεκτροκίνηση (http://www.soumas.gr/)
:wave2:
187165
Γεια χαρά
5200 χλμ στο κοντέρ πλέον και όλα καλά πλην μερικών θεμάτων δευτερευούσης σημασίας .
Αρχικά δεν μου άναβε το πίσω φως πορείας . Φαντάστηκα πως κάηκε η λάμπα αλλά τελικά το ένα απο τα 3 καλώδια που πάνε στην φίσα είχε ξεκολλήσει από το κοσάκι . Κολλητήρι και τέλος
196516
Επίσης κάποια στιγμή παρατήρησα ότι το αριστερό φλάς οταν το ενεργοποιούσα έμενε μόνιμα αναμμένο μπροστά και πίσω τίποτα . Άνοιξα να δω το λαμπάκι και ήταν μια χαρά . Τελικά , επειδή χρησιμοποιώ συχνά πυκνά το μηχανάκι δικαβάλο και οσο ναναι "κάθεται" το πίσω μέρος είχε σκιστεί από την τριβή στο πίσω λάστιχο το καλώδιο που πηγαίνει στο φλας . Λύσιμο , κολλητήρι , θερμοσυστελλόμενο και τέλος . Κάντε ένα κόπο να "τσακίσετε" τα καλώδια που πάνε στα φλας ώστε σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή με τον πίσω τροχό .Τέλος το μηχανάκι πλέον διάγει τον βίο στους κακοτράχαλους κατσικόδρομους της Μυκόνου και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό απροοπτό πρόβλήμα . Τα λάστιχα όμως πλέον είναι καλά μόνο για ευθείες , στις στροφές θέλουν εξαιρετική προσοχή και αντικαταστάση το συντομότερο δυνατό
Αυτάαααααααααα
196517
Γεια χαρά
6850 στο κοντερ και κάηκε η πρώτη πίσω λάμπα στο τύλιγμα πορείας . Η μάμα ειναι 21/5 W και κατασκευής Ε13 . Εβάλα μια Philips επίσης 21/5 με E1 κατασκευή και γράφει επάνω France . Βεβαία εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/World_Forum_for_Harmonization_of_Vehicle_Regulations) λέει οτι το Ε1 είναι η Γερμανία , οπότε τρέχα γύρευε ....
Επίσης τερμάτισα την βαλβίδα του πίσω φρένου μια και δεν άναβε . Το πρόβλημα όμως μάλλον είναι στο ελατήριο που την οπλίζει και το οποίο έχει ξεχειλώσει και σιγά σιγά πάω για καινούριο απ ' ότι φαίνεται .
200755
timoleon1987
04/07/2010, 11:07
καλησπερα!ειχ και εγω το kriss για ενα χρονο.η αληθεια ειναι οτι αυτο με το πισω αριστερο φλασ μου το εκανε και εμενα.κοβοταν συνεχεια σε δικαβαλια.τι κλεμενς ειχα βαλει τι ειχα κοντινει το καλωδιο συνεχεια.επισης οχι οτι ειναι κατι κακο αλλα το πισω λαμπακι το εκαιγε τακτικα τοσο σε εμενα οσο και σε εναν φιλο μου που το ειχε.απο οτι καταλαβα επειδη ψαχνοντας ειδα οτι και το kazer το παρουσιαζε αυτο μετρντας με πολυμετρο την ταση ειχα 14 βολτ οση και στο καζεαρ.για το χρονο που ιπες για τα φλας το εκανε και το δικο μου και ας μην ειχα 6 φλασακια.ο λογως ητανε το φλασερ.ητανε αργο οταν το αντικατεστησα με ενα αλλο κινεζικο 2ευρω περιπου αναβανε μπαμ.
ομολογουμενος πολυγερο μηχανακι και τα γραναζια του οντως δεν ειναι για μπαμ αυτο ομως μποει να αλλαξει!το πουλησα διοτι εχω δυο μηχανες ομως το νοσταλγω!!ειχε τη μεγαλυτερη σελα!!!τρικαβαλο ανετα!!
timoleon1987
04/07/2010, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από timoleon1987
καλησπερα!ειχ και εγω το kriss για ενα χρονο.η αληθεια ειναι οτι αυτο με το πισω αριστερο φλασ μου το εκανε και εμενα.κοβοταν συνεχεια σε δικαβαλια.τι κλεμενς ειχα βαλει τι ειχα κοντινει το καλωδιο συνεχεια.επισης οχι οτι ειναι κατι κακο αλλα το πισω λαμπακι το εκαιγε τακτικα τοσο σε εμενα οσο και σε εναν φιλο μου που το ειχε.απο οτι καταλαβα επειδη ψαχνοντας ειδα οτι και το kazer το παρουσιαζε αυτο μετρντας με πολυμετρο την ταση ειχα 14 βολτ οση και στο καζεαρ.για το χρονο που ιπες για τα φλας το εκανε και το δικο μου και ας μην ειχα 6 φλασακια.ο λογως ητανε το φλασερ.ητανε αργο οταν το αντικατεστησα με ενα αλλο κινεζικο 2ευρω περιπου αναβανε μπαμ.
ομολογουμενος πολυγερο μηχανακι και τα γραναζια του οντως δεν ειναι για μπαμ αυτο ομως μποει να αλλαξει!το πουλησα διοτι εχω δυο μηχανες ομως το νοσταλγω!!ειχε τη μεγαλυτερη σελα!!!τρικαβαλο ανετα!!
επισης αυτο με το ελατηριο για το πισω φρενο το ειχε και εμενα αλλα απλα το στραβωσα και εκοψα το περιτο κοματι και ηταν σαν καινουργιο.
nikonian
07/07/2010, 10:09
Πήρα κι εγώ ένα από δαύτα πρόσφατα, ματαχείρω με 3.000 χλμ, του κουτιού, μόλις 1.100 ευρά.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, αν και θα διαφωνήσω σε μερικά σημεία :
Οι αναρτήσεις πίσω είναι πολύ μαλακές και αυτό μου αρέσει πολύ. Αν καβαλήσετε Kymco θα καταλάβετε τι εννοώ.
Το μοτέρ δεν ανεβάζει στροφές εύκολα, αργεί πολύ και συνεπώς, νεύρο... μηδέν.
Η τελική φτάνει εύκολα τα 120 και με λίγη κατηφόρα τα ξεπερνάει. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι το κοντέρ κλέβει τρελάααααα. Όχι 5 και 10 χλμ, αλλά καμιά 20ριά. Κάποια στιγμή θα το μετρήσω με το gps.
Η σέλα βολική, τα φρένα προοδευτικά και καλά για παπί.
Ο χώρος κάτω απ'τη σέλα μου λείπει πολύ.
Το κυριότερο όμως είναι το πολύ καλό φινίρισμα, που δείχνει πολύ καλή κατασκευή. Εξαίρεση φυσικά η ποιότητα των πλαστικών που, όπως σε όλα τα παπιά , σπάνε με το παραμικρό.
Καλά κουράγια να έχουμε κι εμείς και τα παπιά μας, να βγάλουμε την κρίση.:beer:
ΥΓ Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ το OWNERS manual;
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Πήρα κι εγώ ένα από δαύτα πρόσφατα, ματαχείρω με 3.000 χλμ, του κουτιού, μόλις 1.100 ευρά.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, αν και θα διαφωνήσω σε μερικά σημεία :
Οι αναρτήσεις πίσω είναι πολύ μαλακές και αυτό μου αρέσει πολύ. Αν καβαλήσετε Kymco θα καταλάβετε τι εννοώ.
Το μοτέρ δεν ανεβάζει στροφές εύκολα, αργεί πολύ και συνεπώς, νεύρο... μηδέν.
Η τελική φτάνει εύκολα τα 120 και με λίγη κατηφόρα τα ξεπερνάει. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι το κοντέρ κλέβει τρελάααααα. Όχι 5 και 10 χλμ, αλλά καμιά 20ριά. Κάποια στιγμή θα το μετρήσω με το gps.
Η σέλα βολική, τα φρένα προοδευτικά και καλά για παπί.
Ο χώρος κάτω απ'τη σέλα μου λείπει πολύ.
Το κυριότερο όμως είναι το πολύ καλό φινίρισμα, που δείχνει πολύ καλή κατασκευή. Εξαίρεση φυσικά η ποιότητα των πλαστικών που, όπως σε όλα τα παπιά , σπάνε με το παραμικρό.
Καλά κουράγια να έχουμε κι εμείς και τα παπιά μας, να βγάλουμε την κρίση.:beer:
ΥΓ Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ το OWNERS manual;
Γεια σου σύντροφε νικονιαν και να χαίρεσαι την πάπια σου . θα συμφωνήσω για τις αναρτήσεις , που πλέον μετά απο 8500 χλμ και στο σκληρότερο τους σημείο , με 2ο ατομο τερματίζουν για πλάκα . Με οδηγό μόνο λειτουργούν σχετικά καλά . Ο χώρος κάτω απο στην σέλα ειναι μια στεναχώρια , αλλά αν ήθελες μπαούλο ας έπαιρνες σκουτερ . Επίσης καλα τα λες το μηχανάκι είναι γενικά χλωμό . Και γω περίμενα κάτι περισσότερο όταν το πήρα αλλά πλέον συνήθισα . Οσο για το Owners Manual πέρνα από την αντιπροσωπία στην Θησεώς και ζήτα τους ένα . Είναι αρκετά εξυπηρετικοί και αν έχουν θα σου δώσουν . Αλλά δεν λέει και πολλά μεσα . Τα σερβις λέει, πότε και τι να ελέγχεται και πολύ γενικές πληροφορίες για το μηχανάκι . Επιμένω οτι το μπροστινό φρένο χρήζει βελτίωσης ....
:wave2: :beer:
Τώρα και σε ειδική έκδοση υδροφόρας .....
:D
204192
nikonian
18/07/2010, 10:53
Που είσαι αδερφέ μου; Ακριβώς γι'αυτή τη χρήση το προορίζω κι εγώ. Φόρτωμα , super market κλπ .
Είχα μια σκουτεράκλα 250 κ.ε. με απίστευτους χώρους για φόρτωμα, αλλά μου έκαιγε σχεδόν 5 λ/100 χλμ, όταν το Ηornet 900 μου καίει 6,5λ/100 χλμ.
Με τη βενζίνη στα 1,5 ευρώ και σύντομα στα 2, δε λέει.
Έτσι πήρα το παπί που, για την ώρα, καίει 2,5λ/100χλμ και έτσι δεν σκέφτομαι τις μετακινήσεις μου καθόλου. Αλητεύω ελεύθερα όπως και πριν, μόνο λίγο...πιο αργάααα.
Όσο για το owners manual, όντως πήγα στην αντιπροσωπεία, όντως μου έδωσαν χωρίς πρόβλημα, αλλά είναι ...ανέκδοτο.
Απουσιάζουν βασικά πράγματα και σχεδόν όλες οι σελίδες είναι copy-paste από το manual του παλιού kriss του 1997, το οποίο το έχω και είναι 100 σελίδες. Μόνο που το παλιό kriss είχε πολλές διαφορές, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, στα διάκενα βαλβίδων, στα φρένα (ταμπούρα) και γύρευε πόσες ακόμα που δεν φαίνονται με τη μια.
Πάντως μέτρησα την τελική του kriss και είναι 107 χαω , όταν το κοντέρ γράφει 140 (σε κατηφόρα);) ;) ;)
Στην Μύκονο είμαι σύντροφε και με τη βενζίνα στο 1.68 εδώ δεν συμφερέ μοτοσακό . Στα 1100 που το πήρες το παπί είναι σούπερ , εγώ αποχωρίστηκα 1700 που ίσως για το συγκεκριμένο είναι ψιλοπολλά.
Απο κατανάλωση καλούτσικα πάει . Χοντρικά μου καίει κάπου 4 λτ/ 150 χιλιόμετρα και είμαι και 100 κιλά . Πραγματικά έχω χορτάσει "φτηνά" χιλιόμετρα . Μετράω περίπου 8500 σε 7 μήνες !!! Εκτός προγράμματος ότι είδες στο θρεντ και ένα φλάσερ που άλλαξα μόνος μου έναντι 8.5 εβρω . Για φόρτωμα δεν έχει πολλές δυνατότητες αλλά με μία σχάρα πίσω κάτι γίνεται . Αν μάλιστα δεν σε νοιάζει το ιματζ του κοτσάρεις επάνω και το old time classic καφάσι και το κάνεις κουριερ .Ωραία θα ήταν αυτή η σχαριτσα για την ποδιά αλλά για μας δεν υπάρχει σε αφτερμαρκετ . Επίσης ψάχνω αυτές τις βίδες τσιγκέλια για σακούλες σούπερ μαρκετ .
Αυτά και καλές βόλτες :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
Πραγματικά έχω χορτάσει "φτηνά" χιλιόμετρα . Μετράω περίπου 8500 σε 7 μήνες !!!
Κουριερ εισαι?:rotflmao:
Θυμασαι που μου ειχες πει το ιδιο,εμενα πλεον 22.000χλμ.
Τα δικα μου 140 ειναι πραγματικα.:evil: :rotflmao:
nikonian
21/07/2010, 03:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Κουριερ εισαι?:rotflmao:
Θυμασαι που μου ειχες πει το ιδιο,εμενα πλεον 22.000χλμ.
Ναι, ναι ! Να μη σου πω ότι είναι και μίλια...:lol: Αλλά αυτές οι μαμάδες με τα μωρά στα καροτσάκια, τι νίτρο πίνουν ρε παιδί μου; Δεν τις πιάνω με τίποτα:mad:
nassosxlvbros
21/07/2010, 04:28
Βρε μοτοξεφτίλες....τι ρηβιού σε παπιά είναι αυτά και τρίχες...
Και καλά ο Σπύρος παπί είχε σε παπί ξαναπήγε...εσύ ρε Νικόνιαν; αίσχος ντροπή και όνειδος!!!!
Ρε Σπύρο τι μιζέρια είσαι ρε αδερφάκι μου...όλα σου φταίνε...μα όλα!
Μπορούσατε να παίρνατε ένα μεταχείρω XR 250 ή οτιδήποτε 250αράκι και να έχετε και δυνατότητες και οικονομία σε καύσιμα...
:lol: :beer:
makis206
21/07/2010, 05:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Aπό ποιο όροφο κάνεις την εκκίνηση για να προλάβει να τα δει;:evil: :lol: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Aπό ποιο όροφο κάνεις την εκκίνηση για να προλάβει να τα δει;:evil: :lol: :rotflmao:
Αυτο τα βλεπει :rolleyes: , οι αλλοι δεν τα βλεπουν.:lol:
nikonian
22/07/2010, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
Και καλά ο Σπύρος παπί είχε σε παπί ξαναπήγε...εσύ ρε Νικόνιαν; αίσχος ντροπή και όνειδος!!!!
Μπορούσατε να παίρνατε ένα μεταχείρω XR 250 ή οτιδήποτε 250αράκι και να έχετε και δυνατότητες και οικονομία σε καύσιμα...
Άσε ρε παλιόγερα που μας βρήκες και εναλλακτική. XR και super market, γίνεται;
Μου θύμισες μια άλλη ψυχή, το Γιώργο το gste που τον ρωτούσαν: "να πάρω ΧΤ ή KLR; " και απαντούσε: " R1 ή 998, τίποτα άλλο"
ΥΓ: Χαθήκαμε ρε. Πρέπει να τους δούμε φαντάρους για να χαλαρώσουμε και να βγούμε πάλι καμιά βόλτα για καγκουριλίκια;:wave2:
660 power
29/07/2010, 16:38
καλησπερα παιδες νεος στο φορουμ. πριν κανα μηνα πηρα και εγω το κρις καινουργιο. ολα καλα μια χαρα σταθερο στο δρομο ωραια σελα. αλλα δεν μου παιρνη καλα μπροστα τα πρωινα. με αποτελεζμα . η μιζα να ακουγετε σα να εχει διαλιθη. οταν ειναι κρυο κανει ενα δυνατο τριξιμο. ζεστο τιποτα. κατι μου λεη για κομπλερ μιζας. καμια ιδεα? το εχει παθη κανεις αλλος?πηγα στον αντιπρωσοπο και με εχει βγαλη τρελο. ετσι κανουν αυτα λεη. καλλα km σε ολους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από 660 power
καλησπερα παιδες νεος στο φορουμ. πριν κανα μηνα πηρα και εγω το κρις καινουργιο. ολα καλα μια χαρα σταθερο στο δρομο ωραια σελα. αλλα δεν μου παιρνη καλα μπροστα τα πρωινα. με αποτελεζμα . η μιζα να ακουγετε σα να εχει διαλιθη. οταν ειναι κρυο κανει ενα δυνατο τριξιμο. ζεστο τιποτα. κατι μου λεη για κομπλερ μιζας. καμια ιδεα? το εχει παθη κανεις αλλος?πηγα στον αντιπρωσοπο και με εχει βγαλη τρελο. ετσι κανουν αυτα λεη. καλλα km σε ολους.
Και που να χειμώνιάσει μάστορα , εκεί να δεις γλέντια ...
Όντως υπ
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
Ναι ρε ριβιιου , λεφτά θα δώκει ο ο υποψήφιος αγοραστής να μην του πούμε 2 κουβέντες ? Γουρούνι στο σακί ? Θεωρώ οτι κανένα 250 δεν είναι οικονομικό σαν παπί σε καύσιμα και συντήρηση και το μεταχειρισμένο είναι ενα έργο που είδα τόσο με το 400 όσο και με το 650 . Και στα δύο ήμουνα πρωταγωνιστής εγώ με το χέρι στην τσέπη , μία για λάστιχα , δύο για αλυσιδογράναζα , τρέις για βαλβίδα βεντιλατέρ και τέσσερις για ανορθωτή μπαταρία και λάμπες και αλλά διάφορα . Να μην σου πώ που έγινα ειδικός και στα λάδια . Νοου μορ . Μέ λίγη τύχη μόλις συνέλθω οικονομικά θα επενδύσω σε ενα 600 - 650 . Τώρα θα ' ναι Χορνετ , Γλαντιους , ΕΡ-6 ή Μπαντιτ , ένας Θεός ξέρει
Και που να χειμώνιάσει μάστορα , εκεί να δεις γλέντια ...
Όντως υπάρχει ένα πρόβλημα . Αυτό το τρίξιμο που λες είναι στο τέλος όταν αφήνεις την μίζα και δεν παίρνει ?? Φαντάζομαι και να πάρει , πάλι μέχρι να ζεστάνει πάλι θα σου σβήνει . Έχουνε ένα θέμα τα καρμπυτεράτα και το έχω ακούσει από πολλούς μαστορούς και για τα 135 . Αυτό που με συμβούλεψε ο δικός μου είναι όταν είναι κρύο να του δίνω με μανιβέλα . Εγω όμως είμαι τεμπέλης και επιμένω με μίζα . Είναι μέχρι να την πάρω στο χέρι φαντάζομαι . Ισως μια ρύθμιση στο μείγμα και ενα ελαφρό ανεβάσμα στο ρελαντί να σε βοήθαγε . Τσέκαρε και τη μπαταρία σου μήπως την έχεις ξεζουμίσει απο τις πολλές μιζιές ....
:wave2: :wave2:
Τελικά ποια ειναι η καλύτερη λύση για καλυτερο φως; Εχω δει παντως ισχυρότερη λαμπα σε daytona να έχει κάψει το αλουμινένιο απο πάνω
Αρχικά δημιουργήθηκε από Parhs
Τελικά ποια ειναι η καλύτερη λύση για καλυτερο φως; Εχω δει παντως ισχυρότερη λαμπα σε daytona να έχει κάψει το αλουμινένιο απο πάνω
Όταν λες ισχυρότερη εννοείς πιο πολλά watt ή άλλου τύπου στα ίδια watt αλλά πιο αποδοτική . Γιατί σε πιο πολλά watt ενδέχεται να έχει προβλήματα με μπαταρία , αν την ξεζουμίζουν , με λιωμένα καλώδια ή λιωμένα κρύσταλλα . Δοκίμασε αυτήν την Triffa που εχώ βάλει στην δεύτερη σελίδα του θρεντ . Ενα 10 - 15 % παραπάνω φως θα το δεις πιστεύω , καλό αποτέλεσμα για 3 εβρά επένδυση.
Δεν παρατήρησες κανένα προβλημα να υποθέσω μεχρι σημερα;
10 watt παραπάνω δεν ξερω αν θα ηταν τοσο προβλημα για την μπαταρία κτλ... σιγουρα θα τραβουσε περισσότερο ρευμα ομως...
Θα παω να παρω μια να δουμε..
Κι εγω στην δουλεια εχω το Kriss το 115 με 70.000km.Ετσι εκανε η μιζα απ την αρχη,την εβγαλα και της αλλαξα ενα ρουλεμαν που εχει μεσα αλλα μετα απο ενα μηνα παλι τα ιδια,οποτε την εχω τωρα 5 χρονια ετσι.Μηχανικο δεν πηγε ποτε,μονο μπουζι,λαδια και τακακια που αλλαζω εγω.:beer:
660 power
09/08/2010, 05:55
μου φενετε δεν το πηραζω καθολου φιλοσ...απο οτι ρωτησα και εγω οτι να αλλαξεις δεν γινετε τιποτα.μαλλον ειναι αδυναμο το συστημα τησ μιζας. αλλα οπως και να χει προτιμω να βγαλω 80.000>90.000 κμ. και να βαζω μπροστα με μανιβελα.παρα να αλλαζω καδενες και πιστονια καθε λιγο. βλεπε inova. φιλοσ με kriss 115 εχει βγαλη 100.000κμ. χωρις επισκευη και παη ακομα πολλη καλα. καλεσ βολτες σε ολους:wave2:
Τι σχέση έχει η καδενα και τα πιστονια με τη μίζα;
Εμένα παντως με μανιβελα παιρνει δυσκολα μπροστα και καμια φορά κολάει λιγο και κανει κρακ κρακ σαν να πηδάει ενα γρανάζι πανω απο το άλλο.
ETV-bomba
10/08/2010, 08:49
καταρχήν πολύ ωραία η παρουσίαση και τα όσα λέει ο φίλος
δείχνει μερακλής και είναι κατατοπιστικότατος
εγώ είχα 2 κρίς 115 ένα μπλέ άσπρο παλιό και μετά το ξαναπήρα σε κόκκινο
αυτό το παπί το γουστάρω πάρα πολύ και αν ξαναπάρω θα προτιμήσω πάλι μοντένας
μάλιστα στο παλιό είχα κάνει και ανακατασκευή με πράγματα από καζε-ρ και μετά το πούλησα σ ένα φίλο κουριερά και του χει πιεί κι αυτός το αίμα
τα όσα διαβάζω από το φίλο που κάνει την παρουσίαση είναι -όσο κι αν ακούγεται τραβηγμένο- κλασσικά φαινόμενα για μοντένας
μέχρι και το σφύριγμα από τα τακάκια που έγραψες μου δημιούργησε μια νοσταλγία, ενώ το κλασσικό λευκό κρύσταλλο μπροστά μου θύμισε τα αιωνίως ασθενικά φώτα
βέβαια η αλήθεια είναι ότι το μηχανάκι έχει ενα μοτέρ λίγο τραχύ που δεν πολυτραβάει (για το 115 λεω), ένω έχει και χαρακτηριστικό ήχο, οπότε φαντάζομαι ότι κατ αναλογία τα ίδια θα συμβαίνουν και στο 125
τα πορτοκαλί φλάς είναι όλα τα λεφτά, μάλιστα μου άρεσαν τόσο που τα είχα βάλει και σ ένα κάπονορντ που είχα...:p
τέλος πάντων, πάντα τέτοια ωραία πόστ, μπράβο φίλος :)
Μία ακόμα βελτίωση στα ούτως ή άλλως χλιαρά φώτα . LED λαμπάκι στα φώτα (το μικρό το βοηθητικό) . Σίγουρα μειωμένη κατανάλωση και ελαφρώς πιο δυνατό και λευκό φως . Σχετικά τσιμπημένα βέβαια , στα περίπου 10 € το ζεύγος
227467
Μετά από περίπου 18 μήνες συμβίωσης και 16000 χλμ στους κατσικόδρομους της Μυκόνου μπορούμε να εξάγουμε κάποια σχετικά ασφαλή συμπεράσματα
-Ποιότητα κατασκευής : Μέτρια προς καλή .Τα πλαστικά στο τιμόνι κουδούνιζουνε μια και μερικές θηλυκές υποδοχές έχουν σπάσει και δεν μπορούν να κουμπώσουν καλά . Τα υπολοιπά πλστικά ειναι σε καλή κατάσταση . Ωστόσο κάποια προβήματακια έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους . Οπως αυτά τα σημάδια γύρω από τις βίδες σύσφιξης του φτερού . Ελπίζω απλά να έχει σπάσει το χρώμα και όχι το πλαστικό .
227468
Επίσης οι ενδείξεις και το χρώμα έχουν αρχίσει να φεύγουν από τους διακόπτες
227469
Η σκουριά (ίσως και λόγω του αλμυρού περιβάλλοντος )δεν λείπει εκτός από τους καθρέφτες έχει εμφανιστεί σε αρκετές βίδες του μοτέρ και στην εξάτμιση .
227470
Οι αναρτήσεις σε γενικές γραμμές απορροφανε κραδασμούς και λειτουργούν ικανοποιητικά ειδικά με ένα άτομο . Δικαβάλο η πίσω εύκολα τερματίζει . Τα φρένα τα θεωρώ οριακά ικανοποιητικά , το μπροστά θέλει πολύ δύναμη ενώ το πίσω με εχει προβληματίσει αρκετά καθώς δεν έχω βρει ακόμα σιαγόνες που να μην σφυρίζουν ή να μαγκώνουν . Η σέλα είναι άνετη και για δύο άτομα και δεν γλιστράει .Τα φώτα είναι μέτρια και η κόρνα δυνατή . Τα όργανα περιέχουν ταχύμετρο και ενδείξεις ταχύτητας και βενζίνης . Η τελευταία αναλώνει την διαδρομή της στο δεύτερο μισό του ρεζερβουάρ ενώ στο πρώτο μισό η βελόνα παραμένει κολλημένη στην κορυφή . Η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 130 - 170 χλμ (περίπου στο όριο του ρεζερβουαρ) και εξαρτάται από το στυλ οδήγησης , το βάρος του οδηγού και την βενζίνη . Εγώ περίπου 100 κιλά και ειδικά από όταν έβαλα την μπαγκαζίερα πίσω παίζω στα 130 - 140 χλμ .
Ο κινητήρας είναι μάλλον αργόστροφος αλλά μέχρι στιγμή δεν έχω αντιμετωπίσει καμιά δυσάρεστη έκπληξη . Προχτές άλλαξα λάδια και στα 1300 χλμ δεν λείπει γραμμάριο λαδιού . Λάδια κάθε 1000 με 1500 χλμ , βαλβίδες μπουζί κάθε 5000. Από αναλώσιμα τα μαμά λάστιχα φύγανε στα 5000 χλμ (είχανε και άλλη ζωή) . Αλυσίδες και γρανάζια με λίγη τύχη και συντήρηση πιστεύω να με βγάλουνε 20.000 χλμ , νούμερο αρκετά ικανοποιητικό . Ένα θέμα με το καρμπιρατέρ θα το έχετε στο ξεκίνημα ειδικά χειμώνα . Μανιβέλα και υπομονή μέχρι να ζεστάνει.
Εκτός προγράμματος , ένα χαλασμένο ρελέ φλας (8€) και μία πίσω λάμπα (3€) .Επίσης αλλαχτηκε η μπαταρία (18€) κυρίως για ψυχολογικούς λόγους Η τιμή του αν παραμένει στα 1790 που το αγόρασα εγώ , θεωρώ πως είναι λίγο τσιμπήμενη σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτά που προσφέρει . Κατανοώ όμως πως μια και το μηχανάκι πουλαει αρκέτα σε αυτήν την τιμή ( και βλέπω πάρα πολλά να κυκλοφοράνε) ο αντιπροσώπας δεν θα την αλλάξει . Αυτό που κυρίως προσφέρει αυτό το μηχανάκι είναι αξιοπιστία . Και εμφάνιση , σύμφωνα με το δικό μου γούστο .
Οτι άλλο θέλει να μάθει ο αναποφάσιστος αγοραστής ας ρωτήσει .
227475
gregogti
01/07/2011, 16:02
αδερφε πως παει το παπι?? γιατι σκεφτομαι να το προτιμησω εναντι του kawasaki joy r λογω εμφανισης.νομιζω οτι φορανε τα ιδια μοτερ για να μην πω οτι ειναι τα ιδια μηχανακια με αλλο κοστουμι...
Εγώ το πήρα πριν κανα δύο μήνες το έστρωσα όχι και ιδανικά δεν είχα πρόβλημα εκτός του ότι κάποια φάση την έπαιξε γύρω στα 1000 χιλ. το μπροστινό ρουλεμάν της ρόδας και καταχτυπούσε στο service to άλλαξαν δωρεάν. Το Μηχανάκη έπεσε στα 1650 ευρώ με πολλά και πλούσια δωρα απο την εταιρία. Το χαίρομαι ηλικρινά το παπί γιατί εχει και καλά που άλλα ποιο ακριβα της ίδιας κατηγορίας δεν τα έχουν όπως τόσο τέλειους καθρεπτες πολύ καλή και άνετη σέλα χαμηλότατη κατανάλωση αν και ο δεικτης λέει τα δικά του μετα την μέση όπως λέει και ο φίλος. Ακόμα στα φανάρια φεύγει απο τα πάντα και όταν λέω απο τα πάντα το ενοώ. Τέλος δεν το μετανιώνω που το πήρα σε καμία περίπτωση γιατί. Το inova που είναι super υποτίθεται με το injection καιει λίγο παραπάνω και είναι πιο μικρό και το υδρόψυκτο πλέον crypton τι το φοβερό έχει ? παπί είναι ! Γλιτώνεις κοντά ένα χιλιάρικο europoula και παίρνεις κάτι σχεδόν το ίδιο που δεν νομίζω να σε απογοητεύση. Είναι ωραίο παπί και το συνηστώ ανεπηφύλακτα το έχω στην πόλη και πάω και με μια εκατον εικοσάρα στο χαλαρό και μακρινες διαδρομές. Αν το πάρεται το μόνο σπαστικό είναι η λάμπα.
Απο χανιά Κρήτης που το παπί πουλάει σαν τρελό, πολλά χαιρετισματά...
nikonian
07/07/2011, 08:13
Συγνώμη ρε παιδιά , με μπερδέψατε.
Λάδια κάθε 1000-1500 χλμ;;;;;;;;;;;;
Βαλβίδες και μπουζί κάθε 5.000;;;;;;;
Ο κατασκευαστής λέει άλλα.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε;
gregogti
07/07/2011, 08:42
καθε ποτε λεει το βιβλιο σερβις??
Παπακι ειναι ,χεστε τον κατασκευαστη,ο arnitsu καλα κανει ,ετσι και αλλιως τα ''service'' ειναι τοσο φθηνα που αλλαζοντας τοσο συχνα, το παπι δεν παθαινει ποτε τπτ.
nikonian
07/07/2011, 11:09
Αν είμαι large και αργόσχολος, μπορώ να κάνω σέρβις κάθε ΣΚ.
Ο κόσμος παίρνει παπάκια για να κερδίζει χρόνο, όχι για να σκοτώνει την ώρα του.
Αν είναι κάθε 2 μήνες να παίρνω μια μέρα άδεια για να τρέχω στα συνεργεία, τότε η συντήρηση του παπιού θα μου κοστίζει (6 μεροκάματα +6 σέρβις) 600 ευρώ το χρόνο!!!!!!!!!!!!
Λίγα είναι;;;;;
Το Hornet μου ζητάει ένα σέρβις των 100 ευρώ το χρόνο
Το θέμα είναι: κάθε πότε χρειάζεται;
Αν είμαι large και αργόσχολος, μπορώ να κάνω σέρβις κάθε ΣΚ.
Ο κόσμος παίρνει παπάκια για να κερδίζει χρόνο, όχι για να σκοτώνει την ώρα του.
Αν είναι κάθε 2 μήνες να παίρνω μια μέρα άδεια για να τρέχω στα συνεργεία, τότε η συντήρηση του παπιού θα μου κοστίζει (6 μεροκάματα +6 σέρβις) 600 ευρώ το χρόνο!!!!!!!!!!!!
Λίγα είναι;;;;;
Το Hornet μου ζητάει ένα σέρβις των 100 ευρώ το χρόνο
Το θέμα είναι: κάθε πότε χρειάζεται;
Κοιτα οσο διαρκει η εγγυηση ακολουθεις οτι σου λεει ο μηχανικος για την εγγυηση ,απο κει και περα αφου τελειωσει η εγγυηση εγω προσωπικα που δεν εχω χρονο καθολου,περνω ενα λιτρο λαδι και ενα φιλτρο και καθε 2 χιλιαδες τ'αλλαζω.
Βγαζεις λαδι ,αλλαζεις φιλτρο πετας το λαδι μεσα και τελος, ειναι η καλυτερη συντηρηση και μετα μονο 1 τσεκ αν καιει λιγο ,για συμπληρωμα.Κοστος 15 ευρω ,χρονος 15 λεπτα.
Το δικο μου εχεις 32.000 και το χω 2,5 χρονια, 2 φορες αλυσογραναζα γιατι την πρωτη εβαλα μαπα,λαστιχα μια φορα και απο καταναλωση βγαζει γυρω στα 130χλμ. το τεποζιτο.
gregogti
07/07/2011, 14:06
ετσι.... γι αυτο παιρνεις παπι για να το φτιαχνεις μονος σου;)
nikonian
08/07/2011, 08:23
Το λαδάκι , το μπουζάκι, το φιλτράκι τα αλλάζεις μόνος σου και σβέλτα.
Τις βαλβίδες όμως και οτιδήποτε εμπεριέχει λύσιμο των πλαστικών...δε θέλω ...:sick:
Egw tou ekana service sta 1000 xiliometra kai exthes pou rwtisa mou eipe o tupos pou to phra to epomeno sta 3000. xthes bradu akoumpisa mia porta kai kremase to ena flasaki apotelesma 12 euro to gnisio . rwtisa kai gia lampa mprosta kai mou eipan oti kati tha brethi kai na to paw opote einai. paides to papi ta spaei oti kai na leme gia ta lefta tou 1650 pleon einai mia xara.
den exei na zilepsi tpt oute se dinami oute se antoxi oute se poiotita.
exthes anebasa dikabalo tupo 120 kg kai alla 80 egw 200 kg den kolise me deutera oute se anifora kaziki, palouki , lampada, anastasi . i xeiroteri anifora sta xania kai pige komple.
tha kanw kai alla xiliometra kai tha grapsw paratiriseis. kaneis allos pou to pire sxolia i ellatomata?
gregogti
08/07/2011, 14:04
εγω θα το παρω απο βδομαδα;)
Καλορίζικο φίλε δεν θα το μετανιώσεις σήμερα το εκανα και λίγο φορτηγό αφου το φόρτωσα εξωφρενικά πολύ αλλά όλα κομπλέ.
Είναι ωραίο παπί. Βρήκα μια λάμπα με 8 ευρώ που λένε ότι είναι ότι πρέπει για τέτοιες καταστάσεις.
σχεδιασμένη στα ίδια watt να βγάζει πιο πολύ φώς..
gregogti
11/07/2011, 14:05
το περιμενω μεχρι τεταρτη λογικα θα ειναι ετοιμο.το θελω να μου λυσει τα χερια στις μετακινησεις μεσα στην πολη;) ;) ;) πιστευω και εγω οτι ειναι το καλυτερο παπι στα λεφτα αυτα με την εγγυηση τις kawasaki:)
idomeneas
20/07/2011, 03:05
ρε σεις αυτό δεν καίει τίποτα!!!
εθνική 50 χλμ τσίτα γκάζι παντού
και μέσα στην πόλη διπλό άλλα 50, πάλι τέζα
και έκαψε μόλις 2,3 λίτρα (4 ευρά)...
καλά πως γίνετε αυτό?
PS: 150 είδα τελική και δεν έχει ανοίξει ακόμα το μοτέρ (4500 χλμ)
PS: το κοντεράκι πρέπει να κλέβει και 10 εκκλησιές... χαλαρά όμως... :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregogti
αδερφε πως πάει το παπι?? γιατι σκέφτομαι να το προτιμησω εναντι του kawasaki joy r λογω εμφάνισης.νομιζω οτι φοράνε τα ιδια μοτερ για να μην πω οτι ειναι τα ιδια μηχανακια με αλλο κοστουμι...
Κανένα πρόβλημα φίλε , αν συμβεί κάτι θα το γράψω εδώ . Για το Joy είχα κοιτάξει και εγώ τότε , στα ίδια λεφτά ήταν . Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας αν θες να γράφει kawa επάνω . Ωστόσο το κάβα έχει ακτίνες με ότι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται και λίγο διαφορετικό κοντερ . Απο άποψη εμφάνισης και μόνο μου άρεσε καλύτερα το Modenas . Επίσης δεν ξέρω σε καμία σαβούρα τα πλαστικά της κάβα πόσο θα σου στοιχίσουνε σε σχέση με εκείνα της Modenas . Αν σου περισσεύει ρευστό ρίξε μια ματιά στο νέο GT135 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=116348) που είναι βελτιωμένο σε όλα τα σημεία σε σχέση με το 125 . Ότι άλλο θες ρώτα ...
Συγνώμη ρε παιδιά , με μπερδέψατε.
Λάδια κάθε 1000-1500 χλμ;;;;;;;;;;;;
Βαλβίδες και μπουζί κάθε 5.000;;;;;;;
Ο κατασκευαστής λέει άλλα.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε;
Έχω την εντύπωση χωρίς να έχω το βιβλιαράκι μαζί μου πως είναι 10.000 για βαλβίδες και 5.000 για λάδια . Ωστόσο από την στιγμή που κάνω στις 5000 βαλβίδες και μου λέει ο μάστορας πως τις βρίσκει αρκετά κλειστές λέω να μην περιμένω τις 10.000 . Λάδια χρησιμοποιώ τελευταία τo Motul 3000 (http://www.oilsmotoauto.gr/index.php?module=products&pid=35) το οποίο είναι ορυκτέλαιο μου στοιχίζει 6 εβρώ το λίτρο και προτιμώ να τα αλλάζω κάθε 1500 περίπου χιλιόμετρα . Εχε υπόψη σου σε σχέση με το Χορνετ που κάπου αναφέρεις παρακάτω πως τα παπιά καταπονούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό . Είναι αερόψυκτα και λειτουργούν πάντα κοντά στο 100% της απόδοσης τους πράγμα που φαντάζομαι δεν κάνεις με το Χορνετ .Οπότε είμαι σχετικά γενναιόδωρος στο σερβις . Μετά την διετία θα πάω τις βαλβίδες στις 7500 . Τώρα το πότε πραγματικά χρειάζεται το σερβις είναι θέμα που σηκώνει καφετέρια , φραπέ και τσιγάρο για να αναλύσουμε .
Αρχικά δημιουργήθηκε από Geobad
Βρήκα μια λάμπα με 8 ευρώ που λένε ότι είναι ότι πρέπει για τέτοιες καταστάσεις.
σχεδιασμένη στα ίδια watt να βγάζει πιο πολύ φώς..
Και για να μας πεις μάρκα και από που την πήρες περιμένεις ιδιαίτερη πρόσκληση ??? :D
Την δοκίμασες ???
gregogti
20/07/2011, 15:26
τελικα δεν το πηρα το κρις ...πανω που θα το παραγγελνα μου βρηκε ο ανηψιος μου ενα supra απο γνωστο του μαμισιο πενα;) απλα θα το παρω τον σεπτεμβρη αλλα δεν πειραζη δεν βιαζομαι κιολας .τιμη 450ευρω:D
καλησπέρα εχω και γω το kriss και έχω ένα θεματάκι με την ταχύτητα, την τελική εννοώ.
το έστρωσα με εξίντα χλμ και που και που αν ήταν ανοικτο το μηχανάκι του δινα μια κατοστάρα όχι παραπάνω και όχι πανω απο τρείς φορές. το θέμα είναι ότι νομιζω έπεσε η αποδοση και η τελική και σε ίδιο δρόμο ζωριζεται για τα εκατό ενώ σε εθνική με το ζόρι 120 με την βενζίνη όντως καιει πολύ λίγο συμφωνώ. Τέλος το κοντερ πέθανε και το άλλαξα σήμερα ίσως να γραφε λιγότερα τι να πώ αντι για παραπάνω που γράφουν συνύθως. είμαι στα 2273 χλμ . οποιαδήποτε βοήθεια σας παρακαλώ θα την εκτιμήσω..
ευχαριστώ εκ των προτέρων...
gregogti
27/07/2011, 13:34
αφου εισαι στην εγγυηση γιατι δεν το πας στο σερβις να το κοιταξουν??
peristeri
27/07/2011, 17:25
exo kai ego modenas kriss 125 oi kaliteri eksatmisi pou to elef8eroni kata poli einai h protec
dokimasmenei kai testarismeni
idomeneas
27/07/2011, 22:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από peristeri
exo kai ego modenas kriss 125 oi kaliteri eksatmisi pou to elef8eroni kata poli einai h protec
dokimasmenei kai testarismeni
κάνει θόρυβο?
καλησπέρα εχω και γω το kriss και έχω ένα θεματάκι με την ταχύτητα, την τελική εννοώ.
το έστρωσα με εξίντα χλμ και που και που αν ήταν ανοικτο το μηχανάκι του δινα μια κατοστάρα όχι παραπάνω και όχι πανω απο τρείς φορές. το θέμα είναι ότι νομιζω έπεσε η αποδοση και η τελική και σε ίδιο δρόμο ζωριζεται για τα εκατό ενώ σε εθνική με το ζόρι 120 με την βενζίνη όντως καιει πολύ λίγο συμφωνώ. Τέλος το κοντερ πέθανε και το άλλαξα σήμερα ίσως να γραφε λιγότερα τι να πώ αντι για παραπάνω που γράφουν συνύθως. είμαι στα 2273 χλμ . οποιαδήποτε βοήθεια σας παρακαλώ θα την εκτιμήσω..
ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Περίεργο πράγμα . Όταν λες πέθανε τι ακριβώς συνέβη ? Γιατί και μένα στα πρώτα χιλιόμετρα είχε σταματήσει , απλά επειδή ξέσφιξε το παξιμάδι που κρατάει την ντίζα μέσα στο κοντέρ . Πιστεύω να το έλεγξες . Πάλι το ίδιο έβαλες η κυκλοφορεί τίποτα πιο φανταζί ?
Επίσης να προσθέσω για όποιον έχει το μηχανάκι και δεν έχει μανιουαλ οτι κάθισα και σκαναρα το δικό μου . Οπότε με πμ οποιος ενδιαφέρεται ένα ιμειλ να του στείλω . Δεν λέει και πολλά βεβαία , ούτε και στο σκανάρισμα ήμουν υπομονετικός αλλά από το τίποτα είναι σίγουρα καλύτερο
idomeneas
31/07/2011, 16:03
Περίεργο πράγμα . Όταν λες πέθανε τι ακριβώς συνέβη ? Γιατί και μένα στα πρώτα χιλιόμετρα είχε σταματήσει , απλά επειδή ξέσφιξε το παξιμάδι που κρατάει την ντίζα μέσα στο κοντέρ . Πιστεύω να το έλεγξες . Πάλι το ίδιο έβαλες η κυκλοφορεί τίποτα πιο φανταζί ?
Επίσης να προσθέσω για όποιον έχει το μηχανάκι και δεν έχει μανιουαλ οτι κάθισα και σκαναρα το δικό μου . Οπότε με πμ οποιος ενδιαφέρεται ένα ιμειλ να του στείλω . Δεν λέει και πολλά βεβαία , ούτε και στο σκανάρισμα ήμουν υπομονετικός αλλά από το τίποτα είναι σίγουρα καλύτερο
το service manual έχεις?
Αυτό που λέει Service & Συντήρηση , περίπου 20 σελίδες που δίνανε με το μηχανάκι . Λέει μέσα τα σέρβις κάθε πότε γίνονται και κάποια γενικά για τα φίλτρα , τα μπουζί , τα λάστιχα και την μπαταρία
Το κοντέρ είχε πεθάνει λόγψω της ντίζας μου την άλλαξαν και όλα οκ δωρεάν φυσικά.
Η ταχύτητα πάλι τα ίδια όμως.
Τι τελικές βλέπεται ρε παιδιά στις ευθείες? Δεν ξέρω σαν να κάνει θόρυβο το μηχανάκι όταν ανοίγη πάνω απο τα 70 και όταν πιάνει τα εκατό νιώθω πως θα σπάσει. Ρωτάω γιατί ο εμπορός που κάνει τα service είναι απατεωνάκος και δεν θα βοηθείση. Μήπως θέλουν ρύθμιση η βαλβίδες? κανά μπουζί αλλαγή? Δεν ξέρω απο μηχανάκια είναι το πρώτο μου στα 25 μου χρόνια...
ΑΑ η λάμπα που βρήκα δεν την πείρα με τα 8 ευρώ γιατί δεν έκανε 8 έκανε έντεκα και πήρα με 6 μια narva s2 12v 35/35w Germany παρακαλώ. Μέσα είχε μια philips που ο μηχανικός απόρησε και μου είπε ότι οι philips είναι καλές. Τέσπα με την narva όλα οκ . μου φάνηκε λίγο περίεργη στην αρχή γιατί η μεγάλη σκάλα μου φάνταζε πολύ ψηλά αλλά είναι οκ σε ανοικτό δρόμο βλέπεις τέλεια τη συνηστώ ανεπυφήλακτα.
Το κοντέρ είχε πεθάνει λόγψω της ντίζας μου την άλλαξαν και όλα οκ δωρεάν φυσικά.
Η ταχύτητα πάλι τα ίδια όμως.
Τι τελικές βλέπεται ρε παιδιά στις ευθείες? Δεν ξέρω σαν να κάνει θόρυβο το μηχανάκι όταν ανοίγη πάνω απο τα 70 και όταν πιάνει τα εκατό νιώθω πως θα σπάσει. Ρωτάω γιατί ο εμπορός που κάνει τα service είναι απατεωνάκος και δεν θα βοηθείση. Μήπως θέλουν ρύθμιση η βαλβίδες? κανά μπουζί αλλαγή? Δεν ξέρω απο μηχανάκια είναι το πρώτο μου στα 25 μου χρόνια...
Είναι σχετικά νωρίς ίσως για να δεις ότι είναι να δεις από χμλ μια και το μοτέρ για να ανοίξει καλά πρέπει να θέλει κάνα 5αρι χιλιάδες χιλιόμετρα . Δεν ξέρω μήπως στο στρώσιμο το παραζόρισες . Αυτό που λες ότι θα σπάσει , σαν αίσθηση το είχα και εγώ αρχικά ειδικά όταν γεμίζανε οι ταχύτητες έλεγα οτι θα πεταχτεί το πιστόνι στα μούτρα μου . Μέτα από 17.000 χλμ πλέον και καλή συντήρηση όμως δεν ακούω κάτι . Για την τελική ταχύτητα που λες , το δικό μου στην ευθεία εύκολα δείχνει τα 100-120 και σε κατηφορίτσα έχω δει και 140 (χαχαχαχα) . Η πικρή αλήθεια είναι ότι με περνάει και το πιο σακατεμένο Ιννοβα . Βέβαια διαβάζω από άλλους ότι τα δικά τους είναι πολύ γρήγορα , οπότε εγώ μάλλον έπεσα σε χλεμπονιάρικο .
Αυτά και ότι άλλο θες ρώτα
660 power
02/10/2011, 22:59
γεια σας παιδια τα ταιλευταια 1000κμ το παπι οταν βαζω μπρος και ειναι κρυο μου κανει ενα θορυβο λεσ και εχει βαρεση μπιελα. σταματαη μετα απο ενα λεφτο περιπου αφου πεζω λιγο με το γκαζι. οταν ειναι ζεστο δεν ακουγετε κιχ. τα φωτα σασ ειναι φυσιολογικο ? το κανει και εσας ? εχω 11.000 κμ με φυσιολογικη χρηση και λαδια καθε 2000κμ.κατα τα αλλα παι μια χαρα.:D
Φίλε πολλά πράγματα ακούγονται περίεργα κατά καιρούς από τον κινητήρα ειδικά όταν αυτός είναι κρύος . Αν επιμείνει ωστόσο παρτο σε κάποιο σχετικό να το δει και να το ακούσει . Και πες μας μετά να μαθαίνουμε και εμείς ...
660 power
20/10/2011, 22:10
τελικα παιδες το πηγα στον αντιπρωσωπο . μου αλλαξε λαδια και σταματησε ο θορυβος.εγω εβαζα τα silkolene 20/50. θα δουμε στην πορεια.παντωσ πολυ περιεργο μου φενετε. θα δειξη. αν ξαναρχηση ο χτυποσ ομωσ φοβαμαι πωσ οταν μαζευτουν τα χλμ δεν την γλυτωνο την μπιελα. ιδομεν...
giovani64
21/10/2011, 15:20
φιλε μου θα σου ηταν ευκολο να μου στειλεις το manual? εχω αγορασει μεταχειρισμενο ενα kristar το οποιο μαλλον εχει το ιδιο μοτερ. σου εχω στειλει και π.μ. ευχαριστω πολυ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από giovani64
φιλε μου θα σου ηταν ευκολο να μου στειλεις το manual? εχω αγορασει μεταχειρισμενο ενα kristar το οποιο μαλλον εχει το ιδιο μοτερ. σου εχω στειλει και π.μ. ευχαριστω πολυ.
και εγώ θα το εκτιμούσα το manual ευχαριστώ!
Anritsu : Eχω διαβάσει το review σου για το Kriss και ήταν πολύ καλό. Απευθύνομαι κυρίως σε σένα αλλά και σε όλους ειδικά σε αυτούς που έχουν πάρει το Kriss ή το Joy.
Πρέπει να κάνω κάθε 22 μέρες του μήνα για να πάω στην δουλειά μου 60 χλμ (πάνε - έλα) δλδ 1320 χλμ περίπου το μήνα. ο Δρόμος είναι κατά 85% Εθνική Οδός και 15% επαρχιακός , οπότε στην εθνική οδό θα κάνω πορεία με 90 - 100 χλμ/ώρα περίπου.
Είμαι ανάμεσα στο Joy και στο Kriss αν και πολύ λένε ότι είναι τα ίδια με άλλα αυτοκόλλητα. Ψάχνω αντοχή , άνεση για αυτές τις ανάγκες σε ταχύτητα, οικονομία καυσίμου και συντήρησης , ήσυχο το κεφάλι μου, και μεταπωλική αξία διότι αν/όταν αλλάξω δουλειά ή σπίτι θα το δώσω για να πάρω μεταχειρισμένο enduro.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
giovani64
04/01/2012, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από err
giovani64
04/01/2012, 17:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από err
προσπαθησα να σου το στειλω εγω αλλα απετυχα, αν θες στειλε μου το mail σου να σου το στειλω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από invis
Anritsu : Eχω διαβάσει το review σου για το Kriss και ήταν πολύ καλό. Απευθύνομαι κυρίως σε σένα αλλά και σε όλους ειδικά σε αυτούς που έχουν πάρει το Kriss ή το Joy.
Πρέπει να κάνω κάθε 22 μέρες του μήνα για να πάω στην δουλειά μου 60 χλμ (πάνε - έλα) δλδ 1320 χλμ περίπου το μήνα. ο Δρόμος είναι κατά 85% Εθνική Οδός και 15% επαρχιακός , οπότε στην εθνική οδό θα κάνω πορεία με 90 - 100 χλμ/ώρα περίπου.
Είμαι ανάμεσα στο Joy και στο Kriss αν και πολύ λένε ότι είναι τα ίδια με άλλα αυτοκόλλητα. Ψάχνω αντοχή , άνεση για αυτές τις ανάγκες σε ταχύτητα, οικονομία καυσίμου και συντήρησης , ήσυχο το κεφάλι μου, και μεταπωλική αξία διότι αν/όταν αλλάξω δουλειά ή σπίτι θα το δώσω για να πάρω μεταχειρισμένο enduro.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Καλή χρονιά και συγνώμη για την καθυστέρηση . Το κρις σύντροφε είναι ένα τίμιο παπί που δικαιολογεί πάνω κάτω τα λεφτά του .Ούτε ιδιαίτερα μουράτο είναι , ούτε πύραυλος ούτε καμία ιδιαίτερη μεταπωλιτική αξία θα πιάσει ειδικά αν το φορτώσεις χλμ Εγώ πλέον συμπληρώνω 20000 χλμ σε δύο ακριβώς χρόνια τα περισσότερα των οποίων έγιναν στους κατσικόδρομους της Μυκόνου . Είμαι 100 + κιλά φορτωμένος και το πάω συνήθως τέζα όπως πάνω κάτω δουλεύουν όλα τα παπιά . Πρόσφατα παρατήρησα κατανάλωση κάτι λιγότερο απο 100 ml λάδιου στα 1000 χλμ με ορυκτέλαιο μοτουλ 3000 20W . Σύμφωνα με τον μάστορα μου ειναι φυσιολογικό . Επίσης εντύπωση μου έχουν κάνει τα μαμά αλυσιδονράναζα που ακόμα είναι σε καλή σχετικά κατάσταση και λέω να τα αλλάξω κατα τα 25000. Επίσης εβαλα σωληνάκι υψηλής μπροστά και ίσως βάλω και μεγαλύτερη δισκόπλακα . Eπίσης προγραμματίζω εξάτμιση protech .Κατα τα άλλα , κανένα απρόοπτο και ισχύουν πάνω κάτω αυτά που διάβασες στο θέμα πιο πάνω .
Για την περίπτωση σου και ειδικά αφού θες να το πάρεις για συγκεκριμένο χρόνο θα σου έλεγα να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο . Ειτε Joy είτε modenas καινούριο , την άλλη μέρα πάνω από χιλιάρικο δεν πιάνει με τα τόσα μεταχειρισμένα η φτηνά καινούρια κινέζικα που κυκλοφορούν .Αυτό βέβαια ειναι αποψή μου . Το καλύτερο παπι για να κάνεις την δουλεία σου ίσως είναι το yamaha το 135 το οποίο είναι σίγουρα πιο γρήγορο , πιο δυνατό πιο καλοτάξιδο και με ψεκασμό ίσως καίει και λιγότερο αλλά και αρκετά πιο ακριβό. Ρίξε και μια ματιά για το 135 το xcite , μεταχειρισμένο η αν στοκ το έχει ο γκοργκόλης σε καλύτερη τιμή
Εν κατακλείδι το Modenas κάνει αυτά που θες με τους όποιους συμβιβασμούς που ακολουθούν ένα παπάκι Αν το πάρεις όμως , παρτο καινούριο για να το κρατήσεις . Κόστος 65 € ετήσια ασφάλεια και κάπου 25 ίσως και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας . Ποιος ό λόγος να το πούλησεις ?
Η πραγματική αξία ενός παπιού είναι ανεκτίμητη ...
καλά ψώνια
Είμαι ανάμεσα στο Kriss και στο Xcite. Θα πάω να δω στον Γκοργκόλη και σε ένα άλλο μαγαζί να δω ποιο με συμφέρει, γιατί βρήκα ένα μαγαζί στην γειτονιά μου που μου δίνει το Kriss με δόσεις έντοκες χωρίς προκαταβολή και χωρίς έξοδα φακέλου, ταξινόμησης, άδεια και σήμα δηλαδή μόνο ασφάλεια πληρώνω κράνος και είμαι έτοιμος....
Τελικά ποια λάμπα έβαλες μπροστά για να φωτίζει καλύτερα;
Η συγκεκριμένη ασφάλεια περιέχει και ασφάλεια κλοπής;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
@giovani64
εχεις πμ ευχαριστώ πολύ
ΠΑΙΔΙΑ............ΤΟ X-CITE ΤΕΛΟΣ
Στήν τιμή αύτή στά 1995 ευρώ πλέον τό GT-135 τής Μοντένας,
μέ νέα έκπτωση πολύ πρόσφατη.
Έπειδή τό ψάχνω καί γώ, μέ 2200 καί 24 δόσεις τό παίρνετε.
Δόση κάτω από 100 εύρώ τό μήνα.
Είναι ένα βελτιωμένο x-cite, σέ μοτέρ καί περιφερειακά.
Είχα τό Κρίς γιά ένα χρόνο.
Άκριβώς όπως τά περέγραψε ό φίλος παραπάνω.
Έργαλείο πού τά κάνει όλα,μέ τά κουσούρια του
πού δέν είναι σημαντικά.
Το GT 135 έχει το ντεπόζιτο κάτω από το μπροστινό φανάρι και χώρο 16 λίτρων κάτω από την σέλα όπως το X Cite;
Υπερτερεί στα όργανα ελέγχου από το X cite αλλά η μούρι του με τα διπλά φανάρια είναι σαν μύγας και έχω ακούσει ότι ένα μέρος από το φως φωτίζει δεξιά και αριστερά και όχι μέσα στο δρόμο
Από την άλλη εχω διαβάσει ότι το x cite έχει κοντή 4η κάτι που δεν με συμφέρει προσωπικά γιατί το θέλω για οικονομικά ταξιδιάκια 80 με 100 km/h με ελαχιστοποίηση κατανάλωσης για να πηγαινω στην δουλεια μου.
Μπορεί κανείς να μας επιφωτίσει;
Kόστος 65 € ετήσια ασφάλεια και κάπου 25 ίσως και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας . Ποιος ό λόγος να το πούλησεις ?
Η πραγματική αξία ενός παπιού είναι ανεκτίμητη ...
+1000
To παπί ήταν, παραμένει, και απ' ότι φαίνεται θα παραμείνει το best value for money όχημα
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από invis
Είμαι ανάμεσα στο Kriss και στο Xcite. Θα πάω να δω στον Γκοργκόλη και σε ένα άλλο μαγαζί να δω ποιο με συμφέρει, γιατί βρήκα ένα μαγαζί στην γειτονιά μου που μου δίνει το Kriss με δόσεις έντοκες χωρίς προκαταβολή και χωρίς έξοδα φακέλου, ταξινόμησης, άδεια και σήμα δηλαδή μόνο ασφάλεια πληρώνω κράνος και είμαι έτοιμος....
Τελικά ποια λάμπα έβαλες μπροστά για να φωτίζει καλύτερα;
Η συγκεκριμένη ασφάλεια περιέχει και ασφάλεια κλοπής;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
Λάμπα έχω αυτή που περιγράφω τελευταία στο ποστ και έχω βάλει και led την 2η μικρή που έχει μέσα το φανάρι . Και πάλι με τα φώτα δεν θα είσαι ευχαριστημένος βέβαια αλλά το συνηθίζεις . Η ασφάλεια προφανώς - όπως και οι περισσότερες - δεν καλύπτει κλοπή .Για μένα αν η διαφορά απο το 135 δεν είναι πάνω απο 300€ ασε το κρις στην άκρη . Το 135 είναι βελτιωμένο σε όλα τα σημεία και με πίσω δισκόφρενο που θα σε γλυτώσει από τα γρυλίσματα και τα σφυρίγματα του ταμπούρου . Και είναι και σαφώς πιο άσχημο αν και αυτό υποκειμενικό είναι . Τώρα που λες για κοντές σχέσεις φαντάζομαι με κάποιο διαφορετικό γρανάζώμα θα το φέρεις τα νερά σου
καλά ψώνια και σε περιμένουμε για εντυπώσεις ...
geopouros
02/01/2013, 18:29
''είναι 10.000 για βαλβίδες ''
Ti enoite?
na alaktoun?
na kitaktoun an einai ok?
na ksana douleftoun oste na patisoun stis edres ksana?
ti akrivos enoite otan lete afto?
giovani64
02/01/2013, 19:14
''είναι 10.000 για βαλβίδες ''
Ti enoite?
na alaktoun?
na kitaktoun an einai ok?
na ksana douleftoun oste na patisoun stis edres ksana?
ti akrivos enoite otan lete afto?
οι βαλβιδες δεν αλλαζονται απλα ελεγχονται και αν χρειαστει ρυθμιζονται :)
geopouros
03/01/2013, 18:38
οι βαλβιδες δεν αλλαζονται απλα ελεγχονται και αν χρειαστει ρυθμιζονται :)
aaa ok :)
axothika...
9000km :p