View Full Version : Μειώθηκε το ελληνικό Internet traffic πάνω από 50%
Πριν μερικές μέρες συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία ένα κάτοικο της Ρόδου, με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης υλικού χωρίς να διαθέτει τα πνευματικά τους δικαιώματα. (περιληπτικά το αναφέρω). Αν και αυτό από μόνο του είναι μεγάλη είδηση, διότι γίνεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, η πιο μεγάλη είδηση είναι αυτό που ακολούθησε την σύλληψη.
Άρχισαν να κλείνουν, για λόγους συντήρησης (αν θέλουμε το πιστεύουμε), Ελληνικά tracker sites με torrent, το ένα μετά το άλλο. Αλλά και αυτό δεν είναι η είδηση.
Η είδηση είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, μείωση του πανελλαδικού traffic πάνω από 50%.
Κι όμως είναι γεγονός και προέρχεται από επίσημα στοιχεία.
Το μόνο που κατεβάζουν οι Έλληνες χρήστες στο διαδίκτυο είναι torrent δηλαδή? Τα σχόλια δικά σας.
Πηγή: http://www.apn.gr/tech-news/greek-internet-traffic/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+apngr+%28Athens+Photo+News%29
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Πριν μερικές μέρες συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία ένα κάτοικο της Ρόδου, με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης υλικού χωρίς να διαθέτει τα πνευματικά τους δικαιώματα. (περιληπτικά το αναφέρω). Αν και αυτό από μόνο του είναι μεγάλη είδηση, διότι γίνεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, η πιο μεγάλη είδηση είναι αυτό που ακολούθησε την σύλληψη.
Άρχισαν να κλείνουν, για λόγους συντήρησης (αν θέλουμε το πιστεύουμε), Ελληνικά tracker sites με torrent, το ένα μετά το άλλο. Αλλά και αυτό δεν είναι η είδηση.
Η είδηση είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, μείωση του πανελλαδικού traffic πάνω από 50%.
Κι όμως είναι γεγονός και προέρχεται από επίσημα στοιχεία.
Το μόνο που κατεβάζουν οι Έλληνες χρήστες στο διαδίκτυο είναι torrent δηλαδή? Τα σχόλια δικά σας.
Πηγή: http://www.apn.gr/tech-news/greek-internet-traffic/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+apngr+%28Athens+Photo+News%29
Και όχι μόνο τα τόρεντ,αλλά και αυτά που έδιναν λινκς για την αμεσομοίραση... Τζάμπα η 6μηνη συνδρομή...
Το θέμα είναι ότι σ'αυτούς τους ιστότοπους έβρισκες τα πάντα,ταινίες προγράμματα παιχνίδια μουσική,τι άλλο να θέλει να κατεβάσει κανείς; Πόσες φορές να κατεβάσεις το manual απ'το μηχανάκι σου... :rotflmao:
ανωνυμος
06/01/2010, 10:14
ε λογικο δεν ειναι το μεγαλυτερο μερος του bandwidth να καταλαμβανει το κατεβασμα μεγαλων αρχειων οπως ταινιες?πόσο ίχνος αφήνω δλδ όταν απλά σερφάρω...
Gandalf dr685sm
06/01/2010, 10:51
Το μόνο που κατεβάζουν οι Έλληνες χρήστες στο διαδίκτυο είναι torrent δηλαδή?
Μήπως και ξέρουν άλλη χρήση του internet?... α... ναι.. ξέρουν!... το Facebook.
Gandalf
Ok ολα σωστα...
Αλλα το θεμα εχει την λυση του...
Υπαρχουν απειρα site απο το εξωτερικο τα οποια ειναι (και θα ειναι ...) up.
Σιγουρα τα ελληνικα forum βολευαν πολυ κοσμο και ειδικα αυτο της "Ελληνικης Διασκεδασης" , απο οπου ξεκινησε η ιστορια...
Don't Believe The Hype!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από GABBER
Don't Believe The Hype!!! [/B]
:winka:
και απ ότι έχω διαβάσει, δεν τον πιασανε μέσω έρευνας αλλά στην τύχη επειδή το έγραφε στο facebook του
μακάρι να μη φτάσουμε στα ρεζιλίκια των γάλλων που κάνανε νόμο για το παράνομο downloading
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Gandalf
:nono:
:o
ξεχασες οτι μπαινουν και στο μοτο:p :p
perastikos
06/01/2010, 18:56
Για να ακριβολογούμε μειώθηκε 50% η κίνηση στο GR-IX
http://www.gr-ix.gr/
Δηλαδή η κίνηση μεταξύ των χρηστών των Ελληνικών ISP.
Το υπόλοιπο 50% της κίνησης είμαστε εμείς που κατεβάζουμε από εξωτερικό, τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας και στους υπόλοιπους 50% δεν σας δίνουμε :bigcry:
Όσον αφορά την απορία σου για το τι κατεβάζουν οι Έλληνες, δεν κατεβάζουν μόνο τραγούδια και μουσική. Απλά μία ταινία ισοδυναμεί (σε traffic) με το να διαβάσω χιλιάδες άρθρα στην wikipedia ή στο να ελέξνω χιλιάδες φορές το υπόλοιπο του τραπεζικού μου λογαριασμού ή να μιλήσω 3+ ώρες με τον ξαδερφό μου στο Αμέρικα μέσω skype ;)
Τους μαύρους πριν την ανατολή του adsl για δεν τους κυνήγησε ποτέ κανένας ?
Το metropolis που πριν την εποχή του downloading έπαιζε μπάλα μόνο του και αξίωνε για νέες κυκλοφορίες 25 - 30 εβρουλίνια γιατί δεν το κυνήγησε κανείς για αισχροκέρδεια ?
Τα dvdαδικά που συχνά πυκνά νοίκιαζαν ταινίες καλοφτιαγμένα αντίγραφα και ενώ είχαν πληρώσει για μία κόπια νοίκιαζαν 10 γιατί δεν τα έβγαλε κανένας στην φόρα ??
Για μένα Μπειρατεία είναι όταν ο βασικός μεικτός μισθός στην Ελλάδα είναι κάπου 750 με καθαρές απολαβές 600 πάνω κάτω και ζητάνε για ενα pc game τύπου Medal Of Honour 50 και 80 εβρα . Μήπως τώρα που και καλά δεν θα τα βρω τσάμπα θα τρέξω να τα αγοράσω ?? Μήπως δεν ξέρουν οτι στα Εξαρχεία έχουν μείνει οι κανονικοί "πειρατές" άνεργοι τον τελευταίο καιρο και περιμένουν πως και πως να ξαναπιασουνε δουλειά ?
Για μένα πειρατεία δεν είναι το sharing όταν η ανταλλαγή δεν περιέχει χρήματα . Δηλαδή πειράζει να δώσω το σιντι που αγόρασα να το ακούσει και ένας κολλητός ή μήπως αν μας πιάσουνε να το ακούμε μαζί θα μας πάνε μέσα για sharing ???
Και τέλος αν θέλουνε να βρουν τους πραγματικούς πειρατες ας πάνε μια βολτα μέχρι την Βυτινα . Μια εκδρομή σήμερα να πιω ένα καφέ στο ύπαιθρο τη πλήρωσα 12 εβρα σε διόδια για 250 χλμ δρόμου υπο κατασκευή . Ρε δεν γαμίομ@αστε που το πρόβλημα μας ειναι το downloading ? τις 24αρες τι τις βάλαμε δηλαδή για να κάνουμε σαιμπερ σεξ ???
Α ...υπάρχει και η παρηγοριά του ΝΤΙΣΙ ΠΛΑΣ ΠΛΑΣ :evil:
Gandalf
+10000 φίλε μου. Στη χώρα που δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ μόνο αυτό μπορούν να κάνουν οι "συμπατριώτες" μας στο internet.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
Το metropolis που πριν την εποχή του downloading έπαιζε μπάλα μόνο του και αξίωνε για νέες κυκλοφορίες 25 - 30 εβρουλίνια γιατί δεν το κυνήγησε κανείς για αισχροκέρδεια ?
Τα dvdαδικά που συχνά πυκνά νοίκιαζαν ταινίες καλοφτιαγμένα αντίγραφα και ενώ είχαν πληρώσει για μία κόπια νοίκιαζαν 10 γιατί δεν τα έβγαλε κανένας στην φόρα ??
Για μένα Μπειρατεία είναι όταν ο βασικός μεικτός μισθός στην Ελλάδα είναι κάπου 750 με καθαρές απολαβές 600 πάνω κάτω και ζητάνε για ενα pc game τύπου Medal Of Honour 50 και 80 εβρα . Μήπως τώρα που και καλά δεν θα τα βρω τσάμπα θα τρέξω να τα αγοράσω ?? Μήπως δεν ξέρουν οτι στα Εξαρχεία έχουν μείνει οι κανονικοί "πειρατές" άνεργοι τον τελευταίο καιρο και περιμένουν πως και πως να ξαναπιασουνε δουλειά ?
Για μένα πειρατεία δεν είναι το sharing όταν η ανταλλαγή δεν περιέχει χρήματα . Δηλαδή πειράζει να δώσω το σιντι που αγόρασα να το ακούσει και ένας κολλητός ή μήπως αν μας πιάσουνε να το ακούμε μαζί θα μας πάνε μέσα για sharing ???
Και τέλος αν θέλουνε να βρουν τους πραγματικούς πειρατες ας πάνε μια βολτα μέχρι την Βυτινα . Μια εκδρομή σήμερα να πιω ένα καφέ στο ύπαιθρο τη πλήρωσα 12 εβρα σε διόδια για 250 χλμ δρόμου υπο κατασκευή . Ρε δεν γαμίομ@αστε που το πρόβλημα μας ειναι το downloading ? τις 24αρες τι τις βάλαμε δηλαδή για να κάνουμε σαιμπερ σεξ ???
Μ'αρεσεις.....+10000000000000000000000000000000000:beer:
Μαλλον κινιθηκαν νομικα οι μαυροι που πουλανε CD και κερδισαν την δικη!!!:(
lostmember
07/01/2010, 10:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
:beer: :beer:
επι τη ευκαιρια ευκολα αν googlaretai μπορειται να βρειτε αντικαταστατες
konsttanttinos
07/01/2010, 13:33
Ο καθενας πληρωνει για να κανει οτι γουσταρει με το internet.
Ποιος ο λογος να σχολιαζω για το πως το χρησιμοποιει.
Δεν βρισκω κακο να κατεβαζω πανακριβα προγραμματα,ολοκαινουρια παιχνιδια, videoclips, ταινιαρες, κτλ τζαμπε και υστερα να τα δινω σε αλλους 100 τουλαχιστον.
Ενημερωση φιλε μαγε μπορεις να βρεις και στις εφημεριδες, περιοδικα, τηλεοραση( ξερεις..την κρατικη που ειναι και φθηνη), ραδιοφωνο, συνδρομητικη τηλεοραση, απο γνώστες, παρεες κτλ..
Το internet μπορεις να το χρησιμοποιεις ΚΑΙ για διασκεδαση, οτι κι αν σημαινει αυτο.
Φιλε μαγε, θα ηθελα να σε ρωτησω τι εννοεις λεγοντας οτι ''θιγεις μια αληθεια''.
Θελω επισης να μου επιβεβαιωσεις οτι δεν μπαινεις στο utube για να δεις βιντεοκλιπ, δεν παιζεις τα παιχνιδακια που εχει μαζεψει ο makis206, δεν εχεις μπει ποτε σε σελιδα πορνογραφικου περιεχομενου, δεν εχεις δει ποτε κατεβασμενη ταινια, δεν εχεις κατεβασει ποτε προγραμμα που για να το αγορασεις θελεις 5 μισθους....γιατι τοτε σημαινει οτι κι εσυ χρησιμοποιεις το Internet για διασκεδαση.
Το ιντερνετ ειναι απειρο και αχανες για να χρησιμοποιησουμε μονο μια δυνατοτητα του απο τις εκατομυρια που προσφερει.
Εντελως φιλικα, και χωρις παρηξηγηση.
υ.γ. οταν μιλας για ''νοοτροπια'' καλο θα ηταν να περιοριστεις στην δικια σου, και οχι ''ολων μας''.
Gandalf dr685sm
07/01/2010, 19:30
ενα πράγμα που μου αρέσει εδώ μέσα είναι οτι (ΔΕΝ) διαβάζουμε τις απαντήσεις ενώ σχολιάζουμε απαντήσεις μελών...
konsttanttinos
σε παραπέμπω στο κομμάτι που λέω οτι "δεν μπορώ να κριτικάρω κάτι που κάνω και ο ίδιος". ΑΡΑ;;;.... άρα είμαι μέρος του "προβλήματος".
Αλήθεια.. έχει κανείς ιδέα πόσο φορτώνει το δίκτυο ενός ISP μια δεκάδα απο μηχανές που παίζει torrent αποκλειστικά και μόνο;
Υπάρχει κανείς που βλέπει και ακούει ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ;
Υπάρχει κανείς που εκμεταλεύεται στο 100% όλων των προγραμμάτων που κατεβάζει πειρατικά ενώ στην ουσία και ενα freeware μπορεί να κάνει την δουλειά του;
Προσωπικά κατεβάζω... δεν το κρύβω... αλλά κατεβάζω με μέτρο και εκείνο που θέλω πραγματικά. Οχι κατέβασμα απλά για το κατέβασμα.
Δεν λέω αν είναι σωστό ή νόμιμο... ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... σίγουρα είναι μέρος του προβλήματος. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με τυπάκια που στήνουν κατεβαστήρια των 24/7 και φορτώνουν τα δίκτυα. Πως νομίζετε αλήθεια οτι έπεσε στο 50% το traffic;
Απο εμένα και άλλους που θα κατεβάσουν 1 album ή 1 ταινία ή 1 παιχνίδι τον μήνα;
ή απο τα "κατεβαστήρια";
Gandalf
konsttanttinos
07/01/2010, 20:15
Sorry αν δεν προσεξα κατι που εγραψες απο πριν και κακολογησα.
Εχω σπουδασει τεχνικος δικτυων οποτε μπορω ευκολα να καταβω τιεενοεις, μονο που θα αφησω την τεχνικη πλευρα του θεματος, και θα σε ξαναρωτησω σε τι πειραζουν τα τορενταδικα 24/7 την στιγμη που χιλιαδες κοσμος μοιραζεται δεδομενα?
Το traffic, αυξημενο ή μειωμενο, δεν επηρεαζει αμεσα τον μεσο χρηστη, και σιγουρα αν εχεις προσεξει, οσοι περισσοτερο seedαρουν τοσο πιο γρηγορο το download, απο εναν συγκεκριμμενο tracker.
Με την λογικη του traffic σκεψου τι γινεται οταν ολοι ψαχνουν ενα συγκεκριμμενο βιντεο στο utube ή μπαινουν ολοι σε ενα blog καθημερινα.
Καταληγω οτι το traffic δεν επηραζει κανεναν, αλλωστε ολο το internet βασιζεται στην αυξηση και την αναπτυξη.
Gandalf dr685sm
07/01/2010, 20:29
εφόσον είσαι τεχνικός κατανοείς οτι οι πόροι ενός δικτύου είναι συγκεκριμένοι, οπως και οι υποδομές αυτού.
Όταν λοιπόν όλο και περισσότεροι , υπερφορτώνουν αυτούς τους πόρους και τους μέσους χρήστες επηρρεάζουν και το συνολικό traffic... ακόμα και στα torrent πολλές φορές μπορεις να παρατηρήσεις πως όταν ενας πόρος μοιράζεται σε πολλαπλά σημεία , τότε "σέρνεται"... όταν μάλιστα αυτό γίνεται 24/7 μπορεί να επέρθει και DoS κατάρευση του server...
Και το ερώτημα είναι γιατί;... μηπως όλα αυτά θα τα δούν/ακούσουν/παίξουν;... οχι ... απλά για να λένε οτι έχουν αυτό και εκείνο χωρίς να το χρησιμοποιούν όμως.
Αυτό λέω.. αυτό θίγω.. τίποτα παραπάνω , τίποτα παρακάτω.
Gandalf
perastikos
08/01/2010, 12:21
Gandalf αφήνω το ηθικό - νομικό κομμάτι και απλά κάνω ένα σχόλιο στο καθαρά τεχνικό.
Τους Ελληνικούς ISP τους συμφέρει με τα 1000 να υπάρχει traffic μεταξύ τους παρά traffic με το εξωτερικό... Γιατί πολύ απλά το Ελληνικό traffic (αυτό που έπεσε 50%) είναι ΔΩΡΕΑΝ! ;)
Επίσης το traffic που μπορεί να σηκώσει το GR-IX είναι τέτοιο ώστε αν αντί για μείωση 50% είχαμε αύξηση 100% δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα...
Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους, την 24αρα που έχει σπίτι (προσωπικά έχω 6αρα και μου είναι υπεραρκετή) την πληρώνει κανονικά κάθε μήνα :)
konsttanttinos
08/01/2010, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
Τους Ελληνικούς ISP τους συμφέρει με τα 1000 να υπάρχει traffic μεταξύ τους παρά traffic με το εξωτερικό... Γιατί πολύ απλά το Ελληνικό traffic (αυτό που έπεσε 50%) είναι ΔΩΡΕΑΝ! ;)
Επίσης το traffic που μπορεί να σηκώσει το GR-IX είναι τέτοιο ώστε αν αντί για μείωση 50% είχαμε αύξηση 100% δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα...
Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους, την 24αρα που έχει σπίτι (προσωπικά έχω 6αρα και μου είναι υπεραρκετή) την πληρώνει κανονικά κάθε μήνα :)
:a013:
Gandalf dr685sm
08/01/2010, 13:16
Τέλος ο κάθε χρήστης δεν κλέβει από πουθενά το bandwidth και τους πόρους
Είσαι σίγουρος;.... γιατί εγώ οχι.. ιδιαίτερα αν στο DSLAM που πέφτω εγώ πέφτουν και άλλοι 10 με "κατεβαστήρια". Εκεί γίνεται άλλωστε η "υποδιαίρεση" και οχι στο backbone... που όντως αντέχει άλλο 100% πάνω!
Gandalf
perastikos
09/01/2010, 20:45
Εσύ μίλησες για το traffic, δεν μίλησες για το πιταρισμένο dslam.... Που πιταρισμένο dslam και αυτό ευθύνη του παροχου είναι.
Επίσης σε πιταρισμένο dslam δεν χρειάζεται να υπάρχουν 10 κατεβαστήρια για να γίνει φουτάνα το πράγμα... και σε γειτονιά με online gamers να έχεις πέσει αρκεί....
Πάντως αν μπούμε και σε άλλες τεχνικές λεπτομέρεις σε moto-φορουμ, μιας και αυτό δεν μπορεί να μεταφερθεί στα (εδώ) τεχνικά παίζει να μας μπανάρουν για spam :p
:beer:
τι γλωσσα ειναι αυτη που μιλατε ρε παιδια?? σουαχιλι??
Ιznogood
17/01/2010, 23:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
τι γλωσσα ειναι αυτη που μιλατε ρε παιδια?? σουαχιλι??
XAXAXAX....γεμισαμε με bot:a01:
manhunter
08/02/2010, 09:15
Παντως...το gamato is up and running....
route 66
08/02/2010, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Παντως...το gamato is up and running....
σσσστττ,θα σε ψαλιδισουν:rotflmao:
Είσαι σίγουρος;.... γιατί εγώ οχι.. ιδιαίτερα αν στο DSLAM που πέφτω εγώ πέφτουν και άλλοι 10 με "κατεβαστήρια". Εκεί γίνεται άλλωστε η "υποδιαίρεση" και οχι στο backbone... που όντως αντέχει άλλο 100% πάνω!
Gandalf
To DSLAM ειναι προβλημα του παρόχου. Αν εσυ εχεις προβλημα με τη συνδεση σου θα κανεις παραπονα στον πάροχο διότι αυτος ευθυνεται κι οχι στους γειτονες σου για να βαλουνε κανενα limiter.
Εγώ πληρώνω για να έχω συνδεση στο διαδικτυο 24/7, με συγκεκριμενη ταχύτητα και χωρις ογκοχρέωση. Το να μην την χρησιμοποιω στο 100% της, καποιες ωρες - μερες ειναι δικαιωμα μου, αλλά οχι υποχρέωση.
chr1s_86
08/02/2010, 22:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Εγώ πληρώνω για να έχω συνδεση στο διαδικτυο 24/7, με συγκεκριμενη ταχύτητα και χωρις ογκοχρέωση. Το να μην την χρησιμοποιω στο 100% της, καποιες ωρες - μερες ειναι δικαιωμα μου, αλλά οχι υποχρέωση.
Δυστυχώς όμως για μας η υποδομή δεν σχεδιάστηκε με αυτό υπ'όψιν...
johnnyestia
08/02/2010, 22:54
Μιας και πήγε η κουβέντα εκεί, θα κάνω μια παρέμβαση και θα πω πως ο πάροχος δεν έχει την υποχρέωση, ηθική ή νομική, να μας παρέχει τα πχ 24Mbit οικιακού adsl που πληρώνουμε αν πιάσουν όλοι οι Έλληνες και κατεβάζουν torrents ταυτόχρονα.
Για 100% εγγύηση διαθεσιμότητας υπάρχουν και οι -πανάκριβες- μισθωμένες γραμμές.
Όλα τα δίκτυα, νερού, ηλ. ρεύματος, τηλεφωνίας αναπτύσσονται πάνω στην λογική της αναμενόμενης χρήσης και αυτό εν τέλει υποτίθεται πως περνάει και στην τιμή που πληρώνουμε
konsttanttinos
09/02/2010, 14:10
Τωρα που ξανανοιξε το γνωστο torrentαδικο ας δουμε ποσοι θα ξανασχοληθουν με το traffic.:wave2:
είπαμε , don't believe the hype ....
:a2: :a8:
Gandalf αφήνω το ηθικό - νομικό κομμάτι και απλά κάνω ένα σχόλιο στο καθαρά τεχνικό.
Τους Ελληνικούς ISP τους συμφέρει με τα 1000 να υπάρχει traffic μεταξύ τους παρά traffic με το εξωτερικό... Γιατί πολύ απλά το Ελληνικό traffic (αυτό που έπεσε 50%) είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Και γιατί αυτό...ο ΟΤΕ π.χ. το Μetro Ethernet στο MAN, το δίνει δωρεάν στους παρόχους?
Η για να κάνει ένας πάροχος δικό του ΜΑΝ είναι τζάμπα...δεν πληρώνει ούτε οπτική, ούτε εργολάβους, ούτε Δήμους, ούτε εξοπλισμούς (που ένα E320 BRAS της Juniper κάνει όσο μια δυόροφη μαιζονέτα)...?
Για πε?
perastikos
10/02/2010, 09:55
Το ενδο-Ελληνικό traffic, τώρα που άνοιξε πάλι ο γνωστός tracker, σχεδόν διπλασιάστηκε!
Αν δεν υπήρχε το GR-IX και αυτή η κίνηση πήγαινε από το εξωτερικό ξέρεις πόσο θα στοίχιζε? Πολύ, μα πολύ περισσότερο από το να κατεβάσουν μία οπτική ίνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο κέντρο της Αθήνας.... ;)
Επίσης, το γαϊδούρι-router που αναφέρεις της Juniper δεν αφορά το GR-IX αλλά είναι εξοπλισμός του ΕΔΕΤ.
Μία πολύ ωραία παρουσίαση για το GR-IX εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=350233
Αν δεν υπήρχε το GR-IX και αυτή η κίνηση πήγαινε από το εξωτερικό ξέρεις πόσο θα στοίχιζε? Πολύ, μα πολύ περισσότερο από το να κατεβάσουν μία οπτική ίνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο κέντρο της Αθήνας.... ;)
Λάθος...δυστυχώς κάνεις μεγάλο λάθος.......
Επίσης, το γαϊδούρι-router που αναφέρεις της Juniper δεν αφορά το GR-IX αλλά είναι εξοπλισμός του ΕΔΕΤ. :rolleyes:
Μίλησα για B-RAS και όχι για core-router (ειδικά αυτό που φαίνεται στο link είναι είναι το Τ1600 και όχι το Τ1000).Δίπλα του ακριβώς φαίνονται τα DWDM ..........
ο ΕΔΕΤ ΔΕΝ είναι ISP.
Core Router , οι πάροχοι που σέβονται τον εαυτό τους βάζουν
τέτοια (http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps167/index.html)
Τι γλώσσα μιλάτε γεροgeekηδες? Δεν μας τα πε εμάς αυτά ο Tanembaum.. :cry: :lol:
Λεωνίδας
10/02/2010, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Λάθος...δυστυχώς κάνεις μεγάλο λάθος....... για όσους πέρναγαν εδώ και χρόνια απ' έξω καθόλου λάθος :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
για όσους πέρναγαν εδώ και χρόνια απ' έξω καθόλου λάθος :wave2:
http://www.mednautilus.gr/Content.asp?catid=178 :wave2: :wave2:
perastikos
10/02/2010, 13:06
Σε έχασα σε κάποιο σημείο....
Πιστεύεις ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το GR-IX :confused:
Ότι η ανταλλαγή κίνησης που γίνεται εκεί δεν είναι εξοικονόμηση χρημάτων??
Λεωνίδας
10/02/2010, 13:34
http://www.mednautilus.gr/Content.asp?catid=178 :wave2: :wave2: :confused: :confused: :confused:
τι εννοείς
perastikos
10/02/2010, 13:36
Ωραία, δεν είμαι ο μόνος που έχασε τη ροή της συζήτησης :p
Σε έχασα σε κάποιο σημείο....
Πιστεύεις ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το GR-IX :confused:
Ότι η ανταλλαγή κίνησης που γίνεται εκεί δεν είναι εξοικονόμηση χρημάτων??
Σαφώς και ναι, πρέπει να υπάρχει. Οποιαδήποτε υποδομή δημιουργείται είναι προς το καλύτερο (ενίοτε).
Δεν είναι όμως για μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων. Οι πάροχοι, μπορούν να κάνουν διασύνδεση, σε δεκάδες σημεία ανά την Ελλάδα…πίστεψε με ξέρω..
Απλά το GR-IX στα μάτια τον περισσότερων φαντάζει κάτι το σπουδαίο. Στην ουσία υπάρχει ένα (καλό) στατιστικό site για τον πολύ κοσμάκη, και καλύτερα Pings για τους πιτσιρικάδες, για να παίζουν παιχνίδια.
Άλλωστε 9 στα 10 παράπονα σε ότι αφορά το bandwithd στο ADSL.gr αφορά ταχύτητες για να παίζουν Games.
Τον πάροχο όμως το ενδιαφέρει πόσο θα πληρώσει στον κάθε Δήμαρχο, για να πάρει άδεια να σκάψει, και ποιες υποδομές χρειάζεται για να υποστηρίξει την υπηρεσία που προσφέρει.
Και όταν κάποιοι δήμαρχοι (σαν τον λαμπάκια) ακούσουν πάροχο, χρεώνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους, για δέκα μέτρα φρεάτιο.
Το ότι το 50% της κίνησης , αναλίσκεται σε κίνηση για να βλέπουν τσόντες και να κλέβουν τραγούδια είναι κάτι που μας ταιριάζει σαν γραικύλους.
Άλλωστε τι χρησιμοποιούμε σωστά, στην ψωροκώσταινα μας -ούτως ή άλλως-για να χρησιμοποιήσουμε και το net…???
:confused: :confused: :confused:
τι εννοείς
Ότι η διασύνδεση μεταξύ ελληνικών παρόχων , μέσω εξωτερικού, δεν είναι και τόσο ακριβή, όσο φαντάζεστε.
Λεωνίδας
10/02/2010, 14:02
Ότι η διασύνδεση μεταξύ ελληνικών παρόχων , μέσω εξωτερικού, δεν είναι και τόσο ακριβή, όσο φαντάζεστε. δε φαντάζομαι τίποτα, βλέπω τα τιμολόγια :rolleyes:
δε φαντάζομαι τίποτα, βλέπω τα τιμολόγια :rolleyes:
Και...??
Λεωνίδας
10/02/2010, 14:57
Και...?? και το διεθνές είναι ακριβότερο από τη διασύνδεση σε σημείο από το οποίο έτσι κι αλλιώς περνάει η οπτική ίνα σου :wave2:
Thelw_Gazi
17/02/2010, 04:00
Μ' αρέσει που το αναγάγαμε σε θέμα προς στρατοπέδευση και αντιπερισπασμό! :lol:
Οκ μειώθηκε η κίνηση στα ελληνικά torrentάδικα. So what? Καλύτερα σας λέω εγώ. Μπας και ξυπνήσουν οι δικοί μας και μάθουν να ψάχνουν αυτά που θέλουν, όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και εκτός.
:alien: