View Full Version : Aftermarket Εξάτμιση νομιμότητα
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Η ερωτησούλα μου είναι η εξής. Άν πάρω μια after market εξάτμιση (yoshimura px) τη βάλω στο μοτόρι που σίγουρα θ ανεβάσει τα db του σε θόρυβο (ταπωμένη κι όλας) και θελήσω να ταξιδέψω στο εξωτερικό τι παίζει?Θα φάω κλήση στάνταρντ?
Δε μιλάω για Ελλάδα γτ δε παίζουν τέτοιες κλήσεις..αλλιώς όλα τα ΚΤΜ θα είχαν θέμα.
Cpt. Haddock
11/01/2010, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Η ερωτησούλα μου είναι η εξής. Άν πάρω μια after market εξάτμιση (yoshimura px) τη βάλω στο μοτόρι που σίγουρα θ ανεβάσει τα db του σε θόρυβο (ταπωμένη κι όλας) και θελήσω να ταξιδέψω στο εξωτερικό τι παίζει?Θα φάω κλήση στάνταρντ?
Δε μιλάω για Ελλάδα γτ δε παίζουν τέτοιες κλήσεις..αλλιώς όλα τα ΚΤΜ θα είχαν θέμα.
Πού σκοπεύεις να πας;
Αν και βλέπεις εξω μοτόρια με ανοιχτές εξατμίσεις, καλό θα ειναι να μην το ρισκάρεις. Όταν ειναι να πας ταξίδι βάλε τη μαμα και την ξαναβγάζεις όταν γυρίσεις
(και μην εισαι τόσο σίγουρος για εδώ :wave2: )
Εχετλαίος
11/01/2010, 10:44
Θα φάω κλήση στάνταρντ?
To ολιγότερο.
Στάνταρντ!
Operater
11/01/2010, 10:47
Αν την δουν ταπωμένη (για τους εδώ πολιτσμανους ομιλώ) δεν θα σου πουν τίποτα. Γιατί ακριβώς δεν μπορούν να μετρήσουν τον ήχο.
Στην ξετάπωτη, μπορούν να σου πουν τα μύρια όσα.
Gandalf dr685sm
11/01/2010, 10:56
ξετάπωτη εξάτμιση = 350€ πρόστιμο , αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδος. Και δεν μπορείς να αμφισβητήσεις καθώς συνήθως το γράφουν πάνω στην κλήση που σου δίνουν , οπότε δεν χωράει όποια αμβισβήτηση. Αυτά στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο δύσκολα ,καθώς για εκεί δεν έχεις έγκριση τύπου , άρα το μηχανάκι κινείται παράνομα. Που σημαίνει γερανός κτλ κτλ..
Βάλε τάπα για εδώ.. και βάλε τις μαμίσιες για ταξίδι.
Gandalf
Operater
11/01/2010, 10:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
......
Βάλε τάπα ....
Gandalf
..είναι 5 λεπτά υπόθεση! :beer: στο δικό μου δεν είδα διαφορά στον ήχο πάντως...
Gandalf dr685sm
11/01/2010, 11:05
Στις Akrapovic που έχω , έχει αρκετή διαφορά , ειδικά όσον αφορά τα σκασίματα που πραγματικά νομίζεις οτι κάποιος πέταξε γκαζάκι. Και φυσικά έχει και μια μείωση στην απόδοση.
Βέβαια καλύτερα στην απόδοση , παρά στην τσέπη μου...:D
Gandalf
Ρε παίδες και τα ΚΤΜ ή ακόμα και άλλα πως tα δίνουν με ακράπες απ την αντιπροσωπεία (άρα δε σου δίνουν μαμίσιες) εκεί τι κάνεις?Σκέφτομαι να πάω Βαρκελώνη..την εξάτμιση για να μου δώσει ψιλά το μηχανάκι στο ταξίδι τη θέλω αν είναι να πάω με τη μαμίσια δεν την παίρνω καν. Κάποιος είπε για έγκριση. Τι έγκριση?Απο ποιον?Δε έχει έγκριση μια αφτερμάρκετ εξάτμιση?
btw ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις :beer:
Ρε παίδες και τα ΚΤΜ ή ακόμα και άλλα πως tα δίνουν με ακράπες απ την αντιπροσωπεία (άρα δε σου δίνουν μαμίσιες) εκεί τι κάνεις?Σκέφτομαι να πάω Βαρκελώνη..την εξάτμιση για να μου δώσει ψιλά το μηχανάκι στο ταξίδι τη θέλω αν είναι να πάω με τη μαμίσια δεν την παίρνω καν. Κάποιος είπε για έγκριση. Τι έγκριση?Απο ποιον?Δε έχει έγκριση μια αφτερμάρκετ εξάτμιση?
Oτι και να κανεις ΚΤΜ δε θα γινει χαμενεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:lol: :lol: :lol: :wave2:
Θελει και εξατμιση ο κωλος σου...:p
Ρε μικρέ κι ανόητε μονοκύλινδρε κομπρεσερόπληκτε ελσιφοράκια μη πετάγεσαι off topic και πες αν έχεις καμια ιδέα :-)
Ρε μικρέ κι ανόητε μονοκύλινδρε κομπρεσερόπληκτε ελσιφοράκια μη πετάγεσαι off topic και πες αν έχεις καμια ιδέα :-)
Θα εισαι παρανομος.Παει και τερμα...
Οπως ειμαι και εγω...:p
Ασε που το δικο σου με εξατμιση θα κανει σαν πριαρι...:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
11/01/2010, 12:03
Αυτό που σου λέμε όλοι ουσιαστικά ειναι οτι η αφτερμαρκετ έξω (αλλα και εδώ - μην κοιτάς τα ΚΤΜ) ειναι ρίσκο.
Οι ντόπιοι που βγάζουν τα SS με τις ακράπες τις Κυριακές για να ανεβουν 1-2 πάσα ξέρουν τι κάνουν, εσύ που θα κινηθείς και σε αυτοκινητόδρομο θα ρισκάρεις.
Κάνε ό,τι νομίζεις φυσικά, αλλα καλύτερα να δούμε θρεντ δικό σου στα "Ταξιδιωτικά" παρά στο "Στραβά κι ανάποδα" :winka:
posnightmist
11/01/2010, 12:09
Υπάρχει τρόπος να ταπώσουμε εξάτμιση aftermarket που δεν έχει τάπες από τη μάνα της???
Είμαι νέος και δεν ξέρω...:blush:
Operater
11/01/2010, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από posnightmist
Υπάρχει τρόπος να ταπώσουμε εξάτμιση aftermarket που δεν έχει τάπες από τη μάνα της???
Είμαι νέος και δεν ξέρω...:blush:
εύκολα!
devil's animal
11/01/2010, 12:19
ειναι ελαχιστες εως μηδαμινες οι πιθανοτητες να σε γραψουν εξω απο την στιγμη που θα δουν το "GR" στην πινακιδα σου.
αν πηγαινεις βεβαια σαν τρελος με 10000 στροφες και απο οπου περνας αναστενονται οι νεκροι,το πιθανοτερο ειναι να φας καμια κληση για ταχυτητα.
το αλλο ομως που ειπες ειναι λαθος.
εδω οι μπατσοι ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ασχημα για τετοια πραγματα. και μαλιστα κοβουν κλησεις με το μαγικο τους "αυτι ντεσιμπελομετρο" αυθαιρετα ΧΩΡΙΣ να μπορεις να κανεις τιποτα.:sick:
για μενα μην αλλαξεις τιποτα για το ταξιδι σου και αν σε σταματησει κανενα στραβοξυλο,αρχισε του τα "in my country, I have absolutely no problem with the authorities for my exhaust system. I also have the service book which distinctly writes that this bike passes all the tests based on the greek law.":p
για εδω μην την βαλεις.
:lol: :lol: :lol: :lol:
nightstalker
11/01/2010, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
εύκολα!
ΠΩΣ?
posnightmist
11/01/2010, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
εύκολα!
Πως?
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ειναι ελαχιστες εως μηδαμινες οι πιθανοτητες να σε γραψουν εξω απο την στιγμη που θα δουν το "GR" στην πινακιδα σου.
αν πηγαινεις βεβαια σαν τρελος με 10000 στροφες και απο οπου περνας αναστενονται οι νεκροι,το πιθανοτερο ειναι να φας καμια κληση για ταχυτητα.
το αλλο ομως που ειπες ειναι λαθος.
εδω οι μπατσοι ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ασχημα για τετοια πραγματα. και μαλιστα κοβουν κλησεις με το μαγικο τους "αυτι ντεσιμπελομετρο" αυθαιρετα ΧΩΡΙΣ να μπορεις να κανεις τιποτα.:sick:
για μενα μην αλλαξεις τιποτα για το ταξιδι σου και αν σε σταματησει κανενα στραβοξυλο,αρχισε του τα "in my country, I have absolutely no problem with the authorities for my exhaust system. I also have the service book which distinctly writes that this bike passes all the tests based on the greek law.":p
για εδω μην την βαλεις.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:eyepop:
Εγώ δε φοβάμαι τους εδώ και φοβάμαι τους έξω. Τι σκατά ανάποδα τα βλέπω?7.000 rpm φτάνω το πολύ. Δε μ αρέσει ο θόρυβος αλλά στα ψιλά μαζί με το PC και το φίλτρο το 1-2-3 άλογα που θα μου δώσουν φορτωμένος με σαμάρια και δικάβαλος σίγουρα θα μου χρειαστούν. Γι αυτό το ψάχνω.
Μπορώ να περάσω την εξάτμιση κάπως στα χαρτιά μου?Ξέρει κανείς?
Εγώ δε φοβάμαι τους εδώ και φοβάμαι τους έξω. Τι σκατά ανάποδα τα βλέπω?7.000 rpm φτάνω το πολύ. Δε μ αρέσει ο θόρυβος αλλά στα ψιλά μαζί με το PC και το φίλτρο το 1-2-3 άλογα που θα μου δώσουν φορτωμένος με σαμάρια και δικάβαλος σίγουρα θα μου χρειαστούν. Γι αυτό το ψάχνω.
pc διαβαζω...
φιλτρο διαβαζω...
εξατμιση διαβαζω...
Τι εγινε μικρε?Πηγαν καλα οι δουλειες τωρα τα Χριστουγεννα?
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:
Ρε ασε το μηχανακι ησυχο να πουμε και αν δε σου κανει τραβα παρε αλλο...:wave2:
Cpt. Haddock
11/01/2010, 12:49
Σε ταξίδι με βαλίτσες, δικάβαλος κλπ δεν ειναι στα ψηλά που θα χρειαστείς τη δύναμη αλλα στα μεσαία/χαμηλά (ειδικά στα τελευταία χάνεις με τις αφτερμαρκετ). Ροπή θες, όχι άλογα :winka:
:wave2:
devil's animal
11/01/2010, 12:54
συγνωμη αλλα τωρα συνειδητοποιησα οτι αναφεροσουν σ'αυτο.
185260
Στο πιο παλιο μοντελο για την ακριβεια...:p :p :p :p :p :p
Ρε σεις ας αφήσουμε τι θα κάνω με το μηχανάκι και ας πάμε στο θέμα. Ξέρω που δίνει ο συνδυασμός που ψάχνω. Έχω κάνει αρκετά ταξιδάκια με το βάρος που λέω (κανα 15k κμ) και τη δύναμη τη θέλω ψιλά μετά τις 6500rpm. Για κάποια μηχανάκια βέβαια αυτό είναι μεσαίες και όχι ψιλές..για το δικό μου είναι λίγο πριν τερματίσει ;-)
Το θέμα είναι αν θα έχω πρόβλημα στο εξωτερικό ταπωμένος. Ταχύτητες ταξιδίου μου θα είναι έως 170 οπότε κλήση για ταχύτητα δύσκολο.
Θωμά δε πήγε καλά τίποτα (φυλακή θα πάω) αλλά η καρδιά παραμένει μοτοσυκλετιστή και το μικρόβιο δε φεύγει :p
Ξέρει κανείς αν μπορώ μέσω υπουργείου να την περάσω στην άδεια μου ώστε να είμαι νόμιμος?Η τέλος πάντως πως νομιμοποιείς οποιαδήποτε βελτίωση?
PortisHead
11/01/2010, 12:57
ΡΣκέφτομαι να πάω Βαρκελώνη..
Νταξ μωρε.
Τριτοκοσμικη χωρα σαν και μας ειναι κι εκει.
Δε θα σε πειραξει κανεις.
:lol:
Εγω νομισα οτι θα πας σε καμια πολιτισμενη χωρα (Αυστρια,Γερμανια κ.λ.π.).
Εκει οντως θα ειχες προβλημα.
Ταχύτητες ταξιδίου μου θα είναι έως 170 οπότε κλήση για ταχύτητα δύσκολο.
Αν ο δρομος εχει οριο 120 την εχεις τσιμπησει την κληση στο αψε-σβησε...:winka:
devil's animal
11/01/2010, 12:58
ασε μας ρε φιλε που θες να βαλεις και εξατμιση να κανει παρεα στο pc και στο φιλτρο για να πας εξω...
ετσι και πας εξω με aftermarket εξατμιση,τα γελια θα βαλουν οι ανθρωποι.:lol:
ασε το σκουτερακι ησυχο και πηγαινε το ταξιδακι σου ομορφα και ωραια.κανενα προβλημα δεν θα εχεις.
ουτε τα αλογα θα σε βοηθησουν.
οπως ειπε και καπετανιος συνηθως ψηλα αποδιδουν αυτα τα πραγματα. (αν ειναι και κακορυθμισμενα,μπορει να πηγαινει και χειροτερα απο μαμα)
:alien: :alien: :alien: :alien:
ασε μας ρε φιλε που θες να βαλεις και εξατμιση να κανει παρεα στο pc και στο φιλτρο για να πας εξω...
ετσι και πας εξω με aftermarket εξατμιση,τα γελια θα βαλουν οι ανθρωποι.:lol:
ασε το σκουτερακι ησυχο και πηγαινε το ταξιδακι σου ομορφα και ωραια.κανενα προβλημα δεν θα εχεις.
ουτε τα αλογα θα σε βοηθησουν.
οπως ειπε και καπετανιος συνηθως ψηλα αποδιδουν αυτα τα πραγματα. (αν ειναι και κακορυθμισμενα,μπορει να πηγαινει και χειροτερα απο μαμα)
:alien: :alien: :alien: :alien:
Μην του τα λες αποτομα και εσυ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Θελει να το βαψει και πορτοκαλι λεει για να μοιαζει με ΚΤΜ... :lol: :lol: :lol:
Αν η εξατμιση ειναι ταπωμενη ΚΑΙ εχει ενα 'e' διακριτικο no problemo οπου και να πας.
Cpt. Haddock
11/01/2010, 15:44
[...]Το θέμα είναι αν θα έχω πρόβλημα στο εξωτερικό ταπωμένος. Ταχύτητες ταξιδίου μου θα είναι έως 170 οπότε κλήση για ταχύτητα δύσκολο.[...]
Πρώτη φορά εξωτερικό, ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
nikos1400
11/01/2010, 17:10
ποια εννοειτε "ταπα" ρε παιδια ??
και ποια εννοει η Τροχαια μας "ταπα"
ποιο απ'τα δυο, για να μην εχουμε παρεξηγησεις...
185306
nikos1400
11/01/2010, 17:11
2.
:dizzy:
185309
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1400
ποια εννοειτε "ταπα" ρε παιδια ??
και ποια εννοει η Τροχαια μας "ταπα"
ποιο απ'τα δυο, για να μην εχουμε παρεξηγησεις...
Το μεγαλο μαντζαφλαρι που ειναι μπροστα απο την εξατμιση της φωτο...
Αυτος ειναι ο σιγαστηρας...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos1400
2.
:dizzy:
Πλακα κανεις τωρα ετσι???
Τα κιτρινα ειναι για να μην μπαινουν νερα μεσα οταν πλενεις το μηχανακι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Αν η εξατμιση ειναι ταπωμενη ΚΑΙ εχει ενα 'e' διακριτικο no problemo οπου και να πας.
Αρα κραταει την μαμα ...:rotflmao: :rotflmao:
Κ λεφτα γλιτωνεις και φασαριες με ρυθμισματα κλπ και το μηχανακι δουλευει μια χαρα...
drbig το e τι είναι?
hatddock 1η φορά θα είναι με το καλό.
Όσο για ρυθμίσεις τι μηχανάκι κτλ κτλ..αφήστε οι "μηχανόβιοι" να το κρίνω εγώ. Και με honda lead 2χρονο turbo να πάω δε παίζει ρόλο..αλλού είναι η ερώτηση. Αν υπάρχει μια σαφής απάντηση απο κάποιον που πραγματικά γνωρίζει θα του ήμουν ευγνώμων:
1) Θα φαω κλήση σίγουρα έξω με μια ταπωμένη εξάτμιση άφτερμαρκετ?
2) Υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθεί οποιαδήποτε αλλαγή μέσω υπουργείου μεταφορών (δλδ να το αναγράφει η αδεια ή κάποιο χαρτί) ώστε να είμαι καλυμένος?
Αν τελικά διαπιστώσω οτι έχω ρίσκο..τότε θα τροποποιήσω μια 2η (2η για το ΚΤΕΟ αν μου χρειαστεί η 1η) μαμίσια :beer:
nikos1400
11/01/2010, 19:48
σοβαρα τωρα
στο 1) δεν νομιζω να μπορει να σου πει κανεις "σιγουρα" αν δεν φας κληση με εξατμιση εκτος απο τη "μαμα". Παντως αυτη η εγκριση "CE" στα αφτερμαρκετ τελικα αυτο το ρολο δεν παιζει? "Εγκριση για κυκλκοφορια στους δρομους της Ευρωπης "??
και το πολυ-πολυ πες στο Οργανο:
" Aϊ ντοντ νο-ου. Αϊ αμ φρομ βιλατζ..."
:look:
Βασικά Γαλλία-Ιταλία το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν κυκλοφορεί χωρίς αφτερμαρκετ εξάτμιση (παίζει και να μη γελάνε δλδ). Εκεί είναι που παίρνω λίγο τα πάνω μου..απλά θέλω και εδώ να μη μου την πει κανείς γιατί ακούω οτι στην Ελλάδα σπάνε πιο πολύ @@
Άμα κυκλοφορείς με το κρανακι σου και το μπουφανάκι σου και δεν προκαλείς (κούφιες καθε 2 μέτρα σαν κλασσικός ΤΔΜας) δεν πρόκειται να σου πει κανένας τίποτα. Καρατσεκαρισμένο αυτό...:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Άμα κυκλοφορείς με το κρανακι σου και το μπουφανάκι σου και δεν προκαλείς (κούφιες καθε 2 μέτρα σαν κλασσικός ΤΔΜας) δεν πρόκειται να σου πει κανένας τίποτα. Καρατσεκαρισμένο αυτό...:beer:
Δε μ αρέσει κ εμένα η φασαρία φίλε. Δλδ ήταν το μόνο που έλεγα οτι δε θα βάλω, έχω περάσει μικρός το στάδιο του κάγκουρα με τις motosport χωνί αν τις θυμάσαι στα παπάκια..απλά στα 34 άλογα τα 1-2-3-4 μ έναν χάρτη για ψιλά-σωστό ρύθμισμα (για μένα ψιλά 7000rpm) είναι διαφορά που σίγουρα δε θα με χαλάσει σε πορεία ταξιδίου στην οποία φορτωμένος όπως λέω αν βρω μια κλίση στο δρόπο 5% ή λίγο κόντρα άνεμο χάνω 15km τελικής. Αυτό το 15 και 7 να το κάνω, είναι διαφορά στα 1700km :-)
Εννοείται οτι τ όλο θέμα είναι και κ@υλα ρύθμισης βελτίωσης κτλ..αλλά δεν είναι ο ουσιαστικός λόγος που θα το κάνω, καθώς την απόλυτη βελτίωση στο συγκεκριμένο μηχανάκι (που είναι το variator) την έχω ήδη κάνει :-)
drbig το e τι είναι?
hatddock 1η φορά θα είναι με το καλό.
Όσο για ρυθμίσεις τι μηχανάκι κτλ κτλ..αφήστε οι "μηχανόβιοι" να το κρίνω εγώ. Και με honda lead 2χρονο turbo να πάω δε παίζει ρόλο..αλλού είναι η ερώτηση. Αν υπάρχει μια σαφής απάντηση απο κάποιον που πραγματικά γνωρίζει θα του ήμουν ευγνώμων:
Να κοροιδευεις τα ΚΤΜ ομως ξερεις ε?!!!:evil: :evil: :evil:
1) Θα φαω κλήση σίγουρα έξω με μια ταπωμένη εξάτμιση άφτερμαρκετ?
Κ ποιος θα βαλει το χερι του στην φωτια για αυτο???:lol: :lol: :lol:
2) Υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθεί οποιαδήποτε αλλαγή μέσω υπουργείου μεταφορών (δλδ να το αναγράφει η αδεια ή κάποιο χαρτί) ώστε να είμαι καλυμένος?
Πιασε το αυγο και κουρεφτο...Οχι δεν γινεται...Το καθε μηχανακι που εισαγεται για να παρει εγκριση παιρναει απο καποια τεστ πριν αρχισει να πωλειται απο τον εδω αντιπροσωπο.Αυτη η καρτα εγκρισης βρισκεται στο υπουργειο συγκοινωνιων.Τωρα εσενα μπορει να σε δουν ομορφο και να σου κανουν την χαρη βεβαια...
Αν τελικά διαπιστώσω οτι έχω ρίσκο..τότε θα τροποποιήσω μια 2η (2η για το ΚΤΕΟ αν μου χρειαστεί η 1η) μαμίσια :beer:
Μωρε ποιος το ειπε αυτο..???Ποιος το ειπε,ποιος το ειπε???Αν και δεν ξερω αν θα κερδισεις και τιποτα.Μαλλον οχι παντως...
Δε μ αρέσει κ εμένα η φασαρία φίλε. Δλδ ήταν το μόνο που έλεγα οτι δε θα βάλω, έχω περάσει μικρός το στάδιο του κάγκουρα με τις motosport χωνί αν τις θυμάσαι στα παπάκια..απλά στα 34 άλογα τα 1-2-3-4 μ έναν χάρτη για ψιλά-σωστό ρύθμισμα (για μένα ψιλά 7000rpm) είναι διαφορά που σίγουρα δε θα με χαλάσει σε πορεία ταξιδίου στην οποία φορτωμένος όπως λέω αν βρω μια κλίση στο δρόπο 5% ή λίγο κόντρα άνεμο χάνω 15km τελικής. Αυτό το 15 και 7 να το κάνω, είναι διαφορά στα 1700km :-)
Εννοείται οτι τ όλο θέμα είναι και κ@υλα ρύθμισης βελτίωσης κτλ..αλλά δεν είναι ο ουσιαστικός λόγος που θα το κάνω, καθώς την απόλυτη βελτίωση στο συγκεκριμένο μηχανάκι (που είναι το variator) την έχω ήδη κάνει :-)
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομη οτι εξω οταν λεει οριο 120 ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!!!
Κ η υπερβαση τιμωρειται... :smokin: :smokin: :smokin:
Οποτε μαλλον δε θα σου λειψουν τα χιλιομετρα της τελικης...:winka:
Επισης,οταν πας ταξιδι δεν σε νοιαζει αν θα κανεις και 2 ωρες παραπανω...
Σε νοιαζει να ευχαριστηθεις την διαδρομη και να δεις τοπια και ομορφιες που δεν θα δεις πολλες φορες...:winka:
Οποτε ξεκολλα απο αυτες τις τελικες Κ.Γρηγορε...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Να πω και μια γνωμη, ετσι να υπαρχει και ας πεσει κατω????
Απο το να χαλασεις τα λεφτα σου σε power comander+εξατμιση+φιλτρο και πολυ πολυ χρονο για να τα ρυθμισεις σωστα και να κερδισεις 2-3 αλογα καπου στις 7000 rpm....
...δεν κοιτας μηπως μπορεις να βελτιωσεις τις αναρτησεις σου???
Ενα σερβις ή καμια aftermarket αναρτησουλα θα σου φανει πολυ πιο χρησιμη σε ενα τετοιο ταξιδι ,με τοσο φορτωμα κλπ κλπ....
:wave2:
Τα ΚΤΜ τα κοροιδεύουν οι χρήστες τους όχι εγώ. Σκέψου τον ευατό σου το ΚΤΜ και βροχή και θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν είναι γελοία απάντηση να περπατάς στη βροχή και καπάκια να λες δεν πήρα το ΚΤΜ γιατί έβρεχε?Εγώ στο κοροιδεύω η εσύ που φοβάσαι μη σβήσει στο βρεγμένο?
Για τα υπόλοιπα ρωτάω για να μάθω.
Για το τελευταίο που λες..η αρχή είναι η εξής, αν αυξήσουμε το μείγμα (αέρας-κάυσιμο) χρειάζεται και η εκπνοή-ψύξη (εξάτμιση) για να πετύχουμε άυξηση της ιπποδύναμης. Το πιστεύεις δε το πιστεύεις κάποια άλογα τα παίρνεις..αρκεί να γίνει σωστά. Ακόμα και στα παπιά δίνει ο συνδυασμός. Δε δίνει τα φαντασμένα άλογα μερικών φαντασιόπληκτων αλλά δίνει..
Τα λέμε όταν σταματήσει να βρέχει ρε..ΑΧΑΧ
Ps δεν έχω θέμα με τις αναρτήσεις μου. Δε θα με χάλαγε μια ρυθμιζόμενη πίσω βέβαια..αλλά 800Ε δε δίνω για ένα αμορτυσέρ..να μου πεις για τπτ σωληνάκια υψηλής είναι η επόμενη. Όσο για pc εξάτμιση..περίπου 500Ε θα δώσω.
GhostDog
11/01/2010, 20:48
:rolleyes:
λοιπόν θα γράψω τι παρατήρησα εκ πείρας απ' τα πολύ ολίγα χλμ. που έχω κάνει έξω.
με ταπωμένη aftermarket είσαι οκ ΠΑΝΤΟΥ . & - δεν χρειάζετε να βάλεις μαμίσια πάνω για το ταξίδι
τώρα περί ΜΩΤ όσο δεν υπερβαίνεις τα 50 και είσαι παναγίτσα μες στα κωλοχώρια τους (αυτά που θεωρούν τέλος πάντων κατοικημένες ζώνες) είσαι οκ. ακόμη και κανά καγκουριλίκι να ρίξεις επειδή είσαι ξένος παίζει να στην χαρίσουν, αλλά όχι συνέχεια έτσι;
στην autostrada προσωπικά δεν είδα κανέναν ντόπιο να πάει κάτω από 150-160. για να μην μιλήσω για τους αμίμητους ελβετούς-αυστριακούς κουτάκηδες που τα πάσα τους τα πάνε τάγμα θανάτου
:rotflmao: :rotflmao:
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομη οτι εξω οταν λεει οριο 120 ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!!!!
ναι καλά :rotflmao: :rotflmao:
στην ελβετία μόνο να προσέχεις λίγο. όριο στις εθνικές τους 130+20 που έχεις πάντα αέρα+το κλέψιμο του κοντέρ μέχρι 150-160max είσαι ασφαλής.. απλά είναι οι μόνοι αυστηροί στα όρια ταχύτητας στις εθνικές. κατά τα άλλα ελβετοί αυστριακοί έχουν το καλό ότι σε σφιχτό επαρχιακό (πχ. αη γιάννης φάση) έχουν όριο 100... όχι 60.. με αποτέλεσμα να πας με το όριο ή κάτι παραπάνω και να το φχαριστιέσε γιατί στρίβεις :rotflmao: :rotflmao:
και κάτι τελευταίο. σ αυτές τις χώρες (ιταλία-ελβετία-αυστρία-γερμάνια-γαλλία με μόνη εξαίρεση επαρχιακή νότια ιταλία ΤΟ πολύ μέχρι τοσκάνη από κει και πάνω είναι άλλη χώρα :lol: ) η αστυνομία είναι αυστηρή αλλά δεν θα σε γαμήσει επειδή δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. θα τηρήσει το γράμμα του νόμου (γι αυτό σου έγραψα πριν ότι είσαι ασφαλής μέχρι +20 πάνω από οποιοδήποτε όριο) και την ενδιαφέρει ΚΥΡΙΩΣ να μην δημιουργηθεί ατύχημα σε κατοικημένη περιοχή.
επίσης έχε το νου σου γράφουν πολύ για πάρκιν ιδίως ιταλία, σε κέντρα ιστορικών πόλεων κλπ. μην το παρατάς όπου ναναι. α και ακόμη και για 4 μέτρα μες στην πόλη κράνος. είναι αυστηροί στο θέμα εξοπλισμός. όσο πιο βόρεια πας τόσο περισσότερο.
α και αν πας ιταλία, κάνε τον κόπο και πέρνα μία απο livigno πριν φύγεις, θα γουστάρς :beer:
Τα ΚΤΜ τα κοροιδεύουν οι χρήστες τους όχι εγώ. Σκέψου τον ευατό σου το ΚΤΜ και βροχή και θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν είναι γελοία απάντηση να περπατάς στη βροχή και καπάκια να λες δεν πήρα το ΚΤΜ γιατί έβρεχε?Εγώ στο κοροιδεύω η εσύ που φοβάσαι μη σβήσει στο βρεγμένο?
Αυτο λεγεται αυτοσαρκασμος:winka: :winka: :winka:
Κ οχι "Εχω t-max και πεταω":rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostDog
Εξωτερικο δεν εχω ταξιδεψει αλλα απο πολλα ταξιδιωτικα παιδιων εδω μεσα το αντιθετο εχω καταλαβει...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostDog
:rolleyes:
λοιπόν θα γράψω τι παρατήρησα εκ πείρας απ' τα πολύ ολίγα χλμ. που έχω κάνει έξω.
με ταπωμένη aftermarket είσαι οκ ΠΑΝΤΟΥ . & - δεν χρειάζετε να βάλεις μαμίσια πάνω για το ταξίδι
τώρα περί ΜΩΤ όσο δεν υπερβαίνεις τα 50 και είσαι παναγίτσα μες στα κωλοχώρια τους (αυτά που θεωρούν τέλος πάντων κατοικημένες ζώνες) είσαι οκ. ακόμη και κανά καγκουριλίκι να ρίξεις επειδή είσαι ξένος παίζει να στην χαρίσουν, αλλά όχι συνέχεια έτσι;
στην autostrada προσωπικά δεν είδα κανέναν ντόπιο να πάει κάτω από 150-160. για να μην μιλήσω για τους αμίμητους ελβετούς-αυστριακούς κουτάκηδες που τα πάσα τους τα πάνε τάγμα θανάτου
:rotflmao: :rotflmao:
στην ελβετία μόνο να προσέχεις λίγο. όριο στις εθνικές τους 130+20 που έχεις πάντα αέρα+το κλέψιμο του κοντέρ μέχρι 150-160max είσαι ασφαλής.. απλά είναι οι μόνοι αυστηροί στα όρια ταχύτητας στις εθνικές. κατά τα άλλα ελβετοί αυστριακοί έχουν το καλό ότι σε σφιχτό επαρχιακό (πχ. αη γιάννης φάση) έχουν όριο 100... όχι 60.. με αποτέλεσμα να πας με το όριο ή κάτι παραπάνω και να το φχαριστιέσε γιατί στρίβεις :rotflmao: :rotflmao:
Ωραίος φίλε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις-info. Τα όρια που λες παίζουν και μάλιστα παίζουν και τα 180+ στην autostrada χωρίς ως ώρας να του έχουν έρθει κλήσεις απο πέρισι :P
camen όταν η τελική σου είναι 160..δε σημαίνει οτι τα πας κ όλας μόνιμα ούτε οτι είσαι ο καλυτερος του χωριού απο θέμα ενεργητικής ασφάλειας. Αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις τελική 180 το κάνεις..πάλι χωρίς να σημαίνει πάλι οτι θα πηγαίνεις 180 ;-)
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Εξωτερικο δεν εχω ταξιδεψει αλλα απο πολλα ταξιδιωτικα παιδιων εδω μεσα το αντιθετο εχω καταλαβει...:winka:
Μπορώ τώρα να το αφήσω ασχολίαστο αυτό?Με το ΚΤΜ σου..απλά δε θα πας εξωτερικό. Οι λόγοι είναι πολλοί...ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.Πρώτα το πουλάς..μετά αγοράζεις κάτι άλλο και πάς. Άντε έστω και ένα 990 με ρίσκο να ξεμείνεις απο καμια αντλία αλλά με το θετικό οτι υπάρχει παντού σωστό σέρβις..:lol:
Μπορώ τώρα να το αφήσω ασχολίαστο αυτό?Με το ΚΤΜ σου..απλά δε θα πας εξωτερικό. Οι λόγοι είναι πολλοί...ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.Πρώτα το πουλάς..μετά αγοράζεις κάτι άλλο και πάς. Άντε έστω και ένα 990 με ρίσκο να ξεμείνεις απο καμια αντλία αλλά με το θετικό οτι υπάρχει παντού σωστό σέρβις..:lol:
ΚΤΜ αδερφε...Ολα τα αλλα ειναι για αδερφες...:smokin: :wave2:
Οταν καβαλησεις θα το καταλαβεις...:winka:
Operater
11/01/2010, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από posnightmist
Πως?
Επειδή δεν απαντήθηκε...θα σου πω από την "πείρα" μου.
Η τάπα, οπτικά, είναι 1 κύλινδρος, με διάμετρο μικρότερη από αυτή της εξάτμισής σου.
Αυτό το κυλινδράκι, εφαρμοζεται μέσα και στην άκρη του στομίου. Μάλλον, βιδώνεται πάνω στην εξάτμισή σου.
Αυτό. Σε οποιοδήποτε εξατμισά, μπορεί να γίνει αυτό.
Ελπίζω να κατατόπισα. :look: :blush:
GhostDog
11/01/2010, 21:12
ναι ναι.. ευτυχώς που το 990 δεν μ έχει αφήσει ακόμη στο δρόμο εκτός από βενζίνη..σ αντίθεση με κάτι γιαπωνέζικα πουχουν περάσει απ' τα χέρια μου.. ή μήπως δεν ξέρω LC4 πουχει πάει ιταλία... αχ ναι... θυμάμαι 2 :lol: :lol:
ευτυχώς που τα λέμε μεταξύ μας για πλάκα
"σπάνε τα κτμ" ο ένας, "εξωτερικό με μαμά εξατμίσεις, 120 max και την παναγιά την προυσιώτισα στα φέρινγκ για να μην σε γράψουν", ο άλλος, μοτοσυκλετιστές ένας περιέργος και υπέροχος κόσμος.. :beer: :rotflmao: :rotflmao:
Ασχολίαστος camen. Τουλάχιστον καβάλησε ένα ΚΤΜ της προκοπής για να βγάλεις συμπέρασμα της προκοπής γτ με το Lc4 θα σου μείνει κανα κουσούρι και θα κουνάς τον ώμο σαν τον Μητσοτάκη.
Συμπέρασμα ως ώρας βάζω τη yoshi, την οδηγώ σεμνά και ταπεινά α λα Καραμανλής και νο πρόμπελμ.
Πολύ ΝΔ μάζεψα στο τελευταίο ποστ..
ghostrider όλα σχετικά είναι και όλα και σπάνε και χαλάνε. Το 990 έιναι ένα αξιοπρεπέστατο ΚΤΜ. Τώρα το lc4 και τους κατόχους του δε το αποκαλώ και μοτοσυκλέτα-μοτοσυκλετιστές αλλά μαζόχα-μαζοχιστές. Έχεις δει καναν 30ρι (δε λέω παραπάνω) με Lc4 που να νομίζει όπως ο camen οτι όλα τ άλλα είναι γι αδερφές?
operater ακριβώς αυτό είναι η τάπα :-)
ghostrider όλα σχετικά είναι και όλα και σπάνε και χαλάνε. Το 990 έιναι ένα αξιοπρεπέστατο ΚΤΜ. Τώρα το lc4 και τους κατόχους του δε το αποκαλώ και μοτοσυκλέτα-μοτοσυκλετιστές αλλά μαζόχα-μαζοχιστές. Έχεις δει καναν 30ρι (δε λέω παραπάνω) με Lc4 που να νομίζει όπως ο camen οτι όλα τ άλλα είναι γι αδερφές?
operater ακριβώς αυτό είναι η τάπα :-)
KTM ready to race:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
Kρατα το t-max και βαλε και καμια akrapovic μπας και παρεις κανεναν ιππο...:smokin:
Για yoshimura πάω..δεν ασχολούμαι με Ευρώπη, japan xaxax
Ίππο θα πάρω..ταξιδάκι χωρίς κουσούρια θα ξαναπάω. Και το κλασικό, το scooter μου σ έχει, τουλάχιστον μέχρι να πάρεις ένα μηχανάκι της προκοπής, ακόμα και ΚΤΜ :rotflmao:
Μη σε πάρει απο κάτω που σ έχει ένα scooter ε?Ούτε ν αναρωτηθείς γιατί. Σκέψου μόνο οτ ξεκινάς ένα 3λεπτο αργότερα, γιατί αν ξεκινήσεις κρύος η μία και μοναδική μπιέλα σου μπορεί να καρφώσει κανα πιστόνι στην κεφαλή-τεπόζιτο:lol: :rotflmao:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον camen για την ψυχαγωγία :beer:
camen για την ψυχαγωγία :beer:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer: :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer: :smokin:
Αν όλα πανε καλά την άλλη βδομάδα όλα πάνω και βουρ για χάρτες..θα ρθεις ν αντιγράψω λίγο απο ΚΤΜ? :bigcry:
Αν όλα πανε καλά την άλλη βδομάδα όλα πάνω και βουρ για χάρτες..θα ρθεις ν αντιγράψω λίγο απο ΚΤΜ? :bigcry:
Πολλοι εχουν προσπαθησει να αντιγραψουν τα ΚΤΜ αλλα μεχρι στιγμης δεν...:p :p :p
Εγω διαφωνω καθετα παντως με αυτο που θες να κανεις...
Απο εκει κ περα,δικα σου τα λεφτα δικος σου και ο κοπος:wave2:
Operater
11/01/2010, 22:14
παίδες μην τα μπερδεύετε... άλλο ειναι το θέμα μας...
:beer:
anwrimos
12/01/2010, 06:51
έφτασα μέχρι Ολλάνδία το Μάϊο με Leovince ταπωμένη. δεν με ενόχλησε κανένας και πουθενά. οι πιο αυστηροί είναι οι ελβετοί που σε τσεκάρουνε στα σύνορα. κοιτάξανε την εξάτμιση και δεν μίολησε κανένας. αυτό με τους ελβετούς στο λέω γιατί μια παρέα φίλων μου (και ο ξάδερφός μου μαζί που είναι αξιόπιστη πηγή για εμένα) ταξιδέψανε ξετάπωτοι όλη την Ιταλία (ρίσκο βέβαια αλλά δεν τουσ σταματήσανε) και όταν φτάσανε στα σύνορα με Ελβετία τους λέει ο μάστορας στα σύνορα where are your DB killers? you can't pass through the country without them.... φαντάσου την πλάκα που έπαθε όταν είδε 5 μηχανάκια να σταματάνε στην άκρη και να βγάζουν τους σιγαστήρες απο τις βαλίτσες και να τους τοποθετούν...
εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως άν έχει έγκριση η εξάτμιση και σιγαστήρα πάνω δεν θα σου μιλήσουνε...
άντε και καλό ταξίδι!!!!!
anwrimos σ ευχαριστώ πολύ. Τάπα θα έχω, σιγαστήρα δε νομίζω :p Αλλά τώρα που το είπες θα ψάξω να βρω έναν να έχω μαζί καλού κακού. Μη φτάσουμε στην πηγή και δεν πιούμε νερό :-)
Αν έχεις παραπάνω info για το ταξίδι σου και προτάσεις για που και πως να πάω/μείνω θα μ ενδιέφερε καθώς ο τελικός προορισμός σηζητείται να είναι και Amstrerdam. Επίσης πόσες μέρες σου πήρε σύνολο?
anwrimos
14/01/2010, 10:51
το ταξίδι ήταν συνολικά 10 μέρες. αυτό που λες για σγαστήρα ή τάπα δεν το έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά.. εγώ σου μιλάω και στις δύο περιπτώσεις για σιγαστήρες. με την τάπα δεν ξέρω τι γίνεται. το όλο μου ταξιδιωτικό μπορείς να το διαβάσεις εδώ: http://bikerspirit.net/BS_forum/showthread.php?t=4982
για οτιδήποτε άλλο μην διστάσεις εδώ είμαστε για πληροφορίες!!!!:beer:
Lioulios
16/01/2010, 13:39
Καλημερα.
Μιας και το θεμα με απασχολησε και εμενα στο παρελθον ειπα να πω και γω τα δικα μου.
Το μηχανακι μου με τη ρεμους στις χαμηλες δεν πολυακουγετε...Αν ανεβουν οι στροφες ομως
και ειμαι και βραδυ μεσα σε (επαρχιακη) πολη χαλαει τον κοσμο.
Ειμαι 500 % παρανομος.
Οσο για τις ακραπες ...εχω την εντυπωση οτι καπου γραφει racing use.
Αυτο που εχω το αποκαλουσα μεχρι προτηνως ταπα.Τωρα σιγαστηρα.
Μπορει να κατασκευαστει ευκολα και εχει μια μικρη τρυπα απο την οποια περναει μια κοινη βιδα
και ερχεται και βιδωνει σε μια μικρη τρυπα στην εσωτερικη μερια της εξατμισης .
αυτο κανει την τοποθετηση και εξαγωγη του,υποθεση 30 δευτ/των.
Ο ηχος με το σιγαστηρα ειναι τοσο ¨μικρος¨που αναγκαζομαι μασα στο κεντρο της πολης
να βαραω ξερογκαζιες για να κανουν στην ακρη οι πεζοι.
.......Ελαχιστα παραπανω απο της μαμας εξατμισης.
185725
Lioulios
16/01/2010, 13:41
και μαζι
185726