PDA

View Full Version : Ανάγκη ή μόδα ο εξοπλισμός?

nikonian
14/01/2010, 07:40
Κάποιος έγραψε ότι δεν ήταν καν καβάλα στο μηχανάκι. Εμείς όμως το βιολί μας.

Χωρίς να ξέρουμε τις συνθήκες του δυστυχήματος, το βγάλαμε το συμπέρασμα , όπως πάντα:

Αλήτες χωρίς κράνη. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

ftsmf
14/01/2010, 07:49
παιδια ας μην προτρεχουμε σε συμπερασματα χωρις να ξερουμε τις συνθηκες... αλλα ειτε ειχαν καβαλησει την μηχανη ειτε οχι στα 18 σου δεν εχεις διπλωμα και αργα η γρηγορα ολοι την παθαινουμε... δεν λεω οτι ηταν δικαιο να σκοτωθουν τα παιδια... αλιμονο κιολας... ας περιμενουμε μηπως εχουμε εξελιξεις οσον αφορα το συμβαν και τις λεπτομερειες και ειδομεν....

vagtav
14/01/2010, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
......

+990

Cpt. Haddock
14/01/2010, 08:32

Χωρίς να ξέρουμε τις συνθήκες του δυστυχήματος, το βγάλαμε το συμπέρασμα , όπως πάντα:

Βρες μου το ποστ που αναφέρει το "αλητες χωρίς κράνη"

Μη διαστρεβλώνεις τα γραπτά άλλων :wave2:

SnakeMJK
14/01/2010, 08:47
κ μην κολλάτε στο μενίδι που δεν έχει φτάσει το κοντέινερ της shoei :p

σε όλες τις περιοχές της ελλάδας, είτε αστικές είτε επαρχιακές, οι 16χρονοι ΔΕΝ φοράνε κράνος. χαλάει καταρχήν το μαλλί....

TROOPER
14/01/2010, 08:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Μη διαστρεβλώνεις τα γραπτά άλλων :wave2:

παραδεξου οτι εισαι φαουλ στην αντιμετωπιση του συμβαντος ρε προπετη !!!!

:alien:

nikonian
14/01/2010, 08:57

Αυτό τώρα "ζητάει" απάντηση;

O.K. Tα παιδιά σκοτώθηκαν επειδή ήταν απ'το Μενίδι και εκεί δεν φοράνε κράνος.
Ο.Κ. Τώρα ανακουφίστηκα, δεν με αφορά το δυστύχημα.
Αν ήταν απ' τη Ν. Σμύρνη , σαν κι εμας, θα φορούσαν (οχι μόνο πάνω στο μηχανάκι) .

Έλεος ρε παιδιά! Πόσα κλισέ να αντέξω πια;
Κλισέ γράφουμε, κλισέ μιλάμε, κλισέ σκεφτόμαστε.

Κοροϊδεύουμε την τροχαία , που αποδίδει τα πάντα στην υπερβολική ταχύτητα, ενώ εμείς αποδίδουμε όλα τα δεινά στην έλλειψη της τελευταίου τύπου πανοπλίας της Dainese και της Arai.

byron
14/01/2010, 09:03

Αν ήταν απ' τη Ν. Σμύρνη , σαν κι εμας, θα φορούσαν (οχι μόνο πάνω στο μηχανάκι) .

Κοροϊδεύουμε την τροχαία , που αποδίδει τα πάντα στην υπερβολική ταχύτητα, ενώ εμείς αποδίδουμε όλα τα δεινά στην έλλειψη της τελευταίου τύπου πανοπλίας της Dainese και της Arai.

Κανείς δεν μίλησε για τα παραπάνω που λες. Ποιός δεν λυπάται για 2 πιτσιρίκια που έφυγαν? Ποιός δεν θα ήθελε να είναι τα τελευταία ? Και πες μου πως θα είναι τα τελευταία, όταν η λύση που ζητούν είναι η πεζοδρόμηση του σημείου. Λες και δεν θα ανοίξει το κεφάλι μας λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω.

ΥΓ. Και ναι. Η έλλειψη της πανοπλίας της Dainese, Bering, Sidi, Alpinestar, οτι γουστάρεις και τα κράνη της οποιαδήποτε μάρκας ευθύνονται για το 90% των θανάτων μέσα στην πόλη.

950dim
14/01/2010, 09:06
... ενώ εμείς αποδίδουμε όλα τα δεινά στην έλλειψη της τελευταίου τύπου πανοπλίας της Dainese και της Arai.
...πρεπει να ειμαστε trendy φιλε...τι θα πουν στη συναντηση αν μας δουν με κανα AVG κρανος?
Ρεζιλι...:lol:

kokos08
14/01/2010, 09:32

Σωστοτατος!
ΟΟΟλοι εδω μεσα φορανε παντα κρανος και στολη,φορουσαν παντα,απο 5 χρονων που τους πηραν μηχανακι με μπαταρια απο τα Jumbo .
Ειναι οι τελειοι μοτοσυκλετιστες που αν τους θιξεις την μηχανη τους θα πεσουν να σε φανε.
Τα παιδια εφυγαν και ειναι πολυ κριμα οποτε μη λενε οτι θελουν οι ΠΑΝΤΑ σωστοι μηχανοβιοι εδω μεσα.
Για θυμηθητε λιγο τα νιατα σας με τα παπακια...
;)

byron
14/01/2010, 09:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
Για θυμηθητε λιγο τα νιατα σας με τα παπακια...
;)

Τα δικά σου τα θυμάσαι?

kokos08
14/01/2010, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Τα δικά σου τα θυμάσαι?

Αν τα θυμαμαι λεει...και γαμω τις σαβουρες εχω φαει ξεκρανωτος!
Ειμαι τυχερος που ζω και εμαθα και φοραω τωρα το κρανακι μου παντα.
Αλλα αν δεν προλαβεις να μαθεις τι γινεται...?
Αυτη την ατυχια ειχαν και τα παιδια...δεν προλαβαν...δυστυχως...

byron
14/01/2010, 09:39
Αν τα θυμαμαι λεει...και γαμω τις σαβουρες εχω φαει ξεκρανωτος!
Ειμαι τυχερος που ζω και εμαθα και φοραω τωρα το κρανακι μου παντα.
Αλλα αν δεν προλαβεις να μαθεις τι γινεται...?
Αυτη την ατυχια ειχαν και τα παιδια...δεν προλαβαν...δυστυχως...

Αφού καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι φταίει το πεπρωμένο, η τύχη και η ατυχία και ο Μολώχ της ασφάλτου για τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους τι να πούμε εμείς ???

Καλή τύχη παίδες. :wave2:

kokos08
14/01/2010, 09:44
Αφού καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι φταίει το πεπρωμένο, η τύχη και η ατυχία και ο Μολώχ της ασφάλτου για τους χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους τι να πούμε εμείς ???

Καλή τύχη παίδες. :wave2:

Μονο αυτο δεν ειπα,τελος παντον,αστο. :wave2:

nikonian
14/01/2010, 09:47

ΥΓ. Και ναι. Η έλλειψη της πανοπλίας της Dainese, Bering, Sidi, Alpinestar, οτι γουστάρεις και τα κράνη της οποιαδήποτε μάρκας ευθύνονται για το 90% των θανάτων μέσα στην πόλη.

Mην το ξανανοίξουμε γιατί αν πρέπει να δώσω 3.000 ευρώ για να αγοράζω όλον τον πολυδιαφημισμένο εξοπλισμό και να τα φοράω όλα πριν βγώ από το σπίτι και να τα βγάζω στο γραφείο και να τα ξαναβάζω το μεσημέρι και να τα βγάζω στο σπίτι και το απόγευμα πάλι....και...και...
Άστο . Καλλίτερα να πάρω το αυτοκίνητο. Αλλιώς θα σκοτωθώ κι εγώ (90%) σαν τα παιδιά απ'το Μενίδι.

Cpt. Haddock
14/01/2010, 09:55

[...]

Ναι, αλλα όχι αυτή που έδωσες γιατί πάλι τα διαστρέβλωσες...

Με κάλυψε ο Βυρωνας

byron
14/01/2010, 09:58
Mην το ξανανοίξουμε γιατί αν πρέπει να δώσω 3.000 ευρώ για να αγοράζω όλον τον πολυδιαφημισμένο εξοπλισμό και να τα φοράω όλα πριν βγώ από το σπίτι και να τα βγάζω στο γραφείο και να τα ξαναβάζω το μεσημέρι και να τα βγάζω στο σπίτι και το απόγευμα πάλι....και...και...
Άστο . Καλλίτερα να πάρω το αυτοκίνητο. Αλλιώς θα σκοτωθώ κι εγώ (90%) σαν τα παιδιά απ'το Μενίδι.

Αφού πιστεύεις ότι η ανάγκη εξοπλισμού είναι κόλπο του marketing και της διαφήμισης, τα 500? είναι πολλά για τη ζωή σου, βαριέσαι να τα βάζεις και να τα βγάζεις πάρε αμάξι καλύτερα.

Cpt. Haddock
14/01/2010, 10:16
[...] Καλλίτερα να πάρω το αυτοκίνητο.[...]

...για όλους μας :wave2:

nikonian
14/01/2010, 10:29
Αφού πιστεύεις ότι η ανάγκη εξοπλισμού είναι κόλπο του marketing και της διαφήμισης, τα 500? είναι πολλά για τη ζωή σου, βαριέσαι να τα βάζεις και να τα βγάζεις πάρε αμάξι καλύτερα.

Τι έγινε αρχίσαμε τις εκπτώσεις; 500 ευρώ; Βαριέσαι; τι τρέχει εδώ;

Να μη βάλεις ένα κράνος; Το κράνος κοστίζει 1000 ευρώ αφού "το κράνος πρέπει να αξίζει όσο το κεφάλι σου"

Να μη βάλεις έναν πλήρη κροκόδειλο; Αν σου σπάσει η σπονδ. στήλη, καλλίτερα να πεθάνεις.

Να μη βάλεις ένα μπουφάν με 6 αερόσακκους;

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Να μη βάλεις παντελόνι δερμάτινο με κάθε δυνατή προστασία;

Απλά η προστασία είναι κάτι σχετικό . Ας αφήσουμε τον καθένα να κρίνει, τι αξίζει τον κόπο και τι όχι.
Όταν κάνεις μια διαδρομή 2 χλμ , οι πιθανότητες ατυχήματος περιορίζονται και αντίστοιχα περιορίζεις την προστασία σου, για οικονομία χρόνου.
Όταν πας ταξίδι , τα φοράς όλα, γιατί αξίζει τον κόπο. κ.ο.κ....

Ο.Κ. Απλά 9 χρόνια τώρα επαναλαμβανόμαστε διαρκώς.

byron
14/01/2010, 11:05

Να μη βάλεις ένα κράνος; Το κράνος κοστίζει 1000 ευρώ αφού "το κράνος πρέπει να αξίζει όσο το κεφάλι σου"

Να μη βάλεις έναν πλήρη κροκόδειλο; Αν σου σπάσει η σπονδ. στήλη, καλλίτερα να πεθάνεις.

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Απλά η προστασία είναι κάτι σχετικό . Ας αφήσουμε τον καθένα να κρίνει, τι αξίζει τον κόπο και τι όχι.
Όταν κάνεις μια διαδρομή 2 χλμ , οι πιθανότητες ατυχήματος περιορίζονται και αντίστοιχα περιορίζεις την προστασία σου, για οικονομία χρόνου.

Με θλίβει το γεγονός ότι είσαι 9 χρόνια εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι έχει δει τα 100δες thread στον προστατευτικό εξοπλισμό που συμβουλεύουν με links και οδηγίες από που και πως μπορεί να αγοράσει κάποιος φθηνά. Αυτός είναι και ο σκοπός κάθε forum. Να πληροφορεί και να κατευθύνει σωστά. Και μιας και το forum αφορά μοτοσυκλετα μιλάμε για την ανάγκη κάποιων βασικών πραγμάτων προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί.

1000άρικα για κράνη δεν παίζουν εκτός και κάποιος είναι ανίδεος. Όλα τα κράνη κάνουν σωστά αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά αλλάζει ο τρόπος που το κάνουν. Προσωπικά φοράω ένα RX-7RR μιας και μου είναι απαραίτητο στο γυμνό 1000 που έχω, αλλά στην καθημερινή μου χρήση με το scooter φοράω ένα KBC των 80-90? και νιώθω μια χαρά.
Αν εσύ ή όποιος άλλος γουστάρει να φοράει trendy πράγματα και να κυκλοφορεί σαν χελονονιντζάκι για να αποκτήσει ταυτότητα δεν μου πέφτει λόγος. Λόγος μου πέφτει όμως όταν πετάς τσιτάτα όπως για τα κράνη, τους κροκόδειλους και τα μπουφάν με 6 αερόσακους μιας και τίποτα απ΄αυτά δεν έχει γραφτεί εδώ μέσα, εκτός και ζητάει κάποιος εξοπλισμό ειδικής χρήσης.
Τα 500? που είπα, φθάνουν και περισσέουν για να έχει κάποιος πλήρη εξοπλισμό, σε αντίθεση με τα δικά σου 3.000 που μόνο για εντυπωσιασμό το πέταξες.

Αφού διαφωνείς με την χρήση του εξοπλισμού ή έστω και ενός κράνους άστο να πάει να γαμηθεί. Πάρε αμάξι ή λεωφορείο και άσε μας να επαναλαμβανόμαστε μπας και ψηθεί κανένας πιτσιρικάς να φοράει τουλάχιστον ένα κράνος.
Για τους θανάτους θα βάλουμε emoticon λυπημένα, θα γράψουμε και τα γνωστά κλισέ "Ας είναι καλά εκεί ψηλά-Καλό τους ταξίδι-Κουράγιο στους δικούς του" κλπ κλπ πριν γυρίσουμε πλευρό.

Καλόν ύπνο :wave2:

nikonian
14/01/2010, 11:23
Με θλίβει το γεγονός ότι είσαι 9 χρόνια εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι έχει δει τα 100δες thread στον προστατευτικό εξοπλισμό που συμβουλεύουν με links και οδηγίες από που και πως μπορεί να αγοράσει κάποιος φθηνά. Αυτός είναι και ο σκοπός κάθε forum. Να πληροφορεί και να κατευθύνει σωστά. Και μιας και το forum αφορά μοτοσυκλετα μιλάμε για την ανάγκη κάποιων βασικών πραγμάτων προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί.

1000άρικα για κράνη δεν παίζουν εκτός και κάποιος είναι ανίδεος. Όλα τα κράνη κάνουν σωστά αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά αλλάζει ο τρόπος που το κάνουν. Προσωπικά φοράω ένα RX-7RR μιας και μου είναι απαραίτητο στο γυμνό 1000 που έχω, αλλά στην καθημερινή μου χρήση με το scooter φοράω ένα KBC των 80-90? και νιώθω μια χαρά.
Αν εσύ ή όποιος άλλος γουστάρει να φοράει trendy πράγματα και να κυκλοφορεί σαν χελονονιντζάκι για να αποκτήσει ταυτότητα δεν μου πέφτει λόγος. Λόγος μου πέφτει όμως όταν πετάς τσιτάτα όπως για τα κράνη, τους κροκόδειλους και τα μπουφάν με 6 αερόσακους μιας και τίποτα απ΄αυτά δεν έχει γραφτεί εδώ μέσα, εκτός και ζητάει κάποιος εξοπλισμό ειδικής χρήσης.
Τα 500? που είπα, φθάνουν και περισσέουν για να έχει κάποιος πλήρη εξοπλισμό, σε αντίθεση με τα δικά σου 3.000 που μόνο για εντυπωσιασμό το πέταξες.

Αφού διαφωνείς με την χρήση του εξοπλισμού ή έστω και ενός κράνους άστο να πάει να γαμηθεί. Πάρε αμάξι ή λεωφορείο και άσε μας να επαναλαμβανόμαστε μπας και ψηθεί κανένας πιτσιρικάς να φοράει τουλάχιστον ένα κράνος.
Για τους θανάτους θα βάλουμε emoticon λυπημένα, θα γράψουμε και τα γνωστά κλισέ "Ας είναι καλά εκεί ψηλά-Καλό τους ταξίδι-Κουράγιο στους δικούς του" κλπ κλπ πριν γυρίσουμε πλευρό.

Καλόν ύπνο :wave2:

Όσο ζω μαθαίνω: Τα σκούτερ απαιτούν φτηνά κράνη και οι 1000αρες ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν φτάσω σε υπερβολές δε γίνομαι απ'όλους αντιληπτός. Απ'ό,τι φαίνεται ούτε οι υπερβολές βοηθάνε. Για τις δε παρερμηνείες....ούτε λόγος.

Το θέμα των κλισέ και οι "μαμαδίστικες " ΚΡΑΥΓΕΣ , είναι θέμα μεγάλο και κακώς το άνοιξα εδώ μέσα, γιατί αξίζει δικό του ποστ. Όλοι έχουν κάτι τα συνεισφέρουν.

byron
14/01/2010, 11:42
Όσο ζω μαθαίνω: Τα σκούτερ απαιτούν φτηνά κράνη και οι 1000αρες ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν φτάσω σε υπερβολές δε γίνομαι απ'όλους αντιληπτός. Απ'ό,τι φαίνεται ούτε οι υπερβολές βοηθάνε. Για τις δε παρερμηνείες....ούτε λόγος.

Το θέμα των κλισέ και οι "μαμαδίστικες " ΚΡΑΥΓΕΣ , είναι θέμα μεγάλο και κακώς το άνοιξα εδώ μέσα, γιατί αξίζει δικό του ποστ. Όλοι έχουν κάτι τα συνεισφέρουν.

Πάρε το δικό του thread που μπορείς να συνεισφέρεις.

ΥΓ. Καλά κάνεις και μαθαίνεις. Και εγώ το ίδιο....
Και έχω μάθει ότι άν ένα κράνος πληρεί προδιαγραφές EC022 ή Snell85 παρέχει την ίδια προστασία στο κεφάλι μου. Θα εντυπωσιαστείς πόσα κράνη των 80-150? είναι πραγματικά αξιόλογα.

FestoNero
14/01/2010, 11:52

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Αν δεν ήσουν βλάκας θα καταλάβαινες οτι αυτά που λέμε για το κράνος τα λέμε κατακρίνοντας τα κράνη τύπου safebet, των 30 ευρώ από το Lidl, Praktiker κλπ.
Αν δεν ήσουν βλάκας θα έβλεπες σε τόσα θέματα, οτι πολύς κόσμος κατακρίνει τις "μοδάτες" επιλογές σε εξοπλισμό ασφαλείας (κοινώς dainese), επειδή το επιπλέον κόστος υπάρχει μόνο για τα σηματάκια και όχι για την επιπλέον ασφάλεια. Αυτό, για να στο εξηγήσω μπας και καταλάβεις, σημαίνει οτι μπορείς να εξοπλιστείς με κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες με 500-600 ευρώ.
Μετά, το μπουφάν ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό, με προστασίες σε ώμους αγκώνες και πλάτη, αφού αυτά είναι τα κύρια σημεία που χτυπάει κανείς σε ένα ατύχημα, εκτός του κεφαλιού.
Το μπουφάν με τον αερόσακο προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. Το παντελόνι με προστασίες στα γόνατα και τους γοφούς χρησιμεύει και αυτό.
Κολάρο δεν είδα κανέναν να προτείνει για καθημερινή χρήση.

Δεν χρειάζονται 2 χλμ για να γίνει ατύχημα.
5 μέτρα χρειάζονται, και πολύ συχνά και λιγότερο.

Τράβα πάρε καλύτερα αμάξι γιατί ΟΤΑΝ πάθεις ατύχημα και είσαι "γυμνός" για να κερδίσεις χρόνο, θα γίνεις άλλη μία στατιστική, ώστε να μας κοπανάνε αυτοί που δεν ξέρουν οτι οι μηχανές είναι σκοτώστρες..

Και ναι, οι "1000άρες" απαιτούν πιο ακριβά κράνη, γιατί οι "1000άρες" αναπτύσουν μεγαλύτερες ταχύτητες και λόγω στάσης σώματος πρέπει ο οδηγός να έχει κράνος με αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένο γι'αυτό το λόγο. Αλλιώς κατεβαίνει με ένα κεφάλι καζάνι λόγω του θορύβου του αέρα.
Το σκούτερ που αναπτύσσει το πολύ 100 χλμ, δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις, απλά ένα ασφαλές κράνος χρειάζεται. Και τα 2 κράνη (σκούτερ/1000άρας) προσφέρουν την ίδια ασφάλεια, απλά το ένα είναι καλύτερα σχεδιασμένο αεροδυναμικά.

MitsosNaked
14/01/2010, 11:53

Γνωρίζεις φαντάζομαι ό,τι τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα με μηχανές(ίσως και 90%) συμβαίνουν σε ακτίνα το πολύ 2 χιλιομέτρων απο το σπίτι μας; :winka:

Ρώτα κανα γιατρό απο το ΚΑΤ που κρατάνε τέτοιες στατιστικές, και θα δείς....

Το ό,τι δέν φορούσες πιτσιρικάς κράνος δέ σημαίνει ό,τι είναι το λογική που πρέπει νἀκολουθηθεί και απο τις επόμενες γενιές.

zephyr1
14/01/2010, 12:11
Παντα εξοπλισμο παιδια ακομα και οταν δεν καβαλατε.

Κατεβαινω προχτες στην βελανιδια(χαλανδρι)να φαω μια πιτσα,φοραω dianese και βλεπω ενα ιμιαιμο ροτβαιλερ να καθεται απ'εξω, που σε μεγαλε του λεω θα φας κ πιτσα ν'ουμ ,τον πλησιαζω και αρχιζω να τον χαιδευω,ξαφνικα νιωθω μεσα μου εντονα οτι θα με δαγκωσει,μπα λεω ρε μαλ@κα ιδεα σου ειναι αλλα ταυτοχρονα σκεφτομαι να παρω το χερι μου και τσακ χωρις να καταλαβω τιποτα μου χωνει μια καλη δαγκωνια στο πηχη.

Λιγο προστατευτικο και λιγο μπουφαν,4 χαλαρες τρυπουλες στο χερι και 2 καλες κλωτσιες στον φιλο μας.
Αν δεν φοραγα το μπουφαν γεια σας.:wave2: :sick:

nikonian
14/01/2010, 12:19
1) Δε συνηθίζω να μπαίνω σε ποστ που αναφέρονται σε ατυχήματα. Σ'αυτό μπήκα επειδή έτυχε να περνάω χθες απ'το σημείο και είχαν ανάψει μια φωτιά 10 μέτρα.

Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.

2) Μου τη δίνουν τα κλισέ παντού και πάντα. Σε κάθε ευκαιρία. Τα ακούω καθημερινά από την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κλπ που τα παρουσιάζουν ως αξιώματα, απόσταγμα που πίνεται με κάθε μεζέ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ.ΤΑ'ΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ'ΠΑΘΕ.
(Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από νέα παιδιά, που δεν είχαν γεννηθεί το 1982 που πήρα το πρώτο μου κράνος.)

Ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται για πλύση εγκεφάλου αλλά, για συζήτηση. Αυτή είναι η διαφορά μας από τα κανάλια.
Αφού καβαλάμε όλοι ξέρουμε την αξία του εξοπλισμού για την παθητική αλλά , συχνά , και για την ενεργητική μας ασφάλεια. Επίσης όλοι κάνουμε συχνά μικροδιαδρομές με λειψό ή καθόλου εξοπλισμό, όταν κρίνουμε ότι η μικροδιαδρομές δεν δικαιολογούν μισή ώρα ντύσιμο-γδύσιμο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να κρίνει μόνος του πότε και τι αξίζει να φορέσει.

Φοβάμαι όμως , ότι αν αύριο σκοτωθώ, κάποιοι εδώ μέσα θα ρωτήσουν: " φορούσε κράνος; " κι όταν μάθουν πως φορούσα θα ρωτήσουν " Το καλό ή το φτηνό το KBC;"

reinmeister
14/01/2010, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Παντα εξοπλισμο παιδια ακομα και οταν δεν καβαλατε.

Κατεβαινω προχτες στην βελανιδια(χαλανδρι)να φαω μια πιτσα,φοραω dianese και βλεπω ενα ιμιαιμο ροτβαιλερ να καθεται απ'εξω, που σε μεγαλε του λεω θα φας κ πιτσα ν'ουμ ,τον πλησιαζω και αρχιζω να τον χαιδευω,ξαφνικα νιωθω μεσα μου εντονα οτι θα με δαγκωσει,μπα λεω ρε μαλ@κα ιδεα σου ειναι αλλα ταυτοχρονα σκεφτομαι να παρω το χερι μου και τσακ χωρις να καταλαβω τιποτα μου χωνει μια καλη δαγκωνια στο πηχη.

Λιγο προστατευτικο και λιγο μπουφαν,4 χαλαρες τρυπουλες στο χερι και 2 καλες κλωτσιες στον φιλο μας.
Αν δεν φοραγα το μπουφαν γεια σας.:wave2: :sick:

μαλλον επειδη ηταν μπασταρδο ροτβαιλερ,ζεις και μας περιγραφεις την φαση...

:lol:

p.s. τιπ...μην δοκιμασεις να κλωτσησεις καθαροαιμο ροτβαιλερ...αλλαξε απλως δρομο...

Cpt. Haddock
14/01/2010, 12:23
[...]Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.
[...]

Φιλαράκο, για τελευταία φορά...

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!

Ουτε κανένας μας απο εδω μέσα, κατάλαβέ το επιτέλους :wave2:

nikonian
14/01/2010, 12:24
...για όλους μας :wave2:

Ναι όλοι θα θέλαμε οι οδηγοί των αυτοκινήτων να είναι σαν εμένα:rotflmao:

zephyr1
14/01/2010, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
μαλλον επειδη ηταν μπασταρδο ροτβαιλερ,ζεις και μας περιγραφεις την φαση...

:lol:

p.s. τιπ...μην δοκιμασεις να κλωτσησεις καθαροαιμο ροτβαιλερ...αλλαξε απλως δρομο...

Ειχα 4 χρονια ροτβαιλερ ,τ'εχασα απο επιληψια.Τωρα εχω ενα λαμπραντορ, σκυλια ειχα παντα.

Παντως οταν την επεσε στο σκυλο μου καθαροαιμο πιντμπουλ ,εφαγε απ-τσακι που οταν προσγειωθηκε δεν θυμοταν που ηταν ο σκυλος που προσπαθουσε να την πεσει.:rotflmao:

reinmeister
14/01/2010, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ειχα 4 χρονια ροτβαιλερ ,τ'εχασα απο επιληψια.Τωρα εχω ενα λαμπραντορ, σκυλια ειχα παντα.

Παντως οταν την επεσε στο σκυλο μου καθαροαιμο πιντμπουλ ,εφαγε απ-τσακι που οταν προσγειωθηκε δεν θυμοταν που ηταν ο σκυλος που προσπαθουσε να την πεσει.:rotflmao:

χαιρομαι που συννενοουμαστε...:D

σε λιγο καιρο ,αν ολα πανε κατ ευχην θα εχω στην κατοχη μου ενα ντογκο καναριο...αρσενικο...:D

nikonian
14/01/2010, 12:29
Φιλαράκο, για τελευταία φορά...

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!

Ουτε κανένας μας απο εδω μέσα, κατάλαβέ το επιτέλους :wave2:

Για την ακρίβεια γράφεις:

"Δε μ' αρέσει να προτρέχω, αλλα 16 & 18 χρονών και στο Μενίδι, χλωμό να φόραγαν κράνος... "

Τώρα το τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες, είναι πράγματι δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά δεν αναφέρεται προσωπικά σ'εσένα, μια και πρόκειται για μια συνήθη αντίδραση.

zephyr1
14/01/2010, 12:33
Ρε μοντς δεν πατε τα 4 τελευταια μυνηματα (αν βρητε χρονο ) εδω! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=94844) να συνδραμουμε και μεις στην ενημερωση της ασφαλειας του εξοπλισμου, και να μην χαλαμε το thread, sorry.

Ευχαριστω!

Vamael
14/01/2010, 12:36
Παιδιά είμαι καινούριος στο φόρουμ, όχι όμως και στους 2 τροχούς. Είμαι 37 χρονών, οδηγώ μηχανάκι από τα 17.
Έχω περάσει κι εγώ από τη φάση του "Δε βαριέσαι, στην πλατεία πάω, δυό βήματα, δεν θα βάλω το κράνος". Ότι είχα πρωτοπάρει το παπί.
Όταν μετά από κανά δύμηνο, έτυχε να πάρω το κράνος γιατί είχε συννεφιά και το κράνος με γλίτωσε, τα είδα αλλιώς τα πράγματα.
Μετά το παπί πέρασα από διάφορα μηχανάκια, δοξάζω το θεό, την τύχη, την μοίρα που στα τόσα χρόνια έπεσα μόνο άλλη μία φορά, άσχημα, οπότε και ξανά με έσωσε το κράνος το οποίο μετά την πρώτη φορά είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του κεφαλιού μου.
Μπορεί να χάλαγε το μαλί αλλά στην τελική υπάρχουν και τα τρέντυ καπελάκια για να καλύπτουμε την αφάνα στο μπαρ ή στην καφετέρια.

Σήμερα, κυκλοφορώ με ένα σκούτερ (μέχρι την άνοιξη οπότε και έχω προγραμματίσει την αγορά μηχανής) και ο καθημερινός μου εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα καλό ζευγάρι γάντια, ένα μπουφάν με όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις και ένα κράνος nolan. Το κόστος τους δεν ξεπερνάει τα 500-600 ευρώ, αλλά τη δουλειά τους θα την κάνουν σίγουρα αν ποτέ χρειαστεί.

Αν οδηγούμε συνετά και δεν παίζουμε με την τύχη μας, ακόμα και με αυτό τον εξοπλισμό είμαστε μια χαρά.

Σήμερα το πρωΐ με την βροχή κατέβαινα τη Συγγρού για Πειραιά και πήγαινα σαν κότα, έβλεπα όμως και κάποια παιδιά, με διάφορα μηχανάκια, να τρέχουν σαν διάολοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αντί κράνους να φοράνε την κουκούλα του αδιάβροχου μπουφάν..... Ε συγγνώμη κι όλας αλλά δεν θα φταίει κανείς άλλος αν.....

nikonian
14/01/2010, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Αν δεν ήσουν βλάκας θα καταλάβαινες οτι αυτά που λέμε για το κράνος τα λέμε κατακρίνοντας τα κράνη τύπου safebet, των 30 ευρώ από το Lidl, Praktiker κλπ.
Αν δεν ήσουν βλάκας θα έβλεπες σε τόσα θέματα, οτι πολύς κόσμος κατακρίνει τις "μοδάτες" επιλογές σε εξοπλισμό ασφαλείας (κοινώς dainese), επειδή το επιπλέον κόστος υπάρχει μόνο για τα σηματάκια και όχι για την επιπλέον ασφάλεια. Αυτό, για να στο εξηγήσω μπας και καταλάβεις, σημαίνει οτι μπορείς να εξοπλιστείς με κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες με 500-600 ευρώ.
Μετά, το μπουφάν ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό, με προστασίες σε ώμους αγκώνες και πλάτη, αφού αυτά είναι τα κύρια σημεία που χτυπάει κανείς σε ένα ατύχημα, εκτός του κεφαλιού.
Το μπουφάν με τον αερόσακο προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. Το παντελόνι με προστασίες στα γόνατα και τους γοφούς χρησιμεύει και αυτό.
Κολάρο δεν είδα κανέναν να προτείνει για καθημερινή χρήση.

Δεν χρειάζονται 2 χλμ για να γίνει ατύχημα.
5 μέτρα χρειάζονται, και πολύ συχνά και λιγότερο.

Τράβα πάρε καλύτερα αμάξι γιατί ΟΤΑΝ πάθεις ατύχημα και είσαι "γυμνός" για να κερδίσεις χρόνο, θα γίνεις άλλη μία στατιστική, ώστε να μας κοπανάνε αυτοί που δεν ξέρουν οτι οι μηχανές είναι σκοτώστρες..

Και ναι, οι "1000άρες" απαιτούν πιο ακριβά κράνη, γιατί οι "1000άρες" αναπτύσουν μεγαλύτερες ταχύτητες και λόγω στάσης σώματος πρέπει ο οδηγός να έχει κράνος με αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένο γι'αυτό το λόγο. Αλλιώς κατεβαίνει με ένα κεφάλι καζάνι λόγω του θορύβου του αέρα.
Το σκούτερ που αναπτύσσει το πολύ 100 χλμ, δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις, απλά ένα ασφαλές κράνος χρειάζεται. Και τα 2 κράνη (σκούτερ/1000άρας) προσφέρουν την ίδια ασφάλεια, απλά το ένα είναι καλύτερα σχεδιασμένο αεροδυναμικά.

Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας θα καταλάβαινες ό,τι διαβάζεις δε θα έκοβες το κείμενό μου και δε θα έγραφες 500 λέξεις ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:lol:

Cpt. Haddock
14/01/2010, 12:43
[...]Τώρα το τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες, είναι πράγματι δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα[...]

να τα προσέχεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί μάλλον σου βγαίνουν λάθος :winka:

nikonian
14/01/2010, 12:48
Kι επειδή όλα εδώ μέσα πρεπει να τα κάνεις πιο λιανά κι από λιανά, εξηγούμαι:

1)Πάω ταξίδι; Κάθομαι μισή ώρα και ντύνομαι , με τα πάντα όλα.

2)Πηγαίνω στη δουλειά που απέχει 10 λεπτά; Κράνος μπουφάν και φύγαμε. ( Αν φορέσεις κροκόδειλο, παντελόνι κλπ και στο γραφείο τα ξαναβγάλει κλπ κλπ τα 10 λεπτά γίνονται 50)

3)Πηγαίνω το καλοκαίρι από την ερημική παραλία μέχρι την καντίνα ; __________________ (αφήνω τον καθένα να συμπληρώσει κατά βούληση)

nikonian
14/01/2010, 12:57
να τα προσέχεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί μάλλον σου βγαίνουν λάθος :winka:

Το πες όμως. Ναι;

Πονηρούλη:winka: πες την αλήθεια!
Τι σκεφτόσουν όταν έλεγες
"Δε μ' αρέσει να προτρέχω, αλλα 16 & 18 χρονών και στο Μενίδι, χλωμό να φόραγαν κράνος... "

δε σκεφτόσουν: "τι σχέση έχω εγώ μ'αυτούς;"

Έλα δεν παραξηγάω γω.
Κι εγω αποστασιοποιημένα τα άκουγα μέχρι χθες, αλλά τώρα ξέρω ότι κι ο γιος μου θα καβαλάει σε λίγα χρόνια και τρέμω.

makis206
14/01/2010, 12:58
Αν δεν ήσουν βλάκας..

Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας

Παίδες αυτά δεν χρειάζονται, συζήτηση κάνουμε..:winka:

:beer:

Cpt. Haddock
14/01/2010, 13:02
[...]δε σκεφτόσουν: "τι σχέση έχω εγώ μ'αυτούς;"[...]

ΟΧΙ

Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι...

byron
14/01/2010, 13:11
1) Δε συνηθίζω να μπαίνω σε ποστ που αναφέρονται σε ατυχήματα. Σ'αυτό μπήκα επειδή έτυχε να περνάω χθες απ'το σημείο και είχαν ανάψει μια φωτιά 10 μέτρα.

Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.

2) Μου τη δίνουν τα κλισέ παντού και πάντα. Σε κάθε ευκαιρία. Τα ακούω καθημερινά από την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κλπ που τα παρουσιάζουν ως αξιώματα, απόσταγμα που πίνεται με κάθε μεζέ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ.ΤΑ'ΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ'ΠΑΘΕ.
(Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από νέα παιδιά, που δεν είχαν γεννηθεί το 1982 που πήρα το πρώτο μου κράνος.)

Ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται για πλύση εγκεφάλου αλλά, για συζήτηση. Αυτή είναι η διαφορά μας από τα κανάλια.
Αφού καβαλάμε όλοι ξέρουμε την αξία του εξοπλισμού για την παθητική αλλά , συχνά , και για την ενεργητική μας ασφάλεια. Επίσης όλοι κάνουμε συχνά μικροδιαδρομές με λειψό ή καθόλου εξοπλισμό, όταν κρίνουμε ότι η μικροδιαδρομές δεν δικαιολογούν μισή ώρα ντύσιμο-γδύσιμο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να κρίνει μόνος του πότε και τι αξίζει να φορέσει.

Φοβάμαι όμως , ότι αν αύριο σκοτωθώ, κάποιοι εδώ μέσα θα ρωτήσουν: " φορούσε κράνος; " κι όταν μάθουν πως φορούσα θα ρωτήσουν " Το καλό ή το φτηνό το KBC;"

Δεν μπορώ να επικοινωνήσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Κλισε δεν υπάρχουν, ούτε death wish από κανέναν. Αντίθέτως υπάρχουν κλισε του στυλ "το κράνος δεν χρειάζεται για κοντινές διαδρομές","ατυχα τα παιδιά", "Νταξ μωρέ 5 λεπτά δρόμος είναι" και λοιπές παπαριές.
Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας, ούτε τα φουσκώνει κανείς. Όταν σου λένε οι γιατροί με απλά και σκληρά νούμερα ότι το 90% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν φόραγαν κράνος, κάτσε και βρες επιχειρήματα.
Το μόνο "όπλο" για να τους σώσεις δυστυχώς, εφόσον

* η οδηγική παιδεία είναι 0
* το ενδιαφέρον του κοινωνικού περίγυρου, σχολείου, κράτους (ως έννοια φροντίδας των πολιτών του) ανύπαρκτο
* η πληροφόρηση και πνίγεται μέσα στα κλισε του σταρχιδισμού, και της ατολμίας διαφοροποίησης της παρέας

είναι η στυγνή αστυνόμευση μέχρι να μην τολμάει κανείς να διανοηθεί ότι μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κράνος. ίσως είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να αναγκάσει κάποιον να βάλει το μπουρδέλο στο κεφάλι του.
Πριν κανα δυο χρόνια είχαν σκοτωθεί δύο πιτσιρίκια σε ένα κοντινό νησί. Σκεφτήκαμε να πάμε 10 άτομα να μιλήσουμε στους υπόλοιπους συμμαθητές τους για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού, δείχνοντας χτυπημένα κράνη, προβάλλοντας κάποια slides ίσως, μπας και ταρακουνηθούν λίγο. Ούτε ενδιαφέρον απ΄τις δημοτικές αρχές υπήρξε, ούτε απ΄τον σύλλογο γονέων του σχολείου, ούτε από κανέναν φορέα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων με σκοτωμένα πιτσιρίκια.

Γιαυτό θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά και με άλλα παιδιά. Γιατι το μάθημα που παίρνουμε από τέτοια γεγονότα είναι ότι θα ξορκίσουμε το κακό με ξερογκαζιές από TDM, σούζες μέ πάπιες και φωτιές στους δρόμους, σπονδή προς τους νεκρούς. Κούνια που μας κούναγε...

EVI
14/01/2010, 13:20
δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι η διαφωνια σας
και τι λετε ακριβως.

nikonian
14/01/2010, 13:20
ΟΧΙ

Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι...

Καλά πάσο

AVATOS
14/01/2010, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι η διαφωνια σας
και τι λετε ακριβως.

+750s

LOUKILOUK
14/01/2010, 13:52
Δεν μπορώ να επικοινωνήσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Κλισε δεν υπάρχουν, ούτε death wish από κανέναν. Αντίθέτως υπάρχουν κλισε του στυλ "το κράνος δεν χρειάζεται για κοντινές διαδρομές","ατυχα τα παιδιά", "Νταξ μωρέ 5 λεπτά δρόμος είναι" και λοιπές παπαριές.
Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας, ούτε τα φουσκώνει κανείς. Όταν σου λένε οι γιατροί με απλά και σκληρά νούμερα ότι το 90% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν φόραγαν κράνος, κάτσε και βρες επιχειρήματα.
Το μόνο "όπλο" για να τους σώσεις δυστυχώς, εφόσον

* η οδηγική παιδεία είναι 0
* το ενδιαφέρον του κοινωνικού περίγυρου, σχολείου, κράτους (ως έννοια φροντίδας των πολιτών του) ανύπαρκτο
* η πληροφόρηση και πνίγεται μέσα στα κλισε του σταρχιδισμού, και της ατολμίας διαφοροποίησης της παρέας

είναι η στυγνή αστυνόμευση μέχρι να μην τολμάει κανείς να διανοηθεί ότι μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κράνος. ίσως είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να αναγκάσει κάποιον να βάλει το μπουρδέλο στο κεφάλι του.
Πριν κανα δυο χρόνια είχαν σκοτωθεί δύο πιτσιρίκια σε ένα κοντινό νησί. Σκεφτήκαμε να πάμε 10 άτομα να μιλήσουμε στους υπόλοιπους συμμαθητές τους για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού, δείχνοντας χτυπημένα κράνη, προβάλλοντας κάποια slides ίσως, μπας και ταρακουνηθούν λίγο. Ούτε ενδιαφέρον απ΄τις δημοτικές αρχές υπήρξε, ούτε απ΄τον σύλλογο γονέων του σχολείου, ούτε από κανέναν φορέα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων με σκοτωμένα πιτσιρίκια.

Γιαυτό θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά και με άλλα παιδιά. Γιατι το μάθημα που παίρνουμε από τέτοια γεγονότα είναι ότι θα ξορκίσουμε το κακό με ξερογκαζιές από TDM, σούζες μέ πάπιες και φωτιές στους δρόμους, σπονδή προς τους νεκρούς. Κούνια που μας κούναγε...

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς μας με όλα αυτά...
Απλά το σχόλιο του "καπετάνιου" μάλλον δεν χρειάζονταν... Και άλλοι μπορεί να σκεφτήκαμε με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν οφελεί σε τίποτα να γίνει αναφορά με ένα τέτοιο υποθετικό τρόπο.
Ο nikonian υπερβάλλει σίγουρα και διαφωνώ σε πόλλα από όσα έγραψε, (φοράω βλέπεις arai και όχι μόνο... :confused: ) αλλά "καπετάνιε" θεωρώ σίγουρο ότι και άλλοι παρεξήγησαν το σχόλιο που έκανες ακόμα και αν δεν ήθελες να πεις τίποτα παραπάνω από αυτά που έγραψες...
Κάπου εκεί αρχίζει και τελειώνει και η διαφωνία σας νομίζω και σίγουρα δεν είναι ουσιαστική μιας και όλοι συμφωνουμε οτί πρέπει να οδηγούμε προστατευμένοι...
Τέλος είναι κρίμα με αφορμή ένα τραγικό γεγονός να καθόμαστε και να τσακωνόμαστε σαν τα κοκόρια... Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί για να πείσει έστω και έναν να φορέσει το κρανάκι του και σίγουρα αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε προσφέρει πολλά σε όλους μας.... :winka:

:wave2:

Cpt. Haddock
14/01/2010, 14:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς μας με όλα αυτά...
Απλά το σχόλιο του "καπετάνιου" μάλλον δεν χρειάζονταν... Και άλλοι μπορεί να σκεφτήκαμε με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν οφελεί σε τίποτα να γίνει αναφορά με ένα τέτοιο υποθετικό τρόπο.
Ο nikonian υπερβάλλει σίγουρα και διαφωνώ σε πόλλα από όσα έγραψε, (φοράω βλέπεις arai και όχι μόνο... :confused: ) αλλά "καπετάνιε" θεωρώ σίγουρο ότι και άλλοι παρεξήγησαν το σχόλιο που έκανες ακόμα και αν δεν ήθελες να πεις τίποτα παραπάνω από αυτά που έγραψες...
Κάπου εκεί αρχίζει και τελειώνει και η διαφωνία σας νομίζω και σίγουρα δεν είναι ουσιαστική μιας και όλοι συμφωνουμε οτί πρέπει να οδηγούμε προστατευμένοι...
Τέλος είναι κρίμα με αφορμή ένα τραγικό γεγονός να καθόμαστε και να τσακωνόμαστε σαν τα κοκόρια... Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί για να πείσει έστω και έναν να φορέσει το κρανάκι του και σίγουρα αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε προσφέρει πολλά σε όλους μας.... :winka:

Με αφορμή το τραγικό γεγονός πρέπει να δούμε ΤΙ έφταιξε. Εαν είμασταμ στην Αγγλία δε θα κάναμε ερώτηση για κράνη, ειναι δεδομένο, θα ψάχναμε να βρούμε άλλες αιτίες. Στην Ελλάδα όμως που η πιτσιρικαρία οδηγεί σε συντριπιτικό ποσοστό (ειδικά σε γειτονιές της δυτικής αττικής και στην επαρχία) χωρίς κράνος, λογικό ειναι να πάει το μυαλό μας εκεί.

Το σχόλιο το έβαλα γιατί λιγες μέρες πριν στην Πρέβεζα είδα ενα αντίστοιχο (ηλικιακά) ζευγάρι πιτσιρικάδων με ενα παπί καραφτιαγμενο, ακράνωτοι, άρχισαν ξαφνικά τους ελιγμους στα παρτέρια του παραλιακου πεζόδρομου για να μην τους δει το περιπολικό... Παραλίγο να τη φάνε τη χύμα και δε θέλει πολύ να ανοιξει ενα γυμνο κεφάλι εαν χτυπήσει σε τσιμεντένια γωνία...

Το βασικό πρόβλημα ειναι βέβαια οτι ΔΕΝ γνωρίζουμε τις συνθήκες (ουτε καν εαν ειχαν/καβαλουσαν μηχανάκι) γι' αυτό και έγραψα "δε μ' αρέσει να προτρέχω".

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη κωλονοοτροπία φίλων, γονέων και ημών των ιδίων που ενώ αδιαφορούμε για την ασφάλειά μας, μόλις συμβεί το κακό ψάχνουμε να βρούμε αλλού να τα φορτώσουμε...

Γι' αυτό και το πρώτο σχόλιο πριν το κράνος ήταν για το άιτημα "να πεζοδρομηθεί η διασταύρωση"...

Με την ίδια λογική πρέπει να πεζοδρομηθεί και η Μεσογείων γιατι προχθες βράδυ παρ' ολίγο να χτυπήσω μια η οποία αποφάσισε να τη διασχίσει ξαφνικά

QSpec
14/01/2010, 14:09
Το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό όταν καθόμαστε και γράφουμε ολόκληρες σελίδες για το αυτονόητο. Μετά από μια πτώση η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι "Φόραγε κράνος;" αλλά "Έσπασε το κράνος;" Και αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, δυστηχώς το μόνο μέτρο που βλέπω κι εγώ να μπορεί να κάνει κάτι είναι η σκληρή αστυνόμευση.

Στην δικιά μου πτώση με πήγαν στον Ευαγγελισμό και όταν έρχεται ο γιατρός να με δει ξαπλωμένο στο φορείο ακολουθεί η παρακάτω συζήτηση:

- Α, είσαι από τις αγαπημένες μου περιπτώσεις!
- Τι λες ρε μεγάλε;
- Φόραγες εξοπλισμό.
- Αν δεν τα φόραγα δεν νομίζω να μιλάγαμε τώρα.
- Μπράβο, μπράβο. Ότι κι αν έχεις επιφανειακό θα είναι, δεν χαίρομαι που χτύπησες αλλά χαίρομαι που φόραγες όλα αυτά.

Γενικά δεχόμουν συγχαρητήρια για κάτι που θεωρώ αυτονόητο. Σαν να μου λέγανε μπράβο που αναπνέεις γιατί αλλιώς θα πεθάνεις (υπερβάλω to prove a point).

Για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια ιδανική αντίληψη όμως πρέπει να αρχίσει από εμάς τους ίδιους. Να περάσουμε σιγά σιγά στους γνωστούς μας την αντίληψη αυτή. Καιρό πριν ήμουν έξω από ένα μαγαζί με έναν φίλο και βγαίνουν 2 κοπέλες οι οποίες ανεβαίνουν σε ένα ZX-9. Μιλάμε λίγο και ετοιμάζονται να φύγουν, η μία είχε κράνος.

- Το άλλο κρανάκι που είναι;
- Εεε...
- Ρε κορίτσια... λες και δεν τα ξέρετε.
- Ναι, μαλακία.

Anyway, δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να πω. Αν αρχίσουμε να μεταδίδουμε πως το να φοράς κράνος είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όταν καβαλάς ίσως να γίνει καλύτερη η κατάσταση.

Και για να κάνω την αναπόφευκτη σύγκριση με το εξωτερικό, σε άλλες χώρες το έχουν καταφέρει. Με την βοήθεια του κράτους; Δεν έχω ιδέα. Στην Ουγγαρία πάντως υπήρχαν πινακίδες στην εθνική που προέτρεπαν τους οδηγούς να προσέχουν τους μοτοσυκλετιστές. Είχα το κράνος στο χέρι μέχρι να βγω από το camping και ο ιδιοκτήτης με σταμάτησε και μου είπε "Helmet, helmet always". Το αυτονόητο που λέγαμε, ακόμα και για μη αναβάτες.

Cpt. Haddock
14/01/2010, 14:12
[...]Μαλλον αυτο θα συμβαινει.... ;)

Ακριβώς αυτό και χαίρομαι που μπήκες στο νόημα :wave2:

christostr
14/01/2010, 14:22
Ετσι που τα λεει ο nikonian ειναι τα πραγματα αλλα το μεγαλο ghetto του forum που εχει το πανω χερι εδω μεσα αλληλοϋποστηριζεται....
Μεσα στην αντιπαλοτητα συνεχως...
Το KBC ειναι το ιδιο με το Αrai,την ιδια προστασια προσφερουν αμα πεσεις,και ξερετε γιατι? Γιατι το ειπε ο αρχηγος του forum....Και full εξοπλισμο περνεις με 500 ευρω,γιατι και αυτο το ειπε ο υφισταμενος.
Και αν τολμησει να πει καποιος οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα, γενικα σε ολα τα θεματα αναφερομαι, μπαινει αυτη η μεγαλη παρεα μεσα και σε ξεχεζει,ναι αυτη η παρεα που παει 5 βηματα και φοραει full εξοπλισμο...
Μονο κουβεντα δεν γινεται...στου Τσουκαλα το forum μπηκαμε και οταν λεμε την γνωμη μας μας λενε "αντε γεια" γιατι απλα δεν ειναι αυτο που θελουν να ακουσουν???

Μαλλον αυτο θα συμβαινει.... ;)

Φίλε μου, και γω νέος είμαι στο φόρουμ, αλλά γκέτο δεν υπάρχει!!! Παρέες ναι, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο; (Ένα από τα ζητούμενα τελικά). Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν παρέες. Αν τώρα τυχαίνει κάποιοι οι οποίοι ξεκίνησαν αυτό το φόρουν να είναι άνθρωποι που έχουν νιώσει στο πετσί τους (και όχι μόνο) τι εστί μοτοσυκλετισμός, μοτοσυκλέτα γενικότερα, αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα μέλη κάποιου γκέτο. Απόψεις είναι... Συμφωνείς ή όχι, άσε που... όποιος δεν θέλει αποφεύγει τα γκέτο για τις βόλτες του.
Το ίσως πιο επιθετικό ύφος κάποιων οφείλεται στο ότι κουβεντιάζουν συνεχώς όσον αφορά στα ατυχήματα, ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑ!!!!

Φιλικά Χρήστος

road spirit
14/01/2010, 14:42
Μαλλον αυτο θα συμβαινει.... ;) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !

άργησες λίγο αλλά το έπιασες το νόημα....

LOUKILOUK
14/01/2010, 14:47
Με αφορμή το τραγικό γεγονός πρέπει να δούμε ΤΙ έφταιξε. Εαν είμασταμ στην Αγγλία δε θα κάναμε ερώτηση για κράνη, ειναι δεδομένο, θα ψάχναμε να βρούμε άλλες αιτίες. Στην Ελλάδα όμως που η πιτσιρικαρία οδηγεί σε συντριπιτικό ποσοστό (ειδικά σε γειτονιές της δυτικής αττικής και στην επαρχία) χωρίς κράνος, λογικό ειναι να πάει το μυαλό μας εκεί.

Το σχόλιο το έβαλα γιατί λιγες μέρες πριν στην Πρέβεζα είδα ενα αντίστοιχο (ηλικιακά) ζευγάρι πιτσιρικάδων με ενα παπί καραφτιαγμενο, ακράνωτοι, άρχισαν ξαφνικά τους ελιγμους στα παρτέρια του παραλιακου πεζόδρομου για να μην τους δει το περιπολικό... Παραλίγο να τη φάνε τη χύμα και δε θέλει πολύ να ανοιξει ενα γυμνο κεφάλι εαν χτυπήσει σε τσιμεντένια γωνία...

Το βασικό πρόβλημα ειναι βέβαια οτι ΔΕΝ γνωρίζουμε τις συνθήκες (ουτε καν εαν ειχαν/καβαλουσαν μηχανάκι) γι' αυτό και έγραψα "δε μ' αρέσει να προτρέχω".

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη κωλονοοτροπία φίλων, γονέων και ημών των ιδίων που ενώ αδιαφορούμε για την ασφάλειά μας, μόλις συμβεί το κακό ψάχνουμε να βρούμε αλλού να τα φορτώσουμε...

Γι' αυτό και το πρώτο σχόλιο πριν το κράνος ήταν για το άιτημα "να πεζοδρομηθεί η διασταύρωση"...

Με την ίδια λογική πρέπει να πεζοδρομηθεί και η Μεσογείων γιατι προχθες βράδυ παρ' ολίγο να χτυπήσω μια η οποία αποφάσισε να τη διασχίσει ξαφνικά

Μπορούμε εύκολα να υποψιαστούμε τι έφταιγε και να πεσουμε και μέσα τις περισσότερες φορές χωρίς να είμαστε μάγοι... Αλλά καλό είναι να βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο, τόπο, χρόνο για να περάσουμε το σωστό μύνημα... όταν τα πράγματα είναι φορτισμένα, η ψυχρή λογική δεν είναι η απάντηση...σκέψου ότι ο nikonian πέρασε από τον τόπο του δυστυχήματος την επόμενη μέρα... !!! Ακόμα μυρίζω τα λουλούδια που αφήνουν γνωστοί και φίλοι στο παλικάρι που "έφυγε" τις μέρες των Χριστουγένων και ανατριχιάζω... :sad:
Για τα υπολοιπα που λες δεν διαφωνώ σε καμία περίπτωση αλλά επειδη υπήρξα και εγώ ξεκράνωτος για χρόνια αλλά στάθηκα τυχερός μες στην ατυχία μου, θα πρότεινα μια ποιο ρεαλιστική προσεγγιση χωρίς αφορισμούς και υπερβολές.

:beer: :wave2:

MitsosNaked
14/01/2010, 14:49

ΚΑΝΕΝΑΣ δέν είπε πως καλά πάθανε(αυτό έλειπε). Εδώ μιλάμε για ένα άλλο θέμα(που απο σένα ξεκίνησε).

Τουλάχιστον έπρεπε να χαίρεσαι που τα ᾽νέα παιδιά που δέν είχαν γεννηθεί το 1982᾽ πλέον κράζουν τη μή χρήση κράνους.:winka:

byron
14/01/2010, 14:59
Ετσι που τα λεει ο nikonian ειναι τα πραγματα αλλα το μεγαλο ghetto του forum που εχει το πανω χερι εδω μεσα αλληλοϋποστηριζεται....
Μεσα στην αντιπαλοτητα συνεχως...
Το KBC ειναι το ιδιο με το Αrai,την ιδια προστασια προσφερουν αμα πεσεις,και ξερετε γιατι? Γιατι το ειπε ο αρχηγος του forum....Και full εξοπλισμο περνεις με 500 ευρω,γιατι και αυτο το ειπε ο υφισταμενος.
Και αν τολμησει να πει καποιος οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα, γενικα σε ολα τα θεματα αναφερομαι, μπαινει αυτη η μεγαλη παρεα μεσα και σε ξεχεζει,ναι αυτη η παρεα που παει 5 βηματα και φοραει full εξοπλισμο...
Μονο κουβεντα δεν γινεται...στου Τσουκαλα το forum μπηκαμε και οταν λεμε την γνωμη μας μας λενε "αντε γεια" γιατι απλα δεν ειναι αυτο που θελουν να ακουσουν???

Μαλλον αυτο θα συμβαινει.... ;)

Koke γενικα γουστάρεις (να μου ή) γενικώς να την λες, ακόμα και όταν προσπαθεί κάποιος να σε βοηθήσει όπως στο άλλο μαλακοthread που έψαχνες ανταλλακτικά gilera αντί να πατήσεις ένα search στο google...
Αδιάφορο μου είναι, εφόσον η εμπάθεια σου μένει σε "ανεκτά" επίπεδα. Μόλις τα ξεπεράσεις, όντως υπάρχει μια μεγάλη χατζάρα που θα στείλει τα ποστ σου στον αγύριστο. Και ξέρεις γιατί? Γιατί εδώ μέσα όντως ισχύει η δικτατορία των mods που όταν ακούνε μαλακίες για γκέτο, κλίκες και κολλητούς ξυρίζει αβέρτα και αδιακρίτως όπως έγινε και στο παρόν με τα άσχετα ποστ που μπήκαν.

Το ΚΒC, Nolan, AGV, XLite ακόμα και τα ταπεινά Nitro (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81490) παρέχουν την ίδια προστασία σε χτυπήματα, με τα Arai-Shoei κλπ εφόσον έχουν περάσει τις ίδιες προδιαγραφές. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα.
Η παρέα που πάει στον μπακάλη με full εξοπλισμό δεν είναι η δικιά μου και δεν ντύνομαι έτσι για να πάω στον μπακάλη. Αν το κάνουν δικαίωμα τους και καλά κάνουν, όπως είναι και δικαίωμα του κάθε ένα από μας να φορέσει χλαμύδα για να πηγαίνει, ΑΛΛΑ κακά κάνει.
Μιας και αγόρασα το πρώτο μου κράνος όταν ήσουν 5 χρονων, εφόσον γλύτωσα με 20 ράμματα στη μάπα και έκτοτε έχω φάει καμμιά 20αριά χύμες, επέτρεψε μου-όχι μόνο να έχω άποψη- αλλά να μπορώ να την λέω όταν διαβάζω μπαρούφες.

Στον χρόνο που έχω περάσει εδώ μέσα έχω μάθει πολλά χρήσιμα από ποιό μάγκες από μένα. Κουβέντες που τις ρούφηξα και έκανα τουμπεκί. Αν έχεις να πεις κάτι χρήσιμο στο παρόν thread εκτός του να μετράς τη τσουτσούνα σου, ελεύθερος είναι ο χώρος.
Διαφορετικά....."αντε γειά" και κάνε μου τη χάρη να μην ξανασχοληθείς μαζί μου :wave2:

byron
14/01/2010, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Αν αρχίσουμε να μεταδίδουμε πως το να φοράς κράνος είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όταν καβαλάς ίσως να γίνει καλύτερη η κατάσταση.

Μακάρι να γίνει κάποτε αυτό. Απ΄την δεκαετία του 80, έχουν γίνει κάποια βήματα τουλάχιστον στην Αθήνα και Θεσ/νίκη, μιας και τότε κράνος φόραγαν οι 5 στους 100. Κάποιοι πραγματικά τυχεροί που ψαχνόμασταν με μαλακίες την γλυτώσαμε, κάποιοι εγιναν ανάμνηση.
Δυστυχώς αν θέλουμε 20 χρόνια για τις μεγάλες πόλεις και άλλα 20 για την επαρχία που εκεί γίνεται το χάος, είμαστε τραγικοί....
Κάθε φορά που έιμαι λίγο παραέξω από Αθήνα, με πιάνει η καρδιά μου με τη κατάντια μας. Χύμα και όπως να ΄ναι με μοναδικό εφόδιο το δεμένο σταυρουδάκι στις ντίζες. :(

catmaster
14/01/2010, 15:23
Μακάρι να γίνει κάποτε αυτό. Απ΄την δεκαετία του 80, έχουν γίνει κάποια βήματα τουλάχιστον στην Αθήνα και Θεσ/νίκη, μιας και τότε κράνος φόραγαν οι 5 στους 100. Κάποιοι πραγματικά τυχεροί που ψαχνόμασταν με μαλακίες την γλυτώσαμε, κάποιοι εγιναν ανάμνηση.
Δυστυχώς αν θέλουμε 20 χρόνια για τις μεγάλες πόλεις και άλλα 20 για την επαρχία που εκεί γίνεται το χάος, είμαστε τραγικοί....
Κάθε φορά που έιμαι λίγο παραέξω από Αθήνα, με πιάνει η καρδιά μου με τη κατάντια μας. Χύμα και όπως να ΄ναι με μοναδικό εφόδιο το δεμένο σταυρουδάκι στις ντίζες. :(

+ πολλά ... :sick: :sad: :sad:

DUKASII
14/01/2010, 15:26
Χύμα και όπως να ΄ναι με μοναδικό εφόδιο το δεμένο σταυρουδάκι στις ντίζες. :( αν το σταυρουδακι ειναι daeneze ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΗΓΑ Κ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΑ?:sad:

EVI
14/01/2010, 15:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
αν το σταυρουδακι ειναι daeneze ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΗΓΑ Κ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΑ?:sad:

ωχ ρε δουκα :eyepop: daIneSe ειναι κανονικα.....τσαμπα το πηρες προσεχε ρε δεν θα σε βοηθησει :hypnotize :smokin: :lol:

byron
14/01/2010, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
αν το σταυρουδακι ειναι daeneze ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ Η ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΗΓΑ Κ ΤΟ ΣΚΑΛΙΣΑ?:sad:

Αν το κανες για το suzuki σου δεν κάνει τίποτα μιας και το δικό σου θέλει εξορκιστή.
Αν το σκάλισες για ΚΤΜ τράβα σε μια εκκλησία στα Μεσόγεια που τα "διαβάζει" να ΄σαι σίγουρος. :wave2:

kokos08
14/01/2010, 15:35
Koke γενικα γουστάρεις (να μου ή) γενικώς να την λες, ακόμα και όταν προσπαθεί κάποιος να σε βοηθήσει όπως στο άλλο μαλακοthread που έψαχνες ανταλλακτικά gilera αντί να πατήσεις ένα search στο google...
Αδιάφορο μου είναι, εφόσον η εμπάθεια σου μένει σε "ανεκτά" επίπεδα. Μόλις τα ξεπεράσεις, όντως υπάρχει μια μεγάλη χατζάρα που θα στείλει τα ποστ σου στον αγύριστο. Και ξέρεις γιατί? Γιατί εδώ μέσα όντως ισχύει η δικτατορία των mods που όταν ακούνε μαλακίες για γκέτο, κλίκες και κολλητούς ξυρίζει αβέρτα και αδιακρίτως όπως έγινε και στο παρόν με τα άσχετα ποστ που μπήκαν.

Το ΚΒC, Nolan, AGV, XLite ακόμα και τα ταπεινά Nitro (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81490) παρέχουν την ίδια προστασία σε χτυπήματα, με τα Arai-Shoei κλπ εφόσον έχουν περάσει τις ίδιες προδιαγραφές. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα.
Η παρέα που πάει στον μπακάλη με full εξοπλισμό δεν είναι η δικιά μου και δεν ντύνομαι έτσι για να πάω στον μπακάλη. Αν το κάνουν δικαίωμα τους και καλά κάνουν, όπως είναι και δικαίωμα του κάθε ένα από μας να φορέσει χλαμύδα για να πηγαίνει, ΑΛΛΑ κακά κάνει.
Μιας και αγόρασα το πρώτο μου κράνος όταν ήσουν 5 χρονων, εφόσον γλύτωσα με 20 ράμματα στη μάπα και έκτοτε έχω φάει καμμιά 20αριά χύμες, επέτρεψε μου-όχι μόνο να έχω άποψη- αλλά να μπορώ να την λέω όταν διαβάζω μπαρούφες.

Στον χρόνο που έχω περάσει εδώ μέσα έχω μάθει πολλά χρήσιμα από ποιό μάγκες από μένα. Κουβέντες που τις ρούφηξα και έκανα τουμπεκί. Αν έχεις να πεις κάτι χρήσιμο στο παρόν thread εκτός του να μετράς τη τσουτσούνα σου, ελεύθερος είναι ο χώρος.
Διαφορετικά....."αντε γειά" και κάνε μου τη χάρη να μην ξανασχοληθείς μαζί μου :wave2:

Εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου,γενικα μιλαω για το ολο συστημα εδω....εσυ κατι ξερεις ομως... ;)

Οριστε,αυτον τον τροπο που απαντας ακριβως εννοω για εδω μεσα,ετσι ειναι οι προϊσταμενοι,τι να κανουμε,κοβουν-ραβουν!
Κοψε με γιατι ανοιξα thread για ανταλλακτικα για το gilera και με θεωρεις μαλακα γιατι δεν εκανα search,ευτυχως για μενα γιατι οι υπολοιποι βλεπουν με τι εχουν να κανουν...

Κριμα,με στεναχωρησες,και ειμαστε και ομοζωδιοι απ οτι ειδα,διπλη η στεναχωρια! χαχαχα!!!

Και που εισαι,απο το πρωι με ετρωγαν τα @@ μου...λες για το αν θα με διαγραψεις?
Τι να σου πω,θα τα βαψω μαυρα!

Στο λεω εγω πρωτος...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! :wave2:

road spirit
14/01/2010, 15:37
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:

MAG/FMX
14/01/2010, 15:38
Εμενα μου εσπασε ο μηχανικος το γουρικο σταυρουδακι , που ειχε 5 ετη χωρις τουμπα:alien:
Οι γκομενες στη δουλεια με λενε robocop γιατι εχω full εξοπλισμο, αλλα δε μασαω , ειμαι αστακος κ εχω γκομενα, Πιστευω οτι υπαρχει μη πληροφορηση κ εγω εδω μεσα ξεστραβωθηκα............
Ολο πητσηρικια κ ξανθες βλεπω χωρις κρανος στο δρομο ακομα κ με το κρυο ρε π.....η μου.:mad:

catmaster
14/01/2010, 15:41
Εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου,γενικα μιλαω για το ολο συστημα εδω....εσυ κατι ξερεις ομως... ;)

Οριστε,αυτον τον τροπο που απαντας ακριβως εννοω για εδω μεσα,ετσι ειναι οι προϊσταμενοι,τι να κανουμε,κοβουν-ραβουν!
Κοψε με γιατι ανοιξα thread για ανταλλακτικα για το gilera και με θεωρεις μαλακα γιατι δεν εκανα search,ευτυχως για μενα γιατι οι υπολοιποι βλεπουν με τι εχουν να κανουν...

Κριμα,με στεναχωρησες,και ειμαστε και ομοζωδιοι απ οτι ειδα,διπλη η στεναχωρια! χαχαχα!!!

Και που εισαι,απο το πρωι με ετρωγαν τα @@ μου...λες για το αν θα με διαγραψεις?

Στο λεω εγω πρωτος...

την παλεύεις καθόλου ;;;

έχεις καταλάβει ότι μόνος σου κοπανιέσαι ;;; :lol: :lol: :lol:

μόνο εσύ μπόρεσες από μια συζήτηση για ένα ατύχημα και τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράμε να καταλήξεις στο παραπάνω ... τι να πω ...

στο καλό ...

kokos08
14/01/2010, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
την παλεύεις καθόλου ;;;

έχεις καταλάβει ότι μόνος σου κοπανιέσαι ;;; :lol: :lol: :lol:

μόνο εσύ μπόρεσες από μια συζήτηση για ένα ατύχημα και τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράμε να καταλήξεις στο παραπάνω ... τι να πω ...

στο καλό ...

Γεια σου Λεωντα!

filipp0s
14/01/2010, 15:44
...

το λεει αλλωστε και η υπογραφη σου ρε φιλος:

Δεν μπαινω καλα,αλλα βγαινω τελεια...

:rotflmao: :rotflmao:

SVX
14/01/2010, 15:55
Ο εξοπλισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Μόδα" ρε ΨΩΝΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.....ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ!!!ρωτήστε και τους παλιούς.... :a66:

185565

Cpt. Haddock
14/01/2010, 15:57
Γεια σου Λεωντα!

με "ομικρον" :wave2:

(εμείς του γκέτο ξέρουμε και ορθογραφία :p )

nikonian
14/01/2010, 16:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
Ο εξοπλισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Μόδα" ρε ΨΩΝΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.....ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ!!!ρωτήστε και τους παλιούς.... :a66:

Δεν έχεις άδικο αλλά ας τα φορέσουν οι πιτσιρικάδες έστω για "μοδα". Δε μας χαλάει αν θα τα πληρώσουν χρυσά, αν είναι να σώσουν το κεφάλι τους.

Στη δεκαετία του '80 που ανέφερε ο Βύρων παραπάνω , τα κράνη κόστιζαν μια περιουσία. Ένα βασικό μισθό πληρώναμε για το φτηνότερο Nolan. Υπήρχαν φορές που δεν το φορούσαμε για να μην το λερώσουμε΄!!!!!!!!! Πέφταμε με τα μηχανάκια και βάζαμε το πόδι από κάτω για να μην πάθει ζημιά το μηχανάκι, αφού το ΚΑΤ ήταν φτηνότερο απ'το Σαρακάκη!!!!!

Σήμερα όλα είναι τσάμπα. Προσωπικά έχω 8 κράνη και 9 μπουφάν, για κάθε περίπτωση (το σύνδρομο της κατοχής ).
Θέλεις οι χαμηλές τιμές; Θέλεις η μόδα; Σήμερα οι 9 στους 10 το φοράμε το ρημάδι αν και όχι πάντα πάντα.

FestoNero
14/01/2010, 16:44
Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας θα καταλάβαινες ό,τι διαβάζεις δε θα έκοβες το κείμενό μου και δε θα έγραφες 500 λέξεις ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ:lol: Κατάλαβα κάπου λάθος;

Εγώ είμαι βλάκας και το παραδέχομαι. Είμαι εδώ για να μειώσω τη βλακεία μου και να αυξήσω την ευφυία μου, σε θέματα μοτοσυκλέτας. Εσύ τι κάνεις;
Καταδικάζεις τη χρήση κράνους, μπουφάν, κλπ λέγοντας ανακρίβειες περί του κόστους και του κινδύνου, ενώ τα τιμολόγια και οι στατιστικές είναι εναντίον σου.
Θα αρχίσουμε να λέμε τα αυτονόητα πάλι;

Για πες μου, πως είμαι εκτός θέματος; Που δεν κατάλαβα τι έγραψες;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
Σεξ κάνεις πάντα με προφυλακτικό;

Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό όταν καθόμαστε και γράφουμε ολόκληρες σελίδες για το αυτονόητο. Μετά από μια πτώση η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι "Φόραγε κράνος;" αλλά "Έσπασε το κράνος;" Και αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, δυστηχώς το μόνο μέτρο που βλέπω κι εγώ να μπορεί να κάνει κάτι είναι η σκληρή αστυνόμευση.

Anyway, δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να πω. Αν αρχίσουμε να μεταδίδουμε πως το να φοράς κράνος είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όταν καβαλάς ίσως να γίνει καλύτερη η κατάσταση.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.

FestoNero
14/01/2010, 16:51

Στο λεω εγω πρωτος...

Η σωστή λέξη είναι κλίκα.
Όπως "η κλίκα του moto.gr".
Τρεχάτε να σωθείτε τώρα!
:lol: :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :rotflmao:

nikonian
14/01/2010, 17:38
Κατάλαβα κάπου λάθος;

Εγώ είμαι βλάκας και το παραδέχομαι. Είμαι εδώ για να μειώσω τη βλακεία μου και να αυξήσω την ευφυία μου, σε θέματα μοτοσυκλέτας. Εσύ τι κάνεις;
Καταδικάζεις τη χρήση κράνους, μπουφάν, κλπ λέγοντας ανακρίβειες περί του κόστους και του κινδύνου, ενώ τα τιμολόγια και οι στατιστικές είναι εναντίον σου.
Θα αρχίσουμε να λέμε τα αυτονόητα πάλι;

Για πες μου, πως είμαι εκτός θέματος; Που δεν κατάλαβα τι έγραψες;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
Σεξ κάνεις πάντα με προφυλακτικό;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.

Το να αναλύουμε σε κάθε ευκαιρία τη χρησιμότητα του κράνους είναι κουραστική για τους παλιούς και άχρηστη για τους νέους, αφού μπορούν να βρουν απίστευτο υλικό κι εδώ κι αλλού.

Το θέμα μου είναι άλλο:

Μια φορά κι έναν καιρό , κάθονταν ένας γιατρός, ένας τροχονόμος κι ένας μηχανόβιος και έβλεπαν τις ειδήσεις των 8:00 στη τηλεόραση . Κάποια στιγμή ακούνε για κάποιο θανατηφόρο τροχαίο.
Τι νομίζεις ότι αναφώνησαν οι τρείς τηλεθεατές;

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ: ΧΜ! Κατάλαβα!Υπερβολική ταχύτητα. Γράφ'το!

ΓΙΑΤΡΟΣ : Κάπνιζαν, ε;!

ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ: ΧΜ!Θανατηφόρο ε; Κατάλαβα! Δεν φορούσε κράνος.

Αργότερα στις ειδήσεις των 12:00 έμαθαν ότι ένας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε αργά δεξιά και το όχημα ανέβηκε στη στάση και σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο.

Δε σου φαίνονται γραφικά όλα τούτα ;

Giorgos19
14/01/2010, 18:42
Παιδια, δεν εχω καθησει να διαβασω ακομα αυτα που εχετε γραψει, αλλα ορμωμενος απο τον τιτλο του ποστ, εχω να πω κατι που παιζει να ειναι και οφ τοπικ.

Ετσι που ειναι η κατασταση στους δρομους, δεν χρειαζεται να μας απασχολει για ποιο λογο φοραει καποιος εξοπλισμο, αλλα οτι τον φοραει. Ετσι λοιπον, αν καποιος βαζει κρανος-μπουφαν μονο και μονο για να πουλησει μουρη ή για να το παιξει γρηγορος, δεν με νοιαζει... Με νοιαζει που τα φοραει..
Μακαρι να ειμασταν σε θεση να αναλυσουμε για ποιο λογο φοραει ο οποιοσδηποτε εξοπλισμο αλλα δυστυχως..... αν εισαι πεινασμενος και σου δωσουν να φας, δεν σε νοιαζει αν το φαγητο εχει αλατι ή οχι....

Αυτα απο μενα...:wave2:

QSpec
14/01/2010, 18:55
Μια φορά κι έναν καιρό , κάθονταν ένας γιατρός, ένας τροχονόμος κι ένας μηχανόβιος και έβλεπαν τις ειδήσεις των 8:00 στη τηλεόραση . Κάποια στιγμή ακούνε για κάποιο θανατηφόρο τροχαίο.
Τι νομίζεις ότι αναφώνησαν οι τρείς τηλεθεατές;

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ: ΧΜ! Κατάλαβα!Υπερβολική ταχύτητα. Γράφ'το!

ΓΙΑΤΡΟΣ : Κάπνιζαν, ε;!

ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ: ΧΜ!Θανατηφόρο ε; Κατάλαβα! Δεν φορούσε κράνος.

Αργότερα στις ειδήσεις των 12:00 έμαθαν ότι ένας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε αργά δεξιά και το όχημα ανέβηκε στη στάση και σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο.

Δε σου φαίνονται γραφικά όλα τούτα ;

Εμένα όχι μιας και πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ στην πραγματικότητα.
Και καλά, για τον μπάτσο και τον γιατρό δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά εσύ αυτήν την εντύπωση έχεις για τους μοτοσυκλετιστές; Ξέρεις πολλούς σαν το παράδειγμα σου;

Εγώ τουλάχιστον όταν μου πουν κάτι τέτοιο ρωτάω το πως και αν ακούσω για χτύπημα στο κεφάλι ρωτάω "Καλά ακράνωτος/η ήταν...;".

Tpap
14/01/2010, 19:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
..αλλα δε μασαω , ειμαι αστακος κ εχω γκομενα.

όχι ρε μ@λ@κα....:eyepop: :eyepop:

τί είπε ο πόντικας...:rotflmao: :bigcry: :lol:

mparmpanik
14/01/2010, 19:24
ισως θα επρεπε να επισημανουμε επιπροσθετως οτι η χρηση του εξοπλισμου
ειναι μεν αναγκαια και απαραιτητη αλλα λειτουργει επικουρικα στην ασφαλεια μας
καθοτι πρωτο ρολο παιζει η οδηγικη μας συμπεριφορα.
αν πχ περνας αναμεσα απο τα μποτιλιαρισμενα αυτοκινητα με 100 km
οσα κρανη κι αν φορας, αμα σου κατσει η στραβη, δεν σε σωζει τιποτα.

και για να μην παρεξηγηθω οτι ισχυριζομαι πως αν πας σαν κοτα δεν σου χρειαζεται
ο εξοπλισμος, λεω οτι ειναι παντα μα παντα απαραιτητος.

διοτι οκ, αν στουκαρεις με πολλα δεν σε σωζει τιποτα,
αν ομως πεσεις και συρθεις, αν κοπανησει το κεφαλι σου στην ασφαλτο
(ή σε κανα καθρεφτη φορτηγου ) αν σου πλαγιασει με μηδεν χλμ η μηχανη
και σκασεις κατω σαν καρπουζι , αν η σφηκα βαλει σημαδι το ματι σου
αν ο γιωταχης στο φαναρι σε κοπανησει και σε ριξει, αν σου γλυστρισει ο μπροστινος
και φας την τουμπα
χιλια δυο αν..

τοτε φορωντας τον εξοπλισμο σου, εχεις δωσει μια σημαντικη ευκαιρια στον εαυτο σου να την βγαλει καθαρη.

Gandalf dr685sm
14/01/2010, 19:26
Πάμε λίγο απο την αρχή;... αν μου επιτρέπεται δηλαδή καθότι "γερόντι" έχασα λίγο τον λογαριασμό με τα όσα λέγονται.

Λοιπόν...κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ..

Ναι μεν υπάρχει μια υπερκοστολόγηση σε κράνη σε σχέση με Ελλάδα , κάποιων συγκεκριμένων κατασκευαστών αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με την ικανότητα προστασίας σε χτυπήματα απο την στιγμή που έχουν περάσει προδιαγραφές. Έχουν να κάνουν όμως...

- Αεροδυναμική. Όποιος έχει βάλει κράνος κόστους 200 ευρώ και κράνος 600 ευρώ θα το καταλαβαίνει αυτό, τόσο απο πλευράς θορύβου όσο και απο την αντίσταση κατά του αέρα πάνω στην μηχανή.

- Σχεδιασμός εσωτερικός. Υπάρχουν αποσπώμενες επενδύσεις, αντιβακτηριακές , αντιθαμβωτικό ζελατίνας κοκ. συν φυσικά την εφαρμογή που είναι τεράστιο θέμα.

- Βάρος... σημαντικό αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με αυχενικό μετά απο χρόνια.

- Σχεδιασμός εξωτερικός και συναρμολόγηση. Ειδικά το δεύτερο είναι σημαντικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενα "φτηνο΄" κράνος θα μας αφήσει λουράκι ή "αυτάκι ζελατίνας" στο χέρι.

κτλ. Αυτά πληρώνουμε κύριοι. Ίσως λίγο παραπάνω απο όσο πρέπει εδώ για αυτό και αρκετοί τα παίρνουν απο έξω πλέον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...

Είναι τουλάχιστον χαζό να λέμε οτι σε ενα scooter ή μικρότερης ιπποδύναμης μοτό κινδυνεύουμε λιγότερο. Το απέναντι όχημα (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ!! ) που θα έρθει κατά πάνω μας, με τα ίδια χιλιόμετρα θα πηγαίνει και τα ίδια κιλά, είτε ειμαστε με πανοπλία Arai-Dainese είτε με Nitro και Μάρκα με έκαψες μπουφάν. Η αλήθεια είναι οτι το πρώτο λόγω σχεδιασμού-εφαρμογής και άλλων δοκιμών που εκφράζονται στο κόστος , θα προστατεύσουν περισσότερο απο τον low budget εξοπλισμό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...

Ακόμα και ενα nitro κράνος (που έχει περάσει προδιαγραφές) και ενα δερμάτινο jacket με όποια προστασία, και ενα ζευγάρι αρβυλάκια θα προστατεύσουν καλύτερα απο το gel στα μαλιά , ενα jean jacket και αθλητικά παπούτσια. Θα πρέπει όμως να τα φοράνε.

Δεν κατανοώ γιατί τσακωνόσαστε όπως είπε και η Evi... ο εξοπλισμός είναι το Α και το Ω σε μια μοτό. Όσο μπορεί λοιπόν ο καθένας όσον αφορά την τσέπη του , παίρνει το καλύτερο που μπορεί να αντέξει. Ούτε θα μπεί σε διαδικασία 400 δανείων και δόσεων για να πάρει ενα Arai , αλλά ούτε θα πρέπει να δώσει και 50 ευρώ για ενα κράνος αμφιβόλου ποιότητος και προέλευσης απο super market μόνο και μόνο για να γλυτώσει την κλήση.

Ας σταματήσουμε να μιλάμε για τα αυτονόητα όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Gandalf

MAG/FMX
14/01/2010, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
όχι ρε μ@λ@κα....:eyepop: :eyepop:

τί είπε ο πόντικας...:rotflmao: :bigcry: :lol:
Ποιος ειναι ποντικας :evil: ρε fashion victim
Σατηρικα τα εγραψα οτι δηλαδη μην παρασηρεστε με λιγα λογια , απο καποιον που μπορει να σου πει......."εισαι κοτα που φορας κρανος" η μια γκομενα που σου λεει εισαι σα robocop η σα ζητας"

Για μενα δεν ειναι αναγκη μονο ο εξοπλισμος, αλλα ειναι κ θεμα
ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ:sun:
ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ:a9:
ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ:a013:
ΣΕΒΑΣΜΟΥ:a10:
Για να περασουμε ομορφα κ αυτο το καλοκαιρι........που λεει κ ο γλαρος:a19:

byron
14/01/2010, 19:34
MAG -> MAGKAS :a23:

Akatanomastos
14/01/2010, 19:37
τελικα τα παιδια φοραγαν κρανος ή οχι?

δεν ρωταμε για να νιωσουμε ποιο μαγκες, ή για να κατηγορησουμε τους νεκρους,

δεν εχει νοημα να κατηγορησεις τους νεκρους

νοημα εχει να το δουν καποια αλλα παιδια και να βαλουν κρανος αυτα..

byron
14/01/2010, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotiris S.
Το ατυχημα εγινε πολυ κοντα στο σπιτι μου.
Συμφωνα με αυτοπτη μαρτυρα (τον μοναδικο) το Ρενο κατεβαινε απο Λιοσια (για οσους ξερουν την περιοχη) και το μηχανακι με τα παιδια (ξεκρανωτα) ανεβαινε απο Μενιδι.

Τελευταια στιγμη ο οδηγος του Ρενο αποφασισε να στριψει αριστερα( προς Χολιδη) με αποτελεσμα να πεσει πανω στο μηχανακι.

Αυτα...

Οσο για τις αντιδρασεις των φιλων των παιδιων, το κλεισιμο του δρομου, την φωτια στο μηχανακι κτλ...αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται..(ποσο μαλλον στο Μενιδι...)

Κριμα για τα παιδια.

maintenance
14/01/2010, 19:56
Το θεμα που ενδεχεται (και ετσι ειναι) τα παιδια να μην ηταν καβαλα στο παπί ή τι αλλο ηταν εγω το ανεφερα.

Οπως παντα ριχνουμε το αναθεμα χωρις να ξερουμε τις συνθηκες... πολλα παραδειγματα απο το 2004 που ειμαι "εδω"

Και το θεμα του Μενιδιου ή του Ζεφυριου μου ειναι εντελως γελιο να το διαβαζω...

Το μαγαζι μου που ειναι στα βορεια και στους Ηi επισης ειναι ακρανωτοι και καγκουρες...

Με αλλα λογια (πιστευω να μην ηταν αυτο το υφος) μην προσδιορίζουμε τον θανατο δυο πιτσιρικων με βαση το που εγινε, το που ζουν και δεν ξερω και εγω τι αλλο....

φανταζομαι τι θα γινοταν αν δεν ειχαμε το βιντεακι με τον καγκουρα με το ρ1 που με περισια ψυχραιμια απεφυγε το αυτοκινητο.....Αν μας αφηνε και αποδημουσε τι θα λεγαμε?

"ο φουστης με το τουτου που πεταχτηκε, να καει, να παει στο διαολο και αλλα τετοια"

μην προτρεχουμε!!!!!

Red Rider
15/01/2010, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
Το μαγαζι μου που ειναι στα βορεια και στους Ηi επισης ειναι ακρανωτοι και καγκουρες...

Αυτο ξαναπες το..
Περισσοτερα GS κυκλοφορουν μαλλι γυαλι,παρα παπακια..