View Full Version : Fedex και κόστος εκτελωνισμού.
TOLISTOLAROS
14/01/2010, 13:47
Παιδιά ήρθε κάτι από Ηong Kong με Fedex. Moυ στέλνουν mail και ζητάνε επιπλέον 116,73?.
Αξία αντικειμένου 50 USD.
Koιτάτε τί μου λένε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 20,00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
Ε.Ε.Π.Α. 0,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00
ΑΜΟΙΒΗ 79,73
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00
ΣΥΝΟΛΟ 116,73
Μου λένε ότι τα 79,73 είναι η αμοιβή του εκτελωνιστή.Ισχύει κάτι τέτοιο;Πληρώνεται ο εκτελωνιστής;
road spirit
14/01/2010, 13:52
ισχύει
μπορείς να το κάνεις και μόνος σου βέβαια, εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49944)
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ισχύει
μπορείς να το κάνεις και μόνος σου βέβαια, εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49944)
Ανοιγεις πληγες φιλο:sad:
argy_kap
14/01/2010, 16:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ανοιγεις πληγες φιλο:sad:
Πεθαίνω με το παλίο σου ποστ! Είσαι ο Θεός μας :beer: :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Παιδιά ήρθε κάτι από Ηong Kong με Fedex. Moυ στέλνουν mail και ζητάνε επιπλέον 116,73?.
Koιτάτε τί μου λένε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
Ε.Ε.Π.Α. 0,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00
ΑΜΟΙΒΗ 79,73
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00
ΣΥΝΟΛΟ 116,73
Μου λένε ότι τα 79,73 είναι η αμοιβή του εκτελωνιστή.Ισχύει κάτι τέτοιο;Πληρώνεται ο εκτελωνιστής;
Ειναι μεγιστοι κλεφτες ......μπορεις να τους ριξεις οσα καντιλια θελεις αλλα παλι θα πρεπει να πληρωσεις απο τι στιγμη που στο σταματησαν για μολις 50 δολλαρια .....δε παιζονται οι ανθρωποι
Θα μπορουσες να πας απο εκει να το εκτελωνισεις αλλα μονο η βενζινη το ψαξιμο το περιμενε και ολη η ταλαιπωρια δεν ξερω αν αξιζει :wave2:
blueangel
14/01/2010, 18:48
Ρε συ Τόλη γιατί ρε αγορίνα μου δεν ζήτησες να σου γράψουν οι μαλάκες την ένδειξη GIFT στην συσκευασία????Παίζει η περίπτωση να ξεγέλαγες το τελωνείο...Εχει γίνει αυτό:( :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Ρε συ Τόλη γιατί ρε αγορίνα μου δεν ζήτησες να σου γράψουν οι μαλάκες την ένδειξη GIFT στην συσκευασία????Παίζει η περίπτωση να ξεγέλαγες το τελωνείο...Εχει γίνει αυτό:( :sick:
Αυτο ξεχασε το στην περιπτωση της FEDEX.
Σταματανε οτι μπορουνε (και οτι προλαβαινουν) και κοβουν κωλους.
Απλα μακρυα απο την fedex.Μονο και μονο γι'αυτους τους καργιοληδες σταματησα να παραγγελνω πραγματα απο καταστηματα και πωλητες που συνεργαζονται μαζι τους ακομα και οταν το προιον ηταν ΤΡΕΛΗ ευκαιρια.
:sad:
Τολη για τετοιο χαρατσι που σου ριχνουν θα σου προτεινα να το εκτελωνισεις μονος σου αν εχεις χρονο.Θα γλιτωσεις περιπου το 1/3 των χρηματων στην καλυτερη αλλα και παλι...
SeNNinhA
14/01/2010, 19:01
Εάν πας μόνος σου δεν θα πληρώσεις τα 80 ευρώ του εκτελωνιστη αλλά θα σου πάρουν όμως 40 ευρώ για να σου δωσουν τα χαρτιά. Αυτό κι αν είναι κλοπή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εάν πας μόνος σου δεν θα πληρώσεις τα 80 ευρώ του εκτελωνιστη αλλά θα σου πάρουν όμως 40 ευρώ για να σου δωσουν τα χαρτιά. Αυτό κι αν είναι κλοπή.
Οντως.Αληθεια τι μπορεις να κανεις για αυτη τη μαλακια;Ασχοληθηκε κανενας σοβαρα με αυτο;
Excuse moi....Ο Τόλης, Ρόδο δε μένει? :look:
blueangel
14/01/2010, 19:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Excuse moi....Ο Τόλης, Ρόδο δε μένει? :look:
Exactement!!!
TOLISTOLAROS
14/01/2010, 20:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Exactement!!!
Άρη και λοιποί καθώς καταλαβαίνετε..
FEDEX le prend par arriere
ΦΕΝΤΕΚΣ λε πραν παρ αριέρ
Η FEDEX τομπαίρνει από πίσω
(τί σκατά το'χω το σορμπόν... :dizzy: )
Τελικά το πιο κορυφαίο είναι το γιουεσπιες:τελωνείο στη Ρόδο,γρήγορο,φτηνό αξιόπιστο.
Δε γαμιέται,καλά να'μαστε...
εδιτ:Α τα 79,73 ευρώ μου είπε η FEDEX ότι πάνε 30 πρακτορειακά και τα υπόλοιπα στον τελώνη.Όταν τη ρώτησα γιατί η απόδειξη λέει ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00 μου είπε ότι τα βάλανε με το ποσό της αμοιβής..
blueangel
14/01/2010, 20:15
Άρη και λοιποί καθώς καταλαβαίνετε..
FEDEX le prend par arriere
ΦΕΝΤΕΚΣ λε πραν παρ αριέρ
Η FEDEX τομπαίρνει από πίσω
(τί σκατά το'χω το σορμπόν... :dizzy: )
D'abord tu subis et après apprends (Κοινώς τα παθήματα μαθήματα!!!!):bigcry: :bigcry: :beer: :beer: :beer: :wave2:
LARISEOS
14/01/2010, 20:18
παιδιά τα μπερδεύεται λιγο.....τι σχεση εχει αν το προϊών εχει 50 η 5000 ευρο...?
αυτα ειναι έξοδα παράβολα για εκτελωνισμό και μισθός!
επίσης το προιον μπορει να ειναι αξιας 500 ευρο και το invoice να λεει 50!
θα καθίσει το τελωνείο να ασχοληθεί με αυτο η να ψαξει να βρει την άκρη??????
η δουλεια του τελωνίου δεν ειναι απλα για να εκτελονισει κράνη και εξατμίσεις αλλα και αλλα πραγματα!
το ποσό παίζει ρολο με τη φπα θα πληρώσεις στο κρατος.......!
φιλικά τασος!
LARISEOS
14/01/2010, 20:21
επισης για να αποφεύγονται αυτα τα ΨΕΥΤΟ INVOICE το τελωνειο εχει δικια του λιστα με τι κοστολόγιο εχουν τα προϊόντα και μετράνε τα παντα ακόμα και το πόσο ογκο πιάνει!
και αναλόγως το προιον βγάζουν και το ανάλογο φπα.....3-5-7-16 %
blackbusa
14/01/2010, 20:26
Koιτάτε τί μου λένε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
Ε.Ε.Π.Α. 0,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00
ΑΜΟΙΒΗ 79,73
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00
ΣΥΝΟΛΟ 116,73
η αξια ηταν οντως 50 usd???
Και σε μενα ετυχε κατι παρομοιο ηθελαν 134.73 ευρα για ενα πακετο αξιας 70 USD αλλα εγω τους ειπα να το γυρισουν πισω ,και μετα απο συννενοηση με την εταιρια που εκανα την αγορα, μου το εστειλαν παλι με USPS και δεν πληρωσα τιποτα .
Με USPS αν το σταματησουν στο τελωνειο η χρεωση θα ειναι περιπου στο 20% της αξιας του πακετου χοντρικα αλλα οι κυριοι της Feedex , και οχι μονο, εχουν βρει τροπο να κονομησουν.
Την "προσφορα " που εχω στην φωτο την εστειλα στον συνηγορο του πολιτη ,στο ΙΝΚΑ και σε διαφορες αλλες υπηρεσιες που δεν θυμαμαι αλλα καμια απαντηση απο κανενα και τις εστελνα ανα 10 μερες για αρκετο καιρο αλλα τιποτα γιατι αραγε?? :a31:
Και εστειλα και παραπονα και στην ιδια την FEEDEX στην ελλαδα αλλα και στα κεντρικα στην Αμερικη αλλα παλι τιποτα Αδιαφορια
Αυτα μονο που το σκεφτομαι εκνευριζομαι ακομα και μετα απο ενα χρονο :evil:
185617
TOLISTOLAROS
14/01/2010, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Και σε μενα ετυχε κατι παρομοιο ηθελαν 134.73 ευρα για ενα πακετο αξιας 70 USD αλλα εγω τους ειπα να το γυρισουν πισω ,και μετα απο συννενοηση με την εταιρια που εκανα την αγορα, μου το εστειλαν παλι με USPS και δεν πληρωσα τιποτα .
Με USPS αν το σταματησουν στο τελωνειο η χρεωση θα ειναι περιπου στο 20% της αξιας του πακετου χοντρικα αλλα οι κυριοι της Feedex , και οχι μονο, εχουν βρει τροπο να κονομησουν.
Την "προσφορα " που εχω στην φωτο την εστειλα στον συνηγορο του πολιτη ,στο ΙΝΚΑ και σε διαφορες αλλες υπηρεσιες που δεν θυμαμαι αλλα καμια απαντηση απο κανενα και τις εστελνα ανα 10 μερες για αρκετο καιρο αλλα τιποτα γιατι αραγε?? :a31:
Και εστειλα και παραπονα και στην ιδια την FEEDEX στην ελλαδα αλλα και στα κεντρικα στην Αμερικη αλλα παλι τιποτα Αδιαφορια
Αυτα μονο που το σκεφτομαι εκνευριζομαι ακομα και μετα απο ενα χρονο :evil:
Δε γίνεται όμως να στείλεις με USPS από Hong Kong...ή μήπως γίνεται;
SnakeMJK
15/01/2010, 07:21
Δε γίνεται όμως να στείλεις με USPS από Hong Kong...ή μήπως γίνεται;
απο hong kong επιλέγω πάντα απλό στανταρ air mail και μου ρχονται στην πόρτα μου με τον ταχυδρόμο των ελτά, χωρίς κανένα πρόβλημα ως τώρα (καμιά 20αριά παραγγελίες έχω κάνει σίγουρα).
alexioannides
15/01/2010, 08:49
RE TOLI??? TI PHRES APO HONG KONG PALI??? (KALA NA PA8EIS AFOU DE RWTAS TON PROEDRA) TO MHXANAKI SOU APO SUZUKI 8A GINEI SONGYUNG ME TOSA HONG ANTALLAKTIKA POU EXEIS BALEI
TOLISTOLAROS
15/01/2010, 08:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexioannides
RE TOLI??? TI PHRES APO HONG KONG PALI??? (KALA NA PA8EIS AFOU DE RWTAS TON PROEDRA) TO MHXANAKI SOU APO SUZUKI 8A GINEI SONGYUNG ME TOSA HONG ANTALLAKTIKA POU EXEIS BALEI
Δεν ήταν για το μηχανάκι Αλέξη,αλλά κάτι για δώρο
ΥΓ:Σε λίγες μέρες ...τί κάνει νιαου-νιάου;;
alexioannides
15/01/2010, 09:08
GYFTO! KINEZIKA DWRA KANEIS??? SA KINEZIKH AGORA 8A EINAI TO SPITI SOU STANDAR!!!
LARISEOS
15/01/2010, 09:37
για να μην την ξαναπατήσετε ,,,,με οτι εταιρια και να φέρεται το τελωνείο μπορει να το σταματήσει!!!
εμενα μου ηρθαν κατι πράγματα απο αμερικη χτες και δεν πλήρωσα τπτ...ολόκληρο κουτί !!!
ειναι πως θα σου κάτσει!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
για να μην την ξαναπατήσετε ,,,,με οτι εταιρια και να φέρεται το τελωνείο μπορει να το σταματήσει!!!
εμενα μου ηρθαν κατι πράγματα απο αμερικη χτες και δεν πλήρωσα τπτ...ολόκληρο κουτί !!!
ειναι πως θα σου κάτσει!!!!
Προφανώς σου ήρθε με USPS. Ας ήταν UPS ή FEDEX και δεν υπήρχε περίπτωση να την γλυτώσεις. :wave2:
LARISEOS
15/01/2010, 09:41
Προφανώς σου ήρθε με USPS. Ας ήταν UPS ή FEDEX και δεν υπήρχε περίπτωση να την γλυτώσεις. :wave2:
οχι φιλε...... απλο usp .....αμερικάνικα ταχυδρομεία!!!
εχεχεχεχεχεχεχεχ
:beer:
οταν λεμε κουτι.....εννοω 30 tshirt κτλ!
TOLISTOLAROS
15/01/2010, 09:45
Ισχύει.Το USPS συνεργάζεται με τα ELTA.
Οποιαδήποτε εταιρεία courrier πληρώνει τον τελωνειακό υπάλληλο ακριβώς επειδή της προσφέρει υπηρεσία(εκτελωνισμό). Αν τώρα ο τελωνειακός κόβει απόδειξη για την υπηρεσία αυτή...
Μίλησα με τον πωλητή και κοιτάξτε τί μου απάντησε:
that is really scandalous, I never heard that before
115 $ for service fee are they crazy that is more than the watch value on the parcel
we have sent more watches to Greece without any problems even 4 in one parcel
that cannot be legal also if a item goes back they charge you a % amount of the item for fedex
that cannot be legal in any country
we have never sent a watch another way than fedex because we had never any problems (more than 90 watches now) so I don't know
please call the fedex headquarter and ask, I can remember case in Germany where the guy who delivered the parcel also wanted some stupid fees from me
I called while he was on the door and than I got it and they sent me a bill and I only paid the tax but no service fees
I don't know the rules in Greece but what you tell me sounds really scandalous
Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο να του το στείλουν πίσω και αυτός να το στείλει με standerd mail...
alexioannides
15/01/2010, 09:51
ROLOI APO TO HONK KONG!!!!! XAAXAXAXAXAXAX TYXERH H KOPELA SOU!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ti mlks
LARISEOS
15/01/2010, 10:35
χεχεχεχεεχεχ!!!!!