View Full Version : Αγορά Μηχανής
BobMastoras
20/01/2010, 21:38
Καλησπέρα καταρχάς σε όλη την παρέα . :D
Είμαι πολύ "άσχετος" ακόμα με το θέμα των μηχανών και θα ήθελα την βοήθεια όλων σας . Οδηγώ εδώ και 2 χρόνια περίπου , ένα Gillera Runner 50 στα χαρτιά , 80 κανονικά , διχρονιά . Πλέον όμως μεγαλώσαμε λίγο , βγάλαμε και δίπλωμα για 125cc + , και θέλω να πάρω κάτι καλύτερο . Δεν ξέρω ποιες καλύπτονται απο το δίπλωμα για αυτό και θέλω να ρωτήσω και ποιες είναι "μέσα" στο δίπλωμα .. Πάει με τους ίππους μου έχουν πει και αν δεν κανω λαθος μεχρι 33 . Μου αρέσει αρκετά για παράδειγμα η Ninja 250 αλλα για steet ή Supersport μηχανη (δεν ειμαι και σιγουρος που ανηκει) είναι λίγα τα 250 κυβικα που εχει . Επισης ειναι κουραστικο το σκυψιμο που θελουν αυτου του ειδος οι μηχανες . Τωρα σε κατηγορια cross αν και εμενα μου αρεσει να τα λεω "κατσικια" υπαρχουν πολλα οπως το DR - XT - KTM αλλα δεν πολυψηνομαι και για δαυτα γιατι ειναι πολυ OFF για την πολη . Για να ειμαι ειληκρινεις τον τελευταιο καιρο το σκεφτομαι πιο πολυ για κατι σε κατηγορια Enduro , έστω και απο τα μικρα ωστε να καλυπτεται απο το διπλωμα , οπως το KLE 500 , Anhelo , varadero 250 cc . Την μηχανη την θελω για περιπου 1.5 - 2 χρονια το πολυ οπου αυτοματα το διπλωμα θα με καλυπτει σε όλα τα κυβικα μηχανων ... Αρα ψαχνω για μεταχειρισμενο που να μην θελει πολλα πολλα και να το χαρω . Εχω διαβασει και το θεμα περι Ευρωπαϊκων και Γιαπωνεζικων και συμφωνω με ολους ... Αν και ειμαι πιο πολυ στην φιλοσοφια των Ευρωπαιων και μου αρεσει που και που να της "βαζω" χερι , να την "μαστορευω" και να την φροντιζω ... Αυτο βεβαια το θελω για την επομενη μηχανη οπου θα μεινει και πιο πολλα χρονια στα χερια μου ... Τωρα για την μικρη θα ηθελα κατι σε Γιαπωνεζικο αλλα να εχει και καποια ασφαλεια και αξιοπιστια ... Η χρηση που θα της κανω θα ειναι πιο πολυ για μεταφορα μεσα στην πολη (δουλεια - σχολη κτλ) αλλα και κανενα ταξιδακι ή χαβαλε με παρεα στα χωματα δεν θα με πειραξουν να ειναι εφικτα ... :sun:
Υ.Γ : Η Γνώμη σας για το CB400 super four ? Ξέρει κανεις και αν καλυπτεται ;
Υ.Γ.2 : Θέλω πολύ να μάθω και για αλλες μηχανες ακομα και αλλων κατηγοριων για αυτο και σας ρωταω φυσικα , τα παραπανω που εγραψα τα ξερει και η κουτση Μαρια ... :rotflmao:
BobMastoras
21/01/2010, 11:29
Ρε παιδια , τόσοι μπήκατε . Κανεις δεν ήξερε ; :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από BobMastoras
varadero 250 cc .
Τι έκανε λέει :eyepop: ;;;
XJR_Billy
21/01/2010, 11:51
Πόλη, μικρό ταξιδάκι, χαβαλέ στο χώμα...
Χμμμμμ...
Honda XR250
Yamaha XT225
Αυτές τις μηχανές τις βρίσκεις σε καλή τιμή, και είναι πολύ ευκολοοδήγητες.
Ότι πρέπει για τη μετάβαση από σκούτερ...
:wave2:
BobMastoras
21/01/2010, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Τι έκανε λέει :eyepop: ;;;
p.x
http://www.partekosme.gr/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=3197&Itemid=1&lang=en
BobMastoras
21/01/2010, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Πόλη, μικρό ταξιδάκι, χαβαλέ στο χώμα...
Χμμμμμ...
Honda XR250
Yamaha XT225
Αυτές τις μηχανές τις βρίσκεις σε καλή τιμή, και είναι πολύ ευκολοοδήγητες.
Ότι πρέπει για τη μετάβαση από σκούτερ...
Αυτα δεν ειναι πολυ OFF όμως ; Μου αρέσουν και οι 2 αν και πρωτειμω το XR . Κάτι σε μικρό enduro ?
Θα κρατήσω επίσης αυτό που είπες : "Αυτές τις μηχανές τις βρίσκεις σε καλή τιμή, και είναι πολύ ευκολοοδήγητες.
Ότι πρέπει για τη μετάβαση από σκούτερ..."
Σε ευχαριστώ πολυ !
Υ.Γ : Ξέρει κανείς την συμπεριφορά μικρής enduro ;
Δεν υπάρχει Varadero 250 :winka:
Για δες το Kawasaki KLX250, ή το Kawasaki KLR 650. Εναλλακτικά κάποιο DRZ400S :wave2:
jimtarasxt660x
21/01/2010, 16:00
Αυτα δεν ειναι πολυ OFF όμως ; Μου αρέσουν και οι 2 αν και πρωτειμω το XR . Κάτι σε μικρό enduro ?
Θα κρατήσω επίσης αυτό που είπες : "Αυτές τις μηχανές τις βρίσκεις σε καλή τιμή, και είναι πολύ ευκολοοδήγητες.
Ότι πρέπει για τη μετάβαση από σκούτερ..."
Σε ευχαριστώ πολυ !
Υ.Γ : Ξέρει κανείς την συμπεριφορά μικρής enduro ;
Αυτά που σου είπε είναι μικρά εντούρο:wave2:
BobMastoras
21/01/2010, 16:15
MikeG
Είσαι σίγουρος για το Varadero 250 ? Γιατι είχα δει ένα στον δρόμο Βαρα πολύ μικρό ...
Το Kawasaki KLR 650 και DRZ400S καλύπτονται απο το δίπλωμα των 125 μέχρι 250 cc ;; .
jimtarasxt660x
Αυτά δεν είναι Κροσάκια ? Enduro δεν είναι τα ON-OFF που λέμε ;
Υ.Γ : Ποια η γνώμη σας για το Άνχελο ? (kawasaki anhelo 250cc)
Το βαραντερο το μικρο ειναι 125 κυβικα και καλυπτεται απο το μικρο το διπλωμα.
MikeG
Είσαι σίγουρος για το Varadero 250 ? Γιατι είχα δει ένα στον δρόμο Βαρα πολύ μικρό ...
Το Kawasaki KLR 650 και DRZ400S καλύπτονται απο το δίπλωμα των 125 μέχρι 250 cc ;; .
Υ.Γ : Ποια η γνώμη σας για το Άνχελο ? (kawasaki anhelo 250cc)
Υπάρχει Varadero 125, όχι 250. Δες και στο επίσημο site της Honda.
Χμ.. Έχω την εντύπωση ότι το Kawasaki πρέπει να καλύπτεται από το μικρό δίπλωμα. Συγνώμη, δεν είχα δει ότι δεν έχει μεγάλο δίπλωμα.
Μια χαρά σκυλί είναι το Άνχελο. Αν θες ειδικά να το κρατήσεις για λίγο σα σχολείο είναι οκ.
Δεν ξέρω αν είναι ο Mike, αλλά εγώ τον κόβω σαλάμι.
Varadero βγαίνει 125 και 1000.
Αν κάποιος πάει να σου το πουλήσει για 250 είτε είναι απατεώνας (κάν' του μήνυση) είτε το έχει πειράξει (μακριά).
Ακόμα θυμάμαι έναν τύπο που μου περηφανευόταν για το 400άρι Varadero που του είχε πουλήσει ένας και καλά εισαγωγή από Γερμανία...
Μέχρι που του έδειξα το "124cc" που ήταν χτυπημένο ανάμεσα στο "V"...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
harry_fyt
21/01/2010, 16:21
Eγω απλα να πω οτι το νιντζα το 250 δεν εχει σκυφτη θεση οδηγησης σαν supersport.
Απο την αλλη αν θες να πατας χωμα ξεχνα το.
CB400sf ειναι 53 αλογα αν δεν κανω λαθος οποτε το ξεχνας.
KLX250 εισαι μεσα.
Βασικα για την περιπτωση σου θα προτεινα καποιο 250 σε supermotard φαση
:beer:
BobMastoras
21/01/2010, 16:25
Ναι και εγώ ρε παιδιά πρός το Άνχελο το ψήνω . Είναι ενΔουρακι που θα μπορει να παρει και πισω την βαλιτσουλα του , να παω και σε δουλεια σχολη αρχοντας μεσα απο τις λακουβες - εργα - γιαγιαδες κτλ .. Αλλα να κανουμε και τον χαβαλε μας στα χωματα και να παμε και σε κανενα μερος για Σαββ/ακο .. Για να μην σας πολυζαλίζω κιόλας υπάρχει κανένα άλλο στην κατηγορία του Ανχελο ? Απο άλλη εταιρια κτλ ;
Υ.Γ : Επειδή κάτι μου είπατε για μικρο ταξιδι με το Ανχελο , έχω πάει Κόρινθο και Εύβοια με το Gillera Runner 50cc (mallossi kit 80cc) μια χαρα , βέβαια λόγο μοτοποδηλάτου πήγα μέσα απο όλα τα χωρια και τις παλαιες Εθνικες ... Για αυτό σας λέω με το ανχελο παμε και καμια Σαλλονικα αν ειναι ;)
jimtarasxt660x
21/01/2010, 16:27
Θα συμφωνήσω με τον MikeG για το Anhelo...καλή επιλογή για κάποιον αρχάριο και μετά το δίνεις για να πάρεις κάτι άλλο!
Και δεν νομίζω να κρατάνε και τρελή τιμή!
Για αυτό σας λέω με το ανχελο παμε και καμια Σαλλονικα αν ειναι ;)
Με το 125αράκι έχω γυρίσει τη μισή Ελλάδα σε μια εβδομάδα.
Αποφεύγεις τις Ε.Ο. (για ασφάλεια) και είσαι άρχοντας...
...άσε που οι διαδρομές από εκεί απλά δεν παίζονται.
BobMastoras
21/01/2010, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από harry_fyt
Eγω απλα να πω οτι το νιντζα το 250 δεν εχει σκυφτη θεση οδηγησης σαν supersport.
Απο την αλλη αν θες να πατας χωμα ξεχνα το.
CB400sf ειναι 53 αλογα αν δεν κανω λαθος οποτε το ξεχνας.
KLX250 εισαι μεσα.
Βασικα για την περιπτωση σου θα προτεινα καποιο 250 σε supermotard φαση
Το ξέρω για το νιντζα οτι δεν εχει και τοσο σκυφτη αλλα αν το επαιρνα θα την εκανα .. Για στριτια εχω ψηθει σε 2 χρονια που θα μπορω κατι σε 750 - 1000 cc ...
Όταν λές supermotard φαση ; Ποιες μηχανες εννοεις ;
BobMastoras
21/01/2010, 16:32
Το KLX ειδικά το καινούριο μοιάζει πολύ και με το WR της Yamaha ... Είναι κουκλάκια και τα 2 δεν λέω αλλα πιστεύω οτι είναι πολύ OFF κατάσταση για κυρίως χρήση πόλη .. Άσε που μιας που θα το κρατησω μονο 1.5 - 2 χρονια θέλω να πάρω μεταχειρισμένο και να του βάλω το πολύ πολύ μια βαλιτσούλα , που μόνο σε ΕνΔουΡΟ μου αρέσουν ...
harry_fyt
21/01/2010, 16:34
Το ξέρω για το νιντζα οτι δεν εχει και τοσο σκυφτη αλλα αν το επαιρνα θα την εκανα .. Για στριτια εχω ψηθει σε 2 χρονια που θα μπορω κατι σε 750 - 1000 cc ...
Όταν λές supermotard φαση ; Ποιες μηχανες εννοεις ;
Αυτη τη στιγμη μου ερχεται στο μυαλο μονο το kawa D-tracker.
Ενα + και απο μενα για το Ανχελο παντως.
Θα ελεγα και το Χοντα ΑΧ-1 αν και ειναι πολυ παλιο πλεον...
BobMastoras
21/01/2010, 16:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
...άσε που οι διαδρομές από εκεί απλά δεν παίζονται.
Πωπω ναι , οι παλαιές Ε.Ο είναι απίστευτες !! Μέσα στις στροφές , δίπλα σε θάλασσες και πάνω σε βουνά ..
BobMastoras
21/01/2010, 16:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από harry_fyt
Αυτη τη στιγμη μου ερχεται στο μυαλο μονο το kawa D-tracker.
Ενα + και απο μενα για το Ανχελο παντως.
Θα ελεγα και το Χοντα ΑΧ-1 αν και ειναι πολυ παλιο πλεον...
Το D-tracker δεν μου αρέσει πολύ .
Το ΑΧ-1 Honda μου αρέσει πολύ !!! Το είχα ξεχάσει , ειναι και καπως κλασσικο ! ..
Αλλα τι διαφορές έχει με το Ανχελο ? Πάνω κάτω ίδια τα κόβω .. Και το άνχελο παλιο δεν είναι ;
project.breeze
21/01/2010, 17:25
Καλησπέρα καταρχάς σε όλη την παρέα . :D
Είμαι πολύ "άσχετος" ακόμα με το θέμα των μηχανών και θα ήθελα την βοήθεια όλων σας . Οδηγώ εδώ και 2 χρόνια περίπου , ένα Gillera Runner 50 στα χαρτιά , 80 κανονικά , διχρονιά . Πλέον όμως μεγαλώσαμε λίγο , βγάλαμε και δίπλωμα για 125cc + , και θέλω να πάρω κάτι καλύτερο . Δεν ξέρω ποιες καλύπτονται απο το δίπλωμα για αυτό και θέλω να ρωτήσω και ποιες είναι "μέσα" στο δίπλωμα .. Πάει με τους ίππους μου έχουν πει και αν δεν κανω λαθος μεχρι 33 . Μου αρέσει αρκετά για παράδειγμα η Ninja 250 αλλα για steet ή Supersport μηχανη (δεν ειμαι και σιγουρος που ανηκει) είναι λίγα τα 250 κυβικα που εχει . Επισης ειναι κουραστικο το σκυψιμο που θελουν αυτου του ειδος οι μηχανες . Τωρα σε κατηγορια cross αν και εμενα μου αρεσει να τα λεω "κατσικια" υπαρχουν πολλα οπως το DR - XT - KTM αλλα δεν πολυψηνομαι και για δαυτα γιατι ειναι πολυ OFF για την πολη . Για να ειμαι ειληκρινεις τον τελευταιο καιρο το σκεφτομαι πιο πολυ για κατι σε κατηγορια Enduro , έστω και απο τα μικρα ωστε να καλυπτεται απο το διπλωμα , οπως το KLE 500 , Anhelo , varadero 250 cc . Την μηχανη την θελω για περιπου 1.5 - 2 χρονια το πολυ οπου αυτοματα το διπλωμα θα με καλυπτει σε όλα τα κυβικα μηχανων ... Αρα ψαχνω για μεταχειρισμενο που να μην θελει πολλα πολλα και να το χαρω . Εχω διαβασει και το θεμα περι Ευρωπαϊκων και Γιαπωνεζικων και συμφωνω με ολους ... Αν και ειμαι πιο πολυ στην φιλοσοφια των Ευρωπαιων και μου αρεσει που και που να της "βαζω" χερι , να την "μαστορευω" και να την φροντιζω ... Αυτο βεβαια το θελω για την επομενη μηχανη οπου θα μεινει και πιο πολλα χρονια στα χερια μου ... Τωρα για την μικρη θα ηθελα κατι σε Γιαπωνεζικο αλλα να εχει και καποια ασφαλεια και αξιοπιστια ... Η χρηση που θα της κανω θα ειναι πιο πολυ για μεταφορα μεσα στην πολη (δουλεια - σχολη κτλ) αλλα και κανενα ταξιδακι ή χαβαλε με παρεα στα χωματα δεν θα με πειραξουν να ειναι εφικτα ... :sun:
Υ.Γ : Η Γνώμη σας για το CB400 super four ? Ξέρει κανεις και αν καλυπτεται ;
Υ.Γ.2 : Θέλω πολύ να μάθω και για αλλες μηχανες ακομα και αλλων κατηγοριων για αυτο και σας ρωταω φυσικα , τα παραπανω που εγραψα τα ξερει και η κουτση Μαρια ... :rotflmao:
Θα πας από 80άρι Runner σε 250cc 2κύλινδρο με 35 άλογα και σου φαίνεται λίγο;
Εγώ είχα Runner 125 και πήγα σε σε Kawasaki KLE 250 Anhelo που αναφέρεις και εσύ παραπάνω και η διαφορά στο γκάζι μου φάνηκε τεράστια.Το Anhelo είναι το δυνατότερο από αυτά που ανέφερες (D-Tracker και AX-1) και ταξιδεύει ευκολότερα και λόγω ιπποδύναμης αλλά και λόγω 2κύλινδρου κινητήρα και (γνώμη μου) είναι πολύ πιο μουράτο και θυμίζει μεγαλύτερα κυβικά.Τέλος από αξιοπιστία είναι σκύλος μαύρος,εγώ το είχα 87.000km και πέρα από λάδια,φίλτρα κτλ είχα αλλάξει μόνο καδένακια εκκεντροφόρου:beer:
harry_fyt
21/01/2010, 17:31
Το D-tracker δεν μου αρέσει πολύ .
Το ΑΧ-1 Honda μου αρέσει πολύ !!! Το είχα ξεχάσει , ειναι και καπως κλασσικο ! ..
Αλλα τι διαφορές έχει με το Ανχελο ? Πάνω κάτω ίδια τα κόβω .. Και το άνχελο παλιο δεν είναι ;
Aν δεν καnω λαθος το ax ειναι μονοκυλινδρο ενω το κλε δικυλινδρο και λιγο πιο δυνατο.
BobMastoras
21/01/2010, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Θα πας από 80άρι Runner σε 250cc 2κύλινδρο με 35 άλογα και σου φαίνεται λίγο;
Εγώ είχα Runner 125 και πήγα σε σε Kawasaki KLE 250 Anhelo που αναφέρεις και εσύ παραπάνω και η διαφορά στο γκάζι μου φάνηκε τεράστια.Το Anhelo είναι το δυνατότερο από αυτά που ανέφερες (D-Tracker και AX-1) και ταξιδεύει ευκολότερα και λόγω ιπποδύναμης αλλά και λόγω 2κύλινδρου κινητήρα και (γνώμη μου) είναι πολύ πιο μουράτο και θυμίζει μεγαλύτερα κυβικά.Τέλος από αξιοπιστία είναι σκύλος μαύρος,εγώ το είχα 87.000km και πέρα από λάδια,φίλτρα κτλ είχα αλλάξει μόνο καδένακια εκκεντροφόρου:beer:
Κοίτα εκτιμώ αλήθεια πολύ την γνώμη σου μιας και έχεις φυσικά μια εμπειρία ... Απλά το Ρανεράκι έχει τελικές 115 . Αρπάζει στα μπαμ , είναι διχρονια βλέπεις ... Δεν ξέρω κατα πόσο θα μου φανεί η διαφορά , εύχομαι να συμβεί και σε μένα αυτό ... Συμφωνω και στο οτι είναι μουρατο και τούμπανο για τα κυβικά του .. Και απο όλους κατόχους ή πρωιν κατόχους ακούω το ίδιο με σένα , οτι ειναι σκυλι και άνετο .. Αυτο που θέλω και εγώ για την συγκεκριμένη μηχανή ! Είμαι 99% ψημένος .. :D
Y.Γ : Το Ρανερακι λετε να το πουλησω ; Επειδη το πηρα μονος μου μετα απο αρκετο καιρο δουλειας και επειδη εχω περασει πολλα μαζι του , με πιανει η καρδια μου να το δωσω ... Αν και θα στεναχωριεμαι πολυ να μενει ακινητο σκεδον παντα ... Δεν ξερω , αν και το εχω κανα χρονο , το πηρα καινουριο , το εστρωσα , το εφτιαξα , το μαστορεψα πολυ ... Εχω ενα αλλο δεσιμο μαζι του ... Καταλαβαινετε .. Βεβαια δεν μπορω να επιβαρινομαι οικονομικα και αλλο ..
project.breeze
22/01/2010, 17:46
Κοίτα εκτιμώ αλήθεια πολύ την γνώμη σου μιας και έχεις φυσικά μια εμπειρία ... Απλά το Ρανεράκι έχει τελικές 115 . Αρπάζει στα μπαμ , είναι διχρονια βλέπεις ... Δεν ξέρω κατα πόσο θα μου φανεί η διαφορά , εύχομαι να συμβεί και σε μένα αυτό ... Συμφωνω και στο οτι είναι μουρατο και τούμπανο για τα κυβικά του .. Και απο όλους κατόχους ή πρωιν κατόχους ακούω το ίδιο με σένα , οτι ειναι σκυλι και άνετο .. Αυτο που θέλω και εγώ για την συγκεκριμένη μηχανή ! Είμαι 99% ψημένος .. :D
Y.Γ : Το Ρανερακι λετε να το πουλησω ; Επειδη το πηρα μονος μου μετα απο αρκετο καιρο δουλειας και επειδη εχω περασει πολλα μαζι του , με πιανει η καρδια μου να το δωσω ... Αν και θα στεναχωριεμαι πολυ να μενει ακινητο σκεδον παντα ... Δεν ξερω , αν και το εχω κανα χρονο , το πηρα καινουριο , το εστρωσα , το εφτιαξα , το μαστορεψα πολυ ... Εχω ενα αλλο δεσιμο μαζι του ... Καταλαβαινετε .. Βεβαια δεν μπορω να επιβαρινομαι οικονομικα και αλλο ..
Με το KLE τα 115 θα τα πιάνεις πολύ πιο γρήγορα και θα μπορείς να τα διατηρείς επ' αόριστον,κάτι που με το Runner δεν γίνεται εκ των πραγμάτων.Με το KLE σε εθνική μπορείς να διατηρείς μέχρι και 130 ενώ έχω δει στο κοντέρ μέχρι 155.Το Runner εννοείται πως δε θα το πουλήσεις γιατί εκτός του ότι θα το δώσεις για ένα κομμάτι ψωμί,παίζει και συναίσθημα όπως λες.Κι εγώ το Runner μου το έχω και δε πρόκειται να το δώσω ποτέ γιατί ήταν το πρώτο μου μηχανάκι και είμαι "δεμένος" μαζί του :beer:
Υ.Γ Και το δικό μου το Runner το δίχρονο είναι,το SP :wave2:
BobMastoras
23/01/2010, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Με το KLE τα 115 θα τα πιάνεις πολύ πιο γρήγορα και θα μπορείς να τα διατηρείς επ' αόριστον,κάτι που με το Runner δεν γίνεται εκ των πραγμάτων.Με το KLE σε εθνική μπορείς να διατηρείς μέχρι και 130 ενώ έχω δει στο κοντέρ μέχρι 155.Το Runner εννοείται πως δε θα το πουλήσεις γιατί εκτός του ότι θα το δώσεις για ένα κομμάτι ψωμί,παίζει και συναίσθημα όπως λες.Κι εγώ το Runner μου το έχω και δε πρόκειται να το δώσω ποτέ γιατί ήταν το πρώτο μου μηχανάκι και είμαι "δεμένος" μαζί του :beer:
Υ.Γ Και το δικό μου το Runner το δίχρονο είναι,το SP :wave2:
Σ'αγαπώ :beer:
Y.Γ : Χτές το βράδυ πήρα την απόφαση να μην το πουλήσω ... Διάβασα και το post σου και συμφωνώ απόλυτα ...