PDA

View Full Version : ΚΟΝΤΕΡ ΚΤΜ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΖΑΝΤΩΝ

nio.nik
01/02/2010, 00:06
καλησπερα σε ολους και σαν καινουριος στο σαιτ θα ηθελα να αναφερω την καταπληκτικη δουλεια που εχουν κανει οι διαχειρηστες και την απιστευτη τεχνογνωσια των μελλων του. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

λοιπον εχω ενα ΚΤΜ LC4 640 2003 το οποιο του βαλαμε πανω ζαντες μοταρτ απο husaberq...ολα καλα μεχρι εδω. Σκιζει απο εμφανιση μιας και ειναι τιγκα στο νικελ... αλλα
αλλα......
αλλα......
εχω προβλημα με το κοντερ, δεν διαβαζει τα χιλιομετρα καθολου, η δειχνει τα δικα του :mad: :mad: :mad:
οποτε ρωταω αν εχει κανεις παρομοιο προβλημα με το δικο μου και αν υπαρχη καποια λυση?
το κτμ εχει πανω το ψηφιακο κοντερ με εναν αισθητηρα με 3 καλωδια που καταληγει διπλα απο την δαγκανα. δεν ξερω πως διαβαζει το σημα και πως λειτουργει το ολο θεμα αλλα ξερω μονο οτι ο αισθητηρας ειναι καινουριος (πηρα καινουριο απο την ΚΤΜ γιατι πιστευα οτι ηταν χαλασμενος).
ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση και συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

(νομιζω πως το εχω τοποθετησει σωστα το ποστ εδω)

melowolem
01/02/2010, 00:44
νικολακη παιδι μου παρε ενα μπροστινο κενρτο απο κτμ και ολα θα ειναι κοπλε(πιστευω).
τωρα για το πως δουλευει ειναι αλλο θεμα ,αν και νομιζω πως δουλευει με ματι(μαγνητακι)οπως εβαζαν σε καθαρα στο βολαν για να εχουν φωτα(ρωτα μητσο)απλα η κτμ το εχει βαλει να μετραει την δισκοπλακα(με την βοηθειατον στροφων):sun: :sun: :sun:

KaTaNaS
01/02/2010, 01:09
to konter μετραει με μαγνητακι καρφωμενο πανω στη μπροστα δισκοπλακα.

αφου αλλαξες καλωδιο με αισθητηρα ισως χρειαζεσαι μπαταρια στο κοντερ (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει)

camen
01/02/2010, 07:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
to konter μετραει με μαγνητακι καρφωμενο πανω στη μπροστα δισκοπλακα.

αφου αλλαξες καλωδιο με αισθητηρα ισως χρειαζεσαι μπαταρια στο κοντερ (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει)

Δε νομιζω να εχει μπαταρια...Αλλα και να ειχε θα ηταν μονο για να κραταει στην μνημη τα χιλιομετρα οταν αποσυνδεεις μπαταρια.Δε θα επαιζε καποιο ρολο στο μετρημα πιστευω...

Το οτι δεν μετραει σωστα χιλιομετρα ειναι μαλλον αλλο θεμα.Εχω ακριβως το ιδιο μηχανακι αλλα motard κατευθειαν.Εχει μαγνητακι στο κεντρο της ζαντας απο την μερια της δισκοπλακας.
Επισης,εχει επιλογη το κοντερ για ζαντα 21ιντσες ή 17ιντσες.Πιστευω να το εχεις φτιαξει αυτο...

ΜΠορει και απλα να εχει προβλημα το κοντερ,να εχει παρει υγρασια κλπ κλπ.
Εχουν παιξει μερικα προβληματακια με καμενα ψηφια,αναβοσβησματα κτλ κτλ.

:wave2:

nio.nik
01/02/2010, 08:22
δεν νομιζω να εχει προβλημα το κοντερ... γιατι δουλευει το υπολοιπο κανονικα... και που και που διαβαζει κατι χιλιομετρα...
φιλε camen μπορεις να βγαλεις μια φωτο να δω πως ειναι η ολη φαση εκει κατω.
ευχαριστω για τις απαντησεις.

camen
01/02/2010, 08:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από nio.nik
δεν νομιζω να εχει προβλημα το κοντερ... γιατι δουλευει το υπολοιπο κανονικα... και που και που διαβαζει κατι χιλιομετρα...
φιλε camen μπορεις να βγαλεις μια φωτο να δω πως ειναι η ολη φαση εκει κατω.
ευχαριστω για τις απαντησεις.

Tιποτα το ιδιαιτερο ρε συ...
Ενα καλωδιο που κατεβαινει απο το κοντερ και στην ακρη εχει σενσορα και ενα μαγνητακι στο κετρο της ζαντας εκει που ειναι η δισκοπλακα...
Σαν κοντερ ποδηλατου ειναι ακριβως...

Θα το κοιταξω οταν θα κατεβω στο γκαραζ μπας και δεν θυμαμαι κατι καλα...
Μηπως εχεις βαλει μακρια τον σενσορα απο το μαγνητακι και δεν πιανει το σημα????

camen
01/02/2010, 08:27
Να σου πω δοκιμασε κατι αλλο.
Βγαλε τον σενσορα και παρτον στον χερι.Βρες και ενα δυνατο μαγνητακι.
Και περνα το μαγνητακι με το χερι απο τον σενσορα να δεις αν θα γραψει το κοντερ...

:winka:

melowolem
01/02/2010, 11:11
νικο ελα μετα απο το σπιτι να το κοιταξουμε

nio.nik
01/02/2010, 11:44
οκ....θα το δοκιμασω....

γιαννη να εχεις ετοιμα τα εργαλεια και τα τριποδα.... ααααααααααα

και μην ξεχνας...να εχεις και φαγητο.

nio.nik
01/02/2010, 12:26
κοιταξα απο περιεργια το κενο μεταξυ σενσορα και δισκοφρενου... ειναι περιπου 4 χιλιοστα...και κοιταγα το δισκο δεν ειδα πουθενα μαγνητακι σφηνωμενο. λες να εχει φυγει το μαγνητακι? η να εμεινε πανω στο παλιο δισκο...
με το ματι υπολογισα πως το υψος του σενσορα ειναι περιπου το ιδιο με το υψος των βιδων που συγκρατουν το δισκο στην θεση του...!!παιζει να ειναι καμια απο αυτες μαγνητικη και λογο της αποστασης να μην δουλευει...
παντως θα το δοκιμασω αυτο που ειπες αν και σποραδικα το ταχυμετρο δειχνει καποια χιλιομετρα...
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις....

camen
01/02/2010, 12:32
κοιταξα απο περιεργια το κενο μεταξυ σενσορα και δισκοφρενου... ειναι περιπου 4 χιλιοστα...και κοιταγα το δισκο δεν ειδα πουθενα μαγνητακι σφηνωμενο. λες να εχει φυγει το μαγνητακι? η να εμεινε πανω στο παλιο δισκο...
με το ματι υπολογισα πως το υψος του σενσορα ειναι περιπου το ιδιο με το υψος των βιδων που συγκρατουν το δισκο στην θεση του...!!παιζει να ειναι καμια απο αυτες μαγνητικη και λογο της αποστασης να μην δουλευει...
παντως θα το δοκιμασω αυτο που ειπες αν και σποραδικα το ταχυμετρο δειχνει καποια χιλιομετρα...
ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις....

Αφου δειχνει σποραδικα σημαινει οτι δεν εχει καλο σημα μαλλον...
Δε θυμαμαι αν εχει μαγνητακι.Παιζει να ειναι και καποια βιδα απο αυτες που συγκρατουν την δισκοπλακα...
Μπας και στην αλλαγη βαλλατε αλλες βιδες???

Δοκιμασε αυτο που σου ειπα με τον μαγνητη να δεις αν γραφει.Αν γραφει τοτε εχεις προβλημα με το σημα.Αν δεν γραφει τοτε ή εχει προβλημα το καλωδιο ή το κοντερ ...
Ελπιζω να μην ειναι το κοντερ γτ αν ακουσεις τιμη θα καραφλασεις...:smokin:

Δοκιμασε και πες μας...:wave2:

KaTaNaS
01/02/2010, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen

Μπας και στην αλλαγη βαλλατε αλλες βιδες???

re paidia pate kala? Ποια βιδα-μαγνητης; :hypnotize

ο δισκος ειναι floating ...ψαξε καλα και θα βρεις το μαγνητακι περασμενο σε μια τρυπα του δισκου και απο πισω περασμενη μια ασφαλεια.

αν δεν υπαρχει μαγνητακι σημαινει οτι ή σου εφυγε ή αλλαξες δισκο και δεν το εκανες τραμπα ή δεν το αντικατάστησες. αλλα τοτε δεν θα σου εδειχνε καμμια ενδειξη το κοντερ.

camen
01/02/2010, 14:26
re paidia pate kala? Ποια βιδα-μαγνητης; :hypnotize

ο δισκος ειναι floating ...ψαξε καλα και θα βρεις το μαγνητακι περασμενο σε μια τρυπα του δισκου και απο πισω περασμενη μια ασφαλεια.

αν δεν υπαρχει μαγνητακι σημαινει οτι ή σου εφυγε ή αλλαξες δισκο και δεν το εκανες τραμπα ή δεν το αντικατάστησες. αλλα τοτε δεν θα σου εδειχνε καμμια ενδειξη το κοντερ.

Θα με κανεις να κατεβω στο γκαραζ και βαριεμαι:p :p :p :p

KaTaNaS
01/02/2010, 14:37
http://cyclehuttktm.com/FicheFinderNew/AddPartToCart.aspx?UseID=281793

KaTaNaS
01/02/2010, 14:40
το Νο 36

187426

camen
01/02/2010, 14:43
Θα κοιταξω και θα σου πω...Μπορει και να εχεις δικιο δε λεω οχι...
Αλλα δεν το εχω παρατηρησει...

Παω να δω και σας λεω...:winka: :wave2:

camen
01/02/2010, 14:50
Κatana εχεις αδικο...Το sm ειναι διαφορετικο απο το adv...
Λοιπον,το sm εχει καλωδιο που φευγει απο το κοντερ και πηγαινει στο τερμα της ανατησης,ακριβως μεσα απο την δαγκανα.
Στο τελειωμα εχει κατι που μοιαζει με φαρδυ μαγνητη και οχι σενσορα.
Στη ζαντα δεν υπαρχει τιποτα.Ο μαγνητης του καλωδιου βρισκεται ακριβως στο υψος των βιδων της δισκοπλακας.

Απο οτι καταλαβαινω ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε οι βιδες που περνανε απο τον μαγνητη δημιουργουν παλμο και ετσι μετραει.
Στην δισκοπλακα ΔΕΝ υπαρχει τιποτα...

camen
01/02/2010, 14:52
το Νο 36

Το νο 7 στο σχεδιαγραμμα τι ειναι???
Γτ εχω ενα αλλο θεματακι που ψαχνω...:D :D :D

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96096

KaTaNaS
01/02/2010, 14:55
Το νο 7 στο σχεδιαγραμμα τι ειναι???

το 7 ειναι μια απλη ροδελα... για να συγκρατει καλα το σινεμπλοκ :wave2:

camen
01/02/2010, 14:57
το 7 ειναι μια απλη ροδελα... για να συγκρατει καλα το σινεμπλοκ :wave2:

Στο στροφομετρο το κοντο βυσμα τι ειναι???Αυτο που γυριζει προς τα επανω...:winka:
Τωρα ειδα οτι μαλλον ειναι νο 17:look: :look: :look:

KaTaNaS
01/02/2010, 15:03
Στο στροφομετρο το κοντο βυσμα τι ειναι???Αυτο που γυριζει προς τα επανω...:winka:
Τωρα ειδα οτι μαλλον ειναι νο 17:look: :look: :look:

λυχνια (γι ανα φωτιζεται το οργανο) ειναι ρε καμεεεεεεν :lol: :lol: :lol:

camen
01/02/2010, 15:05
λυχνια (γι ανα φωτιζεται το οργανο) ειναι ρε καμεεεεεεν :lol: :lol: :lol:

χαχαχαχαχα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παντως αν δεις το σχεδιαγραμμα του adv αλλα μοντελο 2003 ειναι οπως σου λεω το κοντερ κατω...
Τσεκαρε το να δεις...
Δεν ειναι οπως αυτο που εβαλες...:winka:

KaTaNaS
01/02/2010, 15:08
χαχαχαχαχα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παντως αν δεις το σχεδιαγραμμα του adv αλλα μοντελο 2003 ειναι οπως σου λεω το κοντερ κατω...
Τσεκαρε το να δεις...
Δεν ειναι οπως αυτο που εβαλες...:winka:

φιλος, εγω του 2001 ειχα, και αυτο κοιταω! :smokin:

:lol: :lol: :lol: :wave2:

nio.nik
01/02/2010, 16:49
κοιταξα και ξανα κοιταξα και ξανακοιταξα τον δισκο... ειναι ακριβως στο ιδιο υψος με τις βιδες. και αφου ειχα και περισσοτερο χρονο (το πρωι ημουν στην δουλεια) ειδα οτι οι βιδες απο το δισκο απεχουν πολυ απο τον σενσορα-μαγνητη (ενα μαυρο πλακε πραγμα που πιανει πανω στο καλαμι).
αυτες οι βιδες ειναι φρεζατες αλλεν... οποτε μαλλον καναμε την εξης πατατα... αφου αλλαξαμε τον δισκο βαλαμε για ομορφια βιδες φρεζατες και οχι με κεφαλακι, μεγαλονοντας ετσι την αποσταση απο τον σενσορα.
οποτε λογικα αν αλλαξω παλι τις βιδες και βαλω τις κανονικες θα δουλεψει
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μονο που τις βιδες τις πεταξα :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

φιλε camen μπορεις να δεις απο το δικο σου να μου πεις αν εχω δικιο?
αν ειναι αυτο που μπορω να βρω τετοιες βιδες?η εστω τις διαστασεις τους?
μαγκες σας ευχαριστω και παλι για την αμεση ανταποκριση σας και την προθυμια σας.
ελπιζω αυτο το σαβατοκυριακο να ειναι το τελευταιο χωρις κοντερ
(οχι τιποτα αλλο αλλα θελω να βλεπω τα 250+ :rotflmao: )
ααααα...και ισως μια αλλη φορα αναλυσουμε το θεμα της καμενης πισω λαμπας στα ΚΤΜ.....

camen
01/02/2010, 16:57
Θα βγαλεις μια και θα μας σε καταστημα με βιδες και θα παρεις τις ιδιες αλλα με κεφαλι για γερμανοπολυγωνο.Οχι allen.Το κλασικο 6-αγωνο κεφαλι...
Δε μπορω να σου πω διασταση γτ δεν ξεβιδωνουν με τιποτα...

Ναι μαλλον αυτο θα ειναι γτ οι φρεζατες θα ειναι εντελως μεσα...
Δοκιμασε αυτο και βλεπουμε...Εξηγησε στο πωλητη οτι τις θες για δισκοπλακα,μην σου δωσει της πλακας και τις κοψει στο πρωτο φρεναρισμα:D

Οσο για το πισω φως που καιγεται,ειναι απο τους κραδασμους.Χαλαρωνει η υποδοχη της λαμπιτσας,κουνιεται και καιγεται...
Ψαξε για λαμπα LED.Δεν θα ξανακανει κιχ...

:winka:

KaTaNaS
01/02/2010, 18:37
Θα βγαλεις μια και θα μας σε καταστημα με βιδες και θα παρεις τις ιδιες αλλα με κεφαλι για γερμανοπολυγωνο.Οχι allen.Το κλασικο 6-αγωνο κεφαλι...
Δε μπορω να σου πω διασταση γτ δεν ξεβιδωνουν με τιποτα...

Ναι μαλλον αυτο θα ειναι γτ οι φρεζατες θα ειναι εντελως μεσα...
Δοκιμασε αυτο και βλεπουμε...Εξηγησε στο πωλητη οτι τις θες για δισκοπλακα,μην σου δωσει της πλακας και τις κοψει στο πρωτο φρεναρισμα:D

παντως αν ειναι ιδιες βιδες με του 01' ας πουμε ειναι για γερμανοπολυγωνο 8αρι και ειναι ειδικες βικες, κοινως τις προμηθευεσαι μονο απο την ΚΤΜ.

αν παρ'όλα αυτα παρεις απο το εμπόριο ίδιο πάχος Μ6 μου φαίνεται (6mm πάχος) με κεφαλι για γερμανοπολυγωνο 10αρι φροντισε τουλαχιστον να ειναι ποιοτητας 10.9

camen
01/02/2010, 18:48
(6mm πάχος) με κεφαλι για γερμανοπολυγωνο 10αρι φροντισε τουλαχιστον να ειναι ποιοτητας 10.9

Για την διασταση πραγματικα δεν ξερω...
Αλλα οντως επειδη και αυτες που θα παρεις μπορει να μην κανουν δεν παραγγελνεις κατευθειαν απο ΚΤΜ να εισαι σιγουρος???

nio.nik
01/02/2010, 23:13
μαλλον θα παραγγηλω απο την ΚΤΜ μιας και τα φρενα τα χρησιμοποιω ρε γαμωτο συνεχεια...
:lol: :lol:
και δεν θα ηθελα να βρεθω προ εκπληξεως την στιγμη που θα ειμαι πισω απο κανα αμαξι και βρεθω τελικα να του κανω παρεα!
ξερετε ομως που εχει αντιπροσοποια για ΚΤΜ?
εγω μενω περιστερι και νομιζω οτι στην θηβων εχει μια ΚΤΜ. αλλα δουλευω πειραια.
ξερετε στον πειραια καμια?
ειδικες απο την ΚΤΜ καναααα 80Ε την μυριζομαι την δουλεια και 1 μηνα αναμονη!:lol:
αλλα το αγαπαω!!
Αυριο θα περασω μια βολτα και λογικα το απογευμα θα ξερω τι παιζει:a07:
ευχαριστω για ακομα μια φορα... αντε και αμα ληξει το θερα σας κερναω πιτσες και καμια μπυρα...

KaTaNaS
02/02/2010, 08:29
μαλλον θα παραγγηλω απο την ΚΤΜ μιας και τα φρενα τα χρησιμοποιω ρε γαμωτο συνεχεια...
:lol: :lol:
και δεν θα ηθελα να βρεθω προ εκπληξεως την στιγμη που θα ειμαι πισω απο κανα αμαξι και βρεθω τελικα να του κανω παρεα!
ξερετε ομως που εχει αντιπροσοποια για ΚΤΜ?
εγω μενω περιστερι και νομιζω οτι στην θηβων εχει μια ΚΤΜ. αλλα δουλευω πειραια.
ξερετε στον πειραια καμια?
ειδικες απο την ΚΤΜ καναααα 80Ε την μυριζομαι την δουλεια και 1 μηνα αναμονη!:lol:
αλλα το αγαπαω!!
Αυριο θα περασω μια βολτα και λογικα το απογευμα θα ξερω τι παιζει:a07:
ευχαριστω για ακομα μια φορα... αντε και αμα ληξει το θερα σας κερναω πιτσες και καμια μπυρα...

perna apo περιβολαρακη (θηβων) και απο οικονομου (αιγαλεω - σμυρνης 64)

αυτες συνηθως τις εχουν στοκαρια μιας και ταιριαζουν σε πολλα μηχανακια και σε πολλα μερη αυτων :wave2:

στον πειραια πανε στο ελληνστορ 018 στην 34ου συνταγματος χαμηλα... χαιρετησματα στον ψηλο τον γιωργο στα ανταλλακτικα :wave2:

camen
02/02/2010, 10:33
Τις βιδες 99% θα τις εχουν...
Τουλαχιστον εδω ΠΑτρα η ΚΤΜ οτι και να εχω ζητησει το ειχε 9 στις 10 φορες ετοιμοπαραδοτο.Κ οτι δεν ειχε το πολυ σε 3-4 μερες το ειχα...

Κανενα 10Ε θα εχουν οι βιδες πιστευω...Αλλα δεν παιρνω και ορκο...:winka:
Αντε καλα ξεμπερδεματα...:D

:beer: :beer: :beer: :wave2:

OldMan
02/02/2010, 13:11
Επιμένετε βλέπω (με την ένθερμη συνδρομή του μηνάρα..) να ψάχνεστε για βίδες - φαντάσματα...

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός (που επεσήμανε πλειστάκις ο Αρκούδος) ότι, αν δεν υπάρχει (σωστά τοποθετημένο ή/και καθόλου) μαγνητάκι στον δίσκο, το κοντέρ θα δείχνει τα @@ του Sniper ...!!! :wave2:

camen
02/02/2010, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Επιμένετε βλέπω (με την ένθερμη συνδρομή του μηνάρα..) να ψάχνεστε για βίδες - φαντάσματα...

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός (που επεσήμανε πλειστάκις ο Αρκούδος) ότι, αν δεν υπάρχει (σωστά τοποθετημένο ή/και καθόλου) μαγνητάκι στον δίσκο, το κοντέρ θα δείχνει τα @@ του Sniper ...!!! :wave2:

Ρε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ:evil: :evil: :evil: :evil:
Εκτος και αν καποια βιδα παιζει τον ρολο του μαγνητη...

Πανω στην δισκοπαλακα δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ...ΜΟνο οι βιδες που την συγκρατουν...
Δεν ειναι ιδιο με τα πιο παλια μοντελα.Το 2003 ειναι διαφορετικο.
Φαινεται και στα σχεδιαγραμματα...:winka:

nio.nik
02/02/2010, 14:44
το εψαξα και εγω μεσω του ktm world και ειδα οτι δεν δινει μαγνητακι παρεα με τον σενσορα οποτε ευελπιστω να ειναι αυτο.
πηγα στην hellinstore και πηρα βιδες και σημερα το απογευμα θα δοκιμασω και θα μας λυσω τις αποριες...
ελπιζω να ειναι αυτο... θα τα πουμε αργοτερα.
:wave2: :wave2:

camen
02/02/2010, 15:43
Περιμενουμε...:winka:
Ποσο πηγαν οι βιδες:confused:

nio.nik
02/02/2010, 18:09
λοιπον ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι επιτελους ειδα νουμερα στο κοντερ και οχι αυτο το σπαστικο 0....:) :) :) :) :) :) :) :)
Τελικα ηταν οι βιδες ολο το θεμα. ;)
οι βιδες πηγαν 3,50 ευρω (6 βιδες) απο το καταστημα στην βουλιαγμενης (ο βασιλης στα ανταλακτικα πανω ειναι γαμω τα παιδια και πολυ εξυπηρετικος,τον ευχαριστω πολυ) αλλα επιδει αυτες η βιδες ναι μεν ηταν οι σωστες αλλα απο την βλακεια του μηχανικου που μου αλλαξε τον δισκο και εβαλε τις αλλες βιδες (αφου το ειδες ρε φιλε δεν ταιριαζει το σπυρωμα τι το ζοριζεις?ασε εμενα να χτυπιεμε...) ειχαν κλωτσησει οι βολτες με αποτελεσμα να μην σφιγκουν! :sick:
πηγα λοιπον στον περβολαρακη και πηρα ιδιες βιδες αλλα μακρυτερες για να περασουν απο την αλλη μερια και παξιμαδια ωστε να το ασφαλησω... (10 ευρω οι 6 βιδες + παξιμαδια)
ετσι μετα απο 25 λεπτα που το εστελνα στο διαολο :evil: (γιατι δεν χορουσαν τα χερια μου μεσα απο τις ακτινες)....
τελειωσε η δουλεια και ολα μια χαρα...
το κοντερ μου ειναι ζωντανο και παλι......
χρωσταω πιτσες και μπυρες σε οσους ασχοληθηκαν με το θεμα μου...:beer:
ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους που ασχοληθηκαν και με βοηθησαν να το λυσω. ελπιζω και εγω να φανω χρησιμος σε καποιον αλλον και να τον βοηθησω οπως με βοηθησατε.
(μαλον το τοπικ πρεπει να γινει solved αλλα δεν ξερω πως)
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

camen
02/02/2010, 19:14
Ελπιζω να εβαλες παξιμαδια ασφαλειας.Κ τσεκαριζε τα συχνα μην βρεθεις αγκαλια με καμια κολωνα...

Αρκει που σε βοηθησαμε φιλε μου και ειναι και παλι το τερας κομπλε:beer: :beer: :beer:
Αντε καλες βολτες να εχεις και προσοχη...:beer: :wave2:

Κ αν ερθεις προς Πατρα ριξε πμ...:winka:

nio.nik
02/02/2010, 19:17
ευχαριστω και επισης...
και αν βρεθω πατρα θα τα πουμε....
ευχαριστωωωω

KaTaNaS
02/02/2010, 21:03

ετσι μετα απο 25 λεπτα που το εστελνα στο διαολο :evil: (γιατι δεν χορουσαν τα χερια μου μεσα απο τις ακτινες)....

ο βασικοτερος λογος που επαψα να κανω τραμπα τους δευτερους τροχους ΣΜ που ειχα... βαρεθηκα να κανω τον ταχυδακτυλουργο!

Τελος καλο λοιπον! Το θρεντ παραμενει ως εχει για τυχων επόμενους ΚΤΜαδες με το ιδιο προβλημα.

Ελπιζω να εβαλες παξιμαδια ασφαλειας.Κ τσεκαριζε τα συχνα μην βρεθεις αγκαλια με καμια κολωνα...

τα παξιμαδια της κτμ για 10αρι γερμανοπολυγωνο ειναι ασφαλείας (οβάλ για την ακρίβεια) :wave2:

camen
02/02/2010, 21:33

τα παξιμαδια της κτμ για 10αρι γερμανοπολυγωνο ειναι ασφαλείας (οβάλ για την ακρίβεια) :wave2:

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
Παλι δεν καταλαβες καλα.
Στο δικο μας κεντρο απλα βιδωνεις την δισκοπλακα πανω στο κεντρο.Δεν περνει παξιμαδι απο πισω.
Απλα του φιλου του χαλασανε τα πασα του κεντρου και η βιδα δεν επιανε.
Ετσι τις εβαλε περαστες και στην μεσα μερια του κεντρου εβαλε παξιμαδια...:winka:

Πηρε βιδες απο την ΚΤΜ και μετα αναγκαστικε να παει να παρει ιδιες αλλα μεγαλυτερο μηκος απο αλλο μαγαζι...:winka:

nio.nik
03/02/2010, 05:30
εχει δικιο! κανονικα απλα επρεπε να βιδωσω μονο τις βιδες πανω αλλα σε εμενα ειχαν χαλασει οι "βολτες" οποτε αναγκαστικα να βαλω μεγαλυτερη βιδα που θα περναει απο την πισω μερια και παξιμαδι ασφαλειας...
και σημερα θα παω να παρω και loctite να βαλω για μεγαλυτερη ασφαλεια...
καλη μαγκια αυτο με τις βιδες που εκανε η ΚΤΜ γιατι μπορεις να αλλαξεις δισκο χωρις να σκευτεσε >>που να βαλω το μαγνητακι κτλ κτλ<<

τελος καλο ολα καλααααα....

KaTaNaS
03/02/2010, 07:55

Παλι δεν καταλαβες καλα.

εχει δικιο!

bre παιδια καλα καταλαβα. και σε εμενα το ιδιο συνεβαινε (στον πισω τροχο ομως)... διοτη μεχρι το 99 (που ηταν ο τροχος ΣΜ που ειχα) ο πισω δισκος επιανε στο κεντρο με παξιμαδι ενω απο το 2000 (του 01' ηταν ο εντουρο τροχος) και πανω επιανε με στροφές ανοιγμενες στο κεντρο.

αλλα μην μπερδευόμαστε! αφου βρηκε ακρη ολα καλα!

και ξαναλεω τα παξιμαδια που σου δινουν για το κεντρο ειναι ασφαλειας (ψιλο οβαλ ) εκτος και αν δεν κοιταξε κωδικους απο παξιμαδι του 99' και πισω και απλα σου δωσε απο τα απλα (που βρισουν εφαρμογη σε ολο το μηχανακι σχεδον)

για να καταλαβετε ποσο σημαντικο ειναι ακομα και αυτος που θα σας πουλησει ανταλλακτικα να ξερει το μηχανακι , τις αλλαγες απο χρονολογια σε αλλη και τα μικρα του μυστικα!

επισης αν οι βιδες ηταν με κωδικο για δισκοπλακα πριν απο 2 χρονια τουλαχιστον (γιατι ακομα και το εργοστασιο αλλαζωντας προμηθευτες πολλα μπορει να τα αλλαζει) οι βιδες που διναν είχαν μια γραμμη loctite πανω στις στροφες για να μην ξεχασεις να βαλεις...

εσυ οτιδηποτε σφιγγεις, ανατρεξε στο διαγραμμα της ΚΤΜ και κοιτα αν σου προτεινει κολλα σπειρωματων και ποια!

camen
03/02/2010, 08:07

και ξαναλεω τα παξιμαδια που σου δινουν για το κεντρο ειναι ασφαλειας (ψιλο οβαλ )

Αυτα τα παξιμαδια τα πρωτοσυναντησα οταν εβαλα τις χουφτες.
Και νομιζα οτι οι παπαρες μου εδωσαν χαλασμενα παξιμαδια:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μετα καταλαβα οτι ειναι ψαγμενη η δουλεια ετσι ωστε να σφιγγουν και να μην χαλαρωνουν στον
αιωνα των αιωνων αμην....:hypnotize :hypnotize :hypnotize

:beer: :wave2:

OldMan
03/02/2010, 13:05
Συγγνώμη που ενοχλΑω κιόλας, αλλά ...

Τι ακριβώς έγινε με την δισκόπλακα και τις βίδες ..?? :confused:

"Ξετρυπήθηκαν" οι βόλτες και μπήκαν μακρύτερες βίδες οι οποίες ασφάλισαν με παξιμάδι από την άλλη μεριά ..?? :look:

nio.nik
03/02/2010, 16:36
ναι εγινε ακριβως αυτο.
αυριο θα παω να παρω και loctite να ειμαι και πιο σιγουρος.

OldMan
04/02/2010, 13:48
ναι εγινε ακριβως αυτο.
Άκρως εδιαφέρουσα περίπτωση ως προς την ζυγοστάθμιση του τροχού ... :winka:

camen
04/02/2010, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Άκρως εδιαφέρουσα περίπτωση ως προς την ζυγοστάθμιση του τροχού ... :winka:

Το δυσκολο ηταν να φτιαξουμε το κοντερ... :D :D :D
Αλλα οπως πολυ σωστα λες ο τροχος θελει ζυγοσταθμιση ...:winka:

5-10Ε κοστος:confused: Σιγα τα αυγα...:smokin:
Εδω εχουμε ΚΤΜ...:lol: :lol: :lol: :lol:

nio.nik
05/02/2010, 08:40
Το δυσκολο ηταν να φτιαξουμε το κοντερ... :D :D :D
Αλλα οπως πολυ σωστα λες ο τροχος θελει ζυγοσταθμιση ...:winka:

5-10Ε κοστος:confused: Σιγα τα αυγα...:smokin:
Εδω εχουμε ΚΤΜ...:lol: :lol: :lol: :lol:

μια χαρα ειναι τα ΚΤΜ!!!ειναι τα ΛΑΜΠΟ των μηχανων.
εχει δικιο...αν ειχε προβλημα το κοντερ θα πηγαινα για 300+ ευρωπουλα.
βεβαια δεν το ειχα σκευτει το θεμα της ζυγοσταθμισης, αλλα μιας που το αναφερατε το σωστο ειναι να γινει... οποτε θα το παω...

OFF TOPIC start καμεν διαβασα αλλο ενα θρεντ σου για τοποθετηση στροφομετρου!πολυ ενδιαφερον!εκανες τιποτα με αυτο? σορρυ για το οφφ τοπικ... OFF TOPIC end

μπορω να το παω για ζυγοσταθμιση σε λαστιχαδικα που κανουν σε αυτοκινητα η θελει καποιο εξιδικευμενο μαγαζι???

camen
05/02/2010, 10:22
μια χαρα ειναι τα ΚΤΜ!!!ειναι τα ΛΑΜΠΟ των μηχανων.
εχει δικιο...αν ειχε προβλημα το κοντερ θα πηγαινα για 300+ ευρωπουλα.
βεβαια δεν το ειχα σκευτει το θεμα της ζυγοσταθμισης, αλλα μιας που το αναφερατε το σωστο ειναι να γινει... οποτε θα το παω...

OFF TOPIC start καμεν διαβασα αλλο ενα θρεντ σου για τοποθετηση στροφομετρου!πολυ ενδιαφερον!εκανες τιποτα με αυτο? σορρυ για το οφφ τοπικ... OFF TOPIC end

μπορω να το παω για ζυγοσταθμιση σε λαστιχαδικα που κανουν σε αυτοκινητα η θελει καποιο εξιδικευμενο μαγαζι???

Μπορεις να το πας σε λαστιχαδικο για αυτοκινητα.Το μηχανημα ειναι το ιδιο απλα πρεπει να εχει εναν ανταπτορα για να μπορει να βαλει ροδα απο μηχανακι.Αν πας σε καποιο μεγαλουτσικο θα εχει στανταρ.

Με το στροφομετρο προς το παρον τιποτα.Υπαρχουν καποιες λυσεις αλλα τωρα δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα οποτε το αφησα προς το παρον...:winka:

z.k.a.p.
05/02/2010, 10:43
ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΡ CANNONDALE. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ Π.Μ. ΕΧΕΙ TRIP COMPUTER ΚΑΙ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. 42€.

camen
05/02/2010, 10:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από z.k.a.p.
ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΡ CANNONDALE. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ Π.Μ. ΕΧΕΙ TRIP COMPUTER ΚΑΙ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. 42€.

Το εφτιαξε βρε το κοντερ.

z.k.a.p.
05/02/2010, 11:04
Το εφτιαξε βρε το κοντερ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ................

camen
05/02/2010, 11:22

:beer: :beer: :beer: :wave2:

nio.nik
05/02/2010, 11:22

Αυτο μου αρεσει σε αυτο το φορουμ... η λαχταρα του συνανρωπου-συνμοτοσυκλετιστη να βοηθησει. μπραβο σε ολους

(συγνωμη για την ορθωγραφια αλλα στο δημοτικο αντι να μαθαινω ορθωγραφια ρυθμιζα το καρπυρατερ μου).

camen
05/02/2010, 11:24

(συγνωμη για την ορθωγραφια αλλα στο δημοτικο αντι να μαθαινω ορθωγραφια ρυθμιζα το καρπυρατερ μου).

Χρησιμο ειναι και αυτο βρε αδερε...:lol: :lol: :lol: