View Full Version : ThermaHelm (New Helmet Technology)
Μία νέα τεχνολογία για τα κράνη, με την οποία στην (μακριά από εμάς) περίπτωση πτώσης και πρόσκρουσης το εσωτερικό του κράνους παγώνει προλαμβάνοντας αιματώματα και λοιπά τραύματα στον εγκέφαλο...
http://www.thermahelm.com/cooling-helmet-technology
BELZEBOYLIS
27/11/2009, 10:07
και σε περίπτωση δυσλειτουργίας ,παγώνει ο εγκέφαλος και ξυπνάς το 2209:lol: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Μία νέα τεχνολογία για τα κράνη, με την οποία στην (μακριά από εμάς) περίπτωση πτώσης και πρόσκρουσης το εσωτερικό του κράνους παγώνει προλαμβάνοντας αιματώματα και λοιπά τραύματα στον εγκέφαλο...
http://www.thermahelm.com/cooling-helmet-technology
...κατι σαν το "DEMOLITIONMAN"...
road spirit
27/11/2009, 10:13
- "αγάπη, έχω αρχίσει και κρυώνω"
- "αφού μωρή σου είπα, στα φρένα να κρατάς τη κεφάλα σου και να μη με κοπανάς με το κράνος"
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
- "αφού μωρή σου είπα, στα φρένα να κρατάς τη κεφάλα σου και να μη με κοπανάς με το κράνος"
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ρε το μλκ!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
devil's animal
27/11/2009, 10:47
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
harisvfr
27/11/2009, 13:31
Βρε τι σκέφτεται ο κόσμος...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: :rotflmao:
Red Rider
27/11/2009, 16:45
Πιθανο να χρησιμοποιει καποιο συστημα co2.
To θεμα ειναι,κλινικα εχει αποτελεσματα?
Gandalf dr685sm
16/01/2010, 12:19
κάθε καινοτομία είναι ευπρόσδεκτη... αρκεί να είναι λειτουργική και να κάνει οτι υπόσχονται.
Gandalf
project.breeze
16/01/2010, 13:57
Καλό φαίνεται αλλά η ενέργεια που εκτονώνεται κατά την πρόσκρουση δεν μετατρέπεται εξολοκλήρου σε θερμική αλλά και σε κινητική και νομίζω πως οι εγκεφαλικές βλάβες δημιουργούνται από την βίαιη πρόσκρουση του εγκεφάλου στα τοιχώματα του κρανίου και όχι από την θερμότητα
velisaris
16/01/2010, 15:10
Βασικα η ιδεα του κρανους δεν ειναι να αποφευχθει η κακωση εγκεφαλου απο το αμεσο τραυμα αλλα να μειωθει το εγκεφαλικο οιδημα που δημιουργειται μετα απο σοβαρες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις, η τουλαχιστον να μειωθει μεσω της υποθερμιας ετσι ωστε να μην εκτιναχθει η ενδοεγκεφαλικη πιεση απο το οιδημα σε βλαβερα επιπεδα.Λογω των οστων του κρανιου ο εγκεφαλος δεν εχει ουσιαστικα χωρο για να πρηστει. Το ολο concept ειναι, διατηρηση του τραυματισμενου εγκεφαλου σε μια σχετικα ημισταθερη κατασταση για ενα σχετικα μικρο χρονικο διαστημα μεχρις οτου ο ασθενης μεταφερθει σε νευροχειρουργικη κλινικη. Ειναι σαν τον παγο στο φρεσκοτραυματισμενο αστραγαλο η σε φρεσκο καταγμα για να μειωθει το οιδημα.
Αλλα στην Ελλαδα με τα ασθενοφορα που χρειαζονται 2 ωρες να ερθουν και τους κλασικους ασχετους περαστικους που κατευθειαν βγαζουν το κρανος απο τον τραυματια η ιδεα αυτη δεν εχει πολυ νοημα.
spiridaus
17/01/2010, 20:21
http://www.youtube.com/watch?v=zLYwmm0XhOs&feature=player_embedded
έχει και πολλά σχετικά βίντεο !