View Full Version : βελτιώσεις XR 650 και άλλα συναφή περί to be or not to be
devil's animal
04/02/2010, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Μα μεχρι να γραψω πεταγοντε 4 ποστ,
Τοσο πολυ εχει εξαφανισει Η ΚΤΜ την Ducati που για μενα ειναι πιο ομορφη , τοσο πολυ πιο αξιοπιστη ειναι......?
Παντως μια κ μιλατε για τα αλογα μου λεω να μπω κ εγω στο παιχνιδι με το FMX aki μου με 55 αλογα τροχο , ροπη 6.1 και πεντε χρονακια χωρις να κανει κιχ , οποτε δε βλεπω σε ποιο σημειο ειμαι χαμενος η εξω απο το παιχνιδι του ανταγωνισμου.Δεν θελω γελια , οτι ειναι με επιχειρηματα......:rolleyes:
δεν νομιζω να βγαζει 55 αλογα τροχο το FMX.
για περισσοτερες λεπτομερειες ας πει και ο Αντωνης που το εχει...
:beer:
edit: δεν ειχα καταλαβει οτι ηταν βελτιωμενο...
:wave2:
Τοσο μου εβγαλε στο δυναμομετρο , Ολοσωμες SR racing , dynojet stage 2, Jr σφυριλατο κ ενα εκκεντρωφορο που εναβασε τις στροφες απο 5800 στις 7800 κ σα να ροπιαζει 2 φορες τωρα:a5:
Αυτο το FCR 41 to αφηνω για του χρονου..........:smokin:
πσ Ισως εβγαζε κ κατι παραπανω αλλα ρυθμισα εκκεντρωφορο για χαμηλομεσσαιες:winka:
πσ Ισως εβγαζε κ κατι παραπανω αλλα ρυθμισα εκκεντρωφορο για χαμηλομεσσαιες:winka:
Εχω κ απο dynojet γιατι το fuchs ειναι αυστηρο
a to μαμα
β μονο φιλτρο εξατμισεις ζιγκλερ
γ ολα αυτα που εβαλα εγω κ πονεσα λιγο αλλα μου αρεσει...:evil:
187864
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Συμπερασμα:Τα ιταλικα ειναι για τον φουτσο
mpsit...
σε κανα μηνα τα ξαναλεμε
:a016: :evil: :smokin: :smokin: :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
... αλλά όχι και υπερδιαστασιολογημένα τα honda.
Επειδή πουλάει μοτοσυκλέτες με φρένα πλαίσιο κινητήρα αναρτήσεις ανάλογα της χρήσης τους?
Ένα αερόψυκτο XR600R, όπως επωλείτο έβγαζε καμμιά 35αριά άλογα τροχό. Με περιφερειακές μετατροπές (εξάτμιση, φίλτρο, ζιγκλέρ, κάναν εκκεντροφόρο κλπ) πήγαινε στα 40-45 ήτοι καμμιά 20αριά % παραπάνω. Με αρκετά πιο εκτεταμένες μετατροπές, αλλά πάντα στα πλαίσια του ιδιώτη και της πίσω αυλής του πήγαινε στα 50+ (= 40+% πάνω).
Και δε σπάγανε...
Άσε που θέλανε σέρβις κάθε όποτε θυμόσουνα και δουλεύανε και σχεδόν χωρίς λάδι (οκ υπερβάλλω, αλλά το πιάνεις το νόημα, έτσι;)
Το υδρόψυκτο 650R έβγαινε με 45 τροχό και έφτανε στα 55-60 σχετικά εύκολα, πάλι στα πλαίσια μιας καλής βελτίωσης από ιδιώτη χομπίστα.
Άρα, ξαναπάμε στην αρχή τώρα, τα XR βγάζουν λίγα άλογα από τη μάνα τους + βελτιώνονται εύκολα και πολύ + δεν σπάνε + δουλεύουν και εκτός προδιαγραφών = υπερδιαστασιολογημένα
Εν συγκρίσει, τα 620 και 640 LC4 της ΚΤΜ ξεκινάγανε με καμμιά 45αριά άλογα και, στα παραπάνω πλαίσια, φτάνανε τα 55-60. Ήτοι πάλι γύρω στο +20%
... αλλά σπάγανε. Ειδικά το 620 έσπαγε και χωρίς μετατροπές. Θυμάστε τα περίφημα Τούρκικα ρουλεμάν στροφάλου; Την τελευταία δεκαετία (με το 620 ήδη μία γενιά πίσω), πόσα 620 έχετε δει να κυκλοφορούν; Εγώ ΚΑΝΕΝΑ. Ούτε ένα. Τα 640 περπατήσανε παραπάνω, αλλά θα θυμάστε τις ραγισμένες κεφαλές και τα σχετικά.
Ομοίως, πόσα Husqvarna TE/TC610 (που ήταν και κουκλιά) και Husaberg 600-650 βλέπετε να κυκλοφορούν στους δρόμους; Γιατί;
And now something a little different…
Το ότι η Honda πουλάει μοτοσυκλέτες με φρένα πλαίσιο κινητήρα αναρτήσεις ανάλογα της χρήσης τους δεν είναι απόλυτα ακριβές, αλλά, ναι, γενικά ισχύει και γι’αυτό πουλάει. Τα λεφτά δεν τα φέρνουν στο μαγαζί οι αγωνιζόμενοι. Αυτοί τα ξοδεύουν. Τα φέρνουν οι ιδιώτες που πληρώνουν για να αγοράσουν τα μηχανάκια τους, να τα φτιάξουν, να τα τρέξουν κλπ. Και οι τοπικοί θρύλοι, αυτοί του χωριού, της γειτονιάς και της διπλανής πόρτας – και ιδαίτερα αυτοί της δικής μου/σου/του πόρτας – διεθνώς, κρατάνε περισσότερο. Εσύ τί θα θυμάσαι στα γεράματά σου; Ότι ο Rossi πήρε 154 παγκόσμια στη σειρά, ότι ο Kinigadner έβγαλε 28 Dakar με τα χέρια δεμένα ή ότι ΕΣΥ έκανες το γύρο της Πελοπονήσσου από χώμα και χρειάστηκε να αλλάξεις λάστιχο στα 2423μ υψόμετρο υπό το απλανές βλέμμα των αγρικάτσικων;
Όπως και να το κάνουμε, τα XR και ειδικά το 600, έχουν το δικό τους κεφάλαιο στη διεθνή μοτοσυκλετιστική ιστορία. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Μπορεί η ΚΤΜ να καταφέρει να το κάνει καλύτερα, και ίσως ήδη το κάνει, αλλά και πάλι τα XR ήταν εκεί πρώτα...
Κουρδίστηκα τώρα. Πά’ να κάνω ένα τσιγάρο...
Εχω κ απο dynojet...
...
ολα αυτα που εβαλα εγω κ πονεσα λιγο αλλα μου αρεσει...:evil:
Το dynojet τί έδειξε;
Τί ακριβώς έβαλες επάνω και πόσο σε πόνεσε;
Για πε, για πε
xr psomi k elia re malakes leme..:lol: :rotflmao: :lol: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Ρε συ ακόμα για ΚΤΜ μιλάς?Ακόμα να πάρεις scooter?
Απαπαπα δε βάζεις μυαλό με τπτ..
ρε παιδια, η χοντα δεν ηθελε ενα καθαροαιμο εντουρο με το χρ650....τι να το κανει αλλωστε
εχει το crf το οποιο στα παγκοσμια πρωταθληματα φερνει κουπες με τα κιλα
stefanos
05/02/2010, 10:01
ΚΤΜ ψωμί και ελιά.:smokin:
nikos force
05/02/2010, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
εχει το crf το οποιο στα παγκοσμια πρωταθληματα φερνει κουπες με τα κιλα ειναι ενα ειδος υπερβολης ΚΑΙ αυτο ...
δεδομενου οτι απο πολυ κοσμο εχει ψηφιστει πολλακις σαν το καλυτερο ΜΧ ...φουτσες τιτλους εχει
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
ειναι ενα ειδος υπερβολης ΚΑΙ αυτο ...
δεδομενου οτι απο πολυ κοσμο εχει ψηφιστει πολλακις σαν το καλυτερο ΜΧ ...φουτσες τιτλους εχει nikola to pistoli to xeis esy re i to steiles?
Λευκάδιος
05/02/2010, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7
Το dynojet τί έδειξε;
Για πε, για πε
:beer: μαλλον στο θεοχαρη το'φτιαξε ο φιλος.αλλα πρεπει να'χει βαλει oversize πιστονι http://www.theoharis.gr/main.php
sakisvolos
05/02/2010, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
Ρε συ ακόμα για ΚΤΜ μιλάς?Ακόμα να πάρεις scooter?
Απαπαπα δε βάζεις μυαλό με τπτ..
Επ! Σ' έπιασα! :mad: :mad:
Τι του λες ρε επίτηδες το κάνεις τώρα??? Άκου εκεί σκούτερ............... :yuck: :yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Επ! Σ' έπιασα! :mad: :mad:
Τι του λες ρε επίτηδες το κάνεις τώρα??? Άκου εκεί σκούτερ............... :yuck: :yuck:
Που σας χάνω που σας βρίσκω στις αντιπαραθέσεις μόνιμα ε?
sakisvolos
05/02/2010, 17:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
Που σας χάνω που σας βρίσκω στις αντιπαραθέσεις μόνιμα ε?
:beer: :beer:
nikos force
05/02/2010, 20:20
nikola to pistoli to xeis esy re i to steiles? to εχω μαζι με 2-3 ακομα πιστολια
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ρε παιδια, η χοντα δεν ηθελε ενα καθαροαιμο εντουρο με το χρ650....τι να το κανει αλλωστε
εχει το crf το οποιο στα παγκοσμια πρωταθληματα φερνει κουπες με τα κιλα
Ξέρεις πόσα καθαρόαιμα εντούρο φέρνει η χοντα στην Ελλάδα ?
vangelis 64
01/03/2010, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Ο Devil εκανε μια επιλογη πολυ ωριμα
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
etsi μουρθε .....:beer: :beer:
μεγιες ...
edit
ξεχασα να λογκαρο ....... οριζοντας ......
παλι μεγιες
devil's animal
01/03/2010, 19:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
:rotflmao: :rotflmao:
:cry:
:lol:
etsi μουρθε .....:beer:
μεγιες ...
:a26: :a26: :a26:
Ευχαριστω Βανζελ....
:beer: :beer: :beer:
μην τον παρεξηγεις τον Shaolin Monk. ειναι καινουργιος και δεν ξερει...
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
orizontas
01/03/2010, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
:a26: :a26: :a26:
Ευχαριστω orizontas
μην τον παρεξηγεις τον Shaolin Monk. ειναι καινουργιος και δεν ξερει...
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
tvra ειμαι ο βαζ
Για χαρα σε ολους.
Θελω να αγορασω ενα XR650 για την μετακινηση μου.(Μπανια,βολτα και να πηγαινω στην δουλεια μου.
Μου αρεσει οπτικα και ανταποκρινετε στα λεφτα που μπορω να διαθεσω.
Αυτο που θελω να μαθω ειναι η αξιοπιστια του μηχανικα,αν οχι μαμα...αντε με εξατμιση?
Δλδ δουλευει με ωρες η αρκειτε στα service?
Ειμαι ανοιχτος και σε αλλες γνωμες αλλα αναφερθηκα στο τι την χρειαζομαι
Ευχαριστω προκαταβολικα :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Man7
Το dynojet τί έδειξε;
Για πε, για πε
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96437&highlight=motard
Στις δυναμομετρησεις εχει δειξει απο 49 αλογα με 6.1 ροπη , μεχρι 55 αλογα 6.2 ροπη ....... Αυτο πιστευω οτι οφειλεται στις ταπες της εξατμισης , στις καιρικες συνθηκες κ οτι αλλο οταν ειναι στρωμενο με 1000 κλμ κ αλλο μετα με 4000κλμ ............ Τωρα αυτα οι μηχανικοι τα ξερουν καλητερα ........... Το φτιαξιμο παει 900 με 1000 ε + οσο βαλεις κ ολοσωμες της προκοπης ........