PDA

View Full Version : honda c50 καιει τις λαμπες και την μπαταρια

thanasis41
04/02/2010, 16:52
παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας. εχω ενα honda c50 στρογγυλοφαναρο, και μου βγαζει πολυ ρευμα στην μπαταρια. 18volt!!! με αποτελεσμα πρωτα να μου χαλαει την μπαταρια και μετα να αρχιζει να καιει τις λαμπες. του αλλαξα πηνιο κομπλε,ανορθωτη αλλα παλι τα ιδια. τι μπορει να φταιει??
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

litakos
04/02/2010, 18:11
δες τον ανορθωτη φιλε μου

thanasis41
04/02/2010, 22:01
τον εχω αλλαξει αλλα παλι τα ιδια

toyar
04/02/2010, 22:04
Κάτι γίνεται με την πλεξούδα και η μπαταρία παίρνει τάση κατευθείαν από πηνία χωρίς ανόρθωση

litakos
05/02/2010, 20:19
εχει τυχει να τον αλλαξω με ιμιτασιον και παλι τα ιδια. εαν μπορεισ βρεσ εναν γνησιο για δοκιμη.

φιλικα γιωργος

foler
05/02/2010, 20:41
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα ακριβως με το ιδιο παπι!Το δικο σου ειναι μαμα?Εμενα ειναι μετα απο ριζικη ανακατασκευη.....

thanasis41
07/02/2010, 17:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από foler
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα ακριβως με το ιδιο παπι!Το δικο σου ειναι μαμα?Εμενα ειναι μετα απο ριζικη ανακατασκευη.....
ναι μαμισιο ειναι.

polymoto
14/02/2010, 22:23
Γεια σας

Εδω τα πραγματα ειναι απλα .

Το πηνιο που ειναι υπευθυνο για την εξοδο τασης ειναι το πηνιο φωτων (το χοντρο μεσα στον πηνιοφορο μεσα απο το βολαν).

Μερικες φορες βγαζει περισσοτερη ταση διοτι δεν γειωνει σωστα.....η
οι 2 εξοδοι ασπρο και κιτρινο συνηθως καλωδιο που βγαινουν απο το μοτερ δεν κανουν σωστο κυκλωμα τοσο εαν το ασπρο καλωδιο που ειναι υπευθυνο για την φορτιση της μπαταριας μεσω του ανορθωτη και τοσο το κιτρινο που μεσω διακοπτη τιμονιου διανεμει τον κυριο φωτισμο .

Ετσι εαν και τα 2 αυτα κυκλωματα ειναι σωστα τοτε θα προβεις σε αλλαγη μπομπινας πηνιου φωτων

Ευχαριστω

foler
28/02/2010, 18:17
Λοιπον βρηκα το προβλημα το οποιο ηταν πραγματικα αστειο!Ανοιξα το καπακι της μπαταριας ενος αλλου c50 και προσεξα οτι απο τον αρνητικο πολο της μπαταριας εφευγε ακομα ενα καλωδιο που εκανε σωμα σε καποιο σημειο του σκελετου!Φτιαχνοντας λοιπον ενα τετοιο καλωδιο και στο δικο μου....Ολα καλα!!Δεν καιει πλεον τα φωτα και δειχνει να φορτιζει κατευθειαν την μπαταρια!Και αναρωτιεμαι....αντε καλα εγω ειμαι ασχετος απο ηλεκτρολογικα, ο ηλεκτρολογος που το πηγα και μου εβαλε την καινουργια πλεξουδα δεν ηξερε κατι τοσο απλο και παραλληλα βασικο?

boboss
10/06/2010, 05:45
Επειδή έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το C90 μπορείς να δώσεις λίγο περισσότερες λεπτομέριες??
Επιδή το έλυσα προσφατα το μηχανάκι για βάψιμο τέτοιο καλωδιάκι που λές δεν υπήρχε αλλα ούτε και πρόβλημα με τις λάμπες...
Με την επανασύνδεση δημιουργήθηκε
Εχουμε και λέμε.
1 Απο την μπαταρία φέυγεί ενα καλώδιο απο το + που πάει στο φισακι με την αντίσταση...
2 Απο το - τώρα φευγει άλλο ένα προς την πλεξούδα που θεωριτικά αυτό κάπου πρέπει να γειώνει.(Σωστά??)
Το επιπλέον καλωδιο που περιγράφεις απο που φευγει και πού τερματίζει(αν καταλαβα καλά δεν τερματίζει καπου απλά απουμπαει στο μέταλο του σκελετου)

OldMan
10/06/2010, 06:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από boboss
1 Απο την μπαταρία φέυγεί ενα καλώδιο απο το + που πάει στο φισακι με την αντίσταση...

Ασφάλεια είναι (όχι αντίσταση..)

Απο το - τώρα φευγει άλλο ένα προς την πλεξούδα που θεωριτικά αυτό κάπου πρέπει να γειώνει.(Σωστά??)
Σωστά ...

Το επιπλέον καλωδιο που περιγράφεις απο που φευγει και πού τερματίζει(αν καταλαβα καλά δεν τερματίζει καπου απλά απουμπαει στο μέταλο του σκελετου)
Πάλι σωστά, αλλά φρόντισε αυτό το "ακουμπάει" να γίνει "είναι σφιχτά βιδωμένο" ...

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ΕΝΑ και μονο καλώδιο στον αρνητικό πόλο (-) που να κάνει "σώμα" όσο πιο κοντά γίνεται ...:(

boboss
10/06/2010, 07:49
ι got you
Αυτο που περιγράφεις είναι αυτό που δείχνω στο (ο θεος να το κάνεις σχήμα) έτσι??
Γυμνώνω το καλώδιο που φευγει απο το - και το πίανω με την βίδα που κρατάει την μπαταρία.έχοντας ξύσει απο χρώμματα στο σημείο...
Θα πάρω μια καινούρια λαμπίτσα και θα δοκιμάσω... και θα σας πώ αποτελέσματα
Επίσης εκεί που βιδώνει το καπάκι με το φώς πορεία υπάρχει μια αντίσταση.(ναι αυτή είναι αντίσταση)
Μηπως παίζει εκέι κάτι??

boboss
10/06/2010, 07:51
και το σχήμα

201129

OldMan
10/06/2010, 07:58
Δεν βάζεις το σχήμα πριν βάλεις φωτιά στο μηχανάκι ..??? :winka:

εdit: Έτσι θα κάνεις βρόγχο και δεν το θέλουμε...

Θα τραβήξεις καλώδιο από τον πόλο στο σασί ενώ το υπάρχον καλώδιο θα παραμείνει συνδεδεμένο στον πόλο ..

boboss
10/06/2010, 08:00
το σχήμα είναι ακριβώς πάνω απο το Post σου και μη φoβάσε φωτιά δεν πέρνουν αυτά έτσι:P:P:P:P

OldMan
10/06/2010, 08:16
Έκανα edit ...