View Full Version : sport-touring μηχανες
Το καλοκαιρι μαλλον θα παω στην αγγλια να αγορασω μηχανη και να κανω ενα ταξιδακι ευρωπη που μου εχει λειψει. Το πλανο ειναι κατοπιν να την φερω ελλαδα να την εκτελωνισω και να την πουλησω (εκτος και αν την ερωτευτω στη πορεια). Δεν με ενδιαφερει να βγαλω χρηματα απο την ολη ιστορια, αλλα θα με ενδιεφερε να επιλεξω μοντελο που θα ειναι ευκολο σχετικα να πουληθει.
Τεινω να επιλεξω ενα της οικογενειας K1200, μαλλον το K1200R Sport η και το 'S'.
Δεν εχω ιδεα κατα ποσον ειναι εμπορικες εδω αυτες οι μηχανες, αλλα απο τιμες που εχω κοιταξει στην αγγλια, θα μπορουσα μαζι με τα εξοδα εκτελωνισμου και για μοντελο 2006+ με κατω απο 30,000κμ να την δωσω εδω ισως και κατω απο 9000ευρω. Θα μου πειτε στη γερμανια την βρισκω φτηνοτερα, αλλα με την αγγλια εχω δεσμους και θα μπορω να διαθεσω πολυ περισσοτερο χρονο για ψαξιμο.
Οποτε η ερωτηση ειναι το αν πουλιεται ευκολα σχετικα κατι τετοιο στην ελλαδιτσα και αν οχι, ποια αλλη μηχανη (που πληρει προυποθεσεις ευκολης μεταπωλησης, ανεσης και οδηγικης κ@υλας) θα ειχατε να προτεινετε?
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Το καλοκαιρι μαλλον θα παω στην αγγλια να αγορασω μηχανη και να κανω ενα ταξιδακι ευρωπη που μου εχει λειψει. Το πλανο ειναι κατοπιν να την φερω ελλαδα να την εκτελωνισω και να την πουλησω (εκτος και αν την ερωτευτω στη πορεια). Δεν με ενδιαφερει να βγαλω χρηματα απο την ολη ιστορια, αλλα θα με ενδιεφερε να επιλεξω μοντελο που θα ειναι ευκολο σχετικα να πουληθει.
Τεινω να επιλεξω ενα της οικογενειας K1200, μαλλον το K1200R Sport η και το 'S'.
Δεν εχω ιδεα κατα ποσον ειναι εμπορικες εδω αυτες οι μηχανες, αλλα απο τιμες που εχω κοιταξει στην αγγλια, θα μπορουσα μαζι με τα εξοδα εκτελωνισμου και για μοντελο 2006+ με κατω απο 30,000κμ να την δωσω εδω ισως και κατω απο 9000ευρω. Θα μου πειτε στη γερμανια την βρισκω φτηνοτερα, αλλα με την αγγλια εχω δεσμους και θα μπορω να διαθεσω πολυ περισσοτερο χρονο για ψαξιμο.
Οποτε η ερωτηση ειναι το αν πουλιεται ευκολα σχετικα κατι τετοιο στην ελλαδιτσα και αν οχι, ποια αλλη μηχανη (που πληρει προυποθεσεις ευκολης μεταπωλησης, ανεσης και οδηγικης κ@υλας) θα ειχατε να προτεινετε?
Εγώ έχω να σου προτείνω, να βρεις ένα vfr σε πολύ καλή κατάσταση, με λίγα χιλιόμετρα και οικονομικό.
Αφού την εκτελωνίσεις και "δεν" (please) την ερωτευτείς, να μου την πουλήσεις.:D
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Εγώ έχω να σου προτείνω, να βρεις ένα vfr σε πολύ καλή κατάσταση, με λίγα χιλιόμετρα και οικονομικό.
Αφού την εκτελωνίσεις και "δεν" (please) την ερωτευτείς, να μου την πουλήσεις.:D
:wave2:
:D
Το μονο μου θεμα ειναι οτι δεν θα γουσταρω και πολυ το ταξιδι με αυτην, τουλαχιστον το παλιο 800 το βρηκα βαρετο, αλλα ημανε πιτσιρικι, οποτε μπορει και να κανω λαθος!
Με τα γεγονοτα της κρισης οι τιμες των μεταχειρισμενων εχουν αρχισει να πεφτουν και εδω, παντως η μεγαλη διαφορα με την αγγλια παραμενει στο οτι εκει ειναι πιο προσεγμενες και με πολυ λιγοτερα χιλιομετρα για την ηλικια τους.
reinmeister
09/02/2010, 10:27
hayabusa...
.... το πλανο θα μπορει να πραγματοποιηθει μονο αν ξεκαθαριστει το θεμα της ασφαλειας πρωτα, ειτε με εταιρια απο εκει, ειτε απο εδω, καθοτι προφανως θα εχει ξενες πινακιδες στο ταξιδι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
hayabusa...
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, προσπαθώ να τον πίσω να μου βρει vfr. :mad:
Φίλε drbig, δεν μιλάμε για το παλιό vfr, 2006+ έγραψες.
Αυτό το έχεις οδηγήσει; Μπορεί να σου αρέσει.:smilea:
Α!!! να έχει abs.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
hayabusa...
το σκεφτηκα κι αυτο, αλλα δεν ξερω αν θα με βολεψει το σκυφτο αφ'ενος και αφ'ετερου εδω πωλουνται απειρες ρε συ αντωνη και σε χαμηλες σχετικα τιμες. Κανω λαθος?
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, προσπαθώ να τον πίσω να μου βρει vfr. :mad:
Φίλε drbig, δεν μιλάμε για το παλιό vfr, 2006+ έγραψες.
Αυτό το έχεις οδηγήσει; Μπορεί να σου αρέσει.:smilea:
Α!!! να έχει abs.:lol:
α οκ...ειναι τοσο καλλιτερο το 2006+? Το πρωτο 800αρι μετα το 750 εχω οδηγησει. Θα το εχω στα υποψιν, αλλα δεν το εχω δει να φευγει εδω και τοσο ευκολα.
:D αλλα ημανε πιτσιρικι...
Και τώρα σα πιτσιρίκι είσαι εξωτερικά, αλλά εσωτερικά είσαι ώριμος.
Γι αυτό σου έχω εμπιστοσύνη να διαλέξεις κάτι για μένα.:)
Και τώρα σα πιτσιρίκι είσαι εξωτερικά, αλλά εσωτερικά είσαι ώριμος.
Γι αυτό σου έχω εμπιστοσύνη να διαλέξεις κάτι για μένα.:)
πες πες το κοπελι, κανει την κυρα και θελει!
Ατιμουλι! :rotflmao:
πες πες το κοπελι, κανει την κυρα και θελει!
Ατιμουλι! :rotflmao:
οκ συνεχίζουμε λοιπόν...
αλλα δεν το εχω δει να φευγει εδω και τοσο ευκολα.
Μα θα το πάρω εγώ.
biznis στο car.gr εχει πολλα στα 5κ
:D :winka:
Aν είμουν στη θέση σου, θα χτύπαγα μία ΖουΖούΡα τριβάλιτση, έστω και 12άρα, κι αν δεν μπορούσα να την πουλήσω έστω και τα πρώτα 2 χρόνια, μπορεί και να χαιρόμουν.
Rein, καλό θα ήταν να μην προτείνει ο καθένας, ότι καβαλάει. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά μόνο γιατί νομίζω πως δεν θα είναι αντικειμενικές οι απόψεις.
Αν κι εδώ που τα λέμε, το Busa και θα το ευχαριστηθεί (ίσως όμως και κουράσει) στο ταξίδι, και θα βρει να το πουλήσει σχετικά εύκολα αλλά και φθηνά.
οκ συνεχίζουμε λοιπόν...
Μα θα το πάρω εγώ.
ειναι νωρις για υποσχεσεις :D αλλα κοιτα τα
www.motorcyclenews.com
www.autotrader.co.uk
για τιμες απο dealers (χρειαζεται δελτιο πληρωμης για τον εκτελωνισμο) και βαλε +12.5% για το φορο εκτελωνισμου +100 περιπου ευρω για πληρωμη Τελωνη. Τοσο πανω κατω θα μου στοιχησει και πεσ μου αν θα σε συνεφερε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Aν είμουν στη θέση σου, θα χτύπαγα μία ΖουΖούΡα τριβάλιτση, έστω και 12άρα, κι αν δεν μπορούσα να την πουλήσω έστω και τα πρώτα 2 χρόνια, μπορεί και να χαιρόμουν.
Rein, καλό θα ήταν να μην προτείνει ο καθένας, ότι καβαλάει. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά μόνο γιατί νομίζω πως δεν θα είναι αντικειμενικές οι απόψεις.
Αν κι εδώ που τα λέμε, το Busa και θα το ευχαριστηθεί (ίσως όμως και κουράσει) στο ταξίδι, και θα βρει να το πουλήσει σχετικά εύκολα αλλά και φθηνά.
Καλα τι περιμενες απο τον rein? Η πρωτη λεξη που ειπε δεν ητανε 'μαμα', 'χαγιαμπουσα' ητανε. Η δευτερη ηταν 'εκκεντροφοροι'.
Το zx14 παιζει και μου αρεσει κιολας!
(ςςςς μην ακουσει ο binzis)
Καλα τι περιμενες απο τον rein? Η πρωτη λεξη που ειπε δεν ητανε 'μαμα', 'χαγιαμπουσα' ητανε. Η δευτερη ηταν 'εκκεντροφοροι'.
Το zx14 παιζει και μου αρεσει κιολας!
(ςςςς μην ακουσει ο binzis)
:evil:
reinmeister
09/02/2010, 11:12
μια μια κοριτσια...σας παρακαλω...:lol: :lol:
βαλε...ουδεμια σχεση εχει η προταση μου για το μπουσα,με το γεγονος οτι εχω ενα...εχω επισης αλλα δυο μηχανακια και πριν απ αυτα ειχα αλλα 45...
ζητησε ο μπιγκουλας σπορ τουρινγκ μηχανακι με δυνατοτητα μεταπωλησης στην ελλαδα...
μπουσα δηλαδη...
αν ζητουσε αμιγως τουρινγκ θα προτεινα κατι αλλο...
λογοι προτασης μπουσα...
σχετικα ανετο σε μικρες ταχυτητες,πολυ ανετο σε μεγαλες,ροπη παντου και παντα,αξιοπιστο στο βαθμο που τσεκαρεις λαδια και φευγεις για 5000 χλμ ταξιδι,μεγαλες πωλησεις παγκοσμιως,αρα μεγαλη ποικιλια σε κομματια επιλογης και κατ επεκτσιν μεγαλο ευρος τιμης αγορας...
αγη οντως βρωμαει η ελλαδα απο μπουσα...οπερ μεθερμηνευομενον...βαζεις ενα προς πωλησιν σε καλη τιμη κι εφυγε την επομενη μερα...
binzis...το καλυτερο .κατ εμε, vfr,einai to 800 toy 98-00 το γραναζωτο...βρισκεις εδω αριστο με 3.500 ευρω...δεν χρειαζεσαι τον αγη λοιπον...
:D
υ.γ. σταματηστε να μου κολλατε την ρετσινια του μπουσακια...
το vtr 1000 sp2 γουσταρω να εχω και να οδηγω...:cool:
αλλα γερασα...:sad:
Βρε συμφωνώ σε όλα...:beer: απλά ήθελα να πω πως έχει κι άλλα μηχανάκια που πωλούνται και αγοράζονται:lol:
Και μη σου διαφεύγει και το θέμα του προσωπικού γούστου. Δεν κάνει εμπόριο ο Δόκτωρας να σκεφτεί μόνο το ''ότι πουλάει, αυτό φέρνω''.
Για χώρα που η οικονομία της ετοιμάζεται να καταρεύσει σε βρίσκω μάλλον αισιόδοξο. Οι έμποροι δεν πουλάνε. Βάλε στη λίστα σου ωστόσο και το νέο VFR, έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, ήδη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Για χώρα που η οικονομία της ετοιμάζεται να καταρεύσει σε βρίσκω μάλλον αισιόδοξο. Οι έμποροι δεν πουλάνε. Βάλε στη λίστα σου ωστόσο και το νέο VFR, έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, ήδη.
Ενδεικτικες τιμες απο vfr vtec
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/?N=191+146+4294041217&Ntx=mode+matchallpartial&Ntk=site&Ntt=&Rpp=25&Ns=P_Price|0
Νομιζω πανω κατω τα ιδια με εδω.
Ηαγια
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/?N=191+147+4293657273&Ntx=mode+matchallpartial&Ntk=site&Ntt=&Rpp=50&Ns=P_Price|0
2003+ μοντελα οι τιμες νομιζω ειναι σαφως καλλιτερες αγγλια
Κ1200
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/?N=191+149+616&Ntx=mode+matchallpartial&Ntk=site&Ntt=&Rpp=50&Ns=P_Price|0
Και εδω τα πραγματα φαινονται πολυ promising.
1λιρα=1.136ευ
χοντρικα σε τιμες dealer αγγλιας +12.5/% +κερατιατικα Τελωνη για να βγαλει ελληνικος πινακιντος.
Ε ... ναι. Έλεγα για το νέο VFR 1200. Δεν μπορώ να πω τίποτα για το 800, ίσα ίσα είναι δύσκολο πιστεύω στις αγοροπωλησίες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Ε ... ναι. Έλεγα για το νέο VFR 1200. Δεν μπορώ να πω τίποτα για το 800, ίσα ίσα είναι δύσκολο πιστεύω στις αγοροπωλησίες.
Θα αργησουμε λιγο να δουμε μεταχειρισμενα 1200 αλλα μεχρι το καλοκαιρι, ποιος ξερει, ολο και κατι θα υπαρχει και σιγουρα μεταχειρισμενα εδω θα ειναι ακριβοτερα απο οτι καινουργια εκει. Και το καινουργιο multistrada οπως και το τενερε1200 μπορει να ειναι καλοι υποψηφιοι για κατι τετοιο, αν και δεν ξερω τι θα παιζει με τις εγγυησεις των εδω αντιπροσωπιων μετα τον εκτελωνισμο.
Αλλος ενας αριστος υποψηφιος, προσεχτε τα μιλια διπλα απο τις τιμες!
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/?N=191+150+4294043250&Ntx=mode+matchallpartial&Ntk=site&Ntt=&Rpp=50&Ns=P_Price|0
sapila racing
13/02/2010, 10:53
Μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, θα σου έλεγα να σκεφτείς κι ενα Bandit 1200 με λίγα μίλια που το παίρνεις κάτω απο 2000 GBP, ακόμα και με 1500, κάνεις το ταξιδάκι σου μια χαρά μ΄αυτό, είναι δυνατό και άθραυστο.
Μετα το κάνεις ότι θέλεις, δεν θα εχεις πληρώσει και τόσα εξ΄ αλλου. :winka:
christostr
13/02/2010, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, θα σου έλεγα να σκεφτείς κι ενα Bandit 1200 με λίγα μίλια που το παίρνεις κάτω απο 2000 GBP, ακόμα και με 1500, κάνεις το ταξιδάκι σου μια χαρά μ΄αυτό, είναι δυνατό και άθραυστο.
Μετα το κάνεις ότι θέλεις, δεν θα εχεις πληρώσει και τόσα εξ΄ αλλου. :winka:
Με τόσα λ7 πράγματι δε σε νοιάζει σχεδόν και είναι αξιόπιστο;)
Bαλιτσομενο με ABS (http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/detail/?R=NXGN-7536728&mfy=)
Βαλιτσομενο ετοιμο για ταξιδι με ABS 2 (http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/200933339592128/sort/priceasc/usedbikes/maximum-age/up_to_5_years_old/model/vfr/make/honda/radius/1501/postcode/ng72eq/page/1?previous=%2Fsearch%2Fused%2Fbikes%2Fhonda%2Fvfr%2Fpostcode%2Fng72eq%2Fradius%2F1501%2Fmaximum-age%2Fup_to_5_years_old%2Fpage%2F1%2Fsort%2Fpriceasc&logcode=p)
Ειναι μεν δυσκολο στη μεταπωληση αλλα αν συννενοηθεις με το μπιζνι απο πριν γιατι οχι?
Δεν ειναι τυχαιο που στο εξωτερικο πουλησε παρα πολυ
Κοιτάω τις τιμές για F800GS & είναι πραγματικό ΔΕΛΕΑΡ! Αλήθεια πόσο κοστίζει η εκτελώνηση μιας μοτοσυκλέτας μοντέλο 2009 και η ταξινόμηση της στην Ελλάδα?
Έχει ψάξει κανείς αν γίνεται να στη φέρουν εδώ με νταλίκα πχ? Αρχίζω και πριζόνομαι!!!:look: :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Κοιτάω τις τιμές για F800GS & είναι πραγματικό ΔΕΛΕΑΡ! Αλήθεια πόσο κοστίζει η εκτελώνηση μιας μοτοσυκλέτας μοντέλο 2009 και η ταξινόμηση της στην Ελλάδα?
Έχει ψάξει κανείς αν γίνεται να στη φέρουν εδώ με νταλίκα πχ? Αρχίζω και πριζόνομαι!!!:look: :look:
Μια 500σαρου στις 2 μεταφορικες (απο το καταστημα μεχρι τη μεταφορικη στο γκεϊλαντ) και μια μεχρι Αθηνα
12% στο ποσο αγορας + το κοστος μεταφορας (δηλαδης
Και μετα εξοδα εκτελωνιστη+πινακιδας+τελη κυκλοφοριας
Υπολογιζε απο 12-15 κατοσταρικα παραπανω
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Μια 500σαρου στις 2 μεταφορικες (απο το καταστημα μεχρι τη μεταφορικη στο γκεϊλαντ) και μια μεχρι Αθηνα
7% στο ποσο αγορας + το κοστος μεταφορας
Και μετα εξοδα εκτελωνιστη+πινακιδας+τελη κυκλοφοριας
Υπολογιζε απο 12-15 κατοσταρικα παραπανω
Εχω καιρο να μιλησω με εκτελωνιστη οποτε δεν γνωριζω τι ισχυει για το 12.5% ακριβως. Ειναι επι της τιμης που ειχε καινουργιο οταν κυκλοφορησε, η επι της τιμης του τιμολογιου αγορας απο τον ντηλερ απο τον οποιο το παιρνουμε μεταχειρισμενο?
Σαπιλα, καλη η ιδεα για το μπαντιτ. Ειδικα αν εχει καμια αφτερμαρκετ αναρτηση.
Σχετικα με την μεταφορα. Αν μπορει να ασφαλιστει για μερικες μερες και για λογικο ποσο, τοτε οδικως ερχεστε ελλαδα με περιπου 350-400 ευρω που περιλαμβανουν Ντοβερ-Καλε, βενζινη για βενετια και Βενετια-Πατρα. Η διαδρομη Ντοβερ-Καλε που κανει κατι παραπανω απο μια ωρα, κοστιζει οσο περιπου βενετια-Πατρα! Υπαρχουν ομως προσφορες αν κλειστει το εισητηριο νωριτερα.
Τα site που για μεταχειρισμενα που ανεφερα αφορουν κυριως ντηλερς. Οι Ιδιωτες παιζουν κυριως με ebay.co.uk. Στην περιπτωση που το κοστος εκτελωνισμου δεν σχετιζεται με το ποσο κοστισε η αγορα σε μας αλλα με την τιμη του ως καινουργιου, τοτε σαφως συμφερει αγορα απο ιδιωτη. Αν ομως εχει να κανει με την τιμη που μας στοιχισε, τοτε χρειαζεται τιμολογιο εμπορου και συνεπως η αγορα απο ντηλερ ειναι μονοδρομος.
el_hymador
13/02/2010, 15:59
Εγω συμφωνω για το Hayabusa.
Και αυτο γιατι μπορει να πωληθει πολυ πιο ανετα στην Ελλαδα σε σχεση με τα VFR, Bandit κτλ-κτλ...
Παντως γνωμη μου, αν θες μοτοσικλετα για τετοιο ταξιδι
Yamaha FJR 1300...σε σχεση με το Haya δεν πουλιεται τοσο ευκολα, αλλα δεν νομιζω να θες να το πουλησεις μετα :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Εγω συμφωνω για το Hayabusa.
Και αυτο γιατι μπορει να πωληθει πολυ πιο ανετα στην Ελλαδα σε σχεση με τα VFR, Bandit κτλ-κτλ...
Παντως γνωμη μου, αν θες μοτοσικλετα για τετοιο ταξιδι
Yamaha FJR 1300...σε σχεση με το Haya δεν πουλιεται τοσο ευκολα, αλλα δεν νομιζω να θες να το πουλησεις μετα :winka:
Το εχω σκεφτει το FJR....αλλα στην ελλαδα θα μου ειναι αχρηστο (αν μου μεινει) και στο ταξιδι εξω προτιμω κατι πιο παιχνιδιαρικο, μια και η διαδρομη θα εχει αρκετο στροφιλικι. Το μπουσα απο την αλλη μου ερχεται πολυ μικρο, αβολο και σκυφτο. Πα'ολο τον ογκο του δεν ειναι μηχανη για ψηλους.
Ακομα φτηνη στην αγγλια και πολυ καλη μηχανη (για τα γουστα μου) ειναι το Fazer 1000 gen1. Με 3000 βρισκεις σε αριστη κατασταση και με κατω απο 10000 μιλια. Αυτο ευχαριστως θα το κρατουσα στην ελλαδα για τις street μου ανησυχιες :D και ειναι και τετοιο το κοστος που δεν θα καιγομανε να το πουλησω.
Αν διαβαζει αυτο το θρεντ καποιος γνωστης περι διαπλεκομενων ασφαλειων και ξερει αν μπορει ελληνικη ασφαλεια να καλυψει οχημα με ξενες πινακιδες για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι τον εκτελωνισμο, παρακαλειται να σηκωσει χερι...
Εχω καιρο να μιλησω με εκτελωνιστη οποτε δεν γνωριζω τι ισχυει για το 12.5% ακριβως. Ειναι επι της τιμης που ειχε καινουργιο οταν κυκλοφορησε, η επι της τιμης του τιμολογιου αγορας απο τον ντηλερ απο τον οποιο το παιρνουμε μεταχειρισμενο?
Mεχρι 900σεσε ειναι 7%
Μετα μιλαμε για 12%
Ειναι επι της τιμης του τιμολογιου του εμπορου ή της δηλωσης του ιδιωτη (επικυρωμενο απο πρεσβεια ή προξενειο)
Προσοχη αν μπορεις βαλτο χαμηλοτερη απο τη πραγματικη αλλα οχι υπερβολικα φθηνοτερο γιατι υπαρχουν συντελεστες που βλεπουν μεχρι ποσο χαμηλα αναλογα με το ετος πρωτης κυκλοφοριας μπορει να παει η τιμη.
Επιπλεον μεσα στο 7% ή 12% ειναι εκτος απο το κοστος αγορας και το κοστος μεταφορας (πληρωνεις δηλαδης τελωνειο και για αυτο)
Αν το κατεβασεις μονος σου τοτε υπολογιζουν καποια τεριφα (δεν θυμαμε το ποσό)
Ευχαριστω για τις πληροφοριες! :beer:
boldor900f
16/02/2010, 17:25
ΧΧ 1100
FJR 1300
Αν διαβαζει αυτο το θρεντ καποιος γνωστης περι διαπλεκομενων ασφαλειων και ξερει αν μπορει ελληνικη ασφαλεια να καλυψει οχημα με ξενες πινακιδες για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι τον εκτελωνισμο, παρακαλειται να σηκωσει χερι...
Δσυστυχως οχι,
πρεπει να κανεις ασφαλιεια απο Αγγλια και να παρεις πρασινη καρτα για να ταξιδεψεις ευρωπη και μετα για την παραμονη σου στην Ελλάδα. Εχε επισης υποψιν σου οτι για να μην σε σκισουν στην Αγλλια θα πρεπει να παρεις ενα χαρτι απο την εδω ασφαλιστικη σου για να δειξεις το bonus mallus. Επισης να ξερεις οτι στην Αγγλια οι ασφαλισεις για οδηγους που δεν εχουν αγγλικο διπλωμα ειναι ακριβοτερες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Mεχρι 900σεσε ειναι 7%
Μετα μιλαμε για 12%
Ειναι επι της τιμης του τιμολογιου του εμπορου ή της δηλωσης του ιδιωτη (επικυρωμενο απο πρεσβεια ή προξενειο)
Η επικυρωση απο το προξενειο ισχυει μονο στην περιπτωση αγορας απο ιδιωτη?
SeNNinhA
04/03/2010, 14:08
Εαν αγοράσεις από ιδιώτη:
Κάνεις ενα bill of sale με τον πωλητή (ιδωτικό συμφωνητικό πώλησης που αναφέρει τα στοιχεία του πωλητή, τα δικά σου, της μηχανής και το ποσό) το οποίο το επικυρώνει ενας δικηγόρος ή πας με τον πωλητή στο προξενείο και το κάνετε εκεί επι τόπου. Ότι βολεύει ανάλογα την πόλη. Πας το επικυρωμένο από τον δικηγόρο bill of sale μόνος σου στο προξενείο και στο επικυρώνουν. Αυτό είναι το αποδεικτικό ότι το αγόρασες από ιδιώτη και άρα δεν χρειάζεται να πληρώσεις ΦΠΑ εδώ.
Εαν αγοράσεις από μαγαζί:
Παίρνεις το τιμολόγιο αγοράς που αναφέρει το ΦΠΑ που έχει πληρωθεί. Σε μεταχειρισμένα το ΦΠΑ πληρώνεται στην χώρα αγοράς. Σε καινούργια πληρώνεται στην χώρα εισαγωγής. Μία φορά πάντα. Στην Αγγλία έχουν κάποια νομοθεσία που δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις ΦΠΑ για την αγορά μεταχειρισμένου ακόμη και από μαγαζί. Οπότε εαν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να αναγράφεται στο τιμολόγιο ότι δεν πληρώθηκε ΦΠΑ με βάση την ....τάδε νομοθεσία. Το ρώτησα το τελυταίο στο τελωνείο και το δέχονται.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις και την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας. Είτε είναι σε ισχύ είτε όχι (την τελευταία ισχυουσα παίρνεις).
Αυτα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις και την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας. Είτε είναι σε ισχύ είτε όχι (την τελευταία ισχυουσα παίρνεις).
Αυτα.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες :wave2:
Μια ερωτηση σε σχεση με το παραπανω. Οταν λες πρωτοτυπη αδεια τι ακριβως εννοεις? Την αδεια οπου φαινεται ο αγοραστης ως ο νεος κατοχος του οχηματος? Αυτο που με μπερδεψε ειναι η αναφορα σου στο θεμα της ισχυος.
SeNNinhA
04/03/2010, 14:39
Εννοώ την άδεια κυκλοφορίας της μηχανής. V5 την λένε εκέι. Την χρειάζεσαι για να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας εδώ.
Μπορεί να είναι σε ισχύ η άδεια κυκλοφορίας ή μπορεί και να είναι σε SHORN (αν θυμάμαι καλά ότι το λένε έτσι) το οποίο σημαίνει ότι είναι σαν να έχεις καταθέσει στην Ελλάδα προσωρινά πινακίδες και άδεια για ενα χρονικό διάστημα.
Εαν έχει βγάλει έστω και μια φορά άδεια η μηχανή, τότε θέλεις απλά το τελευταίο V5 που ίσχυσε. Δεν έχει σημασία εαν ισχύει αυτή την στιγμή ή όχι. Αλλά θέλεις το πρωτότυπο. Ακόμη και να έχει χαθεί, ο πωλητής μπορεί να το ξαναζήσει και να το πάρει από την αρμόδια υπηρεσία εκεί.
Multijohn
04/03/2010, 14:42
Ρε παιδιά, λέμε για εμπορικό μοντέλο και μιλάτε για zzr, σειρά Κ και VFR?! Μιλάτε για τα πιο αντιεμπορικά μηχανάκια όπως και το Fazer 1000(το ξέρω εκ πείρας!).
Εγώ προτείνω, Busa, GS 1200, FazerS2 600,Versys, Varadero Vstrom 650 και άντε και κανένα ΧΤ660... άμα καταφέρεις και φτάσεις Ελλάδα in one piece!
SeNNinhA
04/03/2010, 14:49
Υπάρχει και μεταφορική από Λονδίνο και Μαντσεστερ για όποιον θέλει να το στείλει με 350-500 ευρώ περίπου. Και παίρνει το αεροπλάνο για επιστροφή....
:wave2: :wave2: :wave2:
Εννοώ την άδεια κυκλοφορίας της μηχανής. V5 την λένε εκέι. Την χρειάζεσαι για να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας εδώ.
Μπορεί να είναι σε ισχύ η άδεια κυκλοφορίας ή μπορεί και να είναι σε SHORN (αν θυμάμαι καλά ότι το λένε έτσι) το οποίο σημαίνει ότι είναι σαν να έχεις καταθέσει στην Ελλάδα προσωρινά πινακίδες και άδεια για ενα χρονικό διάστημα.
Εαν έχει βγάλει έστω και μια φορά άδεια η μηχανή, τότε θέλεις απλά το τελευταίο V5 που ίσχυσε. Δεν έχει σημασία εαν ισχύει αυτή την στιγμή ή όχι. Αλλά θέλεις το πρωτότυπο. Ακόμη και να έχει χαθεί, ο πωλητής μπορεί να το ξαναζήσει και να το πάρει από την αρμόδια υπηρεσία εκεί.
Ενταξει, τωρα καταλαβα. Στo SORN αναφεροσουνα. Εχω αγορασει 3 μηχανες απο αγγλια αλλα καμια δεν εκτελωνισα ποτε.
Υπάρχει και μεταφορική από Λονδίνο και Μαντσεστερ για όποιον θέλει να το στείλει με 350-500 ευρώ περίπου. Και παίρνει το αεροπλάνο για επιστροφή....
Για δωσε κανα τελ γιατι υπαρχει ενα Κ100 που αφησα σε μια αυλη στο μαντσεστερ φευγοντας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Multijohn
Ρε παιδιά, λέμε για εμπορικό μοντέλο και μιλάτε για zzr, σειρά Κ και VFR?! Μιλάτε για τα πιο αντιεμπορικά μηχανάκια όπως και το Fazer 1000(το ξέρω εκ πείρας!).
Εγώ προτείνω, Busa, GS 1200, FazerS2 600,Versys, Varadero Vstrom 650 και άντε και κανένα ΧΤ660... άμα καταφέρεις και φτάσεις Ελλάδα in one piece!
Κοιτα, νομιζω ενα κ1200 σε καλη τιμη θα πουλιοταν γρηγορα, με 9000+ που εχουν εδω ποιος θα τα παρει? GS ειχα στην αγγλια και εχω κανει το αγγλια-ελλαδα 6 φορες, το βαρεθηκα.
Παντως ο Βαλες με εχει βαλει σε σκεψεις με το sprint. Αλλιως θα φερω ενα ZRX1200S και θα το κρατησω.
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν αντιεμπορικα μηχανακια παντως, παρα μονο ψηλες τιμες.
.... ZRX1200S...
Μιλάς σοφά, Άγη... :a013:
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Μιλάς σοφά, Άγη... :a013:
:beer: :beer: :beer:
ελα και εσυ να παρουμε δυο :D
Παρεπιπτοντως, ειμαι 'Αγις' , Τασο!
SeNNinhA
05/03/2010, 06:22
Για δωσε κανα τελ γιατι υπαρχει ενα Κ100 που αφησα σε μια αυλη στο μαντσεστερ φευγοντας...
http://www.metafores.co.uk/
Έδρα στο Μάντσεστερ και αποθήκη και στο Λονδίνο
Έχω και κάτι τηλέφωνα αλλά πρέπει να τα βρώ στο παλιό κινητό μου. Τους έχω χρησιμοποιήσει και για μηχανή (εγώ κι άλλο ενα Κ1200) και για πακέτα μεγαλα.
Υπάρχει και αυτή με έδρα μόνο στο Λονδίνο και είναι πιο φθηνή αλλά δεν τους έχω χρησιμοποιήσει προς το παρόν. Δεν είναι απατεώνες πάντως.
http://www.sealandair.com/gr.html
Γιατρέ μου, αφού το πρόβλημα που ακούει στο όνομα ''μεταπώληση'' είναι λυμένο, νομίζω πως η αμέσως επόμενη και ενδεδειγμένη λύση είναι να φέρεις ντόπιο προϊόν.
Μη το κάνουμε δλδ, ''Θα πάω Γερμανία. Να φέρω κανένα DUCATI'' ?
:nono: :beer: :beer:
SeNNinhA
05/03/2010, 06:35
Η αγορά της Αγγλίας είναι η πιο φθηνή για ΚΑΘΕ μηχανή με αυτή την ισοτιμία Λίρας-Ευρώ. Και για Ducati και για BMW και για ΚΤΜ και για JAPAN και για ιστορικά μοντέλα ή ότι άλλο θέλεις.
Το μόνο θέμα με αυτή είναι ότι έχει διπλάσια μεταφορικά σε σχέση με Γερμανία αλλά μικρό το κακό.
Καρατσεκαρισμένο προσωπικά αυτό που λέω.
costas81
05/03/2010, 07:42
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/detail/?R=NXGN-1973431&mfy=
αυτό θέλω εγώ....
:)
και αυτό..
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/detail/?R=NXGN-7536513&mfy=
Το βάζω εδώ, μιας και έχει σχέση με την αγορά μοτοσυκλέτας από Αγγλία.
Μπορεί κάποιος να μου πει, πόσο θα κοστίσει αυτό : http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/detail/?R=NXGN-7536901&mfy= , μέχρι και τη ταξινόμηση στην Ελλάδα?
& γενικότερα ποιος είναι ο τύπος που υπολογίζουμε πόσο θα μας έρθει ένα μηχανάκι από Αγγλία.
Ευχαριστώ.:wave2:
4700 ? (πλας ορ μαϊνους) κοστος αγορας μεταφορας και τελωνειου.
Απο εκει και περα υπολογισε κανα 100-200(βαρια) εκτελωνιστη + εκδοση πινακιδων + τελη κυκλοφοριας.
5000+
Υπολογιζεις το κοστος του πανε-ελα (για να το δεις)
Τοσο παιζουν και εδω ρε συ Μαϊκ ;)
Δες και αυτα που γραφτηκαν παραπισω για το τι χρειαζετε για να γινει η δουλεια με ιδιωτη
Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι γενικα εξω παζαρι πολυ δε παιζει στη τιμη (εως καθολου θα ελεγα)
Μου εχει τυχει να γραφει μια τιμη πχ 4900 ono (or nearest offer) και μου εκανε ψαλιδι 100!!!! λιρες μετα απο κουβεντες και οτι θα ανεβω απο Ελλαδα κτλ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
ποιος είναι ο τύπος που υπολογίζουμε πόσο θα μας έρθει ένα μηχανάκι από Αγγλία.
Ευχαριστώ.:wave2: [/B]
Δες εδώ http://www.tdmhellas.gr/smf/index.php?topic=15771.new
:beer: