View Full Version : Οι άγγελοι χρειάζονται στη γη...
Δεν οδηγώ μηχανή, δεν ακολουθώ χωμάτινα μονοπάτια, δεν ταξιδεύω στην άσφαλτο. Τι δουλειά έχω να γράφω εδώ μέσα;
Κι όμως έχω. Είμαι άυλος, δεν πιάνομαι. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μια γυναίκας. Της οποιαδήποτε γυναίκας. Της μητέρας σου, της αδερφής σου, της συντρόφου σου, της κόρης σου, της φίλης σου, της γκόμενάς σου αν θέλεις. Δεν έχει σημασία. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μιας γυναίκας που σ' αγαπάει και εσύ ονόμασέ την όπως θες. Και ξέρεις, ο πόνος δεν κάνει διακρίσεις. Μπαίνει παντού κι άμα θέλει ποστάρει και σε φόρουμ.
Εγώ που σου γράφω φίλε μου, είμαι από εκείνους τους πόνους τους αβάσταχτους. Χτες μαζευτήκαμε πολλοί πόνοι και γίναμε ένας. Εχτές, κάπου εκεί, στο Π.Φάληρο. Αλλά να σου πω κάτι; Δε γουστάρω να υπάρχω. Δε γουστάρω να σκίζω σωθικά. Δε μου αρέσει που υπάρχω ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε; Δικαίωμά μου δεν είναι;
Όμως άμα με προκαλέσεις, θα γίνω αδυσώπητος. Άμα με προκαλέσεις θα λυσσάξω. Θα ριζώσω και θα τρελάνω ψυχές, θα τις ματώσω χωρίς έλεος , θα τις στιγματίσω. Γι αυτό βοήθησέ με να απαλλαγώ από τα καθήκοντά μου.
Μέτρα τη ζωή σου, μέτρα τα βήματά σου, κοίταξε δίπλα σου αυτόν που αγαπάς και σ' αγαπάει και αναρωτήσου. Πώς μπορείς να του φέρεις τέτοιο πόνο εσύ; Είναι δυνατόν; Νομίζεις πως φτάνει να ντύνεσαι σαν τον ρόμποκοπ; Ποια "σίδερα" στον θώρακα, ποιες μπότες και ποια κράνη νομίζεις πως μπορούν να με κρατήσουν εμένα; Τι με πέρασες ρε φιλαράκι; Γιατί με υποτιμάς έτσι; Και αν εσύ δεν σκέφτεσαι τον θάνατο, σκέψου τι θα κάνω εγώ μετά στους δικούς σου.
Δεν θέλω να αλλάξω την κοσμοθεωρία σου, ούτε τον τρόπο που θέλεις να ζεις. Είμαι αδύναμος μπροστά σε όλα αυτά. Την αλήθεια στην λέω όμως. Και είναι σκληρή.
Ξέρεις... υπάρχω και γεννιέμαι και από άλλες αιτίες. Γι αυτό και λέγομαι ανθρώπινος. Όμως από αυτήν την αιτία λέγομαι απάνθρωπος.
Κάποιος έγραψε, πως γίνεται ένας άνθρωπος να πληγώσει έναν άγγελο. Κι εγώ θα πω... Ένας άγγελος πως γίνεται να πληγώσει έναν άνθρωπο;
Συγνώμη αν σας φάνηκα δυσάρεστος, άδικος, εγωιστής ή ακόμα κι αδιάφορος. Συνεχίσετε όπως θέλετε. Γίνετε ακόμα πιο ρόμποκοπ, φορέστε ακόμα πιο ενισχυμένα κράνη, γίνετε ατσάλινοι αν μπορείτε! Όμως, μην παίζετε με τη ζωή. Κι αν θέλετε να παίξετε, παίξτε με τους όρους της. Σεβαστείτε την γιατί αξίζει. Δεν σας δόθηκε εύκολα, μην την δίνετε εύκολα. Κάθε φορά που καβαλάτε αυτόν τον καταραμένο διάολο, σκεφτείτε το καλά! Κάθε μα κάθε φορά!
Μεγάλα λόγια πραγματικά λογικά σωστά κι όμορφα.
Εκ των υστέρων είμαι σίγουρος ότι πολλοί το βλέπουμε κι έτσι αν και δεν μας βολεύει, γιατί εμείς τα προξενούμε όλα αυτά και δεν είναι η ανύπαρκτη μόνο παθητική ασφάλεια σε σχέση με το αυτοκίνητο.
Είναι ένα μίγμα προδιάθεσης από την εξέλιξη του ανθρώπου και ειδικά του αρσενικού, οικονομική κατάσταση άνω του τίποτα, αδιαφορίας για τον άλλον, αλκοολίκι για αδρεναλίνη, υπέρμετρος εγωισμός, ύβρεως προς τη ζωή πολλές φορές και απληστίας: Γενικά όσο πιο καλά είναι καποιος στην υγεία του τόσο περισσότερο είναι διατεθιμένος να ρισκάρει.
Κάθε φορά που ανεβαίνω στη μηχανή υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι κρατάω ένα γεμάτο όπλο και μπορεί να γίνει ατύχημα ανά πάσα στιγμή.
Γιαυτό και πραγματικά παίζω με τα όριά μου στην πίστα μόνο, μιας και η τύχη με έχει βοηθήσει ήδη αρκετά στο δρόμο.
Έχοντας χάσει αρκετούς φίλους και γνωστούς στο δρόμο που θα μπορούσα να είμαι κι εγώ στη θέση τους, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου αλλά και να σιωπήσω πλέον μπροστά στον πόνο που προκαλούμε.
marooned
10/02/2010, 08:14
Οντως εχεις δικιο... Αλλα ποιο το νοημα της ζωης αν δε κανεις αυτο που επιθυμεις... Αυτος ο "καταραμενος διαολος" που αναφερεις αγαπητη μου δεσποινις, δεν ειναι ενα φονικο οπλο.. Οπως κανενα υλικο αντεικειμενο δεν ειναι... Ολα θα πρεπει να καθοδηγουνται υπευθυνα απο το χερι και το μυαλο! Και το μαχαιρι στα χερια του κακοποιου αφαιρει ζωες, ενω στα χερια του γιατρου τις σωζει...
Μια που καταλαβαινω πως εισαι ενα πολυ λογικο ατομο, που σεβεσαι τη ζωη οπως φαινεται, και κανεις πολυ καλα, γιατι ειναι ενα δωρο και εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο θα πρεπει να σκεφτεις οτι η ζωη ειναι πολυ ομορφοτερη οταν τη ζεις.. Σιγουρα ειναι πιο ασφαλες να ζεις τι ζωη σου απο τον καναπε ή να σε συναρπαζει η μαγεια του air-condition σε ενα "ασφαλες" 4τροχο, αλλα δεν ειμαστε ολοι ετσι! Για καποιους απο εμας αυτα τα πραγματα ειναι σαν εφιαλτης.
Ο μοτοσυκλετιστης, περισσοτερο απο ολους στο δρομο, αφηνεται συνεχως να του υπενθυμιζεται το ποσο θνητος ειναι..
Απο την αλλη, μπορουμε απλα να ζουμε ασφαλως μια που η ζωη μας ειναι ασημαντη και να περιμενουμε μιζερα μεχρι την ωρα του θανατου μας;;; Αυτο δεν ειναι λυση..Ειναι ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ απο τη ζωη! Η αυτοκτονια ειναι καλυτερη... σου δινει τουλαχιστον την επιλογη να πεθανεις οπως θελεις...
O Jean Paul Sartre οπως και ο Nietzche πριν απο αυτον προτεινει να πιασουμε τη ζωη απο το λαιμο και να δημιουργισουμε ΝΟΗΜΑ για αυτην. Καποιοι απο εμας (οχι εγω απαραιτητα) αυτο το εχουν βρει στη μοτοσυκλετα..
Γεια και χαρα σου πονε, θα κανω οτι μπορω για να σε αποφυγω...
Αν δε τα καταφερω θα συζυσουμε ξεροντας πως σε βρικα, κανοντας αυτο που αγαπω...
Ενας Πομποκοπ
:wave2:
konsttanttinos
10/02/2010, 12:56
Αργυρω, ομολογουμενως πολυ πρωτοτυπο το κειμενο σου, και φαινεται οτι σε ενεπνευσε ο δικος σου πονος, που οφειλειται σε καποιο μηχανακι και σε ενα αγαπημενο προσωπο... δεν ξερω, μακαρι να κανω λαθος.
Ξερεις, οταν ανεβαινεις πανω στο μηχανακι ξεχνας τα δυσαρεστα..δεν χωρανε αλλωστε εκεινη την στιγμη στο κεφαλι σου.Απλα προσπαθεις να αντισταθεις στην μονιμη φαγουρα του δεξιου καρπου, και παλευεις με την αυτοσυγκεντρωση και το γκαζι.
Αν δεν καβαλησεις δεν προκειται να καταλαβεις.
Εμεις οι αναβατες παντα ακουμε τα λογια σας....το νου σου, προσεχε, μην τρεχεις αγαπη μου... λογια που αντιλαλουν καθε μερα στα αυτια μου, στα αυτια ολων μας..
Μηπως ομως πρεπει κι εσεις να ακουσετε τα δικα μας λογια και ανεβειτε να παμε μια βολτα για να καταλαβετε τι νιωθουμε πανω στο μηχανακι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
φαινεται οτι σε ενεπνευσε ο δικος σου πονος, που οφειλειται σε καποιο μηχανακι και σε ενα αγαπημενο προσωπο... δεν ξερω, μακαρι να κανω λαθος.
Δυστυχώς, δεν κάνεις λάθος ... :(
Cpt. Haddock
10/02/2010, 13:01
:sad:
Η ομορφιά και το νόημα της ζωής αλίμονό μας... αν υπήρχαν μόνο στην ασφάλεια του καναπέ και σε ότι άλλο σημαίνει ο καναπές και τα κοντίσιον. Και δεν είμαι ο άνθρωπος που δεν έχει ρισκάρει για να ζήσει αυτό που θέλει. Η ομορφιά και το νόημα της ζωής βρίσκονται σε χιλιάδες πράγματα, αρκεί να γυρίσεις τη ματιά σου και να τα δεις. Κι όταν τα δεις, άδραξέ τα.
Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της ελευθερίας σου. Δεν αμφισβητώ την ομορφιά που έχω δει στις τόσες σας φωτογραφίες με τις μηχανές στη φύση. Κάποιες φορές τις ζήλεψα. Αμφισβητώ όμως την επιλογή σου να πεθάνεις όπως θέλεις, όπως λες καλέ μου φίλε. Ποιος θέλει να πεθάνει για να επιλέξει και τρόπους... Αμφισβητώ την επιλογή σου να κάνεις τους ανθρώπους που λες πως αγαπάς, να καρδιοχτυπούν μέχρι τη στιγμή που θα ακούσουν το κλειδί στην πόρτα. Αμφισβητώ την επιλογή σου να φύγεις κάποια μέρα αφήνοντάς με να ψάχνω να βρω ποιος έφταιξε. Αμφισβητώ την επιλογή σου να με πονέσεις τόσο. Είμαι εγωίστρια, όπως ακριβώς είσαι και συ.
Παραίτηση από τη ζωή είναι όταν την αφήνεις να κυλήσει μέσα απ' τα χέρια σου άδικα και να φύγεις.
Εξάλλου, το είπε κι ο πόνος. "Δεν θέλω να αλλάξω την κοσμοθεωρία σου, ούτε τον τρόπο που θέλεις να ζεις. Είμαι αδύναμος μπροστά σε όλα αυτά. Την αλήθεια στην λέω όμως. Και είναι σκληρή."
Υ.Γ.Μακάρι να ήμουν δεσποινίς...
airpanos
10/02/2010, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από marooned
Οντως εχεις δικιο... Αλλα ποιο το νοημα της ζωης αν δε κανεις αυτο που επιθυμεις... Αυτος ο "καταραμενος διαολος" που αναφερεις αγαπητη μου δεσποινις, δεν ειναι ενα φονικο οπλο.. Οπως κανενα υλικο αντεικειμενο δεν ειναι... Ολα θα πρεπει να καθοδηγουνται υπευθυνα απο το χερι και το μυαλο! Και το μαχαιρι στα χερια του κακοποιου αφαιρει ζωες, ενω στα χερια του γιατρου τις σωζει...
Μια που καταλαβαινω πως εισαι ενα πολυ λογικο ατομο, που σεβεσαι τη ζωη οπως φαινεται, και κανεις πολυ καλα, γιατι ειναι ενα δωρο και εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο θα πρεπει να σκεφτεις οτι η ζωη ειναι πολυ ομορφοτερη οταν τη ζεις.. Σιγουρα ειναι πιο ασφαλες να ζεις τι ζωη σου απο τον καναπε ή να σε συναρπαζει η μαγεια του air-condition σε ενα "ασφαλες" 4τροχο, αλλα δεν ειμαστε ολοι ετσι! Για καποιους απο εμας αυτα τα πραγματα ειναι σαν εφιαλτης.
Ο μοτοσυκλετιστης, περισσοτερο απο ολους στο δρομο, αφηνεται συνεχως να του υπενθυμιζεται το ποσο θνητος ειναι..
Απο την αλλη, μπορουμε απλα να ζουμε ασφαλως μια που η ζωη μας ειναι ασημαντη και να περιμενουμε μιζερα μεχρι την ωρα του θανατου μας;;; Αυτο δεν ειναι λυση..Ειναι ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ απο τη ζωη! Η αυτοκτονια ειναι καλυτερη... σου δινει τουλαχιστον την επιλογη να πεθανεις οπως θελεις...
O Jean Paul Sartre οπως και ο Nietzche πριν απο αυτον προτεινει να πιασουμε τη ζωη απο το λαιμο και να δημιουργισουμε ΝΟΗΜΑ για αυτην. Καποιοι απο εμας (οχι εγω απαραιτητα) αυτο το εχουν βρει στη μοτοσυκλετα..
Γεια και χαρα σου πονε, θα κανω οτι μπορω για να σε αποφυγω...
Αν δε τα καταφερω θα συζυσουμε ξεροντας πως σε βρικα, κανοντας αυτο που αγαπω...
Ενας Πομποκοπ
+1000:a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Αν δεν καβαλησεις δεν προκειται να καταλαβεις.
Εμεις οι αναβατες παντα ακουμε τα λογια σας....το νου σου, προσεχε, μην τρεχεις αγαπη μου... λογια που αντιλαλουν καθε μερα στα αυτια μου, στα αυτια ολων μας..
Μηπως ομως πρεπει κι εσεις να ακουσετε τα δικα μας λογια και ανεβειτε να παμε μια βολτα για να καταλαβετε τι νιωθουμε πανω στο μηχανακι?
Να ξερες μόνο πόσες φορές τα άκουσα... και πόσες άλλες ανέβηκα για να πάω βόλτα...
sapila racing
10/02/2010, 13:19
Πιστεύω οτι όσοι απο εμας εχουν πλέον ωριμάσει κάπως, τα εχουν σκεφτεί αυτα που γράφεις Αργυρω, η τουλάχιστον θα έπρεπε.
Κι όμως χωρίς τις μοτοσυκλέτες μερικοί απο εμάς δεν μπορούν να ζήσουν και να αισθάνονται ελεύθεροι, τις χρειαζόμαστε κι οι δικοί μας άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό.
Δεν κάνουμε πια τρέλες, εχουμε στο μυαλό την κουβέντα 'να προσέχεις' που μας λένε καθε μέρα, σκεφτόμαστε και τα παιδιά μας, αλλά την μοτοσυκλέτα την καβαλάμε κάθε μέρα.
Οχι μόνο για να παμε στην δουλειά, αλλά και για να γευτούμε την μοναδική ελευθερία που μας δίνει, αυτη την αίσθηση οτι ειμαστε μόνο εμεις κι αυτη εκείνη την στιγμή.
nihristo
10/02/2010, 13:56
Καλή μου Αργυρώ
Θυμάμαι μικρός, πήγα και ζήτησα από την μάνα μου να μου αγοράσει μηχανάκι..Ήμουν 13 και μετά από διαφωνίες-καβγάδες- συζητήσεις με ρώτησε "Εσύ στον γιό σου θα αγόραζες;". Κοντοστάθηκα και είπα "όχι". Και μέχρι σήμερα αυτό εύχομαι, να μην μου ζητήσει ποτέ αν κάνω γιο, μηχανή. Έχεις δίκιο, αλλά ο εγωισμός μας είναι κυρίαρχος ,στους περισσότερους, για την μηχανή...Είναι το παιχνίδι μας, το μέσο εκπλήρωσης ονείρων και πολλά άλλα, που, εγωιστικά, δεν το θυσιάζουμε για κανένα. Από την άλλη σκέψου στον άνθρωπό σου, τι επίδραση θα είχε στην καθημερινή του ψυχολογία να του περιορίσεις την ελευθερία..Δεν θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος, θα έχανε από κομμάτι από την ψυχή του, όπως βλέπεις κάποιον καθηλωμένο που εύχεται να μπορούσε να σηκωθεί..
Tsakalaki
10/02/2010, 14:05
Αργυρώ κουράγιο. Ούτε κάτι άλλο έχω να σου πω ούτε κάτι άλλο υπάρχει να κάνεις. Τις μηχανές μη κατηγορείς μόνο. Είναι άδικο να το κάνεις. Δε θέλω να μη το κάνεις τώρα. Τώρα ίσως να σου φταίνε όλα. Αργότερα καν' το, έχε το στο μυαλό σου.
Ο Μάνος ήταν είναι ο μόνος άνθρωπος που έφυγε, και έχει αφήσει κάτι μέσα μου.
Κοιτώντας τον την Δευτέρα κάποιες στιγμές το μυαλό χανόνταν και έφερνα στη θέση του εμένα, και στη θέση της οικογένειας του την δική μου και τα παιδιά μου (ένα παιχνίδι του μυαλού).
Μετά ανέβηκα στη μηχανή και έφυγα..... - είμαστε και εμείς εγωιστές, αλλά το αφελές της υπόθεσης είναι ότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε εμάς δε θα συμβεί -.
Έχεις δίκιο σε ότι γράφεις, αν και ο αντίλογος έχει να πει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό όμως (θα πρέπει στα πλαίσια αυτής της λογικής οτιδήποτε θεωρείται επικίνδυνο να μην το κάνεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου, όπως και άλλοι αναφέρανε)
Δεν έχω να κατηγορήσω τίποτα και κανέναν.
Ήθελα μόνο να μιλήσω για μία ακόμα εξάρτηση που δεν αγγίζεται με τα χέρια.
Με συγχωρείτε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
Αργυρώ κουράγιο.
+1. Αυτό μόνο..
reinmeister
10/02/2010, 14:22
εφυγε ο ανθρωπος σου αργυρω...δυστυχεστατα αυτο ειναι ενα μη αναστρεψιμο γεγονος...το πως και ειδικα το γιατι,σε επιπεδα δικαιου-αδικου δεν εχει καμια σημασια για σενα...
ο πονος ειναι ακριβως ιδιος κι επισης, τραγικα δυστυχως,θα τον ζησεις στο μεγιστο του...
σταματα να αναρωτιεσαι,σταματα να "σιχτιριζεις",σταματα να ριχνεις ευθυνες...
δεξου τον πονο,βιωσε τον και κλαψε τον ανθρωπο σου οσο χρειαστει...
το alternative option ειναι να χασεις το μυαλο σου ταλανιζοντας το με σκεψεις που δεν θα σε βοηθησουν σε τιποτα...
το περασμα του χρονου μονο θα κανει λιγο πιο ηπιο τον πονο σου...απολυτως τιποτε αλλο...
αγαπουσες το πακετο,με οτι αυτο περιελαμβανε,καλο η στραβο...αν εστω κι ενα μικρο κομματι απο το πακετο ελλειπε,μπορει και να μην το αγαπουσες ποτε...να το θυμασαι για παντα αυτο...
ζωη σε σενα...
Σταματάω... Και πάλι με συγχωρείτε...
Να είστε όλοι πάντα μα πάντα καλά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αργυρώ
Με συγχωρείτε...
ολοι εχουμε να κατηγορησουμε κατι
κ κατι κ καποιους, ακομα κ αν δε ξερουμε ποιον κ τι
ειναι ισως αυτη η οργη για το αδικο
να μας ζητησεις να σε συγχωρεσουμε οταν εχουμε καταφερει να συγχωρεσουμε τον εαυτο μας
κ μολις μας συγχωρεσουν αυτοι που αγαπαμε, για τα ασπρα μαλλια που φυτρωνουν στο κεφαλι τους καθε φορα που χτυπαει το τηλεφωνο τα βραδυα κ δεν ξερουν τι θα ακουσουν
:(
ego_o_idios
10/02/2010, 14:53
argyro kali mou sinxorese mas den kseroume pos na apalinoume ton pono sou
oso ke an eklogikevoume ta panta den iparxoun apantisis
to mono pou mporis na kanis perisotero apo mas safos
ine na ponas
ine poli noris akoma gia na sou poume oti dipote
to mono pou 8eloume apo sena ine na ksespasis
kane oti mporis gia na ektonosis ton 8imo sou
vrise ke emas an 8elis
ke ne imaste oloi ipef8inoi oloi mas den exoume kani kati pou 8a eprepe
oloi ka8omaste adranis ke perimenoume
8a 8elame oloi na ise me ton kalo sou ke na ftasete me tis psixes sas enomenes eki pou 8elete
ke na xeromaste mazi sas
omos akoma ke an ola ta ixame telia se ka8e zitima pou afora tin asfalia tin simperifora tin pedia ke ala tosa texnokratika
to pote 8a efevge o ka8e enas apo emas
pote den 8a eksartiotan apo emas tous idious
mpori na imaste egoistes ke na pistevoume diafora
ala stin pragmatikotita imaste evalotoi ke anisxiroi
mono na diaskedazoume tis entiposis mporoume
to mono sigouro ine oti den ftene ta oximata ka8e logis pou xrisimopioume se afton ton sinxrono kosmo
ala pes mou ti apo ola afta pou oso ke an ta katanooume mporoun na apalinoun ton pono sou ton avastaxto ke tin diki mas stenaxoria
tipota kali mou apolitos tipota
efxomaste mono na ine sintomos o xronos pou 8a voi8isi tin psixi sou na iremisi ke na perasi meta apo kero to olo simvan sto piso meros tou mialou sou
mono tora min ta kratas mesa sou ke dose xrono ston eafto sou na sinel8i
ke an kapios i kati apo edo mpori na voi8isi min distasis na to zitisis
DimChios
10/02/2010, 15:00
μη ζητας συγνώμη! είπες και θα συνεχίσεις να λές αυτά που νιώθεις! Καλά κανεις και μαζί σου!
δε θέλω να σε στεναχωρίσω άλλο όμως αν θέλεις διάβασε αυτό http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=37091 και πές μου αυτό για το καντήλι και το λάδι που λένε οι παλιοί!
Δεν είχε ανέβει ποτε του σε μοτό!
Να ζεις να τον θυμάσαι όπως όλοι μας!
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Αργυρώ
Ξέρεις... υπάρχω και γεννιέμαι και από άλλες αιτίες. Γι αυτό και λέγομαι ανθρώπινος. Όμως από αυτήν την αιτία λέγομαι απάνθρωπος.
Μόνο αυτό είναι λίγο άδικο...γιατί είμαι σίγουρος, πως δεν θα έγραφες τα ίδια αν π.χ. χανότανε όταν έκανε ιστιοπλοΐα ή έστω οδηγούσε το αμάξι του.
Κουράγιο και δύναμη εύχομαι σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.
geotriada
10/02/2010, 15:07
Με συγχωρείτε...
πολυ καλα τα λες Αργυρω. δεν εχεις να ζητησεις συγνωμη για τιποτα.
τι ελευθερια προσφερει η μηχανη με βροχη και κρυο στο κεντρο της Αθηνας?
τι ελευθερια προσφερει νυχτα στους κ@λοδρομους της πολης με τον καθε τρελο διπλα μας?
και πως ειναι τελος παντων αυτη η ελευθερια πανω στα μηχανακια???
η ιδεολογικη υποσταση της μοτοσυκλετας υπηρχε σε αλλες εποχες οπου υπηρχε και αλλου ειδους
κοινωνικη καταπιεση .
σημερα η μοτοσυκλετα ειναι ΧΟΜΠΥ,,,,,οσο ποιο γρηγορα το καταλαβουμε ,τοσο λιγοτερο θα
πονανε οι δικοι μας ανθρωποι.
ΥΓ. Αργυρω ,,,,κουραγιο
geotriada
10/02/2010, 15:14
να διευκρυνησω ,οταν λεω χομπυ εννοω οτι πρεπει να τις οδηγουμε σε ελενχομενο περιβαλον,
ειτε χωμα ειτε ασφαλτο. ετσι μειωνουμε πολυ τις πιθανοτητες .
reinmeister
10/02/2010, 15:33
εγω ,απ την αλλη,λεω να γινεις ενεργο μελος του μοτο και να χαζολογας παρεα μας καθε μερα...ειμαστε τοσο γραφικοι,που θες δεν θες ,καποια στιγμη θα σκασει το χειλακι σου σε χαμογελο...
ego_o_idios
10/02/2010, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
να διευκρυνησω ,οταν λεω χομπυ εννοω οτι πρεπει να τις οδηγουμε σε ελενχομενο περιβαλον,
ειτε χωμα ειτε ασφαλτο. ετσι μειωνουμε πολυ τις πιθανοτητες .
pies pi8anotites kali mou?
stine elada i motosikleta ine idos metakinisis ke apo merikous tropos zois afto ine dedomeno
to oti me 60.000 mixanes stin elada ke tis 40.000 stin attiki sigoura 8a eprepe na iparxoun toulaxiston mia pista gp ke dio tris ales mikroteris klimakas.
episis me afta ta noumera den mporis na to les xompi
60.000 xompistes?
ine epitaktiki anagki na gini kati epi tou 8ematos
ala diafora simvanta ka8istoun tou latris tou ditroxou akoma misitous stin eliniki kinonia
ke min to vlepete o ka8e enas apo prosopiko epipedo
den me trane i ligoi apsogoi stin simperifora
ala dite kontrakides me anixtes eksatmisis stin vouta ke alou
listies me mixanakia ke ala ligoteris simasias pou ka8istous tous (mixanovious) apex8is
pos mporoume na alaksoume to kako onoma mas stin kinonia
ke min apantate se prosopiko epipedo
oso sostoi ke an iste den kanete tipota ke kanis den endiaferete
ti mpori na gini mazika organomena gia na dosoume katef8insis ke na epireasoume to sinafi mas gia na apetisoume kapia pragmata pou mas aforoun
ne akrivos afto
8a pame gia frapedaki ke 8a leme tis asimantes varisimantou ifous 8eories mas mexri neoteras
ke den vgazo ton eafto mou ap ekso
ke na simpliroso oti odigao 32 xronia se pistes motokros ke stous dromous me 8iria tetrakilindra i se taksidia enxoria
ke pe8ana gia merika lepta sto xirourgio apo salmonela
pies pi8anotites na miosoume
o 8anatos ine entelos statistiko fenomeno
ke otan prepi na pe8anis kati prepi na se skotosi
lipame pou to leo toso oma pragmatika
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εγω ,απ την αλλη,λεω να γινεις ενεργο μελος του μοτο και να χαζολογας παρεα μας καθε μερα...ειμαστε τοσο γραφικοι,που θες δεν θες ,καποια στιγμη θα σκασει το χειλακι σου σε χαμογελο...
+οσα θες!!!!!
κ να πω κατι,καθε φορα που ανεβαινω πανω στην μοτοσυκλετα,το κανω με μια υποσχεχη......οτι θα γυρισω παλι πισω σε οσους με περιμενουν!!!!
πιστεψτε με,αλλαζει πολυ τον τροπο που οδηγας.....
κουραγιο κ παλι!!!!
Gandalf dr685sm
10/02/2010, 19:20
Θέλω να πώ πολλά αλλά το μόνο σίγουρα Αργυρώ είναι οτι τώρα που πονάς...
- Δεν θα ακούσεις κανέναν.. ο πόνος σου είναι πολύ ισχυρός και λυπάμαι που το περνάς και εσύ όπως όλοι μας , όσοι έχουμε χάσει κάποιον απο μηχανή, απο Ι.Χ. , απο ασθένεια.. ακόμα και απο σφαίρα.
- Το κατηγορώ σου είναι σκέψη όλων μας. Δεν είναι κάτι καινούριο. Ποιός όμως μπορεί να είναι λιγότερο εγωιστής και να ακουσει τι λέει μια ο ένας και μια ο άλλος; Ούτε εμείς είμαστε στην διάθεση και την ικανότητα να ακούσουμε κάποιον να μας επαληθεύει την σκέψη μας , καθώς αυτό θα μας πείσει να σταματήσουμε να οδηγούμε μηχανή... ούτε η δική σου πλευρά θα ακούσει αυτό που λέμε οτι "πνιγόμαστε" απο πολλά πράγματα και η επιλογή διαφυγής μας είναι η μηχανή και οτι συνεπάγεται με αυτό.
Μόλις ο χρόνος επουλώσει λίγο τις πληγές σου, πάρε μια καρέκλα.. μια μπυρίτσα.. και έλα να κάνουμε κουβέντα απο εδώ...ίσως να ακούσει ο ένας τον άλλον τότε.
Μέχρι τότε... να είσαι καλά και να θυμάσαι το αγαπημένο σου πρόσωπο όπως το αγαπούσες περισσότερο.
Gandalf
konsttanttinos
10/02/2010, 21:40
Αργυρω σ'ευχαριστω που μου τα ειπες τοσο διαφορετικα, και πραγματικα μου εμειναν..
Μην ζητας συγγνωμη, μονο μεινε μαζι μας για να μας τα λες ετσι..διαφορετικα.
.......τι να το κάνεις να ζεις σε κλουβί μόνο και μόνο για να μπορείς να κελαηδάς κάθε μέρα??????
Δεν επιλέγουμε πώς θα γεννηθούμε........
Δεν επιλέγουμε πώς θα πεθάνουμε........
Τουλάχιστον ας επιλέξουμε το πώς θα ζήσουμε!!!!!!!
Ο πόνος πολύς........ μα όχι αβάσταχτος, όχι απάνθρωπος........εγωιστικός πόνος.........πονάμε για έναν άνθρωπο που είναι σίγουρα καλύτερα! Πονάμε γιατί δεν προλάβαμε...... να του πούμε όσα σκεφτόμασταν, όσα θέλαμε, να κάνουμε όσα συζητούσαμε, να τον αγκαλιάσουμε όσο μπορούσαμε......... και κατηγορούμε την μηχανή, το Θεο, το διάολο, την κακή στιγμή........ γιατί δεν είχαμε ποτέ τα κότσια να του πούμε όλα αυτά που νοιώθαμε όσο μπορούσαμε......... γιατί πάντα νομίζουμε ότι θα υπάρχουμε όλοι και αύριο........
Πονάω μαζί σου! Γιατί είμαι σαν και σένα! Μα κάθε φορά που ανεβαίνω πια στην μηχανή, όλα είναι διαφορετικά........προσπαθώ να αγαπήσω όσο περισσότερο μπορώ, αυτό που αγαπούσε-αγαπάει εκείνος! Ίσως έτσι να έχω πάντα ένα κομμάτι του να με συντροφεύει!!!!!
nassosxlvbros
10/02/2010, 23:08
Δεν οδηγώ μηχανή, δεν ακολουθώ χωμάτινα μονοπάτια, δεν ταξιδεύω στην άσφαλτο. Τι δουλειά έχω να γράφω εδώ μέσα;
Κι όμως έχω. Είμαι άυλος, δεν πιάνομαι. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μια γυναίκας. Της οποιαδήποτε γυναίκας. Της μητέρας σου, της αδερφής σου, της συντρόφου σου, της κόρης σου, της φίλης σου, της γκόμενάς σου αν θέλεις. Δεν έχει σημασία. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μιας γυναίκας που σ' αγαπάει και εσύ ονόμασέ την όπως θες. Και ξέρεις, ο πόνος δεν κάνει διακρίσεις. Μπαίνει παντού κι άμα θέλει ποστάρει και σε φόρουμ.
Εγώ που σου γράφω φίλε μου, είμαι από εκείνους τους πόνους τους αβάσταχτους. Χτες μαζευτήκαμε πολλοί πόνοι και γίναμε ένας. Εχτές, κάπου εκεί, στο Π.Φάληρο. Αλλά να σου πω κάτι; Δε γουστάρω να υπάρχω. Δε γουστάρω να σκίζω σωθικά. Δε μου αρέσει που υπάρχω ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε; Δικαίωμά μου δεν είναι;
Όμως άμα με προκαλέσεις, θα γίνω αδυσώπητος. Άμα με προκαλέσεις θα λυσσάξω. Θα ριζώσω και θα τρελάνω ψυχές, θα τις ματώσω χωρίς έλεος , θα τις στιγματίσω. Γι αυτό βοήθησέ με να απαλλαγώ από τα καθήκοντά μου.
Μέτρα τη ζωή σου, μέτρα τα βήματά σου, κοίταξε δίπλα σου αυτόν που αγαπάς και σ' αγαπάει και αναρωτήσου. Πώς μπορείς να του φέρεις τέτοιο πόνο εσύ; Είναι δυνατόν; Νομίζεις πως φτάνει να ντύνεσαι σαν τον ρόμποκοπ; Ποια "σίδερα" στον θώρακα, ποιες μπότες και ποια κράνη νομίζεις πως μπορούν να με κρατήσουν εμένα; Τι με πέρασες ρε φιλαράκι; Γιατί με υποτιμάς έτσι; Και αν εσύ δεν σκέφτεσαι τον θάνατο, σκέψου τι θα κάνω εγώ μετά στους δικούς σου.
Δεν θέλω να αλλάξω την κοσμοθεωρία σου, ούτε τον τρόπο που θέλεις να ζεις. Είμαι αδύναμος μπροστά σε όλα αυτά. Την αλήθεια στην λέω όμως. Και είναι σκληρή.
Κάποιος έγραψε, πως γίνεται ένας άνθρωπος να πληγώσει έναν άγγελο. Κι εγώ θα πω... Ένας άγγελος πως γίνεται να πληγώσει έναν άνθρωπο;
Συγνώμη αν σας φάνηκα δυσάρεστος, άδικος, εγωιστής ή ακόμα κι αδιάφορος. Συνεχίσετε όπως θέλετε. Γίνετε ακόμα πιο ρόμποκοπ, φορέστε ακόμα πιο ενισχυμένα κράνη, γίνετε ατσάλινοι αν μπορείτε! Όμως, μην παίζετε με τη ζωή. Κι αν θέλετε να παίξετε, παίξτε με τους όρους της. Σεβαστείτε την γιατί αξίζει. Δεν σας δόθηκε εύκολα, μην την δίνετε εύκολα. Κάθε φορά που καβαλάτε αυτόν τον καταραμένο διάολο, σκεφτείτε το καλά! Κάθε μα κάθε φορά!
Αργυρώ καλώς όρισες στην παρέα -αν μείνεις φυσικά-...ο τρόπος που γράφεις φανερώνει πόνο ...και η γραφή αυτή "πονάει πραγματικά"...........κουράγιο...
το αφιερώνω στο φιλαράκι μου το Κωστή που χρειαζόταν στη γη.....:sad:
Και πολύ καλά κάνεις Μάιρα.
Ο καθένας αντιμετωπίζει τον πόνο με τον τρόπο του.
Επίτρεψέ μου όμως να χαρακτηρίζω τον δικό μου πόνο όπως τον βιώνω εγώ και όπως σίγουρα τον βιώνει και κάποια άλλη γυναίκα που δεν ανεβαίνει σε μηχανή και που είναι η μάνα του.
Ευχαριστώ.
απο το πρωι παρακολουθω το θεμα σου και σου αξιζει ενα μεγαλο μπραβο για την υπομονη που μας λες ολα αυτα.εχεις πολυ μεγαλο δικιο εχω κανει και εγω αυτην την συζητηση με τους δικους μου σαν λατρης της ταχυτητας που ειμαι,το να πας απο δικο σου λαθος το καταλαβαινω το να σε φαει ο καθε ανεγκεφαλος δεν μπορω να συγχωρησω.εχω χασει πολλους φιλους και πολλες φορες ειπα τερμα οι μα@α@ι@ς ποτε δεν το τηρησα ομως γιατι το γκαζι ειναι γλυκο.
μονο ενα θα προσθεσω στα λιγα χρονια που οδηγω το γκαζι αν δεν το σεβαστεις δεν σε σεβεται νομος.κουραγιο αργυρω οχι μονο σε σενα αλλα και σε ολους οσους εχουν χασει ενα κομματι του εαυτου τους στην μηχανη
AKIS BUSA
11/02/2010, 00:11
Επίτρεψέ μου όμως να χαρακτηρίζω τον δικό μου πόνο όπως τον βιώνω εγώ και όπως σίγουρα τον βιώνει και κάποια άλλη γυναίκα που δεν ανεβαίνει σε μηχανή και που είναι η μάνα του.
Ευχαριστώ.
<<ο καθενας αντιμετωπιζει τον πονο με τον τροπο του.>>
θα συμφωνησω!!! Αργυρω
ουτε θα σχολιασω κατι για τον πονο σου!!
διοτι ηδη πολλα παιδια (αδελφια μοτοσυκλετιστες) τα ειπαν ολα!! παραπανω
και διοτι η γνωμη μου ειναι, οτι το χειροτερο που μπορεις να κανεις σε εναν ανθρωπο
οταν "ποναει" ειναι να πρασπαθεις να τον παρηγορησεις!!
τελος παντων, ξερω και εγω μια Αργυρω στο Π.φαληρο (καθ"οτι ειμαι απο εκει)
ειναι μια πανεμορφη!!,Καλλιτεχνης ,ψιλη,ξανθια !! δυναμικη,που οτι θελει το διεκδικει, και στο τελος μπορει να το κατακτησει!!
εμαθε τις κακουχιες της ζωης απο μικρη
ξερει να περναει τα δυσκολα με δυναμη!! και να συνεχιζει!! οπως η ιδια λεει
διοτι η ζωη πολυ απλα συνεχιζεται!! με τις αναμνησεις του παρελθοντος!! (συνηθως τις καλες)
καποτε πηγαιναμε μαζι στα λιμανακια!! και καθομασταν μεχρι το πρωι (στην πρωην καντινα)
και πιναμε!! και καπνιζαμε!! και την αγαπη βριζαμε!!
ευχομαι Αργυρω, να εισαι αυτη η Αργυρω!!
κι"αν δεν εισαι αυτη η ιδια!! απο τα λογια σου ξερω οτι εισαι μια τετοια Αργυρω!!
σου ευχομαι να εχεις τα καλυτερα στην ζωη σου!!
και να μην ξαναπονεσεις ποτε!!!
Όλοι θα συνεχίσουμε... Δεν γίνεται διαφορετικά.
Κι αν ξεκίνησα αυτό το ποστ και μίλησα σαν πόνος... το έκανα από πραγματική αγάπη, κινδυνεύοντας να γίνω ακόμα και γραφική. Τι μας λέει τώρα τούτη... Όταν όμως μιλάς για θάνατο, δε γίνεται να μην γίνεις σκληρός. Στον καθένα σας ίσως μίλησε διαφορετικά.
Όμως σε κανέναν δεν είπα να χάσει την ελευθερία του ή να αλλάξει την φιλοσοφία του. Γιατί ο καθένας τελικά κάνει τις επιλογές του. Και ο καθένας στο τέλος, βρίσκει τον τρόπο να παρηγορηθεί μέσα του.
Αυτό αισθάνθηκα, αυτό έκανα. Στη μνήμη του...
christostr
11/02/2010, 02:57
Όλοι θα συνεχίσουμε... Δεν γίνεται διαφορετικά.
Κι αν ξεκίνησα αυτό το ποστ και μίλησα σαν πόνος... το έκανα από πραγματική αγάπη, κινδυνεύοντας να γίνω ακόμα και γραφική. Τι μας λέει τώρα τούτη... Όταν όμως μιλάς για θάνατο, δε γίνεται να μην γίνεις σκληρός. Στον καθένα σας ίσως μίλησε διαφορετικά.
Όμως σε κανέναν δεν είπα να χάσει την ελευθερία του ή να αλλάξει την φιλοσοφία του. Γιατί ο καθένας τελικά κάνει τις επιλογές του. Και ο καθένας στο τέλος, βρίσκει τον τρόπο να παρηγορηθεί μέσα του.
Αυτό αισθάνθηκα, αυτό έκανα. Στη μνήμη του...
Στη μνήμη του σε ακούμε με σεβασμό Αργυρώ...
Σοφός ο πόνος και σκληρός. Λέει αλήθειες...
Ας κρατήσουμε το χαμόγελό του για να περνάει ο χρόνος πιο γλυκά, με χαρούμενες μνήμες και να τραβήξουμε ο καθένας τη δική του ανηφόρα.
Να είσαι πάντα καλά να τον θυμάσαι.
Αργυρώ... να μας σκέφτεσαι και να μας προσέχεις
airamhag
11/02/2010, 03:21
Η ομορφιά και το νόημα της ζωής αλίμονό μας... αν υπήρχαν μόνο στην ασφάλεια του καναπέ και σε ότι άλλο σημαίνει ο καναπές και τα κοντίσιον. Και δεν είμαι ο άνθρωπος που δεν έχει ρισκάρει για να ζήσει αυτό που θέλει. Η ομορφιά και το νόημα της ζωής βρίσκονται σε χιλιάδες πράγματα, αρκεί να γυρίσεις τη ματιά σου και να τα δεις. Κι όταν τα δεις, άδραξέ τα.
Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της ελευθερίας σου. Δεν αμφισβητώ την ομορφιά που έχω δει στις τόσες σας φωτογραφίες με τις μηχανές στη φύση. Κάποιες φορές τις ζήλεψα. Αμφισβητώ όμως την επιλογή σου να πεθάνεις όπως θέλεις, όπως λες καλέ μου φίλε. Ποιος θέλει να πεθάνει για να επιλέξει και τρόπους... Αμφισβητώ την επιλογή σου να κάνεις τους ανθρώπους που λες πως αγαπάς, να καρδιοχτυπούν μέχρι τη στιγμή που θα ακούσουν το κλειδί στην πόρτα. Αμφισβητώ την επιλογή σου να φύγεις κάποια μέρα αφήνοντάς με να ψάχνω να βρω ποιος έφταιξε. Αμφισβητώ την επιλογή σου να με πονέσεις τόσο. Είμαι εγωίστρια, όπως ακριβώς είσαι και συ.
Παραίτηση από τη ζωή είναι όταν την αφήνεις να κυλήσει μέσα απ' τα χέρια σου άδικα και να φύγεις.
Εξάλλου, το είπε κι ο πόνος. "Δεν θέλω να αλλάξω την κοσμοθεωρία σου, ούτε τον τρόπο που θέλεις να ζεις. Είμαι αδύναμος μπροστά σε όλα αυτά. Την αλήθεια στην λέω όμως. Και είναι σκληρή."
αααχ...δεν περιγραφεται..
Ευχαριστώ.
Δεν είμαι εγώ αυτή που θα το επιτρέψει..... δεν έχω καμία αρμοδιότητα! Όμως πρέπει να καταλάβουμε, όσο κι αν αυτό πονάει......... ότι μας πονάει το ότι ΕΜΕΙΣ δεν θα τον ξαναδούμε....... ΕΜΕΙΣ δεν θα του ξαναμιλήσουμε....... ΕΜΕΙΣ δεν θα τον ξαναγγίξουμε........ Γιατί εκείνος θα μας βλέπει κάθε μέρα..... θα μας μιλάει κάθε μέρα..... και θα μας αγγίζει κάθε μέρα!!!!
Αν μπορέσουμε να συνδητοποιήσουμε ότι ο άνθρωπός μας είναι καλά εκεί που είναι τότε γιατί πονάμε????? Γιατί κλαίμε για κάποιον που είναι καλύτερα εκεί που είναι? Είναι ελεύθερος από ό,τι μας δεσμεύει σ' αυτή τη ζωή?????
Ο πόνος έχει αιτία τυφλή.........
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ο πόνος έχει αιτία τυφλή.........
εχεις δίκιο,....
αλλά....
Απλα και εγωιστικά
μας λείπει :(
και να ειναι καλα εκει ...
μας λείπει!
και να μας βλεπει ...
μας λείπει!
και να ειναι διπλα μας...
μας λείπει!
Απλά......... εγωιστικά .......ανθρώπινα
.
Tai.........
Κι εγώ μαζί σου!!!!!
ο φοβος μ'εχει κανει πολλες φορες να ευχηθω να πουλησει ο Tom τη μηχανη και να μην ξανακαβαλησει...και καθε φορα που το ευχομαι υποσχομαι στον εαυτο μου να μη του το ζητησω ποτε ποτε ποτε...και να μην τον κανω ποτε να νιωσει οτι τον πιεζω για κατι τετοιο. Αν εκεινος θελει να συνεχισει να καβαλαει τη μηχανη του (γνωριζοντας πως πλεον ειναι παντρεμενος κ καποια στιγμη θα κανουμε κ ενα παιδακι) εγω θα το σεβαστω κ θα συνεχισω να τον αγαπαω κ να προσευχομαι να γυρισει safe στο σπιτι μας καθε φορα που οδηγαει τη μηχανη.
Ετσι τον γνωρισα...ετσι τον αγαπησα...ετσι τον δεχτηκα και ας τρεμει η καρδια μου....και ας λατρευω τις μηχανες. Ειναι ενα ρισκο οπως το να κυκλοφορεις στους σκατοδρομους μας με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μεσο. Εχουμε καταντησει τραγικοι με τα ατυχηματα και τους αδικοχαμενους. Οι ανθρωποι χανονται για πλακα στους δρομους μας...για το τιποτα...
Ευχομαι τον πονο που βιωνεις να μην τον βιωσει ποτε κανεις αλλος...
Ευχομαι να μην ξαναδουμε αλλη Μανουλα να εχει αυτον τον απεριγραπτο πονο ζωγραφισμενο στο προσωπο της και να μην μπορει να σταθει στα ποδια της.
Ευχομαι να μην ξαναβρεθουμε ποτε στη θεση να θελουμε να ουρλιαξουμε για να καλυψουμε τη σιωπη που μας επιτρεπει να ακουμε τον απαισιο ηχο που μας λεει πως ενας ανθρωπος που αγαπαμε μπαινει στο χωμα.
Ευχομαι ο Θεος (η οτι εσυ πιστευεις) να σου δωσει δυναμη και κουραγιο να ξεπερασεις τον πονο σου...η ακομα πιο σωστα να μαθεις να ζεις με αυτο...γιατι ο πονος δεν φευγει ποτε. Να εισαι παντα καλα να τον θυμασαι και να τον αγαπας. <3 <3 <3 Ελπιζω να σε βλεπουμε στη παρεα μας κ ας ειναι μια στο τοσο...ο πονος που νιωθουμε ολοι μας (αλλοι λιγοτερο αλλοι περισοτερο...αλλοι ανυποφορα πολυ) μας κανει ενα.
Αργυρώ ήθελα απλά να σου πω πόσο πολύ λυπάμαι για την απώλειά σου.
Για μένα έχει δίκιο ο φίλος που λέει ότι οι μηχανές είναι χόμπυ. Τουλάχιστον εγώ το γύρισα σε χόμπυ και έχω σίγουρα γλυτώσει πολλά. Και πάλι κινδυνεύω πολύ αλλά έκανα ότι μπόρεσα για τους δικούς μου λόγους.
Αχχχχχχχχ.........:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
marooned
12/02/2010, 02:32
Αργυρω, δεσποινις ή οχι... συγνωμη που ημουν καπως καυστικος... Σιγουρα δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω-κατανοησω τον πονο σου, οπως και τον πονο δικων μου και ανθρωπων που αγαπω, αν εγω παθω κατι...
Να εισαι παντοτε καλα!
(και να μας βαζεις μυαλο στο κεφαλι)
Ο ιδιος πομποκοπ
makis206
12/02/2010, 08:08
Εγώ απ'τη μεριά μου να σ'ευχαριστήσω που μας τα είπες με τον πιο όμορφο τρόπο από την οπτική γωνία που όλοι μας ξέρουμε και που την κρατάμε συνήθως σ'αυτό το "κατά βάθος".. ήταν λόγια που όλοι μας διαβάσαμε με δέος γιατί είχαν πολλά να πουν, πέρα από τις δυνατές λέξεις που τοποθετημένες σωστά σε μια οθόνη σε κρατάνε κολλημένο πάνω της..
Να είσαι πάντα καλά Αργυρώ και να κοιτάς τον ουρανό χαμογελαστή, έτσι θέλει να σε βλέπει για να μπορεί να ανταποδίδει..
Κράτα σε μια θέση του μυαλού σου αυτό..:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
Μάκη θα συμφωνήσω μαζί σου.
Αργυρώ μην μας ζητάς συγγνώμη , δεν μας έκανες κακό .
Εμείς πρέπει να σε ευχαριστούμε.
Τα λόγια σου μας προκαλούν θλίψη αλλά και σκέψεις .
Όταν ( δυστυχώς ) διαβάζω τέτοια λόγια σκέπτομαι τους δικούς μου ανθρώπους αν γίνει κάτι σε έμενα , έτσι σιγά σιγά έβαλα μυαλό και πλέων δεν ρισκάρω , γίνομαι πιο συνειδητοποιημένος αναβατής , πιο προσεκτικός , πιο πιο πιο ….ποτέ όμως τίποτα δεν είναι αρκετό. Ωρίμανση το λέω , όταν σταματάμε να βάζουμε με τις πράξεις μας σε κίνδυνο τους εαυτούς μας αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό.
Δεν θα αλλάξουμε όμως , αυτό επιλέξαμε , αυτοί είμαστε.
Όταν για 3 εβδομάδες κυκλοφορούσα με αμάξι και όχι με την μηχανή ,
Η κοπέλα μου ( 5 χρόνια μαζί) μου παρατήρησε ότι άλλαξα προς το χειρότερο.
Όλοι θα αλλάξουμε άμα μας στερήσουν κάτι που αγαπάμε.
Τα συλλυπητήρια μου για τον άνθρωπο σου.
Να τον θάμασε με το χαμόγελο του και μόνο.
BELZEBOYLIS
12/02/2010, 11:24
Κύριοι κάνουμε τις επιλογές μας βάση των αναγκών και επιθυμιών μας ! Από ένα σημείο και έπειτα είναι καθαρά θέμα τύχης, για το αν θα μας ξημερώσει η επόμενη μέρα !Μην έχετε αυταπάτες....!!
Αυτό που λέει η Αργυρό είναι να σκεφτείτε τι πόνο μπορούν να προκαλέσουν οι επιλογές αυτές...Ίσως έτσι γίνουμε καλύτεροι, ίσως πιο προσεχτικοί και γιατί όχι μπορεί αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας .....
Εκτός της αποδήμησης υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν πόνο.
Ας σκεφτούμε όλοι αν θα υποστηρίζουμε με θέρμη τα "επιχειρήματα" μας αν ποτέ βρεθούμε στις καταστάσεις αυτές...
Δεν ξέρω ποτέ τι να πω σε τέτοιες περιπτώσεις. :(
Λυπάμαι πάρα πολύ για τη θλίψη και τον πόνο που νιώθεις.
Θα σου πω οτι κι εγω,όπως και άλλοι εδώ έχουν χάσει κάποιον που αγαπούσαν πολύ και που αν θέλεις "δεν ήταν η ωρα του."
Για μας,γιατί ήταν νέος,γιατί δεν γέρασε να έρθει αυτή η απώλεια πιο φυσικά,λιγότερο επώδυνα.
Δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος,σε διαβεβαιώ,αν ήταν μηχανή,αν ήταν ασθένεια.
Και για μένα και για σένα η ουσία είναι οτι αυτός ο άνθρωπος έφυγε.Ακόμα κι αν μπήκα ή αν μπαίνω αν θέλεις σε σκέψεις για το τι θα μπορούσε να ήταν αλλιώς δεν έχει καμία σημασία τελικά.Απλά μας βασανίζει...
Όταν εγώ το έζησα,το πρώτο που ήθελα ήταν να ψάξω αν υπάρχει μετα θάνατον ζωή με μια ελπίδα άλλο πράγμα.Έπειτα ήρθαν πολλά άλλα...
Δεν είμαι σε θέση για συμβουλές,ποτέ δεν είμαι,απλά επέτρεψε μου να σου πω να φανείς όσο αδύναμη θέλεις και να στηριχτείς σε ανθρώπους.Ν αναζητάς φίλους,κουβέντες...
Ακόμα κι εδω μέσα.Δεν τον ήξερα τον Μάνο,αλλά έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους,ακόμα κι όσους δεν τον γνωρίσαμε.Μην νομίζεις,η ανάγκη μας αλλάζει μέγεθος,αλλά είναι η ίδια.
οι άγγελοι χρειάζονται στη γη Να ξέρες πόσες φόρες απο αγανάκτηση και κούραση έχω σκεφτεί πως μένουμε συνεχώς με τα "σκατά"(ας μου επιτραπεί η έκφραση,αλλά έτσι ακριβώς το σκέφτομαι) σ αυτό το κόσμο.Μετά προσπαθώ να σκεφτώ πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι,να σαν τον Μάνο που ήταν υπέροχος και δεν γνώρισα ποτέ.Με αυτή την ελπίδα λοιπόν αναζητώ τους αγγέλους εδω...Καθημερινά...
Μικρή Λουλού
13/02/2010, 16:21
προσπαθω να συγκεντρωσω τις σκεψεις μου,να τις βαλω σε μια σειρα μα συνεχως μπερδευομαι..
δεν ξερω αν θα βγει κανα νοημα,μα θα προσπαθησω να το εκφρασω.
σκορπιες σκεψεις λοιπον,πιασμενες απο λεξεις που ακουσαμε ή ξεστομισαμε..
αδικια..
αδικια..??
γιατι να ειναι αδικο??
δεν ηταν ενα παιδι με καρκινο,ή με HIV,ή ..,ή..,ή... !!!
δεν εζησε σε καταστασεις που το μονο που θα μπορουσε να κανει θα ηταν να υπομενει και να υποφερει την πουτανα την ζωη που σταθηκε απεναντι του σκυλα,λες και της χρωστουσε κατι!!
αν το θελετε κιολας,ΔΕΝ υπεφερε ουτε κι αφηνοντας μας σε κεινο το γαμωδεντρο!!
εμεινε αθανατος μεσα στις ψυχες μας!
εμεινε αφθαρτος απεναντι στον χρονο!!
εγινε αφορμη για να ερθει κοσμος πιο κοντα!!
ρουφαγε την ζωη μεσα απο καθε στιγμη που του δινοτανε η ευκαιρια!
εδειχνε την αγαπη του στους φιλους και στους γνωστους του χωρις εκπτωσεις ή εξαναγκασμους!
λατρευε να αφηγειται ιστοριες απο τα ταξιδια του,οπου το περιβαλλον επαιζε ρολο κομπαρσου σε σχεση με τις γνωριμιες που εκανε και τις καταστασεις που αντιμετωπιζε!
ονειρευοτανε,σχεδιαζε,παρασερνε,υποστηριζε και συμμετειχε!!
το σπουδαιοτερο...τα εκανε ολα αυτα με την μηχανη ΤΟΥ !!
την ειχε και ηταν πληρης σ'αυτα που ονειρευοτανε μαζι της.
δεν πλεκω κανενα εγκωμιο για τα μηχανακια.
ξερω ομως οτι αν τον γνωρισα και οτι εγινε φιλος μου,οπως με ολους μας δω μεσα,ειναι επειδη εχουμε μηχανες.
δεν ξερω αν θα τον γνωριζα κατω απο αλλες συνθηκες,οπως και παρα πολλους εδω μεσα,αλλα θυμαμαι πως της το χρωσταω.
ο Βυρωνας ειπε μια φοβερη φραση ."γαμημενα μηχανακια..σας λατρευω γι αυτα που μου δινετε,σας μισω γι αυτα που μου παιρνετε".
ΟΛΕΣ οι μοναδικες σχεσεις στην ζωη μας κρυβουν και τις δυο οψεις του νομισματος.
προσπαθησα να σκεφτω τον Μανο χωρις μηχανη..
καντε το κι εσεις.
δεν θα σας πω τι μου ερχοτανε,δεν εχει και νοημα εξ αλλου,αλλα φανταστειτε το λιγο!!
θα ηταν αυτος ο Μανος ΜΑΣ ??
θα ειχαμε φτασει ως εδω χτιζοντας αυτην την εικονα?
δεν ξερω..αναρωτιεμαι απλα.
καποιοι αλλοι εχουν χαθει μεσα στα Αν αυτο,Αν εκεινο,Αν ειχα κανει,Αν ειχε κανει...Αν,Αν,Αν..
στεναχωριεμαι να νοιωθω ανθρωπους μου να κατηγορουν τον εαυτο τους για ενα πραγμα που ειναι τοσο εξω απο τις ανθρωπινες δυναμεις.
μεσα στον πονο και την αγωνια του ο καθενας προσπαθει να εκλογικευσει τα πραγματα,να τα βαλει σε μια ανθρωπινη διασταση για να μπορει να τα διαχειριστει.
προφανως απλα κερδιζει λιγο χρονο πριν μεινει ΜΟΝΟ με την πραγματικοτητα...η οποια χεστηκε για τα Αν και τα Πιθανον..
εισαι μονος πλεον με την απωλεια σου και θα πρεπει να μαθεις να ζεις μαζι της με οποιον τροπο μπορεις.
ακομα και σ'αυτο,τυχεροι ειμαστε!
μπορουμε να τα μοιαζομαστε με οποιους θελουμε και νομιζουμε εδω μεσα ή εκτος και ετσι να αισθανομαστε οτι διαιρεσαμε το μεγεθος.
το γεγονος λοιπον,δεν αλλαζει.
δεν υπαρχουν αν και γιατι.. πολυ δε περισσοτερο,δεν αφορουν εναν η πολλους!
το μονο που μας αφορα,ειναι να κρατησουμε τον πονο,την θλιψη,την σκεψη,το ονειρο σαν ουλες μιας συμπλοκης με την κοινη μας μοιρα,που θα θυμομαστε καθε στιγμη που το χερι μας θα περναει απο πανω τους.
αν ολα αυτα που ζουμε ειναι μια μαχη,τοτε φιλοι μου αυτα ειναι τα παρασημα μας.
κι αξιζει γι αυτα να συνεχιζουμε,οχι ακολουθοντας..αλλα χαραζοντας.
εγω,αυτον τον Μανο ξερω
Ο μονος λογος που θα επρεπε να μας προκαλει θλιψη ειναι ο χρονος που απομενει σε εμας....ο χρονος που μας χαριζει συναισθηματα και περναει γρηγορα οταν αυτα ειναι ωραια που ομως καποια στιγμη κατι αναπαντεχο αλλα και αναμενομενο θα τα μαυρισει ολα.
Για αυτον τον χρονο που δεν μπορουμε εμεις να ορισουμε πως θα σταματησει και ποτε θα επρεπε να ποναμε γιατι μας κραταει κοντα στα παθη και της αδυναμιες μας.
Ας ευχηθουμε αυτος ο χρονος να ειναι λιγος και να μας φερει κοντα στα δικα μας ατομα που μας λοιπουν.Εκει δεν υπαρχει χρονος μα μονο η ευτυχια υπαρχει.
Κανεις δεν φευγει αδικα απο αυτον τον κοσμο.....αλλα γεννιεται και ζει στον αδικο αυτον κοσμο.
Οι αγγελοι χρειαζονται στην γη και υπαρχουν απλα επεμβαινουν μονο στις σκεψεις και οχι στις πραξεις μας και αυτο γιατι εμεις δεν τους αφηνουμε.
Καλη ανταμωση λοιπον.
Μετά από ενάμισι χρόνο και δύο ημέρες, επαναφέρω αυτό το νήμα γιατί ένοιωσα την ανάγκη να σας πω, πως όλον αυτόν τον καιρό μπαίνω και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας, τα αστεία σας, τις εκδρομές σας... σε σημείο που μου έλειπε αφάνταστα τις περιόδους που υπήρχε πρόβλημα στο φόρουμ και ήταν πεσμένο.
Ο πόνος αν και καταλαγιασμένος, υπάρχει πάντα. Συνηθίζεις να ζεις μαζί του, δε γίνεται αλλιώς.
Γι' ακόμα μια φορά, σας ευχαριστώ που με ακούσατε, που με "ανεχθήκατε" και που μου κρατήσατε παρέα στις πιο δύσκολες στιγμές μου, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζατε. Ήταν και είναι ένας από τους τρόπους για να αισθάνομαι πως είναι κοντά μας.
Να προσέχετε και να αγαπάτε!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
makis206
07/07/2011, 20:42
:sun:
:beer: :beer: :sun: :sun:
Μετά από ενάμισι χρόνο και δύο ημέρες, επαναφέρω αυτό το νήμα γιατί ένοιωσα την ανάγκη να σας πω, πως όλον αυτόν τον καιρό μπαίνω και παρακολουθώ τις συζητήσεις σας, τα αστεία σας, τις εκδρομές σας... σε σημείο που μου έλειπε αφάνταστα τις περιόδους που υπήρχε πρόβλημα στο φόρουμ και ήταν πεσμένο.
Ο πόνος αν και καταλαγιασμένος, υπάρχει πάντα. Συνηθίζεις να ζεις μαζί του, δε γίνεται αλλιώς.
Γι' ακόμα μια φορά, σας ευχαριστώ που με ακούσατε, που με "ανεχθήκατε" και που μου κρατήσατε παρέα στις πιο δύσκολες στιγμές μου, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζατε. Ήταν και είναι ένας από τους τρόπους για να αισθάνομαι πως είναι κοντά μας.
να σαι δω γυρω...
nihristo
07/07/2011, 21:32
.... σας ευχαριστώ που με ακούσατε ...
εγώ σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την ψυχή σου...Οι άγγελοι φεύγουν και σε κλουβάκι να τους κλείσεις...
DimChios
08/07/2011, 08:33
:smilea: :sun: :wave2:
sapila racing
08/07/2011, 10:08
:sun: :sun: :sun:
nikos_abel
08/07/2011, 10:55
Σε είχα διαβάσει παλιά.
Μόνο που άνέφερες τη λέξη "νήμα" αντί για θρεντ μπεντ γκλεντ, εμένα με κέρδισες.
:beer: (λικεράκι)
ΚΥΡΙΑ Αργυρω τα γραφομενα σου θα ειναι παντα τυπωμενα στο πισω μερος του εγκεφαλου μου!!!!!
Σε ευχαριστω!!!!!!
Πολύς πόνος, λυπάμαι και καταλαβαίνω.
Δυστυχώς όμως, κάποια πράγματα γίνονται για μια καύλα, για τίποτα παραπάνω.
Η ιδέα ότι "τελικά ζήσαμε", μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί.
Εγώ προσωπικά στην τρόμπα φρένου, στο σωληνάκι από το δοχείο υγρών έχω ένα κοκκαλάκι (μαλλιών) της γυναίκας μου.
Μου θυμίζει να συγκρατούμαι και να πατάω το φρένο πιο νωρίς.
Να είστε καλά και να τους θυμόσαστε γιατί σε κάμποσο καιρό θα τους ξανασυναντήσετε.
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
09/07/2011, 07:39
πολλες φορες εχω πει σε φιλους οτι οσο και εξωπλισμο να φοραμε στην στραβη δεν μας σωνει τιποτα. τιποτα απο το να το προβλεψουμε (οσο ειναι δυνατον) και να το αποφυγουμε.
σε πολλες συναντησεις ακουω την εκφραση <<της υπια το αιμα>> την μηχανης ενωει...
το μονο αιμα που κυνδινευεις να πειεις ειναι το δικο σου φιλε μου δυστηχος...
γιαυτο φωναζω οτι ο καλος οδηγος ειναι αυτος που καθε βραδυ γυριζει σπιτη του.
με αυτο το σκεπτικο σημενει οτι πρεπει να προσεχεις και να μην οδηγης ουτε στο 80% των ικανωτιτων σου αλλα στο 50-60%. ετσι θα εχεις μεγαλο περιθοριο 40-50% να αποφυγης την στραβη. και η στραβη οσο ανεβενουν τα χιλιομετρα τοσο μας ερχετε και θρονιαζεται στον σβερκο μας.
οπως ξερεται ειχα το ZZR1100 και εχεται ακουσει το ποσες φορες ο θεος με εσωσε.
αλλα μην τα περιμενουμε ολλα απο τον θεο ας κανουμε και εμεις κατι.
οταν αρχισα τα πλισιαζω τα 50 μου καταλαβα οτι η εμπειρια απο μονη της δεν φτανει να με σωσει, χριαζεται και καλα αντανακλαστικα. τα οποια περνοντας τα χρωνια οσο και να μην θελουμε να το πιστεψουμε πιανουν αλατα και σκουρια. οποτε αγωρασα μια μοτο που δεν βγαζει τοσα πολλα χιλιομετρα γιατι οπως αναφερει και πιο πανω ο φιλος το γκαζι ειναι γλικο.
κατι η μοτο, κατι που προσπαθω να βαλω στο μιαλο μου οτι οι καιροι αλαξαν και ο καθε ασχετος που μπορεσε να παρει με δοσεις ενα σουπερ ντουπερ τουτου ειναι εκει και μου την εχει φυλαγμενη. οποτε καθε στιγμη τον περιμενο να μου την αναψει και φιλαγομε . οχι μονο φοροντας εξωπλισμο. ο εξωπλισμος ειναι αν πεσω και συρθω. στο κοπανιμα ουτε πανωπλια δεν μας σωνει