Σύνδεση

View Full Version : P.i.g.s και προσωπικός προβληματισμός.

Gandalf dr685sm
10/02/2010, 19:38
Γιατί γίναμε "γουρούνια" της Ευρωζώνης;

η γνώμη μου και μόνο έτσι;.. φυσικά και επιδέχεται σχολιασμού.

-- Κλέψαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (άλλοι λιγότερο άλλοι όλο τον κουβά) απο όλα τα λεφτά που δόθηκαν για ανάπτυξη απο την Ε.Ε.

-- Όλοι δεν παρήγαμε και ούτε παράγουμε κάποιο αντικείμενο ικανό εξαγωγής, έτσι ώστε να εισρεύσει χρήμα που δεν θα ήταν δανεικό , αλλά προϊόν συναλλαγής. Αντίθετα τα σκάμε χοντρά ακόμα και για προϊόντα που παράγουμε εδώ.

-- δεν φτάνει που κλέβαμε απο την Ε.Ε. κλεβόμαστε και μεταξύ μας , π.χ. καφές 5 ευρώ όταν ο μισθός είναι 900 ευρώ μ.ο. ενώ έχει 3 ευρώ και ο μισθός εκεί είναι 1400 μ.ο.

-- Ακόμα και στις υπηρεσίες (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) δεν υπάρχει παραγωγικότητα αντίστοιχη με τον πληθυσμό στον δημόσιο τομέα. Πληθυσμό τεράστιο με αντιστοιχία 1 προς 10 πολίτες... ενώ σε άλλες χώρες είναι 1 προς 100.

-- Ατιμωρησία. Κανείς δεν τιμωρείται για κλοπές που αν τις έκανε σε αντίστοιχη υποκλίμακα στον δρόμο , το στυλιάρι δεν θα το γλύτωνε τουλάχιστον απο τα θύματα. Τώρα τα κλέβουν.. καλύπτονται απο ασυλίες και παραγραφές.. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

1. Χ.Α.Α
2. Βατοπέδιο.
3. SIEMENS.
4. Ομόλογα
5. Ζαχόπουλος
6. Ιστορία με Θέμο και πρώτο θέμα.
7. Μίζες απο οπλικά συστήματα και τάνκς που δεν έχουν καν πολεμοφόδια.
8. Μ.Κ.Ο και δωρεές...

και ο κατάλογος είναι τεράστιος.

Αν τα αρθροίσουμε όλα αυτά είναι κοντά στα 200 δις .. όσα χρωστάμε δηλαδή.

Είχα πεί προ 4ετιας περίπου οτι η σύνταξη θα γίνει στυλ Social Security όπως στις ΗΠΑ, ενιαία και χαμηλή... Σήμερα είναι έτοιμη να γίνει.

Αυτό που βλέπω εδώ και τώρα είναι πως έχουμε χρεωκοπήσει ήδη ... και το μόνο που μας σώνει είναι πως είμαστε το τσιμέντο στα πόδια της Ε.Ε. που κρατάει το σεντούκι με το ευρώ...

Μην μπορώντας να σωθεί πετάει τα ευρώ να ελαφρύνει για να πάει πάνω.. ταυτόχρονα προσπαθεί να σπάσει το "τσιμέντο" απο τα πόδια της για να ξεφορτωθεί έστω λίγο βάρος.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι στην χώρα , είναι να περάσει ενα νομικό σύστημα, δημόσιοι λειτουργοί και 400.000 ροπαλοφόροι απο "αδιάφθορη χώρα", όπου κάθε φορά που θα κάνει κάποιος ματσολιά, να του σκάει μιά πάνω στην μύτη ... να τσσσσσούζζζζει όπως την τρώς σε παγωμένο περιβάλλον.

Διότι μάθαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό πρώτα να είμαστε ραγιάδες και να δουλεύουμε σωστά με την απειλή και το καμτσίκι... και μετά Έλληνες και να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Σήμερα όλος ο Δημόσιος τομέας ήταν στον δρόμο γιατί τους κόπηκε ο μισθός.. .δεν ήταν αναμενόμενο; Όταν το 1/5 αυτών παίρνουν μισθό 3πλασιο που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που παράγουν;... όταν το 1/1000 αυτών δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες αλλά χτυπάνε άλλοι τις κάρτες για αυτούς;

Αγανακτισμένος είμαι και με τον εαυτό μου.. γιατί όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν την έκανα απο εδώ να πάω να ζήσω αλλού και να έρχομαι μόνο για διακοπές και αυτό 1 φορά στις τόσες.. καθώς έχει και άλλες χώρες που έχουν φτηνότερο και καλύτερο τουρισμό.

Όσο για το αν νιώθω Έλληνας... ναι νιώθω.. και μάλιστα θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο υπερήφανος αν το έδειχνα με τον σωστό τρόπο σε δομές σε άλλες χώρες που τιμούν περισσότερο εκείνους που νιώθουν Έλληνες παρά ραγιάδες.

Gandalf

LOUKILOUK
10/02/2010, 19:46
Οκ συμφωνώ και εγώ και φαντάζομαι και πολύ άλλοι εδώ μέσα...
καμιά λύση έχεις να προτείνεις? Μπορούμε να κάνουμε κάτι για όλο αυτό το χάλι?
Το δίκαιο και το σωστό τελικά το γνωρίζουμε και θέλουμε και εφαρμοστεί στην πράξη απλά να ξεκινήσει από τους άλλους πρώτα και ύστερα περνάει και από μας...
:beer: :wave2:

faraway
10/02/2010, 19:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Αγανακτισμένος είμαι και με τον εαυτό μου.. γιατί όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν την έκανα απο εδώ να πάω να ζήσω αλλού και να έρχομαι μόνο για διακοπές και αυτό 1 φορά στις τόσες.. καθώς έχει και άλλες χώρες που έχουν φτηνότερο και καλύτερο τουρισμό.

Gandalf

....δεν είσαι ο μόνος , την ίδια πατάτα έκανα και γω κάποτε !!!:wave2:

Gandalf dr685sm
10/02/2010, 19:50
Αδερφέ να ξεκινήσει απο όλους μαζί και ξεκινόντας μάλιστα απο την αρχή μπορεί;

Να ανοίξει ο φάκελος SIEMENS.. τι σημαίνει παραγραφή;... αν κλέψω εγώ ούτε σε 10 χρόνια δεν σβύνονται απο το μητρώο μου.

Να ανοίξει ο φάκελος για το Χ.Α.Α. εκεί που φαγώθηκε όλο το ρευστό της χώρας...

Ας ξεκινήσουν αυτοί έτσι και ταυτόχρονα και εγώ θα καρφώσω τον πούστη που νομίζουμε οτι με το να μην κόψει απόδειξη θα μας βοηθήσει ενώ κλέβει όλους τους άλλους.

Αν είχα σχέδιο φίλε μου πως να γίνουν τα παραπάνω θα είχα κατέβει σε κόμμα και εκλογές.... και οχι δεν κάνω πλάκα... και μη μου πεί κανείς οτι αν βγεί ενας και πεί και ΠΡΑΞΕΙ αυτά απο πάνω ώς πολιτικός αρχηγός δεν θα τον ψηφίζαμε... ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ... ώς Έλληνες πολίτες. Τουλάχιστον έτσι νομίζω προσωπικά.

Επειδή όμως δεν ξέρω πως να το κάνω ρε φίλε.. .για αυτό και έχω αγανακτήσει με τον εαυτό μου, όπου δεν την έκανα όταν μπορούσα και τώρα έχω εμπόδια για να το κάνω.

Gandalf

sniper
10/02/2010, 19:54
........ .για αυτό και έχω αγανακτήσει με τον εαυτό μου, όπου δεν την έκανα όταν μπορούσα και τώρα έχω εμπόδια για να το κάνω.

Gandalf

Αγαπητέ Gandalf..... αν και συμφωνώ σε αρκετά στο 1ο σου post, η τελευταία σου θέση με κάνει να καταλάβω γιατί έγιναν όλα όσα περιέγραψες πιο πάνω.

(Ασε που ακυρώνεις ότι έχεις γράψει μέχρι τώρα σε άλλα θέματα αλλά ας μην την πιάσουμε αυτή την κουβέντα τωρα)

faraway
10/02/2010, 19:55
Να υπενθημίσω επίσης στα σκάνδαλα και το κορυφαίο της vodafone με της υποκλοπές .

Κανείς στη φυλακή , όλοι ελεύθεροι και ωραίοι , και ένας νεκρός υπάλληλος της εταιρείας

που "αυτοκτόνησε" !!!!:mad:

Gandalf dr685sm
10/02/2010, 19:59
να την πιάσουμε την κουβέντα ρε αδερφε... διότι μόνο καλό κάνουν τελικά.

Απλά να διευκρινήσω οτι το εμπόδιο μου είναι "οικογενειακής φύσης" άρα και ανυπέρβλητο. Εκτός αυτού συνοδεύεται απο το οτι έχω κάνει τις προσπάθειες μου στον μικρόκοσμο μου και το μόνο που έχω πετύχει είναι το "λατινο-ισπανικό"------ΝΑΤΗΑ!!!... ίσως το μόνο καλό είναι αυτό που πέρασα στο παιδί μου.. που όμως και αυτό δεν θα βρεί πρόσφορο έδαφος εδώ να το ξεδιπλώσει.

Gandalf

sniper
10/02/2010, 20:05
να την πιάσουμε την κουβέντα ρε αδερφε... διότι μόνο καλό κάνουν τελικά.

...

Gandalf

Mάγε.... οι κουβέντες αν δεν συνοδεύονται απο έργα είναι για τον μπέο.

Ο καθένας απο εμάς έχεις λόγους που κάνει ό,τι κάνει. Εγώ ας πούμε είχα μια σούπερ δουλειά στο Λονδίνο και γύρισα (είχα τελειώσει απο φαντάρος κλπ, δεν ήταν αυτός ο λόγος που γύρισα).

Το να ζεις έξω δεν είανι τόσο απλό όσο φαίνεται ή οσο ακούγεται. Αν θες να φύγεις ΤΙΠΟΤΑ δεν σε κρατάει. Αν θες να μείνεις όμως, ε κάνε κάτι για να βελτιώσεις το περιβάλλον που ζεις. Με το να κάθεσε και να γράφεις κατεβατά εδώ μέσα, μόνο τον χρόνο σου χαλάς.

LOUKILOUK
10/02/2010, 20:07
Ας ξεκινήσουν αυτοί έτσι και ταυτόχρονα και εγώ θα καρφώσω τον πούστη που νομίζουμε οτι με το να μην κόψει απόδειξη θα μας βοηθήσει ενώ κλέβει όλους τους άλλους.

Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανένα, μην σε καρφώσει και σένα για κάτι που κάνεις παράτυπο, παράνομο, καταχρηστικό ή ότι άλλο...Προφανώς είσαι η εξαίρεση στην ελληνική κοινωνία γιατί όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι τα τρώνε αλλά επειδη γλύφουμε και εμείς κανα κοκκαλάκι στα μουλωχτά κάνουμε την πάπια ,την κότα κτλ... Γενικά πρέπει πρώτα εμείς να κάνουμε κάτι και πρώτα από όλα να προσέχουμε τι ψηφίζουμε...δευτερον και σηματικότερον να αποβάλουμε τον ραγιαδισμό και τον χατζιαβατισμό που μας διακατέχει και να αποκτήσουμε αξιοπρέπεια και πραγματικό εγωισμό...(αν με εννοάς... :winka: )
Για το άλλο συμφωνώ και δυστυχώς είχα και εγώ ευκαιρία μεγάλη να ζήσω αλλού αλλά ήμουν ακόμα "ψαράς" και δεν είχα πάρει ακόμα μυρωδιά την βρώμα στην πατρίδα...:yuck: :mad:
Καλούς δρόμους μάγκες...:wave2:

Gandalf dr685sm
10/02/2010, 20:22
sniper.. βρε αδερφέ... κάνω οτι μπορώ όπως είπα στον μικρόκοσμο μου γιατί μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητες μου. Μάλιστα κάνω και βήματα που πολλές φορές κατακρίνονται απο άλλους σε διάφορες περιπτώσεις καθώς τα θεωρούν "υποχόνδρια" ή και "κατακριτέα" σύμφωνα με την δική τους λογική. Είναι δικαίωμα τους άλλωστε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τι πράττω και το σκεπτικό μου.

Τα κατεβατά που γράφω εδώ ή και κάπου αλλού είναι και αυτά μια πράξη φίλε... διότι μπορεί να τα λέμε όλοι αλλά στην ουσία νομίζουμε οτι είμαστε μόνοι μας. Μέχρι να διαβάσουμε κάτι που συμφωνούμε και να δούμε οτι και άλλοι είναι και νιώθουν έτσι. Είναι και αυτό ενα πρώτο βήμα.... είναι το δικό μου σκεπτικό πράξεων αν θέλεις. Να μιλήσω και να πώ κάτι που μπορεί εσύ ο άλλος και ο παράλλος να το ξέρει... κάποιος άλλος όμως να το διαβάσει και να δεί κάτι που δεν γνώριζε.

Καθηγητής δεν είμαι βέβαια και ούτε μπορώ να έχω τέτοιο ρόλο... απλά πράξεις του μικρόκοσμου μου είναι με υπέρβαση ορίων και αυτό.

Τώρα το να φύγεις είναι πολύ εύκολο όταν είσαι μόνος φίλε μου. Όμως με παιδί και μάλιστα με πρόβλημα.. και άλλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης δεν μπορείς να τα υπερκεράσεις τόσο απλά. Είναι ευθύνες που δεν μπορείς να απορρίψεις με μια ματιά. όσο και αν το θές.

LOUKILOUK... όλοι έχουν ενα σκελετό στην ντουλάπα.. έχω και εγώ τους δικούς μου. Τέλειος δεν είμαι. Αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω και άλλες κινήσεις αν δώ κάτι ώς ανταπόκριση και απο την άλλη μεριά. Είναι η "πισινή" που λέμε όλοι μας.

Προβληματισμένος είμαι παιδιά.. απο πολλά... είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτό που είναι γύρω μου, όμως καθώς οτι έκανα μέχρι τώρα δεν έχει απόδοση.

Gandalf

sniper
10/02/2010, 20:30
....
Τώρα το να φύγεις είναι πολύ εύκολο όταν είσαι μόνος φίλε μου. Όμως με παιδί και μάλιστα με πρόβλημα.. και άλλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης δεν μπορείς να τα υπερκεράσεις τόσο απλά. Είναι ευθύνες που δεν μπορείς να απορρίψεις με μια ματιά. όσο και αν το θές.

....

Προβληματισμένος είμαι παιδιά.. απο πολλά... είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτό που είναι γύρω μου, όμως καθώς οτι έκανα μέχρι τώρα δεν έχει απόδοση.

Gandalf

1. Aν θες κάτι, το προγραμματίζεις, το ετοιμάζεις και το κάνεις.

2. Εκείνο το κουλό που ψηφίζει μπορεί να κάνει την διαφορά. Επίσης αν είσαι τόσο απογοητευμένος, μπορείς να ξεκινήσεις καριέρα στην πολιτική. Μπορεί να μην λύσεις κανένα πρόβλημα (όπως κι οι υπόλοιποι, και μια χαρά περνάνε όπως βλέπεις) αλλά θα φας καλά!

AUFGEBRACHT
10/02/2010, 20:38
Μια μικρή παρατήρηση-επισήμανση περί δημοσίου...Συνάδελφος που πήγε στην εφορία μου είπε ότι έχουν εξαγγείλει απεργία για την επόμενη Τρίτη για τα δίκαια αιτήματα τους...Την Τρίτη,μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας...Την προηγούμενη βδομάδα η απεργία ήταν ΤσικνοΠέμπτη και Παρασκευή...Τετραήμερο το έκανα στη μία,τετραήμερο και την άλλη...οι υπόλοιπες μέρες δεν βολεύουν για την απεργία τους...ΟΥΣΤΤΤΤ ξεφτιλισμένοι!!!!!!!!!! Εμείς φταίμε που δεν κάνουμε ντου και κάνουν τους κηφήνες με τις κρατήσεις μας...

Εχετλαίος
10/02/2010, 20:42
sniper, αγανακτείς που ουδείς λογοδότησε για τα εκατοντάδες σκάνδαλα από την μεταπολίτευση (ας το πάρουμε από εκεί, εν πάση περισπτώση) και έπειτα; Πέρα από το δικό σου (και το δικό μου, και του δίπλα) μικρόκοσμο, πιστεύεις ότι πρέπει να προσπαθούμε να πείθουμε περί της αδικίας και τους γύρω μας; Nα αφυπνίζουμε; Να στυλιτεύουμε;
H παράθεση απόψεων (με ύφος αγανάκτισης, απελπισίας, απορίας) δεν συνάδουν στο κέντρισμα του βοδιού; Υπάρχει περίπτωση το βόδι να ξυπνήσει αν ο καθείς κλειστεί και τακτοποιήσει όμορφα-όμορφα το δικό του μικρόκοσμο;
:wave2:

sniper
10/02/2010, 20:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
sniper, αγανακτείς που ουδείς λογοδότησε για τα εκατοντάδες σκάνδαλα από την μεταπολίτευση (ας το πάρουμε από εκεί, εν πάση περισπτώση) και έπειτα; Πέρα από το δικό σου (και το δικό μου, και του δίπλα) μικρόκοσμο, πιστεύεις ότι πρέπει να προσπαθούμε να πείθουμε περί της αδικίας και τους γύρω μας; Nα αφυπνίζουμε; Να στυλιτεύουμε;
H παράθεση απόψεων (με ύφος αγανάκτισης, απελπισίας, απορίας) δεν συνάδουν στο κέντρισμα του βοδιού; Υπάρχει περίπτωση το βόδι να ξυπνήσει αν ο καθείς κλειστεί και τακτοποιήσει όμορφα-όμορφα το δικό του μικρόκοσμο;

το αντίθετο ακριβώς λέω.

Εχετλαίος
10/02/2010, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
το αντίθετο ακριβώς λέω.

Λακωνική η απάντηση, κουρασμένα τα εναπομείναντα νευρικά κύτταρα που επιμένουν να υπο-λειτουργούν στο σταφιδιασμένο μου μυαλό.
Για δώσε λίγο πιο πολύ ξήγα...

sniper
10/02/2010, 20:50
Λακωνική η απάντηση, κουρασμένα τα εναπομείναντα νευρικά κύτταρα που επιμένουν να υπο-λειτουργούν στο σταφιδιασμένο μου μυαλό.
Για δώσε λίγο πιο πολύ ξήγα...

Το είπα και πιο πάνω... τα λογια που συνοδεύονται από πράξεις είναι για τον μπούτσο!

Αν δεν σ' αρέσει κάτι έχεις 3 επιλογές:

1. Δεν κάνεις τίποτα και ρουφάς το αυγό σου στην γωνία
2. Πας αλλού που θα σου αρέσει
3. Αγωνίζεσαι να το αλλάξεις. Τον τρόπο τον βρίσκει ο καθένας.

FestoNero
10/02/2010, 20:54
Σλίπερ, σε ξέφυγε ένα "δεν" νομίζω..:smilea:

Εχετλαίος
10/02/2010, 20:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
3. Αγωνίζεσαι να το αλλάξεις. Τον τρόπο τον βρίσκει ο καθένας.

Θα γνέψω καταφατικά.
Άλλος με λόγια, άλλος με πράξεις, άλλος και με τα δυο...

sniper
10/02/2010, 21:03
Θα γνέψω καταφατικά.
Άλλος με λόγια, ....

Σωστα.... εκτός αν με τον λόγο δεν προσφέρεις τπτ κι απλώς μονολογείς και λαις την μοίρα σου

macrozan
10/02/2010, 21:10
Για όσους προβληματίζονται για τη ΛΥΣΗ στα χάλια μας, έχω να πω το εξής απλό :

MONO η κατάργηση τού νόμου περί ευθύνης υπουργών θα σώσει τη χώρα.

Γι αυτό και την κάναν δύσκολη.

Χρειάζεται 2 αναθεωρητικές βουλές με 180 συναινέσεις.

Ή επί το αγγλικώτερο :

'- Why do dogs lick their balls ?

- Because they can.'

byron
10/02/2010, 21:42

Χωρίς να θέλω να μπω στη κουβέντα σας, ο όρος P.I.G.S δεν έχει δωθεί για τους λόγους που αναφέρεις και δεν αφορά εμάς.
Ο όρος PIGS χρησιμοποιήθηκε για λόγους ευκολίας απ΄τους αναλυτές των μεγάλων τραπεζών που εξέταζαν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη των Portugal,Ireland,Greece,Spain που ήταν από παλιά οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης.

dimr1
11/02/2010, 07:21
Μάγκες, καθήσαμε φάγαμε καλά σε ένα τραπέζι που αγωνιστήκαμε να μας καλέσουν, πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό τώρα. Δυστυχώς αυτό ειδικά στη φυλή μας φέρνει πολλές γκρίνιες. Δεν έχουμε άλλο δρόμο όμως, δημιουργήσαμε υποχρεώσεις.
Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος που αναλαμβάνουν σιγά σιγά οι άλλοι να μας κουμαντάρουν μήπως κι αποκτήσει υποδομές αυτή η χώρα κι αρχίσει και μοιάζει με τις άλλες Ευρωπαικές.
Όσο για τους πολιτικούς που δεν πληρώνουν όπως λέτε τις ατασθαλίες που κάνουν, δεν τρέφω αυταπάτες: χρειάζονται πολλά ακόμη χρόνια για να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, καλά κάνουμε που το επικαλούμαστε όμως.

ktman710
11/02/2010, 07:47
αυτο που λενε οτι καθε λαο τον εξουσιαζει αυτος που του αξιζει ισχυει?
εγω ενα δεν μπορω να καταλαβω, ισως λογω του αρκετα νεαρου της ηλικιας μου.. πως γινεται το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου να ειναι απογοητευμενο και να καταριεται τα κοματα (τα δυο μεγαλα που εχουν διατελεσει ως κυβερνεσεις) και ο δικοματισμος να ειναι στο 75%? τι κρυβεται πισω απ αυτο? εγω εχω ακουσει πολλα:
1) Ειναι αυτοι που εχουν αμεσα συμφεροντα ρουσφετολογικου χαρκατηρα.
2) Ψηφιζουν παραδοσιακα, πχ ο παππους του ψηφιζε Παπαγο (Ελληνικο συναγερμο), ο πατερας του Κωνσταντινο Καραμανλη (ΕΡΕ) οποτε κι αυτος μια απ τα ιδια (ΝΔ). Το ιδιο ισχυει και απ την αλλη πλευρα (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ και εν συνεχεια ΠΑΣΟΚ, ΕΔΑ και εν συνεχεια ΚΚΕ) κλπ κλπ.
3) Ειναι ανιστορητοι και φερεφωνα. Πχ "Δεν ψηφιζω ΚΚΕ γιατι θα ρθουν παλι με τα κονσερβοκουτια, θα ξαναζωντανεψει ο μελιγαλας κλπ". "Δεν ψηφιζω ΝΔ γιατι επι Καραμανλη το '61 υπηρχε πεινα πολυ, εκλογες βιας και νοθειας" κλπ κλπ. Δηλαδη αλλοπροσαλα πραγματα, χωρις καμια πολιτικη τεκμηριωση και ευσταθεια.

Στο χερι μας ειναι να αλλαξει το σκηνικο πιστευω...

notakos600
11/02/2010, 08:09
Τα νεκρά ψάρια τα παρασέρνει το ποτάμι...

Anty12
11/02/2010, 08:46
Νομίζω πως το παρακάτω κείμενο του Κ. Παπαγιώργη, ξαναματαλέει -με τον πυκνό λόγο του συγραφέα - τα χιλιοειπωμένα.

.................................................................................................... ...........

Θλιβερό ταμείο: Ο ισολογισμός μιας χώρας που την τρώνε τα παιδιά της.

Είναι κατάδηλο ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα η χώρα μπήκε ξεκάλτσωτη, με τρύπια παπούτσια και βέβαια -όπως πάντα- με πανάκριβο καπέλο και φρόνημα πτωχαλαζονικό. Η Νέα Ελλάδα, αυτό το γεωπολιτικό τέχνασμα που κρατάει περίπου δυο αιώνες, πραγμάτωσε τη μεγάλη φιλοδοξία της (να ξεφύγει από την Ανατολή και να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια), βρήκε τρόπους να εδραιώσει τη Δημοκρατία της, καθάρισε με όλες τις ιστορικές της υποχρεώσεις (απελευθέρωση, Μεγάλη Ιδέα, πολέμους, ενοποίηση, Σμύρνη, μετανάστευση, κατάργηση της βασιλείας, εμφύλιο, χούντα) και τώρα ατενίζει το μέλλον με μυωπικό βλέμμα διότι, ενώ οι αλήθειες διαρκούν και εκδικούνται, τα ψέματα τελειώνουν κάποτε.

Φτάσαμε κιόλας στα πρόθυρα της δεύτερης δεκαετίας του αιώνα και αντί να εμπνεόμαστε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση από τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, έχουμε μετατρέψει την πολιτική σε τέχνη της μοιρολογίστρας: «η χώρα βρίσκεται στην εντατική». Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία όλοι λίγο πολύ αναγνωρίζουν αλλά ουδείς -όπως και πριν, όπως και πάντα- δεν είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη. Η χώρα καλόμαθε και κακόμαθε δύο αιώνες τώρα να παίζει το θέατρο του προτεκτοράτου, ήτοι της «προστατευόμενης» οντότητας που με το έτσι και με το αλλιώς τελικά -λόγω στρατηγικής θέσεως- καταφέρνει να της συγχωρούνται τα πάντα. Όλα τα χρέη της γράφονταν στο σφουγγάρι, μόνο που το σφουγγάρι στέγνωσε, οι αριθμοί θέριεψαν και απειλούν πια να μας καταπιούν.

Οι ξένοι που ζουν στη χώρα μας, κατά πλειοψηφία συνταξιούχοι Ευρωπαίοι, διαπιστώνουν: ωραία είναι στην Ελλάδα, αρκεί να μην είσαι Νεοέλλην ή άπορος. Να ζεις δηλαδή εδώ, αλλά να μην είσαι ντόπιος, να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά να μην έχεις πάρε δώσε (κυρίως «δώσε») με το Δημόσιο. Αυτό το δεινό οξύμωρο, να ζεις σε μια χώρα η οποία αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού της, να ξοδεύεις τις μέρες σου ξορκίζοντας τους θεσμούς και φτύνοντας στον κόρφο σου, να αισθάνεσαι διαρκώς θύμα του κράτους χωρίς να κάνεις το παραμικρό για να τελειώσει επιτέλους αυτή η μαύρη πολιτική κωμωδία, απέβη άδεια κινήσεως, τέχνη του χαυνοπολίτη, πατροπαράδοτη και μητροπαράδοτη ατιμία χωρίς κριτή. Σύνολη η κοινωνία, αυτοδίδαχτη και ετεροδίδαχτη, τρώει τα εντόσθιά της, κλέβει το παγκάρι ισοβίως, γίνεται χειρότερη για να απολαύσει το καλύτερο, μιμείται τους χρυσοκάνθαρους με μόνη φιλοδοξία να μη δώσει ποτέ λόγο για τίποτα.

Οι Σουηδοί, μετά τη μετανάστευση του ενός τετάρτου του πληθυσμού τους στις ΗΠΑ, δήλωναν: θέλουμε πλούσιες επιχειρήσεις, αλλά όχι πλούσιους ανθρώπους! Εμείς, ως συνήθως, αντιστρέψαμε τη συνταγή, χωρίς φόβο ότι θα φάμε το κεφάλι μας. Μισώντας το κράτος από καταβολής, καθότι ήταν πάντα εργαλείο σε ξένα χέρια, δεν υποψιαστήκαμε ότι θα έρθει στιγμή που η χαρτωσιά θα φαλιρίσει, η κατεργαριά θα αποβεί κοινωνικό κάτεργο και οι φτηνές πολιτικές μαλαγανιές θα χρεοκοπήσουν.

Όποιος μπορεί να μιλήσει για μιαν ώρα ή για μιαν ημέρα, πιθανώς μπορεί να μιλήσει για μια δεκαετία ή για έναν αιώνα. Τι στο διάολο είναι ο Νεοέλλην πολίτης; Πώς αντιμετωπίζει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο χρόνο; Τι αναγνωρίζει ως υποχρέωση και τι ως δικαίωμα; Μια ανάγνωση του Ροΐδη αρκεί για να βάλει την κρίση σε σωστό δρόμο. Τα χάλια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιό μας - τα γνώρισαν και άλλοι λαοί. Διδάχτηκαν όμως από τα λάθη τους, απολογήθηκαν, πήραν άλλο δρόμο. Είναι μήπως τυχαίο ότι η χρεοκοπία που μας απειλεί εμφανίζεται λίγα χρόνια μετά από την (πλουσιότερη) διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων;

Το μέγα χαρακτηριστικό της εγχώριας πολιτικής είναι ότι η αλήθεια λέγεται -και μάλιστα με κεφαλαία- μόνο όταν καταγγέλλονται τα εγκληματικά λάθη του αντιπάλου. Όπερ σημαίνει ότι καμιά παράταξη δεν πολιτεύεται - απλώς αντιπολιτεύεται. Εκμεταλλεύεται την περίοδο χάριτος που της προσφέρει ο αντίπαλος, ωσότου υποπέσει κι αυτή στα ίδια λάθη για να αποσυρθεί καταρρακωμένη. Όσο για τις αποχρώσεις της Αριστεράς η διασφάλιση πάει σόι το βασίλειο. Εφόσον ουδέποτε θα ανέλθει στην εξουσία για να αναλάβει κι αυτή κάποτε ευθύνες, έχει τζάμπα την καταγγελία. Εφαρμόζει δηλαδή το λενινιστικό σύνθημα: όσο χειρότερα τόσο καλύτερα για μας. Μια κοινωνία που περνάει κρίση, θεσμοί ανενεργοί, δημοσιονομικό καθεστώς διαβλητό και άδικο; Ιδανικές συνθήκες για αντιπολίτευση.

Πολιτική δεν κάνουμε - απλώς αντιπολιτευόμαστε. Διότι η κρίση ευνοεί όλες τις παρατάξεις. Υπάρχει όμως και ο ιδιωτικός βίος, η κοινωνία των πολιτών, το αναγνωρισμένο δαιμόνιο του Νεοέλληνα. Επ' αυτού πρέπει κάποτε να ψιθυρίσουμε την αφόρητη αλήθεια. Αν σκοπός του πολίτη είναι η ανάδειξη και η προαγωγή, εννιά στις δέκα περιπτώσεις αυτή η ανάδειξη οφείλεται στις θεσμικές «τρύπες», σε πτυχές που ευνοούν τον τυχοδιωκτισμό, σε κενά που πληρούνται από αετονύχικες πρωτοβουλίες. Σε όλους τους τομείς, αντηχεί ένα κάποιο «Βάστα Ρόμελ!» - οι νέοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ας ρωτήσουν τους παλαιότερους.

Όσο για τα πνευματικά ζητήματα που τα έχουμε περί πολλού και λανσάρουμε το θλιβερό «ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας», πρέπει να πούμε ότι κι εκεί -πώς αλλιώς- ισχύει η ίδια ύφεση και η ίδια δευτεράντζα. Κάποιοι φεύγουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν. Οι περισσότεροι που μένουν -έστω κι αν δεν το υποψιάζονται- εκμεταλλεύονται τη γενικευμένη μετριότητα, θρηνούν στα μουγγά τις ανύπαρκτες πηγές νοήματος, με τελική κατάληξη να διακρίνονται για τον οξυμένο κυνισμό τους, τον ανθρωποδιώχτη που αντλεί το κύρος του από την περιφρόνηση του άλλου και πιθανώς όμοιου.

.................................................................................................... ...........

Περιοδικό LIFO (http://www.lifo.gr/mag/columns/2564) 23.12.09

950dim
11/02/2010, 09:03
...Σήμερα όλος ο Δημόσιος τομέας ήταν στον δρόμο γιατί τους κόπηκε ο μισθός.. .δεν ήταν αναμενόμενο; Όταν το 1/5 αυτών παίρνουν μισθό 3πλασιο που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που παράγουν;... όταν το 1/1000 αυτών δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες αλλά χτυπάνε άλλοι τις κάρτες για αυτούς;

Επιδομα ¨εγκαιρης προσελευσης¨,Επιδομα ¨μη αποδοσεως επιδοματος¨ και δεκαδες αλλα κουλα...!!!
Ειναι σε αλλο πλανητη και οι περισσοτεροι νομιζουν πως αποδιδουν κιολας...:bigcry:

zephyr1
11/02/2010, 09:26
Τερμα το μετρητο?

http://www.youtube.com/watch?v=q3KGxV65YXU&feature=player_embedded

super_toto
11/02/2010, 09:38

η γνώμη μου και μόνο έτσι;.. φυσικά και επιδέχεται σχολιασμού.

-- Κλέψαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (άλλοι λιγότερο άλλοι όλο τον κουβά) απο όλα τα λεφτά που δόθηκαν για ανάπτυξη απο την Ε.Ε.

-- Όλοι δεν παρήγαμε και ούτε παράγουμε κάποιο αντικείμενο ικανό εξαγωγής, έτσι ώστε να εισρεύσει χρήμα που δεν θα ήταν δανεικό , αλλά προϊόν συναλλαγής. Αντίθετα τα σκάμε χοντρά ακόμα και για προϊόντα που παράγουμε εδώ.

-- δεν φτάνει που κλέβαμε απο την Ε.Ε. κλεβόμαστε και μεταξύ μας , π.χ. καφές 5 ευρώ όταν ο μισθός είναι 900 ευρώ μ.ο. ενώ έχει 3 ευρώ και ο μισθός εκεί είναι 1400 μ.ο.

-- Ακόμα και στις υπηρεσίες (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) δεν υπάρχει παραγωγικότητα αντίστοιχη με τον πληθυσμό στον δημόσιο τομέα. Πληθυσμό τεράστιο με αντιστοιχία 1 προς 10 πολίτες... ενώ σε άλλες χώρες είναι 1 προς 100.

-- Ατιμωρησία. Κανείς δεν τιμωρείται για κλοπές που αν τις έκανε σε αντίστοιχη υποκλίμακα στον δρόμο , το στυλιάρι δεν θα το γλύτωνε τουλάχιστον απο τα θύματα. Τώρα τα κλέβουν.. καλύπτονται απο ασυλίες και παραγραφές.. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

1. Χ.Α.Α
2. Βατοπέδιο.
3. SIEMENS.
4. Ομόλογα
5. Ζαχόπουλος
6. Ιστορία με Θέμο και πρώτο θέμα.
7. Μίζες απο οπλικά συστήματα και τάνκς που δεν έχουν καν πολεμοφόδια.
8. Μ.Κ.Ο και δωρεές...

και ο κατάλογος είναι τεράστιος.

Αν τα αρθροίσουμε όλα αυτά είναι κοντά στα 200 δις .. όσα χρωστάμε δηλαδή.

Είχα πεί προ 4ετιας περίπου οτι η σύνταξη θα γίνει στυλ Social Security όπως στις ΗΠΑ, ενιαία και χαμηλή... Σήμερα είναι έτοιμη να γίνει.

Αυτό που βλέπω εδώ και τώρα είναι πως έχουμε χρεωκοπήσει ήδη ... και το μόνο που μας σώνει είναι πως είμαστε το τσιμέντο στα πόδια της Ε.Ε. που κρατάει το σεντούκι με το ευρώ...

Μην μπορώντας να σωθεί πετάει τα ευρώ να ελαφρύνει για να πάει πάνω.. ταυτόχρονα προσπαθεί να σπάσει το "τσιμέντο" απο τα πόδια της για να ξεφορτωθεί έστω λίγο βάρος.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι στην χώρα , είναι να περάσει ενα νομικό σύστημα, δημόσιοι λειτουργοί και 400.000 ροπαλοφόροι απο "αδιάφθορη χώρα", όπου κάθε φορά που θα κάνει κάποιος ματσολιά, να του σκάει μιά πάνω στην μύτη ... να τσσσσσούζζζζει όπως την τρώς σε παγωμένο περιβάλλον.

Διότι μάθαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό πρώτα να είμαστε ραγιάδες και να δουλεύουμε σωστά με την απειλή και το καμτσίκι... και μετά Έλληνες και να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Σήμερα όλος ο Δημόσιος τομέας ήταν στον δρόμο γιατί τους κόπηκε ο μισθός.. .δεν ήταν αναμενόμενο; Όταν το 1/5 αυτών παίρνουν μισθό 3πλασιο που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που παράγουν;... όταν το 1/1000 αυτών δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες αλλά χτυπάνε άλλοι τις κάρτες για αυτούς;

Όσο για το αν νιώθω Έλληνας... ναι νιώθω.. και μάλιστα θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο υπερήφανος αν το έδειχνα με τον σωστό τρόπο σε δομές σε άλλες χώρες που τιμούν περισσότερο εκείνους που νιώθουν Έλληνες παρά ραγιάδες.

Gandalf

Ναι αλλά αρέσει στους Έλληνες έτσι. Η Ελλάδα είναι το είδος της πόρνης που δεν έχει βλέψεις να σταματήσει την πορνεία. Της αρέσει να είναι πόρνη.

Maira
11/02/2010, 11:33
.......

Αν είχα σχέδιο φίλε μου πως να γίνουν τα παραπάνω θα είχα κατέβει σε κόμμα και εκλογές.... και οχι δεν κάνω πλάκα... και μη μου πεί κανείς οτι αν βγεί ενας και πεί και ΠΡΑΞΕΙ αυτά απο πάνω ώς πολιτικός αρχηγός δεν θα τον ψηφίζαμε... ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ... ώς Έλληνες πολίτες. Τουλάχιστον έτσι νομίζω προσωπικά.

........

Gandalf

Μόνο αυτό κρατάω και λέω.......

Πίστεψέ με ο Έλληνας θα ψήφιζε αυτόν που θα βόλευε τοβ γιο, την κόρη, τον εαυτούλη του! Γιατί δυστυχώς το μόνο που μας νοιάζει είναι πώς θα βολευτούμε σήμερα χωρίς να κοιτάμε ότι δε θα έχουμε να φάμε αύριο!

Λυπάμαι που πάμε από το κακό στο χειρότερο αλλά δυστυχώς μόνο αν έρθει κάποιος απ' έξω να κόψει κ@λους μπορεί να αλλάξει κάτι!!!!

:(

nightstalker
11/02/2010, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktman710
αυτο που λενε οτι καθε λαο τον εξουσιαζει αυτος που του αξιζει ισχυει?
εγω ενα δεν μπορω να καταλαβω, ισως λογω του αρκετα νεαρου της ηλικιας μου.. πως γινεται το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου να ειναι απογοητευμενο και να καταριεται τα κοματα (τα δυο μεγαλα που εχουν διατελεσει ως κυβερνεσεις) και ο δικοματισμος να ειναι στο 75%? τι κρυβεται πισω απ αυτο? εγω εχω ακουσει πολλα:
1) Ειναι αυτοι που εχουν αμεσα συμφεροντα ρουσφετολογικου χαρκατηρα.
2) Ψηφιζουν παραδοσιακα, πχ ο παππους του ψηφιζε Παπαγο (Ελληνικο συναγερμο), ο πατερας του Κωνσταντινο Καραμανλη (ΕΡΕ) οποτε κι αυτος μια απ τα ιδια (ΝΔ). Το ιδιο ισχυει και απ την αλλη πλευρα (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ και εν συνεχεια ΠΑΣΟΚ, ΕΔΑ και εν συνεχεια ΚΚΕ) κλπ κλπ.
3) Ειναι ανιστορητοι και φερεφωνα. Πχ "Δεν ψηφιζω ΚΚΕ γιατι θα ρθουν παλι με τα κονσερβοκουτια, θα ξαναζωντανεψει ο μελιγαλας κλπ". "Δεν ψηφιζω ΝΔ γιατι επι Καραμανλη το '61 υπηρχε πεινα πολυ, εκλογες βιας και νοθειας" κλπ κλπ. Δηλαδη αλλοπροσαλα πραγματα, χωρις καμια πολιτικη τεκμηριωση και ευσταθεια.

Στο χερι μας ειναι να αλλαξει το σκηνικο πιστευω...

+απειρο

giannis21
11/02/2010, 17:05
για να αλαξει η κατασταση της χωρας,εδω που φτασαμε θα πρεπει να γινουν τεραστιες αλαγες.μπορουν να αλαξουν τα πραγματα..αρκει να αλαξουμε εμεις.η νοοτροπια μας και ο τροπος σκεψης μας.και υπαρχει και αλη μια παραμετρος..να θελουμε(συνολικα σαν χωρα,σαν λαος)να αλαξουμε..θελουμε????ή μηπως η κατασταση αυτη τελικα βολευει πολλους..γιατι 36 χρονια τωρα τις κυβερνησεις μας δεν τις ψηφιζανε αλλοι.εμεις τους βγαζαμε..Οχι δεν ψηφισα ουτε πασοκ ουτε νδ ουτε κανενα απο αυτους..νιωθω ομως μειοψηφια οταν μιλαω για ριζικες αλαγες..

tai
11/02/2010, 17:56
από την ημέρα που εβαλα το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά για πληρώσω

δεν εχω αφήσει απλήρωτο λογαριασμό ΔΕΚΟ
δεν εχω αφήσει απλήρωτο ΦΠΑ
δεν εχω αφήσει απλήρωτο ΙΚΑ
δεν εχω αφήσει απλήρωτα τελη κυκλοφορίας
δεν εχω αφήσει απλήρωτο γραμμάτιο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο δάνειο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο φροντιστήριο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο γυμναστήριο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο μνημόσυνο και κηδεία
δεν εχω αφήσει απλήρωτο μαγαζι που έφαγα ή ηπια

ΠΩΣ ΒΓΑΊΝΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΩ Γ@ΜΏ ΤΟ Μ@ΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ???:a023:

Stergios69
11/02/2010, 17:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
ΠΩΕ ΒΓΑΊΝΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΩ Γ@ΜΏ ΤΟ Μ@ΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ???:a023:
Χρωστάς γιατί δεν πληρώναν οι άλλοι... :D :wave2:

Gandalf dr685sm
11/02/2010, 18:49
Τελικά κουμάντο θα κάνουν απο έξω... αυτό λένε στα ΜΜΕ απο όπου έχουμε μόνο πληροφορίες μαζί με το web.

Αυτό έχει και το καλό .. έχει και το κακό...

Το καλό είναι πως κανείς δεν θα μπορεί να κλέψει γιατί άλλος θα επιβλέπει πλέον. Το κακό είναι πως και αυτοί που θα είναι απο πάνω θα φροντίσουν ο κόπος τους να μην πάει χαμένος και φυσικά δεκάρα δεν θα δίνουν το τι θα τραβήξει ο πολύς πληθυσμός.

Gandalf

Εχετλαίος
11/02/2010, 20:27
Τον (ξανά) ήπιαμε...

Anty12
13/02/2010, 21:17
Γκάϊς........γουϊ αρ μεϊκινγκ νιους (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=549497&highlight=greece) ακόμα και σε μοτοσυκλετιστικά site......

Akatanomastos
14/02/2010, 05:43
εχει παιξει τελευταια, οπως και εδω, σε αντιστοιχα θρεαντ παρα πολυ η καραμελα "να φυγουμε να παμε εξω"

βλεπετε λοιπον τις ευρωπες στις διακοπες και τα μονα που μενουν ειναι τα ωραια..
τα "κακά" τα βλεπεις οταν ζεις μονιμα εξω, και αυτο ειναι πολυ ευκολο να το αντιληφθουμε ολοι νομιζω.
"κακά" φυσικα ειναι για εμας, που εχουμε μαθει να λειτουργουμε αλλιως..

νομιζω πως ενας λογος που η ελλαδα εχει φτασει εκει που ειναι, ειναι η υπερβολικη σιγουρια που εχουμε οι ελληνες για τους εαυτους μας, οτι ειμαστε παρταλια και οτι "οι ξενοι τα κανουν ολα καλητερα.."

το να λες θα σηκωθω να φυγω ειναι απλα η ευκολη λυση, γυρναω την πλατη..

ολοι αυτοι οι ξενοι που "θαυμαζετε" ομως, δεν λειτουργουν σαν εμας. ολοι αυτοι θεωρουν οτι η χωρα τους ειναι πανω απο ολα, οτι ειναι οι ΜΑΜΑΩ, και σχεδον δεν νοιαζοντε τι συμβαινει εξω απο τα συνορα τους..

δεν χρειαζετε να φτασουμε σε ακραια παραδειγματα οπως των Βασκων, κοιταξτε ολες τις ευρωπαικες χωρες ποσο αυτοσεβασμο εχουν, σε αντιθεση με εμας που ειμαστε σαν τους κακους μαθητες που τους μαλωνουν..

αφου λοιπον θελετε να μοιασετε με αυτους τους φοβερους ξενους, ξεκινηστε αγαπωντας το μπουρδελο που ζουμε, με σκοπο να το κανουμε καλητερο..

το να φυγεις ειναι μια λυση της πλακας, αφου αργα η γρηγορα θα ξαναγυρισεις..
(η συντριπτικη πλειοψηφια)

βεβαια, οκ, το οτι θα εχεις γυρισει μαλλον οικονομιμενος και ανετος, θα σε δωσει την ευκαιρια να μην νοιαζεσαι πλεον για το τι συμβαινει γυρω σου..

ΜΙΑ ΧΑΡΑ, τα καταφερες,
εγινες ο λογος που σε εδιωξε απο την χωρα σου..

Gandalf dr685sm
14/02/2010, 09:13
έχοντας ζήσει ενα διάστημα έξω, μπορώ να σου πω οτι...

Ναι όντως κοιτάνε πολύ περισσότερο την χώρα τους. Επίσης ναι... έχουν πολλά στραβά και εκεί με την έννοια της "ρομποτικής" ζωής όπως την αποκαλώ στις καθημερινές σε σχέση με εδώ (κάτι που ακόμα κρατάει εδώ , έστω και αν υπερ-δουλεύουμε πλέον).

Μια τεράστια διαφορά όμως... το τι πληρώνεις εκεί σε φόρους και υπηρεσίες, έχει ανταπόδωση.

Αυτή είναι η τεράστια διαφορά... Φροντιστήρια δεν υπάρχουν (οχι στον βαθμό που έχουμε εδώ) για τα παιδιά. Δημόσια υγεία υπάρχει και ακόμα έτσι όπως είναι εκεί , είναι πολύ καλύτερη απο αυτήν που έχουμε εδώ.

Συγκοινωνίες, ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα κοκ.

Αυτά για να γίνουν όλα εδώ θα πρέπει να έχουμε επικεφαλής κράτους απο άλλη χώρα εδώ για να μπορέσουμε να τα κάνουμε για τον πολύ απλό λόγο οτι δεν θα έχουν τα κακά της φυλής μας. Αυτό που το ΕΓΩ είναι πάνω απο το σύνολο.

Το να φύγω έχει να κάνει με το οτι δεν έχω πλέον να δώσω κάτι παραπάνω για να αλλάξω τόσο τον δικό μου μικρόκοσμο όσο και τους γύρω μου. Και πάνω απο αυτό να επιδέχεσαι και παρατηρήσεις γιατί δεν κάνεις περισσότερα απο κάποιους που θεωρούν οτι οι άλλοι πρέπει να τα κάνουν όλα και εκείνοι να παρατηρούν.

Οπότε η λύση είναι η διαφυγή σε ενα λειτουργήσιμο σύστημα που θα αποδώσει αυτά που θα μπορώ να πάρω.

Είχα μια συζήτηση προχθές μια συνεργάτιδα και μου έλεγε οτι αυτή η ποιότητα ζωής υπάρχει και στην Ελληνική περιφέρεια σε ΚΑΠΟΙΕΣ κωμόπολεις. Δεν διαφωνώ οτι υπάρχει και ίσως και είναι καλύτερα.

Όμως εκείνο που δεν έχει είναι την ανταπόδωση σε αυτά που πληρώνεις. Διότι η κωμόπολη εκεί δεν θα είναι ξέχωρη απο το Ελληνικό κράτος και σύστημα που αν μη τι άλλο λειτουργεί σαν μονόδρομο σφουγγάρι , απορροφώντας και μην αποδίδοντας , αυτά που θα έπρεπε.

Όταν το δικό μου παιδί χρειάζεται θεραπεία, στις ΗΠΑ π.χ. που ευτυχώς έχει και την υπηκοότητα, είχε φροντίδα απο ομάδα πανεπιστημιακών ιατρών σε ΔΗΜΟΣΙΑ υγεία. Στην Ελλάδα με το ζόρι το ΙΚΑ θα δώσει το 1/10 των εξόδων της. Μην μιλήσω για παιδεία που ευτυχώς μπορέσαμε και την βάλαμε σε ενα ειδικό σχολείο που απορρίπτει το 70% αιτήσεων γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσα παιδιά. Μιας και το σχολείο λειτουργεί απο δωρεές και μόνο.

Αυτά λοιπόν φίλε δεν φτάνουν μόνο αν πούμε οτι είμαστε υπερήφανοι για την Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε κάτι. Θέλουν ατομική βόμβα-ξεθεμελίωμα και ενα καινούριο Σόλωνα με ολιγαρχία που θα σπάει στην κυριολεξία κεφάλια όποιου δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει υπέρ συνόλου για να έχει και αποπληρωμή στο ΕΓΩ του.

Δυστυχώς όπως είπα και στην αρχή... πρώτα είμαστε Ραγιάδες οθωμανικού κράτους στην νοοτροπία (με οτι συνεπάγεται αυτό σε χαρακτηριστικά) και μετά Έλληνες. Και αυτό δεν μπορούμε να το δούμε μόνοι μας στον καθρέφτη πλέον. Το θεωρούμε και ομορφιά χαρακτήρα... θέλει σφαλιάρα στον σβέρκο σβουριχτή για να μας πεί κάποιος τι μαλακίες λέμε.

Σαν αυτή που θα φάμε πλέον απο ΔΝΤ και ΕΕ.

Gandalf

Gandalf dr685sm
14/02/2010, 09:49
αν τελικά ισχύσει αυτό http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=105107&cid=8 (θυμάστε τι έλεγα για το ΔΝΤ και ΕΕ που δεν καταλαβαίνουν απο εσωτερικές αναταραχές , έτσι; )

Είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα έχουμε καταστάσεις όπως είχαμε στις αρχές του 20αιώνα με επεισόδια αντίστοιχα του τότε σε Λαύριο. Το θεωρώ απίθανο να το ενεργοποιήσουν. Κάτι τέτοιο απλά θα σημάνει το τέλος τους. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός.

το κόψιμο του 13-14ου μισθού σε ενα εργαζόμενο των 700-1000 ευρώ θα είναι σαν να του δίνεις ενα όπλο να αυτοκτονήσει και του χρεώνεις και την σφαίρα. Το αστείο της υπίθεσης είναι που θεωρούν οτι τέτοιοι κόψιμο δεν θα υπερβαρρύνει τον τουρισμό και την εσωτερική κατανάλωση... ποιό οικονομικό τζιμάνι το σκέφτηκε αυτό;

Ε ρε γλέντια... και μετά μου λέτε να μην σκέφτεσαι την διαφυγή... την ώρα που κάποιοι ακόμα κονομάνε κερδοσκοπικά να πας να κόψεις και τους έξτρα μισθούς απο υπαλλήλους... μόνο επανάσταση θα φέρει.

Gandalf

hidefnick
14/02/2010, 10:05
Αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια. Τα σκάνδαλα, οι πολιτικοί, το κακό κράτος...

Η λογική ότι όλοι κλέβουμε δεν παίζει καθόλου? Και επειδή όλοι κλέβουμε το σύστημα έχει κάτσει? Θεωρώ απαράδεκτο το όλο δημόσιο σύστημα, με τους μισθούς των πολλών χιλιάδων ευρώ όταν στον ιδιωτικό τομέα τα 1000 ευρώ είναι πιά ένας μισθός που είσαι τυχερός αν λαμβάνεις. Αλλά από την άλλη δεν είναι αυτό το κυρίως πρόβλημα. Οπως δεν είναι και τα σκανδαλα.

Ο χοντρός που πίπωνε την γραμματέα του, και έγραψε το σύγραμμα μιάς "γιατρού" που ποτέ δεν θα δεί ασθενή, πως ζημίωσε το δημόσιο? Η ο άλλος χοντρός με την επιταγή στα σύνορα της Ελβετίας? Η ότι οι συμμαχοί μας παρακολουθούσαν τα ΤΦ των "αρχηγών"? (Λες και δεν το ξέραμε) Για το ΧΑΑ.... Μια χαρά ήταν στημένο το παιχνίδι και μην γκρινιάζετε. Κρατήθηκε ο πληθωρισμος εκεί που έπρεπε (και διάφορα άλλα) και μπήκαμε πανηγυρικά στην ευρωζώνη. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς να λογοδοτήσει για κάτι. Μόνο κάτι ελληνάρες που πούλαγαν σπίτια και αυτοκίνητα για να ρίξουν χρήμα στην πυραμίδα. ΑΥτοί πρέπει να λογοδοτήσουν στα παιδιά τους που δεν έχουν να φάνε. Οπως και οι αντίστοιχοι που πάνε στα καζίνο. Και βέβαια τώρα πάμε για δεύτερο ΧΑΑ στην Κύπρο..... (όσοι φίλοι τραπεζίτες, το ξέρουν πολύ καλά...)

Οταν καταλάβετε ΟΛΟΙ πόσο χρήμα υπάρχει στην Ελλάδα, και πόσο χρήμα παραγει η Ελλάδα τοτε ίσως δείτε λιγο διαφορετικά την κατάσταση. Οταν αυτό το χρήμα νομιμοποιειθεί και φορολογηθεί τότε μας τελείωσαν τα προβλήματα. Δεν λέω για εκκλησία κλπ ιδρύματα. Αυτοί μπορούν απο μόνοι τους να λύσουν όλα τα προβλήματα. (αλήθεια ο διαχωρισμός του φώναζε ο Γιωργάκης, πότε θα γίνει? Ασε, ξέρω. Μαζί με τις θέσεις στάθμευσης στη Σταδίου...) Το γεγονός ότι με καθισμένη την αγορά τελείως, οι τράπεζες βγάζουν υπερκέρδη δεν λέει κάτι? Οτι τα δάνεια έχουν δυσκολέψει και όμως τα κέρδη αυξάνονται?

Και επειδή υπάρχει πολύ χρήμα στην Ελλάδα, όπως και σε ελληνικά χέρια γενικά, μας περνάνε, σε πρώτη φάση, στα τόσο μαλακά οι ευρωπαίοι. Αποτελούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο, διεθνές παράδοξο. Φαληρισμένο κράτος, με εύπορους υπηκόους. (μην γκρινιάξετε για το τελευταίο. Δεν πεινάμε οι περισσότεροι....)

Οσο για την ευθύνη των υπουργών. Μεγάλη κουβέντα, η οποία μπορεί να αναλωθεί ποικιλοτρόπος. Το θέμα είναι ότι με το να πάει ένας υπουργός μέσα δεν λύνεις το πρόβλημα. Οταν ΟΛΟ το σύστημα απο κάτω είναι βρόμικο, το μόνο που θα παράγεις είναι υπουργούς στην φυλακή.....

Ο ΤΑΙ λέει ότι μιά ζωή ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Κάτι που μπορώ να το πω και εγώ. ΔΕΝ εχω λαδώσει ποτέ. Δεν έχω βάλει μέσον ποτέ. Πόσοι όμως από όλους μας μπορούν να το πουν αυτό?

Και τέλος, τα σύνορα είναι ανοιχτά. Εχετε επιλογή 26 χωρών να πάτε αύριο το πρωί και να δουλέψετε. Γιατί εκεί μόνο έτσι ζεις. (όχι και στις 26 βέβαια, αλλά λέμε) Ασε που μερικές έχουν και ωραίες γκόμενες για όλους. Στειλτε μας και την εμπειρία σας, μπας και έρθουμε και εμείς που δεν είμαστε σε τέτοιο τριπάκι ακόμα....

Α και που είστε: τα κανάλια και τα ραδιόφωνα ΔΕΝ είναι φίλοι μας.

@μάγος: δημόσια και δωρεάν περίθαλψη στην Αμερική? Μήπως να ενημερώσεις τον Ομπάμα, ότι τζάμπα τρέχει?

Gandalf dr685sm
14/02/2010, 11:20
hidefnick...

αυτό που είπα είναι προσωπική εμπειρία όπως διάβασες που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης καθώς το έζησα απο κοντά με το παιδί μου. Σαφώς και δεν είναι σε τέλεια κατάσταση όπως π.χ. είναι στην Σουηδία που είναι η απάντηση στο λήμμα "Σοσιαλιστικό κράτος". Αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο ότι είναι στην Ελλάδα. Μην τα μπερδεύεις όμως... όταν λέμε εκεί Δημόσια Υγεία εννοούμε για εκείνους που εργάζονται και έχουν απλώς social security. Δωρεάν με την έννοια παροχή σε άνεργους, μετανάστες κοκ... Δεν υπάρχει.

Όπως είναι εδώ δηλαδή, που στηρίζει και εκείνους που δεν αποδίδουν ΙΚΑ , ΤΕΒΕ κοκ.

Όσον αφορά το τι πλούτος υπάρχει στην Ελλάδα... υπάρχει και κανείς δεν διαφωνεί. Αλλά είναι αναμοιρασμένος απο το Χ.Α.Α και ύστερα σε ελάχιστα πορτοφόλια. Και το κακό είναι οτι αυτοί δεν πληρώνουν και πληρώνουμε οι υπόλοιποι.

Τώρα για το θέμα μετανάστευσης.. μπορεί να μην θέλετε να το χωνέψετε, αλλά να είστε σίγουροι οτι κύμμα θα υπάρξει και θα είναι και μεγάλο μάλιστα. Είναι ενας απο τους φόβους της Ε.Ε. που το έχιε και αυτό υπόψη της , για αυτό και δεν είπαν άμεσα... ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ... διότι αυτά που κάναμε είναι καθαρή απατεωνιά. Τόσο κατά την είσοδο στην Ε.Ε. που η δραχμή έγινε ισχυρό νόμισμα μέσα σε λίγους μήνες με 3πλασια αξία (για την ακρίβεια 3,75) όσο και κατά την διάρκεια παραμονής μας που αντί να το παλέψουμε να το φέρουμε εκεί, τρώγαμε και ζούσαμε όλοι με δανεικά απο τράπεζες.

Ειδικά ο όρος δάνειο είχε μεγάλη πλάκα , αν θυμάσαι που το λέγαμε πριν μερικά χρόνια και εδώ καθώς όλοι είχαν απο 2-3 λες και οι τράπεζες θα τα χάριζαν. Τώρα τα ζητάνε πίσω και φυσικά όλοι λένε πως του φταίνε οι άλλοι.

Προσωπικά εκείνα που αποδίδω στο κράτος είναι το θέμα της κερδοσκοπίας και της κλοπής δημόσιου χρήματος. Απο εκεί και πέρα , τα υπόλοιπα τα φέραμε μόνοι μας στο κεφάλι μας. Ακόμα και μεγάλο μέρος της λαθραίας μετανάστευσης καθώς οι περισσότεροι είχαν γίνει μοντέρνοι "κοτζαμπάσηδες" και θέλαν προσωπικούς "είλωτες". Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια απαίτηση, δημιουργείς κενά εργασίας που κάποιοι το είδαν ώς ευκαιρία.

Είπαμε .. μια ατομική βόμβα και ενα ξένο σώμα ελέγχου για να γίνουμε κράτος.

Δεν είναι τυχαίο που ΜΕΤΡΟ,Αττική οδός, Ελ.Βενιζέλος, Ρίο-Αντίρριο ώς εταιρίες υπό ξένη επίβλεψη με Ελληνικό δυναμικό , είναι κερδοφόρα και αποδίδουν βέλτιστες υπηρεσίες... χαχαχαχαχα... μέχρι και η Εθνική Ελλάδος έπρεπε να έχει Γερμανό προπονητή για να δεί φώς.

Μας αρέσει φίλε... γουστάρουμε να είμαστε ραγιάδες και να έχουμε μπαμπούλα πάνω απο το κεφάλι για να παράγουμε έργο. Μόνο αν το καταλάβουμε αυτό , μπορεί και να αλλάξει κάτι.

Gandalf

Akatanomastos
14/02/2010, 13:58
έχοντας ζήσει ενα διάστημα έξω, μπορώ να σου πω οτι...

Gandalf

μαν δεν διαφωνω σε τιποτα απο τι λες.
ποιοτητα ζωης, ανταποδοση φορων σε παροχες, σεβασμος στον ανθρωπο κλπ κλπ

απλα δεν μπορω να ακουω ολη την ωρα "να φυγουμε να παμε αλλου" ως προς αντικατασταση του "Στις επομενες εκλογες θα τους μαυρισουμε"

δηλαδη, μου θυμιζει τους κλασικους ελληνες γονεις, που ειναι παντρεμενοι και καθε μερα βριζοντε και λενε
: αντε μωρε 40 χρονια σε ανεχομαι, μου φαγες την ζωη, σε βαρεθηκα, θα σηκωθω να φυγω, και αλλα τετοια αλλα παρολαυτα κανεις δεν φευγει, και καταληγουν στο τελος να ειναι μαζι 50 χρονια!!
:rotflmao: :rotflmao:

οποιος μπορει, θελει, κλπ κλπ ας παει στο εξωτερικο, καμια αντιρρηση
καλο κανει να βλεπουμε και αλλα πραγματα στη ζωη μας και να διεκδικουμε το καλητερο.

αλλα αυτο το ΘΑ ΘΑ ΘΑ, και το αλαθητο του παπα για τους ξενους που φανταζοντε μερικοι δεν με βρισκει συμφωνω..

stefanos
14/02/2010, 15:15
Στεναχωριέμαι που θα το πώ αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τους Ελληνες δουλεύει δεν δουλεύει, φεύγει στο εξωτερικό ή μένει, το ίδιο είναι για την Ελλάδα.
Ναι είναι άχρηστοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, μπάτσοι έφοροι πυροσβέστες στρατός ικα τεβε να ψωφήσουν.
Οι υπόλοιποι τι έιμαστε?
Έμποροι παροχές υπηρεσιών ελεύθεροι επαγγελματίες εξίσου άχρηστοι που περιμένουν από
τα Δημόσια έργα Προμήθειες του Δημοσίου και τους άχρηστους Δημόσιους υπάλληλους να πάρουν τον 14 μισθό μπάς και κουνηθεί η αγορά.
Αστείο ε?

:p

stefanos
14/02/2010, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
από την ημέρα που εβαλα το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά για πληρώσω

δεν εχω αφήσει απλήρωτο λογαριασμό ΔΕΚΟ
δεν εχω αφήσει απλήρωτο ΦΠΑ
δεν εχω αφήσει απλήρωτο ΙΚΑ
δεν εχω αφήσει απλήρωτα τελη κυκλοφορίας
δεν εχω αφήσει απλήρωτο γραμμάτιο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο δάνειο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο φροντιστήριο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο γυμναστήριο
δεν εχω αφήσει απλήρωτο μνημόσυνο και κηδεία
δεν εχω αφήσει απλήρωτο μαγαζι που έφαγα ή ηπια

ΠΩΣ ΒΓΑΊΝΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΩ Γ@ΜΏ ΤΟ Μ@ΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ???:a023:

Και εγώ την ίδια απορία έχω αλλά οι πελάτες μας τελικά ήταν χρεωμένοι και το χρήμα τους ήταν πέτσινο.
Πρέπει να προσέχουμε για ποιούς δουλεύουμε φίλε.:(

toyar
14/02/2010, 15:40
Λέγεται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα........
Λέγεται ότι αυτό οφείλεται σε παραοικονομία και στο ότι δεν παράγουμε τίποτα.......
Το δεύτερο για να διορθωθεί χρειάζεται τεχνοκράτες, σχέδιο, κεφάλαια και πάνω από όλα χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε
Το πρώτο κατά τη γνώμη μου λύνεται ΑΜΕΣΑ με έναν τρόπο: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε όλους
Είσαι εφοριακός και έχεις 3 σπίτια ,2 εξοχικά και 3 αυτοκίνητα με μισθό 1700;
Είσαι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και δηλώνεις λιγότερα από τα γκαρσόνια σου;
Είσαι άνεργος με επίδομα και κυκλοφορείς με gsxr, r1 κλπ;
παραδείγματα για να γεμίσουν 10 σελίδες

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Η ΦΥΛΑΚΗ

κάποιοι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία, κάποιοι θα μπουν φυλακή αλλά το κυριότερο οι επόμενοι
ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

Gandalf dr685sm
14/02/2010, 15:46
toyar ...οι περισσότεροι θα φοβηθούν όπως λες και θα τα πάνε σε offshore και στο εξωτερικό σε λογαριασμούς μη ελεγχόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πόθεν έσχες βέβαια είναι λύση αν μπεί και ώς τεκμήριο διαβίωσης γιατί εκεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις το πως μπορείς να συντηρήσεις κάποια πράγματα ζώντας ενα επίπεδο πολυ πιο πάνω απο αυτά που παίρνεις και δηλώνεις. Αντίστοιχο μέτρο έχουν και στις ΗΠΑ με την IRS.

stefanos...πραγματικότητα αυτό που λες φίλε, αλλά ξέρεις γιατί;.. γιατί ο ιδιωτικός τομέας αποδίδει το 30-45% στο δημόσιο που απλά το δεσμεύει και δεν το επενδύει ξανά στο εσωτερικό της χώρας αλλά στις τσέπες αρκετών άλλων. Απο μεγαλοστελέχη δημοσίου μέχρι και εικονικά projects , οπως π.χ. ιστοσελίδες αξίας 1.500.000 ευρώ :uplate:

Gandalf

stefanos
14/02/2010, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Λέγεται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα........
Λέγεται ότι αυτό οφείλεται σε παραοικονομία και στο ότι δεν παράγουμε τίποτα.......
Το δεύτερο για να διορθωθεί χρειάζεται τεχνοκράτες, σχέδιο, κεφάλαια και πάνω από όλα χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε
Το πρώτο κατά τη γνώμη μου λύνεται ΑΜΕΣΑ με έναν τρόπο: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε όλους
Είσαι εφοριακός και έχεις 3 σπίτια ,2 εξοχικά και 3 αυτοκίνητα με μισθό 1700;
Είσαι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και δηλώνεις λιγότερα από τα γκαρσόνια σου;
Είσαι άνεργος με επίδομα και κυκλοφορείς με gsxr, r1 κλπ;
παραδείγματα για να γεμίσουν 10 σελίδες

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Η ΦΥΛΑΚΗ

κάποιοι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία, κάποιοι θα μπουν φυλακή αλλά το κυριότερο οι επόμενοι
ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

Εδώ είσαι απόλυτα λάθος.
Ξέρεις γιατί?
Έστω ότι παίρνεις ΤΩΡΑ το φόρο από το μαύρο χρήμα τι κερδίζεις?
Αυτοί που το είχαν δεν θα το ξοδέψουν.
Μειώνεις τους μισθούς των Δημοσίων?
Θα μειωθεί το χρήμα των ιδιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών.
Θα είναι πιό δίκαιο ναι γι αυτό να το κάνουμε αύριο το πρωί γι αυτό είμαι υπέρ των μέτρων και των επόμενων και των επιπλέον.
Αλλά είναι ΚΟΥΤΟ να πιστεύουμε οτι κάτι τέτοιο θα λύσει το πρόβλημά μας.
Πρέπει να γίνουμε άμεσα γκαρσόνια και ναυτικοί.

toyar
14/02/2010, 15:56
Οι offshores και άλλα τέτοια είναι κόλπα του συστήματος για να κοροϊδεύει τον εαυτό του.
ΑΝ υπάρχει πολιτική βούληση στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας του κράτους αυτά τα παράθυρα πρέπει να κλείσουν κι όχι να βάζουν τους πεινασμένους συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις για +-10ευρώ.

stefanos
14/02/2010, 16:05
toyar ...οι περισσότεροι θα φοβηθούν όπως λες και θα τα πάνε σε offshore και στο εξωτερικό σε λογαριασμούς μη ελεγχόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πόθεν έσχες βέβαια είναι λύση αν μπεί και ώς τεκμήριο διαβίωσης γιατί εκεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις το πως μπορείς να συντηρήσεις κάποια πράγματα ζώντας ενα επίπεδο πολυ πιο πάνω απο αυτά που παίρνεις και δηλώνεις. Αντίστοιχο μέτρο έχουν και στις ΗΠΑ με την IRS.

stefanos...πραγματικότητα αυτό που λες φίλε, αλλά ξέρεις γιατί;.. γιατί ο ιδιωτικός τομέας αποδίδει το 30-45% στο δημόσιο που απλά το δεσμεύει και δεν το επενδύει ξανά στο εσωτερικό της χώρας αλλά στις τσέπες αρκετών άλλων. Απο μεγαλοστελέχη δημοσίου μέχρι και εικονικά projects , οπως π.χ. ιστοσελίδες αξίας 1.500.000 ευρώ :uplate:

Gandalf

Αρνείσαι να αποδεχθείς το αυτονόητο ,εκτός εάν είσαι ταξιτζής, ναυτικός, ή τέλος πάντων οι πελάτες σου είναι στο εξωτερικό και φέρνεις χρήμα απο αυτό που χαλάμε οι υπόλοιποι αγοράζοντας honda ktm και δεν ξέρω τι άλλο.
Δουλεύουμε τζάπα και στο βρόντο.
Η διαφθορά υπάρχει και θα υπάρχει αλλά δεν είναι κακό.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα παίρνουν οι γιατροί επέισης αλλά θα τα φάνε εδώ.
ΘΑ τα κάνουν σημαιάκια και θα τα φάνε στα μπάρ και στις ρωσίδες, εδώ δηλαδή πάλι.
Το θέμα είναι οτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΤΟ ΤΟΥΒΛΑ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕς ΓΑΛΑ ΤΥΡΙ ΟΛΑ.
Ντρέπομαι που ήμουνα περήφανος επαγγελματίας μέχρι τώρα αλλά έτσι είναι.

route 66
14/02/2010, 16:25
http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA

:smokin:

route 66
14/02/2010, 16:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA

:smokin:

http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2NUk

λες ποπολο να μην ειναι απλα "επετειακη αυτη η πρωτομαγια?"
σικαγο να γινουμε, οπως τοτε.

Gandalf dr685sm
14/02/2010, 17:53
stefanos.. αυτό εννοώ με το "επένδυση" φίλε μου. Βιομηχανικές και βιοτεχνικές παραγωγές προϊόντων προς πώληση έξω .. ανάπτυξη.

Όσο και να κόψουν κάποια στιγμή θα τους κόψουμε εμείς τον κώλο ... τόσο απλά.. και οχι μόνο εμείς, αλλά και οι Ισλανδοί και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί και όλοι.. .διότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη δημιουργία για να έχεις να παίρνεις.... αν δεν έχει ο άλλος να σου δώσει και τον στριμώξεις άσχημα , τότε το μόνο που θα έχεις απέναντι σου θα είναι κάποιον που δεν θα λογαριάζει τίποτα στο να ισοπεδώσει τα πάντα.

Είναι άλλωστε και θεωρητικά και Ιστορικά τεκμηριωμένο αυτό.

Gandalf

stefanos
14/02/2010, 18:59
stefanos.. αυτό εννοώ με το "επένδυση" φίλε μου. Βιομηχανικές και βιοτεχνικές παραγωγές προϊόντων προς πώληση έξω .. ανάπτυξη.

Όσο και να κόψουν κάποια στιγμή θα τους κόψουμε εμείς τον κώλο ... τόσο απλά.. και οχι μόνο εμείς, αλλά και οι Ισλανδοί και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί και όλοι.. .διότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη δημιουργία για να έχεις να παίρνεις.... αν δεν έχει ο άλλος να σου δώσει και τον στριμώξεις άσχημα , τότε το μόνο που θα έχεις απέναντι σου θα είναι κάποιον που δεν θα λογαριάζει τίποτα στο να ισοπεδώσει τα πάντα.

Είναι άλλωστε και θεωρητικά και Ιστορικά τεκμηριωμένο αυτό.

Gandalf

Το τρένο της βιομηχανίας το χάσαμε το 80 αν θυμάμαι με τα πρώτα πακέτα, την πληροφορική την χάσαμε αργότερα , την ολυμπιάδα την καταφέραμε όπως και κάθε τι που περιλαμβάνει έξοδα, γεωργία για τα μπάζα, τουρισμός επίσης...
Οι Ιρλανδοί με το εκπληκτικό "μοντέλο" τους "ξεβρακωνόμαστε στις πολυεθνικές που στο τέλος αφού κερδοσκοπήσουν μας κλάνουν για ακόμα φτηνότερες αγορές και μας αφήνουν χρεωμένους και χωρίς να μπορούμε να συντηρήσουμε το Δημόσιο μας"
Δεν βλέπω τι είμαστε ικανοί να πουλήσουμε πλέον έξω, ή ποιος θα το κάνει αυτό.
Εδώ πλέον η BMW φτιάχνει μηχανάκια στην Κίνα και η ΚΤΜ ετοιμάζεται για την Ινδία πόσο μάλλον η Ελλάδα.

hidefnick
14/02/2010, 19:03
hidefnick...
αυτό που είπα είναι προσωπική εμπειρία όπως διάβασες που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης καθώς το έζησα απο κοντά με το παιδί μου. ....Δεν είναι τυχαίο που ΜΕΤΡΟ,Αττική οδός, Ελ.Βενιζέλος, Ρίο-Αντίρριο ώς εταιρίες υπό ξένη επίβλεψη με Ελληνικό δυναμικό , είναι κερδοφόρα και αποδίδουν βέλτιστες υπηρεσίες... χαχαχαχαχα... μέχρι και η Εθνική Ελλάδος έπρεπε να έχει Γερμανό προπονητή για να δεί φώς.....
Gandalf

Κατ'αρχήν τα περί νοσοκομείων άκομψο και λάθος μου, έχοντας διαβάσει και εδώ και αλλού την εμπειρία σου.

Το χρήμα που υπάρχει και διαχειριζονται ελληνικά χέρια είναι απίστευτα πολύ. Και επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι είναι σε πολύ περισσότερα χέρια από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε.

Παρακάτω γράφετε για ανάπτυξη και παραγωγή αγαθών κλπ κλπ. Αποψή μου είναι ότι όσο φτιάχνουμε προαστιακούς, αττικές οδούς και επεκτείνουμε μετρο το μόνο που κάνουμε είναι να απομακρυνόμαστε απο υγιείς μορφές ανάπτυξης.

Αν πέσει όλο αυτό το χρήμα στην επαρχία, και αρχίσει να γίνετε αρεστή η ιδέα να φύγουμε απο το μεγάλο μπιπ που είναι η Αθήνα, τόσο παμε πιο μπροστά. Απο την άλλη βέβαια, έτσι χάνουμε ψήφους, μιας και τα προβλήματα των ανθρώπων αρχίζουν να γίνοντε πραγματικά. Απλώνει το μαντρί και αρχίζει να αποκτάει πραγματική άποψη, μη έχοντας τόση ανάγκη το "κράτος".

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε ούτε Ισπανία ούτε Ιρλανδία. Και ο λόγος είναι απλός: εχουμε δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, και εργατικό δυναμικό να τις καλύψουμε. (Είτε έλληνες είτε ξένους) Και η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν κουρασμένο εργατικό δυναμικό, που πίστεψε στο μεγάλο μπαμ της δεκαετίας 80-90 και τώρα ζει την απογοήτευση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην περιφέρεια που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν πολύ. Πάρα πολύ. Και έχουμε αναξιοποίητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από φυσικούς πόρους μέχρι χωράφια. Με το θάνατο των τραπεζών όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα, και με τη διεθνή κατάσταση όπως είναι, μάλλον πάμε για χώρα μοντέλο σε 20 χρονάκια απο τώρα. Και ο λόγος, το ξαναλέω, είναι το απίστευτο ΜΕΤΡΗΤΟ που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Οχι ομολογα, ακίνητα και μετοχές. Μετρητό. ΑΠο αυτό που πας και το σηκώνεις τώρα σε χαρτονομισματα απο την τράπεζα και κανεις ότι θες.

stefanos
14/02/2010, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Κατ'αρχήν τα περί νοσοκομείων άκομψο και λάθος μου, έχοντας διαβάσει και εδώ και αλλού την εμπειρία σου.

Το χρήμα που υπάρχει και διαχειριζονται ελληνικά χέρια είναι απίστευτα πολύ. Και επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι είναι σε πολύ περισσότερα χέρια από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε.

Παρακάτω γράφετε για ανάπτυξη και παραγωγή αγαθών κλπ κλπ. Αποψή μου είναι ότι όσο φτιάχνουμε προαστιακούς, αττικές οδούς και επεκτείνουμε μετρο το μόνο που κάνουμε είναι να απομακρυνόμαστε απο υγιείς μορφές ανάπτυξης.

Αν πέσει όλο αυτό το χρήμα στην επαρχία, και αρχίσει να γίνετε αρεστή η ιδέα να φύγουμε απο το μεγάλο μπιπ που είναι η Αθήνα, τόσο παμε πιο μπροστά. Απο την άλλη βέβαια, έτσι χάνουμε ψήφους, μιας και τα προβλήματα των ανθρώπων αρχίζουν να γίνοντε πραγματικά. Απλώνει το μαντρί και αρχίζει να αποκτάει πραγματική άποψη, μη έχοντας τόση ανάγκη το "κράτος".

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε ούτε Ισπανία ούτε Ιρλανδία. Και ο λόγος είναι απλός: εχουμε δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, και εργατικό δυναμικό να τις καλύψουμε. (Είτε έλληνες είτε ξένους) Και η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν κουρασμένο εργατικό δυναμικό, που πίστεψε στο μεγάλο μπαμ της δεκαετίας 80-90 και τώρα ζει την απογοήτευση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην περιφέρεια που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν πολύ. Πάρα πολύ. Και έχουμε αναξιοποίητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από φυσικούς πόρους μέχρι χωράφια. Με το θάνατο των τραπεζών όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα, και με τη διεθνή κατάσταση όπως είναι, μάλλον πάμε για χώρα μοντέλο σε 20 χρονάκια απο τώρα. Και ο λόγος, το ξαναλέω, είναι το απίστευτο ΜΕΤΡΗΤΟ που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Οχι ομολογα, ακίνητα και μετοχές. Μετρητό. ΑΠο αυτό που πας και το σηκώνεις τώρα σε χαρτονομισματα απο την τράπεζα και κανεις ότι θες.

Εντάξει και κάποιοι έχουν χρήμα, και βέβαια οι δημόσιες επενδύσεις της μορφής μετρό και προαστιακού ίσως να μην είναι τόσο βασικές για την ανάπτυξη (παρόλα αυτά όμως κρίθηκαν από την ΕΕ και συγχρηματοδοτήθηκαν άρα είναι στο μοτίβο της ανάπτυξης που προωθούν οι Ευρωπαίοι ε?)
Από την άλλη ξεχνάς ότι το χρήμα πού έρχεται από την Ευρώπη με μορφή "πακέτου" είναι μεν βοήθεια αλλά κάτω από το τραπέζι αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις που μάλλον αν κοιτάξεις λίγο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο θα τις δείς εύκολα.
Σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα οι Ευρωπαίοι είναι παρόντες με μεγάλα ποσοστά έτσι?
Οπότε το κυρίως κριτήριο γι αυτούς ήταν το νταβατζιλίκι χρήμα από διόδια μονοπωλιακές εκμεταλλεύσεις και όχι η ανάπτυξη της Ελλάδας, και οπωσδήποτε όχι της επαρχίας.
Μιά καλή δικαιολογία για το μέγεθος του Δημοσίου στην Ελλάδα, είναι ακριβώς η επαρχία.
Τα νησιά οι ορεινές περιοχές με την δύσκολη πρόσβαση δημιουργούν ανάγκη παρουσίας των υπηρεσιών σε μέρη με λίγους κάτοικους που στην ουσία υπολειτουργούν.
Όσο για τους φυσικούς πόρους έχουν γίνει ανέκδοτο πλέον ειδικά την στιγμή που δεν υπάρχει καν λατομείο στην Αττική για οικολογικούς λόγους.:wave2:
Εισάγουμε μάρμαρα και γρανίτες.
Αντί να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Αλλά λίγο η οικολογία λίγο οι υπηρεσίες, περίμενε να πέσει χρήμα στην Ελλάδα.
Γιατί εδώ και όχι στους γείτονες?
Ακόμα και βιοτεχνίες ξενιτεύτηκαν παιδιά στα Βαλκάνια για να μην πνιγούν.

Εχετλαίος
15/02/2010, 07:25
Όταν και επίσημα ανακοινωθεί το κόψιμο του 14ου μισθού να δω τι θα γίνει.
Σε αυτό βασιζόμουνα εγώ, λχ, για να βάλω το πετρέλαιο της χρονιάς. Τώρα @@ Μυρωλέικα και κόκκινο γαρύφαλο...
Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει;

route 66
15/02/2010, 08:58
"Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει"

μαλλον με τους κινεζους εργατες θα εχουμε εξομειωση:( (αστεια,σοβαρα)
θα ερχονται επιτελους και οι βιομηχανιες τους εδω που τοσο "διψαμε"για ξενους επενδυτες,οπως βουλγαρια.

hidefnick
15/02/2010, 11:08
@ Stefanos: Τα μετρό κλπ έργα "ανάπτυξης" τα προτείναμε στην ευρώπη και τα δέχτηκε (φυσικά με τους όρους της) Είναι έργα με τεράστιο οικολογικό κόστος, με τεράστια επιβάρυσνη στον προυπολογιμό, άμεση και έμεση και πολύ μακροπρόθεσμη, και ουσιαστικά το μόνο που κάνουν είναι αυτό που περέγραψα παραπάνω.

Στο κομάτι ανάπτυξης δημοσίων υπηρεσιών στην επαρχία, νομίζω ότι καλώς ή κακώς είναι ήδη στημένες. Ισως όχι πλήρως επανδρωμένες, αλλά σίγουρα στημένες. Οκ νοσοκομείο σε κάθε ξερονήσι δεν παίζει, αλλά με καμιά 10αρια super-puma κάνουμε δουλειά.

Οσο για τους γείτονες, αυτοί ναι μεν είναι φτηνότεροι αλλά μιλάμε για κράτη υπο καθεστώτα μαφίας σε όλο το φάσμα διακυβέρνησης και υπηρεσιών, οι οποίες μαφίες συνεργάζονται. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι γείτονες πάσχουν απο ακραίες εθνικιστικές τάσεις. Και αυτό προσπαθεί να σπάσει η ΕΕ ρίχνοντας χρήμα με τον κουβά και τελείως χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι στις Βρυξέλες πια, και να επαναλαμβάνουν ότι έκαναν στην Ελλάδα, χωρίς λόγο.

Το καλό είναι ότι αρχίζεις και βλέπεις πόλεις στην επαρχία να ανεβαίνουν και να δημιουργούν κίνητρα και θέσεις εργασίας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει το κράτος να αρχίσει να χώνει χρήμα προς τα εκεί. Το ότι θα πετύχει είναι σίγουρο. Το να σπρώξει και άλλες πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση θέλει λίγη δουλειά. Απο την άλλη, η αποκέντρωση δεν βολεύει να κατευθύνεις την μάζα. Και εκεί μάλλον έχουμε ένα θέμα.....

Για τα νταμάρια δεν έχω άποψη στο κατά πόσο μολύνουν το περιβάλλον, και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι θα έπρεπε να εξάγουμε μάρμαρα αντι να εισάγουμε (γρανίτη δεν έχουμε) . Αυτό όμως που ακούω από πολύ κόσμο τελευταία, ακόμα και εδώ μέσα είναι να πάμε Βουλγαρία για σκι.... Δηλαδή να πέσει ένα αστείο ποσό στο Περτούλι πχ για να φτιαχτεί μια καλή υποδομή, είναι δύσκολο? Και στο συγκεκριμένο μέρος μιλάμε για ιδανική κατάσταση με all year round τουρισμό.

Να πέσει χρήμα στη δημιουργία συνεταιρισμών, φυσικά όχι όπως την δεκαετία του 80, και να φτιαχτούν πχ μονάδες οικολογικών προιόντων που πουλάνε σαν τρελά? Στην Ιταλία πέτυχε το παραπάνω και στην Ιταλία κάνουν εκλογές κάθε χρόνο.... (Τώρα βέβαια τους προέκυψε ο Μπερλου και είναι καλά :rolleyes: )Από όσο ακούω (και δεν έχω προσωπική άποψη) ελαιοτριβία πιστοποιημένα οικολογικά υπάρχουν ελάχιστα....

Είναι άπειρα τα παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω, και η πλάκα είναι ότι τα κόστη είναι αστεία. Πραγματικά αστεία σε σχέση με το χρήμα που πέφτει στην Αθήνα. Και το κυριότερο είναι ότι δεν θέλουμε καν χρήμα απέξω για να τα υλοποιήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σοβαρή πολιτική ανάπτυξης, και ένας σοβαρός νόμος σχετικά με την μόλυνση και το περιβάλλον.

dimr1
15/02/2010, 19:06
Όταν και επίσημα ανακοινωθεί το κόψιμο του 14ου μισθού να δω τι θα γίνει.
Σε αυτό βασιζόμουνα εγώ, λχ, για να βάλω το πετρέλαιο της χρονιάς. Τώρα @@ Μυρωλέικα και κόκκινο γαρύφαλο...
Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει;

Μακάρι να αποδειχθώ ψεύτης αλλά δεν θα είναι το τελευταίο μέτρο εις βάρος των εισοδημάτων μας.
Τώρα για αυτούς που δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα - ΔΕΚΟ και κατά μέσον όρο, χωρίς ίχνος προσωπικού στοιχείου, έχουν την ίδια παραγωγικότητα με τους Ευρωπαίους συναδέλφους για να ζητάνε εξίσωση μισθών? Πόσοι από αυτούς στέκουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα?

Gandalf dr685sm
15/02/2010, 19:32
το επίδομα του 14ου μισθού αν κοπεί θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και όσο και αν στριμωχθούν το μόνο που δεν θα θελήσουν να έχουν είναι κάτι τέτοιο.

Θα βρούν άλλο τρόπο για να το περάσουν σε άλλα κόστη. Ήδη μυρίζει μπαρούτι με το που το ανακοινώσαν και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι μόνο αυτό δεν θα πούν. Θα έχουμε σίγουρα αυξήσεις ΦΠΑ, σίγουρα έμμεσους νέους φόρους.... ακόμα και άρση μονιμότητας καθώς αυτό τους συμφέρει και μπορεί να "μοιράσει" τον κόσμο του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα... να είναι δηλαδή μέτρο με κοινωνική απήχηση.

Το κόψιμο 14ου μισθού είναι σαν βάζουν πιστόλι στον κρόταφο τους και να τραβάνε σκανδάλη με ευχή να γίνει εμπλοκή. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν , ότι και αν λένε απο έξω. Γιατί ναι μεν θέλουν να επιβάλλουν μέτρα αλλά οχι και να χάσουν καρέκλα απο κοινωνικές αναταραχές.

Gandalf

zephyr1
16/02/2010, 13:07
Ελληνικα Δεδομενα! (http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k&feature=related)

Εχετλαίος
16/02/2010, 13:26
Aυτί δεν ιδρώνει, Ζέφυρε...