PDA

View Full Version : συζητηση πανω στο θρεντ με τις ecu...

Σελίδες : 1 [2]

JIMK7
02/03/2010, 20:52
To τι ακριβος συμβαινει πραγματικα δεν ξερω :p γιατι δεν ειμαι πυρηνικος επιστημονας :rolleyes: αλλα αυτο ακριβος που ξερω ειναι οτι οσα μηχανακια (απο αγωνιζομενους) που ελυσα ενω ειχαν εξατμιση και ελευθερο φιλτρο ( και τιποτα αλλο ) χωρις προγραμμα παρατηρηθηκαν ρωγμες απο βαλβιδα σε βαλβιδα ενω οσα ειχαν προγραμμα δεν ειχαν παθει κιχ :winka:

Εδω στη ΚΡΗΤΗ εχουμε μεγαλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι ισως να παιζει κι αυτο το ρολο του :wave2:

dirtbird
02/03/2010, 20:55
Μηχανάκια ή σουζούκια?

:D :lol: :lol:

DrBig
02/03/2010, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από JIMK7
To τι ακριβος συμβαινει πραγματικα δεν ξερω :p γιατι δεν ειμαι πυρηνικος επιστημονας :rolleyes: αλλα αυτο ακριβος που ξερω ειναι οτι οσα μηχανακια (απο αγωνιζομενους) που ελυσα ενω ειχαν εξατμιση και ελευθερο φιλτρο ( και τιποτα αλλο ) χωρις προγραμμα παρατηρηθηκαν ρωγμες απο βαλβιδα σε βαλβιδα ενω οσα ειχαν προγραμμα δεν ειχαν παθει κιχ :winka:

Εδω στη ΚΡΗΤΗ εχουμε μεγαλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι ισως να παιζει κι αυτο το ρολο του :wave2:

Δεν ειναι γνωστο τοις πασοι οτι μεγαλα AFR και φορτια ειναι συνταγη για καταστροφη? Εγω εχω ακουσει και για τρυπια εμβολα σε αναλογες συνθηκες.
Εγω μαζι σου.

JIMK7
02/03/2010, 22:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μηχανάκια ή σουζούκια?

:D :lol: :lol:

Tα περισσοτερα ηταν ΚΤΜ :D

dirtbird
02/03/2010, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
..... μεγαλα AFR .......

Ώστε υπάρχουν κι'από δαύτα.......:a53: :a53:

dirtbird
02/03/2010, 23:23
Tα περισσοτερα ηταν ΚΤΜ :D

Δε θα τα χαλάσουμε εδώ...

Παραφράζω...

Μηχανάκια ή σουζούκια-κτμ?

:bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

JIMK7
03/03/2010, 08:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Δε θα τα χαλάσουμε εδώ...

Παραφράζω...

Μηχανάκια ή σουζούκια-κτμ?

:bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

Mηχανακια γιατι απ ολα εχει ο μπαξες :lol: :lol:

OldMan
03/03/2010, 12:45
οσα μηχανακια (απο αγωνιζομενους) που ελυσα ενω ειχαν εξατμιση και ελευθερο φιλτρο ( και τιποτα αλλο ) χωρις προγραμμα παρατηρηθηκαν ρωγμες απο βαλβιδα σε βαλβιδα
Τώρα ή κάποιος δουλεύει κάποιον ή οι Κρήτες αγωνιζόμενοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ... :winka:

Το να φτωχύνεις ένα μίγμα (με φίλτρο αέρα) χωρίς να πειράξεις την τροφοδοσία καυσίμου (καρμπυρατέρ ή ψεκασμό) απλά κερδίζεις κάτι "ψιλά" (ουσιαστικά φέρνεις το μίγμα στην στοιχειομετρική του αναλογία - από λίγο "πλούσιο" που συνήθως είναι από το εργοστάσιο...)

Αν μιλάμε για παραπάνω "έλλειμα" βενζίνης, τότε γίνονται αυτά που προείπε ο Βρωμόπουλος (αν επιμένεις να αγωνίζεσαι με ένα μηχανάκι που σέρνεται..)

RaGe_Raptor
03/03/2010, 16:14
τελικα το δικο μου θα σπασει ή οχι...????????????:D

reinmeister
03/03/2010, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerman
τελικα το δικο μου θα σπασει ή οχι...????????????:D

θα σπασει...

gixxerpap
03/03/2010, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
θα σπασει...

και μένα το δικό μου γιατί δεν έχει σπάσει ακόμα?:wacko:
κάνω κάτι λάθος? μάλλον φταίει που δεν τ΄ανοίγω αρκετά ...:blush:

RaGe_Raptor
03/03/2010, 16:41
να μην το ανοιγω κι εγω τοτε....:sun:

JIMK7
03/03/2010, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τώρα ή κάποιος δουλεύει κάποιον ή οι Κρήτες αγωνιζόμενοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ... :winka:

Το να φτωχύνεις ένα μίγμα (με φίλτρο αέρα) χωρίς να πειράξεις την τροφοδοσία καυσίμου (καρμπυρατέρ ή ψεκασμό) απλά κερδίζεις κάτι "ψιλά" (ουσιαστικά φέρνεις το μίγμα στην στοιχειομετρική του αναλογία - από λίγο "πλούσιο" που συνήθως είναι από το εργοστάσιο...)

Αν μιλάμε για παραπάνω "έλλειμα" βενζίνης, τότε γίνονται αυτά που προείπε ο Βρωμόπουλος (αν επιμένεις να αγωνίζεσαι με ένα μηχανάκι που σέρνεται..)

Δεν ξερουν τι τους γινετε :look: για καντο μου πιο λιανα :rolleyes:

1) Δεν μιλαω για φιλτρο μονο αλλα και για ολοκληρη εξατμιση διαβαζε καλυτερα τι γραφω

2) Πριν λιγο καιρο κι εγω αυτης της θεωριας ημουν ;) αν ψαξεις σε παλιοτερα ποστ μου θα δεις οτι ελεγα δεν τρεχει κανενας κινδυνος για αυτους που εχουν βαλει ελευθερο φιλτρο και εξατμιση αλλα τα γεγονοτα μου λενε αλλα :winka:

Δεν θα επιμεινω αλλο κι ας αλλαξουμε κεφαλαιο που ειναι το ζητουμενο

Αξιζει καποιος να βαλει παραλληλο εγκεφαλο (που εχει αλλαξει ελευθερο φιλτρο και εξατμιση ) στις μερες μας ναι η οχι ?

Πριν 10 περιπου χρονια που πρωτοεμφανιστηκαν ευρεος τα INJECTION στα μοτο, σιγουρα για τους περισσοτερους ηταν ενας πονοκεφαλος γιατι περα απο τις γνωσεις (που ηταν ελλιπης )ειχαμε να παιξουμε με παραλληλους εγκεφαλους που δεν ελεγαν και πολλα :sick:

Ολα αυτα ομως ανηκουν πια στο παρελθον :rolleyes: γιατι μετα απο τοσα χρονια περα απο τις γνωσεις που εχουμε αποκτησει θελοντας και μη εχουν βγει απο τοτε απιστευτα πραγματα που κανουν τη ζωη μας αρκετα πιο ευκολη ακομη και για τους κοινους θνητους :p

1) Ολα αυτα ακουνε στο ονομα ΒΑΖΖΑΖ με το Ζ-AFM που κατα εμε ειναι ο μακραν καλυτερος παραλληλος εγκεφαλος με ενα μειονεκτημα προς στιγμης που δεν υπαρχει για αρκετα μηχανακια

2) Παμε στο πλεων αναβαθμισμενο PC-V με πολυ καλα αποτελεσματα

3) Αυτο που εβαλε ο Τ.Ρ.Ε http://www.afrtuner.com/

4) Τελος παμε και στους αγραφους που εκει πραγματι πρεπει να εχεις αρκετες γνωσεις αλλα στη προκειμενη περιπτωση δεν μας ειναι απαραιτητο για το πρωτο σταδιο που αναφερομαι

Λοιπον το θεωρω αστειο να διαβαζω εδω μεσα ( απο γνωστες ) να λενε στις μερες μας να μην κανουμε τιποτα στα μοτο μας (οταν εχουμε κανει το πρωτο σταδιο ) γιατι απο καλυτερο μπορει και να το κανουμε χειροτερο οταν εχουν βγει παραληλα τοσο ευκολα συστηματα

:wave2:

dmf
27/06/2011, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
και μένα το δικό μου γιατί δεν έχει σπάσει ακόμα?:wacko:
κάνω κάτι λάθος? μάλλον φταίει που δεν τ΄ανοίγω αρκετά ...:blush:

:rolleyes:

tkarat
28/04/2014, 18:49
εισαι πολυ πισω φιλε μου...ειχε παει στο superflow κ5 (1000 ε...), με ολοκληρη και ρυθμιση απο το κουτι...

ο λογος που πηγε να μετρηθει ηταν ο εξης..."μαστορα...νομιζω οτι μετα την ρυθμιση που μου εκαναν ,σαν να μην τραβαει πολυ καλα το μηχανακι...και σαν να τσιμπαει λιγη παραπανω βενζινη"...(αθηνα πειραια ενα τεποζιτο...)

εβγαλε 100 ολακερα στο superflow,απο 150 που βγαζει μαμα...:eyepop:

φυλαξα τα στοιχεια του βελτιωτη ως κορη οφθαλμου...αν μισησω καποιον(πολυ ομως) εκει θα τον στειλω...:lol:

2ο σκηνικο...κ7 με arata...με παιρνει τηλ το παλληκαρι για να του το φτιαξω...του λεω "τι φοραει",μου λεει "αρατα και καυσιμα απο το κουτι και τρωω ενα μηχανακι απο τα κ6"...

"θελω να του κανουμε μια δυναμομετρηση,να δω αν ειναι καλη βαση για να το κανουμε τουμπανο..."

ξαναπηγαινε στον ιδιο,του λεω, να τα ξαναβγαλει και φερτο...

μολις ξεμπουκωσε εβγαλε 168...του λεω κανε κανα ανοιγμα να καθαρισει καλα,ετσι οπως ειναι μαμα, και φερτο να το φτιαξουμε( em pro και τα συναφη)...

με παιρνει τηλ το βραδυ και μου λεει..."φιλε το μηχανακι σκοτωνει...εκει που ετρωγα ενα,ειμαι δυο μπροστα...":rotflmao: :bawl:

και πολλα αλλα εξισου τραγελαφικα...

ο ρεζουμης ειναι ο εξης...οτι μηχανακι φτιαγμενο μου εχουν φερει,απ οποιον και να μου το εχουν φερει,το κανα απο καλυτερο εως πολυ καλυτερο...κι αυτο δεν κανει μαγκα εμενα,αλλα αυτους αχρηστους...και ειναι απλα ντροπη...

βεβαια,για να πουμε και του στραβου το δικιο,αν κατσει ο καθε μαστορας για 200-250 ευρω να φαει ενα μεροκαματο (7-8 ωρες) πανω σε ενα χαρτη,θα το κλεισει...

εχουν λοιπον και αυτοι τα δικια τους...

σιγουρα υπαρχουν και σωστοι παντως...απλως θα πρεπει να ψαξετε να τους βρειτε...ρωτηστε (οχι εμενα) και κρινετε...

απο κει και περα,σιγουρα υπαρχουν σοβαροι...

γιατι δεν καταλαβα και ενα μηχανακι να φτιαξει την μερα λιγο ειναι 250 ευρω μεροκαματο?

vaska
28/04/2014, 20:30
γιατι δεν καταλαβα και ενα μηχανακι να φτιαξει την μερα λιγο ειναι 250 ευρω μεροκαματο?

Μην περιμένεις απάντηση φίλε μου, έχει καιρό τώρα που ήπιε το αμίλητο νερό ο τύπος και δεν μιλάει, ξέχασε και να γράφει άντε τώρα να συνεννοηθείς.

:D

imitrelos
28/04/2014, 23:29
Παλιά συζήτηση αλλα αφού ξανα βγήκε στην επιφάνεια ας κανω τις ερωτήσεις μου στους πιο ειδικούς :)

imitrelos
28/04/2014, 23:32
Πριν 2 εβδομάδες καθώς πίναμε καφεδάκι σκάει cbr 1000 υπέρ τούμπανο
Καθώς στο δίπλα τραπέζι καθόταν ο μηχανικός που το έφτιαξε

Στην κουβέντα μου δημιούργησε κάποιες απορίες που δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι λογικές η όχι

imitrelos
28/04/2014, 23:49
Η βασική μου απορία ξεκινησε απο το οτι έχει καταργηθεί ο αισθητήρας λ

Όπως ξέρουμε ο αισθητηρας λ βοηθάει να ρυθμίσει η ecu το afr

Το pc κατα δήλωση της εταιρείας δουλεύει απο το 40% του ανοίγματος και πάνω ( κοινή πρακτική να μπαίνει optimizer για αυτο το κομμάτι)

Το μηχανάκι ειχε πάνω απι 4-5 χιλιάρικα αξεσουάρ κατα δηλώσεις του μηχανικού ειχε τον στοκ χάρτη τις dynojet

Η απορία μου
Δεν θα ηταν πιο σωστό ενα setup με pc με autotune o2 optimizer και χάρτη manual (αρα και καυσαναλυση)

Η ακομα καλητερα φτιάξιμο χάρτη και flash της ecu (με το rexxer πχ) που θα άνοιγε ολες τις παραμέτρους της ecu χωρίς να χαθεί ο λ
Και σαν σύστημα θα είναι πιο γρήγορο σε απόκριση εξ ορισμου

Βέβαια τοτε σε καθε αλλαγη παραμέτρων θα έπρεπε να γινει flash ξανά

Τι λέτε ?

Dbnn
29/04/2014, 00:49
Η βασική μου απορία ξεκινησε απο το οτι έχει καταργηθεί ο αισθητήρας λ

Όπως ξέρουμε ο αισθητηρας λ βοηθάει να ρυθμίσει η ecu το afr

Το pc κατα δήλωση της εταιρείας δουλεύει απο το 40% του ανοίγματος και πάνω ( κοινή πρακτική να μπαίνει optimizer για αυτο το κομμάτι)

Το μηχανάκι ειχε πάνω απι 4-5 χιλιάρικα αξεσουάρ κατα δηλώσεις του μηχανικού ειχε τον στοκ χάρτη τις dynojet

Η απορία μου
Δεν θα ηταν πιο σωστό ενα setup με pc με autotune o2 optimizer και χάρτη manual (αρα και καυσαναλυση)

Η ακομα καλητερα φτιάξιμο χάρτη και flash της ecu (με το rexxer πχ) που θα άνοιγε ολες τις παραμέτρους της ecu χωρίς να χαθεί ο λ
Και σαν σύστημα θα είναι πιο γρήγορο σε απόκριση εξ ορισμου

Βέβαια τοτε σε καθε αλλαγη παραμέτρων θα έπρεπε να γινει flash ξανά

Τι λέτε ?

Απο την στιγμή που λέει οτι καταργήθηκε ο λάμδα δεν υπάρχει ECU, υπάρχει κάτι άλλο.... ;)

imitrelos
29/04/2014, 01:13
Ναι το commander απο οτι ειχε πει
Αν και μπορεί να κανω λάθος ειδικά για τοσο χοντρές αναβαθμίσεις το βρίσκω λάθος εως τσαπατσουλο δουλειά

Γιατί ηταν χωρίς autotune (είπε χαρακτηριστηκα δεν χρειάζεται) ρε παιδιά μόνο εγω φοβήθηκα μην εκραγεί το μηχανάκι : p

Dbnn
29/04/2014, 01:48
Το commander -απο όσο ξέρω- δεν δουλεύει standalone δηλαδή μόνο του χωρίς εγκέφαλο.
Μπορεί ο τύπος να είχε βάλει κάτι τέτοιο:
http://www.msdperformance.com/Products/Atomic/Atomic_EFI/2960_-_Atomic_LS7_Master_Kit.aspx

Γίνεται πολύ εύκολα να προσαρμόσεις ανάφλεξη / injection απο αυτοκίνητο σε μηχανή. Και εκεί να δεις γκάζια!
Και αυτό το στηρίζω στο οτι κινητήρας ο ένας, κινητήρας και ο άλλος.
Αλλά άλλες ροπές θέλει το αυτοκίνητο λόγο βάρους που πρέπει να κινήσει ο κινητήρας του και άλλο μιας μοτοσυκλέτας.
Αν ένας χάρτης απο ένα αμάξι που χτυπάει 300+ άλογα ατμόσφαιρα σε ενα δυναμόμετρο μπεί σε μια μοτοσυκλέτα ξέρεις τι πανηγύρι έχει να γίνει?

vaska
29/04/2014, 05:07
Το commander -απο όσο ξέρω- δεν δουλεύει standalone δηλαδή μόνο του χωρίς εγκέφαλο.
http://www.msdperformance.com/Products/Atomic/Atomic_EFI/2960_-_Atomic_LS7_Master_Kit.aspx

Γίνεται πολύ εύκολα να προσαρμόσεις ανάφλεξη / injection απο αυτοκίνητο σε μηχανή. Και εκεί να δεις γκάζια!
Αλλά άλλες ροπές θέλει το αυτοκίνητο λόγο βάρους που πρέπει να κινήσει ο κινητήρας του και άλλο μιας μοτοσυκλέτας.
Αν ένας χάρτης απο ένα αμάξι που χτυπάει 300+ άλογα ατμόσφαιρα σε ενα δυναμόμετρο μπεί σε μια μοτοσυκλέτα ξέρεις τι πανηγύρι έχει να γίνει?

έως και πυροτέχνημα μη σου πω!!

Dbnn
29/04/2014, 21:12
έως και πυροτέχνημα μη σου πω!!

Άμα το αναλάβει ο 15χρονος με το ζι-ελ-εξ φυσικά και θα γίνει πυροτέχνημα.

imitrelos
29/04/2014, 23:46

Ναι ακριβώς ειναι παραληλος εγκεφαλος απλά η απορία μου είναι η εξής αφού έχει που εχει χώσει αλλο ενα cbr 1000 σε έξτρα

Γιατί και με ποια λογική δεν έκανε 1 απο τις λύσεις που είπα πριν commander + autotune+ optimizer
Ή flash της ecu ?
Τωρα για τα μπεκ ναι μπορείς να βάλεις μεγαλητερης ροής αλλα παιζει να το πνίξεις καλο με τα μπεκ είναι να ξεκινάμε με αύξηση της ροής των υπαρχόντων μπεκ ( τουλάχιστον σε αμάξια ειναι ρυθμισμενα να δουλεύουν στο 60-70% της μέγιστη ροής

Σε audi a4 καταφέραμε με μεγαλητερα μπεκ ......να το κάνουμε απλά τριμπου@@@@@λο μέχρι που απλά βάλαμε τα κανονικά και απλα ρυθμιστηκαν (καλα εγω κοίταζα ο φιλος τα έκανε :p )
Απο ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος που πιστευει οτι μπορεί να γίνει βεγγαλικο :p αρα πεζει να μην εχω τρελαθεί :p

imitrelos
29/04/2014, 23:52
Ξέχασα να γράψω το οτι έχει καταργηθεί ο λ δεν καταργεί τον εγκέφαλο απλα περνει τιμες απο το pc (γιαυτό και ιδανικά μπαίνει autotune) και εκεί μπήκε η απορία μου......τι στο δ@@@@λο ρύθμισε :p

daz
30/04/2014, 00:20
Ξέχασα να γράψω το οτι έχει καταργηθεί ο λ δεν καταργεί τον εγκέφαλο απλα περνει τιμες απο το pc (γιαυτό και ιδανικά μπαίνει autotune) και εκεί μπήκε η απορία μου......τι στο δ@@@@λο ρύθμισε :p

Τα έξοδά του! :lol:

imitrelos
30/04/2014, 00:38
Χαχαχα μπα μάλλον τα έσοδα του και τα έξοδα του παλικαριού που το είχε χεχεχε

Dbnn
30/04/2014, 12:29
Κοίτα, μπορείς να καταργήσεις τον εγκέφαλο και να βάλεις εναν standalone ή έναν παράλληλο να τρέχει για πάρτη του.
Ο εγκέφαλος σε ενα όχημα δεν αναλαμβάνει αποκλειστικά τον κινητήρα, τα αναλαμβάνει όλα μαζί πλέον.

πχ στο αμάξι μου που το φτιάχνω τώρα έχει 4 εγκεφάλους πάνω.
εναν motronic m1.3 για το μοτέρ, έναν άλλο για τα ABS, εναν για τον κλιματισμό και έναν για τα ηλεκτρικά. Σε ένα καινούριο αμάξι όλα αυτά διαχειρίζονται απο έναν εγκέφαλο και εκεί παίζουν οι παράλληλοι.
Άμα καταργήσω τελείως τον motronic ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά βάζω άγραφο ή κάνω μια κατασκευή και ρυθμίζω το μοτέρ ανεξάρτητα απο τα υπόλοιπα.
Τα μπέκ τώρα έχουν κάποια παροχή. ΠΧ η bosch έχει έναν κωδικό και σου λέει οτι μπορεί να έχει παροχή για 50 άλογα maximum. Η Denso έχει άλλα μπέκ με μέγιστη παροχή 80 άλογα.
Αν βάλω τα Denso και τα ρυθμίσω όπως πρέπει ούτε το μοτέρ θα πνιγεί ούτε θα γίνει μπάμ. Κοινώς το μεγάλο θα γίνει μικρό, το μικρό δεν θα γίνει μεγάλο.

Stergios.DS
01/06/2020, 09:08
Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και την διάθεσή σου να μοιραστείς την γνώση σου!