Σύνδεση

View Full Version : Επιλογή Μηχανακιού

Master13
12/02/2010, 23:20
Καλησπερα σε ολους.....τι γινεται ???

Λοιπον εχω ενα θεματακι και θελω μια βοηθεια απο οσους ξερουν να με συμβουλεψουν......

Αυτη την στιγμη ειμαι 3η λυκειου, ελεγα λοιπον μολις περνουσα στην σχολη που ηθελα μετα τις πανελληνιες να επερνα κατευθειαν μια μηχανη ( για 600cc μιλαμε ), το θεμα ομως ειναι οτι δεν ειχα ποτε δικο μου μηχανακι ωστε να μαθω να οδηγαω πολυ καλα κ ετσι αρκεστικα στα βασικα !!!!!!

Και σκεφτομαι τωρα να κανω το εξης.... μολις τελειωσουν οι εξετασεις, να παρω αμεσα ενα μηχανακι για να μαθω να οδηγαω για να μην εχω και προβλημα οταν παρω την μεγαλη μηχανη ... μην σκοτωθω και αμεσως.... :D

Ελεγα λοιπον για ενα Ζ 125 .... που ειναι και συμπλεξομενο ..... τωρα δεν ειμαι και 100 % σιγουρος, επειδη δεν εχω πολυασχοληθει κιολας για να ξερω ... γι΄αυτο και ρωταω !!!!!!

Τι εχετε να προτινεται ????:look: :look:

Dennis-
12/02/2010, 23:36
welcome στο forum καταρχην φιλε :beer:

τωρα για την επιλογη σου z - 125 καινουργιο δεν βγαίνει, εγω προσωπικα δεν θα επερνα κατι τετοιο μεταχ. γιατι συνηθως τα πουλανε κατι καγκουρό :lol: οποτε καταλαβενεις.. δοκιμασε κατι πιο καινουργιο. διπλωμα εχεις? γιατι θα πρεπει να περιμενεις 2 χρονια για τα 600 cc :wave2:

p@nos
12/02/2010, 23:43
εντελως φιλικα, ξεχνα για 3-4 μηνες τα μηχανακια, και ασχολησου με τα διαβασματα...

για 100 μερες ειναι κριμα να βαρας το κεφαλι σου αργοτερα για ενα μηχανακι

:wave2:

Master13
13/02/2010, 11:39
Λοιπον ευχαριστω για τις απαντησεις καταρχας....

Λοιπον ναι, το ξερω οτι δεν βγαινει καινουργιο το Ζ.... απλα δεν εχω και πολλες επιλογες, γτ θελω να παω σε ενα συμπλεξομενο μηχανακι ωστε να μην εχω μετα τεραστιο προβλημα να μεταβω σε μηχανη.....

Οποτε, ή Yamaxa Z, ή Suzuki FX, ή Modenas Dynamic .... υπηρχε καποτε και το RGV αλλα δεν κυκλοφορει καθολου πλεον

Fx εχουν δυο κολλητοι μου φιλοι , αλλα και παλι δεν θα ειχα προβλημα να παρω......Modenas δεν πολυ ψινομαι, γι'αυτο και σκεφτομουνα για το Ζ !!!!!! ..... διπλωμα οχι δεν εχω, θα βγαλω το χειμωνα για 125 γι'αυτο θελω κ το μηχανακι....οσο για τα 125cc και πανω το ξερω οτι θελει 2 χρονακια, αλλα δεν πιστευω να περιμενω τοσο για να παω σε μεγαλη μηχανη....

Φιλε Πανο... με το διαβασμα ασχολουμε και πολυ μαλιστα, γιατι για τις σχολες που θελω χρειαζομαι πανω απο 16.500 - 17.000 μορια .... οποτε καταλαβαινεις...... Με το μηχανακι ασχολουμε τωρα γιατι πιστεψε, ειναι ενα κινητρο που θα με κανει να διαβαζω περισσοτερο...

Anyway.... εσυ τι εχεις να μου προτεινεις !!!!!!? ???

nobody
13/02/2010, 11:44
ποδηλατο.αν το θες πραγματικα,ελα να το παρεις κιολας,στο χαριζω.

κοιτα να διαβασεις οπως σωστα προειπωθηκε,για λιγους μηνες ακομα δεν λεει να μετανιωνεις μετα μιαν ολοκληρη ζωη,κριμα ειναι.

αφου λοιπον το κανεις αυτο,παρε πρωτα το διπλωμα σου και μετα τα ξαναλεμε.

για μενα μεινε στην κατηγορια των 125 κυβικων,ετσι κι αλλιως δεν εχεις το δικαιωμα αν καταλαβα καλα βασει νομου για κατι πιο πανω,αλλα δεν θα στο συνιστουσα κιολας

α,καλως ηρθες!

posnightmist
13/02/2010, 11:45
CBF-125 καινούριο σε τιμή παπιού!

dimr1
13/02/2010, 12:34
Συμφωνώ με τα παιδιά πιο πάνω για το διάβασμα, Ζ125 και CBF 125. Ειδικά το τελευταίο είναι τέλειο για νέο αναβάτη, φθηνό και υστερεί μόνο σε γκάζια.
Για το θέμα του συμπλέκτη νομίζω ότι δεν θα σου δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα δεδομένου ότι οι περισσότεροι που οδηγούν μηχανές μάθανε σε παπί ή σκούτερ. Οπότε θα σου έλεγα κοίταξε ποιο πραγματικά μηχανάκι σου αρέσει περισσότερο και μπορείς να το έχεις νόμιμα, βρες καλομεταχειρισμένο για να μην απογοητευτείς ή καινούριο αν μπορείς, μπες με την οδήγησή του στη φιλοσοφία του δικύκλου και εδώ είσαι και είμαστε έχεις να αλλάξεις πολλές μηχανές ακόμα.

Dennis-
13/02/2010, 16:56
διπλωμα οχι δεν εχω, θα βγαλω το χειμωνα για 125

Εχουν αλλαξει τα πραγματα τωρα πια δεν ειναι για 125 κυβ. αλλα για περιπου 33 αλογα ανεξαίρετος κυβ. δες και Ninja - 250 , cbf - 125 κτλ κτλ :wave2: ειναι το διπλωμα Α1 βγαλε με συμπλέκτη :wave2:

Master13
13/02/2010, 18:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dennis-
Εχουν αλλαξει τα πραγματα τωρα πια δεν ειναι για 125 κυβ. αλλα για περιπου 33 αλογα ανεξαίρετος κυβ. δες και Ninja - 250 , cbf - 125 κτλ κτλ :wave2: ειναι το διπλωμα Α1 βγαλε με συμπλέκτη :wave2:

Φιλε Dennis δεν θελω κατι σε πολλα κυβικα γτ οπως ειπα δεν ξερω να οδηγαω και πολυ καλα....μονο τα βασικα......γι'αυτο θελω να αρχισω σιγα - σιγα.........οποτε την 250αρα την ninja μαλλον πως την αποκλειουμε !!!!!

Και υπαρχει και ενα αλλο θεμα...οσον αφορα την CBF ειναι σε στυλ μηχανης και οχι μηχανακιου και δεν ξερω πως θα το παρουν οι δικοι μου.....για παπακι δεν υπαρχει προβλημα ομως !!!

Master13
13/02/2010, 18:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody

αφου λοιπον το κανεις αυτο,παρε πρωτα το διπλωμα σου και μετα τα ξαναλεμε.

για μενα μεινε στην κατηγορια των 125 κυβικων,ετσι κι αλλιως δεν εχεις το δικαιωμα αν καταλαβα καλα βασει νομου για κατι πιο πανω,αλλα δεν θα στο συνιστουσα κιολας

α,καλως ηρθες! [/B]

Βασικα θελω απο τωρα να ξερω τι να κανω....δεν θελω να ψαχνομαι παλι τελευταια στιγμη ... γι'αυτο και ρωταω....

Master13
13/02/2010, 18:53
Για να καταλαβω δλδ... επειδη δεν σας βλεπω και πολυ θερμους στην αποψη του Z .... υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο το μηχανακι ??? εχει καποιο προβλημα ???... αναξαρτητως το οτι δεν κυκλοφορει πολυ...αφου εχει καταργηθει κιολας !!!

harry_fyt
13/02/2010, 19:38
Eιναι 2χρονο με οτι συνεπαγεται αυτό.

Panos1313
15/02/2010, 01:18
Αφου λες οτι εχουν 2 φιλοι σου Fx-125 τοτε δεν θα επρεπε να ρωτας καν imo:P
Ανετα το καλυτερο μηχανακι που δημιουργηθηκε ever !!!:D
Προβληματα δεν βγαζει, κανει ταξιδια εκατονταδων χιλιομετρων χωρις σταση, πολλη καλη επιταχυνση για τετραχρονο (2 εκκεντροφοροι επισης) και ακομα καλυτερες τελικες.

Οπως λεει και το παιδι, το Ζ ειναι διχρονο(και αντε να βρεις μεταχειρισμενο z σε καλη κατασταση).Και γενικοτερα σε συντηρηση/καταναλωση το fx ειναι αρκετα πιο οικονομικο απτο z.

Master13
17/02/2010, 18:02
Ωραια δεκτων.........

Το z ξερω οτι ειναι διχρονο.........Αλλα πεες οτι βρισκω ενα σε καλη κατασταση........εκ πειρας, τι προβληματα δλδ θα μου παρουσιασει ??? αν εξαιρεσεις λαδια, βενζινες ???

dimr1
17/02/2010, 20:34
Είναι από τις μηχανές εκείνες όπου τις έχουν αγοράσει πολλοί νέοι κι ανύσηχοι αναβάτες. Δεν έχω ακούσει να έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, απλώς παρατήρησε με τη βοήθεια συνεργειά άν είναι καλοσυντηρημένο, ίσιο- στουκαρισμένο, πως ακούγεται ο κινητήρας και αν χρειάζεται άμεσα κάποια αναλώσιμα: λάστιχα-φρένα-γρανάζια-αλυσίδα. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι κυκλοφορούν κι αστέρια Ζ 125, απλώς δώσε του χρόνο να βρεις κάποιο. Τέλος επειδή δίχρονο αν κάνεις αρκετά χλμ την ημέρα υπολόγιζε σε αυξημένο κόστος κίνησης λόγω κατανάλωσης.

Master13
18/02/2010, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Είναι από τις μηχανές εκείνες όπου τις έχουν αγοράσει πολλοί νέοι κι ανύσηχοι αναβάτες. Δεν έχω ακούσει να έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, απλώς παρατήρησε με τη βοήθεια συνεργειά άν είναι καλοσυντηρημένο, ίσιο- στουκαρισμένο, πως ακούγεται ο κινητήρας και αν χρειάζεται άμεσα κάποια αναλώσιμα: λάστιχα-φρένα-γρανάζια-αλυσίδα. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι κυκλοφορούν κι αστέρια Ζ 125, απλώς δώσε του χρόνο να βρεις κάποιο. Τέλος επειδή δίχρονο αν κάνεις αρκετά χλμ την ημέρα υπολόγιζε σε αυξημένο κόστος κίνησης λόγω κατανάλωσης.

Δλδ εσυ ρε Dimr αναμεσα στα παπακια συμπλεξομενα που κυκλοφορουν, ποιο θα διαλεγες ??? .... στην περιπτωση που βρισκονται στην ιδια κατασταση ολα !!!!!

bentouza
18/02/2010, 17:40
κοιτα αν θες σωνει κ καλα z παρτο να σου φυγει ο καημος.
αλλα αν δεν ξερεις να οδηγεις καλα - και το αναγνωριζεις - και απο τα λεγομενα σου φαινεται οτι θες να μαθεις να οδηγας κ να πας μετα σε κατι αλλο αστο το παπι.ωραιο κ δυνατο αλλα..

αρα αφου θες να αποκλεισεις τα 250αρια (κακως για εμενα καθοτι ενα μεταχειρισμενο YBF ή CBF 250 ειναι λουκουμι) πας σε ελαφρυ,ευκολο,μεταχειρισμενο,με συμλεκτη,με ρεζερβουαρ αναμεσα στα ποδια σου,με οσο το δυνατον καλυτερα φρενα,φθηνο 125αρι. ετσι λεει η δικη μου λογικη.

αρα περιοριζεις τη λογικη σου σε ybr125, σε R1:rotflmao: , cbr125, cbf125. κ μετα σε κανα εντουρακι αν κ νομιζω η suzuki βγαζει motard 125. δεν ξερω αν ξεχναω κατι.

αν παλι επιμενεις για παπι με συμπλεκτη παρε το cbrακι :lol: ή το fx.

Master13
20/02/2010, 21:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
κοιτα αν θες σωνει κ καλα z παρτο να σου φυγει ο καημος.
αλλα αν δεν ξερεις να οδηγεις καλα - και το αναγνωριζεις - και απο τα λεγομενα σου φαινεται οτι θες να μαθεις να οδηγας κ να πας μετα σε κατι αλλο αστο το παπι.ωραιο κ δυνατο αλλα..

αρα αφου θες να αποκλεισεις τα 250αρια (κακως για εμενα καθοτι ενα μεταχειρισμενο YBF ή CBF 250 ειναι λουκουμι) πας σε ελαφρυ,ευκολο,μεταχειρισμενο,με συμλεκτη,με ρεζερβουαρ αναμεσα στα ποδια σου,με οσο το δυνατον καλυτερα φρενα,φθηνο 125αρι. ετσι λεει η δικη μου λογικη.

αρα περιοριζεις τη λογικη σου σε ybr125, σε R1:rotflmao: , cbr125, cbf125. κ μετα σε κανα εντουρακι αν κ νομιζω η suzuki βγαζει motard 125. δεν ξερω αν ξεχναω κατι.

αν παλι επιμενεις για παπι με συμπλεκτη παρε το cbrακι :lol: ή το fx.

Φιλε μου δεν εχω κολημα με το Ζ, απλα επειδη ειχα το νου μου σε συμπλεξομενα παπακια το θεωρησα αυτο το καλυτερο.... .... οσο για αυτα που ειπες στην αρχη, ειναι ακριβως ετσι !!!

Παντος λες και εγω να μην θελω, να παω σε R125 ή Ninja250R που εχουν στυλ και στησιμο μηχανης που θα προσαρμοστω και καλυτερα..... αλλα το θεμα ειναι και οι γονεις...με τι λογικη θα τους πεισω να παρω κατι τετοιο ??

harry_fyt
22/02/2010, 13:25
H λογικη που θα τους πησεις ειναι οτι με μια τετοια μηχανη εχει πολυ καλυτερη ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ απο οποιοδηποτε παπι. Δηλαδη καλυτερο στησιμο, καλυτερες αναρτησεις, καλυτερα φρενα κτλ. ;)

Master13
22/02/2010, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από harry_fyt
H λογικη που θα τους πησεις ειναι οτι με μια τετοια μηχανη εχει πολυ καλυτερη ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ απο οποιοδηποτε παπι. Δηλαδη καλυτερο στησιμο, καλυτερες αναρτησεις, καλυτερα φρενα κτλ. ;)

Αυτο θα προσπαθησω να κανω, και ηδη το προσπαθω.... για την Ninja την 250 ... σε περιπτωση τωρα που δεν μπορεσω να παω σε κατι τετοιο, η μονη λυση ειναι να στραφω ξανα σε παπακι συμπλεξομενο ..... ετσι ??? Κανενα Fx οποτε, επειδη μαλλον απο οτι μου λενε το Ζ δεν αξιζει !!! ??