View Full Version : Ποια μηχανή να πάρω???
simsonsimson
14/02/2010, 10:59
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέο μέλος!!!
Τι μηχανή μου προτείνετε για να μετακινούμαι καθημερινά μέσα στην Αθήνα με άνεση, αλλά και να κάνω κάποια km σε εθνική οδό, επίσης άνετα?
Τα λεφτά που μπορώ να δώσω είναι γύρω στα 5.000-6.000?
Cpt. Haddock
14/02/2010, 11:09
Vstrom
GhostRideR_636
14/02/2010, 11:14
Δεν ξέρω για εθνικές αλλα για μέσα στην πόλη πιστευω ένα Ζ750 ειναι καλό, σε ταξίδια λογικά θα έχει πρόβλημα γιατι θα τρώς πολύ αέρα μετα απο κάποια χιλιόμετρα ;)
gixxerpap
14/02/2010, 11:18
αν μας πείς και κάτι για την εμπειρία σου σε οδήγηση μοτοσυκλέτας, ίσως βοηθήσουμε περισσότερο ....
Μικρή Λουλού
14/02/2010, 11:19
XTZ 660 '92 μαυρο.
ακουσα μαλιστα οτι καποιος το πουλαει κιολας..:a13:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
simsonsimson
14/02/2010, 11:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
αν μας πείς και κάτι για την εμπειρία σου σε οδήγηση μοτοσυκλέτας, ίσως βοηθήσουμε περισσότερο ....
Ένα XR400 έχω, καμία σχέση με αυτό που ψάχνω να αγοράσω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Vstrom
vstrom vstrom..καπου το'χω ξανακουσει αυτο το μηχανακι...ειναι αυτο που καιει λαδι?
Cpt. Haddock
14/02/2010, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
vstrom vstrom..καπου το'χω ξανακουσει αυτο το μηχανακι...ειναι αυτο που καιει λαδι?
δε καιει τιποτα και βρισκεις ενα σωρο σε φοβερές τιμές
:wave2:
simsonsimson
14/02/2010, 11:36
transalp?
Αρχικά δημιουργήθηκε από simsonsimson
transalp?
σε αυτα τα χρηματα....
1) ον-οφ τρανσαλπ, στρομ
2) street βερσυς (πολυχρηστικοτατο)
3) γυμνο Ζ750/1000
4) σπορ-τουρινγκ Ζ750S, FZ1S, FZS(1000), CBF1000 (για το δευτερο βαλε κανα 500ρικο πανω)
αν θυμηθω και καποιο αλλο θα το προσθεσω...
εντιτ
Το FZS ειναι καταπληκτικο μηχανακι και το βρισκεις με 4000.
vangelis 64
14/02/2010, 12:03
:wave2: Ακριβώς.Αν δεν σε χαλάει η εμφάνισή του,προσφέρει ένα καταπληκτικό πακέτο για τα χρήματα που δίνεις.:winka:
ναι ρε, πλακα κανω...
simsonsimson
14/02/2010, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ακριβώς.Αν δεν σε χαλάει η εμφάνισή του,προσφέρει ένα καταπληκτικό πακέτο για τα χρήματα που δίνεις.:winka:
Η εμφάνιση είναι το τελευταίο που με νοιάζει.. αυτό που θέλω κυρίως είναι να είναι άνετο.. Δεν λέω, καλό μηχανάκι το XR, αλλά για χώμα... μια φορά επιχείρησα να πάω Νέα Μάκρη - Πετρούπολη, και κατέβηκα με μουδιασμένα πόδια, πλάτη και μέση διαλυμένα.
vangelis 64
14/02/2010, 12:19
Η εμφάνιση είναι το τελευταίο που με νοιάζει.. αυτό που θέλω κυρίως είναι να είναι άνετο.. Δεν λέω, καλό μηχανάκι το XR, αλλά για χώμα... μια φορά επιχείρησα να πάω Νέα Μάκρη - Πετρούπολη, και κατέβηκα με μουδιασμένα πόδια, πλάτη και μέση διαλυμένα. Εγώ για το στρομ μιλούσα πάντως.:D :wave2:
simsonsimson
14/02/2010, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Εγώ για το στρομ μιλούσα πάντως.:D :wave2:
Ναι κατάλαβα, για το XR που έχω σου είπα, για δεν την ξαναπατάω :winka:
Απο άνεση τι λέει το vstrom?
ego_o_idios
14/02/2010, 12:29
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέο μέλος!!!
Τι μηχανή μου προτείνετε για να μετακινούμαι καθημερινά μέσα στην Αθήνα με άνεση, αλλά και να κάνω κάποια km σε εθνική οδό, επίσης άνετα?
Τα λεφτά που μπορώ να δώσω είναι γύρω στα 5.000-6.000?
8a vris ena varadero metaxirismeno gia taksidia me ta 5000 ke me to xiliariko 8a paris ena papi pali metaxiro na kinise mesa sto kentro oloi afto kanoume den iparxi motosikleta transformers akoma
vangelis 64
14/02/2010, 12:39
Ναι κατάλαβα, για το XR που έχω σου είπα, για δεν την ξαναπατάω :winka:
Απο άνεση τι λέει το vstrom? Στον ένα χρόνο που το είχα,μια χαρά ηταν μονό ή δικάβαλο.
Μετά από κανα δίωρο στη σέλα όμως κουραζόταν η μέση μου,πράγμα που δεν συνέβη όταν οδήγησα ένα πιο σκυφτό μηχανάκι(μπούσα).
Άλλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Tdm900 tha pareis p ne dikimameno polla xronia sti xrisi pou thes k sti timi pou psaxneis. Vres kapio me extra opos megaliteri zelatina,mpagaziera k tsantaki sto ntepozito k eisai super!
uberalles
14/02/2010, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Tdm900 tha pareis p ne dikimameno polla xronia sti xrisi pou thes k sti timi pou psaxneis. Vres kapio me extra opos megaliteri zelatina,mpagaziera k tsantaki sto ntepozito k eisai super!
Και akrapovic οπωσδήποτε χαχαχα
route 66
14/02/2010, 13:29
kawasaki versys ABS
αυτο να παρεις.στην ελλαδα εισαι,μια χαρα ειναι
Vres kapio xoris simadia kagoura pano tou mias k arketa me akrapovic ktl einai gammimena
Με όσα λίγα δεδομένα διαβάζει κανείς στο ερώτημά σου και με βάση το XR, πραγματικά σε κάτι μεταξύ Transalp, Vstrom και Versys. Για καθημερινή χρήση σε πόλη μάλλον το transalp , θα είναι το πιο άνετο και μαιτζέβελο αν δεν είσαι πολύ ψηλός. To V strom έχει σίγουρο πλεονέκτημα σε ποιο ανοικτές διαδρομές ή ταξίδια. Μπορείς να πας σε πιο μεγάλα κυβικά αλλά θα χάσεις την ευχρηστία της πόλης ιδίως αν η μέρα σου περιλαμβάνει αρκετές διαδρομές. Σε σχέση με τη λεπτή σιλουέτα του XR μπορεί να σου φανούν πολύ ογκώδεις τέτοιες μηχανές.
Μπορείς να αλλάξεις εντελώς κατηγορία και να πας σε street με φέρινγκ κι αυτό όμως θα είναι σχετικά μεγάλη αλλαγή από το XR.
Για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, προτίμησε ABS.
ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ
16/02/2010, 20:28
:cool: ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ Β-ΣΤΡΟΜ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ
ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ
16/02/2010, 20:40
ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΠΗΓΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ.
kawasaki versys ABS
+1000:beer:
ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ
17/02/2010, 06:32
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΥΒΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ Β-ΣΤΡΟΜ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΛΕΞΑ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΡΚΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
simsonsimson
17/02/2010, 06:34
Καλημέρα και σε σένα, μεταξύ kawasaki versys ABS και V-STROM είμαι, αν και μάλλον θα επιλέξω το δεύτερο τελικά...
Cpt. Haddock
17/02/2010, 09:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
στρωμα.
Αυτός ο "σχετικός" εχει καποιο τρόπο να στο τεκμηριώσει ή απλα λέει ότι του είπαν; :rolleyes:
Ρε δεν βγαζουν τπτ τα βεστρωμ, μια χαρα μηχανάκια ειναι, φτηνα και καλά σε όλα τους
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μονοδρομος (οχι συμπλεκτης) το στρωμα φιλε.
Vstrom
ρε συ Τρουπ, τί έχουμε πάθει; :look: :confused: :sick: :rotflmao:
ρε συ Τρουπ, τί έχουμε πάθει; :look: :confused: :sick: :rotflmao:
ειμαστε φιλαληθεις.
εισαι νεος στο χωρο της μοτοσυκλετας?
δεν ξερεις τι να παρεις?
θελεις μηχανακι ανετο που να κανει λιγο απ ολα?
θελεις και τελικες αμα λαχει να ουμ??
ΠΑΡΕ ΒΣΤΡΩΜ!!!
δεν υπαρχει αλλο ηλια για αυτη τη κατηγορια οδηγων.
το εχει και ο κοπανος αλλωστε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ
17/02/2010, 19:49
καλο ειναι και το 1000 β-στρομ λενε οτι παει πολυ καλα
Μονοδρομος το v-strom?:nono:
TA , XT , Versys , F650 , Pegaso , Freewind , KLE
Z , Fazer , GSR , CBF , ER-6 , Hornet , Bandit
:hypnotize εχμ αυτο το ερωτημα τι μηχανακι να παρω ετσι ξερα χωρις καμμια αλλη πληροφορια δεν εχει σαφη απαντηση...
ClasSick
19/02/2010, 22:07
Τι μηχανή?? Η γνώμη μου ειναι να πάρεις ότι σου αρέσει να καβαλάς.Τότε μονο δεν βλέπεις μειονεκτήματα αλλωστε δεν σε νοιάζουν όταν ''κουμπώσεις'' πανω της.
Πάρε αυτό που σάρεσει και αυτό που φτάνουν τα λεφτα που διαθέτεις.
παντως σε αυτα τα χρηματα
παιρνεις το BANDIT το 650 ολοκαινουργιο!
Κάτι είπε ο άφρο και δεν το προσέξατε...γράφει και κρηκλις ο παπάρας.:wave2:
Παπί και μεγάλη θα επρότεινα και εγώ, πάντως.
@afro:
τρανσφόρμερ υπάρχει ρε, αλλά έχεις μείνει πίσω.
Η μοναδική που τα κάνει όλα και συφέρνει.
Βστρωμ.:lol:
CBR 600RR.
τι γελατε ρε??? εγω αυτο εχω...
και αμα βγαλεις και τους καθρεφτες, κολαση!!!
δεν κολλας πουθενα!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Κάτι είπε ο άφρο και δεν το προσέξατε...γράφει και κρηκλις ο παπάρας.:wave2:
Παπί και μεγάλη θα επρότεινα και εγώ, πάντως.
@afro:
τρανσφόρμερ υπάρχει ρε, αλλά έχεις μείνει πίσω.
Η μοναδική που τα κάνει όλα και συφέρνει.
Βστρωμ.:lol:
Σε μενα αναφερεσαι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
Σε μενα αναφερεσαι?
οχι στον Αφρο αναφερεται.
καλα!Εγω την αποψη μου την είπα πάντως.
Εμενα το strom den m'aresei!!!!!!:lol:
επειδή το έχω οδηγήσει το versis μέσα σε πόλη θα συμφωνήσω με τον mr big.
Είναι πολύ οικονομικό μανιτζέβελο και πολύ ελαφρύ (206 γεμάτο, καμιά 30ρια κιλά ελαφρύτερο από το vstrom), κάνει άνετα ταξιδάκια και το γκάζι δεν του λείπει. Τραβάει απ' το ρελαντί και σε στροφιλίκια είναι το super motard των On-Of.
Με το vstrom έχεις καλύτερη τιμή μεταπώλησης και πιο άνετο ταξίδι (Αν σε ενδιαφέρουν τα μακρινά ταξίδια). Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με αυτό αλλά δεν είναι τυχαίο που έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτα.
Πάντως σκέψου και αυτό που είπε ο Dukas ii. TDM. Είναι τέρας αξιοπιστίας το βάρος του, 230 αν θυμάμαι καλά, δεν το καταλαβαίνεις, το βρίσκεις φθηνά, το πουλάς εύκολα και είναι και 900cc.
Νομίζω πως και τα τρία σε καλύπτουν. Όποιο σου κάτσει καλύτερα.
Λάβε υπόψη σου φυσικά ότι το TDM έχει και άλλα τέλη κυκλοφορίας ως πάγιο κόστος...:winka:
Εγώ πάντως έχοντας περάσει από την κατοχή μου και το Strom και το Versys, θα πω τα εξής με 2 πινελιές...
Αν θέλεις μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερα χιλιόμετρα στην πόλη;Versys
Αν θέλεις πιο ταξιδιάρα μηχανή, αλλά να είναι λίγο ψιλομαούνα στην Αθήνα;Strom
Γενικότερα, αυτό που παρατήρησα έχοντας και τις 2 είναι ότι το Strom, αν σου πλαγιάσει από λάθος χειρισμό εν στάσει, πολύ δύσκολα το σώνεις. Δεν ισχύει το ίδιο με το Versys.
Από την άλλη το Versys, λόγω του ότι έχει λίγο πιο στενή σέλα πίσω, ο συνεπιβάτης πρέπει να είναι λίγο παραπάνω σιδερόκωλος συγκριτικά με το Strom σε πολύ μακρινές διαδρομές...
Κατά τ' άλλα, αρκετά αξιόπιστες μηχανές και οι 2 και τίμιες για τα λεφτά τους...
It's your choice.:wave2:
Εγώ προσωπικά είμαι της άποψης οτι ότι μηχανη και να πάρεις θα είσαι οκ και ευχαριστημενος αρκεί να σου αρέσει. Η μηχανη είναι η κοπέλα σου και πάρε μια που να ερωτευτείς. Βέβαια μην πάρεις και κανα γομάρι 1800κυβικά ούτε και κανα 50ράκι. Σε λογικά πλαίσια πάντα:beer:
Θα πω μια λέξη και θα καλυφθώ γιατί θα αρχίσετε τις φωνές τις κλωτσιές κ τις πετριές, κ έχει να κάνει με το μηχανάκι τρανσφόρμερς που λέγατε. ΑΦΡΙΚΑ
TOLISTOLAROS
23/02/2010, 23:50
Απορώ γιατί δεν έχεις ήδη αγοράσει SV...
Συνεχίζω στο ίδιο θέμα γιατί ο προβληματισμός είναι ο ίδιος!
Λέω να αλλάξω το scooter μου μιας και εδώ και κανα χρόνο περίπου πηγαίνω αρκετές εκδρομούλες κυρίως κοντινές αλλά και μακρυνές αμα κάτσει.
Χρησιμοποιώ το μηχανάκι και σε καθημερινή βάση για να πάω δουλειά.
Μ'αρέσει πολύ το Pegaso Factory αλλά μου είπαν οτι σε ταξιδάκια θα έχω ψιλοπρόβλημα απο αέρα και στο οτι δεν μπορείς να ακολουθήσεις μεγαλύτερες μηχανές σε κάποιο ταξίδι.
Ποια είναι η γνώμη σας?
Υπόψη θέλω να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ καθημερινά στιν πόλη αλλά να είμαι πιο άνετος (που θα είμαι απο το scooter των 250cc) στις εκδρομούλες. Σκέφτoμαι για μεταχειρο γύρω στα 5.000?
Το V-Strom είναι σίγουρα λίγο Tranformer αλλά δεν μ'αρέσει ρε γμτ που υπάρχουν πιο πολλά και απο παπιά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akis_88
Μ'αρέσει πολύ το Pegaso Factory αλλά μου είπαν οτι σε ταξιδάκια θα έχω ψιλοπρόβλημα απο αέρα και στο οτι δεν μπορείς να ακολουθήσεις μεγαλύτερες μηχανές σε κάποιο ταξίδι.
Στόκαρε σε διακόπτες από πορτατίφ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=66081), μπόλικα μέτρα καλώδιο, κόφτες, κολλητήρια, και ότι άλλη ηλεκτρολογική μαλακία σκεφτείς και πάρτο.
Ούτε με τον αέρα (άντε με μια ψηλότερη ζελατίνα), ούτε να ακολουθήσεις μεγαλύτερες μηχανές θα έχεις πρόβλημα. Από αξιοπιστία δεν ξέρω τι γίνεται (ή μαλλον, έχω σχηματίσει μια ιδέα, αλλά ας μιλήσουν καλύτερα οι κάτοχοι).
road spirit
08/03/2010, 10:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akis_88
Ποια είναι η γνώμη σας?
το pegaso είναι ενα μονοκύλινδρο που σημαίνει ότι έτσι και αλλιώς δεν είναι φτιαγμένο για να πηγαίνεις με πολλά. Μπορεί να ταξιδέψει απροβλημάτιστα με 140 χ.α.ω. αλλά όταν τελικιάζει στα 170 καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα να το "σπάς" επιδιώκοντας να ταξιδεύεις με περισσότερα απο τα 140... άντε 150...
Μέχρι τα 140 - 150 λοιπόν, αν αλλάξεις τη ζελατίνα με μία αφτερμάρκετ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, εκτός και αν είσαι κομματάκι ψηλός ...
Για το αν θα μπορείς να ακολουθήσεις μεγαλύτερες μηχανές, εσύ ξέρεις τις παρέες σου (και πως πάνε) και αν τα 140-150 που λέμε τα θεωρείς επαρκή ή όχι
road spirit
08/03/2010, 10:24
γενικά, για το αν κάνεις ταξίδι, δες το λινκ που σου έβαλε ο νπατ :)
stefanos80
10/04/2010, 11:15
και το cbf 600 με abs η' και χωρις ειναι καλη περιπτωση
Αν έχεις μία σχετική πείρα από μηχανές εγώ θα σου πρότεινα fazer 600
Στα λεφτά που λές θα βρείς σχεδόν καινούριο και με αρκετά εξτρά όπως βαλίτσες, bagster, ζελατίνες κλπ.
Εγώ στην πόλη ποτέ δεν είχα πρόβλημα και στα ταξίδια δεν με περιμένουν οι μεγαλύτερες μηχανές, εγώ τις περιμένω!!!!
SkylosMavros
05/05/2010, 14:19
mipws to mperdeueis me to transalp...???