Σύνδεση

View Full Version : 750ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΔΗΓΟ?

GiannisZ750
15/02/2010, 20:31
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ - ΕΒΓΑΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Ζ750 - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ - ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΤΟ Ζ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

VALES
15/02/2010, 20:45
Μήπως σου φανεί ''λίγο'' ?

EVI
15/02/2010, 20:56
το Ζ ειναι ευκολοδηγητο για καποιον που εχει εστω και μικρη εμπειρια σε μεγαλου κυβισμου μοτοσυκλετες.
Εαν ειναι μηδενικη η δικη σου εμπειρια δε θα σε παροτρυνα να οδηγεις μια μοτοσυκλετα 220+ κιλων με 100ιππους.Για μενα -και αυτο ειναι μονο η δικια μου αποψη- καλο ειναι η εισαγωγη μας να γινει ομαλα.Δλδ με ενα μονοκυλινδρο/2κυλινδρο η με ενα ηρεμο 4κυλινδρο.Και φυσικα ενα ποιο ελαφρυ μηχανακι.Αυτο γιατι ειπες οτι δεν εχεις καθολου εμπειρια.Διοτι υπαρχουν 1002 πραγματα που μπορει να συμβουν και δεν τα εχεις ξανα αντιμετωπισει τα οποια μπορει να φαινοντε μικρα αλλα θα κοστιζουν στην καλυτεροτερη αρκετα χρηματα μονο.

Υπαρχουν ομως παρα πολλοι αναβατες που ξεκινησαν με μοτοσυκλετες τυπου Ζ.Και δεν αντιμετωπισαν κανενα προβλημα.Ο καθενας μαλλον θα πρεπει βαση τις επιλογες του να δει και τις ''δυναμεις'' του.

Θα σου συνιστουσα αν μπορεις να δοκιμασεις να οδηγησεις ενα Ζ σε ενα ανοιχτο χωρο η σε ενα ηρεμο δρομο να το δεις.Αν νιωσεις ''σχετικα ευκολα'' πανω του τοτε με προσοχη συνεση και φουλ εξοπλισμο ξεκινας το ''ταξιδι του μοτοσυκλετισμου''.Αν δεις οτι ιδρωνεις /ξε-ιδρωνεις σου φαινετε δυσκινητο κλπ κλπ κοιτα να στραφεις σε κατι αλλο.

Αυτα απο μενα αλλα ακου και αλλες αποψεις και καλος ορισες

:beer:

υσ¨εχω Z750 το S

typhoon
15/02/2010, 21:01
ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ

Δηλαδή δεν έχεις ξανακαβαλήσει γενικά?Αν είναι έτσι ξεκίνα με κάνα παπί και άσε τα Ζ.

Αλλά απο την άλλη δεν είναι καμιά επιστήμη να το οδηγήσεις.Να το ΠΑΣ ναι θέλει γνώση,αλλά απλά να το βολτάρεις και να γουστάρεις δε νομίζω ότι θα έχεις problem,

Αλλωστε δε φταίει το όπλο, αλλά αυτός που πατάει τη σκανδάλη

thalasinos
15/02/2010, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI

Θα σου συνιστουσα αν μπορεις να δοκιμασεις να οδηγησεις ενα Ζ σε ενα ανοιχτο χωρο η σε ενα ηρεμο δρομο να το δεις.Αν νιωσεις ''σχετικα ευκολα'' πανω του τοτε με προσοχη συνεση και φουλ εξοπλισμο ξεκινας το ''ταξιδι του μοτοσυκλετισμου''.Αν δεις οτι ιδρωνεις /ξε-ιδρωνεις σου φαινετε δυσκινητο κλπ κλπ κοιτα να στραφεις σε κατι αλλο.

υσ¨εχω Z750 το S

ΠΟΙΟΣ? θα του εμπιστευτει τη μηχανη του ομως; :hypnotize
μιας και ειναι καινουργιος το παλικαρι!!:beer:

EVI
15/02/2010, 21:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από thalasinos
ΠΟΙΟΣ? θα του εμπιστευτει τη μηχανη του ομως; :hypnotize
μιας και ειναι καινουργιος το παλικαρι!!:beer:

εεεε δικιο εχεις...για αυτο εβαλα το, ΑΝ μπορει , στη προταση ...αλλα εχει κανει μαθηματα και εχει διπλωμα το να το παει μια βολτα μπρος πισω δεν θα ειναι προβλημα....παντως για να μην σου λεω και βλακειες εγω δεν θα εδινα το Ζ μου σε απειρο οδηγο , οντως.....ισως σε καμμια μαντρα που πουλαει κανενα μεταχειρισμενο...

mparmpanik
15/02/2010, 23:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από GiannisZ750
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ - ΕΒΓΑΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Ζ750 - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ - ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΤΟ Ζ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

για να αποκτησεις την εμπειρια των δυο τροχων..
για να μαθεις πως σταματαει ενα μηχανακι.. (πριν σταματησει μονο του σε σταθερο εμποδιο)
για να διαπιστωσεις ο ιδιος (και με μικρο κοστος) ποσο πολυ ποναει η τουμπα..
για να διαπιστωσεις ποσο ευκολα μπορει να αρχισει να γλυστραει..
για να μαθεις πως το μαζευουν οταν αρχιζει να γλυστραει.. (πριν γινεις μαζι του ..σκιερ)
για να καταλαβεις πως καμμια σχεση δεν εχουν τα μαθηματα οδηγησης
με τις πραγματικες συνθηκες οδηγησης..
και για να δωσεις την ευκαιρια στον εαυτο σου αργοτερα να μπορεις να γευεσαι ξανα και ξανα την ηδονη της επιταγχυσης..

εγω θα ελεγα να ξεκινησεις με κατι πιο μικρο. (παπακι ας πουμε.. )

MAG/FMX
16/02/2010, 00:11
Παντως με βαση στατιστικα δικα μου, οσο πιο νεος στις μηχανες τοσες πιο πολες τουμπες τρως......... οποτε το Z750 δεν ειναι καλη αρχη ........... Για παρτω βολτα κ αμα δεις κανα καλο μωρο κανε επιτοπια κ γυρνα ......... εγω τοκανα κ εφαγα τουμπα με εμπειρια 10 ετων γιατι νομιζα πως ηταν wr....... aoyts.......:wave2: Ασε που θα το παρεις μεταχειρα κ δε θα το μαθεις καλα κ σιγα σαν να το εστρωνες........τα φρενα ειναι αποτομα κ μπορει να σε τρομαξουν.........τα γκαζια πολλα κ σε ενα ανοιγμα παραπανω σε νερο η γλιτσα ........Αμα γουσταρεις παρτω αλλα πιο φρονιμο ειναι να παρεις κατι αλλο ......... Εκτος αν πεις στον εατο σου οτι καθε 6 μηνες θα το πηγαινεις σταδιακα ολο κ πιο γρηγορα , πραγμα που δεν προκειται να το κανει κανεις...............Εξαρταται κ τον χαρακτηρα σου ........... εγω αν με παραταγε γκομενα μετα ετρεχα με 200κλμ πιωμενος........ τωρα αμα με παρατησει απλα βρισκω αλλη........ λεγεται ωριμοτητα δηλαδη η ικανοτητα να ελενχεις τα συναισθηματα σου..

SVX
16/02/2010, 07:50

δωσε 5000 και παρε ενα MT 03 καινουριο η ενα ER6

βανε πανω μπαρες -μανιταρια κι εισαι ΟΚ...

http://www.yamaha-motor-europe.com/products/motorcycles/mt-series/MT-03.jsp

http://www.kawasaki.gr/ER-6n

kai ριξε μια ματια στο Versys (ευκολια χειρισμων+καλυτερο οπτικο πεδιο)
:wave2:

188989

route 66
16/02/2010, 13:47

Καλησπερα.μην παρεις Ζ.
ειναι απο τα "μηχανακια"που σου αρεσει να τα "πατας"δεν ειναι τρομακτικο το γκαζι του στην αρχη αλλα 220αριζει για πλακα και θα σου αρεσει.εισαι και απειρος...
παρε κατι μικρο με καλα φρενα, καλη οδικη συμπεριφορα και βλεπεις μετα,εχεις χρονο.

DUKASII
16/02/2010, 14:26
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ - ΕΒΓΑΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Ζ750 - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ - ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΤΟ Ζ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ k ego ebgala diploma ximikoy palikari..

tha rtheis na dokimasoyme kati drogia poy ftiaxa spiti moy me tis gnoseis poy moy dose to diploma?:winka:

Gandalf dr685sm
16/02/2010, 14:35
όπως είπαν και οι προλαλήσαντες...

αν δεν έχεις ξαναοδηγήσει μηχανοκίνητο δίτροχο... έστω και scooter που λέει ο λόγος, άστο καλύτερα το Ζ... πάρε κάτι πιο ήπιο και πιο ανέξοδο για τις (σίγουρες) τούμπες που θα αποκομίσεις κατά την αρχική διάρκεια οδήγησης της μηχανής σου.

Gandalf

MAG/FMX
16/02/2010, 14:42
Eδω δεν εχει οηγησει αμαξι, να αποκτησει τουλαχιστον μια οδηγικη αντιληψη, ενα σκουτερ κατι........ να πατησει λιγο φρενο.......
Εντωμεταξυ το παληκαρι μπορει να ειναι ενταξει........δεν εχει δει ομως ακομα οτι οι αλλοι οδηγοι δεν ειναι ενταξει....... κ πως θα μαθει να αντιμετωπιζει διαφορες καταστασεις.......
Καμια τουμπα με ποδηλατο η πατινι εχεις φαει τουλαχιστον......?:winka:

Εχετλαίος
16/02/2010, 14:44
...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Ζ750 - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ...

Aρκετές στατιστικές κλαύσαμε τελευταία...
Πάρε ένα παπί να μάθεις μερικά χρόνια και μετά βλέπεις. Μην πάρεις το Ζ, θα σκοτωθείς!

DUKASII
16/02/2010, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX

Καμια τουμπα με ποδηλατο η πατινι εχεις φαει τουλαχιστον......?:winka: :bawl: :lol: :rotflmao: :uplate:

an den exeis faei mi proxoriseis se agora motosykletas..

McZab
16/02/2010, 14:53

Πόσων ετών είσαι?

GiannisZ750
16/02/2010, 16:39
ηρεμηστε παιδες , ισως φταιω εγω που δεν διευκρινησα καποια πραγματα - λοιπον εμπειρια για μενα σημαινει να εχεις φαει στην μαπα κατι για χρονια, οταν ειπα δεν εχω εμπειρια δεν ενοουσα οτι δεν εχω οδηγησει μηχανη απλα δεν ειχα ποτε δικια μου γιατι δεν ετυχε, καποιος ειπε κατι για διπλωμα αυτοκινητου, 3 χρονια εχω διπλωμα και οδηγαω απο τα 15, τελοσπαντων η λογικη ξεκινα απο παπι δεν μου λεει κατι. και EVI δυστηχως για το φιλαρακι μου που εχει ενα S σαν το δικο σου μου το εχει δωσει αρκετες φορες :lol: .και πληροφοριακα το Ζ 750 ειναι 195 κιλα, αν εξερεσουμε το γκαζι πιστευω οτι ειναι καλυτερο να μαθεις σε μια καλη μηχανη με καλα κρατηματα, με καλα φρενα και παει λεγοντας παρα σε ενα παπι. και οσο για τον φιλο που μου προτεινε καποια μηχανακια, πανω απο 3500 δεν δινω και για αυτο ειμαι ενδιαμεσα στο monster 620 και στο Ζ750

MAG/FMX
16/02/2010, 16:46
Ε μιλα ρε παληκαρι κ απορησα ............ παρε το Z 750 τοτε μη το συζητας............... εγω θα περνα το μτ-3 για αρχη αλλα οκ

BornToBeWild
16/02/2010, 17:04
αν θες να με ακουσεις κ ντε κ καλα να μεταβεις σε μηχανη παρε το cb 400 sf θα μαθεις τα βασικα θα το αγαπησεις θα δωσεις λιγα (αν παρεις ενα καλοσυντηρημενο) κ το σημαντικοτερο θα πιθανοτατα θα εισαι αγρατσουνιστος.
αυτα απο μενα.
δε μας ειπες ακομα ποσο χρονων εισαι

GiannisZ750
16/02/2010, 17:05
δεν ξερω.. το mt 3 πολυ γυναικειο μου κανει, σαν να το εβγαλαν για γκομενες :rotflmao: και ειναι και σαν ψεφτικο

GiannisZ750
16/02/2010, 17:11
22 ειμαι φιλαρακι...καθολου μεταπωληση το cb και γυρω στο 1 με 1,5 χιλιαρικο παει, αν ηταν να παρω ενα μηχανακι ετσι για να μαθω θα επαιρνα ενα WR200 που γουσταρω και βουνο απλα επειδη δεν εχω λεφτα για ξοδεμα θελω να παρω κατι που να το γουσταρω και να το εχω και για καιρο

route 66
16/02/2010, 18:14
http://www.car.gr/535827

mparmpanik
16/02/2010, 18:22
ηρεμηστε παιδες , ισως φταιω εγω που δεν διευκρινησα καποια πραγματα - λοιπον εμπειρια για μενα σημαινει να εχεις φαει στην μαπα κατι για χρονια, οταν ειπα δεν εχω εμπειρια δεν ενοουσα οτι δεν εχω οδηγησει μηχανη απλα δεν ειχα ποτε δικια μου γιατι δεν ετυχε, καποιος ειπε κατι για διπλωμα αυτοκινητου, 3 χρονια εχω διπλωμα και οδηγαω απο τα 15, τελοσπαντων η λογικη ξεκινα απο παπι δεν μου λεει κατι. και EVI δυστηχως για το φιλαρακι μου που εχει ενα S σαν το δικο σου μου το εχει δωσει αρκετες φορες :lol: .και πληροφοριακα το Ζ 750 ειναι 195 κιλα, αν εξερεσουμε το γκαζι πιστευω οτι ειναι καλυτερο να μαθεις σε μια καλη μηχανη με καλα κρατηματα, με καλα φρενα και παει λεγοντας παρα σε ενα παπι. και οσο για τον φιλο που μου προτεινε καποια μηχανακια, πανω απο 3500 δεν δινω και για αυτο ειμαι ενδιαμεσα στο monster 620 και στο Ζ750

μου αφησες την εντυπωση οτι υπερεκτιμας τις ικανοτητες σου και μακαρι να ειναι μονο δικια μου εντυπωση.
εκεινο το "δεν ειχα ποτε δικια μου μηχανη αλλα οδηγαω των φιλων μου" ειναι η παγιδα
γιατι η στραβη σου καθεται οταν συνηθισεις το μηχανακι σου και επαναπαυθεις οτι πλεον εισαι οκ
ενω πανω στην ξενη μηχανη εισαι παντα στην τσιτα.
το καλυτερο ειναι να μαθεις πανω σε μια μηχανη που δεν θα σε σκοτωσει αν παρασυρθεις
και την γκαζωσεις λιγο πιο πανω απο τα ορια σου.

σε ακουω να μιλας για καλα φρενα και κρατηματα αλλα υποθετω οτι δεν λαμβανεις υποψη σου
πως τα καλα κρατηματα θα σε βοηθησουν οταν οδηγεις στα ορια.
και για να φτασεις να οδηγεις στα ορια πρεπει πρωτα να λιωσεις καμμια εικοσαρια ζευγαρια λαστιχο (διαφορετικων διαστασεων)

(195 κιλα σου φαινονται λιγα? )

project.breeze
16/02/2010, 18:29
Ρε παιδιά το παλλικάρι έχει όνομα GiannisZ750,τί προσπαθείτε να τον πείσετε να πάρει κάτι άλλο;Ποιός ξανακάνει account από την αρχή;:rotflmao: :rotflmao:

Πέρα από την πλάκα,φίλε Γιάννη σου εύχομαι να το πάρεις και να το χαρείς αλλά πρόσεξε ΠΟΤΕ μην περάσει από το μυαλό σου ότι του έχεις πάρει τον αέρα,γιατί για να μπορέσεις να το πεις αυτό θα πρέπει να βγάλει κ@λους ο πισινός σου γράφοντας χιλιόμετρα πάνω στην σέλα.Πάντα να πηγαίνεις μέχρι το 50% των δυνατοτήτων σου,για τις δυνατότητες της μηχανής δεν το συζητάω,θα κάνεις πολύ πολύ καιρό να τις αντιληφθείς.Προσοχή και μυαλό:wave2:

typhoon
16/02/2010, 18:32
Ε πάρε το Ζ αφού το θέλεις τόσο και το έχεις αποφασίσει...
Τι μας ρωτάς? Ολοι λένε όχι, εσυ λες ναι, πάρτο να τελειώνουμε και να προσέχεις.

Όπως ξαναέγραψα παραπάνω δεν είναι τίποτα δύσκολο, ωριμότητα θέλει και σεβασμό το κάθε γκάζι που καβαλάμε.

Και μια που αποφασίστηκε, γνώμη μου πάντα,κοίτα να επενδύσεις σε καλό εξοπλισμό(κράνος μπουφαν, μπότες, γάντια- έστω και μεταχειρισμένα)

Καλές βόλτες λοιπόν και πάντα όρθιος φίλε!

nobody
16/02/2010, 19:36
για τον εξοπλισμο δεν το συζηταω,τον θεωρω εντελως απαραιτητο σε ολους οχι μονο σε σενα που τωρα θα παρεις την πρωτη σου μηχανη

φαινεται να το εχεις αποφασισει,οποτε οτι και να σου πουμε,πιθανον να μην το λαβεις σοβαρα υποψη

αν δεν σαρεσει αισθητικα η μτ-03,παρε την er-6

προσωπικα,θα πηγαινα ακομα πιο κατω,πες με συντηρητικο,πες με οπισθοδρομικο,αλλα απο μηδενικη εμπειρια9οπως λες ο ιδιος μιας και δικια σου μηχανη δεν ειχες ποτε) σε 750 κυβικα δεν γιλε απλα δεν...

σβηνεις ολες τις αλλες κατηγοριες,λες και δεν υφιστανται

δηλαδη δεν σε φτανουν ας πουμε τα 250 κυβικα για να καβεις την δουλεια σου?

γνωμη μου παντα,εννοειται πως μπορει να εχω λαθος,αλλα καλυτερα να κανω λαθος εγω παρα καποιος αλλος(if yoy know what i mean)

οτι και να παρεις τα μυαλα στο κεφαλι και προσοχη πολυ εκει εξω...

φιλικα

γιαννης

idi
16/02/2010, 20:04
κρανος-jacket-μποτες-γαντια και συνεση και παρε οτι γουσταρεις αφου ετσι και αλλιως δε θα μας ακουσεις:rolleyes:

EVI
16/02/2010, 21:54
και EVI δυστηχως για το φιλαρακι μου που εχει ενα S σαν το δικο σου μου το εχει δωσει αρκετες φορες :lol: .και πληροφοριακα το Ζ 750 ειναι 195 κιλα, αν εξερεσουμε το γκαζι πιστευω οτι ειναι καλυτερο να μαθεις σε μια καλη μηχανη με καλα κρατηματα, με καλα φρενα και παει λεγοντας παρα σε ενα παπι.[/B]

και πληροφοριακα...... 195κιλα ειναι στεγνο το μηχανακι χωρις λαδια - βενζινες κλπ

και πληροφοριακα αν εγω βαλω στην οδηγικη μου εμπειρια τις μηχανες φιλων που εχω οδηγησει τοτε παω καρφι Moto.gp για να μην χανω και το χρονο μου.

Και αφου εχεις οδηγησει τοσες μηχανες και ξερεις και εχεις οδηγησει και Ζ οπως λες.Γιατι μας ρωτας????

EVI
16/02/2010, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
μου αφησες την εντυπωση οτι υπερεκτιμας τις ικανοτητες σου και μακαρι να ειναι μονο δικια μου εντυπωση.

δεν ειναι μονο δικια σου εντυπωση.... +750

GiannisZ750
16/02/2010, 22:03
ευχαριστω τον φιλο για την αγγελια αλλα δεν ενδιαφερομε για S :beer: . και δεν ειναι οτι δεν θα ακουσω αλλιως δεν θα ρωτουσα καν. εχω μαζεψει απλως καποια λεφτα εγω ξερω πως :rotflmao: και δεν θελω να παρω μια μαλακιτσα που σε 6μηνες 1 χρονο θα την βαρεθω γιατι μετα δεν θα εχω την δυνατοτητα να το αλλαξω, και δεν ειμαι ατομο που πανω στο 3μηνο θα πω εγινα rossi...απλα ρωτησα για να μαθω ποσο δυσκολο ειναι να ξεκινησεις απο μεγαλη μηχανη? δεν το εχει κανει κανενας σας? και να καταληξω αν ειναι στο monster 620 που ειναι πιο χαλαρο και να μην σκεφτομαι για Ζ750...

GiannisZ750
16/02/2010, 22:10
EVI κοριτσαρα μ μην τρελενεσαι :beer: οδηγας μηχανη που εγω δεν μπορω να οδηγησω :rotflmao: εχεις τον απολυτο σεβασμο μου :smokin:

EVI
16/02/2010, 22:21
EVI κοριτσαρα μ μην τρελενεσαι :beer: οδηγας μηχανη που εγω δεν μπορω να οδηγησω :rotflmao: εχεις τον απολυτο σεβασμο μου :smokin:

σορρυ αλλα τα γραπτα πολλες φορες παρεξηγουντε το εχω παθει και εγω :beer:

δεν θα ειναι μικροτερα τα προβληματα με το Monster εξαλου ειμαι η μονη εδω μεσα που σου ειπα οτι αλλοι δεν ειχαν οδηγησει ουτε φιλων τους και πηραν Ζ ,παρε οτι σου αρεσει και καλοταξιδος :beer:

dimr1
16/02/2010, 22:26
Αφού είσαι 22 ετών, έχεις χρόνο να φας τη ζωή με το κουτάλι.
Μπορείς να περιμένεις λίγο και να κερδίσεις πολύτιμες εμπειρίες ξεκινώντας προοδευτικά, 50-60 ίπποι καθημερινής οδήγησης για ένα χρόνο φτάνουν γιαυτό.
Καταλαβαίνω ότι σου αρέσει πολύ το Ζ, ωστόσο ακόμα και τα γούστα μας αλλάζουν στις μηχανές κάθε τρεις και λίγο, κι έχεις να αλλάξεις πολλές, ιδίως όταν κρατιέσαι όρθιος και ασφαλής ώστε να είσαι ένας ευχαριστημένος αναβάτης.
Η απόσβεση που μπορεί να γίνει στην υγεία σου δεν συγκρίνεται με την οικονομική.

BornToBeWild
17/02/2010, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Αφού είσαι 22 ετών, έχεις χρόνο να φας τη ζωή με το κουτάλι.
Μπορείς να περιμένεις λίγο και να κερδίσεις πολύτιμες εμπειρίες ξεκινώντας προοδευτικά, 50-60 ίπποι καθημερινής οδήγησης για ένα χρόνο φτάνουν γιαυτό.
Καταλαβαίνω ότι σου αρέσει πολύ το Ζ, ωστόσο ακόμα και τα γούστα μας αλλάζουν στις μηχανές κάθε τρεις και λίγο, κι έχεις να αλλάξεις πολλές, ιδίως όταν κρατιέσαι όρθιος και ασφαλής ώστε να είσαι ένας ευχαριστημένος αναβάτης.
Η απόσβεση που μπορεί να γίνει στην υγεία σου δεν συγκρίνεται με την οικονομική.

OOOOOoooooo thank you!

DrEvil
17/02/2010, 13:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
k ego ebgala diploma ximikoy palikari..

tha rtheis na dokimasoyme kati drogia poy ftiaxa spiti moy me tis gnoseis poy moy dose to diploma?:winka:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
'σαι αλλου, λεμε! :a23:

McZab
17/02/2010, 15:56
[...]απλα ρωτησα για να μαθω ποσο δυσκολο ειναι να ξεκινησεις απο μεγαλη μηχανη? δεν το εχει κανει κανενας σας? [...]

Φίλε συνονόματε, εγώ ξεκίνησα τον Αύγουστο με την πρώτη μου μηχανή να είναι το Street Triple και ήμουν ακριβώς στο ίδιο δίλημμα με εσένα. Δεν είχα (και δεν έχω ακόμη...) παρά ελάχιστη πείρα, ούτε από μηχανές φίλων, ούτε από παπάκια και τέτοια, πλην ελαχίστων ωρών (χαλαρών) σε CB400 γιατί ο δάσκαλος ήταν φίλος και μου το έδινε...Βέβαια είμαι 35 και είπα να "πηδήξω" τάξεις για να προλάβω...:rotflmao:
Εν ολίγοις αυτό που λέω είναι ότι το αγόρασα γιατί α) θεωρώ τον εαυτό μου σοβαρό και με αίσθηση αυτοσυγκράτησης, β) απλά μου άρεσε, γ) το χρησιμοποιώ μόνο για βόλτες στο 50% των δυνατοτήτων του, δ) δεν χάνω ευκαιρία που με βοηθά να γίνω καλύτερος.

Δεν είμαι σε θέση να συμβουλεύσω κανέναν επί του οδηγικού αλλά σε αυτούς του έξι μήνες γνώρισα ανθρώπους που οδηγάνε χρόνια και απλά οδηγάνε χρόνια...λάθος, και άλλους που είναι αστέρια, πιτσιρικάδες που κάνουν τη μηχανή φιόγκο και άλλους που πάνε απλά στη δουλειά τους.
Προσωπικά πιο πολύ θα φοβόμουν σε παπάκι με 100 παρά σε Triple ή Ζ με 150... Τελικά μόνο εσύ ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις και πόσο σοβαρός μπορείς να φανείς.

GiannisZ750
17/02/2010, 17:49
ετσι ακριβως πιστευω και εγω φιλε, μου φενεται πολυ χαζο να το πας σταδιακα, λες και η παπια εχει καμια σχεση με ενα Ζ, αν ειναι να ξαναπαρω ποδηλατο για να ειμαι σιγουρος...οταν γνωριζεις μεχρι που μπορεις να το πας το καθε μηχανακι...λες και ειπα οτι θα παρω το Ζ και θα το κανω σουζομπαντες, σταδιακα και χαλαρα. :beer: να σαι καλα φιλε Γιαννη

EVI
17/02/2010, 17:58
ετσι ακριβως πιστευω και εγω φιλε, μου φενεται πολυ χαζο να το πας σταδιακα, λες και η παπια εχει καμια σχεση με ενα Ζ, αν ειναι να ξαναπαρω ποδηλατο για να ειμαι σιγουρος...οταν γνωριζεις μεχρι που μπορεις να το πας το καθε μηχανακι...λες και ειπα οτι θα παρω το Ζ και θα το κανω σουζομπαντες, σταδιακα και χαλαρα. :beer: να σαι καλα φιλε Γιαννη

αυτο στο ειπα και εγω στο πρωτο ποστ...η λογικη λεει να πηγαινουμε σταδιακα δε μπορεις να πεις οτι αυτο ειναι λαθος αλλα και παλι ξερω πολλους που ξεκινησαν με μεγαλες μοτοσυκλετες κατευθειαν.Απλα να θυμασε παντα να σεβεσε και να φοβασε στα δικα σου λογικα ορια το οχημα που οδηγεις. :beer:

απο εξοπλισμο πως παμε????μπες στο se3ction ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ εχει τα παντα εκει περα για τυχων αποριες

:wave2:

GiannisZ750
17/02/2010, 18:12
υπερ του εξοπλισμου παντα...ειδη εχω αρχισει και πηρα γαντια dainese χαχαχα :rotflmao: για να ανεβω πανω σιγουρα θα εχω κρανος, μπουφαν,γαντια και με τη πρωτη ευκαιρια και τα υπολοιπα

QSpec
18/02/2010, 01:03
Στο δίλλημα monster - Ζ η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως είναι καλύτερα να πάρεις το Z.

Το τετρακύλινδρο θα σε κρατάει πιστεύω πιο ήρεμο. Εμένα όταν μου είχαν δώσει ένα monster δανεικό για 1 μήνα πίεζα τον εαυτό μου να μην το σκίζω. Δεν ξέρω γιατί μα το μηχανάκι μου έβγαζε μια μεγάλη καφρίλα και συχνά έπιανα τον εαυτό μου να πηγαίνει γρηγορότερα από όσο θα ήθελα. Το Z από την άλλη ως τετρακύλινδρο με άφησε αδιάφορο σε χρήση πόλης. Σε θέμα πρακτικότητας το Ζ κερδίζει, το monster έχει περίεργη θέση οδήγησης η οποία μέσα στην πόλη με κούρασε. Το γκάζι του Ζ είναι σαφώς περισσότερο αλλά ο V2 του monster έχει άλλη γλύκα. Είμαι fan των δικύλινδρων οπότε μπορεί να είμαι λίγο προκατειλλημένος.

Αχ αυτός ο V2... :evil:

EVI
18/02/2010, 01:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Στο δίλλημα monster - Ζ η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως είναι καλύτερα να πάρεις το Z.

Το τετρακύλινδρο θα σε κρατάει πιστεύω πιο ήρεμο. Εμένα όταν μου είχαν δώσει ένα monster δανεικό για 1 μήνα πίεζα τον εαυτό μου να μην το σκίζω. Δεν ξέρω γιατί μα το μηχανάκι μου έβγαζε μια μεγάλη καφρίλα και συχνά έπιανα τον εαυτό μου να πηγαίνει γρηγορότερα από όσο θα ήθελα. Το Z από την άλλη ως τετρακύλινδρο με άφησε αδιάφορο σε χρήση πόλης. Σε θέμα πρακτικότητας το Ζ κερδίζει, το monster έχει περίεργη θέση οδήγησης η οποία μέσα στην πόλη με κούρασε. Το γκάζι του Ζ είναι σαφώς περισσότερο αλλά ο V2 του monster έχει άλλη γλύκα. Είμαι fan των δικύλινδρων οπότε μπορεί να είμαι λίγο προκατειλλημένος.

Αχ αυτός ο V2... :evil:

ωωω ρε φιλε!!!!!και σε μενα το ιδιο συμβαινει :beer: οταν βλεπω Monster στο δρομο και ειμαι με το Ζ θελω να τα σκιζω :smokin:

:rotflmao: :rotflmao: :lol: (με εχει πιασει το ξερω :blush: ) :p

epp1640
18/02/2010, 03:06
cbf 125, ybr 125, cbr 125, cbf 250, ybr 250, klx 125, klx 250, ninja 250, vtr 250, dr 125 sm...

ή κανένα παπάκι...

ότι και να πάρεις.. όσο μικρό και να ναι.. επειδή κανένας δεν γλιτώνει από την στατιστική.. αγόρασε και ένα καλό κρανάκι, μπουφανάκι, γάντια, μπότες..

και κατά προτίμηση μεταχειρισμένη η ρόδα για να μην κλαις τις πρώτες γρατζουνιές.. :wave2:

QSpec
18/02/2010, 09:14
ωωω ρε φιλε!!!!!και σε μενα το ιδιο συμβαινει :beer: οταν βλεπω Monster στο δρομο και ειμαι με το Ζ θελω να τα σκιζω :smokin:

:rotflmao: :rotflmao: :lol: (με εχει πιασει το ξερω :blush: ) :p

Και καλά τους κάνεις! Δεν συγκρίνονται οι 2 μηχανές, το Ζ είναι ανώτερο. Απλά το monster έχει αυτό το ιταλικό που με τραβάει. :evil:

Πρέπει να είμαι λίγο μαζοχιστής τελικά. :blush:

GiannisZ750
18/02/2010, 15:30
και εγω παιδες με το monsteraki ειχα γκαυλωσει και οχι μονο, ερωτας...αλλα το εψαξα απο εδω και απο εκει και ειδα οτι δεν λεει απο πολλες αποψεις...καταρχην πολυ προβλημα και ακριβα ανταλλακτικα και ασε που σε επιδοσεις δεν συγκρινεται με το Ζ και οπως ειχα πει μεχρι 3500ευρω διαθετω και με αυτα περνεις monster 620 2002-2003 βαρια-βαρια ενω Ζ 2004-2006 με φθηνοτερα ανταλλακτικα και πιστευω το βαριεσαι πιο δυσκολα αλλα οπως και να το κανεις τα μονστερακια ειναι ερωτας!!! :rotflmao:

nobody
18/02/2010, 15:43
την καλησπερα μου

επιμενω πως πρεπει να ξεκινησεις με κατι μικροτερο και ηπιοτερο

αλλα μιας και φαινεσαι ανενδοτος,τσεκαρε κι αυτο απο εδω μεσα...σαν να γραφτηκε για σενα με φαινεται...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=96442

MAG/FMX
18/02/2010, 15:43
Εγω αμα επερνα Ducati θα προτιμουσα καινουργιο..............Τρα για το Z750 εχω ακουσει οτι θελει καλητερα φρενα κ κατι αλλα........οποτε θα χεις να ασχοληθεις με το tunning του.

McTalas
18/02/2010, 15:59
δεν ειναι μονο δικια σου εντυπωση.... +750

+100000.

φιλαρακι!! δες λιγο εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=73978&highlight=gsx*1000k8

ειναι ενα χαρακτιριστηκο παραδειγμα καποιου που ξεκιναει με "συνεση" και τα μυαλα μεσα στο κεφαλι με ενα μηχανακι περαν των δυνατοτητων του, οσπου καποια στιγμη που νομιζει πως το 'χει, αλλα τελικα δεν το ειχε.
και αυτη ειναι μια ευχαριστη καταληξη γιατι υπαρχουν και πολυ χειροτερες.

δες λιγο και την υπογραφη μου εκει που λεει για το γκαζι...

αυτα και καλες βολτες!!!

GiannisZ750
18/02/2010, 16:13
αμα ειναι να το σκεφτεσαι τοσο πολυ μην το κανεις καν...εγω εχω πει στον εαυτο μ οτι σιγουρα καποια στιγμη θα πεσω και εχω πεσει και παλιοτερα απο καθαρα απο ανικανοτητα οδηγησης μηχανης, το θεμα ειναι το πεσιμο να μην ειναι απο μαλακια μου, που ως συνηθως απο μαλακιες δικιες μας πεφτουμε...απλα δεν θα καθομαι να βλεπω τον καθενα τι εκανε και πως επεσε? οπως ειχε πει ενα φιλος μερικα μηνυματα πριν ο καθενας ξερει μονος του για τον εαυτο του γιατι ειναι και γιατι οχι...και ολα θα τα δειξει ο χρονος...οταν αρχισα να οδηγαω αυτοκινητο δεν πηγαινα πανω απο 120, τωρα σε στροφες που τις εχω μαθει μπαινω με χειροφρενα με 70 και 80 (και αυτο γιατι δεν εχω πισωκινητο :rotflmao: ) πιστευω πως ξερω ποτε με παιρνει να κανω κατι ή και να μη το κανω καθολου

McTalas
18/02/2010, 16:19
πιστευω πως ξερω ποτε με παιρνει να κανω κατι ή και να μη το κανω καθολου
αυτο εδω ειναι το σημειο κλειδι το οποιο ευθύνεται.
και απο εδω άλλωστε βγαινουν και τα τοσα στατιστικα νουμερα που εχουμε.

GiannisZ750
18/02/2010, 16:27
δεκτο αλλα και τι να κανεις? και εγω αυτη την στιγμη γουσταρω μηχανουλα να πηγαινω την βολτιτσα μ, να κανω τα γουστα μ...χαλαρα πραγματα, εντελως χαλαρα...το παιδι μου εδειξες ηθελε να γινει ο rossi vol.2 εγω δεν εχω τετοιες βλεψεις τουλαχιστον για τωρα και για αρκετο καιρο ακομα..,καταρχην εγω ειμαι της μπαντας και οχι τοσο της ταχητυτας χαχαχαχα :beer:

2stroker
18/02/2010, 18:28
αν δεν εχεις ξανακαβαλησει ποτε παρα μονο στα μαθηματα του διπλωματος και παρ'ολα αυτα δεν θες παπι(ουτε γω τα γουσταρω)
παρε ενα διχρονακι που και γκαζακι εχει και ψιλοφιλικο ειναι και ελαφρυ και ευελικτο και φτηνο και....και...και....
εγω με kdx200 εμαθα ουσιαστικα να οδηγω
εκει μεχρι 30-35 αλογακια μια χαρα θα εισαι

MAG/FMX
18/02/2010, 18:42
δεκτο αλλα και τι να κανεις? και εγω αυτη την στιγμη γουσταρω μηχανουλα να πηγαινω την βολτιτσα μ, να κανω τα γουστα μ...χαλαρα πραγματα, εντελως χαλαρα...το παιδι μου εδειξες ηθελε να γινει ο rossi vol.2 εγω δεν εχω τετοιες βλεψεις τουλαχιστον για τωρα και για αρκετο καιρο ακομα..,καταρχην εγω ειμαι της μπαντας και οχι τοσο της ταχητυτας χαχαχαχα :beer:
Αυτα που λες δεν γινοντε ..........σε ενα χρονο θα χτυπας 200 αρες κ μετα θα θες μοτο με φαιρινγ να πηγαινεις 250...........
Τι χαλαρα κ χαλαρα , 750 περνεις :evil: ............. μετα θα το παιξεις κ λιγο μουρη ... εχω 750 .... κ ετσι...... μετα θα σε παρουν χαμπαρι ....... κοιτα εχει 750........ κ το παει χαλαρα ......... κ μετα θα πιανεις 200 να αποδειξεις ........ οτι εγω ρε μαγκες δεν ειμαι γρηγορος ........... εδω μεσα οδηγαμε 15 χρονια ο καθενας .......... κ χαλαρο με 750 δεν εχω δει ακομα .......... :winka:

GiannisZ750
19/02/2010, 11:39
χαχαχαχα :rotflmao: ελα ρε φιλε δεν ειναι ετσι....ενταξει ετυχε να ειναι 750, και 600αρα να ηταν δεν θα αλαζε τιποτα. αφου ειπα και το μονστερ σκεφτομουν που ειναι 600αρι με 60 αλογα. χαλαρα δεν σου ειπα θα πηγαινω με 30 αλλα οσο χαλαρα γινεται.

MAG/FMX
19/02/2010, 11:53
Ναι μωρε πλακα κανω ........ ενταξει κ κανα σκαλοπατι να πιδηξεις δεν πειραζει , θα σου ερθει κ πιο οικονομικα .......... να εγω πηρα ενα FMX να κανω τη δουλεια μου ηρεμα κ μετα απο 4 χρονια πιανω 180 αρες στην κορινθο .......... χαλαρα ρε παιδι μου οπως ολοι ......... κ αμα σου σκασει κανενας με γκαζιες απο διπλα ........ χαλαρα ........:evil:

alexis_d
04/10/2010, 21:02
Αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα για κάτι στο στυλ Er6 για να μην πω οτι είναι πολύ.....Πάνω απ ολα όμως ηρέμησε και καλές βόλτες με ασφάλεια οτι και να επιλέξεις....

lspiros
04/10/2010, 21:44
μια normal σειρα θα ηταν.......

παπακι...(οτι θελεις)
εντουρακι 250...(xr 250-ttr 250-klx250)
γυμνο allaround 600-650...(er6-bandit-hornet-fz6)

χωρις να σημαινει οτι αυτη η προταση ειναι πανακεια σιγουρα αποτελει τη φωνη της μεσης λογικης:wave2:

SVX
04/10/2010, 21:45
Λετε απο τον Φεβρουαριο να το τριγυριζει ακομα?

ΡΕ ΠΗΡΕ SUBARU Impreza λεμε το παιδι!!!!:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: