PDA

View Full Version : Διαμαρτυρία

Εχετλαίος
17/02/2010, 10:44
Χτες η αστυνομία εδώ παρακάτω που εργάζομαι έκανε 2 προσαγωγές από μια πιάτσα που στέκονται ξένοι εργάτες (περισσότεροι χωρίς χαρτιά και μοίρα στον ήλιο) μετά από απανωτές διαρρήξεις στην περιοχή. Επειδή έτυχε να περνάω από εκεί τη στιγμή της προσαγωγής μπορώ να βεβαιώσω ότι έγινε με απόλυτη ηρεμία και χωρίς βία ή φωνές. Οι αλλοδαποί ήρεμα και ωραία μπήκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της αστυνομίας και τους πήγαν (μάλλον) στο κοντινότερο τμήμα.
Μια ώρα αργότερα ακούω φωνές στο δρόμο. Ρυθμικές φωνές, σαν σύνθημα σε γήπεδο. Βγαίνω έξω και βλέπω καμιά 20αριά ξένους με λευκό πανώ περίπου 3μΧ1μ που έγραφε στα αγγλικά Stop Racicism να κάνουν μίνι πορεία στο κέντρο της κομώπολης με σύνθημα που δεν καταλάβαινα (προφανώς στη μητρική τους γλώσσα). Προπομποί της πορείας 2 ομοεθνείς τους με κάμερες στα χέρια να καταγράφουν το γεγονός. Ήρεμα και ωραία βάδισαν καμιά 150αριά μέτρα και μετά διαλύθηκαν.
Stop racisism;
Με δίκαιο; Με άδικο;
Ξέρω γω πια...

BELZEBOYLIS
17/02/2010, 10:51
ποιο είναι το θέμα της Διαμαρτυρίας ?????

MikeG
17/02/2010, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS

Προφανώς εννοεί ότι έκαναν Διαμαρτυρία για τις προσαγωγές & όχι δική του διαμαρτυρία για το γεγονός :wave2:

Εχετλαίος
17/02/2010, 11:04

Προφανώς ότι επειδή ήταν "σκούροι" και στην πλατεία ήταν και εύκολος στόχος...

(thanks MikeG)

super_toto
17/02/2010, 11:19
Έτσι όπως το έγραψες, κι εγώ δεν κατάλαβα.

Λες ότι ήταν άδικο που τους συνέλαβαν, ή οτι προέβησαν διαμαρτυρια χωρίς λόγο?

Prince-Garbage
17/02/2010, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
... Προπομποί της πορείας 2 ομοεθνείς τους με κάμερες στα χέρια να καταγράφουν το γεγονός. ...

Μάλλον προσήχθησαν λάθος άτομα...

:rotflmao:

(τι με έχει πιάσει σήμερα...???)

Εχετλαίος
17/02/2010, 11:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Έτσι όπως το έγραψες, κι εγώ δεν κατάλαβα.

Λες ότι ήταν άδικο που τους συνέλαβαν, ή οτι προέβησαν διαμαρτυρια χωρίς λόγο?

Όπως προ-έγραψα δεν ξέρω πια τι να υποστηρίξω...
Λαθρομετανάστες είναι οι περισσότεροι, και αυτοί που δεν "είναι" με πλαστά χαρτιά την παλεύουν, μένουν στοιβαγμένοι 10-15 σε ένα σπίτι, δουλειές δεν υπάρχουν (για όλους τους), όπου δουλεύουν τους εκμεταλεύονται (μεροκάματο 8-25€ στην καλύτερη εφέτος για ελιές (δεν πωλούνται) ή πορτακάλια (επίσης δεν πωλούνται) ή οικοδομή (έχει καρα-κάτσει)...
Η μη σκληρή εγληματικότητα (ληστείες, διαρήξεις οικιών και αυτοκινήτων) έχει απογειωθεί (αν δε βρει μισθό να φάει θα κλέψει για να φάει, λογικό)
Ξέρω 'γω...
Βλέπω σκηνές από ένα έργο που θα παιχτεί λίαν προσεχώς παντού και δεν ξέρω (αλήθεια) πως να αντιδράσω...

PortisHead
17/02/2010, 11:58
Η μη σκληρή εγληματικότητα (ληστείες, διαρήξεις οικιών και αυτοκινήτων) έχει απογειωθεί (αν δε βρει μισθό να φάει θα κλέψει για να φάει, λογικό)

Το οτι ειναι λογικο , δεν το κανει ομως και ανεκτό.

Εχετλαίος
17/02/2010, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Το οτι ειναι λογικο , δεν το κανει ομως και ανεκτό.

Προφανώς...
Αλλά είναι πολλά που μεσολαβούν από την είσοδό του στη χώρα μέχρι να πάει να σπάσει για να φάει...

EVI
17/02/2010, 12:05
εγω δεν μπορω να καταλαβω ολα αυτα τα ''μεγαλα κεφαλια'' σε ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ που βρισκουν 1000 τροπους να πλουτισουν και να προωθησουν τα συμφεροντα τους τοσα χρονια και μετο μελλον να μας χτυπαει φιλικα(?) την πλατη δε το βλεπουν????οτι σε ΟΛΟ το κοσμο σε ΟΛΕΣ τις χωρες θα υπαρχει αυτο το προβλημα???Δεν μπορουν να σκευτουν πως θα το λυσουν????να φτιαξουν νομους και προγραμματα που να υποστιριζουν και να προστατευουν αλλοδαπους?Οχι δε θεωρω οτι ειναι κατι ευκολο αλλα απο καπου δεν πρεπει να ξεκινησουμε??????ποτε θα παρουν ευθηνες οι χωρες που εξαναγκασαν τοσους λαους να γινουν περιφερομενοι????αυτοι οι ιδιοι τι κανουν?δεν μας χωραει η Ελλαδα ολους δεν ειμαστε Αμερικη δεν εχουμε ουτε το χωρο ουτε την οικονομια για να το αντεξουμε.Εμεις οι ιδιοι εχουμε σοβαροτατο προβλημα.Τι πρεπει να γινει δλδ?να τους αφηνουμε να ερχοντε να μην μας λενε ρατσιστες να ερχοντε εδω χωρις να υπαρχει κανενα σχεδιο απο το κρατος να μην βρισκουν δουλειες να κλεβουν να τους μαζευει η αστυνομια να τρωνε ξυλο να βγαινουμε να βριζουμε και παλι απο την αρχη , μια ατερμονη αλυσιδα συμβαντων που δε θα τελειωσει ποτε.Και μαζι με τα ξερα καιγοντε και τα χλωρα δυστηχος.Γιατι μαζι με τον οικογενειαρχη αλλοδαπο υπαρχει και ο εγκληματιας αλλοδαπος και εμεις απλα δεν μπορουμε η δεν εχουμε την πολυτελεια να τους ξεχωρισουμε.

Gandalf dr685sm
17/02/2010, 12:10
no1... η προσαγωγή είναι καθόλα νόμιμη απο την στιγμή που δεν έχουν χαρτιά. Το αν είναι εύκολος στόχος όπως ειπώθηκε δεν σημαίνει οτι είναι αυτόματα και αθώοι ή ένοχοι. Για αυτό γίνονται οι προσαγωγές.

no2.... η εγκληματικότητα δεν καταπολεμείται με προσαγωγές. Αυτό που είδες φίλε Εχετλαίος ήταν πιθανώς απο καταγγελία-διαμαρτυρία κατοίκου (ώς συνήθως) που είπε οτι μαζεύονται πολλοί αλλοδαποί εκεί και φοβάται/κλάνει μέντες/είναι ρατσιστής ... ακόμα και ίσως μια αληθινή αιτία παρενόχλησης κάποιας κοπέλας. Το τελευταίο δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα ... έχει να κάνει με μάζωξη αντρών με διαφορετική κουλτούρα και εικόνες απο άλλα μέρη του κόσμου. Δεν το αναλύω άλλο.

το stop racism είναι αστείο και πιθηκίσιος μιμητισμός απο τα ΜΜΕ καθώς βρήκαν πάτημα και διαμαρτύρονται ακόμα και για νόμιμες διαδικασίες.

Gandalf

EVI
17/02/2010, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
... έχει να κάνει με μάζωξη αντρών με διαφορετική κουλτούρα και εικόνες απο άλλα μέρη του κόσμου. Δεν το αναλύω άλλο.

Gandalf [/B]

και καλα κανεις γιατι βλεπω να πλακωνομαστε ομαδικος παλι. *οχι εγω με σενα αλλα γενικα

γιατι ΕΙΔΙΚΑ σε αυτο το σημειο μου αναβουν περιεργα λαμπακια στο κεφαλι.

el_hymador
17/02/2010, 12:15
Εγω τα εχω ξαναγραψει...

Σε οποιαδηποτε αλλη χωρα θα εκαναν διαμρτυρια του τυπου σταματηστε να μας αφηνετε να πνιγομαστε ή σταματηστε να εχετε κλειστα τα συνορα και να μας στελνετε πισω...

αλλα ξεχασα, οι Ελληνες ειμαστε ρατσιστες...:rolleyes:

Εχετλαίος
17/02/2010, 12:19
Αυτό που είδες φίλε Εχετλαίος ήταν πιθανώς απο καταγγελία-διαμαρτυρία κατοίκου (ώς συνήθως) που είπε οτι μαζεύονται πολλοί αλλοδαποί εκεί και φοβάται/κλάνει μέντες/είναι ρατσιστής ... ακόμα και ίσως μια αληθινή αιτία παρενόχλησης κάποιας κοπέλας. Το τελευταίο δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα ... έχει να κάνει με μάζωξη αντρών με διαφορετική κουλτούρα και εικόνες απο άλλα μέρη του κόσμου. Δεν το αναλύω άλλο.

Όχι εντάξει, αυτό δεν παίζει, εδώ τουλάχιστον...Δεν ενοχλούν, απλά πριμένουν στην πιάτσα να τους πάρουν για εργασία. Οι ντόπιοι (κατ ευφημισμό, καθότι οι ξένοι που διαμένουν μόνιμα είναι πολλάκις περισσότεροι) δεν ενοχλούνται και όλα μοιάζουν να κυλούν αρμονικά. Βέβαια τα βράδυα οι διαρρήξεις και ληστείες δίδουν και παίρνουν στην περιοχή αλλά τη μέρα όλα καλά...
Προσαγωγή κατόπιν καταγγελίας για ληστεία σε ένα σπίτι εδώ παραπάνω ήτανε (ρώτηξα προ ολίγου) και τελικά τους αφήσανε μιας και είχανε κάνει αίτηση για κάρτα...

BELZEBOYLIS
17/02/2010, 12:36
Μας αρέσει ή όχι ,ήμαστε ρατσιστές ! Ένας λαός σημαδεμένος από την ξενιτιά ,κατάντησε ξενοφοβικός και ρατσιστής ! Το παρελθόν μας είναι βρώμικο , στην μικρασιατική καταστροφή φερθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο στα αδέλφια μας ! Σήμερα αφήνουμε το θέμα του μεταναστευτικού στα χέρια του Άνθιμου και του Καρατζαφέρη ! Επενδύουμε στον φόβο ! Αρνούμαστε να δούμε το πρόβλημα και φυσικά να το αντιμετωπίσουμε ! Και λεβέντες δεν λύνεται το πρόβλημα με λογική καφενείου , θέλει πολιτική ! Είναι εύκολο να τους φορτώνουμε το φταίξιμο για τα προβλήματά μας ! Είναι εύκολο να κάνουμε γενικεύσεις και να τσουβαλιάζουμε τους πάντες κάτω απο το πρίσμα της βίας και της εγκληματικότητας ....
Γνωρίζετε τι έχουν τραβήξει στην ελληνική επαρχία από την τιμημένη αγροτιά μας ?
Την εκμετάλλευση ,το σύγχρονο δουλεμπόριο που αναπτύξαμε σε βάρος τους ,το ξεχάσαμε γιατί μας βόλεψε ....
Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα θυμηθούμε ξανά ...σαν μετανάστες στα κάτεργα της Ευρώπης! Τα δύσκολα έρχονται και δεν φταίει κανείς ξένος .....

Εχετλαίος
17/02/2010, 12:46
Σήμερα αφήνουμε το θέμα του μεταναστευτικού στα χέρια του Άνθιμου και του Καρατζαφέρη !

O Γιωργάκης δεν είναι ο νόμιμα (και με καλή πλειοψηφία) εκλεγμένος να το χειριστεί;
Πιστεύεις ότι νομιμοποιώντας τους όλους λύνουμε το πρόβλημα ή σπέρνουμε ανέμους;

BELZEBOYLIS
17/02/2010, 12:55
O Γιωργάκης δεν είναι ο νόμιμα (και με καλή πλειοψηφία) εκλεγμένος να το χειριστεί;
Πιστεύεις ότι νομιμοποιώντας τους όλους λύνουμε το πρόβλημα ή σπέρνουμε ανέμους;

είναι νόμιμα εκλεγμένος δεν λέω ,αλλά κάτω από τις πιέσεις της συντηρητικής (μην πω κάτι πιο βαρύ ) πετσόκοψε το αρχικό του νομοσχέδιο .....

Κανείς δεν υποστηρίζει το να νομιμοποιηθούν ΌΛΟΙ !!!

super_toto
17/02/2010, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
εγω δεν μπορω να καταλαβω ολα αυτα τα ''μεγαλα κεφαλια'' σε ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ που βρισκουν 1000 τροπους να πλουτισουν και να προωθησουν τα συμφεροντα τους τοσα χρονια και μετο μελλον να μας χτυπαει φιλικα(?) την πλατη δε το βλεπουν????οτι σε ΟΛΟ το κοσμο σε ΟΛΕΣ τις χωρες θα υπαρχει αυτο το προβλημα???Δεν μπορουν να σκευτουν πως θα το λυσουν????

Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι το έχουν ήδη λύσει το πρόβλημα. Δεν υφίσταται πρόβλημα για αυτούς.

Εχετλαίος
17/02/2010, 13:01
Κανείς δεν υποστηρίζει το να νομιμοποιηθούν ΌΛΟΙ !!!

Ακόμα, ναι. Καλομελλέτα...
Αλήθεια, πόσοι μπορούν να νομιμοποιηθούν; Χωράμε όλοι; Θεωρητικά γιατί όχι; Θεωρητικά γιατί ναι;

BELZEBOYLIS
17/02/2010, 14:52
Αλήθεια, πόσοι μπορούν να νομιμοποιηθούν; Χωράμε όλοι; Θεωρητικά γιατί όχι; Θεωρητικά γιατί ναι;

Άσε τις θεωρίες και πιάσε πιο πρακτικά θέματα . πχ Τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ , παίρνουν ή όχι την υπηκοότητα ?
Νομιμοποιείς πολιτικούς μετανάστες ή όχι ?
Κάνεις πολιτική εσύ σαν κράτος ή αφήνεις την χρυσή αυγή και φοβισμένους πολίτες (μην πω κάτι πιο βαρύ) να καθορίζουν ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει ?

Cpt. Haddock
17/02/2010, 14:58

Πως ορίζεται το "χωράμε" σε μια χώρα; :confused:

Γιατί εαν το δεις οικονομικα (με κατα κεφαλήν εισόδημα και ΑΕΠ πχ) είμαστε ήδη πολλοι και πρέπει οι μισοι απο εμας να φύγουμε :lol:

@Βελβεζ, το νομοσχέδιο ειναι μια καλή αρχη.

Αν μη τι άλλο τακτοποιεί το πολύ σοβαρό θέμα των παιδιών που γεννιούνται εδώ, πάνε σχολείο εδώ και ξαφνικά στα 18 τους βρίσκονται μετεωρα, χωρίς πατρίδα/ιθαγένεια

:wave2:

Gia
17/02/2010, 14:59
Είχα μια κούβεντα εχθές για το θέμα που συζητάτε. Αναρωτιόμασταν με τον κολλητό:

Έχει ερημώσει η ύπαιθρος, τα δάση καμένα τα χωράφια σε πολλά μέρη παρατημένα. Δουλειές τις οποίες δεν κάνει κανείς πια τις κάνουν μόνο μετανάστες (σκαψίματα σοδειές κλπ).

Το κέντρο της Αθήνας δεν αντέχει και τα προάστια πήζουν επίσης...Και βέβαια φαύλος κύκλος οπως είπε και μια κοπελιά παραπανω κλοπές, ρατσισμός, αστυνομία, αυτοδικία κλπ,κλπ.

Αν λεω εγω τώρα μπορούσε μια κυβέρνηση να τους μαζέψει όλους να τους περάσει εξετάσεις, να τους δώσει χαρτιά και να τους μετακομίσει σε κάποια παρατημένα μέρη σε έρημα σημεία της υπαίθρου χωρίς ζωή και να φτιάξουν κοινότητες με βασική απασχόληση την γεωργία την υλοτομία και ξέρω΄γω τι άλλο...Πιστεύω οτι υπάρχει κόσμος που θα το δεί θετικά και θα βοηθήσει οπως μπορεί...
Δώσε δικαίωμα να φέρει την οικογένεια του και κλείσε τα σύνορα. Ως εδώ είναι και δεν χωράνε άλλοι...

Είναι μια σκέψη που μάλλον δεν υλοποιείται εύκολα ούτε σε 1 χρόνο..
Αλλά έτσι οπως είναι τώρα δεν παίζεται.
Μπόρει να λέω και μαλακίες αλλά για πείτε και εσείς..

BELZEBOYLIS
17/02/2010, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

@Βελβεζ, το νομοσχέδιο ειναι μια καλή αρχη.

Αν μη τι άλλο τακτοποιεί το πολύ σοβαρό θέμα των παιδιών που γεννιούνται εδώ, πάνε σχολείο εδώ και ξαφνικά στα 18 τους βρίσκονται μετεωρα, χωρίς πατρίδα/ιθαγένεια

Το αρχικό σχέδιο του νομοσχεδίου ήταν καλή αρχή Καπετάνιε! Οι τροποποιήσεις που έγιναν μετά από τις πιέσεις ΛΑΟΣ και ΝΔ εξαιρούν πολλά παιδιά (σχεδόν το ακυρώνουν....)

Gandalf dr685sm
17/02/2010, 15:10
Gia... έχει γίνει στο παρελθόν στο Βυζάντιο και ονομαζόντουσαν Ακρίτες... είχε πολύ ατυχές αποτέλεσμα καθώς τα σύνορα της τότε Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έγιναν στην κυριολεξία σώβρακο...

Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο θέμα... τεράστιο για τα δεδομένα μόνο της Ελλάδος. Μόνη η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει οτι και αν κάνει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα απλά που αφορούν παιδιά που γεννήθηκαν - ζούν και θα ζούν εδώ και βλέπουμε για τα υπόλοιπα βήμα βήμα παρέα με την FRONTEX... σημειωτέων εδώ..

Γαλλία και Γερμανία ζήτησαν την ισχυροποίηση της παρουσίας της FRONTEX..

μεταξύ μας τώρα.. ούτε η "γκετοποίηση" της Ε.Ε. με κλειστά σύνορα θα βοηθήσει. Αν κάποιος άνθρωπος κοιτάει πως θα βρεί κάπου να ζήσει καλύτερα ούτε ηλεκτροφόροι φράχτες και σκυλιά ανά 1 μέτρο δεν τον κρατάνε.. θα περάσει υπογείως..

Το θέμα είναι να αναπτυχθεί η χώρα τους ... αλλά αυτό έρχεται σε κόντρα με άλλα συμφέροντα τόσο τοπικά δικά τους όσο και διεθνή..Οπότε φαύλος κύκλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Gandalf

intruder
17/02/2010, 15:11
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
. έχει να κάνει με μάζωξη αντρών με διαφορετική κουλτούρα και εικόνες απο άλλα μέρη του κόσμου. Δεν το αναλύω άλλο.

ετσι ειναι εαν αναμυγνυιονται οι μουσουλμανοι που στην χωρα τουσ εαν πιουν αλκοολ μετα <<θα τον πιουν κ αλλιως>>καθησουν με ανατολικο ευρωπαιους κ τους δωσουν να πιουν καμια απο κεινες τις βαριες τις βοτκες κτλ μετα αιντε να τους μαζεψεις.....γιατι τον τρελο κανεις δεν το φοβηθηκε τον μεθυσμενο ομωσ....:dizzy:

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ

Εχετλαίος
18/02/2010, 07:46
Εδώ πάντως που δουλεύω όλοι (μουσουλμάνοι, χριστιανοί, άθεοι και τα σια) 9 το πρωί στην οικοδομή είναι καζίκι της μεθιάς...

Cpt. Haddock
18/02/2010, 08:44
[...] καζίκι της μεθιάς...

μίλα ελληνικά ρε :p

Εχετλαίος
18/02/2010, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
μίλα ελληνικά ρε :p

36αωρο δε θα κατέβεις; Να σε προπονήσουμε λίγα-λίγα :D

vaska
18/02/2010, 13:41
Πριν από 3 χρόνια πήγα διακοπές μα τη γυναίκα μου στη Θάσσο. Εκεί γνωρισα μία κυρία (μου διαφεύγει τ' όνομά της) πολύ διάσημη όπως ανακάλυψα αργότερα ψάχνοντας στο internet, στους διεθνείς επιστημινικούς κύκλους των περιβαντολλόγων. Συζητήσαμε πολάκις για τις κλιματικές αλλαγές και μου είπε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ότι τα πράγματα θα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο κλπ. Δεν σας κρύβω ότι τρόμαξα. Είμαι εδώ και πάρα πολά χρόνια συνηδητοποιημένος περιβαλοντικά, αλλά ρε φίλε τα επιχηρήματά της ήταν αδιάσιστα. Και πως να μην ήταν όταν αυτά που απλοϊκά μου εξηγούσε, τα είχε σπουδάσει και βιώσει ως ένα βαθμό στο πετσί της, πως να αντικρούσω τα όσα μου έλεγε ( ένας απλός μηχ. Η/Υ είμαι). Τότε άκουσα για πρώτη φορά την λέξη "κλιματικός μετανάστης" κι αμέσως κατάλαβα την διαφορετικότητα των κλιματικών από τους οικονομικούς μετανάστες. Συμφώνησε μαζί μου και μου είπε ότι αυτά που βιώνουμε τώρα στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστα σ' αυτά που θα γίνουν σε 10 το πολύ χρόνια με τους κλιματικούς μετανάστες των οποίων η ζωή θα απειληθεί άμμεσα από την παντελή έλειψη νερού στη χώρα τους. Θα είναι αδύνατον να υπάρχουν σύνορα και αυτό το τσουνάμι θα κατακλύσει τις χώρες που έχουν νερό. Είναι τελείως διαφορετικό να μετακινήσαι για καλύτερο επίπεδο ζωής από τα να μετακινησαι απλά γαι να επιβιώσεις, γιατί εκεί που μέχρι τώρα ζούσες απλά δεν θα μπορεί κανένας να ζήσει. Συγνώμη αν ακούγομαι πεσιμιστής (δεν είμαι), αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Ο 3ος Παγκόσμιος λένε πολοί θα γίνει γιά το νερό. Τι να πω?

OldMan
18/02/2010, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
Μπορεί να λέω και μαλακίες αλλά για πείτε και εσείς..
Μήπως κάνουμε και τίποτε άλλο ...??? :p

Εχετλαίος
18/02/2010, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
...και μου είπε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ότι τα πράγματα θα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο κλπ....

Iσχύει για τους ανθρώπους και γι αυτό που έκαναν στο περιβάλλον που τους φιλοξενεί. Προκειμένου για τη Γαία δεν τρέχει τίποτε. Η Φύση από μόνη της έχει μηχανισμούς εξισορρόπισης και εξέλιξης όοοοολων των καταστάσεων. Και της είναι βασικά αδιάφορο αν πρέπει να υποσηρίξει ζωή με βάση τον άνθρακα που θα "αναπνέει" οξυγόνο ή τύπο ζωής αναερόβιο που να "αναπνέει" μεθάνιο ή οτιδήποτε άλλο.
Για εμάς χτυπάει η κουδούνα, που δε θα βρίσκουμε δέντρο να αποσκιάσουμε και σταγόνα να ξεδιψάσουμε. Για τη μεγάλη Μαμά, έτσι ή αλλιώς, όλα καλά ήταν, είναι και θα είναι.

vaska
18/02/2010, 15:22
Iσχύει για τους ανθρώπους και γι αυτό που έκαναν στο περιβάλλον που τους φιλοξενεί. Προκειμένου για τη Γαία δεν τρέχει τίποτε. Η Φύση από μόνη της έχει μηχανισμούς εξισορρόπισης και εξέλιξης όοοοολων των καταστάσεων. Και της είναι βασικά αδιάφορο αν πρέπει να υποσηρίξει ζωή με βάση τον άνθρακα που θα "αναπνέει" οξυγόνο ή τύπο ζωής αναερόβιο που να "αναπνέει" μεθάνιο ή οτιδήποτε άλλο.
Για εμάς χτυπάει η κουδούνα, που δε θα βρίσκουμε δέντρο να αποσκιάσουμε και σταγόνα να ξεδιψάσουμε. Για τη μεγάλη Μαμά, έτσι ή αλλιώς, όλα καλά ήταν, είναι και θα είναι.

Για να το λες, μάλλον έτσι θα είναι. Τη γαμήσαμε λοιπόν και ψόφησε που λέμε κι εδω στην Πάτρα. Αλλά εγώ κι εσύ που η ζωή μας είναι βασισμέμη στον άνθρακα τι θα κάνουμε? Όταν δεν έχει το βλασταρι σου να πιει νερό δεν θα τοπάρεις καλικούτσα και θα πας να το ξεδιψάσεις στην κοντινότερη πηγή? Τι σε μελή εσένα αν η κοντινότερη πηγή είναι στην αυλή κάποιου Έλληνα, Τούρκου ή Ιταλού? Θα πας, θα σε σκοτώσουν αλλά όταν μεταναστευσουν εκατομύρια πεινασμένοι και διψασμένοι ποιός θα μπορέσει να τους σταματήσει? ΚΑΝΕΝΑΣ. Και τι θα γίνει μετά? Ο νόμος της ζούγκλας, θα επικρατήσει ο ισχυρότερος. Φιλαράκι ας γίνουμε ρεαλιστές και να μη μας νοιάζει αν ο άλος ειναι σκούρος ή ανοιχτόχρωμος, κοινή μοίρα θα έχουμε όλοι μας.

hidefnick
18/02/2010, 16:05
.....Το θέμα είναι να αναπτυχθεί η χώρα τους ... αλλά αυτό έρχεται σε κόντρα με άλλα συμφέροντα τόσο τοπικά δικά τους όσο και διεθνή..Οπότε φαύλος κύκλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Gandalf

:beer: :beer: :beer: Και όλα τα υπόλοιπα, κουβέντα να γίνετε....

gs 500 f
18/02/2010, 16:55
εμενα παντως δεν με ενοχλουν και ουτε εχω προβλημα με αλλοδαπους και ημεδαπους οσο αυτοι ειναι στην πατριδα μου και δεν παρανομουν ,σεβονται την χωρα που τους φιολοξενει, δεν δημιουργουν προβληματα και απετω να εχουν οτι δικαιωμα εχω και εγω αλλα και υποχρεωσεις!
στους εδω ελληνες και ομοεθνεις τους που τους εκμεταλευονται πιστευω οτι πρεπει να δικαζονται για κακουργημα!
στους δε παρανομουντες να απελαυνοντο ωσ ανεπιθυμοιτοι!
το κρατος να δεχετε μονο αλλοδαπους με ταξιδιωτικα εγγραφα και να δινει αδεια παραμονηςμονο σε ατομα που επιθυμουν να εργασθουν καποιο χρονικο διαστημα και εφοσον υπαρχει εργασια.ολα τα παιδια αλλοδαπων που εχουν γεννηθει ελλαδα και γεννιουνται να περνουν την ελληνικη υπηκοοτητα εφοσον το επιθυμουν και δηλωσουν οτι σε περιπτωση πολεμου δεν θα στραφουν εναντιον μας!

Εχετλαίος
18/02/2010, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
... κοινή μοίρα θα έχουμε όλοι μας.

Eξ απο ανέκαθεν είχαμε κοινή μοίρα, διαφορετικές πορείες προς το τέρμα ναι, αλλά στο τέρμα φτάνουν όλοι!
Με αυτό σα βάση και μοναδική αλήθεια, μπορεί κανείς να γίνει πολύ πιο χρήσιμος άνθρωπος.

JZER40
18/02/2010, 22:38
ρε παιδιά...Οι Ελληνες σαν λαός δεν ήταν ρατσιστές πριν από καμμιά 15αριά χρόνια....

Εφταιξαν πολλά που σήμερα έχουν γίνει ξενοφοβικοί και κατά την γνώμμη μου δεν έχουν και άδικο...

Μην κοροιδευόμαστε...απλοί άνθρωποι που ήρθαν εδώ για δουλεία θα μετατραπούν σε εγκληματίες αν δεν μπορέσουν να επιβιώσουν τίμια..Και εμείς αν πεινάγαμε και είχαμε να φάμε 3-4 μέρες θα κλέβαμε...

Το πρόβλημα ξεκινάει μετά.....Γλυκαίνονται.....Φαντάζει πλέον πιό έυκολη η ληστεία η κλοπή και ποιό προσοδοφόρα από την δουλειά..Κάποιος που αρχικά θα πουλήσει πρέζα για να επιβιώσει δεν θα ψάξει ποτέ πια για έντιμη δουλειά.....εχουμε και την απαράδεκτη ατιμωρησία σαν κράτος ....Μοιάζει παράδεισος για τους εγκληματιές...

Δεν τους αντέχει πλέον η Ελλάδα...Γίναν πάρα πολλοί...Δουλειές για αυτούς δεν υπάρχουν...

Να θυμηθείτε ότι το φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας θα αυξηθεί...

gs 500 f
18/02/2010, 23:40
απο που και που ορισμενοι θεωρειται οτι οι ελληνες ειναι ρατσιστες και εγω δεν το εχω καταλαβει?οτι οι ελληνες δεν ειναι φιλοξενοι και δεν προσφεραν και προσφερουν οτι μπορουν στους αλλοδαπους?μηπως τα παιδια μου δεν πανε σχολειο με τα αλλοδαπα παιδια μηπως η εκλησσια δεν προσφερει σε αυτους?μηπως οι δημοι?μηπως οι ελληνες δεν τους νοικιαζουν διαμερισματα?δεν τους παιρνουν στην δουλεια?
εκτος και αν νομιζετε οτι ορισμενοι αλλοδαποι που κινουνται στην παρανομια πρεπει να τους παρουμαι και στα κρεβατια μας!γιατι δεν τους παιρνετε εσεις που ισχυριζεστε οτι εμεις οι ελληνες ειμαστε ρατσιστες?
σε ορισμενες δε γειτονιες οι ελληνες προσπαθουμαι να εχουμαι και εμεις δικαιωματα οπως οι αλλοδαποι , οχι μονο υποχρεωσεις που δυστηχως καμια υποχρεωση δεν θεωρουν οτι εχουν οι αλλοδαποι!
εμεις οι ελληνες πρωτα ειμαστε ενταξει στις υποχρεωσεις μας και μετα στα δικαιωματα μας!οι αλλοδαποι μονο δικαιωματα εχουν ,καμια υποχρεωση?

gs 500 f
18/02/2010, 23:48
καμια φορα που διαβαζω για ρατσισμο ελληνων σκεπτομαι μηπως εγω εχω τοσο αδικο , δεν βλεπω, δεν ακουω καλα η υπαρχει σκοπιμοτητα εκεινων που ισχυριζονται κατι τετοιο πολιτικη,θρησκευτικη,ειναι απο αλλη χωρα κλπ!
ολοι οι ελληνες εχουμαι φιλους αλλοδαπους,μενουν διπλα μας......για ποιο ρατσισμο μιλαμε και που τον βλεπετε?

takis-kk
20/02/2010, 00:19
Σύντροφοι ... Ασφάλτινοι και Χωμάτινοι ...

Οι ορδές αυτών των εξαθλιωμένων, λαθρομεταναστών κυρίως, που αναζητούν στον Ηλιο μοίρα και συνωστίζονται κατα εκατοντάδες ή και χιλιάδες σε κάποιες γειτονιές , αναπόφευκτα ασκούν πίεση στους ντόπιους πληθυσμούς και μοιραία επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους υποβαθμίζοντάς την.

Ομως.

Το Πρόβλημα : "Υποβάθμιση ποιότητας Ζωής" εχει πολλές αιτίες...

Είναι δηλ. πολυσύνθετο, άρα και δύσκολα γίνεται κατανοητό στο σύνολό του.

Για τον λόγο αυτό καταπιανόμαστε με μια απο τις αιτίες , επειδή την θεωρούμε(?) σοβαρότερη (και ίσως να είναι) πιστεύοντας ότι έτσι θα καταλήξουμε κάπου...

Αυτό όμως (δηλ η επικέντρωση σε μία μονο αιτία) είναι μια απλούστευση του όλου προβλήματος και που φυσικά... δεν οδηγεί πουθενά ....

Πάει η μπάλα χάθηκε... ή ... Οι απλουστεύσεις είναι επικίνδυνες γιατί αποπροσανατολίζουν.

Ετσι μπορούμε να μιλάμε για χρόνια για τον καλό ή κακό μετανάστη χωρίς συμπέρασμα.

Λες κι'αν αύριο εξαφανίζονταν όλοι οι μεταναστες, μαζί θα εξαφανίζονταν, η ανεργία , οι μισθοί των 700 ευρώ , η κακή δημόσια διοίκηση, η διευθαρμένη δημόσια διοίκηση, οι ανεπαρκείς πολιτικοί ηγέτες, οι ανήθικοι πολιτικοί ηγέτες, η εγκληματικότητα, οι κακοί δάσκαλοι, οι φοροφυγάδες, οι γιατροί με τα φακελλάκια, οι κακοί δήμαρχοι, τα σκουπίδια στον δρόμο, κλπ κλπ....

Μιας και ήδη είναι περασμένες 12 κι εγω βρίσκομαι στην τρίτη ρακή... αφήνω σε σας να βρείτε κι αλλες αιτίες της κακοδαιμονίας που μας δέρνει και χρόνο με χρόνο, παρόλο που οι μηχανές και τα κορίτσια γίνονται ομορφότερα.... η ζωή μας στενεύει σαν κακό παπούτσι...

Μπορεί να μη δώσουμε λύση στο πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να το δούμε "σφαιρικά" στο συνολό του δηλ

Αντε και καλό ξημέρωμα.
Τάκης.

Μικe777
20/02/2010, 00:27
Τωρα ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε
Σε αυτη την κωλοχωρα!
Ολους ζητιανους μας καταντησαν!
Ασπρους-μαυρους-Ελληνες-Αλλοδαπους.

giannis21
20/02/2010, 03:27
οποιος κατσει και διαβασει αυτα που γραφονται παραπανω,παιρνει μια ιδεα του τι επικρατει στην χωρα μας αυτη τη στιγμη..πως αντιμετοπιζουμε τα προβληματα δηλαδη..για αλλη μια φορα βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος..διχονια μεταξυ μας και αγιος ο θεος!!Αυτοι που ζουνε το προβλημα στην καθημερινοτητα τους κραζουνε(εγκληματικοτητα λογω μεταναστων)και με το δικιο τους δηλαδη,και οι υπολοιποι μιλανε για ρατσιστες..και οι πραγματικα υπευθηνοι παντα στην απεξω...Καταρχην το προβλημα των μεταναστων δεν λυνετε με τη βια(οπως και κανενα αλλωστε...τελος)Δηλαδη το να τους πλακωσουνε οι μπατσοι κτλ και να τους κλεισουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης,ή να τους απελασουμε ετσι απλα δεν ειναι λυση.οι ανθρωποι αυτοι ερχονται απο χωρες με πολεμους και απο πολυ ασχημες καταστασεις.Στη συνεχεια ας αναρωτηθουμε πως μπορουμε να λυσουμε αυτο το "προβλημα"..Και εξηγω..ας αναρωτηθουμε:ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι και γιατι ερχονται εδω περα??ή μαλον καλυτερα ποιος τους επιτρεπει να περνανε απο την ελλαδα??γιτι ειμαστε το περασμα τους στην ευρωπη?εκτος του οτι βολευει γεωγραφικα παιζουν και πολλα φραγκα στην υποθεση.
Πριν τους καταδικασουμε και πουμε οτιδηποτε ας σκεφτουμε πρωτα με ανθρωπια..Ελληνες ειμαστε και ξερουμε απο τετοια.

καλοι και κακοι υπαρχουν παντου και παντα..ειτε ειναι μεταναστες ειτε ελληνες.
Ευχομαι να μη χρειαστει ποτε ξανα,σαν λαος,να βρεθουμε στη θεση αυτων των ανθρωπων
μην ξεχνατε οτι οταν μιλαμε για μεταναστες συνεχιζουμε να μιλαμε για συνανθρωπους μας..

Shaolin Monk
20/02/2010, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis21
οποιος κατσει και διαβασει αυτα που γραφονται παραπανω,παιρνει μια ιδεα του τι επικρατει στην χωρα μας αυτη τη στιγμη..πως αντιμετοπιζουμε τα προβληματα δηλαδη..για αλλη μια φορα βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος..διχονια μεταξυ μας και αγιος ο θεος!!Αυτοι που ζουνε το προβλημα στην καθημερινοτητα τους κραζουνε(εγκληματικοτητα λογω μεταναστων)και με το δικιο τους δηλαδη,και οι υπολοιποι μιλανε για ρατσιστες..και οι πραγματικα υπευθηνοι παντα στην απεξω...Καταρχην το προβλημα των μεταναστων δεν λυνετε με τη βια(οπως και κανενα αλλωστε...τελος)Δηλαδη το να τους πλακωσουνε οι μπατσοι κτλ και να τους κλεισουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσης,ή να τους απελασουμε ετσι απλα δεν ειναι λυση.οι ανθρωποι αυτοι ερχονται απο χωρες με πολεμους και απο πολυ ασχημες καταστασεις.Στη συνεχεια ας αναρωτηθουμε πως μπορουμε να λυσουμε αυτο το "προβλημα"..Και εξηγω..ας αναρωτηθουμε:ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι και γιατι ερχονται εδω περα??ή μαλον καλυτερα ποιος τους επιτρεπει να περνανε απο την ελλαδα??γιτι ειμαστε το περασμα τους στην ευρωπη?εκτος του οτι βολευει γεωγραφικα παιζουν και πολλα φραγκα στην υποθεση.
Πριν τους καταδικασουμε και πουμε οτιδηποτε ας σκεφτουμε πρωτα με ανθρωπια..Ελληνες ειμαστε και ξερουμε απο τετοια.

καλοι και κακοι υπαρχουν παντου και παντα..ειτε ειναι μεταναστες ειτε ελληνες.
Ευχομαι να μη χρειαστει ποτε ξανα,σαν λαος,να βρεθουμε στη θεση αυτων των ανθρωπων
μην ξεχνατε οτι οταν μιλαμε για μεταναστες συνεχιζουμε να μιλαμε για συνανθρωπους μας..

+1000.. Ετσι, απλα, τα ειπες ολα...:(

tai
20/02/2010, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis21

:beer: :beer: :beer:

και λόγω μια κουβέντας χτεσινής ....Ας μην τρώμε το "φευγουν τα λεφτα εξω" αμάσητο.
εαν εχουμε 2000,000 μετανάστες, και δουλεύουν απ'αυτους το 1,500,000 (τραβηγμένο)
και λέμε οτι δεν αμείβονται και καλά, αρα δεν βγάζουν πανω απο 10,000 τον χρόνο
και τρέφονται (5000?) και ντύνονται,(1000?) και πληρώνουν νοίκια στην Ελλάδα (24000), ποσα ειναι αυτα που περισεύουν για να κανουν την τεράστια "εξαγωγη συναλλάγματος" που κατηγορούνται, οταν Εχουν παρει στην ΚΑΛΗΤΕΡΗ 10-12,000 ο καθένας και εχουν καταναλώσει 45,000
σαν οικογενεια???
Για να μην βαλουμε στον λογαριασμο οτι πολλές οικογένειες μεταναστών, αγοραζουν σπίτια στην Ελλάδα, αρα το "πακετο" μενει εδω και το μοιραζόμαστε ολοι.!!

takis-kk
20/02/2010, 17:30
Πλινθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένα......

tai
20/02/2010, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Πλινθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένα......
:confused:
το λες για να'ρθουμε να σε βοηθήσουμε να τα μαζέψεις ή εχεις κατι αλλο στο μυαλό σου:confused:

takis-kk
20/02/2010, 21:40
Εμ ... δεν θέλουν μάζεμα ..;
Πολλά .. και .. δύσκολα , τα θέματα..

super_toto
21/02/2010, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
:beer: :beer: :beer:

και λόγω μια κουβέντας χτεσινής ....Ας μην τρώμε το "φευγουν τα λεφτα εξω" αμάσητο.
εαν εχουμε 2000,000 μετανάστες, και δουλεύουν απ'αυτους το 1,500,000 (τραβηγμένο)
και λέμε οτι δεν αμείβονται και καλά, αρα δεν βγάζουν πανω απο 10,000 τον χρόνο
και τρέφονται (5000?) και ντύνονται,(1000?) και πληρώνουν νοίκια στην Ελλάδα (24000), ποσα ειναι αυτα που περισεύουν για να κανουν την τεράστια "εξαγωγη συναλλάγματος" που κατηγορούνται, οταν Εχουν παρει στην ΚΑΛΗΤΕΡΗ 10-12,000 ο καθένας και εχουν καταναλώσει 45,000
σαν οικογενεια???
Για να μην βαλουμε στον λογαριασμο οτι πολλές οικογένειες μεταναστών, αγοραζουν σπίτια στην Ελλάδα, αρα το "πακετο" μενει εδω και το μοιραζόμαστε ολοι.!!

Να συμφωνήσω με το πνεύμα των όσων έγραψες. Γενικά δεν πρέπει να υπολογίζουμε μόνο τι μας στοιχίζουν οι μετανάστες αλλά και σε τι μας ωφελούν. Όμως οι υπολογισμοί που κάνεις είναι εντελώς αυθαίρετοι. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνονταν μία επιστημονική έρευνα πάνω στο θέμα. Κάτι όμως που είναι πολύ δύσκολο καθώς κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε καν κατά προσέγγιση.

Αυτό που όμως έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και δεν βλέπω κανένα να ασχολείται με αυτό-όχι μονο στο μοτό αλλά πουθενά- είναι στο ποιός όφελείται και ποιός ζημιώνεται από τους μετανάστες. Κάτι που είναι μετρίσιμο.