PDA

View Full Version : Γερμανικό Focus

ermiss
23/02/2010, 17:20
Ανακαλύψαμε και πάλι τον ανθελληνισμό

Οι Γερμανοί κάνουν πλάκα μαζί μας με το focus να παίζει με το Photoshop

189828

ermiss
23/02/2010, 17:20
Βέβαια πιο ενδιαφέρων έχει η χιουμοριστική πλευρά του θέματος και οι απαντήσεις των Ελλήνων στο ίδιο επίπεδο

189829

menelaos46
23/02/2010, 17:21
Χαχαχα....

Ειμαστε απατεωνες αλλα οταν μας το λενε μας πειραζει.....
Πως λεμε ειπαν της πουτανας οτι γαμιεται και στραβωσε!!!
Ετσι ενα πραγμα...

ermiss
23/02/2010, 17:22
Αν και η προηγούμενη εικόνα μπορεί να συζητηθεί πολύ, είπα αν προχωρήσω και σε άλλα φωτοσόπια

189830

notakos600
23/02/2010, 17:24
Πότε θα ζητήσει τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία ο Γιωργάκης άραγε ...

menelaos46
23/02/2010, 17:31
Πότε θα ζητήσει τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία ο Γιωργάκης άραγε ... :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

ermiss
23/02/2010, 17:48
xaxaxaxaxaxaxa

kalo!!!!!!!

MG
23/02/2010, 18:53
ο,τι και να λεμε...... εχουν δικιο.... δυστυχως....

ειμαστε "απατεωνες".... οχι ο καθένας ξεχωριστα αλλα ΟΛΟΙ μαζι με το να παραποιει η όποια κυβερνηση μας τα οικονομικα στοιχεια ενος κρατους μπροστα στους Ευρωπαιους εταιρους....

ας τα λουστουμε δυστυχως..........

Εχετλαίος
23/02/2010, 19:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG
ειμαστε "απατεωνες".... οχι ο καθένας ξεχωριστα αλλα ΟΛΟΙ μαζι

Όχι περισσότερο από τις τράπεζές τους που μας γ. μια ζωή
:wave2:

makis206
23/02/2010, 19:23
ο,τι και να λεμε...... εχουν δικιο.... δυστυχως....

Εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο συνονόματε.. δυστυχώς..

ειμαστε "απατεωνες".... οχι ο καθένας ξεχωριστα αλλα ΟΛΟΙ μαζι με το να παραποιει η όποια κυβερνηση μας τα οικονομικα στοιχεια ενος κρατους μπροστα στους Ευρωπαιους εταιρους....
ας τα λουστουμε δυστυχως..........

Εδώ διαφωνώ, το ότι δεν πήραμε τα συμπράγκαλά μας να φύγουμε απ'το μπουρδέλο (ας μου επιτραπεί η λέξη αλλά μόνο αυτό μου βγαίνει) δεν μας κάνει αυτόματα και συνένοχους στο έγκλημα.. ακόμα κι αν τα λουζόμαστε παρέα με τα τσογλάνια έχουμε κάτι περισσότερο από αυτά. Συνείδηση καθαρή.:winka:

:beer:

DAYMAN
23/02/2010, 19:27
Είμαστε απατεώνες (δηλ όσοι χειρίστηκαν τα οικονομικά αυτής της χώρας και κυβέρνησαν αυτη την χώρα τα 35 τελευταία χρονια) αλλα το φωτοσοπ καθως και τα κείμενα εντος του περιοδικού δεν συμβαδίζουν με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Γερμανών.Περαν τούτου είμαστε καλοί πελάτες της Γερμανικής βιομηχανίας όποτε πολλά κλεμμένα επιστρέφουν στην Γερμανία και τέτοια επίθεση αδικεί την Ελλάδα καθώς δεν ειναι ολοι οι Ελληνες άξιοι αυτών των χαρακτηρισμών.

jimmy10
23/02/2010, 20:23
ρε μοντς.... μπορω να βρισω??? (αμα θελετε τα σβηνετε μετα)

ε?

Γιατι οπως ελεγε και η παλια διαφημηση του Nesquik:Εχω μια πελωωωωρια λαχταρα.....

Και φυσικα δεν θα βρισω του Γερμανους αλλα τους μαλακες τους δικους μας

Ρε κοπανοι... ρε μαλακες ρε γα****** ολοι σας ξερετε ποιοι, πως και απο που τα επιαναν... τουμπεκι ψιλοκομενο... παλι εξεταστικες, με κανενα πορισμα, καμια ποινη τιποτα και φιλικα χτυπηματα στην πλατη... πεοπαλινδρομιση κανονικη λεμε...

Παει στο διαολο... δε γα*****ι τι ειχαμε τι χασαμε....

Αυτο που με εκανε να τα παρω στην κρανα ειναι οι μαλακισμενες αποφασεις και η αδυναμια μας να παρουμε την κατασταση στα χερια μας... ή εστω να μην ειμαστε νεροβραστοι, μαλακοκαυληδες και υποδουλοι...

- Φιλε εκανες μαλακια?
- Ναι... Θα...θα πληρωσω..
- Οχι.... θα πληρωσεις ετσι οπως θελουμε ΕΜΕΙΣ!
- Μμμ καλα
- Και ακου... θα ξαναψωνισεις απο εμας..
- Α! ΟΚ
- Και τις τιμες που θελουμε.
- Ναι... τιποτε αλλο?
- Ναι... και γραμμενο θα σε εχουμε... στα τεφτερια μας οποτε μην κανεις καμια μαλακια και πας αλλου... Θα σε διωξουμε απο το σπιτι που σου νοικιαζουμε....
- ΟΚ Ευχαριστω πολυ. (υποκλισεις και τετοια....)

Γιατι αμα ειχαμε ειχαμε εναν αρχιδατο πρωθυπουργο ο οποιος να σκιζει κωλους, να ξερναει φλογες, να παιρνει κεφαλια να τους γραψει ολους στα αρχιδια του ειμαι σιγουρος οτι ολοι οι Ελληνες (μη σου πω και οι μεταναστες) μαζι του θα ηταν... Μονο και μονο γιατι μας εθιξαν... μονο και μονο επειδη μας ειπαν οτι ειμαστε τεμπεληδες και απατεωνες (οχι οτι δεν ειμαστε..ειμαστε και παραειμαστε αλλα μονο μεταξι μας), μονο και μονο να τους δειξουμε οτι ακομα και οταν μας βαρανε ολοι, εμας συνεχιζει και μας σηκωνεται... γιατι ετσι μας αρεσει.

Και συνεχιζω...

Ρε ΜΑΛΑΚΕΣ πηγατε και υποσχεθηκατε οτι θα ξαναψωνισουμε απο αυτους? Γιατι?
Επειδη εχουμε ελευθερη οικονομια? Τα @@ μου εχουμε... παλιοκαραγκιοζηδες... Αν ειχαμε ελευθερη οικονομια θα ψωνιζαμε απο τους Κινεζους ή τους Λιβιους... Αϊ στο διαολο...

Και καλα ολα αυτα... μας βριζουν και απο πανω

Οκ το δεχομαι.... αλλα μην γλυφεις εκει που φτυνεις, δεν ειναι σωστο
ουτε να χεζεις εκει που τρως... ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ.... θες εξοπλισμους... ψαξε, ρωτα, ερευνα.. οχι γουρουνι στο σακι...

Να σου πω και το αλλο... θα μας πηδηξουν που θα μας πηδηξουν, ε ας μας αφησουν και κατι στο κομοδινο... και αν δεν θελουν να αφησουν αυτοι δεν πειραξει.. υπαρχουν και αλλοι νταβατζηδες... ή φοβηθηκαν μην παρουμε τα υποβαθμισμενα ομολογα μας και παμε να τα πουλησουμε στους Αραβες.. τι τους νοιαζει, ε? δικα τους ειναι? Αλλα ξερω, ξερω... παιχνιδακια στην πλατουλα μας... με επιασε η μεση μου...

Επιτελους... ειμαι 33 χρονων και δεν εχω δει κανενα πουστη να τον χωνουν φυλακη. Εχω γνωστους που πεθαναν απο τον φοβο της Εφοριας... Δεν ξερω κανενα απο τους ξεπουλημενους να ιδρωνει το αυτι του μηπως γινει κατι εναντιον τους.... κανενα απο τους αλητες να πει εγω τα πηρα οκ! ολοι τον κωλο τους να ταπωσουν... Κανενα μαλλιοτραβηγμα ποτε θα δουμε? καμια μπουνια να πεφτει στην Ελληνικη Βουλη? Ε? Ποτε??? Ολοι καθαροι? Ολοι καθωσπρεπει? Ολοι διαφανοι? Τι γινεται ρε πουστη μου εδω?

παιδια sorry... δεν αντεχω αλλο.... τα ειπα εδω σε αδερφους, φιλους... ανθρωπους δικους μου... με καταλαβαινετε ετσι... ?

ευχαριστω...

MG
23/02/2010, 22:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Εδώ διαφωνώ, το ότι δεν πήραμε τα συμπράγκαλά μας να φύγουμε απ'το μπουρδέλο (ας μου επιτραπεί η λέξη αλλά μόνο αυτό μου βγαίνει) δεν μας κάνει αυτόματα και συνένοχους στο έγκλημα.. ακόμα κι αν τα λουζόμαστε παρέα με τα τσογλάνια έχουμε κάτι περισσότερο από αυτά. Συνείδηση καθαρή.:winka:

:beer:

τη συνηδηση μας την εχουμε καθαρη εμεις οι απλοι πολιτες.... τι καναμε αλλωστε εκτος απο το να δουλευουμε για την καθημερηνοτητα μας....

αντε καμια φορα δεν παιρναμε αποδειξη.... οχι εσκεμενα αλλα γιατι δε μας ενοιαζε... τωρα ομως ολοι θελουμε να κανουμε κατι για την Ελλαδα...

αλλα μας πηραν χαμπαρι. Οι Ολλανδοι σε δημοσκοπηση την περασμενοι εβδομαδα το 65%+ (αν θυμαμαι καλα) θελουν την εξοδο της Ελλαδος απο την ΕΕ.

η συζυγος του Υπουργου οικονομιας μας, που ειναι Ολλανδη οικονομολογος, ειπε σε συνεντευξη της οτι το εθνικο μας σπορ ειναι η φοροδιαφυγη....

Οι Γερμανοι τωρα λενε αυτα για την κατασταση της χωρας μας....

αλλα κι εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε... τι? να Μποϋκοταρουμε τα γερμανικα προϊοντα? που τη βρηκαμε την καταναλωτικη συνηδηση? εδω δε τη βρηκαμε οταν το καρτελ για το γαλα ειχε στηθει για τα καλα....

αλλα μην ανησυχειτε.... ετσι κι αλλιως θα μας τα σκασουν παλι..... γιατι το να παμε ακλαφτοι στον πατο δεν το θελουν ουτε αυτοι.... κι εμεις θα γελαμε οτι τους τα πηραμε? :a01:

τελος παντων.... εμεις να ειμαστε καλα... να κι ο Χαρδαβδελλας τωρα αφιερωνει την εκπομπη του στους Γερμανους..... παω να δω να γελασω....

super_toto
23/02/2010, 22:51
Άσχετα με το αν έχουν δίκιο η όχι (που έχουν), το Focus, είναι ένα περιοδικό. Δεν είναι ούτε η Γερμανική κυβέρνηση, ούτε ο Γερμανικός λαός.

Αν έβγαινε δηλαδή ένα δικό μας περιοδικό με ένα εξώφυλλο αντίστοιχο, προσβλήτικό ή χιουμοριστικό, όπως το βλέπει κανείς, για τη Γερμανία, νομίζετε ότι θα έδινε κανείς Γερμανός σημασία?

Τόσο μας κόβει και ασχολούμαστε εμείς όμως. Και μάλιστα επίσημα, με διαβήματα και τέτοιες παπαρίες.

Παπάρες ως συνήθως.

el_hymador
23/02/2010, 23:04
Γαματο το Focus, πολυ ευστοχη η φωτοσοπια!

Ειμαστε κλεφτες! Ψεματα λεει δηλαδη; όταν τρωγαμε ηταν καλα, τωρα θιχτηκε η εθνικη μας υπερηφανεια;

...και το γεγονος οτι για αντιπερισπασμο χρησιμοποιουμε τις αποζημιωσεις του β' παγκοσμιου πολεμου (τωρα τις θυμηθηκαμε τρομαρα μας...) αποδεικνυει ποσο τραγανο-μπαστουνοβλαχοι και κομπλεξικοι ειμαστε σαν λαος...

και ακομη και αν δεν εχεις φαει εσυ και εγω, εχουμε μεριδιο ευθυνης γιατι επιτρεψαμε να φανε...συνεργεια λογω μαλακιας ενα πραμα...

μου θυμιζουμε ωρες-ωρες τις πουτ@νες που το παιζουνε κυριες...

μποϊκοταζ στα Μερτσεντε και στα BMW ελληναρες...μας πηρανε χαμπαρι!

υ.γ. ελπιζω να αντιλαμβανεστε οτι αναφερομαι γενικα και οχι ειδικα...

junkier6
23/02/2010, 23:18
τη συνηδηση μας την εχουμε καθαρη εμεις οι απλοι πολιτες.... τι καναμε αλλωστε εκτος απο το να δουλευουμε για την καθημερηνοτητα μας....

τι καναμε αλλωστε;;;

ποιοι ψηφιζουν αραγε κωστακη κ γιωργακη καθε τετραετια;;;

λεω τωρα...

jimmis5
24/02/2010, 09:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Γαματο το Focus, πολυ ευστοχη η φωτοσοπια!

Ειμαστε κλεφτες! Ψεματα λεει δηλαδη; όταν τρωγαμε ηταν καλα, τωρα θιχτηκε η εθνικη μας υπερηφανεια;

...και το γεγονος οτι για αντιπερισπασμο χρησιμοποιουμε τις αποζημιωσεις του β' παγκοσμιου πολεμου (τωρα τις θυμηθηκαμε τρομαρα μας...) αποδεικνυει ποσο τραγανο-μπαστουνοβλαχοι και κομπλεξικοι ειμαστε σαν λαος...

και ακομη και αν δεν εχεις φαει εσυ και εγω, εχουμε μεριδιο ευθυνης γιατι επιτρεψαμε να φανε...συνεργεια λογω μαλακιας ενα πραμα...

μου θυμιζουμε ωρες-ωρες τις πουτ@νες που το παιζουνε κυριες...

μποϊκοταζ στα Μερτσεντε και στα BMW ελληναρες...μας πηρανε χαμπαρι!

υ.γ. ελπιζω να αντιλαμβανεστε οτι αναφερομαι γενικα και οχι ειδικα...

Φιλε μου τι σχεσει εχει το οτι οι κυβερνησεις κλεβουν με την αποζημιωση οικονομικη και ηθικη που ειναι βγαλμενη απο δικαστηρια 60 χρονια τωρα τα οφειλουν + το Δανειο που πηρε ο Χιτλερ με το ετσι θελω και το οφειλου..
Μην δικαιολογουμε φιλε μου τα αδικαιολογιτα επειδη μας εχουν κανει να πιστευουμε πλεον οτι ολοι φταιμε οτι ολοι κλεψαμε..

Ισως ειμαι επηρεασμενος και απο την χθεσινη εκπομπη του Χαρδαβελα ελπιζω να το ειδες και να αλλαξεις την αποψη σου:wave2:

el_hymador
24/02/2010, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Φιλε μου τι σχεσει εχει το οτι οι κυβερνησεις κλεβουν με την αποζημιωση οικονομικη και ηθικη που ειναι βγαλμενη απο δικαστηρια 60 χρονια τωρα τα οφειλουν + το Δανειο που πηρε ο Χιτλερ με το ετσι θελω και το οφειλου..
Μην δικαιολογουμε φιλε μου τα αδικαιολογιτα επειδη μας εχουν κανει να πιστευουμε πλεον οτι ολοι φταιμε οτι ολοι κλεψαμε..

Ισως ειμαι επηρεασμενος και απο την χθεσινη εκπομπη του Χαρδαβελα ελπιζω να το ειδες και να αλλαξεις την αποψη σου:wave2:

Οι αποζημιωσεις για το β παγκοσμιο πολεμο ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα το οποιο μονοι μας το υποβιβαζουμε και το ευτελιζουμε οταν το επικαλουμαστε για να δικαιολογησουμε τις κλεψιες μας...

ετερον εκατερον...δεν μπορει να μας λενε "κλεψατε" και εμεις να λεμε "ναι και εσεις σφαξατε ενα καρο κοσμο και μας χρωστατε"...δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο...

Cpt. Haddock
24/02/2010, 09:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Οι αποζημιωσεις για το β παγκοσμιο πολεμο ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα το οποιο μονοι μας το υποβιβαζουμε και το ευτελιζουμε οταν το επικαλουμαστε για να δικαιολογησουμε τις κλεψιες μας...

+1050

Σε οτι αφορα το εξώφυλλο του Focus, κακόγουστο ή οχι, λέει δυστυχώς αλήθεια. Πρέπει να το χωνεψουμε αυτό.

jimmis5
24/02/2010, 09:23
Ναι φιλε αλλα αυτο δειχνει οτι απλα ειμαστε υποτελης και θα ειμαστε για παντα αφου ουτε τα δικαιωματα μας διεκδικουμε και θα μας υποχρεωνουν παντα να κανουμε οτι γουσταρουν.Δεν επιτρεπεται να εξευτελιζεται ετσι φιλε η Ελλαδα οταν αυτη τους εκανε να εχουν ελευθερη Ευρωπη και αλλες αηδιες.Στο μονο που συμφωνω ειναι οτι συμμετεχουμε τα τελευταια χρονια βεβαια στην επιλογη ολων αυτων που μας εξευτελιζουν.

Αυτο για τις αποζημιωσης δεν εχει γινει τωρα γινεται τα τελευταια 60 χρονια και ειχε κανει και εκπομπη και ο Τσιμας σχετικα,οταν εγινε και ενα σχετικο ντοκυμαντερ για το Διστομο απο Γερμανους.

Με καρατζαφυρερ δεν εχω καμια σχεση αλλα φτασαμε να το λεμε και αυτο οταν πρεπει να πουμε κατι για την πατριδα μας:sad:

spyrval
24/02/2010, 09:36
Όποιος δεν έχει κάνει κάτι από τα παρακάτω να αρχίζει αμέσως να βρίζει το Focus γιατί οι #$%^γερμανοί που πηδάγαν από κλαδί σε κλαδί κλπ όταν εμείς κλπ κλπ:

ΔΕΝ έχει διοριστεί στο Δημόσιο με βίσμα
ΔΕΝ έχει δώσει φακελάκι σε γιατρό, εφοριακό κλπ λέγοντας ευχαριστώ εφέντη
ΔΕΝ έκανε παρανομία όταν έχτιζε το σπίτι του και μετά τα "κανόνισε" με πολεοδομίες κλπ
ΔΕΝ αισχροκερδεί στην επιχείρησή του, χρεώνοντας ότι να'ναι για να πληρώνουν τα κορόϊδα
ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε τουρίστες που να παν στη χώρα τους να κάνουν ηλιοθεραπεία 4 λεπτά τη μέρα και να κολυμπάν στις λίμνες οι κοκκινομούρηδες
ΔΕΝ κυκλοφορεί και οδηγεί ή σαν τον Αττίλα ή σαν τον κατατονικό ασθενή που έβγαλε δίπλωμα
ΔΕΝ κάθεται στο καναπεδάκι του και η μόνη του ενέργεια αντίστασης στα απίστευτα που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα είναι να χειροκροτεί το Λαζόπουλο

Κάποιοι σίγουρα δεν έχουν κάνει τίποτα από τα παραπάνω (ακόμα) αλλά πόσοι είναι?

Εχετλαίος
24/02/2010, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrval
Όποιος δεν έχει κάνει κάτι από τα παρακάτω να αρχίζει αμέσως να βρίζει το Focus γιατί οι #$%^γερμανοί που πηδάγαν από κλαδί σε κλαδί

και δεν αφήκαν κανέναν ζωντανό στο χωριό της μάνας μου κλπ κλπ

spyrval
24/02/2010, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
και δεν αφήκαν κανέναν ζωντανό στο χωριό της μάνας μου κλπ κλπ

Φυσικά και δεν αθωώνονται γι'αυτό! Ποιός είπε ότι έχουν μόνο δίκιο ή ότι θα'πρεπε να είναι οι κριτές των πάντων?

byron
24/02/2010, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+1050

Σε οτι αφορα το εξώφυλλο του Focus, κακόγουστο ή οχι, λέει δυστυχώς αλήθεια. Πρέπει να το χωνεψουμε αυτό.

Αλήθεια μπορεί να είναι.... όπως αλήθεια είναι ότι για τις αποζημιώσεις και τα κλεμμένα έκαναν το κουνέλι, ενώ τώρα παίζουν τους δικαστές μπροστά στους απατεώνες.

BELZEBOYLIS
24/02/2010, 10:07
+1050

τουλάχιστο εμείς δώσαμε ψεύτικα οικονομικά στοιχεία και όχι ψεύτικο αριθμό στρατοπέδων συγκέντρωσης....:wave2:

H.A.Balafoutre
24/02/2010, 11:07
Μήπως να τους μιλήσει ο Σημίτης...που ξέρει και γερμανικά πως πρόκειται για παρεξήγηση...:lol: :rotflmao:

Cpt. Haddock
24/02/2010, 12:02
food for thought

(καταντάμε γραφικοι ως συνήθως....)

Απόπειρα φίμωσης

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ | Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Θέλει να τον κάνει νταντά.
Ο κ. Φ. Πετσάλνικος κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Σούλτχαϊς. Είναι πολύ θυμωμένος. Εχει πακετάρει τα αποκόμματα των γερμανικών εφημερίδων και θα τα παραδώσει στον εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους- χωρίς επίσημη τελετή. Κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν χωράνε σε πρωτόκολλο, πολύ απλά γιατί οι δημοσιογράφοι δεν είναι υφιστάμενοι κανενός πρεσβευτή, κανενός υπουργού, κανενός προέδρου της Βουλής. Οσοι εκφράζονται αρνητικά εναντίον της Ελλάδας έχουν να λογοδοτήσουν απέναντι στους αναγνώστες και στους διευθυντές τους.

Κανένας εκπρόσωπος του κράτους δεν νοείται να τραβάει το αφτί των αρθρογράφων ούτε να κουνάει τον δείκτη, κάνοντας παρατηρήσεις. Ο κ. Πετσάλνικος θα μπορούσε να παραπονεθεί στον πρεσβευτή αν η κρατική τηλεόραση είχε δυσφημήσει την Ελλάδα, αν σε κάποιο σχολείο είχαν προβεί σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς, αν στον δημόσιο τομέα κάποιος είχε βλάψει τα εθνικά συμφέροντα. Οπουδήποτε αλλού ο καθείς εκφράζεται κατά το δοκούν.

Δύο δημοσιεύματα φούντωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής. Το πρώτο είναι ένα άρθρο του Βάλτερ Βιλενβέμπερ στο περιοδικό «Stern». Στα μάτια του κ. Πετσάλνικου το άρθρο «υπερβαίνει κάθε όριο». Το βρίσκει «λαϊκίστικο» και «υπεραπλουστευτικό». Τα δε στοιχεία τα βρίσκει ανακριβή. Πιθανώς να κατοικούμε σε δύο διαφορετικές Ελλάδες με τον κ. Πετσάλνικο, γιατί τα όσα καταλογίζει ο αρθρογράφος μάς φάνηκαν οικεία και αληθή.

Ποιο είναι το ψέμα, ότι οι γιατροί δεν φορολογούνται; Οτι οι εφοριακοί λαδώνονται; Οτι η σύνταξη υπολογίζεται από τα τελευταία χρόνια εργασίας; Είναι γνωστή η μέθοδος της απαντητικής επιστολής: λέει ότι είναι όλα ανακριβή για να παρουσιάσει κατόπιν μιαν άλλη πτυχή του ζητήματος. Αντί δηλαδή να πάει να κρυφτεί σε καμιά γωνιά, παρέα με όλους τους αιρετούς της τελευταίας εικοσαετίας, ο κ. Πετσάλνικος εγκαλεί τους Γερμανούς. Λέει ότι έλαβαν 60 δισ. ευρώ για την ενοποίηση των Γερμανιών. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: στην Ελλάδα οι ενισχύσεις κατέληγαν συστηματικά σε μπλε και πράσινες τσέπες. Η πρόσφατη ιστορία είναι γεμάτη από μισές δουλειές και μάλιστα υπερκοστολογημένες.

Το δεύτερο δημοσίευμα που ενόχλησε τον Πρόεδρο της Βουλής είναι αυτό του περιοδικού «Focus». Μια Αφροδίτη της Μήλου με τεντωμένο το μεσαίο δάκτυλο έχει την αξία μιας Τζιοκόντα με μουστάκι- τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Οσον αφορά το περιεχόμενο, η μόνη λογική αντίδραση θα ήταν να το παραδώσουμε στα χέρια του πανδαμάτορα χρόνου. Να ξεχαστεί. Ο κ. Πετσάλνικος θα μπορούσε να μονολογήσει «ωχ, μας πήρανε χαμπάρι» αντί να ανασκαλεύει το θέμα. Ναι, έχει δίκιο όταν υπενθυμίζει ότι από τους Γερμανούς ψωνίζουμε εξοπλισμό (όπως π.χ. φρεγάτες που μπατάρουν), αλλά το κατηγορητήριο είναι άλλο. Οι Ελληνες χαρακτηρίζονται «απατεώνες» για χίλιους δυο λόγους που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε με συμψηφισμούς. Δεν έχει καμία σημασία που η «λαδώτρα» Siemens είναι γερμανική, που και εκεί εκδηλώνονται σκάνδαλα. Αν ο κ. Πετσάλνικος καταφέρει να βγάλει σκάρτους τους Γερμανούς, δεν θα αθωώσει τους ντόπιους υπεύθυνους για την καταβύθιση της οικονομίας.

Ως αποκορύφωμα επιχειρηματολογίας ο κ. Πετσάλνικος λέει ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την παγκόσμια ύφεση. Μα ούτε και η παγκόσμια ύφεση ευθύνεται για τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας- έτσι τουλάχιστον αποφαίνονται οι ειδικοί. Ο κ. Πετσάλνικος λοιπόν αντιδρά με λίγο περισσότερο πάθος από όσο επιτρέπει η θέση του, όπως εκείνοι που έχουν τη μύγα. Ως εκ τούτου δεν θα επαναφέρει στην τάξη τους ξένους δημοσιογράφους όσες επιστολές και αν στείλει, όσα αμφιλεγόμενα διαβήματα και αν κάνει. Δεν έχει και διαπραγματευτική ισχύ με τους αλλοδαπούς γραφιάδες. Τι να τους τάξει από αυτά που συνηθίζουν οι έλληνες βουλευτές: διορισμό στο Κανάλι της Βουλής, βόλεμα σε κάποιο γραφείο Τύπου, μια αργομισθία στην ΕΡΤ; Ο κ. Πετσάλνικος κρίνει με τα εγχώρια δεδομένα: οι κριτές γίνονται ηθελημένα αντιγραφείς δελτίων Τύπου, πρόθυμοι υποστηρικτές του συστήματος με αντάλλαγμα λίγο κρατικό παραδάκι. Θα άλλαζε άραγε κάτι στον δημόσιο βίο αν υπήρχαν πολλές δηκτικές, ειλικρινείς πένες, σαν αυτές που εξοργίζουν τον κ. Πετσάλνικο;

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=316931&dt=24/02/2010

makis206
24/02/2010, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Μήπως να τους μιλήσει ο Σημίτης...που ξέρει και γερμανικά πως πρόκειται για παρεξήγηση...:lol: :rotflmao:

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

MG
24/02/2010, 12:15
μια χαρα τα λεει το αρθρο....

καταπιανωμαστε απ'ότι βρουμε και μας πιανει το πατριωτικο μας....

σαν το Χαρδαβδελλα που ηθελε να ξεσηκωσει το εθνος με τη χθεσινη εκπομπη του... ετριβαν τα χερια τους ο Αδωνις κι ο Καρατζαφερης με αυτα που ελεγε....

και που εβρισε στα ισια Γερμανους δημοσιογραφους κ πολιτικους....

αλλα αν πουν αυτα που ελεγε ο Δημοσιογραφος του μεταφυσικου, στους Γερμανους το λιγοτερο που θα γινει ειναι να ξεσηκωθουν οι ακροδεξιοι σκινχεντς και να σπασουν κανενα κακομοιρη Ελληνα μεταναστη στο ξυλο ή να του καψουν το μαγαζι....

κριμα!

Cpt. Haddock
24/02/2010, 12:21
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης συμβόλισε με μία και μόνη ηρωική πράξη την ετοιμότητα της πολιτικής τάξης να αντιμετωπίσει δραστικά την οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ισχυρίζεται ότι πήγε χθες νωρίς το πρωί στο Μοναστηράκι, αγόρασε τουριστικές κάρτες με Σάτυρους και τις έστειλε στο γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο δημοσίευσε στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου σε μια «ηρωική» χειρονομία.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artid=316937&dt=24/02/2010

ermiss
24/02/2010, 13:05
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artid=316937&dt=24/02/2010

lol

arxaios
24/02/2010, 23:32
Όποιος δεν έχει κάνει κάτι από τα παρακάτω να αρχίζει αμέσως να βρίζει το Focus γιατί οι #$%^γερμανοί που πηδάγαν από κλαδί σε κλαδί κλπ όταν εμείς κλπ κλπ:

ΔΕΝ έκανε παρανομία όταν έχτιζε το σπίτι του και μετά τα "κανόνισε" με πολεοδομίες κλπ
ΔΕΝ αισχροκερδεί στην επιχείρησή του, χρεώνοντας ότι να'ναι για να πληρώνουν τα κορόϊδα
ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε τουρίστες που να παν στη χώρα τους να κάνουν ηλιοθεραπεία 4 λεπτά τη μέρα και να κολυμπάν στις λίμνες οι κοκκινομούρηδες
ΔΕΝ κυκλοφορεί και οδηγεί ή σαν τον Αττίλα ή σαν τον κατατονικό ασθενή που έβγαλε δίπλωμα
ΔΕΝ κάθεται στο καναπεδάκι του και η μόνη του ενέργεια αντίστασης στα απίστευτα που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα είναι να χειροκροτεί το Λαζόπουλο

Κάποιοι σίγουρα δεν έχουν κάνει τίποτα από τα παραπάνω (ακόμα) αλλά πόσοι είναι?

Χωρίς ίχνος χιούμορ ΕΓΩ !!! Και ξέρω και αρκετούς άλλους !!!

arxaios
24/02/2010, 23:36
Φυσικά και δεν αθωώνονται γι'αυτό! Ποιός είπε ότι έχουν μόνο δίκιο ή ότι θα'πρεπε να είναι οι κριτές των πάντων?

Δε με λες και κάτι ακόμα ............. ο Χριστοφοράκος είναι έλληνας ................. αλλά ποιός τον έστειλε να λαδώσει τους πάντες ............. και με τι λεφτά ;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΜΑ !!!
Κατ' αυτούς ο Χριστοφοράκος ΔΕΝ παρανόμισε και γι αυτό και προτίμησε να "δικαστεί" στη Γερμανία .....

stefanos
25/02/2010, 08:09
Μιά ακόμα απόδειξη οτι οι Γερμανοί είναι αγαθός λαός.
Εάν εμείς είμαστε κλέφτες αυτοί είναι κλεπταποδόχοι και οι κύριοι σύμμαχοι μας στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Οσο χρήμα πήραμε κατέληξε στα ταμεία τους μαζί με το δικό μας.
Και το θέμα είναι οτι δεν ήταν δικό τους μόνο το χρήμα αλλά και των υπολοίπων Ευρωπαίων.
vodafone Hochtief Siemens HDW mtu Krauss-Maffei και πολλές άλλες πήραν με περίεργες τουλάχιστον συμβάσεις το σύνολο των αχρηστων προμηθειών και άχρηστων έργων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έτσι?
Ούτε Γάλλοι ούτε Ιταλοί ούτε καν Αμερικάνοι.
Αυτό δεν το κάναν με την αξία τους αλλά λαδώνοντας τους "κλέφτες" έτσι?

:smilea:

byron
25/02/2010, 08:26
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας....:D

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=316839&dt=24/02/2010

"Κοινωνίες και λαοί δεν μπαίνουν στην παλάντζα για να ζυγίσει κανείς ποιος είναι ο «βαρύτερος» σαν να πρόκειται για χρυσό και άνθρακα. Ωστόσο στον οικονομικό αγώνα «Ελλάδα- Γερμανία» σημειώσατε «1»! Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση μεταξύ ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ των δύο χωρών, καθώς, ενώ η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης συνέβαλε στη χώρα μας το 2008 με 1,3 δισ.ευρώ (καθαρά) μέσω των κοινοτικών ταμείων, την ίδια στιγμή κέρδισε μόνο από τις εξαγωγές της προς την Ελλάδα περισσότερα από 5,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 2008 η Γερμανία «έβγαλε» 4 δισ. ευρώ από την Ελλάδα!

Ολα αυτά θολώνουν, ακόμη περισσότερο, την εικόνα που θέλει την Ελλάδα να είναι η πιο ωφελημένη χώρα, κατά κεφαλήν, από τα κοινοτικά ταμεία και τη Γερμανία να είναι η χώρα που εισφέρει περισσότερο σε απόλυτους αριθμούς στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Στην ισορροπία των οικονομιών σήμερα «γίγαντες» και «νάνοι» είναι σαν να λέμε... το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως, είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Περίπου δύο εκατομμύρια γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας- μάλιστα σε σύνολο 15 εκατομμυρίων τουριστών που επιλέγουν τη χώρα μας οι Γερμανοί κατέχουν τη δεύτερη θέση, μετά τους Βρετανούς. Ωστόσο η συμβολή των Γερμανών στον ελληνικό τουρισμό δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί με αριθμητικά στοιχεία. Επιπλέον, στην Ελλάδα είναι εγκατεστημένες περί τις 135 γερμανικές εταιρείες με επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους 1,85 δισ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό 25.000 άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, σε αυτά τα μεγέθη δεν περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη γερμανική επένδυση στην Ελλάδα, δηλαδή η εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Τelekom (DΤ).

Η Γερμανία εξάγει στη χώρα μας βιομηχανικά προϊόντα (οχήματα, φάρμακα, μηχανολογικό εξοπλισμό, πλαστικά κ.ά.), τρόφιμα και ποτά, καθώς και είδη όπως πλαστικά, χρώματα, χαρτί-χαρτόνι κτλ. Ωστόσο η «εξάρτηση» της γερμανικής οικονομίας από τις εξαγωγές την καθιστά ευάλωτη, όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, κατά την παρούσα φάση.

Ενδεικτικά, οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα παρουσίασαν πτώση κατά 23,15% το πρώτο εξάμηνο του 2009 έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2008.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια είναι από τους καλύτερους πελάτες της Ελλάδας, κατέχοντας τη δεύτερη θέση μετά την Ιταλία, στους σημαντικότερους αγοραστές ελληνικών προϊόντων. Ωστόσο οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία υποχώρησαν το πρώτο εξάμηνο του 2009, σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, κατά 21,08%. Οι εταιρείες με κεφάλαια ελληνικής προέλευσης, βάσει της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας- η οποία δεν καταγράφει πάντως όλες τις ελληνικές επενδύσεις-, απασχολούν περί τις 2.000 άτομα στη Γερμανία, με κύκλο εργασιών γύρω στα 500 εκατ. ευρώ.

Κοινοτικά ταμεία
Η χώρα μας το 2008 είχε στη διάθεσή της 8,5 δισ. ευρώ «μεικτά» από την ΕΕ, στον προϋπολογισμό της οποίας συμμετείχε με 2,3 δισ. ευρώ, δηλαδή έλαβε καθαρά 6,2 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία προικοδοτήθηκε από το Κοινοτικό Ταμείο με 11 δισ. ευρώ, στο οποίο όμως συνέβαλε με 22 δισ. ευρώ, δηλαδή «μπήκε μέσα» 11 δισ. ευρώ.

Τα 8,5 δισ. ευρώ «μεικτά» που αναλογούν στην Ελλάδα αποτελούν το 8% των συνολικών εκταμιεύσεων της ΕΕ προς τα μέλη της. Οταν διαιρείται αυτό το 8% με τη «μεικτή» γερμανική συμβολή προκύπτει αποτέλεσμα 1,7 δισ. ευρώ. Οταν από αυτό το ποσό αφαιρείται η ελληνική συμμετοχή στον κοινοτικό προϋπολογισμό (περίπου 20% επί των «μεικτών» ποσών που αναλογούν στη χώρα μας) προκύπτει καθαρό αποτέλεσμα 1,36 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το τελικό ποσό που συνεισφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Μύθοι χωρίς... δράκους
Μύθο χαρακτηρίζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αριστείδης Καζάκος το ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση- και κατ΄ επέκταση από τη Γερμανία- περισσότερα απ΄ όσα δίνουν. Από μια στενή λογιστική άποψη η Ελλάδα έχει, πράγματι, αν αφαιρέσουμε τις εκροές, ένα καθαρό ετήσιο υπόλοιπο εισροών από τα κοινοτικά ταμεία περίπου 6 δισ. ευρώ, τονίζει ο καθηγητής μιλώντας στο «Βήμα». Και όμως, αυτό το λογιστικό δεδομένο κρύβει, σύμφωνα με τον κ. Καζάκο, «ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό ψεύδος», το γεγονός δηλαδή ότι η χώρα μας χάνει ή δίνει πολύ περισσότερα απ΄ όσα παίρνει. Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες «λήπτριες» χώρες, πληρώνει ακριβά, στην κοινή και χωρίς σύνορα αγορά, τις εισαγωγές από τις κύριες εξαγωγικές χώρες, επισημαίνει ο καθηγητής. Και αυτό για δύο λόγους, όπως εξηγεί ο κ. Καζάκος: - Η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει δασμούς και να περιορίζει ή να ελέγχει, γενικά, τις εισαγωγές και την κατανάλωση, ιδίως πολυτελών αγαθών, και να μειώνει τις εκροές για την αγορά των εισαγόμενων αγαθών. Εξαφανίζεται έτσι μια πηγή κρατικών εσόδων, μια απώλεια που δεν εξισορροπείται από τις εξαγωγές μας.

- Η κατάσταση αυτή της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων οδηγεί συγχρόνως και σε διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, αφού η κατανάλωση εισαγόμενων αγαθών στηρίζεται σε ολοένα αυξανόμενο δανεισμό από τράπεζες, πράγμα που δευτερογενώς στερεί από το κράτος και τα μέσα εσωτερικού δανεισμού."

stefanos
25/02/2010, 08:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας....:D

Εντάξει στο εμπορικό ισοζύγιο εμπεριέχεται και ένα μεγάλο κομμάτι των "περίεργων" συμπλεγμάτων που κουβαλάνε οι Ελληνες καταναλωτές.

mats8282
25/02/2010, 09:20
Δεν είναι μόνο το Focus...Υπάρχει μια προσπάθεια να φορτωθούν τα προβλήματα της Γερμανίας αλλού και ο εύκολος στόχος είμαστε εμείς...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=135322

el_hymador
01/03/2010, 21:15
Τελικά τι γράφει το άρθρο του focus με το κολοδάχτυλο;

εδώ η μετάφραση:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/28/focus2000/

el_hymador
01/03/2010, 21:19
και εδώ κάτι συμπληρωματικά άρθρα του focus που μας αφορούν:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/25/focus/

...σαν εξωγήινους μας βλέπουν...δεν μας μισούν, απλά δεν μας καταλαβαίνουν

(ούτε και εμείς μας καταλαβαίνουμε άλλα χτυπάει περισσότερο αν είσαι στην απ' έξω) :lol:

Akatanomastos
02/03/2010, 01:23
μας ενοχλει οταν τα διαβαζουμε τα περι ελλαδας και αθηνας..

οταν ομως τα ζουμε καθε μερα επι δεκαετιες?

Υ.Γ.
δεν αναφερομαι σε αυτα που λεει το αρθρο για συνδεση με αρχαιους, και τα ιστορικα, δεν ειναι αυτη η ουσια

με θλιβει πραγματικα η αληθεια για την ελλαδα και την αθηνα, τα σκουπιδια, τα καμμενα,
τον πολιτισμο που τον εχουμε γραμμενο στα φρυδια μας και αλλα πολλα που αναφερουν..
οπως και αλλα που δεν αναφερουν, δρομους, νοσοκομεια, παιδεια..

konsttanttinos
02/03/2010, 02:02

Δεν ειμαστε ολοι νευρωτικοι μαλακες, ουτε ενδεικνειται να βρισω για να επιβεβαιωσω οτι αυτα που αναφερεις ειναι κλασσικες στερεοτυπες εκφρασεις δημοσιογραφισκων και φυλλαδων - αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι αληθειες.

Στην κοινωνια που ζουμε δεν μπορει κανενας πλεον πολιτης , εκλεγμενος ή οχι, να κανει κατι για να αλλαξει την κατασταση.Τα γονιδια του σταρχιδισμου μεταφερονται επιτυχως απο γενια σε γενια ανεξαρτητως κοινωνικης ταξης και δυναμωνουν ανεβαινοντας κλιμακια.Τα ''πολιτικα πιστευω'' εξαλειφονται οσο ο χειμαρρος του χρηματος μεγαλωνει, και απλα υπαρχουν καποιοι γραφικοι -συνηθως χαμηλομισθοι δημοσιοι υπαλληλοι- που ακομη πιστευουν σε χρωματα γιατι τους βολεψαν οι ''δικοι τους ανθρωποι''.

Θα μπορουσα να γραψω σεντονια, αλλα η ωρα ειναι περασμενη και προτιμω να συνεχισω την απολαυση ουισκι-τσιγαρο-Hendrix.

Μονο 2 ερωτηματα εχω, προς τους εαυτους σας, και φυσικα δεν περιμενω απαντηση.
Τι σκοπευετε να κανετε στις επομενες εκλογες και γιατι?
Τι περιμενετε απο'δω και περα απο την κυβερνηση που εβγαλαν καποιοι -να μην εκφραστω καλυτερα- με 10,5% διαφορα απ τους προηγουμενους?

υ.γ.1Για το focus δεν θα σχολιασω.Αυτα γινονται επιτηδες για να δημιουργησουν εντυπωσεις και να παρατηρηθουν οι αντιδρασεις.Οποιος δεν το εχει καταλαβει ακομη, τοτε να αρχισει να ανησυχει.
υ.γ.2Οι γερμανοι θα μας πηδηξουν ετσιθελικα, θα το υποστουμε και δεν ειναι η πρωτη φορα...τωρα ομως μας λειπουν ηγετες με αρχιδια...

Ριξτε και σ'αυτο μια ματια...μερικα ειναι σωστα.
http://faeenamalaka.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

alucard
02/03/2010, 02:24
:a31: :a31: :a31:

zeis sto mesaiwna ermi

190544

TROOPER
02/03/2010, 09:48
καλα υπηρχαν και αλλοι τροποι για να πουνε οσοι ηθελαν οτι τα μπεμβε ειναι μπουρδελα :lol: :lol: :lol:

Akatanomastos
02/03/2010, 22:07
αρχισανε τα οργανα.. (http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_6740.html) :look:

TROOPER
03/03/2010, 08:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αρχισανε τα οργανα.. (http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_6740.html) :look:

τα οργανα δεν αρχισανε τωρα.

ο τιφος που μενει ολλανδια πανε 2 χρονια που που μου χε πει οτι ετσι οπως τα χουμε κανει οι ευρωπαιοι θελουν να μας στειλουν.μη βαυκαλιζομαστε....:wave2:

ggs
03/03/2010, 08:51
ΩΧ ΑΜΑΝ !!! (ωχ αμαν...)
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ....:a49:

190676

BELZEBOYLIS
03/03/2010, 08:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΩΧ ΑΜΑΝ !!! (ωχ αμαν...)
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ....:a49:

έχω ενα καλύτερο πεντοχίλιαρο αν θες.....:wave2:

ggs
03/03/2010, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
έχω ενα καλύτερο πεντοχίλιαρο αν θες.....:wave2:

φερε....σε λιγο καιρο θα ειναι παλι χρήσιμα... (αρκει να μην εχει την ....φατσα σου):D :lol: :lol:
:lol: :lol:

950dim
03/03/2010, 10:21
Εχουμε γυρω στο 1.000.000 δημ.υπαλ/λους(600000 οι μονιμοι)...
Η ΕΡΤ απασχολει περισσοτερους υπαλληλους απο το CNN...
Εχουμε το μεγαλυτερο ποσοστο αναπηρικων συνταξεων σε συνολο συνταξιουχων...
Νοσοκομεία, πολεοδομίες, εφορίες, ΙΚΑ και νομαρχίες αναδεικνύονται πρωταθλητές στη διαφθορά...
Το ιδιο αγαθο που αγοραζω εδω 5 ευρω στη Γερμανια στοιχιζει 2,5...
Για να παω με το πλοιο σε ενα νησι θελω 80-100 ευρω πηγαιν΄ελα,οσο δλδ ενα αεροπορικο για Ευρωπη...
Εργαζομαι 18 χρονια,το τελευταιο χρονο υποτιθεται σε ¨υπευθυνη¨ θεση και μολις ακουσε ο βοηθος σερβιτορου στο Μοναχο το μισθο μου εβαλε τα γελια...
Ακουω εδω και καμια 20 χρονια για σκανδαλα,μιζες,παρανομους διορισμους κλπ...
Σημερα ακουσα κι αυτο:4000 διορισμενοι καθηγητες,αποσπασμενοι με ψυχολογικα προβληματα!!!
Με οποιον μιλαω ολοι μου λενε ποσο εξυπνα φοροδιαφευγουν,δε τολμω να αρρωστησω γιατι τα ραντεβου θα ειναι οταν εχω πεθανει,την ωρα που 30% του μισθου μου παρακρατειται για την υγεια μου...

Και ενοχλουμαι οταν μου τα λεει ο Γερμανος???
:confused:
Εκτος κι αν ειμαι κι εγω μερος της διαφθορας...

Εχετλαίος
03/03/2010, 11:45
Όλο το μήλο είναι σάπιο, όλο...
Το να ψάχνουμε ποιό μέρος του είναι ίσως ακόμα βρώσιμο είναι άτοπο. Εϊναι σάπιο και κακοφορμισμένο, πάει και τελείωσε.
Τα σάπια μήλα μονάχα στα σκουπίδια μπορούν να καταλήξουν, δεν ξαναγίνοναι φρέσκα!
Και όσο και να προσπαθήσεις να τα μπαστερδέψεις με φρέσκα αυτά σάπια θα μείνουν (και θα σαπίσουν και τα φρέσκα μαζί τους).

stefanos
03/03/2010, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Και ενοχλουμαι οταν μου τα λεει ο Γερμανος???
:confused:
Εκτος κι αν ειμαι κι εγω μερος της διαφθορας...

Εάν είσαι κλέφτης όπως λένε οι Γερμανοί μην ενοχλείσαι.
Εγώ δεν είμαι πάντως και ενοχλούμαι.

950dim
03/03/2010, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εάν είσαι κλέφτης όπως λένε οι Γερμανοί μην ενοχλείσαι.
Εγώ δεν είμαι πάντως και ενοχλούμαι.

Και δεν ενοχλεισαι με ολα αυτα που συμβαινουν καθημερινα γυρω σου????

p@nos
03/03/2010, 15:15
εφτιαξαν ενα πολυ καλο βιντεακι στο ραδιο αρβυλα, δε ξερω αν το ειδατε...

http://www.youtube.com/watch?v=vpsTqleZYB4

jimmis5
13/03/2010, 07:58
>
> Το γερμανικό κατοχικό δάνειο
>
> Του Τάσου Μηνά Ηλιαδάκη*
>
> Α. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
>
> Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ.Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ’αυτήν και είχαν πεδίο δράσης την ευρύτερη περιοχή της. Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής. Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης.
>
> Στόχος των στρατευμάτων αυτών ήταν τα πετρέλαια της Λιβύης-Μ. Ανατολής και η ενίσχυση της άμυνας των Βαλκανίων. Από τα τελευταία εξασφάλιζε στην πολεμική του βιομηχανία το 20% του αντιμονίου, το 50% των ορυκτελαίων, το 60% του βωξίτη και το 100% του νικελίου. Την ίδια στιγμή για τους συμμάχους η μοναδική πύλη των Βαλκανίων ήταν και παρέμενε η Ελλάδα.
>
> Λόγω αυτών, η γερμανική απαίτηση για υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα ήταν ανελαστική και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις (1) ακόμα και της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου(2) που απειλούσε με παραίτηση. Παράλληλα ο Μουσολίνι όπως και ο Γερμανός πληρεξούσιος για την Ελλάδα, Γκύντερ Αλτενμπουργκ(3) πίεζαν το Βερολίνο να μειώσει τα έξοδα κατοχής για την Ελλάδα.
>
> Το πρόβλημα των μοναδικά υπέρογκων δαπανών κατοχής συνόδευε η “παντός αγαθού” λεηλασία του τόπου,(4) φυσικό επακόλουθο της οποίας ήταν ο λιμός. Ο Αλτενμπουργκ από τις πρώτες ημέρες προειδοποιούσε το Βερολίνο για τον επερχόμενο υποσιτισμό(5). Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, νούτσιος Α. Ρονκάλι, ο μετέπειτα πάπας Ιωάνης ΚΓ’, μετά από έρευνες του, διαπίστωνε τριπλασιασμό των θανάτων σε Αθήνα-Πειραιά λόγω λιμού τον χειμώνα 1941-42(6) και ο Γκαίμπελς σημείωνε στο ημερολόγιό του, “..... η πείνα (στην Ελλάδα) έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση”(7).
>
> Το πρόβλημα του λιμού καθιστούσε οξύτερο το Λονδίνο που είχε κηρύξει την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα για να εξωθήσει τον ελληνικό πληθυσμό προς την αντίσταση(8).
>
> Η πείνα, η ανομία και τα φιλοαγγλικά αισθήματα γίνονταν τόσο απειλητικά που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να τα αγνοήσουν. Ο υποσιτισμός τους απασχολούσε γιατί υποκινούσε λαϊκές αντιδράσεις και την αντίσταση.
>
> Έτσι οι Δυνάμεις Κατοχής οδηγήθηκαν σε μια αδήριτη πραγματικότητα δύο ανελαστικών και αντικρουομένων απαιτήσεων. Από τη μια η κεφαλαιοδότηση από την  Ελλάδα τον στρατιωτικών επιχειρήσεων του άξονα στην ευρύτερη περιοχή της και από την άλλη η πείνα που οδηγούσε στην εξέγερση και στην αντίσταση.
>
> Για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι Δυνάμεις Κατοχής, τον Οκτώβριο του 1941, θα στείλουν στην Ελλάδα οικονομικούς τεχνοκράτες, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα(10).. Στη συνέχεια το πρόβλημα θα απασχολήσει και θα λάβει οξύτατη μορφή στην ιταλο-γερμανική Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων, από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 1942 στη Ρώμη. Η γερμανική επιμονή για υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα οδηγούσε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη.
>
> Τότε ο Ιταλός τραπεζίτης και οικονομικός πληρεξούσιος της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ντ’ Αγκοστίνι, θα προτείνει τη λύση του δανείου. Δηλαδή οι πέρα από τις δαπάνες κατοχής αναλήψεις να χρεώνονται από την Ελλάδα ως δάνειο προς την Γερμανία και την Ιταλία.

>
>

jimmis5
13/03/2010, 07:59
>
>
> Β.ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
>
> Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14.3.1942 από τους πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Άλτενμπουργκ και Γκίτζι. Η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί και δεν ήταν παρούσα. Στην Ελλάδα την ανακοίνωσε μετά από εννιά μέρες ο Άλτενμπουργκ με την ρηματική διακοίνωση 160/23.3.1942” και ο Γκίτζι με το σημείωμά του Νο4/6406/461/23.3.1942. Σύμφωνα μ’αυτήν:
>
> • Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5δισ.δρχ.(άρθ.2).
>
> •Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής ΤΕ), άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας ως άτοκο, σε δραχμές δάνειο της Ελλάδας προς αυτές (άρθρο 3).
>
> • Η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα (αρθ. 4).
>
> • Η συμφωνία είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942 (άρθρ. 5).
>
> Η δανειακή σύμβαση αποτελούσε μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας που επιβαλλόταν στην Ελλάδα υποχρεωτικά εκτελεστή (αναγκαστική). Οι δανειακές αναλήψεις θα είχαν την μορφή μηνιαίων προκαταβολών, το ύψος και η διάρκεια των οποίων δεν προσδιοριζόταν. Επίσης δεν προσδιοριζόταν πότε θα άρχιζε η εξόφληση του, ενώ προσδιοριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε δραχμές.
>
> Με το εμπιστευτικό έγγραφο 409/2.4.1942 ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδινε εντολή στην ΤΕ να συμμορφωθεί με τη ρηματική διακοίνωση του Αλτενμπουργκ και να αρχίσει να καταβάλει τις δανειακές προκαταβολές(13).
>
> Την αρχική αυτή αναγκαστική σύμβαση ακολούθησαν τρεις τροποποιήσεις με κοινή βούληση των συμβαλλομένων. Αυτές μετατρέπουν την αρχική αναγκαστική σύμβαση σε συμβατική. Δηλαδή το δάνειο παύει να είναι αναγκαστικό και μεταπίπτει σε κοινό συμβατικό δάνειο.
>
> Με την πρώτη τροποποίηση (2.12.1942) ορίζεται ότι τα δανειακά ποσά είναι αναπροσαρμοζόμενα και θα αρχίσουν να επιστρέφονται από τον Απρίλιο του 1943 (άρθρο β, παράγραφοι 2 και 3).
>
> Μάλιστα κατέβαλαν και δύο εξοφλητικές δόσεις του δανείου και στη συνέχεια σταμάτησαν την επιστροφή του, οπότε μεταπίπτει σε έντοκο λόγω υπερημερίας. Δηλαδή το δάνειο είχε μετατραπεί σε σταθερού νομίσματος και έντοκο.
>
> Το ύψος του δανείου κατά την ΤΕ ανέρχεται (δίχως τους τόκους) σε 227.940.201 εκ. δολ. το 1944(14) και κατά τον Αλτενμπουργκ 400 εκ. μετακατοχικά μάρκα (15) . Με τις αναπροσαρμογές και τους τόκους ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες δισ. ευρώ.
>
> Επομένως το κατοχικό δάνειο είναι συμβατικό και όχι αναγκαστικό, σταθερού
> νομίσματος και από τον Απρίλιο του 1943 έντοκο. Αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας και όχι επανορθωτική. Ως τέτοια δεν εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου 1953 που αναστέλει την καταβολή των επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
>
>
> Γ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
>
> Η Ελλάδα στη διάσκεψη των επανορθώσεων του 1945, στη διάσκεψη των Παρισίων το 1946 και στη διάσκεψη των υπεξ των τεσσάρων Μ.Δ. το Νοέμβριο του 1947, διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις και ζητούσε την επιστροφή του(16) .
>
> Η Ελλάδα ουδέποτε έπαψε να διεκδικεί το κατοχικό δάνειο(17) .
>
> • Το 1964 με τον Αγγελόπουλο, ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.
>
> •Το 1965 με τον Α. Παπανδρέου.
>
> • Στις ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα το 1966.
>
> Τότε η Γερμανία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι του δανείου είχε παραιτηθεί εγγράφως ο Κ..Καραμανλής.. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε προφορική παραίτηση Καραμανλή, πράγμα που διέψευσε ο Κ.Καραμανλής. Τέλος με τη ρηματική της διακοίνωση στις 31.3.1967, η Γερμανία δεχόταν ότι δεν υπήρξε παραίτηση Καραμανλή.
>
> • Το 1974 το ανακίνησε ο Ζολώτας.
>
> • Στις 18.4.1991 το έθεσε ανεπίσημα και προφορικά ο τότε υπεξ Α. Σαμαράς στο Γερμανό ομόλογό του.
>
> • Στις 14.11.1995 το έθεσε η Ελλάδα με ρηματική διακοίνωση.
>
> Η Γερμανία σταθερά το απορρίπτει, με τα επιχειρήματα:
>
> • Το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου.
>
> • Από το δάνειο παραιτήθηκε ο Κ. Καραμανλής. Το επανέλαβε και μετά το 1990 παρά τη ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου 1967.
>
> • Υστερα από 50 χρόνια δεν μπορεί να εγείρονται τέτοιες απαιτήσεις. (Η Ελλάδα το διεκδικεί από το 1945).
>
> Το μόνο που δηλώνουν αυτά τα επιχειρήματα είναι έλλειψη επιχειρημάτων. Μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990 έχει εκλείψει και το τυπικό επιχείρημα που θα μπορούσε να προβληθεί, εκείνο του χωρισμού της Γερμανίας. Επομένως είναι άμεσα διεκδικήσιμο και πολιτικά και συμβατικά (νομικά). Μπορεί να το διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος ή οποιοσδήποτε μέτοχος της (πάνω ενός ορίου μετοχών), όπως και ο ελληνικός λαός μέσω των συντεταγμένων πολιτειακών θεσμών του. Τέλος την ελληνική διεκδίκηση ενισχύει το προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας και της Πολωνίας στις οποίες η ναζιστική Γερμανία είχε επιβάλλει παρόμοια κατοχικά δάνεια και τα οποία μετακατοχικά η τότε Δ. Γερμανία επέστρεψε(18) (αντίστοιχα το 1956 και 1971).
>
> Η σημερινή Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι δανείσθηκε από το ελληνικό κράτος κατά παράβαση του άρθρου 49 της σύμβασης της Χάγης του 1909 και το οποίο ισχύει και σήμερα. Δανείσθηκε από ένα κράτος που η ίδια η ναζιστική Γερμανία είχε χαρακτηρίσει ακατάλυτο και ότι οι ναζί όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν ουδέποτε το δάνειο αλλά και άρχισαν την αποπληρωμή του, ενώ και ο καγελλάριος Ερχαρντ, το 1964, είχε δεσμευθεί για την επιστροφή του μετά την επανένωση της Γερμανίας.
>
> Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι η γερμανική κατοχή είναι υπόλογος για το οικονομικό ελληνικό ολοκαύτωμα της περιόδου 1940-44. Ενδεικτικά και μόνο είναι υπόλογος για το ότι στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αυξήθηκε 15,3 εκατομμύρια φορές και ότι μόνο την Ελλάδα υποχρέωσε η τότε Γερμανία να της καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτό το ολοκαύτωμα το αναγνώρισαν οι Ιταλοί ναζί: “Η Ελλάδα είναι στημμένη σαν λεμόνι”, έλεγε ο Γκίτζι(19). Αποκορύφωμα ο Μουσολίνι, που έλεγε ότι “... οι Γερμανοί άρπαξαν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους...”(20)... Αλλά και ο Γερμανός υπ. Οικονομίμας, Φουνκ, τον Ιούνιο του 1943 έγραφε σε άρθρο του ότι, “η Ελλάς δοκίμασε τα δεινά του πολέμου, όπως ίσως καμία αλλη χώρα της Ευρώπης”(21).
>
> Για την επανόρθωση η Ελλάδα θα χρειαζόταν 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946. Αυτό μετακατοχικά η Ελλάδα θα το αναζητούσε στον εξωτερικό δανεισμό.
>
> Από την άλλη πλευρά αυτή που αμφισβητεί και αρνείται την επιστροφή του κατοχικού δανείου είναι η μετά το 1990 ενωμένη και δημοκρατική Γερμανία.
>
> Αυτή όμως η συμπεριφορά, εκτός των άλλων, πλήττει βάναυσα τα μετακατοχικά φιλογερμανικά αισθήματα, όπως τα χαρακτήρισε ο καγκελλάριος Κολ, του ελληνικού λαού και γι’αυτό ακέραια την ευθύνη φέρει η γερμανική κυβέρνηση.

takis-kk
28/03/2010, 08:15
Αντιγράφω απο την ιστοσελίδα του Νικου Δήμου.

1)Την ανακοίνωση της εταιρείας συγγραφέων σχετικα με τα του Focus.
2)Δικό του σχόλιο στο τέλος.

- Τι είναι αυτό που διαπερνά, από την πρώτη ως την τελευταία φράση, το άρθρο του γερμανικού περιοδικού; Μήπως, η ειρωνία για τα αναμφισβήτητα οικονομικά παθήματα της Ελλάδας και τις ευθύνες της; Μήπως, ο φόβος ότι η κρίση γίνεται μόνιμος γείτονας στην Ευρώπη; Μήπως, πάλι, ο καϋμός για τον δυτικό πολιτισμό που από χρόνια δεν έχει το πάλαι ποτέ σφρίγος , πλην εξαιρέσεων; Mήπως, τέλος, η αγωνία για την σύγχρονη γερμανική λογοτεχνία και το μέλλον της;

Τίποτε από όλα αυτά! Από την πρώτη ως την τελευταία φράση, το άρθρο του focus είναι εστιασμένο στην λυσσαλέα υπεράσπιση ενός κύκλου εννοιών που λες και είναι ζυμωμένοι με το DNA της κεντροευρωπαϊκής αλαζονίας : της φυλετικής καθαρότητας, του αμόλυντου αίματος, του αναλλοίωτου μέσα στους αιώνες έθνους. Αν είναι δυνατόν ! Να μας απασχολεί ως οντολογικό πρόβλημα ότι δεν έχουμε το ίδιο αίμα με τους αρχαίους `Ελληνες! Δηλαδή ένας από τους πιο επικίνδυνους παραλογισμούς που υπήρξαν αιτίες για τους γερμανικούς ολοκληρωτισμούς του α’ μισού του 20ού αιώνα. Αιτίες για τα ολοκαυτώματα, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και την καταστροφή του λογικού !

Τι λοιπόν καίει τόσο πολύ τον συντάκτη αυτού του “περισπούδαστου” άρθρου; Μήπως η συγκριτικά λιγότερο τιμημένη γερμανική λογοτεχνία από την ελληνική; Τα δυο Νόμπελ, του Σεφέρη και του Ελύτη, η διεθνής αναγνώριση του Ρίτσου, η αναγνώριση του Καβάφη ως ενός από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ού αιώνα; Ούτε αυτό. `Ο,τι τον καίει είναι ότι μπασταρδεύτηκε η σύγχρονη Ελλάδα από λογής λογής επιμειξίες ( ενώ η Γερμανία έμεινε αμόλυντη!) και ταπεινώθηκε από κατακτητές- ξεχνώντας ότι ο πιο πρόσφατος είναι αυτή η ίδια η Γερμανία του φιλελληνικού ρομαντισμού !

Μα, τελικά, δεν είναι η ίδια νοοτροπία και η ίδια συλλογιστική που συνδέει τον Γιάκομπ Φαλμεράγιερ του 1830, με τους ναζί και τον σημερινό ψευτορομαντισμό του focus; H ίδια μυθολογική ουτοπία του καθαρού αίματος και της αμετάβλητης φυλετικής ταυτότητας!

Ε, όχι και να πάρουμε στα σοβαρά ένα τόσο γελοίο και ανιστόρητο άρθρο !

Το να απαντάς σε κατηγορίες που δημοσιεύονται σε έντυπα ήσσοντος σημασίας και τριτεύoντος βαθμού ποιότητας, όπως το γερμανικό focus, ασφαλώς είναι σα να τους δίνεις αξία. `Ενα περιοδικό που, από όσο φαίνεται, έχει σκοπό του να νανουρίζει και να θρέφει τα στερεότυπα της γερμανικής “χαμηλής κουλτούρας”, με τη γνωστή τουριστική λογική, μάλλον δεν είναι ο καλύτερος συνομιλητής που θα επιθυμούσαμε. Αλλά, τι να γίνει, πολλές φορές δε διαλέγουμε εμείς τους συνομιλητές μας, αλλά οι συγκυρίες.

Καλά καλά δεν καταλαβαίνουμε, γιατί ένα άρθρο για τα “2000 χρόνια παρακμής” της Ελλάδας, ένα κείμενο γεμάτο κοινοτοπίες και διανθισμένο, λόγω απουσίας επιχειρημάτων, με φράσεις διασήμων προσώπων, ανακατεμένες, σαν βαυαρική σαλάτα, με μικρονοϊκές εξυπνάδες, απασχολεί τα ελληνικά media, έντυπα και ηλεκτρονικά τον τελευταίο καιρό. Εκτός και αν μας απασχολεί, όχι ως κείμενο αλλά ως φαινόμενο που δείχνει τη νοοτροπία, τον ρηχό τρόπο σκέψης, μιας κατηγορίας εντύπων της “φωτισμένης Δύσης” –ανάμεσα στα οποία και το focus.

Εταιρεία Συγγραφέων.

Σχόλιο του Νίκου Δημου.

- Ερώτηση: Μα αφού: "Το να απαντάς σε κατηγορίες που δημοσιεύονται σε έντυπα ήσσοντος σημασίας και τριτεύoντος βαθμού ποιότητας, όπως το γερμανικό focus, ασφαλώς είναι σα να τους δίνεις αξία", εμείς γιατί απαντήσαμε; Για να του δώσουμε αξία;

Σχόλιο δικό μου.
Προφανώς ο Νικος Δήμου διαφωνεί (?) , όχι με τη ουσία , της ανακοίνωσης της εταιρείας συγγραφέων, αλλά με την ανακοίνωση αυτή καθ'αυτή.
Δηλ. τα πράγματα είναι Ετσι.. αλλά είναι και Γιουβέτσι ...

Σχόλιο 2).
Αν ο πνευματικός κόσμος της Ελλαδας καυτηρίαζε και εντόπιζε τα συμπτώματα λαικισμού και αρχοντοχωριατισμού της πολιτικής ζωής (και Οχι μόνο) τα τελευταία 30 χρόνια, μήπως , δικαιολογούσε περισσότερο την αναγκαιότητα ύπαρξής του σε σχέση με την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο??
Οχι πως δεν υπήρξαν εξαιρέσεις , σαν τον Καστοριάδη και μερικούς άλλους, όμως νομίζω πως η πλειοψηφία της πνευματικής ελίτ.. δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Καλή Κυριακή.
Τάκης Κ.