PDA

View Full Version : Spray Αλυσιδας

Σελίδες : 1 [2]

pektis
03/10/2014, 11:11
Μην βαζετε τα λευκα, γιατι δεν κανουν την σωστη λιπανση οπως τα κλασικα σπρεϊ...

o_gavros
04/10/2014, 12:34
Από τον Ιούλιο, χρησιμοποιώ βαλβολίνη 140αρα μονότυπη.
Λίγο πιο τακτικά τα λαδώματα (~300-400χλμ) και όλα μέλι γάλα, και για την αλυσίδα και για την τσέπη μου. 4€/λιτρο και βάζω σχεδόν ένα καπάκι μόνο κάθε φορά.

Αν πριν την πρώτη εφαρμογή, μπείτε και στον κόπο να καθαρίσετε σχολαστικά αλυσίδα-γρανάζια, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε και θέμα με πιτσιλισμα.

Bradipous
04/10/2014, 13:16
Μην βαζετε τα λευκα, γιατι δεν κανουν την σωστη λιπανση οπως τα κλασικα σπρεϊ...

Οταν λες λευκα τι εννοεις, το χρωμα τους;

Τι σχεση εχει το χρωμα με τη λιπανση;

προσωπικα βαζω το road της motorex (που ειναι λευκο) και ουδεν προβλημα

324151

pektis
04/10/2014, 13:25
Οταν λες λευκα τι εννοεις, το χρωμα τους;

Τι σχεση εχει το χρωμα με τη λιπανση;

προσωπικα βαζω το road της motorex (που ειναι λευκο) και ουδεν προβλημα

324151
Εννοω το χρωμα του γρασου...Εβαζα σε did χρυση το bellray (το λευκο)και ''χαλασε'' πολυ νωριτερα η αλυσιδα απο προηγουμενο set που εβαζα τα κλασικα σπρεϊ...
Το μονο καλο με το λευκο, ειναι οτι δεν λερωνει, αλλά καλυτερα να λερωνει, παρα να αλλαζεις αλυσιδα!
Το motorex είναι πολυ καλο σε καθαριστικο αλυσιδας... απλα τελειο...
σαν σπρεϊ δεν ξερω, δεν το εχω δοκιμασει...

gior-gos
04/10/2014, 17:32
Από τον Ιούλιο, χρησιμοποιώ βαλβολίνη 140αρα μονότυπη.
Λίγο πιο τακτικά τα λαδώματα (~300-400χλμ) και όλα μέλι γάλα, και για την αλυσίδα και για την τσέπη μου. 4€/λιτρο και βάζω σχεδόν ένα καπάκι μόνο κάθε φορά.

Αν πριν την πρώτη εφαρμογή, μπείτε και στον κόπο να καθαρίσετε σχολαστικά αλυσίδα-γρανάζια, τότε δεν θα αντιμετωπίσετε και θέμα με πιτσιλισμα.

+ πολλα για τη βαλβολινη... Ισως το καλυτερο λιπαντικο για την αλυσιδα. Αισθητη διαφορα στον ηχο του αλυσιδογραναζου και στο κουμπωμα των ταχυτητων. Θελει συχνοτερη λιπανση και πιτσιλαει αρκετα. Ομως αξιζει γιατι λιπαίνει, δε γρασάρει. Σε ενα πλαστικο μπουκαλακι ιωδιου απο φαρμακειο η τοποθέτησή της στην αλυσιδα γινεται αρκετα πιο ευκολα και μπορεις να το παρεις και μαζι σου στο ταξιδι.

324171

o_gavros
04/10/2014, 18:23
+ πολλα για τη βαλβολινη... Ισως το καλυτερο λιπαντικο για την αλυσιδα. Αισθητη διαφορα στον ηχο του αλυσιδογραναζου και στο κουμπωμα των ταχυτητων. Θελει συχνοτερη λιπανση και πιτσιλαει αρκετα. Ομως αξιζει γιατι λιπαίνει, δε γρασάρει. Σε ενα πλαστικο μπουκαλακι ιωδιου απο φαρμακειο η τοποθέτησή της στην αλυσιδα γινεται αρκετα πιο ευκολα και μπορεις να το παρεις και μαζι σου στο ταξιδι.

324171

Εγω με ένα πινελάκι ψιλό την περνάω Γιώργο.
Πιτσίλισμα τώρα που βρήκα το πόσο (λίγο) θέλει,δεν έχω πολυ. Ουτως ή άλλως την βαζω σε παντοκ σταντ και αφού την περάσω,το αφήνω να δουλέψει λίγο με ταχυτητα κουμπωμένη ώστε να πετάξει το όποιο περίσσιο.
Έχω όμως στάξιμο μπόλικο όταν είναι στο σταντ, γιατί βγάζει όλη τη μούργα που ήταν μαζεμένη στο γρανάζι μπροστά και το οποίο δεν μπήκα ποτέ στον κόπονα καθαρίσω.
Καλή η πατέντα με το μπουκαλάκι,θα την υιοθετήσω..

toyar
04/10/2014, 19:39
Εγω με ένα πινελάκι ψιλό την περνάω Γιώργο.
Πιτσίλισμα τώρα που βρήκα το πόσο (λίγο) θέλει,δεν έχω πολυ. Ουτως ή άλλως την βαζω σε παντοκ σταντ και αφού την περάσω,το αφήνω να δουλέψει λίγο με ταχυτητα κουμπωμένη ώστε να πετάξει το όποιο περίσσιο.
Έχω όμως στάξιμο μπόλικο όταν είναι στο σταντ, γιατί βγάζει όλη τη μούργα που ήταν μαζεμένη στο γρανάζι μπροστά και το οποίο δεν μπήκα ποτέ στον κόπονα καθαρίσω.
Καλή η πατέντα με το μπουκαλάκι,θα την υιοθετήσω..

ακριβως ετσι........
2 χερια με πινελακι και δεν πεταει καθολου
το μπουκαλι δε λεει γιατι θα αφηνει πολυ και θα το πεταει
καλυτερη λιπανση απο καθε σπρευ και τσαμπα
επισης παρατηρησα οτι δεν μαζευει και βρωμα η αλυσιδα
αυτο προτεινει και το manual και μαλιστα με 90αρα βαλβολινη