View Full Version : Ερώτηση για AX-1 250.
Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεα στο φορουμ , και θα ηθελα την γνωμη σας για μια κινηση που θελω να κανω..
θελω να παρω μια μηχανη AX1 250 , για την ευκολη μετακινηση μου μεσα στην πολη , επισεις εχω να οδηγησω 10 χρονια μοτο αλλα τα τυπου σκουτερ, παπια δεν μου αρεσουν καθολου ..οποτε ειπα να παρω ενα AX1 για αρχη ... και λογο του οτι , βρηκα μια ευκαιρια απο εναν τυπο που μου το αφηνει φιλικα 600 e ... πιστευετε οτι ειναι καλη επιλογη ?
Εαν το χαμηλωσω πολυ , για να παταει ολο το ποδι κατω υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα στην οδηγηση??
σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από iole
Καλησπερα σε ολους, ειμαι νεα στο φορουμ , και θα ηθελα την γνωμη σας για μια κινηση που θελω να κανω..
θελω να παρω μια μηχανη AX1 250 , για την ευκολη μετακινηση μου μεσα στην πολη , επισεις εχω να οδηγησω 10 χρονια μοτο αλλα τα τυπου σκουτερ, παπια δεν μου αρεσουν καθολου ..οποτε ειπα να παρω ενα AX1 για αρχη ... και λογο του οτι , βρηκα μια ευκαιρια απο εναν τυπο που μου το αφηνει φιλικα 600 e ... πιστευετε οτι ειναι καλη επιλογη ?
Εαν το χαμηλωσω πολυ , για να παταει ολο το ποδι κατω υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα στην οδηγηση??
σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...!!!
Το ΑΧ 1 είναι ένα πολύ παλιό μηχανάκι .......... σίγουρα αξιόπιστο ........... αλλά πολύ παλιό !!!
Ποιάς χρονολογίας είναι αυτό που σου πουλάνε και με πόσα χλμ. ;;;
Τα κυβικά είναι καλά για νέα αρχή ........ το χαμήλωμα μόνο αν πραγματικά το χρειάζεσαι !!!
ειναι του 2001 μοντελο .. βασικα ηθελα να ποσταρω μια φοτο να το δειτε αλλα μαλλον κανω καποιο τεχνικο λαθος....:blush:
για να δουμε τωρα.....
190969
billanti
06/03/2010, 15:47
Μάλλον η 1η άδεια στην Ελλάδα είναι το 2001.
Το μηχανάκι αυτό νομίζω είναι εισαγωγής.
Λευκάδιος
06/03/2010, 15:47
συμφωνα με αυτο http://dhost.info/ax1/html/the_motorcycle.html η παραγωγη του σταματησε το 1994.τωρα τα 600 ευρω μπορει να ακουγονται λιγα αλλα στην πορεια μπορει να ξεπερασεις το οποιο μπατζετ διαθετεις,σερβις,λαστιχα και οτιδηποτε αλλο μπορει να χρειαζεται ενα μηχανακι 15-20 χρονων.
Tι να πω θα το σκεφτω, απλα εχω ακουσει οτι γενικως δεν βγαζουν προβληματα τα συγκεκριμενα ...και μαλλον ειναι σε καλη κατασταση... θα το παω βεβαια σε καποιον μηχανικο πριν πω το οκ .
Και βασικα δεν θελω καινουριο , γιατι περισσοτερο μ αρεσει η ιδεα να επεμβω πανω του με αερογραφους..και τα σχετικα...δηλ πιο πολυ για το κεφι μου ... και μεχρι την τραπεζα ή αντε καμια παραλια ...απλα το να μην χρειαζεται συνεχεια συνεργεια και τετοια ειναι πολυ σημαντικο ..δεν θα το αντεξω...
σορρυ αλλα σας αφηνω για την ωρα...σας ευχαριστω πολυ ...ολες οι συμβουλες σας ειναι καλοδεχουμενες...:) ευχαρστω πολυ :wave2:
Operater
06/03/2010, 16:04
Αν διαθέτεις κάποια παραπάνω χρηματάκια, πάρε ένα ΧR ή ενα cbf250. Ειδικά το XR θα το καταχαρείς.
Αλλά στο ΑΧ είναι σίγουρα τέλειο για παραλίες απόμακρες! Tested από μία φίλη μου που σκυλομετάνοιωσε που το έδωσε!
Καλή αγορά !
Θες υποχρεωτικά on-off, trailάκι? Ακόμα και έτσι να είναι καλύτερα να δεις κάποιο XR 125.. :wave2:
Operater
06/03/2010, 16:17
Συγνώμη κοπελιά, μία ερώτησή μου στο φόρουμ.
Τα 125 τα ονοφακια, τι καταναλώσεις παίζουν? Δηλαδή, στο ερώτημα, modenas (π.χ.) 125 με ΧR 125, ως προς τη κατανάλωση, ποιο ειναι οικονομικότερο?
Λευκάδιος
06/03/2010, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Τα 125 τα ονοφακια, τι καταναλώσεις παίζουν? Δηλαδή, στο ερώτημα, modenas (π.χ.) 125 με ΧR 125, ως προς τη κατανάλωση, ποιο ειναι οικονομικότερο? χωρις να ειμαι κατοχος, στα τεστ που διαβαζω xr125 26km/lt,xt125r 30km/lt,modenas kriss 115 30/lt μεση καταναλωση.πανω κατω τα ιδια ειναι
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
χωρις να ειμαι κατοχος, στα τεστ που διαβαζω xr125 26km/lt,xt125r 30km/lt,modenas kriss 115 30/lt μεση καταναλωση.πανω κατω τα ιδια ειναι
Πολλά μου φαίνονται παιδιά.. Το ybr μου φοράει το ίδιο μοτεράκι με το xt 125 και μου δίνει περίπου 40 κm στο λίτρο.. :beer:
Λευκάδιος
06/03/2010, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Πολλά μου φαίνονται παιδιά.. Το ybr μου φοράει το ίδιο μοτεράκι με το xt 125 και μου δίνει περίπου 40 κm στο λίτρο.. :beer: ειναι και αναλογα την χρηση,στα τεστ επισης τα μοτο ειναι καινουργια(σχεδον αστρωτα)και μπορει να καινε περισσοτερο.παιζει να ειναι και το γραναζωμα στο xt πιο κοντο λογω 'χωματινης' καταγωγης.βεβαια οι τιμες που εδωσα παραπανω ειναι απο τεστ ελληνικων μοτοπεριοδικων(με οτι αυτο συνεπαγεται) :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
ειναι και αναλογα την χρηση,στα τεστ επισης τα μοτο ειναι καινουργια(σχεδον αστρωτα)και μπορει να καινε περισσοτερο.παιζει να ειναι και το γραναζωμα στο xt πιο κοντο λογω 'χωματινης' καταγωγης.βεβαια οι τιμες που εδωσα παραπανω ειναι απο τεστ ελληνικων μοτοπεριοδικων(με οτι αυτο συνεπαγεται) :wave2:
σίγουρα.. δεν φημίζομαι και για το αίμα που βράζει.. :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrLo
Ως παλιός κάτοχος Astrea σκέφτομαι να ξαναπάρω ένα τέτοιο παπάκι για τις μετακινήσεις μου μέσα στην πόλη κυρίως για λόγους οικονομίας. Όμως διαβάζοντας άλλα posts εδώ μέσα αρχίζει να μου μπαίνει και η ιδεά του Ax-1. Εσεις τι θα προτείνατε ?
Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος ΑΧ-1 μπορεί να με πληροφορήσει για το κόστος συντήρησής του (κατανάλωση - ανταλλακτικά - srvice κλπ) ? Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ
Για το λογο που το θελεις παντως (ευκολη και οικονομικη μετακινηση εντος πολεως) ειχα ενα astrea, το οποιο πουλησα... και το εχω ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ!! :(
Καλά έχουμε τρελλή φάση!!!
Ο DrLo, από το 2005 μέχρι σήμερα, έχει αγοράσει αυτό που ήθελε μεταξύ των 2 και έχει αλλάξει ενδιάμεσα και 3-4 μηχανάκια....:bigcry: :bigcry:
Παρ' όλα αυτά εμείς ακόμα του προτείνουμε τι θα πάρει...:rotflmao:
Αν πτοκειτε για μετακινησεις σε μεγαλουπολη (π.χ Αθηνα)...AX-1.Αν προκειτε για επαρχια με αποστασεις 5-6χλμ...Astrea δαγκωτο!
Ειχα 11 χρονια μεχρι προπερσι ενα...μου το εκλεψαν...δεν υπαρχει αντικαταστατης για αυτο το οχημα.Ειναι αστερι!
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Καλά έχουμε τρελλή φάση!!!
Ο DrLo, από το 2005 μέχρι σήμερα, έχει αγοράσει αυτό που ήθελε μεταξύ των 2 και έχει αλλάξει ενδιάμεσα και 3-4 μηχανάκια....:bigcry: :bigcry:
Παρ' όλα αυτά εμείς ακόμα του προτείνουμε τι θα πάρει...:rotflmao:
δεν απαντάμε στον πρώτο.. μία κοπέλα ρωτάει 2 σελίδες πίσω απλά δεν άνοιξε νέο θέμα.. :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
δεν απαντάμε στον πρώτο.. μία κοπέλα ρωτάει 2 σελίδες πίσω απλά δεν άνοιξε νέο θέμα.. :beer:
Εσύ μπορεί...οι άλλοι 2 δε νομίζω...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Εσύ μπορεί...οι άλλοι 2 δε νομίζω...:winka:
όντως :p
Λοιπον κοιταξα τα μοντελα που μου προτεινατε..ναι ειναι παρομοια με το ΑX1 και πιο καινουρια .....απλα θελει λιγο υπομονη να περιμενω να παιξει κανενα τετοιο, διοτι η αγορα δεν ειναι και πολυ μεγαλη εδω .
..επισεις παιζει ρολο το οτι, ο ιδιοκτητης μενει σε ενα βουνο στην νοτια κρητη??? δηλ να περιμενω οτι θα εχει φαει πολυ χωμα το μηχανακι και αυτο συναμα επιβαρυνει ακομη περισσοτερο την οποιαδηποτε κατασταση που θα εχει??
δηλ μιλαμε για motard του 2001 που τα 10 χρονια ζωης του ηταν μονιμως καλυμμενο με χωματα και λασπες??? :uplate: πραγματικα εχω μπερδευτει ...:look:
Λοιπον κοιταξα τα μοντελα που μου προτεινατε..ναι ειναι παρομοια με το ΑX1 και πιο καινουρια .....απλα θελει λιγο υπομονη να περιμενω να παιξει κανενα τετοιο, διοτι η αγορα δεν ειναι και πολυ μεγαλη εδω .
..επισεις παιζει ρολο το οτι, ο ιδιοκτητης μενει σε ενα βουνο στην νοτια κρητη??? δηλ να περιμενω οτι θα εχει φαει πολυ χωμα το μηχανακι και αυτο συναμα επιβαρυνει ακομη περισσοτερο την οποιαδηποτε κατασταση που θα εχει??
δηλ μιλαμε για motard του 2001 που τα 10 χρονια ζωης του ηταν μονιμως καλυμμενο με χωματα και λασπες??? :uplate: πραγματικα εχω μπερδευτει ...:look:
Ιόλη αν δεν θες ντε και καλά on off πουλάω ένα ybr 125.. και είμαι Ηράκλειο οπότε μπορείς να το δεις και από κοντά αν θες.. :winka: :beer:
Πάντως σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να μην πάρεις το ΑΧ1 που είδες...ακόμα και αν είναι σε καλή κατάσταση. Καλό, χρυσό, άγιο μπορεί να είναι, αλλά πιο πολύ σε περιπέτεια μου φαίνεται ότι θα μπεις παρά το πρόβλημά σου θα λύσεις...
Α, και μην ξεχνάς ότι είναι πάαααρα πολύ παλιό με ότι αυτό συνεπάγεται...:winka:
Φιλε epp1240 τι ηλικια εχει το μηχανακι σου και τι χρωμα ειναι????
ααααα..... και ποσο μας το αφηνεις ????? ..:beer:
και ποσταρε και καμια φωτο....:winka:
σορρυ δεν ειχα προσεξει την υπογραφη σου....:rotflmao: :lol: :lol: :lol:
παιδια εγω για πρωτο μοτορι και για μετακινησεις εντος των οριων του νομου αττικης πηρα πριν απο 3 χρονια ενα ΑΧ-1 μεταχειρο το οποιο ηταν λυμμενο λογω βαψιματος. Μου το βρηκε ενας γνωστος ο οποιος εχει πολλα χρονια εμπειρια με μοτοσικλετες και οντας φιλος με τον υιο του τον εμπιστευτηκα. Ισως δεν το πιστευετε αυτο αλλα χθες ειδα οτι ειναι μοντελο του 1988 :eyepop: αφου το εφερα στα ισια του ομως (το εδεσα ολο), ειλικρινα το εχω λιωσει 3 χρονια και δεν με αφησε ποτε μα ποτε. Σκυλι το εργαλειο για τα 700 ευρω του που το πηρα με κλειστα ματια. Ομως ισως εγω σταθηκα τυχερος και μου επεσε συντηρημενο μοτο, εχω ακουσει για προβληματα σε ΑΧ-1 ενα σωρο κλπ. Το μονο ενοχλητικο και ισως που κοστιζει αρκετα για αλλαγη ειναι η πισω αναρτηση η οποια σιγα σιγα θελει αλλαγη.
κοπελιά ειχα το ΑΧ και ήταν πολυ καλο αλλά μην το πάρεις. Είναι τόσο παλιό πλέον που ούτε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά δε θα βρίσκεις αν πάθει κάτι. Εξάλλου μόνο και μόνο που σου είπε ότι είναι 2001 είναι ύποπτος. Εχει σταματήσει από το 94. Πάρε XR125 ή κάτι εξίσου καινούριο. DT125 πιο δυνατό και φτηνό, πανάλαφρο, ανταλλακτικά φτηνά και για πάντα, αξιοπιστία μέχρι αηδίας! :beer: