View Full Version : Επιλογή κράνους μεχρί 350 ευρώ.
Θέλω να πάρω νέο κράνος και διαθέτω 300 -350 ευρώ με μεταφορικά. Θα ήθελα να είναι :
1) ελαφρύ γύρω στα 1300 γραμμάρια και κάτω
2)αεροδυναμικό , όσο γίνετε ποιο πολλή.( τι να το κανείς το ελαφρύ άμα δεν έχει αεροδυναμική και σε τραβάει πίσω με τα χιλιόμετρα και βαραίνει)
3) αθόρυβο αν και υπάρχει και η λύση της ωτοασπίδας .
Από μια γρήγορη ματιά είδα τα εξής στο ιντερνετ:
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/HJC_FG-15_Carbon/SubProducts/HJC_FG-15_Carbon-0003
βάρος 1400 από τι βρήκα
314 χωρίς μεταφορικά
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/Arai_Chaser_Jungle_Blue/SubProducts/Arai_Chaser_Jungle_Blue-0001
306 ευρώ χωρίς μεταφορικά
βάρος 1500 και σε άλλο χρώμα ποιο φτηνό
ή
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/Arai_Chaser_Jungle_White/SubProducts/Arai_Chaser_Jungle_White-0001
220,95 ευρώ χωρίς μεταφορικά
ή
http://www.bikersbargains.co.uk/product_info.php?cPath=9_19_23&products_id=776&osCsid=fabc6b0e064c031cfda06969fd5fcf80
320.3520 ευρώ χωρίς μεταφορικά
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Products/Shoei_X-Spirit_Kagayama_TC2_Helmet/SubProducts/Shoei_X-Spirit_Kagayama_TC2_Helmet-0003
βάρος 1300
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Helix-RS-750-Carbon/SubProducts/%22Uvex%20HelixRS-750-Carbon-0002%22
βάρος 1 κιλό και βρήκα και το εξής πως κάνει 299 ευρώ στο μοτομάρκετ δεν ξέρω αν ισχύει όμως
http://www.motomag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1834&Itemid=53
από lidsdirect 27.6225 τα μεταφορικά ,fc-moto 9,90 bikers bargains μάλλον δωρεάν .Για πείτε απόψεις για αυτά τα κράνη ,ποιο να προτιμήσω ; Αν έχετε να προσθέσετε κάποιο άλλο .
εγω προτεινω shoei (ολα τα μοντελα)
για πιο αθορυβο.
απο εκει και περα το πιο σωστο ειναι
να παρεις οποιο καθεται καλυτερα στο κεφαλι σου:wave2:
macrozan
09/03/2010, 00:21
shoei xr1000 (προ??)περσινο μοντελο 250 ευρω με μεταφορα απο αγγλια
shoei x spirit 260 λυρες απο ebay νομιζω η καλυτερη επιλογη και δοκιμασμενο σε πτωση :a26: :a26: :a26: :a015: :a015: :beer: :beer:
pantassos
09/03/2010, 00:30
Πολυ kαλο το soei
Αλλα ενα βασικο μειονεκτημα που εχει ειναι οτι δεν αφαιρουνται ολα τα "μαξιλαρακια "
απο μεσα για το πλυσιμο του.
Αν και για το XR - 1000 δεν βρησκεις ευκολα νουμερο "εξω".
Εχει αντικατασταθει μετο XR - 1100 ( που ειναι λιγο αλμυρο!!):eek:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaiba
Ένα σχόλιο από μένα:
Το βάρος ενός κράνους ,αυτό καθαυτό, δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ΖΥΓΙΣΜΑ του κράνους: Πως δηλαδή είναι κατανεμημένο το βάρος και τι ροπές δημιουργεί στον αυχένα. Ένα καλοζυγισμένο κράνος μπορεί να είναι πολύ πιο άνετο από κάποιο που είναι ελαφρύτερο κατά 100 γραμμάρια, άλλα έχει χειρότερο ζύγισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κορυφαία κράνη που δεν είναι τα ελαφρύτερα στον κόσμο αλλά μόλις τα φορέσεις ξεχνάς ότι τα έχεις στο κεφάλι σου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από pantassos
Πολυ kαλο το soei
Αλλα ενα βασικο μειονεκτημα που εχει ειναι οτι δεν αφαιρουνται ολα τα "μαξιλαρακια "
απο μεσα για το πλυσιμο του.
Αν και για το XR - 1000 δεν βρησκεις ευκολα νουμερο "εξω".
Εχει αντικατασταθει μετο XR - 1100 ( που ειναι λιγο αλμυρο!!):eek:
το x-spirit μπορει να το βρει καποιος πολυ ευκολα και μαλιστα εχει αφαιρουμενη επενδυση :wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ένα σχόλιο από μένα:
Το βάρος ενός κράνους ,αυτό καθαυτό, δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ΖΥΓΙΣΜΑ του κράνους: Πως δηλαδή είναι κατανεμημένο το βάρος και τι ροπές δημιουργεί στον αυχένα. Ένα καλοζυγισμένο κράνος μπορεί να είναι πολύ πιο άνετο από κάποιο που είναι ελαφρύτερο κατά 100 γραμμάρια, άλλα έχει χειρότερο ζύγισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κορυφαία κράνη που δεν είναι τα ελαφρύτερα στον κόσμο αλλά μόλις τα φορέσεις ξεχνάς ότι τα έχεις στο κεφάλι σου.
Έχεις δίκιο εδώ έχω κράνος της ιδίας μάρκας σε Flip up και Full Face και τα 2 έχουνε ίδιο ακριβός βάρος αλλά το Full Face έχει καλύτερη αεροδυναμική και δεν κουράζει τόσο.
Γιατί δεν μπορείς να βρεις το X-Spirit αφού στο λινκ που έδωσα το έχει. Άρα να προτιμήσω αυτό από τα άλλα;
Το xr 1000 δεν έχει αφαιρούμενη επένδυση κάτι που θεωρώ μείον επειδή ιδρώνω το καλοκαίρι στο κεφάλι και όσο να είναι ένα πλύσιμο το θέλει που και που .
Με 350-400 βρισκεις shoei x-spirit που ειναι παααρρρααα πολυ καλο για τα λεφτα αυτα.
Αν παλι δε βρισκεις σε αυτα τα λεφτα x-spirit...πηγαινε σε XR-1000.
Σε αυτα τα καλα και ακριβα κρανη (οπως και τα ARAI) μη σε νοιαζει το αν ειναι 1300γρ ή 1350γρ,...ειναι ολα καλοζυγιασμενα και μελετημενα με τον καλυτερο τροπο.
Σου λεω να πας σε Shoei γιατι ανεφερες οτι δε θες πολυ θορυβο....αλλιως θασου ελεγα ARAI.
:beer:
Πήρα μπαλακλάβα και σώθηκα. Δεν είναι μόνο για το κρύο, υπάρχουν και μεταξωτές που είναι και για καλοκαίρι, υποαλλεργικές, διατηρούν πιο δροσερό το κεφάλι και μπαίνουν και στο πλυντήριο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από mreth
Πήρα μπαλακλάβα και σώθηκα. Δεν είναι μόνο για το κρύο, υπάρχουν και μεταξωτές που είναι και για καλοκαίρι, υποαλλεργικές, διατηρούν πιο δροσερό το κεφάλι και μπαίνουν και στο πλυντήριο...
+1100 :a013: και το εσωτερικο του κρανους μενει σαν καινουριο
bentouza
09/03/2010, 17:01
προσφατα πηρα x-spirit απο αγγλια μαγαζι. το Lids πρεπει να ηταν.
300 ευρω στην πορτα μου.μαυρο σκετο.με πινλοκ σε αντιθεση με αμερικανικανικα.
το θεωρω εξαιρετικη προσφορα σε αυτα τα λεφτα.
ξαναλεω κ εγω το θεμα "βαρους" ειναι τελικα θεμα "ζυγισματος".
Απολυτα προσωπικη μου γνωμη προτιμηστε τα κορυφαια κρανη των καλων εταιρειων κ αφηστε τα αμιγως carbon κρανη 2α στις προτιμησεις σας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
προσφατα πηρα x-spirit απο αγγλια μαγαζι. το Lids πρεπει να ηταν.
300 ευρω στην πορτα μου.μαυρο σκετο.με πινλοκ σε αντιθεση με αμερικανικανικα.
το θεωρω εξαιρετικη προσφορα σε αυτα τα λεφτα.
ξαναλεω κ εγω το θεμα "βαρους" ειναι τελικα θεμα "ζυγισματος".
Απολυτα προσωπικη μου γνωμη προτιμηστε τα κορυφαια κρανη των καλων εταιρειων κ αφηστε τα αμιγως carbon κρανη 2α στις προτιμησεις σας.
Επειδή αύριο πρώτα ο Θεός θα το παραγγέλλω ,να σε ρωτήσω πόσο καιρό έκανε να σου ερθέι.Α και το στελνούνε συστημένο δηλαδή θέλουνε να υπογράψεις για να το πάρεις ;(μην μας το πάρει κανενάς ετσί) και εταιρεία αν θυμάσε .
Ευχαριστω εκ τον προτερών.
μεσα στο μπατζετ σου ..μονόχρωμο xr-1100 απο μαγαζι στην Αθηνα(ψαξε στο φορουμ)
bentouza
10/03/2010, 18:04
Επειδή αύριο πρώτα ο Θεός θα το παραγγέλλω ,να σε ρωτήσω πόσο καιρό έκανε να σου ερθέι.Α και το στελνούνε συστημένο δηλαδή θέλουνε να υπογράψεις για να το πάρεις ;(μην μας το πάρει κανενάς ετσί) και εταιρεία αν θυμάσε .
Ευχαριστω εκ τον προτερών.
δεν θυμαμαι τιποτα απο τα δυο..
λογικες μερες εκανε να ερθει αλλα υπεγραψα εγω να το παρω δεν ξερω ως τι ηρθε(εγω πχ εχω παραλαβει πολλα συστημενα του πατερου μου)
Πάλι καλά που θέλουνε υπογραφή .
Για το φίλο που λέει για κατάστημα στην Αθήνα
1) δυστυχώς είμαι στην Πάτρα και δεν μπορώ να πάω στο κατάστημα που αναφέρεις σε κάποιο άλλο αντίστοιχο θέμα και 2 ) έφαγα το κόλλημα τώρα με αυτό και αυτό θα πάρω ,εδώ είχα δώσει 200 ευρώ παραπάνω για να πάρω το μηχανάκι μου με ζάντες και όχι ακτίνες . Μια εβδομάδα προσπαθούσα να με πείσω και πως με τις ακτίνες είναι το ίδιο αλλά εγώ με το άλλο είχα το κόλλημα ,αυτό έβλεπα στον ύπνο μου ότι βόλταρα και στο τέλος τα έσκασα τα +200.
Πάλι καλά που θέλουνε υπογραφή .
Για το φίλο που λέει για κατάστημα στην Αθήνα
1) δυστυχώς είμαι στην Πάτρα και δεν μπορώ να πάω στο κατάστημα που αναφέρεις σε κάποιο άλλο αντίστοιχο θέμα και 2 ) έφαγα το κόλλημα τώρα με αυτό και αυτό θα πάρω ,εδώ είχα δώσει 200 ευρώ παραπάνω για να πάρω το μηχανάκι μου με ζάντες και όχι ακτίνες . Μια εβδομάδα προσπαθούσα να με πείσω και πως με τις ακτίνες είναι το ίδιο αλλά εγώ με το άλλο είχα το κόλλημα ,αυτό έβλεπα στον ύπνο μου ότι βόλταρα και στο τέλος τα έσκασα τα +200.
UVEX HELIX RS φιλε μου...
http://fk-motorsport.internetmanagement.biz/typo3temp/pics/01f700cb2f.jpg
Κορυφαια ζελατινα που δεν χρειαζεται pinlock:winka:
Αν φορας και νουμερο Small/Medium ζυγιζει 990gr μαξιμουμ.Φιλου μου ζυγισμενο ειναι 940:D
Τραβα να το δοκιμασεις στο motomarket στην Κορινθου και ρωτα και τιμη...:beer: :wave2:
Το βρηκα εδω στα 300Ε αν σε ενδιαφερει.
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Helix-RS-750-Carbon/SubProducts/%22Uvex%20HelixRS-750-Carbon-0002%22
Υπαρχει και το ONYX που ειναι το καινουργιο στα 370Ε:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Uvex-Onyx-Carbon/SubProducts/Uvex-Ony-Carbon-0001
:wave2:
Ναι όντως το UVEX HELIX RS είναι πανάλαφρο . Το είχε ένα παιδί και το είχα πιάσει στα χέρια μου , σα πούπουλο είναι τώρα από ποιότητα και περεταίρω δεν ξέρω . Ψήθηκα όμως στο shoei τώρα.
Ναι όντως το UVEX HELIX RS είναι πανάλαφρο . Το είχε ένα παιδί και το είχα πιάσει στα χέρια μου , σα πούπουλο είναι τώρα από ποιότητα και περεταίρω δεν ξέρω . Ψήθηκα όμως στο shoei τώρα.
Αμα ψηθηκες τοτε παω πασο...Ενταξει το uvex δεν εχει γραφικα και τετοια αλλα απο ποιοτητα ειναι σουπερ...:winka:
Anyway,οτι και να παρεις καλοφορετο να ειναι...Κ κανονισε να σε γνωρισουμε καποια στιγμη,μικρη ειναι η Πατρα...:winka:
Αν επιτρεπεται τι μηχανακι οδηγας?
:beer:
Ένα παπί έχω crypton x 135 το special . Έχω την εντύπωση πως πηγαίνουμε ίδια σχολή (Ceid) .To αράζω εκεί στα δέντρα ανάμεσα στο πίσω μέρος ,τώρα έσπασε ένα με τον αέρα εκεί . Φοράω ένα μπουφάν της colori ,αποκλείεται να μην με έχεις δει .Το κράνος το θέλω γιατί όταν πηγαίνω Αγρίνιο τρελαίνομε από το θόρυβο από αυτό που έχω άσε που είναι και κουραστικό ,έχω ένα Nitro ανοιγμένο μετά τα 80 κάνει πολλή θόρυβο .
Ένα παπί έχω crypton x 135 το special . Έχω την εντύπωση πως πηγαίνουμε ίδια σχολή (Ceid) .To αράζω εκεί στα δέντρα ανάμεσα στο πίσω μέρος ,τώρα έσπασε ένα με τον αέρα εκεί . Φοράω ένα μπουφάν της colori ,αποκλείεται να μην με έχεις δει .Το κράνος το θέλω γιατί όταν πηγαίνω Αγρίνιο τρελαίνομε από το θόρυβο από αυτό που έχω άσε που είναι και κουραστικό ,έχω ένα Nitro ανοιγμένο μετά τα 80 κάνει πολλή θόρυβο .
Ελα ρε αγορινα...Ναι ναι σε ξερω...:beer: :beer: :beer:
Καλοφορετο οτι και να παρεις :winka: :wave2:
Εσυ πως με καταλαβες βρε θηριο???:rolleyes:
Ευχαριστώ
Θυμάμαι που πούλαγες το παλιό σου μηχανάκι στο φόρουμ εδώ και της σχολής και από εκεί σε κατάλαβα . Αν με πετύχεις στην σχολή μίλα μου .Αρχίσαμε δυστυχώς πάλι τις καταλήψεις ,Παρασκευή τώρα θα ανέβω . :beer:
Ευχαριστώ
Θυμάμαι που πούλαγες το παλιό σου μηχανάκι στο φόρουμ εδώ και της σχολής και από εκεί σε κατάλαβα . Αν με πετύχεις στην σχολή μίλα μου .Αρχίσαμε δυστυχώς πάλι τις καταλήψεις ,Παρασκευή τώρα θα ανέβω . :beer:
ΟΚ αγορινα...:beer: :beer: :beer:
Φίλε kaiba μιας και "ψήθηκες" για Shoei μπορώ να σου προτείνω το XR1100.
http://cgi.ebay.co.uk/SHOEI-XR1100-MOTORCYCLE-CRASH-HELMET-WHITE-MEDIUM_W0QQitemZ330406581792QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Helmets?hash=item4cedc45620
Το παρήγγειλα προχθές. Είναι μέσα στην τιμή που ψάχνεις, μου βγήκε γύρω στα 340 ? μαζί με δώρο δεύτερη σκούρα ζελατίνα. Πιστεύω πάρα πολύ καλή τιμή για ένα από τα καλύτερα κράνη που μπορείς να πάρεις. Εγώ το πήρα σε λευκό. Το λευκό... είναι πλέον το καινούργιο "μαύρο".
Ψήθηκα όμως στο shoei τώρα.
Το κεφάλι σου μόνο ευχαριστώ θα σου πεί με ένα τέτοιο κράνος.
Και εγώ ένα XR 1000 έχω και δεν το βγάζω ούτε στιγμή.
Τώρα μας άναψε φωτιά πάλι με το 1100 και βλέπω πάλι να ξηλώνομαι
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Το κεφάλι σου μόνο ευχαριστώ θα σου πεί με ένα τέτοιο κράνος.
Και εγώ ένα XR 1000 έχω και δεν το βγάζω ούτε στιγμή.
Τώρα μας άναψε φωτιά πάλι με το 1100 και βλέπω πάλι να ξηλώνομαι
Να ρωτησω τωρα κατι εγω ως ο "κακος" της υποθεσης:confused:
Και εμενα με αρεσουν τα shoei και τα γουσταρω και... και... και...:winka:
Αλλα ρε παιδια εδινες μεχρι προτινως για το xr-1000 400+Ε(300-350 τωρα) για ενα κρανος που δεν ειχε αφαιρουμενο εσωτερικο και η ζελατινα ειναι για τον π##τσο...:eyepop:
Θα μου πειτε οτι παρεχει πολυ καλη ασφαλεια και το δεχομαι αν και δεν θελω να το μαθω ποτε.
Αλλα νομιζω οτι υπαρχουν και κρανη που παρεχουν την ιδια "θεωρητικη" ασφαλεια και ειναι πολυ πιο ποιοτικα στο συνολο...:D
Μια σκεψη ειναι αυτη...Μην το παμε σε διαμαχη παρακαλω...:beer: :beer: :beer:
Εγώ 270? το είχα πάρει από Αγγλία, καινούριο πριν 2,χρόνια και με γραφικά επάνω.
Αυτά τα λεφτά τα αξίζει και τα βγάζει κάθε μέρα.
Σιγά μη ταΐζω τους εδώ κλέφτες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Να ρωτησω τωρα κατι εγω ως ο "κακος" της υποθεσης:confused:
Και εμενα με αρεσουν τα shoei και τα γουσταρω και... και... και...:winka:
Αλλα ρε παιδια εδινες μεχρι προτινως για το xr-1000 400+Ε(300-350 τωρα) για ενα κρανος που δεν ειχε αφαιρουμενο εσωτερικο και η ζελατινα ειναι για τον π##τσο...:eyepop:
Θα μου πειτε οτι παρεχει πολυ καλη ασφαλεια και το δεχομαι αν και δεν θελω να το μαθω ποτε.
Αλλα νομιζω οτι υπαρχουν και κρανη που παρεχουν την ιδια "θεωρητικη" ασφαλεια και ειναι πολυ πιο ποιοτικα στο συνολο...:D
Μια σκεψη ειναι αυτη...Μην το παμε σε διαμαχη παρακαλω...:beer: :beer: :beer:
συγνωμη που επεμβαινω και εγω, αλλα ναι υπαρχουν και αλλες εταιριες με καλα κρανη ,αλλα το θεμα ειναι οτι εταιριες με αξιοπιστες ποιοτιτες δεν ειναι ποιο οικονομικεε απο τη shoei προσφατα ρωτησα εμπορα εδω στην Ελλαδα για ενα χ-lite 802 αλλα μου πεσαν τα αυτια 550 ευρω μου ειπε,τι να πω ebay και παλι ebay, brika to vermulen x spirit 256 λυρες.
Kαλα εννοειται οτι οι τιμες στην Ελλαδα δεν υπαρχουν...Απο εξω και παλι απο εξω...:winka:
Αλλα το κατα ποσον το 1000αρι αξιζε τα 300-400Ε οταν ειχε πρωτοβγει,γτ τοσο ειχε,με προβληματιζει...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Anyway,αξιοπιστο και πανεμορφο κρανος ειναι,στο 1100 βελτιωσαν πραγματα οποτε κανενα προβλημα...:beer: :beer: :beer:
Kαλα εννοειται οτι οι τιμες στην Ελλαδα δεν υπαρχουν...Απο εξω και παλι απο εξω...:winka:
Αλλα το κατα ποσον το 1000αρι αξιζε τα 300-400Ε οταν ειχε πρωτοβγει,γτ τοσο ειχε,με προβληματιζει...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Anyway,αξιοπιστο και πανεμορφο κρανος ειναι,στο 1100 βελτιωσαν πραγματα οποτε κανενα προβλημα...:beer: :beer: :beer:
ναι σιγουρα το βελτιωσαν αλλα πραγματικα εχω μια απορια αν καποιος ξερει να μου πει τι θα προτιμουσε ενα x spirit η εν xr 1100??:confused: :confused: :confused: ειχα το x spirit αλλα δεν εχω αποψη για το 1100 αν και ξερω τις βελτιωσεις που υπεστει,ειναι ποιο αθορυβο?? εχει καλυτερη εφαρμογη?? κτλ:confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPRIDER
ναι σιγουρα το βελτιωσαν αλλα πραγματικα εχω μια απορια αν καποιος ξερει να μου πει τι θα προτιμουσε ενα x spirit η εν xr 1100??:confused: :confused: :confused: ειχα το x spirit αλλα δεν εχω αποψη για το 1100 αν και ξερω τις βελτιωσεις που υπεστει,ειναι ποιο αθορυβο?? εχει καλυτερη εφαρμογη?? κτλ:confused: :confused:
Ξερω οτι το 1100 εχει αφαιρουμενη επενδυση πλεον...:winka: :winka: :winka:
Ξερω οτι το 1100 εχει αφαιρουμενη επενδυση πλεον...:winka: :winka: :winka:
ναι και εκτος απο αυτο ξερω οτι εχει απιστευτη εφαρμογη στη ζελατινα του γιατι βγαινει εξω και πανω για να ανοιξει και αντιθετα για να κλεισει πολυ καλη εφαρμογη ,αλλα αν σου ειχαν 2 κρανη 1 χ spirit και ενα 1100 τι θα διαλεγατε??:a8: :a8: :a8:
ναι και εκτος απο αυτο ξερω οτι εχει απιστευτη εφαρμογη στη ζελατινα του γιατι βγαινει εξω και πανω για να ανοιξει και αντιθετα για να κλεισει πολυ καλη εφαρμογη ,αλλα αν σου ειχαν 2 κρανη 1 χ spirit και ενα 1100 τι θα διαλεγατε??:a8: :a8: :a8:
Eγω προσωπικα το 1100 νομιζω θα με καλυπτε μια χαρα...Τωρα αν σου περισσευουν και εχεις και κανενα τουμπανακι μοτο παρε το x-spirit ...:winka:
Καμία σχέση το ένα με το άλλο!!!!!
Το XR 1100 είναι ότι ήταν και το 1000.Ένα πάρα πολύ καλό τουριστικό, ήσυχο και καθημερινό κράνος με καλό αερισμό.
Το X-Spirit είναι ένα κράνος πίστας με τα καλά και τα κακά που αυτό έχει.
Οπότε μεταξύ των 2 θα έπαιρνα το XR1100 γιατί δεν είμαι κάθε μέρα μέσα στην πίστα.
Eγω προσωπικα το 1100 νομιζω θα με καλυπτε μια χαρα...Τωρα αν σου περισσευουν και εχεις και κανενα τουμπανακι μοτο παρε το x-spirit ...:winka:
βασικα το μοτο μου ειναι αυτο http://img196.imageshack.us/i/dsc00034kb.jpg/ αλλα απλα το παλιο χ spirit `1 δεν καλυπτεται απο την τεχνολογια ενος καινουργιου 1100??? δεν ξερω σκεφτομαι για το 1100 αλλα απο την αλλη και το x spirit μου ερχεται ποιο φτηνα.πραγματικα δεν ξερω:a4: :a4: :a4: :a02: :a02: :a02:
Καμία σχέση το ένα με το άλλο!!!!!
Το XR 1100 είναι ότι ήταν και το 1000.Ένα πάρα πολύ καλό τουριστικό, ήσυχο και καθημερινό κράνος με καλό αερισμό.
Το X-Spirit είναι ένα κράνος πίστας με τα καλά και τα κακά που αυτό έχει.
Οπότε μεταξύ των 2 θα έπαιρνα το XR1100 γιατί δεν είμαι κάθε μέρα μέσα στην πίστα.
μια και δεν εχουν σχεση το ενα με το αλλο σε παρακαλω πες μου τι καλο και τι κακο εχει το καθενα απο τα 2,ξοδεψε αν θες 10 λεπτακια απο το χρονο σου να μου εξηγησεις:wave2: :wave2: :wave2:
βασικα το μοτο μου ειναι αυτο http://img196.imageshack.us/i/dsc00034kb.jpg/ αλλα απλα το παλιο χ spirit `1 δεν καλυπτεται απο την τεχνολογια ενος καινουργιου 1100??? δεν ξερω σκεφτομαι για το 1100 αλλα απο την αλλη και το x spirit μου ερχεται ποιο φτηνα.πραγματικα δεν ξερω:a4: :a4: :a4: :a02: :a02: :a02:
Ααααααααααααααααααααααχ αυτο το r6 ειναι κουκλι:beer: :beer: :beer:
Μην κολλας τοσο βρε.Αμα εχεις τα φραγκα παρε το χ-spirit :winka:
Ααααααααααααααααααααααχ αυτο το r6 ειναι κουκλι:beer: :beer: :beer:
Μην κολλας τοσο βρε.Αμα εχεις τα φραγκα παρε το χ-spirit :winka:
σε ευχαριστω πολυ ,,δεν κολαω στα λεφτα γιατι το x spirit ειναι ποιο φτηνο απο το 1100 αλλα κολαω στο τι ειναι καλυτερο για το κεφαλι μου:a26:
σε ευχαριστω πολυ ,,δεν κολαω στα λεφτα γιατι το x spirit ειναι ποιο φτηνο απο το 1100 αλλα κολαω στο τι ειναι καλυτερο για το κεφαλι μου:a26:
Για το κεφαλι σου απο θεμα ασφαλειας το ιδιο ειναι...Το κρανος ειναι για να σε γλιτωσει απο λογικη πτωση...Αμα σκασεις με 150+ οτι και να φορας δε ξερω ποσο θα σε σωσει...
Κ τα 2 κρανη ειναι εξαιρετικα.Το ενα ειναι το κορυφαιο της σειρας και το αλλο το αμεσως επομενο.
Αν σε παιρνει οικονομικα παρε το κορυφαιο μονο και μονο για να λες οτι το εχεις.
Πρακτικες διαφορες δεν γνωριζω...
Για το κεφαλι σου απο θεμα ασφαλειας το ιδιο ειναι...Το κρανος ειναι για να σε γλιτωσει απο λογικη πτωση...Αμα σκασεις με 150+ οτι και να φορας δε ξερω ποσο θα σε σωσει...
Κ τα 2 κρανη ειναι εξαιρετικα.Το ενα ειναι το κορυφαιο της σειρας και το αλλο το αμεσως επομενο.
Αν σε παιρνει οικονομικα παρε το κορυφαιο μονο και μονο για να λες οτι το εχεις.
Πρακτικες διαφορες δεν γνωριζω...
ok x spirit δαγκωτο ετσι και αλλιως βγαινει ποιο φτηνα απο το 1100 οποτε thanksss:beer: :beer:
ok x spirit δαγκωτο ετσι και αλλιως βγαινει ποιο φτηνα απο το 1100 οποτε thanksss:beer: :beer:
Καλοφορετο τοτε...:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
μια και δεν εχουν σχεση το ενα με το αλλο σε παρακαλω πες μου τι καλο και τι κακο εχει το καθενα απο τα 2,ξοδεψε αν θες 10 λεπτακια απο το χρονο σου να μου εξηγησεις:wave2: :wave2: :wave2:
Λοιπόν όπως είπα και πριν το XR1100 όπως και το XR1000 είναι κράνη με τουριστικό προσανατολισμό.Δηλαδή έχουν αεροδυναμική σχεδίαση που ταιριάζει καλύτερα σε μία σχετικά όρθια θέση οδήγησης με χαμηλό συντελεστή θορύβου σε ταχύτητες ταξιδίου.Επίσης ο εξαερισμός του XR1000 δουλεύει άριστα από τα 30 χλμ/ώρα(για το 1100 δεν ξέρω μίας και έχω το 1000 αλλά μάλλον το ίδιο θα είναι)Και τέλος η ζύγιση που έχει γίνει σε αυτά τα κράνη είναι τέτοια ώστε να μή κουράζουν τον αναβάτη σε πολύωρα ταξίδια.
Στο X-Spirit λοιπόν τα παραπάνω πάνε περίπατο αφού στην πίστα το κάθε γραμμάριο μετράει.Έτσι έχουμε ένα αρκετά ελαφρύτερο κράνος, που βολεύει απίστευτα στις εναλλαγές πορείας και δεν ταλαιπωρεί τον αυχένα του αναβάτη, ειδικά στα φρένα όπου τα φορτία είναι μεγάλα.Το βάρος λοιπόν που λείπει από το X-spirit οφείλεται εν μέρη στα υλικά και εν μέρη στην μικρότερη μόνωση οπότε έχουμε και περισσότερο θόρυβο.Ο εξαερισμός του X-spirit είναι τόσο καλός που δουλεύει ακόμα και με 0 χλμ μόνο και μόνο από τον εξωτερικό αέρα με αποτέλεσμα εν κινήσει να έχουμε και περισσότερο αεροδυναμικό θόρυβο.Και τέλος η αεροδυναμική σχεδίαση του X-spirit είναι τέτοια που βολεύει την θέση οδήγησης μίας SS μηχανής και όχι τόσο μίας τουριστικής.
Για την Μηχανή που έχεις εσύ η λογική λύση θα ήταν το X-spirit αλλά να ξέρεις ότι θα σου πάρει τα αφτιά στις μεγάλες βόλτες. Αν μπαίνεις πίστα πάρτο με κλειστά μάτια.Αν κινήσαι μέσα στην πόλη και κάνεις και ταξίδια μη πολεμικά τότε πήγαινε για το XR1000 ή1100 χωρίς δεύτερη σκέψη.
Λοιπόν όπως είπα και πριν το XR1100 όπως και το XR1000 είναι κράνη με τουριστικό προσανατολισμό.Δηλαδή έχουν αεροδυναμική σχεδίαση που ταιριάζει καλύτερα σε μία σχετικά όρθια θέση οδήγησης με χαμηλό συντελεστή θορύβου σε ταχύτητες ταξιδίου.Επίσης ο εξαερισμός του XR1000 δουλεύει άριστα από τα 30 χλμ/ώρα(για το 1100 δεν ξέρω μίας και έχω το 1000 αλλά μάλλον το ίδιο θα είναι)Και τέλος η ζύγιση που έχει γίνει σε αυτά τα κράνη είναι τέτοια ώστε να μή κουράζουν τον αναβάτη σε πολύωρα ταξίδια.
Στο X-Spirit λοιπόν τα παραπάνω πάνε περίπατο αφού στην πίστα το κάθε γραμμάριο μετράει.Έτσι έχουμε ένα αρκετά ελαφρύτερο κράνος, που βολεύει απίστευτα στις εναλλαγές πορείας και δεν ταλαιπωρεί τον αυχένα του αναβάτη, ειδικά στα φρένα όπου τα φορτία είναι μεγάλα.Το βάρος λοιπόν που λείπει από το X-spirit οφείλεται εν μέρη στα υλικά και εν μέρη στην μικρότερη μόνωση οπότε έχουμε και περισσότερο θόρυβο.Ο εξαερισμός του X-spirit είναι τόσο καλός που δουλεύει ακόμα και με 0 χλμ μόνο και μόνο από τον εξωτερικό αέρα με αποτέλεσμα εν κινήσει να έχουμε και περισσότερο αεροδυναμικό θόρυβο.Και τέλος η αεροδυναμική σχεδίαση του X-spirit είναι τέτοια που βολεύει την θέση οδήγησης μίας SS μηχανής και όχι τόσο μίας τουριστικής.
Για την Μηχανή που έχεις εσύ η λογική λύση θα ήταν το X-spirit αλλά να ξέρεις ότι θα σου πάρει τα αφτιά στις μεγάλες βόλτες. Αν μπαίνεις πίστα πάρτο με κλειστά μάτια.Αν κινήσαι μέσα στην πόλη και κάνεις και ταξίδια μη πολεμικά τότε πήγαινε για το XR1000 ή1100 χωρίς δεύτερη σκέψη.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ...:beer: :beer: :beer: :beer:
orizontas
17/03/2010, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ένα σχόλιο από μένα:
Το βάρος ενός κράνους ,αυτό καθαυτό, δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ΖΥΓΙΣΜΑ του κράνους: Πως δηλαδή είναι κατανεμημένο το βάρος και τι ροπές δημιουργεί στον αυχένα. Ένα καλοζυγισμένο κράνος μπορεί να είναι πολύ πιο άνετο από κάποιο που είναι ελαφρύτερο κατά 100 γραμμάρια, άλλα έχει χειρότερο ζύγισμα.
σα το καρπουζι ενα πραμα
καμια σχεση το βαρος με το αν ειναι γλυκο κοκινο η τζουφιο
αυτο δεν εννοης ??
:smokin: :confused:
Τελικά επειδή δεν έβρισκα νούμερο στο Χ Spirit και διαβάζοντας ότι είναι και αγωνιστικό κράνος εδώ μέσα αποφάσισα να μην το παιδέψω στο ψάξιμο και κατέληξα στο XR 1000 το παρηγκέλα από το http://www.bikersbargains.co.uk τηλεφωνικά (τηλέφωνο στην carol όπως λέει σε ένα άλλο θέμα ,Σάββατο να δω αν το έχει , απάντηση θετική την Δευτέρα και παραγγελία αμέσως και το δώρο άλλο ένα κράνος kbc –xp3) >Δευτέρα παρήγγειλα και ήρθε μετά από 9 μέρες Τρίτη με ΤΝΤ σύνολο με μεταφορικά 342 ευρώ και για τα δυο κράνη .Αυτό πηρά http://www.bikersbargains.co.uk/product_info.php?cPath=9_20_27&products_id=772&osCsid=fabc6b0e064c031cfda06969fd5fcf80 και το δώρο http://www.bikersbargains.co.uk/index.php?cPath=9_21_123&osCsid=fabc6b0e064c031cfda06969fd5fcf80 . Εν τω μεταξύ μονό το δώρο έχω δοκιμάσει ,πολλή καλό κράνος από τι είδα και με πολλή καγκουρίκα γραφικά ,πριν το πάρω σκεφτόμουνα να το πουλήσω το δώρο μετά μου άρεσε και σκεφτόμουνα να το κρατήσω στο τέλος το έδωσα 100 ευρώ .Τώρα για το Shoei απλώς το φόρεσα να δω αν κάθετε στην κεφάλα μου , και έβαλα και το pinlock παρόλο που δεν έχω ξαναβάλει pinlock και ξαναβγάλει ζελατίνα τα κατάφερα με την πρώτη ούτε 3 λεπτά δεν πηρέ η τοποθέτηση .Το κράνος θα φορεθεί το Πάσχα και θα επιστρέψω να πω εντυπώσεις ,αυτά και ευχαριστώ όσους βοήθησαν στην επιλογή μου.
nikos1400
27/03/2010, 03:07
Θέλω να πάρω νέο κράνος και διαθέτω 300 -350 ευρώ με μεταφορικά. Θα ήθελα να είναι :
2)αεροδυναμικό , όσο γίνετε ποιο πολλή.( τι να το κανείς το ελαφρύ άμα δεν έχει αεροδυναμική και σε τραβάει πίσω με τα χιλιόμετρα και βαραίνει)
3) αθόρυβο αν ..............................
.......................Για πείτε απόψεις για αυτά τα κράνη ,ποιο να προτιμήσω ; Αν έχετε να προσθέσετε κάποιο άλλο .
350 ευρω ???
Οτι θελεις παιρνεις,
αλλα οπως ειπαν παραπανω, βασικο να εχεις δοκιμασει και να σου καθεται σωστα στο κεφαλι...
:winka:
Χωρίς να θέλω να σου την πω στο από πάνω ακριβός ποστ απάντησα τι πήρα 240 βγήκε αν σκεφτείς ότι πούλησα το δώρο ,καλή τιμή πιστεύω ,έχει και γραφικά χωρίς βγαίνει ποιο φτηνό .:beer: :beer: :beer:
bentouza
27/03/2010, 16:16
ρε παιδια με τα τουριστικα και τα αγωνιστηκα και τα απαυτα του αποτετοιου.
ειναι δυνατον καποιος να μπορει να αγορασει κατι στην τιμη του xspirit και να αγοραζει xr1000;;;
δηλαδη οσοι πινετε νερο στο ονομα του 1000 πηγατε στο μαγαζι και φορεσατε-περιεργαστηκατε και το 1000 και το spirit και λετε α ωραια και τα δυο ας παρω το 1000;;;;
δεν παιζει!
το 1000 γενικα ειναι μετριοτατο κρανος και διπλα στο spirit ειναι απαραδεκτο!!!
απλα εγινε μοδα.- δεν υπαρχει αλλος λογος για να πουλαει τοσο αυτο το κρανος και μαλιστα σε τιμη ελλαδος.απεξω κ υπο προυποθεσεις θα μπορουσε να ειναι μια καλη αγορα σε σχεση με τα χρηματα του.
δοκιμαστε απο κοντα τα κρανη που θελετε δειτε τα ξανα και ξανα.δοκιμαστε κ το "καλο" της φιρμας, ζουλιξτε τα οπως τα ψωμια οι γιαγιαδες στο φουρνο.κανουν μπαμ οι διαφορες!
nikos1400
28/03/2010, 01:01
:blush:
Ναι, μετα το ειδα (πως αγορασες ηδη)...