View Full Version : v-strom650 vs tenere660 vs f800gs
Αρχικά να πω μια μεγάλη καλησπέρα στη μεγάλη παρέα σας καθώς είμαι νέο μέλος!
Τώρα που την είπα μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:
Είμαι 27 χρονών και 1.93.
Έχω δίπλωμα για ανεξάρτητα κυβικά εδώ και 6 χρόνια. Δεν είχα ποτέ δική μου μηχανή αλλά λόγω της αγάπης μου για τις ον - οφφ μέσα σε αυτό το διάστημα έχω οδηγήσει:
kle 500
Xt 600
Xtr 660
Transalp 650
V-strom 650
Τις περισσότερες από τις παραπάνω τις νοίκιαζα κατά καιρούς για βόλτες-εκδρομές και άλλες ήταν φίλων που που και που τις έπαιρνα. Επιτέλους έφτασε η ώρα να πάρω τη δική μου μηχανή και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Θέλω ένα μηχανάκι που να είναι ψηλό (είπαμε είμαι 1.93 και μου αρέσει να πατάω και χωματάκι) και να κάνει απροβλημάτιστα εκδρομές μεικτής διαδρομής δικάβαλο με βαλίτσες.
Το v-strom μου αρέσει, έχει δύναμη για να ταξιδεύει φορτωμένο αλλά μου πέφτει πολύ χαμηλό και για χώμα δύσκολα...
Το Tenere μου αρέσει επίσης πολύ αλλά δικάβαλο + βαλίτσες πιστεύω ότι επίσης θα τα βρει σκούρα απο κινητήρα. Θυμάμαι το xtr660 που νοίκιαζα ήταν μέτριο και δεν το είχα φορτώσει ποτέ.
Το f800gs το έχω πραγματικά ερωτευτεί, είναι εξίσου καλό σε άσφαλτο και χώμα και να πω την αλήθεια έχω ψιλοκολλήσει. Πιστεύω ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση και έχει και την απαραίτητη δύναμη που για μένα μεταφράζεται ως ενεργητική ασφάλεια όταν είναι φορτωμένο και βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή (π.χ. προσπέραση).
Τι να κάνω να πάρω το bmw η είναι υπερβολικό αφού στην ουσία είναι η πρώτη μου μηχανή?
Γενικά έχω το μυαλό μου μέσα στο κεφάλι και ως οδηγό θα με χαρακτήριζα συντηρητικό.
Κάποια γνώμη από τους εμπειρότερους?
AUFGEBRACHT
09/03/2010, 20:29
Καλησπέρα και καλώς ήρθες:wave2:
Καταρχάς προετοιμάσου να ακούσεις χίλιες δύο διαφορετικές γνώμες σχετικά με την απορία σου...Εγώ θα σου παραθέσω την ταπεινή μου άποψη.
Πάρε αυτή που γουστάρεις περισσότερο,εσύ θα την καβαλάς και θα τη χαίρεσαι και θα σε φτιάχνει..ήδη το έχεις αποφασίσει ότι το BMW γουστάρεις,τράβα κάνε κανα test ride και αν συνεχίσεις να το γουστάρεις πάρτο!!!!!!
Βασικά ενδιαφέρεσαι για καινούρια μοτουκλέτα ή μεταχειρισμένη; Τα κυβικά μη σε φοβίζουν,οκ,800αρα είναι,ωραίο κινητήρα έχει,αλλά μη φανταστείς ότι βάζει και φωτιά στο δρόμο,δεν είναι αυτή η χρήση της άλλωστε...Φορτώνεται σα γαϊδούρι και δικάβαλη σε πάει σχεδόν παντού.
Aν εχεις φραγκα παρε το bmw ....... απλα σκεψου οτι θες φραγκα για εξοπλισμο αναβατη κ μηχανης ........ Αν δεν εχεις αρκετα παρε ΧΤΖ .......
Allst@rf
09/03/2010, 21:01
f800 gs με κλειστα μάτια.αφού το θες και για μεικτά(ασφαλτό-χώμα) είναι ότι πρέπει.έχει και τα γκάζια για ταξίδι και χιλιόμετρα,δεύτερο άτομο χαλαρά,φόρτωμα όσο θες.
και μάντεψε...
...δεν είναι boxer!
+1 σε όλους τους από πάνω...
Το θέμα είναι να έχεις τα φράγκα.
Αν τα έχεις βουρ για τη μπέμπα...;)
reinmeister
09/03/2010, 21:08
...και καιει και 4lt/100 το ρημαδι...:sad:
παρτο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από wihfue
Το f800gs το έχω πραγματικά ερωτευτεί, είναι εξίσου καλό σε άσφαλτο και χώμα και να πω την αλήθεια έχω ψιλοκολλήσει. Πιστεύω ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση και έχει και την απαραίτητη δύναμη που για μένα μεταφράζεται ως ενεργητική ασφάλεια όταν είναι φορτωμένο και βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή (π.χ. προσπέραση).
Απο δυναμη δε θα σου λειψει. Απλα μην νομιζεις οτι περνεις μηχανη με αξιωσεις στο χωμα επειδη ετσι θελει να το λανσαρει η BMW. Ειναι μηχανη δρομου που μπορει να παει χωμα αλλα χαλαρααααα. Το αδυνατο της σημειο ειναι οι αναρτησεις που ειναι μετριες.
Τα χρήματα είναι σίγουρα ένα θέμα καθώς η f800gs έχει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω αλλά πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του Καλοκαιριού θα έχω εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται για να την πάρω.
Φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν εκπτωσεις στον εξοπλισμό ειδικά στο τρίπτυχο κράνος-μπουφάν-μπότα.
Φίλε Dr Big τι εννοείς για τις αναρτήσεις , γενικά δεν έχω ακούσει παράπονα από ιδιοκτήτη, είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις. Σίγουρα το μηχανάκι δεν είναι εντούρο αλλά θεωρώ ότι η συμπεριφορά του στο χώμα είναι καλύτερη του ανταγωνισμού (πλην ΚΤΜ που είναι ο μετρ του είδους).
Η δική μου άποψη είναι ότι χαλαραααα όπως λες πάει η 1200Gs. H 800 νομίζω ότι πάει άφοβα. Ξαναλέω ότι μιλάμε για χώμα και όχι για νεροφαγώματα.
Για τον φίλο Allst@rf: Καμένος από boxer να υποθέσω ε? :lol: Πάντως και εγώ νομίζω ότι σίγουρα ο κινητήρας του 800 είναι πολύ πιο σύγχρονος!
...και όπου να'ναι θα μπεί ο μαικτζι να πεί για το μπεμβε.:lol:
κοιτα σε αυτα τα 3 που εχεις βαλει,
το v-strom το εχω,το bmw το εχω οδηγησει και
για το tenere δεν εχω αποψη. (ασε που με μειον ενα κυλινδρο ειναι αδικο να το συγκρινουμε)
απο τα 2 λοιπον εχω να σου πω με απλα λογια,
σε ενδιαφερει χωμα-ταξιδι η ταξιδι-χωμα;
αν ειναι το πρωτο ταξιδι καλυρερα στρωμα,
αν ειναι το χωμα καλυτερα μπεμπα!!
ακομα ενας παραγοντας ειναι τα 4000? της διαφορας,
αλλα μαλλον δεν σε πειραζει,αφου μονος εφτιαξες τη λιστα.
κλεινοντας εχω να σου πω οτι το στρωμα χωμα παει
αξιοπρεπεστατα!
δεν ειναι για εντουρο,αλλα παει αρκετα καλα!
191257
road spirit
09/03/2010, 22:02
φίλε μου το 800 gs είναι "αλλού" σε σχέση με τα άλλα 2, όμως αλλού είναι και η τιμή του... απλά πράγματα...
Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα μην το σκέφτεσαι. Έχει το δυνατότερο κινήτηρα απο τα άλλα και ταυτόχρονα τον πιο οικονομικό!
Είναι ελαστικότατος και όσο δυνατός χρειάζεται για μια μοτοσυκλέτα αυτού το είδους.
Οι αναρτήσεις είναι σαφώς κατώτερες απο τα ΚΤΜ αλλά μάλλον ανώτερες απο των Βεστρωμ και Τενερε
Η οδική του συμπεριφορά στην άσφαλτο για τα δεδομένα ενός ον-οφφ με 21' τροχό είναι μάλλον ΠΟΛΥ καλή. Εγώ τουλάχιστον έχω εντυπωσιαστεί, και μόνο σε πολύ κλειστές ανηφορικές φουρκέτες δεν του έχω πάρει τον αέρα, καθώς το ψηλό κέντρο βάρους του με τρομάζει (μιλάμε για ασφυκτικά hairpins)...
Στο χωμα δεν το έχω πάει ακόμα...
Εϊναι όμως άδικο να το συγκρίνεις με Βεστρωμ και τενερε γιατί θεωρώ πως για τα λεφτά τους είναι πολύ καλά μηχανάκια
Georgaras
09/03/2010, 22:05
Θα συμφωνήσω και εγώ με την άποψη του nic mor. Εξαρτάτε για τι χρήση το θέλεις. Το Στρώμα είναι αξιόπιστο απροβλημάτιστο και θα σε βολέψει πολύ ειδικά σε ταξιδάκια.Χώμα απλά πατάει αξιοπρεπέστατα αλλά όχι για πολλά πολλα. Εγω ειμαι 1.95 και μου πέφτει μια χαρά και το κουμαντάρω άνετα για τα κιλά του.
Το μεγάλο + του είναι η τιμή του, που για την κατηγορία του και αυτά που προσφέρει είναι ότι καλύτερο.
Το BMW το θεωρω πολυ καλο αλλα ακριβό. Το Tenere δεν το εχω οδηγήσει αλλα δεν μου αρέσει εμφανισιακά.... για εμένα ειναι κακάσχημο αλλα γούστα ειναι αυτά.
Allst@rf
09/03/2010, 22:32
Τα χρήματα είναι σίγουρα ένα θέμα καθώς η f800gs έχει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω αλλά πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του Καλοκαιριού θα έχω εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται για να την πάρω.
Φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν εκπτωσεις στον εξοπλισμό ειδικά στο τρίπτυχο κράνος-μπουφάν-μπότα.
Φίλε Dr Big τι εννοείς για τις αναρτήσεις , γενικά δεν έχω ακούσει παράπονα από ιδιοκτήτη, είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις. Σίγουρα το μηχανάκι δεν είναι εντούρο αλλά θεωρώ ότι η συμπεριφορά του στο χώμα είναι καλύτερη του ανταγωνισμού (πλην ΚΤΜ που είναι ο μετρ του είδους).
Η δική μου άποψη είναι ότι χαλαραααα όπως λες πάει η 1200Gs. H 800 νομίζω ότι πάει άφοβα. Ξαναλέω ότι μιλάμε για χώμα και όχι για νεροφαγώματα.
Για τον φίλο Allst@rf: Καμένος από boxer να υποθέσω ε? :lol: Πάντως και εγώ νομίζω ότι σίγουρα ο κινητήρας του 800 είναι πολύ πιο σύγχρονος!
δεν είχα πότε μποξερ,άλλα το αναφέρω ακριβώς για τον λόγο που λες και εσυ,ότι είναι πιο παλιά τεχνολογία από αυτόν που φοράει το 800.
Κάτι άλλο που ήθελα να σου πω.φίλος με ktm adv 990s,που καβάλησε το 800 δήλωσε εντυπωσιασμένος και ότι αν πότε άλλαζε αυτό θα έπαιρνε...
...έλα σε βλέπω χαλάρωσες και πας να συγκρίνεις τα ασύγκριτα.είπαμε αν ποτέ άλλαζε...:lol:
Φίλε road spirit τώρα που σε βρήκα και είσαι και κάτοχος, πιστεύεις ότι παρόλο το βάρος είναι καλοζυγισμένή?
Να πω την αλήθεια δεν με τρομάζει το ύψος της γιατί πατάνε και τα 2 μου πόδια κάτω και μάλιστα με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Γενικά θα το χαρακτήριζες εύκολο ''μηχανάκι''?
Κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι απ'όσο έχω ψάξει δεν με καλύπτει καμία ζελατίνα της αγοράς οπότε αν το πάρω τελικά λέω να την αφήσω με την μαμά και να ξοδέψω χρήματα σε άλλα περιφερειακά (κάγκελα, χούφτες, ποδιά,διπλό στάντ). Ταξιδεύοντας σε επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο και λιγότερο σε εθνικές οδούς θα την παλεύω με ταχύτητες 120-130 ?
Μα ο μοναδικος ανταγωνισμος του ειναι το ΚΤΜ. Δεν υπαρχει αλλο μεγαλο δικυλινδρο με 21 τροχο μπροστα, το 800 και τα ΚΤΜ μονο.
Φιλε wihfue, υπαρχουν δυο ειδων αναβατες, οι ηρεμοι και αυτοι που εχουν φαγουρα στο δεξιο καρπο. Αυτο που λεω για το 800 ειναι οτι στο χωμα δεν ειναι για να εχεις φαγουρα, εκτος κι αν το λεει πολυ η καρδια σου. Το μπροστινο του δεν ρυθμιζεται και παρ'ολο που ειναι αναποδο, δεν ειναι καν cartridge type. Το αμορτισερ πισω ειναι μια χαρα στην ασφαλτο, αλλα στο χωμα δεν ειναι για γρηγορους ρυθμους. Την πρωτη φορα που το πηρα στο χωμα πηγαινα σα κοτα, ενω την πρωτη φορα που πηρα ΚΤΜ εσκαβα. Οι περισσοτεροι ελληνες αναβατες, που πηραν το 800 δεν το πηραν για να πηγαινουνε χωμα, οποτε δεν ειναι οτι καλλιτερο για να πληροφορηθεις. Στο αμερικα ομως το πηραν σαν εναλλακτικη λυση του ΚΤΜ και κατεληξαν να αλλαζουν πισω αμπρτισερ και μπροστα πηρουνια.
Μην νομιζεις οτι υπαινισομαι οτι δεν ειναι καλη μηχανη, καθε αλλο, ειναι πολυ καλη, αλλα εκει που το κτμ το οδηγεις ΚΑΙ στο χωμα αθλητικα, το 800 το πηγαινεις με πολυ λιγοτερο γκουστο. Οτι παει, παει, ολα πανε μεχρι και τσοπερ, το θεμα ειναι ποσο το διασκεδαζεις.
Εγω προσωπικα ημουνα ετοιμος να παρω το 650 και να επενδυσω την διαφορα τιμης με το 800 σε αναρτηση πισω και 18 τροχο και πηρουνια μπροστα και 21 γιατι θεωρω το 650 πολυ καλλιτερη σχεση τιμης με το τι παιρνεις, αλλα τελικα πηρα ενα 950SE, που ειναι απο τη μανα του αυτο που ποτε το 800 δε θα γινει.
Σε σχεση με τις αλλες δυο μηχανες που προτεινεις, το τενερε ειναι σαφως το καλλιτερο στο χωμα και χειροτερο στο δρομο, ενω το βστρομ ειναι καπου αναμεσα. Σα σχεση τιμης/μηχανης, το καλλιτερο ομως ειναι μακραν το βστρομ, ειδικα στις τιμες που το βρισκεις 2ο χερι.
road spirit
09/03/2010, 23:01
Φίλε road spirit τώρα που σε βρήκα και είσαι και κάτοχος, πιστεύεις ότι παρόλο το βάρος είναι καλοζυγισμένή?
Να πω την αλήθεια δεν με τρομάζει το ύψος της γιατί πατάνε και τα 2 μου πόδια κάτω και μάλιστα με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Γενικά θα το χαρακτήριζες εύκολο ''μηχανάκι''? έχω αλλαξει αρκετές μοτό, αλλά σε ον-οφφ η εμπειρία μου περιοριζεται στο απρίλια πέγκασο που είχα πριν το 800. Συγκριτικά με αυτό λοιπόν θα σου πω ότι μέσα στη Αθήνα ελίσομαι πιο εύκολα και πιο παιχνιδιάρικα με το 800! Σου λέει κάτι αυτό? :)
Κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι απ'όσο έχω ψάξει δεν με καλύπτει καμία ζελατίνα της αγοράς οπότε αν το πάρω τελικά λέω να την αφήσω με την μαμά και να ξοδέψω χρήματα σε άλλα περιφερειακά (κάγκελα, χούφτες, ποδιά,διπλό στάντ). Ταξιδεύοντας σε επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο και λιγότερο σε εθνικές οδούς θα την παλεύω με ταχύτητες 120-130 ? Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω. Είμαι 1.75 και με την ψηλή ζελατίνα δεν έχω αντιμετωπισει θέμα με τον αέρα.
Εμενα παντως πηρε φιλος μου το Vstorm k μου ειπε οτι ειναι πολυ ανετο για πολη κ κινηση πιο ανετο
απο το Transalp που ειχε κ οτι δεν του ταχα πει καλα......
πς Δε μου τα πατε καλα μου φενεται.........
Παντως το Vstorm , krataei μεγαλη τιμη μεταχειρα , πιστευω καλητερα , καινουργιο......
Να πω την αλήθεια δεν με τρομάζει το ύψος της γιατί πατάνε και τα 2 μου πόδια κάτω και μάλιστα με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Γενικά θα το χαρακτήριζες εύκολο ''μηχανάκι''?
Κάτι τελευταίο, έχω την εντύπωση ότι απ'όσο έχω ψάξει δεν με καλύπτει καμία ζελατίνα της αγοράς οπότε αν το πάρω τελικά λέω να την αφήσω με την μαμά και να ξοδέψω χρήματα σε άλλα περιφερειακά (κάγκελα, χούφτες, ποδιά,διπλό στάντ). Ταξιδεύοντας σε επαρχιακούς δρόμους κατά κύριο λόγο και λιγότερο σε εθνικές οδούς θα την παλεύω με ταχύτητες 120-130 ?
Το θεμα αερα ειναι πολυ προσωπικο, εχει να κανει με το που σε βαραει η τυρβωδης ροη, αναλογα με το υψος και σταση σωματος. Για να πηγαινεις μονο μεχρι 130, το πιθανοτερο ειναι να σε βολεψει η χαμηλοτερη ζελατινα του 650, η και καθολου ζελατινα.
road spirit
09/03/2010, 23:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Μα ο μοναδικος ανταγωνισμος του ειναι το ΚΤΜ. Δεν υπαρχει αλλο μεγαλο δικυλινδρο με 21 τροχο μπροστα, το 800 και τα ΚΤΜ μονο.
Φιλε wihfue, υπαρχουν δυο ειδων αναβατες, οι ηρεμοι και αυτοι που εχουν φαγουρα στο δεξιο καρπο. Αυτο που λεω για το 800 ειναι οτι στο χωμα δεν ειναι για να εχεις φαγουρα, εκτος κι αν το λεει πολυ η καρδια σου. Το μπροστινο του δεν ρυθμιζεται και παρ'ολο που ειναι αναποδο, δεν ειναι καν cartridge type. Το αμορτισερ πισω ειναι μια χαρα στην ασφαλτο, αλλα στο χωμα δεν ειναι για γρηγορους ρυθμους. Την πρωτη φορα που το πηρα στο χωμα πηγαινα σα κοτα, ενω την πρωτη φορα που πηρα ΚΤΜ εσκαβα. Οι περισσοτεροι ελληνες αναβατες, που πηραν το 800 δεν το πηραν για να πηγαινουνε χωμα, οποτε δεν ειναι οτι καλλιτερο για να πληροφορηθεις. Στο αμερικα ομως το πηραν σαν εναλλακτικη λυση του ΚΤΜ και κατεληξαν να αλλαζουν πισω αμπρτισερ και μπροστα πηρουνια.
Μην νομιζεις οτι υπαινισομαι οτι δεν ειναι καλη μηχανη, καθε αλλο, ειναι πολυ καλη, αλλα εκει που το κτμ το οδηγεις ΚΑΙ στο χωμα αθλητικα, το 800 το πηγαινεις με πολυ λιγοτερο γκουστο. Οτι παει, παει, ολα πανε μεχρι και τσοπερ, το θεμα ειναι ποσο το διασκεδαζεις. Σε γενικες γραμμές θα συμφωνήσω, απευθύνεται σε διαφορετικούς αναβάτες.
Αλλά και για αυτό ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μόνο η πρώτη πρόταση απο το ποστ σου δεν με βρίσκει σύμφωνο... Η άποψη μου είναι οτι η BMW ποτέ δεν έβγαλε το 800 βλέποντας το ως ανταγωνιστή του ΚΤΜ... το ένα είναι ένα εξαιρετικό πολιτικο ον-οφφ, το άλλο είναι ο ινδιάνος με το mohawk οπλισμένο που δεν παίζεται σε κανένα τεραίν.
el patron
09/03/2010, 23:12
εχω παει αρκετες πολεμικες βολτες με το 800 και στο χωμα ειναι μια χαρα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Σε γενικες γραμμές θα συμφωνήσω, απευθύνεται σε διαφορετικούς αναβάτες.
Αλλά και για αυτό ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι μόνο η πρώτη πρόταση απο το ποστ σου δεν με βρίσκει σύμφωνο... Η άποψη μου είναι οτι η BMW ποτέ δεν έβγαλε το 800 βλέποντας το ως ανταγωνιστή του ΚΤΜ... το ένα είναι ένα εξαιρετικό πολιτικο ον-οφφ, το άλλο είναι ο ινδιάνος με το mohawk οπλισμένο που δεν παίζεται σε κανένα τεραίν.
Δεν επιμενω. Νομιζω παντως οτι οι αγοραστες τα συγκρινουν, καλως η κακως, γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο.
road spirit
09/03/2010, 23:21
Δεν επιμενω. Νομιζω παντως οτι οι αγοραστες τα συγκρινουν, καλως η κακως, γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο. Μα ναι, απο τη σκοπιά του αγοραστικού κοινού, προβαλονται ως ανταγωνιστές. Απλά δε νομίζω όταν η BMW κάθισε στα σχεδιαστήρια της και είπε "ας βγάλουμε τώρα ένα ανταγωνιστή του ΚΤΜ"
Ουσιαστικά πάντως δεν διαφωνούμε κάπου, έτσι? εννοείται πως το ΚΤΜ είναι μπροστά
:beer:
(εκτός απο την κατανάλωση, εκεί σου παίρνω και τα σώβρακα, και το σπίτι και όλα :rotflmao: )
Μα ναι, απο τη σκοπιά του αγοραστικού κοινού, προβαλονται ως ανταγωνιστές. Απλά δε νομίζω όταν η BMW κάθισε στα σχεδιαστήρια της και είπε "ας βγάλουμε τώρα ένα ανταγωνιστή του ΚΤΜ"
Ουσιαστικά πάντως δεν διαφωνούμε κάπου, έτσι? εννοείται πως το ΚΤΜ είναι μπροστά
(εκτός απο την κατανάλωση, εκεί σου παίρνω και τα σώβρακα, και το σπίτι και όλα :rotflmao: )
Ου κ'αν λαβεις παρα του μη εχοντος!
Οταν ανεβαινω στο ΚΤΜ φροντιζω να μη φοραω σωβρακο, γιατι θα το λερωσω ετσι κι αλλιως.
Και ναι, δηλαδη οχι, δεν διαφωνουμε, ουτε ανταγωνιζομαστε ποιος εχει το καλλιτερο παιχνιδι, παπαρες καταναλωτες ειμαστε που μας επεισε ο μεν περισσοτερο απο τον δε...:mad:
Άντε να πω κι εγώ , μιας και έχω μια μηχανή απ αυτές που συγκρίνει ο φίλος (ΧΤ660Ζ) και έχω και το ίδιο ύψος με το δικό του και γουστάρω και την κατηγορία..
Το ΤΕΝΕΡΕ το γουστάρω γιατί
Είναι παπί (για εμένα) μέσα στην κίνηση.
Έχει τεράστια αυτονομία
Γουστάρει να πηγαίνει στα όρη στα άγρια βουνά που γουστάρω κι εγώ.
Είναι πολύ απλή κατασκευή, χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια κάτι που εμένα μου αρέσει γιατί δεν με αγχώνει.
το ΓΟΥΣΤΑΡΩ εμφανισιακά...
Το ΜΕΓΑΛΟ του ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι ο ψόφιος κινητήρας και οι κραδασμοί σε ψηλές στροφές …. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ καθόλου την εθνική οδό , και ο χρόνος που θα αναγκαστείς να περάσεις σε αυτή , θα σε βασανίσει.
Επίσης , το θεωρώ λίγο ακριβό…
Γενικά , είναι ένα μηχανάκι που μου εμπνέει εμπιστοσύνη να το πάρω να πάω στην δουλειά μου ή στην άλλη άκρη του κόσμου.
Το VSTROM
Το θεωρώ ότι καλύτερο υπάρχει σε μηχανή σε σχέση απόδοσης / τιμής.
Είναι , ίσως ότι πιο ολοκληρωμένο στα 7000-7500 € .
Επειδή το εχω οδηγήσει , είναι θαυμάσιο αλλά εμένα ΔΕΝ με βόλεψε καθόλου η θέση οδήγησης . επίσης , δεν μου αρέσει και εμφανισιακά ..(κάτι υποκειμενικό)
Το F800GS
Για εμένα είναι ίσως το μοναδικό σημερινό μηχανάκι μαζι με τα ΚΤΜ 950-990 που είναι ο συνεχιστής των θρύλων της on-off κατηγορίας όπως τα ΑΦΡΙΚΑ , ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ,CAGIVA ELEPHANT.
Δεν το έχω οδηγήσει , μόνο το έχω καβαλήσει.
Η τιμή του όμως , σε κάνει να έχεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις μιας και στην κατηγορία 11000+ υπάρχουν πολλοί πειρασμοί…
Επίσης , ήταν (όταν το κοίταγα) πολύ φρέσκο , και ο φόβος παιδικών ασθενειών ήταν μεγάλος…
Αυτιά…
ΥΓ
Όσο αφορά την κάλυψη από αέρα , στο ύψος που έχουμε ΔΕΝ υπάρχει ζελατίνα να μας καλύπτει ….
Οπότε , αφήνεις την μαμά και παίρνεις ένα καλό κράνος
Έτσι φίλε ggs την ίδια εντύπωση έχω πάνω-κάτω και εγώ και για τα τρία μηχανάκια.
Το tenere το βρίσκω κουκλί και θα το γούσταρα πολύ αν το είχα για τους ίδιους λόγους που το κάνεις και εσύ. Ναι, έχει πράγματι αδύναμο κινητήρα αλλά το παίρνεις για εκδρομούλα και σου δίνει την αίσθηση ότι θα σε πάει παντού απροβλημάτιστα. Λίγα μηχανάκια μπορούν να συνδιάσουν αυτά τα 2 χαρακτηριστικά τόσο καλά. Επίσης ένας τομέας που υπερέχει έναντι του 800gs είναι η σέλα. Πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκούραστη σε μεγάλη διαδρομή.
Τελικά νομίζω ότι θα καταλήξω στο 800gs. Είναι σίγουρα ακριβό αλλά είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε αυτά που θέλω. Κακά τα ψέμματα την έχω πατήσει με αυτό το μηχανάκι από τη μέρα που βγήκε. Τώρα που τελείωσαν (ελπίζω :( ) και οι παιδικές ασθένειες θεωρώ ότι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για κάποιον μπορεί να είναι η τιμή. Είναι και αυτό το πορτοκαλί-μαύρο που σκοτώνει..:sun:
P.S. Με δεδομένο ότι λόγω ύψους δεν έχουμε καμία προστασία από αέρα αν αντί για full face πάρω το shoei hornet ds καθώς το μηχανάκι το θέλω για μεικτή χρήση πιστεύεις θα την παλεύω? Υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι κυρίως για χρήση σε επαρχιακούς - πατημένο χώμα και λιγότερο σε εθνικές με ταχύτητες 120 - 130χλμ.
Κακά τα ψέμματα την έχω πατήσει με αυτό το μηχανάκι από τη μέρα που βγήκε.
ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ λόγος για να διαλέξεις μηχανη...
ξεχνα κριτικες , επιδοσεις, νούμερα....
αμα υπάρχει έρωτας,καλά...στεφανα και βιο ανθόσπαρτο:lol: :lol: :beer: :beer: :beer:
P.S. Με δεδομένο ότι λόγω ύψους δεν έχουμε καμία προστασία από αέρα αν αντί για full face πάρω το shoei hornet ds καθώς το μηχανάκι το θέλω για μεικτή χρήση πιστεύεις θα την παλεύω? Υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι κυρίως για χρήση σε επαρχιακούς - πατημένο χώμα και λιγότερο σε εθνικές με ταχύτητες 120 - 130χλμ.
Θα είμαι ειλικρινής ….
Και εμένα μου αρέσουν ΠΟΛΥ τα εντουρο κράνη με ζελατίνα …
Έχω ένα AIROH S4..
Μέσα στην Αθήνα , που οι ταχύτητες είναι χαμηλές , είναι μια χαρά εκτος από τις μερες που κανει πολύ κρυο , μιας και περνά πολύς αέρας από το σαγόνι.
Επίσης , το γείσο τις ηλιόλουστες μέρες σου παρέχει μια ευχάριστη σκιά.
Όταν όμως οι ταχύτητες ανέβουν , το γείσο λειτούργει σαν κόντρα για τον αέρα που τρως.
Οι στροβιλισμοί καθώς και το μεγάλο άνοιγμα στο σαγόνι δημιουργούν φασαρία και κούνημα…
Για το συγκεκριμένο κράνος που λες , εχω ακουσει πολύ καλα λογια όμως , νομιζω , ότι και αυτό λογο της μορφης του θα εχει αντίστοιχα προβλήματα.
Όμως ΚΑΙ στο το κρανος (από την στιγμη που καλυπτει τις προδιαγρφες ασφαλειας ) ισχυει ο κανονας ότι αμα το ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ , μπορεις να του συγχωρεις και καποιες «αδυναμιες»
:wave2:
ΜΙλωντας ως Αντι-BMWακιας.. (οχι δεν τις γουσταρω , τις φοβαμαι) ...ΤΟ 800ari ειναι BMW χωρις Paralever και χωρις Boxer... οποτε ειναι καλη επιλογη και περα απο το συνηθισμενο Vstrom και το ανεπαρκες TEnere :beer:
Αν τα οικονομικά σου σε πέρνουν για το 800, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα άλλα 2 που αναφέρεις.
BELZEBOYLIS
10/03/2010, 09:27
γιατί το κουράζετε ?Αν στην μέση παίζει γυναίκα το Στρομ θα πάρει.....!!! :wave2:
harris_x
10/03/2010, 09:31
...
να πάρω το bmw η είναι υπερβολικό αφού στην ουσία είναι η πρώτη μου μηχανή?
...
"Χτύπα" το χωρίς δεύτερη σκέψη, το μηχανάκι είναι όλα τα λ7!
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
γιατί το κουράζετε ?Αν στην μέση παίζει γυναίκα το Στρομ θα πάρει.....!!! :wave2:
Χαχα, παίζει αλλά είναι αλάνι :rotflmao: :rotflmao: και σε όσα έχει τραβήξει 2 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κιχ! :beer:
road spirit
10/03/2010, 09:56
wihfue :
μεγάλος όγκος πληροφοριών για το gs απο χρήστες και όχι απο μπροσούρες υπάρχει στο advrider
στο λινκ που θα σου βάλω παρακάτω θα βρείς τα πάντα: απο συζητήσεις για αξεσουάρ, φτιαξίματα, ζελατίνες, κλπ κλπ, μέχρι αναφορές σε προβλήματα (είτε επίσημα αναγνωρισμένα είτε υπο διερεύνηση ή έστω υποψίες απο προβληματισμένους χρήστες). Επίσης θα δείς ride reports με το 800 στο χώμα, με αναβάτες καθημερινούς χρήστες (λίγο-πολύ).
πάρε να έχεις :
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=415604
LOUKILOUK
10/03/2010, 10:32
Το BMW θα πάρεις και καλά θα κάνεις αφού σ'αρέσει...τα μειονεκτηματά του για μένα είναι 2
α) η τιμή του σε σχέση με αυτά που προσφέρει αλλά και η τιμή των αξεσουάρ του
β)η σέλα που δεν είναι και για πολλά χλμ ειδικά δικάβαλο...
Νομίζω όμως ότι είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις... καλές βόλτες σε όλα τα τεραίν... :beer: :wave2:
BELZEBOYLIS
10/03/2010, 11:14
δες τι χρήματα θες να δώσεις (ξέχνα το Στρομ) ,σε αυτά τα χρήματα πρόσθεσε εξοπλισμό 2 ανθρώπων (ξέχνα το Στρομ) , κάνε μια έρευνα να δεις κόστος συντήρησης (ξέχνα το Βε-Στρομ) αυτών που σου αρέσουν και αποφάσισε!!!
(επιτέλους ξέχνα το βε-στρομ) :lol: :wave2:
Παρακαλώ κάποιον moderator να αλλάξει το θέμα σε
Yamaha Tenere vs Bmw f800gs To V-strom το ξέχασα. (ευχαριστημένος :lol: ? )
Πέρα από την πλάκα έτσι και αλλιώς από τα 3 θα ήταν η τελευταία επιλογή αυτό που παλεύει μέσα μου είναι Tenere vs 800gs. Τα χρήματα για το tenere θα μπορούσα να τα διαθέσω σήμερα το απόγευμα + εξοπλισμό αναβάτη. Για το Bmw θα πρέπει να περιμένω ένα 4μηνο ακόμα αλλά νομίζω ότι αντέχω και ότι αξίζει τον κόπο. Το μεγαλύτερο μου θέμα ήταν μήπως το Bmw ήταν υπερβολή αλλά χαίρομαι που δεν με αποπήρε κάποιος . Πιστεύω ότι έχω την ωριμότητα και το σωματότυπο να διαχειριστώ την επιπλέον δύναμη και τις διαστάσεις του.
Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις τους να είστε καλά και όποιος θέλει να προσθέσει κάτι ευπρόσδεκτο.:beer:
Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις τους να είστε καλά και όποιος θέλει να προσθέσει κάτι ευπρόσδεκτο.:beer:
Θα το επερνα 2ο χερι δαγκωτα.
BELZEBOYLIS
10/03/2010, 11:59
Παρακαλώ κάποιον moderator να αλλάξει το θέμα σε
Yamaha Tenere vs Bmw f800gs To V-strom το ξέχασα. (ευχαριστημένος :lol: ? )
Ε.:beer:
Ένα μικρό βήμα για εσένα, ενα τεράστιο άλμα για το moto.gr ! :beer: :beer: :wave2:
& εγώ με τη σειρά μου θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο 800 μεταχειρισμένο. Πλέον παίζει με 9000 με αρκετά έξτρα. Με ένα καλό τσεκάρισμα θα είσαι σίγουρος ότι είναι κομπλέ, αλλά γενικά δεν χρειάζεται άγχος μια και ότι τυχόν πρόβλημα έχουν βγάλει έχει διορθωθεί σε όλα από την BMW. Αν και οπτικά είναι οκ και το βιβλίο του δείχνει ότι έχει τη σωστή συντήρηση, τότε χτύπα το :winka:
...και έλεγα δεν θα μπεί να τα πεί, δεν θα μπεί να τα πεί...:rotflmao: :lol:
glargkatzis
10/03/2010, 12:21
κακώς ξεχνάς το Μπε-στρόμ ....
εκτός από τα γούστα πρέπει να δείς και τις ανάγκες που θα καλύπτεις ,πέρα από την κ@υλα σου !
κάποια στιγμή θα βαρεθείς να τριγυρνάς μόνος στα γειτονικά βουναλάκια σε χωματόδρομους ή να κάνεις μόνος βράδυ βόλτες γιατί γκρινιάζει η γυναίκα σου στη στενή σέλα του bmw.επίσης το tenere έχει αποδείξει ότι κάνει και μπόλικα χλμ δικάβαλο και φορτωμένο.
(εγώ απο bmw f650 funduro πήγα σε vstrom ,λόγω των ανωτέρω και δεν το μετάνιωσα....ούτε τα 4000 διαφορά που πήγαν σε άλλες πιο εποικοδομητικές επενδύσεις....βλ.εικονα.Επίσης με κάνουν παρέα και άλλα μπεστρόμ τώρα...):D :D :D
191294
Προτεινω μεταχειρα 7000ε με extra to BMW 650 legetai αλλα ειναι δικυλινδρο 800 με λιγοτερα αλογα απο το ακριβο 800αρι.......... Προσεχε εδω μεσα , γιατι υπαρχουν γκαζιαρηδες κ θα σε παρασυρουν να παρεις KTM ........... pare kati που ειναι για τα κυβικα σου προς το παρον κ βλεπεις τι θελεις στο μελλον.......... :wave2:
Για ριξε μια ματια και σ'αυτο (δεν εχω καμια σχεση με τον καημενο που πρεπει να πουλησει αυτη τη μηχανη) κι αν σε λεει κατι εδω ειμαι για αποριες :sun:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/611217/
ΥΓ Το μονο προβλημα σε σχεση με το 800 ειναι οτι ο spirit μπορει να σου παρει τα σωβρακα σε θεματα αυτονομιας...
Για ριξε μια ματια και σ'αυτο (δεν εχω καμια σχεση με τον καημενο που πρεπει να πουλησει αυτη τη μηχανη) κι αν σε λεει κατι εδω ειμαι για αποριες :sun:
ΥΓ Το μονο προβλημα σε σχεση με το 800 ειναι οτι ο spirit μπορει να σου παρει τα σωβρακα σε θεματα αυτονομιας...
Φίλε Dr Big sorry κιόλας αλλά με βάση την εμπειρία που έχω θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για εμένα? Εγώ πάλι λέω ότι θα με κλαίνε οι ρέγγες..
Αλλά άντε και είχα την εμπειρία, είναι μηχανάκι αυτό για να το φορτώσω βαλίτσες και να πάω δικάβαλος ταξίδι? Είπαμε είναι αλάνι η δικιά μου αλλά θα με αναφέρει στο σύλλογο κακοποιημένων γυναικών...:eek:
P.S. Κουκλί πάντως το εργαλείο εύχομαι να το χαίρεσαι και να του φέρεσαι όπως του πρέπει!
θα σου πω και εγω την γνωμη μου για το θεμα,
μιας και εχω προσωπικη αποψη.
η μπεμπα ειναι παρα μα παρα πολυ καλα ζυγισμενη μοτο,
οταν ηταν να το παρω βολτα ειχα μεγαλο αγχος,γιατι
εχει υψος σελας 87cm(νομιζω) και το strom 82cm
και το κραταω με το ζορι στους ελιγμους οταν ειμαι σταματιμενος (1.82 ειμαι)
αλλα με την μπεμπα δεν ειχα κανενα προβλημα,
μιλαμε το εργαλειο ειναι ζυγισμενο οσο δεν φανταζεσαι!!
Allst@rf
10/03/2010, 19:30
κάτσε ρε φίλε τι σχέση τώρα έχει το Super enduro ,με αυτα που είπε το παιδι;θα μας τρελάνεις;
Φίλε Dr Big sorry κιόλας αλλά με βάση την εμπειρία που έχω θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για εμένα? Εγώ πάλι λέω ότι θα με κλαίνε οι ρέγγες..
Αλλά άντε και είχα την εμπειρία, είναι μηχανάκι αυτό για να το φορτώσω βαλίτσες και να πάω δικάβαλος ταξίδι? Είπαμε είναι αλάνι η δικιά μου αλλά θα με αναφέρει στο σύλλογο κακοποιημένων γυναικών...:eek:
P.S. Κουκλί πάντως το εργαλείο εύχομαι να το χαίρεσαι και να του φέρεσαι όπως του πρέπει!
1) Ανεση
Το 950SE ειναι πιο ανετο απο το 800 λογω σελλας. Η σελλα του 800 δεν παιζεται.
2) Φορτωμα
Καμια διαφορα με το 800
3) Ασφαλεια αρχαριου
Δεν βλεπω το λογο γιατι ειναι λιγοτερο καταλληλο απο το 800. Ειναι 20 κιλα ελαφρυτερο, καλλιτερα ζυγισμενο και σε ανθρωπο του υψους σου θα ειναι ποδηλατο. Εχει καμια 10ρια παραπανω αλογα απο το 800, αλλα εχει καρμπυρατερ και η ισχυς ερχεται πολυ ομαλα και γλυκα. Τελος, στο θεμα των αναρτησεων, που εχει μεγαλη αμεση σχεση με την ασφαλεια, το ΚΤΜ υπερτερει. Γενικα ειναι πολυ ευκολη μηχανη και απιστευτα πολυμορφικη.
Οσο κι αν ακουγεται παραξενο, παιζει στην ιδια κατηγορια με το 800 και ειναι σχεδον παντου καλλιτερο. Εξαιρεση αποτελει η καταναλωση (το SE καιειι στην πολη 1-2 λιτρα παραπανω στα 100κμ) και η αυτονομια λογω μικροτερου ρεζερβουαρ. Ενα αλλο θεμα που ομως αντιμετωπιζεται με μικρο κοστος, ειναι το οτι το SE εχει στενοτερη πισω ζαντα, αλλα μπορεις να βαλεις τροχο απο το adv, η να πλεξεις αλλο στεφανι (για φαρδυτερο πισω λαστιχο και καλλιτερο πλαγιασμα). Ακομα υπαρχουν απειρα αφτερμαρκετ συμπεριλαμβανομενου και 30λιτρου τεποζιτου.
:smokin: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
κάτσε ρε φίλε τι σχέση τώρα έχει το Super enduro ,με αυτα που είπε το παιδι;θα μας τρελάνεις;
Αυτο ακριβως θελω, να σε τρελλανω. Πες μου, κατα την γνωμη σου τι κανει το super enduro ακαταλληλο εκει που το 800 ειναι καταλληλο?
Allst@rf
10/03/2010, 20:20
Αυτο ακριβως θελω, να σε τρελλανω. Πες μου, κατα την γνωμη σου τι κανει το super enduro ακαταλληλο εκει που το 800 ειναι καταλληλο?
κοίτα ,να μην το παίξω ξύπνιος ,αλλά δεν το εχω καβαλήσει(μακάρι να το χα) αλλά κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πολεμικό σε σχέση με τα αλλά.εξ'αλλού πιστεύω ότι θέλει χέρια να το πας και το παιδί που άνοιξε την συζήτηση όπως παραδέχτηκε δεν διαθέτει(ακομα).κατά τα αλλά όπως λέει και το όνομα του είναι εντούρο και όχι ον -οφ.το 0300 που το χε στο καλοκαιρινό χώματινο ταξιδιωτικό μαζί με αλλά εντούρο και όν -οφ έλεγε ακριβώς αυτό ,ότι πρέπει να ξέρεις να το πας γιατί έχει δύναμη χιλιάριου ον-οφ και γεωμετρία εντούρο.
κοίτα ,να μην το παίξω ξύπνιος ,αλλά δεν το εχω καβαλήσει(μακάρι να το χα) αλλά κατά την γνώμη μου είναι αρκετά πολεμικό σε σχέση με τα αλλά.εξ'αλλού πιστεύω ότι θέλει χέρια να το πας και το παιδί που άνοιξε την συζήτηση όπως παραδέχτηκε δεν διαθέτει(ακομα).κατά τα αλλά όπως λέει και το όνομα του είναι εντούρο και όχι ον -οφ.το 0300 που το χε στο καλοκαιρινό χώματινο ταξιδιωτικό μαζί με αλλά εντούρο και όν -οφ έλεγε ακριβώς αυτό ,ότι πρέπει να ξέρεις να το πας γιατί έχει δύναμη χιλιάριου ον-οφ και γεωμετρία εντούρο.
Το 'πολεμικο' δεν σημαινει και απαραιτητα δυσκολο. Απλα εχει την δυνατοτητα να παει πολυ γρηγορα και οσο πιο γρηγορα παει τοσο πιο χερια θελει. Αλλα σε ρυθμους βολτας ειναι πιο ευκολο απο το 800, λογω ζυγισματος και βαρους. Το μονο του θεμα σε σχεση με το 800 οδηγικα, οπως ειπα και πιο πανω ειναι το οτι εχει 2.5αρα ζαντα πισω που ακομα και με δρομισιο λαστιχο το κανει καπως νευρικο στο δρομο με πολλα, αλλα σε καμια περιπτωση επικινδυνο.
Το ποϊντ μου ειναι οτι αν θες να ειναι γατουλα ειναι μια χαρα γατουλα, αλλα αν το παρακανεις μπορει να δαγκωσει, οπως και οποιαδηποτε μηχανη σε αυτα τα κυβικα και ισχυ. Την διαφορα την κανει ο δεξιος καρπος.
Ενδεικτικα να πω, οτι οταν πηρα το 800 για βολτα αισθανομουνα οτι καβαλουσα μια αρκετα δυσκολοτερη μηχανη. Το βαρος και το ζυγισμα ειναι καθοριστικοι παραγοντες. Ειναι πιο ευκολο απο το 800 για τον ιδιο λογο που ενα xt600 ειναι πιο ευκολο απο ενα vstrom.
Allst@rf
10/03/2010, 21:26
Το 'πολεμικο' δεν σημαινει και απαραιτητα δυσκολο. Απλα εχει την δυνατοτητα να παει πολυ γρηγορα και οσο πιο γρηγορα παει τοσο πιο χερια θελει. Αλλα σε ρυθμους βολτας ειναι πιο ευκολο απο το 800, λογω ζυγισματος και βαρους. Το μονο του θεμα σε σχεση με το 800 οδηγικα, οπως ειπα και πιο πανω ειναι το οτι εχει 2.5αρα ζαντα πισω που ακομα και με δρομισιο λαστιχο το κανει καπως νευρικο στο δρομο με πολλα, αλλα σε καμια περιπτωση επικινδυνο.
Το ποϊντ μου ειναι οτι αν θες να ειναι γατουλα ειναι μια χαρα γατουλα, αλλα αν το παρακανεις μπορει να δαγκωσει, οπως και οποιαδηποτε μηχανη σε αυτα τα κυβικα και ισχυ. Την διαφορα την κανει ο δεξιος καρπος.
Ενδεικτικα να πω, οτι οταν πηρα το 800 για βολτα αισθανομουνα οτι καβαλουσα μια αρκετα δυσκολοτερη μηχανη. Το βαρος και το ζυγισμα ειναι καθοριστικοι παραγοντες. Ειναι πιο ευκολο απο το 800 για τον ιδιο λογο που ενα xt600 ειναι πιο ευκολο απο ενα vstrom.
ρε συ ,μην ξεχνάς ότι θα είναι το πρώτο του μηχανάκι του παιδιού,δεν είναι υπερβολή να πάει στο σούπερ εντούρο με τη μια;
δε λέω έχεις επιχειρήματα,αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι το σούπερ εντούρο μπορεί κάποιος να το οδηγήσει ήρεμα και να πάει σαν γατούλα ,όπως λες;
... πιστεύεις πραγματικά ότι το σούπερ εντούρο μπορεί κάποιος να το οδηγήσει ήρεμα και να πάει σαν γατούλα ,όπως λες;
αυτο ναι....ειναι αλλο θεμα και εχει να κανει με την ωριμοτητα του καθενος να ξερει που δεν τον παιρνει :beer:
road spirit
10/03/2010, 21:44
παίδες το 800 θα πάρει, είναι ψημένος, τέλος :smokin:
Allst@rf
10/03/2010, 21:53
αυτο ναι....ειναι αλλο θεμα και εχει να κανει με την ωριμοτητα του καθενος να ξερει που δεν τον παιρνει :beer:
την ωριμότητα μπορεί να την έχει αλλά αν το μηχανάκι είναι έτσι στημένο που να σε μπριζωνει να το στιψεις ,τότε γίνονται δύσκολα και αγχωτικά τα πράγματα...
Εξ'αλλού πιο ΚΤM ξέρεις που μπορεί να πάει ήρεμα...? :wave2:
Operater
10/03/2010, 22:52
που το ξέρεις? :look: :wacko:
ω,ναι !:winka: Απλά πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τα μέσα του Καλοκαιριού. Τώρα αν αποφασίσει η Bmw να κάνει καμιά προσφορά στα παιδιά της δεν θα με χάλαγε καθόλου. Αν και μέσα στο κατακαλόκαιρο χλωμό το βλέπω, χωρίς να έχω πείρα στο θέμα έχω την εντύπωση ότι οι εταιρείες κάνουν προσφορές χειμώνα που δεν κινείται η αγορά.
Πάντως ρε παιδιά διανύουμε τον τρίτο μήνα του έτους και αυτό το πορτοκαλόμαυρο 800άρι (μοντέλο 2010) δεν το έχω δει πουθενά στο δρόμο, έτσι να το χαζέψω βρε αδερφέ...:smilea:
ω,ναι !:winka: Απλά πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τα μέσα του Καλοκαιριού. Τώρα αν αποφασίσει η Bmw να κάνει καμιά προσφορά στα παιδιά της δεν θα με χάλαγε καθόλου. Αν και μέσα στο κατακαλόκαιρο χλωμό το βλέπω, χωρίς να έχω πείρα στο θέμα έχω την εντύπωση ότι οι εταιρείες κάνουν προσφορές χειμώνα που δεν κινείται η αγορά.
Πάντως ρε παιδιά διανύουμε τον τρίτο μήνα του έτους και αυτό το πορτοκαλόμαυρο 800άρι (μοντέλο 2010) δεν το έχω δει πουθενά στο δρόμο, έτσι να το χαζέψω βρε αδερφέ...:smilea:
Φίλε θα σου ξαναγράψω το ίδιο.
Ψάξε για μεταχειρισμένο :wave2:
Operater
10/03/2010, 23:02
Eιναι απίστευτο το χρώμα που λες αδερφε.
Το εχω πετύχει πολλές φορές και μάλιστα παρκάρουμε διπλα-διπλα
και βλέπω ότι εχει το ιδιο μήκος-σουλούπι με τον πήγασο που εχω βολευτεί,
και ειναι ενα + για να το αγορασω..
Αλλά ακόμα η τιμή του είναι ψηλά... :(
Operater
10/03/2010, 23:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Φίλε θα σου ξαναγράψω το ίδιο.
Ψάξε για μεταχειρισμένο :wave2:
ναι, αλλά θα έλεγα όχι πρώτης γενιάς...
Παληκαρι να ξερεις οτι οι αποπανω απλα σου λενε πιο μηχανακι θα γουσταραν εκεινοι να παρουν , δεν εχουν καταλαβει οτι εσυ δεν εισαι σαν αυτους , κ απλα εισαι ξεχωριστος ........... πρεπει να μας γραψεις κ αλλα για τον εαυτο σου , ποσα βγαζεις , ποσα κιλα εισαι , εισαι ομορφος , τι σου λειπει ... Το ξερεις οτι αν παρεις ΚΤΜ , μπορει να παρατησεις τη γυναικα κ να πας Ελβετια .......? Το ξερεις οτι αν παρεις Vstorm mporei na pas na kaneis k paidia sto telos........ den einai apla ta pragmata ..... .................. ανοιξε την καρδια σου κ δωσε κ αλλες πληροφοριες , τι θες ? κ τι σου λειπει.?
Allst@rf
10/03/2010, 23:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Παληκαρι να ξερεις οτι οι αποπανω απλα σου λενε πιο μηχανακι θα γουσταραν εκεινοι να παρουν , δεν εχουν καταλαβει οτι εσυ δεν εισαι σαν αυτους , κ απλα εισαι ξεχωριστος ........... πρεπει να μας γραψεις κ αλλα για τον εαυτο σου , ποσα βγαζεις , ποσα κιλα εισαι , εισαι ομορφος , τι σου λειπει ... Το ξερεις οτι αν παρεις ΚΤΜ , μπορει να παρατησεις τη γυναικα κ να πας Ελβετια .......? Το ξερεις οτι αν παρεις Vstorm mporei na pas na kaneis k paidia sto telos........ den einai apla ta pragmata ..... .................. ανοιξε την καρδια σου κ δωσε κ αλλες πληροφοριες , τι θες ? κ τι σου λειπει.?
:wacko: :alien:
Κάτσε να δω πως μπορώ να σε βοηθήσω..
1) Δεν βγάζω πολλά αλλά βγάζω περισσότερα απ'όσα μου χρειάζονται για να ζω όπως γουστάρω.
2) Είμαι 1.93 91 κιλά (πάχυνα ρε πστ κάποτε έτρεχα και μαραθώνιους)
3) Θα μπορούσες να πεις ότι τρώγομαι. Αυτή που ήθελα πάντως την έχω πλάι μου και τη γουστάρω ακόμα τρελά.
4) Δεν μου λείπει τίποτα και γενικά δεν σκάω για υλικά αγαθά. Κάποια σίγουρα τα ποθώ αλλά και αν δεν έρθουν δεν σκάω, οι δικοί μου άνθρωποι και εγώ να είμαι καλά...
Φτάνουν αυτά ή χρειάζανται και άλλα?
Παιδιά όποιος δεν συμφωνεί με τα γραφόμενα άλλων δεν χάθηκε και ο κόσμος. Κάποια παιδιά είναι απόλυτα στις απόψεις τους αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του forum να ακούς διαφορετικές γνώμες. Από εκεί και πέρα κριτική ικανότητα έχουμε όλοι μας και φιλτράρουμε ότι διαβάζουμε.
Φιλικά πάντα και με όλη την καλή διάθεση! :beer:
road spirit
11/03/2010, 09:26
... Το ξερεις οτι αν παρεις ΚΤΜ , μπορει να παρατησεις τη γυναικα κ να πας Ελβετια .......? είδες ρε ότι δεν τα λες καλά τα πράγματα? στην Ελβετία δεν θα πάει με το ΚΤΜ γιατί εκεί θα χαραμίζεται αφού δεν επιτρέπεται το offroading :lol:
είδες ρε ότι δεν τα λες καλά τα πράγματα? στην Ελβετία δεν θα πάει με το ΚΤΜ γιατί εκεί θα χαραμίζεται αφού δεν επιτρέπεται το offroading :lol:
βρεε... στην.. ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ εννοούσε το παληκαρι...
Έχει ανοίξει συνεργείο ενας καλός Μάστορας εκει …:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
βρεε... στην.. ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ εννοούσε το παληκαρι...
Έχει ανοίξει συνεργείο ενας καλός Μάστορας εκει …:D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
[QUOTE][i]Το F800GS
Για εμένα είναι ίσως το μοναδικό σημερινό μηχανάκι μαζι με τα ΚΤΜ 950-990 που είναι ο συνεχιστής των θρύλων της on-off κατηγορίας όπως τα ΑΦΡΙΚΑ , ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΝΕΡΕ,CAGIVA ELEPHANT.
Μου αρέσει που αραιά και που αναφέρεται και το μηχανάκι μου :a2:
Στο θέμα μας τώρα.
Φίλε μου εγώ συμφωνώ με τους περισσότερους που σου λένε ότι σου αρέσει και σε φτιάχνει να πάρεις. Τα αρνητικά εξανεμίζονται όταν στην ΄πρώτη στάση ενός ταξιδιού σου μακριά απο την καθημερινότητα, είσαι απέναντί του και το θαυμάζεις. Αυτό είναι όλα τα λεφτά για μένα και μετά οι μάρκες και οι επιδόσεις. Οπότε προχώρα για το 800 !!!! (αν κατάλαβα καλά).
Αυτο που ταιριαζει στο profil soy { το πρωτο ψυχογραφημα δωρεαν} ειναι Honda Africa . BMW 800,
Transalp 700 ............. Αντε μια χαρα σου κατσε , αφου δε σου βγαλα κανα scooter ...... :wave2:
LOUKILOUK
11/03/2010, 13:48
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από wihfue
...Αυτή που ήθελα πάντως την έχω πλάι μου και τη γουστάρω ακόμα τρελά....
Kάνε τα ίδια και με την μηχανή...
:winka: ....
ΠΑΝΤΑ....:beer: :wave2: