Σύνδεση

View Full Version : "...ότι μπορεί να πεθάνω περιπλανώμενος"

road spirit
15/03/2010, 13:53
"That I may die Roaming" ο αρχικός τίτλος στα αγγλικά...

ένας απίστευτος τυπάκος, Ιρλανδός κάπου στα -άντα, ζεί μια μίζερη καθημερινότητα και έχει ένα γάμο που διαλύεται. Αφού χωρίζει του την βαράει, του καρφώνεται να κάνει ένα ταξίδι απο τη βορειότερη πόλη της Αμερικανικής ηπείρου στην Αλάσκα, ως την νοτιότερη, στη Γη του πυρός. Με μηχανή φυσικά. Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια:

δεν έχει τη παραμικρή ιδέα απο μοτοσικλέτες και δεν έχει οδηγήσει ποτέ στη ζωή του.

Αγοράζει για πρώτη του μοτό μια μεταχειρισμένη bmw gs το 2006 βάζοντας σαν στόχο το καλοκαίρι του 2008 να ξεκινήσει το ταξίδι του...

Το ταξιδιωτικό είναι γραμμένο σαν βιβλίο (μάλιστα το έχει κάνει και ebook που το κατεβάζουμε δωρεάν)... Είναι μεγάλο, σκέτο κείμενο χωρίς φωτογραφίες και κάθε ποστ είναι ένα σεντόνι σαν μια σελίδα Α4 ....

Αλλά, ο τύπος τα ΣΠΑΕΙ !! πολύ όμορφες περιγραφές, τρελό ιρλανδικό χιούμορ, αυτοσαρκασμός, αυτοκριτική, αναζήτηση, και διάφορες άκρως ενδιαφέρουσες καταστάσεις... Αν τα αγγλικά σας είναι καλά και δεν βαριέστε το διάβασμα νομίζω ότι πραγματικά αξίζει. Έχω φτάσει στο 5ο κεφάλαιο και έχω φάει κόλλημα, το δε γέλιο πέφτει ασταμάτητο ...

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=556042

Cpt. Haddock
15/03/2010, 13:59
Add to favorites :D

:beer:

OldMan
15/03/2010, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Add to favorites :D
Έχεις γάμο που διαλύεται ..?? :confused:

Cpt. Haddock
15/03/2010, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Έχεις γάμο που διαλύεται ..?? :confused:

Δεν εχω προλαβει ακόμα :lol:

VANDA
15/03/2010, 14:40
..I’d never make a poker player, as soon as I saw the bike I just said, “I’ll take it!” and wrote him a cheque for the full amount he was looking for...
______

In Ireland and the UK it’s pretty common for motorcyclists to filter between traffic, that means making a second or third lane where there’s none marked, it drives the rest of the driving fraternity crazy but makes us bikers feel like kings. It turns out Canadian driver’s don’t like you filtering on your bike, in fact, seems like they hate it enough to physically roar out the window "hey a-hole... get in fucking line". By the end of the first day I’d already had a couple of these greetings. Thankfully, due to the lack of availability of handguns in Canada I felt I was able to return the greeting with an extended index finger, not the sort of reply I would consider giving in Texas!
______

I’m on the trip of a lifetime, why doesn’t it feel like it, and how the fuck does Geoff snore that loud without waking himself up?

:rotflmao: :lol:

Μιλάμε για περιπέτεια.
Έχει όντως τρελές ατάκες. Για να δούμε.. :beer:

road spirit
15/03/2010, 15:07
Now we were there well after hours around 10pm or so, and I found it amazing how your natural suspicion is that people don’t just come up and talk to you. They must be serial killers or worse, maybe republicans. :bigcry: :lol:

koulis19
15/03/2010, 15:18
Πολυ καλο αλλα θελει υπομονη για την αγγλικη.(δυστυχως για εμενα):beer:

Vagelis Gar
15/03/2010, 21:57
:beer: :beer: :beer: :beer:
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως νιώθεις όταν γυρίζεις απο ένα τέτοιο ταξίδι.Σε κρατάει μετά κάτι στο παρελθόν?

npat
15/03/2010, 22:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
"That I may die Roaming" ο αρχικός τίτλος στα αγγλικά...

Νομίζω καλύτερη μετάφραση του τίτλου θα ήταν: "Κι ας πεθάνω περιπλανώμενος..."

Καταπληκτικό ταξιδιωτικό. Απολαυστική γραφή! Θυμίζει αρκετά τα ταξιδιωτικά του Geof Hill που έχουν εκδοθεί σε βιβλίο με τίτλο Way to Go (http://www.amazon.co.uk/Way-Go-Worlds-Motorcycle-Journeys/dp/0856407658). Νομίζω, κάπου πήρε το μάτι μου, ότι τον αναφέρει κιόλας.

jimmis5
15/03/2010, 22:51
Ευχαριστουμε ωραια κατι θα εχουμε να διαβασουμε και να εξασκησουμε και λιγο τα ρημαδοαγγλικα:beer: :beer: :wave2:

makis206
16/03/2010, 06:11
:beer: :beer: :beer:

PanVas
16/03/2010, 06:50
:smilea:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

PanVas
16/03/2010, 07:36
Αν και να σου πω κάτι...
Μαλάκας είναι...
Έχει ΜπεμΒε και φοράει και Μπεμβε μπουφάν...
Αυτά που έχει κάνει και γράψει δεν έχουν αξία...

Άντε τώρα με τους κομπλεξικούς που έχουμε εδώ μέσα...

makis206
16/03/2010, 07:54
Bλέπω τα slideshows στο youtube και δεν χορταίνω τις εικόνες, απίστευτος..:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Αν τα αγγλικά σας είναι καλά και δεν βαριέστε το διάβασμα νομίζω ότι πραγματικά αξίζει. Έχω φτάσει στο 5ο κεφάλαιο και έχω φάει κόλλημα, το δε γέλιο πέφτει ασταμάτητο ...

Για όσους δεν, ρίξτε μια ματιά σε όλα του τα βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=jR0cBgwRNbw&feature=related) και θα πάρετε τεράστια γεύση για το τι έζησε..:)

192130

mparmpanik
16/03/2010, 09:22
Δεν εχω προλαβει ακόμα :lol:

δεν προλαβες να τον κανεις

ή

να τον διαλυσεις?? :lol:

Cpt. Haddock
16/03/2010, 09:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
δεν προλαβες να τον κανεις

ή

να τον διαλυσεις?? :lol:

το πρώτο

(άρα και το δεύτερο :lol: )

mparmpanik
16/03/2010, 09:41
το πρώτο

(άρα και το δεύτερο :lol: )

το ηξερα!!!!

εχει εργοστασιακο ελλατωμα αυτη η διαδικασια..:lol:

πρεπει πρωτα να κανεις το πρωτο βημα για να προχωρησεις στο δευτερο..

VANDA
16/03/2010, 09:46
Καλά, διαβάστε το μόνο και μόνο για τη γνωριμία με τον Frenchy.. :rotflmao: :lol: :rotflmao:

Μου έχει φτιάξει τη μέρα.. :D

Nostradamus
16/03/2010, 10:00
μερικες ατακες του "σκοτωνουν".
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

matmat
17/03/2010, 10:17
το e-book εδω

http://books.google.com/books?printsec=frontcover&id=63wF-t6YJ9kC#v=onepage&q=&f=false

:beer: :smokin:

chr1s_86
17/03/2010, 23:08
:a18: :a18: :a18: :beer: :beer:

και στα δικά μας..... :D :D :D