Σύνδεση

View Full Version : αμφιλεγομενη προσπαθεια προστασιας των δασων...

devil's animal
16/03/2010, 10:55
Σταυρο (Katana) τι εχεις να πεις τωρα??:lol: :lol: :lol:

απο το ebike τευχος 23 Μαρτιος 2010.
:wave2:

192138

KaTaNaS
16/03/2010, 11:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Σταυρο (Katana) τι εχεις να πεις τωρα??:lol: :lol: :lol:

Έχω να πω πως αν παρθει οποιαδήποτε τετοια (λανθασμενη κατα τη γνωμη μου ) αποφαση, θα γινει σεβαστη απ'όλη την κοινοτητα μας...

Το θέμα του λάθους εγκειται στο οτι αποκλείουν γρήγορα μέσα διεύλευσης στο δασος και στα μονοπατια ενω με τον καταλληλο σχεδιασμό θα μπορουσαμε να ειμαστε όλοι σύμμαχοι κατα της καταπατησης και της πυρκαγιας.

Βέβαια αυτο ισχυε και περσι, δεν μιλαω για μηχανακια μονο... αλλα ουτε καλοπουλα δεν μας επιτρεποταν να ανεβουμε το καλοκαιρακι για να πιουμε ενα καφε.

Gandalf dr685sm
16/03/2010, 11:43
Να διευκρινήσω μερικά πράγματα εδώ που έχω μάθει απο μέσα ώς εθελοντής Δασοπυροσβέστης.

1. Πλέον σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες για πυρκαγιά, θα απαγορεύονται όλα τα οχήματα εκτός των δασικών υπηρεσιών και δασοπυροσβεστών. Μιλάμε βέβαια για μήνες Ιουλιο-Αύγουστο που υπάρχουν και τα έντονα μελτέμια.

2. Αποσπούνται αρκετοί απο την αγροτοφυλακή και μπαίνουν σε υπηρεσία πρόληψης-προστασίας δασών που σημαίνει περιπολίες συχνές σε αυτά. Άρα θα υπάρχει και εντονότερη παρουσία απο το παρελθόν.

3. Οι εθελοντές πυροσβέστες διασώστες, έχει γίνει πρόταση να μπούν αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης και να εκπαιδευτούν σε αυτό το πράγμα.

4. Η απαγόρευση που αναφέρεις ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για δάση σε βουνά και προστατευόμενες περιοχές. Σε βουνά που δεν έχει δάση, μπορείς να πάς και να κάνεις οτι θέλεις. Ακόμα βέβαια δεν έχει οριστεί αν θα υπάρχει διαφορετικό καθεστώς για την Αττική που έτσι και αλλιώς έχει τρομερό πρόβλημα λόγω των πυρκαγιών εδώ και χρόνια.

5. Η απαγόρευση ισχύει και για τα 4Χ4 , και για ποδηλάτες,... και για μηχανές.

Πριν επαναστατήσουν λοιπόν κάποιοι καλό είναι να δούν και την ολοκληρωμένη εικόνα που αναφέρει πως κάποια στιγμή τα δάση πρέπει να προστατευθούν και ας χαθεί μια ευχαρίστηση για 2 μήνες που έτσι και αλλιώς λόγω σκόνης και ζέστης , πολύ λίγοι έκαναν εντουράδες.

Οτι άλλο θέλετε σαν πληροφορία και γνωρίζω , πολύ ευχαρίστως να στην μεταφέρω... Υπόψη οτι έχω και ενα βιντεάκι για εκπαίδευση κατά δασικών πυρκαγιών που καλό θα ήταν να το δείτε όλοι ... όπως και οτι θα γίνει και δεύτερο μέρος εκπαίδευσης σε εμάς (ΟΕΔΔ --- www.oedd.gr )την μεθεπόμενη Κυριακή (28/4) σχετικά με το θέμα.

σχετικά:
http://www.inews.gr/29/apagorefsi-kinisis-kai-paramoni-ochimaton-sta-dasi-to-kalokairi.htm
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10505037

Gandalf

devil's animal
16/03/2010, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Έχω να πω πως αν παρθει οποιαδήποτε τετοια (λανθασμενη κατα τη γνωμη μου ) αποφαση, θα γινει σεβαστη απ'όλη την κοινοτητα μας...

Το θέμα του λάθους εγκειται στο οτι αποκλείουν γρήγορα μέσα διεύλευσης στο δασος και στα μονοπατια ενω με τον καταλληλο σχεδιασμό θα μπορουσαμε να ειμαστε όλοι σύμμαχοι κατα της καταπατησης και της πυρκαγιας.

Βέβαια αυτο ισχυε και περσι, δεν μιλαω για μηχανακια μονο... αλλα ουτε καλοπουλα δεν μας επιτρεποταν να ανεβουμε το καλοκαιρακι για να πιουμε ενα καφε.

δεν αντιλεγω σε αυτα που λες...ΑΛΛΑ...
κανοντας λιγο τον δικηγορο του διαβολου,

ανετα θα μπορουσε να ισχυριστει καποιος οτι οι φωτιες μπαινουν απο εμπρηστες πανω σε enduro μηχανες που εχουν ευκολη προσβαση στην περιοχη λογω της ιδιαιτεροτητας τους καθως μπορουν να εχουν και ευκολη διαφυγη...:rolleyes:

ειναι λιγο το θεατρο του παραλογου αλλα μπορει να συμβει...

ειναι (περιπου) οπως με τους κυνηγους...

ολοι τους κατηγορουν οτι δεν αφηνουν ησυχα τα πουλακια και τους λαγους και ολα τα ζωντανα πλασματα του δασους τελοσπαντων και μολις μιλησεις με κυνηγο σου λεει: "μα εμεις ειμαστε οι μεγαλυτεροι οικολογοι, διοτι προστατευουμε την χλωριδα και την πανιδα προστατευοντας το δασος και κυνηγουμε μονο συγκεκριμενες περιοδους"...:look:

menelaos46
16/03/2010, 11:47
Δυο απολαυσεις, κοψαμε και το τσιγαρο στα μπουζουκια!!!!!!

Ασε που αν σε κυνηγαει καποιος μες το βουνο βελτιωνεις και χρονους...

Gandalf dr685sm
16/03/2010, 11:50
menelaos46... ξέρεις πολύ καλά φίλε οτι αν σε πιάσουν σε δάσος ενώ απαγορεύεται πρέπει να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας... και στην Ελλάδα μπορεί να σε βγάλουν εώς και μαμούθ..

Gandalf

devil's animal
16/03/2010, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46

Ασε που αν σε κυνηγαει καποιος μες το βουνο βελτιωνεις και χρονους...

ε,να το κανω χωματινο το XR και να ανηφορισω...:smokin:

2stroker
16/03/2010, 11:52
ναι γιατι οι εντουραδες αμολανε σκουπιδια στα δαση και βαζουνε φωτιες.βρε δε γ@@@@@ λεω εγω!!!
και αν το θελουν τοσο πολυ,οκ ας βαλουν περιπολιες και να φυλανε και να ειναι σε ετοιμοτητα και εμεις θα απεχουμε το καλοκαιρι απο το αθλημα,αλλα ετσι και μπει εστω και μια φωτια τοτε μαυρο φιδι που τους εφαγε!!:smokin:

Εχετλαίος
16/03/2010, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
5. Η απαγόρευση ισχύει και για τα 4Χ4 , και για ποδηλάτες,...

Και για ποδηλάτες;
Τώρα τι να πω...

Gandalf dr685sm
16/03/2010, 11:57
Παιδιά ... η απαγόρευση ίσχυε και πέρισυ μόνο που κανείς δεν την τηρούσε καθώς δεν υπήρχαν δυνάμεις για να το κάνουν. Φέτος θα υπάρχουν και απο όσο φαίνεται θα ενισχυθούν κιόλας..

Ειδικά στην Αττική θα είναι πιο σφιχτά τα πράγματα.. τουλάχιστον έτσι ενημερώνομαι οτι θα είναι , μετέχοντας ώς τελευταίος τροχός αμάξης με την ιδιότητα μου.

el_hymador
16/03/2010, 12:13
Εγω πιστευω οτι δεν θα εφαρμοστει τιποτα και αυτο γιατι δεν υπαρχει ελεγκτικος μηχανισμος...

ας υποθεσουμε οτι βγαινει δελτιο επικινδυνοτητας για τη Β.Ευβοια το μηνα Αυγουστο...ποιοι και πως θα εποπτευουν αυτη τη τεραστια δασωδη περιοχη;

και να την προστατεψουν απο ποιους; απο τους εντουραδες; γιατι;

και αντε πες οτι εντοπισαν τους "παρανομους" που κανουν εντουρο νταλα κατα μεσημερο :rolleyes: με 40 βαθμους...τι θα τους κανουν; πως θα τους πιασουν; θα τους κλασουν τον Γκιωνη...

Ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο να φροντισεις ως πολιτεια να καταπολεμησεις τους πραγματικους λογους για τους οποιους μπαινουν πυκαγιες στα δαση μας...

γκρεμισε ολα τα μπουρδελοσπιτα που εχουν χτιστει οπου να ναι, ορισε επιτελους τι ειναι δασος και που και γ@μησε ασαλιωτα οσους ενεχονται στο κυκλωμα οικοπεδοποιησεων...

οι εντουραδες τους πειραξαν τους μαλακες...αντε σιχιτιρι μια ζωη ηλιθιοτητες σε αυτη τη κολοχωρα!!!

2stroker
16/03/2010, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
θα τους κλασουν τον Γκιωνη...

:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
16/03/2010, 12:36
el_hymador...

Πέρσι το καλοκαίρι , στην Σταμάτα , συνέλλαβαν ενα νεαρό με στουπιά και καύσιμη ύλη πάνω σε enduro μηχανή (δεν μπόρεσα να μάθω τι ακριβώς οδηγούσε..:D ) μετά απο έναρξη εστίας προς τον Εύξινο Πόντο (για όσους ξέρουν την περιοχή).

Η μηχανή εκτός απο τους endur-αδες που κάνουν βόλτες, τις χρησιμοποιούν και οι εμπρηστές... μαζί με τα "ξερά" λοιπόν παίρνει η μπάλα και τα "χλωρά".

Συμφωνώ με όλους για τα αυθαίρετα και τις νομιμοποιήσεις, το κτηματολόγιο δασών κοκ... αλλά κάποιες φορές πρέπει απο κάπου να ξεκινούν τα πράγματα.

Zid
16/03/2010, 13:42
Για τα μάτια του κόσμου..... δυστυχώς... :(

granazi
16/03/2010, 14:00
οχι γκρινια για την γκρινια κ μονο. ολοι φωναζουμε χρονια οτι εχουμε γινει καφενειο σε ολους τους τομεις. ας περιμενουμε να δουμε αν αποδοδωσει το μετρο και αν ειναι πατατα και εγω μαζι σας στο γιαουρτωμα..παντως αποψη πολλων ειναι οτι η υποθεση δασος επρεπε να παραμεινει στην δασικη υπηρεσια κ οχι στην πυροσβεστικη. εκειδικευση, οχηματα καταλληλα κτλ. ειδομεν....

OldMan
17/03/2010, 11:55
Επειδή δεν ξέρω αν συζητάτε σοβαρα ή όχι ...

Έχει κανείς την εντύπωση (ειδικά οι εντουράδες) ότι μέχρι τώρα ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ η διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων (όχι εξιδεικευμένων, όπως πυροσβεστικών, δασοπροστασίας, δασονομικών και ιδιωτικών συγκεκριμένων συμφερόντων όπως π.χ. μελισσοκομικών) από δασική περιοχή ..??? :winka:

Και αναφέρομαι στους δασικούς ΔΡΟΜΟΥΣ (γιατί για μονοπάτια και εκτός δρόμου δεν μπαίνει θέμα συζήτησης...)

STOYBI
17/03/2010, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Έχει κανείς την εντύπωση (ειδικά οι εντουράδες) ότι μέχρι τώρα ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ η διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων (όχι εξιδεικευμένων, όπως πυροσβεστικών, δασοπροστασίας, δασονομικών και ιδιωτικών συγκεκριμένων συμφερόντων όπως π.χ. μελισσοκομικών) από δασική περιοχή ..??? :winka:

Και αναφέρομαι στους δασικούς ΔΡΟΜΟΥΣ (γιατί για μονοπάτια και εκτός δρόμου δεν μπαίνει θέμα συζήτησης...)

Εγω...!!!

( Γινε ποιο συγκεκριμενος για μας μπερδεψες...) :confused:

:wave2:

sniper
17/03/2010, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
....
2. Αποσπούνται αρκετοί απο την αγροτοφυλακή ....

....

Gandalf

Την ποιά; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αν μιλάς για την αγροφυλακή, τότε μιλάς για τους αγροφύλακες ο οποίοι είναι ανύπαρκτοι;

Εχετλαίος
17/03/2010, 13:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν μιλάς για την αγροφυλακή, τότε μιλάς για τους αγροφύλακες ο οποίοι είναι ανύπαρκτοι;

Όχι, υπάρχει! Ξάδελφός μου είναι αγροφύλακας με τομέα Παλαιόχωρα-Γαύδο!

Gandalf dr685sm
17/03/2010, 14:02
Απο την αγροφυλακή... μην κολάμε στις λεπτομέρειες... δικό μου λάθος.

200-300 άτομα λένε πως θα τραβήξουν σε πρώτη φάση.

Gandalf

OldMan
17/03/2010, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Έχει και υπηρεσιακή Φλορέτα ..??? :look:

OldMan
17/03/2010, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Εγω...!!!
Δεν περίμενα και κανέναν άλλον ... :smokin:

Τι δεν καταλαβαίνεις ρε Κώστα ..???

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (εξανέκαθεναναντάνμπαμπαντάν) η κίνηση μηχακίνητων οχημάτων εκτός δρόμων προορισμένων για γενική χρήση ...!!! :wave2:

Cpt. Haddock
17/03/2010, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος

http://www.youtube.com/watch?v=n1AeVH6NVHo

:wacko:

Εχετλαίος
17/03/2010, 14:29
Έχει και υπηρεσιακή Φλορέτα ..??? :look:

XT 550

Εχετλαίος
17/03/2010, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
http://www.youtube.com/watch?v=n1AeVH6NVHo

:wacko:

Ρε εγκάθετε προβοκάτωρα με τον τίγρη, δε θα κατέβεις Χανιά; Θα σε σιάξω εγώ!
:smokin:

STOYBI
17/03/2010, 14:36
Δεν περίμενα και κανέναν άλλον ... :smokin:

Τι δεν καταλαβαίνεις ρε Κώστα ..???

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (εξανέκαθεναναντάνμπαμπαντάν) η κίνηση μηχακίνητων οχημάτων εκτός δρόμων προορισμένων για γενική χρήση ...!!! :wave2:

Δεν ειχα καποιον τετοιο νομο υπ οψιν .... :confused:

OldMan
17/03/2010, 14:40
Δεν ειχα καποιον τετοιο νομο υπ οψιν .... :confused:
Δεν είσαι μόνο εσύ ... :winka:

(φρόντισε μόνο να μην εμπλακείς σε ατύχημα "εκτός δρόμου" ...)

dirtbird
17/03/2010, 14:57
Δεν είσαι μόνο εσύ ... :winka:

(φρόντισε μόνο να μην εμπλακείς σε ατύχημα "εκτός δρόμου" ...)

Γιατί?

Θα κατέβεις προς τα μέρη μας? :confused: :confused:
:D

OldMan
17/03/2010, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Γιατί?

Θα κατέβεις προς τα μέρη μας? :confused: :confused:
:D
Είσαι σαχλός και κρύος ... :blush:

(και θα βάλω τον φίλο μου τον Αρκούδο να σε μαλώσει...)

$py
17/03/2010, 20:42

+1

Οι μπάρες δεν είναι μόνο για τα αμάξια.

Πάντως ως τώρα, οι περισότεροι δασοπυροσβέστες το καλοκαίρι που μας πετυχαίναν ζητάγαν την βοήθειά μας σε σημεία που δεν μπορούσαν να πάνε, δηλαδή μονοπάτια.

STOYBI
17/03/2010, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
+1

Οι μπάρες δεν είναι μόνο για τα αμάξια.

Πάντως ως τώρα, οι περισότεροι δασοπυροσβέστες το καλοκαίρι που μας πετυχαίναν ζητάγαν την βοήθειά μας σε σημεία που δεν μπορούσαν να πάνε, δηλαδή μονοπάτια.

Ναι ... Αλλα και μπαρες εχει μονο περιμετρικα των βασιλικων ( οι λογοι ευνοητοι..) :winka:

Zid
17/03/2010, 21:14
Ναι ... Αλλα και μπαρες εχει μονο περιμετρικα των βασιλικων ( οι λογοι ευνοητοι..) :winka: Mπάρες έχει παντού.... σε ολους τους δασικους σχεδόν που ειναι για τα πυροσβεστικά μέσα!! Απο το κρυονερι μεχρι και περα απο το τελεφερικ στο παλιο λατομειο... εχει μπάρες ....

Πρόσφατα προς (πιστάκι ελάφια ) ειχαν ξυλώσει τη 2η μπάρα ουσιαστικα την ειχαν περάσει απο πανω ηταν στραβωμενη και ξηλωμένη .... αυτό ειναι σίγουρα έργο τζιπάδων χωρις αμφιβολία .....:mad:

STOYBI
17/03/2010, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Mπάρες έχει παντού.... σε ολους τους δασικους σχεδόν που ειναι για τα πυροσβεστικά μέσα!! Απο το κρυονερι μεχρι και περα απο το τελεφερικ στο παλιο λατομειο... εχει μπάρες ....

Πρόσφατα προς (πιστάκι ελάφια ) ειχαν ξυλώσει τη 2η μπάρα ουσιαστικα την ειχαν περάσει απο πανω ηταν στραβωμενη και ξηλωμένη .... αυτό ειναι σίγουρα έργο τζιπάδων χωρις αμφιβολία .....:mad:

Παιδια μην μπερδευομαστε....

Ο OldMan μιλαει γενικα για ολη την ελλαδα.....

Εσεις μου μιλατε για τα βασιλικα ,δρυμο και περιξ αυτων....

Γενικα για ολη την ελλαδα ( Γρεβενα < ξυλικαστρο , Μεγαρα, Θηβα, Λιβαδια κλπ. ) εχουμε παραδειγμα ...??? :confused:

geotriada
17/03/2010, 21:28
ρε σεις ποιος βαρεμενος παει ενδουρο Ιουλιο και Αυγουστο????
τσαμπα κουβεντα κανουμε.

Zid
17/03/2010, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
τσαμπα κουβεντα κανουμε. :smilea:

STOYBI
17/03/2010, 21:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
:smilea:

Να πας να παρεις ενα jet ski ρε...... :mad:

:lol: :lol: :lol:

:beer: :beer:

$py
17/03/2010, 21:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
τσαμπα κουβεντα κανουμε.

Γιώργο μίλα πιο όμορφα σε παρακαλώ :p

Είναι οι καλύτεροι μήνες για εντούρο, σε ζαλίζει ο ήλιος και η ζέστη με αποτέλεσμα να πηγαίνεις τάπα μέχρι να βρεις κρύο νερό.

:lol:

Zid
17/03/2010, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Γιώργο μίλα πιο όμορφα σε παρακαλώ :p

Είναι οι καλύτεροι μήνες για εντούρο, σε ζαλίζει ο ήλιος και η ζέστη με αποτέλεσμα να πηγαίνεις τάπα μέχρι να βρεις κρύο νερό.

:lol: :lol:

africanos31
20/03/2010, 10:42
αν και ειμαι παντα κατα των απαγορευσεων ισως για τους 2 αυτους μηνες βγει σε καλο.........αν τα περιφρουρισουν τα δαση ισως γλιτωσουν καποια.......
Αν και τη μεγαλθτερη ζημια την κανουν οι δημαρχοι και υπουργοι που βαφτιζουν τα καμενα μετα απο χρονια ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Greg_950 S
20/03/2010, 15:57
Αφού δεν φθάνουν τα κρατικά μηχανoκίνητα μέσα για όλα τα δάση, θα πρέπει η πολιτική προστασία να απευθύνεται σε εθελοντές ( όσοι υπάρχουν ακόμα ), ώστε να περιπολούν στις πιο επίφοβες περιοχές, σε οργανωμένες βάρδιες με : on-off, enduro, ATV, 4X4,κλπ, έχοντας VHF (υπηρεσιακά) για κάθε ενδεχόμενο...Πρέπει να επιδιώκουν την ελεγχόμενη κίνηση και όχι να προχωρούν σε γενικές απαγορεύσεις, οι οποίες ποτέ δεν σταματούν τους επίδοξους εμπρηστές. Άλλωστε, στην ερημιά δρουν ανενόχλητοι...:a018: