View Full Version : Astrea Grand xronismos kefalis/kinitira
firmis132
16/03/2010, 11:10
Γεια,
βασικα εκαψα το πιστονι στο παπι μου και στην σιναρμολιγιση δεν μπορω να καταλαβω σε ποιον χρονισμο πρεπει να μπει η καδενα της κεφαλης. Εχω διαωασει κατι παλια μανουαλ απο c70 και c100 αλλα εχουν αλλαξει μερικα πραγματα σε σχεση με το δικο μου.
Το πρωτο που θελω να ρψτησω ειναι σε ποια θεση πρεπει να ειναι το γραναζι της κεφαλης οταν εχει φορεθει η καδενα. Το Α πρεπει να ειναι στην ιδια ευθεια με το Β, αλλα το γραναζι μπορει να ευθηγραμιστει ετσι με 2 τροπους:
1. οταν κατσει στην ευθεια, και απο αριστερα κ απο δεξια παει προς ανοιγμα βαλβιδων, κ ειναι δισκολο να το περιστρεψεις
2. σε στροφη 180 μοιρων παλι καθεται σε ευθεια, αλλα περιστρεφεται ελευθερα αριστερα κ δεξια μεχρι καποιες μοιρες, χωρις να ξεκιναει το ανοιγμα βαλβιδων
Ε και στο μανουαλ δεν αναφερεται ποια απο τις δυο ειναι η σωστη θεση. Εγω βεβεα υπεθεσα οτι ειναι η 1η
Αν κανω λαθος παρακαλω διορθοστε με...
Ε και το δευτερο θεμα ειναι που πρπει να ειναι στημενος ο μαγνιτης. Στα πιο παλια μοντελα, ηταν στανταρ, το κοψημο στο Τ. Αλλα στο Grand καταρχας το καψημο εχει παει πιο αριστερα, οποτε δεν ξερω αν πρεπει να βαλω εκει το Τ η το F... Ας με διαφωτησει καποιος παρακαλω.
εδω ειναι οι photos
http://i570.photobucket.com/albums/ss141/firmis132/1-1.jpg
http://i570.photobucket.com/albums/ss141/firmis132/2.jpg
Λοιπόν ελπίζω να βοηθήσω
Έχω ένα astrea 17 χρονών (έφηβο) και πριν λίγες μέρες έκανα αλλαγή στην φλάτζα (κεφαλή-κύλινδρο) μάλλον με επιτυχία!!
Ευθυγράμμιση έκανα ως εξής:
Πας τον στρόφαλο στο Τ (τσεκάρεις από το ματάκι και γυρνάς όσο χρειάζεται).
Όταν είναι στο Τ πρέπει να βάλεις το γρανάζι του εκκεντροφόρου να έχει την βούλα προς την μπροστά μεριά του μοτέρ εκεί που έχει την εγκοπή το περίβλημα της κεφαλής.
Συμβουλές
Εάν χάσεις κανένα δόντι δεν θα είναι καταστροφικό αλλά μετά δεν θα είναι και τέλειο!
Χοντρή φλάτζα (ενισχυμένη) πάνω!
firmis132
16/03/2010, 12:31
Οκ, βασικα ετσι το εκανα και γω.
Απλος το γραναζι του εκκενδροφορου μπορει να ευθηγραμιστει με 2 τροπους κ δεν ξερω αν το εχω βαλει σωστα η πρεπει να το γυρισω 180 μοιρες...
(τα πιο παλια μοντελα ειχαν 3 βιδες κ ετσι το ξεχωριζαν, ενω τωρα με 2 ειναι παραξενη φαση)
Ευχαριστω πολυ παντως
Χαίρομαι που βοήθησα!
Νομίζω είναι συμετρικό το γρανάζι (ζυγό αριθμό δοντιών) άρα δεν θα παίζει πρόβλημα. Αλλά και να μην είναι το πολύ να πάει κανα δόντι λάθος (δεν τρέχει τπτ). Αμα ήταν να έχει γίνει στραβή θα το άκουγες.
Καλά μαστορέματα..
Αν θέλετε μΕ εξηγείτε 2 πράγματα:
1. Τι ρόλο παίζει η αρτιότητα των δοντιών του γραναζιού στην τοποθέτηση ..??
2. Γιατί δεν πειράζει αν "χάσεις" ένα δόντι ενώ πειράζει (από ότι κατάλαβα) αν χάσεις περισσότερα ..??
Οκ θα προσπαθήσω και ελπίζω να βοηθήσω!
Κατ' αρχήν λέγοντας αρτιότητα δοντιών γραναζιού μάλλον εννοείς την αρτιότητα της τοποθέτησης του γραναζιού δηλαδή τη σωστή τοποθέτηση του.
Αλλά αν όντως εννοείς την αρτιότητα των δοντιών (την καλή κατάσταση τους) στην συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για αλυσιδογράναζα που έχουν μόνο μια φορά (δεν πάνε ποτέ αντίθετα) δεν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα (ειδικά σε μοτέρ παπιού που επιτρέπονται τζόγοι) αλλά τίθεται θέμα φθοράς και είναι καλό να αντικατασταθούν αν έχουν μεγάλη φθορά (σε παπί με σωστό τέντωμα καδένας δεν παίζει να δεις φθορά, ώστε να χρήζουν αντικατάστασης, εύκολα για πολλά χρόνια).
Δεύτερο αν χάσεις πολλά δόντια θα είσαι φαφούτης!
και μετά από το ασύλληπτο αυτό χωρατό απαντώ..
Φαντάζομαι ότι θα έχεις μια βασική ιδέα πως λειτουργεί ένα μοτέρ, αν όχι δεν τρέχει μια θα την βρούμε την άκρη. Λοιπόν χοντρικά ένα
τετράχρονο μοτέρ για να συντελέσει ένα ολόκληρο κύκλο καύσης κάνει τέσσερα πράγματα, εξ' ου και οι τέσσερις χρόνοι που το βάφτισαν.
Κατά τους χρόνους αυτούς γίνονται οι εξής λειτουργίες
Λειτουργία Κατάσταση βαλβίδων
1. Εισαγωγή καύσιμου στο θάλαμο καύσης Ανοικτή βαλβίδα/ες εισαγωγής
2. Συμπίεση καυσίμου Κλειστές Βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής
3. Έκρηξη (Μπαμ Σκάσιμο κανονικό) Κλειστές Βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής
4. Εκκένωση Θαλάμου καύσης από ότι άφησε/παρήγαγε η Ανοικτή βαλβίδα/ες εξαγωγής
έκρηξη του καυσίμου (καυσαέρια).
(Μνεία στα δίχρονα τα κάνουν όλα αυτά σε 2 χρόνους και βγάζουν διπλάσια σχεδόν άλογα, έχουν χαρακτήρα και νεύρο και ας αφήνουν μια εσάνς για την οποία γκρινιάζουν οι μετροσέξουαλ μηχανάκιδες! 2Τ για γούστα 4Τ για δουλειά)
Λοιπόν και αφού έκανα μια σύντομη αναφορά στην λειτουργία του τετράχρονου κινητήρα προχωρώ να εξηγήσω τι σχέση έχει με την καδένα (γίνεται και με άλλους τρόπους αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Λοιπόν αυτή η καδένα μεταφέρει κίνηση από τον στρόφαλο στον/ους εκκεντροφόρο/ους (ένας για το παπί). Ο εκκεντροφόρος γυρνά και ανοιγοκλείνει τις βαλβίδες ανάλογα με την θέση στην οποία βρίσκεται ο στρόφαλος και κατ' επέκταση το πιστόνι μέσα στον κύλινδρο. Έτσι συνδυάζεται η λειτουργία του πιστονιού με των βαλβίδων.
Αν έχεις κανα δόντι λάθος σε παπί δεν παίζει πρόβλημα γιατί σαν κατασκευή επιτρέπει να υπάρχουν τζόγοι και παρόλα αυτά να λειτουργεί αλλά να κάνει λάθος πολλά δόντια μπορείς να βρεθείς με λάθος θέση βαλβίδων και λάθος θέση πιστονιού που θα οδηγήσει σε ζημιά στο μοτέρ! π.χ. πιστόνι να συμπιέζει και να τερματίζει και συναντά μια βαλβίδα που ανοίγει ή να είναι ανοικτή και να φιληθούν (κακό πράγμα να φιλιούνται δύο κομμάτια μέταλλο)! Άμα βέβαια γλιτώσεις την ζημιά δεν θα μπορεί να συμπιέσει το καύσιμο και δεν θα παίρνει ή θα δυσκολεύεται.
Λοιπόν δεν ξέρω αν τα είπα καλά και αν βοήθησα αλλά δεν παίζει να τα ξαναδιαβάσω τώρα. Ελπίζω πάντως να βοήθησα.
Συμβουλή ένα παλιό honda παπί είναι το τέλειο πεδίο δοκιμών φτηνό και υπάρχουν μαιμού ανταλλακτικά για τα πάντα φτηνά και σε καλή ποιότητα.
Καλά Μαστορέματα!
Το παπί μου έδωσε να φάω!
Το παπί μου κάνει όλα τα γούστα!
road spirit
17/03/2010, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν θέλετε μΕ εξηγείτε 2 πράγματα:
...
Αρχικά δημιουργήθηκε από burp
...
Φαντάζομαι ότι θα έχεις μια βασική ιδέα πως λειτουργεί ένα μοτέρ...
...
πες του τα ρε φίλε, γιατί όλο ρωτάει ρωτάει και όλο απορίες είναι και δεν του μιλά κανείς...
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
πες του τα ρε φίλε, γιατί όλο ρωτάει ρωτάει και όλο απορίες είναι και δεν του μιλά κανείς...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
firmis132
17/03/2010, 14:04
Οκ θα προσπαθήσω και ελπίζω να βοηθήσω!
...
Το παπί μου έδωσε να φάω!
Το παπί μου κάνει όλα τα γούστα!
respect!!!
Κατ' αρχήν (που πιστεύω να είναι και το τέλος...), ευχαριστώ θερμά και ειλικρινά !! :beer:
Τώρα, κάτι ψιλοδιευκρινισούλες, αν θέλεις ...
λέγοντας αρτιότητα δοντιών γραναζιού μάλλον εννοείς την αρτιότητα της τοποθέτησης του γραναζιού δηλαδή τη σωστή τοποθέτηση του.
Αλλά αν όντως εννοείς την αρτιότητα των δοντιών (την καλή κατάσταση τους)
Συγγνώμη, αλλα δεν εννοώ τίποτε από τα δύο ...
Με το "Αρτιότητα" (αντίθετο της Περιττότητας) εννοώ τον αριθμό δοντιών (μονό ή ζυγό) και ρωτάω γιατί στο ζυγό (συμμετρικό, όπως είπες) δεν παίζει ρόλο η τοποθέτηση...??
Ειδικότερο τώρα σε παπί, κατά τα λεγόμενά σου, δεν έγινε και τίποτε αν "χάσουμε" ένα δόντι στον χρονισμό ...
Δεν ξέρω πόσα δόντια έχει το συγκεκριμένο γρανάζι, αλλά πιστεύω ότι το ποσοστό σφάλματος (%) αν μεταφραστεί σε μοίρες εκκεντροφόρου και κατά συνέπεια σε γωνία ανοίγματος βαλβίδων, ίσως δημιουργήσει κάποιο ανεπαίσθητο προβληματάκι δυσλειτουργίας ... :winka:
Ας μου επιτραπεί δε, με την ιδιότητα του άσχετου, να τολμήσω να παρατηρήσω ότι πιθανόν να παίζει ρόλο ακόμη και η φορά τοποθέτησης (το μέσα- έξω) του γραναζιού, λόγω του ότι πιθανολογείται - από καποιους τυχάρπαστους - να μην ευθυγραμίζεται πλέον το γρανάζι με την αλυσίδα κίνησης (καδένα) του εκκεντροφόρου ...
(μέχρι που μπορεί να φτάσει το διεστραμένο μυαλό κάποιων...)
:eyepop:
firmis132
17/03/2010, 14:16
Βασικα τωρα εχω συναρμολογισει το παπι συμφωνα με τα παραπανω (καινουργιο πιστονι)
τραβαω μανιβελα (αφου φοραει πιστονι 57χιλιοστα κ δεν εχω μιζα)
περνει μπρος αλλα θελει αρκετο γκαζι (πολυ παραπανω απο συνιθισμενο ρελαντιν, αλλα οχι στο full) για να παραμηνει ανοιχτο, αλλιος σβηνει
αν παλι δωσω παραπανω γκαζι (ολα αυτα στη νεκρα), μετα απο μισο λεπτο αρχιζει κ βγαζει καπνο μεσα απο τον κινιτιρα (περιπου απο κει που ειναι τα γραναζια, οχι απο την κεφαλη), ε και βεβεα το σβηνω για να μη γινει ζημια
Ε μετα του εβγαλα την κεφαλη κ ολα ειναι κομπλε κ ο κυλινδρος κ το πιστονι, παρ ολο που ειχε λιγη σταχτη (μαλλον απο την βρομικη κεφαλη)
Δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος. Τωρα εχω βαλει την κεφαλη μισο εκατοστο σε βενζινα μπας κ την καθαρισω πιο μετα (γιατι το ετριψα λιγο με πανι με βενζινα κ καθαριζε η σταχτη, αλλα με ζορι)
αυριο παιζει να βαλω κ καμια φοτο μπας κ βοηθησει...
Αν το μεγάλωσες και έχει το ίδιο καρμπυρατέρ και την ίδια ρύθμιση είναι φυσικό να έχει ανάγκη για περισσότερη τροφοδοσία (καύσιμο) και την παίρνει με το παραπάνω γκάζι που δίνει αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι γιατί δεν θα οδηγείται μετά..
Για τον καπνό εγώ δεν καταλαβαίνω από που λες ότι χάνει??
Αν χάνει ανάμεσα κεφαλή-κύλινδρο είναι λογικά φλάτζα και θέλει άλλαγμα και προσεκτικό σφίξιμο μετά η κεφαλή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από firmis132
τραβαω μανιβελα (αφου φοραει πιστονι 57χιλιοστα κ δεν εχω μιζα)
Αν φορούσε πιστόνι 52 mm θα έπερνε μπροστά χωρίς μανιβέλα και μίζα ..??? :look:
ρελαντιν
Μήπως έβαλες κανένα ζιγκλέρ Αλλαντίν ..???
μετα απο μισο λεπτο αρχιζει κ βγαζει καπνο μεσα απο τον κινιτιρα (περιπου απο κει που ειναι τα γραναζια, οχι απο την κεφαλη),
Αν δεν βγάζει καπνό από την εξάτμιση, μην φοβάσαι ...:winka:
firmis132
17/03/2010, 14:41
Αν το μεγάλωσες και έχει το ίδιο καρμπυρατέρ και την ίδια ρύθμιση είναι φυσικό να έχει ανάγκη για περισσότερη τροφοδοσία (καύσιμο) και την παίρνει με το παραπάνω γκάζι που δίνει αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι γιατί δεν θα οδηγείται μετά..
Για τον καπνό εγώ δεν καταλαβαίνω από που λες ότι χάνει??
Αν χάνει ανάμεσα κεφαλή-κύλινδρο είναι λογικά φλάτζα και θέλει άλλαγμα και προσεκτικό σφίξιμο μετά η κεφαλή.
Οχι δεν το μεγαλωσα το πιστονι, 57 ειχε κ πριν απλος τριπισε κ γ αυτο το αλλαζω
Και ο καπνος ειναι σαν να βγαινει απο τις ταχυτιτες, οχι απο κιλινδρο/κεφαλη...
btw οταν τρυπισε το πιστονι το πηγα σε μιχανικο και μου το πε, αλλα μου πε οτι ο κυλινδρος κ οι βαλβιδες ειναι οκ (ο κυλινδος οντος ειναι λειος κ οκ, αλλα για τις βαλβιδες περα απ το οτι ανοιγοκλεινουν, δεν μπορω να καταλαβω αν ανοιγοκλεινουν στις σωστες αποστασεις κτλ)
reinmeister
17/03/2010, 14:44
εχετε δει ποτε παιδακι μπροστα σε απειρα τελεια παιχνιδια,που παθαινει κοκομπλοκο και δεν ξερει τι να διαλεξει?
αυτο εχω παθει κι εγω...
δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω...
firmis132
17/03/2010, 14:45
Αν φορούσε πιστόνι 52 mm θα έπερνε μπροστά χωρίς μανιβέλα και μίζα ..??? :look:
τοτε θα μπορουσε να παρει μπρος κ με τους 2 τροπους,
ενω τωρα με μεγαλητερο πιστονι η μιζα δεν εχει αρκετη δυναμη να το σπροξει κ ετσι περνει μπρος μονο με μανιβελα
δεν πειραξα τπτ στο καρμπιλατερ
Αν δεν βγάζει καπνό από την εξάτμιση, μην φοβάσαι ...:winka:
καλια εχω να καπνηζει η εξατμιση παντως...
οταν τρυπισε το πιστονι το πηγα σε μιχανικο και μου το πε
Αρχίζει και μ'αρέσει αυτό το thread ... :blush:
firmis132
17/03/2010, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εχετε δει ποτε παιδακι μπροστα σε απειρα τελεια παιχνιδια,που παθαινει κοκομπλοκο και δεν ξερει τι να διαλεξει?
αυτο εχω παθει κι εγω...
ελα πες, μπας κ βγαλω κ γω καμια ακρη
reinmeister
17/03/2010, 14:50
Αρχίζει και μ'αρέσει αυτό το thread ... :blush:
αντοι να ανιξης τα ματεια σου και να δειαβασις μπας και μαθις τοιποτα ,ιρονευεσε...
τη να σου πο ρε φηλε...ντρωπι...
Οχι δεν το μεγαλωσα το πιστονι, 57 ειχε κ πριν
τωρα με μεγαλητερο πιστονι
Αποφάσισε βρε πουλάκι μου ...:winka:
καλια εχω να καπνηζει η εξατμιση παντως...
Παλιά Ινδιάνικη παροιμία ..??? :confused:
αντοι να ανιξης τα ματεια σου και να δειαβασις μπας και μαθις τοιποτα ,ιρονευεσε...
τη να σου πο ρε φηλε...ντρωπι...
Εμένα μΕ τα εξήγησε όλα ο φίλος ο burp πριν λίγο (νάναι καλά το παλικάρι ...:beer: ).
Εσύ που δεν παρακολουθείς τις σύγχρονες εξελίξεις της Μηχανολογίας (όπως: ένα δόντι πάνω - ένα δόντι κάτω και στην μέση οι καρφωμένες βαλβίδες...) να δούμε τι θα καταλάβεις ... :smokin:
firmis132
17/03/2010, 17:52
Εμένα μΕ τα εξήγησε όλα ο φίλος ο burp πριν λίγο (νάναι καλά το παλικάρι ...:beer: ).
Εσύ που δεν παρακολουθείς τις σύγχρονες εξελίξεις της Μηχανολογίας (όπως: ένα δόντι πάνω - ένα δόντι κάτω και στην μέση οι καρφωμένες βαλβίδες...) να δούμε τι θα καταλάβεις ... :smokin:
δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμμετεχεις σε αυτη τη συζητηση
Με την ιδιότητα του άσχετου ή και του σχετικού αν θες ακόμα ρώτα ότι αγαπάς..
ούτε εγώ είμαι επαγγελματίας και δεν είμαι ο πλέον ειδικός αλλά το astrea μου δουλεύει! :lol:
Έτσι είπα να πω τι ξέρω και αν βοηθά καλώς..
Λοιπόν την "αρτιότητα" όπως την λες που μου βρωμάει συντακτικό λάθος όπως την χρησιμοποίησες ίσως
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω περισσότερο τι είπα και να προσθέσω και ότι παρέλειψα.
Αν είναι ζυγός ο αριθμός το γρανάζι λογικά θα είναι συμμετρικό άρα δεν υπάρχει πρόβλημα αν το βάλεις με 180 μοίρες διαφορά (αρκεί να βιδώνει και έτσι, στα astrea γίνεται).
Αν έχει μονό αριθμό δονιών και το βάλεις με 180 μοίρες διαφορά το λάθος θα είναι μισό δόντι και δεν τρέχει τπτ το φοβερό θα δουλέψει!
Όπως προείπα καλό είναι όλα να μπαίνουν ακριβώς αλλά επειδή τα παπιά είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να τα διέπουν χαλαροί κανόνες είναι δυνατόν να μπει και κανα δόντι λάθος χωρίς μεγάλη διαφορά.
Το συγκεκριμένο γρανάζι έχει αρκετά δόντια και σίγουρα όχι 4 ή 8!! :lol:
Αν το λάθος είναι πολλά δόντια προφανώς μεγαλώνει το σφάλμα (αφού το θες %) και κατ' επέκταση θα κάνει ότι να 'ναι..
Αλλά νομίζω ότι τα εξήγησα αυτά, ίσως να μην τα είπα καλά ή σωστά αλλά για μένα δούλεψαν!
firmis132 αν βγαίνει καπνός από τα γρανάζια ταχυτήτων και πρόκειται για καυσαέρια κάτι δεν πάει καλά στον κύλινδρο και το πιστόνι και περνάνε κάτω από το πιστόνι. Ξεκίνα τσεκάροντας τα ελατήρια του πιστονιού τα οποία φαντάζομαι είναι καινούρια και αυτά.
Αν δεν είναι καυσαέρια δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τι άλλο τώρα.. είναι και αργά!
ουτε αυτος :lol: :lol: :lol: :lol:
devil's animal
18/03/2010, 08:24
αυτο εχω παθει κι εγω...
επειδη, οπως πολυ σωστα ειπες, εσυ εισαι του νηπιαγωγειου, μην σχολιασειες τιποτα και διαβασε εδω μεσα πως γινεται μπας και μαθεις τιποτα...στουρναρι...ε,στουρναρι...:mad:
δεν βλεπεις ο Oldman τι καλος μαθητης ειναι?? με τα τετραδιακια του, τις αποριες του...:a05:
:lol: :lol: :lol:
192479
firmis132
18/03/2010, 09:57
λοιπον τωρα, το εχω συναρμολογησει
ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι λαθος ριθμισμενο το καρμπιλατερ κ δεν δινει σωστο μιγμα (ειναι και κινεζικο το γμμν)
καταρχας περνει μπρος κομπλε και κανει σαν να κραταει λιγο στο ρελαντιν (πειραξα λιγο το καρμπιλατερ)
με το που βαλω πρωτη κανει σαν να ζοριζεται κ παει να σβισει, αλλα αν δωσω γκαζι αρχιζει να προχορα αλλα εχει πολυ λιγη δυναμη
και ακουγεται λες και χτυπαει το πιστονι...
το πηγα μια μικρη βολτα με το ζορι και μαλλον θα το ξαναλυσω να δω μην εχει παθει ζημια το πιστονι
btw απ οταν το πηρα ειχε πολυ σκληρες ταχυτητες κ επηδη σβηνει στην πρωτη, πιστευω οτι πεζει να εχει προβλημα κ ο συμπλεκτης η οι ταχυτητες, αλλα δεν ξερω αν αξηζει το κοπο να τα λυσω???
firmis132
18/03/2010, 10:01
firmis132 αν βγαίνει καπνός από τα γρανάζια ταχυτήτων και πρόκειται για καυσαέρια κάτι δεν πάει καλά στον κύλινδρο και το πιστόνι και περνάνε κάτω από το πιστόνι. Ξεκίνα τσεκάροντας τα ελατήρια του πιστονιού τα οποία φαντάζομαι είναι καινούρια και αυτά.
Αν δεν είναι καυσαέρια δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τι άλλο τώρα.. είναι και αργά!
αν λες τα δαχτιλιδια του πιστονιου, τοτε ναι, τα αλλαξα (ηταν στο σετ)
αλλα στην βολτα που ανεφερα πιο πανω μετα απο 100 μετρα αρχισαν παλι οι ταχυτητες να καπνιζουν...
Καθαρά εγκυκλοπαιδικά... :beer:
Το θέμα είναι ΕΣΥ γιατί συμμετέχεις ...???:winka:
πειραξα λιγο το καρμπιλατερ
αν λες τα δαχτιλιδια του πιστονιου, τοτε ναι, τα αλλαξα (ηταν στο σετ)
Να τολμήσω να ρωτήσω αν τα άλλαξες εσύ ...??? :blush:
firmis132
18/03/2010, 10:57
Να τολμήσω να ρωτήσω αν τα άλλαξες εσύ ...??? :blush:
ναι εγω, δεν θα ελεγα οτι εχει καμια ιδιετερη δυσκολια
κ οτι αφορα το καρμπιλατερ, αναμεσα απο τα ποστ μου υπαρχει χορνικο περιθοριο με εργασια πανω στο παπι, την οποια κ αναφερω
κ φιλε μου OldMan, θα ηθελα να σου προτηνω αυτο το ειδος μαστορεματος
οχι τπτ αλλο, απλος για να μην κανεις ζημια στο μιχανακι σου
http://www.youtube.com/watch?v=MGx-3t8CJ-k
:beer:
reinmeister
18/03/2010, 11:21
κ φιλε μου OldMan, θα ηθελα να σου προτηνω αυτο το ειδος μαστορεματος
οχι τπτ αλλο, απλος για να μην κανεις ζημια στο μιχανακι σου
http://www.youtube.com/watch?v=MGx-3t8CJ-k
:beer:
δεν χρειαζεται να το χαλασει ο ολντμαν...χαλαει μονο του,ktm ειναι...:lol:
απλα δεν υπαρχει αυτο
:bawl: :bawl: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
απλα δεν υπαρχει αυτο
:bawl: :bawl: :bawl:
Μπαααα Χρήστο, τα παρατάω ... !!:winka:
Εφόσον το παλικάρι μας βεβαιώνει ότι άλλαξε μόνος του τα ελατήρια του πιστονιού (και μάλιστα χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία), μάλλον περιττεύει να συζητήσουμε σχετικά με τις γωνίες τοποθέτησης ή με το up-down των ελατηρίων....
Σας αγαπάω όλους ...!!! :a07: :beer: :wave2:
firmis132
19/03/2010, 11:56
Εφόσον το παλικάρι μας βεβαιώνει ότι άλλαξε μόνος του τα ελατήρια του πιστονιού (και μάλιστα χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία), μάλλον περιττεύει να συζητήσουμε σχετικά με τις γωνίες τοποθέτησης ή με το up-down των ελατηρίων....
An ksereis 2 pragmata parapano, pes ta, k mhn mas prizeis ta @@ria me tis eksipnades sou
btw ta daxtilidia ta evala se gwnies 120 moiron me ta simadia pros thn pano meria tou pistoniou
An ksereis 2 pragmata parapano, pes ta, k mhn mas prizeis ta @@ria me tis eksipnades sou
Ego dilosa apo tin arxi oti mpaino edo gia na matho tipotis kai esy mE zitas kai parapano pragmata ...
ta daxtilidia ta evala se gwnies 120 moiron me ta simadia pros thn pano meria tou pistoniou
Eisai gatos ...!!! :beer: :wave2:
Ego tora pao na travikso tis rakes mou kai esy katse na travas ta ntoumania apo to sasman ..:wave2:
firmis132
19/03/2010, 13:20
Ego tora pao na travikso tis rakes mou kai esy katse na travas ta ntoumania apo to sasman ..:wave2:
Giati? Kseneroses pou ksero pos mpainoun ta daxtilidia?
manos*gsxr
19/03/2010, 13:31
:a15: :a34:
Giati? Kseneroses pou ksero pos mpainoun ta daxtilidia?
Profanos, giati tha faneis pio magkas stous aravones ...!!! :(
firmis132
19/03/2010, 14:13
Profanos, giati tha faneis pio magkas stous aravones ...!!! :(
Ne alla me mauro pistoni sto Grand siga mhn me pantrevtei kamia.
Tespa, ex8es to vradi pou to ksananiksa, h kefali pou eixa ka8arisei mia mera prin eixe ginei pali olomauri, to idio k to pano meros tou pistoniou
Kserei kaneis ti prokalei auto to fenomeno sini8os?
Ti skata na protokoitakso?
na dokimaso na ri8miso tis valvides? (eimai sigouros oti den 8a ta katafero)
reinmeister
19/03/2010, 14:15
να το πας σε εναν μαστορα καλο μου παιδι...γιατι το τυραννας εφ οσον δεν το κατεχεις το θεμα?
φροντισε ο μαστορας να μην ειναι ο burp...
firmis132
19/03/2010, 14:21
gt etsi den 8a exei plaka
powerman95
19/03/2010, 15:09
Φίλε αφού έχεις φτάσει σε αδιέξοδο πλέον,καλύτερα να το πας σε ένα μάστορα να γίνει η δουλεία.:winka: .
reinmeister
19/03/2010, 15:26
gt etsi den 8a exei plaka
εφ οσον λοιπον θελεις χαβαλε,παλεψε το χωρις να ρωτας...σιγουρα θα σκορπισει μερικες φορες ακομα...
εγγυημενο γελιο λοιπον...
εφ οσον λοιπον θελεις χαβαλε,παλεψε το χωρις να ρωτας...σιγουρα θα σκορπισει μερικες φορες ακομα...
εγγυημενο γελιο λοιπον...
μην τον διώχνεις ρε παπαρα.:a38:
Αφου το παλικάρι το παλεύει, γιατι τον αποπαίρνεις?? :a018:
Reinmκάτι δεν ξέρω τι ξέρεις αλλά αν είπα κάτι λάθος (τπτ δεν αποκλείεται) πες μας να μάθουμε και 'μεις..
Κατά τα άλλα ή έχεις συνεργείο ή παίρνεις ποσοστά από αυτά!!
Το παλικάρι γουστάρει και την ψάχνει μόνο του και του λες να τα παρατήσει και να πάει σε μάστορα.. ωραίοι μηχανόβιοι μερακλήδες!!
Μπορεί να πάει να ρωτήσει και μάστορα αλλά η λογική "παράτα τα δεν μπορείς" είναι πρόβλημα..
Το να βάλεις ελατήρια είναι απλό, ρωτάς πως γίνεται και το κάνεις μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου.
Πραγματικά πρέπει να σταματήσει το ανελέητο spam σε όλες τις κουβέντες.
Αν είστε γνώστες βοηθήστε το παλικάρι και αφήστε τις μαλακίες και την καζούρα.
Αλλά μάλλον δεν είστε και μαντεύω ότι μεταξύ κατσαβιδιού και ξεσκονόπανου διαλέγετε, με το φίλο σου τον oldman, ξεσκονόπανο!
"Ο Μηχανάκιας ο σωστός βοηθάει και μετά κάνει πλάκα!"
sakisvolos
21/03/2010, 09:48
Κι εγώ το ίδιο έπαθα.......no comment! :D
sakisvolos
21/03/2010, 09:52
μάλλον περιττεύει να συζητήσουμε σχετικά με τις γωνίες τοποθέτησης ή με το up-down των ελατηρίων....
Σας αγαπάω όλους ...!!! :a07: :beer: :wave2:
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι πέραν της λάθος τοποθέτησης των ελατηρίων τα έσπασε κιόλας ή ακόμα
έχει ''λιωμένο'' κύλινδρο και δεν το πρόσεξε??:confused: :confused:
firmis132
22/03/2010, 08:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι πέραν της λάθος τοποθέτησης των ελατηρίων τα έσπασε κιόλας ή ακόμα
έχει ''λιωμένο'' κύλινδρο και δεν το πρόσεξε??:confused: :confused:
Gt prospa8eis na to paikseis eksipnos se atoma pou se grafoun sta @@ria tous
:look: :eyepop: :hypnotize
Καλά ρε Λάκη, να βρίσεις εμένα ή τον Ορκωτό, 'νταξ'... !!!
Ο Σάκης τι σου έκανε ??? :confused:
Δηλ. ή όλοι εδώ θα λένε: "Είσαι γατόνι με πέταλα και προχώρα και μην μασάς.." ή θα τους παίρνει ο διάολος ..?? :smokin:
@burp: Το να χώσεις πεντέξη μπουνιές σε έναν μαλακάκο που έβαλε την πεθερά του να κατουρήσει στο σασμάν, θεωρείται "αλληλεγγύη μεταξύ μηχανόβιων" ..?? :winka:
firmis132
22/03/2010, 11:46
:look: :eyepop: :hypnotize
Καλά ρε Λάκη, να βρίσεις εμένα ή τον Ορκωτό, 'νταξ'... !!!
Δηλ. ή όλοι εδώ θα λένε: "Είσαι γατόνι με πέταλα και προχώρα και μην μασάς.." ή θα τους παίρνει ο διάολος ..?? :smokin:
Yparxei ontos kapoios edo mesa pou na se eipe "γατόνι με πέταλα"?
K den mou les, re palie postera, ta petala se poio synergio sta valan? H mhpos piges se kana kolegio, k sou ma8an pos na ta egkatasthseis? Ta xiliarika, poios sta dose gia ta petala? Mono mhn mou peis oti sta kanan doro se kamia giorth, gt ego den exo kai toso plousious siggeneis.
Mhn me pareksighseis, apla k go 8elo na gino "γατόνι με πέταλα" kai prepei na ksero ton swsto dromo gia na ftaso ekei...
@burp: Το να χώσεις πεντέξη μπουνιές σε έναν μαλακάκο που έβαλε την πεθερά του να κατουρήσει στο σασμάν, θεωρείται "αλληλεγγύη μεταξύ μηχανόβιων" ..?? :winka:
Ne more OldMan, kake μηχανόβιε :rotflmao:, krata th gnosh sou gia sena. Se liga xronia pou 8a katalavo thn aksia sou, 8a trekso pali se sena klegontas gia na me voh8hseis. (8a se plhroso kiolas mhn anishxeis)
E, mexri tote, kane ypomonh.
catmaster
22/03/2010, 11:57
:a18: :a012:
Μεγάλε ΜΠΡΑΒΟ !!!!
καλά του τα λες του κωλό:a024: που μας έχει πρήξει με τις παπάτζες του λέμε ...
:a016: :a015:
@firmis131:
συγγνώμη που επεμβαίνω και διακόπτω την εποικοδομητική σας κουβέντα,
αλλά πέρασε καθόλου από το μυαλό σου ότι μπορεί στην τελευταία σου απάντηση να έχεις παρανοήσει και να είσαι εκτός θέματος...?
Λέω μήπως...? :confused:
Όσο για το τεχνικό θέμα σου, η λύση στο πρόβλημά σου είναι να το πάς σε μάστορα.
Από το νετ δεν δένονται μοτέρια. Που να δουλεύουν μετά. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
@firmis131:
Κατ' αρχήν είναι 132.
αλλά πέρασε καθόλου από το μυαλό σου ότι μπορεί στην τελευταία σου απάντηση να έχεις παρανοήσει και να είσαι εκτός θέματος...?
Βλέπω να σε παίρνει κι εσένα ο διάολος...
Όσο για το τεχνικό θέμα σου, η λύση στο πρόβλημά σου είναι να το πάς σε μάστορα.
Είπαμε αυτό ΔΕΝ έχει πλάκα...
Αστοιχείωτε...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Κατ' αρχήν είναι 132.
Βλέπω να σε παίρνει κι εσένα ο διάολος...
Ευτυχώς τότε, που έκανα λάθος το νούμερο...μπορεί να μην απαντήσει.:lol:
firmis132
22/03/2010, 12:30
@firmis131:
Apo ta 50 post tou thread, 8ema einai ta 10 na exoun sxesh, opote poios o logos na meno sto 8ema mou?
Nai ontos, den to eixa skeftei noritera...
Ase mas more.
Apo ta 50 post tou thread, 8ema einai ta 10 na exoun sxesh, opote poios o logos na meno sto 8ema mou?
Και τα 10 όμως ΔΕΝ τα έχεις γράψει εσύ...
Ase mas more.
Τάσε εγώ σ' το είπα...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ase mas more.
cot dayam :a21:
Cpt. Haddock
22/03/2010, 12:59
[...] ρελαντιν[...]
193073
firmis132
22/03/2010, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
http://i570.photobucket.com/albums/ss141/firmis132/6p7hp8mxu5.gif
sakisvolos
22/03/2010, 16:15
Καλά αν σου απαντήσω τώρα θα είναι σαν να πιάνω κουβέντα με τα @@ μου.....οπότε....no comment! :evil:
sakisvolos
22/03/2010, 16:21
Μα κι εσύ τώρα τι κάθεσαι κι ασχολείσαι ρε φίλε αφού είπαμε είμαστε αστοιχείωτοι!:bigcry: :bigcry: :bigcry:
O Σάκης πάντα φταίει. :wave2: :lol:
sakisvolos
22/03/2010, 16:43
O Σάκης πάντα φταίει. :wave2: :lol:
:lol: :lol: Έτσι είναι! :lol: :lol:
firmis132
23/03/2010, 09:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Μα κι εσύ τώρα τι κάθεσαι κι ασχολείσαι ρε φίλε αφού είπαμε είμαστε αστοιχείωτοι!:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Ela re Saki, ap oti exo katalavei prepei na eisai polu kalos mixanikos. Gt omos to pezeis toso xamilo profil? Einai ontos, kapos asteio na se leei kapoios astoixeioto, eno kapoioi alloi se 8aumazoun (fantazomai) gia tis ikanotites sou os mixanikos kai os ritoras.
Mh ntrepesai. Ekfrasou kai pes mas kai alla ap auta ta pragmata pou lene ta 8xrona sta netcafe.
(Mh ksexaseis na valeis fatsoules e?)
Τι διαβάζει το ματακι μου...
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Ela re Saki, ap oti exo katalavei prepei na eisai polu kalos mixanikos. Gt omos to pezeis toso xamilo profil? Einai ontos, kapos asteio na se leei kapoios astoixeioto, eno kapoioi alloi se 8aumazoun (fantazomai) gia tis ikanotites sou os mixanikos kai os ritoras.
Mh ntrepesai. Ekfrasou kai pes mas kai alla ap auta ta pragmata pou lene ta 8xrona sta netcafe.
(Mh ksexaseis na valeis fatsoules e?) :lol: :bawl: :rotflmao: :lol:
Cpt. Haddock
23/03/2010, 10:14
(Mh ksexaseis na valeis fatsoules e?)
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
παει και σήμερα η δουλεια :rotflmao:
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
παει και σήμερα η δουλεια :rotflmao: η ποια??????:rotflmao: :lol: :bawl: :lol: :rotflmao:
Cpt. Haddock
23/03/2010, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
η ποια??????:rotflmao: :lol: :bawl: :lol: :rotflmao:
Ανεβα 30 νουμερα πιο πάνω και παμε για καφε :bawl: :lol:
Ανεβα 30 νουμερα πιο πάνω και παμε για καφε :bawl: :lol: νετ σε κινητο εχουμε να παρακολουθουμε εδω??:rotflmao: :lol: :bawl:
Δηλαδή ρε firmis, αν είχες κανένα twin cam μηχανάκι, δεν θα το γλυτώναμε το εγκεφαλικό ..?? :look:
Υ.Γ.
Φιλική συμβουλη: Αφού είσαι πατεντιάρης και πιάνουν τα χέρια σου, σκέψου την περίπτωση να του βάλεις ωστήρια ...:winka:
reinmeister
23/03/2010, 12:05
ο burp που ειναι:confused:
ο burp που ειναι:confused:
Δεν κρύβεται ο έρωτας, πονηρούλη ... :blush:
reinmeister
23/03/2010, 12:15
Δεν κρύβεται ο έρωτας, πονηρούλη ... :blush:
με ξερεις...ειναι να μην αγαπησω...:hypnotize :blush:
firmis132
23/03/2010, 12:21
με ξερεις...ειναι να μην αγαπησω...:hypnotize :blush:
Kala re rein poso xronon eisai? Mou fenetai oti gernas ligo...
Edo k kati xronia exei anakalif8ei to msn ksero go. Psisou na to dokimaseis
Gt esy postareis san na tros karameles
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Messenger
(exei k pio polles fatsoules, na dievrineis to leksilogio sou)
Περίμενε Ορκωτέ, γιατί έχει και συνέχεια το πράγμα...
Έσκασε μούρη κολλητός (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=99641) του firmis132 ...
(κάτι έχει το νερό στο Ρέθυμνο - δεν εξηγείται αλλιώς...) :look:
Κάτσε ρε μαν, δηλαδή έχεις πρόβλημα με τον φίρμη? ή έχεις πρόβλημα με το να γράφονται καινούρια μέλη στο φόρουμ που είσαι και εσυ?
(Το νερό στο ρέθυμνο δεν εχει τίποτα, κάτι άλλο που πίνεται αλλά δεν είναι υγρό φταίει για την κατάσταση μας.)
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΣσιΙλΛ
Κάτσε ρε μαν, δηλαδή έχεις πρόβλημα με τον φίρμη? ή έχεις πρόβλημα με το να γράφονται καινούρια μέλη στο φόρουμ που είσαι και εσυ?
Όχι ρε φιλαράκι, ήμαρτον ... :blush:
Απλα, λόγω ηλικίας και εμπειρίας, διαβλέπω πότε πρόκειται να περάσουμε όμορφα ..!!! :beer:
Απλα, λόγω ηλικίας και εμπειρίας, διαβλέπω πότε πρόκειται να περάσουμε όμορφα ..!!! :beer:
Στέλνε κανά που.μου. ρε παλιόγερε όμως να μην ψαχνόμαστε δεξιά κι αριστερά...
lanzaman
23/03/2010, 12:28
:a014:
sapila racing
23/03/2010, 12:29
Το moto.gr προειδοποιεί!
To endurance ganja smoking ειναι επικίνδυνο, και αν το παρακάνετε μπορεί τα παπάκια σας να καπνίζουν μέσα απο τα γρανάζια!
:rotflmao: :lol:
Δεν μίλαγα μέχρι τώρα, αλλά το http://en.wikipedia.org/wiki/User:Firmis132/Stoned_Ducks με τσάκισε...
Βασικά το παπί του φίρμη ίδη βγάζει καπνούς από τον κινητήρα, και γιαύτο εχει κάνει αυτο το θέμα, μπάς και το φτιάξει μόνος του με την βοήθεια του φόρουμ........
firmis132
23/03/2010, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Στέλνε κανά που.μου. ρε παλιόγερε όμως να μην ψαχνόμαστε δεξιά κι αριστερά...
Xa, ti eiste eseis re?
crew apo super-mixanikous pou lionoun sta netcafe k poronontai me to postaroun fatsoules?
Den san aresoun pia ta kafenia?
lanzaman
23/03/2010, 12:32
να ποσταρετε λιγο πιο γρηγορα γιατι εχω μονο 1 ωρα για να σχολασω..
:smokin:
.
.
.
.
.
.
.
.
klaudiog
23/03/2010, 12:33
lanzaman
23/03/2010, 12:33
Xa, ti eiste eseis re?
crew apo super-mixanikous pou lionoun sta netcafe k poronontai me to postaroun fatsoules?
πες τα ρε φιλε με ολα τα ραμολια εδω μεσα να ουμ :smokin:
Xa, ti eiste eseis re?
Super μηχανικός είμαι, αλλά όχι μοτοσικλετών :winka: ...
:wave2:
reinmeister
23/03/2010, 12:34
Kala re rein poso xronon eisai? Mou fenetai oti gernas ligo...
Edo k kati xronia exei anakalif8ei to msn ksero go. Psisou na to dokimaseis
Gt esy postareis san na tros karameles
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Live_Messenger
(exei k pio polles fatsoules, na dievrineis to leksilogio sou)
οταν θελω να διευρυνω το λεξιλογιο μου μικρε,χρησιμοποιω περισσοτερες λεξουλες...
στην δικη σου περιπτωση φυσικα ,θεωρω οτι ειμαι ηδη υπερβολικος...
επισης οταν θελω να κανω σεξ,διαλεγω μια γκομενα που να μου αρεσει και φυσικα να ανηκει στο ανθρωπινο ειδος κι οχι στην κατηγορια σκουτεροπαπιας που ειναι το δικο σου αντικειμενο ποθου...
@αντουαν...
ζουν αναμεσα μας...:eyepop:
Δεν πιάνετε μία το Baygon ρε 'σεις;
stone ducks...????!!
WTF...?:eyepop: :eyepop:
:sick: X1000
Πετρωμένες ή πέτρινες...?
εδώ είναι το ζουμί. ;)
sapila racing
23/03/2010, 12:44
Πετρωμένες ή πέτρινες...?
Κόκκαλο! :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Κόκκαλο! :smokin:
Σανίδα! :smokin:
stoned translation (http://translate.google.gr/translate_t?hl=en&rlz=1B3GGGL_elGR279GR279&q=stoned%20%20-%3E&aql=&oq=&gs_rfai=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wT#en|el|stoned%20%20%0A)
@αντουαν...
Όταν φώναζα να τα σκοτώνουμε από μικρά, κατηγορήθηκα για σκληρότητα ... :smokin:
(πέθανε και ο συνομήλικός μου ο Ηρώδης...) :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΣσιΙλΛ
stoned translation (http://translate.google.gr/translate_t?hl=en&rlz=1B3GGGL_elGR279GR279&q=stoned%20%20-%3E&aql=&oq=&gs_rfai=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wT#en|el|stoned%20%20%0A)
Φθιαγμένος.
Από τι?
από πέτρα...?:confused:
reinmeister
23/03/2010, 12:50
Όταν φώναζα να τα σκοτώνουμε από μικρά, κατηγορήθηκα για σκληρότητα ... :smokin:
(πέθανε και ο συνομήλικός μου ο Ηρώδης...) :(
το κακο ειναι οτι αυτες οι ρημαδοπαπιες αντεχουν τονους ασελγειας κι εχουν τον απεθαντο ,οποτε θα εχουμε θεμα για καιρο...:sad:
το κακο ειναι οτι αυτες οι ρημαδοπαπιες αντεχουν τονους ασελγειας κι εχουν τον απεθαντο ,οποτε θα εχουμε θεμα για καιρο...
Καλά το καταλαβες μαν ;)
firmis132
23/03/2010, 13:21
επισης οταν θελω να κανω σεξ,διαλεγω μια γκομενα που να μου αρεσει και φυσικα να ανηκει στο ανθρωπινο ειδος κι οχι στην κατηγορια σκουτεροπαπιας που ειναι το δικο σου αντικειμενο ποθου...
Re sy, mh to pairneis prosopika. Emeis apla kanoume voltes me ta papia mas k arazoume.
Tora gia to sex pou anafereis, den katalaveno ti les. To oti to papi mou exei 2 rodes, mou arkei ksero go gia na pernao kala.