Σύνδεση

View Full Version : Κ1200s Να το πάρω ή θα κάνω μλκία?

drspeed
19/03/2010, 15:37
Αυτόν τον καιρό έχω αρχίσει να ψάχνω αντικαταστάτη για το FZ6S.
Μετά από πολύ σκέψη και απειλές από την γυναίκα αλλά και από το σόι του οποίους και έγραψα σχεδόν κανονικά, λέω να προχωρήσω στην αγορά ενός K1200S αλλά με αυτά που ακούω γύρο γύρο φοβάμαι μήπως κάνω μαλακία και τελικά το έχω περισσότερο χρόνο στο συνεργείο παρά στον δρόμο.

Την έχω ερωτευτεί αυτή την μηχανή από τότε που βγήκε αλλά τότε ήταν μόνο μία φαντασίωση, τώρα αρχίζω να το σκέφτομαι μιας και τώρα έχω και την δυνατότητα να την ταΐζω.
Αν μπορείτε να με κατατοπίσετε για κόστος σέρβις στο περίπου και πολύ χοντρά και τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά. Από ότι καταλάβατε μιλάω για μεταχειρισμένη μιας και νομίζω ο κίνδυνος να έχει σκίσει κάποιος μία τέτοια μηχανή είναι σχετικά μικρός και ακόμα δεν έχω αρχίσει να τα χάνω εντελώς.
Το μόνο που ξέρω ως τώρα είναι ότι πρέπει να βρω κάποια με το ESA αλλά δεν έχω ιδέα από εκεί και πέρα.

Cpt. Haddock
19/03/2010, 15:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
[...]K1200S αλλά με αυτά που ακούω γύρο γύρο φοβάμαι μήπως κάνω μαλακία και τελικά το έχω περισσότερο χρόνο στο συνεργείο παρά στον δρόμο.[...]

Βγηκε ζημιαρικο αυτό; :confused:

drspeed
19/03/2010, 15:39
Ιδέα δεν έχω για αυτό και ρωτάω.Αν ήξερα θα το είχα πάρει έτσι

Cpt. Haddock
19/03/2010, 15:41
Ιδέα δεν έχω για αυτό και ρωτάω.Αν ήξερα θα το είχα πάρει έτσι

Μα γράφεις "με αυτα που ακούω", δλδ εχεις ακουσει το συγκεκριμένο μοντελο να βγαζει ζημιες; :look:

Εγώ οχι, γι' αυτό ρωτάω

Κόστος χρήσης έχει ψηλό, οπως όλα τα μπεμπε

ggs
19/03/2010, 15:41

Την έχω ερωτευτεί αυτή την μηχανή από τότε που βγήκε αλλά τότε ήταν μόνο μία φαντασίωση...

Χωρίς να έχω καμία άποψη για την μηχανή , ο παραπάνω λόγος είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για να την πάρεις…
…και καλές βόλτες….
:wave2: :beer:

drspeed
19/03/2010, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μα γράφεις "με αυτα που ακούω", δλδ εχεις ακουσει το συγκεκριμένο μοντελο να βγαζει ζημιες; :look:

Εγώ οχι, γι' αυτό ρωτάω

Κόστος χρήσης έχει ψηλό, οπως όλα τα μπεμπε
Δεν είχα ποτέ BMW και ακούω διάφορα για διάφορα μοντέλα.Δεν ξέρω αν ισχύουν και για αυτό.
Το κόστος χρήσης ξέρω ότι θα είναι σχετικά υψηλό αλλά το θέμα είναι πόσο υψηλό.Τώρα το μεγάλο σέρβις στην δικιά μου πήγε 550? και στο XX του brother 600?.Σε αυτό είναι μέχρι 700 ή πάμε για 1000-1500?

Χωρίς να έχω καμία άποψη για την μηχανή , ο παραπάνω λόγος είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για να την πάρεις… …και καλές βόλτες….
Και εγώ αυτό νομίζω αλλά το θέμα είναι να μη λέω μετά "καλά ρε μλκα αφού δεν ήξερες γιατί δεν ρώταγες?"

Περιμένω και συμβουλές κατόχων ,αν υπάρχει κανένας..........

DrBig
19/03/2010, 15:51
Εχουν ακουστει προβληματακια σε μοντελα 04 και 05.
Κοστος χρησης δεν εχει πολυ υψηλο, για την κατηγορια του καθοτι και αλυσιδα δεν εχει και δεν καταναλωνει πολυ για τα αλογα του.
Αν βρεις 06+ σε καλη κατασταση και τιμη χτυπα το. Αν δεν το βρεις, φερτο απ'οξω.

drspeed
19/03/2010, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Εχουν ακουστει προβληματακια σε μοντελα 04 και 05.
Κοστος χρησης δεν εχει πολυ υψηλο, για την κατηγορια του καθοτι και αλυσιδα δεν εχει και δεν καταναλωνει πολυ για τα αλογα του.
Αν βρεις 06+ σε καλη κατασταση και τιμη χτυπα το. Αν δεν το βρεις, φερτο απ'οξω.

Προβληματάκια του 100ευρου ή προβληματάκια του πεντοχίλιαρου?????

Λογικά από Γερμανία θα αγοραστεί κατά Οκτώβρη μεριά που πέφτουν οι τιμές εκεί.

Τι εξτρά μπορεί να έχει εκτός από το ESA???αξίζει να δώσω τα όποια λεφτά παραπάνω???

Tpap
19/03/2010, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Χωρίς να έχω καμία άποψη για την μηχανή , ο παραπάνω λόγος είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για να την πάρεις…
…και καλές βόλτες….
:wave2: :beer:

Διαφωνώ...

Όπως δεν παντρεύεσαι, μια γυναίκα που είσαι ερωτευμένος κάργα. :wave2:

Γιατί μόλις ξυπνήσεις και καταλάβεις θα την στείλεις. Είτε μηχανή είναι αυτό είτε γυναίκα.

Εκτός και αν κάνεις τ@ν μαλάκα.

@drspeed: υπάρχουν κάποια θεματάκια με το Κ.
Μιά με θορυβώδεις -και όχι μόνο- καμπάνες,
ρακΟρια δοχείου καυσίμου,
ανεξήγητα καρφώματα βαλβίδων σε λίγα σχετικά χλμ,
κάποια μικροθεματάκια με ηλεκρτικά/κεντρικούς διακόπτες,
σπασμένα διαφορικά αν είσαι λίγο άγριος άντρας
κ.ά.

Μου άρεσε και μου αρέσει πολύ το μηχανάκι αυτό, ιδίως η ηλεκτρονική του ανάρτηση.
Είναι εκπληκτικός χιλιομετροφάγος χωρίς να πίνει τον σκασμό.

Λέγεται ότι πολλά -αν όχι όλα- από τα ''θεματάκια του'' εξαλήφθησαν στο Κ1300. Δεν μπορώ να βεβαιώσω όμως.

Αν υπήρχαν πολλοί Παναγιωτόπουλοι (service) και αν ήταν λίγο πιό λογική η τιμή που ζητάει η μπεμβέ ίσως να το είχα πάρει.

Καλές αγορές ό,τι και αν πάρεις.

:beer: :beer: :wave2:

sapila racing
19/03/2010, 16:18
Πωλείται ενα εδω μέσα απο τον adamtsouk.
Ψαξτο!

drspeed
19/03/2010, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Πωλείται ενα εδω μέσα απο τον adamtsouk.
Ψαξτο!
Αυτό είναι το R και όχι το S.Δεν μου αρέσει οπτικά καθόλου και δεν παίζει μετά το hornet που είχα να ξαναπάρω ποτέ γυμνό και πόσο μάλλον ένα 1200 με τελική πάνω από 280 χλμ/ώρα.

Albatros
19/03/2010, 16:55
Το είχα 1 χρόνο, είναι πολύ καλή αγορά για κάποιον που θέλει μια γρήγορη και με πολλά άλογα μοτο,επίσης πολύ όμορφη(προσωπικό), κάπου έχω δει να πουλιούνται κανά δύο με τιμές γύρω στα 10000 Ε και με κάτω από 20000χλμ.Πέρνει και σετ πλαινές βαλίτσες αν θέλει κανείς για τουρισμό.
Πάρε μοντέλο 2007 και μετά.Έχουν λυθεί όλα τα ψιλοπροβλήματα.

Cpt. Haddock
19/03/2010, 18:37
Αυτό είναι το R και όχι το S.Δεν μου αρέσει οπτικά καθόλου και δεν παίζει μετά το hornet που είχα να ξαναπάρω ποτέ γυμνό και πόσο μάλλον ένα 1200 με τελική πάνω από 280 χλμ/ώρα.

Αδερφε, ρώτα αυτον (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1700336#post1700336)

:beer:

drspeed
19/03/2010, 19:10
Αδερφε, ρώτα αυτον (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1700336#post1700336)

:beer:
Τι να τον ρωτήσω??? Άλλο το R(γυμνό) άλλο το RS(ημίγυμνο) και άλλο το S(full fearing)

Cpt. Haddock
19/03/2010, 19:11
Τι να τον ρωτήσω??? Άλλο το R(γυμνό) άλλο το RS(ημίγυμνο) και άλλο το S(full fearing)

Ναι, αλλα επειδη εχει κανει μερικες δεκαδες χιλιαδες χλμ κι επειδη εχει τα ιδια μηχανικα μερη, κατι θα ξερει, δε νομιζεις; :winka:

drspeed
19/03/2010, 19:22
Ναι, αλλα επειδη εχει κανει μερικες δεκαδες χιλιαδες χλμ κι επειδη εχει τα ιδια μηχανικα μερη, κατι θα ξερει, δε νομιζεις; :winka:
A OK.Εγώ άλλο νόμιζα.
Βρήκα κάτι άλλα αλάνια δικά μας που μου είπανε 1-2 πραγματάκια.
Μόνο κάτι θεματάκια με το φιλτροκούτι που το αλλάζει η BMW και σε μερικά κάνει θόρυβο η καμπάνα αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Και αυτά στα μοντέλα 2004 και 2005.Από το 2006 και μετά no problem.
Βρήκα και έναν τελείως ζαβό Γερμανό που έχει κάνει από το 2005 μέχρι τώρα 320.000 ΧΛΜ. Τι διάολο , του κόλλησε κανένας τα @@ στην σέλα και δεν κατέβαινε από 'κεί πάνω???

SeNNinhA
19/03/2010, 20:11
....
Βρήκα και έναν τελείως ζαβό Γερμανό που έχει κάνει από το 2005 μέχρι τώρα 320.000 ΧΛΜ. Τι διάολο , του κόλλησε κανένας τα @@ στην σέλα και δεν κατέβαινε από 'κεί πάνω???

δεν δικαιούμαστε τότε να μιλάμε για αξιοπιστία...

320.000 χλμ μιλάνε από μονα τους!!!

Kepler Fun
20/03/2010, 10:51
Θα σου πω για το k1200gt/2006 που είχα.

Προβλήματα δεν παρουσίασε, δεν ήταν όμως και τίποτα το ιδιαίτερο για τα χρήματα που στοίχιζε. Το fjr για παράδειγμα πολύ καλλίτερο σε όλα και σε λογική τιμή.

Τα ανταλλακτικά σε τραγικές τιμές.
Παραδείγματα (2009) :
1. Αντικατάσταση μπαταρίας μάρκας BMW (μάλλον Varta) 190€. Η καλλίτερη Yasa που
ταίριαζε 70€.
2. Αντικατάσταση μπροστινών δίσκων που στράβωσαν γιατί βράχηκαν ζεστοί (κατά την
αντιπροσωπία) 800€ το σετ. Αγορά των ίδιων δίσκων από την brembo 400€.

Αν δεν σε εξιτάρει το σήμα που σύμφωνα με κάποιους σε κατατάσσει αυτομάτως σε μια elit, δεν αξίζει κατά την γνώμη μου να πληρώνεις bmw.

drspeed
21/03/2010, 21:21
Δεν έχω κόλλημα με το σήμα.Είχα BMW αλλά την άλλαξα με κάτι άλλο.(F650st)
Το θέμα των ανταλλακτικών-αναλώσιμων δεν μου λέει κάτι γιατί λύσεις πάντα υπάρχουν και καλύτερες από τα μαμά πράγματα, όπως είπες και εσύ για τους δίσκους.
Το θέμα μου είναι να μην είμαι Σαββάτο βόλτα, Κυριακή βόλτα με γερανό και δευτέρα συνεργείο.
Το θέμα συντήρηση δεν με πολύ καίει αν θα είναι 500 ή 700? το σέρβις αφού και τώρα πάνω κάτω τόσο μου βγαίνει στα μεγάλα σέρβις.
Όσο πάλι για το FJR ,το έχω οδηγήσει και απλά με έχουν απογοητεύσει τα φρένα του.Τα παίζουν πολύ εύκολα σε ορεινή διαδρομή.

macrozan
21/03/2010, 21:33
Ακου προσεκτικα γιατι την ειχα περσι ! Η μηχανη εχει 2 εγκεφαλους και 70 σενσορες ! Η δικια μου (του 2005) εβγαλε προβλημα εγκεφαλου και κανενας στην ελλαδα δεν μπορεσε να το φτιαξει ! Ακομα και οι γερμανοι μετα 2 μηνες ανταλλαγης εμεηλ σηκωσαν τα χερια ψηλα !
Οποτε 05,06 καλυτερα αποφυγε τα !

Μετα τον 09/2007 αυτα ολα λυθηκανε !

Happy Buying ! :beer:

Γαιδαράκος
22/03/2010, 11:04
Το έχω κοντά 2 χρόνια με 22000 χλμ , μοντέλο 07

απόλυτα σταθερό ειδικά το μπροστινό σε δρόμους με αμφίβολη ποιότητα ( το λιγότερο , βλέπεις
κυκλοφορώ Κρήτη )

Εχει μπει μία φορά Σερρες , πήγαινε αξιοπρεπέστατα ( ακολουθούσα βέβαια 600ρια στις ευθείες
ουτε λογος να πιάσεις χιλιάρια )

Κιβώτιο άσχημο σε αίσθηση , καμία βελτίωση από αλλαγές λαδιών , οι της BMW λένε ότι στρώνει μετά τις 50000 , αμφιβάλλω .

Τελική του στα 270-280 κοντέρ , βέβαια το νιώθεις να τελειώνει μετά τα 250 , γνώμη μου δεν αξιζει να το κυνηγάς τόσο , ένα Haya είναι καλύτερο , όμως πάλι προσωπικά το Κ το θεωρώ καλύτερο από το FJR .

Δεν έχω ESA , έχοντας κάνει βόλτα μηχανάκι που το έχει , το θεωρώ περιττό , αν θέλεις ένα καλό αμορτισέρ αξίζει περισσότερο από ένα μηχανισμό που ρυθμίζει απλά την προφόρτιση για τους τεμπέληδες και η ΒΜW κοστολογεί χιλιάρικα τσάμπα

Πολύ ανετη θέση , αρκετά καλή του συνεπιβάτη , απροβλημάτιστες ημερήσιες βόλτες 500- 600 χλμ.

Με μέσες 140-160 , αυτονομία 240 χλμ , θα ήθελα λίγο παραπάνω ειδικά σε touring μηχανή.

Εδώ μέσα πουλούνται 3 , ( και το δικό μου btw ) , στο car βρίσκεις περισσότερα.

Καλές βόλτες ότι κι αν επιλέξεις !

Γ.