Σύνδεση

View Full Version : Φτηνο κρανος

PriestBecause
21/03/2010, 20:51
Το καλοκαιρι ειχε μια προσφορα η motomarket σε μια αγνωστη(για εμενα τουλαχιστον)

μαρκα και αφου χρειαζομουν επειγοντως κρανος λεω δε χανω τπτ.Το κρανος ειναι αυτο:

http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=1185

Μου αρεσε και εμφανησιακα και το πηρα.Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο το κρανακι

πρεπει να πω και δεν το περιμενα (λογο τιμης του).Ειναι πολυ ωραιο εμφανισιακα και και με τη

δικια μου τουλαχιστον μηχανη δεν εχω κουνηματα.Το μονο ισως που εχω παρατηρησει ειναι οτι

κρυωνει λιγο το στομα μου και η μυτη μου αλλα παιζει να ευθυνεται το οτι εχω βγαλει το

τζαμακι απο τη μηχανη κ μπαινει αερας απο κατω(δε ξερω λεω...).Εχει βεβαια θορυβο λογο το οτι ειναι φλιπ απ αλλα δε

μπορω να πω οτι με εχει κουρασει.Κ ολα αυτα μονο με 100€ κ εχει κ ece 22.05.

Το κρανος υπαρχει ακομα στη σελιδα κ γι αυτο σας το αναφερω.Δε ξερω βεβαια κατα ποσο

θα το εχουν τα καταστηματα γιατι εγω το περιμενα 1 βδομαδα να ερθει.

Μαλλον το πασχα θα το δοκιμασω και σε ταξιδακι με τη μεγαλη μηχανη οταν ανεβω γιαννενα

κ θα σας πω εντυπωσεις.Ελπιζω να βοηθησα καποιον που ψαχνει καποιο οικονομικο κρανος.

:wave2: :wave2: :wave2:

drspeed
21/03/2010, 21:32
Πάρε και κανένα άλλο κράνος μαζί σου γιατί μετά από 15 λεπτά το πολύ δεν σε βλέπω να την παλεύεις με αυτό σε ταχύτητες πάνω από 140χλμ.Και λόγο κουνήματος και λόγο θορύβου εκτός αν η μεγάλη μηχανή που λες έχει καμία τζαμαρία τύπου BMW για fearing οπότε έτσι και αλλιώς δεν θα καταλάβεις τίποτα.
Αυτά τα κράνη είναι καλά μόνο για την πόλη και με κανένα παπί.Σαν λύση ανάγκης για κάποιον που δεν μπορεί να διαθέσει παραπάνω λεφτά για το κεφάλι του είναι καλύτερο από το να μη φοράει κράνος αλλά μέχρι εκεί.

PriestBecause
21/03/2010, 21:53
Μεχρι 130-140 που εχω παει(κοντερισια τουλαχιστον) δεν ειχα προβλημα.Τωρα θα δειξει.Θα

δοκιμασω και θα πω.Δε νομιζω να εχω προβλημα αλλα δε το αποκλειω κιολας.

SVX
21/03/2010, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Αυτά τα κράνη είναι καλά μόνο για την πόλη και με κανένα παπί.

συναδελφοι.... η ασφαλτος ειναι το ιδιο σκληρη στην πολη και στην εθνικη....

δεν υπαρχει κρανος πολης.... ολα τα κρανη με τις στοιχειωδης προδιαγραφες ειναι ok για να μη γινει η μουρη μας μπέηκον ακόμα και με 50-60 χλμ/ωρα....:rolleyes:

drspeed
21/03/2010, 22:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
συναδελφοι.... η ασφαλτος ειναι το ιδιο σκληρη στην πολη και στην εθνικη....

δεν υπαρχει κρανος πολης.... ολα τα κρανη με τις στοιχειωδης προδιαγραφες ειναι ok για να μη γινει η μουρη μας μπέηκον ακόμα και με 50-60 χλμ/ωρα....:rolleyes:
Από θέμα κουνήματος και από θέμα θορύβου μιλάω.
Με το παπί ή μέσα στην πόλη δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα και τετράγωνο κράνος να φοράς.
Από θέμα ασφάλειας όλα τα flip-up είναι τραγικά έτσι και αλλιώς

PriestBecause
21/03/2010, 22:25
Γιατι ειναι τραγικα????Ακομα κ οταν ειναι πιστοποιημενα???

drspeed
21/03/2010, 22:44
Λόγω του ότι είναι 2 κομμάτια δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια ασφάλεια με ένα full face κράνος.
Δεν έχει να κάνει ούτε με μάρκες ούτε με προδιαγραφές.
Πάντα τα full face είναι πολύ ασφαλέστερα.

nic mor
21/03/2010, 22:50
μονο οσα εχουν μεταλικα αγκιστρα "υποτιθεται" (shoei,nolan,schuberth και οχι ολα τα μοντελα τους)
οτι ειναι οκ κανενα αλλο δεν προστατευει το σαγονι,
γι'αυτο και αμα δεις τα kbc που ειναι αμερικανιες (δηλαδη η μηνυση παει συνεφο)
γραφουν στο πλαι οτι ΔΕΝ προστατευουν το σαγονι!

εκτως απο το arai χρησιμοποιω και
ανοιγομενα κρανη,παντα εχω στο μυαλο μου
οτι εαν πεσω την πουτσισα!

κανενα ανοιγομενο κρανος δεν προστατευει οσο ενα κλειστο!!

PriestBecause
21/03/2010, 23:08
Κ εγω μαζι σου δεν ειναι full face αλλα οχι κ τραγικα.Μεχρι κ τα jet προστατευουν μεχρι ενα βαθμο!!!

:beer: :beer: :beer:

drspeed
21/03/2010, 23:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από PriestBecause
Κ εγω μαζι σου δεν ειναι full face αλλα οχι κ τραγικα.Μεχρι κ τα jet προστατευουν μεχρι ενα βαθμο!!!

Ναι, άμα οδηγάς ποδήλατο ή άμα σου πετάνε ντομάτες και μαρούλια
Μη πέσεις με jet κράνος......Από το μόνο πράγμα που προστατεύουν τα jet είναι οι κλήσεις της τροχαίας.

nic mor
21/03/2010, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
Ναι, άμα οδηγάς ποδήλατο ή άμα σου πετάνε ντομάτες και μαρούλια
Μη πέσεις με jet κράνος......Από το μόνο πράγμα που προστατεύουν τα jet είναι οι κλήσεις της τροχαίας.

ακριβως:a013:

Africaptan
22/03/2010, 09:02
Συγνωμη, δεν βρεθηκε καποιος να ξερει το TACACHI; Δεν ξερω λεπτομερειες, αλλα κυκλοφορει πανω απο χρονο, και λενε οτι ειναι απ τα καλυτερα κρανη αυτης της τιμης.. Αληθεια η ψεμματα, θα δειξει το μελλον. Ελπιζω ομως να εχουν δικιο.

fotodimis
06/04/2010, 08:21
καλημέρα και χρονια πολλά εγώ θα σε πρότεινα να κοιτάξεις και εδώ έχει μεγάλες προσφορες και επώνυμα κράνη με τρελες τιμές

http://www.louis.de/_2082027cd728202d2292d44647c862cbed/

Corki
19/04/2017, 16:59
Ξεθαβω...μην ανοίγω καινούργιο ...!

Τα MT.....τα φθηνά (πχ mugello)......τι λένε;

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα;;;

SoR
20/04/2017, 08:01
όταν λέτε φθηνά , για πόσα χρήματα μιλάμε;

τα ΜΤ αν δεν κάνω λάθος παίζουν 50-80€.

ένα πολύ καλούτσικο οικονομικό κράνος , δοκιμασμένο, είναι το HJC CS 14, η τιμή του είναι κάπου στα 80-120ε ανάλογα το σχέδιο που θα έχει...

Corki
20/04/2017, 09:01
Τελικα το πηρα (ΜΤ Mugello)......για τον συνεπιιβατη......στα 68€ .

1) Επρεπε να παρω κρανος εχθες!.....
2) Στον δρομο παρατηρησα οτι παρα πολλοι εχουν επιλεξει αυτην την εταιρια!.....
3) Στα 70€ τι φτηνοτερο να βρεις σε επωνυμο προιον!.....

Απο κοντα μου φανηκε μια χαρα ....στιβαρο....και καλουτσικο εσωτερικο. Εχει βεβαια καποιες μλκιουλες στο φινιρισμα...αλλα ειπαμε .....68€

Επισης.....ο χρηστης μετα απο μια ωρα που το φορουσε δεν παραπονεθηκε για το παραμικρο!!!

Οποτε αν θελετε κατι απολυτως baseline και ειστε διατεθιμενοι να παραβλεψετε καποιες αστοχιες στο φινιρισμα...τοτε βουρ για MT Mugello.

teogtp
28/09/2017, 11:06
Φτηνού κράνους συνέχεια.

388698

85 γιούρια στην πόρτα μου.
Μην ξανακουσω για κράνος από λιντλ.

BLiTzER
28/09/2017, 14:17
Τι μάρκα είναι αυτή η 257; Χειρότερη από του Lidl ακούγεται.

Panos76
28/09/2017, 14:24

:bawl:

Είχα βρει για τον μικρό ένα (παιδικό προφανώς) με πολύ ωραία χρώματα στα εκατόν φεύγα (μου φάνηκε ακριβούτσικο για χρήση λίγων εβδομάδων στην ουσία)

Καλορίζικος !

montechristo
29/09/2017, 09:42
Aπλα εχετε υποψιν σας ότι όλα αυτά τα φθηνα κρανη είναι φασον κατασκευες από κινεζους. Απλα οι σοβαρες εταιρειες βαζουν πανω την φιρμα τους και τσουπ ετοιμο...

akis_trevor
29/09/2017, 16:26
Aπλα εχετε υποψιν σας ότι όλα αυτά τα φθηνα κρανη είναι φασον κατασκευες από κινεζους. Απλα οι σοβαρες εταιρειες βαζουν πανω την φιρμα τους και τσουπ ετοιμο...

Θες να μας πεις ενα παράδειγμα που το φτηνό κράνος είναι ίδιο με ένα ακριβό-επωνυμο;

montechristo
29/09/2017, 17:56
Θες να μας πεις ενα παράδειγμα που το φτηνό κράνος είναι ίδιο με ένα ακριβό-επωνυμο;

Θα σου πω ένα παράδειγμα από αυτά που ξέρω από πρώτο χέρι. Το Grex G9.1 είναι ακριβώς το ίδιο κράνος με το παλαιότερο Nolan N90. Οι μόνες διάφορες που έχουν είναι αισθητικής φύσης, έτσι απλά για να δείχνουν διαφορετικά. Έτσι παίρνει ένα polycarbonate (έχει τεράστια σημασία αυτό) θερμοπλαστικό κράνος με κάτω από 200ευρω, που είναι ίδιο με ένα κράνος που ειχε πολλά παραπάνω.
Υ.Γ. Κράνος αξίας 60-70ευρω, που κοστίζει γύρω στα 20ευρω χονδρική, συγνώμη, αλλά δεν το προτείνω σε κανέναν.

road spirit
29/09/2017, 19:22
Θα σου πω ένα παράδειγμα από αυτά που ξέρω από πρώτο χέρι. Το Grex G9.1 είναι ακριβώς το ίδιο κράνος με το παλαιότερο Nolan N90. Οι μόνες διάφορες που έχουν είναι αισθητικής φύσης, έτσι απλά για να δείχνουν διαφορετικά. Έτσι παίρνει ένα polycarbonate (έχει τεράστια σημασία αυτό) θερμοπλαστικό κράνος με κάτω από 200ευρω, που είναι ίδιο με ένα κράνος που ειχε πολλά παραπάνω.
Υ.Γ. Κράνος αξίας 60-70ευρω, που κοστίζει γύρω στα 20ευρω χονδρική, συγνώμη, αλλά δεν το προτείνω σε κανέναν.

Η Grex είναι brand της Nolan ("Nolangroup S.p.A."). Δεν είναι άλλη έταιρεια.

Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα συγκεκριμένα Grex/Nolan κατασκευάζονται στην Κίνα?

o_gavros
29/09/2017, 21:26
Πριν το καλοκαίρι πήρα κι εγω ένα ανοιγόμενο ΜΤ.
Μπορώ να πω ότι σαν ποιότητα τα υλικά του μεσα, μου φάνηκαν πολύ ανωτερα απο πολλά αλλα που δοκίμασα (το κοκκινο μαγαζί είχε ένα σκασμό μαρκες σε flip up).
Το μόνο αρνητικό του είναι πως είναι ματτ χρωμα και επειδή το έχω για καθε μέρα στη δουλειά βαλεβγαλε συνεχεια,εχει ήδη αρκετες γρατζουνιες.
Εις γνώσιν μου φυσικά ότι το ματτ έχει τετοια ζητήματα.
Απλά επειδή έψαχνα κατι με ταβάνι το κατόμπαλο, το ΜΤ ήταν το μόνο απο τα πολλά που δοκίμασα που με έπεισε κατευθείαν για την τιμιότητα του.
Α και νούμερο το κανονικό μου.
όχι όπως στο απερχόμενο μου Airoh της διπλάσιας αξίας που αναγκάστηκα να το πάρω 3 νουμερα μεγαλύτερο γιατι δεν χωραγε το σαγόνι μου.
Κατι που διαπιστωσα ότι συμβαίνει και σε αρκετες μάρκες στα ανοιγόμενα μοντέλα τους,πριν καταλήξω στο ΜΤ.

Εν κατακλείδι, συστήνω κι εγω το ΜΤ σαν μια φθηνή λύση.

Acacius
29/09/2017, 21:29
Φασόν υπάρχουν, ένα παράδειγμα είναι η Ταϊβανέζικη Zeus που δίνει και αλλού, ακόμα και με τα ίδια γραφικά. Είχα ένα για πρόχειρο μέσα στην πόλη πάντως και για τα λεφτά του δεν ήταν καθόλου κακό.

montechristo
29/09/2017, 22:02
Η Grex είναι brand της Nolan ("Nolangroup S.p.A."). Δεν είναι άλλη έταιρεια.

Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα συγκεκριμένα Grex/Nolan κατασκευάζονται στην Κίνα?
Έχεις απόλυτο δίκιο. Για την ακριβεια, τα brands του Οpticos srl (έτσι λεγεται πλέον το Nolangroup) είναι τα: Grex, Nolan, X-Lite, τα οποία όλα κατασκευάζονται στο Βergamo, Italy. 100% σίγουρος...

GsDakar
29/09/2017, 22:07

LS2 ειναι η μαρκα.

o_gavros
29/09/2017, 22:24
LS2 ειναι η μαρκα.

το ξέρει.
απλά κάνει το μαλακα :D

Live2ride
29/09/2017, 22:44
Το μόνο αρνητικό του είναι πως είναι ματτ χρωμα και επειδή το έχω για καθε μέρα στη δουλειά βαλεβγαλε συνεχεια,εχει ήδη αρκετες γρατζουνιες.
Εις γνώσιν μου φυσικά ότι το ματτ έχει τέτοια προβλήματα.

Ωχ! και το νέο μου κράνος το πήρα ματ, αν και το φοράω μόνο σε μεγάλες βόλτες, για την πόλη έχω το παλιό, υπάρχει περίπτωση να πας σε μαγαζί να στο περάσουν βερνίκι?

o_gavros
29/09/2017, 22:51
δε το ξερω.
αν παιζει παντως, με ενδιαφέρει.
Παντως μην τρελαινεσαι.
εγω κανω τεχνική δουλεια και το βαζωβγαζω πανω απο 30 φορες τη μερα,και δεν είμαι και ψείρας στο που και πως το ακουμπάω.
Θελω να πω,ότι δεν γρατζουνιέται με τη σκέψη.

2stroker
05/10/2017, 21:58
Τα ΜΤ ειναι value for money για καποιον που χρειαζεται να παρει ενα κρανος και τα οικονομικα του ειναι χαλια. Αλλα απο θεμα θορυβου ειναι χαλια. Φορεσα το MT mugielo μερικες φορες και μετα τα 60 χλμ ειχα τετοιο σφυριγμα στα αυτια μου που σε επιανε πονοκεφαλος για πλακα!!