PDA

View Full Version : Μεγάλο / μικρό τιμονι, υπερ κ κατά

Cpt. Haddock
24/03/2010, 16:12
Ψηνομαι να αλλάξω τιμονι στον Τιγρη.

Οι λόγοι ειναι καθαρα αισθητικοι, αυτο που έχει πάνω με το χρώμιο και το σχήμα λογικής Βαραδερο του '90 δεν ειναι κι οτι καλύτερο.

Τα υποψήφια (fatbar, abm κλπ), έχουν σχήμα πιο "ευθύ" και ειναι και λιγο μικροτερα σε μηκος.

Τί σημαίνει αυτό για την οδήγηση και την οδηγική συμπεριφορά;

Ευχαριστώ

:beer: :beer: :beer:

sniper
24/03/2010, 16:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ψηνομαι να αλλάξω τιμονι στον Τιγρη.

Οι λόγοι ειναι καθαρα αισθητικοι, αυτο που έχει πάνω με το χρώμιο και το σχήμα λογικής Βαραδερο του '90 δεν ειναι κι οτι καλύτερο.

Τα υποψήφια (fatbar, abm κλπ), έχουν σχήμα πιο "ευθύ" και ειναι και λιγο μικροτερα σε μηκος.

Τί σημαίνει αυτό για την οδήγηση και την οδηγική συμπεριφορά;

Ευχαριστώ

:beer: :beer: :beer:

Αγαπητέ Καπετάνιο.....

αν δεν ήξερες στοιχειώδη γεωμετρία, θα σου έλεγα κάποια πράγματάκια....

Επειδή όμως γνωρίζεις (τουλάχιστον Ευκλειδιο - άσε την διανυσματική προς το παρόν) do your maths .... :D

Cpt. Haddock
24/03/2010, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αγαπητέ Καπετάνιο.....
αν δεν ήξερες στοιχειώδη γεωμετρία, θα σου έλεγα κάποια πράγματάκια....
Επειδή όμως γνωρίζεις (τουλάχιστον Ευκλειδιο - άσε την διανυσματική προς το παρόν) do your maths .... :D

Πέραν τουτων ρε αδερφε, αυτα τα καταλαβαίνω.

:winka:

sniper
24/03/2010, 16:21
Πέραν τουτων ρε αδερφε, αυτα τα καταλαβαίνω.

Ουδέν....

:smokin:

DimChios
24/03/2010, 16:21
popcorn επιτρεπονται σε αυτο το section?

:blush:

Cpt. Haddock
24/03/2010, 16:22
Ουδέν....
:smokin:

Οκ :wave2:

τι να περιμένω απο ανθρωπο που ξέρει μονο απο κλιπον :lol:

Allst@rf
24/03/2010, 16:45
δεν εχω καβαλήσει πότε τίγρη και δεν γνωρίζω πως είναι η θέση οδήγησης τού.λογικα και γενικά ,όσον αφορά τα fatbar μεταβλητης διατομής,θα έχεις πιο σκυφτη θέση οδήγησης ,θα γίνει πιο σπορ το μηχανάκι,που σημαίνει ότι θα σε μπριζωνει για επιθετική οδήγηση ,αφού θα ρίχνεις το βάρος σου μπροστά.
όπως καταλαβαίνεις ,όμως.θα χάσεις σε άνεση , μιας και θα χρειάζεται να σκύψεις για να πιάσεις το τιμόνι.:wave2:

sniper
24/03/2010, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
....
όπως καταλαβαίνεις ,όμως.θα χάσεις σε άνεση , μιας και θα χρειάζεται να σκύψεις για να πιάσεις το τιμόνι.:wave2:

Όπως καταλαβαίνεις Κάπτεν... γάμ@το :lol: :lol: :lol: :lol:

Allst@rf
24/03/2010, 16:58
Όπως καταλαβαίνεις Κάπτεν... γάμ@το :lol: :lol: :lol: :lol:

γιατί το λες αυτό; αν ο ανθρωπάς κατεβαίνει Τrack days συχνά ή σκοπεύει να αρχίσει είναι μια πολύ καλή μοντα που θα τον βοηθήσει στη σπορ οδήγηση.

DimChios
24/03/2010, 16:59
γιατί το λες αυτό; αν ο ανθρωπάς κατεβαίνει Τrack days συχνά ή σκοπεύει να αρχίσει είναι μια πολύ καλή μοντα που θα τον βοηθήσει στη σπορ οδήγηση.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

caesarsk
24/03/2010, 17:08

δεν υπαρχει λεμε.......

και για πρωτη φορα νιωθω την αναγκη να βαλω ανθρωπακια!!!

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

spyro
24/03/2010, 17:09
άμα το αποφασίσεις τελικά να το βάλεις πες μου γιατί το δικό μου το έβγαλα και το δίνω. Εμένα δεν με βόλεψε η επιθετικιλα που προανέφερε και ο Allst@rf. Ξαναγύρισα στα χαλαρά πράγματα. :smokin:

Η αναλυτική κριτική μου για το εν λόγω τιμόνι στον Τίγρη εδώ:

http://www.mainstreet.gr/ForumTriumph/viewtopic.php?f=30&t=530&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ABM&start=30

sniper
24/03/2010, 17:16

Σόρρυ, δεν τον ξέρω και προσωπικά...

Νομιζα ότι είναι τουρίστας σαν εμενα....

DimChios
24/03/2010, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
δεν υπαρχει λεμε.......

και για πρωτη φορα νιωθω την αναγκη να βαλω ανθρωπακια!!!

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Tpap
24/03/2010, 18:03
Άς το όπως είναι Λιάκο...

:beer: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
24/03/2010, 18:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Άς το όπως είναι Λιάκο...

:beer: :beer: :wave2:

Πες και γιατι ρε ανθρωπε :lol:

drspeed
24/03/2010, 19:21
1.Θα κουβαλήσεις το κέντρο βάρους χαμηλότερα και προς τα εμπρός. με αποτέλεσμα να χάνεις ευκολότερα το πίσω στην επιτάχυνση και στις στροφές.Άλλοι αυτό το λένε έγινε πιο παιχνιδιάρικο.Από την άλλη θα κερδίσεις σε αλλαγές πορείας που θα γίνονται ταχύτατα.
2.Θα σε πεθάνουν τα χέρια σου από το βάρος.Δεν έχεις ντεπόζιτο SS για να στηρίζεσαι επάνω του.
3.Αν βάζεις tank bag τότε θα δεις ότι έρχεσαι πάρα πολύ κοντά του.Αν και τον χειμώνα αυτό είναι καλό , το καλοκαίρι θα ψήνεσαι κανονικά.
4.Θα είσαι πιο αεροδυναμικός αλλά δεν νομίζω ότι θα το εκτιμήσει ο πίσω αυτό αφού θα τρώει περισσότερο αέρα.
5.Δεν θα έχεις τόσο καλό έλεγχο όταν η μηχανή είναι στατική.

Αυτοί είναι οι λόγοι που γίνεται πιο επιθετικό μετά το μηχανάκι.Αν νομίζεις ότι δεν σε πειράζουν τα παραπάνω προχώρα!!!
Αν είσαι σαν και εμένα που θέλω άνεση τότε άστο και δώσε τα λεφτά σε κάτι άλλο.

nikos force
24/03/2010, 19:51
δεν εχω καβαλήσει πότε τίγρη και δεν γνωρίζω πως είναι η θέση οδήγησης τού.λογικα και γενικά ,όσον αφορά τα fatbar μεταβλητης διατομής,θα έχεις πιο σκυφτη θέση οδήγησης ,θα γίνει πιο σπορ το μηχανάκι,που σημαίνει ότι θα σε μπριζωνει για επιθετική οδήγηση ,αφού θα ρίχνεις το βάρος σου μπροστά.
όπως καταλαβαίνεις ,όμως.θα χάσεις σε άνεση , μιας και θα χρειάζεται να σκύψεις για να πιάσεις το τιμόνι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed

1.Θα κουβαλήσεις το κέντρο βάρους χαμηλότερα και προς τα εμπρός. με αποτέλεσμα να χάνεις ευκολότερα το πίσω στην επιτάχυνση και στις στροφές.Άλλοι αυτό το λένε έγινε πιο παιχνιδιάρικο.Από την άλλη θα κερδίσεις σε αλλαγές πορείας που θα γίνονται ταχύτατα.
2.Θα σε πεθάνουν τα χέρια σου από το βάρος.Δεν έχεις ντεπόζιτο SS για να στηρίζεσαι επάνω του.
3.Αν βάζεις tank bag τότε θα δεις ότι έρχεσαι πάρα πολύ κοντά του.Αν και τον χειμώνα αυτό είναι καλό , το καλοκαίρι θα ψήνεσαι κανονικά.
4.Θα είσαι πιο αεροδυναμικός αλλά δεν νομίζω ότι θα το εκτιμήσει ο πίσω αυτό αφού θα τρώει περισσότερο αέρα.
5.Δεν θα έχεις τόσο καλό έλεγχο όταν η μηχανή είναι στατική.

Αυτοί είναι οι λόγοι που γίνεται πιο επιθετικό μετά το μηχανάκι.Αν νομίζεις ότι δεν σε πειράζουν τα παραπάνω προχώρα!!!
Αν είσαι σαν και εμένα που θέλω άνεση τότε άστο και δώσε τα λεφτά σε κάτι άλλο.[/B]

τι ειναι αυτα που λετε ρε παιδια????????????????????

για το φατμπαρ γινονται αυτα τα σχολια ????????????????

για αποστατες η αλλιως bar raisers δεν εχει ακουσει κανεις????????????????/

κατε εμε δεν θα χασεις σε τπτ ...και καλυτερο μοχλο θα εχεις και τα παντα ...

το μονο που ισως σου φανει παραξενο ειναι αναολγα με το τιμονι που θα διαλεξεις κατα ποσο θα
ανοιγουν επιθετικα οι αγκωνες σου ...

Cpt. Haddock
24/03/2010, 19:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
άμα το αποφασίσεις τελικά να το βάλεις πες μου γιατί το δικό μου το έβγαλα και το δίνω. Εμένα δεν με βόλεψε η επιθετικιλα που προανέφερε και ο Allst@rf. Ξαναγύρισα στα χαλαρά πράγματα. :smokin:

Η αναλυτική κριτική μου για το εν λόγω τιμόνι στον Τίγρη εδώ:

http://www.mainstreet.gr/ForumTriumph/viewtopic.php?f=30&t=530&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ABM&start=30

Και πόσο το δίνεις είπαμε; :D

el patron
24/03/2010, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force

το μονο που ισως σου φανει παραξενο ειναι αναολγα με το τιμονι που θα διαλεξεις κατα ποσο θα

σωστος ,σιγουρα θα εχεις πιο ωραιο ελεγχο,πιο σπορτιβ συμπεριφορα ,και αν σε ξενισει λιγο απο θεμα ανεσης
μετα απο λιγο καιρο θα το συνηθησεις και θα εισαι οκ:wave2:

SVX
24/03/2010, 20:06
άμα το αποφασίσεις τελικά να το βάλεις πες μου γιατί το δικό μου το έβγαλα και το δίνω. Εμένα δεν με βόλεψε η επιθετικιλα που προανέφερε και ο Allst@rf. Ξαναγύρισα στα χαλαρά πράγματα. :smokin: :look:

:rolleyes: :confused:

:lol:

193436

DUKASII
24/03/2010, 20:08
Βάλε από «κούρσα» να χεις και τα δυο ,οπότε την εβλεπεις γληγολος να σκυβεις να φαίνεται και το σωβρακο... Και άμα γουσταρς ροματζο και χαλαρό να σηκωνεσαι λαμπάδας ισα κορμί και να το τσακαωνεις από την επάνω φιλαράκι..:smokin: :D

Cpt. Haddock
24/03/2010, 20:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
Βάλε από «κούρσα» να χεις και τα δυο ,οπότε την εβλεπεις γληγολος να σκυβεις να φαίνεται και το σωβρακο... Και άμα γουσταρς ροματζο και χαλαρό να σηκωνεσαι λαμπάδας ισα κορμί και να το τσακαωνεις από την επάνω φιλαράκι..:smokin: :D

Να κι ένας που κατάλαβε οτι μιλάμε για ποδήλατα :lol:

MAG/FMX
24/03/2010, 20:59
Ξερει κανα παληκαρι κανα μαγαζι στην Αττικη , που να πουλαει αλλα κ να τοποθετει καβαλετα και bar raizers ........ please........ :rolleyes:

:wacko: Αφου λοιπον ρωτατε πολλοι , η θεση οδηγησης μου ειναι επιθετικη , αλλα ψιλοκουραστηκα , να πεφτει το βαρος μου μπροστα............ Σκεφτηκα να ψιλωσω λιγο τα καβαλετα μου , για να διορθωθει η φαση λιγο........... βρηκα κατι αποστατες 2cm ......... , θα δω καμια διαφορα .........

Παντως ενα τιμονι που με εχει βολεψει ειναι του 690 ktm , αν ψαχνεστε ......... αλλα κ ενα ολοισιο μεσαιο υψος της Renthal ......... γιατι απο οτι ειδα στις φοτο ........ τα δικα σας ισως εχουν αρκετη κληση στις μανετες , πραγμα που εμενα μου τη σπαει ..........

camen
24/03/2010, 21:08
Τοση φασαρια για το τιμονι του cpt που στο τελος δεν θα το αλλαξει κιολας...:rolleyes: :p

Allst@rf
24/03/2010, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Τοση φασαρια για το τιμονι του cpt που στο τελος δεν θα το αλλαξει κιολας...:rolleyes: :p

:rotflmao: :lol: :bigcry: :lol: :bawl:

MAG/FMX
24/03/2010, 23:05
Ξεκολατε , ενα πραμα καταλαβα , αλλα δυστηχως αργα , " Οτι μοτο κ να εχεις Η ΣΕΛΑ και Το Τιμονι μετρανε ΠΟΛΥ " Λευτερης............ :sun:

Allst@rf
24/03/2010, 23:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Ξεκολατε , ενα πραμα καταλαβα , αλλα δυστηχως αργα , " Οτι μοτο κ να εχεις Η ΣΕΛΑ και Το Τιμονι μετρανε ΠΟΛΥ " Λευτερης............ :sun:

το ξεσκισες...:rotflmao:

Allst@rf
24/03/2010, 23:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force

κάπου το έχασες μάστορα...δεν αναφερόμουν στο fatbar με υποτιμητικά σχόλια.για καλό το έλεγα.απλά με το fatbar δεν θα είναι και τόσο τουρίστας.
Και γω μηχανάκι με ktm bent by Renthal καβάλαω...:wave2:

Tpap
25/03/2010, 00:06
Πες και γιατι ρε ανθρωπε :lol:

Έτσι. :D

spyro
25/03/2010, 09:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:look:

:rolleyes: :confused:

:rotflmao: :rotflmao:

γλωσσοπλάστης

spyro
25/03/2010, 09:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed
1.Θα κουβαλήσεις το κέντρο βάρους χαμηλότερα

Όχι στον Τίγρη. Γιατί το ντεπόζιτο είναι περίεργο και θέλει ψηλά καβαλέτα

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed 2.Θα σε πεθάνουν τα χέρια σου από το βάρος.Δεν έχεις ντεπόζιτο SS για να στηρίζεσαι επάνω του.

δεν έχει τόση διαφορά με το μαμά. Το 36ωρο το βγαλα με αυτό το τιμόνι και τα χέρια δεν με πόνεσαν καθόλου... άλλα πράγματα με πόνεσαν μετα απο τόση ώρα οδήγησης :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed 3.Αν βάζεις tank bag τότε θα δεις ότι έρχεσαι πάρα πολύ κοντά του.Αν και τον χειμώνα αυτό είναι καλό , το καλοκαίρι θα ψήνεσαι κανονικά.

όπως είπα και πιο πάνω... δεν έχει τόσες υπερβολικές διαφορές

Αρχικά δημιουργήθηκε από drspeed 5.Δεν θα έχεις τόσο καλό έλεγχο όταν η μηχανή είναι στατική.

:confused:

Ο Τίγρης απο την μάνα του έχει ένα απαράδεκτο τιμόνι και με θέση μπαρμπαγιώργικη. Το ABM το λύνει εν μέρει αυτό το πρόβλημα, αλλά..... Όταν έδωσα το μηχανάκι να το πάρει μια βόλτα ένας "χεράς" φίλος ξετρελάθηκε με την συμπεριφορά της μηχανής. Του άρεσε πάρα πολύ που μπορούσε να αλλάζει κατεύθυνση τόσο απλά και ανεπαίσθητα. Εγώ που δεν είμαι χερας και ήθελα προοδευτική συμπεριφορά έβαλα πάλι το μαμά

:wave2:

Cpt. Haddock
25/03/2010, 18:29
Σπύρο, δε μΕ απάντησες :D

MAG/FMX
25/03/2010, 18:48
Παντως δεν ξερω ανα ειναι ασχετο αλλα στο TDM που το τιμονι ειναι πιο κοντο , δε βολευομαι καθολου κ στο στρηψιμο.........

drspeed
25/03/2010, 18:49
Όχι στον Τίγρη. Γιατί το ντεπόζιτο είναι περίεργο και θέλει ψηλά καβαλέτα

δεν έχει τόση διαφορά με το μαμά. Το 36ωρο το βγαλα με αυτό το τιμόνι και τα χέρια δεν με πόνεσαν καθόλου... άλλα πράγματα με πόνεσαν μετα απο τόση ώρα οδήγησης :lol:

όπως είπα και πιο πάνω... δεν έχει τόσες υπερβολικές διαφορές

:confused:

Ο Τίγρης απο την μάνα του έχει ένα απαράδεκτο τιμόνι και με θέση μπαρμπαγιώργικη. Το ABM το λύνει εν μέρει αυτό το πρόβλημα, αλλά..... Όταν έδωσα το μηχανάκι να το πάρει μια βόλτα ένας "χεράς" φίλος ξετρελάθηκε με την συμπεριφορά της μηχανής. Του άρεσε πάρα πολύ που μπορούσε να αλλάζει κατεύθυνση τόσο απλά και ανεπαίσθητα. Εγώ που δεν είμαι χερας και ήθελα προοδευτική συμπεριφορά έβαλα πάλι το μαμά

:wave2:

Στο tiger δεν ξέρω σε τί βαθμό θα επηρεαστούν τα παραπάνω αλλά αυτά που έγραψα παίζουν για όλες της μηχανές.Για άλλες λίγο για άλλες πολύ.

MAG/FMX
25/03/2010, 18:53
Παντως καλητερα να πει καποιος ποια ειναι η σωστη σταση σωματος για ανετη σωστη οδηγηση κ ποια για επιθετικη σωστη σταση σωματος .............

Γιατι ετσι οπως τα λεμε ......... αλλο ναναι καποιος 1.90 κ αλλο 1.70 ......... δε θα βολεψει το ιδιο τιμονι κ τους 2 .......

DrBig
25/03/2010, 19:02
Σε γενικες γραμμες:

1) φαρδυ τιμονι = ευκολοτερο το αρχικο πλαγιασμα και οι αλλαγες κατευθυνσης
2) εμπρος τιμονι = περισσοτερο βαρος μπροστα και πιο επιθετικη οδηγηση, αλλα απαιτειται να βγαζεις και σωμα στις στροφες σε σχεση με πισω τιμονι γιατι πεφτει το κεντρο βαρος του οδηγου ως προς τη μηχανη και εξαπλωνεται η κατανομη της μαζας (του οδηγου).
3) χαμηλα τιμονι = καλλιτερη αισθηση του τι κανει ο εμπρος τροχος.

Ο συνδυασμος των παραπανω ειναι περιπλοκος και εξαρταται απο μηχανη και αναβατη.
Αν θες μου περισσευει ενα φατμπαρ (με καβαλετα ανηψωσης) το οποιο δεν ειναι για πουλημα αλλα ευχαριστως να στο δωσω για να δοκιμασεις.

Cpt. Haddock
25/03/2010, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Αν θες μου περισσευει ενα φατμπαρ (με καβαλετα ανηψωσης) το οποιο δεν ειναι για πουλημα αλλα ευχαριστως να στο δωσω για να δοκιμασεις.

Ευχαριστώ, αλλα είναι αρκετή μανουρα η αλλαγη, οπότε δεν ξερω εαν θα κατσω να το δοκιμασω πρώτα.

Να 'σαι καλα πάντως :beer:

Allst@rf
25/03/2010, 19:38
Ευχαριστώ, αλλα είναι αρκετή μανουρα η αλλαγη, οπότε δεν ξερω εαν θα κατσω να το δοκιμασω πρώτα.

Να 'σαι καλα πάντως :beer:

καλά ρε καπταιν,τσάμπα τιμόνι για δοκιμή σου δίνουν,δε σε "τρώει" να μάθεις τι αλλαγές θα έχεις;

Cpt. Haddock
25/03/2010, 20:09
καλά ρε καπταιν,τσάμπα τιμόνι για δοκιμή σου δίνουν,δε σε "τρώει" να μάθεις τι αλλαγές θα έχεις;

Λιγο πολύ κατάλαβα σήμερα, οδηγώντας κατι άλλο...

Εχω μια ιδέα για το τι να περιμένω στην οδηγηση κι επειδή αισθητικά το τιμόνι του τιγρη ειναι για γελια (ειδικα σήμερα που το εβλεπα κι "απέξω") μαλλον θα το κάνω το βημα ανευ δοκιμης

MAG/FMX
25/03/2010, 20:31
Καταλαβα ........ και εμενα με τρωει η τσεπη μου συνεχεια με την μηχανη ........ :lol: :beer:

Allst@rf
25/03/2010, 21:14
Λιγο πολύ κατάλαβα σήμερα, οδηγώντας κατι άλλο...

Εχω μια ιδέα για το τι να περιμένω στην οδηγηση κι επειδή αισθητικά το τιμόνι του τιγρη ειναι για γελια (ειδικα σήμερα που το εβλεπα κι "απέξω") μαλλον θα το κάνω το βημα ανευ δοκιμης

έτσι ,έτσι.θα δεις και στην πορεία ότι η βελτίωση θα είναι και οδηγηκα ουσιαστική.:winka:

αυτό το "κάτι άλλο" με προβληματίζει...μήπως καβαλήσες κανα ΤDM ,με renthal, και ντρέπεσαι να μας το πεις;
:p

Cpt. Haddock
25/03/2010, 21:29
αυτό το "κάτι άλλο" με προβληματίζει...μήπως καβαλήσες κανα ΤDM ,με renthal, και ντρέπεσαι να μας το πεις;

δε θελω μ@λακίεςς :mad:

:rotflmao:

Allst@rf
25/03/2010, 23:08
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
[B]Λιγο πολύ κατάλαβα σήμερα, οδηγώντας κατι άλλο...

Εχω μια ιδέα για το τι να

camen
26/03/2010, 00:53
έτσι ,έτσι.θα δεις και στην πορεία ότι η βελτίωση θα είναι και οδηγηκα ουσιαστική.:winka:

Δεν ηταν TDM ε:confused: :look: :look: :look:

Ε τοτε μηπως ηταν ΚΤΜ με Renthal:confused: :lol: :lol: :lol: