Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον μερικές από τις προϋποθέσεις που έχει ένας αγώνας είναι τελική κατάταξη και έπαθλα. Αν υπήρχαν αυτά τότε στις Σέρρες μπορεί να θεωρηθεί αγώνας που όμως μπορούν να λάβουν μέρος μονο όσοι έχουν αγωνιστική άδεια. Είχα συμμεταχει πριν λίγο καιρο σ' έναν 6ωρο στις Σέρρες με αυτοκίνητο και είχαν ακριβώς το ίδιο θέμα πριν την διεξαγωγη με την ΛΑΜΣ. Υποστήριζε ότι ήταν αγώνας αλλά ο διοργανωτής καλύφθηκε γιατί δεν είχε έπαθλα αλλά αναμνηστικά συμμετοχής στο τέλος.
Πάντως όπως είπε ο Γρυλλάκης, ας ελπίσουμε αυτό που έγινε να κάνει την αρχή για να στρώσουν τα πράγματα. Οι διοργανωτές να είναι πιο αυστηροί, η πολιτεία να στηρίξει τις πίστες για να βελτιωθεί η ασφάλεια τους κλπ...
Δε ξερω τι να πρωτοκουοταρω, οπότε παμε σε αυτο εδω
Εφοσον οδηγας στο δρομο 25 χρονια, τοτε θα επρεπε εδω και -ναι- 25 χρονια να εχεις ηδη επενδυσει σε καλη αγορα εξοπλισμου, και να εχεις και (πιο πολλα) λεφτα στην ακρη για την στραβη
Γιατι αν σου τυχει η στραβη στο δρομο (που εινα στατιστικα απειρως πιθανοτερο απο οτι ζμπιστα) το μονο που θα σε νοιαξει και θα σε πονεσει ειναι η ζημια της μηχανης... ο νοων νοΗτω
Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....
Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....
Έστω να μην έχει μπαλώματα???? (δε νομίζω να έχασε την άδεια για μηχανές λόγω αυτού, αλλά είναι θέμα ασφάλειας!)
Ας πούμε αυτό το απλό!!!!!
Και δεν λέω τι είμαστε εδώ μέσα, και δεν κατηγορώ! Βλέπω όμως πως ψάχνουμε να επιλέξουμε μια εύκολη λύση! Ας ανοίξει η πίστα και βλέπουμε!
Στην Ελλάδα είμαστε! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!!!!
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Εξοπλισμό για τον δρόμο έχω, αλλά ούτε οι μπότες που έχω κάνουν, ούτε τα γάντια, και φυσικά δεν έχω στολή.
Από στραβές στο δρόμο μια χαρά πάμε τόσα χρόνια..... Ευτυχώς αρτιμελής ακόμα!
Για τη στραβή στο δρόμο όμως η ασφάλειά μου με καλύπτει. Στην πίστα όχι.
Άρα είναι παράλογο αν αποφασίσω να μπω να απαιτώ να εφαρμόζονται οι κανονισμοί ασφαλείας????
Έχω χάσει τη μπάλα! Από πότε σε μια χώρα (ίσως πρέπει να εξαιρέσουμε την Ελλάδα τελικά) είναι παράλογο να θες να κάνεις κάτι με ασφάλεια (όση ασφάλεια μπορείς να έχεις, αλλά τουλάχιστον την μέγιστη αυτής και όχι την ελάχιστη)
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Με όλο το σεβασμό η ασφάλεια για την πίστα των Μεγάρων που αναφέρεις συνέχεια έχει να κάνει πιθανά με κάποιες αμμοπαγιδες που δεν είναι αρκετά μεγάλες και μεγάλα σημεία διαφυγής.το αν θα πέσει κάποιος πάνω σου ΦΥΣΙΚΆ δεν εξασφαλίζεται όπως είδες πουθενά.
Για το πρώτο δεν σε αφορά ιδιαίτερα οπότε μπες.θα πηγαίνεις τοοοοσο αργά που τα υφιστάμενα σημεία και όπως είναι η πίστα είναι ΥΠΕΡΑΣΦΑΛΗ και ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για σένα.
Για επικίνδυνα σημεία άσε να μιλήσει κάποιος που θα πάει έστω μέτρια.
Πχ στο τέλος της ευθείας θα έχει πρόβλημα κάποιος που θα φύγει με 220+,εσύ που αν φύγεις θα είσαι με 120-130 δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.
Είναι σαν να πας να κάνεις βουτιά σε πισίνα πρώτη φορά στη ζωή σου,και να συζητάνε για θέματα ασφάλειας αυτοί που βουτάνε από το 6-8 μέτρα ότι μπορεί να ακουμπήσουν κάτω και να φοβάσαι να βουτήξεις εσύ με τα μπρατσακια από το μισό μέτρο.
Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; Σήμερα στις 08:03.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
Mονο που η πιστα δεν φτιαχτηκε για να γυριζουν χαλαρα εγω κι η Maira αλλα για να πιεζεις να βρεις τα ορια σου, να δοκιμαζεις πραγματα. Αν ειναι ασφαλης για εμας δεν ειναι για εσενα πχ που μπορεις να πιασεις 220+ στο τελος της ευθειας.
Υποθετω οτι τα μετρα αμμοπαγιδας οριζονται απο τα μετρα ευθειας πριν απο αυτην και τα χαω που πιανεις και σε συνδυασμο με το τι στροφη ακολουθει. Αν δεν ειναι οκ ειναι λογικο να μην ειναι ασφαλης / παιρνει αδεια αγωνων, κλπ και αρα ειναι ανασφαλης. Για τα αυτοκινητα λογω βαρους, ταχυτητας που πιανουν, λαμαρινας γυρω γυρω ισως και κλωβων ασφαλειας να μην εχουν θεμα.
Εκτος αν συνηθιζεται στις πιστες να βαζουν ορια ταχυτητας για να σε καλυψουν τα μετρα αμμου στην στραβη.
Αυτο που βλεπω ειναι οτι το μότο "παμε κι οπου βγει" ισχυει σε καθε τομεα και δραστηριοτητα σε αυτη τη χωρα. Ποιος πιστοποιησε τα Μεγαρα και με βαση ποια προτυπα ξερουμε; Ποια τα credentials αυτου που εκανε την πιστοποιηση; Για εμενα αυτα επρεπε να απασχολουν τον δημοσιογραφο που εκανε 1 ωρα και βιντεο χωρις να ξεκαθαριζει τιποτα.