Σελίδα 102 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 25292979899100101102
Προβολή αποτελεσμάτων 1.516 έως 1.529 από 1529

Θέμα: Καρυδάκια (σετ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Hunter
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ !

Μέλος
    https://www.skroutz.gr/s/16635502/Pa...-4-16tmch.html αν σε ενδιαφέρει γενικά είναι και η Ιταλική pastorino που την αγόρασε η facom. Κάπου διάβασα ότι οι καστανιές της facom φτιάχνονταν στην Ιταλία.

Αν θες dowidat έχει μεμονωμένα καρυδακια εδώ:https://www.papshop.gr/?s=Dowidat&post_type=product

Έχει και εδώ.

https://www.tool-shop.gr/%CE%BA%CE%B...widat-7mm.html

Σε σχετικά παλιό στοκ Elora έχει εδώ: https://www.rigastools.gr/%CE%BA%CE%...AF%CE%BD%CE%B1

Hazet έχει σε ένα φαρμακείο έεε μαγαζί στη Λάρισα. Του έχει μείνει παλιό στοκ μεν αλλά σε τιμή άστα δε.
    https://www.moto.gr/forums/search.php?searchid=7736600
    Πωλείται nos καστάνια elora 1/4!!!

Νέο μέλος Το avatar του/της Kostas156
    Καλημέρα, σκεφτομαι την αγορά ενος σετ καστάνιες για τις διαφορες εργασιες στην μηχανη μου. Έπεσε το ματι μου σε αυτό παρακάτω της Gedore.

https://www.amazon.de/dp/B07N8BG8KV/...tag=gedshop-21

Απο ότι καταλαβαινω οι καστανιες ειναι made in Germany αλλά τα καρυδάκια ειναι μικρότερης ποιοτητας ή κατι τετοιο...

Έχετε κάποια γνώμη?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kostas156 Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα, σκεφτομαι την αγορά ενος σετ καστάνιες για τις διαφορες εργασιες στην μηχανη μου. Έπεσε το ματι μου σε αυτό παρακάτω της Gedore.

Απο ότι καταλαβαινω οι καστανιες ειναι made in Germany αλλά τα καρυδάκια ειναι μικρότερης ποιοτητας ή κατι τετοιο...

Έχετε κάποια γνώμη?
    Προφανώς και ειναι καλό το σετ, η τιμή ετσι κ έτσι αλλά εκεί που έχουν πάει όλα τι να πεις.
    165€ ειχα παρει σε προσφορα το αντιστοιχο σετ Hazet που τωρα ειναι στα 250+..

Από ότι διαβαζω στα σχόλια του αμαζον ντε οι καστάνιες ειναι Made in Germany αλλά τα καρυδάκια όχι...

Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν αυτό που εχει Ελλαδα 110ε, ναι αξίζει να δώσεις 50 παραπανω για το Gedore, βεβαια δεν ξερω τι μεταφορικα θα πληρωσεις.
    https://www.skroutz.gr/s/15538796/Ba...-4-56tmch.html

*το σετ αυτο Bahco ειχε παλια 77€ για να καταλαβεις τι αυξησεις εχουν πεσει

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    δεν κόβει το αυγολέμονο αν το καρυδάκι δεν είναι πάνω ράφι παίδες.
    εκτός και αν παίζει κάποια λόξα (τα πάθη και τα λάθη που λέμε),δεν χρειάζεται ο ερασιτέχνης το πιο ακριβό καρυδάκι της βιτρίνας για να κάνει τη δουλειά του
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    δεν κόβει το αυγολέμονο αν το καρυδάκι δεν είναι πάνω ράφι παίδες.
    εκτός και αν παίζει κάποια λόξα (τα πάθη και τα λάθη που λέμε),δεν χρειάζεται ο ερασιτέχνης το πιο ακριβό καρυδάκι της βιτρίνας για να κάνει τη δουλειά του
    Εννοειται αυτό. Η καλή καστάνια σε ενα σετ ειναι το #1

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Έχετε κάποια γνώμη?
    Το είχα γράψει όταν είχε βγει. Οι καστάνιες είναι gedore germany τα υπόλοιπα είναι μάλλον gedore south africa. Μπορεί τότε να ήταν south africa και τώρα να είναι taiwan. Λίγη σημασία έχει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως σε μια συλλογή είναι οι καστάνιες και εκεί είναι η μεγαλύτερή μου ένσταση σχεδόν σε όλες τις φθηνές συλλογές. Τα καρυδάκια όλα καλά είναι. Και τα φθηνά μια χαρά είναι και αν δεν είναι αντικαθστούμε αυτά που χρησιμοποιούμε περισσοτερο με λίγο καλύτερα (αν χρειαστεί). Κάποιος που δε θέλει να δώσει μια περιουσία αλλά θέλει καλά εργαλεία μπορεί να αγοράσει καστάνιες hazet και καρυδάκια force πχ. Καλύτερα να επενδύσει σε ένα καλό σετ κατσαβίδια παρά να τα δώσει σε καρυδάκια. Τα ακριβότερα δε θα σκουριάσουν αν κάθονται μήνες σε αποθήκες και υπόγεια με υγρασία (χωρις να είναι απόλυτο αυτό), θα αντέξουν περισσότερο χρόνο σε καθημερινή εντατική χρήση σε ένα συνεργείο, θα θα θα.. Αλλά είναι καρυδάκια, δεν αξίζει να δώσει ένας περιστασιακός χρήστης 6 ευρώ για το καθένα, για να κάθονται ή για να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο λανθασμένης κατεργασίας κ.α.

Οπότε μια χαρά είναι η συλλογούλα για κάποιον που θέλει να έχει τα βασικά εργαλεία μαζεμένα και τακτοποιημένα.

Τις καστάνιες αυτές τις έχω πολλά χρόνια. Μια χαρά είναι αλλά δε ξεχωρίζουν πουθενά όταν τις συγκρίνεις με άλλες παραπλήσιας τιμής. Έχουν αρκετά ομαλή λειτουργία (η 1/2 και 1/4 είναι αρκετά ομαλές, η 3/8 δε θα έλεγα οτι είναι και τόσο αλλά δεν έχει τέτοια το σετ που κοιτάς), η κεφαλή είναι αρκετά στενή στο πίσω μέρος και έχουν πολύ άνετη λαβή. Προσωπικά δεν είμαι φαν των μεγάλων και χοντρών λαβών, παρόλο που είναι άνετες γιατί δημιουργούν πρόβλημα σε περιορισμένους χώρους. Το κουμπί ασφάλισης θεωρώ οτι είναι ένα απ' τα καλύτερα που υπάρχουν. Πχ σε μια κοκεν που έχω το κουμπί είναι σχετικά μικρό και πρέπει να το πατήσεις αρκετά βαθιά ώστε να ελευθερώσει το καρυδάκι. Παρόλα αυτά, να ξέρεις, πως όλες όσες έχουν κουμπί ασφάλισης, δίνουν την αίσθηση πιο χαλαρής ένωσης με τα καρυδάκια και τις προεκτάσεις διότι δεν υπάρχει ελατήριο πίσω απ' την μπίλια του καρέ ώστε να πιέζει τα τοιχώματα και να μειώνει τον τζόγο.
    Δεν είναι οι πιο ανθεκτικές (αν μου έλεγε κάποιος να μαντέψω θα έλεγα οτι οριακά καλύπτουν τις απαιτήσεις iso στην αντοχή) και αυτό επειδή ο μηχανισμός τους είναι απλά ένας ραφιναρισμένος μηχανισμός παλιάς σχεδίασης. Τα έχω ξαναγράψει αναλυτικά, βαριέμαι να τα ξαναγράφω όλα. Οι ελάχιστες απαιτήσεις iso είναι υπερ υπερ αρκετές για οτιδήποτε και δε θα πάθουν τίποτα χωρις κακοποίηση με σωλήνα.

Εχε υπόψη σου οτι υπάρχει και αυτό το σετ.

https://www.facom-vrattis.gr/index.p...product_id=385

Ξεκινόντας απ' την κασετίνα, είναι πολύ πιο κόμπακτ και με πολύ καλή σχεδίαση. Η καστάνια είναι μια χαρά σε όλους τους τομείς αν και κάτι μου λέει οτι μπορείς να επιλέξεις και διαφορετικό μοντέλο καστάνιας να βάλεις στη συλλογή σου. Πχ την γνωστή στρογγυλοκέφαλη της φακόμ. (Για μένα άσε αυτή που έχει μέσα)
    Υστερεί σε περιεχόμενο 1/4 αν και αυτό το καστανάκι θα κάνει μια χαρά τις μικροδουλίτσες με τις μύτες ενώ παράλληλα έχει και αρθρωτή κεφαλή και λειτουργεί και σαν Τ σε συνδιασμό με την προέκταση (δες κανενα βίντεο με τις λειτουργίες του αν δεν τις ξέρεις ήδη). Προσωπικά τη καταβρίσκω όταν τη χρησιμοποιώ με την προέκταση, αφού χαλαρώσω τη βίδα, να γυρίζω την καστάνια 90 μοίρες και να τη χρησιμοποιώ σα μανιβέλα ώστε να ξεβιδώσω γρήγορα.
    Εχει και αντάπτορα ώστε να βάζεις και καρυδάκια στην καστάνια αλλά δεν έχει καρυδάκια 1/4. Όπως πχ αυτό το σετ. . Αν μπορούσες, καλύπτοντας τη διαφορά, να πάρεις το δευτερο σετ θα ήσουν σε πολύ καλό επίπεδο σε 1/4. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη.
    Μπορεί να μην είναι όλα μαζί σε μια συλλογή αλλά το μικρό κασετινάκι είναι άριστο για "κάτω από τη σέλα". Ειδικά η έκδοση με τα καρυδάκια. Στο τέλος πάντως με καμία απ' τις δυο δε θα γλιτώσεις κάποια έξτρα εργαλεία.

Όσο αφορά την τιμή σε σχέση με την gedore, ειναι μεγαλύτερη αλλά αν είσαι αθήνα και περάσεις από εκεί, μπορεί να παίξει και κάτι καλύτερο.

Edit. προσωπικά δε μ' αρέσουν καθόλου τα "γυαλιστερά" εργαλεία αλλά σε πολλούς δίνουν πιο premium νοτα. Επειδή δε δίνεις λίγα, φρόντισε να σου αρέσει αυτό που θα πάρεις.
    Sent from me using a computer.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    φτυχως που βαριοσουν να γράψεις πολλά και έμεινε το ποστ λιτό και απέριττο
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    .......

https://www.facom-vrattis.gr/index.p...product_id=385

Ξεκινόντας απ' την κασετίνα, είναι πολύ πιο κόμπακτ και με πολύ καλή σχεδίαση. Η καστάνια είναι μια χαρά σε όλους τους τομείς αν και κάτι μου λέει οτι μπορείς να επιλέξεις και διαφορετικό μοντέλο καστάνιας να βάλεις στη συλλογή σου. Πχ την γνωστή στρογγυλοκέφαλη της φακόμ. (Για μένα άσε αυτή που έχει μέσα)
    Υστερεί σε περιεχόμενο 1/4 αν και αυτό το καστανάκι θα κάνει μια χαρά τις μικροδουλίτσες με τις μύτες ενώ παράλληλα έχει και αρθρωτή κεφαλή και λειτουργεί και σαν Τ σε συνδιασμό με την προέκταση (δες κανενα βίντεο με τις λειτουργίες του αν δεν τις ξέρεις ήδη). Προσωπικά τη καταβρίσκω όταν τη χρησιμοποιώ με την προέκταση, αφού χαλαρώσω τη βίδα, να γυρίζω την καστάνια 90 μοίρες και να τη χρησιμοποιώ σα μανιβέλα ώστε να ξεβιδώσω γρήγορα.
    Εχει και αντάπτορα ώστε να βάζεις και καρυδάκια στην καστάνια αλλά δεν έχει καρυδάκια 1/4. Όπως πχ αυτό το σετ. . Αν μπορούσες, καλύπτοντας τη διαφορά, να πάρεις το δευτερο σετ θα ήσουν σε πολύ καλό επίπεδο σε 1/4. Η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη.
    Μπορεί να μην είναι όλα μαζί σε μια συλλογή αλλά το μικρό κασετινάκι είναι άριστο για "κάτω από τη σέλα". Ειδικά η έκδοση με τα καρυδάκια. Στο τέλος πάντως με καμία απ' τις δυο δε θα γλιτώσεις κάποια έξτρα εργαλεία.

Όσο αφορά την τιμή σε σχέση με την gedore, ειναι μεγαλύτερη αλλά αν είσαι αθήνα και περάσεις από εκεί, μπορεί να παίξει και κάτι καλύτερο.

Edit. προσωπικά δε μ' αρέσουν καθόλου τα "γυαλιστερά" εργαλεία αλλά σε πολλούς δίνουν πιο premium νοτα. Επειδή δε δίνεις λίγα, φρόντισε να σου αρέσει αυτό που θα πάρεις.
    Το έχω αυτό το σετάκι και είναι πολύ καλό. Το πήρα πρόσφατα.
    Θα σου πω πως η τιμή μάλλον είναι καλύτερη από το Gedore που κοιτάς αν πας στον Βράττη στη Σ.Πάτση.
    Facom, έχει εφόρου ζωής εγγύηση στην ελλάδα.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Νέο μέλος Το avatar του/της Kostas156
    Το είχα γράψει όταν είχε βγει. Οι καστάνιες είναι gedore germany τα υπόλοιπα είναι μάλλον gedore south africa. Μπορεί τότε να ήταν south africa και τώρα να είναι taiwan. Λίγη σημασία έχει.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως σε μια συλλογή είναι οι καστάνιες και εκεί είναι η μεγαλύτερή μου ένσταση σχεδόν σε όλες τις φθηνές συλλογές. Τα καρυδάκια όλα καλά είναι. Και τα φθηνά μια χαρά είναι και αν δεν είναι αντικαθστούμε αυτά που χρησιμοποιούμε περισσοτερο με λίγο καλύτερα (αν χρειαστεί). Κάποιος που δε θέλει να δώσει μια περιουσία αλλά θέλει καλά εργαλεία μπορεί να αγοράσει καστάνιες hazet και καρυδάκια force πχ. Καλύτερα να επενδύσει σε ένα καλό σετ κατσαβίδια παρά να τα δώσει σε καρυδάκια. Τα ακριβότερα δε θα σκουριάσουν αν κάθονται μήνες σε αποθήκες και υπόγεια με υγρασία (χωρις να είναι απόλυτο αυτό), θα αντέξουν περισσότερο χρόνο σε καθημερινή εντατική χρήση σε ένα συνεργείο, θα θα θα.. Αλλά είναι καρυδάκια, δεν αξίζει να δώσει ένας περιστασιακός χρήστης 6 ευρώ για το καθένα, για να κάθονται ή για να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο λανθασμένης κατεργασίας κ.α.

Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις.
    Daz, έχω παει ήδη στον Βράττη απο το ΣΚ που μας πέρασε και την συζήτησα μαζί του την προσφορά. Μου άνοιξες τα μάτια όμως και θα εξηγήσω το γιατί. Στην συλλογή που μου έδειξε ο Βράττης ήταν η καστάνια με την στρογγυλοκεφαλή που για κάποιο λόγο
    δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν το λέω εμφανισιακά, αλλά σαν μηχανισμός μου φάνηκε ότι είναι δύσκολος για να αλλάξω την φορά με το ένα χέρι . Εντωμεταξύ επειδή έκει μέσα είναι σαν παιδότοπος, το μυαλό μου είχε γίνει πουρές και δεν ρώτησα αν υπάρχουν άλλοι τύποι καστάνιας έτσι ώστε να αλλάξω την καστάνια (που σίγουρα γίνεται). Λόγω αυτού του σκηνικού στράφηκα στην εργαλειοθήκη της Gedore που με βάση τις τιμές που έγω έχω τσεκάρει απο εδώ και απο εκεί , θεώρω ότι ειναι πολύ καλή προσφορά.

Θα πάω ξανά στον Βράττη να το συζητήσω ξανά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    φτυχως που βαριοσουν να γράψεις πολλά και έμεινε το ποστ λιτό και απέριττο
    Είχα δουλειά και τα έγραψα στο ποδάρι.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Προφανώς και ειναι καλό το σετ, η τιμή ετσι κ έτσι αλλά εκεί που έχουν πάει όλα τι να πεις.
    165€ ειχα παρει σε προσφορα το αντιστοιχο σετ Hazet που τωρα ειναι στα 250+..

Από ότι διαβαζω στα σχόλια του αμαζον ντε οι καστάνιες ειναι Made in Germany αλλά τα καρυδάκια όχι...

Για να σου δώσω να καταλάβεις, αν αυτό που εχει Ελλαδα 110ε, ναι αξίζει να δώσεις 50 παραπανω για το Gedore, βεβαια δεν ξερω τι μεταφορικα θα πληρωσεις.
    https://www.skroutz.gr/s/15538796/Ba...-4-56tmch.html

*το σετ αυτο Bahco ειχε παλια 77€ για να καταλαβεις τι αυξησεις εχουν πεσει
    Στην Κατοχή θησαυρισαν οι λαδεμποροι και γενικά οι έμποροι τροφίμων, τώρα μας έχουνε πηδηξει όλοι οι έμποροι... με πρόσχημα τον πόλεμο.

Παλαιό μέλος
    Σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις.
    Daz, έχω παει ήδη στον Βράττη απο το ΣΚ που μας πέρασε και την συζήτησα μαζί του την προσφορά. Μου άνοιξες τα μάτια όμως και θα εξηγήσω το γιατί. Στην συλλογή που μου έδειξε ο Βράττης ήταν η καστάνια με την στρογγυλοκεφαλή που για κάποιο λόγο
    δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν το λέω εμφανισιακά, αλλά σαν μηχανισμός μου φάνηκε ότι είναι δύσκολος για να αλλάξω την φορά με το ένα χέρι . Εντωμεταξύ επειδή έκει μέσα είναι σαν παιδότοπος, το μυαλό μου είχε γίνει πουρές και δεν ρώτησα αν υπάρχουν άλλοι τύποι καστάνιας έτσι ώστε να αλλάξω την καστάνια (που σίγουρα γίνεται). Λόγω αυτού του σκηνικού στράφηκα στην εργαλειοθήκη της Gedore που με βάση τις τιμές που έγω έχω τσεκάρει απο εδώ και απο εκεί , θεώρω ότι ειναι πολύ καλή προσφορά.

Θα πάω ξανά στον Βράττη να το συζητήσω ξανά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !
    Όταν πας δες και την καστάνια με τον μοχλό αλλά χωρίς κουμπί απελευθέρωσης. Ο μηχανισμός έχει λέει εγγύηση εφορου ζωής χωρίς σέρβις! Την εχω 4-5 χρόνια και μου αρέσει ιδιαίτερα.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Είχα δουλειά και τα έγραψα στο ποδάρι.
    Δηλαδή αν δεν είχες και καθοσουν αραχτός στον υπολογιστή; Θα έριχνες τον σέρβερ με το κατεβατό;

Όπως πάντα, ωραίος!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 102 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 25292979899100101102

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2022, 12:44
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (1/2")
    από Takata Dome στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2016, 19:39
  4. Σετ εργαλείων???
    από Kizoku στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 10:34
  5. σετ εργαλείων
    από christos34 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:17

Κανόνες δημοσιεύσεων