Καλησπέρα στην παρέα.
Η επιλογή ανάμεσα σε δύο μεγέθη (XL, XXL) γαντιών της Alpinestars το μοντέλο S-MAX Drystar με έχει δυκολέψει ιδιαίτερα, οπότε αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει πολύ θα το εκτιμούσα.
Τα μεν XL τα νιώθω αξιοπρεπώς σφιχτά σε αρχική εφαρμογή με το χέρι χαλαρό. Αν το σφίξω γύρω από το γκρίπ και πάλι δεν με δυσκολεύουν κάπου, αλλά στην θέση αυτή το μεσαίο δάκτυλο αγγίζει την άκρη του γαντιού εσωτερικά. Τα υπόλοιπα δάκτυλα έχουν ακόμα λίγο περιθώριο. Σε γροθιά και πάλι δεν νιώθω κάποια ενόχληση κάπου.
Στα XXL προφανώς υπάρχει γενικότερα μεγαλύτερος χώρος. Η αρχική εφαρμογή είναι καλή αλλά προφανώς πιο άνετη χωρίς όμως να την χαρακτηρίσω προβληματική. Στο γκρίπ επάνω, το μεσαίο δάκτυλο τώρα έχει λίγο αέρα, τα υπόλοιπα όμως δάχτυλα έχουν τώρα ακόμα περισσότερο και σε αντίχειρα και μικρό δάκτυλο θα έλεγα τώρα οριακά παραέχουν.
Μια βόλτα μερικών ωρών με το κάθε ένα θα μου έλυνε το πρόβλημα της επιλογής αλλά επειδή ένα από τα δύο ζευγάρια πρέπει να επιστραφεί για refund, προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Αυτό που με προβληματίζει είναι πως μια φαινομενικά καλή αρχική εφαρμογή δεν σημαίνει ότι μετά από δύο ώρες ταξίδι θα συνεχίσει το γάντι να είναι άνετο και απροβλημάτιστο.
Πρόσφατα πούλησα ένα ζευγάρι Revit Sand 4 H2O που αν και μου έκαναν μια χαρά αρχικά, μετά από 2 ώρες ταξίδι είχα πόνο και ενόχληση στον αντίχειρα.
Επειδή μιλάμε για συνθετικά γάντια, από όσο ξέρω αυτά δεν χαλαρώνουν με τον καιρό όπως τα δερμάτινα. Παράλληλα, επειδή τα Drystar έχουν αδιάβροχη μεμβράνη που σημαίνει από αερισμό τρέχα γύρευε, δεν ξέρω αν σε υψηλότερη θερμοκρασία το χέρι ελαφρά διογκώνεται με αποτέλεσμα ίσως το σφιχτότερο XL να είναι προβληματικο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κάθε βοήθεια!