Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 7 από 7

Θέμα: Σωστή επιλογή μεγέθους γαντιών???

Μέλος

Σωστή επιλογή μεγέθους γαντιών???

Καλησπέρα στην παρέα.

Η επιλογή ανάμεσα σε δύο μεγέθη (XL, XXL) γαντιών της Alpinestars το μοντέλο S-MAX Drystar με έχει δυκολέψει ιδιαίτερα, οπότε αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει πολύ θα το εκτιμούσα.

Τα μεν XL τα νιώθω αξιοπρεπώς σφιχτά σε αρχική εφαρμογή με το χέρι χαλαρό. Αν το σφίξω γύρω από το γκρίπ και πάλι δεν με δυσκολεύουν κάπου, αλλά στην θέση αυτή το μεσαίο δάκτυλο αγγίζει την άκρη του γαντιού εσωτερικά. Τα υπόλοιπα δάκτυλα έχουν ακόμα λίγο περιθώριο. Σε γροθιά και πάλι δεν νιώθω κάποια ενόχληση κάπου.

Στα XXL προφανώς υπάρχει γενικότερα μεγαλύτερος χώρος. Η αρχική εφαρμογή είναι καλή αλλά προφανώς πιο άνετη χωρίς όμως να την χαρακτηρίσω προβληματική. Στο γκρίπ επάνω, το μεσαίο δάκτυλο τώρα έχει λίγο αέρα, τα υπόλοιπα όμως δάχτυλα έχουν τώρα ακόμα περισσότερο και σε αντίχειρα και μικρό δάκτυλο θα έλεγα τώρα οριακά παραέχουν.

Μια βόλτα μερικών ωρών με το κάθε ένα θα μου έλυνε το πρόβλημα της επιλογής αλλά επειδή ένα από τα δύο ζευγάρια πρέπει να επιστραφεί για refund, προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως μια φαινομενικά καλή αρχική εφαρμογή δεν σημαίνει ότι μετά από δύο ώρες ταξίδι θα συνεχίσει το γάντι να είναι άνετο και απροβλημάτιστο.

Πρόσφατα πούλησα ένα ζευγάρι Revit Sand 4 H2O που αν και μου έκαναν μια χαρά αρχικά, μετά από 2 ώρες ταξίδι είχα πόνο και ενόχληση στον αντίχειρα.

Επειδή μιλάμε για συνθετικά γάντια, από όσο ξέρω αυτά δεν χαλαρώνουν με τον καιρό όπως τα δερμάτινα. Παράλληλα, επειδή τα Drystar έχουν αδιάβροχη μεμβράνη που σημαίνει από αερισμό τρέχα γύρευε, δεν ξέρω αν σε υψηλότερη θερμοκρασία το χέρι ελαφρά διογκώνεται με αποτέλεσμα ίσως το σφιχτότερο XL να είναι προβληματικο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κάθε βοήθεια!

Μέλος
    Η συμβουλή μου είναι πως αν δεν νοιώθεις τέλειο κανένα από τα 2 νούμερα απλά τα στέλνεις και τα 2 πίσω και δοκιμάζεις άλλο μοντέλο.
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα...
    https://www.moto.gr/forums/showthrea...4656&p=3245463

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Taz Προβολή μηνύματος
    Η συμβουλή μου είναι πως αν δεν νοιώθεις τέλειο κανένα από τα 2 νούμερα απλά τα στέλνεις και τα 2 πίσω και δοκιμάζεις άλλο μοντέλο.
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα...
    https://www.moto.gr/forums/showthrea...4656&p=3245463
    Σε ευχαριστώ. Προς το παρόν έχω περιθώριο χρόνου για τις επιστροφές οπότε παρήγγειλα ένα ζευγάρι Five Boxer Evo WP σε XXL βασιζόμενος σε άλλα μοντέλα της Five που είχα/έχω και βλέπουμε.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Μάλλον ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου δεν είναι για σένα αφού δεν ταιριάζει σε κανένα από τα 2 μεγέθη.
    Απλά προχωράς και κοιτάς αντίστοιχης κατηγορίας σε άλλη εταιρία.
    Μετά από 3 alpinestars πλέον έχω revit. Πάρα πολύ καλά γάντια και τα βάζω 10 μήνες το χρόνο.
    Καλοκαίρι δεν είναι φουλ δροσερο βέβαια αλλά κατ επιλογή το κάνω.
    Ride(s) the wind of change...

Μέλος
    Τέλεια...ήρθαν και τα Five Boxer Evo WP σε XXL και δεν τα λες και τέλεια σε εφαρμογή...

Ενώ το συνολικό φάρδος είναι οκ, η αίσθηση μια χαρά όπως και το μήκος για όλα τα δάκτυλα, η βλακεία αυτή που έχουν βάλει στο πάνω μέρος για την προστασία των αρθρώσεων είναι τόσο "κοντή" σε ύψος που όταν σφίξω το χέρι νοιώθω μια πίεση που αλλού, στο κόκκαλο της άρθρωσης του μεσαίου δάχτυλου που προεξέχει περισσότερο.

Δεν πονάει σε καμία περίπτωση, ούτε είναι έντονο, αλλά είναι εκεί.

Υπάρχει περίπτωση να είναι επειδή είναι καινούργια και με τον καιρό να χαλαρώσει..?

Μην μου πείς ότι τώρα πρέπει να επιστρέψω τρία ζευγάρια...

Δέν παίζει να θέλω 3XL!!!

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    είναι μπελαλιδικη δουλειά τα γάντια.
    πριν 2-3 χρόνια είχα βγει κι εγώ παγανια για καλοκαιρινά.τα νούμερα που δοκίμαζα ήταν ότι του φανεί του Λολοστεφανη.
    στο αριστερό πχ λαρτζ τάδε μάρκα, στο δεξί 2XL δείνα μάρκα, και κανένα να μην έχει κατάλληλη για το χέρι μου εφαρμογή!
    θυμάμαι είχα πάρει ένα ζεύγος δερμάτινα κοντά αλπαην, τα οποία μπαίνουν μεν με μια σχετική δυσκολία αλλά άπαξ και μπουν, είναι ένα με την παλάμη μου,τέλεια αίσθηση.
    Δυστυχώς μόνο δοκιμή και λάθος δουλεύει εδω.
    Κάλλιο πάντως να είναι λίγο μεγαλύτερο παρά να σε χτυπάει
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Συμφωνώ, το ταιριάζει γάντι δεν βγήκε τυχαία

Μέχρι τώρα έχω σταθεί τυχερός και στα Nordcode , Seca και Five , καλοκαιρινά χειμερινά, έχουν κάτσει καλά σε γενικές γραμμές.

Παρόμοια θέματα

1. Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ !!!
    από giorgos.boun στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 16/02/2016, 15:10
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2014, 15:29
  3. Ζητώντας βοήθεια για τη σωστή επιλογή....
    από Golden.Aquila στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2012, 21:43
  4. σωστη επιλογη μοτοσυκλετας
    από geogreekmotoman στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2008, 20:22
  5. ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ
    από PanosVIB στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2008, 00:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •