Καλησπέρα ! Αντιμετωπίζω πρόβλημα στο xtx μου μετά από 125 χιλ km με τα ρουλεμαν στροφάλου, από ότι μου είπε ο μηχανικός μου που την επισκευάζει !
Μου έδειξε και τον στρόφαλο που κουνιέται λιγάκι βαζοντας ένα κατσαβίδι από κάτω.
Έχω ακινητοποιήσει την μηχανή αλλα εχω μπερδευτεί γενικά κ θα ηθελα την βοηθεια σας!
Ο μηχανικός μου λεει ότι πρεπει να κατεβασει την μηχανή κ να γίνει ρεκτιφιέ αγοράζοντας τα ανταλλακτικά όπως μπιέλα,πιστόνι. καδένας κ ταχυτήρα, φλάτζες-τσιμούχες ασφαλειες, καμπανα, αντίβαρα κ.λ.π !
Μηχανουργείο μετά να πάει κ.λπ.
Διαδικασία χρονοβόρα και δύσκολη κ οικονομικά ασυμφορη.. Και ότι πρέπει να αλλαχτουν όλα αυτά για να δουλεψει σωστα μετα η μηχανή !
Η να βρούμε μια άλλη μεταχειρισμένη μηχανή να την βάλουμε πάνω, με ότι ρίσκο κ αυτή η επιλογή.
Ψάχνοντας στο ιντερνετ βρηκα τύπους-μηχανικους με το ιδιο πρόβλημα που το έλυσαν μονοι τους... ο 1 μου έγραψε
"Πρέπει να αντικαταστήσετε τη ροδέλα ασφάλισης και το παξιμάδι και να τα σφίξετε σωστά."
ο άλλος
"Ελέγξτε αν το παξιμάδι στο άκρο του άξονα είναι σφιχτό... αν δεν είναι, αυτός θα είναι ο θόρυβος."
Απλώς σφίγγω το παξιμάδι και αλλάζω την ασφάλεια. Ξέρω ότι ο ήχος είναι απαίσιος, αλλά η λύση είναι φθηνή και εύκολη.
Λογικά αυτές είναι προσωρινές λύσεις ? Αν η ζημιά εχει επεκταθεί στην μπιέλα και πιο μέσα ?
Το εκτιμώ όποιος μπορεί να βοηθησει !
Ευχαριστώ πολύ [/COLOR][/B][/B]